Lot: 1
Güncel Fiyat: 1.000 TL Açılış Fiyatı: 1.000 TL Tahmini: TL Lot Sizde Değil Lot Sizde
Burçak Güner Gölgeli
Tuval Üzeri Yağlı Boya 25x25 cm Burçak Güner Gölgeli 1978'de İstanbul'da doğdu. Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim Bölümü'nden 2003 yılında mezun oldu. Eski İzmir ilk Öğretim Okulu ve 75.YIL İlk Öğretim Okulu'nda öğretmen olarak görev yaptı. Sanatçı birçok karma sergide yer almıştır. Halen çalışmalarını İzmir ve Didim'de ki atölyelerinde sürdürmektedir.
Lot No: 1
Lot: 1
Burçak Güner Gölgeli-Tuval Üzeri Yağlı Boya 25x25 cm Burçak Güner Gölgeli 1978'de İstanbul'da doğdu. Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim Bölümü'nden 2003 yılında mezun oldu. Eski İzmir ilk Öğretim Okulu ve 75.YIL İlk Öğretim Okulu'nda öğretmen olarak görev yaptı. Sanatçı birçok karma sergide yer almıştır. Halen çalışmalarını İzmir ve Didim'de ki atölyelerinde sürdürmektedir.
Lot No: 2
Lot: 2
Sabri Akça-Kağıt Üzeri Sulu Boya 26x21 cm Sabri Akça 1936 yılında Eskişehir’in Sancar köyünde doğan Sabri Akça, 1948 yılında Hamidiye Köy Enstitüsü’ne girdi. 1951’de yetenek sınavını kazanarak İstanbul Çapa Resim Bölümü’ne giren sanatçı üç yıl sonra Gazi Eğitim Enstitüsü Resim Bölümü’ne başladı. Henüz öğrenciyken 1956-1957 Devlet Resim Heykel Sergilerine beş yapıtı kabul edilen sanatçı, 1980 yılında Devlet Resim Ödülü, 1981 de DYO Resim Yarışması’nda mansiyon ödülü kazandı. Sanatçının, Avrupa, Amerika ve Türkiye’de özel koleksiyonlara girmiş olan çok sayıda eseri bulunmaktadır. Çok sevdiği resim öğretmenliğine 1957 de Kastamonu Lisesi’nde başlayan ve uzun yıllar Gazi Eğitim Enstitüsü ve Gazi Üniversitesi’nde öğretmenlik yapan sanatçı 8 Temmuz 2022 günü 86 yaşında Ankara'da hayata gözlerini kapamıştır.
Lot No: 3
Lot: 3
Esra İmzalı-Pres Tuval Üzeri Yağlı Boya 25x39 cm
Lot No: 4
Lot: 4
Hayati Misman-Tuval Üzeri Yağlı Boya 35x35 cm Hayati Misman 1945 yılında Konya’da doğdu. 1961-1964 yılları arasında Konya Akşehir Öğretmen Okulu’nda öğrenim gördü. 1964-1965 yıllarında Erzincan Tercan’da ilkokul öğretmenliği yaptı. 1965-1968 yılları arasında Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü Resim İş Eğitimi Bölümü’nde öğrenim gördü. 1970-1975 yılları arasında Milli Eğitim Bakanlığı’ndan aldığı bursla Almanya’ya gönderildi ve Kassel Devlet Güzel Sanatlar Akademisi’nde “Graphic Design” alanında ihtisas yaptı. 1975 yılında yurda döndü ve Gazi Eğitim Enstitüsü Resim İş Eğitimi Bölümü’nde göreve başladı. 1984 yılında aynı üniversitede sanatta yeterliliğini, 1987 yılında da doçentliğini aldı. 1987-2001 yılları arasında Bilkent Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi’nde öğretim üyeliği yaptı. 2001 yılında Hacettepe Üniversitesi’ne geçerek profesör oldu. Halen bu üniversitede görevine devam etmektedir. Sanatçının eserleri bağış yolu ile müzemize kabul edilmiştir.
Lot No: 5
Lot: 5
Mustafa Turgut Tokat-Duralit Üzeri Yağlı Boya "Portre" 56x67 cm
Lot No: 6
Lot: 6
Ümmet Karaca-Tuval Üzeri Yağlı Boya 77x59 cm Ümmet Karaca 1956 yılında Gürcistan’da doğdu. Sanatçı 1978 yılında başladığı Tiflis Yüksek Ressamlar Okulundan 1982’de mezun oldu. 1987 yılında Gürcistan’ın Tiflis şehrinde ilk kişisel sergisini açtı. 1993’te ise Türkiye’deki ilk kişisel sergisini İstanbul’daki Varol Sanat Galerisinde düzenledi. Sonrasında da İstanbul ve Ankara’da pek çok karma sergiye katılmaya ve kişisel sergiler açmaya devam etti. Ümmet Karaca genellikle tuval üzeri yağlıboya tekniğiyle yaptığı tablolarında İstanbul temasını işlemektedir. Eserlerinde şehrin sokaklarını, insanlarını, doğasını, sosyal yaşamını klasik bir üslupla resmetmeyi tercih etmektedir. Özellikle Büyükada’dan manzaraları resmetmeyi seven sanatçının eserlerini İzlenimci tarzın içinde de değerlendirebiliriz. Karaca genel olarak şehir manzaralarıyla bilinse de natürmort ve portre de çalışmıştır. Ümmet Karaca halen İstanbul’da yaşamakta ve sanat çalışmalarını sürdürmektedir.
Lot No: 7
Lot: 7
Melikşah Yıldırım-Tuval Üzeri Yağlı Boya 70x100 cm Melikşah Yıldırım 1976 Elazığ’ da doğdu. İlk ve Orta öğrenimini Elazığ’ da tamamladı. Türkiyede Grafik Tasarım bölümünü bitirdikten sonra, Azerbaycan Bakü’ de Resim ve Heykel Bölümünde öğrenimine devam etti. Eğitimini tamamladıktan sonra Rusya’ da karakalem, Hindistan’ da ağaç oymacılığı ve heykel eğitimi alarak, doğu ülkelerinde kendini geliştirmeye devam etti. Yurt içi ve Yurt dışında birçok sergiye katıldı ve sosyal sorumluluk ve yardım projelerinde yer aldı. Halen Ankara ve Mersin’ de kendi stüdyosunda çalışmalarına devam etmektedir.
Lot No: 8
Lot: 8
İmza Okunamadı-Tuval Üzeri Yağlı Boya 59x50 cm
Lot No: 9
Lot: 9
Namık Bayık-Kağıt Üzeri Sulu Boya 63x50 cm Namık Bayık 1949’da İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi (İDGSA), Dekoratif Sanatlar Bölümü, Zeki Faik İzer ve Kenan Temizan’ın öğrencisi olarak afiş atölyesinden mezun oldu. 1950’de aynı bölümde asistan oldu. 1970’de profesörlüğe yükselerek Grafik Sanatlar Kürsü Başkanlığı görevine başladı. 1982’den itibaren Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi grafik ana sanat dalı başkanı olarak görevini sürdürdü. Çeşitli kurumlarda danışmanlık yaptı. 1958’de Brüksel Dünya Fuarı’nda Türk pavyonunun grafik düzenlemelerini, yurtiçinde birçok firmanın fuar ve kongre katılımlarında stant, sergileme grafiği ve duvar panoları çalışmalarını gerçekleştirdi. Grafik alanında birçok ödül aldı. 1984’de Toronto’da Attic Studio’da iki Türk sanatçıyla birlikte karma sergi gerçekleştirdi. Bayık, grafik çalışmalarının yanı sıra suluboya tekniği ağırlık olmak üzere temasını doğadan seçtiği çalışmalar yanında, zaman zaman soyut çalışmalar gerçekleştirmiştir.
Lot No: 10
Lot: 10
Yücel Dönmez-Karton Üzeri Karışık Teknik 68x48 cm Yücel Dönmez 1956 yılında Kars’ta dünyaya geldi. Yapı Enstitüsü’nü bitirdikten sonra Devlet Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulunu birincilikle kazanarak sanat eğitimine başladı. Doğa düzenlemeleriyle Türkiye’de ilk Land Art çalışmalarını yapan Dönmez, eserlerinde renkleri özgürce kullanarak, yüzeydeki lekelerin dengesizliği içinde denge yaratmayı amaçlıyor ve yan yana gelen renklerin insan psikolojisi üzerindeki etkilerini sorguluyor.
Lot No: 11
Lot: 11
Devrim Erbil-Serigrafi Baskı (ISLAK İMZALI) 70x100 cm Devrim Erbil 1937’de Uşak’ta doğdu. İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi (şimdiki adıyla Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi) Resim Bölümü’nde öğrenim gördü, Halil Dikmen ve Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun öğrencisi oldu. Çeşitli ülkelerde araştırma ve incelemelerde bulundu. Devrim Erbil’in 1960’lı yılarda doğadan/ağaç motiflerinden yola çıkarak başlayan çizgisel karakterli resimleri, giderek bir kısmı minyatür sanatımızın kompozisyon düzenlerinden de etkilenerek kuş bakışı bir görüş açısından bakışla yüzeye indirgenmiş çizgisel ağırlıklı bir kompozisyon düzenine ulaşır. Doğada, gerçek yaşamda, sınırlanmış boyutuyla algılayıp gördüğümüz nesneler, Erbil’de salt çizgiler ye de çizgisel bir yapılanma içinde doğanın ritmik yapısında yeniden kurgulanmaktadır. 1960’ların sonlarına doğru bu anlatım biçimleri İstanbul’un kent görünümlerine odaklanır. Daha sonra 1976’da “Anadolu Kasabası, 1977’de “Anadolu İzlenimleri” ve “İstanbul” dizisi resimlerini, 1977’den sonra kent, insan ve doğa görünümleri yanı sıra mavinin egemen olmaya başladığı “kuşlar konulu resimlerini gerçekleştirir. Çizgi, Devrim Erbil’in sanatında başından beri hep varlığını koruyan bir ögedir. Sanatçının bu resimlerinde artık çizginin yanı sıra rengin de, özellikle mavi rengin, öne çıktığı; zaman zaman Lekecilik/Taşizm’e varan serbest fırça vuruşlarıyla hareketli bir resim yüzeyine ulaştığı görülür. Dikey kompozisyonlarla bu hareketlilik durumu daha bir gizemli ve dinamik hale gelmiştir. Bu kompozisyon şemalarını aynı ve benzer biçimde halı ve özgün baskılarında da uyguladığı gözlemlenir. Boya resimden özgün baskı resme, değişik teknikleri deneyen ve sanatı bu deneyimlerin bütünsel ışığı altında gören Devrim Erbil’in “Anadolu Çeşitlemeleri” adı altında ortak bir kompozisyon biçiminin versiyonlarını yansıtan resimleri, yöresel bir duyarlığın yüzey dokusuna dayanan örnekleri olarak, Bedri Rahmi Eyüboğlu Atölyesi’nde başlamış olan bir etkinliğin uzantılarıdır. Devrim Erbil, 1980’li yıllardan sonra aynı dokuyu muhafaza etmekle beraber, İstanbul, kuş sürüleri ve kıyı izlenimlerinin ışık efektleri altında titreşen görüntülerine ağırlık vererek yeni bir dönemi başlatmıştır. Bazı resimlerinde ise doğadan soyutlamalar kullanmaktadır. Doğuş Üniversitesi’nde öğretim üyesi olan sanatçı yaşamını İstanbul’da sürdürmektedir.
Lot No: 12
Lot: 12
Şahlan Balkan-Tuval Üzeri Yağlı Boya 66x50 cm
Lot No: 13
Lot: 13
Mohammad Ali Afrazi-Tuval Üzeri Yağlı Boya 59x43 cm Mohammad Ali Afrazi Profesör Mohammed Ali Afrazi, 1954 yılında Gilan Eyaletinde, Anzali şehrinde doğdu. Büyümüş olduğu şehrin güzel doğası içindeki sanatçının gelişmesine ilham oldu ve küçük yaşlardan beri resim konusunda hevesliydi. Ünlü ressam, Albert Vartanian gibi ressamlardan ilham alarak binlerce yağlı boya tablo resimledi. Son 40 yılda 90’ın üzerinde ulusal ve uluslararası galeride resimleri sergilendi.
Lot No: 14
Lot: 14
Melikşah Yıldırım-Tuval Üzeri Yağlı Boya 70x100 cm Melikşah Yıldırım 1976 Elazığ’ da doğdu. İlk ve Orta öğrenimini Elazığ’ da tamamladı. Türkiyede Grafik Tasarım bölümünü bitirdikten sonra, Azerbaycan Bakü’ de Resim ve Heykel Bölümünde öğrenimine devam etti. Eğitimini tamamladıktan sonra Rusya’ da karakalem, Hindistan’ da ağaç oymacılığı ve heykel eğitimi alarak, doğu ülkelerinde kendini geliştirmeye devam etti. Yurt içi ve Yurt dışında birçok sergiye katıldı ve sosyal sorumluluk ve yardım projelerinde yer aldı. Halen Ankara ve Mersin’ de kendi stüdyosunda çalışmalarına devam etmektedir.
