43- "138 Sanatçı 500 Eser" Yılın En Büyük İlk Tablo Müzayedesi
KATEGORİ KISMINDAN SANATÇILARA ULAŞABİLİRSİNİZ :)
Antikalarım.com'dan Herkese Merhabalar.
-Müzayede komisyonu %15'dir
-İptal Veya Cayma Durumunda Toplam Tutarın %30'unu Ödemek Zorundasınız.
MÜZAYEDE AÇIKLAMASI
Pey verebilmek ve canlı müzayedelerimize katılabilmeniz için üye olmanız veya üye girişi yapmanız gerekmektedir
Değerli Antikalarım.com ailesi;
Sizin için özenle hazırlamış olduğumuz ve sizlere sanatı sanatla sunduğumuz "138 Sanatçı 500 Eser" Müzayedemize hepiniz hoş geldiniz :)
Müzayedemiz antikalarim.com adresimizde 31/12/2023 günü yayına girmiş olup, 07/01/2024 Pazar günü saat 15:30’a kadar pey alımına devam etmektedir.
07/01/2024 PAZAR günü saat 15:30'da ise canlı online müzayedemiz, antikalarim.com adresimizde başlayacaktır.
-KAZANDIĞINIZ ESERLERİ ARTIK KREDİ KARTIYLA ÖDEYEBİLİRSİNİZ :)
Not:
-Kazanılan eserlerin ödemesi 7 iş günü içinde yapılmadığı taktirde hukuki işlem başlatılacaktır. Özel durumları firmamıza bildiriniz.
-Eserlerin fotoğraflarını incelerken, daha net bir görüntü için ekran parlaklığınızı açmanızı öneririz.
-Eserlerin ölçülerini dikkatlice okumanızı rica ederiz.
-Açık artırmadan alınan eserler kesinlikle geri iade edilemez.
Bizimle +905366612464 numaralı Antikalarım.com whatsapp hattından 7/24 iletişime geçebilirsiniz.
Eser teslimi ile ilgili bilgilendirme:
Değerli üyemiz, kazanmış olduğunuz eserler, canlı müzayede bittikten hemen sonra ekip arkadaşlarımız tarafından size ulaşması için özenle hazırlanacaktır.
Kazanmış olduğunuz eserlerin toplam tutarını tarafımıza ilettikten sonra, eserleriniz en kısa zamanda anlaşmalı olduğumuz “Yurtiçi Kargo” firmasına teslim edilecektir.
Eserlerinizin kargo firmasına teslimi yapıldıktan sonra tarafınıza ulaşması ortalama “2-3” iş günüdür.
Saygılarımızla:
Antikalarım.com
Neriman Şahin
Tuval Üzeri Yağlı Boya "Köy"
50x60 cm
Neriman Şahin
1969 yılında Ankara'da doğmuştur. Resim hayatına 2009 yılında başlamıştır. Halk Eğitim Merkezleri'nde eğitmen olarak görev almış ve 2016 yılında kendi atölyesini kurmuştur. Yurt içinde ve yurt dışında birçok kişisel ve karma sergiye katılmıştır. Şu anda çalışmalarına kendi atölyesinde devam etmektedir.
Faysal Çakmaz
Tuval Üzeri Yağlı Boya
50x40 cm
Faysal Çakmaz
Batman doğumlu bir sanatçıdır ve resim serüvenine genç yaşlarda başlamıştır. Lekesel fırça darbeleriyle izleyiciye şiirsel bir izlenim bırakmakta ve umut aşılamaktadır.
Sanatçı, gün geçtikçe daha fazla ilgi görmektedir. Genç yaşına rağmen elde ettiği başarı, öğretmeni Sabahattin Camcı'nın öğretilerinden kaynaklanmaktadır. Özellikle İstanbul temalarında ortaya koyduğu başarı dikkat çekicidir. Natürmort, manzara ve modern çalışmalarında da aynı başarıyı sürdürmektedir. Sanatını İstanbul'daki atölyesinde icra etmektedir.
Serap Demirağ
40x55 cm
Serap Demirağ
Sanat hayatına adım attığı ilk yıllarda resme olan ilgisini keşfetti. 1970 yılında İstanbul'da doğdu ve yetişkinlik dönemine kadar çeşitli sanat akademilerinde eğitim aldı. Sanatçı, bu dönemde resim konusundaki doğal yeteneğini geliştirmek adına özverili bir şekilde çalıştı.
Demirağ, sanat kariyerine ilk adımlarını çeşitli sergilerle atmıştır. Sergileri arasında Kdz. Ereğli'de (1971), Kdz. Ereğli'de (1973), Kökten Sanat Galerisi'nde (İstanbul 1982), Erenköy İş Sanat Galerisi'nde (1984), Taksim Sanat Galerisi'nde (1986) gibi önemli etkinlikler bulunmaktadır. Ankara Sanat Dergisi'nin Türk Plastik Sanatçıları Ansiklopedisi'nde eserleri yer almıştır (1972).
Aynı zamanda, ünlü Hollandalı ressam Zef Clement'in özel öğrencisi olarak çalışma fırsatı bulmuştur (1983). Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde lisans eğitimini tamamlamıştır (1985-1986).
Demirağ'ın eserleri, mistik bir coşkuyla şekillenmiş olup, subjektif yansımalar ve fantastik unsurlar içermektedir. Tabloları, derinlikli sembollerle insanın kardeşlik anlayışını yansıtmaya yöneliktir.
