Lot: 1

Current Price: 100 TL Starting Bid: 100 TL Estimated: TL Losing Winning

HAYDAR BESİM AYDAR

Tuval Üzeri Yağlı Boya 107x43cm (1933-2010) Haydar Besim Aydar 1933 yılında Eskişehir’in Çifteler ilçesinde dünyaya geldi. Babasının resimlerinden etkilenen sanatçı çok küçük yaşta resim yapmaya başladı. Daha ilkokul yıllarından sanatçının resim yeteneği öğretmenleri tarafından keşfedildi ve destek gördü. Bu süreçte ilk çalışmaları olarak adlandırdığı çok sayıda Atatürk portresi çizdi. İlkokulu tamamladıktan sonra ailesiyle birlikte İstanbul Çapa’ya taşındı ve ortaokulda Çağdaş Türk Sanatında lirik soyutlamacı anlayışının öncülerinden biri olan ünlü ressam Hasan Kavruk’tan ders aldı. O dönem yağlı boya ile tanıştı. İlk sergisini Çapa Erkek Lisesi’nde açan sanatçı resimlerini dönem arkadaşı İsmail Kutluca ile Taksim’de satmaya başladı. Ardından sanatında belli bir noktaya geldikten sonra Nişantaşı, Beyoğlu Tokatlıyan Pasajında atölyeler açtı. Bir hastalık süreci geçirdi ve o dönem atölye çalışmalarına devam edemese de sağlığına kavuştuktan sonra Tarlabaşı Caddesi’nde yeni bir atölye açtı. Sonrasında Galeri 9 Atölyesini kurdu. Hayatı boyunca pek çok kişisel ve karma sergilere katılan sanatçı 2003 yılında eşinin vefatından bir sene kadar sonra ona söz verdiği sergisini Nişantaşı Bali Sanat Galerisinde açtı. Üç çocuğuna da ilham olan ve onların ressam olmasını sağlayan Aydar 2010 yılında yaşama veda etti.

- TL
Place Bid You're Winning Your bid sent
İzleyici olarak girdiniz
Pey veremezsiniz.
Pey vermek için butonu sağa çekin
  • The live auction completed. Thank you for your participation.
  •  
  • Lots
  • Winnings
  • HAYDAR BESİM AYDAR-Tuval Üzeri Yağlı Boya
107x43cm

(1933-2010)
 Haydar Besim Aydar 
1933 yılında Eskişehir’in Çifteler ilçesinde dünyaya geldi. Babasının resimlerinden etkilenen sanatçı çok küçük yaşta resim yapmaya başladı. Daha ilkokul yıllarından sanatçının resim yeteneği öğretmenleri tarafından keşfedildi ve destek gördü. Bu süreçte ilk çalışmaları olarak adlandırdığı çok sayıda Atatürk portresi çizdi. İlkokulu tamamladıktan sonra ailesiyle birlikte İstanbul Çapa’ya taşındı ve ortaokulda Çağdaş Türk Sanatında lirik soyutlamacı anlayışının öncülerinden biri olan ünlü ressam Hasan Kavruk’tan ders aldı. O dönem yağlı boya ile tanıştı.

İlk sergisini Çapa Erkek Lisesi’nde açan sanatçı resimlerini dönem arkadaşı İsmail Kutluca ile Taksim’de satmaya başladı. Ardından sanatında belli bir noktaya geldikten sonra Nişantaşı, Beyoğlu Tokatlıyan Pasajında atölyeler açtı. Bir hastalık süreci geçirdi ve o dönem atölye çalışmalarına devam edemese de sağlığına kavuştuktan sonra Tarlabaşı Caddesi’nde yeni bir atölye açtı. Sonrasında Galeri 9 Atölyesini kurdu. Hayatı boyunca pek çok kişisel ve karma sergilere katılan sanatçı 2003 yılında eşinin vefatından bir sene kadar sonra ona söz verdiği sergisini Nişantaşı Bali Sanat Galerisinde açtı. Üç çocuğuna da ilham olan ve onların ressam olmasını sağlayan Aydar 2010 yılında yaşama veda etti.

    Lot No: 1

    Lot: 1

    HAYDAR BESİM AYDAR-Tuval Üzeri Yağlı Boya 107x43cm (1933-2010) Haydar Besim Aydar 1933 yılında Eskişehir’in Çifteler ilçesinde dünyaya geldi. Babasının resimlerinden etkilenen sanatçı çok küçük yaşta resim yapmaya başladı. Daha ilkokul yıllarından sanatçının resim yeteneği öğretmenleri tarafından keşfedildi ve destek gördü. Bu süreçte ilk çalışmaları olarak adlandırdığı çok sayıda Atatürk portresi çizdi. İlkokulu tamamladıktan sonra ailesiyle birlikte İstanbul Çapa’ya taşındı ve ortaokulda Çağdaş Türk Sanatında lirik soyutlamacı anlayışının öncülerinden biri olan ünlü ressam Hasan Kavruk’tan ders aldı. O dönem yağlı boya ile tanıştı. İlk sergisini Çapa Erkek Lisesi’nde açan sanatçı resimlerini dönem arkadaşı İsmail Kutluca ile Taksim’de satmaya başladı. Ardından sanatında belli bir noktaya geldikten sonra Nişantaşı, Beyoğlu Tokatlıyan Pasajında atölyeler açtı. Bir hastalık süreci geçirdi ve o dönem atölye çalışmalarına devam edemese de sağlığına kavuştuktan sonra Tarlabaşı Caddesi’nde yeni bir atölye açtı. Sonrasında Galeri 9 Atölyesini kurdu. Hayatı boyunca pek çok kişisel ve karma sergilere katılan sanatçı 2003 yılında eşinin vefatından bir sene kadar sonra ona söz verdiği sergisini Nişantaşı Bali Sanat Galerisinde açtı. Üç çocuğuna da ilham olan ve onların ressam olmasını sağlayan Aydar 2010 yılında yaşama veda etti.

    TLSold
  • YÜCEL DÖNMEZ-Kağıt Üzeri Karışık Teknik
80x60

Yücel Dönmez
1956 yılında Kars’ta dünyaya geldi. Yapı Enstitüsü’nü bitirdikten sonra Devlet Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulunu birincilikle kazanarak sanat eğitimine başladı. Doğa düzenlemeleriyle Türkiye’de ilk Land Art çalışmalarını yapan Dönmez, eserlerinde renkleri özgürce kullanarak, yüzeydeki lekelerin dengesizliği içinde denge yaratmayı amaçlıyor ve yan yana gelen renklerin insan psikolojisi üzerindeki etkilerini sorguluyor.

Yücel Dönmez, resimlerinde kendi coğrafyasından, kültüründen, göreneklerinden, geçmişinden faydalanıyor ve bu esinlenmeyi evrensel bir değere taşımak istiyor. Özgürce kullandığı renklerin, yüzeydeki lekelerin dengesizliği içinde denge yaratarak, bir araya getirdiği renklerin insan psikolojisi üzerindeki etkilerini sorguluyor. İçgüdüleriyle çalışan sanatçı, aradığı hassas dengeyi kurduğu çalışmalarının sonunda, tuval veya malzeme üzerine attığı ilk lekenin, devasa bir bitki veya bir dağ gibi büyüdüğünü gördüğünde resim tamamlanmış oluyor. Dönmez’in eserleri, ortaya çıktıkları zamandaki Dönmez’in ruh hâlini sergiliyor. Eğer çok neşeli bir anında yapmışsa eseri cıvıl cıvılken, tam tersi olduğunday mutlaka bir karamsarlık beliriyor.

Resimlerinde ebru, hat, kaligrafi, tuğra, süsleme sanatı ve Bizans’tan etkiler görülüyor. Temelde geleneksel sanatlardan yola çıkarak çağdaş anlamda geliştirmiş olduğu sentezleri yaratıyor. Kamusal alanlarda da çalışmalarını gerçekleştiren sanatçı, resimlerinde kendi geliştirdiği teknik ve üslûbu kullanarak, özgünlüğüyle sanat dünyasındaki yerini alıyor. Osmanlı hat sanatı, Tura, dekoratif sanat, süsleme, ebru, dokuma gibi geleneksel Türk sanat formlarına ait unsurların yer aldığı eserler, birbiriyle renkli bir bütünlük içinde sınırsız duygu ve düşünce barındırıyor. Yücel Dönmez sanatı, sıra dışı, gerçeküstü ve dramatik bir dünya olarak bizlere yansıtıyor. Türk-İslam sanatının çağdaş sentezlerini ilk kez The Art Institute of Chicago’da (Temmuz 1987) gösteren sanatçının bu tekniği, yenilikçi yapısıyla ABD ulusal kanallarında da yerini alıyor.

    Lot No: 2

    Lot: 2

    YÜCEL DÖNMEZ-Kağıt Üzeri Karışık Teknik 80x60 Yücel Dönmez 1956 yılında Kars’ta dünyaya geldi. Yapı Enstitüsü’nü bitirdikten sonra Devlet Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulunu birincilikle kazanarak sanat eğitimine başladı. Doğa düzenlemeleriyle Türkiye’de ilk Land Art çalışmalarını yapan Dönmez, eserlerinde renkleri özgürce kullanarak, yüzeydeki lekelerin dengesizliği içinde denge yaratmayı amaçlıyor ve yan yana gelen renklerin insan psikolojisi üzerindeki etkilerini sorguluyor. Yücel Dönmez, resimlerinde kendi coğrafyasından, kültüründen, göreneklerinden, geçmişinden faydalanıyor ve bu esinlenmeyi evrensel bir değere taşımak istiyor. Özgürce kullandığı renklerin, yüzeydeki lekelerin dengesizliği içinde denge yaratarak, bir araya getirdiği renklerin insan psikolojisi üzerindeki etkilerini sorguluyor. İçgüdüleriyle çalışan sanatçı, aradığı hassas dengeyi kurduğu çalışmalarının sonunda, tuval veya malzeme üzerine attığı ilk lekenin, devasa bir bitki veya bir dağ gibi büyüdüğünü gördüğünde resim tamamlanmış oluyor. Dönmez’in eserleri, ortaya çıktıkları zamandaki Dönmez’in ruh hâlini sergiliyor. Eğer çok neşeli bir anında yapmışsa eseri cıvıl cıvılken, tam tersi olduğunday mutlaka bir karamsarlık beliriyor. Resimlerinde ebru, hat, kaligrafi, tuğra, süsleme sanatı ve Bizans’tan etkiler görülüyor. Temelde geleneksel sanatlardan yola çıkarak çağdaş anlamda geliştirmiş olduğu sentezleri yaratıyor. Kamusal alanlarda da çalışmalarını gerçekleştiren sanatçı, resimlerinde kendi geliştirdiği teknik ve üslûbu kullanarak, özgünlüğüyle sanat dünyasındaki yerini alıyor. Osmanlı hat sanatı, Tura, dekoratif sanat, süsleme, ebru, dokuma gibi geleneksel Türk sanat formlarına ait unsurların yer aldığı eserler, birbiriyle renkli bir bütünlük içinde sınırsız duygu ve düşünce barındırıyor. Yücel Dönmez sanatı, sıra dışı, gerçeküstü ve dramatik bir dünya olarak bizlere yansıtıyor. Türk-İslam sanatının çağdaş sentezlerini ilk kez The Art Institute of Chicago’da (Temmuz 1987) gösteren sanatçının bu tekniği, yenilikçi yapısıyla ABD ulusal kanallarında da yerini alıyor.

    TLSold
  • JAVAD GHAFFARİ -Tuval Üzeri Yağlı Boya
60x80

Javad Ghaffari
Pandemiden önce Türkiye’ye yerleşen İranlı ressam Javad Ghaffari, kullandığı sıra dışı “şorre” tekniği ile dikkat çekiyor.

İran’da yaşadığı ekonomik sıkıntılardan dolayı birkaç resmini alıp İstanbul’a giden Ghaffari, bir arkadaşının tavsiyesi üzerine Van’a gelmiş. Van’daki misafirperverlikten etkilenen Ghaffari, kente yerleştikten sonra sanatsal üretimlerini arttırmış. 

‘Şorre tekniğini kullanıyorum’

Türkiye’ye yerleşmeden önce İran Tebriz’deki Sanat Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak çalışan Ghaffari, resimde kullandığı, şırınga tekniği olarak da bilinen ‘şorre’ tekniğinde ustalığıyla bilinen önde gelen ressamlar arasında. Ghaffari, geçtiğimiz yılın Temmuz ayında şırınga tekniğiyle yaptığı resimleri, Van’da bir sanat galerisinde sergiledi. “Anneler” temalı sergisinden sonra Van’ın tarihi mekânlarını çizdiği resimlerini sergilemek isteyen Ghaffari, yetkili kurumlardan yeterli ilgiyi göremediğini söyledi.

Farsça ‘şorre’ Türkçe şırınga olarak bilinen teknikle resim yapan çok fazla ressam bulunmuyor. Bu tekniği esasen kendisinin geliştirdiğine dikkat çeken Ghaffari, şorre tekniğinin farkını şöyle anlattı: “Bu teknikte boyayı tuvale fırçayla aktarmıyorum. Boyayı direkt şırıngayla tuvalin üzerine sıkıyorum, bu yüzden renkler daha canlı ve renklerin içerisinde ışık varmış gibi görünüyor.”

    Lot No: 3

    Lot: 3

    JAVAD GHAFFARİ -Tuval Üzeri Yağlı Boya 60x80 Javad Ghaffari Pandemiden önce Türkiye’ye yerleşen İranlı ressam Javad Ghaffari, kullandığı sıra dışı “şorre” tekniği ile dikkat çekiyor. İran’da yaşadığı ekonomik sıkıntılardan dolayı birkaç resmini alıp İstanbul’a giden Ghaffari, bir arkadaşının tavsiyesi üzerine Van’a gelmiş. Van’daki misafirperverlikten etkilenen Ghaffari, kente yerleştikten sonra sanatsal üretimlerini arttırmış. ‘Şorre tekniğini kullanıyorum’ Türkiye’ye yerleşmeden önce İran Tebriz’deki Sanat Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak çalışan Ghaffari, resimde kullandığı, şırınga tekniği olarak da bilinen ‘şorre’ tekniğinde ustalığıyla bilinen önde gelen ressamlar arasında. Ghaffari, geçtiğimiz yılın Temmuz ayında şırınga tekniğiyle yaptığı resimleri, Van’da bir sanat galerisinde sergiledi. “Anneler” temalı sergisinden sonra Van’ın tarihi mekânlarını çizdiği resimlerini sergilemek isteyen Ghaffari, yetkili kurumlardan yeterli ilgiyi göremediğini söyledi. Farsça ‘şorre’ Türkçe şırınga olarak bilinen teknikle resim yapan çok fazla ressam bulunmuyor. Bu tekniği esasen kendisinin geliştirdiğine dikkat çeken Ghaffari, şorre tekniğinin farkını şöyle anlattı: “Bu teknikte boyayı tuvale fırçayla aktarmıyorum. Boyayı direkt şırıngayla tuvalin üzerine sıkıyorum, bu yüzden renkler daha canlı ve renklerin içerisinde ışık varmış gibi görünüyor.”

    TLSold
  • OKTAY BOZKURT -Duralit Üzeri Yağlı Boya
80x60

    Lot No: 4

    Lot: 4

    OKTAY BOZKURT -Duralit Üzeri Yağlı Boya 80x60

    TLSold
  • ÇAĞATAY NAVRUZ -Tuval Üzeri Akrilik
70x60

ÇAĞATAY NAVRUZ
1975 yılında Merzifon`da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Merzifon`da
tamamladı. Vedat Hazneci ve Ekrem Kadak atölyelerinde resim eğitimi
aldı. Plastik sanatlarla tanıştığında hayatı değişti ve yeni bir
serüvene doğru yol aldı.

1998 yılında Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim-İş
Öğretmenliği`ni bitirdi. Üniversitede Ahmet Aydın Kaptan`dan gravür,
Sevgi Koyuncu`dan grafik tasarım ve plastik sanatlar eğitimleri aldı.
Çeşitli özel okullarda ve Ahmet Yavuz İlköğretim Okulu`nda resim-iş
öğretmenliği yaptı. Halen Kısıklı İlköğretim Okulu`nda resim-iş
öğretmeni olup, okuldaki atölyesinde ve kendi atölyesinde çalışmalarını
sürdürmektedir.

    Lot No: 5

    Lot: 5

    ÇAĞATAY NAVRUZ -Tuval Üzeri Akrilik 70x60 ÇAĞATAY NAVRUZ 1975 yılında Merzifon`da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Merzifon`da tamamladı. Vedat Hazneci ve Ekrem Kadak atölyelerinde resim eğitimi aldı. Plastik sanatlarla tanıştığında hayatı değişti ve yeni bir serüvene doğru yol aldı. 1998 yılında Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim-İş Öğretmenliği`ni bitirdi. Üniversitede Ahmet Aydın Kaptan`dan gravür, Sevgi Koyuncu`dan grafik tasarım ve plastik sanatlar eğitimleri aldı. Çeşitli özel okullarda ve Ahmet Yavuz İlköğretim Okulu`nda resim-iş öğretmenliği yaptı. Halen Kısıklı İlköğretim Okulu`nda resim-iş öğretmeni olup, okuldaki atölyesinde ve kendi atölyesinde çalışmalarını sürdürmektedir.

    TLSold
  • ORHAN GÜREL -Tuval Üzeri Akrilik
67x88

(1952-)
Orhan Gürel 
1952 yılında Sivas'ta doğdu. Lise öğrenimini Ankara'da tamamlayan sanatçı bu yıllarda hocası Eşref Üren'in teşvikiyle resim yapmaya başladı. Ancak sonrasında Mali Bilimler ve Muhasebecilik Yüksek Okulunda eğitim almayı tercih etti.

 Gürel sanat hayatının ilk yıllarında desen ve karikatür çalıştı. Sonrasında pastel ile çalışsa da kendine özgü ve şiirsel tarzını suluboya resimleriyle yarattı. Sanatçı 2014 yılında Çin’de düzenlenen Shenzen Suluboya Sanat Bienaline katıldı ve kataloğa girmeye hak kazanan 280 ressamdan biri oldu. 2015 yılında ise Fransa’da yayınlanan The Art of Watercolour (Suluboya sanatı) adlı dergiye bir röportaj vermiştir.

 Sanatçı BRHD’ye (Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneği) ve Suluboya Ressamları Grubuna üyedir. Eserleri yurtiçinde ve dışında birçok önemli koleksiyonda yer almıştır.

 Orhan Gürel halen Ankara’daki atölyesinde sanatsal çalışmalarına devam etmektedir.

    Lot No: 6

    Lot: 6

    ORHAN GÜREL -Tuval Üzeri Akrilik 67x88 (1952-) Orhan Gürel 1952 yılında Sivas'ta doğdu. Lise öğrenimini Ankara'da tamamlayan sanatçı bu yıllarda hocası Eşref Üren'in teşvikiyle resim yapmaya başladı. Ancak sonrasında Mali Bilimler ve Muhasebecilik Yüksek Okulunda eğitim almayı tercih etti. Gürel sanat hayatının ilk yıllarında desen ve karikatür çalıştı. Sonrasında pastel ile çalışsa da kendine özgü ve şiirsel tarzını suluboya resimleriyle yarattı. Sanatçı 2014 yılında Çin’de düzenlenen Shenzen Suluboya Sanat Bienaline katıldı ve kataloğa girmeye hak kazanan 280 ressamdan biri oldu. 2015 yılında ise Fransa’da yayınlanan The Art of Watercolour (Suluboya sanatı) adlı dergiye bir röportaj vermiştir. Sanatçı BRHD’ye (Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneği) ve Suluboya Ressamları Grubuna üyedir. Eserleri yurtiçinde ve dışında birçok önemli koleksiyonda yer almıştır. Orhan Gürel halen Ankara’daki atölyesinde sanatsal çalışmalarına devam etmektedir.

    TLSold
  • ÜMİT ÇAMAŞ-Tuval Üzeri Yağlı Boya
55x75

Ümit Çamaş
Avusturya Lisesi’ni bitirdikten sonra Umur Çamaş ile evlenmiş ve 2 çocuk sahibi olmuştur. 70’li yıllarda amatör ruhla başladığı resim çalışmaları 1988 yılında Göztepe’de açtığı Çamaş Art Galerisi ile profesyonel döneme geçmiştir.
1989 yılında o dönemler çok saygın Tekel Geleneksel Resim Yarışması’nda Bağ Bozumu adlı tablosu ile 2.lik, 1989 Gülhane Etkinlikleri’ndeki resim yarışmasında Mansiyon, 1991’deki Tekel Geleneksel Resim Yarışması’nda Huzur isimli tablosu 1.lik ödülü kazanmıştır
25 yıl boyunca galeride gerek birçok tanınmış, gerekse kendi resim sergilerini açmıştır. Çalışmaları kendi iç dünyasını yansıtan, kendine özgü naif ve natüralist resimlerdir.
Halen çalışmalarına devam etmektedir.

    Lot No: 7

    Lot: 7

    ÜMİT ÇAMAŞ-Tuval Üzeri Yağlı Boya 55x75 Ümit Çamaş Avusturya Lisesi’ni bitirdikten sonra Umur Çamaş ile evlenmiş ve 2 çocuk sahibi olmuştur. 70’li yıllarda amatör ruhla başladığı resim çalışmaları 1988 yılında Göztepe’de açtığı Çamaş Art Galerisi ile profesyonel döneme geçmiştir. 1989 yılında o dönemler çok saygın Tekel Geleneksel Resim Yarışması’nda Bağ Bozumu adlı tablosu ile 2.lik, 1989 Gülhane Etkinlikleri’ndeki resim yarışmasında Mansiyon, 1991’deki Tekel Geleneksel Resim Yarışması’nda Huzur isimli tablosu 1.lik ödülü kazanmıştır 25 yıl boyunca galeride gerek birçok tanınmış, gerekse kendi resim sergilerini açmıştır. Çalışmaları kendi iç dünyasını yansıtan, kendine özgü naif ve natüralist resimlerdir. Halen çalışmalarına devam etmektedir.

