• Vazgeç
    Filtrele
Filtrele

75- "62 Hattat 236 Özel Eser" Hat ve Ebru Müzayedesi

75- "62 Hattat 236 Özel" Hat ve Ebru Müzayedesi

-Müzayede komisyonu %10'dur

-Alıcı İptal Veya Cayma Durumunda Toplam Tutarın %30'unu Ödemek Zorundadır.

MÜZAYEDE AÇIKLAMASI

Pey verebilmek ve canlı müzayedelerimize katılabilmeniz için üye olmanız veya üye girişi yapmanız gerekmektedir

Değerli Antikalarım.com ailesi;

Sizin için özenle hazırlamış olduğumuz ve sizlere sanatı sanatla sunduğumuz 75- "62 Hattat 236 Özel" Hat ve Ebru Müzayedemize hepiniz hoş geldiniz :)

Müzayedemiz antikalarim.com adresimizde 05/07/2024 Cuma günü yayına girmiş olup, 16/07/2024 Salı günü saat 21.30’a kadar pey alımına devam etmektedir.

16/07/2024 Salı günü saat 21.30'da ise canlı online müzayedemiz, antikalarim.com adresimizde başlayacaktır.

-KAZANDIĞINIZ ESERLERİ ARTIK KREDİ KARTIYLA ÖDEYEBİLİRSİNİZ :)

Not:

-Kazanılan eserlerin ödemesi 7 iş günü içinde yapılmadığı taktirde antikalarim.com'un hukuki işlem başlatma hakkı olacaktır. Özel durumları firmamıza bildiriniz.

-Eserlerin fotoğraflarını incelerken, daha net bir görüntü için ekran parlaklığınızı açmanızı öneririz.

-Eserlerin ölçülerini dikkatlice okumanızı rica ederiz.

-Açık artırmadan alınan eserler kesinlikle geri iade edilemez.

Bizimle +905366612464 numaralı Antikalarım.com whatsapp hattından 7/24 iletişime geçebilirsiniz. 

Eser teslimi ile ilgili bilgilendirme:

Değerli üyemiz, kazanmış olduğunuz eserler, canlı müzayede bittikten hemen sonra ekip arkadaşlarımız tarafından size ulaşması için özenle hazırlanacaktır.

Kazanmış olduğunuz eserlerin toplam tutarını tarafımıza ilettikten sonra, eserleriniz en kısa zamanda anlaşmalı olduğumuz “Yurtiçi Kargo” firmasına teslim edilecektir.

Eserlerinizin kargo firmasına teslimi yapıldıktan sonra tarafınıza ulaşması ortalama “2-3” iş günüdür.

Saygılarımızla:

Antikalarım.com

Lot: 2 » Ahmet Yaşar Arpacı

Ahmet Yaşar Arpacı

İçerik: Besmele-i Şerife "Bismillahirrahmanirrahim"
Yazı Şekli: Divani Tuğra
Tarih: H. 1428
Ebru ve Uygulama: Muhammet Çevik
Çerçeve: 46x49 cm Yazı: 24x26 cm
Not: Sanatçı'nın kendisine özgü stilde ebru ile murakkaa yapmıştır. Uygun paspartu ile çerçeve yapılmıştır.

Ahmet Yaşar Arpacı
1974 yılında Ankara Tıp Fakültesine giren Uz. Dr. Ahmet Arpacı, 1980 yılında mezun oldu. İlk görevine doğduğu yer olan Ermenek Sağlık Ocağında başladı. Askerlik görevi nedeniyle 5 ay sonra ayrılarak, Bursa Işıklar Lisesinde askerlik görevini tamamladı. 1982'de terhis olduktan sonra, deri ve zührevi hastalıklar uzmanlığı için Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde uzmanlık eğitimini aldı. 1987'de uzman doktor olarak Elazığ Cüzzam Hastanesine tayin edildi ve 1989'da zorunlu hizmetini tamamladıktan sonra İstanbul'a döndü.

