34- "Duvarın İncileri 4" Tablo Müzayedesi
Antikalarım.com'dan Herkese Merhabalar.
-Açılış 100 tl'dir
-Müzayede komisyonu %15'dir
-İptal Veya Cayma Durumunda Toplam Tutarın %30'unu Ödemek Zorundasınız.
MÜZAYEDE AÇIKLAMASI
Pey verebilmek ve canlı müzayedelerimize katılabilmeniz için üye olmanız veya üye girişi yapmanız gerekmektedir
Değerli Antikalarım.com ailesi;
Sizin için özenle hazırlamış olduğumuz ve sizlere sanatı sanatla sunduğumuz "DUVARIN İNCİLERİ 4" Müzayedemize hepiniz hoş geldiniz :)
Müzayedemiz antikalarim.com adresimizde 17/10/2023 Salı günü yayına girmiş olup, 25/10/2023 ÇARŞAMBA günü saat 21:29’a kadar pey alımına devam etmektedir.
2510/2023 ÇARŞAMBA günü saat 21:30'da ise canlı online müzayedemiz, antikalarim.com adresimizde başlayacaktır.
-KAZANDIĞINIZ ESERLERİ ARTIK KREDİ KARTIYLA ÖDEYEBİLİRSİNİZ :)
Not:
-Kazanılan eserlerin ödemesi 7 iş günü içinde yapılmadığı taktirde hukuki işlem başlatılacaktır. Özel durumları firmamıza bildiriniz.
-Eserlerin fotoğraflarını incelerken, daha net bir görüntü için ekran parlaklığınızı açmanızı öneririz.
-Eserlerin ölçülerini dikkatlice okumanızı rica ederiz.
-Açık artırmadan alınan eserler kesinlikle geri iade edilemez.
Bizimle +905366612464 numaralı Antikalarım.com whatsapp hattından 7/24 iletişime geçebilirsiniz.
Eser teslimi ile ilgili bilgilendirme:
Değerli üyemiz, kazanmış olduğunuz eserler, canlı müzayede bittikten hemen sonra ekip arkadaşlarımız tarafından size ulaşması için özenle hazırlanacaktır.
Kazanmış olduğunuz eserlerin toplam tutarını tarafımıza ilettikten sonra, eserleriniz en kısa zamanda anlaşmalı olduğumuz “Yurtiçi Kargo” firmasına teslim edilecektir.
Eserlerinizin kargo firmasına teslimi yapıldıktan sonra tarafınıza ulaşması ortalama “2-3” iş günüdür.
Saygılarımızla:
Antikalarım.com
HAYDAR BESİM AYDAR
Tuval Üzeri Yağlı Boya
107x43cm
(1933-2010)
Haydar Besim Aydar
1933 yılında Eskişehir’in Çifteler ilçesinde dünyaya geldi. Babasının resimlerinden etkilenen sanatçı çok küçük yaşta resim yapmaya başladı. Daha ilkokul yıllarından sanatçının resim yeteneği öğretmenleri tarafından keşfedildi ve destek gördü. Bu süreçte ilk çalışmaları olarak adlandırdığı çok sayıda Atatürk portresi çizdi. İlkokulu tamamladıktan sonra ailesiyle birlikte İstanbul Çapa’ya taşındı ve ortaokulda Çağdaş Türk Sanatında lirik soyutlamacı anlayışının öncülerinden biri olan ünlü ressam Hasan Kavruk’tan ders aldı. O dönem yağlı boya ile tanıştı.
İlk sergisini Çapa Erkek Lisesi’nde açan sanatçı resimlerini dönem arkadaşı İsmail Kutluca ile Taksim’de satmaya başladı. Ardından sanatında belli bir noktaya geldikten sonra Nişantaşı, Beyoğlu Tokatlıyan Pasajında atölyeler açtı. Bir hastalık süreci geçirdi ve o dönem atölye çalışmalarına devam edemese de sağlığına kavuştuktan sonra Tarlabaşı Caddesi’nde yeni bir atölye açtı. Sonrasında Galeri 9 Atölyesini kurdu. Hayatı boyunca pek çok kişisel ve karma sergilere katılan sanatçı 2003 yılında eşinin vefatından bir sene kadar sonra ona söz verdiği sergisini Nişantaşı Bali Sanat Galerisinde açtı. Üç çocuğuna da ilham olan ve onların ressam olmasını sağlayan Aydar 2010 yılında yaşama veda etti.
