• Vazgeç
    Filtrele
Filtrele

24- "Duvarın İncileri 2" Değerli Tablo Ve Hat Müzayedesi

"DUVARIN İNCİLERİ 2" Değerli Tablo Ve Hat Müzayedesi

MÜZAYEDE KOMİSYONUMUZ BU MÜZAYEDEYE ÖZEL %15'DİR

Antikalarım.com'dan Herkese Merhabalar. 

-İptal Veya Cayma Durumunda Toplam Tutarın %30'unu Ödemek Zorundasınız.

MÜZAYEDE AÇIKLAMASI

Pey verebilmek ve canlı müzayedelerimize katılabilmeniz için üye olmanız veya üye girişi yapmanız gerekmektedir

Değerli Antikalarım.com ailesi;

Sizin için özenle hazırlamış olduğumuz ve sizlere sanatı sanatla sunduğumuz “DUVARIN İNCİLERİ 2” Müzayedemize hepiniz hoş geldiniz :)

Müzayedemiz antikalarim.com adresimizde 02/07/2023 Pazar günü yayına girmiş olup, 16/07/2023 PAZAR günü saat 13:29’a kadar pey alımına devam etmektedir.

16/07/2023 PAZAR günü saat 13:30’da ise canlı online müzayedemiz, antikalarim.com adresimizde başlayacaktır.

-KAZANDIĞINIZ ESERLERİ ARTIK KREDİ KARTIYLA ÖDEYEBİLİRSİNİZ :)

Not:

-Kazanılan eserlerin ödemesi 7 iş günü içinde yapılmadığı taktirde hukuki işlem başlatılacaktır. Özel durumları firmamıza bildiriniz.

-Eserlerin fotoğraflarını incelerken, daha net bir görüntü için ekran parlaklığınızı açmanızı öneririz.

-Eserlerin ölçülerini dikkatlice okumanızı rica ederiz.

-Açık artırmadan alınan eserler kesinlikle geri iade edilemez.

Bizimle +905366612464 numaralı Antikalarım.com whatsapp hattından 7/24 iletişime geçebilirsiniz. 

Eser teslimi ile ilgili bilgilendirme:

Değerli üyemiz, kazanmış olduğunuz eserler, canlı müzayede bittikten hemen sonra ekip arkadaşlarımız tarafından size ulaşması için özenle hazırlanacaktır.

Kazanmış olduğunuz eserlerin toplam tutarını tarafımıza ilettikten sonra, eserleriniz en kısa zamanda anlaşmalı olduğumuz “Yurtiçi Kargo” firmasına teslim edilecektir.

Eserlerinizin kargo firmasına teslimi yapıldıktan sonra tarafınıza ulaşması ortalama “2-3” iş günüdür.

Saygılarımızla:

Antikalarım.com

  • Kategori: Tablo
Lot: 222 » Tablo

NEVİN ZAHAL TOLLU

TUVAL ÜZERİ YAĞLI BOYA
ANKARA RESİM HEYKEL MÜZESİNDE RESİMLERİ MEVCUTTUR.
70x50

NEVİN ZAHAL TOLLU
Nevin Zahal Tollu’nun çok çalışmak ve sürekli kendini geliştirmek ilkesi, sanat hayatının yapı taşlarını oluşturmuştur. Dışavurumcu bir sanatçı olarak onun hareket ve deformasyona olan eğilimini, atak, coşkulu, özgür, güçlü fırça darbelerinde izleyebiliriz. Sanatçının eserlerinde, somutla soyutu, mantıkla sezgiyi, nesnel bir gözlemcilikle bir sanatçı duyarlılığını birleştiren, kendine has bir ifade biçimi yakalamış azimli bir sanatçının iç hesaplaşmasının izlerini görebiliriz. Nevin Zahal Tollu’nun aldığı akademik eğitimin, onun sanatının temelini oluşturduğunu ancak sanatçının akademik kuralcılığın etkisinden kurtulup kendi tarzını yaratmayı daha sanat hayatının ilk yıllarında başardığını resimlerine baktığımızda hemen fark edebiliriz. Sanatçının ustaca kurguladığı biçimsel öğeler, resimde daima koruduğu denge, içerik ve renklerindeki uyum onun resmini çarpıcı kılan unsurlardır. Kullandığı renklerin hepsi doğaya ait renklerdir. Mavinin ve insanın içini ısıtan kahverenginin tonları onun paletinin vazgeçilmezleri arasındadır. Dışavurumculuk akımında sıkça görüldüğü üzere sanatçı da zaman zaman aidiyet ve vazgeçiş temalarını sorgularken, figürden vazgeçmeden, soyutlamayı kullanmıştır. Bu anlamda resimlerinde soyut figüratif öğelere sıkça rastladığımız sanatçının son dönem çalışmalarında serbest fırça darbeleri ve az renk kullanımı dikkat çeker. Resimlerinin çıkış kaynağı yine insanlar ve doğadır ancak sanatçının söz konusu resimlerinde, sanatında eriştiği olgunluğu ve bunun resimlerine getirdiği özgürlüğü rahatlıkla görebiliriz. Nevin Zahal Tollu’nun resimlerinde mekân ve detaylar belirli değildir, keskin konturlar bulunmaz, bunları tamamlamak izleyicinin hayal gücüne bırakılır. Düşsel ve akışkan bir dünyada, insan, at, güvercin figürleri ve çiçekler sembolik önem taşırlar. Bu semboller vasıtasıyla sanatçı, doğanın rehberliğinden ayrılmadan, tüm samimiyetiyle sıcak bir atmosfer yakalamaya çalışırken hayatın çelişkilerini ve bunun yanı sıra kendisini sorgulamaktan bir an bile vazgeçmez. Bu sorgulama, Nevin Zahal Tollu’nun seyirciyi hemen etkisi altına alan renklerinin, desenlerinin kendi sonsuzluklarını yaratmasını açıklayabilir. Onun renklerinde bitmeyen bir devinim mevcuttur, bu nedenle resminde bir son yoktur, resim bir nefes alır ve kendini tekrar var eder. Onun resimleri resim sanatına en uzak olan insanlarda bile -belki yıllardır unutmuş oldukları- bir heyecanın, yaşam sevgisinin, özlemin, zaman zaman da kırılganlığın yeşermesine sebep olur.