    TLSold
  • BURÇİN BELENTEPE-Tuval Üzeri Akrilik
70x70

Burçin Belentepe
1990 yılında İstanbul’da doğdu. Lisans eğitimini Sanat Tarihi, yüksek lisans eğitimimi Türk-İslam Arkeolojisi üzerine yaptı. Kültürel Miras ve Turizm üzerine ön lisans eğitimi devam ekmekte.
Resimlerini genellikle geleneksel Türk sembolleri ve dünya mitolojilerindeki çeşitli motifleri modern bir yorumla sentezleyerek üretiyor. Bunda özellikle lisans tezinde Türk Mitolojisinde Şamanizm konusunu çalışmış olması ve dünya mitolojilerine olan özel ilgisinin etkisi var. Genellikle akrilik boya kullanarak farklı materyaller üzerine yaptığım resimlerinde bolca şaman figürü ve mitolojik motif yer alıyor.

    Lot No: 8

    Lot: 8

    BURÇİN BELENTEPE-Tuval Üzeri Akrilik 70x70 Burçin Belentepe 1990 yılında İstanbul’da doğdu. Lisans eğitimini Sanat Tarihi, yüksek lisans eğitimimi Türk-İslam Arkeolojisi üzerine yaptı. Kültürel Miras ve Turizm üzerine ön lisans eğitimi devam ekmekte. Resimlerini genellikle geleneksel Türk sembolleri ve dünya mitolojilerindeki çeşitli motifleri modern bir yorumla sentezleyerek üretiyor. Bunda özellikle lisans tezinde Türk Mitolojisinde Şamanizm konusunu çalışmış olması ve dünya mitolojilerine olan özel ilgisinin etkisi var. Genellikle akrilik boya kullanarak farklı materyaller üzerine yaptığım resimlerinde bolca şaman figürü ve mitolojik motif yer alıyor.

    TLSold
  • ZUZU (ZUHAL NECCAR) -Tuval Üzeri Akrilik
50x70

ZUZU Zuhal Neccar

1993 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesine girdi. Prof. Devrim Erbil ve Prof. Kemal İskender atölyelerinde öğrenimini sürdürdü. 1997 yılında Prof. Neş’e Erdok atölyesinden mezun oldu. Katıldığı resim yarışmalarında yapıtları sergilenmeye değer görüldü. 21 yıl devlet okullarında (MEB)resim öğretmenliği yaptı. Öğretmenlik yaparken bir yandan resim yapmaya devam etti ve 13 kişisel sergi açtı. Emekli olduktan sonra da iki kişisel sergi daha açtı, Fuarlara katılmaya devam etti. Toplam 15 kişisel sergisi bulunmaktadır ve bir çok karma resim sergisine katıldı. Üretmiş olduğu birçok eseri kamu ve özel koleksiyonlarda yer almaktadır. Çalışmalarını İstanbul´daki atölyesinde sürdürmektedir...

    Lot No: 9

    Lot: 9

    ZUZU (ZUHAL NECCAR) -Tuval Üzeri Akrilik 50x70 ZUZU Zuhal Neccar 1993 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesine girdi. Prof. Devrim Erbil ve Prof. Kemal İskender atölyelerinde öğrenimini sürdürdü. 1997 yılında Prof. Neş’e Erdok atölyesinden mezun oldu. Katıldığı resim yarışmalarında yapıtları sergilenmeye değer görüldü. 21 yıl devlet okullarında (MEB)resim öğretmenliği yaptı. Öğretmenlik yaparken bir yandan resim yapmaya devam etti ve 13 kişisel sergi açtı. Emekli olduktan sonra da iki kişisel sergi daha açtı, Fuarlara katılmaya devam etti. Toplam 15 kişisel sergisi bulunmaktadır ve bir çok karma resim sergisine katıldı. Üretmiş olduğu birçok eseri kamu ve özel koleksiyonlarda yer almaktadır. Çalışmalarını İstanbul´daki atölyesinde sürdürmektedir...

    TLSold
  • MİRİ-Tuval Üzeri Akrilik
55x66

    Lot No: 10

    Lot: 10

    MİRİ-Tuval Üzeri Akrilik 55x66

    TLSold
  • ORHAN GÜREL -Tuval Üzeri Akrilik
50x70

(1952-)
 Orhan Gürel
1952 yılında Sivas'ta doğdu. Lise öğrenimini Ankara'da tamamlayan sanatçı bu yıllarda hocası Eşref Üren'in teşvikiyle resim yapmaya başladı. Ancak sonrasında Mali Bilimler ve Muhasebecilik Yüksek Okulunda eğitim almayı tercih etti.

 Gürel sanat hayatının ilk yıllarında desen ve karikatür çalıştı. Sonrasında pastel ile çalışsa da kendine özgü ve şiirsel tarzını suluboya resimleriyle yarattı. Sanatçı 2014 yılında Çin’de düzenlenen Shenzen Suluboya Sanat Bienaline katıldı ve kataloğa girmeye hak kazanan 280 ressamdan biri oldu. 2015 yılında ise Fransa’da yayınlanan The Art of Watercolour (Suluboya sanatı) adlı dergiye bir röportaj vermiştir.

 Sanatçı BRHD’ye (Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneği) ve Suluboya Ressamları Grubuna üyedir. Eserleri yurtiçinde ve dışında birçok önemli koleksiyonda yer almıştır.

 Orhan Gürel halen Ankara’daki atölyesinde sanatsal çalışmalarına devam etmektedir.

    Lot No: 11

    Lot: 11

    ORHAN GÜREL -Tuval Üzeri Akrilik 50x70 (1952-) Orhan Gürel 1952 yılında Sivas'ta doğdu. Lise öğrenimini Ankara'da tamamlayan sanatçı bu yıllarda hocası Eşref Üren'in teşvikiyle resim yapmaya başladı. Ancak sonrasında Mali Bilimler ve Muhasebecilik Yüksek Okulunda eğitim almayı tercih etti. Gürel sanat hayatının ilk yıllarında desen ve karikatür çalıştı. Sonrasında pastel ile çalışsa da kendine özgü ve şiirsel tarzını suluboya resimleriyle yarattı. Sanatçı 2014 yılında Çin’de düzenlenen Shenzen Suluboya Sanat Bienaline katıldı ve kataloğa girmeye hak kazanan 280 ressamdan biri oldu. 2015 yılında ise Fransa’da yayınlanan The Art of Watercolour (Suluboya sanatı) adlı dergiye bir röportaj vermiştir. Sanatçı BRHD’ye (Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneği) ve Suluboya Ressamları Grubuna üyedir. Eserleri yurtiçinde ve dışında birçok önemli koleksiyonda yer almıştır. Orhan Gürel halen Ankara’daki atölyesinde sanatsal çalışmalarına devam etmektedir.

    TLSold
  • İSFENDİYAR HAYDAR-Tuval Üzeri Yağlı Boya
45x60 

LOUVRE MÜZESİNDE GENÇ RESSAMLAR KATEGORİSİNDE RESİM KABUL ETTİRMİŞ.

    Lot No: 12

    Lot: 12

    İSFENDİYAR HAYDAR-Tuval Üzeri Yağlı Boya 45x60 LOUVRE MÜZESİNDE GENÇ RESSAMLAR KATEGORİSİNDE RESİM KABUL ETTİRMİŞ.

    TLSold
  • HASAN KARA -Tuval Üzeri Yağlı Boya
76x56 

HASAN KARA
1964 te Denizli'nin Tutluca köyünde doğdu. Yüksek okul mezunu. Kamudan emekli.Kütahya da yaşıyor.Merhum Hüseyin Yüce'den ilham aldı.Kütahyalı ressamımız doğa sevgisini nahif çalışmaları ile tuvaline yansıtmaktadır.Yurtiçi ve yurtdışı karma ve kişisel 40-50 civarında sergi açtı evli ve 2 çocuk sahibi.

    Lot No: 13

    Lot: 13

    HASAN KARA -Tuval Üzeri Yağlı Boya 76x56 HASAN KARA 1964 te Denizli'nin Tutluca köyünde doğdu. Yüksek okul mezunu. Kamudan emekli.Kütahya da yaşıyor.Merhum Hüseyin Yüce'den ilham aldı.Kütahyalı ressamımız doğa sevgisini nahif çalışmaları ile tuvaline yansıtmaktadır.Yurtiçi ve yurtdışı karma ve kişisel 40-50 civarında sergi açtı evli ve 2 çocuk sahibi.

    TLSold
  • YÜCEL DÖNMEZ -Kağıt Üzeri Karışık Teknik
76x56 

Yücel Dönmez
 1956 yılında Kars’ta dünyaya geldi. Yapı Enstitüsü’nü bitirdikten sonra Devlet Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulunu birincilikle kazanarak sanat eğitimine başladı. Doğa düzenlemeleriyle Türkiye’de ilk Land Art çalışmalarını yapan Dönmez, eserlerinde renkleri özgürce kullanarak, yüzeydeki lekelerin dengesizliği içinde denge yaratmayı amaçlıyor ve yan yana gelen renklerin insan psikolojisi üzerindeki etkilerini sorguluyor.

Yücel Dönmez, resimlerinde kendi coğrafyasından, kültüründen, göreneklerinden, geçmişinden faydalanıyor ve bu esinlenmeyi evrensel bir değere taşımak istiyor. Özgürce kullandığı renklerin, yüzeydeki lekelerin dengesizliği içinde denge yaratarak, bir araya getirdiği renklerin insan psikolojisi üzerindeki etkilerini sorguluyor. İçgüdüleriyle çalışan sanatçı, aradığı hassas dengeyi kurduğu çalışmalarının sonunda, tuval veya malzeme üzerine attığı ilk lekenin, devasa bir bitki veya bir dağ gibi büyüdüğünü gördüğünde resim tamamlanmış oluyor. Dönmez’in eserleri, ortaya çıktıkları zamandaki Dönmez’in ruh hâlini sergiliyor. Eğer çok neşeli bir anında yapmışsa eseri cıvıl cıvılken, tam tersi olduğunday mutlaka bir karamsarlık beliriyor.

Resimlerinde ebru, hat, kaligrafi, tuğra, süsleme sanatı ve Bizans’tan etkiler görülüyor. Temelde geleneksel sanatlardan yola çıkarak çağdaş anlamda geliştirmiş olduğu sentezleri yaratıyor. Kamusal alanlarda da çalışmalarını gerçekleştiren sanatçı, resimlerinde kendi geliştirdiği teknik ve üslûbu kullanarak, özgünlüğüyle sanat dünyasındaki yerini alıyor. Osmanlı hat sanatı, Tura, dekoratif sanat, süsleme, ebru, dokuma gibi geleneksel Türk sanat formlarına ait unsurların yer aldığı eserler, birbiriyle renkli bir bütünlük içinde sınırsız duygu ve düşünce barındırıyor. Yücel Dönmez sanatı, sıra dışı, gerçeküstü ve dramatik bir dünya olarak bizlere yansıtıyor. Türk-İslam sanatının çağdaş sentezlerini ilk kez The Art Institute of Chicago’da (Temmuz 1987) gösteren sanatçının bu tekniği, yenilikçi yapısıyla ABD ulusal kanallarında da yerini alıyor.

    Lot No: 14

    Lot: 14

    YÜCEL DÖNMEZ -Kağıt Üzeri Karışık Teknik 76x56 Yücel Dönmez 1956 yılında Kars’ta dünyaya geldi. Yapı Enstitüsü’nü bitirdikten sonra Devlet Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulunu birincilikle kazanarak sanat eğitimine başladı. Doğa düzenlemeleriyle Türkiye’de ilk Land Art çalışmalarını yapan Dönmez, eserlerinde renkleri özgürce kullanarak, yüzeydeki lekelerin dengesizliği içinde denge yaratmayı amaçlıyor ve yan yana gelen renklerin insan psikolojisi üzerindeki etkilerini sorguluyor. Yücel Dönmez, resimlerinde kendi coğrafyasından, kültüründen, göreneklerinden, geçmişinden faydalanıyor ve bu esinlenmeyi evrensel bir değere taşımak istiyor. Özgürce kullandığı renklerin, yüzeydeki lekelerin dengesizliği içinde denge yaratarak, bir araya getirdiği renklerin insan psikolojisi üzerindeki etkilerini sorguluyor. İçgüdüleriyle çalışan sanatçı, aradığı hassas dengeyi kurduğu çalışmalarının sonunda, tuval veya malzeme üzerine attığı ilk lekenin, devasa bir bitki veya bir dağ gibi büyüdüğünü gördüğünde resim tamamlanmış oluyor. Dönmez’in eserleri, ortaya çıktıkları zamandaki Dönmez’in ruh hâlini sergiliyor. Eğer çok neşeli bir anında yapmışsa eseri cıvıl cıvılken, tam tersi olduğunday mutlaka bir karamsarlık beliriyor. Resimlerinde ebru, hat, kaligrafi, tuğra, süsleme sanatı ve Bizans’tan etkiler görülüyor. Temelde geleneksel sanatlardan yola çıkarak çağdaş anlamda geliştirmiş olduğu sentezleri yaratıyor. Kamusal alanlarda da çalışmalarını gerçekleştiren sanatçı, resimlerinde kendi geliştirdiği teknik ve üslûbu kullanarak, özgünlüğüyle sanat dünyasındaki yerini alıyor. Osmanlı hat sanatı, Tura, dekoratif sanat, süsleme, ebru, dokuma gibi geleneksel Türk sanat formlarına ait unsurların yer aldığı eserler, birbiriyle renkli bir bütünlük içinde sınırsız duygu ve düşünce barındırıyor. Yücel Dönmez sanatı, sıra dışı, gerçeküstü ve dramatik bir dünya olarak bizlere yansıtıyor. Türk-İslam sanatının çağdaş sentezlerini ilk kez The Art Institute of Chicago’da (Temmuz 1987) gösteren sanatçının bu tekniği, yenilikçi yapısıyla ABD ulusal kanallarında da yerini alıyor.

    TLSold
  • HÜSEYİN SARTAŞ-Tuval Üzeri Yağlı Boya
67x57

Hüseyin Sartaş 
1956 Ankara doğumludur. İlk sergisini 1989 yılında Ankara’da açtı. Resimleri naif çizgidedir.
Resim yapmak onun için bir yaşam biçimi ve hiç ara vermeden çalışmalarını sürdürüyor.

    Lot No: 15

    Lot: 15

    HÜSEYİN SARTAŞ-Tuval Üzeri Yağlı Boya 67x57 Hüseyin Sartaş 1956 Ankara doğumludur. İlk sergisini 1989 yılında Ankara’da açtı. Resimleri naif çizgidedir. Resim yapmak onun için bir yaşam biçimi ve hiç ara vermeden çalışmalarını sürdürüyor.

    TLSold
  • S.ÖZENİRLER -Tuval Üzeri Yağlı Boya
64x54

    Lot No: 16

    Lot: 16

    S.ÖZENİRLER -Tuval Üzeri Yağlı Boya 64x54

    TLSold
  • YAVUZ SARAÇOĞLU -Tuval Üzeri Akrilik
 65x50 

Yavuz Saraçoğlu
 1960 yılında Sivas’ta doğmuştur. 1989 Yılında Maltepede Kasım Koçak Atölyesi’nde özgün baskı tekniğini öğrendi. İlk kişisel resim sergisini 1992 yılında Maltepe Sanat Galerisi’nde açan sanatçı 16 kişisel sergi açmanın yanısıra birçok karma sergiye iştirak etmiştir. 2007-2012 yılları arasında İstanbul Grafik Sanatlar Müzesi’nde (İMOGA) gravür alanında çalışmalarına devam etti. Saraçoğlu, Kadıköy Don Kişot Sanat Atölyesi’nde çalışmalarıma devam etmektedi

    Lot No: 17

    Lot: 17

    YAVUZ SARAÇOĞLU -Tuval Üzeri Akrilik 65x50 Yavuz Saraçoğlu 1960 yılında Sivas’ta doğmuştur. 1989 Yılında Maltepede Kasım Koçak Atölyesi’nde özgün baskı tekniğini öğrendi. İlk kişisel resim sergisini 1992 yılında Maltepe Sanat Galerisi’nde açan sanatçı 16 kişisel sergi açmanın yanısıra birçok karma sergiye iştirak etmiştir. 2007-2012 yılları arasında İstanbul Grafik Sanatlar Müzesi’nde (İMOGA) gravür alanında çalışmalarına devam etti. Saraçoğlu, Kadıköy Don Kişot Sanat Atölyesi’nde çalışmalarıma devam etmektedi

    TLSold
  • BEYOĞLU-Tuval Üzeri Akrilik
63x50

    Lot No: 18

    Lot: 18

    BEYOĞLU-Tuval Üzeri Akrilik 63x50

    TLSold
  • ASUMAN TEPE -Tuval Üzeri Yağlı Boya
60x50

    Lot No: 19

    Lot: 19

    ASUMAN TEPE -Tuval Üzeri Yağlı Boya 60x50

    TLSold
  • HÜSEYİN BOZOĞLAN -Tuval Üzeri Akrilik
60x50

Hüseyin Bozoğlan
(1974)
1974 yılında Hatay’da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini doğum büyüdüğü yerde tamamladı. 2003 yılında Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim bölümünden mezun oldu. Günümüzde Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nde Sanat ve Tasarım öğretim üyesidir. Eserlerinin birçoğunda çocukluğuna ait bazı anıara yer vermiştir. Boyalarını tamamen doğal yollarla elde edip o şekilde güzel eserler ortaya çıkarmaya çalışıyor. Bu kök boyalarını kına ve ceviz kabuğu ile elde eden Hüseyin Bozoğlan, özellikle çok hoş bir görünüme sahip olan kahverengi ve yeşil tonları ile ön plana çıkıyor. Genellikle peyzaj eserleri ile bilinen Hüseyin Bozoğlan’ın farklı tarzda resmettiği eserleri de bulunmaktadır.

    Lot No: 20

    Lot: 20

    HÜSEYİN BOZOĞLAN -Tuval Üzeri Akrilik 60x50 Hüseyin Bozoğlan (1974) 1974 yılında Hatay’da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini doğum büyüdüğü yerde tamamladı. 2003 yılında Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim bölümünden mezun oldu. Günümüzde Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nde Sanat ve Tasarım öğretim üyesidir. Eserlerinin birçoğunda çocukluğuna ait bazı anıara yer vermiştir. Boyalarını tamamen doğal yollarla elde edip o şekilde güzel eserler ortaya çıkarmaya çalışıyor. Bu kök boyalarını kına ve ceviz kabuğu ile elde eden Hüseyin Bozoğlan, özellikle çok hoş bir görünüme sahip olan kahverengi ve yeşil tonları ile ön plana çıkıyor. Genellikle peyzaj eserleri ile bilinen Hüseyin Bozoğlan’ın farklı tarzda resmettiği eserleri de bulunmaktadır.

    TLSold
  • YAVUZ SARAÇOĞLU -Tuval Üzeri Akrilik
65x50

Yavuz Saraçoğlu
 1960 yılında Sivas’ta doğmuştur. 1989 Yılında Maltepede Kasım Koçak Atölyesi’nde özgün baskı tekniğini öğrendi. İlk kişisel resim sergisini 1992 yılında Maltepe Sanat Galerisi’nde açan sanatçı 16 kişisel sergi açmanın yanısıra birçok karma sergiye iştirak etmiştir. 2007-2012 yılları arasında İstanbul Grafik Sanatlar Müzesi’nde (İMOGA) gravür alanında çalışmalarına devam etti. Saraçoğlu, Kadıköy Don Kişot Sanat Atölyesi’nde çalışmalarıma devam etmektedi

    Lot No: 21

    Lot: 21

    YAVUZ SARAÇOĞLU -Tuval Üzeri Akrilik 65x50 Yavuz Saraçoğlu 1960 yılında Sivas’ta doğmuştur. 1989 Yılında Maltepede Kasım Koçak Atölyesi’nde özgün baskı tekniğini öğrendi. İlk kişisel resim sergisini 1992 yılında Maltepe Sanat Galerisi’nde açan sanatçı 16 kişisel sergi açmanın yanısıra birçok karma sergiye iştirak etmiştir. 2007-2012 yılları arasında İstanbul Grafik Sanatlar Müzesi’nde (İMOGA) gravür alanında çalışmalarına devam etti. Saraçoğlu, Kadıköy Don Kişot Sanat Atölyesi’nde çalışmalarıma devam etmektedi

    TLSold
  • SELÇUK ŞAHİN -Tuval Üzeri Akrilik
70x45

    Lot No: 22

    Lot: 22

    SELÇUK ŞAHİN -Tuval Üzeri Akrilik 70x45

    TLSold
  • SABRİ AKÇA -Duralit Üzeri Akrilik
63x49 

Sabri Akça
 1936 yılında Eskişehir'in Seyitgazi ilçesi Sancar köyü doğmuş. 1948 yılında Çifteler Köy Enstitüsü'nü bitirdi. 1951 yılında yetenek sınavını kazanarak,önce  İstanbul Çapa Resim Bölümüne başlamış, sonra da  Gazi Eğitim Enstitüsü Resim Bölümüne devam etmiş ve 1957 yılında mezun olmuş. Kastamonu’da ve Yozgat Akdağmadeni Lisesinde 10 yıl resim öğretmenliği yapmış. 1978 yılında  mezun olduğu Gazi Eğitim Enstitüsü Resim Bölümüne hoca olarak geri dönmüş ve ülkemize aralarından bir çok ressamın da kazandırdığı resim öğretmenleri yetiştirmiş. Öğrenciliği sırasında, Devlet Resim Heykel Sergilerine 5 yapıtı ile kabul edilen sanatçı, 1981 yılında Devlet Resim-Heykel Sergisinde soyut figüratif bir eseri ile resim ödülü  almış. Aynı yıl DYO Resim yarışmasında da mansiyon ödülü kazanmış. İlk kişisel sergisini 1982 yılında açan Sabri Akça’ya 1984 yılında Kültür Bakanlığı kendisine “Sanata Hizmet Takdirnamesi” verilmiş.Ayrıca Avrupa, Amerika ve Türkiye'de özel koleksiyonlarda eseri ve  çok sayıda ödülleri  bulunmaktadır.