Share
Ask a question
Ask a question
YÜCEL DÖNMEZ
Kağıt Üzeri Karışık Teknik
80x60
Yücel Dönmez
1956 yılında Kars’ta dünyaya geldi. Yapı Enstitüsü’nü bitirdikten sonra Devlet Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulunu birincilikle kazanarak sanat eğitimine başladı. Doğa düzenlemeleriyle Türkiye’de ilk Land Art çalışmalarını yapan Dönmez, eserlerinde renkleri özgürce kullanarak, yüzeydeki lekelerin dengesizliği içinde denge yaratmayı amaçlıyor ve yan yana gelen renklerin insan psikolojisi üzerindeki etkilerini sorguluyor.
Yücel Dönmez, resimlerinde kendi coğrafyasından, kültüründen, göreneklerinden, geçmişinden faydalanıyor ve bu esinlenmeyi evrensel bir değere taşımak istiyor. Özgürce kullandığı renklerin, yüzeydeki lekelerin dengesizliği içinde denge yaratarak, bir araya getirdiği renklerin insan psikolojisi üzerindeki etkilerini sorguluyor. İçgüdüleriyle çalışan sanatçı, aradığı hassas dengeyi kurduğu çalışmalarının sonunda, tuval veya malzeme üzerine attığı ilk lekenin, devasa bir bitki veya bir dağ gibi büyüdüğünü gördüğünde resim tamamlanmış oluyor. Dönmez’in eserleri, ortaya çıktıkları zamandaki Dönmez’in ruh hâlini sergiliyor. Eğer çok neşeli bir anında yapmışsa eseri cıvıl cıvılken, tam tersi olduğunday mutlaka bir karamsarlık beliriyor.
Resimlerinde ebru, hat, kaligrafi, tuğra, süsleme sanatı ve Bizans’tan etkiler görülüyor. Temelde geleneksel sanatlardan yola çıkarak çağdaş anlamda geliştirmiş olduğu sentezleri yaratıyor. Kamusal alanlarda da çalışmalarını gerçekleştiren sanatçı, resimlerinde kendi geliştirdiği teknik ve üslûbu kullanarak, özgünlüğüyle sanat dünyasındaki yerini alıyor. Osmanlı hat sanatı, Tura, dekoratif sanat, süsleme, ebru, dokuma gibi geleneksel Türk sanat formlarına ait unsurların yer aldığı eserler, birbiriyle renkli bir bütünlük içinde sınırsız duygu ve düşünce barındırıyor. Yücel Dönmez sanatı, sıra dışı, gerçeküstü ve dramatik bir dünya olarak bizlere yansıtıyor. Türk-İslam sanatının çağdaş sentezlerini ilk kez The Art Institute of Chicago’da (Temmuz 1987) gösteren sanatçının bu tekniği, yenilikçi yapısıyla ABD ulusal kanallarında da yerini alıyor.
Share
Ask a question
Ask a question
JAVAD GHAFFARİ
Tuval Üzeri Yağlı Boya
60x80
Javad Ghaffari
Pandemiden önce Türkiye’ye yerleşen İranlı ressam Javad Ghaffari, kullandığı sıra dışı “şorre” tekniği ile dikkat çekiyor.
İran’da yaşadığı ekonomik sıkıntılardan dolayı birkaç resmini alıp İstanbul’a giden Ghaffari, bir arkadaşının tavsiyesi üzerine Van’a gelmiş. Van’daki misafirperverlikten etkilenen Ghaffari, kente yerleştikten sonra sanatsal üretimlerini arttırmış.
‘Şorre tekniğini kullanıyorum’
Türkiye’ye yerleşmeden önce İran Tebriz’deki Sanat Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak çalışan Ghaffari, resimde kullandığı, şırınga tekniği olarak da bilinen ‘şorre’ tekniğinde ustalığıyla bilinen önde gelen ressamlar arasında. Ghaffari, geçtiğimiz yılın Temmuz ayında şırınga tekniğiyle yaptığı resimleri, Van’da bir sanat galerisinde sergiledi. “Anneler” temalı sergisinden sonra Van’ın tarihi mekânlarını çizdiği resimlerini sergilemek isteyen Ghaffari, yetkili kurumlardan yeterli ilgiyi göremediğini söyledi.
Farsça ‘şorre’ Türkçe şırınga olarak bilinen teknikle resim yapan çok fazla ressam bulunmuyor. Bu tekniği esasen kendisinin geliştirdiğine dikkat çeken Ghaffari, şorre tekniğinin farkını şöyle anlattı: “Bu teknikte boyayı tuvale fırçayla aktarmıyorum. Boyayı direkt şırıngayla tuvalin üzerine sıkıyorum, bu yüzden renkler daha canlı ve renklerin içerisinde ışık varmış gibi görünüyor.”
Share
Ask a question
Ask a question
Share
Ask a question
Ask a question
ÇAĞATAY NAVRUZ
Tuval Üzeri Akrilik
70x60
ÇAĞATAY NAVRUZ
1975 yılında Merzifon`da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Merzifon`da
tamamladı. Vedat Hazneci ve Ekrem Kadak atölyelerinde resim eğitimi
aldı. Plastik sanatlarla tanıştığında hayatı değişti ve yeni bir
serüvene doğru yol aldı.
