• Vazgeç
    Filtrele
Filtrele

27- "Geleceğin Antikaları" Klasik Sanatlar Müzayedesi

"Geleceğin Antikaları" Klasik Sanatlar  Müzayedesi

Antikalarım.com'dan Herkese Merhabalar. 

-İptal Veya Cayma Durumunda Toplam Tutarın %30'unu Ödemek Zorundasınız.

MÜZAYEDE AÇIKLAMASI

Pey verebilmek ve canlı müzayedelerimize katılabilmeniz için üye olmanız veya üye girişi yapmanız gerekmektedir

Değerli Antikalarım.com ailesi;

Sizin için özenle hazırlamış olduğumuz ve sizlere sanatı sanatla sunduğumuz "Geleceğin Antikaları" Müzayedemize hepiniz hoş geldiniz :)

Müzayedemiz antikalarim.com adresimizde 06/08/2023 Pazar günü yayına girmiş olup, 20/08/2023 PAZAR günü saat 14:59’a kadar pey alımına devam etmektedir.

20/08/2023 PAZAR günü saat 15:00’de ise canlı online müzayedemiz, antikalarim.com adresimizde başlayacaktır.

-KAZANDIĞINIZ ESERLERİ ARTIK KREDİ KARTIYLA ÖDEYEBİLİRSİNİZ :)

Not:

-Kazanılan eserlerin ödemesi 3 iş günü içinde yapılmadığı taktirde hukuki işlem başlatılacaktır. Özel durumları firmamıza bildiriniz.

-Eserlerin fotoğraflarını incelerken, daha net bir görüntü için ekran parlaklığınızı açmanızı öneririz.

-Eserlerin ölçülerini dikkatlice okumanızı rica ederiz.

-Açık artırmadan alınan eserler kesinlikle geri iade edilemez.

Bizimle +905366612464 numaralı Antikalarım.com whatsapp hattından 7/24 iletişime geçebilirsiniz. 

Eser teslimi ile ilgili bilgilendirme:

Değerli üyemiz, kazanmış olduğunuz eserler, canlı müzayede bittikten hemen sonra ekip arkadaşlarımız tarafından size ulaşması için özenle hazırlanacaktır.

Kazanmış olduğunuz eserlerin toplam tutarını tarafımıza ilettikten sonra, eserleriniz en kısa zamanda anlaşmalı olduğumuz “Yurtiçi Kargo” firmasına teslim edilecektir.

Eserlerinizin kargo firmasına teslimi yapıldıktan sonra tarafınıza ulaşması ortalama “2-3” iş günüdür.

Saygılarımızla:

Antikalarım.com

  • Kategori: Ebru
Lot: 93 » Ebru

Füsun Onamay

"İstanbul"
Akkase ebru ve erguvan çalışması
İç:46x32
Dış:73x60

7 Ekim 1957 İzmir doğumluyum. İstanbul D.G.S.A.M.Y.O Mimarlık bölümünden mezunum. Halen mimar olarak çalışmaktayım ve iki kızım var. 2003 Yılında Caferağa Medresesinde Ayla  Makasla bir yıl ebru çalıştım ve ebrunun büyülü dünyasında kendime ait çok şey buldum. Büyük bir tutkuyla bu sanata bağlandım. 2004-2007 Yılları arasında İsmek Yavuz Selim'de Gülden Gürdamarla ebru çalıştım. Öğrendikçe ne kadar çok eksiğim olduğunu, iyi bir öğretici ile çalışmanın ayrıcalığını yaşadım. 2007-2009 Yılları arasında Mavera Sanat Atölyesinde Fuat Başar ve Sadrettin Özciminin öğrencisi olan Gülden Gürdamarla ebru çalışmaya devam ettim. 2010 Yılında 4 arkadaşımla birlikte “MİNEBURNU” adlı atölyemizi kurduk. Çalışmalarımı atölyemizde devam ettirmekteyim. İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı'nın hazırladığı ‘'İstanbul'un Ustaları'' web sitesi ve haritasında yerimi aldım. İstanbul Ticaret Odasının VSG prodüksiyon firmasına  hazırlattığı “Erguvan" belgeselinde (VCD ve kitap olarak) yer aldım. Kültür Bakanlığı Sanatçı Kimlik Kartı sahibiyim.