1989-1994 yılları arasında Bakırköy Devlet Hastanesinde görev yaptı ve aynı dönemde Türkiye'nin ilk özel sağlık kuruluşu olan "Laleli Teşhis Kliniği"nde part-time çalıştı. 1994'te Bakırköy Devlet Hastanesinden ayrılarak Yenibosna Hayrunnisa (NİSA) Hastanesinin kuruluşunda başhekim olarak görev aldı ve 1997'ye kadar burada çalıştı. Daha sonra Kadıköy (Koşuyolu) Esma Hatun (Medipol) hastanesinde başhekimlik yaptı ve bu görevini 2001 yılı sonuna kadar sürdürdü. 2001 yılında Memorial Hastanesi'nde Deri ve Zührevi Hastalıklar Uzmanı olarak çalışmaya başladı ve halen bu görevine devam etmektedir.

Ayrıca İstanbul Güneşli'deki Aksa Cerrahi Tıp Merkezi ve Bağcılar'daki Hospitadent Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin yönetim kurulu üyesidir. 1988 yılında evlenen Uz. Dr. Ahmet Arpacı'nın bir kız ve bir erkek çocuğu vardır.

Detaylar
Lot: 3 » Ümmühan Güner

Ümmühan Güner

İçerik: Besmele-i Şerife "Bismillahirrahmanirrahim" "Rahman ve Rahim Olan Allah'ın Adıyla! (Başlarım)"
Yazı Şekli: Tuğra
Tarih: H. 1420 - M. 1990
Ebru ve Uygulama: Burcu Kansu
Çerçeve: 45x47 cm Yazı: 23x25 cm

Ümmühan Güner
İstanbul doğumlu olup Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde öğrenim görmektedir. 2000 yılında Hatice ALGÜN ile Tezhip eğitimine başlamıştır. 2000-2004 T.C Kültür Bakanlığı Geleneksel Türk Süsleme Sanatları kursu bünyesinde kıymetli hocalar Cahide KESKİNER, Sabiha KOÇ, Asiye OKUMUŞ 'tan 15 yy. 16 yy. 17 yy. Dönemleri üzerine tezhip eğitimi alarak başarı ile mezun olmuştur. 2005 yılında Doç. Dr. Süleyman BERK ile Hüsn-i Hat eğitimine başlamıştır. Talip MERT 'ten Osmanlıca eğitimi, Yrd. Doç. Dr. Savaş ÇEVİK’ ten Temel Sanat Eğitimi alarak İSMEK’ te katıldığı İhtisas eğitim programını başarıyla tamamlamıştır. Hat eğitimine 2010’da Süleymaniye Yazma Eserler Kütüphanesi’nde Davud BEKTAŞ Hoca ile devam etmiştir. 2014 yılında Davud Bektaş’tan Muhakkak, Sülüs, Nesih hattı ile yazdığı Şevki Efendi’nin Hilye-i Şerifi ile Hüsn-i Hat icâzetini almıştır. Özel ve resmi kurum koleksiyonlarında eserleri bulunan sanatçının çeşitli dergi ve kitapta basılan çalışmalarının yanı sıra katıldığı yarışmalardan mansiyon ve dereceleri vardır. Muhtelif sergilerde eserleri sergilenmiştir. 2014 yılında Milli Eğitim Bakanlığı’nın Anadolu İmâm Hatip Liselerine yönelik hazırlattığı Hüsn-i Hat ders kitabının yazarları arasındadır. Üstat Hasan Çelebi başkanlığında Çamlıca Cami Müzesi için bayan hattatlar tarafından yazılan Mushaf-ı Şerif’in hattatlarındandır. Halen Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi’nde Hocası Davud BEKTAŞ ile Hat çalışmalarına devam etmekle birlikte aynı zamanda Yrd. Doç.Dr. Savaş Çevik ile Celî Divânî yazı çalışmalarını sürdürmektedir. Daha önce çeşitli kurumlarda Hat Dersi veren sanatçı 2012 yılından bu yana Üsküdar Belediyesi Gençlik Merkezi'nde Hüsn-i Hat Eğitmeni olarak görev yapmakta ve bununla birlikte atölye çalışmalarına devam etmektedir.