1998 yılında Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim-İş
Öğretmenliği`ni bitirdi. Üniversitede Ahmet Aydın Kaptan`dan gravür,
Sevgi Koyuncu`dan grafik tasarım ve plastik sanatlar eğitimleri aldı.
Çeşitli özel okullarda ve Ahmet Yavuz İlköğretim Okulu`nda resim-iş
öğretmenliği yaptı. Halen Kısıklı İlköğretim Okulu`nda resim-iş
öğretmeni olup, okuldaki atölyesinde ve kendi atölyesinde çalışmalarını
sürdürmektedir.
Share
Ask a question
Ask a question
ORHAN GÜREL
Tuval Üzeri Akrilik
67x88
(1952-)
Orhan Gürel
1952 yılında Sivas'ta doğdu. Lise öğrenimini Ankara'da tamamlayan sanatçı bu yıllarda hocası Eşref Üren'in teşvikiyle resim yapmaya başladı. Ancak sonrasında Mali Bilimler ve Muhasebecilik Yüksek Okulunda eğitim almayı tercih etti.
Gürel sanat hayatının ilk yıllarında desen ve karikatür çalıştı. Sonrasında pastel ile çalışsa da kendine özgü ve şiirsel tarzını suluboya resimleriyle yarattı. Sanatçı 2014 yılında Çin’de düzenlenen Shenzen Suluboya Sanat Bienaline katıldı ve kataloğa girmeye hak kazanan 280 ressamdan biri oldu. 2015 yılında ise Fransa’da yayınlanan The Art of Watercolour (Suluboya sanatı) adlı dergiye bir röportaj vermiştir.
Sanatçı BRHD’ye (Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneği) ve Suluboya Ressamları Grubuna üyedir. Eserleri yurtiçinde ve dışında birçok önemli koleksiyonda yer almıştır.
Orhan Gürel halen Ankara’daki atölyesinde sanatsal çalışmalarına devam etmektedir.
Share
Ask a question
Ask a question
ÜMİT ÇAMAŞ
Tuval Üzeri Yağlı Boya
55x75
Ümit Çamaş
Avusturya Lisesi’ni bitirdikten sonra Umur Çamaş ile evlenmiş ve 2 çocuk sahibi olmuştur. 70’li yıllarda amatör ruhla başladığı resim çalışmaları 1988 yılında Göztepe’de açtığı Çamaş Art Galerisi ile profesyonel döneme geçmiştir.
1989 yılında o dönemler çok saygın Tekel Geleneksel Resim Yarışması’nda Bağ Bozumu adlı tablosu ile 2.lik, 1989 Gülhane Etkinlikleri’ndeki resim yarışmasında Mansiyon, 1991’deki Tekel Geleneksel Resim Yarışması’nda Huzur isimli tablosu 1.lik ödülü kazanmıştır
25 yıl boyunca galeride gerek birçok tanınmış, gerekse kendi resim sergilerini açmıştır. Çalışmaları kendi iç dünyasını yansıtan, kendine özgü naif ve natüralist resimlerdir.
Halen çalışmalarına devam etmektedir.
Share
Ask a question
Ask a question
BURÇİN BELENTEPE
Tuval Üzeri Akrilik
70x70
Burçin Belentepe
1990 yılında İstanbul’da doğdu. Lisans eğitimini Sanat Tarihi, yüksek lisans eğitimimi Türk-İslam Arkeolojisi üzerine yaptı. Kültürel Miras ve Turizm üzerine ön lisans eğitimi devam ekmekte.
Resimlerini genellikle geleneksel Türk sembolleri ve dünya mitolojilerindeki çeşitli motifleri modern bir yorumla sentezleyerek üretiyor. Bunda özellikle lisans tezinde Türk Mitolojisinde Şamanizm konusunu çalışmış olması ve dünya mitolojilerine olan özel ilgisinin etkisi var. Genellikle akrilik boya kullanarak farklı materyaller üzerine yaptığım resimlerinde bolca şaman figürü ve mitolojik motif yer alıyor.
Share
Ask a question
Ask a question
ZUZU (ZUHAL NECCAR)
Tuval Üzeri Akrilik
50x70
ZUZU Zuhal Neccar
1993 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesine girdi. Prof. Devrim Erbil ve Prof. Kemal İskender atölyelerinde öğrenimini sürdürdü. 1997 yılında Prof. Neş’e Erdok atölyesinden mezun oldu. Katıldığı resim yarışmalarında yapıtları sergilenmeye değer görüldü. 21 yıl devlet okullarında (MEB)resim öğretmenliği yaptı. Öğretmenlik yaparken bir yandan resim yapmaya devam etti ve 13 kişisel sergi açtı. Emekli olduktan sonra da iki kişisel sergi daha açtı, Fuarlara katılmaya devam etti. Toplam 15 kişisel sergisi bulunmaktadır ve bir çok karma resim sergisine katıldı. Üretmiş olduğu birçok eseri kamu ve özel koleksiyonlarda yer almaktadır. Çalışmalarını İstanbul´daki atölyesinde sürdürmektedir...
