Lot: 1

Güncel Fiyat: 1.500 TL Açılış Fiyatı: 1.500 TL Tahmini: TL Lot Sizde Değil Lot Sizde

Hasan Taşdemir

Tuval Üzeri Yağlı Boya 60x40 cm Hasan Taşdemir 1949 yılında Bakü'de doğmuş, Azerbaycanlı Türk bir ressamdır. İlk resim eğitimini Bakü'deki Azim Azimzade Okulu'nda almıştır. Okulunu birincilikle bitiren Taşdemir, 1973-1979 yılları arasında Tiflis Devlet Resim Akademisi'ne devam etmiş ve buradan başarıyla mezun olmuştur. 1980 yılında Bakü Devlet Üniversitesi'nde öğretmenlik yapmaya başlamıştır. Evli olan Taşdemir'in iki çocuğu bulunmaktadır. Hem Türkiye'de hem de Bakü'de çalışmalarına devam eden sanatçı, İstanbul ve Bodrum'da da eserler üretmektedir. İstanbul doğasını konu alan birçok resminde; eski ustaları anımsatan sıcaklık, titizlik, incelikli yaklaşım ve renkçi anlatımı ile tanınmaktadır. Fırça vuruşlarındaki ustalık, araştırma ve gözlem zenginliği, resimlerine çağdaş ve alıcı bir nitelik kazandırmaktadır. Hasan Taşdemir'in eserleri Almanya, Finlandiya, Çekoslovakya, Türkiye, Tiflis ve Moskova'da birçok sergide yer almıştır. Rusya Ressamlar Birliği ve Azerbaycan Ressamlar Birliği üyesi olan sanatçının eserleri Azerbaycan kültüründe önemli bir yere sahiptir. Sanatçının aldığı ödüller arasında 1975 Moskova Ressamlar Birliği Birincilik ödülü, 1977 Moskova Ressamlar Akademisi Birincilik ödülü, 1987 Çekoslovakya Exlibris Birincilik ödülü, 1989 Bakü Exlibris Birincilik ödülü ve 2008 Azerbaycan "Olimpiya, Kültür ve Spor" müsabakasında Grafik dalında Birincilik ödülü bulunmaktadır.

- TL
Pey Ver Lot Sizde Peyiniz iletildi
İzleyici olarak girdiniz
Pey veremezsiniz.
Pey vermek için butonu sağa çekin
  • Canlı müzayede tamamlanmıştır. İlginiz için teşekkür ederiz.
  •  
  • Lotlar
  • Kazandıklarım
  • Hasan Taşdemir-Tuval Üzeri Yağlı Boya
60x40 cm

Hasan Taşdemir
1949 yılında Bakü'de doğmuş, Azerbaycanlı Türk bir ressamdır. İlk resim eğitimini Bakü'deki Azim Azimzade Okulu'nda almıştır. Okulunu birincilikle bitiren Taşdemir, 1973-1979 yılları arasında Tiflis Devlet Resim Akademisi'ne devam etmiş ve buradan başarıyla mezun olmuştur. 1980 yılında Bakü Devlet Üniversitesi'nde öğretmenlik yapmaya başlamıştır. Evli olan Taşdemir'in iki çocuğu bulunmaktadır. Hem Türkiye'de hem de Bakü'de çalışmalarına devam eden sanatçı, İstanbul ve Bodrum'da da eserler üretmektedir. İstanbul doğasını konu alan birçok resminde; eski ustaları anımsatan sıcaklık, titizlik, incelikli yaklaşım ve renkçi anlatımı ile tanınmaktadır. Fırça vuruşlarındaki ustalık, araştırma ve gözlem zenginliği, resimlerine çağdaş ve alıcı bir nitelik kazandırmaktadır. Hasan Taşdemir'in eserleri Almanya, Finlandiya, Çekoslovakya, Türkiye, Tiflis ve Moskova'da birçok sergide yer almıştır. Rusya Ressamlar Birliği ve Azerbaycan Ressamlar Birliği üyesi olan sanatçının eserleri Azerbaycan kültüründe önemli bir yere sahiptir. Sanatçının aldığı ödüller arasında 1975 Moskova Ressamlar Birliği Birincilik ödülü, 1977 Moskova Ressamlar Akademisi Birincilik ödülü, 1987 Çekoslovakya Exlibris Birincilik ödülü, 1989 Bakü Exlibris Birincilik ödülü ve 2008 Azerbaycan "Olimpiya, Kültür ve Spor" müsabakasında Grafik dalında Birincilik ödülü bulunmaktadır.

    Lot No: 1

    Lot: 1

    Hasan Taşdemir-Tuval Üzeri Yağlı Boya 60x40 cm Hasan Taşdemir 1949 yılında Bakü'de doğmuş, Azerbaycanlı Türk bir ressamdır. İlk resim eğitimini Bakü'deki Azim Azimzade Okulu'nda almıştır. Okulunu birincilikle bitiren Taşdemir, 1973-1979 yılları arasında Tiflis Devlet Resim Akademisi'ne devam etmiş ve buradan başarıyla mezun olmuştur. 1980 yılında Bakü Devlet Üniversitesi'nde öğretmenlik yapmaya başlamıştır. Evli olan Taşdemir'in iki çocuğu bulunmaktadır. Hem Türkiye'de hem de Bakü'de çalışmalarına devam eden sanatçı, İstanbul ve Bodrum'da da eserler üretmektedir. İstanbul doğasını konu alan birçok resminde; eski ustaları anımsatan sıcaklık, titizlik, incelikli yaklaşım ve renkçi anlatımı ile tanınmaktadır. Fırça vuruşlarındaki ustalık, araştırma ve gözlem zenginliği, resimlerine çağdaş ve alıcı bir nitelik kazandırmaktadır. Hasan Taşdemir'in eserleri Almanya, Finlandiya, Çekoslovakya, Türkiye, Tiflis ve Moskova'da birçok sergide yer almıştır. Rusya Ressamlar Birliği ve Azerbaycan Ressamlar Birliği üyesi olan sanatçının eserleri Azerbaycan kültüründe önemli bir yere sahiptir. Sanatçının aldığı ödüller arasında 1975 Moskova Ressamlar Birliği Birincilik ödülü, 1977 Moskova Ressamlar Akademisi Birincilik ödülü, 1987 Çekoslovakya Exlibris Birincilik ödülü, 1989 Bakü Exlibris Birincilik ödülü ve 2008 Azerbaycan "Olimpiya, Kültür ve Spor" müsabakasında Grafik dalında Birincilik ödülü bulunmaktadır.

    TLSatıldı
  • Salih Acar-Kağıt Üzeri Karışık Teknik
45x32 cm

Salih Acar
1927 yılında Filibe'de doğdu. İlk ve orta öğrenimini burada tamamladıktan sonra, Sofya Güzel Sanatlar Akademisi’nin fresk bölümünde eğitim aldı (1945-1950). 1950'de İstanbul'a gelerek Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü'ne girdi ve Zühtü Müridoğlu'nun atölyesinde heykel çalışmalarına katıldı. Akademi’den mezun olduktan sonra Türkiye Ressamlar Cemiyeti’ne katıldı ve büyük pano ile dekoratif resim çalışmalarına ağırlık verdi. Ayrıca fresk ve sgraffito türünde duvar resimleri yaptı, gravür ve desenler çizdi. İlk kişisel sergisini 1955’te açtı.

1966 yılına kadar yöresel köylü figürleri üzerine çalışan Acar, bu tarihten sonra doğayı incelemeye ve kuşlar, denizler, ormanlar, balıklar gibi doğa temalı eserler üretmeye başladı. Türkiye’de Doğayı Koruma Vakfı’na katılarak, soyları tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan kuşların korunması için çalıştı. Urfa’nın Birecik yöresindeki kelaynak kuşlarının korunmasında önemli rol oynadı.

    Lot No: 2

    Lot: 2

    Salih Acar-Kağıt Üzeri Karışık Teknik 45x32 cm Salih Acar 1927 yılında Filibe'de doğdu. İlk ve orta öğrenimini burada tamamladıktan sonra, Sofya Güzel Sanatlar Akademisi’nin fresk bölümünde eğitim aldı (1945-1950). 1950'de İstanbul'a gelerek Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü'ne girdi ve Zühtü Müridoğlu'nun atölyesinde heykel çalışmalarına katıldı. Akademi’den mezun olduktan sonra Türkiye Ressamlar Cemiyeti’ne katıldı ve büyük pano ile dekoratif resim çalışmalarına ağırlık verdi. Ayrıca fresk ve sgraffito türünde duvar resimleri yaptı, gravür ve desenler çizdi. İlk kişisel sergisini 1955’te açtı. 1966 yılına kadar yöresel köylü figürleri üzerine çalışan Acar, bu tarihten sonra doğayı incelemeye ve kuşlar, denizler, ormanlar, balıklar gibi doğa temalı eserler üretmeye başladı. Türkiye’de Doğayı Koruma Vakfı’na katılarak, soyları tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan kuşların korunması için çalıştı. Urfa’nın Birecik yöresindeki kelaynak kuşlarının korunmasında önemli rol oynadı.

    TLSatıldı
  • Auacracus Kocoba-Tuval Üzeri Yağlı Boya
50x50 cm

    Lot No: 3

    Lot: 3

    Auacracus Kocoba-Tuval Üzeri Yağlı Boya 50x50 cm

    TLSatıldı
  • İrfan Çiftçi-Tuval Üzeri Yağlı Boya "İstanbul"
60x50 cm

    Lot No: 4

    Lot: 4

    İrfan Çiftçi-Tuval Üzeri Yağlı Boya "İstanbul" 60x50 cm

    TLSatıldı
  • Mohammed Ali Afrazi-Tuval Üzeri Yağlı Boya "Peyzaj"
59x28 cm

Mohammed Ali Afrazi
Profesör Mohammed Ali Afrazi, 1954 yılında Gilan Eyaleti'nin Anzali şehrinde doğdu. Büyüdüğü şehrin güzel doğası, sanatçının gelişmesine ilham kaynağı oldu ve küçük yaşlardan itibaren resim konusunda hevesliydi. Ünlü ressam Albert Vartanian gibi sanatçılardan ilham alan Afrazi, binlerce yağlı boya tablo resimledi. Son 40 yılda, 90'ın üzerinde ulusal ve uluslararası galeride eserleri sergilendi.

    Lot No: 5

    Lot: 5

    Mohammed Ali Afrazi-Tuval Üzeri Yağlı Boya "Peyzaj" 59x28 cm Mohammed Ali Afrazi Profesör Mohammed Ali Afrazi, 1954 yılında Gilan Eyaleti'nin Anzali şehrinde doğdu. Büyüdüğü şehrin güzel doğası, sanatçının gelişmesine ilham kaynağı oldu ve küçük yaşlardan itibaren resim konusunda hevesliydi. Ünlü ressam Albert Vartanian gibi sanatçılardan ilham alan Afrazi, binlerce yağlı boya tablo resimledi. Son 40 yılda, 90'ın üzerinde ulusal ve uluslararası galeride eserleri sergilendi.

    TLSatıldı
  • H. Arabacıbaşı-Tuval Üzeri Yağlı Boya "Peyzaj"
64x83 cm

    Lot No: 6

    Lot: 6

    H. Arabacıbaşı-Tuval Üzeri Yağlı Boya "Peyzaj" 64x83 cm

    TLSatıldı
  • Avrupa-Tuval Üzeri Yağlı Boya
90x60 cm

    Lot No: 7

    Lot: 7

    Avrupa-Tuval Üzeri Yağlı Boya 90x60 cm

    TLSatıldı
  • Ali Kartal-Kağıt Üzeri Sulu Boya
63x49 cm

    Lot No: 8

    Lot: 8

    Ali Kartal-Kağıt Üzeri Sulu Boya 63x49 cm

    TLSatıldı
  • Vladimir Sorokovoy-Tuval Üzeri Yağlı Boya "Şerbetçi"
47x57 cm

    Lot No: 9

    Lot: 9

    Vladimir Sorokovoy-Tuval Üzeri Yağlı Boya "Şerbetçi" 47x57 cm

    TLSatıldı
  • Avrupa-Gravür
54x64 cm

    Lot No: 10

    Lot: 10

    Avrupa-Gravür 54x64 cm

    TLSatıldı
  • Afet Demet-Duralit Üzeri Yağlı Boya 
57x30 cm

    Lot No: 11

    Lot: 11

    Afet Demet-Duralit Üzeri Yağlı Boya 57x30 cm

    TLSatıldı
  • İmza Okunamadı-Tuval Üzeri Yağlı Boya "Portre"
38x49 cm

    Lot No: 12

    Lot: 12

    İmza Okunamadı-Tuval Üzeri Yağlı Boya "Portre" 38x49 cm

    TLSatıldı
  • Hasan Taşdemir-Tuval Üzeri Yağlı Boya
60x40 cm

Hasan Taşdemir
1949 yılında Bakü'de doğmuş, Azerbaycanlı Türk bir ressamdır. İlk resim eğitimini Bakü'deki Azim Azimzade Okulu'nda almıştır. Okulunu birincilikle bitiren Taşdemir, 1973-1979 yılları arasında Tiflis Devlet Resim Akademisi'ne devam etmiş ve buradan başarıyla mezun olmuştur. 1980 yılında Bakü Devlet Üniversitesi'nde öğretmenlik yapmaya başlamıştır. Evli olan Taşdemir'in iki çocuğu bulunmaktadır. Hem Türkiye'de hem de Bakü'de çalışmalarına devam eden sanatçı, İstanbul ve Bodrum'da da eserler üretmektedir. İstanbul doğasını konu alan birçok resminde; eski ustaları anımsatan sıcaklık, titizlik, incelikli yaklaşım ve renkçi anlatımı ile tanınmaktadır. Fırça vuruşlarındaki ustalık, araştırma ve gözlem zenginliği, resimlerine çağdaş ve alıcı bir nitelik kazandırmaktadır. Hasan Taşdemir'in eserleri Almanya, Finlandiya, Çekoslovakya, Türkiye, Tiflis ve Moskova'da birçok sergide yer almıştır. Rusya Ressamlar Birliği ve Azerbaycan Ressamlar Birliği üyesi olan sanatçının eserleri Azerbaycan kültüründe önemli bir yere sahiptir. Sanatçının aldığı ödüller arasında 1975 Moskova Ressamlar Birliği Birincilik ödülü, 1977 Moskova Ressamlar Akademisi Birincilik ödülü, 1987 Çekoslovakya Exlibris Birincilik ödülü, 1989 Bakü Exlibris Birincilik ödülü ve 2008 Azerbaycan "Olimpiya, Kültür ve Spor" müsabakasında Grafik dalında Birincilik ödülü bulunmaktadır.