Neriman Şahin
Tuval Üzeri Yağlı Boya "Köy"
60x50 cm
Neriman Şahin
1969 yılında Ankara'da doğmuştur. Resim hayatına 2009 yılında başlamıştır. Halk Eğitim Merkezleri'nde eğitmen olarak görev almış ve 2016 yılında kendi atölyesini kurmuştur. Yurt içinde ve yurt dışında birçok kişisel ve karma sergiye katılmıştır. Şu anda çalışmalarına kendi atölyesinde devam etmektedir.
Yavuz Saraçoğlu
Tuval Üzeri Yağlı Boya "Galata"
35x50 cm
Yavuz Saraçoğlu
1960 yılında Sivas'ta doğmuştur. Sanat eğitimine Maltepe'deki Kasım Koçak Atölyesi'nde özgün baskı tekniğini öğrenerek başlamıştır. İlk kişisel resim sergisini 1992 yılında Maltepe Sanat Galerisi'nde açan sanatçı, 16 kişisel sergi düzenlemenin yanı sıra birçok karma sergiye de katılmıştır. Ayrıca, 2007-2012 yılları arasında İstanbul Grafik Sanatlar Müzesi (İMOGA)'nde gravür alanında çalışmalarını sürdürmüştür. Saraçoğlu, şu anda Kadıköy Don Kişot Sanat Atölyesi'nde çalışmalarına devam etmektedir.
Neriman Şahin
Tuval Üzeri Yağlı Boya "Kırmızı Ağaç Serisi Peyzaj"
40x50 cm
Neriman Şahin
1969 yılında Ankara'da doğmuştur. Resim hayatına 2009 yılında başlamıştır. Halk Eğitim Merkezleri'nde eğitmen olarak görev almış ve 2016 yılında kendi atölyesini kurmuştur. Yurt içinde ve yurt dışında birçok kişisel ve karma sergiye katılmıştır. Şu anda çalışmalarına kendi atölyesinde devam etmektedir.
Zuzu (Zuhal Neccar)
Tuval Üzeri Yağlı Boya "Natürmort"
50x35 cm
Zuzu (Zuhal Neccar)
1993 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'ne girdi ve öğrenimine Prof. Devrim Erbil ve Prof. Kemal İskender atölyelerinde devam etti. 1997 yılında Prof. Neş’e Erdok'un atölyesinden mezun oldu. Katıldığı resim yarışmalarında eserleri sergilenmeye değer bulundu.
21 yıl boyunca devlet okullarında (MEB) resim öğretmenliği yaptı. Öğretmenlik görevini sürdürürken bir yandan resim yapmaya devam etti ve 13 kişisel sergi açtı. Emekli olduktan sonra da iki kişisel sergi daha açtı ve fuarlara katılmaya devam etti. Toplamda 15 kişisel sergiye sahip olan sanatçı, birçok karma resim sergisine katıldı. Eserleri kamu ve özel koleksiyonlarda yer almaktadır.
Çalışmalarını İstanbul'daki atölyesinde sürdürmektedir.
Yavuz Balkan
Tuval Üzeri Yağlı Boya "Kuzgun"
50x60 cm
Yavuz Balkan
Grafik sanatçısı ve ressamdır. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü'nde lisans eğitimini tamamlamış ve sanat yolculuğuna burada başlamıştır. Daha sonra sanat eğitimine Haliç Üniversitesi'nde yüksek lisans seviyesinde devam etmiştir.
Sanat anlayışını, sanatın "algılama", "özümseme" ve "dışavurum" biçemi olarak gören Balkan, eserlerindeki konu çeşitliliğiyle dikkat çeker. Eserlerinde genellikle yaşamın gözden kaçan detaylarına odaklanır ve bu detayları çeşitli temalarla zenginleştirir. Antik çağlardan günümüze kadar uzanan semboller, şifreler, masallar ve mistisizm, Balkan'ın çalışmalarının odak noktaları arasında yer alır.
Sanatçı, insanlığın giderek yabancılaştığı doğanın cömertliğine ve doğanın sunduğu nimetlere vurgu yapar. Doğanın kendisi, Balkan'ı doğrudan veya dolaylı olarak etkileyen, ilham kaynağı olan bir unsurdur. Geçmişin izlerini sürerek, yaşanmışlıkların geride bıraktığı izlerin incelenmesi, sanatında önemli bir yer tutar.
Yavuz Balkan, farklı varyantlardaki aynı konuyu seriler halinde ele alır ve bu argümanları görsel sanat pratiği olan resimle aktarır. Genellikle geleneksel sanat tekniklerini tercih eden Balkan, eserlerinde mürekkep, akrilik, yağlı boya ve bazen de ready-made (hazır malzeme) gibi farklı teknikleri kullanarak eserlerinin içeriğine ve konseptine uygunluk sağlar.
Sanatçı, eserlerindeki çeşitlilik ve derinlikle, izleyiciler üzerinde farklı duygusal ve düşünsel katmanlar oluşturmayı amaçlar. Sanatını sergileyerek ve yeni eserler üreterek, sanatseverlerle etkileşim halinde olmaya devam etmektedir.
Atalay Köseoğlu
Tuval Üzeri Yağlı Boya "Gelincikler"
160x50 cm
Atalay Köseoğlu
Çocukluğundan itibaren güvercinlerle iç içe bir ortamda büyümüş ve doğal unsurlara, özellikle kuşlara ve bitkilere olan ilgisiyle resim yapmaya başlamıştır. 7 yaşından itibaren resim sanatına ilgi duymuş ve 9 yıl boyunca karakalem çalışmaları yaparak kendini geliştirmiştir.
