• Vazgeç
    Filtrele
Filtrele

46- "Duvarın İncileri 7" Tablo Müzayedesi

46- "Duvarın İncileri 7" Tablo Müzayedesi

Antikalarım.com'dan Herkese Merhabalar. 

-Müzayede komisyonu %15'dir

-İptal Veya Cayma Durumunda Toplam Tutarın %30'unu Ödemek Zorundasınız.

MÜZAYEDE AÇIKLAMASI

Pey verebilmek ve canlı müzayedelerimize katılabilmeniz için üye olmanız veya üye girişi yapmanız gerekmektedir

Değerli Antikalarım.com ailesi;

Sizin için özenle hazırlamış olduğumuz ve sizlere sanatı sanatla sunduğumuz "DUVARIN İNCİLERİ 7" Müzayedemize hepiniz hoş geldiniz :)

Müzayedemiz antikalarim.com adresimizde 19/01/2024 CUMA günü yayına girmiş olup,  30/01/2024 SALI günü saat 20:29’a kadar pey alımına devam etmektedir.

30/01/2024 SALI günü saat 20:30'da ise canlı online müzayedemiz, antikalarim.com adresimizde başlayacaktır.

-KAZANDIĞINIZ ESERLERİ ARTIK KREDİ KARTIYLA ÖDEYEBİLİRSİNİZ :)

Not:

-Kazanılan eserlerin ödemesi 7 iş günü içinde yapılmadığı taktirde hukuki işlem başlatılacaktır. Özel durumları firmamıza bildiriniz.

-Eserlerin fotoğraflarını incelerken, daha net bir görüntü için ekran parlaklığınızı açmanızı öneririz.

-Eserlerin ölçülerini dikkatlice okumanızı rica ederiz.

-Açık artırmadan alınan eserler kesinlikle geri iade edilemez.

Bizimle +905366612464 numaralı Antikalarım.com whatsapp hattından 7/24 iletişime geçebilirsiniz. 

Eser teslimi ile ilgili bilgilendirme:

Değerli üyemiz, kazanmış olduğunuz eserler, canlı müzayede bittikten hemen sonra ekip arkadaşlarımız tarafından size ulaşması için özenle hazırlanacaktır.

Kazanmış olduğunuz eserlerin toplam tutarını tarafımıza ilettikten sonra, eserleriniz en kısa zamanda anlaşmalı olduğumuz “Yurtiçi Kargo” firmasına teslim edilecektir.

Eserlerinizin kargo firmasına teslimi yapıldıktan sonra tarafınıza ulaşması ortalama “2-3” iş günüdür.

Saygılarımızla:

Antikalarım.com

  • Kategori: Tablo
Lot: 152 » Tablo

Ömer Hayyam

Ömer Hayyam Şiirleri ve 50 Sayfa 50x70 Ebatında Resimlerin Bulunduğu Albüm Nadir Bulunabilecek Bir Eser
50x70 cm

Ömer Hayyam
(1039-1048) yılları arasında Horasan eyaletinin merkezi Nîşâbur’da doğdu. Öğrenimini ve hayatının büyük bir kısmını orada ve Semerkant’ta geçirdi. Sözlükte hayyâm kelimesi “çadır yapımcısı” anlamına gelmekle birlikte onun İran’da yerleşmiş Arap asıllı Hayyâmî kabilesine mensup olabileceği de düşünülmektedir. Kendisine büyük ilgi gösteren Selçuklu sultanlarının, Vezir Nizâmülmülk’ün saraylarında görev yapmaktan hoşlanmadı ve bilimsel araştırmalara adanmış sakin bir hayatı seçerek zaman zaman Semerkant, Buhara, Belh ve İsfahan gibi bilim ve sanat merkezlerinde dolaşmayı tercih etti. Semerkant’ta iken Ebû Tâhir isminde yüksek makam sahibi bir memurun himayesine girdi. Nîşâbur’da 517-526 (1123-1132) yılları arasında seksen beş yaşlarında öldüğü tahmin edilmektedir.