Detaylar
Lot: 4 » Mehmet Ekrem Güçlüer

Mehmet Ekrem Güçlüer

İçerik: "Sadakallahül Azim" "Büyük Olan Allah c.c. Doğru Söyledi."
Yazı Şekli: Sülüs Yazı
Tarih: 1334 - 1916
Tezhip: Hatice Aksoylu
Çerçeve: 33x38 cm Yazı: 20x26 cm
Not: Ketebe Ekrem (1901-1971) Son Hattatlar Sh: 207

Mehmet Ekrem Güçlüer
Mâbeyn-i Hümâyûn kâtiblerinden Mehmed Tevfîk Bey’in oğlu olarak H. 1319/M. 1901 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Ekrem Güçlüer’in tam ismi “Mehmed Ekrem”dir. İbtidâ’î ve rüşdî mektebleri bitirdikten sonra Adliyye Meslek Mektebi’nin Müstantık Şu’besi’ne girmiş, me’zûniyetini müte’akiben bir müddet Adliyye Nezâreti Zabıt Kitâbeti’nde görev almıştır.

H. 1344/M. 1925 senesinde küşâd olunan İş Bankası’na me’mûr edildikten sonra, bankanın muhtelif kademelerinde görev yapan Ekrem Güçlüer, son olarak İstanbul Şu’besi’nin hukûk kısmına şef mu’avini olmuş ve buradan emekliye ayrılmıştır. 1 Eylül 1971 tarihinde vefât etmişse de, medfeni tespit edilememiştir.

Yazıyı babasından meşketmiş olan Ekrem Güçlüer, bi’l-hassa sülüs ve dîvânî celîsinde mâhir bir hattattır. Nitekim eldeki eserleri de kudretini göstermektedir. Gölcük’te yapılan cami’in mihrâbındaki âyetler ile ism-i celâl ve ism-i nebî ile Çâr-Yâr-ı Güzîn ve Haseneyn hazerâtının isimlerini hâvi levhâlar da onun eser-i hâmesidir.

Hat san‘atının yanında bir diğer tutkusu ise spor idi. Özellikle disk ve gülle atma dallarında uzun müddet Türkiye birinciliğini muhâfaza etmiş olan Ekrem Güçlüer, 1924 Olimpiyat Oyunları’na iştirâk etmesi için davet almışsa da, yol masrafları karşılanmadığı için katılamamıştır.

Detaylar
Lot: 5 » Mustafa Halim Özyazıcı

Mustafa Halim Özyazıcı

İçerik: Hattat Mustafa Halim Özyazıcı'nın kullandığı
1-Vesikalık fotoğrafı (2.baskı)
2- Çeşitli imza örnekleri
3- Çeşitli kalemleri
4- Hazırlamış olduğu kartvizitleri
5- Yeni yazıya geçişte resimi daireler için boş mühür örnekleri
Ölçü: 54x68 cm

Mustafa Halim Özyazıcı
Nalıncı Hacı Cemâl Efendi’nin oğlu olarak H. 20 Şa'bân 1315/m. 14 Ocak 1898’de İstanbul’da doğdu. Asıl ismi Mustafa Abdülhalim’dir. Esekapısı İbtidâî Mektebi’nde ve daha sonra Haseki’deki Gülşen-i Ma’arif Rüşdî Mektebi’nde okudu. Mektebin yazı hocası olan Hâmid Aytaç’tan sülüs ve nesih, Ferîd Bey’den de dîvânî ve rık’a dersleri aldı. Mezun olduktan sonra Sanayi-i Nefîse Mektebi’nin hâk ve resim şubesine girdi. Ertesi sene, yeni açılmış olan Medresetü’l-hattatîn’e kaydoldu. Burada Hasan Rızâ Efendi ve Kâmil Akdik’ten yeniden sülüs ve nesih, Tuğrakeş İsmâ’il Hakkî Altunbezer’den celî sülüs ve Hulûsî Yazgan’dan da ta’lik meşketti. Medresetü’l-hattatîn’den H. 20 Zi’l-hicce 1336/M. 27 Eylül 1918’de şahâdetnâme aldıktan sonra Dîvân-ı Hümâyûn Kalemi’ne girdi.

