Lot: 1
Güncel Fiyat: 1.000 TL Açılış Fiyatı: 1.000 TL Tahmini: TL Lot Sizde Değil Lot Sizde
Yunus Özel
İçerik: Hercai 4’ lü Menekşe Ebru Yapım Şekli: Ebru Tarih: 1999 Ebru ve Uygulama: Yunus Özel Çerçeve: 70x55 cm
Lot No: 1
Lot: 1
Yunus Özel-İçerik: Hercai 4’ lü Menekşe Ebru Yapım Şekli: Ebru Tarih: 1999 Ebru ve Uygulama: Yunus Özel Çerçeve: 70x55 cm
Lot No: 2
Lot: 2
Ahmet Yaşar Arpacı-İçerik: Besmele-i Şerife Yazı Şekli: Divani Tuğra Tarih: H. 1428 Ebru ve Uygulama: Muhammet Çevik Çerçeve: 46x49 cm Yazı: 24x26 cm Not: Sanatçı'nın kendisine özgü stilde ebru ile murakkaa yapmıştır. Uygun Paspartu ile çerçeve yapılmıştır.
Lot No: 3
Lot: 3
Ümmühan Güner-İçerik: Besmele-i Şerife "Bismillahirrahmanirrahim" "Rahman ve Rahim Olan Allah'ın Adıyla! (Başlarım)" Yazı Şekli: Tuğra Tarih: H. 1420 - M. 1990 Ebru ve Uygulama: Burcu Kansu Çerçeve: 45x47 cm Yazı: 23x25 cm Ümmühan Güner İstanbul doğumlu olup Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde öğrenim görmektedir. 2000 yılında Hatice ALGÜN ile Tezhip eğitimine başlamıştır. 2000-2004 T.C Kültür Bakanlığı Geleneksel Türk Süsleme Sanatları kursu bünyesinde kıymetli hocalar Cahide KESKİNER, Sabiha KOÇ, Asiye OKUMUŞ 'tan 15 yy. 16 yy. 17 yy. Dönemleri üzerine tezhip eğitimi alarak başarı ile mezun olmuştur. 2005 yılında Doç. Dr. Süleyman BERK ile Hüsn-i Hat eğitimine başlamıştır. Talip MERT 'ten Osmanlıca eğitimi, Yrd. Doç. Dr. Savaş ÇEVİK’ ten Temel Sanat Eğitimi alarak İSMEK’ te katıldığı İhtisas eğitim programını başarıyla tamamlamıştır. Hat eğitimine 2010’da Süleymaniye Yazma Eserler Kütüphanesi’nde Davud BEKTAŞ Hoca ile devam etmiştir. 2014 yılında Davud Bektaş’tan Muhakkak, Sülüs, Nesih hattı ile yazdığı Şevki Efendi’nin Hilye-i Şerifi ile Hüsn-i Hat icâzetini almıştır. Özel ve resmi kurum koleksiyonlarında eserleri bulunan sanatçının çeşitli dergi ve kitapta basılan çalışmalarının yanı sıra katıldığı yarışmalardan mansiyon ve dereceleri vardır. Muhtelif sergilerde eserleri sergilenmiştir. 2014 yılında Milli Eğitim Bakanlığı’nın Anadolu İmâm Hatip Liselerine yönelik hazırlattığı Hüsn-i Hat ders kitabının yazarları arasındadır. Üstat Hasan Çelebi başkanlığında Çamlıca Cami Müzesi için bayan hattatlar tarafından yazılan Mushaf-ı Şerif’in hattatlarındandır. Halen Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi’nde Hocası Davud BEKTAŞ ile Hat çalışmalarına devam etmekle birlikte aynı zamanda Yrd. Doç.Dr. Savaş Çevik ile Celî Divânî yazı çalışmalarını sürdürmektedir. Daha önce çeşitli kurumlarda Hat Dersi veren sanatçı 2012 yılından bu yana Üsküdar Belediyesi Gençlik Merkezi'nde Hüsn-i Hat Eğitmeni olarak görev yapmakta ve bununla birlikte atölye çalışmalarına devam etmektedir.
Lot No: 4
Lot: 4
Mehmet Ekrem Güçlüer-İçerik: "Sadakallahül Azim" "Büyük Olan Allah c.c. Doğru Söyledi." Yazı Şekli: Sülüs Yazı Tarih: 1334 - 1916 Tezhip: Hatice Aksoylu Çerçeve: 33x38 cm Yazı: 20x26 cm Not: Ketebe Ekrem (1901-1971) Son Hattatlar Sh: 207 Mehmet Ekrem Güçlüer Mâbeyn-i Hümâyûn kâtiblerinden Mehmed Tevfîk Bey’in oğlu olarak H. 1319/M. 1901 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Ekrem Güçlüer’in tam ismi “Mehmed Ekrem”dir. İbtidâ’î ve rüşdî mektebleri bitirdikten sonra Adliyye Meslek Mektebi’nin Müstantık Şu’besi’ne girmiş, me’zûniyetini müte’akiben bir müddet Adliyye Nezâreti Zabıt Kitâbeti’nde görev almıştır. H. 1344/M. 1925 senesinde küşâd olunan İş Bankası’na me’mûr edildikten sonra, bankanın muhtelif kademelerinde görev yapan Ekrem Güçlüer, son olarak İstanbul Şu’besi’nin hukûk kısmına şef mu’avini olmuş ve buradan emekliye ayrılmıştır. 1 Eylül 1971 tarihinde vefât etmişse de, medfeni tespit edilememiştir. Yazıyı babasından meşketmiş olan Ekrem Güçlüer, bi’l-hassa sülüs ve dîvânî celîsinde mâhir bir hattattır. Nitekim eldeki eserleri de kudretini göstermektedir. Gölcük’te yapılan cami’in mihrâbındaki âyetler ile ism-i celâl ve ism-i nebî ile Çâr-Yâr-ı Güzîn ve Haseneyn hazerâtının isimlerini hâvi levhâlar da onun eser-i hâmesidir. Hat san‘atının yanında bir diğer tutkusu ise spor idi. Özellikle disk ve gülle atma dallarında uzun müddet Türkiye birinciliğini muhâfaza etmiş olan Ekrem Güçlüer, 1924 Olimpiyat Oyunları’na iştirâk etmesi için davet almışsa da, yol masrafları karşılanmadığı için katılamamıştır.
Lot No: 5
Lot: 5
Mustafa Halim Özyazıcı-İçerik: Hattat Mustafa Halim Özyazıcı'nın kullandığı 1-Vesikalık fotoğrafı (2.baskı) 2- Çeşitli imza örnekleri 3- Çeşitli kalemleri 4- Hazırlamış olduğu kartvizitleri 5- Yeni yazıya geçişte resimi daireler için boş mühür örnekleri Ölçü: 54x68 cm Mustafa Halim Özyazıcı Nalıncı Hacı Cemâl Efendi’nin oğlu olarak H. 20 Şa'bân 1315/m. 14 Ocak 1898’de İstanbul’da doğdu. Asıl ismi Mustafa Abdülhalim’dir. Esekapısı İbtidâî Mektebi’nde ve daha sonra Haseki’deki Gülşen-i Ma’arif Rüşdî Mektebi’nde okudu. Mektebin yazı hocası olan Hâmid Aytaç’tan sülüs ve nesih, Ferîd Bey’den de dîvânî ve rık’a dersleri aldı. Mezun olduktan sonra Sanayi-i Nefîse Mektebi’nin hâk ve resim şubesine girdi. Ertesi sene, yeni açılmış olan Medresetü’l-hattatîn’e kaydoldu. Burada Hasan Rızâ Efendi ve Kâmil Akdik’ten yeniden sülüs ve nesih, Tuğrakeş İsmâ’il Hakkî Altunbezer’den celî sülüs ve Hulûsî Yazgan’dan da ta’lik meşketti. Medresetü’l-hattatîn’den H. 20 Zi’l-hicce 1336/M. 27 Eylül 1918’de şahâdetnâme aldıktan sonra Dîvân-ı Hümâyûn Kalemi’ne girdi. Askere alınınca Matbaa-i Askeriye hattatlığına tayin edildi. Bilahare Evkaf Matbaası’nın hattatlığı da uhdesine verildi. Cumhuriyet’in ilanı üzerine terhis edilince Bâb-ı Âlî civârında bir yazıhâne açtı. Bir aralık Devlet Matbaası hattatlığını da yaptıysa da, harf inkılâbı ile bırakmak zorunda kaldı. Mısır’a yerleşme isteği de reddedilince yazıhânesini kapatarak Tepebağı’ndaki evine çekildi. Dileyenlere yazı yazdığı ve daha ziyade bağıyla ilgilendiği bu dönemdeki yazılarına “Ketebehü Hâlim sâbıkan hattat hâlen bağıbân” şeklinde ketebe koyan hattat, İstanbul Üniversitesi’nden mezun olanlara verilen diplomaları da yazdı. 1940’lı yıllarda başlayan eski eserlerdeki restorasyon çalışmaları esnasında, bazı yapılardaki eski yazıların yenilenmesine memur edildi. Bu çalışmaları sayesinde 1948’te Güzel Sanatlar Akademisi’nin hocaları arasına girdi. Bu arada Hac fârizasını de ifâ etti. Akademi’den 1962’de emekli olduktan sonra çalışmaların Zeytinburnu’ndaki evinde devam eden Halim Özyazıcı, evine giderken geçirdiği bir trafik kazası neticesinde yaralanmış, bir müddet hasta yattıktan sonra 30 Eylül 1964’te vefât etmiştir. Kozlu Mezarlığı’nda medfundur.
Lot No: 6
Lot: 6
Erol Alan (Merici)-İçerik: "Vav" Hattatlar Vav harfinin yazılışındaki hareketler diğer harflerden hepsini kapsadığı için ustalıklarını göstermek için yazarlar. Yazı Şekli: Celi Sülüs Yazı Çerçeve: 32x33 cm Yazı: 20x20 cm Not: Hattat Merici (Edirne Meriç Kazasından)
Lot No: 7
Lot: 7
Hilmi Karasakal-İçerik: Ayet-i Kerime Neml Suresi 30. Ayet "İnneku min süleymane ve innahu Bismillahirrahmanirrahim." Türkçesi "Bu mektup Süleyman A.S.'dandır Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla. Yazı Şekli: Celi Sülüs ve Nesih Yazı Yazı: 32x115 cm Çerçeve:44x126 cm Not: Hattat Hasan Çelebi'den tasdikli, Hattat Fuat Başar'dan icazettedir. Hattat Mehmet Özçay'dan, Mehmet Şevki Nesih yazı tarzını öğrenerek Kur'an-ı Kerim yazarak, basılmıştır. Türkiye'deki yarışmalarda çeşitli dereceler almıştır Altınvarak çerçeve yapılmıştır.
Lot No: 8
Lot: 8
Fazıl Girgin-İçerik: Nazar Ayetleri, Kalem Suresi: 51. ve 52. Ayetler Yazı Şekli: Celi Nesih Yazı Tarih: H.1340 - M.1921 Çerçeve:125x85 cm Yazı:89x47 cm Not: Hattat Hafız Mahir, Fazıl Girgin - Bartın Ulu Camii Müezzini. Hattat Mustafa Halim Özyazıcı Öğrencisi.
Lot No: 9
Lot: 9
Iraklı Hattat Evci-İçerik: Ayet-i Kerime Ali İmran Suresi 103.Ayet"Besmele-i Şerife" "Va'tesimu bi hablillahi Cemian. Vela Teferraku" "Allah'ın ipine (dinine) hepiniz yapışınız (sarılın-yaşayın) ayrılmayınız." Yazı Şekli: Celi Divani ve Celi Sülüs Yazı (Celi Divani Besmele-i Şerife.) Tarih: H.1428 - M.2007 Tezhip: Safiye Ocaklı Çerçeve:68x85 cm Yazı:40x58 cm Iraklı Hattat Evci Irak'taki savaş ve kriz ortamı nedeniyle 2014 yılında Türkiye'ye gelen hattat Mahfuz Zunnun Emin, sanat hayatının 40. yılında eserler vermeye ve öğrenciler yetiştirmeye devam ediyor. Ağabeyinin aldığı hat eğitimi dolayısıyla 11 yaşında bu sanata ilgisini keşfeden ve o günden beri kalemi elinden bırakmayan 51 yaşındaki Emin, 8 yıldır ailesiyle Bursa'da yaşıyor. Musul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olmasına rağmen avukatlık yerine uzun yıllarını verdiği hattatlıkta ilerlemeyi seçerek uluslararası birçok yarışmada dereceler elde eden Emin, bu sanatı korumayı ve gelecek kuşaklara aktarmayı hedefliyor.
Lot No: 10
Lot: 10
İhsan Yağız-İçerik: Ayet-i Kerime, Rad Suresi 28. Ayet "Ela bi zikrillahi tedmennül Kulub." "Dikkat ediniz! Kalpler Allah C.C. Zikrederek rahata kavuşur." Yazı Şekli: Celi Sülüs Yazı Tarih: H.1428 - M.2007 Çerçeve:60x116 cm Yazı:26x90 cm Ebru ve Uygulama: Muhammet Çevik Not: Hattat Hasan Çelebiden ders almıştır. Bu tarz Uygulama sadece sanatkara aittir.
Lot No: 11
Lot: 11
Hilmi Karasakal-İçerik: "Maşallah" "Allah'ın dediği olur." Yazı Şekli: Celi Sülüs Yazı Tarih: H. 1417 - M. 1996 Çerçeve: 31x33 cm Yazı: 14x16 cm Not: Hattat Fuat Başar'dan icazetli Hasan Çelebi'den tasdikli. Mehmet Özçay'dan uzun süre istifa etmiştir. Çeşitli yarışmalardan ödüller almıştır. M. Şevki tarzında yazdığı Kur'an-ı Kerim basılmıştır. Paspartu ve altın varak çerçeve ile yapılmıştır.
Lot No: 12
Lot: 12
Yusuf Coşkun Benefşe (Abdühü Benefşe)-İçerik: Altın İle: La İlahe İllallah, Muhammedun Rasulullah. Mürekkeb İle: Rabbiyellah, Muhammed Habibullah. "Rabbim Allah c.c.'dır. Muhammet a.s. Allah'ın sevgilisidir." Tarih: H. 1414 - M. 1993 Ebru ve Uygulama: Balık Ödünden Ebru yapan merhum Nusret Hepgül Çerçeve: 80x94 cm Yazı: 45x57 cm Not: Sanatçının yazdığı büyük boy eserlerindendir. Tezhipi de kendisine aittir. Sanatçı Necmettin Okyay'dan ders almıştır ve Prof Dr. Ali Alparslan'dan derse devam etmiştir. Ayrıca İtalya'da seramik atölyesinden de çalışmıştır. Birçok müze ve camiilerde eserleri vardır. Çeşitli gazete ve sanat dergilerinde Besmele-i Şerife ve Hat sanatı yazıları vardır.
Lot No: 13
Lot: 13
Şermin Dumlupınar-İçerik: Hadis-i Şerif "Men eane abden fi Haceti Beytallahi lehu mekamehü yevmetezülü illel akdam" Türkçesi "Kim Beytullah'ın (Kabe-i Muazzama'nın) ihtiyaçlarını gidermek üzere yardım ederse; O'nun yeri (Ayakların kayıp cehenneme düşeceği o gün ayağı kaymaz.)" Yazı Şekli: Celi Sülüs Yazı Tarih: H. 1429 - M. 2008 Yazı: 30x55 cm Çerçeve: 59x85 cm Not: Altın varak ile çerçeve yapılmıştır.