Share
Ask a question
Ask a question
ORHAN GÜREL
Tuval Üzeri Akrilik
50x70
(1952-)
Orhan Gürel
1952 yılında Sivas'ta doğdu. Lise öğrenimini Ankara'da tamamlayan sanatçı bu yıllarda hocası Eşref Üren'in teşvikiyle resim yapmaya başladı. Ancak sonrasında Mali Bilimler ve Muhasebecilik Yüksek Okulunda eğitim almayı tercih etti.
Gürel sanat hayatının ilk yıllarında desen ve karikatür çalıştı. Sonrasında pastel ile çalışsa da kendine özgü ve şiirsel tarzını suluboya resimleriyle yarattı. Sanatçı 2014 yılında Çin’de düzenlenen Shenzen Suluboya Sanat Bienaline katıldı ve kataloğa girmeye hak kazanan 280 ressamdan biri oldu. 2015 yılında ise Fransa’da yayınlanan The Art of Watercolour (Suluboya sanatı) adlı dergiye bir röportaj vermiştir.
Sanatçı BRHD’ye (Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneği) ve Suluboya Ressamları Grubuna üyedir. Eserleri yurtiçinde ve dışında birçok önemli koleksiyonda yer almıştır.
Orhan Gürel halen Ankara’daki atölyesinde sanatsal çalışmalarına devam etmektedir.
Share
Ask a question
Ask a question
İSFENDİYAR HAYDAR
Tuval Üzeri Yağlı Boya
45x60
LOUVRE MÜZESİNDE GENÇ RESSAMLAR KATEGORİSİNDE RESİM KABUL ETTİRMİŞ.
Share
Ask a question
Ask a question
HASAN KARA
Tuval Üzeri Yağlı Boya
76x56
HASAN KARA
1964 te Denizli'nin Tutluca köyünde doğdu. Yüksek okul mezunu. Kamudan emekli.Kütahya da yaşıyor.Merhum Hüseyin Yüce'den ilham aldı.Kütahyalı ressamımız doğa sevgisini nahif çalışmaları ile tuvaline yansıtmaktadır.Yurtiçi ve yurtdışı karma ve kişisel 40-50 civarında sergi açtı evli ve 2 çocuk sahibi.
Share
Ask a question
Ask a question
YÜCEL DÖNMEZ
Kağıt Üzeri Karışık Teknik
76x56
Yücel Dönmez
1956 yılında Kars’ta dünyaya geldi. Yapı Enstitüsü’nü bitirdikten sonra Devlet Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulunu birincilikle kazanarak sanat eğitimine başladı. Doğa düzenlemeleriyle Türkiye’de ilk Land Art çalışmalarını yapan Dönmez, eserlerinde renkleri özgürce kullanarak, yüzeydeki lekelerin dengesizliği içinde denge yaratmayı amaçlıyor ve yan yana gelen renklerin insan psikolojisi üzerindeki etkilerini sorguluyor.
Yücel Dönmez, resimlerinde kendi coğrafyasından, kültüründen, göreneklerinden, geçmişinden faydalanıyor ve bu esinlenmeyi evrensel bir değere taşımak istiyor. Özgürce kullandığı renklerin, yüzeydeki lekelerin dengesizliği içinde denge yaratarak, bir araya getirdiği renklerin insan psikolojisi üzerindeki etkilerini sorguluyor. İçgüdüleriyle çalışan sanatçı, aradığı hassas dengeyi kurduğu çalışmalarının sonunda, tuval veya malzeme üzerine attığı ilk lekenin, devasa bir bitki veya bir dağ gibi büyüdüğünü gördüğünde resim tamamlanmış oluyor. Dönmez’in eserleri, ortaya çıktıkları zamandaki Dönmez’in ruh hâlini sergiliyor. Eğer çok neşeli bir anında yapmışsa eseri cıvıl cıvılken, tam tersi olduğunday mutlaka bir karamsarlık beliriyor.