Lot No: 15
Lot: 15
Halil Uzay-Tuval Üzeri Karışık Teknik 49x68 cm
Lot No: 16
Lot: 16
İrfan Çiftçi-Tuval Üzeri Yağlı Boya 60x57 cm
Lot No: 17
Lot: 17
Joyce Roybal-Tuval Üzeri Yağlı Boya 60x50 cm
Lot No: 18
Lot: 18
Tuncay Şevketoğlu-Tuval Üzeri Yağlı Boya 60x50 cm
Lot No: 19
Lot: 19
Mohammad Ali Afrazi-Tuval Üzeri Yağlı Boya 58x30 cm Mohammad Ali Afrazi Profesör Mohammed Ali Afrazi, 1954 yılında Gilan Eyaletinde, Anzali şehrinde doğdu. Büyümüş olduğu şehrin güzel doğası içindeki sanatçının gelişmesine ilham oldu ve küçük yaşlardan beri resim konusunda hevesliydi. Ünlü ressam, Albert Vartanian gibi ressamlardan ilham alarak binlerce yağlı boya tablo resimledi. Son 40 yılda 90’ın üzerinde ulusal ve uluslararası galeride resimleri sergilendi.
Lot No: 20
Lot: 20
Şenol Sak-Tuval Üzeri Yağlı Boya 50x50 cm Şenol Sak 1964 yılında Bolu’da doğdu. Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, Resim-İş Eğitimi Bölümü’nden mezun oldu. 1993 yılından itibaren 29’u Türkiye’de, 7’si de yurt dışında olmak üzere toplam 36 kişisel sergi açtı. 40’dan fazla ülkede 400’ün üzerinde karma ve grup sergileri, çeşitli bienal, trianel ve sanatsal etkinliğe katıldı. Değişik ülkelerde sanatsal çalışmalarda bulundu. Ulusal ve Uluslararası ödüller aldı. Çalışmaları, çok sayıda kitap ve katalogda yayınlandı. Yurtiçi ve yurt dışındaki özel ve resmi pek çok seçkin koleksiyonda eserleri bulunan SAK, Unesco-(A.I.A.P) Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği ve GESAM üyesidir. 1994-2013 Yılları arasında, Bolu Belediyesi Sanat Merkezi’nde Sanat Yönetmenliği ve 1998-2016 yılları arasında MEB’e bağlı çeşitli öğretim kurumlarında Sanat Eğitimciliği yaptı. 2020 yılında sanatçının kapsamlı bir kitabı yayımlandı. Çalışmalarını halen Bolu'daki özel atölyesinde sürdürmektedir. 90'lı yılların ortalarından bu yana sadece "balık" temalı eserler üretmektedir.
Lot No: 21
Lot: 21
Behruz Kuul-Tuval Üzeri Yağlı Boya 50x50 cm Behruz Kuul 1988 yılında Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti'nde doğdu. Nahçıvan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde 2005-2009 yılları arasında eğitim aldı. 2010 yılında Nahçıvan Ressamlar Birliği tarafından kendisine tahsis edilen atölyede bağımsız olarak çalışmaya başladı. Bu dönemde 2010-2015 yılları arasında yurt içi ve yurt dışı sergilerine, yarışma ve festivallerine katıldı. Eserleri Azerbaycan, Türkiye, Almanya, Gürcistan, Rusya, İngiltere ve Amerika'da özel koleksiyonlarda yer almaktadır. 2015 yılından itibaren Türkiye'de kendi atölyesinde çalışmalarını sürdüren Kuul, birçok yerel sanat fuarı, festival ve sergide eserlerini sergilemektedir. Sanatçı eserlerinde insan doğası ve psikolojisi üzerinde anlam arayışlarını inceler. Farklı perspektif açılarıyla ve impasto tekniğinden yararlanarak, sanki bir analist gibi bilinçaltının doğa üzerindeki etkileşimini, kentselleşmenin getirdiği yalnızlığı ve varoluşçu yönelimin ritmini kompozisyonlarına aktarır.
Lot No: 22
Lot: 22
Behruz Kuul-Tuval Üzeri Yağlı Boya 40x30 cm Behruz Kuul 1988 yılında Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti'nde doğdu. Nahçıvan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde 2005-2009 yılları arasında eğitim aldı. 2010 yılında Nahçıvan Ressamlar Birliği tarafından kendisine tahsis edilen atölyede bağımsız olarak çalışmaya başladı. Bu dönemde 2010-2015 yılları arasında yurt içi ve yurt dışı sergilerine, yarışma ve festivallerine katıldı. Eserleri Azerbaycan, Türkiye, Almanya, Gürcistan, Rusya, İngiltere ve Amerika'da özel koleksiyonlarda yer almaktadır. 2015 yılından itibaren Türkiye'de kendi atölyesinde çalışmalarını sürdüren Kuul, birçok yerel sanat fuarı, festival ve sergide eserlerini sergilemektedir. Sanatçı eserlerinde insan doğası ve psikolojisi üzerinde anlam arayışlarını inceler. Farklı perspektif açılarıyla ve impasto tekniğinden yararlanarak, sanki bir analist gibi bilinçaltının doğa üzerindeki etkileşimini, kentselleşmenin getirdiği yalnızlığı ve varoluşçu yönelimin ritmini kompozisyonlarına aktarır.
Lot No: 23
Lot: 23
İmza Okunamadı-Tuval Üzeri Yağlı Boya 30x40 cm
Lot No: 24
Lot: 24
Anonim-Duralit Üzeri Yağlı Boya 34x51 cm
Lot No: 25
Lot: 25
Ahmet Muhterem Oma-Tuval Üzeri Yağlı Boya 30x40 cm
Lot No: 26
Lot: 26
Anonim-Kağıt Üzeri Sulu Boya 37x25 cm
Lot No: 27
Lot: 27
Anonim-Kağıt Üzeri Karışık Teknik 22x36 cm
Lot No: 28
Lot: 28
Behruz Kuul-Tuval Üzeri Yağlı Boya 50x50 cm Behruz Kuul 1988 yılında Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti'nde doğdu. Nahçıvan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde 2005-2009 yılları arasında eğitim aldı. 2010 yılında Nahçıvan Ressamlar Birliği tarafından kendisine tahsis edilen atölyede bağımsız olarak çalışmaya başladı. Bu dönemde 2010-2015 yılları arasında yurt içi ve yurt dışı sergilerine, yarışma ve festivallerine katıldı. Eserleri Azerbaycan, Türkiye, Almanya, Gürcistan, Rusya, İngiltere ve Amerika'da özel koleksiyonlarda yer almaktadır. 2015 yılından itibaren Türkiye'de kendi atölyesinde çalışmalarını sürdüren Kuul, birçok yerel sanat fuarı, festival ve sergide eserlerini sergilemektedir. Sanatçı eserlerinde insan doğası ve psikolojisi üzerinde anlam arayışlarını inceler. Farklı perspektif açılarıyla ve impasto tekniğinden yararlanarak, sanki bir analist gibi bilinçaltının doğa üzerindeki etkileşimini, kentselleşmenin getirdiği yalnızlığı ve varoluşçu yönelimin ritmini kompozisyonlarına aktarır.
Lot No: 29
Lot: 29
A. Zarov-Tuval Üzeri Yağlı Boya 40x30 cm
Lot No: 30
Lot: 30
Tuncay Şevketoğlu-Tuval Üzeri Yağlı Boya 50x60 cm
Lot No: 31
Lot: 31
Nermin Alpar-Tuval Üzeri Yağlı Boya 30x60 cm
Lot No: 32
Lot: 32
Yusuf Tarım-Tuval Üzeri Yağlı Boya 35x50 cm Yusuf Tarım 13 Ocak 1959 tarihinde Rize, Türkiye'de dünyaya gelen Yusuf Tarım, sanat kariyerine ilkokulu Havza'da tamamlayarak adım attı. Lise eğitimini Samsun'da alan sanatçı, 1995 yılından itibaren ise Bodrum'da yaşamaktadır. Resim alanındaki yeteneklerini geliştirmek amacıyla kısa bir süre Ayla Eriş atölyesinde eğitim aldı. Uzun yıllara yayılan sanat kariyerinde Yusuf Tarım, 4 ödül kazanmanın yanı sıra 25 kişisel sergi düzenleyerek eserlerini sanatseverlerle buluşturdu. Ayrıca, birçok karma sergide de eserleriyle yer aldı. Rize'nin doğal güzelliklerinden ilham alarak başladığı sanat yolculuğunu, Havza'dan Samsun'a ve oradan Bodrum'a uzanan bir hayat hikayesiyle şekillendiren Yusuf Tarım, eserleri, ödülleri ve sergileriyle Türk sanat sahnesinde özgün bir iz bırakmıştır.
Lot No: 33
Lot: 33
Anonim-Tuval Üzeri Yağlı Boya 46x35 cm
Lot No: 34
Lot: 34
Gasparyan-Tuval Üzeri Yağlı Boya 175x60 cm
Lot No: 35
Lot: 35
Yücel Dönmez-Karton Üzeri Karışık Teknik 70x50 cm Yücel Dönmez 1956 yılında Kars’ta dünyaya geldi. Yapı Enstitüsü’nü bitirdikten sonra Devlet Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulunu birincilikle kazanarak sanat eğitimine başladı. Doğa düzenlemeleriyle Türkiye’de ilk Land Art çalışmalarını yapan Dönmez, eserlerinde renkleri özgürce kullanarak, yüzeydeki lekelerin dengesizliği içinde denge yaratmayı amaçlıyor ve yan yana gelen renklerin insan psikolojisi üzerindeki etkilerini sorguluyor.
Lot No: 36
Lot: 36
Hüseyin Bozoğlan-Tuval Üzeri Yağlı Boya 50x65 cm
Lot No: 37
Lot: 37
Murat Özcan-Tuval Üzeri Yağlı Boya 50x70 cm Murat Özcan 1998 yılında Düzce'de doğdu. Eğitim hayatına başladığı süreçten itibaren sanatla iç içe olma tutkusuyla hareket etti. 2012 yılında Düzce 23 Nisan İlköğretim Okulu'ndan mezun oldu ve sanat eğitimine olan ilgisini daha da pekiştirdi. Ardından 2016 yılında Düzce Güzel Sanatlar Lisesi'nden başarıyla mezun oldu, sanat alanındaki yeteneğini geliştirdi. Sanat eğitimine olan bağlılığını sürdürerek 2020 yılında Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde Resim – İş Öğretmenliği bölümünden mezun oldu. Aynı yıl içerisinde ise Düzce Güzel Sanatlar Enstitüsü'nde Yüksek Lisans programında Resim Bölümü'nde eğitimine devam etme kararı aldı. Sanatçı, eğitimine paralel olarak pek çok kişisel ve karma resim sergisi ile yarışmalara katılarak ödüller kazandı. En son olarak Uluslararası 4. Bilkent Sanat Festivali'ne katılımcı sanatçı olarak dahil oldu. Halen sanat yolculuğuna Düzce'deki atölyesinde devam eden sanatçı, yaratıcı çalışmalarına burada devam etmektedir.
Lot No: 38
Lot: 38
Ferid Edgü-Karton Üzeri Karışık Teknik Duralite Marufle 55x43 cm İsmail Ferit Edgü 24 Şubat 1936, İstanbul doğumludur, Türk öykücü, şair, romancı, deneme yazarı. Yüksek öğrenimine İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi'nin resim bölümünde başladı. Daha sonra Paris'e giderek, üniversite hayatını orada sürdürdü. Türkiye'ye döndüğünde Mavi dergisinde yazmaya başladı ve bu yazılarla tanındı. Dergiden sonra Ada Yayınları'nı kurdu ve 1976'dan 1990'a değin pek çok yerli ve yabancı yazarın ve şairin yapıtını yayımladı. Edebiyatın pek çok alanında, pek çok dünya diline çevrilen metinler üretti.
Lot No: 39
Lot: 39
Doğan Akça-Tuval Üzeri Yağlı Boya 50x35 cm Doğan Akça 1936 yılında Mersin'de doğdu. Mersin Lisesi'nden mezun oldu. Çocukluğundan itibaren resme ilgi duydu. Lise eğitimi sırasında çalışmaya başladığı için resim eğitimi alma hayalini gerçekleştiremedi. Yine de resme olan tutkusunu kaybetmeyen Akça, ilk sergisini Mersin'de açtı. Ankara Türkİngiliz Kültür Derneği, Ankara Dam Galerisi, İstanbul Ümit Çames Sanat Galerisi’nde resimlerini sergiledi. Ayfer Akça ile evlendi ve iki oğlu oldu. Toplamda 30 kişisel sergi açtı, 2007 yılında Mersin Üniversitesi Hastanesi’nde vefat etti ve şehir mezarlığında toprağa verildi.