Lot No: 14
Lot: 14
Mehmet Rıza Arabzade-İçerik: "Tevfik azizest beherkes nedhend" "Allah'ın yardımı, kıymetli ve aziz olup herkese verilmez." Yazı Şekli: Talik Yazı: Farsça Beyt Tarih: H.1303 - M.1886 Çerçeve: 50x30 cm Not: Elle yapılmış ebru üzerine yazılmıştır. Mehmet Rıza Arabzade Mehmet Rıza Halil Hâmit Paşanın torunu, Anadolu Kazaskerliği payeli Mehmet Ataullah Beyin oğludur. Kendisi de ilim yoluna girerek müderris, molla ve İstanbul Kadısı olmuştur. H. 1313 (M. 1895) de vefat etti. Halim selim bir zat imiş. Kendisi Tâlik hattatı idi; fakat kimden öğrendiği bilinmiyor.
Lot No: 15
Lot: 15
Ahmet Yazıcı-İçerik: Ayet-i Kerime; Ahzab Suresi 3. Ayet "ve kefa billahi vekile" "Hz. Allah vekil olarak yeter. Yazı Şekli: Celi Sülüs Yazı Tarih: H. 1430 - M. 2009 Çerçeve: 30x37 cm Yazı: 14x21 cm Not: Yazı müsenna karşılıklı yazılmış olup paspartu ile çerçeve yapılmıştır.
Lot No: 16
Lot: 16
Erol Alan (Merici)-İçerik: "Maşallah" "Allah'ın dediği olur." Yazı Şekli: Celi Sülüs Yazı Tarih: H. 1442 - M.2021 Çerçeve:42x46 cm Yazı:18x20 cm Not: Merici Edirne- Meriç Kazasından Erol Alan.
Lot No: 17
Lot: 17
Osman Rebii Önol-İçerik: Ayet-i Kerime Mu'min Suresi 14. Ayet "...Fetebare kellahu ehsenül Halikin." "Yaratanların en güzeli olan Allah’ın şânı ne yücedir!" Yazı Şekli: Celi Sülüs Yazı Tarih: H.1412 -M.1991 Tezhip: Safiye Ocaklı Çerçeve:65x49 cm Yazı:30x18 cm
Lot No: 18
Lot: 18
Ahmet Yazıcı-İçerik: Ayet-i Kerime, Zümer Suresi 53. Ayet "Lataknatu min rahmetillahi" "Allah'ın rahmetinden ümidi kesmeyiniz..." Yazı Şekli: Celi Sülüs Yazı Tarih: H. 1440 - M. 2019 Ebru ve Uygulama: Burcu Kansu Çerçeve: 43x48 cm Yazı: 19x24 cm
Lot No: 19
Lot: 19
Ahmet Yazıcı-İçerik:"Ya Malikel Mülk" "Ey mülklerin sahibi olan (Allah'ım)" Yazı Şekli: Celi Sülüs Yazı Tarih: H.1418 - M.1997 Ebru Uygulama: Burcu Kansu Çerçeve:40x47 cm Yazı:15x24 cm
Lot No: 20
Lot: 20
Ahmet Yazıcı-İçerik: "Er-rızku Alallahi" "Rızkı vermek Allah'a aittir" Yazı Şekli: Celi Sülüs Yazı Tarih: H.1431 - M. 2010 Ebru ve Uygulama: Burcu Kansu Çerçeve: 40x46 cm Yazı: 18x25 cm
Lot No: 21
Lot: 21
Subhi Efendi-İçerik: "Çok söyleyenin hatası çok, hatası çok olanın günahı kesir (çok), günahı kesir (çok) olanın dahi mazhar-ı azab-ı sair olur. Yazı Şekli: Rık’a Yazı Tarih: 16 Aralık 1948 Çerçeve:26x31 cm Yazı:10x14 cm Not: Üsk. Nasuhi dergahı şeyhi Subhi Efendi.
Lot No: 22
Lot: 22
Ahmet Yaşar Arpacı-İçerik: Esma'ül Hüsna'dan "Ya Fettahu C.C. " "Ey kapıları açan!" (Allah'ım) Yazı Şekli: Divani Yazı Tarih: H. 1428 M. 2007 Ebru ve Uygulama: Muhammet Çevik - Adıyaman Çerçeve:51x63 cm Yazı: 29x42 cm
Lot No: 23
Lot: 23
Ahmet Yazıcı-İçerik: "Men Cale, Nale" "Kim (neyi) ararsa, (aradığına) kavuşur." Yazı Şekli: Celi Sülüs Yazı Tarih: H.1438 - M. 2017 Çerçeve: 35x38 cm Yazı: 16x20 cm Not: Paspartu ve eskitme çerçeve ile yapılmıştır.
Lot No: 24
Lot: 24
Ümmühan Güner-İçerik: Besmele-i Şerife Yazı Şekli: Celi Sülüs Yazı Tarih: H.1419 M.1998 Ebru ve Uygulama: Muhammet Çevik. (Adıyaman) Öğt. Görevlisi. Çerçeve: 60x74 cm Yazı: 38x52 cm Not: Sanatçının Türkiye'de ilk ve kendisine özgü tasarımıdır. Ümmühan Güner İstanbul doğumlu olup Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde öğrenim görmektedir. 2000 yılında Hatice ALGÜN ile Tezhip eğitimine başlamıştır. 2000-2004 T.C Kültür Bakanlığı Geleneksel Türk Süsleme Sanatları kursu bünyesinde kıymetli hocalar Cahide KESKİNER, Sabiha KOÇ, Asiye OKUMUŞ 'tan 15 yy. 16 yy. 17 yy. Dönemleri üzerine tezhip eğitimi alarak başarı ile mezun olmuştur. 2005 yılında Doç. Dr. Süleyman BERK ile Hüsn-i Hat eğitimine başlamıştır. Talip MERT 'ten Osmanlıca eğitimi, Yrd. Doç. Dr. Savaş ÇEVİK’ ten Temel Sanat Eğitimi alarak İSMEK’ te katıldığı İhtisas eğitim programını başarıyla tamamlamıştır. Hat eğitimine 2010’da Süleymaniye Yazma Eserler Kütüphanesi’nde Davud BEKTAŞ Hoca ile devam etmiştir. 2014 yılında Davud Bektaş’tan Muhakkak, Sülüs, Nesih hattı ile yazdığı Şevki Efendi’nin Hilye-i Şerifi ile Hüsn-i Hat icâzetini almıştır. Özel ve resmi kurum koleksiyonlarında eserleri bulunan sanatçının çeşitli dergi ve kitapta basılan çalışmalarının yanı sıra katıldığı yarışmalardan mansiyon ve dereceleri vardır. Muhtelif sergilerde eserleri sergilenmiştir. 2014 yılında Milli Eğitim Bakanlığı’nın Anadolu İmâm Hatip Liselerine yönelik hazırlattığı Hüsn-i Hat ders kitabının yazarları arasındadır. Üstat Hasan Çelebi başkanlığında Çamlıca Cami Müzesi için bayan hattatlar tarafından yazılan Mushaf-ı Şerif’in hattatlarındandır. Halen Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi’nde Hocası Davud BEKTAŞ ile Hat çalışmalarına devam etmekle birlikte aynı zamanda Yrd. Doç.Dr. Savaş Çevik ile Celî Divânî yazı çalışmalarını sürdürmektedir. Daha önce çeşitli kurumlarda Hat Dersi veren sanatçı 2012 yılından bu yana Üsküdar Belediyesi Gençlik Merkezi'nde Hüsn-i Hat Eğitmeni olarak görev yapmakta ve bununla birlikte atölye çalışmalarına devam etmektedir.
Lot No: 25
Lot: 25
Ali Hüsrevoğlu-İçerik: "Sema Feride Büyükşekerci" Yazı Şekli: Celi Divani Yazı Tarih: H. 1418 - M. 1997 Ebru ve Uygulama: Çerçeve: 30x36 cm Yazı: 20x15 cm Not: Paspartu ve altın çerçeve ile yapılmıştır. Ali Hüsrevoğlu Ali Hüsrevoğlu 1974’te Hat Sanatına başladı. 1984’te Büyük Üstad Hattat Hamid Aytaç’tan icazet aldı, 1993 yılında Mescid-i Nebevî’nin genişletme projelerinde Mescid-i Nebevî’nin hat yazılarını yazma şerefine nail oldu. Hat sanatında kullanılan âlet ve malzemelere yenilik getirdi, yeni yöntemler geliştirdi. Hilye-i şerîfe türünde birbirinden farklı otuz kadar modele imza attı. Hat sanatında ilk defa “Tevhid” türünde eser verdi. Hat nevilerinden sülüs, nesih, dîvanî, celî dîvânî, tuğra, ma'kılî, kûfî ve ta'lîk yazmaktadır. Hat sanatı tarihinde kendine özel bir üslup olarak anılacak yorum türü geliştirdi.45 yıllık sanat hayatına, binlerce eser, yüzlerce sergi ve emsalsiz çalışmalar sığdırdı ve halen çalışmalarına devam etmektedir.
Lot No: 26
Lot: 26
Şermin Dumlupınar-İçerik: Fatiha-i Şerife Yazı Şekli: Celi Sülüs Yazı Tarih: H.1414 Ebru ve Uygulama: Muhammet Çevik. Sanatçının kendisinin buluşu olan tezyin ile yapılmıştır. Çerçeve:70x90 cm Yazı:40x60 cm
Lot No: 27
Lot: 27
Musa Kazım-İçerik: "Besmele-i Şerife" "Bismillahirrahmanirrahim" "Rahman ve Rahim Olan Allah'ın Adıyla!" Yazı Şekli: Sülüs Yazı Tarih: H.1317 - M. 1899 Tezhip: Safiye Ocaklı Çerçeve: 32x57 cm Yazı: 22x48 cm Not: Ketebe Musa Kazım Karadeniz Ereğlili Ressam ve Hattat
Lot No: 28
Lot: 28
Ahmet Yazıcı-İçerik: Besmele-i Şerife "Bismillahirrahmanirrahim" "Rahman ve Rahim olan Allah'ın ismiyle!" (İşime başlarım.) Yazı Şekli: Celi Sülüs Yazı Tarih: H.1441 - M.2020 Ebru ve Uygulama: Burcu Kansu Çerçeve:39x40 cm Yazı:14x16 cm
Lot No: 29
Lot: 29
Ali Hüsrevoğlu-İçerik: "El - Akil Muhammet İbrahim" Yazı Şekli: Celi Sülüs Yazı Çerçeve: 26x29 cm Yazı: 12x16 cm Ali Hüsrevoğlu Ali Hüsrevoğlu 1974’te Hat Sanatına başladı. 1984’te Büyük Üstad Hattat Hamid Aytaç’tan icazet aldı, 1993 yılında Mescid-i Nebevî’nin genişletme projelerinde Mescid-i Nebevî’nin hat yazılarını yazma şerefine nail oldu. Hat sanatında kullanılan âlet ve malzemelere yenilik getirdi, yeni yöntemler geliştirdi. Hilye-i şerîfe türünde birbirinden farklı otuz kadar modele imza attı. Hat sanatında ilk defa “Tevhid” türünde eser verdi. Hat nevilerinden sülüs, nesih, dîvanî, celî dîvânî, tuğra, ma'kılî, kûfî ve ta'lîk yazmaktadır. Hat sanatı tarihinde kendine özel bir üslup olarak anılacak yorum türü geliştirdi.45 yıllık sanat hayatına, binlerce eser, yüzlerce sergi ve emsalsiz çalışmalar sığdırdı ve halen çalışmalarına devam etmektedir.
Lot No: 30
Lot: 30
Ahmet Yazıcı-İçerik: Ayet-i Kerime; Ahzab Suresi karşılıklı (müsenna) yazı 3. Ayet "ve kefa billahi vekile" "Hz. Allah vekil olarak yeter." Yazı Şekli: Celi Sülüs Yazı Tarih: H.1434 - M.2013 Ebru ve Uygulama: Burcu Kansu Çerçeve:45x55 cm Yazı:17x27 cm
Lot No: 31
Lot: 31
Sadrettin Özçimi-İçerik: Bir Lale Üzerine Marmara’dan Emin Önüne Bakış Minyatürü Tarih: H. 1426 - M. 2005 Ebru ve Uygulama: Sadrettin Özçimi Çerçeve: 46x60 cm Yazı: 30x45 cm Sadrettin Özçimi 1955 yılında Konya'da doğdu, ilk, orta ve lise eğitimini Konya'da tamamladıktan sonra İTÜ Türk Mûsikîsi Devlet Konservatuarînın Temel Bilimler Bölümü'ne girdi. Eğitimini ney sazı üzerine tamamlayarak 1979 yılında mezun oldu. Konservatuar öğrenimi sırasında Aka Gündüz Kutbay ve Niyazi Sayın'ın öğrencisi oldu. 1993 yılında Alparslan Babaoğlu'ndan meşke başladığı ebrû sanatından 1997 yılında icâzet aldı. Çalışmalarını atölyesinde, Uygulamalı Türk-islâm Sanatları Kütüphanesi ve Konya Destegül Güzel Sanatlar Mektebi'nde ebrû grup başkanlığında sürdürmektedir. Kültür Bakanlığı İstanbul Devlet Türk Müziği Topluluğu ney sanatkârıdır.
Lot No: 32
Lot: 32
Erol Alan (Merici)-İçerik: "Vav" Yazı Şekli: Celi Sülüs Yazı Tarih: H. 1439 - M. 2018 Ebru ve Uygulama: Tezhip: H. 1439 - M. 2018 Çerçeve: 45x50 cm Yazı: 21x25 cm Not: Merici Edirne- Meriç Kazasından Erol Alan. Hattatlar vav harfini ustalık larını göstermek için yazarlar. Çünkü harfin içinde kalem hareketlerinin tamamı vardır.
Lot No: 33
Lot: 33
Ali Hüsrevoğlu-İçerik: Esma'ül Hüsna'dan "Ya Fettahu c.c. " "Ey kapıları açan!" (Allah'ım) Yazı Şekli: Celi Divani Yazı Tarih: H. 1420 - M. 1999 Not: Paspartulu çerçeve yapılmıştır. Ali Hüsrevoğlu Ali Hüsrevoğlu 1974’te Hat Sanatına başladı. 1984’te Büyük Üstad Hattat Hamid Aytaç’tan icazet aldı, 1993 yılında Mescid-i Nebevî’nin genişletme projelerinde Mescid-i Nebevî’nin hat yazılarını yazma şerefine nail oldu. Hat sanatında kullanılan âlet ve malzemelere yenilik getirdi, yeni yöntemler geliştirdi. Hilye-i şerîfe türünde birbirinden farklı otuz kadar modele imza attı. Hat sanatında ilk defa “Tevhid” türünde eser verdi. Hat nevilerinden sülüs, nesih, dîvanî, celî dîvânî, tuğra, ma'kılî, kûfî ve ta'lîk yazmaktadır. Hat sanatı tarihinde kendine özel bir üslup olarak anılacak yorum türü geliştirdi.45 yıllık sanat hayatına, binlerce eser, yüzlerce sergi ve emsalsiz çalışmalar sığdırdı ve halen çalışmalarına devam etmektedir.
Lot No: 34
Lot: 34
Ali Bedir-İçerik: Besmele-i Şerife Yazı Şekli: Tuğra Yazı Tarih: H.1411 Tezhip: Fatma Gümüş Ebru: Yunus Özel Çerçeve:58x66 cm Yazı:30x38 cm
Lot No: 35
Lot: 35
Abdullah Çoban (Abdur-Rai)-İçerik: Hilye-i Şerife Çerçeve:70x90 cm Yazı:50x60 cm Ebru ve Murakka: Muhammet Çevik. Kendi tarzında Ebru ile Hilye-i Şerifi süslemiştir. Not: Suriyeli hattat. "Kalladehu Şevki" Hattat Mehmet Şevki'nin yazdığından bakarak aynısı yazılmıştır.