    Lot No: 23

    Lot: 23

    SABRİ AKÇA -Duralit Üzeri Akrilik 63x49 Sabri Akça 1936 yılında Eskişehir'in Seyitgazi ilçesi Sancar köyü doğmuş. 1948 yılında Çifteler Köy Enstitüsü'nü bitirdi. 1951 yılında yetenek sınavını kazanarak,önce İstanbul Çapa Resim Bölümüne başlamış, sonra da Gazi Eğitim Enstitüsü Resim Bölümüne devam etmiş ve 1957 yılında mezun olmuş. Kastamonu’da ve Yozgat Akdağmadeni Lisesinde 10 yıl resim öğretmenliği yapmış. 1978 yılında mezun olduğu Gazi Eğitim Enstitüsü Resim Bölümüne hoca olarak geri dönmüş ve ülkemize aralarından bir çok ressamın da kazandırdığı resim öğretmenleri yetiştirmiş. Öğrenciliği sırasında, Devlet Resim Heykel Sergilerine 5 yapıtı ile kabul edilen sanatçı, 1981 yılında Devlet Resim-Heykel Sergisinde soyut figüratif bir eseri ile resim ödülü almış. Aynı yıl DYO Resim yarışmasında da mansiyon ödülü kazanmış. İlk kişisel sergisini 1982 yılında açan Sabri Akça’ya 1984 yılında Kültür Bakanlığı kendisine “Sanata Hizmet Takdirnamesi” verilmiş.Ayrıca Avrupa, Amerika ve Türkiye'de özel koleksiyonlarda eseri ve çok sayıda ödülleri bulunmaktadır.

    TLSold
  • NAZAN ÖZER -Kağıt Üzeri Sulu Boya
60x40 

Nazan Özer
1956 İstanbul doğumlu olup, Bakırköy Lisesi mezunudur. 1987 yılında resim çalışmalarına başlamıştır. Anadolu kent mimarisinden etkilenerek yaptığı çalışmalarını kişisel ve karma sergilerde sergilemiştir.

    Lot No: 24

    Lot: 24

    NAZAN ÖZER -Kağıt Üzeri Sulu Boya 60x40 Nazan Özer 1956 İstanbul doğumlu olup, Bakırköy Lisesi mezunudur. 1987 yılında resim çalışmalarına başlamıştır. Anadolu kent mimarisinden etkilenerek yaptığı çalışmalarını kişisel ve karma sergilerde sergilemiştir.

    TLSold
  • BATUHAN YÜCE -Kağıt Üzeri Akrilik
 46x55

    Lot No: 25

    Lot: 25

    BATUHAN YÜCE -Kağıt Üzeri Akrilik 46x55

    TLSold
  • UMUT KURAL -Kağıt Üzeri Akrilik
44x57

    Lot No: 26

    Lot: 26

    UMUT KURAL -Kağıt Üzeri Akrilik 44x57

    TLSold
  • HÜSEYİN BOZOĞLAN -Tuval Üzeri Akrilik
 50x60 

Hüseyin Bozoğlan
(1974)
1974 yılında Hatay’da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini doğum büyüdüğü yerde tamamladı. 2003 yılında Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim bölümünden mezun oldu. Günümüzde Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nde Sanat ve Tasarım öğretim üyesidir. Eserlerinin birçoğunda çocukluğuna ait bazı anıara yer vermiştir. Boyalarını tamamen doğal yollarla elde edip o şekilde güzel eserler ortaya çıkarmaya çalışıyor. Bu kök boyalarını kına ve ceviz kabuğu ile elde eden Hüseyin Bozoğlan, özellikle çok hoş bir görünüme sahip olan kahverengi ve yeşil tonları ile ön plana çıkıyor. Genellikle peyzaj eserleri ile bilinen Hüseyin Bozoğlan’ın farklı tarzda resmettiği eserleri de bulunmaktadır.

    Lot No: 27

    Lot: 27

    HÜSEYİN BOZOĞLAN -Tuval Üzeri Akrilik 50x60 Hüseyin Bozoğlan (1974) 1974 yılında Hatay’da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini doğum büyüdüğü yerde tamamladı. 2003 yılında Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim bölümünden mezun oldu. Günümüzde Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nde Sanat ve Tasarım öğretim üyesidir. Eserlerinin birçoğunda çocukluğuna ait bazı anıara yer vermiştir. Boyalarını tamamen doğal yollarla elde edip o şekilde güzel eserler ortaya çıkarmaya çalışıyor. Bu kök boyalarını kına ve ceviz kabuğu ile elde eden Hüseyin Bozoğlan, özellikle çok hoş bir görünüme sahip olan kahverengi ve yeşil tonları ile ön plana çıkıyor. Genellikle peyzaj eserleri ile bilinen Hüseyin Bozoğlan’ın farklı tarzda resmettiği eserleri de bulunmaktadır.

    TLSold
  • YARA ULCAY-GRAVÜR BASKI E.A “BOY 
45x60

    Lot No: 28

    Lot: 28

    YARA ULCAY-GRAVÜR BASKI E.A “BOY 45x60

    TLSold
  • SEBAHAT SARIOĞLU -Tuval Üzeri Akrilik
40x60

    Lot No: 29

    Lot: 29

    SEBAHAT SARIOĞLU -Tuval Üzeri Akrilik 40x60

    TLSold
  • GÜLAY BARAN -Tuval Üzeri Akrilik
50x60 

Gülay Baran
Ankara doğumlu olan sanatçı, İstanbul´da yaşadığı yıllarda Mahir GÜVEN ile çalışma fırsatı bulmuştur. Çalışmalarını uzun yıllar Ankara´da Sanat danışmanlığını Haluk EVİTAN´ın yaptığı ATELYE E GRUBU ile birlikte yapmıştır. Ayrıca, Bilkent Güzel Sanatlar Fakültesi´nde Hayati MİSMAN atölyesinde özel öğrenci sıfatıyla gravür eğitimi almıştır.
Çalışmalarını Ankara´da kendi Atelye´sinde sürdüren sanatçı, bir çok karma sergi ve müzayedede eserleri sergilenmiş, sanat organizasyonları ile uluslar arası fuarlara katılmıştır.
Sanat anlayışı; figür ve doğaya ilişkin nesneleri gereksiz detaylardan soyutlanmış kübist bir alt yapı üzerine biçimsel bir form ya da düzen kurarak, kimi zaman kentli kadınların gündelik yaşamlarındaki kediler, müzik ritminde, kimi zaman çoğul ilişkiler bağlamında, modellerin yüzünde beliren duyguların serbest çağrışımlarını , yaşadıkları çevreyi, yaşam öykülerini ustaca sunarak kendine özgü bir resim dili kullanır.
Peyzaj ve figürlü düzenlemelerinde gerektiğinde detayı ihmal etmeyen renkçi anlayış, düş gücü ve çizgisel anlatım egemendir. Tuvali aşmaya çalışan metropol yaşamındaki kalabalıklar yerine, keyifli sükunet, sanatçının iç dünyasındaki evrensel sevgi ve estetik duyarlılığının yansıması olarak değerlendirilebilir.

    Lot No: 30

    Lot: 30

    GÜLAY BARAN -Tuval Üzeri Akrilik 50x60 Gülay Baran Ankara doğumlu olan sanatçı, İstanbul´da yaşadığı yıllarda Mahir GÜVEN ile çalışma fırsatı bulmuştur. Çalışmalarını uzun yıllar Ankara´da Sanat danışmanlığını Haluk EVİTAN´ın yaptığı ATELYE E GRUBU ile birlikte yapmıştır. Ayrıca, Bilkent Güzel Sanatlar Fakültesi´nde Hayati MİSMAN atölyesinde özel öğrenci sıfatıyla gravür eğitimi almıştır. Çalışmalarını Ankara´da kendi Atelye´sinde sürdüren sanatçı, bir çok karma sergi ve müzayedede eserleri sergilenmiş, sanat organizasyonları ile uluslar arası fuarlara katılmıştır. Sanat anlayışı; figür ve doğaya ilişkin nesneleri gereksiz detaylardan soyutlanmış kübist bir alt yapı üzerine biçimsel bir form ya da düzen kurarak, kimi zaman kentli kadınların gündelik yaşamlarındaki kediler, müzik ritminde, kimi zaman çoğul ilişkiler bağlamında, modellerin yüzünde beliren duyguların serbest çağrışımlarını , yaşadıkları çevreyi, yaşam öykülerini ustaca sunarak kendine özgü bir resim dili kullanır. Peyzaj ve figürlü düzenlemelerinde gerektiğinde detayı ihmal etmeyen renkçi anlayış, düş gücü ve çizgisel anlatım egemendir. Tuvali aşmaya çalışan metropol yaşamındaki kalabalıklar yerine, keyifli sükunet, sanatçının iç dünyasındaki evrensel sevgi ve estetik duyarlılığının yansıması olarak değerlendirilebilir.

    TLSold
  • ZUZU-Duralit Üzeri Yağlı Boya
40x56 

Zuzu
1993 Yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'ne girdi. 1997 yılında Prof. Dr. Neş'e Erdok Atölyesi'nden mezun oldu. Katıldığı resim yarışmalarında eserleri sergilenmeye değer görülen Zuzu, bugüne kadar 15 kişisel sergi açtı ve birçok karma resim sergisine katıldı.

    Lot No: 31

    Lot: 31

    ZUZU-Duralit Üzeri Yağlı Boya 40x56 Zuzu 1993 Yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'ne girdi. 1997 yılında Prof. Dr. Neş'e Erdok Atölyesi'nden mezun oldu. Katıldığı resim yarışmalarında eserleri sergilenmeye değer görülen Zuzu, bugüne kadar 15 kişisel sergi açtı ve birçok karma resim sergisine katıldı.

    TLSold
  • ZUZU-Duralit Üzeri Yağlı Boya
40x56 

Zuzu
1993 Yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'ne girdi. 1997 yılında Prof. Dr. Neş'e Erdok Atölyesi'nden mezun oldu. Katıldığı resim yarışmalarında eserleri sergilenmeye değer görülen Zuzu, bugüne kadar 15 kişisel sergi açtı ve birçok karma resim sergisine katıldı.

    Lot No: 32

    Lot: 32

    ZUZU-Duralit Üzeri Yağlı Boya 40x56 Zuzu 1993 Yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'ne girdi. 1997 yılında Prof. Dr. Neş'e Erdok Atölyesi'nden mezun oldu. Katıldığı resim yarışmalarında eserleri sergilenmeye değer görülen Zuzu, bugüne kadar 15 kişisel sergi açtı ve birçok karma resim sergisine katıldı.

    TLSold
  • UMUT KURAL-Kağıt Üzeri Akrilik
44x57

    Lot No: 33

    Lot: 33

    UMUT KURAL-Kağıt Üzeri Akrilik 44x57

    TLSold
  • BALABAN-Kağıt Üzeri Karakalem
"Sertifikalı"
55x43


  Balaban
 Türk resim sanatının yaşayan büyük ustası, efsanesi İbrahim Balaban,1921'de Bursa Seçköy'de doğdu. Köyün 3 yıllık okulunda eğitim gördü. 1937 yılında, henüz 16 yaşındayken cezaevine girdi. 6 ay hapis ve 3 ay da para cezasına çarptırılan Balaban, para cezasını ödeyemeyince 3 yıl cezaevinde kaldı. Burada tanıştığı ve çırağı olduğu, “Şair Baba” diye hitap ettiği Nazım Hikmet'in desteğiyle resim yeteneğini geliştirdi. 1944'te İmralı'ya gönderilen Balaban, 1947'de komünistlikten yeniden Bursa Cezaevi'ne verildi. 1950 affıyla çıktı. 1953'te ilk sergisini açtı. 1961'de resimlerinden dolayı 6 ay tutuklu kaldı. 1969'da Adana Halkevi'ndeki sergisi, bağnaz bir grup tarafından basılarak resimleri parçalandı. Balaban, 2 binden fazla yağlı boya tablo yaptı, 50'den çok sergi açtı, 12 kitabı yayınlandı..

    Lot No: 34

    Lot: 34

    BALABAN-Kağıt Üzeri Karakalem "Sertifikalı" 55x43 Balaban Türk resim sanatının yaşayan büyük ustası, efsanesi İbrahim Balaban,1921'de Bursa Seçköy'de doğdu. Köyün 3 yıllık okulunda eğitim gördü. 1937 yılında, henüz 16 yaşındayken cezaevine girdi. 6 ay hapis ve 3 ay da para cezasına çarptırılan Balaban, para cezasını ödeyemeyince 3 yıl cezaevinde kaldı. Burada tanıştığı ve çırağı olduğu, “Şair Baba” diye hitap ettiği Nazım Hikmet'in desteğiyle resim yeteneğini geliştirdi. 1944'te İmralı'ya gönderilen Balaban, 1947'de komünistlikten yeniden Bursa Cezaevi'ne verildi. 1950 affıyla çıktı. 1953'te ilk sergisini açtı. 1961'de resimlerinden dolayı 6 ay tutuklu kaldı. 1969'da Adana Halkevi'ndeki sergisi, bağnaz bir grup tarafından basılarak resimleri parçalandı. Balaban, 2 binden fazla yağlı boya tablo yaptı, 50'den çok sergi açtı, 12 kitabı yayınlandı..

    TLSold
  • MURAT ILGIN -Tuval Üzeri Yağlı Boya
30x80

Murat Ilgın
12.03.1976 tarihinde İstanbul'da doğan sanatçı, Eskişehir Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nden 1998 yılında, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nden de (Taş Baskı Atölyesi ;litografi bölümü, yüksek lisans) 2006 yılında mezun oldu.

    Lot No: 35

    Lot: 35

    MURAT ILGIN -Tuval Üzeri Yağlı Boya 30x80 Murat Ilgın 12.03.1976 tarihinde İstanbul'da doğan sanatçı, Eskişehir Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nden 1998 yılında, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nden de (Taş Baskı Atölyesi ;litografi bölümü, yüksek lisans) 2006 yılında mezun oldu.

    TLSold
  • MURAT İŞGÖR -Tuval Üzeri Akrilik
Çap: 50

    Lot No: 36

    Lot: 36

    MURAT İŞGÖR -Tuval Üzeri Akrilik Çap: 50

    TLSold
  • CAHİT CEM -Kağıt Üzeri Sulu Boya
23x33

    Lot No: 37

    Lot: 37

    CAHİT CEM -Kağıt Üzeri Sulu Boya 23x33

    TLSold
  • ALİ DÜZGÜN -Tuval Üzeri Yağlı Boya
23x33

ESKİ DÖNEM 2003

Ali Düzgün
1977’de Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü Resim-İş Eğitimi Bölümü’nden mezun oldu. 1980’de ayni bölümde öğretim görevlisi olarak çalıştı. Ankara’da orta dereceli okul ve liselerde resim öğretmenliği yaptıktan sonra, 1987’de Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitim Bölümü’nde lisans eğitimini tamamladı. Aynı yıl Resim-İş Eğitimi Bölümü’ne öğretim görevlisi olarak atandı. 1989’da Sanatta Yeterlik derecesi alarak 1990’da Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Yüksek Lisans eğitimini tamamladı.

1994-2002 tarihleri arasında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanı olarak görev yaptı. 1995-1998 yıllan arasında Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde Dekan Yardımcısı olarak çalıştı. 32 kişisel resim sergisi açtı. 100’den fazla karma resim sergilerine katıldı.

Kültür Bakanlığı başta olmak üzere yurtiçi ve yurtdışı resmi ve özel koleksiyonlarda eserleri bulunmaktadır. GESAM yönetim kurulunda görev aldı. Birçok ödül ve mansiyonları bulunan sanatçı, halen Gazi Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi Uygulamalı Sanatlar Eğitimi Bölümü Mesleki Resim Anabilim Dalı’nda Yardımcı Doçent olarak sanat çalışmalarına devam etmektedir.

    Lot No: 38

    Lot: 38

    ALİ DÜZGÜN -Tuval Üzeri Yağlı Boya 23x33 ESKİ DÖNEM 2003 Ali Düzgün 1977’de Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü Resim-İş Eğitimi Bölümü’nden mezun oldu. 1980’de ayni bölümde öğretim görevlisi olarak çalıştı. Ankara’da orta dereceli okul ve liselerde resim öğretmenliği yaptıktan sonra, 1987’de Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitim Bölümü’nde lisans eğitimini tamamladı. Aynı yıl Resim-İş Eğitimi Bölümü’ne öğretim görevlisi olarak atandı. 1989’da Sanatta Yeterlik derecesi alarak 1990’da Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Yüksek Lisans eğitimini tamamladı. 1994-2002 tarihleri arasında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanı olarak görev yaptı. 1995-1998 yıllan arasında Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde Dekan Yardımcısı olarak çalıştı. 32 kişisel resim sergisi açtı. 100’den fazla karma resim sergilerine katıldı. Kültür Bakanlığı başta olmak üzere yurtiçi ve yurtdışı resmi ve özel koleksiyonlarda eserleri bulunmaktadır. GESAM yönetim kurulunda görev aldı. Birçok ödül ve mansiyonları bulunan sanatçı, halen Gazi Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi Uygulamalı Sanatlar Eğitimi Bölümü Mesleki Resim Anabilim Dalı’nda Yardımcı Doçent olarak sanat çalışmalarına devam etmektedir.

    TLSold
  • NEŞE EVİTAN -Kağıt Üzeri Sulu Boya
25x30

    Lot No: 39

    Lot: 39

    NEŞE EVİTAN -Kağıt Üzeri Sulu Boya 25x30

    TLSold
  • JAVAD GAFFARİ -Duralit Üzeri Akrilik
Çap: 60

Javad Ghaffari
Pandemiden önce Türkiye’ye yerleşen İranlı ressam Javad Ghaffari, kullandığı sıra dışı “şorre” tekniği ile dikkat çekiyor.

İran’da yaşadığı ekonomik sıkıntılardan dolayı birkaç resmini alıp İstanbul’a giden Ghaffari, bir arkadaşının tavsiyesi üzerine Van’a gelmiş. Van’daki misafirperverlikten etkilenen Ghaffari, kente yerleştikten sonra sanatsal üretimlerini arttırmış. 

‘Şorre tekniğini kullanıyorum’

Türkiye’ye yerleşmeden önce İran Tebriz’deki Sanat Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak çalışan Ghaffari, resimde kullandığı, şırınga tekniği olarak da bilinen ‘şorre’ tekniğinde ustalığıyla bilinen önde gelen ressamlar arasında. Ghaffari, geçtiğimiz yılın Temmuz ayında şırınga tekniğiyle yaptığı resimleri, Van’da bir sanat galerisinde sergiledi. “Anneler” temalı sergisinden sonra Van’ın tarihi mekânlarını çizdiği resimlerini sergilemek isteyen Ghaffari, yetkili kurumlardan yeterli ilgiyi göremediğini söyledi.

Farsça ‘şorre’ Türkçe şırınga olarak bilinen teknikle resim yapan çok fazla ressam bulunmuyor. Bu tekniği esasen kendisinin geliştirdiğine dikkat çeken Ghaffari, şorre tekniğinin farkını şöyle anlattı: “Bu teknikte boyayı tuvale fırçayla aktarmıyorum. Boyayı direkt şırıngayla tuvalin üzerine sıkıyorum, bu yüzden renkler daha canlı ve renklerin içerisinde ışık varmış gibi görünüyor.”

    Lot No: 40

    Lot: 40

    JAVAD GAFFARİ -Duralit Üzeri Akrilik Çap: 60 Javad Ghaffari Pandemiden önce Türkiye’ye yerleşen İranlı ressam Javad Ghaffari, kullandığı sıra dışı “şorre” tekniği ile dikkat çekiyor. İran’da yaşadığı ekonomik sıkıntılardan dolayı birkaç resmini alıp İstanbul’a giden Ghaffari, bir arkadaşının tavsiyesi üzerine Van’a gelmiş. Van’daki misafirperverlikten etkilenen Ghaffari, kente yerleştikten sonra sanatsal üretimlerini arttırmış. ‘Şorre tekniğini kullanıyorum’ Türkiye’ye yerleşmeden önce İran Tebriz’deki Sanat Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak çalışan Ghaffari, resimde kullandığı, şırınga tekniği olarak da bilinen ‘şorre’ tekniğinde ustalığıyla bilinen önde gelen ressamlar arasında. Ghaffari, geçtiğimiz yılın Temmuz ayında şırınga tekniğiyle yaptığı resimleri, Van’da bir sanat galerisinde sergiledi. “Anneler” temalı sergisinden sonra Van’ın tarihi mekânlarını çizdiği resimlerini sergilemek isteyen Ghaffari, yetkili kurumlardan yeterli ilgiyi göremediğini söyledi. Farsça ‘şorre’ Türkçe şırınga olarak bilinen teknikle resim yapan çok fazla ressam bulunmuyor. Bu tekniği esasen kendisinin geliştirdiğine dikkat çeken Ghaffari, şorre tekniğinin farkını şöyle anlattı: “Bu teknikte boyayı tuvale fırçayla aktarmıyorum. Boyayı direkt şırıngayla tuvalin üzerine sıkıyorum, bu yüzden renkler daha canlı ve renklerin içerisinde ışık varmış gibi görünüyor.”