Detaylar
Lot: 94 » Ebru

Mahmut Pesteli

"Menekşe"
Ebru çalışması
İç:18x31
Dış:48x61

1971 Bursa İnegöl’de doğan Ahmet Mahmut Peşteli ilkokulu memleketi İnegöl’de tamamladı. İstanbul Fatih Cami yatılı kuran kursuna hafızlık eğitimi almak maksadıyla 1982 yılında kaydını yaptırarak burada hafızlığını ikmal edip Arapça eğitimi aldı. Bilahare Zeytinburnu İmam hatip Lisesi’ni dışardan bitiren A.Mahmut Peşteli ön lisans eğitimine 2003 yılından itibaren Anadolu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde devam etmektedir. A.Mahmut Peşteli ebruya, 2000 yılında ebrucu Yılmaz Eneş’ten dersler alarak başladı. Çalışmalarının sonucunda; 2005 yılında Kültür Bakanlığı’nca icra edilen 13. Devlet Türk Süsleme Sanatları yarışmasında başarı ödülüne layık görüldü. Üç çocuk babası olan A.Mahmut Peşteli 2004 yılından itibaren ebru çalışmalarına Küçük Ayasofya Cami Hüseyin Ağa Medresesi’ndeki atölyesinde devam etmekte olup halen mesleği olan Çemberlitaş Mimar Hayrettin Cami-i İmam-Hatipliğini sürdürmektedir.

Detaylar
Lot: 95 » Ebru

Sadreddin Özçimi

"Lale"
Ebru çalışması
İç:31x46
Dış:61x75

Neyzen Sadrettin Özçimi 1955 Konya doğumludur. İlk, orta ve lise öğrenimini Konya'da tamamladıktan sonra İ.T.Ü Türk Musikisi Devlet Konservatuarı'nın Temel Bilimler Bölümü'ne giren

Sadrettin Özçimi, ilk öğrenciler arasında yer aldı. Eğitimini, Aka Gündüz Kutbay ve Niyazi Sayın'ın öğrencisi olarak Ney sazı üzerine tamamladı ve 1979 yılında mezun oldu. Konservatuar öğrencisiyken 1977 yılında İstanbul Devlet Klasik Türk Müziği Korosu'na Neyzen olarak katıldı. 1980 yılında Konya Belediye Başkanı Mehmet Keçeciler'in talebiyle Konya Belediyesi bünyesinde bir Türk Müziği Korosu kurdu. Türk Müziği Korosunda gençlere musiki dersleri verdi. Özçimi, 1984'te Selçuk Üniversitesi'nde müzik okutmanı oldu ve daha sonra udî Cinuçen Tanrıkorur ile birlikte Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Bölümü'nün kuruluş çalışmalarında bulundu. 1986 yılında İstanbul'a dönerek Marmara Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi DinŒE Musiki Kürsüsü'nde master programına katılan Sadreddin Özçimi, tezini 15. yüzyıl nazariyatçılarından Hızır bin Abdullah'ın "Kitâbü'l-Edvâr" adlı eseri üzerine yaptı ve tezi 1999 ile 2000 yıllarında Musiki Mecmuası'nda yayınlandı. Sadreddin Özçimi, yurtiçinde ve yurtdışında çok sayıda etkinliklerde görev aldı. İlk olarak, 1981'de UNESCO tarafından Güney Kore'nin başkenti Seul'de düzenlenen müzik konferansına tanburî Necdet Yaşar ile iştirak eden Özçimi, daha sonra çeşitli ülkelerde çok sayıda konserler verdi ve konferanslara katıldı. Solist ve topluluk mensubu olarak yine çok sayıda plak, kaset ve CD'de yeralan Özçimi'nin Trance-1 albümü gibi kalıcı nitelikteki bazı çalışmaları da yurtdışında yayımlandı. Konya'da düzenlenen Mevlânâ İhtifalleri'nde 1971'den itibaren hemen her yıl neyzen olarak yeralan Sadreddin Özçimi, daha sonra semâ âyinlerindeki mutribın, yani müzisyenlerin, özellikle de Neyzenlerin gelebileceği ve asırlar boyunca Kutbü'n-nâyi Osman Dede, Rauf Yektâ Bey, Halil Can, Niyazi Sayın, Akagündüz Kutbay ve Doğan Ergin gibi neyzenlerin işgal ettiği en yüksek derece olan neyzenbaşılık makamına getirildi. Hålen İstanbul Devlet Türk Müziği Topluluğu'nda Neyzen olan Sadreddin Özçimi Konya'da Neyzenbaşılık görevine de devam etmektedir. Sadreddin Özçimi, müzisyenliğinin yanısıra, klasik Türk sanatlarının birçok dalı ile de ciddi seviyede ilgilendi ve hocası Niyazi Sayın'dan etkilenip onun yolunda gitmek azmiyle başladığı tesbihçiliğinin yanısıra, ebru ile de uğraştı. Başta hat ve ebru olmak üzere birçok sanatta üstâd olan Necmeddin Okyay'ın talebesi ebru sanatkârı Mustafa Düzgünman'ın icazetli öğrencisi Alpaslan Babaoğlu'ndan ebru öğrendi ve icazet aldı. Son senelerde musikinin yanısıra ebruya da çok daha ciddi şekilde eğilen Sadreddin Özçimi'nin eserleri, yurt içinde ve dışında çeşitli karma sergilerde yeralmakta ve Özçimi son dönemin en başarılı ebrucularından biri kabul edilmektedir. Evli olan Sadreddin Özçimi'nin Hakkı, Fatih ve Yâsin adlarında üç oğlu vardır.