    Lot No: 13

    Lot: 13

    Hasan Taşdemir-Tuval Üzeri Yağlı Boya 60x40 cm Hasan Taşdemir 1949 yılında Bakü'de doğmuş, Azerbaycanlı Türk bir ressamdır. İlk resim eğitimini Bakü'deki Azim Azimzade Okulu'nda almıştır. Okulunu birincilikle bitiren Taşdemir, 1973-1979 yılları arasında Tiflis Devlet Resim Akademisi'ne devam etmiş ve buradan başarıyla mezun olmuştur. 1980 yılında Bakü Devlet Üniversitesi'nde öğretmenlik yapmaya başlamıştır. Evli olan Taşdemir'in iki çocuğu bulunmaktadır. Hem Türkiye'de hem de Bakü'de çalışmalarına devam eden sanatçı, İstanbul ve Bodrum'da da eserler üretmektedir. İstanbul doğasını konu alan birçok resminde; eski ustaları anımsatan sıcaklık, titizlik, incelikli yaklaşım ve renkçi anlatımı ile tanınmaktadır. Fırça vuruşlarındaki ustalık, araştırma ve gözlem zenginliği, resimlerine çağdaş ve alıcı bir nitelik kazandırmaktadır. Hasan Taşdemir'in eserleri Almanya, Finlandiya, Çekoslovakya, Türkiye, Tiflis ve Moskova'da birçok sergide yer almıştır. Rusya Ressamlar Birliği ve Azerbaycan Ressamlar Birliği üyesi olan sanatçının eserleri Azerbaycan kültüründe önemli bir yere sahiptir. Sanatçının aldığı ödüller arasında 1975 Moskova Ressamlar Birliği Birincilik ödülü, 1977 Moskova Ressamlar Akademisi Birincilik ödülü, 1987 Çekoslovakya Exlibris Birincilik ödülü, 1989 Bakü Exlibris Birincilik ödülü ve 2008 Azerbaycan "Olimpiya, Kültür ve Spor" müsabakasında Grafik dalında Birincilik ödülü bulunmaktadır.

    TLSatıldı
  • C.Aral-Tuval Üzeri Yağlı Boya
70x50 cm

    Lot No: 14

    Lot: 14

    C.Aral-Tuval Üzeri Yağlı Boya 70x50 cm

    TLSatıldı
  • Hüseyin Bozoğlan-Tuval Üzeri Yağlı Boya
73x88 cm

Hüseyin Bozoğlan
1974 yılında Hatay’da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini doğum büyüdüğü yerde tamamladı. 2003 yılında Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim bölümünden mezun oldu. Günümüzde Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nde Sanat ve Tasarım öğretim üyesidir. Eserlerinin birçoğunda çocukluğuna ait bazı anıara yer vermiştir. Boyalarını tamamen doğal yollarla elde edip o şekilde güzel eserler ortaya çıkarmaya çalışıyor. Bu kök boyalarını kına ve ceviz kabuğu ile elde eden Hüseyin Bozoğlan, özellikle çok hoş bir görünüme sahip olan kahverengi ve yeşil tonları ile ön plana çıkıyor. Genellikle peyzaj eserleri ile bilinen Hüseyin Bozoğlan’ın farklı tarzda resmettiği eserleri de bulunmaktadır.

    Lot No: 15

    Lot: 15

    Hüseyin Bozoğlan-Tuval Üzeri Yağlı Boya 73x88 cm Hüseyin Bozoğlan 1974 yılında Hatay’da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini doğum büyüdüğü yerde tamamladı. 2003 yılında Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim bölümünden mezun oldu. Günümüzde Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nde Sanat ve Tasarım öğretim üyesidir. Eserlerinin birçoğunda çocukluğuna ait bazı anıara yer vermiştir. Boyalarını tamamen doğal yollarla elde edip o şekilde güzel eserler ortaya çıkarmaya çalışıyor. Bu kök boyalarını kına ve ceviz kabuğu ile elde eden Hüseyin Bozoğlan, özellikle çok hoş bir görünüme sahip olan kahverengi ve yeşil tonları ile ön plana çıkıyor. Genellikle peyzaj eserleri ile bilinen Hüseyin Bozoğlan’ın farklı tarzda resmettiği eserleri de bulunmaktadır.

    TLSatıldı
  • Fevzi Tepe-Tuval Üzeri Yağlı Boya
50x70 cm

    Lot No: 16

    Lot: 16

    Fevzi Tepe-Tuval Üzeri Yağlı Boya 50x70 cm

    TLSatıldı
  • Gülay Baran-Tuval Üzeri Yağlı Boya
50x50 cm

Gülay Baran
Ankara doğumlu olan sanatçı, çalışmalarını halen Ankara’da sürdürmektedir. İstanbul’da yaşadığı yıllarda Mahir Güven ile çalışma fırsatı bulan sanatçı, Ankara’da uzun yıllar Haluk Evitan ile resim yapmıştır. Ayrıca Bilkent Güzel Sanatlar Fakültesi’nde Hayati Misman atölyesinde özel öğrenci olarak gravür eğitimi almıştır. Halen resim çalışmalarına Atölye E Sanat Grubu ile beraber devam etmektedir.

    Lot No: 17

    Lot: 17

    Gülay Baran-Tuval Üzeri Yağlı Boya 50x50 cm Gülay Baran Ankara doğumlu olan sanatçı, çalışmalarını halen Ankara’da sürdürmektedir. İstanbul’da yaşadığı yıllarda Mahir Güven ile çalışma fırsatı bulan sanatçı, Ankara’da uzun yıllar Haluk Evitan ile resim yapmıştır. Ayrıca Bilkent Güzel Sanatlar Fakültesi’nde Hayati Misman atölyesinde özel öğrenci olarak gravür eğitimi almıştır. Halen resim çalışmalarına Atölye E Sanat Grubu ile beraber devam etmektedir.

    TLSatıldı
  • M. Naceef Zadeh-Tuval Üzeri Yağlı Boya
49x39 cm

    Lot No: 18

    Lot: 18

    M. Naceef Zadeh-Tuval Üzeri Yağlı Boya 49x39 cm

    TLSatıldı
  • A. Zarov-Tuval Üzeri Yağlı Boya
50x40 cm

    Lot No: 19

    Lot: 19

    A. Zarov-Tuval Üzeri Yağlı Boya 50x40 cm

    TLSatıldı
  • Mohammed Ali Afrazi-Tuval Üzeri Yağlı Boya "Peyzaj"
38x59 cm

Mohammed Ali Afrazi
Profesör Mohammed Ali Afrazi, 1954 yılında Gilan Eyaleti'nin Anzali şehrinde doğdu. Büyüdüğü şehrin güzel doğası, sanatçının gelişmesine ilham kaynağı oldu ve küçük yaşlardan itibaren resim konusunda hevesliydi. Ünlü ressam Albert Vartanian gibi sanatçılardan ilham alan Afrazi, binlerce yağlı boya tablo resimledi. Son 40 yılda, 90'ın üzerinde ulusal ve uluslararası galeride eserleri sergilendi.

    Lot No: 20

    Lot: 20

    Mohammed Ali Afrazi-Tuval Üzeri Yağlı Boya "Peyzaj" 38x59 cm Mohammed Ali Afrazi Profesör Mohammed Ali Afrazi, 1954 yılında Gilan Eyaleti'nin Anzali şehrinde doğdu. Büyüdüğü şehrin güzel doğası, sanatçının gelişmesine ilham kaynağı oldu ve küçük yaşlardan itibaren resim konusunda hevesliydi. Ünlü ressam Albert Vartanian gibi sanatçılardan ilham alan Afrazi, binlerce yağlı boya tablo resimledi. Son 40 yılda, 90'ın üzerinde ulusal ve uluslararası galeride eserleri sergilendi.

    TLSatıldı
  • Ziyad Sultanov-Tuval Üzeri Yağlı Boya
45x60 cm

Ziyad Sultanov
1959 yılında Azerbaycan'ın Bakü şehrinde doğdu.
1986 yılında Nasrettin Tusi Azerbaycan Devlet Üniversitesi Resim bölümünü üstün başarı derecesi ile tamamladı.

Diploma projesi, üniversitenin müzesinde sergilenmeye hak kazandı. İlk sergisini 1983'de Moskova'da açtı. 1987'de St. Petersburg Akademisi'nde çalıştı.
1988 yılında Azerbaycan Ressamlar Birliği ve Rus Ressamlar Birliği’nin üyesi olan sanatçı 1990'da "Dünya Ressamlar Sergisi"ne katıldı.

Sultanov'un eserleri ABD, İngiltere, Avusturya, Fransa ve Almanya'da da sergilendi.
Sanatçı 1995 yılına kadar çalışmalarını Azerbaycan’da sürdürdü.
1995 yılında İstanbul’a yerleşti. 2024 yılında yaşama veda etmiştir.

    Lot No: 21

    Lot: 21

    Ziyad Sultanov-Tuval Üzeri Yağlı Boya 45x60 cm Ziyad Sultanov 1959 yılında Azerbaycan'ın Bakü şehrinde doğdu. 1986 yılında Nasrettin Tusi Azerbaycan Devlet Üniversitesi Resim bölümünü üstün başarı derecesi ile tamamladı. Diploma projesi, üniversitenin müzesinde sergilenmeye hak kazandı. İlk sergisini 1983'de Moskova'da açtı. 1987'de St. Petersburg Akademisi'nde çalıştı. 1988 yılında Azerbaycan Ressamlar Birliği ve Rus Ressamlar Birliği’nin üyesi olan sanatçı 1990'da "Dünya Ressamlar Sergisi"ne katıldı. Sultanov'un eserleri ABD, İngiltere, Avusturya, Fransa ve Almanya'da da sergilendi. Sanatçı 1995 yılına kadar çalışmalarını Azerbaycan’da sürdürdü. 1995 yılında İstanbul’a yerleşti. 2024 yılında yaşama veda etmiştir.

    TLSatıldı
  • Cafer Bater-Kağıt Üzeri Sulu Boya
62x47 cm

Cafer Bater
1913 yılında doğan Cafer Bater, küçük yaşlardan itibaren resim çalışmalarına başlamıştır. 1950'li yıllarda çalışmalarını sulu boya türünde yoğunlaştırmış ve ilk sergisini 1957'de İstanbul'da açmıştır. Ayrıca Fransa, İspanya ve İsviçre'de sergiler düzenlemiştir. Sanatçı, 1970'lerde Sulu boya Ressamları arasındaki ilk gruplaşma hareketinin öncüsü olmuştur. Kendisi gibi suluboya üzerine yoğunlaşan ressam arkadaşlarıyla birlikte "Sulu Boya Ressamları Grubu"nu kurmuştur. 5 Aralık 1970'te ilk ortak sergilerini Ankara'da açmışlardır. Sanatçı, 1994 yılında İstanbul'da vefat etmiştir.

    Lot No: 22

    Lot: 22

    Cafer Bater-Kağıt Üzeri Sulu Boya 62x47 cm Cafer Bater 1913 yılında doğan Cafer Bater, küçük yaşlardan itibaren resim çalışmalarına başlamıştır. 1950'li yıllarda çalışmalarını sulu boya türünde yoğunlaştırmış ve ilk sergisini 1957'de İstanbul'da açmıştır. Ayrıca Fransa, İspanya ve İsviçre'de sergiler düzenlemiştir. Sanatçı, 1970'lerde Sulu boya Ressamları arasındaki ilk gruplaşma hareketinin öncüsü olmuştur. Kendisi gibi suluboya üzerine yoğunlaşan ressam arkadaşlarıyla birlikte "Sulu Boya Ressamları Grubu"nu kurmuştur. 5 Aralık 1970'te ilk ortak sergilerini Ankara'da açmışlardır. Sanatçı, 1994 yılında İstanbul'da vefat etmiştir.