Resimlerinde ebru, hat, kaligrafi, tuğra, süsleme sanatı ve Bizans’tan etkiler görülüyor. Temelde geleneksel sanatlardan yola çıkarak çağdaş anlamda geliştirmiş olduğu sentezleri yaratıyor. Kamusal alanlarda da çalışmalarını gerçekleştiren sanatçı, resimlerinde kendi geliştirdiği teknik ve üslûbu kullanarak, özgünlüğüyle sanat dünyasındaki yerini alıyor. Osmanlı hat sanatı, Tura, dekoratif sanat, süsleme, ebru, dokuma gibi geleneksel Türk sanat formlarına ait unsurların yer aldığı eserler, birbiriyle renkli bir bütünlük içinde sınırsız duygu ve düşünce barındırıyor. Yücel Dönmez sanatı, sıra dışı, gerçeküstü ve dramatik bir dünya olarak bizlere yansıtıyor. Türk-İslam sanatının çağdaş sentezlerini ilk kez The Art Institute of Chicago’da (Temmuz 1987) gösteren sanatçının bu tekniği, yenilikçi yapısıyla ABD ulusal kanallarında da yerini alıyor.
Share
Ask a question
Ask a question
HÜSEYİN SARTAŞ
Tuval Üzeri Yağlı Boya
67x57
Hüseyin Sartaş
1956 Ankara doğumludur. İlk sergisini 1989 yılında Ankara’da açtı. Resimleri naif çizgidedir.
Resim yapmak onun için bir yaşam biçimi ve hiç ara vermeden çalışmalarını sürdürüyor.
Share
Ask a question
Ask a question
Share
Ask a question
Ask a question
YAVUZ SARAÇOĞLU
Tuval Üzeri Akrilik
65x50
Yavuz Saraçoğlu
1960 yılında Sivas’ta doğmuştur. 1989 Yılında Maltepede Kasım Koçak Atölyesi’nde özgün baskı tekniğini öğrendi. İlk kişisel resim sergisini 1992 yılında Maltepe Sanat Galerisi’nde açan sanatçı 16 kişisel sergi açmanın yanısıra birçok karma sergiye iştirak etmiştir. 2007-2012 yılları arasında İstanbul Grafik Sanatlar Müzesi’nde (İMOGA) gravür alanında çalışmalarına devam etti. Saraçoğlu, Kadıköy Don Kişot Sanat Atölyesi’nde çalışmalarıma devam etmektedi
Share
Ask a question
Ask a question
Share
Ask a question
Ask a question
HÜSEYİN BOZOĞLAN
Tuval Üzeri Akrilik
60x50
Hüseyin Bozoğlan
(1974)
1974 yılında Hatay’da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini doğum büyüdüğü yerde tamamladı. 2003 yılında Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim bölümünden mezun oldu. Günümüzde Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nde Sanat ve Tasarım öğretim üyesidir. Eserlerinin birçoğunda çocukluğuna ait bazı anıara yer vermiştir. Boyalarını tamamen doğal yollarla elde edip o şekilde güzel eserler ortaya çıkarmaya çalışıyor. Bu kök boyalarını kına ve ceviz kabuğu ile elde eden Hüseyin Bozoğlan, özellikle çok hoş bir görünüme sahip olan kahverengi ve yeşil tonları ile ön plana çıkıyor. Genellikle peyzaj eserleri ile bilinen Hüseyin Bozoğlan’ın farklı tarzda resmettiği eserleri de bulunmaktadır.
Share
Ask a question
Ask a question
YAVUZ SARAÇOĞLU
Tuval Üzeri Akrilik
65x50
Yavuz Saraçoğlu
1960 yılında Sivas’ta doğmuştur. 1989 Yılında Maltepede Kasım Koçak Atölyesi’nde özgün baskı tekniğini öğrendi. İlk kişisel resim sergisini 1992 yılında Maltepe Sanat Galerisi’nde açan sanatçı 16 kişisel sergi açmanın yanısıra birçok karma sergiye iştirak etmiştir. 2007-2012 yılları arasında İstanbul Grafik Sanatlar Müzesi’nde (İMOGA) gravür alanında çalışmalarına devam etti. Saraçoğlu, Kadıköy Don Kişot Sanat Atölyesi’nde çalışmalarıma devam etmektedi
Share
Ask a question
Ask a question
SABRİ AKÇA
Duralit Üzeri Akrilik
63x49
Sabri Akça
1936 yılında Eskişehir'in Seyitgazi ilçesi Sancar köyü doğmuş. 1948 yılında Çifteler Köy Enstitüsü'nü bitirdi. 1951 yılında yetenek sınavını kazanarak,önce İstanbul Çapa Resim Bölümüne başlamış, sonra da Gazi Eğitim Enstitüsü Resim Bölümüne devam etmiş ve 1957 yılında mezun olmuş. Kastamonu’da ve Yozgat Akdağmadeni Lisesinde 10 yıl resim öğretmenliği yapmış. 1978 yılında mezun olduğu Gazi Eğitim Enstitüsü Resim Bölümüne hoca olarak geri dönmüş ve ülkemize aralarından bir çok ressamın da kazandırdığı resim öğretmenleri yetiştirmiş. Öğrenciliği sırasında, Devlet Resim Heykel Sergilerine 5 yapıtı ile kabul edilen sanatçı, 1981 yılında Devlet Resim-Heykel Sergisinde soyut figüratif bir eseri ile resim ödülü almış. Aynı yıl DYO Resim yarışmasında da mansiyon ödülü kazanmış. İlk kişisel sergisini 1982 yılında açan Sabri Akça’ya 1984 yılında Kültür Bakanlığı kendisine “Sanata Hizmet Takdirnamesi” verilmiş.Ayrıca Avrupa, Amerika ve Türkiye'de özel koleksiyonlarda eseri ve çok sayıda ödülleri bulunmaktadır.