Askere alınınca Matbaa-i Askeriye hattatlığına tayin edildi. Bilahare Evkaf Matbaası’nın hattatlığı da uhdesine verildi. Cumhuriyet’in ilanı üzerine terhis edilince Bâb-ı Âlî civârında bir yazıhâne açtı. Bir aralık Devlet Matbaası hattatlığını da yaptıysa da, harf inkılâbı ile bırakmak zorunda kaldı. Mısır’a yerleşme isteği de reddedilince yazıhânesini kapatarak Tepebağı’ndaki evine çekildi. Dileyenlere yazı yazdığı ve daha ziyade bağıyla ilgilendiği bu dönemdeki yazılarına “Ketebehü Hâlim sâbıkan hattat hâlen bağıbân” şeklinde ketebe koyan hattat, İstanbul Üniversitesi’nden mezun olanlara verilen diplomaları da yazdı.

1940’lı yıllarda başlayan eski eserlerdeki restorasyon çalışmaları esnasında, bazı yapılardaki eski yazıların yenilenmesine memur edildi. Bu çalışmaları sayesinde 1948’te Güzel Sanatlar Akademisi’nin hocaları arasına girdi. Bu arada Hac fârizasını de ifâ etti. Akademi’den 1962’de emekli olduktan sonra çalışmaların Zeytinburnu’ndaki evinde devam eden Halim Özyazıcı, evine giderken geçirdiği bir trafik kazası neticesinde yaralanmış, bir müddet hasta yattıktan sonra 30 Eylül 1964’te vefât etmiştir. Kozlu Mezarlığı’nda medfundur.

Detaylar
Lot: 28 » Mustafa Halim Özyazıcı

Mustafa Halim Özyazıcı

İçerik: Bir zümre odur Halık-ı mutlak dediler,
bir benzeri yoktur bu muhakkak dediler.
Bir kerre görenlerse o Rabb-i Ezel'i
Sermesti-i rü'yetle "Enel Hak" dediler.
Yazı Şekli: Sülüs ve Nesih Kıt'a Yazı
Tarih: H. 1361 - M. 1942
Tezhip: Esma Sarıbayındır
Çerçeve: 39x45 cm Yazı: 16x24 cm
Not: Ketebe El - fakir El Hac Mustafa Halim Özyazıcı ve Sutira Uyubehu
(M. 1898 - M.1964 H.1315 - H. 1384)

Mustafa Halim Özyazıcı
Nalıncı Hacı Cemâl Efendi’nin oğlu olarak H. 20 Şa'bân 1315/m. 14 Ocak 1898’de İstanbul’da doğdu. Asıl ismi Mustafa Abdülhalim’dir. Esekapısı İbtidâî Mektebi’nde ve daha sonra Haseki’deki Gülşen-i Ma’arif Rüşdî Mektebi’nde okudu. Mektebin yazı hocası olan Hâmid Aytaç’tan sülüs ve nesih, Ferîd Bey’den de dîvânî ve rık’a dersleri aldı. Mezun olduktan sonra Sanayi-i Nefîse Mektebi’nin hâk ve resim şubesine girdi. Ertesi sene, yeni açılmış olan Medresetü’l-hattatîn’e kaydoldu. Burada Hasan Rızâ Efendi ve Kâmil Akdik’ten yeniden sülüs ve nesih, Tuğrakeş İsmâ’il Hakkî Altunbezer’den celî sülüs ve Hulûsî Yazgan’dan da ta’lik meşketti. Medresetü’l-hattatîn’den H. 20 Zi’l-hicce 1336/M. 27 Eylül 1918’de şahâdetnâme aldıktan sonra Dîvân-ı Hümâyûn Kalemi’ne girdi.

