48- "108 Hattat 315 Eser" Değerli Hat Müzayedesi
Antikalarım.com'dan Herkese Merhabalar.
-Müzayede komisyonu %15'dir
-İptal Veya Cayma Durumunda Toplam Tutarın %30'unu Ödemek Zorundasınız.
MÜZAYEDE AÇIKLAMASI
Pey verebilmek ve canlı müzayedelerimize katılabilmeniz için üye olmanız veya üye girişi yapmanız gerekmektedir
Değerli Antikalarım.com ailesi;
Sizin için özenle hazırlamış olduğumuz ve sizlere sanatı sanatla sunduğumuz "108 Hattat 315 Eser" Müzayedemize hepiniz hoş geldiniz :)
Müzayedemiz antikalarim.com adresimizde 09/02/2024 Cuma günü yayına girmiş olup, 20/02/2024 SALI günü saat 20:29’a kadar pey alımına devam etmektedir.
20/02/2024 SALI günü saat 20:30'da ise canlı online müzayedemiz, antikalarim.com adresimizde başlayacaktır.
-KAZANDIĞINIZ ESERLERİ ARTIK KREDİ KARTIYLA ÖDEYEBİLİRSİNİZ :)
Not:
-Kazanılan eserlerin ödemesi 7 iş günü içinde yapılmadığı taktirde hukuki işlem başlatılacaktır. Özel durumları firmamıza bildiriniz.
-Eserlerin fotoğraflarını incelerken, daha net bir görüntü için ekran parlaklığınızı açmanızı öneririz.
-Eserlerin ölçülerini dikkatlice okumanızı rica ederiz.
-Açık artırmadan alınan eserler kesinlikle geri iade edilemez.
Bizimle +905366612464 numaralı Antikalarım.com whatsapp hattından 7/24 iletişime geçebilirsiniz.
Eser teslimi ile ilgili bilgilendirme:
Değerli üyemiz, kazanmış olduğunuz eserler, canlı müzayede bittikten hemen sonra ekip arkadaşlarımız tarafından size ulaşması için özenle hazırlanacaktır.
Kazanmış olduğunuz eserlerin toplam tutarını tarafımıza ilettikten sonra, eserleriniz en kısa zamanda anlaşmalı olduğumuz “Yurtiçi Kargo” firmasına teslim edilecektir.
Eserlerinizin kargo firmasına teslimi yapıldıktan sonra tarafınıza ulaşması ortalama “2-3” iş günüdür.
Saygılarımızla:
Antikalarım.com
Ahmet Yazıcı
İçerik: Hadis-i Serif "Rutbetül ilmi, E'lar rutebi" "Türkçesi "İlim (Dini ilimleri öğreten olma) rütbelerin en yücesidir."
Yazı Şekli: Celi Sülüs Yazı
Tarih: H.1428 - M.2007
Ebru ve Uygulama: Burcu Kansu
Çerçeve:32x40 cm Yazı:18x11 cm
Share
Ask a question
Ask a question
Ahmet Yaşar Arpacı
İçerik: Besmele-i Şerife
Yazı Şekli: Divani Tuğra
Tarih: H.1428
Ebru ve Uygulama: Muhammet Çevik
Çerçeve:46x49 cm Yazı:24x26 cm
Not: Sanatçı kendisine özgü stilde Ebru ile murakka'a yapmıştır. Uygun paspartu ile çerçeve yapılmıştır.
Share
Ask a question
Ask a question
Ali Toy
İçerik: Fatiha Suresi 3 Ayeti. "İyya kenabudu ve iyya kenestain" "Ancak sana kulluk eder ve ancak senden isteriz."
Yazı Şekli: Celi Talik Yazı
Tarih: H.1419
Çerçeve:100x72 cm Yazı:84x55 cm
Not: Özgün Hint kağıdına baskı yazı.
Ali Toy (Mimar Hattat)
1960 yılında Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde doğdu. Tavşanlı Tunçbilek Lisesi’nden sonra İTÜ Mimarlık Fakültesi’nden 1988 yılında mezun oldu. 1992 yılında Yıldız Üniversitesi Röleve - Restorasyon dalında yüksek lisans yaptı. Prof. Dr. Ali Alparslan’dan talik, divani, rika eğitimi alan Toy, yurt içinde ve yurt dışında birçok sergiye katıldı. 30 şahsi sergi açtı. Ircica’nın düzenlediği milletlerarası yarışmalarda 6 ödül aldı. Özellikle talik, divani ve modern hat eserleriyle dikkat çeken Ali Toy, modern hatlarda temel geometrik çizgileri kullanıyor. Klasik ve modern hat çalışmalarına İstanbul’da devam eden Toy, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır. 2017 yılında “Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü”ne layık görüldü.
Share
Ask a question
Ask a question
Macit Ayral
İçerik: Hilye-i Şerife
Tarih: 1891-1961
Çerçeve:40x54 cm Yazı:22x34 cm
Ketebe: Macit Zühdi
Not: Dönemin tekniği ile el yapımı Nepal kağıt üzerine özgün baskı ile basılmıştır.
Dört Hattat'tan ders almıştır. İsmail Hakkı, A. Hanbezer, M. Hulusi Yazgan bunlardır.
Macit Ayral
1891-1961 XX.Yüzyılın sülüs ve celî sülüste önde gelen Türk hattatlarından. 11 Nisan 1891 de İstanbul Beylerbeyinde doğdu. Şehremâneti Zibhiye idaresi (Mezbaha) Müdürü Zühdü Beyin oğludur. İlk tahsilini Beylerbeyi Hamidiye Mektebinde tamamladı. Üsküdar İdâdîsinin son sınıfında iken sağlık sebebiyle tahsilini yarıda bıraktı. Daha ilk mektep sıralarında hat hocası Ali Efendiden sülüs ve nesih yazılarını öğrenmeye başladı. Daha sonra Enderun Mektebi hat hocası Ahmed Râkım Efendiye devam etti. Babasının da teşvikiyle girdiği Medresetül hattâtînde yazı tahsilini tamamIadı. Burada Hulûsi Efendiden (Yazgan) talik icâzeti aldı ( 1923). Ayrıca Sâmi Efendinin talebesi olan Tuğrakeş İsmail Hakkı Altunbezerden sülüs-celîsini ilertetti. Ali Efendinin hocası olan Şefik Beye ait kıta ve murakkalardan da önemli ölçüde faydalandı. Macit Ayral talik ve nesihten ziyade sülüs ve celî-sülüs ile meşgul olmuştur. Sülüste Şefik Beyin tavrını benimsemiş ve o üslupta eser vermiştir.