Lot No: 40
Lot: 40
Fikri Çağlayan-Kağıt Üzeri Sulu Boya 28x20 cm
Lot No: 41
Lot: 41
İbrahim Gündem-Tuval Üzeri Yağlı Boya 60x80 cm İbrahim Gündem 1987 yılında Van’ın Çaldıran ilçesinde doğdu. Sanatçının sanata olan ilgisi ortaokul döneminde bir resim öğretmeni tarafından keşfedildi. Sanatçı, sanatla buluşmasını atık malzeme olarak kullandığı karton (koli) üzerine yaptığı resimlerle başlattı. Ekonomik sıkıntı ve yoksulluk, onu bu yola yönlendirdi. Gündem, eğitim konusunda ailesinden destek görmesine rağmen resim eğitimi ve uğraşı konusunda tam destek alamadı. Ancak, engellere rağmen resme olan ilgisi ve tutkusu hayatında önemli bir yer edindi ve bu sayede resim hayatının odak noktası haline geldi. İlk ve orta öğrenimini Van’da tamamladıktan sonra yükseköğrenim eğitimini Selçuk Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Resim İş Öğretmenliği bölümünde 2013 yılında bitirdi. Kariyerine 2013 yılında başlayan Gündem, üniversite 4. sınıfta okumakta iken birçok ulusal resim yarışmasına katılarak birçok başarı elde etti. Ancak, resim tarzının belirginleşmesi ve geniş kitlelerce ilgi görmesi 2021 yılında gerçekleşti. Sanatçı, kariyeri boyunca sanat için verdiği mücadele ile birçok başarıya imza attı. Ulusal anlamda birçok sanat etkinliğine katıldı, beş kişisel sergi açtı ve uluslararası fuarlarda yer aldı. Eserleri birçok galeri ve müzayede evinde sergilendi.
Lot No: 42
Lot: 42
Anonim-Duralit Üzeri Yağlı Boya "At Portresi" 19x28 cm
Lot No: 43
Lot: 43
Günay T.-Tuval Üzeri Yağlı Boya 38x33 cm
Lot No: 44
Lot: 44
E. Kakıcı-Duralit Üzeri Yağlı Boya 34x42 cm
Lot No: 45
Lot: 45
Early Tulip-Kağıt Üzeri Sulu Boya 11x18 cm
Lot No: 46
Lot: 46
Early Tulip-Kağıt Üzeri Sulu Boya 11x18 cm
Lot No: 47
Lot: 47
Vahap Demirbaş-Kağıt Üzeri Sulu Boya 22x20 cm
Lot No: 48
Lot: 48
Anonim-Kağıt Üzeri Karışık Teknik 21x15 cm
Lot No: 49
Lot: 49
Anonim-Tuval Üzeri Yağlı Boya 32x24 cm
Lot No: 50
Lot: 50
Hüseyin Sartaş-Tuval Üzeri Yağlı Boya 20x20 cm Hüseyin Sartaş 1956 Ankara doğumludur. İlk sergisini 1989 yılında Ankara’da açtı. Resimleri naif çizgidedir. Resim yapmak onun için bir yaşam biçimi ve hiç ara vermeden çalışmalarını sürdürüyor. İçimizde taşıdığımız düşüncelerimizin, özlemlerimizin, yitirdiğimiz ya da yok ettiğimiz doğal güzelliklerin resimlerini yapıyor ve ‘’ Doğayı anlayabilmek için naifim ‘’ diyor.
Lot No: 51
Lot: 51
Hikmet Çetinkaya-Karton Üzeri Yağlı Boya 19x24 cm Hikmet Çetinkaya Ressam. 1958 yılında Denizli’de doğdu. Orta ve lise eğitimini Denizli de tamamladı. 1982 yılında Ankara Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Resim Bölümünden mezun oldu. Hikmet Çetinkaya, resim eğitimi yöntemleri konusunda araştırmalarda bulunarak kendi ismini taşıyan bir sanat galerisi ve resim atölyesi kurdu. Resim çalışmalarına bu atölyede devam etmektedir. 2002 yılında Fransa ' da Arc-En-Ciel Maison D'art Paris adında bir sanat evi açarak 5 yıl sanatsal etkinliklerde bulundu. 2013 yılında Kanada - Toronto ' kurduğu atölyesinin yanında Ankara'daki atölyesinde de eş zamanlı olarak sanatsal çalışmalarını sürdürmektedir.
Lot No: 52
Lot: 52
Mustafa Ayataç-Kağıt Üzeri Kara Kalem, İmzalı 12x16 cm Mustafa Ayataç 1949'da İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi'nde dönemin en önemli ressamlarından Nurullah Berk, Bedri Rahmi Eyüboğlu ve Halil Dikmen'in öğrencisi olup, akademinin yüksek resim bölümünü 1955'de birincilikle bitirmiştir. Urfa, Adana ve İskenderun Halkevlerinden gördüğü destek, yaşamını resim sanatına adamasının başlıca nedenlerden biri oldu. 1948 yılında Urfa Halkevi ilk kişisel sergi, 1956 yılında İstanbul Amerikan Kültür Merkezi’nde grup sergisine katılım sağladı. 1959 yılında Türkiye Ressamlar Cemiyeti Geleneksel Sergisi’nde “Birincilik Ödülü” aldı. 1961 yılında Moderne Art Müzesi’nde Paris Uluslararası Plastik Sanatlar Sergisine katılım sağladı. 1965 yılında Amerika Ben Abbey Grey Vakfı Koleksiyonuna iki eseri girdi. 1977 yılında Viyana ve Münih’e sanatsal inceleme amaçlı gitti. Türkiye Ressamlar Cemiyeti Sergileri (10 yıl), Devlet Resim ve Heykel Sergileri (13 Yıl), Uluslararası Sanat Bienalleri başta olmak üzere, yurtiçi ve yurtdışında pek çok kişisel sergi açtı, yarışmalı karma ve grup sergilerine katıldı. Çalışmalarını İstanbul’da sürdürdü. Şanlıurfa’nın ilk ressamları arasında yer alan sanatçının ayrıca Urfa Tarihi ve sanatla ilgili kitapları ve araştırmaları bulunmaktadır.
Lot No: 53
Lot: 53
Hikmet Çetinkaya-Karton Üzeri Yağlı Boya 24x20 cm Hikmet Çetinkaya Ressam. 1958 yılında Denizli’de doğdu. Orta ve lise eğitimini Denizli de tamamladı. 1982 yılında Ankara Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Resim Bölümünden mezun oldu. Hikmet Çetinkaya, resim eğitimi yöntemleri konusunda araştırmalarda bulunarak kendi ismini taşıyan bir sanat galerisi ve resim atölyesi kurdu. Resim çalışmalarına bu atölyede devam etmektedir. 2002 yılında Fransa ' da Arc-En-Ciel Maison D'art Paris adında bir sanat evi açarak 5 yıl sanatsal etkinliklerde bulundu. 2013 yılında Kanada - Toronto ' kurduğu atölyesinin yanında Ankara'daki atölyesinde de eş zamanlı olarak sanatsal çalışmalarını sürdürmektedir.
Lot No: 54
Lot: 54
Ümmet Karaca-Kağıt Üzeri Kara Kalem 30x21 cm Ümmet Karaca 1956 yılında Gürcistan’da doğdu. Sanatçı 1978 yılında başladığı Tiflis Yüksek Ressamlar Okulundan 1982’de mezun oldu. 1987 yılında Gürcistan’ın Tiflis şehrinde ilk kişisel sergisini açtı. 1993’te ise Türkiye’deki ilk kişisel sergisini İstanbul’daki Varol Sanat Galerisinde düzenledi. Sonrasında da İstanbul ve Ankara’da pek çok karma sergiye katılmaya ve kişisel sergiler açmaya devam etti. Ümmet Karaca genellikle tuval üzeri yağlıboya tekniğiyle yaptığı tablolarında İstanbul temasını işlemektedir. Eserlerinde şehrin sokaklarını, insanlarını, doğasını, sosyal yaşamını klasik bir üslupla resmetmeyi tercih etmektedir. Özellikle Büyükada’dan manzaraları resmetmeyi seven sanatçının eserlerini İzlenimci tarzın içinde de değerlendirebiliriz. Karaca genel olarak şehir manzaralarıyla bilinse de natürmort ve portre de çalışmıştır. Ümmet Karaca halen İstanbul’da yaşamakta ve sanat çalışmalarını sürdürmektedir.
Lot No: 55
Lot: 55
C.M. İmzalı-Tuval Üzeri Yağlı Boya 44x29 cm
Lot No: 56
Lot: 56
Spyros Georgas-Tuval Üzeri Yağlı Boya 20x14 cm
Lot No: 57
Lot: 57
İmza Okunamadı-Tuval Üzeri Yağlı Boya 31x26 cm
Lot No: 58
Lot: 58
Eda Canik-Pres Tuval Üzeri Yağlı Boya 24x33 cm
Lot No: 59
Lot: 59
Ümmet Karaca-Kağıt Üzeri Kara Kalem 30x21 cm Ümmet Karaca 1956 yılında Gürcistan’da doğdu. Sanatçı 1978 yılında başladığı Tiflis Yüksek Ressamlar Okulundan 1982’de mezun oldu. 1987 yılında Gürcistan’ın Tiflis şehrinde ilk kişisel sergisini açtı. 1993’te ise Türkiye’deki ilk kişisel sergisini İstanbul’daki Varol Sanat Galerisinde düzenledi. Sonrasında da İstanbul ve Ankara’da pek çok karma sergiye katılmaya ve kişisel sergiler açmaya devam etti. Ümmet Karaca genellikle tuval üzeri yağlıboya tekniğiyle yaptığı tablolarında İstanbul temasını işlemektedir. Eserlerinde şehrin sokaklarını, insanlarını, doğasını, sosyal yaşamını klasik bir üslupla resmetmeyi tercih etmektedir. Özellikle Büyükada’dan manzaraları resmetmeyi seven sanatçının eserlerini İzlenimci tarzın içinde de değerlendirebiliriz. Karaca genel olarak şehir manzaralarıyla bilinse de natürmort ve portre de çalışmıştır. Ümmet Karaca halen İstanbul’da yaşamakta ve sanat çalışmalarını sürdürmektedir.
Lot No: 60
Lot: 60
Ümmet Karaca-Kağıt Üzeri Kara Kalem 21x30 cm Ümmet Karaca 1956 yılında Gürcistan’da doğdu. Sanatçı 1978 yılında başladığı Tiflis Yüksek Ressamlar Okulundan 1982’de mezun oldu. 1987 yılında Gürcistan’ın Tiflis şehrinde ilk kişisel sergisini açtı. 1993’te ise Türkiye’deki ilk kişisel sergisini İstanbul’daki Varol Sanat Galerisinde düzenledi. Sonrasında da İstanbul ve Ankara’da pek çok karma sergiye katılmaya ve kişisel sergiler açmaya devam etti. Ümmet Karaca genellikle tuval üzeri yağlıboya tekniğiyle yaptığı tablolarında İstanbul temasını işlemektedir. Eserlerinde şehrin sokaklarını, insanlarını, doğasını, sosyal yaşamını klasik bir üslupla resmetmeyi tercih etmektedir. Özellikle Büyükada’dan manzaraları resmetmeyi seven sanatçının eserlerini İzlenimci tarzın içinde de değerlendirebiliriz. Karaca genel olarak şehir manzaralarıyla bilinse de natürmort ve portre de çalışmıştır. Ümmet Karaca halen İstanbul’da yaşamakta ve sanat çalışmalarını sürdürmektedir.
Lot No: 61
Lot: 61
İmza Okunamadı-Tuval Üzeri Yağlı Boya 35x35 cm
Lot No: 62
Lot: 62
Cevriye Özgezer-Tuval Üzeri Yağlı Boya 40x40 cm Cevriye Özgezer 1980 yılında Hatay ilinin Dörtyol ilçesinde doğdu. İlköğretim ve lise öğrenimini Dörtyol'da tamamladıktan sonra, 1998 yılında başladığı Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü'nden 2003 yılında mezun oldu. Çalışmalarında, yaşadığı şehirlerin dokusuna ve yaşanmışlıklarına yer vermektedir. Ankara'nın gri tonları arasında kaybolmuş renkleri ve güzellikleri ortaya çıkarmaya çalışmaktadır. Bazen eski evlerin yaşanmışlıklarını, komşuluk ilişkilerinin güzelliğini ve samimiyetini renklerle anlatmaya çalışırken, bazen de yeni binalar ve kentselleşme ile kaybedilen duyguları ve toplumun yabancılaşmasını resimlerinde işlemektedir. İlk kişisel sergisini 2022 yılında Akdora Sanatevi'nde açtı. Aynı yıl ikinci kişisel sergisini Gallery Anatolia'da gerçekleştirdi. Ayrıca, Artankara 2023, Artcontact 2023 ve Sergimiz.com gibi birçok karma sergiye katıldı. Çeşitli müzayedelerde de eserlerini sergilemektedir. Özgezer, eserlerinde samimiyeti ve yaşanmışlıkları renklerle anlatırken, toplumsal değişimleri ve bunların bireyler üzerindeki etkilerini de gözler önüne sermektedir. Sanatçının çalışmaları, izleyicilere geçmiş ile günümüz arasında bir bağ kurma fırsatı sunar ve kaybolan değerlerin yeniden hatırlanmasını sağlar.
