59- "Duvardaki Gerçekler 3" Hat Müzayedesi
-Müzayede komisyonu %15'dir
-Alıcı İptal Veya Cayma Durumunda Toplam Tutarın %30'unu Ödemek Zorundadır.
MÜZAYEDE AÇIKLAMASI
Pey verebilmek ve canlı müzayedelerimize katılabilmeniz için üye olmanız veya üye girişi yapmanız gerekmektedir
Değerli Antikalarım.com ailesi;
Sizin için özenle hazırlamış olduğumuz ve sizlere sanatı sanatla sunduğumuz "Duvardaki Gerçekler 3" Hat Müzayedemize hepiniz hoş geldiniz :)
Müzayedemiz antikalarim.com adresimizde 30/03/2024 Cumartesi günü yayına girmiş olup, 06/04/2024 Cumartesi günü saat 21.59’a kadar pey alımına devam etmektedir.
06/04/2024 Cumartesi günü saat 22.00'da ise canlı online müzayedemiz, antikalarim.com adresimizde başlayacaktır.
-KAZANDIĞINIZ ESERLERİ ARTIK KREDİ KARTIYLA ÖDEYEBİLİRSİNİZ :)
Not:
-Kazanılan eserlerin ödemesi 7 iş günü içinde yapılmadığı taktirde antikalarim.com'un hukuki işlem başlatma hakkı olacaktır. Özel durumları firmamıza bildiriniz.
-Eserlerin fotoğraflarını incelerken, daha net bir görüntü için ekran parlaklığınızı açmanızı öneririz.
-Eserlerin ölçülerini dikkatlice okumanızı rica ederiz.
-Açık artırmadan alınan eserler kesinlikle geri iade edilemez.
Bizimle +905366612464 numaralı Antikalarım.com whatsapp hattından 7/24 iletişime geçebilirsiniz.
Eser teslimi ile ilgili bilgilendirme:
Değerli üyemiz, kazanmış olduğunuz eserler, canlı müzayede bittikten hemen sonra ekip arkadaşlarımız tarafından size ulaşması için özenle hazırlanacaktır.
Kazanmış olduğunuz eserlerin toplam tutarını tarafımıza ilettikten sonra, eserleriniz en kısa zamanda anlaşmalı olduğumuz “Yurtiçi Kargo” firmasına teslim edilecektir.
Eserlerinizin kargo firmasına teslimi yapıldıktan sonra tarafınıza ulaşması ortalama “2-3” iş günüdür.
Saygılarımızla:
Antikalarım.com
Yunus Özel
İçerik: Hercai 4’ lü Menekşe Ebru
Yapım Şekli: Ebru
Tarih: 1999
Ebru ve Uygulama: Yunus Özel
Çerçeve: 70x55 cm
Ahmet Yaşar Arpacı
İçerik: Besmele-i Şerife
Yazı Şekli: Divani Tuğra
Tarih: H. 1428
Ebru ve Uygulama: Muhammet Çevik
Çerçeve: 46x49 cm Yazı: 24x26 cm
Not: Sanatçı'nın kendisine özgü stilde ebru ile murakkaa yapmıştır. Uygun Paspartu ile çerçeve yapılmıştır.
Ümmühan Güner
İçerik: Besmele-i Şerife "Bismillahirrahmanirrahim" "Rahman ve Rahim Olan Allah'ın Adıyla! (Başlarım)"
Yazı Şekli: Tuğra
Tarih: H. 1420 - M. 1990
Ebru ve Uygulama: Burcu Kansu
Çerçeve: 45x47 cm Yazı: 23x25 cm
Ümmühan Güner
İstanbul doğumlu olup Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde öğrenim görmektedir. 2000 yılında Hatice ALGÜN ile Tezhip eğitimine başlamıştır. 2000-2004 T.C Kültür Bakanlığı Geleneksel Türk Süsleme Sanatları kursu bünyesinde kıymetli hocalar Cahide KESKİNER, Sabiha KOÇ, Asiye OKUMUŞ 'tan 15 yy. 16 yy. 17 yy. Dönemleri üzerine tezhip eğitimi alarak başarı ile mezun olmuştur. 2005 yılında Doç. Dr. Süleyman BERK ile Hüsn-i Hat eğitimine başlamıştır. Talip MERT 'ten Osmanlıca eğitimi, Yrd. Doç. Dr. Savaş ÇEVİK’ ten Temel Sanat Eğitimi alarak İSMEK’ te katıldığı İhtisas eğitim programını başarıyla tamamlamıştır. Hat eğitimine 2010’da Süleymaniye Yazma Eserler Kütüphanesi’nde Davud BEKTAŞ Hoca ile devam etmiştir. 2014 yılında Davud Bektaş’tan Muhakkak, Sülüs, Nesih hattı ile yazdığı Şevki Efendi’nin Hilye-i Şerifi ile Hüsn-i Hat icâzetini almıştır. Özel ve resmi kurum koleksiyonlarında eserleri bulunan sanatçının çeşitli dergi ve kitapta basılan çalışmalarının yanı sıra katıldığı yarışmalardan mansiyon ve dereceleri vardır. Muhtelif sergilerde eserleri sergilenmiştir. 2014 yılında Milli Eğitim Bakanlığı’nın Anadolu İmâm Hatip Liselerine yönelik hazırlattığı Hüsn-i Hat ders kitabının yazarları arasındadır. Üstat Hasan Çelebi başkanlığında Çamlıca Cami Müzesi için bayan hattatlar tarafından yazılan Mushaf-ı Şerif’in hattatlarındandır. Halen Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi’nde Hocası Davud BEKTAŞ ile Hat çalışmalarına devam etmekle birlikte aynı zamanda Yrd. Doç.Dr. Savaş Çevik ile Celî Divânî yazı çalışmalarını sürdürmektedir. Daha önce çeşitli kurumlarda Hat Dersi veren sanatçı 2012 yılından bu yana Üsküdar Belediyesi Gençlik Merkezi'nde Hüsn-i Hat Eğitmeni olarak görev yapmakta ve bununla birlikte atölye çalışmalarına devam etmektedir.