Share
Ask a question
Ask a question
Mustafa Halim Özyazıcı
İçerik: Hattat Mustafa Halim Özyazıcı'nın kullandığı
1- Matba-i Askeriyeye giderken verdiği vesikalık fotoğrafı (2 baskı)
2- Çeşitli imza örnekleri
3- Çeşitli kalemleri
4- Hazırlamış olduğu kartvizitleri
5- Yeni yazıya geçişte resmi daireler için boş mühür örnekleri
Ölçü: 54x68 cm
Mustafa Halim Özyazıcı
Nalıncı Hacı Cemâl Efendi’nin oğlu olarak H. 20 Şa'bân 1315/m. 14 Ocak 1898’de İstanbul’da doğdu. Asıl ismi Mustafa Abdülhalim’dir. Esekapısı İbtidâî Mektebi’nde ve daha sonra Haseki’deki Gülşen-i Ma’arif Rüşdî Mektebi’nde okudu. Mektebin yazı hocası olan Hâmid Aytaç’tan sülüs ve nesih, Ferîd Bey’den de dîvânî ve rık’a dersleri aldı. Mezun olduktan sonra Sanayi-i Nefîse Mektebi’nin hâk ve resim şubesine girdi. Ertesi sene, yeni açılmış olan Medresetü’l-hattatîn’e kaydoldu. Burada Hasan Rızâ Efendi ve Kâmil Akdik’ten yeniden sülüs ve nesih, Tuğrakeş İsmâ’il Hakkî Altunbezer’den celî sülüs ve Hulûsî Yazgan’dan da ta’lik meşketti. Medresetü’l-hattatîn’den H. 20 Zi’l-hicce 1336/M. 27 Eylül 1918’de şahâdetnâme aldıktan sonra Dîvân-ı Hümâyûn Kalemi’ne girdi.
Askere alınınca Matbaa-i Askeriye hattatlığına tayin edildi. Bilahare Evkaf Matbaası’nın hattatlığı da uhdesine verildi. Cumhuriyet’in ilanı üzerine terhis edilince Bâb-ı Âlî civârında bir yazıhâne açtı. Bir aralık Devlet Matbaası hattatlığını da yaptıysa da, harf inkılâbı ile bırakmak zorunda kaldı. Mısır’a yerleşme isteği de reddedilince yazıhânesini kapatarak Tepebağı’ndaki evine çekildi. Dileyenlere yazı yazdığı ve daha ziyade bağıyla ilgilendiği bu dönemdeki yazılarına “Ketebehü Hâlim sâbıkan hattat hâlen bağıbân” şeklinde ketebe koyan hattat, İstanbul Üniversitesi’nden mezun olanlara verilen diplomaları da yazdı.
1940’lı yıllarda başlayan eski eserlerdeki restorasyon çalışmaları esnasında, bazı yapılardaki eski yazıların yenilenmesine memur edildi. Bu çalışmaları sayesinde 1948’te Güzel Sanatlar Akademisi’nin hocaları arasına girdi. Bu arada Hac fârizasını de ifâ etti. Akademi’den 1962’de emekli olduktan sonra çalışmaların Zeytinburnu’ndaki evinde devam eden Halim Özyazıcı, evine giderken geçirdiği bir trafik kazası neticesinde yaralanmış, bir müddet hasta yattıktan sonra 30 Eylül 1964’te vefât etmiştir. Kozlu Mezarlığı’nda medfundur.
Share
Ask a question
Ask a question
Ahmet Yazıcı
İçerik: Ayet-i Kerime Yusuf Suresi 21. ayet "Vallahi galibun Ala emrihi." "Allah C.C. bütün işlerinde galip olur."
Yazı Şekli: Celi Sülüs Yazı
Tarih: H.1432 - M.2011
Ebru ve Uygulama: Burcu Kansu
Çerçeve:40x45 cm Yazı:15x20 cm
Share
Ask a question
Ask a question
Hilmi Karasakal
İçerik: Ayet-i Kerime Neml Suresi 30. Ayet "İnneku min süleymane ve innahu Bismillahirrahmanirrahim." Türkçesi "Bu mektup Süleyman A.S.'dandır Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla.
Yazı Şekli: Celi Sülüs ve Nesih Yazı
Not: Hattat Hasan Çelebi'den tasdikli, Hattat Fuat Başar'dan icazettedir. Hattat Mehmet Özçay'dan, Mehmet Şevki Nesih yazı tarzını öğrenerek Kur'an-ı Kerim yazarak, basılmıştır. Türkiye'deki yarışmalarda çeşitli dereceler almıştır Altınvarak çerçeve yapılmıştır.
Share
Ask a question
Ask a question
Fazıl Girgin
İçerik: Nazar Ayetleri, Kalem Suresi: 51. ve 52. Ayetler
Yazı Şekli: Celi Nesih Yazı
Tarih: H.1340 - M.1921
Çerçeve:125x85 cm Yazı:89x47 cm
Not: Hattat Hafız Mahir, Fazıl Girgin - Bartın Ulu Camii Müezzini. Hattat Mustafa Halim Özyazıcı Öğrencisi.
Share
Ask a question
Ask a question
Iraklı Hattat Evci
İçerik: Ayet-i Kerime Ali İmran Suresi 103.Ayet"Besmele-i Şerife" "Va'tesimu bi hablillahi Cemian. Vela Teferraku" "Allah'ın ipine (dinine) hepiniz yapışınız (sarılın-yaşayın) ayrılmayınız."
Yazı Şekli: Celi Divani ve Celi Sülüs Yazı (Celi Divani Besmele-i Şerife.)
Tarih: H.1428 - M.2007
Tezhip: Safiye Ocaklı
Çerçeve:68x85 cm Yazı:40x58 cm
Iraklı Hattat Evci
Irak'taki savaş ve kriz ortamı nedeniyle 2014 yılında Türkiye'ye gelen hattat Mahfuz Zunnun Emin, sanat hayatının 40. yılında eserler vermeye ve öğrenciler yetiştirmeye devam ediyor. Ağabeyinin aldığı hat eğitimi dolayısıyla 11 yaşında bu sanata ilgisini keşfeden ve o günden beri kalemi elinden bırakmayan 51 yaşındaki Emin, 8 yıldır ailesiyle Bursa'da yaşıyor. Musul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olmasına rağmen avukatlık yerine uzun yıllarını verdiği hattatlıkta ilerlemeyi seçerek uluslararası birçok yarışmada dereceler elde eden Emin, bu sanatı korumayı ve gelecek kuşaklara aktarmayı hedefliyor.
Share
Ask a question
Ask a question
İhsan Yağız
İçerik: Ayet-i Kerime, Rad Suresi 28. Ayet "Ela bi zikrillahi tedmennül Kulub." "Dikkat ediniz! Kalpler Allah C.C. Zikrederek rahata kavuşur."
Yazı Şekli: Celi Sülüs Yazı
Tarih: H.1428 - M.2007
Çerçeve:60x116 cm Yazı:26x90 cm
Ebru ve Uygulama: Muhammet Çevik
Not: Hattat Hasan Çelebiden ders almıştır. Bu tarz Uygulama sadece sanatkara aittir.
Share
Ask a question
Ask a question
Ahmet Yazıcı
İçerik: Hadis-i Şerif "Rutbetül ilmi, E'lar rutebi" "Türkçesi "Rütbelerin en üstü ilim (öğrenme ve öğretme) rütbesidir."