Lot No: 36
Lot: 36
Ahmet Yazıcı-İçerik: Besmele-i Şerife "Bismillahirrahmanirrahim" "Rahman ve Rahim olan Allah'ın ismiyle!" (İşime başlarım.) Yazı Şekli: Tuğra Yazı Tarih: H. 1434 - M. 2013 Ebru ve Uygulama: Burcu Kansu Çerçeve: 45x47 cm Yazı: 23x25 cm
Lot No: 37
Lot: 37
Ahmet Yaşar Arpacı-İçerik: Hud Suresi 112. Ayet “Festekim Kema Ümiite” “Emrolunduğun Gibi Dosdoğru Ol” Yazı Şekli: Celi Sülüs Yazı Tarih: H.1423 - M.2000 Ebru ve Uygulama: Muhammet Çevik. Öğt. Görevlisi - Adıyaman Çerçeve: 52x65 cm Yazı: 32x44 cm Not: Sanatçının kendisine özgü Ebru ve uygulamasıdır.
Lot No: 38
Lot: 38
Ahmet Yazıcı-İçerik: Ayet-i Kerime Şura Suresi 15. Ayet "Vestekim Kema Umirte" "Ve emrolunduğun gibi dosdoğru ol." Yazı Şekli: Celi Sülüs Yazı Tarih: H. 1423 - M. 2002 Ebru ve Uygulama: Burcu Kansu Çerçeve: 39x41 cm Yazı: 17x20 cm
Lot No: 39
Lot: 39
Ali Toy (Baskı)-İçerik: Ayetel Kürsi Bakara Suresi 255. Ayet Yazı Şekli: Celi Talik Yazı Tarih: H. 1419 - M. 1998 Ebru ve Uygulama: Çerçeve: 66x78 cm Yazı: 43x57 cm Not: Özgün baskı tablo. Papartu ile çerçevelenmiştir. Ali Toy (Mimar Hattat) 1960 yılında Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde doğdu. Tavşanlı Tunçbilek Lisesi’nden sonra İTÜ Mimarlık Fakültesi’nden 1988 yılında mezun oldu. 1992 yılında Yıldız Üniversitesi Röleve-Restorasyon dalında yüksek lisans yaptı. Prof. Dr. Ali Alparslan’dan talik, divani, rika eğitimi alan Toy, yurtiçinde ve yurt dışında birçok sergiye katıldı. 30 şahsi sergi açtı. Ircica’nın düzenlediği milletlerarası yarışmalarda 6 ödül aldı. Özellikle talik, divani ve modern hat eserleriyle dikkat çeken Ali Toy, modern hatlarda temel geometrik çizgileri kullanıyor. Klasik ve modern hat çalışmalarına İstanbul’da devam eden Toy, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır. 2017 yılında “Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü”ne layık görüldü.
Lot No: 40
Lot: 40
Ahmet Yazıcı-İçerik: Nazar Ayetleri. Kalem Suresi 51. ve 52. Ayetleri "Vein yekadüllezine keferu le yüzlikuneke bi ebsarihim lemma semiuz zikra ve yekulune innehu le mecnun ve ma huve illa zikrun lil alemin." Türkçesi: "O inkarcılar kur'an-ı Kerim'i işittikleri zaman seni gözleriyle devirecekmiş gibi bakar şüphe yok ki o delidir derler." Yazı Şekli: Sülüs ve Nesih Yazı Kıt'ası Tarih: H. 1440 - M. 2019 Ebru ve Uygulama: Burcu Kansu Çerçeve: 36x49 cm Yazı: 15x27 cm
Lot No: 41
Lot: 41
Ahmet Yazıcı-İçerik: Ayet-i Kerime Yusuf Suresi 21. ayet "Vallahi galibun Ala emrihi." "Allah C.C. bütün işlerinde galip olur." Yazı Şekli: Celi Sülüs Yazı Tarih: H. 1428 - M. 2007 Ebru ve Uygulama: Burcu Kansu Çerçeve: 39x39 cm Yazı: 15x15 cm
Lot No: 42
Lot: 42
Hafız Yusuf Sezer-İçerik: Ebru 2’li gelincik üzerine yazılmış. “Erruzku Allah” “Rızkı vermek Allah’a aittir.” Yazı Şekli: Celi Sülüs Yazı Tarih: H.1421 - M.2000 Ebru ve Uygulama: Hafız Yusuf Sezer Çerçeve: 48x54 cm Yazı: 31x36 cm Not: Dekoratif kesilmiş paspartu ile çerçevelenmiştir. Yusuf Sezer 15.07.1961 tarihinde Kastamonu ili, Devrekani ilçesi, Baltacak köyünde doğdu. İlk tahsilini köyünde Şenlikpazarı Nahiyesinde bitirdi. İlk tahsilden sonra bir sene içerisinde hafız oldu. 1981῾de İstanbul Gazi Osman Paşa İmam Hatip okulundan mezun oldu. Sanatçı evli ve iki çocuk babasıdır.
Lot No: 43
Lot: 43
Hüseyin Hüsnü Maniaoğlu-İçerik: "Men sebete, nebete" "Kim bir işte devamlı olursa başarılı olur." "Manend-i şecer nabit olur, sabit olanlar her hangi işin ehli isen ondan devam et." "Ağaç misali büyür yerinde sabit olanlar, hangi işte maharetli isen onda devam et." Yazı Şekli: Celi Nesih Yazı Tarih: M. 1944 - H. 1363 Tezhip: Safiye Ocaklı Çerçeve: 46x58 cm Yazı: 23x36 cm
Lot No: 44
Lot: 44
Hilmi Karasakal-İçerik: "Rabbi Yessir Vela tuassir Rabbi Temmim Bil Hayr" "Ey Allah'ım (başlayacağım işi kolaylaştır, zorlaştırma.) Ey Rabbim! (başladığım işi) hayırla tamamlattır." Yazı Şekli: Celi Nesih Yazı Çerçeve: 8x25 cm Yazı: 25x42 cm Not: Fuat Başar'dan icazetli Hasan Çelebi'den tasdikli Mehmet Özçay ile uzun zaman çalıştı. Yazdığı Kur'an-ı Kerim basıldı. Çeşitli dereceler almıştır.
Lot No: 45
Lot: 45
Ali Toy (Baskı)-İçerik: Besmele-i Şerife Yazı Şekli: Tuğra Tarih: H. 1419 - M. 1998 Çerçeve: 69x69 cm Yazı: 46x56 cm Not: Dönemin en iyi baskı tablolarındandır. Paspartu ile çerçevelenmiştir. Ali Toy (Mimar Hattat) 1960 yılında Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde doğdu. Tavşanlı Tunçbilek Lisesi’nden sonra İTÜ Mimarlık Fakültesi’nden 1988 yılında mezun oldu. 1992 yılında Yıldız Üniversitesi Röleve-Restorasyon dalında yüksek lisans yaptı. Prof. Dr. Ali Alparslan’dan talik, divani, rika eğitimi alan Toy, yurtiçinde ve yurt dışında birçok sergiye katıldı. 30 şahsi sergi açtı. Ircica’nın düzenlediği milletlerarası yarışmalarda 6 ödül aldı. Özellikle talik, divani ve modern hat eserleriyle dikkat çeken Ali Toy, modern hatlarda temel geometrik çizgileri kullanıyor. Klasik ve modern hat çalışmalarına İstanbul’da devam eden Toy, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır. 2017 yılında “Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü”ne layık görüldü.
Lot No: 46
Lot: 46
Ahmet Yazıcı-İçerik: Ayet-i Kerime Zümer Suresi, Ayet 53. "La Teknetu min rahetillahi" "Ey kullarım! Allah'ın Rahmetinden ümidinizi kesmeyiniz!" Yazı Şekli: Celi Sülüs Yazı Ebru ve Uygulama: Burcu Kansu Çerçeve: 41x41 cm Yazı: 18x20 cm
Lot No: 47
Lot: 47
Hilmi Karasakal-İçerik: "Hiç" Yazı Şekli: Celi Sülüs Yazı Tarih: H. 1416 Ebru ve Uygulama: Muhammet Çevik, sanatçı kendisine has tarzda Ebru ve murakka'a yapmıştır. Çerçeve: 58x67 cm Yazı: 26x36 cm
Lot No: 48
Lot: 48
Mehmet Kamil Ülgen-İçerik: 1. Satır: Mefahiril ulema-i muhakkiyn Üsküdar’dan Bağdat’a varıp gidince yol üzerinde vaki kazalar naib ve müffileri (zide ilmühüm) ve mefahirül emasil ce akran kaza müdürleri ve vücuhu memleket (zide meclühüm) ve tevkii refiki humayünüm. 2. Satır: Vasıl olucak malum olaki memaliki mahrusahum kain kira postahanelerinden murur ve ubur eden hademe ve memurini devleti diyyem ile zabıtan-ı aşakir-i şahanemden 3. Yedlerinde menzil-i hükm-ü şerifim ve buyrulelyg-i serasker-i olanların ve düveli habbe postalarının rukublarına muktezi bagırlerinin be-her re’si için bundan böyle 4. Kuruş ve bundan ma’âda sair murur ve ubur edenlerin dersaatimden Edirne’ye ve Üsküdar’dan, İzmir ve Geyve’ye kadar beş’er kuruş ücret alınması irade-i Seniyyey-i mülükanemle mukarrer. 5. Olan mizani İktisasından olmaktan naşi işbu Hükm-ü Şerifimle her kangızının taht-ı idaresinde Kain Kazaya dahil olursa rukubuna muktezi olan yed-i relsi bagırlerin derhal… 3. Sınıf Şakirdanından Mehmet Neş’et bendeleri Numru:197 Şayeste-i tahsiin ve takdir olunduğunuz tasdik olunur evladım. Yazı Şekli: Divani Yazı (Divani Yazı İmtihan Kağıdı) Yazı: 40x43 cm Çerçeve: 69x70 cm Mehmed Kâmil Ülgen Süleymaniye camii müezzinlerinden Osman Efendi῾nin oğludur. R. 1302 (1886) yılında Vezirköprü ilçesi Zeytun nahiyesinde doğdu. R. 1305 (1889) yılında babası tarafından İstanbul῾a getirildi. İbtidaî, rüşdî, kısmen idadi ve hsusi tahsil gördü. Filibeli bakkal Hacı Arif Efendi῾den sülüs ve nesih yazı yazdı. Lâtin harfi kabul edilinceye kadar İstanbul῾da muhtelif matbaaların hattatlığı ile iştigal etti. 1930῾da Adliye Vekâletine müracaatı üzerine Akçaabat ilçesi Cumhuriyet Savcılığına getirildi. Muhtelif Adliye memuriyetinden sonra kendi isteği ile emekli edildi.
Lot No: 49
Lot: 49
İsmail Acar-İçerik: Tuval Üzeri Hattat Kamil Ülgen Ressam: İsmail Acar “Yalovalı” Tarih: 1886-1958 Kaynak: Son Hattatlar Sh.179 Çerçeve: 34x42 cm
Lot No: 50
Lot: 50
Prof. Dr Bilal Sezer-İçerik: Besmele-i Şerife Yazı Şekli: Celi Talik Yazı Tarih: H. 1423 - M. 2002 Tezhip: Fatma Gümüş Çerçeve: 44x76 cm Yazı: 25x50 cm Prof. Dr. Bilal Sezer 1969 yılın da İzmir Beydağı için Kurudere köyünde doğdu ilkokul köyünde ortaokul ve lise öğrenimini Ödemiş imam hatip Lisesi’nde tamamladı. 1989 yılında Atatürk Üniversitesi ilahiyat fakültesini kazandı ve 1994 yılında lisans öğrenimini tamamlayarak mezun oldu. 14 Aralık 1994 tarihinde Atatürk Üniversitesi Güzelsanatlar fakültesi geleneksel Türk el sanatları bölümünde araştırma görevlisi olarak göreve başladı. 1996 yılında Atatürk Üniversitesi Sosyal bilimler enstitüsü nde Yükseklisan çalışmadsına tamamladı ve aynı yıl Doktoraya başladı. 2000 yılında ünlü hattat Hasan Çelebiden, sülüs nesih yazılarından icazet aldı 2001 yılında ılıcanın tarafından düzenlenen Uluslararası hat yarışmasında celi sülüs dalında mansiyon aldı. 2001 yılında irticanın tarafından düzenlenen Uluslararası hat yarışmasında celi sülüs dalında mansiyon aldı. 18 Haziran 2004 tarihinde doktora çalışmasını tamamladı. 6 Ocak 2006 tarihinde Atatürk Üniversitesi Güzelsanatlar fakültesi geleneksel Türk el sanatları bölümüne yardımcı da yardımcı doçent olarak atandı. 19 Nisan 2010 tarihinde geleneksel Sanatlar alanında doçent oldu 12.01.2011 ile 10.07.2012 tarihleri arasında 9 Eylül ilahiyat fakültesi nde görev yaptığı. 7.09.2015 tarihinde profesör oldu. Halen Uşak Üniversitesi Güzel Sanatlar fakültesi dekan olarak görev yapmaktadır. Evli ve iki çocuk babası olan sanatçı, yurt içi ve yurt dışı bir çok sergiye katılmıştır.
Lot No: 51
Lot: 51
Ahmet Yazıcı-İçerik: Ayet-i Kerime; Saff Suresi 6. Ayet “…ve mübeşşirian bi rasulan yeti min bag’dihismühü” Türkçesi:…ben sonra gelecek Ahmet adında bir peygamberi müjdeliyici olarak geldim…” Yazı Şekli: Celi Sülüs Yazı Tarih: H. 1442 - M. 2021 Ebru ve Uygulama: Burcu Kansu Çerçeve: 40x46 cm Yazı: 15x22 cm
Lot No: 52
Lot: 52
Subhi Efendi-İçerik: "Allah-ü Vahdeh, La şerikelehü, vala nazira lehü" "Allah birdir, benzeri yoktur, ortağı yoktur." Yazı Şekli: Celi Sülüs Çerçeve: 26x31 cm Yazı: 9x13 cm Not: Üsk. Nasuhi Dergahı Şeyhi Subhi Efendi
Lot No: 53
Lot: 53
Yusuf Sezer (Hafız)-İçerik: Allah c.c. Yazı Şekli: Celi Sülüs Yazı Tarih: H. 1421 - M. 2000 Çerçeve: 48x58 cm Yazı: 31x40 cm Not: Gül ebrusu üzerine yazılmıştır. Paspartu ile çerçeve yapılmıştır.
Lot No: 54
Lot: 54
Ahmet Yazıcı-İçerik: Fatiha Suresi "Kur'an-ı Kerimin ilk suresidir" Yazı Şekli: Kıt'a Nesih Yazı Tarih: H. 1440 - M. 2019 Ebru ve Uygulama: Burcu Kansu Çerçeve: 41x54 cm Yazı: 13x21 cm
Lot No: 55
Lot: 55
Şafii a.s. (Ketebesiz)-İçerik: Esma'ün Nebi (Peygamber efendimizin isimlerinden) Şafii a.s. Yazı Şekli: Celi Sülüs Yazı Ölçü: 26x31 cm
Lot No: 56
Lot: 56
Hilmi Karasakal-İçerik: "Karınca Duası" diye bilinen BEREKET İÇİN OKUNMASI TAVSİYE EDİLEN DUA'DIR. Yazı Şekli: Sülüs ve Yazı Nesih Yazı Ebru ve Uygulama: Muhammet Çevik Öğt. Görevlisi - Adıyaman Sanatçının kendisine özgü tasarımı ve uygulamasıdır. Çerçeve: 50x65 cm Yazı: 31x46 cm
Lot No: 57
Lot: 57
Ahmet Yaşar Arpacı-İçerik: “4’lü Vav” Yazı Şekli: Celi Sülüs Yazı Tarih: H.1428- M. 2007 Ebru ve Uygulama: Muhammed Çevik- Adıyaman Öğretim Görevlisi Hattatlar, Vav harflerinde harflerin bütün kıvrımları olduğu için ustalıklarını göstermek için yazarlar. Çerçeve:50x60 cm Yazı:32x42 cm
Lot No: 58
Lot: 58
Iraklı Hattat Veysi-İçerik: Ayet-i Kerime Yusuf Suresi 21. ayet "Vallahi galibun Ala emrihi." "Hiç kimse (Allah'ın izni olmadan) galip gelemez. Allah C.C. bütün işlerinde galip olur." Yazı Şekli: Kufi Yazı - Sülüs Yazı Besmele-i Şerife Sülüs Yazı ile yazılmıştır. Tarih: H. 1428 - M. 2007 Ebru ve Uygulama: Burcu Kansu Çerçeve: 25x39 cm Yazı: 55x68 cm
Lot No: 59
Lot: 59
Osman Yayla-İçerik: Esma-ül Hüsna Nebi'den (Peygamber S.A.V.) güzel isimlerinden: İlmül Yakin "Herşeyi Bilen Efendim!" Yazı Şekli: Celi Sülüs Yazı Çerçeve: 26x31 cm Yazı: 14x19 cm Not: Trabzonlu Hattat Osman Yayla. İçinde çiçek ve yaprak olan el yapımı kağıt üzerine murakka'a yapılıp, paspartulu çerçeve yapılmıştır.