Lot No: 63
Lot: 63
İmza Okunamadı-Kağıt Üzeri Karışık Teknik 39x47 cm
Lot No: 64
Lot: 64
İmza Okunamadı-Kağıt Üzeri Karışık Teknik 39x47 cm
Lot No: 65
Lot: 65
C. Alpagut-Pres Tuval Üzeri Yağlı Boya 33x25 cm
Lot No: 66
Lot: 66
Fevzi Tepe-Karton Üzeri Karışık Teknik 20x20 cm
Lot No: 67
Lot: 67
Şahlan Balkan-Tuval Üzeri Yağlı Boya 38x29 cm
Lot No: 68
Lot: 68
Avrupa-Duralit Üzeri Yağlı Boya 38x30 cm
Lot No: 69
Lot: 69
Hakan Özdil-Tuval Üzeri Yağlı Boya 30x30 cm Hakan Özdil 2006 yılında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümünde, Kerim Kılıçarslan, Zafer Mintaş, Rüçhan Şahinoğlu, Elif Taktak, Mürteza Fidan, Hakan Onur atölyelerinde eğitimini tamamladı. Doğanın insanla arasındaki sorunları, çağın parçalanmışlığı, günümüz insanının hem ruhsal hem de nesnel boyutta zincirleme reaksiyonlara neden olduğu ve bu reaksiyonlar sonucunda her şeyin, her zaman, her yere saçıldığı, insanın kendi parçalanmışlığına bu sonsuz atomlar evreninde renklerle yeni bir anlam, yeni bir ad, yeni bir yanıt bulmaya çalıştığı konuları resimlerinin temel dilini oluşturmaktadır. İlk kişisel sergisini açmış olup, ulusal pek çok karma sergide eserleri sergilenmiştir. Sanatçı, İstanbul’da kendi sanat atölyesinde çalışmalarını sürdürmektedir.
Lot No: 70
Lot: 70
İbrahim Tayfur-Tuval Üzeri Yağlı Boya 28x28 cm İbrahim Tayfur 1971 Adana’da doğdu. Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nden mezun oldu. Sekiz kişisel sergi açtı. Bir çok karma sergi ve etkinliklere katıldı. Yurt içi yurt dışı özel koleksiyonlarda eserleri bulunmaktadır. Eserlerini günlük yaşamdan yola çıkarak; hız , zaman, yaşam, aşk, sevgi vb gibi evrensel kavramlarla ilişkilendirmektedir. Desen olarak alt yapıda yer alan ve göze çarpan öğeler, yarı soyut bir dil ile öne çıkan çizgi, grafik anlatım ve figür ,tek renkli (monokrom) bir yapıdadır. Bu öğelerin tümü, izleyiciye daha ilk bakışta kendilerini gösterir, ancak tek tek öne çıkmazlar. Tayfur’un resmetmeyi amaçladığı asıl hedefin, bu öğelerle doğrudan bir ilişkisi yoktur. Bu ögeler Tayfur’un asıl resmetmek istediği ”tema”nın dolaylı ama gerekli yapı taşlarıdır. Bu ögelerin, tuval üzerinde ağırlıkla çizgisel olarak ve yer yer kısmi renk lekeleri ile değişken asimetrik bir dağılım takip ederek belli yinelemelerle oluşturdukları bir hareket söz konusudur. Bütünsel olmayan bu çizgisel yinelemeler, bir ritmik düzen oluşturmaktadır. Geri planda kalan çizgilerle belirlenmiş fakat hareketlilik üreten bir alt yapı oluşturulmuş, eşit olmayan asimetrik ama dengeli çizgisel formlara rağmen, ritmik bir düzen, izleyeni asıl gösterilmek istenen “hız zaman yaşam” karmaşasının coşkulu, heyecanlı merkezine doğru çekmektedir. Tayfur’un bu resimlerinde tuvalin tümüne hakim olan ritim, önce çizginin, sonra grafik anlatımın ve figürlerin sonra da kısmi kullanılan rengin ve bu ögelerin tümünü bastırmadan hepsinin önüne geçer. Resmi izleyenin ilk bakışta fark edip gördüğü yapı taşlarının tamamı, bu etkileyici ve resmi taşıyan ritmi oluşturmaya hizmet ederler. Tayfur, resim sanatının araçlarıyla (çizgi, form, leke, desen, renk, düzenleme) günümüz toplumunun yaşam biçimlerince hızla yok edilmekte olan bu eşsiz kente, onun değerlerine, coşkusuna, geçmişten günümüze taşıdıklarına dikkatimizi çekerken, bu kentte yaşamını sürdüren bir birey olarak sanatçı duyarlılığının sorumluluğuyla, özgün ve yetkin resim dilini başarı ile kullanarak, bu kente kendince “görsel bir saygı duruşu” da gerçekleştiriyor.
Lot No: 71
Lot: 71
Mohammad Ali Afrazi-Tuval Üzeri Yağlı Boya 30x20 cm Mohammad Ali Afrazi Profesör Mohammed Ali Afrazi, 1954 yılında Gilan Eyaletinde, Anzali şehrinde doğdu. Büyümüş olduğu şehrin güzel doğası içindeki sanatçının gelişmesine ilham oldu ve küçük yaşlardan beri resim konusunda hevesliydi. Ünlü ressam, Albert Vartanian gibi ressamlardan ilham alarak binlerce yağlı boya tablo resimledi. Son 40 yılda 90’ın üzerinde ulusal ve uluslararası galeride resimleri sergilendi.
Lot No: 72
Lot: 72
İmza Okunamadı-Kağıt Üzeri Kara Kalem 23x13 cm
Lot No: 73
Lot: 73
İmza Okunamadı-Kağıt Üzeri Kara Kalem 18x25
Lot No: 74
Lot: 74
Anonim-Kağıt Üzeri Sulu Boya 20x28 cm
Lot No: 75
Lot: 75
Murat Özcan-Tuval Üzeri Yağlı Boya 40x25 cm Murat Özcan 1998 yılında Düzce'de doğdu. Eğitim hayatına başladığı süreçten itibaren sanatla iç içe olma tutkusuyla hareket etti. 2012 yılında Düzce 23 Nisan İlköğretim Okulu'ndan mezun oldu ve sanat eğitimine olan ilgisini daha da pekiştirdi. Ardından 2016 yılında Düzce Güzel Sanatlar Lisesi'nden başarıyla mezun oldu, sanat alanındaki yeteneğini geliştirdi. Sanat eğitimine olan bağlılığını sürdürerek 2020 yılında Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde Resim – İş Öğretmenliği bölümünden mezun oldu. Aynı yıl içerisinde ise Düzce Güzel Sanatlar Enstitüsü'nde Yüksek Lisans programında Resim Bölümü'nde eğitimine devam etme kararı aldı. Sanatçı, eğitimine paralel olarak pek çok kişisel ve karma resim sergisi ile yarışmalara katılarak ödüller kazandı. En son olarak Uluslararası 4. Bilkent Sanat Festivali'ne katılımcı sanatçı olarak dahil oldu. Halen sanat yolculuğuna Düzce'deki atölyesinde devam eden sanatçı, yaratıcı çalışmalarına burada devam etmektedir.
Lot No: 76
Lot: 76
Anonim-Kağıt Üzeri Sulu Boya 40x30 cm
Lot No: 77
Lot: 77
İmza Okunamadı-Kağıt Üzeri Sulu Boya 48x28 cm
Lot No: 78
Lot: 78
Özdemir Altan-Serigrafi Baskı (ISLAK İMZALI) 70x50 cm Özdemir Altan 1931 yılında İstanbul'da doğdu ve yaşamını burada sürdürmektedir. Sanat eğitimini 1956 yılında İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi'nin Resim Bölümü'nde Zeki Faik İzer atölyesinde tamamladı. Uluslararası ve ulusal etkinliklere katıldı, birçok kişisel sergi açtı ve yazarlık ile konferansçılık gibi alanlarda da aktif oldu. Modern, avangard düşünce ve Pop art ile özellikle postmodern sanatı Türkiye'de ilk geliştiren kişi olarak bilinir. Türkiye'deki ilk küratörlük eylemi olan Avni Lifij sergisini düzenleyerek bu alanda öncü oldu. Sanat anlayışı kendine özgü kurgu dünyası etrafında şekillenir ve Çağdaş Türk Resmi'nin gelişimine önemli katkılarda bulunmuştur. Eserlerinde farklı doku, strüktür elemanı, malzeme ve sanat görüşü gibi unsurların rastlantısal bir araya gelmesini benimseyen Özdemir Altan, sanatsal espasın farklı kavramların birleşimiyle oluştuğunu savunur. Uzun yıllardır üzerinde çalıştığı espas kavramını sanat tarihi boyunca inceler ve "sanat birbirinden farklı kavramların birleşimiyle oluşur" tezini benimser. Bu düşüncelerini 1970'lerde doçentlik deneme dersinde ve daha sonra uluslararası platformlarda savunarak sanat pratiğine yansıttı. Altan, farklı kişilerin eserlerini rastlantısal biçimde birleştirerek radikal bir espas yorumuyla şaşırtıcı bir bütünlük geliştirmiştir. Bu yaklaşımıyla sanat tarihinde önemli bir yer edinmiş ve Türk resmindeki gelişmelere etkisi olan önemli bir figür haline gelmiştir.
Lot No: 79
Lot: 79
İbrahim Balaban (BASKI)-Serigrafi Baskı (ISLAK İMZALI) 50x70 cm İbrahim Balaban 1921 yılında Bursa'da doğan İbrahim Balaban, ilkokulu bitirdikten sonra çobanlık ve tarım işçiliği gibi çeşitli işlerde çalıştı. Cezaevinde tanıştığı Nazım Hikmet'ten resim yapmayı öğrenen Balaban, kendi kendini yetiştirmiş bir ressamdır. Yapıtlarında, anonim halk resmi geleneği önemli bir yer tutarken, toplumsal düşünceler de eserlerinde belirgin bir şekilde yer almaktadır. Bu sayede, Balaban'ın eserleri dar feodal kalıpların ötesine geçmiştir. Balaban, halk geleneklerinden esinlenen ve bu gelenekleri çağdaş bir tabana oturtmaya çalışan bir sanatçı olarak değerlendirilmektedir.
Lot No: 80
Lot: 80
İmza Okunamadı-Kağıt Üzeri Kara Kalem 25x45
Lot No: 81
Lot: 81
Gravür-Gravür, Islak İmzalı 38x52 cm
Lot No: 82
Lot: 82
Uğur Yayla-Kağıt Üzeri Sulu Boya 27x20 cm Uğur Yayla 1951 yılında Ankara'da doğdu. 1972'de astsubay olarak görev yaptığı Deniz Kuvvetteri`nden ayrıldı. 1973 yılından bu yana profesyonel sanat hayatı devam etmektedir. Sanat hayatını sürdürdüğü İstanbul`da oluşturduğu atölye ve galerilerde sanatsal etkinliklerini sürdürdü. Yerli yabancı birçok sanat izleyicisine ulaştı. 1992 yılında Almanya`ya gitti. Ressam Atilla Argun ile Duisburg kentinde Argun sanat galerisini oluşturdu. Genç Alman sanatçılar birliğine davet edildi. FACHHOCHSCHULE KÖLN FACHBEREİCH FREİE KUNST (Güzel Sanatlar Yüksek Okulu) tarafından takdir ve referans belgeleri verildi. Bir yıl kaldığı Avrupa`da Avrupa sanatını yakından inceleme fırsatı buldu, bütün olumlu koşullara rağmen ülkesinde yaşama fikri üstün geldi ve Türkiye`ye döndü. 1993 yılında Kapadokya (Avanos)`da eski bir evi restore ederek atölye ve ev olarak kullanmaya başladı. Aynı dönemde Ankara Çayyolu`da oluşturduğu atölyesinde çalışmalarını sürdürdü. Avanos`ta resim dışında seramik ve heykel çalışmaları da yapmaktadır. Bugünkü sanat hayatını Kapadokya, Ankara ve İstanbul arasında sürmektedir.