Yazı Şekli: Celi Sülüs Yazı
Tarih: H.1433 - M.2012
Ebru ve Uygulama: Burcu Kansu
Çerçeve:36x42 cm Yazı:12x17 cm
Share
Ask a question
Ask a question
Mustafa Halim Özyazıcı
İçerik: Besmele-i Şerife
Yazı Şekli: Celi Sülüs Yazı
Tezhib: Hatice Aksoylu’nun öğrencisi Sevcan Şaman 2017
Tarih: M.1898/H.1318 - M.1964/H.1384
Çerçeve:36x50 cm Yazı:19x32 cm
Mustafa Halim Özyazıcı
Nalıncı Hacı Cemâl Efendi’nin oğlu olarak H. 20 Şa'bân 1315/m. 14 Ocak 1898’de İstanbul’da doğdu. Asıl ismi Mustafa Abdülhalim’dir. Esekapısı İbtidâî Mektebi’nde ve daha sonra Haseki’deki Gülşen-i Ma’arif Rüşdî Mektebi’nde okudu. Mektebin yazı hocası olan Hâmid Aytaç’tan sülüs ve nesih, Ferîd Bey’den de dîvânî ve rık’a dersleri aldı. Mezun olduktan sonra Sanayi-i Nefîse Mektebi’nin hâk ve resim şubesine girdi. Ertesi sene, yeni açılmış olan Medresetü’l-hattatîn’e kaydoldu. Burada Hasan Rızâ Efendi ve Kâmil Akdik’ten yeniden sülüs ve nesih, Tuğrakeş İsmâ’il Hakkî Altunbezer’den celî sülüs ve Hulûsî Yazgan’dan da ta’lik meşketti. Medresetü’l-hattatîn’den H. 20 Zi’l-hicce 1336/M. 27 Eylül 1918’de şahâdetnâme aldıktan sonra Dîvân-ı Hümâyûn Kalemi’ne girdi.
Askere alınınca Matbaa-i Askeriye hattatlığına tayin edildi. Bilahare Evkaf Matbaası’nın hattatlığı da uhdesine verildi. Cumhuriyet’in ilanı üzerine terhis edilince Bâb-ı Âlî civârında bir yazıhâne açtı. Bir aralık Devlet Matbaası hattatlığını da yaptıysa da, harf inkılâbı ile bırakmak zorunda kaldı. Mısır’a yerleşme isteği de reddedilince yazıhânesini kapatarak Tepebağı’ndaki evine çekildi. Dileyenlere yazı yazdığı ve daha ziyade bağıyla ilgilendiği bu dönemdeki yazılarına “Ketebehü Hâlim sâbıkan hattat hâlen bağıbân” şeklinde ketebe koyan hattat, İstanbul Üniversitesi’nden mezun olanlara verilen diplomaları da yazdı.
1940’lı yıllarda başlayan eski eserlerdeki restorasyon çalışmaları esnasında, bazı yapılardaki eski yazıların yenilenmesine memur edildi. Bu çalışmaları sayesinde 1948’te Güzel Sanatlar Akademisi’nin hocaları arasına girdi. Bu arada Hac fârizasını de ifâ etti. Akademi’den 1962’de emekli olduktan sonra çalışmaların Zeytinburnu’ndaki evinde devam eden Halim Özyazıcı, evine giderken geçirdiği bir trafik kazası neticesinde yaralanmış, bir müddet hasta yattıktan sonra 30 Eylül 1964’te vefât etmiştir. Kozlu Mezarlığı’nda medfundur.
Share
Ask a question
Ask a question
Şermin Dumlupınar
İçerik: Hadis-i Şerif "Men eane abden fi Haceti Beytallahi lehu mekamehü yevmetezülü illel akdam" Türkçesi "Kim Beytullah'ın (Kabe-i Muazzama'nın) ihtiyaçlarını gidermek üzere yardım ederse; O'nun yeri (Ayakların kayıp cehenneme düşeceği o gün ayağı kaymaz.)"
Yazı Şekli: Celi Sülüs Yazı
Tarih: H. 1429 - M. 2008
Not: Altın varak ile çerçeve yapılmıştır.
Share
Ask a question
Ask a question
Mehmet Rıza Arabzade
İçerik: "Tevfik azizest beherkes nedhend" "Allah'ın yardımı, kıymetli ve aziz olup herkese verilmez."
Yazı Şekli: Talik Yazı: Farsça Beyt
Tarih: H.1303 - M.1886
Çerçeve: 50x30 cm
Not: Elle yapılmış ebru üzerine yazılmıştır.
Mehmet Rıza Arabzade
Mehmet Rıza Halil Hâmit Paşanın torunu, Anadolu Kazaskerliği payeli Mehmet Ataullah Beyin
oğludur. Kendisi de ilim yoluna girerek müderris, molla ve İstanbul Kadısı olmuştur. H. 1313
(M. 1895) de vefat etti. Halim selim bir zat imiş. Kendisi Tâlik hattatı idi; fakat kimden
öğrendiği bilinmiyor.
Share
Ask a question
Ask a question
Ali Toy
İçerik:Besmele-i Şerife
Yazı Şekli: Celi Talik Yazı
Tarih: H.1419 - M.1998
Çerçeve:58x80 cm Yazı:34x55 cm
Not: Paspartu ile çerçevelenmiştir. 1998 yıllarındaki tekniği ile BASKI YAZI altın yaldızla.
Ali Toy (Mimar Hattat)
1960 yılında Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde doğdu. Tavşanlı Tunçbilek Lisesi’nden sonra İTÜ Mimarlık Fakültesi’nden 1988 yılında mezun oldu. 1992 yılında Yıldız Üniversitesi Röleve - Restorasyon dalında yüksek lisans yaptı. Prof. Dr. Ali Alparslan’dan talik, divani, rika eğitimi alan Toy, yurt içinde ve yurt dışında birçok sergiye katıldı. 30 şahsi sergi açtı. Ircica’nın düzenlediği milletlerarası yarışmalarda 6 ödül aldı. Özellikle talik, divani ve modern hat eserleriyle dikkat çeken Ali Toy, modern hatlarda temel geometrik çizgileri kullanıyor. Klasik ve modern hat çalışmalarına İstanbul’da devam eden Toy, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır. 2017 yılında “Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü”ne layık görüldü.
Share
Ask a question
Ask a question
Erol Alan (Merici)
İçerik: "Maşallah" "Allah'ın dediği olur."
Yazı Şekli: Celi Sülüs Yazı
Tarih: H. 1442 - M.2021
Çerçeve:42x46 cm Yazı:18x20 cm
Not: Merici Edirne- Meriç Kazasından Erol Alan.
Share
Ask a question
Ask a question
Osman Rebii Önol
İçerik: Ayet-i Kerime Mu'min Suresi 14. Ayet "...Fetebareke kellahu ehsenül Halikin." "Yaratanların en güzeli olan Allah’ın şânı ne yücedir!"
Yazı Şekli: Celi Sülüs Yazı
Tarih: H.1412 -M.1991
Tezhip: Safiye Ocaklı
Çerçeve:65x49 cm Yazı:30x18 cm
Share
Ask a question
Ask a question
Tahsin Kurt
İçerik: "Ya Hazreti Mevlana"
Tarih: 1324H.