    TLSatıldı
  • Kamil Aslanger-Tuval Üzeri Yağlı Boya
46x60 cm

Kamil Aslanger
Türk ressam ve sanat eğitimcisidir. Eğitimini ve sanat çalışmalarını Türkiye'de sürdüren Aslanger, resim sanatında özellikle peyzaj ve figüratif çalışmalarla tanınmaktadır. Uzun yıllar boyunca çeşitli sanat kurumlarında eğitim vermiş ve genç sanatçılara yol göstermiştir. Çalışmalarında genellikle doğanın ve insan figürlerinin estetik ve duygusal yönlerini ön plana çıkaran Aslanger, aynı zamanda birçok sergide yer almış ve eserleri ulusal ve uluslararası koleksiyonlarda yer bulmuştur. Kamil Aslanger'in sanata olan katkıları, hem öğretmen hem de sanatçı olarak Türk sanat dünyasında önemli bir yere sahiptir.

    Lot No: 23

    Lot: 23

    Kamil Aslanger-Tuval Üzeri Yağlı Boya 46x60 cm Kamil Aslanger Türk ressam ve sanat eğitimcisidir. Eğitimini ve sanat çalışmalarını Türkiye'de sürdüren Aslanger, resim sanatında özellikle peyzaj ve figüratif çalışmalarla tanınmaktadır. Uzun yıllar boyunca çeşitli sanat kurumlarında eğitim vermiş ve genç sanatçılara yol göstermiştir. Çalışmalarında genellikle doğanın ve insan figürlerinin estetik ve duygusal yönlerini ön plana çıkaran Aslanger, aynı zamanda birçok sergide yer almış ve eserleri ulusal ve uluslararası koleksiyonlarda yer bulmuştur. Kamil Aslanger'in sanata olan katkıları, hem öğretmen hem de sanatçı olarak Türk sanat dünyasında önemli bir yere sahiptir.

    TLSatıldı
  • Nükhet İmzalı-Kağıt Üzeri Sulu Boya
18x27 cm

    Lot No: 24

    Lot: 24

    Nükhet İmzalı-Kağıt Üzeri Sulu Boya 18x27 cm

    TLSatıldı
  • Mustafa Ayaz-Kağıt Üzeri Karışık Teknik
20x29 cm

Mustafa Ayaz
1938 yılında Trabzon'un Çaykara kazasında doğdu. Sanat hayatına zorlu bir çocukluk geçirdiği yıllarda başladı. İlk resim eğitimini İstanbul'da aldıktan sonra Gazi Eğitim Enstitüsü'nde öğrenimini sürdürdü ve buradan mezun oldu. Uzun yıllar resim öğretmenliği ve hocalık yaptı. Türkiye'nin yanı sıra Hindistan, Kuveyt, Mısır gibi ülkelerde kişisel sergiler açtı ve pek çok uluslararası sergiye katıldı. Ayaz'ın eserleri hem yurt içinde hem de yurt dışında birçok koleksiyonda yer almakta olup, Türk çağdaş resminin önemli isimlerinden biri olarak kabul edilir.

    Lot No: 25

    Lot: 25

    Mustafa Ayaz-Kağıt Üzeri Karışık Teknik 20x29 cm Mustafa Ayaz 1938 yılında Trabzon'un Çaykara kazasında doğdu. Sanat hayatına zorlu bir çocukluk geçirdiği yıllarda başladı. İlk resim eğitimini İstanbul'da aldıktan sonra Gazi Eğitim Enstitüsü'nde öğrenimini sürdürdü ve buradan mezun oldu. Uzun yıllar resim öğretmenliği ve hocalık yaptı. Türkiye'nin yanı sıra Hindistan, Kuveyt, Mısır gibi ülkelerde kişisel sergiler açtı ve pek çok uluslararası sergiye katıldı. Ayaz'ın eserleri hem yurt içinde hem de yurt dışında birçok koleksiyonda yer almakta olup, Türk çağdaş resminin önemli isimlerinden biri olarak kabul edilir.

    TLSatıldı
  • Vural İmzalı-Tuval Üzeri Yağlı Boya
70x100 cm

    Lot No: 26

    Lot: 26

    Vural İmzalı-Tuval Üzeri Yağlı Boya 70x100 cm

    TLSatıldı
  • Cevriye Özgezer-Tuval Üzeri Yağlı Boya
60x60 cm

Cevriye Özgezer
1980 yılında Hatay ilinin Dörtyol ilçesinde doğan sanatçı, 1998 yılında Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel bölümüne başladı ve 2003 yılında mezun oldu. Sanatında, yaşadığı şehirlerin dokusunu ve geçmişini yansıtmayı amaçlıyor. Ankara'nın gri tonlarında kaybolmuş renkleri ve güzellikleri ön plana çıkarmaya çalışırken; eski evler, yaşanmışlıklar ve komşuluk ilişkilerinin samimiyetini renklerle ifade etmeye odaklanıyor. Aynı zamanda yeni binaların ve kentsel dönüşümün toplumu nasıl etkilediğini ve yabancılaşmayı resimleriyle anlatıyor.

Sanatçı, ilk kişisel sergisini 2022 yılında Akdora Sanatevi'nde açmış, aynı yıl içinde Gallery Anatolia'da ikinci kişisel sergisini gerçekleştirmiştir. ArtAnkara 2023 ve Artcontact 2023 gibi birçok karma sergiye katılmış ve eserlerini çeşitli müzayedelerde sergilemektedir.

    Lot No: 27

    Lot: 27

    Cevriye Özgezer-Tuval Üzeri Yağlı Boya 60x60 cm Cevriye Özgezer 1980 yılında Hatay ilinin Dörtyol ilçesinde doğan sanatçı, 1998 yılında Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel bölümüne başladı ve 2003 yılında mezun oldu. Sanatında, yaşadığı şehirlerin dokusunu ve geçmişini yansıtmayı amaçlıyor. Ankara'nın gri tonlarında kaybolmuş renkleri ve güzellikleri ön plana çıkarmaya çalışırken; eski evler, yaşanmışlıklar ve komşuluk ilişkilerinin samimiyetini renklerle ifade etmeye odaklanıyor. Aynı zamanda yeni binaların ve kentsel dönüşümün toplumu nasıl etkilediğini ve yabancılaşmayı resimleriyle anlatıyor. Sanatçı, ilk kişisel sergisini 2022 yılında Akdora Sanatevi'nde açmış, aynı yıl içinde Gallery Anatolia'da ikinci kişisel sergisini gerçekleştirmiştir. ArtAnkara 2023 ve Artcontact 2023 gibi birçok karma sergiye katılmış ve eserlerini çeşitli müzayedelerde sergilemektedir.

    TLSatıldı
  • Fikret Öztürk-Tuval Üzeri Yağlı Boya
80x100 cm

Fikret Öztürk
1961 yılında Eskişehir'de doğmuş bir sanatçıdır. 1988 yılında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü'nden mezun olmuştur. Sanatı kavramsal figüratif kompozisyonlardan oluşmaktadır. 1989 yılından bu yana birçok kişisel sergi açmış ve karma sergilere katılmıştır.

    Lot No: 28

    Lot: 28

    Fikret Öztürk-Tuval Üzeri Yağlı Boya 80x100 cm Fikret Öztürk 1961 yılında Eskişehir'de doğmuş bir sanatçıdır. 1988 yılında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü'nden mezun olmuştur. Sanatı kavramsal figüratif kompozisyonlardan oluşmaktadır. 1989 yılından bu yana birçok kişisel sergi açmış ve karma sergilere katılmıştır.

    TLSatıldı
  • Zafer Dilekçi-Pres Tuval Üzeri Yağlı Boya
25x35 cm

Zafer Dilekçi
Sanatçı, 1978 yılında Ankara’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Ankara’da tamamladıktan sonra 2002 yılında Erciyes Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nden derece ile mezun oldu. 2006 yılında ise Kocaeli Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Resim–İş Eğitimi Bölümü, Pedagojik Formasyon Eğitimi’ni tamamladı. 2005-2008 yılları arasında Kocaeli ve Ankara’da görsel sanatlar öğretmeni olarak görev yaptı ve 2008 yılından beri Eskişehir’de görsel sanatlar öğretmeni olarak görev yapmaya devam etmektedir.

    Lot No: 29

    Lot: 29

    Zafer Dilekçi-Pres Tuval Üzeri Yağlı Boya 25x35 cm Zafer Dilekçi Sanatçı, 1978 yılında Ankara’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Ankara’da tamamladıktan sonra 2002 yılında Erciyes Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nden derece ile mezun oldu. 2006 yılında ise Kocaeli Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Resim–İş Eğitimi Bölümü, Pedagojik Formasyon Eğitimi’ni tamamladı. 2005-2008 yılları arasında Kocaeli ve Ankara’da görsel sanatlar öğretmeni olarak görev yaptı ve 2008 yılından beri Eskişehir’de görsel sanatlar öğretmeni olarak görev yapmaya devam etmektedir.

    TLSatıldı
  • Ender Dandul-Kağıt Üzeri Sulu Boya
35x24 cm

Ender Dandul
1955 yılında Mudanya’da doğmuştur. 1978 yılında, İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi, bu günkü adıyla Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'ni bitirdiğinden beri tasarımcı, ressam, öğretim üyesi olarak sanatsal yaşamını İstanbul'da sürdürmektedir. Günümüze kadar çocuklar için; birçok hikâye, masal, eğitim kitabı görsellerini hazırlamış, grafik tasarımlarını yapmıştır.

    Lot No: 30

    Lot: 30

    Ender Dandul-Kağıt Üzeri Sulu Boya 35x24 cm Ender Dandul 1955 yılında Mudanya’da doğmuştur. 1978 yılında, İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi, bu günkü adıyla Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'ni bitirdiğinden beri tasarımcı, ressam, öğretim üyesi olarak sanatsal yaşamını İstanbul'da sürdürmektedir. Günümüze kadar çocuklar için; birçok hikâye, masal, eğitim kitabı görsellerini hazırlamış, grafik tasarımlarını yapmıştır.

    TLSatıldı
  • Nimet Berdan-Karton Üzeri Yağlı Boya "Natürmort"
22x29 cm

Nimet Berdan 
1918’de doğdu ve 2001’de hayatını kaybetti. Sanatçılar Rotella Mimmo, Siegfried Klapper, Grigori Vasilevich Bonya, Joyce Ballantyne ve Nazem Al Jaafari aynı kuşaktan. Ağırlıklı olarak 1930’larda büyümüş olmasından yaratıcı bir şekilde etkilenmişti. Küresel ölçekte bu dönem, dünyanın egemen politik felsefeleri – marksist sosyalizm, kapitalist demokrasi ve hem komünizm hem de faşizmin totalitarizmi arasındaki çatışmayla en iyi şekilde tanımlanabilir. Sovyetler Birliği’nde Stalin’in hükümeti, ilk Beş Yıllık Plan’ın talep ettiği hızlı sanayileşmeyi uygulamak için acil fonlara ihtiyaç duyuyordu. Leningrad’daki (St.Petersburg) Devlet Ermitaj Müzesi’ndeki hazineleri satmak için gizli bir teklif başlattı; bunların birçoğu New York merkezli sanat işleri şirketi Knoedler aracılığıyla Andrew Mellon’un koleksiyonuna giden eski ustaların iki yüz elli benzersiz tablosundan oluşan birincil bir liste de içeriyor.

    Lot No: 31

    Lot: 31

    Nimet Berdan-Karton Üzeri Yağlı Boya "Natürmort" 22x29 cm Nimet Berdan 1918’de doğdu ve 2001’de hayatını kaybetti. Sanatçılar Rotella Mimmo, Siegfried Klapper, Grigori Vasilevich Bonya, Joyce Ballantyne ve Nazem Al Jaafari aynı kuşaktan. Ağırlıklı olarak 1930’larda büyümüş olmasından yaratıcı bir şekilde etkilenmişti. Küresel ölçekte bu dönem, dünyanın egemen politik felsefeleri – marksist sosyalizm, kapitalist demokrasi ve hem komünizm hem de faşizmin totalitarizmi arasındaki çatışmayla en iyi şekilde tanımlanabilir. Sovyetler Birliği’nde Stalin’in hükümeti, ilk Beş Yıllık Plan’ın talep ettiği hızlı sanayileşmeyi uygulamak için acil fonlara ihtiyaç duyuyordu. Leningrad’daki (St.Petersburg) Devlet Ermitaj Müzesi’ndeki hazineleri satmak için gizli bir teklif başlattı; bunların birçoğu New York merkezli sanat işleri şirketi Knoedler aracılığıyla Andrew Mellon’un koleksiyonuna giden eski ustaların iki yüz elli benzersiz tablosundan oluşan birincil bir liste de içeriyor.