    TLSold
  • NERİMAN ŞAHİN -Tuval Üzeri Yağlı Boya
40x50

Neriman ŞAHİN
1969 Ankara dogumludur.Resim hayatına 2009 yılında başladı.Halk Eğitim Merkezlerinde eğitmen olarak çalıştı.2016 yılında kendi atölyesini kurdu.Yurt içi ve yurt dışında birçok kişisel ve karma sergilere katıldı.Çalışmalalarına kendi atölyesinde devam etmektedir

    Lot No: 41

    Lot: 41

    NERİMAN ŞAHİN -Tuval Üzeri Yağlı Boya 40x50 Neriman ŞAHİN 1969 Ankara dogumludur.Resim hayatına 2009 yılında başladı.Halk Eğitim Merkezlerinde eğitmen olarak çalıştı.2016 yılında kendi atölyesini kurdu.Yurt içi ve yurt dışında birçok kişisel ve karma sergilere katıldı.Çalışmalalarına kendi atölyesinde devam etmektedir

    TLSold
  • ALİ DÜZGÜN-Tuval Üzeri Yağlı Boya
40x40 

Ali Düzgün
1977’de Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü Resim-İş Eğitimi Bölümü’nden mezun oldu. 1980’de ayni bölümde öğretim görevlisi olarak çalıştı. Ankara’da orta dereceli okul ve liselerde resim öğretmenliği yaptıktan sonra, 1987’de Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitim Bölümü’nde lisans eğitimini tamamladı. Aynı yıl Resim-İş Eğitimi Bölümü’ne öğretim görevlisi olarak atandı. 1989’da Sanatta Yeterlik derecesi alarak 1990’da Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Yüksek Lisans eğitimini tamamladı.

1994-2002 tarihleri arasında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanı olarak görev yaptı. 1995-1998 yıllan arasında Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde Dekan Yardımcısı olarak çalıştı. 32 kişisel resim sergisi açtı. 100’den fazla karma resim sergilerine katıldı.

    Lot No: 42

    Lot: 42

    ALİ DÜZGÜN-Tuval Üzeri Yağlı Boya 40x40 Ali Düzgün 1977’de Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü Resim-İş Eğitimi Bölümü’nden mezun oldu. 1980’de ayni bölümde öğretim görevlisi olarak çalıştı. Ankara’da orta dereceli okul ve liselerde resim öğretmenliği yaptıktan sonra, 1987’de Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitim Bölümü’nde lisans eğitimini tamamladı. Aynı yıl Resim-İş Eğitimi Bölümü’ne öğretim görevlisi olarak atandı. 1989’da Sanatta Yeterlik derecesi alarak 1990’da Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Yüksek Lisans eğitimini tamamladı. 1994-2002 tarihleri arasında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanı olarak görev yaptı. 1995-1998 yıllan arasında Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde Dekan Yardımcısı olarak çalıştı. 32 kişisel resim sergisi açtı. 100’den fazla karma resim sergilerine katıldı.

    TLSold
  • HASAN KARA -Tuval Üzeri Yağlı Boya
30x30 

Hasan Kara
1964 te Denizli'nin Tutluca köyünde doğdu. Yüksek okul mezunu. Kamudan emekli. Kütahya da yaşıyor.Merhum Hüseyin Yüce'den ilham aldı.Kütahyalı ressamımız doğa sevgisini nahif çalışmaları ile tuvaline yansıtmaktadır.

    Lot No: 43

    Lot: 43

    HASAN KARA -Tuval Üzeri Yağlı Boya 30x30 Hasan Kara 1964 te Denizli'nin Tutluca köyünde doğdu. Yüksek okul mezunu. Kamudan emekli. Kütahya da yaşıyor.Merhum Hüseyin Yüce'den ilham aldı.Kütahyalı ressamımız doğa sevgisini nahif çalışmaları ile tuvaline yansıtmaktadır.

    TLSold
  • NANUBİ-Tuval Üzeri Akrilik
 40x40

    Lot No: 44

    Lot: 44

    NANUBİ-Tuval Üzeri Akrilik 40x40

    TLSold
  • ZUZU-Tuval Üzeri Akrilik
45x45 

Zuzu
1993 Yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'ne girdi. 1997 yılında Prof. Dr. Neş'e Erdok Atölyesi'nden mezun oldu. Katıldığı resim yarışmalarında eserleri sergilenmeye değer görülen Zuzu, bugüne kadar 15 kişisel sergi açtı ve birçok karma resim sergisine katıldı.

    Lot No: 45

    Lot: 45

    ZUZU-Tuval Üzeri Akrilik 45x45 Zuzu 1993 Yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'ne girdi. 1997 yılında Prof. Dr. Neş'e Erdok Atölyesi'nden mezun oldu. Katıldığı resim yarışmalarında eserleri sergilenmeye değer görülen Zuzu, bugüne kadar 15 kişisel sergi açtı ve birçok karma resim sergisine katıldı.

    TLSold
  • MUSTAFA DEMİRPENÇE -Tuval Üzeri Akrilik
50x50

Mustafa Demirpençe
 1981 Kayseri doğumludur. Dumlupınar Üniversitesi Tekstil / Baskı Erciyes GSF Resim Bölümü (1 Yıl) Selçuk Üniversitesi Resim - İş Öğretmenliği ve Yüksek Lisans : Selçuk Üniversitesi şeklinde öğrenimini devam ettirmiştir. Kayseri de çalışmalarına devam etmektedir.

    Lot No: 46

    Lot: 46

    MUSTAFA DEMİRPENÇE -Tuval Üzeri Akrilik 50x50 Mustafa Demirpençe 1981 Kayseri doğumludur. Dumlupınar Üniversitesi Tekstil / Baskı Erciyes GSF Resim Bölümü (1 Yıl) Selçuk Üniversitesi Resim - İş Öğretmenliği ve Yüksek Lisans : Selçuk Üniversitesi şeklinde öğrenimini devam ettirmiştir. Kayseri de çalışmalarına devam etmektedir.

    TLSold
  • NANUBİ-Tuval Üzeri Akrilik
40x40

    Lot No: 47

    Lot: 47

    NANUBİ-Tuval Üzeri Akrilik 40x40

    TLSold
  • RECEP KEÇELİ -Duralit Üzeri Akrilik
 35x50

    Lot No: 48

    Lot: 48

    RECEP KEÇELİ -Duralit Üzeri Akrilik 35x50

    TLSold
  • İSMAİL MENEKŞE -Kağıt Üzeri Sulu Boya
20x30 

İsmail Menekşe
Kütahya Şehri, Emet İlçesinde doğdu. Kütahya Lisesi’nden mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi Jeoloji Bölümünden mezun oldu. Askerlik görevini tamamladığı İzmit Şehri’ne yerleşti. O tarihten bu yana İzmit Şehrinde inşaat izolasyon malzemeleri ticareti ile uğraşmaktadır. Çocukluğundan beri resim konusunda çok hırslıdır. Tüm dünyayı dolaştı ve diğer toplumların kültürleri ve günlük yaşamları hakkında birçok yakın gözlem ve inceleme yaptı. Birçok özel resim dersi aldı. Ayrıca 2004’ten sonra İç Mimar ve ressam Emre Gökdua’dan özel ve kıymetli su rengi dersleri aldı. Sulu boya renkli başyapıtlarında şeffaflığı ve şiiri uyandırma eğilimindedir. Etrafında meydana gelen günlük yaşamın tüm olaylarını, yağlı boya ve sulu boya kullanarak başyapıtlarına aktarmıştır. Çeşitli karma sergilere katıldı.

    Lot No: 49

    Lot: 49

    İSMAİL MENEKŞE -Kağıt Üzeri Sulu Boya 20x30 İsmail Menekşe Kütahya Şehri, Emet İlçesinde doğdu. Kütahya Lisesi’nden mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi Jeoloji Bölümünden mezun oldu. Askerlik görevini tamamladığı İzmit Şehri’ne yerleşti. O tarihten bu yana İzmit Şehrinde inşaat izolasyon malzemeleri ticareti ile uğraşmaktadır. Çocukluğundan beri resim konusunda çok hırslıdır. Tüm dünyayı dolaştı ve diğer toplumların kültürleri ve günlük yaşamları hakkında birçok yakın gözlem ve inceleme yaptı. Birçok özel resim dersi aldı. Ayrıca 2004’ten sonra İç Mimar ve ressam Emre Gökdua’dan özel ve kıymetli su rengi dersleri aldı. Sulu boya renkli başyapıtlarında şeffaflığı ve şiiri uyandırma eğilimindedir. Etrafında meydana gelen günlük yaşamın tüm olaylarını, yağlı boya ve sulu boya kullanarak başyapıtlarına aktarmıştır. Çeşitli karma sergilere katıldı.

    TLSold
  • CAHİT CEM KÜSULU -Kağıt Üzeri Sulu Boya
16x22

    Lot No: 50

    Lot: 50

    CAHİT CEM KÜSULU -Kağıt Üzeri Sulu Boya 16x22

    TLSold
  • GÜLTEN OKVURAN -Tuval Üzeri Yağlı Boya
70x20

    Lot No: 51

    Lot: 51

    GÜLTEN OKVURAN -Tuval Üzeri Yağlı Boya 70x20

    TLSold
  • YARA ULCAY -GRAVÜR 1/1 TORE
 40x28

    Lot No: 52

    Lot: 52

    YARA ULCAY -GRAVÜR 1/1 TORE 40x28

    TLSold
  • ÜMMET KARACA -Karakalem
40x30 

(1956-)
Ümmet Karaca 1956 yılında Gürcistan’da doğdu.

Sanatçı 1978 yılında başladığı Tiflis Yüksek Ressamlar Okulundan 1982’de mezun oldu. 1987 yılında Gürcistan’ın Tiflis şehrinde ilk kişisel sergisini açtı. 1993’te ise Türkiye’deki ilk kişisel sergisini İstanbul’daki Varol Sanat Galerisinde düzenledi. Sonrasında da İstanbul ve Ankara’da pek çok karma sergiye katılmaya ve kişisel sergiler açmaya devam etti.

Ümmet Karaca genellikle tuval üzeri yağlıboya tekniğiyle yaptığı tablolarında İstanbul temasını işlemektedir. Eserlerinde şehrin sokaklarını, insanlarını, doğasını, sosyal yaşamını klasik bir üslupla resmetmeyi tercih etmektedir. Özellikle Büyükada’dan manzaraları resmetmeyi seven sanatçının eserlerini İzlenimci tarzın içinde de değerlendirebiliriz. Karaca genel olarak şehir manzaralarıyla bilinse de natürmort ve portre de çalışmıştır.

Ümmet Karaca halen İstanbul’da yaşamakta ve sanat çalışmalarını sürdürmektedir.

    Lot No: 53

    Lot: 53

    ÜMMET KARACA -Karakalem 40x30 (1956-) Ümmet Karaca 1956 yılında Gürcistan’da doğdu. Sanatçı 1978 yılında başladığı Tiflis Yüksek Ressamlar Okulundan 1982’de mezun oldu. 1987 yılında Gürcistan’ın Tiflis şehrinde ilk kişisel sergisini açtı. 1993’te ise Türkiye’deki ilk kişisel sergisini İstanbul’daki Varol Sanat Galerisinde düzenledi. Sonrasında da İstanbul ve Ankara’da pek çok karma sergiye katılmaya ve kişisel sergiler açmaya devam etti. Ümmet Karaca genellikle tuval üzeri yağlıboya tekniğiyle yaptığı tablolarında İstanbul temasını işlemektedir. Eserlerinde şehrin sokaklarını, insanlarını, doğasını, sosyal yaşamını klasik bir üslupla resmetmeyi tercih etmektedir. Özellikle Büyükada’dan manzaraları resmetmeyi seven sanatçının eserlerini İzlenimci tarzın içinde de değerlendirebiliriz. Karaca genel olarak şehir manzaralarıyla bilinse de natürmort ve portre de çalışmıştır. Ümmet Karaca halen İstanbul’da yaşamakta ve sanat çalışmalarını sürdürmektedir.

    TLSold
  • İSMAİL MENEKŞE -Kağıt Üzeri Sulu Boya
 35x30 

İsmail Menekşe
Kütahya Şehri, Emet İlçesinde doğdu. Kütahya Lisesi’nden mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi Jeoloji Bölümünden mezun oldu. Askerlik görevini tamamladığı İzmit Şehri’ne yerleşti. O tarihten bu yana İzmit Şehrinde inşaat izolasyon malzemeleri ticareti ile uğraşmaktadır. Çocukluğundan beri resim konusunda çok hırslıdır. Tüm dünyayı dolaştı ve diğer toplumların kültürleri ve günlük yaşamları hakkında birçok yakın gözlem ve inceleme yaptı. Birçok özel resim dersi aldı. Ayrıca 2004’ten sonra İç Mimar ve ressam Emre Gökdua’dan özel ve kıymetli su rengi dersleri aldı. Sulu boya renkli başyapıtlarında şeffaflığı ve şiiri uyandırma eğilimindedir. Etrafında meydana gelen günlük yaşamın tüm olaylarını, yağlı boya ve sulu boya kullanarak başyapıtlarına aktarmıştır. Çeşitli karma sergilere katıldı.

    Lot No: 54

    Lot: 54

    İSMAİL MENEKŞE -Kağıt Üzeri Sulu Boya 35x30 İsmail Menekşe Kütahya Şehri, Emet İlçesinde doğdu. Kütahya Lisesi’nden mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi Jeoloji Bölümünden mezun oldu. Askerlik görevini tamamladığı İzmit Şehri’ne yerleşti. O tarihten bu yana İzmit Şehrinde inşaat izolasyon malzemeleri ticareti ile uğraşmaktadır. Çocukluğundan beri resim konusunda çok hırslıdır. Tüm dünyayı dolaştı ve diğer toplumların kültürleri ve günlük yaşamları hakkında birçok yakın gözlem ve inceleme yaptı. Birçok özel resim dersi aldı. Ayrıca 2004’ten sonra İç Mimar ve ressam Emre Gökdua’dan özel ve kıymetli su rengi dersleri aldı. Sulu boya renkli başyapıtlarında şeffaflığı ve şiiri uyandırma eğilimindedir. Etrafında meydana gelen günlük yaşamın tüm olaylarını, yağlı boya ve sulu boya kullanarak başyapıtlarına aktarmıştır. Çeşitli karma sergilere katıldı.

    TLSold
  • SABRİ AKÇA-Kağıt Üzeri Sulu Boya
30x25 

Sabri Akça
 1936 yılında Eskişehir'in Seyitgazi ilçesi Sancar köyü doğmuş. 1948 yılında Çifteler Köy Enstitüsü'nü bitirdi. 1951 yılında yetenek sınavını kazanarak,önce İstanbul Çapa Resim Bölümüne başlamış, sonra da Gazi Eğitim Enstitüsü Resim Bölümüne devam etmiş ve 1957 yılında mezun olmuş.

    Lot No: 55

    Lot: 55

    SABRİ AKÇA-Kağıt Üzeri Sulu Boya 30x25 Sabri Akça 1936 yılında Eskişehir'in Seyitgazi ilçesi Sancar köyü doğmuş. 1948 yılında Çifteler Köy Enstitüsü'nü bitirdi. 1951 yılında yetenek sınavını kazanarak,önce İstanbul Çapa Resim Bölümüne başlamış, sonra da Gazi Eğitim Enstitüsü Resim Bölümüne devam etmiş ve 1957 yılında mezun olmuş.

    TLSold
  • BALABAN-Karakalem
27x14
"Sertifikalı"

  Balaban
 Türk resim sanatının yaşayan büyük ustası, efsanesi İbrahim Balaban,1921'de Bursa Seçköy'de doğdu. Köyün 3 yıllık okulunda eğitim gördü. 1937 yılında, henüz 16 yaşındayken cezaevine girdi. 6 ay hapis ve 3 ay da para cezasına çarptırılan Balaban, para cezasını ödeyemeyince 3 yıl cezaevinde kaldı. Burada tanıştığı ve çırağı olduğu, “Şair Baba” diye hitap ettiği Nazım Hikmet'in desteğiyle resim yeteneğini geliştirdi. 1944'te İmralı'ya gönderilen Balaban, 1947'de komünistlikten yeniden Bursa Cezaevi'ne verildi. 1950 affıyla çıktı. 1953'te ilk sergisini açtı. 1961'de resimlerinden dolayı 6 ay tutuklu kaldı. 1969'da Adana Halkevi'ndeki sergisi, bağnaz bir grup tarafından basılarak resimleri parçalandı. Balaban, 2 binden fazla yağlı boya tablo yaptı, 50'den çok sergi açtı, 12 kitabı yayınlandı..

    Lot No: 56

    Lot: 56

    BALABAN-Karakalem 27x14 "Sertifikalı" Balaban Türk resim sanatının yaşayan büyük ustası, efsanesi İbrahim Balaban,1921'de Bursa Seçköy'de doğdu. Köyün 3 yıllık okulunda eğitim gördü. 1937 yılında, henüz 16 yaşındayken cezaevine girdi. 6 ay hapis ve 3 ay da para cezasına çarptırılan Balaban, para cezasını ödeyemeyince 3 yıl cezaevinde kaldı. Burada tanıştığı ve çırağı olduğu, “Şair Baba” diye hitap ettiği Nazım Hikmet'in desteğiyle resim yeteneğini geliştirdi. 1944'te İmralı'ya gönderilen Balaban, 1947'de komünistlikten yeniden Bursa Cezaevi'ne verildi. 1950 affıyla çıktı. 1953'te ilk sergisini açtı. 1961'de resimlerinden dolayı 6 ay tutuklu kaldı. 1969'da Adana Halkevi'ndeki sergisi, bağnaz bir grup tarafından basılarak resimleri parçalandı. Balaban, 2 binden fazla yağlı boya tablo yaptı, 50'den çok sergi açtı, 12 kitabı yayınlandı..

    TLSold
  • SELÇUK ŞAHİN -Duralit Üzeri Akrilik
34x25

    Lot No: 57

    Lot: 57

    SELÇUK ŞAHİN -Duralit Üzeri Akrilik 34x25

    TLSold
  • CAHİT CEM -Kağıt Üzeri Sulu Boya
28x13 

Cahit Cem
İstanbul'da doğan sanatçı, Güzel Sanatlar Akademisi İç Mimarlık Bölümünden 1974 yılında mezun oldu. Çeşitli malzemeler kullanarak resim yapmaya başlayan Cahit Cem, tam zamanlı çalışmaya başlamasıyla birlikte yalnızca suluboya resim yapmaya yöneldi.

    Lot No: 58

    Lot: 58

    CAHİT CEM -Kağıt Üzeri Sulu Boya 28x13 Cahit Cem İstanbul'da doğan sanatçı, Güzel Sanatlar Akademisi İç Mimarlık Bölümünden 1974 yılında mezun oldu. Çeşitli malzemeler kullanarak resim yapmaya başlayan Cahit Cem, tam zamanlı çalışmaya başlamasıyla birlikte yalnızca suluboya resim yapmaya yöneldi.

    TLSold
  • ORHAN GÜREL -Kağıt Üzeri Sulu Boya
35x18

ORHAN GÜREL
1952 yılında Sivas'ta doğdu. İlk ve orta öğrenimini Ankara'da tamamlayan sanatçı Mali Bilimler ve Muhasebecilik Yüksek Okuluna devam etti. Resim çalışmalarına lise yıllarında, hocası Eşref Üren'in teşvikleriyle başladı. İlk yıllarda desen ve karikatür, daha sonra da pastel çalıştı. 1987 yılında suluboyaya başladı. Sanatçı, suluboyanın saydam dokusunu koruyarak, yumuşak ve şiirsel resimler yapmaktadır. Atölyesini resime gönül verenlere açık tutan sanatçı amacının, suluboya resmin ülkemizde tanınması ve değerinin anlaşılması olduğunu söylüyor.
Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltraşlar Derneği ve Suluboya Ressamları Grubu üyesi olan Orhan Gürel'in yurtiçi ve yurt dışında (ABD, İngiltere, Türkmenistan, İtalya) çok sayıda koleksiyonda eserleri bulunmaktadır.

    Lot No: 59

    Lot: 59

    ORHAN GÜREL -Kağıt Üzeri Sulu Boya 35x18 ORHAN GÜREL 1952 yılında Sivas'ta doğdu. İlk ve orta öğrenimini Ankara'da tamamlayan sanatçı Mali Bilimler ve Muhasebecilik Yüksek Okuluna devam etti. Resim çalışmalarına lise yıllarında, hocası Eşref Üren'in teşvikleriyle başladı. İlk yıllarda desen ve karikatür, daha sonra da pastel çalıştı. 1987 yılında suluboyaya başladı. Sanatçı, suluboyanın saydam dokusunu koruyarak, yumuşak ve şiirsel resimler yapmaktadır. Atölyesini resime gönül verenlere açık tutan sanatçı amacının, suluboya resmin ülkemizde tanınması ve değerinin anlaşılması olduğunu söylüyor. Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltraşlar Derneği ve Suluboya Ressamları Grubu üyesi olan Orhan Gürel'in yurtiçi ve yurt dışında (ABD, İngiltere, Türkmenistan, İtalya) çok sayıda koleksiyonda eserleri bulunmaktadır.

    TLSold
  • NECATİ SEYDİ FERAHOĞLU -Kağıt Üzeri Rapido ve Sulu Boya 
 20x35

Necati Seydi Ferahoğlu
 1975 Amasya'da doğdu. 1994 yılında KTÜ Fatih Eğitim Fakültesi Resim-İş Öğretmenliği programını kazandı. 1998 yılında KTÜ Fatih Eğitim Fakültesi Resim-İş Öğretmenliği programından mezun olup aynı yıl öğretmenlik görevine başladı. Öğretmenliğe başladıktan sonra yağlı boya çalışmalarına ağırlık verdi.

