83- "215 Sanatçı 500 Eser" Eylül’ün En Büyük Tablo Müzayedesi
-Müzayede komisyonu %10'dur. KDV Komisyon tutarına %20 Eklenir.
-Alıcı İptal Veya Cayma Durumunda Toplam Tutarın %30'unu Ödemek Zorundadır.
MÜZAYEDE AÇIKLAMASI
Pey verebilmek ve canlı müzayedelerimize katılabilmeniz için üye olmanız veya üye girişi yapmanız gerekmektedir
Değerli Antikalarım.com ailesi;
Sizin için özenle hazırlamış olduğumuz ve sizlere sanatı sanatla sunduğumuz 83- "215 Sanatçı 500 Eser" Eylül’ün En Büyük Tablo Müzayedemize hepiniz hoş geldiniz :)
Müzayedemiz antikalarim.com adresimizde 24/08/2024 Cumartesi günü yayına girmiş olup, 01/09/2024 Pazar günü saat 13.59’a kadar pey alımına devam etmektedir.
01/09/2024 Pazar günü saat 14.00'te ise canlı online müzayedemiz, antikalarim.com adresimizde başlayacaktır.
-KAZANDIĞINIZ ESERLERİ ARTIK KREDİ KARTIYLA ÖDEYEBİLİRSİNİZ :)
Not:
-Kazanılan eserlerin ödemesi 7 iş günü içinde yapılmadığı taktirde antikalarim.com'un hukuki işlem başlatma hakkı olacaktır. Özel durumları firmamıza bildiriniz.
-Eserlerin fotoğraflarını incelerken, daha net bir görüntü için ekran parlaklığınızı açmanızı öneririz.
-Eserlerin ölçülerini dikkatlice okumanızı rica ederiz.
-Açık artırmadan alınan eserler kesinlikle geri iade edilemez.
Bizimle +905366612464 numaralı Antikalarım.com whatsapp hattından 7/24 iletişime geçebilirsiniz.
Eser teslimi ile ilgili bilgilendirme:
Değerli üyemiz, kazanmış olduğunuz eserler, canlı müzayede bittikten hemen sonra ekip arkadaşlarımız tarafından size ulaşması için özenle hazırlanacaktır.
Kazanmış olduğunuz eserlerin toplam tutarını tarafımıza ilettikten sonra, eserleriniz en kısa zamanda anlaşmalı olduğumuz “Yurtiçi Kargo” firmasına teslim edilecektir.
Eserlerinizin kargo firmasına teslimi yapıldıktan sonra tarafınıza ulaşması ortalama “2-3” iş günüdür.
Saygılarımızla:
Antikalarım.com
Hakan Özdil
Tuval Üzeri Yağlı Boya
58x45 cm
Hakan Özdil
Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümünde (2006-2012) Kerim Kılıçarslan, Zafer Mintaş, Rüçhan Şahinoğlu, Elif Taktak, Mürteza Fidan, Hakan Onur atölyelerinde eğitimini tamamladı. İstanbul’da kendi sanat atölyesinde çalışmalarını sürdürmektedir.
Lütfü Günay
Duralit Üzeri Yağlı Boya
45x37 cm
Lütfü Günay (d. 1924, Çanakkale - ö. 12 Kasım 2020, Ankara), Türk ressam ve sanat eğitimcisidir.
İlk, orta ve lise öğrenimini doğum yeri olan Çanakkale’de tamamladı. Ardından, şimdiki adı Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi olan dönemin Güzel Sanatlar Akademisi Yüksek Resim Bölümü’ne kabul edildi ve burada Zeki Kocamemi’nin öğrencisi olarak eğitim aldı. Kocamemi’nin atölyesinde 1944 yılında başlayan resim eğitimi 1949 yılına kadar devam etti ve bu yıl Akademi’den mezun oldu.