İbn Sînâ ekolüne mensup bir âlim-filozof olduğu kabul edilen Ömer Hayyâm cebir, geometri, astronomi, fizik ve tıpla ilgilenmiş, müzikle uğraşmış, ayrıca adını ölümsüzleştiren rubâîlerini kaleme almıştır. Ali b. Zeyd el-Beyhakī Hayyâm’ın hâfızasının fevkalâde kuvvetli olduğunu, dil, fıkıh, tarih ve kıraat sahalarında geniş mâlûmatı bulunduğunu, riyâziye, tıp ve diğer aklî ilimlerde eşsiz olduğunu söylerken Necmeddîn-i Dâye onun hakkında “bahtsız bir filozof, Allahsız ve maddeci” demektedir (İA, IX, 474). Ömer Hayyâm, Batı’da Doğu’nun en fazla hayranlık duyulan şairi ve en tanınmış âlimlerinden biridir. 1892’de Londra’da onun adına bir kulüp kurulmuş, 1970’te ayın üzerindeki bir kratere, 1980’de yeni bulunan bir kuyruklu yıldıza adı verilmiştir.

Detaylar
Lot: 189 » Tablo

Hamza İnanç

Baskı "Evler ve Karlar Üzerine Güzelleme" (1928-2020)
35x28 cm

Hamza İnanç
1930’da Samsun’un Ladik ilçesinde doğdu. 1948’de Akpınar Köy Enstitüsü’nü bitirdi. 1951’de G.E.E. Resim-İş Bölümü’nü bitirdi. 1961’de dış ülkelerde burslu öğrenim için “resim” dalında devlet sınavını birincilikle kazanarak Paris’e gitti. 1962-65 yılları arasında Paris Devlet Güzel Sanatlar Akademisi’nde Prof. R. Leguelt atölyesinde öğrenim gördü. Ecole du Louvre’da sanat tarihi dalında incelemeler yaptı. Boticelli’nin Louvre Müzesi’ndeki freskleri hakkında yazılı araştırmalarda bulundu. Paris Operası sahne fotoğrafçısı Mösyö Pic’in yanında fotoğraf çalışmaları yaptı. 1965’deParis G.S.A.’deki çalışmalarını tamamlayarak Roma’ya geçti, sonbaharda Türkiye’ye döndü. 1965-74 yılları arasında Ankara G.E.E. Resim-İş Bölümü’nde öğretim üyesi olarak çalıştı. 1974-80 yılları arasında A.Ü. S.B.F. Basın Yayın Yüksek Okulu’nda fotoğraf öğretim görevliliği, Ankara Devlet Opera ve Balesi sahne fotoğrafçılığı yaptı. 1980’de Rotterdam’da (Hollanda) Türk çocuklarına dil-kültür öğretmenliği yaptı. 1984-90 yılları arasında Rotterdam Nuts Akademisi’nde Türkçe Bölümü, Anadolu Uygarlıkları ve Genel Sanat Tarihi öğretim üyeliği yaptı, 1990’da tüm resmi ve özel görevlerini bıraktı. Sanatçı 50’yi aşkın kişisel sergi açtı.

Ödüller:
1963 – Paris Güzel Sanatlar Akademisi Serbest Resim Dalında, 2.lik ödülü.
1964 – Paris Güzel Sanatlar Akademisi “Nü” sergisi, 1.lik ödülü.
1974 – 35.D.R.H.S. Başarı Ödülü.
1999 – Sanata 50 yıllık katkılarından dolayı Unesco Onur ödülü.

Detaylar
Lot: 192 » Tablo

Refik Epikman

Baskı "Köşedeki Ev" (1901-1974)
48x29 cm

Refik Epikman
1902 yılında İstanbul’da doğdu.
Davutpaşa İdadisi’nde orta öğrenimini tamamladıktan sonra, Sanayi-i Nefise Mektebi’ne (Güzel Sanatlar Akademisi) giren Refik Epikman, Avrupa sınavını kazanarak gittiği Paris’te 1924-1928 yılları arasında Julian Akademisi’nde çalıştı.

Yurda dönüşünde Güzel Sanatlar Akademisi’nde kısa bir süre öğretmen yardımcılığı yaptı. Daha sonra Ankara’ya yerleşerek uzun yıllar öğretmen ve sanatçı olarak çalıştı.