    Lot No: 60

    Lot: 60

    NECATİ SEYDİ FERAHOĞLU -Kağıt Üzeri Rapido ve Sulu Boya 20x35 Necati Seydi Ferahoğlu 1975 Amasya'da doğdu. 1994 yılında KTÜ Fatih Eğitim Fakültesi Resim-İş Öğretmenliği programını kazandı. 1998 yılında KTÜ Fatih Eğitim Fakültesi Resim-İş Öğretmenliği programından mezun olup aynı yıl öğretmenlik görevine başladı. Öğretmenliğe başladıktan sonra yağlı boya çalışmalarına ağırlık verdi.

    TLSold
  • NERİMAN ŞAHİN-Tuval Üzeri Yağlı Boya
30x30

    Lot No: 61

    Lot: 61

    NERİMAN ŞAHİN-Tuval Üzeri Yağlı Boya 30x30

    TLSold
  • HÜSEYİN MACAR -Tuval Üzeri Akrilik
30x30

Hüseyin Macar
 1960 yılında Kırşehir'de dogdu.1983 yılında Gazi Eğitim Fakültesi Resim anasanat dalından mezun oldu. AynI üniversitenin Sanat Tarihi Bölümü nde 1997 yılinda yüksek lisans yaptı. Bugüne kadar seksene yakın kişisel sergi açmıştır Eserleri resmi özel koleksiyonlarda müzelerde yurt disinda oldukça mevcuttur.

    Lot No: 62

    Lot: 62

    HÜSEYİN MACAR -Tuval Üzeri Akrilik 30x30 Hüseyin Macar 1960 yılında Kırşehir'de dogdu.1983 yılında Gazi Eğitim Fakültesi Resim anasanat dalından mezun oldu. AynI üniversitenin Sanat Tarihi Bölümü nde 1997 yılinda yüksek lisans yaptı. Bugüne kadar seksene yakın kişisel sergi açmıştır Eserleri resmi özel koleksiyonlarda müzelerde yurt disinda oldukça mevcuttur.

    TLSold
  • GÜLFİRAZ-Tuval Üzeri Yağlı Boya
30x35

    Lot No: 63

    Lot: 63

    GÜLFİRAZ-Tuval Üzeri Yağlı Boya 30x35

    TLSold
  • ALİ DÜZGÜN -Tuval Üzeri Akrilik
 30x30

Ali Düzgün
1977’de Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü Resim-İş Eğitimi Bölümü’nden mezun oldu. 1980’de ayni bölümde öğretim görevlisi olarak çalıştı. Ankara’da orta dereceli okul ve liselerde resim öğretmenliği yaptıktan sonra, 1987’de Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitim Bölümü’nde lisans eğitimini tamamladı. Aynı yıl Resim-İş Eğitimi Bölümü’ne öğretim görevlisi olarak atandı. 1989’da Sanatta Yeterlik derecesi alarak 1990’da Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Yüksek Lisans eğitimini tamamladı.

1994-2002 tarihleri arasında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanı olarak görev yaptı. 1995-1998 yıllan arasında Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde Dekan Yardımcısı olarak çalıştı. 32 kişisel resim sergisi açtı. 100’den fazla karma resim sergilerine katıldı.

Kültür Bakanlığı başta olmak üzere yurtiçi ve yurtdışı resmi ve özel koleksiyonlarda eserleri bulunmaktadır. GESAM yönetim kurulunda görev aldı. Birçok ödül ve mansiyonları bulunan sanatçı, halen Gazi Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi Uygulamalı Sanatlar Eğitimi Bölümü Mesleki Resim Anabilim Dalı’nda Yardımcı Doçent olarak sanat çalışmalarına devam etmektedir.

    Lot No: 64

    Lot: 64

    ALİ DÜZGÜN -Tuval Üzeri Akrilik 30x30 Ali Düzgün 1977’de Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü Resim-İş Eğitimi Bölümü’nden mezun oldu. 1980’de ayni bölümde öğretim görevlisi olarak çalıştı. Ankara’da orta dereceli okul ve liselerde resim öğretmenliği yaptıktan sonra, 1987’de Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitim Bölümü’nde lisans eğitimini tamamladı. Aynı yıl Resim-İş Eğitimi Bölümü’ne öğretim görevlisi olarak atandı. 1989’da Sanatta Yeterlik derecesi alarak 1990’da Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Yüksek Lisans eğitimini tamamladı. 1994-2002 tarihleri arasında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanı olarak görev yaptı. 1995-1998 yıllan arasında Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde Dekan Yardımcısı olarak çalıştı. 32 kişisel resim sergisi açtı. 100’den fazla karma resim sergilerine katıldı. Kültür Bakanlığı başta olmak üzere yurtiçi ve yurtdışı resmi ve özel koleksiyonlarda eserleri bulunmaktadır. GESAM yönetim kurulunda görev aldı. Birçok ödül ve mansiyonları bulunan sanatçı, halen Gazi Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi Uygulamalı Sanatlar Eğitimi Bölümü Mesleki Resim Anabilim Dalı’nda Yardımcı Doçent olarak sanat çalışmalarına devam etmektedir.

    TLSold
  • NERİMAN GÜLER -Tuval Üzeri Yağlı Boya
Çap: 46

    Lot No: 65

    Lot: 65

    NERİMAN GÜLER -Tuval Üzeri Yağlı Boya Çap: 46

    TLSold
  • FIRAT YILDIRIM ÇAKAR -Tuval Üzeri Akrilik
40x40

    Lot No: 66

    Lot: 66

    FIRAT YILDIRIM ÇAKAR -Tuval Üzeri Akrilik 40x40

    TLSold
  • SONGÜL KETİZMEN -Tuval Üzeri Yağlı Boya
40x40

Songül Ketizmen
Sanatçı Sivas'ta doğdu. Lise ve üniversiteyi Ankara’da tamamladı. Gazi Üniversitesi Resim-İş bölümü, Grafik anasanat dalından mezun oldu. 1995 yılında ilk görev yeri olarak Kars’ta resim öğretmenliği yaptı. 2016'da Gazi Üniversitesi'nde Erol Batırbek danışmanlığında yüksek lisansını tamamladı. Bir kişisel sergi açtı ve birçok sanat fuarı ve karma sergiye katıldı. Çalışmalarını Ankara’da  sürdürmekte ve eğitimci olarak görev yapmaktadır.

    Lot No: 67

    Lot: 67

    SONGÜL KETİZMEN -Tuval Üzeri Yağlı Boya 40x40 Songül Ketizmen Sanatçı Sivas'ta doğdu. Lise ve üniversiteyi Ankara’da tamamladı. Gazi Üniversitesi Resim-İş bölümü, Grafik anasanat dalından mezun oldu. 1995 yılında ilk görev yeri olarak Kars’ta resim öğretmenliği yaptı. 2016'da Gazi Üniversitesi'nde Erol Batırbek danışmanlığında yüksek lisansını tamamladı. Bir kişisel sergi açtı ve birçok sanat fuarı ve karma sergiye katıldı. Çalışmalarını Ankara’da sürdürmekte ve eğitimci olarak görev yapmaktadır.

    TLSold
  • AREZOU BEHRANG -Karton Üzeri Akrilik 
25x25 

Arezou Behrang 
Tebriz Azad Üniversitesi Grafik ve Görsel İletişim Bölümünde okudu. Önceleri yağlı boya çalıştıktan sonra, suluboya üzerinda çalışmaya başladı. Zamanla tekniğini geliştirip portre üzerine çalışmalarını yoğunlaştırdı.

    Lot No: 68

    Lot: 68

    AREZOU BEHRANG -Karton Üzeri Akrilik 25x25 Arezou Behrang Tebriz Azad Üniversitesi Grafik ve Görsel İletişim Bölümünde okudu. Önceleri yağlı boya çalıştıktan sonra, suluboya üzerinda çalışmaya başladı. Zamanla tekniğini geliştirip portre üzerine çalışmalarını yoğunlaştırdı.

    TLSold
  • NERİMAN GÜLER -Tuval Üzeri Yağlı Boya
30x30

    Lot No: 69

    Lot: 69

    NERİMAN GÜLER -Tuval Üzeri Yağlı Boya 30x30

    TLSold
  • DR. SUAT ÜSTÜN (BEDRİ RAHMİ EYÜPOĞLU RESMİ)-Kağıt Üzeri Sulu Boya
20x33

    Lot No: 70

    Lot: 70

    DR. SUAT ÜSTÜN (BEDRİ RAHMİ EYÜPOĞLU RESMİ)-Kağıt Üzeri Sulu Boya 20x33

    TLSold
  • Ş.ALTAYLI -Tuval Üzeri Yağlı Boya
22x34

Ş.Altaylı
1978 yılında Ankara’da doğduktan bir süre sonra, tam da böyle bir günde, evinin hemen karşısındaki ilkokula yazıldı. Bugün hala, sarı saçlı ve siyah önlüklü küçük Sanem, bazen annesinin elinden tutarak, bazen tek başına, eczanenin önündeki yaya geçidinden dikkatle yürüyerek okula gider. Günün doğru anında, biraz da şanslıysanız, onu siz de görebilirsiniz. 

 

Daha sonra, altı sene süren ortaokul ve lise eğitimi sırasında, biraz daha fen okudu ve artık mühendisliğe hazırdı. Acaba o yıllarda defterlerinin arkasına küçük resimler çizmiş miydi?

 

Sanem, mühendislik mektebine başladığında, uzun bir yolu aynı sabırla gidip gelmek zorunda kaldı. Bu defa ilkokulunun biraz uzağındaki bir durakta otobüs beklerdi. Belki bir keresinde göz göze gelmiş olma ihtimalimiz, beni gizliden gizliye mutlu eder. Bunu ona hiç söylemedim. 

 

Bir de, o yıllarda Sanemle beraber Ankara’da yaşayan herkes, bu şehri sever ve özler. Aynı sokaklarda yürüyüp, anne ve babalarının daha genç, hayatın kendileri için daha basit olduğu günlerde hissettikleri duyguları hatırlamaya çalışırlar. Onlardan bazıları, Sanem’in resimlerindeki kalabalık şeyler arasında saklanıp bize gülümser.

 

Sanem, kalabalık şeylerin ve onların arasına saklanmış olanların resimlerini senelerce çizemedi. Aslında her biri baştan sona bir burç köşesi gibi yorumlanması gereken gazeteler, Sanem'in doğduğu gün bir sürü başka konu dışında, ilkokul son sınıflar için matematik, fen ve tabiat ders notları yayınlamıştı. O gün hiçbirinde sanat sayfası yoktu. Bu yüzden ressamlık okuluna gidemedi. 

 

Ama bunu artık sorun etmemeli. Mühendisliğe ara verip, Ankara’dan önce Washington’a, sonra Bakü’ye taşındığında, resmedilmek isteyen herşey ona poz vermeye başlamıştı.  Washington’daki Smithsonian Enstitüsü’nde gittiği dersten çıkıp yeni fırçalar alırdı. O fırçalardan bazıları, daha sonra Bakü’de artık resim dersi vermeye başladığında ambalajlarından  çıktılar. Şimdi hep başka yerlere taşınıyorlar.

    Lot No: 71

    Lot: 71

    Ş.ALTAYLI -Tuval Üzeri Yağlı Boya 22x34 Ş.Altaylı 1978 yılında Ankara’da doğduktan bir süre sonra, tam da böyle bir günde, evinin hemen karşısındaki ilkokula yazıldı. Bugün hala, sarı saçlı ve siyah önlüklü küçük Sanem, bazen annesinin elinden tutarak, bazen tek başına, eczanenin önündeki yaya geçidinden dikkatle yürüyerek okula gider. Günün doğru anında, biraz da şanslıysanız, onu siz de görebilirsiniz. Daha sonra, altı sene süren ortaokul ve lise eğitimi sırasında, biraz daha fen okudu ve artık mühendisliğe hazırdı. Acaba o yıllarda defterlerinin arkasına küçük resimler çizmiş miydi? Sanem, mühendislik mektebine başladığında, uzun bir yolu aynı sabırla gidip gelmek zorunda kaldı. Bu defa ilkokulunun biraz uzağındaki bir durakta otobüs beklerdi. Belki bir keresinde göz göze gelmiş olma ihtimalimiz, beni gizliden gizliye mutlu eder. Bunu ona hiç söylemedim. Bir de, o yıllarda Sanemle beraber Ankara’da yaşayan herkes, bu şehri sever ve özler. Aynı sokaklarda yürüyüp, anne ve babalarının daha genç, hayatın kendileri için daha basit olduğu günlerde hissettikleri duyguları hatırlamaya çalışırlar. Onlardan bazıları, Sanem’in resimlerindeki kalabalık şeyler arasında saklanıp bize gülümser. Sanem, kalabalık şeylerin ve onların arasına saklanmış olanların resimlerini senelerce çizemedi. Aslında her biri baştan sona bir burç köşesi gibi yorumlanması gereken gazeteler, Sanem'in doğduğu gün bir sürü başka konu dışında, ilkokul son sınıflar için matematik, fen ve tabiat ders notları yayınlamıştı. O gün hiçbirinde sanat sayfası yoktu. Bu yüzden ressamlık okuluna gidemedi. Ama bunu artık sorun etmemeli. Mühendisliğe ara verip, Ankara’dan önce Washington’a, sonra Bakü’ye taşındığında, resmedilmek isteyen herşey ona poz vermeye başlamıştı. Washington’daki Smithsonian Enstitüsü’nde gittiği dersten çıkıp yeni fırçalar alırdı. O fırçalardan bazıları, daha sonra Bakü’de artık resim dersi vermeye başladığında ambalajlarından çıktılar. Şimdi hep başka yerlere taşınıyorlar.

    TLSold
  • İSMAİL GÜVEN -Tuval Üzeri Yağlı Boya
30x30

    Lot No: 72

    Lot: 72

    İSMAİL GÜVEN -Tuval Üzeri Yağlı Boya 30x30

    TLSold
  • İSMAİL GÜVEN -Tuval Üzeri Yağlı Boya
 30x30

    Lot No: 73

    Lot: 73

    İSMAİL GÜVEN -Tuval Üzeri Yağlı Boya 30x30

    TLSold
  • HİKMET UĞURLU -Kağıt Üzeri Sulu Boya
20x20

SÜPRİZ ESER

    Lot No: 74

    Lot: 74

    HİKMET UĞURLU -Kağıt Üzeri Sulu Boya 20x20 SÜPRİZ ESER

    TLSold
  • NAZAN ÖZER -Kağıt Üzeri Sulu Boya
17x27 

Nazan Özer
956 İstanbul doğumlu olup, Bakırköy Lisesi  mezunudur.
1987 yılında resim çalışmalarına başlamıştır. 
Anadolu kent mimarisinden etkilenerek yaptığı çalışmalarını kişisel ve karma sergilerde sergilemiştir.
Aynı yıllarda Kültür Bakanlığı'nın Türk Süsleme Sanatları ve Çanakkale Seramikleri kurslarına katılarak yaptığı sır altı ve sır üstü özgün çini çalışmaları The Marmara Oteli'nde ve birçok karma sergide yer aldı. 
2004 yılında sulu boya tekniğine gönül vererek çalışmalarını bu yönde yoğunlaştırdı. 
Sanatçı H. Fehmi Bildik, Işıl Özışık, Birim Aksüyek, Burhan Özer ve Orhan Gürel atölye çalışmalarına katıldı.  
2008 yılında Çanakkale Güzel Sanatlar Galerisi'nde, 2010 yılında Ürün Sanat Galerisinde kişisel sergiler açtı. 
Bir çok karma sergide eserleri yer aldı.2015 İtalya /Fabriano kentinde Uluslararası Sulu boya festivalinde ve ART- İST Sulu boya gurubu üyesi olarak çalışmalarıyla yer aldı.
Sulu boya çalışmalarına  kendi atölyesinde devam etmektedir.

    Lot No: 75

    Lot: 75

    NAZAN ÖZER -Kağıt Üzeri Sulu Boya 17x27 Nazan Özer 956 İstanbul doğumlu olup, Bakırköy Lisesi mezunudur. 1987 yılında resim çalışmalarına başlamıştır. Anadolu kent mimarisinden etkilenerek yaptığı çalışmalarını kişisel ve karma sergilerde sergilemiştir. Aynı yıllarda Kültür Bakanlığı'nın Türk Süsleme Sanatları ve Çanakkale Seramikleri kurslarına katılarak yaptığı sır altı ve sır üstü özgün çini çalışmaları The Marmara Oteli'nde ve birçok karma sergide yer aldı. 2004 yılında sulu boya tekniğine gönül vererek çalışmalarını bu yönde yoğunlaştırdı. Sanatçı H. Fehmi Bildik, Işıl Özışık, Birim Aksüyek, Burhan Özer ve Orhan Gürel atölye çalışmalarına katıldı. 2008 yılında Çanakkale Güzel Sanatlar Galerisi'nde, 2010 yılında Ürün Sanat Galerisinde kişisel sergiler açtı. Bir çok karma sergide eserleri yer aldı.2015 İtalya /Fabriano kentinde Uluslararası Sulu boya festivalinde ve ART- İST Sulu boya gurubu üyesi olarak çalışmalarıyla yer aldı. Sulu boya çalışmalarına kendi atölyesinde devam etmektedir.

    TLSold
  • NAZAN ÖZER -Kağıt Üzeri Sulu Boya
22x28 

Nazan Özer
956 İstanbul doğumlu olup, Bakırköy Lisesi  mezunudur.
1987 yılında resim çalışmalarına başlamıştır. 
Anadolu kent mimarisinden etkilenerek yaptığı çalışmalarını kişisel ve karma sergilerde sergilemiştir.
Aynı yıllarda Kültür Bakanlığı'nın Türk Süsleme Sanatları ve Çanakkale Seramikleri kurslarına katılarak yaptığı sır altı ve sır üstü özgün çini çalışmaları The Marmara Oteli'nde ve birçok karma sergide yer aldı. 
2004 yılında sulu boya tekniğine gönül vererek çalışmalarını bu yönde yoğunlaştırdı. 
Sanatçı H. Fehmi Bildik, Işıl Özışık, Birim Aksüyek, Burhan Özer ve Orhan Gürel atölye çalışmalarına katıldı.  
2008 yılında Çanakkale Güzel Sanatlar Galerisi'nde, 2010 yılında Ürün Sanat Galerisinde kişisel sergiler açtı. 
Bir çok karma sergide eserleri yer aldı.2015 İtalya /Fabriano kentinde Uluslararası Sulu boya festivalinde ve ART- İST Sulu boya gurubu üyesi olarak çalışmalarıyla yer aldı.
Sulu boya çalışmalarına  kendi atölyesinde devam etmektedir.

    Lot No: 76

    Lot: 76

    NAZAN ÖZER -Kağıt Üzeri Sulu Boya 22x28 Nazan Özer 956 İstanbul doğumlu olup, Bakırköy Lisesi mezunudur. 1987 yılında resim çalışmalarına başlamıştır. Anadolu kent mimarisinden etkilenerek yaptığı çalışmalarını kişisel ve karma sergilerde sergilemiştir. Aynı yıllarda Kültür Bakanlığı'nın Türk Süsleme Sanatları ve Çanakkale Seramikleri kurslarına katılarak yaptığı sır altı ve sır üstü özgün çini çalışmaları The Marmara Oteli'nde ve birçok karma sergide yer aldı. 2004 yılında sulu boya tekniğine gönül vererek çalışmalarını bu yönde yoğunlaştırdı. Sanatçı H. Fehmi Bildik, Işıl Özışık, Birim Aksüyek, Burhan Özer ve Orhan Gürel atölye çalışmalarına katıldı. 2008 yılında Çanakkale Güzel Sanatlar Galerisi'nde, 2010 yılında Ürün Sanat Galerisinde kişisel sergiler açtı. Bir çok karma sergide eserleri yer aldı.2015 İtalya /Fabriano kentinde Uluslararası Sulu boya festivalinde ve ART- İST Sulu boya gurubu üyesi olarak çalışmalarıyla yer aldı. Sulu boya çalışmalarına kendi atölyesinde devam etmektedir.

    TLSold
  • İSMAİL MENEKŞE-Tuval Üzeri Yağlı Boya
36x26 

İsmail Menekşe
 1943 Emet doğumludur ve Kütahya Lisesi’nden sonra İstanbul Üniversitesi Jeoloji bölümünü bitirdi. Çocukluğundan beri ilgi duyduğu resim konusunu ihmal etmeden bir çok yabancı ülkede incelemeler yaptı. Özel dersler aldı. Suluboyanın saydamlığı, şiirselliği bu uğraşında etken oldu. İnsanın çevresinde oluşan her türlü konu resimlerinde yer almaktadır. Çeşitli karma sergilere katıldı. Bir çok yerli ve yabancı koleksiyonda resimleri bulunmaktadır.

    Lot No: 77

    Lot: 77

    İSMAİL MENEKŞE-Tuval Üzeri Yağlı Boya 36x26 İsmail Menekşe 1943 Emet doğumludur ve Kütahya Lisesi’nden sonra İstanbul Üniversitesi Jeoloji bölümünü bitirdi. Çocukluğundan beri ilgi duyduğu resim konusunu ihmal etmeden bir çok yabancı ülkede incelemeler yaptı. Özel dersler aldı. Suluboyanın saydamlığı, şiirselliği bu uğraşında etken oldu. İnsanın çevresinde oluşan her türlü konu resimlerinde yer almaktadır. Çeşitli karma sergilere katıldı. Bir çok yerli ve yabancı koleksiyonda resimleri bulunmaktadır.

    TLSold
  • UMUT KURAL -Kağıt Üzeri Akrilik
30x20

    Lot No: 78

    Lot: 78

    UMUT KURAL -Kağıt Üzeri Akrilik 30x20

    TLSold
  • ŞENAY ARDUÇ -Tuval Üzeri Akrilik
25x30

Şenay Arduç
1997 İstanbul doğdu, Beyoğlu'nda yaşıyor. Lise eğitimini Hemşirelik üzerine tamamladı. Ardından üniversite eğitimini Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon üzerine aldı. Yaklaşık 5 yıl sağlık sektöründe çalıştıktan sonra resime olan özleminden dolayı mesleğine ara vererek küçük yaştan beri ilgisi olan Resim dalına yöneldi.