Mehmet Ekrem Güçlüer
İçerik: "Sadakallahül Azim" "Büyük Olan Allah c.c. Doğru Söyledi."
Yazı Şekli: Sülüs Yazı
Tarih: 1334 - 1916
Tezhip: Hatice Aksoylu
Çerçeve: 33x38 cm Yazı: 20x26 cm
Not: Ketebe Ekrem (1901-1971) Son Hattatlar Sh: 207
Mehmet Ekrem Güçlüer
Mâbeyn-i Hümâyûn kâtiblerinden Mehmed Tevfîk Bey’in oğlu olarak H. 1319/M. 1901 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Ekrem Güçlüer’in tam ismi “Mehmed Ekrem”dir. İbtidâ’î ve rüşdî mektebleri bitirdikten sonra Adliyye Meslek Mektebi’nin Müstantık Şu’besi’ne girmiş, me’zûniyetini müte’akiben bir müddet Adliyye Nezâreti Zabıt Kitâbeti’nde görev almıştır.
H. 1344/M. 1925 senesinde küşâd olunan İş Bankası’na me’mûr edildikten sonra, bankanın muhtelif kademelerinde görev yapan Ekrem Güçlüer, son olarak İstanbul Şu’besi’nin hukûk kısmına şef mu’avini olmuş ve buradan emekliye ayrılmıştır. 1 Eylül 1971 tarihinde vefât etmişse de, medfeni tespit edilememiştir.
Yazıyı babasından meşketmiş olan Ekrem Güçlüer, bi’l-hassa sülüs ve dîvânî celîsinde mâhir bir hattattır. Nitekim eldeki eserleri de kudretini göstermektedir. Gölcük’te yapılan cami’in mihrâbındaki âyetler ile ism-i celâl ve ism-i nebî ile Çâr-Yâr-ı Güzîn ve Haseneyn hazerâtının isimlerini hâvi levhâlar da onun eser-i hâmesidir.
Hat san‘atının yanında bir diğer tutkusu ise spor idi. Özellikle disk ve gülle atma dallarında uzun müddet Türkiye birinciliğini muhâfaza etmiş olan Ekrem Güçlüer, 1924 Olimpiyat Oyunları’na iştirâk etmesi için davet almışsa da, yol masrafları karşılanmadığı için katılamamıştır.
Mustafa Halim Özyazıcı
İçerik: Hattat Mustafa Halim Özyazıcı'nın kullandığı
1-Vesikalık fotoğrafı (2.baskı)
2- Çeşitli imza örnekleri
3- Çeşitli kalemleri
4- Hazırlamış olduğu kartvizitleri
5- Yeni yazıya geçişte resimi daireler için boş mühür örnekleri
Ölçü: 54x68 cm
Mustafa Halim Özyazıcı
Nalıncı Hacı Cemâl Efendi’nin oğlu olarak H. 20 Şa'bân 1315/m. 14 Ocak 1898’de İstanbul’da doğdu. Asıl ismi Mustafa Abdülhalim’dir. Esekapısı İbtidâî Mektebi’nde ve daha sonra Haseki’deki Gülşen-i Ma’arif Rüşdî Mektebi’nde okudu. Mektebin yazı hocası olan Hâmid Aytaç’tan sülüs ve nesih, Ferîd Bey’den de dîvânî ve rık’a dersleri aldı. Mezun olduktan sonra Sanayi-i Nefîse Mektebi’nin hâk ve resim şubesine girdi. Ertesi sene, yeni açılmış olan Medresetü’l-hattatîn’e kaydoldu. Burada Hasan Rızâ Efendi ve Kâmil Akdik’ten yeniden sülüs ve nesih, Tuğrakeş İsmâ’il Hakkî Altunbezer’den celî sülüs ve Hulûsî Yazgan’dan da ta’lik meşketti. Medresetü’l-hattatîn’den H. 20 Zi’l-hicce 1336/M. 27 Eylül 1918’de şahâdetnâme aldıktan sonra Dîvân-ı Hümâyûn Kalemi’ne girdi.
Askere alınınca Matbaa-i Askeriye hattatlığına tayin edildi. Bilahare Evkaf Matbaası’nın hattatlığı da uhdesine verildi. Cumhuriyet’in ilanı üzerine terhis edilince Bâb-ı Âlî civârında bir yazıhâne açtı. Bir aralık Devlet Matbaası hattatlığını da yaptıysa da, harf inkılâbı ile bırakmak zorunda kaldı. Mısır’a yerleşme isteği de reddedilince yazıhânesini kapatarak Tepebağı’ndaki evine çekildi. Dileyenlere yazı yazdığı ve daha ziyade bağıyla ilgilendiği bu dönemdeki yazılarına “Ketebehü Hâlim sâbıkan hattat hâlen bağıbân” şeklinde ketebe koyan hattat, İstanbul Üniversitesi’nden mezun olanlara verilen diplomaları da yazdı.
1940’lı yıllarda başlayan eski eserlerdeki restorasyon çalışmaları esnasında, bazı yapılardaki eski yazıların yenilenmesine memur edildi. Bu çalışmaları sayesinde 1948’te Güzel Sanatlar Akademisi’nin hocaları arasına girdi. Bu arada Hac fârizasını de ifâ etti. Akademi’den 1962’de emekli olduktan sonra çalışmaların Zeytinburnu’ndaki evinde devam eden Halim Özyazıcı, evine giderken geçirdiği bir trafik kazası neticesinde yaralanmış, bir müddet hasta yattıktan sonra 30 Eylül 1964’te vefât etmiştir. Kozlu Mezarlığı’nda medfundur.
