• Vazgeç
    Filtrele
Filtrele

75- "62 Hattat 236 Özel Eser" Hat ve Ebru Müzayedesi

75- "62 Hattat 236 Özel" Hat ve Ebru Müzayedesi

-Müzayede komisyonu %10'dur

-Alıcı İptal Veya Cayma Durumunda Toplam Tutarın %30'unu Ödemek Zorundadır.

MÜZAYEDE AÇIKLAMASI

Pey verebilmek ve canlı müzayedelerimize katılabilmeniz için üye olmanız veya üye girişi yapmanız gerekmektedir

Değerli Antikalarım.com ailesi;

Sizin için özenle hazırlamış olduğumuz ve sizlere sanatı sanatla sunduğumuz 75- "62 Hattat 236 Özel" Hat ve Ebru Müzayedemize hepiniz hoş geldiniz :)

Müzayedemiz antikalarim.com adresimizde 05/07/2024 Cuma günü yayına girmiş olup, 16/07/2024 Salı günü saat 21.30’a kadar pey alımına devam etmektedir.

16/07/2024 Salı günü saat 21.30'da ise canlı online müzayedemiz, antikalarim.com adresimizde başlayacaktır.

-KAZANDIĞINIZ ESERLERİ ARTIK KREDİ KARTIYLA ÖDEYEBİLİRSİNİZ :)

Not:

-Kazanılan eserlerin ödemesi 7 iş günü içinde yapılmadığı taktirde antikalarim.com'un hukuki işlem başlatma hakkı olacaktır. Özel durumları firmamıza bildiriniz.

-Eserlerin fotoğraflarını incelerken, daha net bir görüntü için ekran parlaklığınızı açmanızı öneririz.

-Eserlerin ölçülerini dikkatlice okumanızı rica ederiz.

-Açık artırmadan alınan eserler kesinlikle geri iade edilemez.

Bizimle +905366612464 numaralı Antikalarım.com whatsapp hattından 7/24 iletişime geçebilirsiniz. 

Eser teslimi ile ilgili bilgilendirme:

Değerli üyemiz, kazanmış olduğunuz eserler, canlı müzayede bittikten hemen sonra ekip arkadaşlarımız tarafından size ulaşması için özenle hazırlanacaktır.

Kazanmış olduğunuz eserlerin toplam tutarını tarafımıza ilettikten sonra, eserleriniz en kısa zamanda anlaşmalı olduğumuz “Yurtiçi Kargo” firmasına teslim edilecektir.

Eserlerinizin kargo firmasına teslimi yapıldıktan sonra tarafınıza ulaşması ortalama “2-3” iş günüdür.

Saygılarımızla:

Antikalarım.com

Lot: 70 » Mustafa Halim Özyazıcı

Mustafa Halim Özyazıcı

İçerik: "Yâ Hazreti Pir Yusuf Sünbül-ü Sinan KS."
Yazı Şekli: Celi Talik yazı
Tarih:1315/ M.1898 -1384 H/ 1964
Tezhib: Safiye Ocaklı Çerçeve: 95x55 cm
Yazı: 50x10 cm

Not: Şeyh Yusuf Sünbül Sinan Hazretleri;
Sünbülüye tarikatın kurucusudur. Sünbül lakabını şeyhi Cemal-i Halveti tarafından verilmiştir.
Babası: Kayabeyoğlu Ali’dir.
Halvetiye tarikatının cemaliye kolunun şubesi olan sünbüliyye kolunu kurup şeyhi olmuştur. Çeşitli kitapları vardır.

Mustafa Halim Özyazıcı
Nalıncı Hacı Cemâl Efendi’nin oğlu olarak H. 20 Şa'bân 1315/m. 14 Ocak 1898’de İstanbul’da doğdu. Asıl ismi Mustafa Abdülhalim’dir. Esekapısı İbtidâî Mektebi’nde ve daha sonra Haseki’deki Gülşen-i Ma’arif Rüşdî Mektebi’nde okudu. Mektebin yazı hocası olan Hâmid Aytaç’tan sülüs ve nesih, Ferîd Bey’den de dîvânî ve rık’a dersleri aldı. Mezun olduktan sonra Sanayi-i Nefîse Mektebi’nin hâk ve resim şubesine girdi. Ertesi sene, yeni açılmış olan Medresetü’l-hattatîn’e kaydoldu. Burada Hasan Rızâ Efendi ve Kâmil Akdik’ten yeniden sülüs ve nesih, Tuğrakeş İsmâ’il Hakkî Altunbezer’den celî sülüs ve Hulûsî Yazgan’dan da ta’lik meşketti. Medresetü’l-hattatîn’den H. 20 Zi’l-hicce 1336/M. 27 Eylül 1918’de şahâdetnâme aldıktan sonra Dîvân-ı Hümâyûn Kalemi’ne girdi.