Nakil: Nakalehu
Nemekahu Sami Gufira Zünübe
Yazı: 70x27 cm Çerçeve: 102x60cm
Tezhip: Safiye OCAKLI
Tahsin Kurt
1965 yılında Van’da dünyaya gelen ve lise mezunu olan Tahsin Kurt, Hayrat Neşriyat Matbaa’sından emekli oldu. 1987 yılında Prof. Dr. Ali Alparslan’dan Nesh Ta’lik Hattı dersleri almaya başladı. Bu derslerden sonra 1991 yılında Nesh Ta’lik Hattı’ndan icazet aldı. 1994 yılında Hattat Hüseyin Kutlu’dan almaya başladığı Sülüs derslerini 2001 yılında tamamlayarak Sülüs icazeti de aldı.
1997 yılında IRCICA’nın düzenlediği Uluslararası Hüsn-i Hat Yarışması’nda Nesh Ta’lik ve Celi Ta’lik alanında mansiyon ödüllerine layık görüldü. 1999 ve 2001 yıllarında Kültür Bakanlığı’nın düzenlediği Devlet Hüsn-i Hat Yarışması’nda Ta’lik alanında Başarı ödüllerine layık görüldü. 2005 yılında Albaraka Türk Hat Yarışması’nda Celi Ta’lik alanında Birincilik ve yine Albaraka Türk’ün 2008 yılında düzenlediği aynı yarışmada Celi Ta’lik alanında ikincilik ödüllerine layık görüldü.
Özel koleksiyonlarda eserleri sergilenen ve yurt içinde düzenlenen pek çok sergiye katılan Kurt, Hat çalışmalarına devam ediyor.
Share
Ask a question
Ask a question
Ahmet Yazıcı
İçerik:"Ya Malikel Mülk" "Ey mülklerin sahibi olan (Allah'ım)"
Yazı Şekli: Celi Sülüs Yazı
Tarih: H.1418 - M.1997
Ebru Uygulama: Burcu Kansu
Çerçeve:40x47 cm Yazı:15x24 cm
Share
Ask a question
Ask a question
Ali Toy
İçerik: "İyyake na'budu ve iyyake nestein." "Ancak sana kulluk eder ve ancak senden yardım isteriz."
Yazı Şekli: Celi Talik Yazı
Tarih: H.1419
Çerçeve:65x92 cm Yazı:40x70 cm
Not: (Prof. Dr. Ali Alparslan'dan icazet almış ülkemizin tanınmış hattatlarındandır. El yapımı içinde çiçek ve yaprak olan kağıda Özgün Baskı yapılmıştır.)
Ali Toy (Mimar Hattat)
1960 yılında Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde doğdu. Tavşanlı Tunçbilek Lisesi’nden sonra İTÜ Mimarlık Fakültesi’nden 1988 yılında mezun oldu. 1992 yılında Yıldız Üniversitesi Röleve - Restorasyon dalında yüksek lisans yaptı. Prof. Dr. Ali Alparslan’dan talik, divani, rika eğitimi alan Toy, yurt içinde ve yurt dışında birçok sergiye katıldı. 30 şahsi sergi açtı. Ircica’nın düzenlediği milletlerarası yarışmalarda 6 ödül aldı. Özellikle talik, divani ve modern hat eserleriyle dikkat çeken Ali Toy, modern hatlarda temel geometrik çizgileri kullanıyor. Klasik ve modern hat çalışmalarına İstanbul’da devam eden Toy, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır. 2017 yılında “Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü”ne layık görüldü.
Share
Ask a question
Ask a question
Oprt. Dr. Sadi Belger
İçerik: Besmele-i Şerife
Yazı Şekli: Celi Talik Yazı
Tarih: H.1963 M.1963
Tezhip: Fehmiyenur Sönmezgül 2023
Çerçeve: 44x66 cm Yazı:26x47 cm
Not: Altınvaraklı slip çıta, lacivert paspartu.
Oprt. Dr. Sadi Belger
Babası Albay Hasan Tevfik Beyin en küçük oğludur. 1940 yılında Haydarpaşa Numune Hastanesinde göreve başladı. 1948 yılında Operatör Doktor oldu. Hattat Hamit Aytaç’ın son döneminde de doktoru oldu. 2 Mart 1976’ da vefat etti.
Hattat Necmettin Okyay’dan 1963 yılında icazet almıştır.
Share
Ask a question
Ask a question
Ahmet Yaşar Arpacı
İçerik: Esma'ül Hüsna'dan "Ya Fettahu C.C. " "Ey kapıları açan!" (Allah'ım)
Yazı Şekli: Divani Yazı
Tarih: H. 1428 M. 2007
Ebru ve Uygulama: Muhammet Çevik - Adıyaman
Çerçeve:51x63 cm Yazı: 29x42 cm
Share
Ask a question
Ask a question
Iraklı Hattat Emin
İçerik: "İnnehü min Süleymane ve innehü Bismillahirrahmanirrahim" "Bu (mektup) Süleyman A.S.'dandır: Allah'ın adıyla! (Başlarım.)"
Yazı Şekli: Celi Divani Yazı
Ebru ve Uygulama: Muhammet Çevik (Adıyaman)
Çerçeve:51x73 cm Yazı:31x51 cm
Share
Ask a question
Ask a question
Ümmühan Güner
İçerik: Besmele-i Şerife
Yazı Şekli: Celi Sülüs Yazı
Tarih: H.1419 M.1998
Ebru ve Uygulama: Muhammet Çevik. (Adıyaman) Öğt. Görevlisi.
Çerçeve: 60x74 cm Yazı: 38x52 cm
Not: Sanatçının Türkiye'de ilk ve kendisine özgü tasarımıdır.
Ümmühan Güner
Ümmühan Güner, İstanbul doğumlu bir sanatçı ve eğitmen. Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde öğrenim görmüştür. Sanat hayatına 2000 yılında Hatice ALGÜN ile Tezhip eğitimi alarak başlamıştır. Ardından, T.C Kültür Bakanlığı Geleneksel Türk Süsleme Sanatları kursunda önemli hocalardan tezhip eğitimi almıştır. 2005 yılında Hüsn-i Hat eğitimine başlamış ve birçok ünlü hocadan eğitim almıştır. Eserleri özel ve resmi koleksiyonlarda yer almakta olup çeşitli dergi ve kitaplarda basılan çalışmaları bulunmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı'nın Hüsn-i Hat ders kitabının yazarları arasında yer almıştır. Şu anda Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi'nde Hat çalışmalarına devam etmekte.
Share
Ask a question
Ask a question
Mehmet
İçerik: "Alaka Eylemek Vech-i Hüdadan gayriye, zaittir" "Allah'tan başkasına alaka -ilgi- kulluk etmek zaittir. (Boştur- Boşunadır.)"
Yazı Şekli: Celi Sülüs Yazı
Tarih: H.1325 - M.1907
Çerçeve:60x113 cm Yazı:26x80 cm
Not: Osmanlı dönemi usta hattat yazısı olup hangi hattat olduğu tespit edilememiştir.
Bu ölçülerde Osmanlı Döneminde çok az bulunur.