Erol Alan (Merici)
İçerik: "Vav" Hattatlar Vav harfinin yazılışındaki hareketler diğer harflerden hepsini kapsadığı için ustalıklarını göstermek için yazarlar.
Yazı Şekli: Celi Sülüs Yazı
Çerçeve: 32x33 cm Yazı: 20x20 cm
Not: Hattat Merici (Edirne Meriç Kazasından)
Hilmi Karasakal
İçerik: Ayet-i Kerime Neml Suresi 30. Ayet "İnneku min süleymane ve innahu Bismillahirrahmanirrahim." Türkçesi "Bu mektup Süleyman A.S.'dandır Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla.
Yazı Şekli: Celi Sülüs ve Nesih Yazı
Yazı: 32x115 cm Çerçeve:44x126 cm
Not: Hattat Hasan Çelebi'den tasdikli, Hattat Fuat Başar'dan icazettedir. Hattat Mehmet Özçay'dan, Mehmet Şevki Nesih yazı tarzını öğrenerek Kur'an-ı Kerim yazarak, basılmıştır. Türkiye'deki yarışmalarda çeşitli dereceler almıştır Altınvarak çerçeve yapılmıştır.
Fazıl Girgin
İçerik: Nazar Ayetleri, Kalem Suresi: 51. ve 52. Ayetler
Yazı Şekli: Celi Nesih Yazı
Tarih: H.1340 - M.1921
Çerçeve:125x85 cm Yazı:89x47 cm
Not: Hattat Hafız Mahir, Fazıl Girgin - Bartın Ulu Camii Müezzini. Hattat Mustafa Halim Özyazıcı Öğrencisi.
Iraklı Hattat Evci
İçerik: Ayet-i Kerime Ali İmran Suresi 103.Ayet"Besmele-i Şerife" "Va'tesimu bi hablillahi Cemian. Vela Teferraku" "Allah'ın ipine (dinine) hepiniz yapışınız (sarılın-yaşayın) ayrılmayınız."
Yazı Şekli: Celi Divani ve Celi Sülüs Yazı (Celi Divani Besmele-i Şerife.)
Tarih: H.1428 - M.2007
Tezhip: Safiye Ocaklı
Çerçeve:68x85 cm Yazı:40x58 cm
Iraklı Hattat Evci
Irak'taki savaş ve kriz ortamı nedeniyle 2014 yılında Türkiye'ye gelen hattat Mahfuz Zunnun Emin, sanat hayatının 40. yılında eserler vermeye ve öğrenciler yetiştirmeye devam ediyor. Ağabeyinin aldığı hat eğitimi dolayısıyla 11 yaşında bu sanata ilgisini keşfeden ve o günden beri kalemi elinden bırakmayan 51 yaşındaki Emin, 8 yıldır ailesiyle Bursa'da yaşıyor. Musul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olmasına rağmen avukatlık yerine uzun yıllarını verdiği hattatlıkta ilerlemeyi seçerek uluslararası birçok yarışmada dereceler elde eden Emin, bu sanatı korumayı ve gelecek kuşaklara aktarmayı hedefliyor.
İhsan Yağız
İçerik: Ayet-i Kerime, Rad Suresi 28. Ayet "Ela bi zikrillahi tedmennül Kulub." "Dikkat ediniz! Kalpler Allah C.C. Zikrederek rahata kavuşur."
Yazı Şekli: Celi Sülüs Yazı
Tarih: H.1428 - M.2007
Çerçeve:60x116 cm Yazı:26x90 cm
Ebru ve Uygulama: Muhammet Çevik
Not: Hattat Hasan Çelebiden ders almıştır. Bu tarz Uygulama sadece sanatkara aittir.
Hilmi Karasakal
İçerik: "Maşallah" "Allah'ın dediği olur."
Yazı Şekli: Celi Sülüs Yazı
Tarih: H. 1417 - M. 1996
Çerçeve: 31x33 cm Yazı: 14x16 cm
Not: Hattat Fuat Başar'dan icazetli Hasan Çelebi'den tasdikli. Mehmet Özçay'dan uzun süre istifa etmiştir. Çeşitli yarışmalardan ödüller almıştır. M. Şevki tarzında yazdığı Kur'an-ı Kerim basılmıştır.
Paspartu ve altın varak çerçeve ile yapılmıştır.
Yusuf Coşkun Benefşe (Abdühü Benefşe)
İçerik: Altın İle: La İlahe İllallah, Muhammedun Rasulullah.
Mürekkeb İle: Rabbiyellah, Muhammed Habibullah. "Rabbim Allah c.c.'dır. Muhammet a.s. Allah'ın sevgilisidir."
Tarih: H. 1414 - M. 1993
Ebru ve Uygulama: Balık Ödünden Ebru yapan merhum Nusret Hepgül
Çerçeve: 80x94 cm Yazı: 45x57 cm
Not: Sanatçının yazdığı büyük boy eserlerindendir. Tezhipi de kendisine aittir. Sanatçı Necmettin Okyay'dan ders almıştır ve Prof Dr. Ali Alparslan'dan derse devam etmiştir. Ayrıca İtalya'da seramik atölyesinden de çalışmıştır. Birçok müze ve camiilerde eserleri vardır. Çeşitli gazete ve sanat dergilerinde Besmele-i Şerife ve Hat sanatı yazıları vardır.
Şermin Dumlupınar
İçerik: Hadis-i Şerif "Men eane abden fi Haceti Beytallahi lehu mekamehü yevmetezülü illel akdam" Türkçesi "Kim Beytullah'ın (Kabe-i Muazzama'nın) ihtiyaçlarını gidermek üzere yardım ederse; O'nun yeri (Ayakların kayıp cehenneme düşeceği o gün ayağı kaymaz.)"