Mezuniyetinden iki yıl sonra Ankara’ya taşındı ve burada Türk Amerikan Derneği’nde amatör genç ressamlara yönelik resim kurslarını yönetti. Aynı zamanda resim çalışmalarına devam etti ve dernek düzeyinde sanatçı örgütlerinin kurulmasına öncülük ederek sanat dünyasına önemli katkılar sağladı.
Lütfü Günay, yaşamı boyunca birçok öğrenci yetiştirmiş ve Türk resim sanatının gelişimine katkıda bulunmuş bir sanatçı olarak tanınmaktadır. 12 Kasım 2020'de Ankara'da hayatını kaybetmiştir.
Neriman Oyman
Serigrafi Baskı (Islak İmzalı) El Boyama İşçilikli
41x55 cm
Neriman Oyman
1965 doğumlu Türk ressam, sanatı ve felsefeyi yaşam biçimi haline getirmiş ve 1990-1992 yılları arasında Avni Memedoğlu Atölyesi'nde çalışmıştır. 1992 yılından beri Asmalımescit'teki atölyesinde çalışmalarını sürdüren sanatçı
kişisel sergileri ile yurtdışına 400’den fazla resim ulaştırmış ve 30 kişisel sergi düzenlemiştir.
1996 yılından 2001 yılına kadar Efes Antik kentte eserleri sergilenen ressam, resmi yaşam biçimi olarak tanımlamış, dışavurumcu tarzda, fantastik nitelikli resimler yapmış ve düşüncelerinin resmini yaptığını ifade etmiştir. Eserleri, Askeri Müze, Efes Müzesi ve daha pek çok önemli koleksiyonda sergilenmiştir.
Akdoğan Topaçlıoğlu
Duralit Üzeri Yağlı Boya
30x39 cm
Akdoğan Topaçlıoğlu
1959 yılında Ankara’da doğdu. 1983 yılında G.Ü. Gazi Eğitim Fakültesi Resim Ana Sanat Dalından mezun oldu. Sanatçı BRHD (Birleşmiş Ressamlar Ve Heykeltıraşlar Derneği) ve GESAM (Güzel Sanat Eseri Sahipleri Meslek Birliği) üyesidir.
48 kişisel sergi açan Topaçlıoğlu kendisini ”Resim yapma süreci benim için sonsuz bir macera gibidir. Anlık fırça dokunuşlarıyla, çizgilerle, boya ve renklerle geçen anlar istediğim estetik ve şiirsel duyguyu elde edene dek sürer. Arka plandaki dingin ve soyut lekenin önünde güçlü bir etkiyle öne çıkan kadın figürleri, atlar, keçiler ve diğer tamamlayıcı öğelerle soyut ve somut arasındaki tadı ararım. Lekeci, figüratif tarzdaki resimlerimde öne çıkarmak istediğim vazgeçilmez unsurların başında duygu ve hareket gelmektedir.” olarak ifade etmektedir.
Javad Ghaffari
Tuval Üzeri Yağlı Boya
89x89 cm
Javad Ghaffari
Pandemiden önce Türkiye’ye yerleşen İranlı bir ressam ve sanat eğitimcisidir. Ghaffari, sanatında kullandığı sıra dışı “şorre” tekniği ile tanınmaktadır. Farsça'da "şorre" olarak bilinen bu teknik, Türkçe'de "şırınga tekniği" olarak da adlandırılmaktadır. Bu yöntemde, Ghaffari boyayı fırça yerine şırınga kullanarak tuvale uygulamakta ve böylece daha canlı renkler elde etmektedir. Renklerin, ışık varmış gibi bir görünüm kazandığını belirtmektedir.
İran’da yaşadığı ekonomik sıkıntılar nedeniyle birkaç resmini alıp İstanbul’a giden Ghaffari, bir arkadaşının tavsiyesi üzerine Van’a yerleşmiştir. Van’daki misafirperverlikten etkilenmiş ve burada sanatsal üretimlerine hız vermiştir.