Askere alınınca Matbaa-i Askeriye hattatlığına tayin edildi. Bilahare Evkaf Matbaası’nın hattatlığı da uhdesine verildi. Cumhuriyet’in ilanı üzerine terhis edilince Bâb-ı Âlî civârında bir yazıhâne açtı. Bir aralık Devlet Matbaası hattatlığını da yaptıysa da, harf inkılâbı ile bırakmak zorunda kaldı. Mısır’a yerleşme isteği de reddedilince yazıhânesini kapatarak Tepebağı’ndaki evine çekildi. Dileyenlere yazı yazdığı ve daha ziyade bağıyla ilgilendiği bu dönemdeki yazılarına “Ketebehü Hâlim sâbıkan hattat hâlen bağıbân” şeklinde ketebe koyan hattat, İstanbul Üniversitesi’nden mezun olanlara verilen diplomaları da yazdı.

1940’lı yıllarda başlayan eski eserlerdeki restorasyon çalışmaları esnasında, bazı yapılardaki eski yazıların yenilenmesine memur edildi. Bu çalışmaları sayesinde 1948’te Güzel Sanatlar Akademisi’nin hocaları arasına girdi. Bu arada Hac fârizasını de ifâ etti. Akademi’den 1962’de emekli olduktan sonra çalışmaların Zeytinburnu’ndaki evinde devam eden Halim Özyazıcı, evine giderken geçirdiği bir trafik kazası neticesinde yaralanmış, bir müddet hasta yattıktan sonra 30 Eylül 1964’te vefât etmiştir. Kozlu Mezarlığı’nda medfundur.

Detaylar
Lot: 76 » Şefika Ülker

Şefika Ülker

İçerik: Ater-i Kerime; Bakara Suresi 255. Ayet. Ayetel Kürsi
Yazı Şekli: Celi Sülüs ve Nesih Yazı
Tarih: H. 1430 - M. 2009
Çerçeve: 47x64 cm Yazı: 24x41 cm
Not: Hattat ve tezhip ustasıdır.

Şefika Ülker
1976′da İzmit῾te doğdu. 1992′de İzmit Ticaret Meslek Lisesi῾nden (muhasebe) mezun oldu.
2005 yılında Kocaeli Büyükşehir Belediye Konservatuarına bağlı Güzel Sanatlar Eğitim Merkezinde, Hattat Mahmut Şahin῾den hüsn-i hat, Müzehhip Abdullah Aydemir῾den tezhip dersleri almaya başladı. Hüsn-i hat῾ta; sülüs, nesih, ta῾lik, rik῾a ve kûfi yazıları çalıştı. 2008 yılında sülüs ve nesih yazıdan, 2011 yılında tezhipten icazet aldı. 2011 yılında ta῾lik yazıdan icazet almaya hak kazandı. 2011 yılında Hattat-Ressam Turan Sevgili῾den divani yazı meşk etmeye başladı.
Mahmut Emekli῾den Arapça, Sement Akçay῾dan Osmanlı Türkçesi dersleri aldı. Hattat-Ressam Turan Sevgili῾den Kara Kalem dersleri aldı. 2008 yılında Anadolu Üniversitesi Muhasebe Bölümüne kaydoldu. 2008-2009 ve 2009-2010 eğitim yıllarında, Mahmut Emekli Hoca῾nın teşvikiyle Körfez Halk Eğitim ve Derince Halk Eğitim Merkezlerinde hüsn-i hat ve tezhip hocalığı yaptı.
2010 yılında eşi Murat Ülker ile birlikte, İzmit/Körfez῾de Ülker Sanat Evi῾ni açtı. 2011 yılında Kültür Bakanlığı hat-tezhip sanatçı tanıtım kartı aldı. Halen, İzmit Halk Eğitimi Merkezinde, Ülker Sanat Evi῾nde hüsn-i hat ve tezhip dersleri vermektedir.