Lot No: 60
Lot: 60
Mehlike Küllebi-İçerik: “Mazhar-ı Feyz olmaz düşmeyecek Hâke nebat, Mütevâzı olan Rahmet-i Rahman büyüktür." Yazı Şekli: Celi Sülüs Yazı Tarih: H.1425-M.2004 Ebru ve Uygulama: Muhammet Çevik Yazı: 40x50 cm Çerçeve: 62x75 cm
Lot No: 61
Lot: 61
Hilmi Karasakal-İçerik: Nazar Ayetleri, Kalem Suresi: 51. ve 52. Ayetler Yazı Şekli: İcazi Yazı Tarih: H. 1414/M. 1993 Çerçeve: 50x61 cm Yazı: 25x35 cm Not: Hattat Hasan Çelebi tasdikli Fuat Başar'dan icazetlidir. Mehmet Özçay ile çalışmıştır. Mehmet Şvki tarzında yazdığı Kur'an-ı Kerim basılmıştır. Çeşitli Hat yarışmalarından ödül almıştır. Papartu ile çerçeve yapılmıştır.
Lot No: 62
Lot: 62
Osman Yayla-İçerik: Esma- ü Nebii’den “Vakar Sahibi olan Peygamberim” Yazı Şekli: Sülüs Yazı Yazı: 14x19 cm Çerçeve: 26x31 cm Not: El yapımı kağıda murakaa yapılarak yapıştırılmış, paspartu ile çerçevelenmiştir. Trabzonlu Hattat Osman Yayla
Lot No: 63
Lot: 63
Hilmi Karasakal-İçerik: "Rabbi Yessir Vela tuassir Rabbi Temmim Bil Hayr" "Allah'ım kolaylaştır zorlaştırma. Allah'ım (bu işi) hayr ile tamamlattır." Yazı Şekli: Celi Nesih Yazı Tarih: H. 1422 - M. 2001 Çerçeve: 23x39 cm Yazı: 9x22 cm
Lot No: 64
Lot: 64
Subhi Efendi-İçerik: “Kişi Ettiğiyle Kalsın, Ettiğinden Utansın!” Yazı Şekli: Sülüs Yazı Tarih: 1326 Zilhicce 10 Perşembe 10 Ekim 1948 Iyd-Uzhıyye (Kurban Bayramı) Yazı: 10x13 cm Çerçeve: 26x31 cm Not: Subhi Üsk. Nasuhi Dergahı Şeyhi
Lot No: 65
Lot: 65
Ali Toy (Baskı)-İçerik: İçerik: Ayetel Kürsi Bakara Suresi 255. Ayet Yazı Şekli: Celi Talik Yazı Tarih: H. 1419 - M. 1998 Çerçeve: 66x78 cm Yazı: 43x57 cm Not: Özgün Baskı Tablo. Paspartu ile çerçevelenmiştir. Ali Toy (Mimar Hattat) 1960 yılında Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde doğdu. Tavşanlı Tunçbilek Lisesi’nden sonra İTÜ Mimarlık Fakültesi’nden 1988 yılında mezun oldu. 1992 yılında Yıldız Üniversitesi Röleve-Restorasyon dalında yüksek lisans yaptı. Prof. Dr. Ali Alparslan’dan talik, divani, rika eğitimi alan Toy, yurtiçinde ve yurt dışında birçok sergiye katıldı. 30 şahsi sergi açtı. Ircica’nın düzenlediği milletlerarası yarışmalarda 6 ödül aldı. Özellikle talik, divani ve modern hat eserleriyle dikkat çeken Ali Toy, modern hatlarda temel geometrik çizgileri kullanıyor. Klasik ve modern hat çalışmalarına İstanbul’da devam eden Toy, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır. 2017 yılında “Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü”ne layık görüldü.
Lot No: 66
Lot: 66
Ali Hüsrevoğlu-İçerik: "Sevelim Sevilelim" Yunus Emre Yazı Şekli: Celi Divani Yazı Tarih: H. 1420 - M. 1990 Çerçeve: 28x32 cm Yazı: 16x13 cm Not: Paspartu ile çerçeve yapılmıştır. Ali Hüsrevoğlu Ali Hüsrevoğlu 1974’te Hat Sanatına başladı. 1984’te Büyük Üstad Hattat Hamid Aytaç’tan icazet aldı, 1993 yılında Mescid-i Nebevî’nin genişletme projelerinde Mescid-i Nebevî’nin hat yazılarını yazma şerefine nail oldu. Hat sanatında kullanılan âlet ve malzemelere yenilik getirdi, yeni yöntemler geliştirdi. Hilye-i şerîfe türünde birbirinden farklı otuz kadar modele imza attı. Hat sanatında ilk defa “Tevhid” türünde eser verdi. Hat nevilerinden sülüs, nesih, dîvanî, celî dîvânî, tuğra, ma'kılî, kûfî ve ta'lîk yazmaktadır. Hat sanatı tarihinde kendine özel bir üslup olarak anılacak yorum türü geliştirdi.45 yıllık sanat hayatına, binlerce eser, yüzlerce sergi ve emsalsiz çalışmalar sığdırdı ve halen çalışmalarına devam etmektedir.
Lot No: 67
Lot: 67
Seyyid İsmail Özbek-İçerik: Esma'ül Hüsna'dan "Ya Fettah c.c." "Ey kapıları açan!" (Allah'ım) Yazı Şekli: Celi Sülüs Yazı Tarih: H. 1435 - M. 2014 Tezhip: Hatice Aksoylu Cankurt H.A.C. Yazı: 30x30 cm Çerçeve: 58x60 cm Not: Hattat Seyyit İsmail Özbek. 2011 yılında Şanlıurfa Rızvaniye Külliye'sinde hat kursunda Hattat Halil İbrahim Umuç o da Hattat Mehmet Memiş Bey'den ders almıştır. 12.02.1998 doğumlu olan Hattat S.İsmail Özbek halen ders aldığı Külliyede ders vermektedir. Seyyid İsmail Özbek Şanlıurfa'nın tarihi ve turistik mekanlarından biri olan Balıklıgöl Platosu'nda hat sanatını yaşatan genç bir hattat olarak öne çıkıyor. Rızvaniye Külliyesi'nde yaptığı çalışmalarla yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken Özbek, geleneksel hat tekniğini modern sanat anlayışıyla birleştirerek etkileyici eserler ortaya koyuyor. Özellikle tablolarında detaylar ve renk kullanımıyla hikayeler anlatarak ziyaretçilere görsel bir şölen sunuyor. Çalışmalarında bölgeye özgü kültürel unsurları ve evrensel temaları işleyen Özbek, Şanlıurfa'nın kültürel zenginliğine katkı sağlıyor. Ayrıca tarihi taşlar, duvarlar, tablolar ve mezar taşlarına hat sanatını işleyerek bu geleneği yaşatıyor.
Lot No: 68
Lot: 68
Suphi Efendi-İçerik: “Meyve vermeyen ağaç eşcar-ı müsmire cinsinden olsa bile, halk onu yine odun yerine istimal eder.” Yazı Şekli: Rık’a Yazı Yazı: 4x14 cm Çerçeve: 26x31 cm Not: Üsk. Nasuhi Dergahı Şeyhi Subhi Efendi
Lot No: 69
Lot: 69
Alparslan Babaoğlu-İçerik: 2’li Sümbül Ebru Yapım Şekli: Ebru Tarih: H.1417 - M.1996 Ebru ve Uygulama: Alparslan Babaoğlu Çerçeve: 51x66 cm Yazı: 35x50 cm Not: Mustafa Düzgünman’dan icazetli. Alparslan Babaoğlu 1957 yılında Ankara'da doğdu. İlk ve ortaöğrenimini Ankara ve Erzurum'da tamamladı. Devlet bursuyla gönderildiği İngiltere'deki Elektronik Mühendisliği eğitimini şeref derecesi ile 1979 yılında, aynı dalda yüksek lisans eğitimini 1980 yılında tamamlayarak yurda döndü. Mühendislik hayatını bir kamu kurumunda yönetici olarak sürdürürken 2011 yılında emekliye ayrılarak bu tarihe kadar ancak boş zamanlarını ayırabildiği ebrû sanatına zamânının tamamını ayırmaya başlayan Alparslan Babaoğlu, gelenekli ebrû yapımı ve tekniği ile ilgili araştırmalar ve çeşitli kurumlarda ebrû eğitmenliği yapmakta olup evli ve iki çocuk babasıdır. 1984 yılında Topkapı Sarayı Nakışhânesi'ne devam ederken başladığı ebrû yapımını o tarihten bu yana ustasının çizgisinde aralıksız sürdürmektedir. 1985 yılında ustası Mustafa Düzgünman'la tanıştı ve 1989 yılında kendisinden ebrû sanatının icrâsı ve öğretilmesi konusunda icâzet aldı. "EBRÛ İSTANBUL" isimli kitabı İstanbul Belediyesi Kültür A.Ş. tarafından 2008 yılında, “TÜRK EBRÛSU” isimli kitabı ise Klasik Türk Sanatları Vakfı tarafından 2017 yılında yayınlanmıştır. Bir dönem Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Süsleme Sanatları Bölümü’nde ebrû dersleri vermiş olup eğitim faaliyetlerine halen Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Klasik Türk Sanatları Vakfı, Küçükçekmece Belediyesi Geleneksel Sanatlar Akademisi ve AlBaraka Türk Geleneksel Sanatlar Merkezi’nde devam etmektedir. T.C. Cumhurbaşkanlığı, T.C. Başbakanlık, T.C. Merkez Bankası, AlBaraka Türk ve Kuveyt Türk koleksiyonları ile müzeler ve çok sayıda özel koleksiyonda eserleri bulunmaktadır. Kültür ve Turizm Bakanlığı 2013 yılı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü sâhibidir.
Lot No: 70
Lot: 70
Mustafa Halim Özyazıcı-İçerik: "Yâ Hazreti Pir Yusuf Sünbül-ü Sinan KS." Yazı Şekli: Celi Talik yazı Tarih:1315/ M.1898 -1384 H/ 1964 Tezhip: Safiye Ocaklı Çerçeve: 95x55 cm Yazı: 50x10 cm Not: Şeyh Yusuf Sünbül Sinan Hazretleri; Sünbülüye tarikatın kurucusudur. Sünbül lakabını şeyhi Cemal-i Halveti tarafından verilmiştir. Babası: Kayabeyoğlu Ali’dir. Halvetiye tarikatının cemaliye kolunun şubesi olan sünbüliyye kolunu kurup şeyhi olmuştur. Çeşitli kitapları vardır. Mustafa Halim Özyazıcı Nalıncı Hacı Cemâl Efendi’nin oğlu olarak H. 20 Şa'bân 1315/m. 14 Ocak 1898’de İstanbul’da doğdu. Asıl ismi Mustafa Abdülhalim’dir. Esekapısı İbtidâî Mektebi’nde ve daha sonra Haseki’deki Gülşen-i Ma’arif Rüşdî Mektebi’nde okudu. Mektebin yazı hocası olan Hâmid Aytaç’tan sülüs ve nesih, Ferîd Bey’den de dîvânî ve rık’a dersleri aldı. Mezun olduktan sonra Sanayi-i Nefîse Mektebi’nin hâk ve resim şubesine girdi. Ertesi sene, yeni açılmış olan Medresetü’l-hattatîn’e kaydoldu. Burada Hasan Rızâ Efendi ve Kâmil Akdik’ten yeniden sülüs ve nesih, Tuğrakeş İsmâ’il Hakkî Altunbezer’den celî sülüs ve Hulûsî Yazgan’dan da ta’lik meşketti. Medresetü’l-hattatîn’den H. 20 Zi’l-hicce 1336/M. 27 Eylül 1918’de şahâdetnâme aldıktan sonra Dîvân-ı Hümâyûn Kalemi’ne girdi. Askere alınınca Matbaa-i Askeriye hattatlığına tayin edildi. Bilahare Evkaf Matbaası’nın hattatlığı da uhdesine verildi. Cumhuriyet’in ilanı üzerine terhis edilince Bâb-ı Âlî civârında bir yazıhâne açtı. Bir aralık Devlet Matbaası hattatlığını da yaptıysa da, harf inkılâbı ile bırakmak zorunda kaldı. Mısır’a yerleşme isteği de reddedilince yazıhânesini kapatarak Tepebağı’ndaki evine çekildi. Dileyenlere yazı yazdığı ve daha ziyade bağıyla ilgilendiği bu dönemdeki yazılarına “Ketebehü Hâlim sâbıkan hattat hâlen bağıbân” şeklinde ketebe koyan hattat, İstanbul Üniversitesi’nden mezun olanlara verilen diplomaları da yazdı. 1940’lı yıllarda başlayan eski eserlerdeki restorasyon çalışmaları esnasında, bazı yapılardaki eski yazıların yenilenmesine memur edildi. Bu çalışmaları sayesinde 1948’te Güzel Sanatlar Akademisi’nin hocaları arasına girdi. Bu arada Hac fârizasını de ifâ etti. Akademi’den 1962’de emekli olduktan sonra çalışmaların Zeytinburnu’ndaki evinde devam eden Halim Özyazıcı, evine giderken geçirdiği bir trafik kazası neticesinde yaralanmış, bir müddet hasta yattıktan sonra 30 Eylül 1964’te vefât etmiştir. Kozlu Mezarlığı’nda medfundur.
Lot No: 71
Lot: 71
Osman Yayla-İçerik: Esma'ül Hüsna'dan "Ya Gaffar c.c." "Ey affedici olan! (Allah'ım)" Yazı Şekli: Celi Sülüs Yazı Ebru ve Uygulama: Tezhip: Muhammet Çevik Öğr. Görevlisi - Adıyaman sanatçının kendisine özgü tasarım uygulamasıdır. Çerçeve: 51x71 cm Yazı: 30x51 cm
Lot No: 72
Lot: 72
Samiye Aksan-İçerik: Fetih Suresi 1. Ayet-i Kerime "İnna Fetahna leke fethan mubina" "Şüphesiz biz sana apaçık bir fetih verdik" Yazı Şekli: Celi Sülüs Yazı Tarih: H. 1430 - M. 2009 Çerçeve: 46x61 cm Yazı: 28x42 cm Not: Hattat Davut Pektaştan ders almıştır. 9 ay gibi kısa bir zamanda yazdığı Kur'an-ı Kerim basılmıştır. Altınvarak slip çıta, kahverengi paspartu ve Altınvarak çerçeve yapılmıştır. Samiye Aksan Yalova'nın Çınarcık ilçesinde yaşayan Samiye Aksan (65), henüz 9 yaşındayken cam kavanozun üzerine düştü. Bu kaza sonrası sağ elini tam olarak kullanamayan Aksan, 24 yıl önce hat sanatına merak salarak kendini geliştirdi. Aksan, sol eliyle birçok eser ortaya koydu. Hattatlar arasında "Yesari" (solak) olarak anılan Aksan, AA muhabirine, "Pek ajitasyondan hoşlanmıyorum. Bu yüzden engelimden çok bahsetmiyorum. Aslında bu engel değil. İnsan yüreğinin götürdüğü yere kadar gidebilecekse gitmeli bence. Ben azmettim, Kur'an-ı Kerim yazmak istedim ve hat sanatına başladım." diye konuştu. Hat sanatında yavaş yavaş kendini geliştirdiğini anlatan Aksan, "Hasan Çelebi hocamın da teşvikiyle sol elimle Kur'an-ı Kerim yazdım. Sol elle hat sanatını icra etmek çok zordur. Yazının önünü göremiyorsunuz. Bu yüzden sol eliyle yazan hattatlara 'yesari' derler. Ben de yesariye oldum." dedi.