Türkiye’ye yerleşmeden önce İran’ın Tebriz kentinde bulunan Sanat Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak çalışmış olan Ghaffari, şorre tekniğindeki ustalığıyla tanınan önde gelen ressamlar arasındadır. 2023 yılının Temmuz ayında Van’da bir sanat galerisinde şırınga tekniğiyle yaptığı resimlerini sergilemiş ve "Anneler" temalı sergisi büyük ilgi görmüştür. Daha sonra Van’ın tarihi mekânlarını çizdiği resimlerini sergilemek istemiş, ancak bu konuda yeterli ilgiyi görememiştir.
Javad Ghaffari, kendine özgü teknikleri ve sanatsal yaklaşımlarıyla dikkat çeken, yenilikçi bir sanatçıdır. Türkiye’deki sanatsal faaliyetlerine devam etmekte ve şorre tekniğini geliştirmeyi sürdürmektedir.
Lev Kal (HALİYLE)
Tuval Üzeri Yağlı Boya (Haliyle) (Ufak Restorayson Görmüştür.)
90x57 cm
Nedret Yaşar
Tuval Üzeri Yağlı Boya
68x49 cm
Nedret Yaşar
1968 yılında Bulgaristan’da doğdu, Veliko Tırnovo “St. St. Ciril ve Metodius” Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümünden mezun oldu (1996). Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Resim bölümü Yüksek Lisan (2005) ve Sanatta Yeterlik programlarından (2011) mezun oldu. 2011 yılında Yrd. Doç. Dr., 2014 yılında ise Doçent oldu. Sanatçı, uluslararası ve ulusal bir çok karma sergi, sempozyum ve bienallere katıldı, yurt içi ve yurt dışında yirmi yedi kişisel sergi açtı. Halen Yalova Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi, Resim Bölümünde Profesör olarak göreve devam etmektedir.
Ümmet Karaca
Tuval Üzeri Yağlı Boya
68x49 cm
Ümmet Karaca
1956 yılında Gürcistan’da doğdu.
Sanatçı 1978 yılında başladığı Tiflis Yüksek Ressamlar Okulundan 1982’de mezun oldu. 1987 yılında Gürcistan’ın Tiflis şehrinde ilk kişisel sergisini açtı. 1993’te ise Türkiye’deki ilk kişisel sergisini İstanbul’daki Varol Sanat Galerisinde düzenledi. Sonrasında da İstanbul ve Ankara’da pek çok karma sergiye katılmaya ve kişisel sergiler açmaya devam etti.
Ümmet Karaca genellikle tuval üzeri yağlı boya tekniğiyle yaptığı tablolarında İstanbul temasını işlemektedir. Eserlerinde şehrin sokaklarını, insanlarını, doğasını, sosyal yaşamını klasik bir üslupla resmetmeyi tercih etmektedir. Özellikle Büyükada’dan manzaraları resmetmeyi seven sanatçının eserlerini İzlenimci tarzın içinde de değerlendirebiliriz. Karaca genel olarak şehir manzaralarıyla bilinse de natürmort ve portre de çalışmıştır.
Ümmet Karaca halen İstanbul’da yaşamakta ve sanat çalışmalarını sürdürmektedir.
Hikmet Çetinkaya
Tuval Üzeri Yağlı Boya "Kış Peyzaj"
48x48 cm
Hikmet Çetinkaya
Ressam. 1958 yılında Denizli’de doğdu. Orta ve lise eğitimini Denizli de tamamladı. 1982 yılında Ankara Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Resim Bölümünden mezun oldu. Hikmet Çetinkaya, resim eğitimi yöntemleri konusunda araştırmalarda bulunarak kendi ismini taşıyan bir sanat galerisi ve resim atölyesi kurdu. Resim çalışmalarına bu atölyede devam etmektedir. 2002 yılında Fransa ' da Arc-En-Ciel Maison D'art Paris adında bir sanat evi açarak 5 yıl sanatsal etkinliklerde bulundu. 2013 yılında Kanada - Toronto ' kurduğu atölyesinin yanında Ankara'daki atölyesinde de eş zamanlı olarak sanatsal çalışmalarını sürdürmektedir.