Share
Ask a question
Ask a question
Şermin Dumlupınar
İçerik: Fatiha-i Şerife
Yazı Şekli: Celi Sülüs Yazı
Tarih: H.1414
Ebru ve Uygulama: Muhammet Çevik. Sanatçının kendisinin buluşu olan tezyin ile yapılmıştır.
Çerçeve:70x90 cm Yazı:40x60 cm
Share
Ask a question
Ask a question
Ahmet Yazıcı
İçerik: "HİÇ!" "Gönül seni bulmuş ise başkasını arama!"
Yazı Şekli: Celi Sülüs Yazı
Tarih: H.1441 - M.2020
Ebru ve Uygulama: Burcu Kansu
Çerçeve:36x40 cm Yazı:13x16 cm
Share
Ask a question
Ask a question
Ahmet Yazıcı
İçerik: Besmele-i Şerife " "Bismillahirrahmanirrahim" "Rahman ve Rahim olan Allah'ın ismiyle!" (İşime başlarım.)
Yazı Şekli: Celi Sülüs Yazı
Tarih: H.1441 - M.2020
Ebru ve Uygulama: Burcu Kansu
Çerçeve:39x40 cm Yazı:14x16 cm
Share
Ask a question
Ask a question
Osmanlı Usta Hattat Yazısı
İçerik: (Veba Duası) "Li hamsetün ütfi bihe harral veba-il Hatinieti, El Mustafa, Vel- Murtaza, Vebnahuma, vel-Fatıme." Türkçesi "Kırıp geçiren veba ateşini şu beş şeyin kişinin yüzü suyu hürmetine söndürürüm Hazreti Peygamber S.A.V, Mürteza (Hz Ali) r.a. onun 2 oğlu Hz. Hasan r.a. hz. Hüseyin r.a hz. Peygamber'in kızı ve hz, Ali r.a.'nın hanımı hz. Fatıma r.a, yani ehlibeytin hürmetine vebanın yok olmasını isterim "
Yazı Şekli: Celi Talik Yazı "Zerendud (Altınlı yazı) Haliyle"
Çerçeve:35x55 cm Yazı:25x45 cm
Not: Osmanlı Dönemi Yazıdır.
Share
Ask a question
Ask a question
Ahmet Yazıcı
İçerik: Ayet-i Kerime; Ahzab Suresi karşılıklı (müsenna) yazı 3. Ayet "ve kefa billahi vekile" "Hz. Allah vekil olarak yeter."
Yazı Şekli: Celi Sülüs Yazı
Tarih: H.1434 - M.2013
Ebru ve Uygulama: Burcu Kansu
Çerçeve:45x55 cm Yazı:17x27 cm
Share
Ask a question
Ask a question
Allah C.C. Muhammet A.S. Ehli Beytin İsimleri (Ketebesiz)
İçerik: Allah C.C. Muhammet A.S. Ehli Beytin isimleri. "Meded Ya Ali! r.a." Zülfikar Kılıç Figürlü
Çerçeve:46x40 cm
Not: Ahşap Varaklı
Share
Ask a question
Ask a question
Mustafa Halim Özyazıcı
İçerik: Celi Sülüs Harfler ve Nesih harfler çalışılmış.
Yazı Şekli: Celi Sülüs ve Nesih Yazı
Çerçeve:39x51 cm Yazı:20x30 cm
Tezhip: Mezehhibe Hatice Aksoylu öğrencisi Sevcan Şaman
Not: Mustafa Halim Özyazıcı terekesinden çıkmadır.
Mustafa Halim Özyazıcı
Nalıncı Hacı Cemâl Efendi’nin oğlu olarak H. 20 Şa'bân 1315/m. 14 Ocak 1898’de İstanbul’da doğdu. Asıl ismi Mustafa Abdülhalim’dir. Esekapısı İbtidâî Mektebi’nde ve daha sonra Haseki’deki Gülşen-i Ma’arif Rüşdî Mektebi’nde okudu. Mektebin yazı hocası olan Hâmid Aytaç’tan sülüs ve nesih, Ferîd Bey’den de dîvânî ve rık’a dersleri aldı. Mezun olduktan sonra Sanayi-i Nefîse Mektebi’nin hâk ve resim şubesine girdi. Ertesi sene, yeni açılmış olan Medresetü’l-hattatîn’e kaydoldu. Burada Hasan Rızâ Efendi ve Kâmil Akdik’ten yeniden sülüs ve nesih, Tuğrakeş İsmâ’il Hakkî Altunbezer’den celî sülüs ve Hulûsî Yazgan’dan da ta’lik meşketti. Medresetü’l-hattatîn’den H. 20 Zi’l-hicce 1336/M. 27 Eylül 1918’de şahâdetnâme aldıktan sonra Dîvân-ı Hümâyûn Kalemi’ne girdi.
Askere alınınca Matbaa-i Askeriye hattatlığına tayin edildi. Bilahare Evkaf Matbaası’nın hattatlığı da uhdesine verildi. Cumhuriyet’in ilanı üzerine terhis edilince Bâb-ı Âlî civârında bir yazıhâne açtı. Bir aralık Devlet Matbaası hattatlığını da yaptıysa da, harf inkılâbı ile bırakmak zorunda kaldı. Mısır’a yerleşme isteği de reddedilince yazıhânesini kapatarak Tepebağı’ndaki evine çekildi. Dileyenlere yazı yazdığı ve daha ziyade bağıyla ilgilendiği bu dönemdeki yazılarına “Ketebehü Hâlim sâbıkan hattat hâlen bağıbân” şeklinde ketebe koyan hattat, İstanbul Üniversitesi’nden mezun olanlara verilen diplomaları da yazdı.
1940’lı yıllarda başlayan eski eserlerdeki restorasyon çalışmaları esnasında, bazı yapılardaki eski yazıların yenilenmesine memur edildi. Bu çalışmaları sayesinde 1948’te Güzel Sanatlar Akademisi’nin hocaları arasına girdi. Bu arada Hac fârizasını de ifâ etti. Akademi’den 1962’de emekli olduktan sonra çalışmaların Zeytinburnu’ndaki evinde devam eden Halim Özyazıcı, evine giderken geçirdiği bir trafik kazası neticesinde yaralanmış, bir müddet hasta yattıktan sonra 30 Eylül 1964’te vefât etmiştir. Kozlu Mezarlığı’nda medfundur.
Share
Ask a question
Ask a question
Macit Ayral
İçerik: Hilye-i Şerife
Tarih: 1891-1961
Çerçeve: 40x54 cm Yazı:22x34 cm
Not: Dönemin tekniği ile el yapımı kağıt üzerine Özgün Baskı ile basılmıştır.
Dört hattat'tan ders almıştır. İsmail Hakkı Altunbezer. M. Hulusi Yazban bunlardandır.
(Macit Zuhdi)
Macit Ayral
1891-1961 XX.Yüzyılın sülüs ve celî sülüste önde gelen Türk hattatlarından.