Yazı Şekli: Celi Sülüs Yazı
Tarih: H. 1429 - M. 2008
Yazı: 30x55 cm Çerçeve: 59x85 cm
Not: Altın varak ile çerçeve yapılmıştır.
Mehmet Rıza Arabzade
İçerik: "Tevfik azizest beherkes nedhend" "Allah'ın yardımı, kıymetli ve aziz olup herkese verilmez."
Yazı Şekli: Talik Yazı: Farsça Beyt
Tarih: H.1303 - M.1886
Çerçeve: 50x30 cm
Not: Elle yapılmış ebru üzerine yazılmıştır.
Mehmet Rıza Arabzade
Mehmet Rıza Halil Hâmit Paşanın torunu, Anadolu Kazaskerliği payeli Mehmet Ataullah Beyin
oğludur. Kendisi de ilim yoluna girerek müderris, molla ve İstanbul Kadısı olmuştur. H. 1313
(M. 1895) de vefat etti. Halim selim bir zat imiş. Kendisi Tâlik hattatı idi; fakat kimden
öğrendiği bilinmiyor.
Ahmet Yazıcı
İçerik: Ayet-i Kerime; Ahzab Suresi 3. Ayet "ve kefa billahi vekile" "Hz. Allah vekil olarak yeter.
Yazı Şekli: Celi Sülüs Yazı
Tarih: H. 1430 - M. 2009
Çerçeve: 30x37 cm Yazı: 14x21 cm
Not: Yazı müsenna karşılıklı yazılmış olup paspartu ile çerçeve yapılmıştır.
Erol Alan (Merici)
İçerik: "Maşallah" "Allah'ın dediği olur."
Yazı Şekli: Celi Sülüs Yazı
Tarih: H. 1442 - M.2021
Çerçeve:42x46 cm Yazı:18x20 cm
Not: Merici Edirne- Meriç Kazasından Erol Alan.
Osman Rebii Önol
İçerik: Ayet-i Kerime Mu'min Suresi 14. Ayet "...Fetebare kellahu ehsenül Halikin." "Yaratanların en güzeli olan Allah’ın şânı ne yücedir!"
Yazı Şekli: Celi Sülüs Yazı
Tarih: H.1412 -M.1991
Tezhip: Safiye Ocaklı
Çerçeve:65x49 cm Yazı:30x18 cm
Ahmet Yazıcı
İçerik: Ayet-i Kerime, Zümer Suresi 53. Ayet "Lataknatu min rahmetillahi" "Allah'ın rahmetinden ümidi kesmeyiniz..."
Yazı Şekli: Celi Sülüs Yazı
Tarih: H. 1440 - M. 2019
Ebru ve Uygulama: Burcu Kansu
Çerçeve: 43x48 cm Yazı: 19x24 cm
Ahmet Yazıcı
İçerik:"Ya Malikel Mülk" "Ey mülklerin sahibi olan (Allah'ım)"
Yazı Şekli: Celi Sülüs Yazı
Tarih: H.1418 - M.1997
Ebru Uygulama: Burcu Kansu
Çerçeve:40x47 cm Yazı:15x24 cm
Ahmet Yazıcı
İçerik: "Er-rızku Alallahi" "Rızkı vermek Allah'a aittir"
Yazı Şekli: Celi Sülüs Yazı
Tarih: H.1431 - M. 2010
Ebru ve Uygulama: Burcu Kansu
Çerçeve: 40x46 cm Yazı: 18x25 cm
Subhi Efendi
İçerik: "Çok söyleyenin hatası çok, hatası çok olanın günahı kesir (çok), günahı kesir (çok) olanın dahi mazhar-ı azab-ı sair olur.
Yazı Şekli: Rık’a Yazı
Tarih: 16 Aralık 1948
Çerçeve:26x31 cm Yazı:10x14 cm
Not: Üsk. Nasuhi dergahı şeyhi Subhi Efendi.
Ahmet Yaşar Arpacı
İçerik: Esma'ül Hüsna'dan "Ya Fettahu C.C. " "Ey kapıları açan!" (Allah'ım)
Yazı Şekli: Divani Yazı
Tarih: H. 1428 M. 2007
Ebru ve Uygulama: Muhammet Çevik - Adıyaman
Çerçeve:51x63 cm Yazı: 29x42 cm
Ahmet Yazıcı
İçerik: "Men Cale, Nale" "Kim (neyi) ararsa, (aradığına) kavuşur."
Yazı Şekli: Celi Sülüs Yazı
Tarih: H.1438 - M. 2017
Çerçeve: 35x38 cm Yazı: 16x20 cm
Not: Paspartu ve eskitme çerçeve ile yapılmıştır.
Ümmühan Güner
İçerik: Besmele-i Şerife
Yazı Şekli: Celi Sülüs Yazı
Tarih: H.1419 M.1998
Ebru ve Uygulama: Muhammet Çevik. (Adıyaman) Öğt. Görevlisi.
Çerçeve: 60x74 cm Yazı: 38x52 cm
Not: Sanatçının Türkiye'de ilk ve kendisine özgü tasarımıdır.