Agalar Mohammadian Namini
Tuval Üzeri Yağlı Boya
68x46 cm
Prof Dr. Agalar Mohammadian Namini
1928'de Azerbaycan'ın namin şehrinde doğdu. İran'da Kemal El Mülk'ün Resim Akademisi'nden mezun oldu. İngiltere'nin Southampton şehrinde 28 yıl önce heykeltıraşlıktan mezun oldu İran'a döndüğünde 50'lere kadar liselerde ve üniversitelerde resim hocalığı yaptı. Türkiye ve dünya televizyonlarında sergilerine ilişkin haberler ve röportajları yayınlandı.
10.000 üzerinde resmi var.
50 ülkede kişisel sergi açtı.
1991 yılında Bakü'de Uluslararası bir sempozyuma katılan Namini 17 ülke ve 157 ressamın arasından 1. seçildi. Bakü'de 1991'den 1996'ya kadar güzel sanatlar akademilerinde hocalık yaptı ve profesörlük unvanı aldı.
Ümmet Karaca
Tuval Üzeri Yağlı Boya "Kış Peyzaj"
29x18 cm
Ümmet Karaca
1956 yılında Gürcistan’da doğdu.
Sanatçı 1978 yılında başladığı Tiflis Yüksek Ressamlar Okulundan 1982’de mezun oldu. 1987 yılında Gürcistan’ın Tiflis şehrinde ilk kişisel sergisini açtı. 1993’te ise Türkiye’deki ilk kişisel sergisini İstanbul’daki Varol Sanat Galerisinde düzenledi. Sonrasında da İstanbul ve Ankara’da pek çok karma sergiye katılmaya ve kişisel sergiler açmaya devam etti.
Ümmet Karaca genellikle tuval üzeri yağlıboya tekniğiyle yaptığı tablolarında İstanbul temasını işlemektedir. Eserlerinde şehrin sokaklarını, insanlarını, doğasını, sosyal yaşamını klasik bir üslupla resmetmeyi tercih etmektedir. Özellikle Büyükada’dan manzaraları resmetmeyi seven sanatçının eserlerini İzlenimci tarzın içinde de değerlendirebiliriz. Karaca genel olarak şehir manzaralarıyla bilinse de natürmort ve portre de çalışmıştır.
Ümmet Karaca halen İstanbul’da yaşamakta ve sanat çalışmalarını sürdürmektedir.
Ümmet Karaca
Tuval Üzeri Yağlı Boya
29x20 cm
Ümmet Karaca
1956 yılında Gürcistan’da doğdu.
Sanatçı 1978 yılında başladığı Tiflis Yüksek Ressamlar Okulundan 1982’de mezun oldu. 1987 yılında Gürcistan’ın Tiflis şehrinde ilk kişisel sergisini açtı. 1993’te ise Türkiye’deki ilk kişisel sergisini İstanbul’daki Varol Sanat Galerisinde düzenledi. Sonrasında da İstanbul ve Ankara’da pek çok karma sergiye katılmaya ve kişisel sergiler açmaya devam etti.
Ümmet Karaca genellikle tuval üzeri yağlıboya tekniğiyle yaptığı tablolarında İstanbul temasını işlemektedir. Eserlerinde şehrin sokaklarını, insanlarını, doğasını, sosyal yaşamını klasik bir üslupla resmetmeyi tercih etmektedir. Özellikle Büyükada’dan manzaraları resmetmeyi seven sanatçının eserlerini İzlenimci tarzın içinde de değerlendirebiliriz. Karaca genel olarak şehir manzaralarıyla bilinse de natürmort ve portre de çalışmıştır.
Ümmet Karaca halen İstanbul’da yaşamakta ve sanat çalışmalarını sürdürmektedir.