80'li yıllarda Bakü'nün ünlü ressamları Ferdi Ergüder, Namiq İsmayilzade ve Mikayil Abdullayev gibi sanatçıların öğretileriyle Ergüderler Resim Atölyesi'nde çalışmalar yaparak sanatındaki gelişimine hız kazandırmıştır. Aynı dönemde bir yerel dergide sanat ve basın danışmanlığı da yapmıştır.
İlk sergisi karakalem çalışmalarından oluşmuş olup Ortaköy'de başlamış ve yurdun farklı illerinde fuarlar ve salonlarda 57 adet karma ve kişisel sergi açmıştır. Hollanda'nın bir sanat danışmanının daveti üzerine Utrecht'e giderek çalışmalarda bulunmuş, iç mekan duvar resimleri ve portreler yapmış ve iki kısa süreli sergi gerçekleştirmiştir.
Köseoğlu'nun eserleri arasında serbest, gerçekçi, soyut ve modern temalara ait resimler de bulunmakta olup müzayede evlerinde satışa sunulmuştur. Sanatçının eserlerini değerli gören tanınmış kişiler, kuruluşlar ve koleksiyonerler, eserlerini koleksiyonlarına katmış ve bu eserler hakkında referans yazıları yazmışlardır. Ayrıca, kitap resimleme dalında 13 başarı plaketi kazanmıştır.
Köseoğlu, çeşitli TV ve radyo programlarına katılarak canlı çalışmalar yapmış ve fotoğraf sanatçısı kimliğiyle resimlerine renk ve fark katmıştır.
Javad Ghaffari DEV BOY
Tuval Üzeri Akrilik Boya "Süleymaniye Camii" Dev Ölçü
198x148 cm
İranlı ressam Javad Ghaffari
Pandemi öncesi İran'dan Türkiye'ye taşınmıştır. Sanatsal çalışmalarında kullanmış olduğu sıra dışı "şorre" tekniği ile öne çıkmaktadır.
İran'daki ekonomik zorluklar sebebiyle birkaç eserini alıp İstanbul'a gelen Ghaffari, bir arkadaşının tavsiyesi üzerine Van'a gitmiştir. Van'ın misafirperver ortamından etkilenen Ghaffari, kente yerleştikten sonra sanatsal üretimlerine odaklanmıştır.
İran Tebriz'deki Sanat Üniversitesi'nde öğretim üyesi olarak çalışmadan önce, Ghaffari resim yaparken kullandığı ve "şırınga tekniği" olarak bilinen "şorre" tekniği ile bilinmektedir. Geçtiğimiz yılın Temmuz ayında Van'da bir sanat galerisinde "Anneler" temalı sergisini düzenleyen Ghaffari, daha sonra Van'ın tarihi yapılarını resmettiği tablolarını sergilemek istemiş, ancak resimlerine ilgi gösteren yetkili kurumlardan yeterli ilgiyi görememiştir.
Ghaffari, kendi geliştirdiği şorre tekniğinin, boyayı doğrudan şırıngayla tuval üzerine aktararak, renkleri daha canlı ve içlerinde ışık gibi etkiler yaratmayı hedeflediğini belirtmiştir.
Kemalettin Furtuna
Tuval Üzeri Yağlı Boya "Gece"
68x43 cm
Kemalettin Furtuna
1956 yılında Sivas'ın Koyulhisar ilçesinde doğmuştur. Eğitim hayatını tamamlamak üzere Çorum Eğitim Enstitüsü'nden 1980 yılında mezun olmuştur. Ancak 12 Eylül döneminde öğretmenlik görevinden alınmış ve bu tarihten itibaren esnaflık yapmaya başlamıştır.
Özbek ressam İsfendiyar Haydar'ın yoksul yaşamına olan ilgisi, Furtuna'nın dikkatini çekmiştir. Aynı zamanda Picasso ve diğer ünlü ressamların hayat hikayeleri de onun ilgisini çekmiş ve okumuştur. Furtuna'nın resme olan ilgisi, İsfendiyar Haydar ile tanışmasıyla başlamıştır. Ona göre, İsfendiyar Haydar'ın resimlerini sadece karın tokluğu karşılığında insanlara vermesi, sanata duyduğu saygıyı ifade etmektedir.
Bilgin Çelik
Tuval Üzeri Yağlı Boya "Sürreal Çalışma"
80x100 cm
Bilgin Çelik
1957 yılında Rize-Çayeli doğumludur. Sanat eğitimine İstanbul Atatürk Eğitim Enstitüsü Resim Bölümü'nde başlamış ve 1980 yılında mezun olmuştur. Daha sonra Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü'nde lisans programını tamamlamıştır (1986). Çeşitli özel ve devlet okullarında öğretmenlik ve yöneticilik yapmıştır. Halen çalışmalarını özel atölyesinde sürdürmektedir.
Sanat dünyasına adım atmak isteyen öğrenciler için güzel sanatlara yönelik öğrenme ve gelişme ortamını sunarak, Ressam Bilgin Çelik deneyimli uzmanlığıyla figür çalışmaları, kompozisyon, sınava yönelik imgesel çizim ve doku yöntemleri gibi çeşitli eğitim konularında rehberlik sağlamaktadır.