Detaylar
Lot: 79 » Saim Özel

Saim Özel

İçerik: Ayet-i Kerime "İnnehü min süleymane ve innehu Bismillahirrahmanirrahim"
Hz. Süleyman a.s'ın Melike olan Belkıs'a yazdığı mektuba bu şekilde başlamıştı.
"Bu mektup Süleyman a.s'dan ve Rahman ve Rahim olan (Dünyada; Mümin, kafir ve canlılara rızık veren, ahirette ise sadece müminlere merhamet edecek olan Allah'ın ismiyle) (yazmaya, işime) başlarım!"
Yazı Şekli: Celi Sülüs Yazı
Tarih: H.1417 - M. 1996
Tezhip: Fatma Gümüş
Çerçeve: 43x73 cm Yazı: 10x40 cm

Saim Özel
Taraklı’daki Yunus Paşa Cami’ imâm ve hatibi Hâfız Hüseyin Hamdî Efendi ile Hatice Hanım’ın oğlu olarak 1919’da doğdu. İlk eğitimini memleketinde tamamladı. Bu arada babasından kıra’ât ve dînî ilimleri öğrendi. 1937’de İstanbul’a giderek eğitimine orada devam etti. 27 Nisan 1938’de Yeni Vâlide Cami’ine müezzin vekili, altı ay sonra da Koca Mustafa Paşa Cami'ne müezzin oldu. Bu arada Nûr-ı Osmaniye Cami Kur’an Kursu’nda Hâfız Hasan Akkuş’tan Kur’an-ı Kerîm’i hıfzederek 2 Mart 1941 tarihinde Ömer Nasûhî Bilmen’in şahâdetinde icâzet aldı.

İilâve olarak kayyımlığı da üstlenmiş olduğu Koca Mustafa Paşa Cami’nde dört sene hizmetten sonra, Nûr-ı Osmaniyye Cami’nin mü’ezzinliğine nakledildi. 1948’de Gedik Paşa Cami müezzinliğine ve dört sene sonra da imâmlığa tayin edildi. Buradaki mesâ’îsi esnâsında tasavvuf musıkîsine ilgi duyarak vaktin nâmlı hâfızlarından usûl dersleri alıp nice ilâhî meşketmişti. Ayrıca husûsî surette fıkıh, aka’id, siyer ve kıra’ât dersleri alarak, 1952’deki iki aylık tekâmül kursundan pekiyi derece ile diploma aldı.

1968 senesinde Süleymaniye Cami’nin imâmetine tayin edilen Saim Özel, senelerce hizmetten sonra 5 Ekim 1981 tarihinde emekliye ayrıldıktan bir müddet sonra memleketine döndü ve 29 Ekim 2005 tarihinde Taraklı’da, doğduğu evde vefât etti. Ömrünü insanlığa faydalı olmaya hasretmiş, mütebessim, mütevâzı, halîm ve selîm bir zât idi.

Detaylar
Lot: 91 » Hilmi Karasakal

Hilmi Karasakal

İçerik: Ayeti Kerime, Bakara Suresi 255. Ayet
“Allahü Lâ İlahe İlle Hüvel Hayyul Kayyum. Lâ te’huzuhü sinetun vela nevm. Lehu mâ fissemati vemafil arz. Men zellezi yeşfeu indehu illa bi- iznih. Ya lemü ma beyne eydihim vema halfehüm. Vela yuhitune bi şeyin min ilmihi illa bima şââe vesia kursiy yuhus semati vel arz. Vela yeuduhu hıfzuhuma vehüvel aliyyül azim.
Türkçesi:
“ Allahu Teala ki ondan başka ilah yoktur. Diri ve halen vardır. Onu uyuklama ve uykusu yoktur. Göklerde yerde ne varsa ona aittir. Onun izni olmadan kim şefaat edebilir? O yaratıklarının geçmiş ve geleceklerini hepsini bilir. O’nun bilgisi dışında hiçbir şeyi kaplayamazlar. Onun kürsüsü (makamı) göklerden ve yerlerden daha geniştir. Gökleri ve yerleri korunmak On’a ağır gelmez. En yüce ve en büyük olanda odur.
Yazı Şekli: İcazi Yazı
Tarih: H.1414- M. 1993
Yazı: 23x34 cm Çerçeve:50x60 cm
Not: Hattat Fuat Başardan icazetli. Hattat Hasan Çelebiden tastiklidir . Hattat Mehmet Özçaydan Mehmet Şevki tarzında çalışmalar yapmış ve Kuran-ı Kerim yazmıştır yurt içindeki hat yarışmalarında dereceler de almıştır.
Paspartu ve slip çıta ile çerçeve yapılmıştır.

Hilmi Karasakal
Şeyhul Hattatin Hasan Çelebi tasdikli, Hattat Fuat Başardan icazetlidir. Hattat Mehmet Özçaydan Mehmet Şevki tarzında nesih çalışmış ve Kuran-ı Kerim yazarak basılmıştır. Yurt içindeki hat yarışmalarında çeşitli ödüller almıştır.