Ümmet Karaca
Tuval Üzeri Yağlı Boya "Kış Peyzaj"
15x28 cm
Ümmet Karaca
1956 yılında Gürcistan’da doğdu.
Sanatçı 1978 yılında başladığı Tiflis Yüksek Ressamlar Okulundan 1982’de mezun oldu. 1987 yılında Gürcistan’ın Tiflis şehrinde ilk kişisel sergisini açtı. 1993’te ise Türkiye’deki ilk kişisel sergisini İstanbul’daki Varol Sanat Galerisinde düzenledi. Sonrasında da İstanbul ve Ankara’da pek çok karma sergiye katılmaya ve kişisel sergiler açmaya devam etti.
Ümmet Karaca genellikle tuval üzeri yağlıboya tekniğiyle yaptığı tablolarında İstanbul temasını işlemektedir. Eserlerinde şehrin sokaklarını, insanlarını, doğasını, sosyal yaşamını klasik bir üslupla resmetmeyi tercih etmektedir. Özellikle Büyükada’dan manzaraları resmetmeyi seven sanatçının eserlerini İzlenimci tarzın içinde de değerlendirebiliriz. Karaca genel olarak şehir manzaralarıyla bilinse de natürmort ve portre de çalışmıştır.
Ümmet Karaca halen İstanbul’da yaşamakta ve sanat çalışmalarını sürdürmektedir.
Hikmet Çetinkaya
Karton Üzeri Yağlı Boya
25x18 cm
Hikmet Çetinkaya
Ressam. 1958 yılında Denizli’de doğdu. Orta ve lise eğitimini Denizli de tamamladı. 1982 yılında Ankara Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Resim Bölümünden mezun oldu. Hikmet Çetinkaya, resim eğitimi yöntemleri konusunda araştırmalarda bulunarak kendi ismini taşıyan bir sanat galerisi ve resim atölyesi kurdu. Resim çalışmalarına bu atölyede devam etmektedir. 2002 yılında Fransa ' da Arc-En-Ciel Maison D'art Paris adında bir sanat evi açarak 5 yıl sanatsal etkinliklerde bulundu. 2013 yılında Kanada - Toronto ' kurduğu atölyesinin yanında Ankara'daki atölyesinde de eş zamanlı olarak sanatsal çalışmalarını sürdürmektedir.
Hikmet Çetinkaya
Karton Üzeri Yağlı Boya “Gelincik”
15x22 cm
Hikmet Çetinkaya
Ressam. 1958 yılında Denizli’de doğdu. Orta ve lise eğitimini Denizli de tamamladı. 1982 yılında Ankara Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Resim Bölümünden mezun oldu. Hikmet Çetinkaya, resim eğitimi yöntemleri konusunda araştırmalarda bulunarak kendi ismini taşıyan bir sanat galerisi ve resim atölyesi kurdu. Resim çalışmalarına bu atölyede devam etmektedir. 2002 yılında Fransa ' da Arc-En-Ciel Maison D'art Paris adında bir sanat evi açarak 5 yıl sanatsal etkinliklerde bulundu. 2013 yılında Kanada - Toronto ' kurduğu atölyesinin yanında Ankara'daki atölyesinde de eş zamanlı olarak sanatsal çalışmalarını sürdürmektedir.
Sami Kurt
Pres Tuval Üzeri Yağlı Boya
25x25 cm
Sami Kurt
1994 yılında Bursa'da doğdu. 2012 yılında Bursa Zeki Müren Anadolu Güzel Sanatlar Lisesinden mezun oldu. 2012 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Resim Bölümünü kazandı. 2. nolu Kemal İskender Atölyesinde eğitimini sürdürdü. 2019 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesinden mezun oldu. 2021 yılında Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Pedagojik Formasyon Sertifika Eğitim programını başarıyla tamamladı.2022 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi, Güzel Sanatlar Enstitüsü'nde, Resim Anasanat Dalı Yüksek Lisans programına devam etmektedir.