Lot No: 73
Lot: 73
Ahmet Yazıcı-İçerik: Hadis-İ Şerif “Men Lâ Yeşkürunnase, Lâ yeşkurullahi” “ insanlara teşekkür edemeyen Allah’a (c.c.) da edemez” Yazı Şekli: Celi Sülüs Yazı Tarih: H.1441-M.2020 Ebru ve Uygulama: Burcu Kansu Çerçeve: 40x48 cm Yazı:16x25 cm
Lot No: 74
Lot: 74
Hilmi Karasakal-İçerik: Ayet-i Kerime Tevbe 40. Ayet-i Kerime "Lâ tahzen, innallahe meânâ." "Üzülme, Allah bizimledir…" Yazı Şekli: Celi Nesih Yazı Tarih: H. 1420 - M. 1990 Çerçeve: 26x36 cm Yazı: 6x21 cm Not: Hattat, Fuat Başar'dan icazetli Hasan Çelebi'den tasdikli, Mehmet Özçayla çalışmıştır. Birçok yarışmadan ödül almıştır. M. Şevki tarzında yazdığı Kur'an-ı Kerim basılmıştır. Not: Paspartu ve altın çerçeve ile yapılmıştır.
Lot No: 75
Lot: 75
Ahmet Yazıcı-İçerik: “Vasıtalara binerken okunacak duadır” Ayet-i Kerime: Hûd Suresi 41. Ayet Bismillahi mecrâgr ve mürsâhe inne rabbi Legâfur rahim.” Türkçesi: Yürüme ve durma anında Allahû Teâlânın ismiyle Onun (geminin) içine girin. Muhakkak Rabbim müminleri mağfiret edici ve merhametiyle felaketten kurtarıcıdır.” Yazı Şekli: Celi Sülüs Yazı Tarih: H. 1424 - M. 2008 Ebru ve Uygulama: Burcu Kansu Çerçeve:30x50 cm Yazı:7x26 cm
Lot No: 76
Lot: 76
Subhi Efendi-İçerik: Ayaşlı Muallim Şakir Efendimin Şiiri “Herperi simaya bakmaz düde-i nâ-dide Her sevâd-ı zülfe meyletmez dil-i seyda Afitab-ı hüsn-ü hûban akibet, karin, eyler ufül.” Ben muhibb-i La Yuhibbü âfilin. Yazı Şekli: Rık'a Yazı Tarih: 17 Aralık 1949 Yazı: 18x24 cm Çerçeve: 26x31 cm
Lot No: 77
Lot: 77
Musa Kazım-İçerik: Besmele-i Şerife Yazı Şekli: Celi Sülüs Yazı Tezhip: Safiye Ocaklı Çerçeve: 40x60 cm Yazı: 23x43 cm Not: Ketebe Musa Karadeniz Karadeniz Ereğlili ve Hattat Ressam
Lot No: 78
Lot: 78
Süleyman Kartal-İçerik: "Muhammed a.s." Yazı Şekli: Celi Sülüs Yazı Tarih: H. 1440 - M. 2019 Tezhip: Hatice Aksoylu Cankurt (H.A.C.) Çerçeve: 50x62 cm Yazı: 30x40 cm Not: Altınvarak slip ve çerçeve ile siyah paspartu kullanılmıştır. Süleyman Kartal Almanya'nın Köln şehrinde 19 Mayıs 1975 tarihinde doğan hattat Süleyman Kartal, hattat Mücahit Kılınçer'den nesih ve sülüs yazı türlerinden icazet aldı ve 2004 yılında dünyanın en büyük Hilye-i Şerifi'ni yazdı. Yazdığı bu devasa Hilye-i Şerîf, Büyük Ayasofya Camii'nde sergilendi. Geleneksel hat sanatıyla uğraşan hattat Süleyman Kartal, birçok tarihi ve özel mekanda, koleksiyonerlerde eserleri bulunan bir sanatkardı. Nesih, sülüs, celî sülüs, tâlîk, celî tâlik, divânî ve kûfi yazı tarzlarında eserler yazan hattat Süleyman Kartal, eserlerini katıldığı sergilerde sanatseverlerin beğenisine sunuyor ve aynı zamanda bu sanatı gelecek nesillere aktarmak için eğitim de veriyordu. Geleneksel hat sanatı ile uğraşan Kartal'ın Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Suudi Prens Abdullah gibi koleksiyonerlerde ve Said Halim Paşa Yalısı, Konacık Camii, Adliye Camii, Hasan Kahya Tepecik Camii gibi birçok tarihi ve özel mekanda eserleri bulunuyordu.
Lot No: 79
Lot: 79
Subhi Efendi-İçerik: "İdare etmek kazanmaktır lakin" Yazı Şekli: Rık'a Yazı Ebru ve Uygulama: Çerçeve: 26x31 cm Yazı: 4x17 cm Not: Üsk. Nasuhi dergahı şeyhi Subhi Efendi
Lot No: 80
Lot: 80
Süleyman Hilmi Tunahan-Yazı Şekli: Tuğra Yazı Çerçeve: 65x56 cm Yazı: 36x28cm Not: Paspartu içine alınıp çerçeve yapılmıştır. Süleyman Hilmi Tunahan Günümüzde Bulgaristan sınırları içinde bulunan Silistre’nin Hezargrad (Razgrad) kasabasının Ferhatlar köyünde doğdu. Babası Silistre’de Hacı Ahmed Paşa Medresesi müderrislerinden Hocazâde Osman Fevzi Efendi, dedesi Kaymak Hâfız diye bilinen Mahmud Efendi’dir. Hocazâdeler diye tanınan ailesinin Fâtih Sultan Mehmed’in, kız kardeşiyle evlendirip Tuna bölgesine yönetici (Tuna hanı) olarak gönderdiği Hz. Peygamber neslinden Seyyid İdris Bey’e dayandığı kabul edilir. Kendisi de Hocazâde lakabıyla anılan Süleyman Hilmi, sonradan Tunahan soyadını almış, üç yaşında ölen oğlu Fâruk’tan dolayı Ebülfâruk künyesiyle tanınmıştır.
Lot No: 81
Lot: 81
Ahmet Yazıcı-İçerik: Besmele-i Şerife “Bismillahirrahmanirrahim” Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla (işime başlarım) Yazı Şekli: Celi Sülüs Yazı Tarih: H.1432-M.2012 Ebru ve Uygulama: Burcu Kansu Çerçeve: 30x51 cm Yazı: 9x29 cm
Lot No: 82
Lot: 82
Ahmet Yazıcı-İçerik: "Vav ve Elif" Yazı Şekli: Celi Sülüs Yazı Tarih: H. 1440 - M. 2019 Çerçeve: 36x44 cm Yazı: 19x28 cm Not: Hattatlar vav harfini, bütün harflerin hareketini içinde barındırdığı için yazıdaki kudretini göstermek için yazarlar. Elif'i de doğruluğun simgesi olduğu için insanlara doğru olma mesajı vermek için yazarlar. Paspartu ile çerçeve yapılmıştır.
Lot No: 83
Lot: 83
Süleyman Hilmi Tunahan (Ketebesiz)-İçerik: "Süleyman Hilmi Tunahan" Yazı Şekli: Tuğra Yazı Çerçeve: 65x56 cm Yazı: 36x28cm Not: Paspartu içine alınıp çerçeve yapılmıştır.
Lot No: 84
Lot: 84
Ahmet Yazıcı-İçerik: Leylek Formunda, Besmele-i Şerife "Bismillahirrahmanirrahim" Rahman ve Rahim olan Allah C. C.' nün ismiyle! (işime başlarım) Yazı Şekli: Celi Sülüs Yazı Tarih: H. 1431 - M. 2010 Ebru ve Uygulama: Burcu Kansu Çerçeve: 37x45 cm Yazı: 15x24 cm
Lot No: 85
Lot: 85
Kamil Nazik-İçerik: Besmele-i Şerife Yazı Şekli: Celi Sülüs Yazı Tarih: H.1426 - M.2005 Ebru ve Uygulama: Muhammet Çevik. Öğrt. Görevlisi - Adıyaman Sanatçının Türkiye’de kendisine özel tasarım ve uygulamasıdır. Çerçeve: 56x66 cm Yazı:30x44 cm
Lot No: 86
Lot: 86
Ahmet Yazıcı-İçerik: “Bismillah” “Allah’ın adıyla! (Başlarım) Yazı Şekli: Divani Yazı Tarih: H. 1443 - M. 2022 Ketebe: Ahmet Yazıcı Çerçeve: 35x40 cm Yazı: 17x21 cm Not: Paspartu ile çerçrve yapılmıştır.
Lot No: 87
Lot: 87
Ümmühan Güner-İçerik: Besmele-i Şerife Yazı Şekli: Celi Sülüs Yazı Tarih: H. 1435 - M. 2014 Çerçeve: 76x130 cm Yazı: 24x80 cm Not: Altın zerefşan ile Tezhip yapılmıştır. Ümmühan Güner İstanbul doğumlu olup Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde öğrenim görmektedir. 2000 yılında Hatice ALGÜN ile Tezhip eğitimine başlamıştır. 2000-2004 T.C Kültür Bakanlığı Geleneksel Türk Süsleme Sanatları kursu bünyesinde kıymetli hocalar Cahide KESKİNER, Sabiha KOÇ, Asiye OKUMUŞ 'tan 15 yy. 16 yy. 17 yy. Dönemleri üzerine tezhip eğitimi alarak başarı ile mezun olmuştur. 2005 yılında Doç. Dr. Süleyman BERK ile Hüsn-i Hat eğitimine başlamıştır. Talip MERT 'ten Osmanlıca eğitimi, Yrd. Doç. Dr. Savaş ÇEVİK’ ten Temel Sanat Eğitimi alarak İSMEK’ te katıldığı İhtisas eğitim programını başarıyla tamamlamıştır. Hat eğitimine 2010’da Süleymaniye Yazma Eserler Kütüphanesi’nde Davud BEKTAŞ Hoca ile devam etmiştir. 2014 yılında Davud Bektaş’tan Muhakkak, Sülüs, Nesih hattı ile yazdığı Şevki Efendi’nin Hilye-i Şerifi ile Hüsn-i Hat icâzetini almıştır. Özel ve resmi kurum koleksiyonlarında eserleri bulunan sanatçının çeşitli dergi ve kitapta basılan çalışmalarının yanı sıra katıldığı yarışmalardan mansiyon ve dereceleri vardır. Muhtelif sergilerde eserleri sergilenmiştir. 2014 yılında Milli Eğitim Bakanlığı’nın Anadolu İmâm Hatip Liselerine yönelik hazırlattığı Hüsn-i Hat ders kitabının yazarları arasındadır. Üstat Hasan Çelebi başkanlığında Çamlıca Cami Müzesi için bayan hattatlar tarafından yazılan Mushaf-ı Şerif’in hattatlarındandır. Halen Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi’nde Hocası Davud BEKTAŞ ile Hat çalışmalarına devam etmekle birlikte aynı zamanda Yrd. Doç.Dr. Savaş Çevik ile Celî Divânî yazı çalışmalarını sürdürmektedir. Daha önce çeşitli kurumlarda Hat Dersi veren sanatçı 2012 yılından bu yana Üsküdar Belediyesi Gençlik Merkezi'nde Hüsn-i Hat Eğitmeni olarak görev yapmakta ve bununla birlikte atölye çalışmalarına devam etmektedir.
Lot No: 88
Lot: 88
Abdullah Çoban-İçerik: “El- Kasibü Hasbibullah” “Çalışan Allah’ın dostudur” Yazı Şekli: Celi Sülüs Yazı Çerçeve: 39x39 cm
Lot No: 89
Lot: 89
Ahmet Yazıcı-İçerik: Hadis-i Serif "Rutbetül ilmi, E'lar rutebi" "Türkçesi "İlim (Dini ilimleri öğreten olma) rütbelerin en yücesidir." Yazı Şekli: Celi Sülüs Yazı Tarih: H.1428 - M.2007 Ebru ve Uygulama: Burcu Kansu Çerçeve:32x40 cm Yazı:18x11 cm
Lot No: 90
Lot: 90
Ahmet Yazıcı-İçerik: Hadis-i Şerif "Kullu ma'rufun sadakatün" "Her iyilik sadaka yerine geçer" Yazı Şekli: Celi Sülüs Yazı Tarih: H.1423 - M. 2002 Ebru ve Uygulama: Burcu Kansu Çerçeve: 36x47 cm Yazı: 12x23 cm
Lot No: 91
Lot: 91
Hilmi Karasakal-İçerik: Ayeti Kerime, Bakara Suresi 255. Ayet “Allahü Lâ İlahe İlle Hüvel Hayyul Kayyum. Lâ te’huzuhü sinetun vela nevm. Lehu mâ fissemati vemafil arz. Men zellezi yeşfeu indehu illa bi- iznih. Ya lemü ma beyne eydihim vema halfehüm. Vela yuhitune bi şeyin min ilmihi illa bima şââe vesia kursiy yuhus semati vel arz. Vela yeuduhu hıfzuhuma vehüvel aliyyül azim. Türkçesi: “ Allahu Teala ki ondan başka ilah yoktur. Diri ve halen vardır. Onu uyuklama ve uykusu yoktur. Göklerde yerde ne varsa ona aittir. Onun izni olmadan kim şefaat edebilir? O yaratıklarının geçmiş ve geleceklerini hepsini bilir. O’nun bilgisi dışında hiçbir şeyi kaplayamazlar. Onun kürsüsü (makamı) göklerden ve yerlerden daha geniştir. Gökleri ve yerleri korunmak On’a ağır gelmez. En yüce ve en büyük olanda odur. Yazı Şekli: İcazi Yazı Tarih: H.1414- M. 1993 Yazı: 23x34 cm Çerçeve:50x60 cm Not: Hattat Fuat Başardan icazetli. Hattat Hasan Çelebiden tastiklidir . Hattat Mehmet Özçaydan Mehmet Şevki tarzında çalışmalar yapmış ve Kuran-ı Kerim yazmıştır yurt içindeki hat yarışmalarında dereceler de almıştır. Paspartu ve slip çıta ile çerçeve yapılmıştır.
Lot No: 92
Lot: 92
İsmet Gülnihal-İçerik: 1. Allah c.c. 2. Muhammed a.s. 3. Errızku Alallah 4. Edeb ya hu! 5. Vavlat çarkı felek 6. Edeb ya hu! Yazı Şekli: Sülüs Yazı Tarih: H. 1418 - M. 1997 Ölçü: 50x50 cm İsmet Gülnihal 1961 Doğumlu olup, Hattat Yusuf Sezer'den; Rık'a Nesih ve Sülüs Yazılarından icazet amıştır. Hattat Prof Dr. Ali Alparslan'dan Talik, Celi Talik, Divani ve Celi Divani yazılarından, hocanın vefatına kadar derslere devam edip sözlü icazet almış, Ali Alparslan Hocanın vefatıyla yazılı icazet alamamıştır. Yurt içindeki yarışmalarda dereceleri vardır. Yurt dışında (İran) hat festivaline katılarak katılım belgesi almıştır. Yurt içinde birçok camiilerde kuşak yazıları vardır. Çeşitli koleksiyonerlerde de yazıları vardır. 6 adet hat sanatı ile ilgili kitabı vardır.