Detaylar
Lot: 100 » Ebru

Kamuran İşcan

"Kelime-i Tevhit"
Akkase ebru çalışması
İç:44x18
Dış:70x44

Kamuran İşcan 1956 yılında doğdu.  İstanbul’da yaşıyor ve mimardır. Ebru çalışmaya 2003 yılında Ayla Makas’la başladı. 6 yıl Gülden Gürdamar’la çalıştı. 2010 yılında icazetini aldı. 2010 da açtığı kendi atölyesinde ebru çalışmalarını sürdürmektedir. 2013 yılında, Küçükçekmece Geleneksel Sanatlar Akademisi’nde Dürdane Ünver denetiminde Ersin Yıldızhan’dan Kaatı eğitimi almaya başladı. Kültür Bakanlığı Sanatçı Kimlik Kartı sahibi.

Detaylar
Lot: 102 » Ebru

Asiye Cinemre

"Karma"
Ebru çalışması
İç:31x47
Dış:53x69

Asiye Çinemre, 1972’de Trabzon’un Akçaabat ilçesinde doğdu. İlk ve Orta öğrenimini Akçaabatta tamamladı. Evlendikten sonra eşinin görevi gereği İstanbul’a yerleşti. 2007-2010 yılları arasında İSMEK’te Çiğdem Ertem’den ebru eğitimi aldı. 2010-2013 yılları arasında Klasik Türk Sanatları Vakfında A. Mahmut Peşteli’den ebru eğitimi alarak mezun oldu. Mezuniyetinde hocası Mahmut Peşteli kendisine ebru icâzeti verdi. 2013’te Kültür Bakanlığı “Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcısı” kartını aldı. Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimini dereceyle, KTÜ Trabzon MYO Geleneksel El Sananatlarını bölüm ve okul birincisi olarak bitirdi. İSMEK, KTSV ve İKSM’nin düzenlediği karma sergilere katıldı. 2015’te Kültür Bakanlığı 18. Türk Süsleme Sanatları Yarışmasında Sitilize İstanbul Lalesi adlı çalışmasıyla sergileme ödülü aldı. Hâlâ Tuzla HEM’de ebru ve kösele çanta yapma kursları vermektedir. Ayrıca özel ebru dersi de vermektedir. Kültür Bakanlığı görevlendirmesiyle Güney Kore’ye ülkemizi temsilen ebru sanatını tanıtmaya gitmiştir.

Detaylar
Lot: 104 » Ebru

Tuba Ruhengiz Azaklı

"Sarmaşık Dalı"
Ebru çalışması
İç:31x46
Dış:56x71

1984 yılında Erzurum'da doğdum. Babamın öğretmenliği nedeniyle çocukluk yıllarım birçok farklı şehirde geçti. 2001 yılında Bandırma İHL'den mezun olarak Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde İlahiyat Fakültesine başladım. 2006 yılında fakülteyi bitirip İstanbul'a geldim. Sanat hayatım yoğun olarak İstanbul'da başladı diyebilirim. Fuat Başar Hocam ile Hat ve Ebru eğitimine devam ettim. Aynı yıl başladığım Marmara Üniversitesi, İslam Sanatları Tarihi bölümü yüksek lisans eğitimimi 2008 yılında Yahya Efendi Kabristanı mezar taşlarını konu alan tezimi vererek tamamladım. Bu dönemde Prof. Dr. Semavi Eyice, Prof. Dr. M. Hüsrev Subaşı, Prof. Dr. Muhittin Serin, Prof. Dr. Selçuk Mülayim gibi çok değerli hocalardan ders alma fırsatım oldu. Tez çalışmalarım devam ederken bir müddet Klasik Türk Sanatları Vakfı'nın Eğitim Koordinatörlüğü görevinde bulundum. 2009 yılında evlendim ve Üsküdar'da atölyemi açtım. Şu an İstanbul Klasik Sanatlar Merkezinde ve şahsî atölyemde çalışmalarıma devam etmekteyim. Aynı zamanda 3 yıldır bitki ressamlığı yapmaktayım.