2017 yılından itibaren çeşitli yarışmalara katılmış, karma sergi ve projelerde yer almıştır. 2018 yılında Maji Luxury Art& Event 1.Kişisel Sergisini açmıştır. Bu süreçte Ankara, İstanbul,İzmir ve Bursa'da çeşitli karma sergilerde yer almıştır. Deux Ex Machina Sezer-Ali Ak Baret Koleksiyonunda eseri bulunmaktadır. Halen çalışmalarına Bursa’daki özel atölyesinde sürdürmektedir.
Fikret Öztürk
Duralit Üzeri Yağlı Boya
28x37 cm
Fikret Öztürk
1961 Eskişehir doğumlu olan sanatçı, 1988 yılında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nden mezun olmuştur. 1989 yılından bu yana birçok kişisel sergi açmış ve karma sergilere katılmıştır. Eserleri kavramsal figüratif kompozisyonlardan oluşmaktadır.
Ünsal Toker
Tuval Üzeri Yağlı Boya
49x59 cm
Ünsal Toker
1958 yılında İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Yüksek Resim Bölümü Ali Avni Çelebi Atölyesi'nden mezun oldu. Aynı yıl İzmir'de ilk kişisel sergisini açtı. Deniz ressamı olarakta tanınan sanatçının deniz tutkusu çalışmalarının her dönemini etkilemiştir.
Hamit Görele
Kağıt Üzeri Sulu Boya
19x25 cm
Hamit Görele
Türk Empresyonist Ressam Hamit Görele 1903 yılında Giresun’un Görele ilçesinde doğmuştur. 1928 yılında Güzel Sanatlar Akademisi’nden mezun olan Hamit Görele bir dönem resim öğretmenliği yapmıştır. Bu dönemde Avrupa Resim Yarışmasında aldığı ikincilik ödülü sonucu Maarif Vekaleti tarafından Fransa’ya eğitime gönderilmiş; Paris’teki başarılarından dolayıysa 16 Şubat 1929’da Bakanlıktan takdirname almıştır. 1930’da Montparnasse Bulvarı Grand Galerie Moderne’de açılan karma sergide Firavunun Eşi ve Odalık adlı resimleri Cézanne, Matisse, Picasso, Bonnard ve Lhote gibi önemli ressamların çalışmalarıyla beraber yer almıştır.
Dört yıl Paris’te Andre Lhote Akademisi’nde çalışmıştır. 1933’te Türkiye’ye döndükten sonra Müstakil Ressamlar ve Heykeltraşlar Birliği’nin sergilerine katılmaya ve birliğin başkanlığını yürütmeye başlamıştır. 1968 yılında Çağdaş Türk Ressamları Cemiyeti yılın sanatçısı ödülünü almıştır. Yurt içi ve yurt dışında sergilere katılmış, Türk resminin yayılması ve çağdaşlaşmasına katkıları olmuştur. 1978 yılında Devlet Onur Belgesi verilen iki ressamdan biri olan Görele, 1980 yılındaysa Devlet Resim ve Heykel Sergisi’nde başarı ödülü almıştır. Aynı yıl vefat eden sanatçının Resim ve Heykel Müzesi’nde ve birçok özel koleksiyonda eserleri mevcuttur.
Efkan Beyaz
Kağıt Üzeri Karışık Teknik
34x50 cm
Efkan Beyaz
1961 yılında Ankara'da doğdu. Lise eğitimi sırasında Eşref ÜREN ve Osman Zeki ORAL'dan resim dersleri aldı. Daha sonra Gazi Üniversitesi Resim Bölümü'nden mezun oldu. Kariyerine 1983-1984 yıllarında Uluslararası Fuar ve Dekorasyon (UFD) Şirketi'nde grafiker olarak başladı. 1985 yılında TRT'de ressam ve illüstratör olarak çalışmaya başladı. Bu süre zarfında animasyonlar, hikaye resimleri ve aylık TRT dergisine karikatürler çizdi.
