• Vazgeç
    Filtrele
Filtrele

73- "Bayram Fırsatı" Tablo Müzayedesi

73- "Bayram Fırsatı" Tablo Müzayedesi

-Müzayede komisyonu %10'dir

-Alıcı İptal Veya Cayma Durumunda Toplam Tutarın %30'unu Ödemek Zorundadır.

MÜZAYEDE AÇIKLAMASI

Pey verebilmek ve canlı müzayedelerimize katılabilmeniz için üye olmanız veya üye girişi yapmanız gerekmektedir

Değerli Antikalarım.com ailesi;

Sizin için özenle hazırlamış olduğumuz ve sizlere sanatı sanatla sunduğumuz 73- "Bayram Fırsatı" Tablo Müzayedemize hepiniz hoş geldiniz :)

Müzayedemiz antikalarim.com adresimizde 15/06/2024 Cumartesi günü yayına girmiş olup, 23/06/2024  Pazar günü saat 13.29’a kadar pey alımına devam etmektedir.

23/06/2024 Pazar günü saat 13.30'da ise canlı online müzayedemiz, antikalarim.com adresimizde başlayacaktır.

-KAZANDIĞINIZ ESERLERİ ARTIK KREDİ KARTIYLA ÖDEYEBİLİRSİNİZ :)

Not:

-Kazanılan eserlerin ödemesi 7 iş günü içinde yapılmadığı taktirde antikalarim.com'un hukuki işlem başlatma hakkı olacaktır. Özel durumları firmamıza bildiriniz.

-Eserlerin fotoğraflarını incelerken, daha net bir görüntü için ekran parlaklığınızı açmanızı öneririz.

-Eserlerin ölçülerini dikkatlice okumanızı rica ederiz.

-Açık artırmadan alınan eserler kesinlikle geri iade edilemez.

Bizimle +905366612464 numaralı Antikalarım.com whatsapp hattından 7/24 iletişime geçebilirsiniz. 

Eser teslimi ile ilgili bilgilendirme:

Değerli üyemiz, kazanmış olduğunuz eserler, canlı müzayede bittikten hemen sonra ekip arkadaşlarımız tarafından size ulaşması için özenle hazırlanacaktır.

Kazanmış olduğunuz eserlerin toplam tutarını tarafımıza ilettikten sonra, eserleriniz en kısa zamanda anlaşmalı olduğumuz “Yurtiçi Kargo” firmasına teslim edilecektir.

Eserlerinizin kargo firmasına teslimi yapıldıktan sonra tarafınıza ulaşması ortalama “2-3” iş günüdür.

Saygılarımızla:

Antikalarım.com

Lot: 70 » İbrahim Tayfur

İbrahim Tayfur

Tuval Üzeri Yağlı Boya
28x28 cm

İbrahim Tayfur
1971 Adana’da doğdu. Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nden mezun oldu.
Sekiz kişisel sergi açtı. Bir çok karma sergi ve etkinliklere katıldı. Yurt içi yurt dışı özel koleksiyonlarda eserleri bulunmaktadır.
Eserlerini günlük yaşamdan yola çıkarak; hız , zaman, yaşam, aşk, sevgi vb gibi evrensel kavramlarla ilişkilendirmektedir. Desen olarak alt yapıda yer alan ve göze çarpan öğeler, yarı soyut bir dil ile öne çıkan çizgi, grafik anlatım ve figür ,tek renkli (monokrom) bir yapıdadır.
Bu öğelerin tümü, izleyiciye daha ilk bakışta kendilerini gösterir, ancak tek tek öne çıkmazlar. Tayfur’un resmetmeyi amaçladığı asıl hedefin, bu öğelerle doğrudan bir ilişkisi yoktur. Bu ögeler Tayfur’un asıl resmetmek istediği ”tema”nın dolaylı ama gerekli yapı taşlarıdır. Bu ögelerin, tuval üzerinde ağırlıkla çizgisel olarak ve yer yer kısmi renk lekeleri ile değişken asimetrik bir dağılım takip ederek belli yinelemelerle oluşturdukları bir hareket söz konusudur. Bütünsel olmayan bu çizgisel yinelemeler, bir ritmik düzen oluşturmaktadır. Geri planda kalan çizgilerle belirlenmiş fakat hareketlilik üreten bir alt yapı oluşturulmuş, eşit olmayan asimetrik ama dengeli çizgisel formlara rağmen, ritmik bir düzen, izleyeni asıl gösterilmek istenen “hız zaman yaşam” karmaşasının coşkulu, heyecanlı merkezine doğru çekmektedir. Tayfur’un bu resimlerinde tuvalin tümüne hakim olan ritim, önce çizginin, sonra grafik anlatımın ve figürlerin sonra da kısmi kullanılan rengin ve bu ögelerin tümünü bastırmadan hepsinin önüne geçer. Resmi izleyenin ilk bakışta fark edip gördüğü yapı taşlarının tamamı, bu etkileyici ve resmi taşıyan ritmi oluşturmaya hizmet ederler. Tayfur, resim sanatının araçlarıyla (çizgi, form, leke, desen, renk, düzenleme) günümüz toplumunun yaşam biçimlerince hızla yok edilmekte olan bu eşsiz kente, onun değerlerine, coşkusuna, geçmişten günümüze taşıdıklarına dikkatimizi çekerken, bu kentte yaşamını sürdüren bir birey olarak sanatçı duyarlılığının sorumluluğuyla, özgün ve yetkin resim dilini başarı ile kullanarak, bu kente kendince “görsel bir saygı duruşu” da gerçekleştiriyor.