    Lot No: 79

    Lot: 79

    ŞENAY ARDUÇ -Tuval Üzeri Akrilik 25x30 Şenay Arduç 1997 İstanbul doğdu, Beyoğlu'nda yaşıyor. Lise eğitimini Hemşirelik üzerine tamamladı. Ardından üniversite eğitimini Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon üzerine aldı. Yaklaşık 5 yıl sağlık sektöründe çalıştıktan sonra resime olan özleminden dolayı mesleğine ara vererek küçük yaştan beri ilgisi olan Resim dalına yöneldi.

    TLSold
  • SULTAN GÖKTEPE -Tuval Üzeri Yağlı Boya
 30x30

Sultan Göktepe
Ankara’da doğdu. Zübeyde Hanım Kız Meslek lisesi Resim bölümünü bitirdi. 1992 yılında Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Resim-iş Bölümünden mezun oldu. 22 yıl sırasıyla Ankara, İzmir ve Antakya/ Hatay ‘da öğretmenlik yaptı. Emekli olduktan sonra kendi atölyesini açtı. Bu süreçte 3 kişisel sergi açtı. Birçok karma sergiye katıldı. Şimdilerde atölyesinde çalışmalarının yanı sıra resim öğretmenliğine de devam ediyor.

    Lot No: 80

    Lot: 80

    SULTAN GÖKTEPE -Tuval Üzeri Yağlı Boya 30x30 Sultan Göktepe Ankara’da doğdu. Zübeyde Hanım Kız Meslek lisesi Resim bölümünü bitirdi. 1992 yılında Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Resim-iş Bölümünden mezun oldu. 22 yıl sırasıyla Ankara, İzmir ve Antakya/ Hatay ‘da öğretmenlik yaptı. Emekli olduktan sonra kendi atölyesini açtı. Bu süreçte 3 kişisel sergi açtı. Birçok karma sergiye katıldı. Şimdilerde atölyesinde çalışmalarının yanı sıra resim öğretmenliğine de devam ediyor.

    TLSold
  • SULTAN GÖKTEPE -Tuval Üzeri Yağlı Boya
 30x30 

Sultan Göktepe
Ankara’da doğdu. Zübeyde Hanım Kız Meslek lisesi Resim bölümünü bitirdi. 1992 yılında Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Resim-iş Bölümünden mezun oldu. 22 yıl sırasıyla Ankara, İzmir ve Antakya/ Hatay ‘da öğretmenlik yaptı. Emekli olduktan sonra kendi atölyesini açtı. Bu süreçte 3 kişisel sergi açtı. Birçok karma sergiye katıldı. Şimdilerde atölyesinde çalışmalarının yanı sıra resim öğretmenliğine de devam ediyor.

    Lot No: 81

    Lot: 81

    SULTAN GÖKTEPE -Tuval Üzeri Yağlı Boya 30x30 Sultan Göktepe Ankara’da doğdu. Zübeyde Hanım Kız Meslek lisesi Resim bölümünü bitirdi. 1992 yılında Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Resim-iş Bölümünden mezun oldu. 22 yıl sırasıyla Ankara, İzmir ve Antakya/ Hatay ‘da öğretmenlik yaptı. Emekli olduktan sonra kendi atölyesini açtı. Bu süreçte 3 kişisel sergi açtı. Birçok karma sergiye katıldı. Şimdilerde atölyesinde çalışmalarının yanı sıra resim öğretmenliğine de devam ediyor.

    TLSold
  • AİDA ARGHAVANİAN -Tuval Üzeri Yağlı Boya
 25x30

AİDA ARGHAVANİAN 
İran'ın Tebriz şehrinde 1983, doğdu. 2007'de, Tebriz'de düzenlenen Azerbaycan Bienali'nde birinci seçildi, başarı plaketi ve para ödülü aldı. 2008 – 2009 yılları arasında ressam Devrim Erbil'in atölyesinde çalıştı. 2015 yılından itibaren Türkiye'de resim dersleri gerçekleştirmektedir.

    Lot No: 82

    Lot: 82

    AİDA ARGHAVANİAN -Tuval Üzeri Yağlı Boya 25x30 AİDA ARGHAVANİAN İran'ın Tebriz şehrinde 1983, doğdu. 2007'de, Tebriz'de düzenlenen Azerbaycan Bienali'nde birinci seçildi, başarı plaketi ve para ödülü aldı. 2008 – 2009 yılları arasında ressam Devrim Erbil'in atölyesinde çalıştı. 2015 yılından itibaren Türkiye'de resim dersleri gerçekleştirmektedir.

    TLSold
  • MEHTAB KARDAŞ-Minyatür
 20x25 

Mehtab Kardaş
 Bursa/İznik 04.01.1956 doğumlu. Bursa-Uludağ Üniversitesi resim bölümü mezu- nu olan sanatçı, Türkiye de ve çeşitli ülkelerde karma sergilere katıldı. Suluboya, çini ve ebru sanatçısı olarak eser üreten sanatçı, çeşitli ülkelerde canlı performans da yaptı.

    Lot No: 83

    Lot: 83

    MEHTAB KARDAŞ-Minyatür 20x25 Mehtab Kardaş Bursa/İznik 04.01.1956 doğumlu. Bursa-Uludağ Üniversitesi resim bölümü mezu- nu olan sanatçı, Türkiye de ve çeşitli ülkelerde karma sergilere katıldı. Suluboya, çini ve ebru sanatçısı olarak eser üreten sanatçı, çeşitli ülkelerde canlı performans da yaptı.

    TLSold
  • SEMA TAHİNCİOĞLU -Kağıt Üzeri Karışık Teknik
15x20

    Lot No: 84

    Lot: 84

    SEMA TAHİNCİOĞLU -Kağıt Üzeri Karışık Teknik 15x20

    TLSold
  • MEHTAB KARDAŞ -Minyatür
15x15

Mehtab Kardaş
 Bursa/İznik 04.01.1956 doğumlu. Bursa-Uludağ Üniversitesi resim bölümü mezu- nu olan sanatçı, Türkiye de ve çeşitli ülkelerde karma sergilere katıldı. Suluboya, çini ve ebru sanatçısı olarak eser üreten sanatçı, çeşitli ülkelerde canlı performans da yaptı.

    Lot No: 85

    Lot: 85

    MEHTAB KARDAŞ -Minyatür 15x15 Mehtab Kardaş Bursa/İznik 04.01.1956 doğumlu. Bursa-Uludağ Üniversitesi resim bölümü mezu- nu olan sanatçı, Türkiye de ve çeşitli ülkelerde karma sergilere katıldı. Suluboya, çini ve ebru sanatçısı olarak eser üreten sanatçı, çeşitli ülkelerde canlı performans da yaptı.

    TLSold
  • AİDA ARGHAVANİAN -Tuval Üzeri Yağlı Boya
30x25

AİDA ARGHAVANİAN 
İran'ın Tebriz şehrinde 1983, doğdu. 2007'de, Tebriz'de düzenlenen Azerbaycan Bienali'nde birinci seçildi, başarı plaketi ve para ödülü aldı. 2008 – 2009 yılları arasında ressam Devrim Erbil'in

    Lot No: 86

    Lot: 86

    AİDA ARGHAVANİAN -Tuval Üzeri Yağlı Boya 30x25 AİDA ARGHAVANİAN İran'ın Tebriz şehrinde 1983, doğdu. 2007'de, Tebriz'de düzenlenen Azerbaycan Bienali'nde birinci seçildi, başarı plaketi ve para ödülü aldı. 2008 – 2009 yılları arasında ressam Devrim Erbil'in

    TLSold
  • OKTAY BOZKURT -Kağıt Üzeri Sulu Boya
22x16

    Lot No: 87

    Lot: 87

    OKTAY BOZKURT -Kağıt Üzeri Sulu Boya 22x16

    TLSold
  • OKTAY BOZKURT -Kağıt Üzeri Sulu Boya
20x16

    Lot No: 88

    Lot: 88

    OKTAY BOZKURT -Kağıt Üzeri Sulu Boya 20x16

    TLSold
  • YAVUZ BOZKURT-Karton Üzeri Akrilik 
 25x35

YAVUZ BOZKURT

Sanatçı,  1962  yılında  Ankara'da  doğdu.  1982 - 1983   yılları  arasında  Siyasal  Bilgiler  Basın  Yayın Yüksekokulu’nda  Turan  Erol'un  öğrencisi  oldu. 1986-1990  yıllarında ise Gazi Üniversitesi Resim - İş Eğitimi bölümünde Oya Kınıklı ve Esat Arpacı atölyelerinde eğitim aldı. 1993 yılında  İ.T.Ü. Evi Sanat  Galerisi’nin  sanat  danışmanlığını  yaptı.  Bu  süreçte Atatürk, devlet yöneticileri ve  kişisel  portreler yaptı.  Bunların yanısıra duvar resimleri çalışmaları  da  yer  aldı.  Bu  alandaki  tecrübesinden  dolayı 1997 yılında 8 adet  10  x  15 metre boyutlarında Atatürk portrelerinden oluşan,  Kızılay Meydanı'nda,  meydanı çevreleyen yüksek binaların cephelerini kaplayan  ‘’ Dünyanın  İlk  Büyük  Kişisel  Resim  Sergisi ’’  olan  “ Biz  Mustafa  Kemal’iz ”  adlı  sergisi ile gündeme geldi.  2007  yılında  Ulaştırma  Bakanlığı  ile  Kültür  ve  Turizm  Bakanlığı  tarafından  düzenlenen  ‘’ Garlar Resimleniyor  ‘’  projesinde  yer  almıştır.  2010  yılında  Resim  Heykel  Müzesi’nde,  ‘’ Bir Plastik  Sanatlar  Resim  Sergisi ’’ başlıklı sergiye öncülük etti. Hayatı  boyunca  resimlerinde, dönemsel  olarak  farklı konuları  yansıtmakta  olup  güncel  çalışmalarında 1970’li yıllardaki  çağdaş, Türk kadınlarını tarihi yapılarla  resmetmektedir.  Birçok  kişisel  ve  karma  sergilerde  bulunmakta  ve  birçok  çalıştay,  jüri ve  söyleşilerde  yer  almaya  devam  etmektedir.  Eserleri  yurtiçi  ve  yurtdışı  çeşitli  kurum  ve  özel koleksiyonlarda  bulunmaktadır.  (BRHD)  Birleşmiş  Ressamlar  ve  Heykeltıraşlar  Derneği  üyesidir.

    Lot No: 89

    Lot: 89

    YAVUZ BOZKURT-Karton Üzeri Akrilik 25x35 YAVUZ BOZKURT Sanatçı, 1962 yılında Ankara'da doğdu. 1982 - 1983 yılları arasında Siyasal Bilgiler Basın Yayın Yüksekokulu’nda Turan Erol'un öğrencisi oldu. 1986-1990 yıllarında ise Gazi Üniversitesi Resim - İş Eğitimi bölümünde Oya Kınıklı ve Esat Arpacı atölyelerinde eğitim aldı. 1993 yılında İ.T.Ü. Evi Sanat Galerisi’nin sanat danışmanlığını yaptı. Bu süreçte Atatürk, devlet yöneticileri ve kişisel portreler yaptı. Bunların yanısıra duvar resimleri çalışmaları da yer aldı. Bu alandaki tecrübesinden dolayı 1997 yılında 8 adet 10 x 15 metre boyutlarında Atatürk portrelerinden oluşan, Kızılay Meydanı'nda, meydanı çevreleyen yüksek binaların cephelerini kaplayan ‘’ Dünyanın İlk Büyük Kişisel Resim Sergisi ’’ olan “ Biz Mustafa Kemal’iz ” adlı sergisi ile gündeme geldi. 2007 yılında Ulaştırma Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen ‘’ Garlar Resimleniyor ‘’ projesinde yer almıştır. 2010 yılında Resim Heykel Müzesi’nde, ‘’ Bir Plastik Sanatlar Resim Sergisi ’’ başlıklı sergiye öncülük etti. Hayatı boyunca resimlerinde, dönemsel olarak farklı konuları yansıtmakta olup güncel çalışmalarında 1970’li yıllardaki çağdaş, Türk kadınlarını tarihi yapılarla resmetmektedir. Birçok kişisel ve karma sergilerde bulunmakta ve birçok çalıştay, jüri ve söyleşilerde yer almaya devam etmektedir. Eserleri yurtiçi ve yurtdışı çeşitli kurum ve özel koleksiyonlarda bulunmaktadır. (BRHD) Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneği üyesidir.

    TLSold
  • YAVUZ BOZKURT-Karton Üzeri Akrilik 
 25x35

    Lot No: 90

    Lot: 90

    YAVUZ BOZKURT-Karton Üzeri Akrilik 25x35

    TLSold
  • YAVUZ BOZKURT-Karton Üzeri Akrilik 
 25x35

    Lot No: 91

    Lot: 91

    YAVUZ BOZKURT-Karton Üzeri Akrilik 25x35

    TLSold
  • VAHAP DEMİRBAŞ -Kağıt Üzeri Sulu Boya
15x15

    Lot No: 92

    Lot: 92

    VAHAP DEMİRBAŞ -Kağıt Üzeri Sulu Boya 15x15

    TLSold
  • SONGÜL KETİZMEN -Tuval Üzeri Yağlı Boya
30x30

    Lot No: 93

    Lot: 93

    SONGÜL KETİZMEN -Tuval Üzeri Yağlı Boya 30x30

    TLSold
  • ŞENOL SAK -Kağıt Üzeri Akrilik
15x15

    Lot No: 94

    Lot: 94

    ŞENOL SAK -Kağıt Üzeri Akrilik 15x15

    TLSold
  • ŞENAY ARDUÇ -Tuval Üzeri Akrilik
 25x30

Şenay Arduç (1997 - )

1997 İstanbul doğdu, Beyoğlu’nda yaşıyor. Lise eğitimini Hemşirelik üzerine tamamladı. Ardından üniversite eğitimini Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon üzerine aldı. Yaklaşık 5 yıl sağlık sektöründe çalıştıktan sonra resime olan özleminden dolayı mesleğine ara vererek küçük yaştan beri ilgisi olan Resim dalına yöneldi. Küçük yaşlarda başlayan bu ilgisinı babası Ressam Yavuz Saraçoğlu’na borçlu olduğunu dile getirmektedir. Yağlıboya tekniğini babasından öğrendi. 11 yaşında IMOGA İstanbul Güzel Sanatlar Müzesi’nde ilk gravürünü bastı. Yaklaşık 5-6 yıl müzede Prof. Dr. Süleyman Saim Tekcan’dan Gravür, Prof. Dr. Hasip Pektaş’dan exlibris eğiti gördü. Donkişot Sanat atölyesinde da Mesut Eren’den desen kursu aldı. 2021 Artcontact İstanbul Sanat Fuarına katılım sağladı. Yaklaşık 2 yıldır atölyesinde tuval üzerine akrilik, yağlıboya çalışmaları yapmaktadır. Resimlerinde ozitif düşünceler aşılarken, "sevgi" temasını ön planda tutmaktadır.

    Lot No: 95

    Lot: 95

    ŞENAY ARDUÇ -Tuval Üzeri Akrilik 25x30 Şenay Arduç (1997 - ) 1997 İstanbul doğdu, Beyoğlu’nda yaşıyor. Lise eğitimini Hemşirelik üzerine tamamladı. Ardından üniversite eğitimini Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon üzerine aldı. Yaklaşık 5 yıl sağlık sektöründe çalıştıktan sonra resime olan özleminden dolayı mesleğine ara vererek küçük yaştan beri ilgisi olan Resim dalına yöneldi. Küçük yaşlarda başlayan bu ilgisinı babası Ressam Yavuz Saraçoğlu’na borçlu olduğunu dile getirmektedir. Yağlıboya tekniğini babasından öğrendi. 11 yaşında IMOGA İstanbul Güzel Sanatlar Müzesi’nde ilk gravürünü bastı. Yaklaşık 5-6 yıl müzede Prof. Dr. Süleyman Saim Tekcan’dan Gravür, Prof. Dr. Hasip Pektaş’dan exlibris eğiti gördü. Donkişot Sanat atölyesinde da Mesut Eren’den desen kursu aldı. 2021 Artcontact İstanbul Sanat Fuarına katılım sağladı. Yaklaşık 2 yıldır atölyesinde tuval üzerine akrilik, yağlıboya çalışmaları yapmaktadır. Resimlerinde ozitif düşünceler aşılarken, "sevgi" temasını ön planda tutmaktadır.

    TLSold
  • SERA SEKİTMEN -Kağıt Üzeri Sulu Boya
18x15

    Lot No: 96

    Lot: 96

    SERA SEKİTMEN -Kağıt Üzeri Sulu Boya 18x15

    TLSold
  • NECATİ SEYDİ FERAHOĞLU -Duralit Üzeri Akrilik
Çap: 17

    Lot No: 97

    Lot: 97

    NECATİ SEYDİ FERAHOĞLU -Duralit Üzeri Akrilik Çap: 17

    TLSold
  • NECATİ SEYDİ FERAHOĞLU -Duralit Üzeri Akrilik
Çap: 17

    Lot No: 98

    Lot: 98

    NECATİ SEYDİ FERAHOĞLU -Duralit Üzeri Akrilik Çap: 17

    TLSold
  • MUSTAFA AYAZ -Davetiye Üzerine Çizim
 18x18 

Mustafa Ayaz (d. 1938, Trabzon), Türk ressam, öğretim üyesidir.

İlköğrenimini Çaykara Merkez İlkokulu’nda tamamladıktan sonra, sınavını kazanarak girdiği Pulur İlköğretim Okulu’nda üç yıl okudu. Resim öğretmenlerinin yeteneğini keşfetmesiyle; İstanbul Çapa İlköğretmen Okulu Resim Semineri’nin sınavına girdi. Sınavını kazandığı resim seminerinden 1959 yılında mezun oldu. Aynı yılda Devlet Resim ve Heykel Sergisi’ne iki çalışması kabul edildi.

1960 yılında yetenek sınavı ile Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü resim bölümünden 1963’te mezun oldu. 1966’da mezun olduğu okulda asistan oldu. Asistanlık tezini Arkaik, Klasik ve Barok uslupları konusunda vererek; bölüme öğretmen olarak atandı.

1973 yılı itibarıyla üç yıl Hacettepe Üniversitesi Sosyal ve İdari Bilimler Fakültesi’nde ek görev yürüttü. 1985’te aynı üniversitenin Güzel Sanatlar Fakültesi’nde resim bölümüne öğretim görevlisi olarak atandı. Bir yıl sonra kendi isteği ile emekli oldu.

1987 yılında profesör olan Mustafa Ayaz, aynı yıl Bilkent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’de öğretim üyesi oldu. 1988 yılında bu görevinden de ayrıldı.

Yurt içinde ve yurt dışında çok sayıda sergi açan, karma sergi ve bienallere katılan sanatçının 400’den fazla yapıtı yurt dışı koleksiyonlarda bulunurken; 4000’e yakın yapıtı ise yerli koleksiyonlarda yer almaktadır.

2001 yılında, Ressam Prof. Adnan Turani ile İstanbul Güzel sanatlar Akademisi’nin; 2002’de Ressam Nuri Abaç ve Gazi Eğitim Resim- İş bölümü’nün; 2003’te Ressam ve Sanat Eğitimcisi Turan Erol ve Türkiye İş Bankası’nın; 2004’te Seramikçi Hamiye Çolakoğlu ve Anadolu Üniversitesi’nin; 2005’te Prof. Mürşide İçmeli ile EczacıbaşıTopluluğu’nun; 2006’da Ressam Kayıhan Keskinok ile Sabancı Topluluğunun değer görüldüğü ÇAĞSAV Onur Ödülü’nü 2007’de Yaşar Holding ile paylaşan Mustafa Ayaz, Ankara’da çalışmalarını sürdürürken; 5000 m2 kullanım alana sahip; inşaatına 2003 yılında başlanan ve vakfa dönüştürdüğü “Mustafa Ayaz Vakfı ve Plastik Sanatlar Müzesi"ni, 2007 yılında açtı.

    Lot No: 99

    Lot: 99

    MUSTAFA AYAZ -Davetiye Üzerine Çizim 18x18 Mustafa Ayaz (d. 1938, Trabzon), Türk ressam, öğretim üyesidir. İlköğrenimini Çaykara Merkez İlkokulu’nda tamamladıktan sonra, sınavını kazanarak girdiği Pulur İlköğretim Okulu’nda üç yıl okudu. Resim öğretmenlerinin yeteneğini keşfetmesiyle; İstanbul Çapa İlköğretmen Okulu Resim Semineri’nin sınavına girdi. Sınavını kazandığı resim seminerinden 1959 yılında mezun oldu. Aynı yılda Devlet Resim ve Heykel Sergisi’ne iki çalışması kabul edildi. 1960 yılında yetenek sınavı ile Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü resim bölümünden 1963’te mezun oldu. 1966’da mezun olduğu okulda asistan oldu. Asistanlık tezini Arkaik, Klasik ve Barok uslupları konusunda vererek; bölüme öğretmen olarak atandı. 1973 yılı itibarıyla üç yıl Hacettepe Üniversitesi Sosyal ve İdari Bilimler Fakültesi’nde ek görev yürüttü. 1985’te aynı üniversitenin Güzel Sanatlar Fakültesi’nde resim bölümüne öğretim görevlisi olarak atandı. Bir yıl sonra kendi isteği ile emekli oldu. 1987 yılında profesör olan Mustafa Ayaz, aynı yıl Bilkent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’de öğretim üyesi oldu. 1988 yılında bu görevinden de ayrıldı. Yurt içinde ve yurt dışında çok sayıda sergi açan, karma sergi ve bienallere katılan sanatçının 400’den fazla yapıtı yurt dışı koleksiyonlarda bulunurken; 4000’e yakın yapıtı ise yerli koleksiyonlarda yer almaktadır. 2001 yılında, Ressam Prof. Adnan Turani ile İstanbul Güzel sanatlar Akademisi’nin; 2002’de Ressam Nuri Abaç ve Gazi Eğitim Resim- İş bölümü’nün; 2003’te Ressam ve Sanat Eğitimcisi Turan Erol ve Türkiye İş Bankası’nın; 2004’te Seramikçi Hamiye Çolakoğlu ve Anadolu Üniversitesi’nin; 2005’te Prof. Mürşide İçmeli ile EczacıbaşıTopluluğu’nun; 2006’da Ressam Kayıhan Keskinok ile Sabancı Topluluğunun değer görüldüğü ÇAĞSAV Onur Ödülü’nü 2007’de Yaşar Holding ile paylaşan Mustafa Ayaz, Ankara’da çalışmalarını sürdürürken; 5000 m2 kullanım alana sahip; inşaatına 2003 yılında başlanan ve vakfa dönüştürdüğü “Mustafa Ayaz Vakfı ve Plastik Sanatlar Müzesi"ni, 2007 yılında açtı.