1990-2000 yılları arasında PTT Pul Müdürlüğü'nde pul tasarımları yaptı. 2004 yılında Eurovision Şarkı Yarışması için 36 ülke sanatçısının karikatürlerini çizdi. 2000 yılından itibaren Lunapark Ressamlığı yapmaya başladı ve bu süreçte ürettiği eserler genellikle yurt dışına ihraç edildi. Ankara PTT Pul Müzesi'nde eserleri bulunmaktadır.
Efkan Beyaz'ın eserleri, Türkmenistan Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda da sergilenmektedir. Ayrıca Ordu, Samsun ve Arsuz gibi şehirlerde canlı performanslar gerçekleştirdi. Sanatçı, 70'ten fazla karma sergiye katılmış olup çalışmalarını Ankara'daki atölyesinde sürdürmektedir. Yurt içinde ve yurt dışında birçok koleksiyonda eserleri bulunan Efkan Beyaz, BRHD Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneği üyesidir
İbrahim Gündem
Tuval Üzeri Yağlı Boya
50x40 cm
İbrahim Gündem
1987 yılında Van’ın Çaldıran ilçesinde doğdu. Sanatçının sanata olan ilgisi ortaokul döneminde bir resim öğretmeni tarafından keşfedildi. Sanatçı, sanatla buluşmasını atık malzeme olarak kullandığı karton (koli) üzerine yaptığı resimlerle başlattı. Ekonomik sıkıntı ve yoksulluk, onu bu yola yönlendirdi. Gündem, eğitim konusunda ailesinden destek görmesine rağmen resim eğitimi ve uğraşı konusunda tam destek alamadı. Ancak, engellere rağmen resme olan ilgisi ve tutkusu hayatında önemli bir yer edindi ve bu sayede resim hayatının odak noktası haline geldi.
İlk ve orta öğrenimini Van’da tamamladıktan sonra yükseköğrenim eğitimini Selçuk Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Resim İş Öğretmenliği bölümünde 2013 yılında bitirdi.
Kariyerine 2013 yılında başlayan Gündem, üniversite 4. sınıfta okumakta iken birçok ulusal resim yarışmasına katılarak birçok başarı elde etti. Ancak, resim tarzının belirginleşmesi ve geniş kitlelerce ilgi görmesi 2021 yılında gerçekleşti.
Sanatçı, kariyeri boyunca sanat için verdiği mücadele ile birçok başarıya imza attı. Ulusal anlamda birçok sanat etkinliğine katıldı, beş kişisel sergi açtı ve uluslararası fuarlarda yer aldı. Eserleri birçok galeri ve müzayede evinde sergilendi.
Faruk Öz
Tuval Üzeri Yağlı Boya "Natürmort "
29x38 cm
Faruk Öz
2004 yılından itibaren de Güzel Sanatlar desen kurslarına başlamıştır. Türk ve Azeri hocalardan yağlı boya dersleri almıştır. Resim yapmaya başladığı tarihin üzerinden uzun yıllar geçmesine rağmen ünlü ressam Faruk Öz atölyesinde çalışmalara devam etmektedir
Şahin Paksoy
Tuval Üzeri Yağlı Boya
79x59 cm
Şahin Paksoy
Önemsiz insanların önemli ressamı olarak anılan 1952 doğumlu Şahin Paksoy, küçüklüğünden beri resim sanatıyla ilgilenmesine rağmen sanat öğrenimine 1973-1980 yılları arasında İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi’nde seramik eğitimi ile başlamıştır. 1980 yılında, öğrenciliğine devam ederken açtığı ilk sergisinden itibaren yurtiçi ve yurtdışında birçok karma ve solo sergilere katılmıştır. Son kişisel sergisini 2013 yılında gerçekleştiren sanatçı, son zamanlarda koleksiyonerliğe ağırlık vermiştir.
Ümmet Karaca
Kağıt Üzeri Kara Kalem
30x21 cm
Ümmet Karaca
1956 yılında Gürcistan’da doğdu.