Ankara Lisesi’ndeki öğretmenlik görevini, Resim-İş Bölümü’nün kurulmasında büyük çaba gösterdiği Gazi Eğitim Enstitüsünde sürdürdü. Resim-İş Bölümü’nün kurulması amacıyla incelemelerde bulunmak için Almanya’ya gönderilen eğitimciler arasında yer aldı. Sanatçılara yurt manzaraları yaptırmak amacıyla düzenlenen gezi programları çerçevesinde, Hatay’a gönderildi.

Avrupa’dan döndüğü yıllarda Müstakil Ressamlar ve Heykeltraşlar Birliği’nin kurucu üyeleri arasında yer alan Refik Epikman, bu topluluğun karma sergilerine katıldı.

Eğitici çalışmalarını, resmî görevi dışında amatör ressamların yetişmesi yolunda da değerlendirdi. Yabancı ülkelerde açılan sergilere katıldı. İlk yıllardan başlayarak Devlet Resim-Heykel Sergilerine resim verdi. Çeşitli dergi ve gazetelerde, özellikle de yayımlanmasına büyük katkıda bulunduğu Ar dergisinde, sanat sorunları üstüne yazılar yazdı. Halkevleri tarafından yayımlanan aydınlatıcı kitaplara katkıda bulundu. Tiziano Vecellio’nun Sanatı (1947) ve Rubens’in Sanatı (1951) adlı iki monografik inceleme yayımladı. Uluslararası Sanat Eleştirmenleri Derneği’nin (AICA) Türkiye komitesinde görev aldı. 1944’teki 6. Devlet Sergisi’nde üçüncülük, 1958’deki 19. Sergi’deyse ikincilik ödülü kazandı.

Detaylar
Lot: 194 » Tablo

Adnan Turani

Baskı "Yeşil İçin Şarkı" (1925-2016)
45x28 cm

Adnan Turani
1925 yılında İstanbul'un Beşiktaş semtinde doğdu. İstanbul Öğretmen Okulundan ilkokul öğretmeni olarak mezun oldu. 1945 yılında Ankara Gazi Eğitim Enstitüsünün resim-iş bölümünden 1948 yılında mezun olduktan sonra beş yıl resim öğretmenliği yaptı.

1953 yılında devlet bursuyla Almanya'ya gitti. Münih Güzel Sanatlar Akademisinde Franz Nagel, Stuttgart Güzel Sanatlar Akademisinde Henninger ve Willi Baumeister, Hamburg Güzel Sanatlar Akademisinde de Heins Trokes ile çalıştı. Lisans ve yüksek lisans öğrenimini tamamlayarak Türkiye’ye döndü.

1959 yılında yurda döndüğünde Gazi Eğitim Enstitüsü resim bölümünde atölye öğretmenliğine başladı ve 1970 yılına kadar bu görevini sürdürdü. 1970'te Hacettepe Üniversitesi Edebiyat ve Güzel Sanatlar fakültelerinde de derslere girdi.

1972 yılında doktoraya başladığı Hacettepe Üniversitesinde Güzel Sanatlar Enstitüsü kordinatörlüğünü de yürüttü. 1973 yılında doktor unvanını alan sanatçı, 1978’de doçent oldu. 1986 yılına kadar Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi sanat tarihi bölümünde öğretim üyeliği görevinde bulundu. 1986 ile 1987 yıllarında Bilkent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi resim bölümü başkanlığı yapan Adnan Turani, 1990 yılında emekli oldu.

Adnan Turani’nin yüksek eğitim hocalığı sırasında plastik sanatlar estetiği, sanat felsefesi ve sanat tarihi ve üzerinde hazırladığı yayınlanmış eserleri de bulunmaktadır.

1990'dan bu yana çalışmalarını, yaşadığı kent olan Ankarada sürdüren Turani, 17 Aralık 2016 günü tedavi gördüğü Hacettepe Üniversitesi Hastanesinde hayatını kaybetti.

Detaylar
önceki
Sayfaya Git: / 5
sonraki