    TLSatıldı
  • Teymur Ağalıoğlu-Duralit Üzeri Yağlı Boya
28x29 cm 

Teymur Ağalıoğlu
1953, Gürcistan doğumlu olan Teymur Ağalıoğlu, 1976’da Bakü Ezim-Ezimzade Devlet Ressamlık okulu ve 1981 de Tiflis Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü’den mezun oldu. 50’den fazla karma ve kişisel sergisi olan sanatçının T.C Kültür Bakanlğı, Denizli Belediyesi, Alanya Müzesi, Malezya, Fransa, İngiltere, ABD, Avustralya, İsviçre, Hollanda ve Almanya’da özel koleksiyonlarda eserleri bulunmaktadır.

    Lot No: 32

    Lot: 32

    Teymur Ağalıoğlu-Duralit Üzeri Yağlı Boya 28x29 cm Teymur Ağalıoğlu 1953, Gürcistan doğumlu olan Teymur Ağalıoğlu, 1976’da Bakü Ezim-Ezimzade Devlet Ressamlık okulu ve 1981 de Tiflis Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü’den mezun oldu. 50’den fazla karma ve kişisel sergisi olan sanatçının T.C Kültür Bakanlğı, Denizli Belediyesi, Alanya Müzesi, Malezya, Fransa, İngiltere, ABD, Avustralya, İsviçre, Hollanda ve Almanya’da özel koleksiyonlarda eserleri bulunmaktadır.

    TLSatıldı
  • Teymur Ağalıoğlu-Tuval Üzeri Yağlı Boya
20x14 cm

Teymur Ağalıoğlu
1953, Gürcistan doğumlu olan Teymur Ağalıoğlu, 1976’da Bakü Ezim-Ezimzade Devlet Ressamlık okulu ve 1981 de Tiflis Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü’den mezun oldu. 50’den fazla karma ve kişisel sergisi olan sanatçının T.C Kültür Bakanlğı, Denizli Belediyesi, Alanya Müzesi, Malezya, Fransa, İngiltere, ABD, Avustralya, İsviçre, Hollanda ve Almanya’da özel koleksiyonlarda eserleri bulunmaktadır.

    Lot No: 33

    Lot: 33

    Teymur Ağalıoğlu-Tuval Üzeri Yağlı Boya 20x14 cm Teymur Ağalıoğlu 1953, Gürcistan doğumlu olan Teymur Ağalıoğlu, 1976’da Bakü Ezim-Ezimzade Devlet Ressamlık okulu ve 1981 de Tiflis Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü’den mezun oldu. 50’den fazla karma ve kişisel sergisi olan sanatçının T.C Kültür Bakanlğı, Denizli Belediyesi, Alanya Müzesi, Malezya, Fransa, İngiltere, ABD, Avustralya, İsviçre, Hollanda ve Almanya’da özel koleksiyonlarda eserleri bulunmaktadır.

    TLSatıldı
  • Van Gogh (Röprodüksiyon)-Tuval Üzeri Yağlı Boya "Natürmort"
60x90 cm

    Lot No: 34

    Lot: 34

    Van Gogh (Röprodüksiyon)-Tuval Üzeri Yağlı Boya "Natürmort" 60x90 cm

    TLSatıldı
  • Ahmet Birol Can-Tuval Üzeri Yağlı Boya
78x58 cm

    Lot No: 35

    Lot: 35

    Ahmet Birol Can-Tuval Üzeri Yağlı Boya 78x58 cm

    TLSatıldı
  • Şahlan Balkan-Duralit Üzeri Yağlı Boya
28x38  cm

    Lot No: 36

    Lot: 36

    Şahlan Balkan-Duralit Üzeri Yağlı Boya 28x38 cm

    TLSatıldı
  • Teymur Ağalıoğlu-Tuval Üzeri Yağlı Boya
29x20 cm

Teymur Ağalıoğlu
1953, Gürcistan doğumlu olan Teymur Ağalıoğlu, 1976’da Bakü Ezim-Ezimzade Devlet Ressamlık okulu ve 1981 de Tiflis Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü’den mezun oldu. 50’den fazla karma ve kişisel sergisi olan sanatçının T.C Kültür Bakanlğı, Denizli Belediyesi, Alanya Müzesi, Malezya, Fransa, İngiltere, ABD, Avustralya, İsviçre, Hollanda ve Almanya’da özel koleksiyonlarda eserleri bulunmaktadır.

    Lot No: 37

    Lot: 37

    Teymur Ağalıoğlu-Tuval Üzeri Yağlı Boya 29x20 cm Teymur Ağalıoğlu 1953, Gürcistan doğumlu olan Teymur Ağalıoğlu, 1976’da Bakü Ezim-Ezimzade Devlet Ressamlık okulu ve 1981 de Tiflis Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü’den mezun oldu. 50’den fazla karma ve kişisel sergisi olan sanatçının T.C Kültür Bakanlğı, Denizli Belediyesi, Alanya Müzesi, Malezya, Fransa, İngiltere, ABD, Avustralya, İsviçre, Hollanda ve Almanya’da özel koleksiyonlarda eserleri bulunmaktadır.

    TLSatıldı
  • Kayhan Aybatlı-Tuval Üzeri Yağlı Boya
38x28 cm

Kayhan Aybatlı
1959 yılında Yerköy’de doğan sanatçı, 1977'de Kuleli Askeri Lisesi'ni, 1981 yılında ise Kara Harp Okulu'nu tamamlamıştır. İzlenimcilik akımının geleneksel takipçilerinden olan Aybatlı, rahat bir fırçaya ve renkçi bir anlayışa sahiptir. Resimlerinde yağlı boya dışında pastel boyayı da ustalıkla kullanmaktadır. Yurt içinde ve yurt dışında birçok resmi ve özel koleksiyonda eserleri bulunan sanatçı, bugüne kadar 21 kişisel sergi açmış ve birçok karma sergiye katılmıştır. Oyak'ın düzenlediği resim yarışmalarında iki kez birincilik ödülü kazanmıştır. Ayrıca Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltraşlar Derneği üyesidir. Kültür Bakanlığı'nın 1995 yılında yayınladığı 'Ressamların Fırçasından İstanbul' isimli katalogda ve yine 2006 yılında düzenlenen 'Türkiye Resimleniyor' ile 'İstasyonlar' projelerinde yer almıştır. Emekli olduktan sonra Ankara'da kendi atölyesinde çalışmalarını sürdürmektedir.

    Lot No: 38

    Lot: 38

    Kayhan Aybatlı-Tuval Üzeri Yağlı Boya 38x28 cm Kayhan Aybatlı 1959 yılında Yerköy’de doğan sanatçı, 1977'de Kuleli Askeri Lisesi'ni, 1981 yılında ise Kara Harp Okulu'nu tamamlamıştır. İzlenimcilik akımının geleneksel takipçilerinden olan Aybatlı, rahat bir fırçaya ve renkçi bir anlayışa sahiptir. Resimlerinde yağlı boya dışında pastel boyayı da ustalıkla kullanmaktadır. Yurt içinde ve yurt dışında birçok resmi ve özel koleksiyonda eserleri bulunan sanatçı, bugüne kadar 21 kişisel sergi açmış ve birçok karma sergiye katılmıştır. Oyak'ın düzenlediği resim yarışmalarında iki kez birincilik ödülü kazanmıştır. Ayrıca Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltraşlar Derneği üyesidir. Kültür Bakanlığı'nın 1995 yılında yayınladığı 'Ressamların Fırçasından İstanbul' isimli katalogda ve yine 2006 yılında düzenlenen 'Türkiye Resimleniyor' ile 'İstasyonlar' projelerinde yer almıştır. Emekli olduktan sonra Ankara'da kendi atölyesinde çalışmalarını sürdürmektedir.

    TLSatıldı
  • Enis Aktaş-Duralit Üzeri Karışık Teknik
32x26 cm

Enis Aktaş
1956 Ankara'da doğdu. 1982'de Gazi Yüksek Öğretmen Okulu Resim Bölümü'nden mezun oldu. 2007 yılında Süleyman Demirel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nden emekli oldu.

    Lot No: 39

    Lot: 39

    Enis Aktaş-Duralit Üzeri Karışık Teknik 32x26 cm Enis Aktaş 1956 Ankara'da doğdu. 1982'de Gazi Yüksek Öğretmen Okulu Resim Bölümü'nden mezun oldu. 2007 yılında Süleyman Demirel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nden emekli oldu.

    TLSatıldı
  • İ. Noyan-Tuval Üzeri Yağlı Boya
34x44 cm

    Lot No: 40

    Lot: 40

    İ. Noyan-Tuval Üzeri Yağlı Boya 34x44 cm

    TLSatıldı
  • Mehmet Kanık-Tuval Üzeri Yağlı Boya
54x45 cm

    Lot No: 41

    Lot: 41

    Mehmet Kanık-Tuval Üzeri Yağlı Boya 54x45 cm

    TLSatıldı
  • İmza Okunamadı-Duralit Üzeri Yağlı Boya
17x23 cm

    Lot No: 42

    Lot: 42

    İmza Okunamadı-Duralit Üzeri Yağlı Boya 17x23 cm

    TLSatıldı
  • Osmanlı-Gravür
30x19 cm

    Lot No: 43

    Lot: 43

    Osmanlı-Gravür 30x19 cm

    TLSatıldı
  • Neşe Üçer-Tuval Üzeri Yağlı Boya
23x19 cm 

1946 yılında Ankara' da doğdu. TED Ankara Koleji'nden sonra, Roma' da "Overseas School of Rome" Amerikan okulunda lise öğrenimini tamamladı (1960 - 64), daha sonra Ankara Üniversitesi İtalyan Dili ve Edebiyatını bitirdi (1964 - 68). Resim çalışmalarına amatör olarak çok küçük yaşlarda başlamış olup, İtalya' da bulunduğu yıllarda Antonio Luccehesi ile 4 yıl akademik çalışmalar yaptı ve ilk olarak (1965), Türk Amerikan Derneği' nde karma sergiye katıldı. İlerleyen yıllarda (1981) Uzak Doğuda Malezya' nın Kuala Lumpur kentinde Chen Chong Sanat Okulunda "Chinese Brush Painting" (Çin Fırça Teknikleri) üzerine 3 yıl eğitim aldı ve karma sergilere katıldı. Ankara' da 1983 ve 1984 yıllarında ilk kişisel sergisi ile sanatseverlere uzak doğu fırça sanatını tanıtmış oldu.1983-86 yılları arasında Singapur' da ünlü sanatçı James Tan ile Geleneksel Çin Fırça Tekniğinden uzaklaşıp daha batı anlayışı ile yorumlu ve renkli olarak sulu boya çalışmalarını sürdürdü. 1986' da Türkiye' ye döndükten sonra bir müddet daha sulu boya çalışmalarına devam etti. Çin fırça tekniğini kullanan tek Türk sanatçı olma kimliğini taşıyan  Neşe ÜÇER 80' li yıllarda bu tekniğin ülkemizde fazla anlaşılmadığı için yağlıboya eserler yapmaya başlayarak günümüze ayak uydurmaya başladı. Zaman zaman yağlıboya çalışmalarında bu tekniğin etkisini hissetmemek kaçınılmazdı. İlk yağlı boya çalışmalarında sadece spatula kullanarak kendi özgün yorumu ve renkleriyle doğa çalışmıştır. Bu çalışmalar 5-6 yıl sürdü ve her zaman değişiklik arayışı içinde olduğu için karışık teknik ve fırça kullanarak yine en büyük tutkusu olan doğa, natürmort ve figüratif çalışmalar yaptı. Eserlerini empresyonist (izlenimci - yorumcu) tarzda, daha akıcı serbest fırça tekniğiyle çalışmalarını sürdürmektedir. Renk leke, ışık gölge ve bol boya en çok sevdiği ve kullandığı unsurlardır. Sanatçı "Resim, boya ve renklerle armoni içinde oynanan bir oyundur" der Bu güne kadar yurt içi ve yurt dışı olmak üzere 34 kişisel sergi açmış ve birçok karma sergi ve sanat fuarına katılmıştır. 11 yıl kendi adını taşıyan NÜ Sanatevi' nde resim dersleri verdi. Sanatçı AGSAD Anadolu Görsel Sanatlar Derneği, İstanbul Ressamlar Derneği ve Paris' teki İnt. Association of Art Critics' in üyesidir.