Sanatçı 1978 yılında başladığı Tiflis Yüksek Ressamlar Okulundan 1982’de mezun oldu. 1987 yılında Gürcistan’ın Tiflis şehrinde ilk kişisel sergisini açtı. 1993’te ise Türkiye’deki ilk kişisel sergisini İstanbul’daki Varol Sanat Galerisinde düzenledi. Sonrasında da İstanbul ve Ankara’da pek çok karma sergiye katılmaya ve kişisel sergiler açmaya devam etti.
Ümmet Karaca genellikle tuval üzeri yağlıboya tekniğiyle yaptığı tablolarında İstanbul temasını işlemektedir. Eserlerinde şehrin sokaklarını, insanlarını, doğasını, sosyal yaşamını klasik bir üslupla resmetmeyi tercih etmektedir. Özellikle Büyükada’dan manzaraları resmetmeyi seven sanatçının eserlerini İzlenimci tarzın içinde de değerlendirebiliriz. Karaca genel olarak şehir manzaralarıyla bilinse de natürmort ve portre de çalışmıştır.
Ümmet Karaca halen İstanbul’da yaşamakta ve sanat çalışmalarını sürdürmektedir.
Sami Kurt
Pres Tuval Üzeri Yağlı Boya
25x25 cm
Sami Kurt
1994 yılında Bursa'da doğdu. 2012 yılında Bursa Zeki Müren Anadolu Güzel Sanatlar Lisesinden mezun oldu. 2012 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Resim Bölümünü kazandı. 2. nolu Kemal İskender Atölyesinde eğitimini sürdürdü. 2019 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesinden mezun oldu. 2021 yılında Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Pedagojik Formasyon Sertifika Eğitim programını başarıyla tamamladı.2022 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi, Güzel Sanatlar Enstitüsü'nde, Resim Anasanat Dalı Yüksek Lisans programına devam etmektedir.
2017 yılından itibaren çeşitli yarışmalara katılmış, karma sergi ve projelerde yer almıştır. 2018 yılında Maji Luxury Art& Event 1.Kişisel Sergisini açmıştır. Bu süreçte Ankara, İstanbul,İzmir ve Bursa'da çeşitli karma sergilerde yer almıştır. Deux Ex Machina Sezer-Ali Ak Baret Koleksiyonunda eseri bulunmaktadır. Halen çalışmalarına Bursa’daki özel atölyesinde sürdürmektedir.
İmza Okunamadı
Kağıt Üzeri Karışık Teknik "Semazen" (1977 Tarihli)
47x32 cm
Ümmet Karaca
Kağıt Üzeri Kara Kalem
41x 28 cm
Ümmet Karaca
1956 yılında Gürcistan’da doğdu.
Sanatçı 1978 yılında başladığı Tiflis Yüksek Ressamlar Okulundan 1982’de mezun oldu. 1987 yılında Gürcistan’ın Tiflis şehrinde ilk kişisel sergisini açtı. 1993’te ise Türkiye’deki ilk kişisel sergisini İstanbul’daki Varol Sanat Galerisinde düzenledi. Sonrasında da İstanbul ve Ankara’da pek çok karma sergiye katılmaya ve kişisel sergiler açmaya devam etti.
Ümmet Karaca genellikle tuval üzeri yağlı boya tekniğiyle yaptığı tablolarında İstanbul temasını işlemektedir. Eserlerinde şehrin sokaklarını, insanlarını, doğasını, sosyal yaşamını klasik bir üslupla resmetmeyi tercih etmektedir. Özellikle Büyükada’dan manzaraları resmetmeyi seven sanatçının eserlerini İzlenimci tarzın içinde de değerlendirebiliriz. Karaca genel olarak şehir manzaralarıyla bilinse de natürmort ve portre de çalışmıştır.
Ümmet Karaca halen İstanbul’da yaşamakta ve sanat çalışmalarını sürdürmektedir.