Askere alınınca Matbaa-i Askeriye hattatlığına tayin edildi. Bilahare Evkaf Matbaası’nın hattatlığı da uhdesine verildi. Cumhuriyet’in ilanı üzerine terhis edilince Bâb-ı Âlî civârında bir yazıhâne açtı. Bir aralık Devlet Matbaası hattatlığını da yaptıysa da, harf inkılâbı ile bırakmak zorunda kaldı. Mısır’a yerleşme isteği de reddedilince yazıhânesini kapatarak Tepebağı’ndaki evine çekildi. Dileyenlere yazı yazdığı ve daha ziyade bağıyla ilgilendiği bu dönemdeki yazılarına “Ketebehü Hâlim sâbıkan hattat hâlen bağıbân” şeklinde ketebe koyan hattat, İstanbul Üniversitesi’nden mezun olanlara verilen diplomaları da yazdı.

1940’lı yıllarda başlayan eski eserlerdeki restorasyon çalışmaları esnasında, bazı yapılardaki eski yazıların yenilenmesine memur edildi. Bu çalışmaları sayesinde 1948’te Güzel Sanatlar Akademisi’nin hocaları arasına girdi. Bu arada Hac fârizasını de ifâ etti. Akademi’den 1962’de emekli olduktan sonra çalışmaların Zeytinburnu’ndaki evinde devam eden Halim Özyazıcı, evine giderken geçirdiği bir trafik kazası neticesinde yaralanmış, bir müddet hasta yattıktan sonra 30 Eylül 1964’te vefât etmiştir. Kozlu Mezarlığı’nda medfundur.

Detaylar
Lot: 34 » Ali Bedir

Ali Bedir

İçerik: Besmele-i Şerife
Yazı Şekli: Tuğra Yazı
Tarih: H.1411
Tezhip: Fatma Gümüş
Ebru: Yunus Özel
Çerçeve:58x66 cm Yazı:30x38 cm

Ali Bedir
Hattat. 1967 yılında Erzurum’da doğdu. Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunudur. Hat Sanatı çalışmalarına üniversite öğrencisi iken 1987 yılında başladı. İlk sergisini 1991 yılında Erzurum’da açtı. 1993 yılında Konya’da Üniversite öğrenimi sırasında Hattat Dr. Hüseyin Öksüz’den meşk etti. Tanınmış bazı türbe ve mezar taş yazılarını hazırladı. Medine-i Münevvere’de Hattat Mustafa Necateddin ile Erzurumî’nin yetiştirdiği; Alim, Kurra, Karî, Hafız ve Hattat olan Nazif Şehitoğlu Hocaefendi’den de 2004 yılında icazet aldı.

2007 yılında talep üzerine hazırladığı “Asr Suresi' eseri Suudi Arabistan Kraliyet Sarayında kabul görerek belgelendirildi. 2008 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçısı olarak kaydı onaylandı. Kültür ve Sanat içerikli kitap ve katalogların yanı sıra bazı belgesel film çekimlerinde yer aldı. Resim ve Hat Sanatına askeri ve sivil takdirnameleri, başarı belgeleri ile yurtiçi ve yurtdışı koleksiyonlarda eserleri bulunmaktadır.

Hattat Ali Bedir, Yurtiçi ve yurtdışı sanat bianeli ve festivallerine konuk sanatçı olarak davet edildi. Kişisel sergileri ile Klasik Türk El Sanatları konulu sergilere katıldı. 2003 yılından itibaren Kamu kuruluşunda memur olarak görev yapmaktadır.

Detaylar
Lot: 40 » Mustafa Halim Özyazıcı

Mustafa Halim Özyazıcı

İçerik: Bir zümre odur Halık-ı mutlak dediler,
bir benzeri yoktur bu muhakkak dediler.
Bir kerre görenlerse o Rabb-i Ezel'i
Sermesti-i rü'yetle "Enel Hak" dediler.
Yazı Şekli: Celi Talik Yazı
Tarih: H. 1362 - M. 1943
Tezhip:Esma Bayındır
Çerçeve: 40x54 cm Yazı: 20x28 cm
Not: Ketebe El - fakir El Hac Mustafa Halim Özyazıcı ve Sutira Uyubehu
(M. 1898 - M.1964 H.1315 - H. 1384)