Detaylar
Lot: 108 » Ebru

Sema Balkaya Öksüz

"Altın Lale"
çaışması
İç: 18x28
Dış: 43x53

Sema Balkaya Öksüz 1978 yılında İstanbul’da doğdu. 1997’de Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi  İ.M.Y.O’dan mezun oldu.1996 Ebru çalışmalarına fakülte bünyesinde Ebruzen Hikmet Barutçugil yönetiminde açılan kursta başladı. Ayrıca Hattat Davut Bektaş’tan yazı meşketti ve İslam Seçen’den klasik ciltleme dersi aldı. İlki 1997’deki “IV. Ebruzenler Kongresi Uluslararası Ebru Sergisi” olmak üzere birçok karma sergiye katıldı. 2008 yılında İstanbul Ayasofya Müzesi’nde ve Frankfurt’ta “Rekor Büyüklükte Ebru Denemesi”nde, Hikmet Barutçugil’in yanında yer aldı.1997–2009 yılları arasında, Ebristan İstanbul Ebru Evi’nde Hikmet Barutçugil’in asistanı olarak çalıştı. 1999–2009 yılları arasında Üsküdar Belediyesi, Altunizade Kültür ve Sanat Merkezi’nde ebru dersi verdi. Halen kendi atölyesinde ve Altunizade ACD Sanat Merkezi bünyesinde derslerine devam etmekte ve çalışmalarını sürdürmektedir.

Detaylar
Lot: 110 » Ebru

Tuba Ruhengiz Azaklı

"Elif"
Akkase ebru çalışması
İç: 31x51
Dış: 43x63

1984 yılında Erzurum'da doğdum. Babamın öğretmenliği nedeniyle çocukluk yıllarım birçok farklı şehirde geçti. 2001 yılında Bandırma İHL'den mezun olarak Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde İlahiyat Fakültesine başladım. 2006 yılında fakülteyi bitirip İstanbul'a geldim. Sanat hayatım yoğun olarak İstanbul'da başladı diyebilirim. Fuat Başar Hocam ile Hat ve Ebru eğitimine devam ettim. Aynı yıl başladığım Marmara Üniversitesi, İslam Sanatları Tarihi bölümü yüksek lisans eğitimimi 2008 yılında Yahya Efendi Kabristanı mezar taşlarını konu alan tezimi vererek tamamladım. Bu dönemde Prof. Dr. Semavi Eyice, Prof. Dr. M. Hüsrev Subaşı, Prof. Dr. Muhittin Serin, Prof. Dr. Selçuk Mülayim gibi çok değerli hocalardan ders alma fırsatım oldu. Tez çalışmalarım devam ederken bir müddet Klasik Türk Sanatları Vakfı'nın Eğitim Koordinatörlüğü görevinde bulundum. 2009 yılında evlendim ve Üsküdar'da atölyemi açtım. Şu an İstanbul Klasik Sanatlar Merkezinde ve şahsî atölyemde çalışmalarıma devam etmekteyim. Aynı zamanda 3 yıldır bitki ressamlığı yapmaktayım.

Detaylar
Lot: 113 » Ebru

Deniz Kadıoğlu

"Karanfil"
Ebru Çalışması

1964 Diyarbakır’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini burada tamamladı. 2019 yılında Eskişehir Anadolu Üniversitesi Tarih bölümünden mezun oldu. Aynı üniversitede Felsefe bölümünde ikinci lisans eğitimine devam etmektedir. 2007-2010 yılları arasında İSMEK’de Nabi Kalender Hoca’dan Hüsn-i Hat, Sülüs ve Nesih derslerini aldı. 2008-2015 yılları arasında da Klasik Türk Sanatları Vakfı’nda Mehmet Memiş hocadan Hüsn-i Hat dersini aldı. 2009 yılında İSMEK’de Timuçin Tanarslan hocayla başladığı Ebru sanatına 2010 yılında Klasik Türk Sanatları Vakfı’nda Fuat Başar Hoca ve asistanı Hülya Demirel Hoca ile devam etti.  2013-2015 yılları arasında Mahmut Peşteli hocadan Ebru dersleri aldı. 2013 yılı Kültür Bakanlığı tarafından Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcısı Ebru dalında Tanıtım Kartını aldı. 2015 yılında İSMEK’de Hayri Aykutalp Hocadan Tezhip dersi aldı. Klasik Türk Sanatları Vakfı’nın hazırladığı birçok sergide Ebru ve Hat eserleriyle katılım sağladı. Amasya Şeyh Hamdullah Müzesi’nde Hat ve Ebru eseri bulunmaktadır. 2015 yılında Şehit Adil Büyükcengiz Kız İmam Hatip Lisesi’nde Hat ve Ebru eğitimi vermeye başladı. Halen aynı okulda ve Sezai Karakoç İmam Hatip Lisesi’nde Hat ve Ebru dersleri vermeye devam etmektedir.