Lot No: 83
Lot: 83
Van Gogh (BASKI)-Baskı 30x48 Vincent van Gogh 30 Mart 1853'te Hollanda'nın Groot-Zundert kasabasında doğdu. Sanat kariyerine geç başlamış olmasına rağmen, kısa ve yoğun bir yaratıcı dönem geçirdi. Van Gogh, kendine özgü fırça darbeleri ve parlak renk kullanımıyla tanınan bir post-empresyonist ressamdı. En bilinen eserleri arasında "Yıldızlı Gece", "Ayçiçekleri" ve "Arles'teki Yatak Odası" bulunur. Hayatı boyunca maddi zorluklar çekti ve ruhsal sorunlarla mücadele etti. 37 yaşında, 29 Temmuz 1890'da Fransa'nın Auvers-sur-Oise kasabasında hayatına son verdi. Van Gogh'un sanatı, ölümünden sonra büyük bir etki yarattı ve dünya genelinde büyük bir beğeni topladı.
Lot No: 84
Lot: 84
Osmanlı Dönemi-Kağıt Üzeri Sulu Boya 15x19 cm
Lot No: 85
Lot: 85
Hasan Ozansoy-Kağıt Üzeri Sulu Boya 27x15 cm Hasan Ozansoy Ressam ve profesyonel futbolcu. Spor hayatına uzun süre Hatay Spor Klubünde devam etti. Futbolculuk mesleğinden emekli olduğunda resim çalışmalarına bütün hızıyla devam etti. Genellikle sulu boya resimleri ile tanınan ressam Ozansoy, 73 yaşında koronavirus salgını sonucu İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.
Lot No: 86
Lot: 86
İmza Okunamadı-Karton Üzeri Yağlı Boya 27x21 cm
Lot No: 87
Lot: 87
İmza Okunamadı-Karton Üzeri Yağlı Boya 27x21 cm
Lot No: 88
Lot: 88
Mohammad Ali Afrazi-Tuval Üzeri Yağlı Boya 22x17 cm Mohammad Ali Afrazi Profesör Mohammed Ali Afrazi, 1954 yılında Gilan Eyaletinde, Anzali şehrinde doğdu. Büyümüş olduğu şehrin güzel doğası içindeki sanatçının gelişmesine ilham oldu ve küçük yaşlardan beri resim konusunda hevesliydi. Ünlü ressam, Albert Vartanian gibi ressamlardan ilham alarak binlerce yağlı boya tablo resimledi. Son 40 yılda 90’ın üzerinde ulusal ve uluslararası galeride resimleri sergilendi.
Lot No: 89
Lot: 89
Ramiz Aydın-Kağıt Üzeri Sulu Boya 10x14 cm Ramiz Aydın 1937 Giresun’un Espiye ilçesinde doğdu. 1957 Ankara Hasanoğlan Köy Enstitüsü-İlk Öğretmen Okulu’nu bitirdi. 1961 Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü Resim İş Bölümü’nü bitirdi. 1964-1967 Adana Ziya Paşa Okulu’nda, 1967-1970 Bolu Erkek Öğretmen okulunda resim-iş öğretmenliği yaptı. 1970-1980 İstanbul Atatürk Eğitim Enstitüsü Resim-İş Eğitim Bölümü’nde öğretmenlik görevinde bulundu. 1980-1982 İstanbul Atatürk Yüksek Öğretim Okulu Resim Bölümü’nde öğretmenlik ve bölüm başkanlığı yaptı. 1982-2004 Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü'nden sonra sanat eğitimciliği ve resim ana sanat dalı başkanlığı görevinde bulundu. 1987’de doçent, 1995 yılında profesör oldu. Konularında genellikle yaşadığı coğrafyanın (Anadolu) insanının yaşam öyküsünü şiirsel yorum arayışlarıyla vurgulamaya çalışan Ramiz Aydın bugüne kadar yurtiçinde 45 kişisel sergiye, yurtdışında ABD, Almanya, Avusturya, Hollanda, İsveç, Japonya, Romanya, Bulgaristan, Kuveyt ve Fransa gibi ülkelerde birçok karma sergi ve fuara katılmıştır. Sanatçı, Kültür Bakanlığı’nın Anadolu, Gazi, Muğla, Malatya, Bolu, Zonguldak Üniversitelerinin Güzel Sanatlar Fakültelerinin ve Kadıköy, Maltepe, Karadeniz Ereğlisi, Adalar, Çatalca, Lüleburgaz, Adana Belediyelerinin düzenlediği Sempozyum ve Çalıştay gibi kültür ve sanat etkinliklerinde görev yapmıştır. Ramiz Aydın’ın yapıtlarının bir bölümü müzelerde ve yurt içi-yurt dışı koleksiyonlarında bulunmaktadır.
Lot No: 90
Lot: 90
İpek Eta-Tuval Üzeri Yağlı Boya 25x35 cm
Lot No: 91
Lot: 91
İlker Sarı-Tuval Üzeri Yağlı Boya 20x20 cm İlker Sarı Mersin’de doğdu. Lisans eğitimini Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Resim-İş Anasanat Dalı’nda; Master/ Yüksek Lisans (Tezli) eğitimini Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Resim Anasanat Dalı’nda tamamladı. Kamusal alanlarda çok sayıda iç ve dış mekan duvar resimleri ile çeşitli dergi, kitap kapağı düzenlemelerinin reklam ve tanıtım çalışmalarında yer aldı. Kişisel sergilerinin yanı sıra, çok sayıda ulusal / uluslararası fuar, grup sergileri ve yarışmalara katılmış, ödüller almıştır. Aktif sanatsal ve akademik çalışmalarını sürdüren İlker Sarı’nın; Almanya, İsviçre, İtalya, İngiltere, KKTC, Azerbaycan gibi ülkeler başta olmak üzere yurt dışı ve yurt içinde koleksiyonlarda eserleri bulunmaktadır.
Lot No: 92
Lot: 92
Anonim-Kağıt Üzeri Sulu Boya 10x15 cm
Lot No: 93
Lot: 93
Anonim-Kağıt Üzeri Sulu Boya 10x15 cm
Lot No: 94
Lot: 94
Anonim-Kağıt Üzeri Sulu Boya 10x15 cm
Lot No: 95
Lot: 95
İmza Okunamadı-Karton Üzeri Karışık Teknik 11x16 cm
Lot No: 96
Lot: 96
Anonim-Kağıt Üzeri Sulu Boya, 3'lü 40x27 cm
Lot No: 97
Lot: 97
Martin İmzalı-Tuval Üzeri Yağlı Boya 50x35 cm
Lot No: 98
Lot: 98
Gravür-Gravür, Sanatçı İmzalı 40x33 cm
Lot No: 99
Lot: 99
İmza Okunamadı-Kağıt Üzeri Karışık Teknik 17x24 cm
Lot No: 100
Lot: 100
Anonim-Kağıt Üzeri Sulu Boya 26x38 cm
Lot No: 101
Lot: 101
Hikmet Çetinkaya-Karton Üzeri Yağlı Boya 25x20 cm Hikmet Çetinkaya Ressam. 1958 yılında Denizli’de doğdu. Orta ve lise eğitimini Denizli de tamamladı. 1982 yılında Ankara Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Resim Bölümünden mezun oldu. Hikmet Çetinkaya, resim eğitimi yöntemleri konusunda araştırmalarda bulunarak kendi ismini taşıyan bir sanat galerisi ve resim atölyesi kurdu. Resim çalışmalarına bu atölyede devam etmektedir. 2002 yılında Fransa ' da Arc-En-Ciel Maison D'art Paris adında bir sanat evi açarak 5 yıl sanatsal etkinliklerde bulundu. 2013 yılında Kanada - Toronto ' kurduğu atölyesinin yanında Ankara'daki atölyesinde de eş zamanlı olarak sanatsal çalışmalarını sürdürmektedir.
Lot No: 102
Lot: 102
Anonim-Kağıt Üzeri Sulu Boya 19x15 cm
Lot No: 103
Lot: 103
Fotoğraf-19. Y.y Fotoğraf 35x43 cm
Lot No: 104
Lot: 104
Anonim-Duralit Üzeri Yağlı Boya 24x15 cm
Lot No: 105
Lot: 105
Nesrin İmzalı-Kağıt Üzeri Karışık Teknik 39x29 cm
Lot No: 106
Lot: 106
Anonim-Kağıt Üzeri Sulu Boya, Osmanlı Dönemi 34x47 cm
Lot No: 107
Lot: 107
İzzet Arda Onursan-Duralit Üzeri Akrilik Boya 30x40 cm İzzet Arda Onursan 1959 yılında Balıkesir’de doğdu. 1978-80 yılları arasında Almanya, Avusturya ve İsviçre’de kalmıştır.1982 yılında Resim çalışmalarına başlamış olan sanatçı 1988 Yılında Gazi Üniversitesi Alman Dili Ana Bilim Dalı’ndan mezun olmuştur. Birçok kişisel sergi düzenlemiş olan sanatçı yanı sıra çok sayıda karma sergiye de katılmıştır. Onursan’ın birbirine bağlı resimsel biçimlerinde, bunların ruhbilimsel olarak tüketilmiş olduğunu kanıtlayan göstergeler egemendir. Figüratif soyutlama çalışmalarıyla tanınan sanatçı yaşamını ve çalışmalarını İstanbul’da sürdürmektedir.
Lot No: 108
Lot: 108
Teymur Ağalıoğlu-Tuval Üzeri Yağlı Boya 50x30 cm
Lot No: 109
Lot: 109
Anonim (BASKI)-19. Y.y Baskı, Ahşap Çerçeveli 43x58 cm
Lot No: 110
Lot: 110
Avrupa (BASKI)-19. Y.y Baskı, Ahşap Çerçeveli 44x30 cm
Lot No: 111
Lot: 111
İmza Okunamadı-Kağıt Üzeri Karışık Teknik 46x30 cm
Lot No: 112
Lot: 112
Avrupa-Gravür 51x30 cm
Lot No: 113
Lot: 113
Ümmet Karaca-Kağıt Üzeri Kara Kalem 40x29 cm Ümmet Karaca 1956 yılında Gürcistan’da doğdu. Sanatçı 1978 yılında başladığı Tiflis Yüksek Ressamlar Okulundan 1982’de mezun oldu. 1987 yılında Gürcistan’ın Tiflis şehrinde ilk kişisel sergisini açtı. 1993’te ise Türkiye’deki ilk kişisel sergisini İstanbul’daki Varol Sanat Galerisinde düzenledi. Sonrasında da İstanbul ve Ankara’da pek çok karma sergiye katılmaya ve kişisel sergiler açmaya devam etti. Ümmet Karaca genellikle tuval üzeri yağlıboya tekniğiyle yaptığı tablolarında İstanbul temasını işlemektedir. Eserlerinde şehrin sokaklarını, insanlarını, doğasını, sosyal yaşamını klasik bir üslupla resmetmeyi tercih etmektedir. Özellikle Büyükada’dan manzaraları resmetmeyi seven sanatçının eserlerini İzlenimci tarzın içinde de değerlendirebiliriz. Karaca genel olarak şehir manzaralarıyla bilinse de natürmort ve portre de çalışmıştır. Ümmet Karaca halen İstanbul’da yaşamakta ve sanat çalışmalarını sürdürmektedir.
Lot No: 114
Lot: 114
Ümmet Karaca-Kağıt Üzeri Kara Kalem 29x41 cm Ümmet Karaca 1956 yılında Gürcistan’da doğdu. Sanatçı 1978 yılında başladığı Tiflis Yüksek Ressamlar Okulundan 1982’de mezun oldu. 1987 yılında Gürcistan’ın Tiflis şehrinde ilk kişisel sergisini açtı. 1993’te ise Türkiye’deki ilk kişisel sergisini İstanbul’daki Varol Sanat Galerisinde düzenledi. Sonrasında da İstanbul ve Ankara’da pek çok karma sergiye katılmaya ve kişisel sergiler açmaya devam etti. Ümmet Karaca genellikle tuval üzeri yağlıboya tekniğiyle yaptığı tablolarında İstanbul temasını işlemektedir. Eserlerinde şehrin sokaklarını, insanlarını, doğasını, sosyal yaşamını klasik bir üslupla resmetmeyi tercih etmektedir. Özellikle Büyükada’dan manzaraları resmetmeyi seven sanatçının eserlerini İzlenimci tarzın içinde de değerlendirebiliriz. Karaca genel olarak şehir manzaralarıyla bilinse de natürmort ve portre de çalışmıştır. Ümmet Karaca halen İstanbul’da yaşamakta ve sanat çalışmalarını sürdürmektedir.