Bilgin Çelik
Tuval Üzeri Yağlı Boya "Sürreal Fantastik Çalışma"
80x100 cm
Bilgin Çelik
1957 yılında Rize-Çayeli doğumludur. Sanat eğitimine İstanbul Atatürk Eğitim Enstitüsü Resim Bölümü'nde başlamış ve 1980 yılında mezun olmuştur. Daha sonra Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü'nde lisans programını tamamlamıştır (1986). Çeşitli özel ve devlet okullarında öğretmenlik ve yöneticilik yapmıştır. Halen çalışmalarını özel atölyesinde sürdürmektedir.
Sanat dünyasına adım atmak isteyen öğrenciler için güzel sanatlara yönelik öğrenme ve gelişme ortamını sunarak, Ressam Bilgin Çelik deneyimli uzmanlığıyla figür çalışmaları, kompozisyon, sınava yönelik imgesel çizim ve doku yöntemleri gibi çeşitli eğitim konularında rehberlik sağlamaktadır.
Javad Ghaffari
Tuval Üzeri Şırınga Tekniği İle Akrilik Boya "İstanbul Sokak"
60x90 cm
İranlı ressam Javad Ghaffari
Pandemi öncesi İran'dan Türkiye'ye taşınmıştır. Sanatsal çalışmalarında kullanmış olduğu sıra dışı "şorre" tekniği ile öne çıkmaktadır.
İran'daki ekonomik zorluklar sebebiyle birkaç eserini alıp İstanbul'a gelen Ghaffari, bir arkadaşının tavsiyesi üzerine Van'a gitmiştir. Van'ın misafirperver ortamından etkilenen Ghaffari, kente yerleştikten sonra sanatsal üretimlerine odaklanmıştır.
İran Tebriz'deki Sanat Üniversitesi'nde öğretim üyesi olarak çalışmadan önce, Ghaffari resim yaparken kullandığı ve "şırınga tekniği" olarak bilinen "şorre" tekniği ile bilinmektedir. Geçtiğimiz yılın Temmuz ayında Van'da bir sanat galerisinde "Anneler" temalı sergisini düzenleyen Ghaffari, daha sonra Van'ın tarihi yapılarını resmettiği tablolarını sergilemek istemiş, ancak resimlerine ilgi gösteren yetkili kurumlardan yeterli ilgiyi görememiştir.
Ghaffari, kendi geliştirdiği şorre tekniğinin, boyayı doğrudan şırıngayla tuval üzerine aktararak, renkleri daha canlı ve içlerinde ışık gibi etkiler yaratmayı hedeflediğini belirtmiştir.
Faysal Çakmaz
Tuval Üzeri Yağlı Boya "Çiçek Buketi"
30x40 cm
Faysal Çakmaz
Batman doğumlu bir sanatçıdır ve resim serüvenine genç yaşlarda başlamıştır. Lekesel fırça darbeleriyle izleyiciye şiirsel bir izlenim bırakmakta ve umut aşılamaktadır.
Sanatçı, gün geçtikçe daha fazla ilgi görmektedir. Genç yaşına rağmen elde ettiği başarı, öğretmeni Sabahattin Camcı'nın öğretilerinden kaynaklanmaktadır. Özellikle İstanbul temalarında ortaya koyduğu başarı dikkat çekicidir. Natürmort, manzara ve modern çalışmalarında da aynı başarıyı sürdürmektedir. Sanatını İstanbul'daki atölyesinde icra etmektedir.
Neriman Şahin
Tuval Üzeri Yağlı Boya "Kırmızı Ağaç Serisi Peyzaj"
50x50 cm
Neriman Şahin
1969 yılında Ankara'da doğmuştur. Resim hayatına 2009 yılında başlamıştır. Halk Eğitim Merkezleri'nde eğitmen olarak görev almış ve 2016 yılında kendi atölyesini kurmuştur. Yurt içinde ve yurt dışında birçok kişisel ve karma sergiye katılmıştır. Şu anda çalışmalarına kendi atölyesinde devam etmektedir.
Sabri Akça
Kağıt Üzeri Akrilik Boya "Soyut Bir Çalışma"
42x36 cm
Sıradışı bir eserdir.
Sabri Akça
1936, Eskişehir'in Seyitgazi ilçesi Sancar köyünde doğmuştur. Türk ressam ve eğitimci olarak tanınmaktadır. Çifteler Köy Enstitüsü'nü bitirdikten sonra resim yeteneği ve isteğiyle 1951'de İstanbul Çapa Resim Bölümü'ne katıldı ve ardından Gazi Eğitim Enstitüsü Resim Bölümü'ne geçiş yaptı. 1957 yılında mezun oldu.
Eğitim hayatının ardından Kastamonu ve Yozgat Akdağmadeni Lisesi'nde toplam 10 yıl resim öğretmenliği yaptı. 1978'de mezun olduğu Gazi Eğitim Enstitüsü Resim Bölümü'ne öğretim görevlisi olarak döndü ve birçok ressamın yetişmesine katkıda bulundu.
Sanatçı, Devlet Resim Heykel Sergileri'ne eserleriyle katılarak dikkat çekti ve 1981'de soyut figüratif bir eseriyle resim ödülü kazandı. Aynı yıl DYO Resim Yarışması'nda mansiyon ödülü aldı. İlk kişisel sergisini 1982'de açtı ve 1984'te Kültür Bakanlığı tarafından "Sanata Hizmet Takdirnamesi" ile ödüllendirildi.