Detaylar
Lot: 114 » Ebru

Deniz Kadıoğlu

"Muhayyel"
Ebru çalışması
İç: 47x65
Dış:72x92

1964 Diyarbakır’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini burada tamamladı. 2019 yılında Eskişehir Anadolu Üniversitesi Tarih bölümünden mezun oldu. Aynı üniversitede Felsefe bölümünde ikinci lisans eğitimine devam etmektedir. 2007-2010 yılları arasında İSMEK’de Nabi Kalender Hoca’dan Hüsn-i Hat, Sülüs ve Nesih derslerini aldı. 2008-2015 yılları arasında da Klasik Türk Sanatları Vakfı’nda Mehmet Memiş hocadan Hüsn-i Hat dersini aldı. 2009 yılında İSMEK’de Timuçin Tanarslan hocayla başladığı Ebru sanatına 2010 yılında Klasik Türk Sanatları Vakfı’nda Fuat Başar Hoca ve asistanı Hülya Demirel Hoca ile devam etti.  2013-2015 yılları arasında Mahmut Peşteli hocadan Ebru dersleri aldı. 2013 yılı Kültür Bakanlığı tarafından Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcısı Ebru dalında Tanıtım Kartını aldı. 2015 yılında İSMEK’de Hayri Aykutalp Hocadan Tezhip dersi aldı. Klasik Türk Sanatları Vakfı’nın hazırladığı birçok sergide Ebru ve Hat eserleriyle katılım sağladı. Amasya Şeyh Hamdullah Müzesi’nde Hat ve Ebru eseri bulunmaktadır. 2015 yılında Şehit Adil Büyükcengiz Kız İmam Hatip Lisesi’nde Hat ve Ebru eğitimi vermeye başladı. Halen aynı okulda ve Sezai Karakoç İmam Hatip Lisesi’nde Hat ve Ebru dersleri vermeye devam etmektedir.

Detaylar
Lot: 115 » Ebru

Deniz Kadıoğlu

"Karanfil Buketi"
Ebru çalışması

1964 Diyarbakır’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini burada tamamladı. 2019 yılında Eskişehir Anadolu Üniversitesi Tarih bölümünden mezun oldu. Aynı üniversitede Felsefe bölümünde ikinci lisans eğitimine devam etmektedir. 2007-2010 yılları arasında İSMEK’de Nabi Kalender Hoca’dan Hüsn-i Hat, Sülüs ve Nesih derslerini aldı. 2008-2015 yılları arasında da Klasik Türk Sanatları Vakfı’nda Mehmet Memiş hocadan Hüsn-i Hat dersini aldı. 2009 yılında İSMEK’de Timuçin Tanarslan hocayla başladığı Ebru sanatına 2010 yılında Klasik Türk Sanatları Vakfı’nda Fuat Başar Hoca ve asistanı Hülya Demirel Hoca ile devam etti.  2013-2015 yılları arasında Mahmut Peşteli hocadan Ebru dersleri aldı. 2013 yılı Kültür Bakanlığı tarafından Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcısı Ebru dalında Tanıtım Kartını aldı. 2015 yılında İSMEK’de Hayri Aykutalp Hocadan Tezhip dersi aldı. Klasik Türk Sanatları Vakfı’nın hazırladığı birçok sergide Ebru ve Hat eserleriyle katılım sağladı. Amasya Şeyh Hamdullah Müzesi’nde Hat ve Ebru eseri bulunmaktadır. 2015 yılında Şehit Adil Büyükcengiz Kız İmam Hatip Lisesi’nde Hat ve Ebru eğitimi vermeye başladı. Halen aynı okulda ve Sezai Karakoç İmam Hatip Lisesi’nde Hat ve Ebru dersleri vermeye devam etmektedir.

Detaylar
önceki
Sayfaya Git: / 2
sonraki