Mustafa Halim Özyazıcı
Nalıncı Hacı Cemâl Efendi’nin oğlu olarak H. 20 Şa'bân 1315/m. 14 Ocak 1898’de İstanbul’da doğdu. Asıl ismi Mustafa Abdülhalim’dir. Esekapısı İbtidâî Mektebi’nde ve daha sonra Haseki’deki Gülşen-i Ma’arif Rüşdî Mektebi’nde okudu. Mektebin yazı hocası olan Hâmid Aytaç’tan sülüs ve nesih, Ferîd Bey’den de dîvânî ve rık’a dersleri aldı. Mezun olduktan sonra Sanayi-i Nefîse Mektebi’nin hâk ve resim şubesine girdi. Ertesi sene, yeni açılmış olan Medresetü’l-hattatîn’e kaydoldu. Burada Hasan Rızâ Efendi ve Kâmil Akdik’ten yeniden sülüs ve nesih, Tuğrakeş İsmâ’il Hakkî Altunbezer’den celî sülüs ve Hulûsî Yazgan’dan da ta’lik meşketti. Medresetü’l-hattatîn’den H. 20 Zi’l-hicce 1336/M. 27 Eylül 1918’de şahâdetnâme aldıktan sonra Dîvân-ı Hümâyûn Kalemi’ne girdi.

Askere alınınca Matbaa-i Askeriye hattatlığına tayin edildi. Bilahare Evkaf Matbaası’nın hattatlığı da uhdesine verildi. Cumhuriyet’in ilanı üzerine terhis edilince Bâb-ı Âlî civârında bir yazıhâne açtı. Bir aralık Devlet Matbaası hattatlığını da yaptıysa da, harf inkılâbı ile bırakmak zorunda kaldı. Mısır’a yerleşme isteği de reddedilince yazıhânesini kapatarak Tepebağı’ndaki evine çekildi. Dileyenlere yazı yazdığı ve daha ziyade bağıyla ilgilendiği bu dönemdeki yazılarına “Ketebehü Hâlim sâbıkan hattat hâlen bağıbân” şeklinde ketebe koyan hattat, İstanbul Üniversitesi’nden mezun olanlara verilen diplomaları da yazdı.

1940’lı yıllarda başlayan eski eserlerdeki restorasyon çalışmaları esnasında, bazı yapılardaki eski yazıların yenilenmesine memur edildi. Bu çalışmaları sayesinde 1948’te Güzel Sanatlar Akademisi’nin hocaları arasına girdi. Bu arada Hac fârizasını de ifâ etti. Akademi’den 1962’de emekli olduktan sonra çalışmaların Zeytinburnu’ndaki evinde devam eden Halim Özyazıcı, evine giderken geçirdiği bir trafik kazası neticesinde yaralanmış, bir müddet hasta yattıktan sonra 30 Eylül 1964’te vefât etmiştir. Kozlu Mezarlığı’nda medfundur.

Detaylar
Lot: 46 » Ümmühan Güner

Ümmühan Güner

İçerik: Besmele-i Şerife
Yazı Şekli: Celi Sülüs Yazı
Tarih: H.1431 - M. 2010
Çerçeve: 34x58 cm Yazı: 11x40 cm
Not: Hattat Davut Bektaş'tan icazetlidir.