11 Nisan 1891 de İstanbul Beylerbeyinde doğdu. Şehremâneti Zibhiye idaresi (Mezbaha) Müdürü Zühdü Beyin oğludur. İlk tahsilini Beylerbeyi Hamidiye Mektebinde tamamladı. Üsküdar İdâdîsinin son sınıfında iken sağlık sebebiyle tahsilini yarıda bıraktı. Daha ilk mektep sıralarında hat hocası Ali Efendiden sülüs ve nesih yazılarını öğrenmeye başladı. Daha sonra Enderun Mektebi hat hocası Ahmed Râkım Efendiye devam etti. Babasının da teşvikiyle girdiği Medresetül-hattâtînde yazı tahsilini tamamIadı. Burada Hulûsi Efendiden (Yazgan) talik icâzeti aldı ( 1923). Ayrıca Sâmi Efendinin talebesi olan Tuğrakeş İsmail Hakkı Altunbezerden sülüs-celîsini ilertetti. Ali Efendinin hocası olan Şefik Beye ait kıta ve murakkalardan da önemli ölçüde faydalandı. Macit Ayral talik ve nesihten ziyade sülüs ve celî-sülüs ile meşgul olmuştur. Sülüste Şefik Beyin tavrını benimsemiş ve o üslupta eser vermiştir.
Share
Ask a question
Ask a question
Ali Bedir
İçerik: Besmele-i Şerife
Yazı Şekli: Tuğra Yazı
Tarih: H.1411
Tezhip: Fatma Gümüş
Ebru: Yunus Özel
Çerçeve:58x66 cm Yazı:30x38 cm
Share
Ask a question
Ask a question
Abdullah Çoban
İçerik: Hilye-i Şerife
Çerçeve:70x90 cm Yazı:50x60 cm
Ebru ve Murakka: Muhammet Çevik. Kendi tarzında Ebru ile Hilye-i Şerifi süslemiştir.
Not: Suriyeli hattat. "Kalladehu Şevki" Hattat Mehmet Şevki'nin yazdığından bakarak aynısı yazılmıştır.
Abdur-Rai
Share
Ask a question
Ask a question
Ahmet Yazıcı
İçerik: Besmele-i Şerife "Bismillahirrahmanirrahim" "Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla! (Başlarım)"
Yazı Şekli: Tuğra Yazı
Tarih: H.1434 - M.2013
Ebru ve Uygulama: Burcu Kansu
Çerçeve: 45x47 cm Yazı: 23x25 cm
Share
Ask a question
Ask a question
İhsan Ozanoğlu
İçerik: Ayetel Kürsi Bakara Suresi 255. Ayet
Yazı Şekli: Celi Divani Yazı
Tarih: H.1388 - M.1968
Tezhip: Gülnur Selçuk
Çerçeve:51x81 cm Yazı:32x60 cm
Ahşap varaklı çerçeve yapılmıştır.
Share
Ask a question
Ask a question
Ahmet Yazıcı
İçerik: Ayet-i Kerime, Yusuf Suresi 21. Ayet "Vallahu galibun ala emrihi" "Allah her işine galip gelir."
Yazı Şekli: Celi Sülüs Yazı
Tarih: H.1422 - M.2001
Ebru ve Uygulama: Burcu Kansu
Çerçeve:44x55 cm Yazı:17x25 cm
Share
Ask a question
Ask a question
Ali Toy
İçerik: Ayetel Kürsi Bakara Suresi 255. Ayet
Yazı Şekli: Celi Talik Yazı
Tarih: H.1419 - M.1998
Çerçeve:66x78 cm Yazı:43x57 cm
Not: Özgün Baskı tablo. Paspartu ile çerçevelenmiştir.
Ali Toy (Mimar Hattat)
1960 yılında Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde doğdu. Tavşanlı Tunçbilek Lisesi’nden sonra İTÜ Mimarlık Fakültesi’nden 1988 yılında mezun oldu. 1992 yılında Yıldız Üniversitesi Röleve - Restorasyon dalında yüksek lisans yaptı. Prof. Dr. Ali Alparslan’dan talik, divani, rika eğitimi alan Toy, yurt içinde ve yurt dışında birçok sergiye katıldı. 30 şahsi sergi açtı. Ircica’nın düzenlediği milletlerarası yarışmalarda 6 ödül aldı. Özellikle talik, divani ve modern hat eserleriyle dikkat çeken Ali Toy, modern hatlarda temel geometrik çizgileri kullanıyor. Klasik ve modern hat çalışmalarına İstanbul’da devam eden Toy, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır. 2017 yılında “Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü”ne layık görüldü.
Share
Ask a question
Ask a question
Ahmet Yaşar Arpacı
İçerik: Hadis-i Şerif "Menisteva yevmehu fehüve meğ bunu" "İki günü müsavi olan aldanmıştır."
Yazı Şekli: Celi Talik Yazı
Tarih: M.1428
Ebru ve Uygulama: Muhammet Çevik. Türkiye'de bu tarzda ilk yapan, kendine özgü ebru uygulayan sanatçıdır.
Çerçeve:50x50 cm Yazı:29x31 cm
Share
Ask a question
Ask a question
Mustafa Halim Özyazıcı
İçerik: "Malik-i ru-i cezadır, o Hüda Farkolunmaz hiç o gün Şah-ı Keda "
Türkçesi: Ceza gününün (Mahşerin sahibidir) O Allah C.C. O gün Padişah da dilenci de birdir. Aralarında fark olunmaz.
Yazı Şekli: Talik Yazı: Şiir
Tarih: M.1898 H. 1318 - M. 1964 H.1384
Tezhip: Hatice Aksoylu Öğrencisi, Sevcan Şaman M.2014
Çerçeve: 27x37 cm Yazı: 15x22 cm
Mustafa Halim Özyazıcı
Nalıncı Hacı Cemâl Efendi’nin oğlu olarak H. 20 Şa'bân 1315/m. 14 Ocak 1898’de İstanbul’da doğdu. Asıl ismi Mustafa Abdülhalim’dir. Esekapısı İbtidâî Mektebi’nde ve daha sonra Haseki’deki Gülşen-i Ma’arif Rüşdî Mektebi’nde okudu. Mektebin yazı hocası olan Hâmid Aytaç’tan sülüs ve nesih, Ferîd Bey’den de dîvânî ve rık’a dersleri aldı. Mezun olduktan sonra Sanayi-i Nefîse Mektebi’nin hâk ve resim şubesine girdi. Ertesi sene, yeni açılmış olan Medresetü’l-hattatîn’e kaydoldu. Burada Hasan Rızâ Efendi ve Kâmil Akdik’ten yeniden sülüs ve nesih, Tuğrakeş İsmâ’il Hakkî Altunbezer’den celî sülüs ve Hulûsî Yazgan’dan da ta’lik meşketti. Medresetü’l-hattatîn’den H. 20 Zi’l-hicce 1336/M. 27 Eylül 1918’de şahâdetnâme aldıktan sonra Dîvân-ı Hümâyûn Kalemi’ne girdi.