    Lot No: 44

    Lot: 44

    Neşe Üçer-Tuval Üzeri Yağlı Boya 23x19 cm 1946 yılında Ankara' da doğdu. TED Ankara Koleji'nden sonra, Roma' da "Overseas School of Rome" Amerikan okulunda lise öğrenimini tamamladı (1960 - 64), daha sonra Ankara Üniversitesi İtalyan Dili ve Edebiyatını bitirdi (1964 - 68). Resim çalışmalarına amatör olarak çok küçük yaşlarda başlamış olup, İtalya' da bulunduğu yıllarda Antonio Luccehesi ile 4 yıl akademik çalışmalar yaptı ve ilk olarak (1965), Türk Amerikan Derneği' nde karma sergiye katıldı. İlerleyen yıllarda (1981) Uzak Doğuda Malezya' nın Kuala Lumpur kentinde Chen Chong Sanat Okulunda "Chinese Brush Painting" (Çin Fırça Teknikleri) üzerine 3 yıl eğitim aldı ve karma sergilere katıldı. Ankara' da 1983 ve 1984 yıllarında ilk kişisel sergisi ile sanatseverlere uzak doğu fırça sanatını tanıtmış oldu.1983-86 yılları arasında Singapur' da ünlü sanatçı James Tan ile Geleneksel Çin Fırça Tekniğinden uzaklaşıp daha batı anlayışı ile yorumlu ve renkli olarak sulu boya çalışmalarını sürdürdü. 1986' da Türkiye' ye döndükten sonra bir müddet daha sulu boya çalışmalarına devam etti. Çin fırça tekniğini kullanan tek Türk sanatçı olma kimliğini taşıyan Neşe ÜÇER 80' li yıllarda bu tekniğin ülkemizde fazla anlaşılmadığı için yağlıboya eserler yapmaya başlayarak günümüze ayak uydurmaya başladı. Zaman zaman yağlıboya çalışmalarında bu tekniğin etkisini hissetmemek kaçınılmazdı. İlk yağlı boya çalışmalarında sadece spatula kullanarak kendi özgün yorumu ve renkleriyle doğa çalışmıştır. Bu çalışmalar 5-6 yıl sürdü ve her zaman değişiklik arayışı içinde olduğu için karışık teknik ve fırça kullanarak yine en büyük tutkusu olan doğa, natürmort ve figüratif çalışmalar yaptı. Eserlerini empresyonist (izlenimci - yorumcu) tarzda, daha akıcı serbest fırça tekniğiyle çalışmalarını sürdürmektedir. Renk leke, ışık gölge ve bol boya en çok sevdiği ve kullandığı unsurlardır. Sanatçı "Resim, boya ve renklerle armoni içinde oynanan bir oyundur" der Bu güne kadar yurt içi ve yurt dışı olmak üzere 34 kişisel sergi açmış ve birçok karma sergi ve sanat fuarına katılmıştır. 11 yıl kendi adını taşıyan NÜ Sanatevi' nde resim dersleri verdi. Sanatçı AGSAD Anadolu Görsel Sanatlar Derneği, İstanbul Ressamlar Derneği ve Paris' teki İnt. Association of Art Critics' in üyesidir.

    TLSatıldı
  • Çoban Ressam (Süleyman Şahin)-Tuval Üzeri Yağlı Boya 
39x29 cm

Süleyman Şahin
Sanatçı 14 Nisan 1949'da Günyüzü, Sivrihisar, Eskişehir'de doğdu. "Çoban Ressam" olarak tanınan ressam Süleyman Şahin ailevi nedenlerden ilkokul 4'üncü sınıfa kadar eğitim görüp yarıda bırakmıştır. Çocuk yaşlardan itibaren çalışmaya başlayarak Ankara'da geçimini sağlamak için çobanlık yapmaya başlayan Süleyman Şahin'in resime olan ilgisi ve yeteneği fark edilince sanata yönelmiştir. Çizdiği manzara resimlerinde kırsal yaşamı işlemesi ve geçmişte çobanlık yapması nedeniyle sanat çevrelerinde "Çoban Ressam" adıyla tanınmıştır. Sanatçı 1986'da yerleştiği Bursa'da Ressamlar Sokağı'nı kurarak burada yetenekli yeni ressamların yetişmesinde pay sahibi olmuştur. Resimlerinde Van Gogh, Edouard Manet, Claude Monet ve Sisley gibi büyük ressamları örnek almıştır. Çoban Ressam Süleyman Şahin'in çoğu yurt dışında olmak üzere özel kolleksiyonlarda müzelerde bulunan çizdiği doğa ve kırsal yaşamı anlatan 10 binin üzerinde portre çalışması vardır. Sanatçı evli olup yaşamını Bursa ve Ankara'da sürdürmektedir.

    Lot No: 45

    Lot: 45

    Çoban Ressam (Süleyman Şahin)-Tuval Üzeri Yağlı Boya 39x29 cm Süleyman Şahin Sanatçı 14 Nisan 1949'da Günyüzü, Sivrihisar, Eskişehir'de doğdu. "Çoban Ressam" olarak tanınan ressam Süleyman Şahin ailevi nedenlerden ilkokul 4'üncü sınıfa kadar eğitim görüp yarıda bırakmıştır. Çocuk yaşlardan itibaren çalışmaya başlayarak Ankara'da geçimini sağlamak için çobanlık yapmaya başlayan Süleyman Şahin'in resime olan ilgisi ve yeteneği fark edilince sanata yönelmiştir. Çizdiği manzara resimlerinde kırsal yaşamı işlemesi ve geçmişte çobanlık yapması nedeniyle sanat çevrelerinde "Çoban Ressam" adıyla tanınmıştır. Sanatçı 1986'da yerleştiği Bursa'da Ressamlar Sokağı'nı kurarak burada yetenekli yeni ressamların yetişmesinde pay sahibi olmuştur. Resimlerinde Van Gogh, Edouard Manet, Claude Monet ve Sisley gibi büyük ressamları örnek almıştır. Çoban Ressam Süleyman Şahin'in çoğu yurt dışında olmak üzere özel kolleksiyonlarda müzelerde bulunan çizdiği doğa ve kırsal yaşamı anlatan 10 binin üzerinde portre çalışması vardır. Sanatçı evli olup yaşamını Bursa ve Ankara'da sürdürmektedir.

    TLSatıldı
  • Selim Güventürk-Tuval Üzeri Yağlı Boya
32x41 cm

Selim Güventürk
1951 yılında Ankara'da doğan Güventürk, 1977 yılında ağaç maketleri ve heykeller üzerinde çalışırken, keşfettiği özgün yağlı boya tekniğiyle tanınır hale geldi. Bu tekniği yıllar içinde geliştirerek özgün bir tarz haline getirdi ve 40 yıldan fazla süredir yağlı boya resim çalışmalarını bu tekniğiyle sürdürmektedir. Fırça ve spatul kullanmadan gerçekleştirdiği bu tekniği, sürekli yeni keşifler ve uygulamalar için bir zemin oluşturmuş ve her yıl daha da gelişmiş eserler ortaya koymasını sağlamıştır. Bugüne kadar 3.000'e yakın eser üretmiş ve bunlar sanatseverler tarafından beğeniyle karşılanmıştır. Kişisel sergilerin yanı sıra birçok karma sergiye de katılan Güventürk, halen Ankara'daki kendi atölyesinde çalışmalarını sürdürmektedir.

    Lot No: 46

    Lot: 46

    Selim Güventürk-Tuval Üzeri Yağlı Boya 32x41 cm Selim Güventürk 1951 yılında Ankara'da doğan Güventürk, 1977 yılında ağaç maketleri ve heykeller üzerinde çalışırken, keşfettiği özgün yağlı boya tekniğiyle tanınır hale geldi. Bu tekniği yıllar içinde geliştirerek özgün bir tarz haline getirdi ve 40 yıldan fazla süredir yağlı boya resim çalışmalarını bu tekniğiyle sürdürmektedir. Fırça ve spatul kullanmadan gerçekleştirdiği bu tekniği, sürekli yeni keşifler ve uygulamalar için bir zemin oluşturmuş ve her yıl daha da gelişmiş eserler ortaya koymasını sağlamıştır. Bugüne kadar 3.000'e yakın eser üretmiş ve bunlar sanatseverler tarafından beğeniyle karşılanmıştır. Kişisel sergilerin yanı sıra birçok karma sergiye de katılan Güventürk, halen Ankara'daki kendi atölyesinde çalışmalarını sürdürmektedir.

    TLSatıldı
  • Neriman Oyman-Serigrafi Baskı (Islak İmzalı) Eserin Alt Kısmı Yağlı Boyadır.
41x55 cm

Neriman Oyman
1965 doğumlu Türk ressam, sanatı ve felsefeyi yaşam biçimi haline getirmiş ve 1990-1992 yılları arasında Avni Memedoğlu Atölyesi'nde çalışmıştır. 1992 yılından beri Asmalımescit'teki atölyesinde çalışmalarını sürdüren sanatçı
kişisel sergileri ile yurtdışına 400’den fazla resim ulaştırmış ve 30 kişisel sergi düzenlemiştir.

1996 yılından 2001 yılına kadar Efes Antik kentte eserleri sergilenen ressam, resmi yaşam biçimi olarak tanımlamış, dışavurumcu tarzda, fantastik nitelikli resimler yapmış ve düşüncelerinin resmini yaptığını ifade etmiştir. Eserleri, Askeri Müze, Efes Müzesi ve daha pek çok önemli koleksiyonda sergilenmiştir.

    Lot No: 47

    Lot: 47

    Neriman Oyman-Serigrafi Baskı (Islak İmzalı) Eserin Alt Kısmı Yağlı Boyadır. 41x55 cm Neriman Oyman 1965 doğumlu Türk ressam, sanatı ve felsefeyi yaşam biçimi haline getirmiş ve 1990-1992 yılları arasında Avni Memedoğlu Atölyesi'nde çalışmıştır. 1992 yılından beri Asmalımescit'teki atölyesinde çalışmalarını sürdüren sanatçı kişisel sergileri ile yurtdışına 400’den fazla resim ulaştırmış ve 30 kişisel sergi düzenlemiştir. 1996 yılından 2001 yılına kadar Efes Antik kentte eserleri sergilenen ressam, resmi yaşam biçimi olarak tanımlamış, dışavurumcu tarzda, fantastik nitelikli resimler yapmış ve düşüncelerinin resmini yaptığını ifade etmiştir. Eserleri, Askeri Müze, Efes Müzesi ve daha pek çok önemli koleksiyonda sergilenmiştir.

    TLSatıldı
  • Neriman Oyman-Serigrafi Baskı (Islak İmzalı) Eserin Alt Kısmı Yağlı Boyadır.
41x55 cm

Neriman Oyman
1965 doğumlu Türk ressam, sanatı ve felsefeyi yaşam biçimi haline getirmiş ve 1990-1992 yılları arasında Avni Memedoğlu Atölyesi'nde çalışmıştır. 1992 yılından beri Asmalımescit'teki atölyesinde çalışmalarını sürdüren sanatçı
kişisel sergileri ile yurtdışına 400’den fazla resim ulaştırmış ve 30 kişisel sergi düzenlemiştir. 1996 yılından 2001 yılına kadar Efes Antik kentte eserleri sergilenen ressam, resmi yaşam biçimi olarak tanımlamış, dışavurumcu tarzda, fantastik nitelikli resimler yapmış ve düşüncelerinin resmini yaptığını ifade etmiştir. Eserleri, Askeri Müze, Efes Müzesi ve daha pek çok önemli koleksiyonda sergilenmiştir.

    Lot No: 48

    Lot: 48

    Neriman Oyman-Serigrafi Baskı (Islak İmzalı) Eserin Alt Kısmı Yağlı Boyadır. 41x55 cm Neriman Oyman 1965 doğumlu Türk ressam, sanatı ve felsefeyi yaşam biçimi haline getirmiş ve 1990-1992 yılları arasında Avni Memedoğlu Atölyesi'nde çalışmıştır. 1992 yılından beri Asmalımescit'teki atölyesinde çalışmalarını sürdüren sanatçı kişisel sergileri ile yurtdışına 400’den fazla resim ulaştırmış ve 30 kişisel sergi düzenlemiştir. 1996 yılından 2001 yılına kadar Efes Antik kentte eserleri sergilenen ressam, resmi yaşam biçimi olarak tanımlamış, dışavurumcu tarzda, fantastik nitelikli resimler yapmış ve düşüncelerinin resmini yaptığını ifade etmiştir. Eserleri, Askeri Müze, Efes Müzesi ve daha pek çok önemli koleksiyonda sergilenmiştir.

    TLSatıldı
  • Işıl Özışık-Kağıt Üzeri Sulu Boya 
46x33 cm

    Lot No: 49

    Lot: 49

    Işıl Özışık-Kağıt Üzeri Sulu Boya 46x33 cm

    TLSatıldı
  • Mustafa Aslıer-Gravür
45x55 cm

    Lot No: 50

    Lot: 50

    Mustafa Aslıer-Gravür 45x55 cm

    TLSatıldı
  • İmza Okunamadı-Tuval Üzeri Yağlı Boya 
Çap: 30 cm

    Lot No: 51

    Lot: 51

    İmza Okunamadı-Tuval Üzeri Yağlı Boya Çap: 30 cm

    TLSatıldı
  • Can Emre Dağ-Tuval Üzeri Yağlı Boya 
Çap: 25x25 cm

    Lot No: 52

    Lot: 52

    Can Emre Dağ-Tuval Üzeri Yağlı Boya Çap: 25x25 cm

    TLSatıldı
  • M. Baykal-Pres Tuval Üzeri Yağlı Boya 
39x29 cm

    Lot No: 53

    Lot: 53

    M. Baykal-Pres Tuval Üzeri Yağlı Boya 39x29 cm

    TLSatıldı
  • İbrahim Gündem-Tuval Üzeri Yağlı Boya
50x35 cm

İbrahim Gündem
1987 yılında Van’ın Çaldıran ilçesinde doğdu. Sanatçının sanata olan ilgisi ortaokul döneminde bir resim öğretmeni tarafından keşfedildi. Sanatçı, sanatla buluşmasını atık malzeme olarak kullandığı karton (koli) üzerine yaptığı resimlerle başlattı. Ekonomik sıkıntı ve yoksulluk, onu bu yola yönlendirdi. Gündem, eğitim konusunda ailesinden destek görmesine rağmen resim eğitimi ve uğraşı konusunda tam destek alamadı. Ancak, engellere rağmen resme olan ilgisi ve tutkusu hayatında önemli bir yer edindi ve bu sayede resim hayatının odak noktası haline geldi.