Lot No: 93
Lot: 93
Hüseyin Hüsnü Maniaoğlu-İçerik: Hadis-i Şerif "Re'sul hikmeti mehafetullahi" "Hikmetin (her şeyin) başı Allah korkusudur." Yazı Şekli: Celi Sülüs Yazı Tarih: H. 1366 - M. 1947 Tezhip: Safiye Ocaklı Çerçeve: 43x61 cm Yazı: 30x48 cm
Lot No: 94
Lot: 94
Ahmet Demir Pehlivan-İçerik: “Çifte Vav” Yazı Şekli: Celi Sülüs Yazı Tarih: H.1430 - M.2009 Çerçeve: 26x35 cm Not: Etrafı baskı Tezhip kağıda yazılmıştır.
Lot No: 95
Lot: 95
Ahmet Yazıcı-İçerik: Bakara Suresi 256. Ayet “Lâ ikrahe fid-din” “Dinde zorlama yoktur” (dine girmekte) Yazı Şekli: Celi Sülüs Yazı Tarih: H.1441 - M.2020 Çerçeve: 24x33 cm Yazı: 14x23 cm Not: Etrafı baskı Tezhip için yazı yazılmıştır.
Lot No: 96
Lot: 96
Hilmi Karasakal-İçerik: Ayeti Kerime, Bakara Suresi 255. Ayet “Allahü Lâ İlahe İlle Hüvel Hayyul Kayyum. Lâ te’huzuhü sinetun vela nevm. Lehu mâ fissemati vemafil arz. Men zellezi yeşfeu indehu illa bi- iznih. Ya lemü ma beyne eydihim vema halfehüm. Vela yuhitune bi şeyin min ilmihi illa bima şââe vesia kursiy yuhus semati vel arz. Vela yeuduhu hıfzuhuma vehüvel aliyyül azim. Türkçesi: “Allahu Teala ki ondan başka ilah yoktur. Diri ve halen vardır. Onu uyuklama ve uykusu yoktur. Göklerde yerde ne varsa ona aittir. Onun izni olmadan kim şefaat edebilir? O yaratıklarının geçmiş ve geleceklerini hepsini bilir. O’nun bilgisi dışında hiçbir şeyi kaplayamazlar. Onun kürsüsü (makamı) göklerden ve yerlerden daha geniştir. Gökleri ve yerleri korunmak On’a ağır gelmez. En yüce ve en büyük olanda odur." Yazı Şekli: İcazi Yazı Tarih: H.1414- M. 1993 Yazı: 23x34 cm Çerçeve:50x60 cm Not: Hattat Fuat Başardan icazetli. Hattat Hasan Çelebiden tastiklidir . Hattat Mehmet Özçaydan Mehmet Şevki tarzında çalışmalar yapmış ve Kuran-ı Kerim yazmıştır yurt içindeki hat yarışmalarında dereceler de almıştır. Paspartu ve slip çıta ile çerçeve yapılmıştır.
Lot No: 97
Lot: 97
Osman Yayla-İçerik: Esma'ün Nebiden 4 İsim 1. Abdullah a.s. (Allah'ın Kulu) 2. Habibullah a.s. (Allah'ın Dostu) 3. Safiyullah a.s. (Allah'ın Temiz Kulu) 4. Enciyullah a.s. (Allah'ın Sırdaşı) Yazı Şekli: Celi Sülüs Yazı Çerçeve: 38x38 cm Not: Trabzonlu Hattat Osman Yayla
Lot No: 98
Lot: 98
Oprt. Dr. Sadi Belger-İçerik: Hadis-i Şerif "Büniyel camiu bi-tavünil müttekin." "Camiiler, Allah'tan korkan mü'minlerin yardımıyla yapılır." Yazı Şekli: Celi Talik Yazı Tarih: 1916-1976 Çerçeve: 125x52 cm Yazı: 95x24 cm Not: Türk Hattatları : Sh.272 Oprt. Dr. Sadi Belger Babası Albay Hasan Tevfik Beyin en küçük oğludur. 1940 yılında Haydarpaşa Numune Hastanesinde göreve başladı. 1948 yılında Operatör Doktor oldu. Hattat Hamit Aytaç’ın son döneminde de doktoru oldu. 2 Mart 1976’ da vefat etti. Hattat Necmettin Okyay’dan 1963 yılında icazet almıştır.
Lot No: 99
Lot: 99
Osman Yayla-İçerik: "Bereket Duası" Yazı Şekli: Celi Sülüs Yazı Tarih: H.1415- M.1994 Ebru ve Uygulama: Muhammet Çevik Çerçeve: 62x79 cm Yazı: 26x4 cm Not: Trabzonlu Hattat Osman Yayla. Ebru ve Uygulama, Muhammet Çevik Usta'nın kendisine ait özel murakka'a stiliyle yapmıştır.
Lot No: 100
Lot: 100
Osman Yayla-İçerik: Ayet-i Kerime Cuma Suresi 4. Ayet “…Vallahü zül fazlil azim” “Hz. Allah, büyük lütüf sahibidir.” Yazı Şekli: Celi Sülüs Yazı Ebru ve Uygulama: Muhammet Çevik. Öğt. Görevlisi- Adıyaman Sanatçının Türkiye’de sadece kendine özgü uygulamasıdır . Çerçeve:63x72 cm Yazı:45x52 cm Not: Trabzonlu Hattat Osman Yayla
Lot No: 101
Lot: 101
Ali Hüsrevoğlu-İçerik: "El- Baraka Türk" Yazı Şekli: Celi Divani Yazı Çerçeve: 23x29 cm Yazı: 7x12 cm Not: Paspartu ve slip altın yaldızlı çerçeve yapılmıştır. Ali Hüsrevoğlu Ali Hüsrevoğlu 1974’te Hat Sanatına başladı. 1984’te Büyük Üstad Hattat Hamid Aytaç’tan icazet aldı, 1993 yılında Mescid-i Nebevî’nin genişletme projelerinde Mescid-i Nebevî’nin hat yazılarını yazma şerefine nail oldu. Hat sanatında kullanılan âlet ve malzemelere yenilik getirdi, yeni yöntemler geliştirdi. Hilye-i şerîfe türünde birbirinden farklı otuz kadar modele imza attı. Hat sanatında ilk defa “Tevhid” türünde eser verdi. Hat nevilerinden sülüs, nesih, dîvanî, celî dîvânî, tuğra, ma'kılî, kûfî ve ta'lîk yazmaktadır. Hat sanatı tarihinde kendine özel bir üslup olarak anılacak yorum türü geliştirdi.45 yıllık sanat hayatına, binlerce eser, yüzlerce sergi ve emsalsiz çalışmalar sığdırdı ve halen çalışmalarına devam etmektedir.
Lot No: 102
Lot: 102
Emine Güner-Yapım Şekli: Akkase Gül Ebrusu Çerçeve: 68x87 cm Ebru: 48x67 cm Not: Paspartu ile altınyaldız çerçeve yapılmıştır. Sanatçının yaptığı büyük boy ebrusudur. Merhume Emine Güner.
Lot No: 103
Lot: 103
Ahmet Yazıcı-İçerik: Ayet-i Kerime Azhab Suresi 3. Ayet "Ve kefa billahi vekila" "Hz. Allah'a yönelmek sana yeter." Yazı Şekli: Celi Sülüs Yazı Tarih: H. 1442- M. 2021 Ölçü: 28x36 cm
Lot No: 104
Lot: 104
Muhammed Vehbi (Baskı)-İçerik: Hilye-i Şerife Tarih: H.1316 - M.1897 Çerçeve: 45x55 cm Not: Dönemin Nepal el yapımı kağıt üzerine baskı yapılmıştır. Özgün Baskı.
Lot No: 105
Lot: 105
Ali Toy (Baskı)-İçerik: “La İlahe İllallah” “Allah’tan başka ilah yoktur” Yazı Şekli: Maliki Modern Yazı Tarih: H.1421 - M.2000 Çerçeve: 29x38 cm Ali Toy (Mimar Hattat) 1960 yılında Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde doğdu. Tavşanlı Tunçbilek Lisesi’nden sonra İTÜ Mimarlık Fakültesi’nden 1988 yılında mezun oldu. 1992 yılında Yıldız Üniversitesi Röleve-Restorasyon dalında yüksek lisans yaptı. Prof. Dr. Ali Alparslan’dan talik, divani, rika eğitimi alan Toy, yurtiçinde ve yurt dışında birçok sergiye katıldı. 30 şahsi sergi açtı. Ircica’nın düzenlediği milletlerarası yarışmalarda 6 ödül aldı. Özellikle talik, divani ve modern hat eserleriyle dikkat çeken Ali Toy, modern hatlarda temel geometrik çizgileri kullanıyor. Klasik ve modern hat çalışmalarına İstanbul’da devam eden Toy, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır. 2017 yılında “Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü”ne layık görüldü.
Lot No: 106
Lot: 106
Sultan II. Abdulhamid Tuğralı Senedi Hakani-İçerik: Lazistan Sancağı Ölçü: 50x80 cm
Lot No: 107
Lot: 107
Subhi Efendi-İçerik: “Aşk-ı Hakiki lâ yetegayyer olandır, tahavvul eden değildir. Aşkından vazgeçen zaten ciddi bir muhabbetle sevmiş ad olunmaz” Yazı Şekli: Rık’a Yazı Yazı: 6x18 cm Çerçeve: 26x31 cm Not: Üsk. Nasuhi Dergahı Şeyhi Subhi Efendi
Lot No: 108
Lot: 108
Ali Hüsrevoğlu-İçerik: “Es-suud Muhammed İbrahim” Yazı Şekli: Celi Sülüs Yazı Çerçeve: 30x36 cm Yazı: 20x14 cm Not: Paspartu ve altın eskitme çerçeve yapılmıştır. Ali Hüsrevoğlu Ali Hüsrevoğlu 1974’te Hat Sanatına başladı. 1984’te Büyük Üstad Hattat Hamid Aytaç’tan icazet aldı, 1993 yılında Mescid-i Nebevî’nin genişletme projelerinde Mescid-i Nebevî’nin hat yazılarını yazma şerefine nail oldu. Hat sanatında kullanılan âlet ve malzemelere yenilik getirdi, yeni yöntemler geliştirdi. Hilye-i şerîfe türünde birbirinden farklı otuz kadar modele imza attı. Hat sanatında ilk defa “Tevhid” türünde eser verdi. Hat nevilerinden sülüs, nesih, dîvanî, celî dîvânî, tuğra, ma'kılî, kûfî ve ta'lîk yazmaktadır. Hat sanatı tarihinde kendine özel bir üslup olarak anılacak yorum türü geliştirdi.45 yıllık sanat hayatına, binlerce eser, yüzlerce sergi ve emsalsiz çalışmalar sığdırdı ve halen çalışmalarına devam etmektedir.
Lot No: 109
Lot: 109
Hüccet-HÜCCET 26a, 26b, 26c Bu vesika miras taksimatıyla ilgili olduğundan birbirinin devamı olan uzun bir belgedir. Bu sebeple bir çok miras eşya isimleri, hisse miktarları, para taksimatı ve rakamlardan ibarettir. Belgede Adı Geçen Vasiler: Fatma Zehra Hanım, Nafiya Hanım ve Abide Samiye Hanım isimli şahıslara çocuk yaştayken vefat eden babaları Hüseyin Paşa'dan miras olarak kalan mücevherat ve paralar yetimlerine mahkemece tayin edilen vasileri İbrahim Bey marifetiyle Bezzazistan (Bedesten) esnafina senetle verilip çalıştırılmış kimlere ne miktar miras düştüğü bütün tafsilatıyla kaydedilmiştir. Çalıştırlan paranın muhasebesi ile akile ve baliğa olduklarında kendilerine düşecek miktarlar kayıtlıdır. Muris askeri personel olduğundan mumele Kassam-1 Askeriye (Askeri Miras Taksim Memuru) ve Rumeli Kazaskeri tarafından tasdik edilmiştir. Paraları çalıştıran çok sayıda esnaf ismi de belgede kayıtlıdır. 15. Cemaziyelahir 1271 (5 Mart 1855) Ölçü: 73x94 cm
Lot No: 110
Lot: 110
Osman Yayla-İçerik: Ayet-i Kerime Yasin Suresi 58. Ayet “Selamün Kaulen min Rabbirrahim.” Türkçesi: “Merhametli olan Allah C.C.’den onlara selam selamette olacaksınız diye sözü vardır.” Yazı Şekli: Celi Sülüs Yazı Tarih: H.1424-M.2003 Ebru ve Uygulama: Muhammet Çevik. Öğrt. Görevlisi- Adıyaman. Sanatçının Türkiyede ilk defa kendisine özgü uygulamasıdır. Çerçeve: 76x82 cm Yazı:52x57 cm Not: Trabzonlu Hattat Osman Yayla
Lot No: 111
Lot: 111
Önder Soy-İçerik: “Esma'ül Hüsna” “Allah’ın 99 ismi” Yazı Şekli: Rıkâ Yazı Çerçeve: 24x33 cm
Lot No: 112
Lot: 112
Hüccet-HÜCCET 27a ve 27b Birbirinin devamı olan uzunca bir belge olup Harmancık kazasının 15. Ramazan 1236 tarihi ile 27. Şevval 1237 tarihleri arasında masrafiyat muhasebesi icmaildir. Sağ tarafta görülen rakamlar akça (gümüş kuruş, altın lira olan 7,20 gram altının yüzde biri) hesabıyla miktar, sol taraftaki satırlar ise kime ne ödendiyse isimleridir. Her madde (...'ya verilen) ibaresiyle bitiyor. Söz konusu kazada devlet adına yapılan bütün masraflar kadı efendi tarafından tetkik edilerek tasdik edilmesi kanunen şart olduğundan belgenin sonunda Harmancık kazası kadısı Mehmet Emin Efendi'nin tasdik ve mührü bulunmaktadır. Tasdik Tarihi: 27. Şevval 1237 (17 Temmuz 1822) Ölçü: 51x75 cm
Lot No: 113
Lot: 113
Prof. Dr. Bilal Sezer-İçerik: “İlahi ente maksudi ve rızake matlubi.” “Allah’ım seni arzuluyorum ve rızanı taleb ediyorum” “Selamün Kavlen min Rabbirrahim.” Yazı Şekli: Celi Sülüs Yazı Tezhip: Safiye Ocaklı Tarih: H.1423-M.2002 Çerçeve: 70x70 cm Yazı:48x48cm Prof. Dr. Bilal Sezer 1969 yılın da İzmir Beydağı için Kurudere köyünde doğdu ilkokul köyünde ortaokul ve lise öğrenimini Ödemiş imam hatip Lisesi’nde tamamladı. 1989 yılında Atatürk Üniversitesi ilahiyat fakültesini kazandı ve 1994 yılında lisans öğrenimini tamamlayarak mezun oldu. 14 Aralık 1994 tarihinde Atatürk Üniversitesi Güzelsanatlar fakültesi geleneksel Türk el sanatları bölümünde araştırma görevlisi olarak göreve başladı. 1996 yılında Atatürk Üniversitesi Sosyal bilimler enstitüsü nde Yükseklisan çalışmadsına tamamladı ve aynı yıl Doktoraya başladı. 2000 yılında ünlü hattat Hasan Çelebiden, sülüs nesih yazılarından icazet aldı 2001 yılında ılıcanın tarafından düzenlenen Uluslararası hat yarışmasında celi sülüs dalında mansiyon aldı. 2001 yılında irticanın tarafından düzenlenen Uluslararası hat yarışmasında celi sülüs dalında mansiyon aldı. 18 Haziran 2004 tarihinde doktora çalışmasını tamamladı. 6 Ocak 2006 tarihinde Atatürk Üniversitesi Güzelsanatlar fakültesi geleneksel Türk el sanatları bölümüne yardımcı da yardımcı doçent olarak atandı. 19 Nisan 2010 tarihinde geleneksel Sanatlar alanında doçent oldu 12.01.2011 ile 10.07.2012 tarihleri arasında 9 Eylül ilahiyat fakültesi nde görev yaptığı. 7.09.2015 tarihinde profesör oldu. Halen Uşak Üniversitesi Güzel Sanatlar fakültesi dekan olarak görev yapmaktadır. Evli ve iki çocuk babası olan sanatçı, yurt içi ve yurt dışı bir çok sergiye katılmıştır.