Ümmühan Güner
İstanbul doğumlu olup Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde öğrenim görmektedir. 2000 yılında Hatice ALGÜN ile Tezhip eğitimine başlamıştır. 2000-2004 T.C Kültür Bakanlığı Geleneksel Türk Süsleme Sanatları kursu bünyesinde kıymetli hocalar Cahide KESKİNER, Sabiha KOÇ, Asiye OKUMUŞ 'tan 15 yy. 16 yy. 17 yy. Dönemleri üzerine tezhip eğitimi alarak başarı ile mezun olmuştur. 2005 yılında Doç. Dr. Süleyman BERK ile Hüsn-i Hat eğitimine başlamıştır. Talip MERT 'ten Osmanlıca eğitimi, Yrd. Doç. Dr. Savaş ÇEVİK’ ten Temel Sanat Eğitimi alarak İSMEK’ te katıldığı İhtisas eğitim programını başarıyla tamamlamıştır. Hat eğitimine 2010’da Süleymaniye Yazma Eserler Kütüphanesi’nde Davud BEKTAŞ Hoca ile devam etmiştir. 2014 yılında Davud Bektaş’tan Muhakkak, Sülüs, Nesih hattı ile yazdığı Şevki Efendi’nin Hilye-i Şerifi ile Hüsn-i Hat icâzetini almıştır. Özel ve resmi kurum koleksiyonlarında eserleri bulunan sanatçının çeşitli dergi ve kitapta basılan çalışmalarının yanı sıra katıldığı yarışmalardan mansiyon ve dereceleri vardır. Muhtelif sergilerde eserleri sergilenmiştir. 2014 yılında Milli Eğitim Bakanlığı’nın Anadolu İmâm Hatip Liselerine yönelik hazırlattığı Hüsn-i Hat ders kitabının yazarları arasındadır. Üstat Hasan Çelebi başkanlığında Çamlıca Cami Müzesi için bayan hattatlar tarafından yazılan Mushaf-ı Şerif’in hattatlarındandır. Halen Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi’nde Hocası Davud BEKTAŞ ile Hat çalışmalarına devam etmekle birlikte aynı zamanda Yrd. Doç.Dr. Savaş Çevik ile Celî Divânî yazı çalışmalarını sürdürmektedir. Daha önce çeşitli kurumlarda Hat Dersi veren sanatçı 2012 yılından bu yana Üsküdar Belediyesi Gençlik Merkezi'nde Hüsn-i Hat Eğitmeni olarak görev yapmakta ve bununla birlikte atölye çalışmalarına devam etmektedir.

Detaylar
Lot: 50 » Prof. Dr. Bilal Sezer

Prof. Dr. Bilal Sezer

İçerik: Besmele-i Şerife
Yazı Şekli: Celi Talik Yazı
Tarih: H.1423-M.2002
Tezhib: Fatma Gümüş
Yazı: 25x50 cm Çerçeve: 44x76 cm

Prof. Dr. Bilal Sezer
1969 yılın da İzmir Beydağı için Kurudere köyünde doğdu ilkokul köyünde ortaokul ve lise öğrenimini Ödemiş imam hatip Lisesi’nde tamamladı. 1989 yılında Atatürk Üniversitesi ilahiyat fakültesini kazandı ve 1994 yılında lisans öğrenimini tamamlayarak mezun oldu. 14 Aralık 1994 tarihinde Atatürk Üniversitesi Güzelsanatlar fakültesi geleneksel Türk el sanatları bölümünde araştırma görevlisi olarak göreve başladı. 1996 yılında Atatürk Üniversitesi Sosyal bilimler enstitüsü nde Yükseklisan çalışmadsına tamamladı ve aynı yıl Doktoraya başladı. 2000 yılında ünlü hattat Hasan Çelebiden, sülüs nesih yazılarından icazet aldı 2001 yılında ılıcanın tarafından düzenlenen Uluslararası hat yarışmasında celi sülüs dalında mansiyon aldı. 2001 yılında irticanın tarafından düzenlenen Uluslararası hat yarışmasında celi sülüs dalında mansiyon aldı. 18 Haziran 2004 tarihinde doktora çalışmasını tamamladı. 6 Ocak 2006 tarihinde Atatürk Üniversitesi Güzelsanatlar fakültesi geleneksel Türk el sanatları bölümüne yardımcı da yardımcı doçent olarak atandı. 19 Nisan 2010 tarihinde geleneksel Sanatlar alanında doçent oldu 12.01.2011 ile 10.07.2012 tarihleri arasında 9 Eylül ilahiyat fakültesi nde görev yaptığı. 7.09.2015 tarihinde profesör oldu. Halen Uşak Üniversitesi Güzel Sanatlar fakültesi dekan olarak görev yapmaktadır. Evli ve iki çocuk babası olan sanatçı, yurt içi ve yurt dışı bir çok sergiye katılmıştır.

Detaylar
önceki
Sayfaya Git: / 5
sonraki