İlk ve orta öğrenimini Van’da tamamladıktan sonra yükseköğrenim eğitimini Selçuk Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Resim İş Öğretmenliği bölümünde 2013 yılında bitirdi.

Kariyerine 2013 yılında başlayan Gündem, üniversite 4. sınıfta okumakta iken birçok ulusal resim yarışmasına katılarak birçok başarı elde etti. Ancak, resim tarzının belirginleşmesi ve geniş kitlelerce ilgi görmesi 2021 yılında gerçekleşti.

Sanatçı, kariyeri boyunca sanat için verdiği mücadele ile birçok başarıya imza attı. Ulusal anlamda birçok sanat etkinliğine katıldı, beş kişisel sergi açtı ve uluslararası fuarlarda yer aldı. Eserleri birçok galeri ve müzayede evinde sergilendi.

    Lot No: 54

    Lot: 54

    İbrahim Gündem-Tuval Üzeri Yağlı Boya 50x35 cm İbrahim Gündem 1987 yılında Van’ın Çaldıran ilçesinde doğdu. Sanatçının sanata olan ilgisi ortaokul döneminde bir resim öğretmeni tarafından keşfedildi. Sanatçı, sanatla buluşmasını atık malzeme olarak kullandığı karton (koli) üzerine yaptığı resimlerle başlattı. Ekonomik sıkıntı ve yoksulluk, onu bu yola yönlendirdi. Gündem, eğitim konusunda ailesinden destek görmesine rağmen resim eğitimi ve uğraşı konusunda tam destek alamadı. Ancak, engellere rağmen resme olan ilgisi ve tutkusu hayatında önemli bir yer edindi ve bu sayede resim hayatının odak noktası haline geldi. İlk ve orta öğrenimini Van’da tamamladıktan sonra yükseköğrenim eğitimini Selçuk Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Resim İş Öğretmenliği bölümünde 2013 yılında bitirdi. Kariyerine 2013 yılında başlayan Gündem, üniversite 4. sınıfta okumakta iken birçok ulusal resim yarışmasına katılarak birçok başarı elde etti. Ancak, resim tarzının belirginleşmesi ve geniş kitlelerce ilgi görmesi 2021 yılında gerçekleşti. Sanatçı, kariyeri boyunca sanat için verdiği mücadele ile birçok başarıya imza attı. Ulusal anlamda birçok sanat etkinliğine katıldı, beş kişisel sergi açtı ve uluslararası fuarlarda yer aldı. Eserleri birçok galeri ve müzayede evinde sergilendi.

    TLSatıldı
  • Teymur Ağalıoğlu-Tuval Üzeri Yağlı Boya
36x27 cm

Teymur Ağalıoğlu
1953, Gürcistan doğumlu olan Teymur Ağalıoğlu, 1976’da Bakü Ezim-Ezimzade Devlet Ressamlık okulu ve 1981 de Tiflis Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü’den mezun oldu. 50’den fazla karma ve kişisel sergisi olan sanatçının T.C Kültür Bakanlğı, Denizli Belediyesi, Alanya Müzesi, Malezya, Fransa, İngiltere, ABD, Avustralya, İsviçre, Hollanda ve Almanya’da özel koleksiyonlarda eserleri bulunmaktadır.

    Lot No: 55

    Lot: 55

    Teymur Ağalıoğlu-Tuval Üzeri Yağlı Boya 36x27 cm Teymur Ağalıoğlu 1953, Gürcistan doğumlu olan Teymur Ağalıoğlu, 1976’da Bakü Ezim-Ezimzade Devlet Ressamlık okulu ve 1981 de Tiflis Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü’den mezun oldu. 50’den fazla karma ve kişisel sergisi olan sanatçının T.C Kültür Bakanlğı, Denizli Belediyesi, Alanya Müzesi, Malezya, Fransa, İngiltere, ABD, Avustralya, İsviçre, Hollanda ve Almanya’da özel koleksiyonlarda eserleri bulunmaktadır.

    TLSatıldı
  • Fikret Öztürk-Tuval Üzeri Yağlı Boya
28x40 cm

Fikret Öztürk
1961 yılında Eskişehir'de doğmuş bir sanatçıdır. 1988 yılında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü'nden mezun olmuştur. Sanatı kavramsal figüratif kompozisyonlardan oluşmaktadır. 1989 yılından bu yana birçok kişisel sergi açmış ve karma sergilere katılmıştır.

    Lot No: 56

    Lot: 56

    Fikret Öztürk-Tuval Üzeri Yağlı Boya 28x40 cm Fikret Öztürk 1961 yılında Eskişehir'de doğmuş bir sanatçıdır. 1988 yılında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü'nden mezun olmuştur. Sanatı kavramsal figüratif kompozisyonlardan oluşmaktadır. 1989 yılından bu yana birçok kişisel sergi açmış ve karma sergilere katılmıştır.

    TLSatıldı
  • Hikmet Çetinkaya-Karton Üzeri Karışık Teknik
19x25 cm

Hikmet Çetinkaya
Ressam. 1958 yılında Denizli’de doğdu. Orta ve lise eğitimini Denizli de tamamladı. 1982 yılında Ankara Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Resim Bölümünden mezun oldu. Hikmet Çetinkaya, resim eğitimi yöntemleri konusunda araştırmalarda bulunarak kendi ismini taşıyan bir sanat galerisi ve resim atölyesi kurdu. Resim çalışmalarına bu atölyede devam etmektedir. 2002 yılında Fransa ' da Arc-En-Ciel Maison D'art Paris adında bir sanat evi açarak 5 yıl sanatsal etkinliklerde bulundu. 2013 yılında Kanada - Toronto ' kurduğu atölyesinin yanında Ankara'daki atölyesinde de eş zamanlı olarak sanatsal çalışmalarını sürdürmektedir.

    Lot No: 57

    Lot: 57

    Hikmet Çetinkaya-Karton Üzeri Karışık Teknik 19x25 cm Hikmet Çetinkaya Ressam. 1958 yılında Denizli’de doğdu. Orta ve lise eğitimini Denizli de tamamladı. 1982 yılında Ankara Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Resim Bölümünden mezun oldu. Hikmet Çetinkaya, resim eğitimi yöntemleri konusunda araştırmalarda bulunarak kendi ismini taşıyan bir sanat galerisi ve resim atölyesi kurdu. Resim çalışmalarına bu atölyede devam etmektedir. 2002 yılında Fransa ' da Arc-En-Ciel Maison D'art Paris adında bir sanat evi açarak 5 yıl sanatsal etkinliklerde bulundu. 2013 yılında Kanada - Toronto ' kurduğu atölyesinin yanında Ankara'daki atölyesinde de eş zamanlı olarak sanatsal çalışmalarını sürdürmektedir.

    TLSatıldı
  • Hikmet Çetinkaya-Karton Üzeri Karışık Teknik
18x25 cm

Hikmet Çetinkaya
Ressam. 1958 yılında Denizli’de doğdu. Orta ve lise eğitimini Denizli de tamamladı. 1982 yılında Ankara Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Resim Bölümünden mezun oldu. Hikmet Çetinkaya, resim eğitimi yöntemleri konusunda araştırmalarda bulunarak kendi ismini taşıyan bir sanat galerisi ve resim atölyesi kurdu. Resim çalışmalarına bu atölyede devam etmektedir. 2002 yılında Fransa ' da Arc-En-Ciel Maison D'art Paris adında bir sanat evi açarak 5 yıl sanatsal etkinliklerde bulundu. 2013 yılında Kanada - Toronto ' kurduğu atölyesinin yanında Ankara'daki atölyesinde de eş zamanlı olarak sanatsal çalışmalarını sürdürmektedir.

    Lot No: 58

    Lot: 58

    Hikmet Çetinkaya-Karton Üzeri Karışık Teknik 18x25 cm Hikmet Çetinkaya Ressam. 1958 yılında Denizli’de doğdu. Orta ve lise eğitimini Denizli de tamamladı. 1982 yılında Ankara Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Resim Bölümünden mezun oldu. Hikmet Çetinkaya, resim eğitimi yöntemleri konusunda araştırmalarda bulunarak kendi ismini taşıyan bir sanat galerisi ve resim atölyesi kurdu. Resim çalışmalarına bu atölyede devam etmektedir. 2002 yılında Fransa ' da Arc-En-Ciel Maison D'art Paris adında bir sanat evi açarak 5 yıl sanatsal etkinliklerde bulundu. 2013 yılında Kanada - Toronto ' kurduğu atölyesinin yanında Ankara'daki atölyesinde de eş zamanlı olarak sanatsal çalışmalarını sürdürmektedir.

    TLSatıldı
  • İmza Okunamadı-Pres Tuval Üzeri Yağlı Boya
34x27 cm

    Lot No: 59

    Lot: 59

    İmza Okunamadı-Pres Tuval Üzeri Yağlı Boya 34x27 cm

    TLSatıldı
  • Naci Terzi-Duralit Üzeri Yağlı Boya 
28x19 cm

    Lot No: 60

    Lot: 60

    Naci Terzi-Duralit Üzeri Yağlı Boya 28x19 cm

    TLSatıldı
  • Osmanlı-Gravür
34x25 cm

    Lot No: 61

    Lot: 61

    Osmanlı-Gravür 34x25 cm

    TLSatıldı
  • Teymur Ağalıoğlu-Tuval Üzeri Yağlı Boya
42x22 cm

Teymur Ağalıoğlu
1953, Gürcistan doğumlu olan Teymur Ağalıoğlu, 1976’da Bakü Ezim-Ezimzade Devlet Ressamlık okulu ve 1981 de Tiflis Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü’den mezun oldu. 50’den fazla karma ve kişisel sergisi olan sanatçının T.C Kültür Bakanlğı, Denizli Belediyesi, Alanya Müzesi, Malezya, Fransa, İngiltere, ABD, Avustralya, İsviçre, Hollanda ve Almanya’da özel koleksiyonlarda eserleri bulunmaktadır.

    Lot No: 62

    Lot: 62

    Teymur Ağalıoğlu-Tuval Üzeri Yağlı Boya 42x22 cm Teymur Ağalıoğlu 1953, Gürcistan doğumlu olan Teymur Ağalıoğlu, 1976’da Bakü Ezim-Ezimzade Devlet Ressamlık okulu ve 1981 de Tiflis Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü’den mezun oldu. 50’den fazla karma ve kişisel sergisi olan sanatçının T.C Kültür Bakanlğı, Denizli Belediyesi, Alanya Müzesi, Malezya, Fransa, İngiltere, ABD, Avustralya, İsviçre, Hollanda ve Almanya’da özel koleksiyonlarda eserleri bulunmaktadır.

    TLSatıldı
  • Teymur Ağalıoğlu-Tuval Üzeri Yağlı Boya
42x22 cm

Teymur Ağalıoğlu
1953, Gürcistan doğumlu olan Teymur Ağalıoğlu, 1976’da Bakü Ezim-Ezimzade Devlet Ressamlık okulu ve 1981 de Tiflis Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü’den mezun oldu. 50’den fazla karma ve kişisel sergisi olan sanatçının T.C Kültür Bakanlğı, Denizli Belediyesi, Alanya Müzesi, Malezya, Fransa, İngiltere, ABD, Avustralya, İsviçre, Hollanda ve Almanya’da özel koleksiyonlarda eserleri bulunmaktadır.

    Lot No: 63

    Lot: 63

    Teymur Ağalıoğlu-Tuval Üzeri Yağlı Boya 42x22 cm Teymur Ağalıoğlu 1953, Gürcistan doğumlu olan Teymur Ağalıoğlu, 1976’da Bakü Ezim-Ezimzade Devlet Ressamlık okulu ve 1981 de Tiflis Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü’den mezun oldu. 50’den fazla karma ve kişisel sergisi olan sanatçının T.C Kültür Bakanlğı, Denizli Belediyesi, Alanya Müzesi, Malezya, Fransa, İngiltere, ABD, Avustralya, İsviçre, Hollanda ve Almanya’da özel koleksiyonlarda eserleri bulunmaktadır.

    TLSatıldı
  • Fikret Öztürk-Duralit Üzeri Yağlı Boya
30x28 cm

Fikret Öztürk
1961 yılında Eskişehir'de doğmuş bir sanatçıdır. 1988 yılında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü'nden mezun olmuştur. Sanatı kavramsal figüratif kompozisyonlardan oluşmaktadır. 1989 yılından bu yana birçok kişisel sergi açmış ve karma sergilere katılmıştır.