Lot No: 115
Lot: 115
Ümmet Karaca-Kağıt Üzeri Kara Kalem 40x29 cm Ümmet Karaca 1956 yılında Gürcistan’da doğdu. Sanatçı 1978 yılında başladığı Tiflis Yüksek Ressamlar Okulundan 1982’de mezun oldu. 1987 yılında Gürcistan’ın Tiflis şehrinde ilk kişisel sergisini açtı. 1993’te ise Türkiye’deki ilk kişisel sergisini İstanbul’daki Varol Sanat Galerisinde düzenledi. Sonrasında da İstanbul ve Ankara’da pek çok karma sergiye katılmaya ve kişisel sergiler açmaya devam etti. Ümmet Karaca genellikle tuval üzeri yağlıboya tekniğiyle yaptığı tablolarında İstanbul temasını işlemektedir. Eserlerinde şehrin sokaklarını, insanlarını, doğasını, sosyal yaşamını klasik bir üslupla resmetmeyi tercih etmektedir. Özellikle Büyükada’dan manzaraları resmetmeyi seven sanatçının eserlerini İzlenimci tarzın içinde de değerlendirebiliriz. Karaca genel olarak şehir manzaralarıyla bilinse de natürmort ve portre de çalışmıştır. Ümmet Karaca halen İstanbul’da yaşamakta ve sanat çalışmalarını sürdürmektedir.
Lot No: 116
Lot: 116
İmza Okunamadı-Kağıt Üzeri Sulu Boya 28x42 cm
Lot No: 117
Lot: 117
Avrupa-Duralit Üzeri Yağlı Boya 66x56 cm
Lot No: 118
Lot: 118
İmza Okunamadı-Duralit Üzeri Yağlı Boya 45x60 cm
Lot No: 119
Lot: 119
Anonim-Kağıt Üzeri Kara Kalem 70x32 cm
Lot No: 120
Lot: 120
Anonim-Tuval Üzeri Yağlı Boya 17. Luis Stili 42x59 cm
Lot No: 121
Lot: 121
İbrahim Balaban (BASKI)-Serigrafi Baskı (ISLAK İMZALI) 50x70 cm İbrahim Balaban 1921 yılında Bursa'da doğan İbrahim Balaban, ilkokulu bitirdikten sonra çobanlık ve tarım işçiliği gibi çeşitli işlerde çalıştı. Cezaevinde tanıştığı Nazım Hikmet'ten resim yapmayı öğrenen Balaban, kendi kendini yetiştirmiş bir ressamdır. Yapıtlarında, anonim halk resmi geleneği önemli bir yer tutarken, toplumsal düşünceler de eserlerinde belirgin bir şekilde yer almaktadır. Bu sayede, Balaban'ın eserleri dar feodal kalıpların ötesine geçmiştir. Balaban, halk geleneklerinden esinlenen ve bu gelenekleri çağdaş bir tabana oturtmaya çalışan bir sanatçı olarak değerlendirilmektedir.
Lot No: 122
Lot: 122
İmza Okunamadı-Kağıt Üzeri Sulu Boya "Kız Kulesi" 34x22 cm
Lot No: 123
Lot: 123
Aslı Özen-Tuval Üzeri Yağlı Boya 40x40 cm
Lot No: 124
Lot: 124
Anonim-19. Y.y Osmanlı 65x46 cm
Lot No: 125
Lot: 125
İmza Okunamadı-Tuval Üzeri Yağlı Boya 50x50 cm
Lot No: 126
Lot: 126
Avrupa-Tuval Üzeri Yağlı Boya, (Haliyle), İmzalı 72x58 cm
Lot No: 127
Lot: 127
Ömer Faruk Özelçi-Tuval Üzeri Yağlı Boya 60x60 cm
Lot No: 128
Lot: 128
Avni Akmemetoğlu-Tuval Üzeri Yağlı Boya 50x70 cm Avni Akmemetoğlu 1955 yılında Erzurum’da doğan Ressam Avni Akmehmetoğlu, Erzurum Lisesi’nden mezun olduktan sonra İstanbul’a göç etti. Ortaköyde bir antika dükkanı işleten ünlü ressam daha sonra Çukurcuma’da bulunan atölyesinde büyüleyici eser üretimine devam etti. Kısa zamanda ünü dünyanın bir çok ülkesine yayılan Akmehmedoğlu, yıllar sonra eserlerini Atölye Tomtom Galeri’de sergilemeye başladı.
Lot No: 129
Lot: 129
Atalay Köseoğlu-Tuval Üzeri Yağlı Boya 70x70 cm
Lot No: 130
Lot: 130
Cemil Başo-Kağıt Üzeri Karışık Teknik 24x17 cm Cemil Başo 1937 yılında ailesi ile birlikte Türkiye’ye göç ederek İstanbul’a yerleşti. İlk eğitimini burada yaptıktan sonra resim yapmaya başladı. Resim yaparken fırça, palet yerine spatula, bez parçası ve bıçak gibi malzemeleri kullandığı için “Fırçasız Ressam” diye tanındı. 2009 yılında Bursa’da vefat etti.
Lot No: 131
Lot: 131
Güler Aras-Kağıt Üzeri Sulu Boya 13x16 cm
Lot No: 132
Lot: 132
Güler Aras-Kağıt Üzeri Sulu Boya 14x20 cm
Lot No: 133
Lot: 133
İmza Okunamadı-Pres Tuval Üzeri Yağlı Boya 20x27 cm
Lot No: 134
Lot: 134
Işıl Özışık-Kağıt Üzeri Sulu Boya 24x20 cm
Lot No: 135
Lot: 135
Fikret Öztürk-Duralit Üzeri Yağlı Boya 30x40 cm
Lot No: 136
Lot: 136
S. Yeşil-Duralit Üzeri Yağlı Boya 37x30 cm
Lot No: 137
Lot: 137
İmza Okunamadı-Kağıt Üzeri Sulu Boya 34x24 cm
Lot No: 138
Lot: 138
Hüseyin Kebenç-Tuval Üzeri Yağlı Boya "Peyzaj" 30x23 cm
Lot No: 139
Lot: 139
Mohammad Ali Afrazi-Tuval Üzeri Yağlı Boya 39x19 cm Mohammad Ali Afrazi Profesör Mohammed Ali Afrazi, 1954 yılında Gilan Eyaletinde, Anzali şehrinde doğdu. Büyümüş olduğu şehrin güzel doğası içindeki sanatçının gelişmesine ilham oldu ve küçük yaşlardan beri resim konusunda hevesliydi. Ünlü ressam, Albert Vartanian gibi ressamlardan ilham alarak binlerce yağlı boya tablo resimledi. Son 40 yılda 90’ın üzerinde ulusal ve uluslararası galeride resimleri sergilendi.
Lot No: 140
Lot: 140
Nihat Taşkıran-Tuval Üzeri Yağlı Boya 19x39 cm Nihat Taşkıran 1962 yılında Adıyaman'da doğdu. Küçük yaşlarda resim yapmaya başladı lise mezunu olan Nihat Taşkıran 1984 yılında İstanbul'a yerleşti. 1990 - 2000 yılları arasında Bodrum ve Marmaris'te çeşitli sanat etkinliklerine resimleriyle katıldı. Spatula tekniğini kullanarak kendine özgü üslubunu oluşturdu.
Lot No: 141
Lot: 141
Mustafa Delioğlu-Duralit Üzeri Yağlı Boya 19x25 cm Mustafa Delioğlu 1946 yılında Erzincan’da doğdu. Kitap kapağı tasarlayarak başladığı illüstratörlük yaşamında çocuk kitapları resimlemesine ağırlık vererek, bu alanda kendine özgü bir üslup oluşturdu. İllüstrasyonun yanı sıra resim çalışmaları da yapan sanatçının eserleri çeşitli sergilerde yer aldı. Resmi, kendisini ve fikirlerini canlandırma sebebi ve aracı olarak görüyor. Yerleşmiş sanat değerlerinden uzaklaşmadan resim sanatına çağdaş yorumlar getiren eserler yaratmayı arzu ediyor. Çalışmaları kişisel ve karma sergilerde sanatseverlerle buluştu. Binden fazla kitaba imza atarak illüstrasyon dalında birçok ödül aldı. Kitap resimlemesi alanında günümüzün en üretken sanatçılarından biri olan Mustafa Delioğlu, 1974 yılında İstanbul’da kurduğu atölyesinde dur durak bilmeden üretmeye devam ediyor.
Lot No: 142
Lot: 142
Teymur Ağalıoğlu-Tuval Üzeri Yağlı Boya 60x50 cm
Lot No: 143
Lot: 143
Teymur Ağalıoğlu-Tuval Üzeri Yağlı Boya 70x50 cm
Lot No: 144
Lot: 144
Zekeriya Malkoçoğlu-Tuval Üzeri Yağlı Boya 50x30 cm
Lot No: 145
Lot: 145
Cevriye Özgezer-Tuval Üzeri Yağlı Boya 30x30 cm Cevriye Özgezer 1980 yılında Hatay ilinin Dörtyol ilçesinde doğdu. İlköğretim ve lise öğrenimini Dörtyol'da tamamladıktan sonra, 1998 yılında başladığı Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü'nden 2003 yılında mezun oldu. Çalışmalarında, yaşadığı şehirlerin dokusuna ve yaşanmışlıklarına yer vermektedir. Ankara'nın gri tonları arasında kaybolmuş renkleri ve güzellikleri ortaya çıkarmaya çalışmaktadır. Bazen eski evlerin yaşanmışlıklarını, komşuluk ilişkilerinin güzelliğini ve samimiyetini renklerle anlatmaya çalışırken, bazen de yeni binalar ve kentselleşme ile kaybedilen duyguları ve toplumun yabancılaşmasını resimlerinde işlemektedir. İlk kişisel sergisini 2022 yılında Akdora Sanatevi'nde açtı. Aynı yıl ikinci kişisel sergisini Gallery Anatolia'da gerçekleştirdi. Ayrıca, Artankara 2023, Artcontact 2023 ve Sergimiz.com gibi birçok karma sergiye katıldı. Çeşitli müzayedelerde de eserlerini sergilemektedir. Özgezer, eserlerinde samimiyeti ve yaşanmışlıkları renklerle anlatırken, toplumsal değişimleri ve bunların bireyler üzerindeki etkilerini de gözler önüne sermektedir. Sanatçının çalışmaları, izleyicilere geçmiş ile günümüz arasında bir bağ kurma fırsatı sunar ve kaybolan değerlerin yeniden hatırlanmasını sağlar.
Lot No: 146
Lot: 146
Orhan Zafer (Mavi Ressam)-Tuval Üzeri Yağlı Boya 30x30 cm
Lot No: 147
Lot: 147
T. Akkuş-Deve Kemiği Üzeri El Boyama 22x16 cm
Lot No: 148
Lot: 148
Mustafa Ayataç-Kağıt Üzeri Kara Kalem ve Çini Mürekkebi 20x14 cm
Lot No: 149
Lot: 149
İmza Okunamadı-Kağıt Üzeri Kara Kalem 10x17 cm
Lot No: 150
Lot: 150
İmza Okunamadı-Kağıt Üzeri Sulu Boya 21x15 cm
Lot No: 151
Lot: 151
Haluk Evitan (BASKI)-Serigrafi Baskı (Islak İmzalı) 21x28 cm Haluk Evitan Geleneksel sanat sınırlarını aşarak insanın iç dünyasını yansıtan eserler üretmiştir. Genellikle spontane çalışmayı tercih eden bu sanatçı, özgün bir form ve kompozisyon anlayışıyla dikkat çeken eserler ortaya koymaktadır. Sanatçı, coşkulu bir tutumla yola çıkmış ve deneyimlerini resimlerinde kullanarak çağdaş duyarlığı yansıtmayı hedeflemiştir. Kendine özgü bir ifade tarzı oluşturmak için uzun süre çalışmış olan Haluk Evitan, özgün bir sanatsal ifade biçimi geliştirmiştir. Evitan'ın eserlerinde anlatıcı bir yaklaşım öne çıksa da, biçimleri bozarak yaptığı resimlerinde estetik bir çekicilik her zaman belirgin olmuştur. Nesnelere bağlı kalmadan, içgüdüsel bir hassasiyetle çalışan sanatçı, oranları değiştirerek kendi özgün resim diline ulaşmıştır. Yeni bir bakış açısı, derinlik ve perspektif yorumuyla nesneleri farklı bir şekilde düşünerek resimler yapan Haluk Evitan, eserlerinde farklı bir sanat anlayışını izleyicilere sunmaktadır.