Ümmühan Güner
İstanbul doğumlu olup Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde öğrenim görmektedir. 2000 yılında Hatice ALGÜN ile Tezhip eğitimine başlamıştır. 2000-2004 T.C Kültür Bakanlığı Geleneksel Türk Süsleme Sanatları kursu bünyesinde kıymetli hocalar Cahide KESKİNER, Sabiha KOÇ, Asiye OKUMUŞ 'tan 15 yy. 16 yy. 17 yy. Dönemleri üzerine tezhip eğitimi alarak başarı ile mezun olmuştur. 2005 yılında Doç. Dr. Süleyman BERK ile Hüsn-i Hat eğitimine başlamıştır. Talip MERT 'ten Osmanlıca eğitimi, Yrd. Doç. Dr. Savaş ÇEVİK’ ten Temel Sanat Eğitimi alarak İSMEK’ te katıldığı İhtisas eğitim programını başarıyla tamamlamıştır. Hat eğitimine 2010’da Süleymaniye Yazma Eserler Kütüphanesi’nde Davud BEKTAŞ Hoca ile devam etmiştir. 2014 yılında Davud Bektaş’tan Muhakkak, Sülüs, Nesih hattı ile yazdığı Şevki Efendi’nin Hilye-i Şerifi ile Hüsn-i Hat icâzetini almıştır. Özel ve resmi kurum koleksiyonlarında eserleri bulunan sanatçının çeşitli dergi ve kitapta basılan çalışmalarının yanı sıra katıldığı yarışmalardan mansiyon ve dereceleri vardır. Muhtelif sergilerde eserleri sergilenmiştir. 2014 yılında Milli Eğitim Bakanlığı’nın Anadolu İmâm Hatip Liselerine yönelik hazırlattığı Hüsn-i Hat ders kitabının yazarları arasındadır. Üstat Hasan Çelebi başkanlığında Çamlıca Cami Müzesi için bayan hattatlar tarafından yazılan Mushaf-ı Şerif’in hattatlarındandır. Halen Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi’nde Hocası Davud BEKTAŞ ile Hat çalışmalarına devam etmekle birlikte aynı zamanda Yrd. Doç.Dr. Savaş Çevik ile Celî Divânî yazı çalışmalarını sürdürmektedir. Daha önce çeşitli kurumlarda Hat Dersi veren sanatçı 2012 yılından bu yana Üsküdar Belediyesi Gençlik Merkezi'nde Hüsn-i Hat Eğitmeni olarak görev yapmakta ve bununla birlikte atölye çalışmalarına devam etmektedir.
Ali Hüsrevoğlu
İçerik: "Sema Feride Büyükşekerci"
Yazı Şekli: Celi Divani Yazı
Tarih: H. 1418 - M. 1997
Ebru ve Uygulama:
Çerçeve: 30x36 cm Yazı: 20x15 cm
Not: Paspartu ve altın çerçeve ile yapılmıştır.
Ali Hüsrevoğlu
Ali Hüsrevoğlu 1974’te Hat Sanatına başladı. 1984’te Büyük Üstad Hattat Hamid Aytaç’tan icazet aldı, 1993 yılında Mescid-i Nebevî’nin genişletme projelerinde Mescid-i Nebevî’nin hat yazılarını yazma şerefine nail oldu. Hat sanatında kullanılan âlet ve malzemelere yenilik getirdi, yeni yöntemler geliştirdi. Hilye-i şerîfe türünde birbirinden farklı otuz kadar modele imza attı. Hat sanatında ilk defa “Tevhid” türünde eser verdi. Hat nevilerinden sülüs, nesih, dîvanî, celî dîvânî, tuğra, ma'kılî, kûfî ve ta'lîk yazmaktadır. Hat sanatı tarihinde kendine özel bir üslup olarak anılacak yorum türü geliştirdi.45 yıllık sanat hayatına, binlerce eser, yüzlerce sergi ve emsalsiz çalışmalar sığdırdı ve halen çalışmalarına devam etmektedir.
Şermin Dumlupınar
İçerik: Fatiha-i Şerife
Yazı Şekli: Celi Sülüs Yazı
Tarih: H.1414
Ebru ve Uygulama: Muhammet Çevik. Sanatçının kendisinin buluşu olan tezyin ile yapılmıştır.
Çerçeve:70x90 cm Yazı:40x60 cm
Musa Kazım
İçerik: "Besmele-i Şerife" "Bismillahirrahmanirrahim" "Rahman ve Rahim Olan Allah'ın Adıyla!"
Yazı Şekli: Sülüs Yazı
Tarih: H.1317 - M. 1899
Tezhip: Safiye Ocaklı
Çerçeve: 32x57 cm Yazı: 22x48 cm
Not: Ketebe Musa Kazım Karadeniz Ereğlili Ressam ve Hattat
Ahmet Yazıcı
İçerik: Besmele-i Şerife "Bismillahirrahmanirrahim" "Rahman ve Rahim olan Allah'ın ismiyle!" (İşime başlarım.)
Yazı Şekli: Celi Sülüs Yazı
Tarih: H.1441 - M.2020
Ebru ve Uygulama: Burcu Kansu
Çerçeve:39x40 cm Yazı:14x16 cm
Ali Hüsrevoğlu
İçerik: "El - Akil Muhammet İbrahim"
Yazı Şekli: Celi Sülüs Yazı
Çerçeve: 26x29 cm Yazı: 12x16 cm
Ali Hüsrevoğlu
Ali Hüsrevoğlu 1974’te Hat Sanatına başladı. 1984’te Büyük Üstad Hattat Hamid Aytaç’tan icazet aldı, 1993 yılında Mescid-i Nebevî’nin genişletme projelerinde Mescid-i Nebevî’nin hat yazılarını yazma şerefine nail oldu. Hat sanatında kullanılan âlet ve malzemelere yenilik getirdi, yeni yöntemler geliştirdi. Hilye-i şerîfe türünde birbirinden farklı otuz kadar modele imza attı. Hat sanatında ilk defa “Tevhid” türünde eser verdi. Hat nevilerinden sülüs, nesih, dîvanî, celî dîvânî, tuğra, ma'kılî, kûfî ve ta'lîk yazmaktadır. Hat sanatı tarihinde kendine özel bir üslup olarak anılacak yorum türü geliştirdi.45 yıllık sanat hayatına, binlerce eser, yüzlerce sergi ve emsalsiz çalışmalar sığdırdı ve halen çalışmalarına devam etmektedir.