    Lot No: 64

    Lot: 64

    Fikret Öztürk-Duralit Üzeri Yağlı Boya 30x28 cm Fikret Öztürk 1961 yılında Eskişehir'de doğmuş bir sanatçıdır. 1988 yılında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü'nden mezun olmuştur. Sanatı kavramsal figüratif kompozisyonlardan oluşmaktadır. 1989 yılından bu yana birçok kişisel sergi açmış ve karma sergilere katılmıştır.

    TLSatıldı
  • İmza Okunamadı-Tuval Üzeri Yağlı Boya
40x22 cm

    Lot No: 65

    Lot: 65

    İmza Okunamadı-Tuval Üzeri Yağlı Boya 40x22 cm

    TLSatıldı
  • Ahmet Uzelli (HALİYLE)-Tuval Üzeri Yağlı Boya 
38x23 cm

Ahmet Uzelli 
1904 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Cağaloğlu'nda ki muallim mektebine girdi. Resim hocası Şevket Dağ'ın desteğini gördü ve yanında çalıştı. Resim Öğretmeni olmak için o sırada aynı semtte olan (Sanayii Nefise) Güzel Sanatlar Akademisinde Çallı'nın atölyesine devam etti. Muallim mektebinden 1922-1923 yılında mezun olup Kastamonu Öğretmen okulu resim hocalığına tayin oldu. En son İstanbul Kabataş Erkek Lisesi Resim Hocalığında bulunduktan sonra 43 senelik hizmeti ile emekli oldu. 

Ahmet Uzelli İstanbul, Ankara gibi büyük illerde her yıl iki sergi açmayı aralıksız 1977 yılına kadar sürdürmüştür. İlk çalışmaları portreleri, cansız doğa, etnografik çalışmalar üzerinde toplanmıştı. 1931-37 yıllarında konularını bulunduğu çevredeki yaşantıdan alan figüratif kompozisyonlara yöneltmiştir. O sırada hükümetin isteği ile Anadolu'nun çeşitli yerlerinde yaptığı çalışmalar aynı anlayış içinde devam etmiştir. Resimlerinde Şevket Dağ, Hoca Ali Rıza'nın etkileri görülür. Kompozisyonlarında izlenimci bir anlayış hakimdir. Kendisi her zaman Empresyonistlere sevgi ile bakmış onların renkçiliğine hayran olmuştu, fakat hiç birisinin direkt etkisinde kalmamıştır. 

Tutkunu olduğu İstanbul'a 1952 yılında dönüşünden sonra çok iyi kullandığı perspektif, deseni ile izlenimciliğin getirdiği aydınlık renkleri ışığı birleştirerek önceleri konturun hakim olduğu peyzajlara başlamış, bunlar yerlerini 1955den sonra Haliç, Boğaz görünümlerine bırakmış, yıkılan ahşap yapıların acısı içini sarınca yalnız sokak resimleri, tek tek ahşap evler, yalılar serisine başlamış yok olan bir İstanbul'un tadını resimlerinde üzüntüyle belgelemiştir. Hiç bir zaman çalışmalarında kesin dönüşler veya çıkışlar yapmamıştır. Yağlı boyasının yanında sulu boyasını çok daha kolay ve rahat kullanmıştır, pastel çalışmaları içinde aynı şeyleri söyleyebiliriz. 

1975den sonra güneşin ve yılların yüzünde yaptığı tahribattan dışarda sulu boya yapmamaya başladı, yine de gölgeli yerlerde oturarak kara kalem yaptığı eskizlerin üzerlerine görüntüyü bozmaması için eski Türkçe harflerle renkleri yazarak sonra yine bunları evde yağlı boya ve sulu boyaya çevirerek çalışmalarına devam etti. 

5 Mart 1978 de Haydarpaşa Göğüs cerrahisi merkezinde hayata gözlerini yumdu.

    Lot No: 66

    Lot: 66

    Ahmet Uzelli (HALİYLE)-Tuval Üzeri Yağlı Boya 38x23 cm Ahmet Uzelli 1904 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Cağaloğlu'nda ki muallim mektebine girdi. Resim hocası Şevket Dağ'ın desteğini gördü ve yanında çalıştı. Resim Öğretmeni olmak için o sırada aynı semtte olan (Sanayii Nefise) Güzel Sanatlar Akademisinde Çallı'nın atölyesine devam etti. Muallim mektebinden 1922-1923 yılında mezun olup Kastamonu Öğretmen okulu resim hocalığına tayin oldu. En son İstanbul Kabataş Erkek Lisesi Resim Hocalığında bulunduktan sonra 43 senelik hizmeti ile emekli oldu. Ahmet Uzelli İstanbul, Ankara gibi büyük illerde her yıl iki sergi açmayı aralıksız 1977 yılına kadar sürdürmüştür. İlk çalışmaları portreleri, cansız doğa, etnografik çalışmalar üzerinde toplanmıştı. 1931-37 yıllarında konularını bulunduğu çevredeki yaşantıdan alan figüratif kompozisyonlara yöneltmiştir. O sırada hükümetin isteği ile Anadolu'nun çeşitli yerlerinde yaptığı çalışmalar aynı anlayış içinde devam etmiştir. Resimlerinde Şevket Dağ, Hoca Ali Rıza'nın etkileri görülür. Kompozisyonlarında izlenimci bir anlayış hakimdir. Kendisi her zaman Empresyonistlere sevgi ile bakmış onların renkçiliğine hayran olmuştu, fakat hiç birisinin direkt etkisinde kalmamıştır. Tutkunu olduğu İstanbul'a 1952 yılında dönüşünden sonra çok iyi kullandığı perspektif, deseni ile izlenimciliğin getirdiği aydınlık renkleri ışığı birleştirerek önceleri konturun hakim olduğu peyzajlara başlamış, bunlar yerlerini 1955den sonra Haliç, Boğaz görünümlerine bırakmış, yıkılan ahşap yapıların acısı içini sarınca yalnız sokak resimleri, tek tek ahşap evler, yalılar serisine başlamış yok olan bir İstanbul'un tadını resimlerinde üzüntüyle belgelemiştir. Hiç bir zaman çalışmalarında kesin dönüşler veya çıkışlar yapmamıştır. Yağlı boyasının yanında sulu boyasını çok daha kolay ve rahat kullanmıştır, pastel çalışmaları içinde aynı şeyleri söyleyebiliriz. 1975den sonra güneşin ve yılların yüzünde yaptığı tahribattan dışarda sulu boya yapmamaya başladı, yine de gölgeli yerlerde oturarak kara kalem yaptığı eskizlerin üzerlerine görüntüyü bozmaması için eski Türkçe harflerle renkleri yazarak sonra yine bunları evde yağlı boya ve sulu boyaya çevirerek çalışmalarına devam etti. 5 Mart 1978 de Haydarpaşa Göğüs cerrahisi merkezinde hayata gözlerini yumdu.

    TLSatıldı
  • Hikmet Çetinkaya-Karton Üzeri Karışık Teknik
24x20 cm

Hikmet Çetinkaya
Ressam. 1958 yılında Denizli’de doğdu. Orta ve lise eğitimini Denizli de tamamladı. 1982 yılında Ankara Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Resim Bölümünden mezun oldu. Hikmet Çetinkaya, resim eğitimi yöntemleri konusunda araştırmalarda bulunarak kendi ismini taşıyan bir sanat galerisi ve resim atölyesi kurdu. Resim çalışmalarına bu atölyede devam etmektedir. 2002 yılında Fransa ' da Arc-En-Ciel Maison D'art Paris adında bir sanat evi açarak 5 yıl sanatsal etkinliklerde bulundu. 2013 yılında Kanada - Toronto ' kurduğu atölyesinin yanında Ankara'daki atölyesinde de eş zamanlı olarak sanatsal çalışmalarını sürdürmektedir.

    Lot No: 67

    Lot: 67

    Hikmet Çetinkaya-Karton Üzeri Karışık Teknik 24x20 cm Hikmet Çetinkaya Ressam. 1958 yılında Denizli’de doğdu. Orta ve lise eğitimini Denizli de tamamladı. 1982 yılında Ankara Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Resim Bölümünden mezun oldu. Hikmet Çetinkaya, resim eğitimi yöntemleri konusunda araştırmalarda bulunarak kendi ismini taşıyan bir sanat galerisi ve resim atölyesi kurdu. Resim çalışmalarına bu atölyede devam etmektedir. 2002 yılında Fransa ' da Arc-En-Ciel Maison D'art Paris adında bir sanat evi açarak 5 yıl sanatsal etkinliklerde bulundu. 2013 yılında Kanada - Toronto ' kurduğu atölyesinin yanında Ankara'daki atölyesinde de eş zamanlı olarak sanatsal çalışmalarını sürdürmektedir.

    TLSatıldı
  • Haydar Ekinek-Tuval Üzeri Yağlı Boya
30x40 cm

Haydar Ekinek 
1967'de Van'ın Çomaklı köyünde dünyaya gelmiş bir ressam. 40 yıl önce geçimini sağlamak için geldiği İstanbul'da tabelacılık yaparak başladığı meslek hayatını resim ve heykel sanatında çıplak kadın betisi üzerinde çalışmalar yaparak sürdürüyor.

    Lot No: 68

    Lot: 68

    Haydar Ekinek-Tuval Üzeri Yağlı Boya 30x40 cm Haydar Ekinek 1967'de Van'ın Çomaklı köyünde dünyaya gelmiş bir ressam. 40 yıl önce geçimini sağlamak için geldiği İstanbul'da tabelacılık yaparak başladığı meslek hayatını resim ve heykel sanatında çıplak kadın betisi üzerinde çalışmalar yaparak sürdürüyor.

    TLSatıldı
  • Anonim-Tuval Üzeri Yağlı Boya
35x50 cm

    Lot No: 69

    Lot: 69

    Anonim-Tuval Üzeri Yağlı Boya 35x50 cm

    TLSatıldı
  • Cevriye Özgezer-Tuval Üzeri Yağlı Boya
40x40 cm

Cevriye Özgezer
1980 yılında Hatay ilinin Dörtyol ilçesinde doğan sanatçı, 1998 yılında Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel bölümüne başladı ve 2003 yılında mezun oldu. Sanatında, yaşadığı şehirlerin dokusunu ve geçmişini yansıtmayı amaçlıyor. Ankara'nın gri tonlarında kaybolmuş renkleri ve güzellikleri ön plana çıkarmaya çalışırken; eski evler, yaşanmışlıklar ve komşuluk ilişkilerinin samimiyetini renklerle ifade etmeye odaklanıyor. Aynı zamanda yeni binaların ve kentsel dönüşümün toplumu nasıl etkilediğini ve yabancılaşmayı resimleriyle anlatıyor.

Sanatçı, ilk kişisel sergisini 2022 yılında Akdora Sanatevi'nde açmış, aynı yıl içinde Gallery Anatolia'da ikinci kişisel sergisini gerçekleştirmiştir. ArtAnkara 2023 ve Artcontact 2023 gibi birçok karma sergiye katılmış ve eserlerini çeşitli müzayedelerde sergilemektedir.

    Lot No: 70

    Lot: 70

    Cevriye Özgezer-Tuval Üzeri Yağlı Boya 40x40 cm Cevriye Özgezer 1980 yılında Hatay ilinin Dörtyol ilçesinde doğan sanatçı, 1998 yılında Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel bölümüne başladı ve 2003 yılında mezun oldu. Sanatında, yaşadığı şehirlerin dokusunu ve geçmişini yansıtmayı amaçlıyor. Ankara'nın gri tonlarında kaybolmuş renkleri ve güzellikleri ön plana çıkarmaya çalışırken; eski evler, yaşanmışlıklar ve komşuluk ilişkilerinin samimiyetini renklerle ifade etmeye odaklanıyor. Aynı zamanda yeni binaların ve kentsel dönüşümün toplumu nasıl etkilediğini ve yabancılaşmayı resimleriyle anlatıyor. Sanatçı, ilk kişisel sergisini 2022 yılında Akdora Sanatevi'nde açmış, aynı yıl içinde Gallery Anatolia'da ikinci kişisel sergisini gerçekleştirmiştir. ArtAnkara 2023 ve Artcontact 2023 gibi birçok karma sergiye katılmış ve eserlerini çeşitli müzayedelerde sergilemektedir.

    TLSatıldı
  • Cevriye Özgezer-Tuval Üzeri Yağlı Boya
40x40 cm

Cevriye Özgezer
1980 yılında Hatay ilinin Dörtyol ilçesinde doğan sanatçı, 1998 yılında Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel bölümüne başladı ve 2003 yılında mezun oldu. Sanatında, yaşadığı şehirlerin dokusunu ve geçmişini yansıtmayı amaçlıyor. Ankara'nın gri tonlarında kaybolmuş renkleri ve güzellikleri ön plana çıkarmaya çalışırken; eski evler, yaşanmışlıklar ve komşuluk ilişkilerinin samimiyetini renklerle ifade etmeye odaklanıyor. Aynı zamanda yeni binaların ve kentsel dönüşümün toplumu nasıl etkilediğini ve yabancılaşmayı resimleriyle anlatıyor.