Lot No: 114
Lot: 114
Ahmet Yazıcı-İçerik: Besmele-i Şerife Yazı Şekli: Celi Sülüs Yazı Tarih: H.1414 M.1993 Ölçü: 38x39 cm
Lot No: 115
Lot: 115
Hikmet Barutçugil-İçerik: Ebru “Yalçın Dalgalar” Çerçeve: 66x83 cm Ebru:45x60 cm Not: Ustanın kendi icadı olan ebrudur. Dünyaca tanınan usta birçok yurt içi ve yurt dışı sergiler açarak ülkemizi tanıtmış ve ödüller almıştır. Hikmet Barutçugil 1952′de Malatya’da doğan Hikmet Barutçugil, 1973′de İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi, Uygulamalı Endüstri Sanatları Yüksek Okulu’nda tekstil eğitimine başladı. Yüksek öğreniminin ilk yılında tanıdığı ve öğrencisi olduğu Prof. Emin Barın’ın teşvikiyle hat sanatına ilgi duydu. Hat sanatı ile ilgili çalışmalarına başladığı sırada ebru sanatını fark eden ve içindeki dinamizmi keşfeden Barutçugil’in bu sanata duyduğu sevgi kısa zamanda tüm benliğini sardı. Öğrencilik yıllarında araştırmalarını tek başına sürdürüp kendisini geliştirdi. Ebruyu her zaman bir bilim dalı gibi görüp geliştirmeyi hedefleyen sanatçı, bu sanatı yaşatmak için yaşamanın gereğine inandığından, günlük kullanım araçlarından iç mimaride kullanılan malzemelere kadar birçok ürün geliştirdi. Daha önce görülmemiş ebru yöntemleri denedi. Literatüre Barut Ebrusu olarak bilinen ebru türünü bulan kişi olarak geçti Türk. Ebru Sanatını tanıtmak ve yaymak amacı ile yurt içive yurt dışında 119 kişisel ve 122 karma sergi açtı. 195 kurs ve seminer, 126 konferans ve uygulamalı ebru gösterimi ile 6 sanat terapisi gerçekleştirdi. Ebru sanatı ile ilgili birçok TV programına katılan, dergilerde röportajları yayınlandı, kongrelere bildiriler verdi. Hikmet Barutçugil’in yayımlanmış birçok mülakat ve makalelerinin yanı sıra yayınlanmış kırık kitabı bulunmaktadır. Gelecek yüzyılların sanatçılarına yön ve ilham verecek eserleri bu günden planlamak amacıyla 1830 lu yıllardan kalan tarihi bir konağı Ebru evi haline getirip yaşayan bir “müze galeri”ye dönüştürmüştür “Ebristan” İstanbul Ebru Evi’nde halen kâğıt, kumaş, seramik, cam, ahşap gibi malzemeler üzerine ebru çalışmalarına devam etmekte; hat, tezhip, minyatür, cilt gibi diğer geleneksel sanatları da uygulayarak sürdürmektedir.
Lot No: 116
Lot: 116
İsmet Gülnihal-İçerik: "Muhammed a.s." Yazı Şekli: Celi Sülüs Yazı Tarih: H. 1427 - M.2006 75x75 cm Yazı: 55x55 cm Not: Yazı 24 Ayar Altın ile yazılmış ve Rokoko süslemesi yapılmıştır. Eskitilmiş altınlı ağaç çerçeve ve müzecamla çerçevelenmiştir. İsmet Gülnihal 1961 Doğumlu olup, Hattat Yusuf Sezer'den; Rık'a Nesih ve Sülüs Yazılarından icazet amıştır. Hattat Prof Dr. Ali Alparslan'dan Talik, Celi Talik, Divani ve Celi Divani yazılarından, hocanın vefatına kadar derslere devam edip sözlü icazet almış, Ali Alparslan Hocanın vefatıyla yazılı icazet alamamıştır. Yurt içindeki yarışmalarda dereceleri vardır. Yurt dışında (İran) hat festivaline katılarak katılım belgesi almıştır. Yurt içinde birçok camiilerde kuşak yazıları vardır. Çeşitli koleksiyonerlerde de yazıları vardır. 6 adet hat sanatı ile ilgili kitabı vardır.
Lot No: 117
Lot: 117
Ali Toy (Baskı)-İçerik: Allah c.c. Yazı Şekli: Modern Hat Tarih: H.1421 - M.2000 Çerçeve: 29x38 cm Ali Toy (Mimar Hattat) 1960 yılında Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde doğdu. Tavşanlı Tunçbilek Lisesi’nden sonra İTÜ Mimarlık Fakültesi’nden 1988 yılında mezun oldu. 1992 yılında Yıldız Üniversitesi Röleve-Restorasyon dalında yüksek lisans yaptı. Prof. Dr. Ali Alparslan’dan talik, divani, rika eğitimi alan Toy, yurtiçinde ve yurt dışında birçok sergiye katıldı. 30 şahsi sergi açtı. Ircica’nın düzenlediği milletlerarası yarışmalarda 6 ödül aldı. Özellikle talik, divani ve modern hat eserleriyle dikkat çeken Ali Toy, modern hatlarda temel geometrik çizgileri kullanıyor. Klasik ve modern hat çalışmalarına İstanbul’da devam eden Toy, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır. 2017 yılında “Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü”ne layık görüldü.
Lot No: 118
Lot: 118
Ahmet Yazıcı-İçerik: Ayet-i Kerime, Saff Suresi 6. Ayet "… ve mubeşşiran bi rasulün ye'ti min bag'dihismuhu Ahmet" "…ben sonra gelecek Ahmet adında bir peygamberi müjdeleyici olarak geldim..." Yazı Şekli: Celi Sülüs Yazı Tarih: H. 1428 - M. 2007 Ebru ve Uygulama: Burcu Kansu Çerçeve: 36x38 cm Yazı: 13x15 cm
Lot No: 119
Lot: 119
Tevfik Kalb-İçerik: "Allah-u Ekber" "Allah Büyüktür" Yazı Şekli: Celi Sülüs Yazı Tarih: H. 1421 - M. 2000 Çerçeve: 38x40 cm Yazı: 20x20 cm Not: Hasan Çelebi'nin icazetli öğrencisi. Tevfik Kalp 1973 yılında Kastamonu'da doğdu. Orta ve lise öğrenimini 1992'de Kastamonu'da bitirdikten sonra aynı yıl Marmara Üniversitesi İlâhiyât Fakültesine başladı ve 1997'de de mezun oldu.Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Geleneksel Türk El Sanatları Bölümü'nde yüksek lisans yaptı. Prof. Dr. Muhittin Serin danışmanlığında “Hoca Mehmed Rasim Efendi ve Hakkında Yazılmış Bir Risalenin İncelenmesi” adlı tezi hazırladı.Hat sanatına ilgisi lise yıllarında başladı. Kastamonu İmam Hatip Lisesi'nde Musa Özdağ ve Rafet Küllüoğlu hocalardan hat çalıştı. 1992'de Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ni kazanınca Hattat Hasan Çelebi'den sülüs ve nesih yazılarını çalışmaya başladı. Temmuz 1996 tarihinde de bu yazılardan icâzet (diploma) aldı. İcazet merasimi IRCICA'da yapıldı. Bu törende Mümtaz Durdu Bey ve Cezayirli Abdülhamit Efendi de icazet aldı.Fakülte döneminde Prof. Dr. Muhittin Serin'den rik‘a çalıştı. Fakülte yıllarında Prof. Dr. Hüsrev Subaşı Hoca'nın da çok desteğini gördü. Sanat sohbetlerine katıldı. Hüsrev Hoca vasıtasıyla Hattat Mehmet Özçay'la tanıştı. Mehmet Özçay'a çalışmalarını göstererek tenkitlerini aldı. Bundan başka Davut Bektaş, Osman Özçay, Efdalüddin Kılıç, Ali Toy, Mehmet Memiş, Savaş Çevik ve Sadri Sayıoğulları gibi hattatlarla tanışarak hatla ilgili bilgisini artırdı.Şubat 1997'de Kuveyt'te düzenlenen “Uluslararası Şehit Hat Yarışması”nda 2. oldu. 1998'de IRCICA tarafından organize edilen “Uluslararası Şeyh Hamdullah Hat Yarışma”nda teşvik ödülü aldı. Pek çok karma sergiye katıldı.Tevfik Kalp şu anda, İstanbul'da öğretmenlik yapmakta, Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İSMEK kurslarında ve Kubbealtı Kültür ve Sanat Vakfı'nda hat hocalığı yapmaktadır.
Lot No: 120
Lot: 120
Hafız Yusuf Sezer-İçerik: Ayet-i Kerime Fatiha Suresi 5. Ayet-i kerime "İhdinas sıratal mustagim" "Bizi doğru yoluna sevk et" Yazı Şekli: Celi Sülüs Yazı Tarih: H. 1419 - M. 1998 Ebru ve Uygulama: Yunus Özel H.1416 - M. 1995 Hatip ebrusu ile süslenmiştir. Çerçeve: 49x65 cm Yazı: 30x46 cm Yusuf Sezer 15.07.1961 tarihinde Kastamonu ili, Devrekani ilçesi, Baltacak köyünde doğdu. İlk tahsilini köyünde Şenlikpazarı Nahiyesinde bitirdi. İlk tahsilden sonra bir sene içerisinde hafız oldu. 1981῾de İstanbul Gazi Osman Paşa İmam Hatip okulundan mezun oldu. Sanatçı evli ve iki çocuk babasıdır.
Lot No: 121
Lot: 121
Şevket Özdem-İçerik: “Mihneti derdi tükenmez bu Cihan’ın bilirim. Kimi görsem müteessir, acırım irkilirim. Hani göster bana, ömründe cefa çekmeyeni. Ne gamım var ne tasam hiç kederim yok diyeni. Hele etrafına dikkatlice göz gezdirver. Azıcık hüznüni anlat azıcık sezdiriver. Dökecek derdini, hicranını senden de beter. Kiminin sakfine konmuş gece baykuşlar öter. Kimi pek sıska mecalsiz. He!.. disen ağlayacak. Uzanan ellere baksan yüreğin sızlayacak. Şükret haline her an beterin var beteri. Yazılır çünkü ezelden bize dehrin kederi. Böyledir dur-i hayatın, gülünüp ağlanacak. İşte kanunu tabiat buna bel bağlayacak. Gülüver her güleni zevkine dalmış sanarak. Gamı at! Hoşçan geçen günleri herdem anarak müteselli oluver, zaten hayatın nesi var. Bence cismin bu kazada kalacak bir sesi var. O sesi kubbede çınlatmadadır işte hüner. Yoksa varlık erimiş mum gibi bir anda söner” Yazı Şekli: Nesih Yazı Tarih: (H.1344 - M.1926 / H.1443-M.2003) Tezhip: H. Fatma Çerçeve: 47x55 cm Yazı: 18x26 cm Not: Hattat Hamit Aytaçın öğrencisi Hattat Nurullah Özlem’in dedesi Şevket Özdem - Erzurum
Lot No: 122
Lot: 122
Mehmet Vehbi (Baskı)-İçerik: Hilye-i Şerife Tarih: H.1316 Yazı: 25x35 cm Yazı: 44x54 cm Çerçeve: 44x54 cm Ketebe Mehmet Vehbi (H. 1298/M.1880-H.1372/M.1953) Not: El yapımı Nepal Kağıdına dönemin özgün baskı ile basılmıştır.
Lot No: 123
Lot: 123
İsmet Gülnihal-İçerik: Hadis-i Şerif “Lâ tezuranneküm salatür racülü ve savmuhü fenzurun fiderahihi ve denanirihi” “Kişinin kıldığı namaz ve orucunu tutması ve namaz kılması sizi yanıltıp aldatmasın küçük büyük menfaatlerindeki davranışına bakın” Yazı Şekli: Celi Sülüs Yazı Tarih: H.1417 - M.1996 Ebru ve Uygulama: Yunus Özel Çerçeve: 47x28 cm Yazı: 14x30 cm İsmet Gülnihal 1961 Doğumlu olup, Hattat Yusuf Sezer'den; Rık'a Nesih ve Sülüs Yazılarından icazet amıştır. Hattat Prof Dr. Ali Alparslan'dan Talik, Celi Talik, Divani ve Celi Divani yazılarından, hocanın vefatına kadar derslere devam edip sözlü icazet almış, Ali Alparslan Hocanın vefatıyla yazılı icazet alamamıştır. Yurt içindeki yarışmalarda dereceleri vardır. Yurt dışında (İran) hat festivaline katılarak katılım belgesi almıştır. Yurt içinde birçok camiilerde kuşak yazıları vardır. Çeşitli koleksiyonerlerde de yazıları vardır. 6 adet hat sanatı ile ilgili kitabı vardır.
Lot No: 124
Lot: 124
Ali Toy (Baskı)-İçerik: "Maşallah" Çerçeve: 40x73 cm
Lot No: 125
Lot: 125
Ali Toy (Baskı)-İçerik: "Allah" Çerçeve: 35x73 cm
Lot No: 126
Lot: 126
Ali Toy (Baskı)-İçerik: ""İyyake na'büdü ve iyyake nestain" "Biz yalnız sana ibadet ederiz ve ancak senden yardım dileriz." Çerçeve: 62x89 cm
Lot No: 127
Lot: 127
Fani-İçerik: "Allah c.c." "Muhammed a.s." Yazı Şekli: Celi Sülüs Yazı Tarih: H.1444 Yazı: 50x60 cm Çerçeve: 67x80 cm
Lot No: 128
Lot: 128
Ekrem Eşkin-İçerik: Ayet-i Kerime "Ela bi zikrillahi tetmeinnul kulub" "Dikkat ediniz! Allah'ı zikirle kalpler huzura kavuşur" Yazı Şekli: Celi Talik Yazı Tarih: H. 1441 Yazı: 98x32 cm Çerçeve:112x46 cm
Lot No: 129
Lot: 129
Ekrem Eşkin-İçerik: Ayet-i Kerime "Fe innel meal usri yusra inne meal usri yusra" "Her zorlukla kolaylık ve her kolaylık zorlukla beraberdir" Yazı Şekli: Celi Sülüs Yazı Tarih: H.1440 Yazı: 92x24 cm Çerçeve: 108x40 cm
Lot No: 130
Lot: 130
Ekrem Eşkin-İçerik: "Allahü veliyyit tevfik" "Allah ne güzel tevfik sahibidir." Yazı Şekli: Celi Sülüs Yazı Tarih: H. 1441 Yazı: 92x34 cm Çerçeve: 108x50 cm
Lot No: 131
Lot: 131
İranlı Hattat Amir Zarghami-İçerik: "Hacı Kabe Yolunda Ben Hakkın Didarina Talibim, O Evi Arıyor Ben İse Ev Sahibini" Beyit Yazı: 22x14 cm Çerçeve: 47x38 cm Amir Zarghami 1982 yılında İran'da doğmuştur. 2002- 2005: Marand Üniversitesi Matematik Lisans. 1996-2006: Deneyimli eğitmenler gözetiminde özel sınıflarda kaligrafi ve boyama öğrenmiştir. 2006: İranlı Hattatlar Derneği onur derecesi almıştır. 2008-2013: Tahran U.A.S.T Üniversitesi hat ve grafik bölümlerinde eğitmenlik yapmıştır. 2009-2012: Tahran'da görsel sanatlar okulu kuruluşunda bulunmuştur. Karma Sergiler 2004-2015: Yurt içinde ve yurt dışında 60'dan fazla karma sergiye ve sanat festivallerine katılmıştır. Kişisel Segiler 2007-2013: İran'ın Tahran, Tebriz ve Marand şehirlerinde 7 kişisel sergide bulunmuştur. 2010: Ankara resim ve heykel müzesi 2016: Cumhurbaşkanlığı İstanbul Sergisi Sanat ve festival yarışmaları 2004: İran'da sanat festivallerinde gençlik grubunda seçilen kişiler arasında derecelenmiştir. 2006: İran'da sanat festivalleri ve dini edebiyat forumunda derecelendirmede ilk sırada yer almıştır. 2007: İran'da sanat festivalleri ve dini edebiyat forumunda derecelendirmede ikinci sırada yer almıştır. 2009: İran'ın Tahran şehrinde kaligrafi ve modern hat yarışmasında derecelendirmede ilk sırada yer almıştır. 2012: İran'da nevruz küresel kutlama uluslararası festivalinde modern sanat hat sanatında derece almıştır. 2013: İran'da Kur'an-ı Kerim uluslararası sergisinde modern hat sanatında derece almıştır.