Ahmet Yazıcı
İçerik: Ayet-i Kerime; Ahzab Suresi karşılıklı (müsenna) yazı 3. Ayet "ve kefa billahi vekile" "Hz. Allah vekil olarak yeter."
Yazı Şekli: Celi Sülüs Yazı
Tarih: H.1434 - M.2013
Ebru ve Uygulama: Burcu Kansu
Çerçeve:45x55 cm Yazı:17x27 cm
Sadrettin Özçimi
İçerik: Bir Lale Üzerine Marmara’dan Emin Önüne Bakış Minyatürü
Tarih: H. 1426 - M. 2005
Ebru ve Uygulama: Sadrettin Özçimi
Çerçeve: 46x60 cm Yazı: 30x45 cm
Sadrettin Özçimi
1955 yılında Konya'da doğdu, ilk, orta ve lise eğitimini Konya'da tamamladıktan sonra İTÜ Türk Mûsikîsi Devlet Konservatuarînın Temel Bilimler Bölümü'ne girdi. Eğitimini ney sazı üzerine tamamlayarak 1979 yılında mezun oldu. Konservatuar öğrenimi sırasında Aka Gündüz Kutbay ve Niyazi Sayın'ın öğrencisi oldu.
1993 yılında Alparslan Babaoğlu'ndan meşke başladığı ebrû sanatından 1997 yılında icâzet aldı. Çalışmalarını atölyesinde, Uygulamalı Türk-islâm Sanatları Kütüphanesi ve Konya Destegül Güzel Sanatlar Mektebi'nde ebrû grup başkanlığında sürdürmektedir.
Kültür Bakanlığı İstanbul Devlet Türk Müziği Topluluğu ney sanatkârıdır.
Erol Alan (Merici)
İçerik: "Vav"
Yazı Şekli: Celi Sülüs Yazı
Tarih: H. 1439 - M. 2018
Ebru ve Uygulama:
Tezhip: H. 1439 - M. 2018
Çerçeve: 45x50 cm Yazı: 21x25 cm
Not: Merici Edirne- Meriç Kazasından Erol Alan.
Hattatlar vav harfini ustalık larını göstermek için yazarlar. Çünkü harfin içinde kalem hareketlerinin tamamı vardır.
Ali Hüsrevoğlu
İçerik: Esma'ül Hüsna'dan "Ya Fettahu c.c. " "Ey kapıları açan!" (Allah'ım)
Yazı Şekli: Celi Divani Yazı
Tarih: H. 1420 - M. 1999
Not: Paspartulu çerçeve yapılmıştır.
Ali Hüsrevoğlu
Ali Hüsrevoğlu 1974’te Hat Sanatına başladı. 1984’te Büyük Üstad Hattat Hamid Aytaç’tan icazet aldı, 1993 yılında Mescid-i Nebevî’nin genişletme projelerinde Mescid-i Nebevî’nin hat yazılarını yazma şerefine nail oldu. Hat sanatında kullanılan âlet ve malzemelere yenilik getirdi, yeni yöntemler geliştirdi. Hilye-i şerîfe türünde birbirinden farklı otuz kadar modele imza attı. Hat sanatında ilk defa “Tevhid” türünde eser verdi. Hat nevilerinden sülüs, nesih, dîvanî, celî dîvânî, tuğra, ma'kılî, kûfî ve ta'lîk yazmaktadır. Hat sanatı tarihinde kendine özel bir üslup olarak anılacak yorum türü geliştirdi.45 yıllık sanat hayatına, binlerce eser, yüzlerce sergi ve emsalsiz çalışmalar sığdırdı ve halen çalışmalarına devam etmektedir.
Ali Bedir
İçerik: Besmele-i Şerife
Yazı Şekli: Tuğra Yazı
Tarih: H.1411
Tezhip: Fatma Gümüş
Ebru: Yunus Özel
Çerçeve:58x66 cm Yazı:30x38 cm
Abdullah Çoban (Abdur-Rai)
İçerik: Hilye-i Şerife
Çerçeve:70x90 cm Yazı:50x60 cm
Ebru ve Murakka: Muhammet Çevik. Kendi tarzında Ebru ile Hilye-i Şerifi süslemiştir.
Not: Suriyeli hattat. "Kalladehu Şevki" Hattat Mehmet Şevki'nin yazdığından bakarak aynısı yazılmıştır.
Ahmet Yazıcı
İçerik: Besmele-i Şerife "Bismillahirrahmanirrahim" "Rahman ve Rahim olan Allah'ın ismiyle!" (İşime başlarım.)
Yazı Şekli: Tuğra Yazı
Tarih: H. 1434 - M. 2013
Ebru ve Uygulama: Burcu Kansu
Çerçeve: 45x47 cm Yazı: 23x25 cm
Ahmet Yaşar Arpacı
İçerik: Hud Suresi 112. Ayet
“Festekim Kema Ümiite”
“Emrolunduğun Gibi Dosdoğru Ol”
Yazı Şekli: Celi Sülüs Yazı
Tarih: H.1423 - M.2000
Ebru ve Uygulama: Muhammet Çevik. Öğt. Görevlisi - Adıyaman
Çerçeve: 52x65 cm Yazı: 32x44 cm
Not: Sanatçının kendisine özgü Ebru ve uygulamasıdır.
Ahmet Yazıcı
İçerik: Ayet-i Kerime Şura Suresi 15. Ayet "Vestekim Kema Umirte" "Ve emrolunduğun gibi dosdoğru ol."