Lot No: 152
Lot: 152
Teymur Ağalıoğlu-Tuval Üzeri Yağlı Boya 26x17 cm
Lot No: 153
Lot: 153
İmza Okunamadı-Tuval Üzeri Yağlı Boya 44x35 cm
Lot No: 154
Lot: 154
Tanju Demirci-Kağıt Üzeri Kara Kalem 40x30 cm
Lot No: 155
Lot: 155
Deniz İmzalı-Tuval Üzeri Yağlı Boya 25x25 cm
Lot No: 156
Lot: 156
Deniz İmzalı-Tuval Üzeri Yağlı Boya 19x10 cm
Lot No: 157
Lot: 157
Deniz İmzalı-Tuval Üzeri Yağlı Boya 11x16 cm
Lot No: 158
Lot: 158
Kazemi-Tuval Üzeri Yağlı Boya 29x39 cm
Lot No: 159
Lot: 159
Burçak Güner Gölgeli-Tuval Üzeri Yağlı Boya 25x25 cm
Lot No: 160
Lot: 160
Faruk Günayer-Tuval Üzeri Yağlı Boya 30x30 cm
Lot No: 161
Lot: 161
Ümmet Karaca-Kağıt Üzeri Kara Kalem 30x22 cm
Lot No: 162
Lot: 162
Ümmet Karaca-Kağıt Üzeri Kara Kalem 29x21 cm
Lot No: 163
Lot: 163
Orhan Zafer-Karton Üzeri Karışık Teknik 30x24 cm
Lot No: 164
Lot: 164
A. Zarov-Tuval Üzeri Yağlı Boya 50x40 cm
Lot No: 165
Lot: 165
Ümmet Karaca-Tuval Üzeri Yağlı Boya 80x60 cm Ümmet Karaca 1956 yılında Gürcistan’da doğdu. Sanatçı 1978 yılında başladığı Tiflis Yüksek Ressamlar Okulundan 1982’de mezun oldu. 1987 yılında Gürcistan’ın Tiflis şehrinde ilk kişisel sergisini açtı. 1993’te ise Türkiye’deki ilk kişisel sergisini İstanbul’daki Varol Sanat Galerisinde düzenledi. Sonrasında da İstanbul ve Ankara’da pek çok karma sergiye katılmaya ve kişisel sergiler açmaya devam etti. Ümmet Karaca genellikle tuval üzeri yağlıboya tekniğiyle yaptığı tablolarında İstanbul temasını işlemektedir. Eserlerinde şehrin sokaklarını, insanlarını, doğasını, sosyal yaşamını klasik bir üslupla resmetmeyi tercih etmektedir. Özellikle Büyükada’dan manzaraları resmetmeyi seven sanatçının eserlerini İzlenimci tarzın içinde de değerlendirebiliriz. Karaca genel olarak şehir manzaralarıyla bilinse de natürmort ve portre de çalışmıştır. Ümmet Karaca halen İstanbul’da yaşamakta ve sanat çalışmalarını sürdürmektedir.
Lot No: 166
Lot: 166
Şahin Paksoy-Tuval Üzeri Yağlı Boya 80x60 cm
Lot No: 167
Lot: 167
Ümmet Karaca-Tuval Üzeri Yağlı Boya 65x50 cm Ümmet Karaca 1956 yılında Gürcistan’da doğdu. Sanatçı 1978 yılında başladığı Tiflis Yüksek Ressamlar Okulundan 1982’de mezun oldu. 1987 yılında Gürcistan’ın Tiflis şehrinde ilk kişisel sergisini açtı. 1993’te ise Türkiye’deki ilk kişisel sergisini İstanbul’daki Varol Sanat Galerisinde düzenledi. Sonrasında da İstanbul ve Ankara’da pek çok karma sergiye katılmaya ve kişisel sergiler açmaya devam etti. Ümmet Karaca genellikle tuval üzeri yağlıboya tekniğiyle yaptığı tablolarında İstanbul temasını işlemektedir. Eserlerinde şehrin sokaklarını, insanlarını, doğasını, sosyal yaşamını klasik bir üslupla resmetmeyi tercih etmektedir. Özellikle Büyükada’dan manzaraları resmetmeyi seven sanatçının eserlerini İzlenimci tarzın içinde de değerlendirebiliriz. Karaca genel olarak şehir manzaralarıyla bilinse de natürmort ve portre de çalışmıştır. Ümmet Karaca halen İstanbul’da yaşamakta ve sanat çalışmalarını sürdürmektedir.
Lot No: 168
Lot: 168
Gasparyan-Tuval Üzeri Yağlı Boya "Panaroma" 180x60 cm
Lot No: 169
Lot: 169
K. Borna-Tuval Üzeri Yağlı Boya 60x50 cm
Lot No: 170
Lot: 170
Hüseyin Derviş-Tuval Üzeri Yağlı Boya 60x40 cm
Lot No: 171
Lot: 171
Yücel Dönmez-Karton Üzeri Yağlı Boya Tuvale Marufle 70x100 cm Yücel Dönmez 1956 yılında Kars’ta dünyaya geldi. Yapı Enstitüsü’nü bitirdikten sonra Devlet Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulunu birincilikle kazanarak sanat eğitimine başladı. Doğa düzenlemeleriyle Türkiye’de ilk Land Art çalışmalarını yapan Dönmez, eserlerinde renkleri özgürce kullanarak, yüzeydeki lekelerin dengesizliği içinde denge yaratmayı amaçlıyor ve yan yana gelen renklerin insan psikolojisi üzerindeki etkilerini sorguluyor.
Lot No: 172
Lot: 172
Ziyad Sultanov-Tuval Üzeri Yağlı Boya 80x80 cm Ziyad Sultanov 1959 yılında Azerbaycan'ın Bakü şehrinde doğdu. 1986 yılında Nasrettin Tusi Azerbaycan Devlet Üniversitesi Resim bölümünü üstün başarı derecesi ile tamamladı. Diploma projesi, üniversitenin müzesinde sergilenmeye hak kazandı. İlk sergisini 1983'de Moskova'da açtı. 1987'de St. Petersburg Akademisi'nde çalıştı. 1988 yılında Azerbaycan Ressamlar Birliği ve Rus Ressamlar Birliği’nin üyesi olan sanatçı 1990'da "Dünya Ressamlar Sergisi"ne katıldı. Sultanov'un eserleri ABD, İngiltere, Avusturya, Fransa ve Almanya'da da sergilendi. Sanatçı 1995 yılına kadar çalışmalarını Azerbaycan’da sürdürdü. 1995 yılında İstanbul’a yerleşti. 2024 yılında yaşama veda etmiştir.
Lot No: 173
Lot: 173
İlkem Güneri-Tuval Üzeri Yağlı Boya 137x117 cm İlkem Güneri 17 Şubat 1994 İzmir’ de doğdu. 2018 yılında Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinden mezun oldu. Aynı üniversitede yüksek lisansa başladı. Çalışmalarını Antalya’da sürdürmektedir. Resimlerine ironik bir dil ile yaklaşır. Sanatın toplumda olan sorunları ele alması gerektiği görüşündedir. Her zaman karşılaştığımız ve gördüğümüz olayları sanat eserinde farklı bir biçimde görmemik gerektiğini belirtir, çalışmalarına halen devam etmektedir.
Lot No: 174
Lot: 174
Yunus Emre-Tuval Üzeri Yağlı Boya "Osmanlı Çintemani Desenli Kaftan" 100x100 cm
Lot No: 175
Lot: 175
Faramarz Maktapour-Tuval Üzeri Yağlı Boya 120x80 cm
Lot No: 176
Lot: 176
Osmanlıca İmzalı-Tuval Üzeri Yağlı Boya 77x55 cm
Lot No: 177
Lot: 177
Ümmet Karaca-Tuval Üzeri Yağlı Boya 80x60 cm Ümmet Karaca 1956 yılında Gürcistan’da doğdu. Sanatçı 1978 yılında başladığı Tiflis Yüksek Ressamlar Okulundan 1982’de mezun oldu. 1987 yılında Gürcistan’ın Tiflis şehrinde ilk kişisel sergisini açtı. 1993’te ise Türkiye’deki ilk kişisel sergisini İstanbul’daki Varol Sanat Galerisinde düzenledi. Sonrasında da İstanbul ve Ankara’da pek çok karma sergiye katılmaya ve kişisel sergiler açmaya devam etti. Ümmet Karaca genellikle tuval üzeri yağlıboya tekniğiyle yaptığı tablolarında İstanbul temasını işlemektedir. Eserlerinde şehrin sokaklarını, insanlarını, doğasını, sosyal yaşamını klasik bir üslupla resmetmeyi tercih etmektedir. Özellikle Büyükada’dan manzaraları resmetmeyi seven sanatçının eserlerini İzlenimci tarzın içinde de değerlendirebiliriz. Karaca genel olarak şehir manzaralarıyla bilinse de natürmort ve portre de çalışmıştır. Ümmet Karaca halen İstanbul’da yaşamakta ve sanat çalışmalarını sürdürmektedir.
Lot No: 178
Lot: 178
Javad Ghaffari-Tuval Üzeri Yağlı Boya "Atatürk Portre" 60x80 cm Javad Ghaffari Pandemiden önce Türkiye’ye yerleşen İranlı ressam Javad Ghaffari, kullandığı sıra dışı “şorre” tekniği ile dikkat çekiyor. İran’da yaşadığı ekonomik sıkıntılardan dolayı birkaç resmini alıp İstanbul’a giden Ghaffari, bir arkadaşının tavsiyesi üzerine Van’a gelmiş. Van’daki misafirperverlikten etkilenen Ghaffari, kente yerleştikten sonra sanatsal üretimlerini arttırmış. ‘Şorre tekniğini kullanıyorum’ Türkiye’ye yerleşmeden önce İran Tebriz’deki Sanat Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak çalışan Ghaffari, resimde kullandığı, şırınga tekniği olarak da bilinen ‘şorre’ tekniğinde ustalığıyla bilinen önde gelen ressamlar arasında. Ghaffari, geçtiğimiz yılın Temmuz ayında şırınga tekniğiyle yaptığı resimleri, Van’da bir sanat galerisinde sergiledi. “Anneler” temalı sergisinden sonra Van’ın tarihi mekânlarını çizdiği resimlerini sergilemek isteyen Ghaffari, yetkili kurumlardan yeterli ilgiyi göremediğini söyledi. Farsça ‘şorre’ Türkçe şırınga olarak bilinen teknikle resim yapan çok fazla ressam bulunmuyor. Bu tekniği esasen kendisinin geliştirdiğine dikkat çeken Ghaffari, şorre tekniğinin farkını şöyle anlattı: “Bu teknikte boyayı tuvale fırçayla aktarmıyorum. Boyayı direkt şırıngayla tuvalin üzerine sıkıyorum, bu yüzden renkler daha canlı ve renklerin içerisinde ışık varmış gibi görünüyor.”
Lot No: 179
Lot: 179
Mustafa Ayaz-Kağıt Üzeri Karışık Teknik 20x30 cm Mustafa Ayaz Çağdaş Türk Resim Sanatının önde gelen isimlerinden biri olan Mustafa Ayaz, 1938 yılında Trabzon’un Çaykara kazası Kabataş köyünde doğar. II. Dünya Savaşı’nın bunalımlı yıllarına rastlayan çocukluğu, yoksulluk ve hastalıklarla geçer. İlkokula ancak 10 yaşında iken başlayabilme olanağı bulan Ayaz’ın resme ilgisi o sıralarda başlar.1953’de Erzurum Pulur Köy Enstitüsüne girer. Orta sınıf son sınıfta iken hocalarının dikkatini çeker ve İstanbul Çapa İlk öğretmen okulunun Resim Semineri sınavlarına girmesi önerilir. Sınava girer ve kazanır. Ta o zaman yolu belirlenmiş olur. Bu yol sanat yolu olacaktır.1959 yılında Çapa İlk öğretmen okulunu bitirir. Bir yıl ilkokul hocalığından sonra, 1960’da Gazi Eğitim Enstitüsünün Resim Bölümüne girer ve oradan 1963’de mezun olur. 3 yıl Çorum İlk öğretim okulunda resim öğretmenliği ve atölye şefliği yapar. 1966’da Gazi Eğitim Enstitüsü Resim Bölümü asistanlık sınavını kazanır ve 1984 yılına kadar aynı okulda resim hocalığı yapar. 1984’de Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesine geçer, 1987’de buradan emekli olur. 1987 yılında Profesör olan Ayaz, aynı yıl Bilkent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesine atanır ve 1988 yılı başında bu görevinden kendi isteği ile ayrılır. O günden bu yana çalışmalarını kendi atölyesinde sürdürmektedir. Yurtiçinde altmışı aşkın kişisel sergi açan ve 19 ödül kazanan sanatçı; Hindistan, Kuveyt, Mısır, Romanya, Bulgaristan, Polonya, Belçika, Fransa, ABD, İngiltere, Cezayir ve Almanya gibi pek çok ülkede karma sergi ve bienallere katıldı. Ayaz’ın 400’den fazla yapıtı yabancı ülke koleksiyonlarında, 4.000’e yakını da yerli koleksiyonlarda bulunmaktadır.