Askere alınınca Matbaa-i Askeriye hattatlığına tayin edildi. Bilahare Evkaf Matbaası’nın hattatlığı da uhdesine verildi. Cumhuriyet’in ilanı üzerine terhis edilince Bâb-ı Âlî civârında bir yazıhâne açtı. Bir aralık Devlet Matbaası hattatlığını da yaptıysa da, harf inkılâbı ile bırakmak zorunda kaldı. Mısır’a yerleşme isteği de reddedilince yazıhânesini kapatarak Tepebağı’ndaki evine çekildi. Dileyenlere yazı yazdığı ve daha ziyade bağıyla ilgilendiği bu dönemdeki yazılarına “Ketebehü Hâlim sâbıkan hattat hâlen bağıbân” şeklinde ketebe koyan hattat, İstanbul Üniversitesi’nden mezun olanlara verilen diplomaları da yazdı.
1940’lı yıllarda başlayan eski eserlerdeki restorasyon çalışmaları esnasında, bazı yapılardaki eski yazıların yenilenmesine memur edildi. Bu çalışmaları sayesinde 1948’te Güzel Sanatlar Akademisi’nin hocaları arasına girdi. Bu arada Hac fârizasını de ifâ etti. Akademi’den 1962’de emekli olduktan sonra çalışmaların Zeytinburnu’ndaki evinde devam eden Halim Özyazıcı, evine giderken geçirdiği bir trafik kazası neticesinde yaralanmış, bir müddet hasta yattıktan sonra 30 Eylül 1964’te vefât etmiştir. Kozlu Mezarlığı’nda medfundur.
Share
Ask a question
Ask a question
Hamit Aytaç
İçerik: Besmele-i Şerife
Yazı Şekli: Talik Yazı
Tarih: H.1309 - M.1891 - H.1402 - M.1982
Çerçeve:40x53 cm Yazı:21x34 cm
Tezhip: Hatice Aksoylu Cankurt (H.A.C.)
Not: Karacaahmet Hattatlar sofasında meftundur. Şeyh Hamdullah'ın mezarının yanındadır.
Altın varaklı çerçeve ile çerçevelenmiştir.
Hamid Aytaç
"Şeyh Musa Azmî" veya gerçek adıyla Zülfikâr Ağa'nın oğlu olarak Diyarbakır'da doğduğu H. 1309/M. 1891-1892 yıllarında doğduğu, hat sanatında önemli bir yere sahip olduğu bilinen bir hattatın hayatı:
Şeyh Musa Azmî, Zülfikâr Ağa'nın oğlu olarak 1891-1892 yıllarında Diyarbakır'da doğmuştur. Askerî Rüşdî Mektebi'nde eğitim almış ve çeşitli hocalardan hat ve resim dersleri almıştır. İstanbul'a giderek hukuk okumaya başlamış ancak ailevi sebeplerle okulu bırakmıştır. Matbaacılık işleriyle ilgilenmiş, hat sanatındaki yeteneğiyle tanınmış ve çeşitli okullarda öğretmenlik yapmıştır. Çeşitli dönemlerde farklı mahlaslar kullanmış ve yazı işleriyle uğraşmıştır. Son yıllarını mütevazı bir şekilde geçirerek yazıya olan tutkusunu sürdürmüş ve 1982 yılında vefat etmiştir.
Share
Ask a question
Ask a question
Mehmet Hulusi
İçerik: Akkaseli Ebru Yazı "Tevekkeltü Alallahi." "Allah'a yöneldim."
Yazı Şekli: Celi Divani Yazı
Ebru ve Uygulama: Emine Güner (Merhume) (1977-2000)
Çerçeve:60x88 cm Yazı:40x67 cm
Not: Paspartulu olarak çerçeve yapılmıştır.
Mehmet Hulusi
Mehmet Hulusi, 27 Nisan 1869'da Fâtih Çarşamba'da doğmuştur. Sultan Selîm Mektebi'ni tamamladıktan sonra dînî ilimlerde eğitim alarak 1898 yılında mezun oldu. Hat sanatında yetenekli olan Hulusi, çeşitli hocalardan eğitim aldı ve icazetlerini aldı. Daha sonra çeşitli cami ve medreselerde hattatlık ve müezzinlik gibi görevler üstlendi. 8 Ocak 1940'ta vefat etmiş ve Edirnekapı Mezarlığı'na defnedilmiştir.
Share
Ask a question
Ask a question
Ahmet Yazıcı
İçerik: Ayet-i Kerime Ali İmran 173. Ayet "…Hasbunallahü ve nimel vekil" "Allah bize yeter o ne güzel vekildir."
Yazı Şekli: Celi Sülüs Yazı
Ebru ve Uygulama: Burcu Kansu
Tarih: H.1421 - M.2000
Çerçeve:31x42 cm Yazı:10x20 cm
Share
Ask a question
Ask a question
Ali Toy
İçerik: Besmele-i Şerife
Yazı Şekli: Tuğra Yazı
Tarih: H.1419 - M.1998
Çerçeve: 69x69 cm Yazı:46x56 cm
Not: Dönemin en iyi baskı tablolarından.
Ali Toy (Mimar Hattat)
1960 yılında Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde doğdu. Tavşanlı Tunçbilek Lisesi’nden sonra İTÜ Mimarlık Fakültesi’nden 1988 yılında mezun oldu. 1992 yılında Yıldız Üniversitesi Röleve - Restorasyon dalında yüksek lisans yaptı. Prof. Dr. Ali Alparslan’dan talik, divani, rika eğitimi alan Toy, yurt içinde ve yurt dışında birçok sergiye katıldı. 30 şahsi sergi açtı. Ircica’nın düzenlediği milletlerarası yarışmalarda 6 ödül aldı. Özellikle talik, divani ve modern hat eserleriyle dikkat çeken Ali Toy, modern hatlarda temel geometrik çizgileri kullanıyor. Klasik ve modern hat çalışmalarına İstanbul’da devam eden Toy, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır. 2017 yılında “Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü”ne layık görüldü.
Share
Ask a question
Ask a question
Ali Hüsrevoğlu
İçerik: Besmele-i Şerife
Yazı Şekli: Celi Sülüs Yazı
Tarih: H.1418 - M.1997
Tezhip: Hatice Aksoylu öğrencisi Sevcan Şaman
Çerçeve:40x66 cm Yazı:11x37 cm
Ali Hüsrevoğlu
Ali Hüsrevoğlu 1974’te Hat Sanatına başladı. 1984’te Büyük Üstad Hattat Hamid Aytaç’tan icazet aldı, 1993 yılında Mescid-i Nebevî’nin genişletme projelerinde Mescid-i Nebevî’nin hat yazılarını yazma şerefine nail oldu. Hat sanatında kullanılan âlet ve malzemelere yenilik getirdi, yeni yöntemler geliştirdi. Hilye-i şerîfe türünde birbirinden farklı otuz kadar modele imza attı. Hat sanatında ilk defa “Tevhid” türünde eser verdi. Hat nevilerinden sülüs, nesih, dîvanî, celî dîvânî, tuğra, ma'kılî, kûfî ve ta'lîk yazmaktadır. Hat sanatı tarihinde kendine özel bir üslup olarak anılacak yorum türü geliştirdi.45 yıllık sanat hayatına, binlerce eser, yüzlerce sergi ve emsalsiz çalışmalar sığdırdı ve halen çalışmalarına devam etmektedir.