Yazı Şekli: Celi Sülüs Yazı
Tarih: H. 1423 - M. 2002
Ebru ve Uygulama: Burcu Kansu
Çerçeve: 39x41 cm Yazı: 17x20 cm
Ali Toy (Baskı)
İçerik: Ayetel Kürsi Bakara Suresi 255. Ayet
Yazı Şekli: Celi Talik Yazı
Tarih: H. 1419 - M. 1998
Ebru ve Uygulama:
Çerçeve: 66x78 cm Yazı: 43x57 cm
Not: Özgün baskı tablo. Papartu ile çerçevelenmiştir.
Ali Toy (Mimar Hattat)
1960 yılında Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde doğdu. Tavşanlı Tunçbilek Lisesi’nden sonra İTÜ Mimarlık Fakültesi’nden 1988 yılında mezun oldu. 1992 yılında Yıldız Üniversitesi Röleve-Restorasyon dalında yüksek lisans yaptı. Prof. Dr. Ali Alparslan’dan talik, divani, rika eğitimi alan Toy, yurtiçinde ve yurt dışında birçok sergiye katıldı. 30 şahsi sergi açtı. Ircica’nın düzenlediği milletlerarası yarışmalarda 6 ödül aldı. Özellikle talik, divani ve modern hat eserleriyle dikkat çeken Ali Toy, modern hatlarda temel geometrik çizgileri kullanıyor. Klasik ve modern hat çalışmalarına İstanbul’da devam eden Toy, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır. 2017 yılında “Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü”ne layık görüldü.
Ahmet Yazıcı
İçerik: Nazar Ayetleri. Kalem Suresi 51. ve 52. Ayetleri
"Vein yekadüllezine keferu le yüzlikuneke bi ebsarihim lemma semiuz zikra ve yekulune innehu le mecnun ve ma huve illa zikrun lil alemin."
Türkçesi: "O inkarcılar kur'an-ı Kerim'i işittikleri zaman seni gözleriyle devirecekmiş gibi bakar şüphe yok ki o delidir derler."
Yazı Şekli: Sülüs ve Nesih Yazı Kıt'ası
Tarih: H. 1440 - M. 2019
Ebru ve Uygulama: Burcu Kansu
Çerçeve: 36x49 cm Yazı: 15x27 cm
Ahmet Yazıcı
İçerik: Ayet-i Kerime Yusuf Suresi 21. ayet "Vallahi galibun Ala emrihi." "Allah C.C. bütün işlerinde galip olur."
Yazı Şekli: Celi Sülüs Yazı
Tarih: H. 1428 - M. 2007
Ebru ve Uygulama: Burcu Kansu
Çerçeve: 39x39 cm Yazı: 15x15 cm
Hafız Yusuf Sezer
İçerik: Ebru 2’li gelincik üzerine yazılmış.
“Erruzku Allah”
“Rızkı vermek Allah’a aittir.”
Yazı Şekli: Celi Sülüs Yazı
Tarih: H.1421 - M.2000
Ebru ve Uygulama: Hafız Yusuf Sezer
Çerçeve: 48x54 cm Yazı: 31x36 cm
Not: Dekoratif kesilmiş paspartu ile çerçevelenmiştir.
Yusuf Sezer
15.07.1961 tarihinde Kastamonu ili, Devrekani ilçesi, Baltacak köyünde doğdu. İlk tahsilini köyünde Şenlikpazarı Nahiyesinde bitirdi. İlk tahsilden sonra bir sene içerisinde hafız oldu. 1981῾de İstanbul Gazi Osman Paşa İmam Hatip okulundan mezun oldu. Sanatçı evli ve iki çocuk babasıdır.
Hüseyin Hüsnü Maniaoğlu
İçerik: "Men sebete, nebete" "Kim bir işte devamlı olursa başarılı olur." "Manend-i şecer nabit olur, sabit olanlar her hangi işin ehli isen ondan devam et." "Ağaç misali büyür yerinde sabit olanlar, hangi işte maharetli isen onda devam et."
Yazı Şekli: Celi Nesih Yazı
Tarih: M. 1944 - H. 1363
Tezhip: Safiye Ocaklı
Çerçeve: 46x58 cm Yazı: 23x36 cm
Hilmi Karasakal
İçerik: "Rabbi Yessir Vela tuassir Rabbi Temmim Bil Hayr" "Ey Allah'ım (başlayacağım işi kolaylaştır, zorlaştırma.) Ey Rabbim! (başladığım işi) hayırla tamamlattır."
Yazı Şekli: Celi Nesih Yazı
Çerçeve: 8x25 cm Yazı: 25x42 cm
Not: Fuat Başar'dan icazetli Hasan Çelebi'den tasdikli Mehmet Özçay ile uzun zaman çalıştı. Yazdığı Kur'an-ı Kerim basıldı. Çeşitli dereceler almıştır.
Ali Toy (Baskı)
İçerik: Besmele-i Şerife
Yazı Şekli: Tuğra
Tarih: H. 1419 - M. 1998
Çerçeve: 69x69 cm Yazı: 46x56 cm
Not: Dönemin en iyi baskı tablolarındandır.
Paspartu ile çerçevelenmiştir.
Ali Toy (Mimar Hattat)
1960 yılında Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde doğdu. Tavşanlı Tunçbilek Lisesi’nden sonra İTÜ Mimarlık Fakültesi’nden 1988 yılında mezun oldu. 1992 yılında Yıldız Üniversitesi Röleve-Restorasyon dalında yüksek lisans yaptı. Prof. Dr. Ali Alparslan’dan talik, divani, rika eğitimi alan Toy, yurtiçinde ve yurt dışında birçok sergiye katıldı. 30 şahsi sergi açtı. Ircica’nın düzenlediği milletlerarası yarışmalarda 6 ödül aldı. Özellikle talik, divani ve modern hat eserleriyle dikkat çeken Ali Toy, modern hatlarda temel geometrik çizgileri kullanıyor. Klasik ve modern hat çalışmalarına İstanbul’da devam eden Toy, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır. 2017 yılında “Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü”ne layık görüldü.