Lot No: 180
Lot: 180
A. Zarov-Tuval Üzeri Yağlı Boya 50x40 cm
Lot No: 181
Lot: 181
Anonim-Tuval Üzeri Yağlı Boya 93x93 cm
Lot No: 182
Lot: 182
Fotoğraf-100x73 cm
Lot No: 183
Lot: 183
Alan 2012 İmzalı-Tuval Üzeri Yağlı Boya 120x90 cm
Lot No: 184
Lot: 184
Mehmet Gün-Karton Baskı Üzeri Müdahale 88x100 cm
Lot No: 185
Lot: 185
İmza Okunamadı-Karton Üzeri Karışık Teknik Baskı Üzeri Müdahale 70x90 cm
Lot No: 186
Lot: 186
Devrim Erbil-Serigrafi Baskı, Islak İmzalı, Çerçeveli 60x80 cm Devrim Erbil 1937’de Uşak’ta doğdu. İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi (şimdiki adıyla Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi) Resim Bölümü’nde öğrenim gördü, Halil Dikmen ve Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun öğrencisi oldu. Çeşitli ülkelerde araştırma ve incelemelerde bulundu. Devrim Erbil’in 1960’lı yılarda doğadan/ağaç motiflerinden yola çıkarak başlayan çizgisel karakterli resimleri, giderek bir kısmı minyatür sanatımızın kompozisyon düzenlerinden de etkilenerek kuş bakışı bir görüş açısından bakışla yüzeye indirgenmiş çizgisel ağırlıklı bir kompozisyon düzenine ulaşır. Doğada, gerçek yaşamda, sınırlanmış boyutuyla algılayıp gördüğümüz nesneler, Erbil’de salt çizgiler ye de çizgisel bir yapılanma içinde doğanın ritmik yapısında yeniden kurgulanmaktadır. 1960’ların sonlarına doğru bu anlatım biçimleri İstanbul’un kent görünümlerine odaklanır. Daha sonra 1976’da “Anadolu Kasabası, 1977’de “Anadolu İzlenimleri” ve “İstanbul” dizisi resimlerini, 1977’den sonra kent, insan ve doğa görünümleri yanı sıra mavinin egemen olmaya başladığı “kuşlar konulu resimlerini gerçekleştirir. Çizgi, Devrim Erbil’in sanatında başından beri hep varlığını koruyan bir ögedir. Sanatçının bu resimlerinde artık çizginin yanı sıra rengin de, özellikle mavi rengin, öne çıktığı; zaman zaman Lekecilik/Taşizm’e varan serbest fırça vuruşlarıyla hareketli bir resim yüzeyine ulaştığı görülür. Dikey kompozisyonlarla bu hareketlilik durumu daha bir gizemli ve dinamik hale gelmiştir. Bu kompozisyon şemalarını aynı ve benzer biçimde halı ve özgün baskılarında da uyguladığı gözlemlenir. Boya resimden özgün baskı resme, değişik teknikleri deneyen ve sanatı bu deneyimlerin bütünsel ışığı altında gören Devrim Erbil’in “Anadolu Çeşitlemeleri” adı altında ortak bir kompozisyon biçiminin versiyonlarını yansıtan resimleri, yöresel bir duyarlığın yüzey dokusuna dayanan örnekleri olarak, Bedri Rahmi Eyüboğlu Atölyesi’nde başlamış olan bir etkinliğin uzantılarıdır. Devrim Erbil, 1980’li yıllardan sonra aynı dokuyu muhafaza etmekle beraber, İstanbul, kuş sürüleri ve kıyı izlenimlerinin ışık efektleri altında titreşen görüntülerine ağırlık vererek yeni bir dönemi başlatmıştır. Bazı resimlerinde ise doğadan soyutlamalar kullanmaktadır. Doğuş Üniversitesi’nde öğretim üyesi olan sanatçı yaşamını İstanbul’da sürdürmektedir.
Lot No: 187
Lot: 187
Ali Atmaca-Tuval Üzeri Yağlı Boya ve Kolaj Çalışma 100x100 cm Ali Atmaca 1947 yılında Kahramanmaraş Elbistan’da doğan Ali Atmaca, çocukluğunu Adana’nın Kadirli ilçesinde geçirdi. Küçük yaşlardan itibaren resme ilgi duyan Atmaca, İstanbul Güzel Sanatlar Fakültesi'nde atölye çalışmaları yaptı ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde anatomik resim eğitimi aldı. İlk sergisini 1971 yılında İstanbul Beyoğlu Kültür Merkezi'nde açtı. 2005 yılında Fransa’ya giderek Paris’te 18 yıl yaşadı, burada Yaşar Kemal, Yılmaz Güney ve Abidin Dino ile arkadaşlıklar kurdu. Miro ve Picasso'dan etkilenerek kendi tarzını geliştirdi. Sonrasında iki yıl Roma'da yaşadıktan sonra İstanbul'a yerleşti. Soyut figüratif tarzda eserler veren Atmaca’nın çalışmaları, Türkiye dışında Kanada, ABD, Japonya, İtalya, Fransa gibi ülkelerdeki önemli koleksiyonlarda ve müzelerde bulunmaktadır. 2005 yılından itibaren Bodrum Gümüşlük'te yaşamını sürdüren sanatçı, Ayşen Karakaya ile "Gümüşlük Büyücüleri" adlı sergisini İzmir'de açmıştır.
Lot No: 188
Lot: 188
Tanju Demirci-Tuval Üzeri Yağlı Boya 100x140 cm Tanju Demirci Sanatçı, 1961 yılında Keşan'da doğdu. 1984'te Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Resim Bölümü'nden mezun oldu ve 1986'da Devrim Erbil Atölyesi'nde yüksek lisansını tamamladı. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü'nde öğretim görevlisi olarak çalıştı. Sanatçıyı 2016 yılında kaybettik.
Lot No: 189
Lot: 189
Pam Spicer-Tuval Üzeri Yağlı Boya 136x82 cm
Lot No: 190
Lot: 190
Ali Atmaca-Tuval Üzeri Yağlı Boya ve Kolaj Çalışma 100x100 cm Ali Atmaca 1947 yılında Kahramanmaraş Elbistan’da doğan Ali Atmaca, çocukluğunu Adana’nın Kadirli ilçesinde geçirdi. Küçük yaşlardan itibaren resme ilgi duyan Atmaca, İstanbul Güzel Sanatlar Fakültesi'nde atölye çalışmaları yaptı ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde anatomik resim eğitimi aldı. İlk sergisini 1971 yılında İstanbul Beyoğlu Kültür Merkezi'nde açtı. 2005 yılında Fransa’ya giderek Paris’te 18 yıl yaşadı, burada Yaşar Kemal, Yılmaz Güney ve Abidin Dino ile arkadaşlıklar kurdu. Miro ve Picasso'dan etkilenerek kendi tarzını geliştirdi. Sonrasında iki yıl Roma'da yaşadıktan sonra İstanbul'a yerleşti. Soyut figüratif tarzda eserler veren Atmaca’nın çalışmaları, Türkiye dışında Kanada, ABD, Japonya, İtalya, Fransa gibi ülkelerdeki önemli koleksiyonlarda ve müzelerde bulunmaktadır. 2005 yılından itibaren Bodrum Gümüşlük'te yaşamını sürdüren sanatçı, Ayşen Karakaya ile "Gümüşlük Büyücüleri" adlı sergisini İzmir'de açmıştır.
Lot No: 191
Lot: 191
Bülent Hayırlıoğlu-Tuval Üzeri Yağlı Boya 110x85 cm
Lot No: 192
Lot: 192
Devrim Erbil-Serigrafi Baskı 100x70 cm Devrim Erbil 1937’de Uşak’ta doğdu. İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi (şimdiki adıyla Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi) Resim Bölümü’nde öğrenim gördü, Halil Dikmen ve Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun öğrencisi oldu. Çeşitli ülkelerde araştırma ve incelemelerde bulundu. Devrim Erbil’in 1960’lı yılarda doğadan/ağaç motiflerinden yola çıkarak başlayan çizgisel karakterli resimleri, giderek bir kısmı minyatür sanatımızın kompozisyon düzenlerinden de etkilenerek kuş bakışı bir görüş açısından bakışla yüzeye indirgenmiş çizgisel ağırlıklı bir kompozisyon düzenine ulaşır. Doğada, gerçek yaşamda, sınırlanmış boyutuyla algılayıp gördüğümüz nesneler, Erbil’de salt çizgiler ye de çizgisel bir yapılanma içinde doğanın ritmik yapısında yeniden kurgulanmaktadır. 1960’ların sonlarına doğru bu anlatım biçimleri İstanbul’un kent görünümlerine odaklanır. Daha sonra 1976’da “Anadolu Kasabası, 1977’de “Anadolu İzlenimleri” ve “İstanbul” dizisi resimlerini, 1977’den sonra kent, insan ve doğa görünümleri yanı sıra mavinin egemen olmaya başladığı “kuşlar konulu resimlerini gerçekleştirir. Çizgi, Devrim Erbil’in sanatında başından beri hep varlığını koruyan bir ögedir. Sanatçının bu resimlerinde artık çizginin yanı sıra rengin de, özellikle mavi rengin, öne çıktığı; zaman zaman Lekecilik/Taşizm’e varan serbest fırça vuruşlarıyla hareketli bir resim yüzeyine ulaştığı görülür. Dikey kompozisyonlarla bu hareketlilik durumu daha bir gizemli ve dinamik hale gelmiştir. Bu kompozisyon şemalarını aynı ve benzer biçimde halı ve özgün baskılarında da uyguladığı gözlemlenir. Boya resimden özgün baskı resme, değişik teknikleri deneyen ve sanatı bu deneyimlerin bütünsel ışığı altında gören Devrim Erbil’in “Anadolu Çeşitlemeleri” adı altında ortak bir kompozisyon biçiminin versiyonlarını yansıtan resimleri, yöresel bir duyarlığın yüzey dokusuna dayanan örnekleri olarak, Bedri Rahmi Eyüboğlu Atölyesi’nde başlamış olan bir etkinliğin uzantılarıdır. Devrim Erbil, 1980’li yıllardan sonra aynı dokuyu muhafaza etmekle beraber, İstanbul, kuş sürüleri ve kıyı izlenimlerinin ışık efektleri altında titreşen görüntülerine ağırlık vererek yeni bir dönemi başlatmıştır. Bazı resimlerinde ise doğadan soyutlamalar kullanmaktadır. Doğuş Üniversitesi’nde öğretim üyesi olan sanatçı yaşamını İstanbul’da sürdürmektedir.
Lot No: 193
Lot: 193
Adnan Turani-Karton Üzeri Karışık Teknik 70x50 cm
Lot No: 194
Lot: 194
Joyce Roybal-Tuval Üzeri Yağlı Boya 30x40 cm
Lot No: 195
Lot: 195
Behruz Kuul-Tuval Üzeri Yağlı Boya 30x40 cm Behruz Kuul 1988 yılında Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti'nde doğdu. Nahçıvan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde 2005-2009 yılları arasında eğitim aldı. 2010 yılında Nahçıvan Ressamlar Birliği tarafından kendisine tahsis edilen atölyede bağımsız olarak çalışmaya başladı. Bu dönemde 2010-2015 yılları arasında yurt içi ve yurt dışı sergilerine, yarışma ve festivallerine katıldı. Eserleri Azerbaycan, Türkiye, Almanya, Gürcistan, Rusya, İngiltere ve Amerika'da özel koleksiyonlarda yer almaktadır. 2015 yılından itibaren Türkiye'de kendi atölyesinde çalışmalarını sürdüren Kuul, birçok yerel sanat fuarı, festival ve sergide eserlerini sergilemektedir. Sanatçı eserlerinde insan doğası ve psikolojisi üzerinde anlam arayışlarını inceler. Farklı perspektif açılarıyla ve impasto tekniğinden yararlanarak, sanki bir analist gibi bilinçaltının doğa üzerindeki etkileşimini, kentselleşmenin getirdiği yalnızlığı ve varoluşçu yönelimin ritmini kompozisyonlarına aktarır.
Lot No: 196
Lot: 196
Serhat Diker-Tuval Üzeri Yağlı Boya Çap: 70 cm Serhat Diker 1965 yılında Yozgat’ta doğan sanatçı 1990 yılında G.Ü. Resim İş Eğitimi Bölümü’nden mezun oldu. Kısa bir dönem MEB’e bağlı okullarda Resim-İş Eğitimi Öğretmenliği yaptı. Serhat Diker1995-2012 arası özel sektörde tanıtım/satış görevinde bulundu. 2012 yılında emekli oldu. Resim çalışmalarına 2012 yılında yeniden başladı. Kaligrafik doku ve diğer resim ögeleri ile çalışmalar yapan sanatçı bu güne kadar 5 kişisel sergi açtı ve bir çok karma sergide yer aldı. Çalışmalarına halen Ankara’da devam etmektedir.
Lot No: 197
Lot: 197
Müslüm Teke-Tuval Üzeri Yağlı Boya 30x40 cm
Lot No: 198
Lot: 198
Murat Ersin-Tuval Üzeri Yağlı Boya, Ahşap Çerçeveli 100x60 cm
Lot No: 199
Lot: 199
Ch. Muller-Tuval Üzeri Yağlı Boya, İmzalı 35x50 cm
Lot No: 200
Lot: 200
İmza Okunamadı-Tuval Üzeri Yağlı Boya 70x50 cm