Sabri Akça'nın eserleri Avrupa, Amerika ve Türkiye'de özel koleksiyonlarda bulunmaktadır ve sanatçının birçok ödülü vardır.
Yavuz Balkan
Duralit Üzeri Yağlı Boya
50x60 cm
Yavuz Balkan
Grafik sanatçısı ve ressamdır. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü'nde lisans eğitimini tamamlamış ve sanat yolculuğuna burada başlamıştır. Daha sonra sanat eğitimine Haliç Üniversitesi'nde yüksek lisans seviyesinde devam etmiştir.
Sanat anlayışını, sanatın "algılama", "özümseme" ve "dışavurum" biçemi olarak gören Balkan, eserlerindeki konu çeşitliliğiyle dikkat çeker. Eserlerinde genellikle yaşamın gözden kaçan detaylarına odaklanır ve bu detayları çeşitli temalarla zenginleştirir. Antik çağlardan günümüze kadar uzanan semboller, şifreler, masallar ve mistisizm, Balkan'ın çalışmalarının odak noktaları arasında yer alır.
Sanatçı, insanlığın giderek yabancılaştığı doğanın cömertliğine ve doğanın sunduğu nimetlere vurgu yapar. Doğanın kendisi, Balkan'ı doğrudan veya dolaylı olarak etkileyen, ilham kaynağı olan bir unsurdur. Geçmişin izlerini sürerek, yaşanmışlıkların geride bıraktığı izlerin incelenmesi, sanatında önemli bir yer tutar.
Yavuz Balkan, farklı varyantlardaki aynı konuyu seriler halinde ele alır ve bu argümanları görsel sanat pratiği olan resimle aktarır. Genellikle geleneksel sanat tekniklerini tercih eden Balkan, eserlerinde mürekkep, akrilik, yağlı boya ve bazen de ready-made (hazır malzeme) gibi farklı teknikleri kullanarak eserlerinin içeriğine ve konseptine uygunluk sağlar.
Sanatçı, eserlerindeki çeşitlilik ve derinlikle, izleyiciler üzerinde farklı duygusal ve düşünsel katmanlar oluşturmayı amaçlar. Sanatını sergileyerek ve yeni eserler üreterek, sanatseverlerle etkileşim halinde olmaya devam etmektedir.
İbrahim Balaban
Kağıt Üzeri Kara Kalem "Sertifikalı Eser"
17x23 cm
İbrahim Balaban
1921 yılında Bursa'nın Seçköy köyünde doğdu. İlk eğitimini doğduğu köydeki üç sınıflı ilkokulda tamamladıktan sonra çeşitli işlerde çalıştı. Kaçakçılık yaptığı gerekçesiyle 1937 yılında, daha sonra ise bir adam öldürme suçuyla 1942 yılında tutuklandı.
Cezaevinde Nazım Hikmet'le tanıştı ve ondan resim yapmayı öğrendi. 1950 yılında çıkan afla serbest kaldıktan sonra İstanbul Maya Galerisi'nde bir karma sergiye katıldı. 1953 yılında İstanbul'da düzenlediği ilk kişisel sergiyle toplumsal gerçekçi akıma yöneldi.
Bu sergiyi takiben "Birinci Dönem" adını verdiği sergilerini 1959 yılından itibaren Ankara ve İstanbul'da çeşitli aralıklarla gerçekleştirdi.
1961 yılında İstanbul'da Yeni Dal Grubu'na katıldı. Üçüncü ve dördüncü dönem sergilerini büyük şehirlerin yanı sıra Bursa, Denizli, Aydın, Konya, Burdur ve Antalya gibi şehirlere de taşıdı. Bu dönemdeki resimlerini "Dağınık", "Nakışsı", "Ağıraksak" gibi özgün adlar altında topladı.
1979-1980 yıllarında Almanya ve Hollanda'da kişisel sergiler açtı. 1982-1985 yılları arasında çeşitli resim dizileri gerçekleştirdi, bunlardan biri de "Yaşam Kavgası" dizisidir. 1985 sonu ve 1990 yıllarında açtığı sergilerde özellikle Anadolu kadınlarını konu aldı ("Sivaslı Zühre" vb.). Sanat ve toplumsal konulardaki görüşlerini ve düşüncelerini "Balaban" (1962), "İz" (1965), "Şair Baba ve Damdakiler" (1968), "İzdüşümü" (1969) adlı kitaplarında özgün bir anlatımla ifade etti.
Murat Ilgın
Tuval Üzeri Yağlı Boya "Köy"
40x30 cm
Murat Ilgın
1976 yılında İstanbul'da doğan Murat Ilgın, sanat hayatına adım atmak için Eskişehir Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde resim bölümünü tamamladı ve 1998 yılında mezun oldu.