Detaylar
Lot: 241 » Tablo

MÜNİF FEHİM (1899-1983)

"Türk Tarihinden Tablolar"
Ölçüler: 35,5 x 26 cm.
İmzalı. Kağıt üzeri karışık teknik.
Referans: Türk Plastik Sanatçıları Ansiklopedisi / Cilt II - Sayfa: 571

Öğrenimini Üsküdar Sultanisi ve ardından Sanayi-i Nefise Mektebi’nde tamamlayan sanatçı, asıl ününü illüstratör olarak yapmış, kitap kapakları, dergi ve kitap illüstrasyonları ile Türk yayıncılık ve grafik tasarım tarihinin temel taşlarından biri olmuştur. Eski İstanbul yaşamını konu alan eserleriyle tanınan üstad ressam, babası Ahmet Fehim'in ünlü bir tiyatro sanatçısı olması sebebiyle küçük yaşlardan itibaren ünlü sanatçıların olduğu bir çevrede yetişmiştir. 12 yaşında resim yapmaya başlamış ve resim sanatına olan ilgisini Musahipzade Celal'in İstanbul Efendisi adlı oyunu için sahne dekorları yaparak geliştirmiştir. 1910'lu yıllarda Leyla Saz'ın yazdığı Saray Hayatı adlı kitabı için resimler yapmış, ilk desenlerini Fağfur dergisinde yayınlamış ve aynı zamanda Ahmed Fehim Efendi'nin rejisörlüğünü yaptığı iki filmin (Yusuf Ziya Ortaç'ın Binnaz ve Hüseyin Rahmi Gürpınar'ın Mürebbiye adlı eserleri) senaryo, dekor, kostüm ve makyajlarını hazırlamıştır. Basın hayatına 1921'de Celal Nuri Bey'in İleri Gazetesi'nde ressam olarak çalışmaya başlayarak atılmıştır. Dizi yazıları da resimleyen sanatçı, ünlü Divan şiirlerinin bazı dizeleri için yaptığı resimlerle ünlenmiştir. Aynı yılda Refik Halid'in Aydede'sinde eski divan şairlerinin dizelerini resimlemiş, daha sonra bu resimlerini Eski Şiir Bahçeleri adlı bir albümde toplamıştır. İlk karikatürlerinde stilize bir teknik kullanan sanatçı, 1923'ten itibaren suluboya tekniğine yönelmiş, daha sonra da resim yönü ağır basan karikatürler çizmiştir. 1924'te Reşat Nuri Gültekin, İbnülrefik Ahmet Nuri ve Yeşarizade Mahmud Esad ile Kelebek adlı Mizah dergisini çıkarmış ve dergide baş çizerlik yapmıştır. 1937'de İstanbul Taksim Kristal Gazinosu’nda Cemal Nadir’le ilk sergisini açmıştır. Yirminci Asır, Ayine, Akbaba, Yeni Gün, İkdam Vakit, Mizah, Son Posta, Cumhuriyet, Zümrüdü Anka, Tan, Yedigün gibi dergi ve gazeteler için karikatür ve desenler çizmiştir. 1940’ta Yedigün yayınlarından çıkan Elli Türk Büyüğü isimli kitabı resimlemiştir. 1943'te Dünden Hatıralar isimli kitabını yayınlamıştır.1950'li yıllarda Server İksit'in çıkardığı Resimli Tarih Mecmuası'nda çizmiştir. 1971'de Günaydın Gazetesi'nde Hz.Muhammed'in Hayatı tefrikasını resimlemiştir. Adından üstad olarak bahsettiren ressam 1983 yılında vefat etmiştir.

Detaylar
önceki
Sayfaya Git: / 5
sonraki