Lot No: 132
Lot: 132
İrfan Seçkin-İçerik: "Allah" Yazı şekli: Modern Hat Ölçü: 44x119 cm
Lot No: 133
Lot: 133
Timuçin Tanarslan-İçerik: Esma'ül Hüsna'dan Bir Bölüm Yazı Şekli: Celi Divani Yazı Yazı: 47x27 cm Çerçeve:70x50 cm
Lot No: 134
Lot: 134
Hattat Amir Zarghami-Yazı Şekli: Celi Sülüs Yazı Yazı: 50x70 cm Çerçeve: 59x79 cm
Lot No: 135
Lot: 135
Muhammed Mağ-İçerik: "Barekallah" Ebru: Fuad Başar Yazı: 33x48 cm Çerçeve:45x61 cm
Lot No: 136
Lot: 136
Ahmet Nuri Efendi-İçerik: Resim Not: "Darul muallimin mektebi Rüşdiye 3. sene şakirdanından Taşköprülü Ahmet Nuri Efendi tersim eylemiştir. İç: 26x31 cm Çerçeve: 35x40 cm
Lot No: 137
Lot: 137
Suphi Efendi-İçerik: Sahibu şeref ve şan olan aba-ü ecdad gelse, iftihar ederse doğru söylemiş olursun. Lakin şu kadar ki; onlar fena bir veled vücuda getirmişlerdir. Sen yalnız kendi ef'aline bak! Ona güven. Yoksa Med ü şeref, neseb gibi mevrus (miras kalmış) olur zannetme! Pederi vefat etmiş olan yetim değildir. Yetim; ancak akıl ve edepten mahrum kalmış bi çarelerdir Yazı Şekli: Rık'a Yazı Yazı: 35x40 cm Çerçeve: 48x54 cm
Lot No: 138
Lot: 138
Hilye-i Şerife (Ketebesiz)-İçerik: Hilye-i Şerife Ölçü: 27x37 cm
Lot No: 139
Lot: 139
Hacı Ramazanzade ve Hacı Nuhzade Ticarethanesi (Ketebesiz)-İçerik: Hacı Ramazanzade ve Hacı Nuhzade Ticarethanesi Yazı Şekli: Tabele Yazısı Ölçü: 47x31 cm
Lot No: 140
Lot: 140
Ali Toy (Baskı)-İçerik: Allah ve Muhammed Yapım Şekli: Makili Modern Hat Baskı Yazı: 35x84 cm Çerçeve: 75x120 cm
Lot No: 141
Lot: 141
Yusuf Ketebeli-İçerik: Muhammed a.s. Yazı Şekli: Celi Sülüs Yazı Tarih: H. 1442 Yazı Çap: 23 cm Çerçeve: 40x40 cm
Lot No: 142
Lot: 142
Fani-İçerik: "Allahu cemilun yuhibbul cemal" "Allah güzeldir Güzel olanı sever" Yazı Şekli: Celi Sülüs Yazı Tarih: H.1442 Yazı: 24x24 cm Çerçeve: 40x40 cm
Lot No: 143
Lot: 143
Meşk (Ketebesiz)-İçerik: Meşk Yazısı Yazı Şekli: Sülüs ve Nesih Yazı Yazı: 19x11 cm Çerçeve: 41x33 cm
Lot No: 144
Lot: 144
Osman R.A. (Ketebesiz)-İçerik: Osan r.a. Yazı: 35x36 cm Çerçeve: 50x50 cm
Lot No: 145
Lot: 145
Ayetel Kürsi (Ketebesiz)-İçerik: Ayetel Kürsi Yazı Şekli: Celi Divani Yazı Ölçü: 33x100 cm
Lot No: 146
Lot: 146
Felak ve Nas Sureleri (Ketebesiz)-İçerik: Felak ve Nas Sureleri Yazı Şekli: Celi Divani Yazı Yazı: 32x47 cm Çerçeve: 55x69 cm
Lot No: 147
Lot: 147
Seyit Yusuf -İçerik: Hilye-i Şerife Yazı: 35x45 cm Çerçeve: 46x57 cm
Lot No: 148
Lot: 148
Allah C.C. (Ketebesiz)-İçerik: Allah c.c. Yazı: Tekke Yazısı Yapım Şekli: Boncuk İşi Müsenna Yazı Yazı: 32x54 cm Çerçeve: 54x76 cm
Lot No: 149
Lot: 149
Osmanlı Tuğra (Ketebesiz)-İçerik Osmanlı Tuğra (Arma) Yazı: 35x45 cm Çerçeve: 62x83 cm
Lot No: 150
Lot: 150
Sezer Ketebeli-İçerik: Fatiha, Felak ve Nas Sureleri Yazı Şekli: Celi Divani Yazı Tarih: H. 1443 Ölçü: 33x100 cm
Lot No: 151
Lot: 151
El Mâruf Abdullah-Ketebesi: El Mâruf Abdullah Çerçeve: Marküteri ve Hatemkâri İşçilikli Yazı: 48x68 cm Çerçeve: 70x92 cm
Lot No: 152
Lot: 152
Ekrem Eşkin-İçerik: "Yaz Hazreti Pir Seyyit Sultan Mehmet Nurettin Cerrahi" Yazı Şekli: Celi Sülüs Yazı Tarih: H.1431 - M. 2010 Yazı: 62x58 cm Çerçeve: 94x90 cm
Lot No: 153
Lot: 153
Mümtaz Seçkin Durdu-İçerik: Peygamber efendimizi metheden şiir Yazı Şekli: Nesih Yazı Tezhip: Sevgi Şengül Tarih: 2014 Yazı: 47x40 cm Çerçeve: 74x83 cm
Lot No: 154
Lot: 154
Ali Hüsrevoğlu-İçerik: Huzur Ya Rabbi Tarih: H. 1443 Yazı: 58x19 cm Çerçeve: 79x39 cm Not: Ebru üzerine orijinal bir eserdir. İs mürekkebi kullanılmıştır.
Lot No: 155
Lot: 155
Tolga Ayvazlar-İçerik: İstif Besmele Tezhip: Tolga Ayvazlar Yazı: 29x38 cm Çerçeve: 49x60 cm Not: Talik hatla yazılmış son derece güzel yan bordür ve klasik tezhiple süslenmiş Tolga hocanın eski bir çalışması.
Lot No: 156
Lot: 156
Yusuf İzzettin Sav-İçerik: Ayet-i Kerime Fatır Suresi 35. Ayet Yazı Şekli: Celi Sülüs ve Nesih Kıt'a Tezhip: Safiye Ocaklı Tarih: H.1418- M. 1997 Yazı: 55x42 cm Çerçeve: 82x67 cm
Lot No: 157
Lot: 157
Ekrem Eşkin-İçerik: Pençe-i Al-i Aba; Hz.Muhammed, Hz.Ali, Hz.Hasan, Hz.Hüseyin ve Hz. Fâtıma'nın adları yazmaktadır. Yazı Şekli: Sülüs Ölçü: 26x29 cm Not: 23.75 ayar zerendud
Lot No: 158
Lot: 158
Ekrem Eşkin-İçerik: Lafzatullah ve Ayet-i Kerime Yazı Şekli: Sülüs Ölçü: 35x35 cm Not: 23.75 ayar altın zerendud yazı
Lot No: 159
Lot: 159
Ekrem Eşkin-İçerik: Besmele-i Şerife Yazı Şekli: Tuğra Yazı Ölçü: 55x33 cm Not: 23.75 ayar altın zerendud yazıdır.
Lot No: 160
Lot: 160
Ekrem Eşkin-İçerik: Ya Hak Yazısıdır Yazı Şekli: Sülüs müsenna istif Yazı: 34x40 cm Çerçeve: 47x53 cm
Lot No: 161
Lot: 161
Hikmetin Başı Allah Korkusudur (Ketebesiz)-İçerik: Hikmetin başı Allah korkusudur. Yazı Şekli: Talik Yazı Ölçü: 19x13 cm
Lot No: 162
Lot: 162
Hoca İşi Meşk (Ketebesiz)-İçerik: Hoca İşi Meşk Ölçü: 22x11 cm
Lot No: 163
Lot: 163
Allah’ın farzlarını yerine getir ki itaatkar olasın (Ketebesiz)-İçerik: Allah’ın farzlarını yerine getir ki itaatkar olasın. Yazı Şekli: Sülüs Yazı Ölçü: 15x9 cm
Lot No: 164
Lot: 164
Besmele-i Şerife (Ketebesiz)-İçerik: Besmele-i Şerife Yazı Şekli: Talik Yazı Ölçü: 16x4 cm
Lot No: 165
Lot: 165
Kabe Minyatürü (Ketebesiz)-İçerik: Kabe Minyatürü Yazı: 49x36 cm Çerçeve: 65x54 cm
Lot No: 166
Lot: 166
Turan Sevgili-İçerik: Dost ararsan Allah yeter Musahib ararsan Kur'an yeter Devlet ararsan kanaat yeter Nasihat ararsan ölüm yeter. Ölçü: 57x34 cm
Lot No: 167
Lot: 167
Ekrem Eşkin-İçerik: "Kalpler ancak Allah’ı anmakla huzura kavuşur." Yazı Şekli: Celi Talik Yazı Yazı: 105x30 cm Çerçeve: 51x125 cm
Lot No: 168
Lot: 168
Yusuf Sezer (Hafız)-İçerik: "Sen, Seyyitsin SEN" Yazı Şekli: Celi Sülüs Yazı Tarih: H.1415 - M.1994 Ebru ve Uygulama: Muhammet Çevik Öğr. Görevlisi Adıyaman Yazı: 51x36 cm Çerçeve: 75x60 cm Not: Peygamberimiz Med-ü sena etmek için söylenen sözdür.
Lot No: 169
Lot: 169
Ali Toy (Baskı)-İçerik: Fatiha Suresi 3 Ayeti. "İyya kenabudu ve iyya kenestain" "Ancak sana kulluk eder ve ancak senden isteriz." Yazı Şekli: Celi Talik Yazı Tarih: H.1419 Çerçeve:100x72 cm Yazı:84x55 cm Not: Özgün Hint kağıdına baskı yazı. Ali Toy (Mimar Hattat) 1960 yılında Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde doğdu. Tavşanlı Tunçbilek Lisesi’nden sonra İTÜ Mimarlık Fakültesi’nden 1988 yılında mezun oldu. 1992 yılında Yıldız Üniversitesi Röleve - Restorasyon dalında yüksek lisans yaptı. Prof. Dr. Ali Alparslan’dan talik, divani, rika eğitimi alan Toy, yurt içinde ve yurt dışında birçok sergiye katıldı. 30 şahsi sergi açtı. Ircica’nın düzenlediği milletlerarası yarışmalarda 6 ödül aldı. Özellikle talik, divani ve modern hat eserleriyle dikkat çeken Ali Toy, modern hatlarda temel geometrik çizgileri kullanıyor. Klasik ve modern hat çalışmalarına İstanbul’da devam eden Toy, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır. 2017 yılında “Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü”ne layık görüldü.
Lot No: 170
Lot: 170
Ali Toy (Baskı)-İçerik: "İyyake na'budu ve iyyake nestein." "Ancak sana kulluk eder ve ancak senden yardım isteriz." Yazı Şekli: Celi Talik Yazı Tarih: H.1419 Çerçeve:65x92 cm Yazı:40x70 cm Not: (Prof. Dr. Ali Alparslan'dan icazet almış ülkemizin tanınmış hattatlarındandır. El yapımı içinde çiçek ve yaprak olan kağıda Özgün Baskı yapılmıştır.) Ali Toy (Mimar Hattat) 1960 yılında Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde doğdu. Tavşanlı Tunçbilek Lisesi’nden sonra İTÜ Mimarlık Fakültesi’nden 1988 yılında mezun oldu. 1992 yılında Yıldız Üniversitesi Röleve - Restorasyon dalında yüksek lisans yaptı. Prof. Dr. Ali Alparslan’dan talik, divani, rika eğitimi alan Toy, yurt içinde ve yurt dışında birçok sergiye katıldı. 30 şahsi sergi açtı. Ircica’nın düzenlediği milletlerarası yarışmalarda 6 ödül aldı. Özellikle talik, divani ve modern hat eserleriyle dikkat çeken Ali Toy, modern hatlarda temel geometrik çizgileri kullanıyor. Klasik ve modern hat çalışmalarına İstanbul’da devam eden Toy, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır. 2017 yılında “Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü”ne layık görüldü.
Lot No: 171
Lot: 171
Ali Toy (Baskı)-İçerik:Besmele-i Şerife Yazı Şekli: Celi Talik Yazı Tarih: H.1419 - M.1998 Çerçeve:58x80 cm Yazı:34x55 cm Not: Paspartu ile çerçevelenmiştir. 1998 yıllarındaki tekniği ile BASKI YAZI altın yaldızla. Ali Toy (Mimar Hattat) 1960 yılında Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde doğdu. Tavşanlı Tunçbilek Lisesi’nden sonra İTÜ Mimarlık Fakültesi’nden 1988 yılında mezun oldu. 1992 yılında Yıldız Üniversitesi Röleve - Restorasyon dalında yüksek lisans yaptı. Prof. Dr. Ali Alparslan’dan talik, divani, rika eğitimi alan Toy, yurt içinde ve yurt dışında birçok sergiye katıldı. 30 şahsi sergi açtı. Ircica’nın düzenlediği milletlerarası yarışmalarda 6 ödül aldı. Özellikle talik, divani ve modern hat eserleriyle dikkat çeken Ali Toy, modern hatlarda temel geometrik çizgileri kullanıyor. Klasik ve modern hat çalışmalarına İstanbul’da devam eden Toy, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır. 2017 yılında “Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü”ne layık görüldü.
Lot No: 172
Lot: 172
Subhi Efendi-İçerik: “Haktan bulur eden kötülük, benden olması!” Yazı Şekli: Sülüs Yazı Tarih: 23 Ocak 1948 Yazı: 7x14 cm Çerçeve: 25x31 cm Not: Üsk. Nasuhi Dergahı Şeyhi