Share
Ask a question
Ask a question
NAZAN ÖZER
Kağıt Üzeri Sulu Boya
60x40
Nazan Özer
1956 İstanbul doğumlu olup, Bakırköy Lisesi mezunudur. 1987 yılında resim çalışmalarına başlamıştır. Anadolu kent mimarisinden etkilenerek yaptığı çalışmalarını kişisel ve karma sergilerde sergilemiştir.
Share
Ask a question
Ask a question
HÜSEYİN BOZOĞLAN
Tuval Üzeri Akrilik
50x60
Hüseyin Bozoğlan
(1974)
1974 yılında Hatay’da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini doğum büyüdüğü yerde tamamladı. 2003 yılında Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim bölümünden mezun oldu. Günümüzde Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nde Sanat ve Tasarım öğretim üyesidir. Eserlerinin birçoğunda çocukluğuna ait bazı anıara yer vermiştir. Boyalarını tamamen doğal yollarla elde edip o şekilde güzel eserler ortaya çıkarmaya çalışıyor. Bu kök boyalarını kına ve ceviz kabuğu ile elde eden Hüseyin Bozoğlan, özellikle çok hoş bir görünüme sahip olan kahverengi ve yeşil tonları ile ön plana çıkıyor. Genellikle peyzaj eserleri ile bilinen Hüseyin Bozoğlan’ın farklı tarzda resmettiği eserleri de bulunmaktadır.
Share
Ask a question
Ask a question
Share
Ask a question
Ask a question
GÜLAY BARAN
Tuval Üzeri Akrilik
50x60
Gülay Baran
Ankara doğumlu olan sanatçı, İstanbul´da yaşadığı yıllarda Mahir GÜVEN ile çalışma fırsatı bulmuştur. Çalışmalarını uzun yıllar Ankara´da Sanat danışmanlığını Haluk EVİTAN´ın yaptığı ATELYE E GRUBU ile birlikte yapmıştır. Ayrıca, Bilkent Güzel Sanatlar Fakültesi´nde Hayati MİSMAN atölyesinde özel öğrenci sıfatıyla gravür eğitimi almıştır.
Çalışmalarını Ankara´da kendi Atelye´sinde sürdüren sanatçı, bir çok karma sergi ve müzayedede eserleri sergilenmiş, sanat organizasyonları ile uluslar arası fuarlara katılmıştır.
Sanat anlayışı; figür ve doğaya ilişkin nesneleri gereksiz detaylardan soyutlanmış kübist bir alt yapı üzerine biçimsel bir form ya da düzen kurarak, kimi zaman kentli kadınların gündelik yaşamlarındaki kediler, müzik ritminde, kimi zaman çoğul ilişkiler bağlamında, modellerin yüzünde beliren duyguların serbest çağrışımlarını , yaşadıkları çevreyi, yaşam öykülerini ustaca sunarak kendine özgü bir resim dili kullanır.
Peyzaj ve figürlü düzenlemelerinde gerektiğinde detayı ihmal etmeyen renkçi anlayış, düş gücü ve çizgisel anlatım egemendir. Tuvali aşmaya çalışan metropol yaşamındaki kalabalıklar yerine, keyifli sükunet, sanatçının iç dünyasındaki evrensel sevgi ve estetik duyarlılığının yansıması olarak değerlendirilebilir.
Share
Ask a question
Ask a question
ZUZU
Duralit Üzeri Yağlı Boya
40x56
Zuzu
1993 Yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'ne girdi. 1997 yılında Prof. Dr. Neş'e Erdok Atölyesi'nden mezun oldu. Katıldığı resim yarışmalarında eserleri sergilenmeye değer görülen Zuzu, bugüne kadar 15 kişisel sergi açtı ve birçok karma resim sergisine katıldı.
Share
Ask a question
Ask a question
ZUZU
Duralit Üzeri Yağlı Boya
40x56
Zuzu
1993 Yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'ne girdi. 1997 yılında Prof. Dr. Neş'e Erdok Atölyesi'nden mezun oldu. Katıldığı resim yarışmalarında eserleri sergilenmeye değer görülen Zuzu, bugüne kadar 15 kişisel sergi açtı ve birçok karma resim sergisine katıldı.