Kariyeri boyunca Murat Ilgın çeşitli kişisel sergiler düzenlemiştir:
2015 - Fasıl Restoran Sanat Galerisi'nde "If Anywhere" Sergisi
2012 - Düş Yolcusu Sanat Durağı'nda "Etlimoloji" Resim Sergisi
2003 - Unkapanı Tekel Sanat Galerisi'nde Seher Sanat Galerisi Sergisi
1999 - Yaşarbank Harbiye Şubesi'nde Kadıköy Belediye Başkanlığı Halis Kurtça Kültür Merkezi Sergisi
Sera Sekitmen
Kağıt Üzeri Sulu Boya "İstanbul 1"
20x27 cm
Sera Sekitmen
Uzun yıllar yaşadığı Bodrum’da yöreyi konu alan temalarla çalışan Sanatçı Sekitmen, su ve boyanın buluşmasında doğan fluluğu seviyor. Eserlerinde renk ve hacim konularını da kurcalayan sanatçının soyut resimleri bu arayışları yansıtıyor. Konularından fluluk ve kontrastlığı iç içe resmederken kurduğu dengeyle de izleyiciye yönlendiriyor. Peyzajları, doğup büyüdüğü İstanbul’u, yıllardır yaşadığı Eceabat’ı, doğayı, kadınları ve denizi ustaca yorumlayan Sanatçı, çalışmalarını uzun yıllardır yaşadığı Eceabat’taki atölyesinde sürdürüyor.
Sera Sekitmen
Kağıt Üzeri Sulu Boya "İstanbul 2"
27x20 cm
Sera Sekitmen
Uzun yıllar yaşadığı Bodrum’da yöreyi konu alan temalarla çalışan Sanatçı Sekitmen, su ve boyanın buluşmasında doğan fluluğu seviyor. Eserlerinde renk ve hacim konularını da kurcalayan sanatçının soyut resimleri bu arayışları yansıtıyor. Konularından fluluk ve kontrastlığı iç içe resmederken kurduğu dengeyle de izleyiciye yönlendiriyor. Peyzajları, doğup büyüdüğü İstanbul’u, yıllardır yaşadığı Eceabat’ı, doğayı, kadınları ve denizi ustaca yorumlayan Sanatçı, çalışmalarını uzun yıllardır yaşadığı Eceabat’taki atölyesinde sürdürüyor.
İsmail Menekşe
Kağıt Üzeri Sulu Boya "İstanbul 1"
47x22 cm
İsmail Menekşe
Kütahya'nın Emet ilçesinde doğdu. Kütahya Lisesi'nden mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi Jeoloji Bölümü'nden mezun oldu ve askerlik görevini tamamladıktan sonra İzmit'e yerleşti. O tarihten itibaren inşaat izolasyon malzemeleri ticareti ile uğraşmaktadır. Çocukluk yıllarından beri resimle ilgilenen Menekşe, dünya genelinde seyahatler yaparak farklı kültürleri ve günlük yaşamları yakından inceledi. Özel resim dersleri aldı ve 2004 yılından sonra iç mimar ve ressam Emre Gökdua'dan özel ve değerli sulu boya dersleri aldı.
Sanat anlayışı, sulu boya kullanarak şeffaflığı ve şiirsel bir etki yaratma eğilimindedir. Yağlı boya ve sulu boya teknikleriyle, çevresindeki günlük yaşamın tüm detaylarını kendi başyapıtlarında yansıtmıştır. Ayrıca çeşitli karma sergilere katılmıştır, eserleriyle sanatını geniş kitlelere ulaştırmıştır.
İsmail Menekşe
Kağıt Üzeri Sulu Boya "İstanbul 2"
48x22 cm
İsmail Menekşe
Kütahya'nın Emet ilçesinde doğdu. Kütahya Lisesi'nden mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi Jeoloji Bölümü'nden mezun oldu ve askerlik görevini tamamladıktan sonra İzmit'e yerleşti. O tarihten itibaren inşaat izolasyon malzemeleri ticareti ile uğraşmaktadır. Çocukluk yıllarından beri resimle ilgilenen Menekşe, dünya genelinde seyahatler yaparak farklı kültürleri ve günlük yaşamları yakından inceledi. Özel resim dersleri aldı ve 2004 yılından sonra iç mimar ve ressam Emre Gökdua'dan özel ve değerli sulu boya dersleri aldı.
Sanat anlayışı, sulu boya kullanarak şeffaflığı ve şiirsel bir etki yaratma eğilimindedir. Yağlı boya ve sulu boya teknikleriyle, çevresindeki günlük yaşamın tüm detaylarını kendi başyapıtlarında yansıtmıştır. Ayrıca çeşitli karma sergilere katılmıştır, eserleriyle sanatını geniş kitlelere ulaştırmıştır.
Sabri Akça
Kağıt Üzeri Sulu Boya "Aile Özel Koleksiyon"
40x25 cm
Sabri Akça
1936, Eskişehir'in Seyitgazi ilçesi Sancar köyünde doğmuştur. Türk ressam ve eğitimci olarak tanınmaktadır. Çifteler Köy Enstitüsü'nü bitirdikten sonra resim yeteneği ve isteğiyle 1951'de İstanbul Çapa Resim Bölümü'ne katıldı ve ardından Gazi Eğitim Enstitüsü Resim Bölümü'ne geçiş yaptı. 1957 yılında mezun oldu.
Eğitim hayatının ardından Kastamonu ve Yozgat Akdağmadeni Lisesi'nde toplam 10 yıl resim öğretmenliği yaptı. 1978'de mezun olduğu Gazi Eğitim Enstitüsü Resim Bölümü'ne öğretim görevlisi olarak döndü ve birçok ressamın yetişmesine katkıda bulundu.
Sanatçı, Devlet Resim Heykel Sergileri'ne eserleriyle katılarak dikkat çekti ve 1981'de soyut figüratif bir eseriyle resim ödülü kazandı. Aynı yıl DYO Resim Yarışması'nda mansiyon ödülü aldı. İlk kişisel sergisini 1982'de açtı ve 1984'te Kültür Bakanlığı tarafından "Sanata Hizmet Takdirnamesi" ile ödüllendirildi.