    TLSold
  • ŞÜKRÜ ÇAĞLAYAN -Kağıt Üzeri Sulu Boya
 17x12

    Lot No: 100

    Lot: 100

    ŞÜKRÜ ÇAĞLAYAN -Kağıt Üzeri Sulu Boya 17x12

    TLSold
  • GÖNÜL YAKUT -Kağıt Üzeri Sulu Boya
12x18

    Lot No: 101

    Lot: 101

    GÖNÜL YAKUT -Kağıt Üzeri Sulu Boya 12x18

    TLSold
  • GÖNÜL YAKUT -Kağıt Üzeri Sulu Boya
15x19

    Lot No: 102

    Lot: 102

    GÖNÜL YAKUT -Kağıt Üzeri Sulu Boya 15x19

    TLSold
  • GÖNÜL YAKUT -Kağıt Üzeri Sulu Boya
13x15

    Lot No: 103

    Lot: 103

    GÖNÜL YAKUT -Kağıt Üzeri Sulu Boya 13x15

    TLSold
  • GÖNÜL YAKUT -Kağıt Üzeri Sulu Boya
10x13

    Lot No: 104

    Lot: 104

    GÖNÜL YAKUT -Kağıt Üzeri Sulu Boya 10x13

    TLSold
  • GÖNÜL YAKUT -Kağıt Üzeri Sulu Boya
12x15

    Lot No: 105

    Lot: 105

    GÖNÜL YAKUT -Kağıt Üzeri Sulu Boya 12x15

    TLSold
  • GÖNÜL YAKUT -Kağıt Üzeri Sulu Boya
 12x15

    Lot No: 106

    Lot: 106

    GÖNÜL YAKUT -Kağıt Üzeri Sulu Boya 12x15

    TLSold
  • GÖNÜL YAKUT -Kağıt Üzeri Sulu Boya
10x13

    Lot No: 107

    Lot: 107

    GÖNÜL YAKUT -Kağıt Üzeri Sulu Boya 10x13

    TLSold
  • GÖNÜL YAKUT -Kağıt Üzeri Sulu Boya
12x12

    Lot No: 108

    Lot: 108

    GÖNÜL YAKUT -Kağıt Üzeri Sulu Boya 12x12

    TLSold
  • GÖNÜL YAKUT -Kağıt Üzeri Sulu Boya
18x8

    Lot No: 109

    Lot: 109

    GÖNÜL YAKUT -Kağıt Üzeri Sulu Boya 18x8

    TLSold
  • GÖNÜL YAKUT -Kağıt Üzeri Sulu Boya
11x8

    Lot No: 110

    Lot: 110

    GÖNÜL YAKUT -Kağıt Üzeri Sulu Boya 11x8

    TLSold
  • SİBEL İLKİZ-"Masal Dünyam" Serisi
Tuval Üzeri Akrilik
98x100 CM

Sibel İlkiz, on yaşlarında resim yapmaya hobi olarak başladı, profesyonel olarak resim yapmaya 2015 yılında  başladı. Amerikada liseyi okurken resim atölyeleri aldı. İç mimar olsa da resimden vazgeçmedi. İki şiir kitabı bulunmaktadır. Ayrıca mücevher tasarımı ve kadın kıyafet tasarımı da yapmaktadır.

Sibel İlkiz, sanatını yaparken kendini sınırlandırmadan serbestçe ifade eder. Tek bir tekniğe bağlı kalmaz. Figurative art, abstract portre ve graffiti sanat tekniklerini kullanır. Genellikle Acrylic boya kullansada yağlı boya ve her türlü materyali kullanmaktadır.

Küçüklüğünden etkilendiği masallar, çizgi filmler, kitaplar onu hep neşelendirmiştir. Şimdi o neşeyi büyülü bir zevkle tuvale aktarmaktadır. Ayrıca rüyalarından etkilenerek yaptığı resimlerde bulunmaktadır. Kadın serisinde çeşitli kadınlar ve onların özgürlüğü ya da özgür olamamaları gibi duyguları işler. Yaratıcılığını tuvale aktarırken kendini büyülü renklere kapılmış olarak farklı bir boyutta hisseder.

Sibel İlkiz, sayısız sergiye katıldı. Ataşehirde sosyal sorumluluk projesi kapsamında kırk beş metre duvarı renklendirerek hayat verdi. 7 Catering şirketinin dış bahçe duvar çalışmasında bulundu. 2004’te Bilgi üniversitesinde New York filim ekolü programını tamamladı. 2009’da Sadri Alışık Kültür Merkezinde bir senelik tiyatro eğitimi aldı.

Orta Okul: Akgün Koleji- Özel Eseniş Koleji
Lise: Carpinteria High School (Los Angeles)
Özel Eseniş Koleji ileri seviye eğitim: St. Gofric’s Collage (Londra)

    Lot No: 111

    Lot: 111

    SİBEL İLKİZ-"Masal Dünyam" Serisi Tuval Üzeri Akrilik 98x100 CM Sibel İlkiz, on yaşlarında resim yapmaya hobi olarak başladı, profesyonel olarak resim yapmaya 2015 yılında başladı. Amerikada liseyi okurken resim atölyeleri aldı. İç mimar olsa da resimden vazgeçmedi. İki şiir kitabı bulunmaktadır. Ayrıca mücevher tasarımı ve kadın kıyafet tasarımı da yapmaktadır. Sibel İlkiz, sanatını yaparken kendini sınırlandırmadan serbestçe ifade eder. Tek bir tekniğe bağlı kalmaz. Figurative art, abstract portre ve graffiti sanat tekniklerini kullanır. Genellikle Acrylic boya kullansada yağlı boya ve her türlü materyali kullanmaktadır. Küçüklüğünden etkilendiği masallar, çizgi filmler, kitaplar onu hep neşelendirmiştir. Şimdi o neşeyi büyülü bir zevkle tuvale aktarmaktadır. Ayrıca rüyalarından etkilenerek yaptığı resimlerde bulunmaktadır. Kadın serisinde çeşitli kadınlar ve onların özgürlüğü ya da özgür olamamaları gibi duyguları işler. Yaratıcılığını tuvale aktarırken kendini büyülü renklere kapılmış olarak farklı bir boyutta hisseder. Sibel İlkiz, sayısız sergiye katıldı. Ataşehirde sosyal sorumluluk projesi kapsamında kırk beş metre duvarı renklendirerek hayat verdi. 7 Catering şirketinin dış bahçe duvar çalışmasında bulundu. 2004’te Bilgi üniversitesinde New York filim ekolü programını tamamladı. 2009’da Sadri Alışık Kültür Merkezinde bir senelik tiyatro eğitimi aldı. Orta Okul: Akgün Koleji- Özel Eseniş Koleji Lise: Carpinteria High School (Los Angeles) Özel Eseniş Koleji ileri seviye eğitim: St. Gofric’s Collage (Londra)

    TLSold
  • SİBEL İLKİZ-"Masal Dünyam" Serisi
Tuval Üzeri Akrilik
98x100 CM

Sibel İlkiz, on yaşlarında resim yapmaya hobi olarak başladı, profesyonel olarak resim yapmaya 2015 yılında  başladı. Amerikada liseyi okurken resim atölyeleri aldı. İç mimar olsa da resimden vazgeçmedi. İki şiir kitabı bulunmaktadır. Ayrıca mücevher tasarımı ve kadın kıyafet tasarımı da yapmaktadır.

Sibel İlkiz, sanatını yaparken kendini sınırlandırmadan serbestçe ifade eder. Tek bir tekniğe bağlı kalmaz. Figurative art, abstract portre ve graffiti sanat tekniklerini kullanır. Genellikle Acrylic boya kullansada yağlı boya ve her türlü materyali kullanmaktadır.

Küçüklüğünden etkilendiği masallar, çizgi filmler, kitaplar onu hep neşelendirmiştir. Şimdi o neşeyi büyülü bir zevkle tuvale aktarmaktadır. Ayrıca rüyalarından etkilenerek yaptığı resimlerde bulunmaktadır. Kadın serisinde çeşitli kadınlar ve onların özgürlüğü ya da özgür olamamaları gibi duyguları işler. Yaratıcılığını tuvale aktarırken kendini büyülü renklere kapılmış olarak farklı bir boyutta hisseder.

Sibel İlkiz, sayısız sergiye katıldı. Ataşehirde sosyal sorumluluk projesi kapsamında kırk beş metre duvarı renklendirerek hayat verdi. 7 Catering şirketinin dış bahçe duvar çalışmasında bulundu. 2004’te Bilgi üniversitesinde New York filim ekolü programını tamamladı. 2009’da Sadri Alışık Kültür Merkezinde bir senelik tiyatro eğitimi aldı.

Orta Okul: Akgün Koleji- Özel Eseniş Koleji
Lise: Carpinteria High School (Los Angeles)
Özel Eseniş Koleji ileri seviye eğitim: St. Gofric’s Collage (Londra)

    Lot No: 112

    Lot: 112

    SİBEL İLKİZ-"Masal Dünyam" Serisi Tuval Üzeri Akrilik 98x100 CM Sibel İlkiz, on yaşlarında resim yapmaya hobi olarak başladı, profesyonel olarak resim yapmaya 2015 yılında başladı. Amerikada liseyi okurken resim atölyeleri aldı. İç mimar olsa da resimden vazgeçmedi. İki şiir kitabı bulunmaktadır. Ayrıca mücevher tasarımı ve kadın kıyafet tasarımı da yapmaktadır. Sibel İlkiz, sanatını yaparken kendini sınırlandırmadan serbestçe ifade eder. Tek bir tekniğe bağlı kalmaz. Figurative art, abstract portre ve graffiti sanat tekniklerini kullanır. Genellikle Acrylic boya kullansada yağlı boya ve her türlü materyali kullanmaktadır. Küçüklüğünden etkilendiği masallar, çizgi filmler, kitaplar onu hep neşelendirmiştir. Şimdi o neşeyi büyülü bir zevkle tuvale aktarmaktadır. Ayrıca rüyalarından etkilenerek yaptığı resimlerde bulunmaktadır. Kadın serisinde çeşitli kadınlar ve onların özgürlüğü ya da özgür olamamaları gibi duyguları işler. Yaratıcılığını tuvale aktarırken kendini büyülü renklere kapılmış olarak farklı bir boyutta hisseder. Sibel İlkiz, sayısız sergiye katıldı. Ataşehirde sosyal sorumluluk projesi kapsamında kırk beş metre duvarı renklendirerek hayat verdi. 7 Catering şirketinin dış bahçe duvar çalışmasında bulundu. 2004’te Bilgi üniversitesinde New York filim ekolü programını tamamladı. 2009’da Sadri Alışık Kültür Merkezinde bir senelik tiyatro eğitimi aldı. Orta Okul: Akgün Koleji- Özel Eseniş Koleji Lise: Carpinteria High School (Los Angeles) Özel Eseniş Koleji ileri seviye eğitim: St. Gofric’s Collage (Londra)

    TLSold
  • SENA GÜNDÜZ-"3 gün"
Tuval Üzerine Karışık Medyum
60x60
2023

SENA GÜNDÜZ

24 Mart 1999 Kırıkkale’de doğdum. Sanatla ilk buluşmam hayalim- deki bir kediyi çizmek istememle başladı. “Hayalimdeki kediyi” var etme kabiliyetimi fark ettiğim an sanattan kopamayacağımı anladığım andı. İlerleyen zamanda hayal dünyamın beni ele geçirdiğini fark edip daha fazla çizmeye başladım. Üniversite tercihleri stresinde bir şeylerin ters gittiğini fark edip 20 gün içinde yetenek sınavlarına hazırlandım. Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim bölümünde eğiti- mime başladım. 2019 yılında Türk Eğitim Vakfı Sanat Fonuna başvurd- um ve bursiyerleri olmaya hak kazandım. Lisans eğitimimi bölüm 1’incisi, fakülte 3’üncüsü olarak tamamladım. Yeditepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Plastik Sanatlar Resim Anasanat dalı tam burslu master eğitimime başladım.

 Eserlerimin temelinde; doğaya rağmen ulaşılan medeniyette, doğaya muhtaç konuma gelen insanın hayata tutunma çabasını anlattım. Eserlerimde High Tech mimari, güncel mimariyle medeni- yeti simgelerken aynı zamanda hayatı ekranlarla kuşatılmış post-modern insanının gerçeklik algısının kaybolmasını yansıttım. Figürler ile kendini korumaya almış yalnız insanın grileşerek insan- lığını kaybetmesini, son umudunu tasvir ettim. Arkadaki lekeleri güneş ışınlarının gün içerisindeki saatlere göre cama vuruşunu ve yansımasını dijital ortamda tasarlayarak oluşturdum; bu sayede zaman üzerinden görecilik kavramına vurgu yaptım. Karmaşık mekanlar figürlerim ile desteklendiğinde insanın bilinçaltını zedel- er. Hasar görmüş ruhlar kurtulmayı umut ederler. Tuvallerime aktardığım dijital ortamda High Tech Mimari Formlarının yapısal bozukluklarını, plastik etkiler ile destekledim. Eserlerimi karışık teknikler ile çalışmaktayım. Resimlerimin genelinde siyah ve beyaz lekeler hakimiyet göstermektedir.

    Lot No: 113

    Lot: 113

    SENA GÜNDÜZ-"3 gün" Tuval Üzerine Karışık Medyum 60x60 2023 SENA GÜNDÜZ 24 Mart 1999 Kırıkkale’de doğdum. Sanatla ilk buluşmam hayalim- deki bir kediyi çizmek istememle başladı. “Hayalimdeki kediyi” var etme kabiliyetimi fark ettiğim an sanattan kopamayacağımı anladığım andı. İlerleyen zamanda hayal dünyamın beni ele geçirdiğini fark edip daha fazla çizmeye başladım. Üniversite tercihleri stresinde bir şeylerin ters gittiğini fark edip 20 gün içinde yetenek sınavlarına hazırlandım. Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim bölümünde eğiti- mime başladım. 2019 yılında Türk Eğitim Vakfı Sanat Fonuna başvurd- um ve bursiyerleri olmaya hak kazandım. Lisans eğitimimi bölüm 1’incisi, fakülte 3’üncüsü olarak tamamladım. Yeditepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Plastik Sanatlar Resim Anasanat dalı tam burslu master eğitimime başladım. Eserlerimin temelinde; doğaya rağmen ulaşılan medeniyette, doğaya muhtaç konuma gelen insanın hayata tutunma çabasını anlattım. Eserlerimde High Tech mimari, güncel mimariyle medeni- yeti simgelerken aynı zamanda hayatı ekranlarla kuşatılmış post-modern insanının gerçeklik algısının kaybolmasını yansıttım. Figürler ile kendini korumaya almış yalnız insanın grileşerek insan- lığını kaybetmesini, son umudunu tasvir ettim. Arkadaki lekeleri güneş ışınlarının gün içerisindeki saatlere göre cama vuruşunu ve yansımasını dijital ortamda tasarlayarak oluşturdum; bu sayede zaman üzerinden görecilik kavramına vurgu yaptım. Karmaşık mekanlar figürlerim ile desteklendiğinde insanın bilinçaltını zedel- er. Hasar görmüş ruhlar kurtulmayı umut ederler. Tuvallerime aktardığım dijital ortamda High Tech Mimari Formlarının yapısal bozukluklarını, plastik etkiler ile destekledim. Eserlerimi karışık teknikler ile çalışmaktayım. Resimlerimin genelinde siyah ve beyaz lekeler hakimiyet göstermektedir.

    TLSold
  • M. TCERNEGA-"Cumalıkızık" Bursa
Tuval Üzeri Yağlıboya
2015 Tarihli
80x60 CM

    Lot No: 114

    Lot: 114

    M. TCERNEGA-"Cumalıkızık" Bursa Tuval Üzeri Yağlıboya 2015 Tarihli 80x60 CM

    TLSold
  • OKAN ATAÇ-Tuval Üzeri Yağlı Boya
30x60 CM

    Lot No: 115

    Lot: 115

    OKAN ATAÇ-Tuval Üzeri Yağlı Boya 30x60 CM

    TLSold
  • RUS RESSAM E.A-Karton Üzeri Renkli Baskı
Cyxar- 1991
35x55 CM

    Lot No: 116

    Lot: 116

    RUS RESSAM E.A-Karton Üzeri Renkli Baskı Cyxar- 1991 35x55 CM

    TLSold
  • ZÜLAL ŞAKALAK-Tuval Üzeri Yağlı Boya
50x50 CM

    Lot No: 117

    Lot: 117

    ZÜLAL ŞAKALAK-Tuval Üzeri Yağlı Boya 50x50 CM

    TLSold
  • ROMEN RESSAM-"Melek"
Duralit Üzeri Yağlı Boya
Bakır Kaplama Çerçeve
20x28 CM

    Lot No: 118

    Lot: 118

    ROMEN RESSAM-"Melek" Duralit Üzeri Yağlı Boya Bakır Kaplama Çerçeve 20x28 CM

    TLSold
  • NİLGÜN-Karton Üzeri Karışık Teknik
1996 Tarihli
50x64 CM

    Lot No: 119

    Lot: 119

    NİLGÜN-Karton Üzeri Karışık Teknik 1996 Tarihli 50x64 CM

    TLSold
  • KUZEY AVRUPALI RESSAM-Karton Üzeri Renkli Çalışma
12/75

    Lot No: 120

    Lot: 120

    KUZEY AVRUPALI RESSAM-Karton Üzeri Renkli Çalışma 12/75

    TLSold
  • OYA ÖZER-Tuval Üzeri Yağlı Boya
1990 Tarihli
70x90 CM

    Lot No: 121

    Lot: 121

    OYA ÖZER-Tuval Üzeri Yağlı Boya 1990 Tarihli 70x90 CM

    TLSold
  • ÖZDEMİR YEMENİCİOĞLU-"Tanrıça Kibele" Çalışması
22x24 CM

    Lot No: 122

    Lot: 122

    ÖZDEMİR YEMENİCİOĞLU-"Tanrıça Kibele" Çalışması 22x24 CM

    TLSold
  • FATİH SARMANLI-"Kış ve Evler"
Karton Üzeri Yağlı Boya
1998 Tarihli
21x29 CM

    Lot No: 123

    Lot: 123

    FATİH SARMANLI-"Kış ve Evler" Karton Üzeri Yağlı Boya 1998 Tarihli 21x29 CM

    TLSold
  • A.N.-Kağıt Üzeri Litografik Baskı
3/7
2012 Tarihli
14x20 CM

    Lot No: 124

    Lot: 124

    A.N.-Kağıt Üzeri Litografik Baskı 3/7 2012 Tarihli 14x20 CM

    TLSold
  • ANONİM-Kağıt Üzeri Karışık Teknik
25x35 CM

    Lot No: 125

    Lot: 125

    ANONİM-Kağıt Üzeri Karışık Teknik 25x35 CM

    TLSold
  • OKAN ATAÇ-Karton Üzeri Yağlı Boya
20x32 CM

    Lot No: 126

    Lot: 126

    OKAN ATAÇ-Karton Üzeri Yağlı Boya 20x32 CM

    TLSold
  • RUS RESSAM H.O İMZALI-Kontraplak Üzeri Yağlı Boya
40x50 CM

    Lot No: 127

    Lot: 127

    RUS RESSAM H.O İMZALI-Kontraplak Üzeri Yağlı Boya 40x50 CM

    TLSold
  • ANONİM-Karton Üzeri Karışık Teknik
14x23 CM

    Lot No: 128

    Lot: 128

    ANONİM-Karton Üzeri Karışık Teknik 14x23 CM

    TLSold
  • N. KEMAL TOPÇU-Karton Üzeri Karışık Teknik
14x23 CM

    Lot No: 129

    Lot: 129

    N. KEMAL TOPÇU-Karton Üzeri Karışık Teknik 14x23 CM

    TLSold
  • N. KEMAL TOPÇU-Karton Üzeri Yağlı Boya
16x25 CM

    Lot No: 130

    Lot: 130

    N. KEMAL TOPÇU-Karton Üzeri Yağlı Boya 16x25 CM

    TLSold
  • AHMET VELİ İLDAR-"Cumalıkızık"
Tuval Üzeri Yağlı Boya
2019 İMZALI
78x58 CM