Detaylar
Lot: 78 » Özdemir Altan

Özdemir Altan

Serigrafi Baskı (ISLAK İMZALI)
70x50 cm

Özdemir Altan
1931 yılında İstanbul'da doğdu ve yaşamını burada sürdürmektedir. Sanat eğitimini 1956 yılında İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi'nin Resim Bölümü'nde Zeki Faik İzer atölyesinde tamamladı. Uluslararası ve ulusal etkinliklere katıldı, birçok kişisel sergi açtı ve yazarlık ile konferansçılık gibi alanlarda da aktif oldu.

Modern, avangard düşünce ve Pop art ile özellikle postmodern sanatı Türkiye'de ilk geliştiren kişi olarak bilinir. Türkiye'deki ilk küratörlük eylemi olan Avni Lifij sergisini düzenleyerek bu alanda öncü oldu. Sanat anlayışı kendine özgü kurgu dünyası etrafında şekillenir ve Çağdaş Türk Resmi'nin gelişimine önemli katkılarda bulunmuştur.

Eserlerinde farklı doku, strüktür elemanı, malzeme ve sanat görüşü gibi unsurların rastlantısal bir araya gelmesini benimseyen Özdemir Altan, sanatsal espasın farklı kavramların birleşimiyle oluştuğunu savunur. Uzun yıllardır üzerinde çalıştığı espas kavramını sanat tarihi boyunca inceler ve "sanat birbirinden farklı kavramların birleşimiyle oluşur" tezini benimser. Bu düşüncelerini 1970'lerde doçentlik deneme dersinde ve daha sonra uluslararası platformlarda savunarak sanat pratiğine yansıttı.
Altan, farklı kişilerin eserlerini rastlantısal biçimde birleştirerek radikal bir espas yorumuyla şaşırtıcı bir bütünlük geliştirmiştir. Bu yaklaşımıyla sanat tarihinde önemli bir yer edinmiş ve Türk resmindeki gelişmelere etkisi olan önemli bir figür haline gelmiştir.

Detaylar
Lot: 89 » Ramiz Aydın

Ramiz Aydın

Kağıt Üzeri Sulu Boya
10x14 cm

Ramiz Aydın
1937 Giresun’un Espiye ilçesinde doğdu. 1957 Ankara Hasanoğlan Köy Enstitüsü-İlk Öğretmen Okulu’nu bitirdi. 1961 Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü Resim İş Bölümü’nü bitirdi. 1964-1967 Adana Ziya Paşa Okulu’nda, 1967-1970 Bolu Erkek Öğretmen okulunda resim-iş öğretmenliği yaptı. 1970-1980 İstanbul Atatürk Eğitim Enstitüsü Resim-İş Eğitim Bölümü’nde öğretmenlik görevinde bulundu. 1980-1982 İstanbul Atatürk Yüksek Öğretim Okulu Resim Bölümü’nde öğretmenlik ve bölüm başkanlığı yaptı. 1982-2004 Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü'nden sonra sanat eğitimciliği ve resim ana sanat dalı başkanlığı görevinde bulundu. 1987’de doçent, 1995 yılında profesör oldu. Konularında genellikle yaşadığı coğrafyanın (Anadolu) insanının yaşam öyküsünü şiirsel yorum arayışlarıyla vurgulamaya çalışan Ramiz Aydın bugüne kadar yurtiçinde 45 kişisel sergiye, yurtdışında ABD, Almanya, Avusturya, Hollanda, İsveç, Japonya, Romanya, Bulgaristan, Kuveyt ve Fransa gibi ülkelerde birçok karma sergi ve fuara katılmıştır. Sanatçı, Kültür Bakanlığı’nın Anadolu, Gazi, Muğla, Malatya, Bolu, Zonguldak Üniversitelerinin Güzel Sanatlar Fakültelerinin ve Kadıköy, Maltepe, Karadeniz Ereğlisi, Adalar, Çatalca, Lüleburgaz, Adana Belediyelerinin düzenlediği Sempozyum ve Çalıştay gibi kültür ve sanat etkinliklerinde görev yapmıştır. Ramiz Aydın’ın yapıtlarının bir bölümü müzelerde ve yurt içi-yurt dışı koleksiyonlarında bulunmaktadır.

Detaylar
önceki
Sayfaya Git: / 4
sonraki