Ahmet Yazıcı
İçerik: Ayet-i Kerime Zümer Suresi, Ayet 53. "La Teknetu min rahetillahi" "Ey kullarım! Allah'ın Rahmetinden ümidinizi kesmeyiniz!"
Yazı Şekli: Celi Sülüs Yazı
Ebru ve Uygulama: Burcu Kansu
Çerçeve: 41x41 cm Yazı: 18x20 cm
Hilmi Karasakal
İçerik: "Hiç"
Yazı Şekli: Celi Sülüs Yazı
Tarih: H. 1416
Ebru ve Uygulama: Muhammet Çevik, sanatçı kendisine has tarzda Ebru ve murakka'a yapmıştır.
Çerçeve: 58x67 cm Yazı: 26x36 cm
Mehmet Kamil Ülgen
İçerik:
1. Satır: Mefahiril ulema-i muhakkiyn Üsküdar’dan Bağdat’a varıp gidince yol üzerinde vaki kazalar naib ve müffileri (zide ilmühüm) ve mefahirül emasil ce akran kaza müdürleri ve vücuhu memleket (zide meclühüm) ve tevkii refiki humayünüm.
2. Satır: Vasıl olucak malum olaki memaliki mahrusahum kain kira postahanelerinden murur ve ubur eden hademe ve memurini devleti diyyem ile zabıtan-ı aşakir-i şahanemden
3. Yedlerinde menzil-i hükm-ü şerifim ve buyrulelyg-i serasker-i olanların ve düveli habbe postalarının rukublarına muktezi bagırlerinin be-her re’si için bundan böyle
4. Kuruş ve bundan ma’âda sair murur ve ubur edenlerin dersaatimden Edirne’ye ve Üsküdar’dan, İzmir ve Geyve’ye kadar beş’er kuruş ücret alınması irade-i Seniyyey-i mülükanemle mukarrer.
5. Olan mizani İktisasından olmaktan naşi işbu Hükm-ü Şerifimle her kangızının taht-ı idaresinde Kain Kazaya dahil olursa rukubuna muktezi olan yed-i relsi bagırlerin derhal…
3. Sınıf Şakirdanından Mehmet Neş’et bendeleri Numru:197
Şayeste-i tahsiin ve takdir olunduğunuz tasdik olunur evladım.
Yazı Şekli: Divani Yazı (Divani Yazı İmtihan Kağıdı)
Yazı: 40x43 cm Çerçeve: 69x70 cm
Mehmed Kâmil Ülgen
Süleymaniye camii müezzinlerinden Osman Efendi῾nin oğludur. R. 1302 (1886) yılında Vezirköprü ilçesi Zeytun nahiyesinde doğdu. R. 1305 (1889) yılında babası tarafından İstanbul῾a getirildi. İbtidaî, rüşdî, kısmen idadi ve hsusi tahsil gördü. Filibeli bakkal Hacı Arif Efendi῾den sülüs ve nesih yazı yazdı. Lâtin harfi kabul edilinceye kadar İstanbul῾da muhtelif matbaaların hattatlığı ile iştigal etti. 1930῾da Adliye Vekâletine müracaatı üzerine Akçaabat ilçesi Cumhuriyet Savcılığına getirildi. Muhtelif Adliye memuriyetinden sonra kendi isteği ile emekli edildi.
İsmail Acar
İçerik: Tuval Üzeri Hattat Kamil Ülgen
Ressam: İsmail Acar “Yalovalı”
Tarih: 1886-1958
Kaynak: Son Hattatlar Sh.179
Çerçeve: 34x42 cm
Prof. Dr Bilal Sezer
İçerik: Besmele-i Şerife
Yazı Şekli: Celi Talik Yazı
Tarih: H. 1423 - M. 2002
Tezhip: Fatma Gümüş
Çerçeve: 44x76 cm Yazı: 25x50 cm
Prof. Dr. Bilal Sezer
1969 yılın da İzmir Beydağı için Kurudere köyünde doğdu ilkokul köyünde ortaokul ve lise öğrenimini Ödemiş imam hatip Lisesi’nde tamamladı. 1989 yılında Atatürk Üniversitesi ilahiyat fakültesini kazandı ve 1994 yılında lisans öğrenimini tamamlayarak mezun oldu. 14 Aralık 1994 tarihinde Atatürk Üniversitesi Güzelsanatlar fakültesi geleneksel Türk el sanatları bölümünde araştırma görevlisi olarak göreve başladı. 1996 yılında Atatürk Üniversitesi Sosyal bilimler enstitüsü nde Yükseklisan çalışmadsına tamamladı ve aynı yıl Doktoraya başladı. 2000 yılında ünlü hattat Hasan Çelebiden, sülüs nesih yazılarından icazet aldı 2001 yılında ılıcanın tarafından düzenlenen Uluslararası hat yarışmasında celi sülüs dalında mansiyon aldı. 2001 yılında irticanın tarafından düzenlenen Uluslararası hat yarışmasında celi sülüs dalında mansiyon aldı. 18 Haziran 2004 tarihinde doktora çalışmasını tamamladı. 6 Ocak 2006 tarihinde Atatürk Üniversitesi Güzelsanatlar fakültesi geleneksel Türk el sanatları bölümüne yardımcı da yardımcı doçent olarak atandı. 19 Nisan 2010 tarihinde geleneksel Sanatlar alanında doçent oldu 12.01.2011 ile 10.07.2012 tarihleri arasında 9 Eylül ilahiyat fakültesi nde görev yaptığı. 7.09.2015 tarihinde profesör oldu. Halen Uşak Üniversitesi Güzel Sanatlar fakültesi dekan olarak görev yapmaktadır. Evli ve iki çocuk babası olan sanatçı, yurt içi ve yurt dışı bir çok sergiye katılmıştır.