Share
Ask a question
Ask a question
BALABAN
Kağıt Üzeri Karakalem
"Sertifikalı"
55x43
Balaban
Türk resim sanatının yaşayan büyük ustası, efsanesi İbrahim Balaban,1921'de Bursa Seçköy'de doğdu. Köyün 3 yıllık okulunda eğitim gördü. 1937 yılında, henüz 16 yaşındayken cezaevine girdi. 6 ay hapis ve 3 ay da para cezasına çarptırılan Balaban, para cezasını ödeyemeyince 3 yıl cezaevinde kaldı. Burada tanıştığı ve çırağı olduğu, “Şair Baba” diye hitap ettiği Nazım Hikmet'in desteğiyle resim yeteneğini geliştirdi. 1944'te İmralı'ya gönderilen Balaban, 1947'de komünistlikten yeniden Bursa Cezaevi'ne verildi. 1950 affıyla çıktı. 1953'te ilk sergisini açtı. 1961'de resimlerinden dolayı 6 ay tutuklu kaldı. 1969'da Adana Halkevi'ndeki sergisi, bağnaz bir grup tarafından basılarak resimleri parçalandı. Balaban, 2 binden fazla yağlı boya tablo yaptı, 50'den çok sergi açtı, 12 kitabı yayınlandı..
Share
Ask a question
Ask a question
MURAT ILGIN
Tuval Üzeri Yağlı Boya
30x80
Murat Ilgın
12.03.1976 tarihinde İstanbul'da doğan sanatçı, Eskişehir Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nden 1998 yılında, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nden de (Taş Baskı Atölyesi ;litografi bölümü, yüksek lisans) 2006 yılında mezun oldu.
Share
Ask a question
Ask a question
ALİ DÜZGÜN
Tuval Üzeri Yağlı Boya
23x33
ESKİ DÖNEM 2003
Ali Düzgün
1977’de Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü Resim-İş Eğitimi Bölümü’nden mezun oldu. 1980’de ayni bölümde öğretim görevlisi olarak çalıştı. Ankara’da orta dereceli okul ve liselerde resim öğretmenliği yaptıktan sonra, 1987’de Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitim Bölümü’nde lisans eğitimini tamamladı. Aynı yıl Resim-İş Eğitimi Bölümü’ne öğretim görevlisi olarak atandı. 1989’da Sanatta Yeterlik derecesi alarak 1990’da Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Yüksek Lisans eğitimini tamamladı.
1994-2002 tarihleri arasında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanı olarak görev yaptı. 1995-1998 yıllan arasında Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde Dekan Yardımcısı olarak çalıştı. 32 kişisel resim sergisi açtı. 100’den fazla karma resim sergilerine katıldı.
Kültür Bakanlığı başta olmak üzere yurtiçi ve yurtdışı resmi ve özel koleksiyonlarda eserleri bulunmaktadır. GESAM yönetim kurulunda görev aldı. Birçok ödül ve mansiyonları bulunan sanatçı, halen Gazi Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi Uygulamalı Sanatlar Eğitimi Bölümü Mesleki Resim Anabilim Dalı’nda Yardımcı Doçent olarak sanat çalışmalarına devam etmektedir.
Share
Ask a question
Ask a question
JAVAD GHAFFARİ
Duralit Üzeri Akrilik
Çap: 60
Javad Ghaffari
Pandemiden önce Türkiye’ye yerleşen İranlı ressam Javad Ghaffari, kullandığı sıra dışı “şorre” tekniği ile dikkat çekiyor.
İran’da yaşadığı ekonomik sıkıntılardan dolayı birkaç resmini alıp İstanbul’a giden Ghaffari, bir arkadaşının tavsiyesi üzerine Van’a gelmiş. Van’daki misafirperverlikten etkilenen Ghaffari, kente yerleştikten sonra sanatsal üretimlerini arttırmış.
‘Şorre tekniğini kullanıyorum’
Türkiye’ye yerleşmeden önce İran Tebriz’deki Sanat Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak çalışan Ghaffari, resimde kullandığı, şırınga tekniği olarak da bilinen ‘şorre’ tekniğinde ustalığıyla bilinen önde gelen ressamlar arasında. Ghaffari, geçtiğimiz yılın Temmuz ayında şırınga tekniğiyle yaptığı resimleri, Van’da bir sanat galerisinde sergiledi. “Anneler” temalı sergisinden sonra Van’ın tarihi mekânlarını çizdiği resimlerini sergilemek isteyen Ghaffari, yetkili kurumlardan yeterli ilgiyi göremediğini söyledi.