    Lot No: 131

    Lot: 131

    AHMET VELİ İLDAR-"Cumalıkızık" Tuval Üzeri Yağlı Boya 2019 İMZALI 78x58 CM

    TLSold
  • ŞAHİN PAKSOY-Tuval Üzeri Yağlı Boya
2013 İmzalı
50x40 CM

    Lot No: 132

    Lot: 132

    ŞAHİN PAKSOY-Tuval Üzeri Yağlı Boya 2013 İmzalı 50x40 CM

    TLSold
  • BAYRAM GÜMÜŞ-Karton Üzeri Yağlıboya
2016 Tarihli
30x37 CM

    Lot No: 133

    Lot: 133

    BAYRAM GÜMÜŞ-Karton Üzeri Yağlıboya 2016 Tarihli 30x37 CM

    TLSold
  • İLKER SARI-Tuval Üzeri Yağlıboya
"Gelincik"
59x44 CM

    Lot No: 134

    Lot: 134

    İLKER SARI-Tuval Üzeri Yağlıboya "Gelincik" 59x44 CM

    TLSold
  • TEYMUR AĞALIOĞLU-Tuval Üzeri Akrilik
89x49 CM

    Lot No: 135

    Lot: 135

    TEYMUR AĞALIOĞLU-Tuval Üzeri Akrilik 89x49 CM

    TLSold
  • ÖMER FARUK KAYA-Tuval Üzeri Yağlıboya
89x69 CM

    Lot No: 136

    Lot: 136

    ÖMER FARUK KAYA-Tuval Üzeri Yağlıboya 89x69 CM

    TLSold
  • İSMET İNÖNÜ-Orijinal fotoğraf üzerine karakalem çalışması.
Cumhuriyet döneminin ilk yıllarına ait, kutlama öncesi fotoğraf
11x15

    Lot No: 137

    Lot: 137

    İSMET İNÖNÜ-Orijinal fotoğraf üzerine karakalem çalışması. Cumhuriyet döneminin ilk yıllarına ait, kutlama öncesi fotoğraf 11x15

    TLSold
  • MUSTAFA KEMAL ATATÜRK-Mustafa Kemal ATATÜRK' naaşının Dolmabahçe sarayı önünden geçerken çekilmiş orijinal fotoğrafı ve ölçüleri: 17.5x23.5

    Lot No: 138

    Lot: 138

    MUSTAFA KEMAL ATATÜRK-Mustafa Kemal ATATÜRK' naaşının Dolmabahçe sarayı önünden geçerken çekilmiş orijinal fotoğrafı ve ölçüleri: 17.5x23.5

    TLSold
  • MUSTAFA KEMAL ATATÜRK-Mustafa Kemal ATATÜRK' e ait nadir bir fotoğrafın kopyası, oval çalışmaya ait ölçüleri 25x18

    Lot No: 139

    Lot: 139

    MUSTAFA KEMAL ATATÜRK-Mustafa Kemal ATATÜRK' e ait nadir bir fotoğrafın kopyası, oval çalışmaya ait ölçüleri 25x18

    TLSold
  • N.AYFER-Kağıt Üzeri Suluboya
35x50

    Lot No: 140

    Lot: 140

    N.AYFER-Kağıt Üzeri Suluboya 35x50

    TLSold
  • FİLİZ TÜRKMEN-Ebru Sanatçısı Filiz Türkmen imzalı, İstanbul Lalesi adlı eseri, 30x40

    Lot No: 141

    Lot: 141

    FİLİZ TÜRKMEN-Ebru Sanatçısı Filiz Türkmen imzalı, İstanbul Lalesi adlı eseri, 30x40

    TLSold
  • SANZ-"Santiago de Compostela (A Coruña)"
Ölçüler: 20,5 x 27 cm.
İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya.

    Lot No: 142

    Lot: 142

    SANZ-"Santiago de Compostela (A Coruña)" Ölçüler: 20,5 x 27 cm. İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya.

    TLSold
  • BAHRİ TÖRAYDIN-AŞÇILAR , KAĞIT ÜZERİ SULU BOYA
18X13

    Lot No: 143

    Lot: 143

    BAHRİ TÖRAYDIN-AŞÇILAR , KAĞIT ÜZERİ SULU BOYA 18X13

    TLSold
  • SADIK GÖKTUNA (1876-1951)-Ölçüler: 28 x 14 cm.
Eski Türkçe İmzalı. Kağıt üzeri suluboya.
Referans: Türk Plastik Sanatçıları Ansiklopedisi / Cilt I - Sayfa: 224

1876'da Vidin'de doğdu. Kuleli ve Harbiye’de okurken Nuri Paşa, Şehit Hasan Rıza ve Hoca Ali Rıza’dan resim dersleri aldı. Göktuna’nın 1895’te gerçekleştirdiği "Bursa'da Yeni Kaplıca" adlı eseri Hoca Ali Rıza ve Harbiye yönetimi tarafından beğenilerek Saray’a sunuldu ve sonucunda kendisine bir iftihar madalyası verildi. 1896'da Harbiye'yi bitirdi, Girit savaşlarına katıldı ve buradaki hizmetleri karşılığında üsteğmen rütbesine yükseltildi. 1909’da yüzbaşı rütbesiyle Erkân-ı Harbiye Harita Komisyonu üyeliğine seçildi. 1931’de miralaylığa yükseltildi ve 1933’te emekliye ayrıldı. 1944’de ilk hazırlıkları yapılan ve 1945’te kurulan Asker Ressamlar Sanat Derneği’nin bir no’lu kurucu üyesi ve ilk başkanı oldu.

    Lot No: 144

    Lot: 144

    SADIK GÖKTUNA (1876-1951)-Ölçüler: 28 x 14 cm. Eski Türkçe İmzalı. Kağıt üzeri suluboya. Referans: Türk Plastik Sanatçıları Ansiklopedisi / Cilt I - Sayfa: 224 1876'da Vidin'de doğdu. Kuleli ve Harbiye’de okurken Nuri Paşa, Şehit Hasan Rıza ve Hoca Ali Rıza’dan resim dersleri aldı. Göktuna’nın 1895’te gerçekleştirdiği "Bursa'da Yeni Kaplıca" adlı eseri Hoca Ali Rıza ve Harbiye yönetimi tarafından beğenilerek Saray’a sunuldu ve sonucunda kendisine bir iftihar madalyası verildi. 1896'da Harbiye'yi bitirdi, Girit savaşlarına katıldı ve buradaki hizmetleri karşılığında üsteğmen rütbesine yükseltildi. 1909’da yüzbaşı rütbesiyle Erkân-ı Harbiye Harita Komisyonu üyeliğine seçildi. 1931’de miralaylığa yükseltildi ve 1933’te emekliye ayrıldı. 1944’de ilk hazırlıkları yapılan ve 1945’te kurulan Asker Ressamlar Sanat Derneği’nin bir no’lu kurucu üyesi ve ilk başkanı oldu.

    TLSold
  • MÜNİF FEHİM (1899-1983)-"Türk Tarihinden Tablolar"
Ölçüler: 35,5 x 26 cm.
İmzalı. Kağıt üzeri karışık teknik.
Referans: Türk Plastik Sanatçıları Ansiklopedisi / Cilt II - Sayfa: 571

Öğrenimini Üsküdar Sultanisi ve ardından Sanayi-i Nefise Mektebi’nde tamamlayan sanatçı, asıl ününü illüstratör olarak yapmış, kitap kapakları, dergi ve kitap illüstrasyonları ile Türk yayıncılık ve grafik tasarım tarihinin temel taşlarından biri olmuştur. Eski İstanbul yaşamını konu alan eserleriyle tanınan üstad ressam, babası Ahmet Fehim'in ünlü bir tiyatro sanatçısı olması sebebiyle küçük yaşlardan itibaren ünlü sanatçıların olduğu bir çevrede yetişmiştir. 12 yaşında resim yapmaya başlamış ve resim sanatına olan ilgisini Musahipzade Celal'in İstanbul Efendisi adlı oyunu için sahne dekorları yaparak geliştirmiştir. 1910'lu yıllarda Leyla Saz'ın yazdığı Saray Hayatı adlı kitabı için resimler yapmış, ilk desenlerini Fağfur dergisinde yayınlamış ve aynı zamanda Ahmed Fehim Efendi'nin rejisörlüğünü yaptığı iki filmin (Yusuf Ziya Ortaç'ın Binnaz ve Hüseyin Rahmi Gürpınar'ın Mürebbiye adlı eserleri) senaryo, dekor, kostüm ve makyajlarını hazırlamıştır. Basın hayatına 1921'de Celal Nuri Bey'in İleri Gazetesi'nde ressam olarak çalışmaya başlayarak atılmıştır. Dizi yazıları da resimleyen sanatçı, ünlü Divan şiirlerinin bazı dizeleri için yaptığı resimlerle ünlenmiştir. Aynı yılda Refik Halid'in Aydede'sinde eski divan şairlerinin dizelerini resimlemiş, daha sonra bu resimlerini Eski Şiir Bahçeleri adlı bir albümde toplamıştır. İlk karikatürlerinde stilize bir teknik kullanan sanatçı, 1923'ten itibaren suluboya tekniğine yönelmiş, daha sonra da resim yönü ağır basan karikatürler çizmiştir. 1924'te Reşat Nuri Gültekin, İbnülrefik Ahmet Nuri ve Yeşarizade Mahmud Esad ile Kelebek adlı Mizah dergisini çıkarmış ve dergide baş çizerlik yapmıştır. 1937'de İstanbul Taksim Kristal Gazinosu’nda Cemal Nadir’le ilk sergisini açmıştır. Yirminci Asır, Ayine, Akbaba, Yeni Gün, İkdam Vakit, Mizah, Son Posta, Cumhuriyet, Zümrüdü Anka, Tan, Yedigün gibi dergi ve gazeteler için karikatür ve desenler çizmiştir. 1940’ta Yedigün yayınlarından çıkan Elli Türk Büyüğü isimli kitabı resimlemiştir. 1943'te Dünden Hatıralar isimli kitabını yayınlamıştır.1950'li yıllarda Server İksit'in çıkardığı Resimli Tarih Mecmuası'nda çizmiştir. 1971'de Günaydın Gazetesi'nde Hz.Muhammed'in Hayatı tefrikasını resimlemiştir. Adından üstad olarak bahsettiren ressam 1983 yılında vefat etmiştir.

    Lot No: 145

    Lot: 145

    MÜNİF FEHİM (1899-1983)-"Türk Tarihinden Tablolar" Ölçüler: 35,5 x 26 cm. İmzalı. Kağıt üzeri karışık teknik. Referans: Türk Plastik Sanatçıları Ansiklopedisi / Cilt II - Sayfa: 571 Öğrenimini Üsküdar Sultanisi ve ardından Sanayi-i Nefise Mektebi’nde tamamlayan sanatçı, asıl ününü illüstratör olarak yapmış, kitap kapakları, dergi ve kitap illüstrasyonları ile Türk yayıncılık ve grafik tasarım tarihinin temel taşlarından biri olmuştur. Eski İstanbul yaşamını konu alan eserleriyle tanınan üstad ressam, babası Ahmet Fehim'in ünlü bir tiyatro sanatçısı olması sebebiyle küçük yaşlardan itibaren ünlü sanatçıların olduğu bir çevrede yetişmiştir. 12 yaşında resim yapmaya başlamış ve resim sanatına olan ilgisini Musahipzade Celal'in İstanbul Efendisi adlı oyunu için sahne dekorları yaparak geliştirmiştir. 1910'lu yıllarda Leyla Saz'ın yazdığı Saray Hayatı adlı kitabı için resimler yapmış, ilk desenlerini Fağfur dergisinde yayınlamış ve aynı zamanda Ahmed Fehim Efendi'nin rejisörlüğünü yaptığı iki filmin (Yusuf Ziya Ortaç'ın Binnaz ve Hüseyin Rahmi Gürpınar'ın Mürebbiye adlı eserleri) senaryo, dekor, kostüm ve makyajlarını hazırlamıştır. Basın hayatına 1921'de Celal Nuri Bey'in İleri Gazetesi'nde ressam olarak çalışmaya başlayarak atılmıştır. Dizi yazıları da resimleyen sanatçı, ünlü Divan şiirlerinin bazı dizeleri için yaptığı resimlerle ünlenmiştir. Aynı yılda Refik Halid'in Aydede'sinde eski divan şairlerinin dizelerini resimlemiş, daha sonra bu resimlerini Eski Şiir Bahçeleri adlı bir albümde toplamıştır. İlk karikatürlerinde stilize bir teknik kullanan sanatçı, 1923'ten itibaren suluboya tekniğine yönelmiş, daha sonra da resim yönü ağır basan karikatürler çizmiştir. 1924'te Reşat Nuri Gültekin, İbnülrefik Ahmet Nuri ve Yeşarizade Mahmud Esad ile Kelebek adlı Mizah dergisini çıkarmış ve dergide baş çizerlik yapmıştır. 1937'de İstanbul Taksim Kristal Gazinosu’nda Cemal Nadir’le ilk sergisini açmıştır. Yirminci Asır, Ayine, Akbaba, Yeni Gün, İkdam Vakit, Mizah, Son Posta, Cumhuriyet, Zümrüdü Anka, Tan, Yedigün gibi dergi ve gazeteler için karikatür ve desenler çizmiştir. 1940’ta Yedigün yayınlarından çıkan Elli Türk Büyüğü isimli kitabı resimlemiştir. 1943'te Dünden Hatıralar isimli kitabını yayınlamıştır.1950'li yıllarda Server İksit'in çıkardığı Resimli Tarih Mecmuası'nda çizmiştir. 1971'de Günaydın Gazetesi'nde Hz.Muhammed'in Hayatı tefrikasını resimlemiştir. Adından üstad olarak bahsettiren ressam 1983 yılında vefat etmiştir.

    TLSold
  • UĞUR YAYLA (1951- )-"Büyükada"
Ölçüler: 33 x 22,5 cm.
İmzalı. Kağıt üzeri suluboya.

1951 yılında Ankara'da doğdu. 1972'de astsubay olarak görev yaptığı Deniz Kuvvetteri`nden ayrıldı. 1973 yılından bu yana profesyonel sanat hayatı devam etmektedir. Sanat hayatını sürdürdüğü İstanbul`da oluşturduğu atölye ve galerilerde sanatsal etkinliklerini sürdürdü. Yerli yabancı birçok sanat izleyicisine ulaştı. 1992 yılında Almanya`ya gitti. Ressam Atilla Argun ile Duisburg kentinde Argun sanat galerisini oluşturdu. Genç Alman sanatçılar birliğine davet edildi. FACHHOCHSCHULE KÖLN FACHBEREİCH FREİE KUNST (Güzel Sanatlar Yüksek Okulu) tarafından takdir ve referans belgeleri verildi. Bir yıl kaldığı Avrupa`da Avrupa sanatını yakından inceleme fırsatı buldu, bütün olumlu koşullara rağmen ülkesinde yaşama fikri üstün geldi ve Türkiye`ye döndü.

1993 yılında Kapadokya (Avanos)`da eski bir evi restore ederek atölye ve ev olarak kullanmaya başladı. Aynı dönemde Ankara Çayyolu`da oluşturduğu atölyesinde çalışmalarını sürdürdü. Avanos`ta resim dışında seramik ve heykel çalışmaları da yapmaktadır. Bugünkü sanat hayatını Kapadokya, Ankara ve İstanbul arasında sürmektedir. Kişisel sergileri metropollerin dışına çıkartmak ve Türkiye sergileri hazırlığı içerisindedir.

    Lot No: 146

    Lot: 146

    UĞUR YAYLA (1951- )-"Büyükada" Ölçüler: 33 x 22,5 cm. İmzalı. Kağıt üzeri suluboya. 1951 yılında Ankara'da doğdu. 1972'de astsubay olarak görev yaptığı Deniz Kuvvetteri`nden ayrıldı. 1973 yılından bu yana profesyonel sanat hayatı devam etmektedir. Sanat hayatını sürdürdüğü İstanbul`da oluşturduğu atölye ve galerilerde sanatsal etkinliklerini sürdürdü. Yerli yabancı birçok sanat izleyicisine ulaştı. 1992 yılında Almanya`ya gitti. Ressam Atilla Argun ile Duisburg kentinde Argun sanat galerisini oluşturdu. Genç Alman sanatçılar birliğine davet edildi. FACHHOCHSCHULE KÖLN FACHBEREİCH FREİE KUNST (Güzel Sanatlar Yüksek Okulu) tarafından takdir ve referans belgeleri verildi. Bir yıl kaldığı Avrupa`da Avrupa sanatını yakından inceleme fırsatı buldu, bütün olumlu koşullara rağmen ülkesinde yaşama fikri üstün geldi ve Türkiye`ye döndü. 1993 yılında Kapadokya (Avanos)`da eski bir evi restore ederek atölye ve ev olarak kullanmaya başladı. Aynı dönemde Ankara Çayyolu`da oluşturduğu atölyesinde çalışmalarını sürdürdü. Avanos`ta resim dışında seramik ve heykel çalışmaları da yapmaktadır. Bugünkü sanat hayatını Kapadokya, Ankara ve İstanbul arasında sürmektedir. Kişisel sergileri metropollerin dışına çıkartmak ve Türkiye sergileri hazırlığı içerisindedir.

    TLSold
  • 2.ABDÜLHAMİD HAN FERMAN-Hicri 1315/İstinaf Mahkemesi Ceza Reisi Reşad Bey'e Osmani Nişanı verildiğine dair 7 Şevval 1315 tarihli Sultan II. Abdülhamid Han Fermanı.
Ölçü : 82 x 50 cm.

    Lot No: 147

    Lot: 147

    2.ABDÜLHAMİD HAN FERMAN-Hicri 1315/İstinaf Mahkemesi Ceza Reisi Reşad Bey'e Osmani Nişanı verildiğine dair 7 Şevval 1315 tarihli Sultan II. Abdülhamid Han Fermanı. Ölçü : 82 x 50 cm.

    TLSold
  • İmzası Okunamadı-Tuval Üzeri Karışık Teknik
100x120 CM

    Lot No: 148

    Lot: 148

    İmzası Okunamadı-Tuval Üzeri Karışık Teknik 100x120 CM

    TLSold
  • KÜBRA TURAN-Tuval Üzeri Karışık Teknik
2018 Tarihli
Büyük Boy
120x140 CM

    Lot No: 149

    Lot: 149

    KÜBRA TURAN-Tuval Üzeri Karışık Teknik 2018 Tarihli Büyük Boy 120x140 CM

    TLSold
  • ANONİM-Tuval Üzeri Karışık Teknik
Büyük Boy
90x150 CM

    Lot No: 150

    Lot: 150

    ANONİM-Tuval Üzeri Karışık Teknik Büyük Boy 90x150 CM

    TLSold
  • KÜBRA KÜPÇÜOĞLU-Tuval Üzeri Akrilik
2011 tarihli
"Kadir Savur"
Büyük Boy Fotoğraf
Sinema Eleştirmeni Agah Özgüç'ün Arşivinden Alınmıştır.
165x110 CM

    Lot No: 151

    Lot: 151

    KÜBRA KÜPÇÜOĞLU-Tuval Üzeri Akrilik 2011 tarihli "Kadir Savur" Büyük Boy Fotoğraf Sinema Eleştirmeni Agah Özgüç'ün Arşivinden Alınmıştır. 165x110 CM

    TLSold
  • CEVRİYE ÖZGEZER-"ANKARA"
DEV BOY
TUVAL ÜZERİ YAĞLI BOYA
160X130
2023 TARİHLİ

1980 yılında Hatay ilinin Dörtyol ilçesinde doğdum. İlköğretim ve Lise öğrenimimi Dörtyol’da tamamlamaya müteakip 1998 yılında başladığım Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel bölümünden 2003 yılında mezun oldum.Çalışmalarımda; yaşadığım şehirlerin dokusuna, yaşanmışlıklarına yer vermekteyim.Ankara’nın grisinde kaybolmuş renkleri ve güzellikleri ortaya çıkarmaya çalışıyorum. Bazen eski evler yaşanmışlıklar, komşuluk ilişkilerinin güzelliğini, samimiyetini renklerle anlatmaya çalışırken, bazen de yeni binalar ve kentselleşme ile yitirdiğimiz duyguları ve toplumun yabancılaşmasını resimlerimde anlatmaya çalışıyorum.

İlk kişisel sergimi Akdora sanatevinde 2022de açtım.2.kişisel sergimi Gallery Anatoliaya da 2022 de açtım Bir çok Karma sergiye Artankara 2023, Artcontact 2023e Sergimiz com.la katıldım. Çeşitli müzayedelerde eserlerimi sergilemekteyim.
Cevriye ÖZGEZER

    Lot No: 152

    Lot: 152

    CEVRİYE ÖZGEZER-"ANKARA" DEV BOY TUVAL ÜZERİ YAĞLI BOYA 160X130 2023 TARİHLİ 1980 yılında Hatay ilinin Dörtyol ilçesinde doğdum. İlköğretim ve Lise öğrenimimi Dörtyol’da tamamlamaya müteakip 1998 yılında başladığım Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel bölümünden 2003 yılında mezun oldum.Çalışmalarımda; yaşadığım şehirlerin dokusuna, yaşanmışlıklarına yer vermekteyim.Ankara’nın grisinde kaybolmuş renkleri ve güzellikleri ortaya çıkarmaya çalışıyorum. Bazen eski evler yaşanmışlıklar, komşuluk ilişkilerinin güzelliğini, samimiyetini renklerle anlatmaya çalışırken, bazen de yeni binalar ve kentselleşme ile yitirdiğimiz duyguları ve toplumun yabancılaşmasını resimlerimde anlatmaya çalışıyorum. İlk kişisel sergimi Akdora sanatevinde 2022de açtım.2.kişisel sergimi Gallery Anatoliaya da 2022 de açtım Bir çok Karma sergiye Artankara 2023, Artcontact 2023e Sergimiz com.la katıldım. Çeşitli müzayedelerde eserlerimi sergilemekteyim. Cevriye ÖZGEZER

    TLSold