Detaylar
Lot: 94 » Cavide Pala

Cavide Pala

İçerik: Besmele-i Şerife
Yazı Şekli: Celi Sülüs Yazı
Tarih: H.1420 - M. 1999
Tezhip:Müzahhip : Hattat Serdar Türker (Hattat Hüseyin Kutlu'dan icazetli)
Çerçeve: 95x54 cm Yazı: 80x40 cm

Cavide Pala
Anadolu Üniversitesi Türk Dili Edebiyatı lisans ve İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Tarih ve Medeniyet Araştırmaları Anabilim Dalı “İstanbul’da Osmanlı Dönemi Yapı Kitâbelerinin Hat Sanatı Açısından İncelenmesi” konulu tezle yüksek lisans mezunu. 1996 yılında Hattat Hüseyin Kutlu’dan sülüs ve nesih yazı çeşitlerinden icâzet aldı. Yurt içinde ve yurt dışında birçok hat sergisine iştirak etti. Bu sergilerin bazısında küratörlük yaptı. 2003 Gül Sergisi (İstanbul), 2004 Hz. Mevlânâ’nın 731. Vuslat Yıldönümü Sergisi (Konya), 2006 Efe Hazretleri 50. Vuslat Yıldönümü Sergisi (İstanbul), 2009 Gönülden Yansımalar Sergisi (Bursa), 2014 Aşk-ı Nebî Sergisi (İstanbul), 2014 Aşk-ı Nebî Sergisi (New York), 2016 Kutlu Doğum Sergisi (İstanbul), 2017 Hat’ta Buluşma Noktası Sergisi (İstanbul), 2018 Karma Sergi (Tiflis), 2018 Karma Sergi (Bakü) katıldığı sergilerden bazılarıdır. Mirâciyye (2017) adlı yarı belgesel filmde danışman, Dilsiz (2019) adlı filmde danışman ve Havâdis-Yüzyılönce (2012-2013-2014-2015) sergi-katalog projelerinde danışman ve proje sorumlusu olarak yer aldı. İstanbul’da tarihî mezarlıkların restorasyonu projelerinde mezar taşlarının okunması görevini üstlendi. İhtifalci Mehmet Ziya Bey’in İstanbul ve Boğaziçi isimli eserinin transkripsiyonunu yaptı. 2006’dan beri Uygulamalı Türk-İslam Sanatları Kütüphanesi’nde Osmanlı Türkçesi dersleri vermekte olup bundan başka merkezlerde de Hat Sanatı ve Osmanlı Türkçesi dersleri vermeye devam etmektedir.

Detaylar
Lot: 96 » Hilmi Karasakal

Hilmi Karasakal

İçerik:Ayet-i Kerime; Bakara Suresi 254. Ayet
“Allahü Lâ ilahe hüvel Haytul Kayyum. Lâ te’huzuhü sinetün vela neum. Lehü ma fissemavati vema filarz. Men zellezi yeşfeu indehu illa bi iznih. Ya’lemu ma beyne eydihim vema halfehum. Vela yuhitune bi şey in min işmihi illa bima şââe. Vesia Kursiyyu hüsaemavati vel arz. Velâ yuduhu hıfzu huma vehüvel aliyyûl azîm.
Türkçe: Allahû Teâla ki, o’ndan başka ilah yoktur. Diri ve halen vardır. O’nu uyuklama ve uykusu yoktur. Göklerde ve yerde ne varsa ona aittir. Onun izni olmadan kim şefaat edebilir. O yarattıklarının geçmiş ve geleceklerinin hepsini bilir. Onun bilgisi dışında hiçbir şey kaplayamaz. Onun kürsüsü (makamı) göklerden ve yerlerden daha geniştir. Gökleri ve yerleri korumak ona ağır gelmez. En yüce ve en büyük olan da O’dur.
Yazı Şekli: Cel-i Sülüs ve Nesih Kıt’a Yazı
Tarih: H. 1417-M.1996
Çerçeve: 67x50 cm Yazı: 23x43 cm
Not: Hattat Hasan Çelebiden tasdikli ve hattat Fuat Başardan icazetlidir. Hattat Mehmet Özçaydan, Mehmet Şevki tarzında Nesih yazısı çalışmalar yaparak kuranı kerim yazmış ve basılmıştır.
Pasportu ve slip çerçeve ile çerçeve yapılmıştır.

Hilmi Karasakal
Şeyhul Hattatin Hasan Çelebi tasdikli, Hattat Fuat Başardan icazetlidir. Hattat Mehmet Özçaydan Mehmet Şevki tarzında nesih çalışmış ve Kuran-ı Kerim yazarak basılmıştır. Yurt içindeki hat yarışmalarında çeşitli ödüller almıştır.

Detaylar
önceki
Sayfaya Git: / 5
sonraki