Share
Ask a question
Ask a question
Hilmi Karasakal
İçerik: "HİÇ!"
Yazı Şekli: Celi Sülüs Yazı
Tarih: H.1416
Ebru ve Uygulama: Muhammet Çevik, sanatçı kendisine has tarzda Ebru ve Murakka'a yapmıştır.
Çerçeve:58x67 cm Yazı:26x36 cm
Share
Ask a question
Ask a question
Kamil Ülgen
İçerik:
1. Satır: Mefahiril ulema-i muhakkiyn Üsküdar’dan Bağdat’a varıp gidince yol üzerinde vaki kazalar naib ve müffileri (zide ilmühüm) ve mefahirül emasil ce akran kaza müdürleri ve vücuhu memleket (zide meclühüm) ve tevkii refiki humayünüm.
2. Satır: Vasıl olucak malum olaki memaliki mahrusahum kain kira postahanelerinden murur ve ubur eden hademe ve memurini devleti diyyem ile zabıtan-ı aşakir-i şahanemden
3. Yedlerinde menzil-i hükm-ü şerifim ve buyrulelyg-i serasker-i olanların ve düveli habbe postalarının rukublarına muktezi bagırlerinin be-her re’si için bundan böyle
4. Kuruş ve bundan ma’âda sair murur ve ubur edenlerin dersaatimden Edirne’ye ve Üsküdar’dan, İzmir ve Geyve’ye kadar beş’er kuruş ücret alınması irade-i Seniyyey-i mülükanemle mukarrer.
5. Olan mizani İktisasından olmaktan naşi işbu Hükm-ü Şerifimle her kangızının taht-ı idaresinde Kain Kazaya dahil olursa rukubuna muktezi olan yed-i relsi bagırlerin derhal…
3. Sınıf Şakirdanından Mehmet Neş’et bendeleri Numru:197
Şayeste-i tahsiin ve takdir olunduğunuz tasdik olunur evladım.
Yazı Şekli: Divani Yazı (Divani Yazı İmtihan Kağıdı)
Kamil Ülgen
Doğum tarihi 11 Nisan 1891 olan bu hattat, Süleymaniye Camii müezzinlerinden Osmân Efendi'nin oğludur. İstanbul Beylerbeyi'nde dünyaya gelmiştir. İlk eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra hat sanatına ilgi duymuş ve Bakkal Ârif Efendi'den sülüs ve nesih yazıları öğrenmiştir. Daha sonra Harbiye Nezâreti'nde kâtiblik yapmış ve Sâmî Efendi'den ta'lik dersleri almıştır.
1913 yılında askerlik görevine başlamış ve Millî Mücadele döneminde Ankara'ya giderek Büyük Millet Meclisi'nin matbaalarında hattatlık yapmıştır. Daha sonra farklı görevlerde bulunmuş, ancak askerlikte mutlu olamadığı için istifa etmiştir. İstanbul'a dönüp çeşitli matbaalarda hattatlık yapmış, ancak harf inkılâbıyla birlikte bu işlere devam etme imkânı kalmamıştır.
Sonrasında Adliye Vekâleti'ne başvurmuş ve Akçaabat Savcılığı'na atanmıştır. Daha sonra çeşitli adli görevlerde bulunmuş ve emekli olmuştur. 16 Ekim 1958 tarihinde vefat etmiştir.
Share
Ask a question
Ask a question
Kamil Ülgen
Ressam: İsmail Acar “Yalovalı”
Tarih: 1886-1958
Kaynak: Son Hattatlar Sh.179
Çerçeve: 34x42 cm
Kamil Ülgen
Doğum tarihi 11 Nisan 1891 olan bu hattat, Süleymaniye Camii müezzinlerinden Osmân Efendi'nin oğludur. İstanbul Beylerbeyi'nde dünyaya gelmiştir. İlk eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra hat sanatına ilgi duymuş ve Bakkal Ârif Efendi'den sülüs ve nesih yazıları öğrenmiştir. Daha sonra Harbiye Nezâreti'nde kâtiblik yapmış ve Sâmî Efendi'den ta'lik dersleri almıştır.
1913 yılında askerlik görevine başlamış ve Millî Mücadele döneminde Ankara'ya giderek Büyük Millet Meclisi'nin matbaalarında hattatlık yapmıştır. Daha sonra farklı görevlerde bulunmuş, ancak askerlikte mutlu olamadığı için istifa etmiştir. İstanbul'a dönüp çeşitli matbaalarda hattatlık yapmış, ancak harf inkılâbıyla birlikte bu işlere devam etme imkânı kalmamıştır.
Sonrasında Adliye Vekâleti'ne başvurmuş ve Akçaabat Savcılığı'na atanmıştır. Daha sonra çeşitli adli görevlerde bulunmuş ve emekli olmuştur. 16 Ekim 1958 tarihinde vefat etmiştir.
Share
Ask a question
Ask a question
Prof. Dr. Bilal Sezer
İçerik: Besmele-i Şerife
Yazı Şekli: Celi Talik Yazı
Tarih: H.1423-M.2002
Tezhib: Fatma Gümüş
Yazı: 25x50 cm Çerçeve: 44x76 cm
Prof. Dr. Bilal Sezer
1969 yılın da İzmir Beydağı için Kurudere köyünde doğdu ilkokul köyünde ortaokul ve lise öğrenimini Ödemiş imam hatip Lisesi’nde tamamladı. 1989 yılında Atatürk Üniversitesi ilahiyat fakültesini kazandı ve 1994 yılında lisans öğrenimini tamamlayarak mezun oldu. 14 Aralık 1994 tarihinde Atatürk Üniversitesi Güzelsanatlar fakültesi geleneksel Türk el sanatları bölümünde araştırma görevlisi olarak göreve başladı. 1996 yılında Atatürk Üniversitesi Sosyal bilimler enstitüsü nde Yükseklisan çalışmadsına tamamladı ve aynı yıl Doktoraya başladı. 2000 yılında ünlü hattat Hasan Çelebiden, sülüs nesih yazılarından icazet aldı 2001 yılında ılıcanın tarafından düzenlenen Uluslararası hat yarışmasında celi sülüs dalında mansiyon aldı. 2001 yılında irticanın tarafından düzenlenen Uluslararası hat yarışmasında celi sülüs dalında mansiyon aldı. 18 Haziran 2004 tarihinde doktora çalışmasını tamamladı. 6 Ocak 2006 tarihinde Atatürk Üniversitesi Güzelsanatlar fakültesi geleneksel Türk el sanatları bölümüne yardımcı da yardımcı doçent olarak atandı. 19 Nisan 2010 tarihinde geleneksel Sanatlar alanında doçent oldu 12.01.2011 ile 10.07.2012 tarihleri arasında 9 Eylül ilahiyat fakültesi nde görev yaptığı. 7.09.2015 tarihinde profesör oldu. Halen Uşak Üniversitesi Güzel Sanatlar fakültesi dekan olarak görev yapmaktadır. Evli ve iki çocuk babası olan sanatçı, yurt içi ve yurt dışı bir çok sergiye katılmıştır.
Share
Ask a question
Ask a question