Farsça ‘şorre’ Türkçe şırınga olarak bilinen teknikle resim yapan çok fazla ressam bulunmuyor. Bu tekniği esasen kendisinin geliştirdiğine dikkat çeken Ghaffari, şorre tekniğinin farkını şöyle anlattı: “Bu teknikte boyayı tuvale fırçayla aktarmıyorum. Boyayı direkt şırıngayla tuvalin üzerine sıkıyorum, bu yüzden renkler daha canlı ve renklerin içerisinde ışık varmış gibi görünüyor.”
Share
Ask a question
Ask a question
NERİMAN ŞAHİN
Tuval Üzeri Yağlı Boya
40x50
Neriman ŞAHİN
1969 Ankara dogumludur.Resim hayatına 2009 yılında başladı.Halk Eğitim Merkezlerinde eğitmen olarak çalıştı.2016 yılında kendi atölyesini kurdu.Yurt içi ve yurt dışında birçok kişisel ve karma sergilere katıldı.Çalışmalalarına kendi atölyesinde devam etmektedir
Share
Ask a question
Ask a question
ALİ DÜZGÜN
Tuval Üzeri Yağlı Boya
40x40
Ali Düzgün
1977’de Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü Resim-İş Eğitimi Bölümü’nden mezun oldu. 1980’de ayni bölümde öğretim görevlisi olarak çalıştı. Ankara’da orta dereceli okul ve liselerde resim öğretmenliği yaptıktan sonra, 1987’de Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitim Bölümü’nde lisans eğitimini tamamladı. Aynı yıl Resim-İş Eğitimi Bölümü’ne öğretim görevlisi olarak atandı. 1989’da Sanatta Yeterlik derecesi alarak 1990’da Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Yüksek Lisans eğitimini tamamladı.
1994-2002 tarihleri arasında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanı olarak görev yaptı. 1995-1998 yıllan arasında Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde Dekan Yardımcısı olarak çalıştı. 32 kişisel resim sergisi açtı. 100’den fazla karma resim sergilerine katıldı.
Share
Ask a question
Ask a question
HASAN KARA
Tuval Üzeri Yağlı Boya
30x30
Hasan Kara
1964 te Denizli'nin Tutluca köyünde doğdu. Yüksek okul mezunu. Kamudan emekli. Kütahya da yaşıyor.Merhum Hüseyin Yüce'den ilham aldı.Kütahyalı ressamımız doğa sevgisini nahif çalışmaları ile tuvaline yansıtmaktadır.
Share
Ask a question
Ask a question
ZUZU
Tuval Üzeri Akrilik
45x45
Zuzu
1993 Yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'ne girdi. 1997 yılında Prof. Dr. Neş'e Erdok Atölyesi'nden mezun oldu. Katıldığı resim yarışmalarında eserleri sergilenmeye değer görülen Zuzu, bugüne kadar 15 kişisel sergi açtı ve birçok karma resim sergisine katıldı.
Share
Ask a question
Ask a question
MUSTAFA DEMİRPENÇE
Tuval Üzeri Akrilik
50x50
Mustafa Demirpençe
1981 Kayseri doğumludur. Dumlupınar Üniversitesi Tekstil / Baskı Erciyes GSF Resim Bölümü (1 Yıl) Selçuk Üniversitesi Resim - İş Öğretmenliği ve Yüksek Lisans : Selçuk Üniversitesi şeklinde öğrenimini devam ettirmiştir. Kayseri de çalışmalarına devam etmektedir.
Share
Ask a question
Ask a question
Share
Ask a question
Ask a question
İSMAİL MENEKŞE
Kağıt Üzeri Sulu Boya
20x30
İsmail Menekşe
Kütahya Şehri, Emet İlçesinde doğdu. Kütahya Lisesi’nden mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi Jeoloji Bölümünden mezun oldu. Askerlik görevini tamamladığı İzmit Şehri’ne yerleşti. O tarihten bu yana İzmit Şehrinde inşaat izolasyon malzemeleri ticareti ile uğraşmaktadır. Çocukluğundan beri resim konusunda çok hırslıdır. Tüm dünyayı dolaştı ve diğer toplumların kültürleri ve günlük yaşamları hakkında birçok yakın gözlem ve inceleme yaptı. Birçok özel resim dersi aldı. Ayrıca 2004’ten sonra İç Mimar ve ressam Emre Gökdua’dan özel ve kıymetli su rengi dersleri aldı. Sulu boya renkli başyapıtlarında şeffaflığı ve şiiri uyandırma eğilimindedir. Etrafında meydana gelen günlük yaşamın tüm olaylarını, yağlı boya ve sulu boya kullanarak başyapıtlarına aktarmıştır. Çeşitli karma sergilere katıldı.
Share
Ask a question
Ask a question
Share
Ask a question
Ask a question