Sabri Akça'nın eserleri Avrupa, Amerika ve Türkiye'de özel koleksiyonlarda bulunmaktadır ve sanatçının birçok ödülü vardır.
Murat Özcan
Tuval Üzeri Yağlı Boya
41x55 cm
Murat Özcan
1998 yılında Düzce'de doğdu. Eğitim hayatına başladığı süreçten itibaren sanatla iç içe olma tutkusuyla hareket etti.
2012 yılında Düzce 23 Nisan İlköğretim Okulu'ndan mezun oldu ve sanat eğitimine olan ilgisini daha da pekiştirdi. Ardından 2016 yılında Düzce Güzel Sanatlar Lisesi'nden başarıyla mezun oldu, sanat alanındaki yeteneğini geliştirdi.
Sanat eğitimine olan bağlılığını sürdürerek 2020 yılında Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde Resim – İş Öğretmenliği bölümünden mezun oldu. Aynı yıl içerisinde ise Düzce Güzel Sanatlar Enstitüsü'nde Yüksek Lisans programında Resim Bölümü'nde eğitimine devam etme kararı aldı.
Sanatçı, eğitimine paralel olarak pek çok kişisel ve karma resim sergisi ile yarışmalara katılarak ödüller kazandı. En son olarak Uluslararası 4. Bilkent Sanat Festivali'ne katılımcı sanatçı olarak dahil oldu.
Halen sanat yolculuğuna Düzce'deki atölyesinde devam eden sanatçı, yaratıcı çalışmalarına burada devam etmektedir.
Murat Ilgın
Tuval Üzeri Yağlı Boya "Balıkçı Kız"
30x60 cm
Murat Ilgın
1976 yılında İstanbul'da doğan Murat Ilgın, sanat hayatına adım atmak için Eskişehir Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde resim bölümünü tamamladı ve 1998 yılında mezun oldu.
Kariyeri boyunca Murat Ilgın çeşitli kişisel sergiler düzenlemiştir:
2015 - Fasıl Restoran Sanat Galerisi'nde "If Anywhere" Sergisi
2012 - Düş Yolcusu Sanat Durağı'nda "Etlimoloji" Resim Sergisi
2003 - Unkapanı Tekel Sanat Galerisi'nde Seher Sanat Galerisi Sergisi
1999 - Yaşarbank Harbiye Şubesi'nde Kadıköy Belediye Başkanlığı Halis Kurtça Kültür Merkezi Sergisi
Hasan Kara
Tuval Üzeri Yağlı Boya "Mutlu Ağaçlar Serisi Ayçiçekler"
70x50 cm
Hasan Kara
1964 te Denizli'nin Tutluca köyünde doğmuştur. Yüksek okul mezunudur. Kamudan emeklidir. Kütahya da yaşamaktadır. Merhum Hüseyin Yüce'den ilham almıştır. Kütahyalı ressamımız doğa sevgisini nahif çalışmaları ile tuvaline yansıtmaktadır. Yurt içi ve yurt dışı karma ve kişisel 40-50 civarında sergi açmıştır. Evli ve 2 çocuk sahibidir.
Murat Ilgın
Tuval Üzeri Yağlı Boya "Vosvos"
50x35 cm
Murat Ilgın
1976 yılında İstanbul'da doğan Murat Ilgın, sanat hayatına adım atmak için Eskişehir Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde resim bölümünü tamamladı ve 1998 yılında mezun oldu.
Kariyeri boyunca Murat Ilgın çeşitli kişisel sergiler düzenlemiştir:
2015 - Fasıl Restoran Sanat Galerisi'nde "If Anywhere" Sergisi
2012 - Düş Yolcusu Sanat Durağı'nda "Etlimoloji" Resim Sergisi
2003 - Unkapanı Tekel Sanat Galerisi'nde Seher Sanat Galerisi Sergisi
1999 - Yaşarbank Harbiye Şubesi'nde Kadıköy Belediye Başkanlığı Halis Kurtça Kültür Merkezi Sergisi
İbrahim Balaban
Kağıt Üzeri Kara Kalem "Sertifikalı Eser"
23x15 cm
İbrahim Balaban
1921 yılında Bursa'nın Seçköy köyünde doğdu. İlk eğitimini doğduğu köydeki üç sınıflı ilkokulda tamamladıktan sonra çeşitli işlerde çalıştı. Kaçakçılık yaptığı gerekçesiyle 1937 yılında, daha sonra ise bir adam öldürme suçuyla 1942 yılında tutuklandı.
Cezaevinde Nazım Hikmet'le tanıştı ve ondan resim yapmayı öğrendi. 1950 yılında çıkan afla serbest kaldıktan sonra İstanbul Maya Galerisi'nde bir karma sergiye katıldı. 1953 yılında İstanbul'da düzenlediği ilk kişisel sergiyle toplumsal gerçekçi akıma yöneldi.
Bu sergiyi takiben "Birinci Dönem" adını verdiği sergilerini 1959 yılından itibaren Ankara ve İstanbul'da çeşitli aralıklarla gerçekleştirdi.
1961 yılında İstanbul'da Yeni Dal Grubu'na katıldı. Üçüncü ve dördüncü dönem sergilerini büyük şehirlerin yanı sıra Bursa, Denizli, Aydın, Konya, Burdur ve Antalya gibi şehirlere de taşıdı. Bu dönemdeki resimlerini "Dağınık", "Nakışsı", "Ağıraksak" gibi özgün adlar altında topladı.
1979-1980 yıllarında Almanya ve Hollanda'da kişisel sergiler açtı. 1982-1985 yılları arasında çeşitli resim dizileri gerçekleştirdi, bunlardan biri de "Yaşam Kavgası" dizisidir. 1985 sonu ve 1990 yıllarında açtığı sergilerde özellikle Anadolu kadınlarını konu aldı ("Sivaslı Zühre" vb.). Sanat ve toplumsal konulardaki görüşlerini ve düşüncelerini "Balaban" (1962), "İz" (1965), "Şair Baba ve Damdakiler" (1968), "İzdüşümü" (1969) adlı kitaplarında özgün bir anlatımla ifade etti.
Ümmet Karaca
Kağıt Üzeri Kara Kalem
41x29 cm
Ümmet Karaca
1956 yılında Gürcistan’da doğdu.
Sanatçı 1978 yılında başladığı Tiflis Yüksek Ressamlar Okulundan 1982’de mezun oldu. 1987 yılında Gürcistan’ın Tiflis şehrinde ilk kişisel sergisini açtı. 1993’te ise Türkiye’deki ilk kişisel sergisini İstanbul’daki Varol Sanat Galerisinde düzenledi. Sonrasında da İstanbul ve Ankara’da pek çok karma sergiye katılmaya ve kişisel sergiler açmaya devam etti.
Ümmet Karaca genellikle tuval üzeri yağlıboya tekniğiyle yaptığı tablolarında İstanbul temasını işlemektedir. Eserlerinde şehrin sokaklarını, insanlarını, doğasını, sosyal yaşamını klasik bir üslupla resmetmeyi tercih etmektedir. Özellikle Büyükada’dan manzaraları resmetmeyi seven sanatçının eserlerini İzlenimci tarzın içinde de değerlendirebiliriz. Karaca genel olarak şehir manzaralarıyla bilinse de natürmort ve portre de çalışmıştır.
Ümmet Karaca halen İstanbul’da yaşamakta ve sanat çalışmalarını sürdürmektedir.
Ümmet Karaca
Kağıt Üzeri Kara Kalem "Balatta Romanlar"
29x41 cm
Ümmet Karaca
1956 yılında Gürcistan’da doğdu.
Sanatçı 1978 yılında başladığı Tiflis Yüksek Ressamlar Okulundan 1982’de mezun oldu. 1987 yılında Gürcistan’ın Tiflis şehrinde ilk kişisel sergisini açtı. 1993’te ise Türkiye’deki ilk kişisel sergisini İstanbul’daki Varol Sanat Galerisinde düzenledi. Sonrasında da İstanbul ve Ankara’da pek çok karma sergiye katılmaya ve kişisel sergiler açmaya devam etti.
Ümmet Karaca genellikle tuval üzeri yağlıboya tekniğiyle yaptığı tablolarında İstanbul temasını işlemektedir. Eserlerinde şehrin sokaklarını, insanlarını, doğasını, sosyal yaşamını klasik bir üslupla resmetmeyi tercih etmektedir. Özellikle Büyükada’dan manzaraları resmetmeyi seven sanatçının eserlerini İzlenimci tarzın içinde de değerlendirebiliriz. Karaca genel olarak şehir manzaralarıyla bilinse de natürmort ve portre de çalışmıştır.
Ümmet Karaca halen İstanbul’da yaşamakta ve sanat çalışmalarını sürdürmektedir.
Hikmet Çetinkaya
Karton Üzeri Akrilik Boya
29x19 cm
Hikmet Çetinkaya
Ressam. 1958 yılında Denizli’de doğdu. Orta ve lise eğitimini Denizli de tamamladı. 1982 yılında Ankara Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Resim Bölümünden mezun oldu. Hikmet Çetinkaya, resim eğitimi yöntemleri konusunda araştırmalarda bulunarak kendi ismini taşıyan bir sanat galerisi ve resim atölyesi kurdu. Resim çalışmalarına bu atölyede devam etmektedir. 2002 yılında Fransa ' da Arc-En-Ciel Maison D'art Paris adında bir sanat evi açarak 5 yıl sanatsal etkinliklerde bulundu. 2013 yılında Kanada - Toronto ' kurduğu atölyesinin yanında Ankara'daki atölyesinde de eş zamanlı olarak sanatsal çalışmalarını sürdürmektedir.
Hikmet Çetinkaya
Karton Üzeri Akrilik Boya
22,5x15,5 cm
Hikmet Çetinkaya
Ressam. 1958 yılında Denizli’de doğdu. Orta ve lise eğitimini Denizli de tamamladı. 1982 yılında Ankara Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Resim Bölümünden mezun oldu. Hikmet Çetinkaya, resim eğitimi yöntemleri konusunda araştırmalarda bulunarak kendi ismini taşıyan bir sanat galerisi ve resim atölyesi kurdu. Resim çalışmalarına bu atölyede devam etmektedir. 2002 yılında Fransa ' da Arc-En-Ciel Maison D'art Paris adında bir sanat evi açarak 5 yıl sanatsal etkinliklerde bulundu. 2013 yılında Kanada - Toronto ' kurduğu atölyesinin yanında Ankara'daki atölyesinde de eş zamanlı olarak sanatsal çalışmalarını sürdürmektedir.