Sanatçı, ilk kişisel sergisini 2022 yılında Akdora Sanatevi'nde açmış, aynı yıl içinde Gallery Anatolia'da ikinci kişisel sergisini gerçekleştirmiştir. ArtAnkara 2023 ve Artcontact 2023 gibi birçok karma sergiye katılmış ve eserlerini çeşitli müzayedelerde sergilemektedir.

    Lot No: 71

    Lot: 71

    Cevriye Özgezer-Tuval Üzeri Yağlı Boya 40x40 cm Cevriye Özgezer 1980 yılında Hatay ilinin Dörtyol ilçesinde doğan sanatçı, 1998 yılında Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel bölümüne başladı ve 2003 yılında mezun oldu. Sanatında, yaşadığı şehirlerin dokusunu ve geçmişini yansıtmayı amaçlıyor. Ankara'nın gri tonlarında kaybolmuş renkleri ve güzellikleri ön plana çıkarmaya çalışırken; eski evler, yaşanmışlıklar ve komşuluk ilişkilerinin samimiyetini renklerle ifade etmeye odaklanıyor. Aynı zamanda yeni binaların ve kentsel dönüşümün toplumu nasıl etkilediğini ve yabancılaşmayı resimleriyle anlatıyor. Sanatçı, ilk kişisel sergisini 2022 yılında Akdora Sanatevi'nde açmış, aynı yıl içinde Gallery Anatolia'da ikinci kişisel sergisini gerçekleştirmiştir. ArtAnkara 2023 ve Artcontact 2023 gibi birçok karma sergiye katılmış ve eserlerini çeşitli müzayedelerde sergilemektedir.

    TLSatıldı
  • Yaprak İmzalı-Tuval Üzeri Yağlı Boya
30x40 cm

    Lot No: 72

    Lot: 72

    Yaprak İmzalı-Tuval Üzeri Yağlı Boya 30x40 cm

    TLSatıldı
  • Haydar Ekinek-Tuval Üzeri Yağlı Boya
30x40 cm

Haydar Ekinek 
1967'de Van'ın Çomaklı köyünde dünyaya gelmiş bir ressam. 40 yıl önce geçimini sağlamak için geldiği İstanbul'da tabelacılık yaparak başladığı meslek hayatını resim ve heykel sanatında çıplak kadın betisi üzerinde çalışmalar yaparak sürdürüyor.

    Lot No: 73

    Lot: 73

    Haydar Ekinek-Tuval Üzeri Yağlı Boya 30x40 cm Haydar Ekinek 1967'de Van'ın Çomaklı köyünde dünyaya gelmiş bir ressam. 40 yıl önce geçimini sağlamak için geldiği İstanbul'da tabelacılık yaparak başladığı meslek hayatını resim ve heykel sanatında çıplak kadın betisi üzerinde çalışmalar yaparak sürdürüyor.

    TLSatıldı
  • Simge Kalfaoğlu-Tuval Üzeri Yağlı Boya
40x35 cm

Simge Kalfaoğlu
1975 yılında İzmir’de doğmuştur.
Sanatçı, Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Resim-İş Anadalı’ndan mezun olmuştur. Yüksek lisans eğitimini yine aynı üniversitede  2006 yılında tamamlamıştır. Yüksek lisans tez konusu “Sanat Eğitiminin Bireye Kazandırdıkları ve Bu Bilincin Desteklenmesi” dir. 23 yıldır devlet okulunda resim öğretmenliği görevine devam etmekte olan sanatçının ‘resimde yaratıcılık’ konusunda hem yüksek lisans tez hem de mesleki deneyimi bulunmaktadır. Yaratıcı çocuk atölye çalışmalarını 23 yıldır sürdürmektedir.

Sanatçı kendi resim çalışmalarını da, İzmir’deki atölyesinde sürdürmektedir.

    Lot No: 74

    Lot: 74

    Simge Kalfaoğlu-Tuval Üzeri Yağlı Boya 40x35 cm Simge Kalfaoğlu 1975 yılında İzmir’de doğmuştur. Sanatçı, Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Resim-İş Anadalı’ndan mezun olmuştur. Yüksek lisans eğitimini yine aynı üniversitede 2006 yılında tamamlamıştır. Yüksek lisans tez konusu “Sanat Eğitiminin Bireye Kazandırdıkları ve Bu Bilincin Desteklenmesi” dir. 23 yıldır devlet okulunda resim öğretmenliği görevine devam etmekte olan sanatçının ‘resimde yaratıcılık’ konusunda hem yüksek lisans tez hem de mesleki deneyimi bulunmaktadır. Yaratıcı çocuk atölye çalışmalarını 23 yıldır sürdürmektedir. Sanatçı kendi resim çalışmalarını da, İzmir’deki atölyesinde sürdürmektedir.

    TLSatıldı
  • Neriman Oyman-Duralit Üzeri Yağlı Boya
19x25 cm

Neriman Oyman
1965 doğumlu Türk ressam, sanatı ve felsefeyi yaşam biçimi haline getirmiş ve 1990-1992 yılları arasında Avni Memedoğlu Atölyesi'nde çalışmıştır. 1992 yılından beri Asmalımescit'teki atölyesinde çalışmalarını sürdüren sanatçı
kişisel sergileri ile yurtdışına 400’den fazla resim ulaştırmış ve 30 kişisel sergi düzenlemiştir.

1996 yılından 2001 yılına kadar Efes Antik kentte eserleri sergilenen ressam, resmi yaşam biçimi olarak tanımlamış, dışavurumcu tarzda, fantastik nitelikli resimler yapmış ve düşüncelerinin resmini yaptığını ifade etmiştir. Eserleri, Askeri Müze, Efes Müzesi ve daha pek çok önemli koleksiyonda sergilenmiştir.

    Lot No: 75

    Lot: 75

    Neriman Oyman-Duralit Üzeri Yağlı Boya 19x25 cm Neriman Oyman 1965 doğumlu Türk ressam, sanatı ve felsefeyi yaşam biçimi haline getirmiş ve 1990-1992 yılları arasında Avni Memedoğlu Atölyesi'nde çalışmıştır. 1992 yılından beri Asmalımescit'teki atölyesinde çalışmalarını sürdüren sanatçı kişisel sergileri ile yurtdışına 400’den fazla resim ulaştırmış ve 30 kişisel sergi düzenlemiştir. 1996 yılından 2001 yılına kadar Efes Antik kentte eserleri sergilenen ressam, resmi yaşam biçimi olarak tanımlamış, dışavurumcu tarzda, fantastik nitelikli resimler yapmış ve düşüncelerinin resmini yaptığını ifade etmiştir. Eserleri, Askeri Müze, Efes Müzesi ve daha pek çok önemli koleksiyonda sergilenmiştir.

    TLSatıldı
  • Salih Zeki-Tuval Üzeri Yağlı Boya
29x39 cm

    Lot No: 76

    Lot: 76

    Salih Zeki-Tuval Üzeri Yağlı Boya 29x39 cm

    TLSatıldı
  • İbrahim Gündem-Tuval Üzeri Yağlı Boya
30x30 cm

İbrahim Gündem
1987 yılında Van’ın Çaldıran ilçesinde doğdu. Sanatçının sanata olan ilgisi ortaokul döneminde bir resim öğretmeni tarafından keşfedildi. Sanatçı, sanatla buluşmasını atık malzeme olarak kullandığı karton (koli) üzerine yaptığı resimlerle başlattı. Ekonomik sıkıntı ve yoksulluk, onu bu yola yönlendirdi. Gündem, eğitim konusunda ailesinden destek görmesine rağmen resim eğitimi ve uğraşı konusunda tam destek alamadı. Ancak, engellere rağmen resme olan ilgisi ve tutkusu hayatında önemli bir yer edindi ve bu sayede resim hayatının odak noktası haline geldi.

İlk ve orta öğrenimini Van’da tamamladıktan sonra yükseköğrenim eğitimini Selçuk Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Resim İş Öğretmenliği bölümünde 2013 yılında bitirdi.

Kariyerine 2013 yılında başlayan Gündem, üniversite 4. sınıfta okumakta iken birçok ulusal resim yarışmasına katılarak birçok başarı elde etti. Ancak, resim tarzının belirginleşmesi ve geniş kitlelerce ilgi görmesi 2021 yılında gerçekleşti.

Sanatçı, kariyeri boyunca sanat için verdiği mücadele ile birçok başarıya imza attı. Ulusal anlamda birçok sanat etkinliğine katıldı, beş kişisel sergi açtı ve uluslararası fuarlarda yer aldı. Eserleri birçok galeri ve müzayede evinde sergilendi.

    Lot No: 77

    Lot: 77

    İbrahim Gündem-Tuval Üzeri Yağlı Boya 30x30 cm İbrahim Gündem 1987 yılında Van’ın Çaldıran ilçesinde doğdu. Sanatçının sanata olan ilgisi ortaokul döneminde bir resim öğretmeni tarafından keşfedildi. Sanatçı, sanatla buluşmasını atık malzeme olarak kullandığı karton (koli) üzerine yaptığı resimlerle başlattı. Ekonomik sıkıntı ve yoksulluk, onu bu yola yönlendirdi. Gündem, eğitim konusunda ailesinden destek görmesine rağmen resim eğitimi ve uğraşı konusunda tam destek alamadı. Ancak, engellere rağmen resme olan ilgisi ve tutkusu hayatında önemli bir yer edindi ve bu sayede resim hayatının odak noktası haline geldi. İlk ve orta öğrenimini Van’da tamamladıktan sonra yükseköğrenim eğitimini Selçuk Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Resim İş Öğretmenliği bölümünde 2013 yılında bitirdi. Kariyerine 2013 yılında başlayan Gündem, üniversite 4. sınıfta okumakta iken birçok ulusal resim yarışmasına katılarak birçok başarı elde etti. Ancak, resim tarzının belirginleşmesi ve geniş kitlelerce ilgi görmesi 2021 yılında gerçekleşti. Sanatçı, kariyeri boyunca sanat için verdiği mücadele ile birçok başarıya imza attı. Ulusal anlamda birçok sanat etkinliğine katıldı, beş kişisel sergi açtı ve uluslararası fuarlarda yer aldı. Eserleri birçok galeri ve müzayede evinde sergilendi.

    TLSatıldı
  • Kadri Aytolun-Kağıt Üzeri Sulu Boya
25x32 cm

    Lot No: 78

    Lot: 78

    Kadri Aytolun-Kağıt Üzeri Sulu Boya 25x32 cm

    TLSatıldı
  • Can Emre Dağ-Tuval Üzeri Yağlı Boya
26x25 cm

    Lot No: 79

    Lot: 79

    Can Emre Dağ-Tuval Üzeri Yağlı Boya 26x25 cm

    TLSatıldı
  • Anonim-Pres Tuval Üzeri Yağlı Boya
19x24 cm

    Lot No: 80

    Lot: 80

    Anonim-Pres Tuval Üzeri Yağlı Boya 19x24 cm

    TLSatıldı
  • Neriman Güler-Tuval Üzeri Yağlı Boya
20x20 cm

    Lot No: 81

    Lot: 81

    Neriman Güler-Tuval Üzeri Yağlı Boya 20x20 cm

    TLSatıldı
  • Hüseyin Kebenç-Tuval Üzeri Yağlı Boya
17x23 cm

    Lot No: 82

    Lot: 82

    Hüseyin Kebenç-Tuval Üzeri Yağlı Boya 17x23 cm

    TLSatıldı
  • Haluk Evitan-Kağıt Üzeri Akrilik Kalem 
14x24 cm

Haluk Evitan
Geleneksel sanat sınırlarını aşarak insanın iç dünyasını yansıtan eserler üretmiştir. Genellikle spontane çalışmayı tercih eden bu sanatçı, özgün bir form ve kompozisyon anlayışıyla dikkat çeken eserler ortaya koymaktadır.

Sanatçı, coşkulu bir tutumla yola çıkmış ve deneyimlerini resimlerinde kullanarak çağdaş duyarlığı yansıtmayı hedeflemiştir. Kendine özgü bir ifade tarzı oluşturmak için uzun süre çalışmış olan Haluk Evitan, özgün bir sanatsal ifade biçimi geliştirmiştir.

Evitan'ın eserlerinde anlatıcı bir yaklaşım öne çıksa da, biçimleri bozarak yaptığı resimlerinde estetik bir çekicilik her zaman belirgin olmuştur. Nesnelere bağlı kalmadan, içgüdüsel bir hassasiyetle çalışan sanatçı, oranları değiştirerek kendi özgün resim diline ulaşmıştır.

Yeni bir bakış açısı, derinlik ve perspektif yorumuyla nesneleri farklı bir şekilde düşünerek resimler yapan Haluk Evitan, eserlerinde farklı bir sanat anlayışını izleyicilere sunmaktadır.

    Lot No: 83

    Lot: 83

    Haluk Evitan-Kağıt Üzeri Akrilik Kalem 14x24 cm Haluk Evitan Geleneksel sanat sınırlarını aşarak insanın iç dünyasını yansıtan eserler üretmiştir. Genellikle spontane çalışmayı tercih eden bu sanatçı, özgün bir form ve kompozisyon anlayışıyla dikkat çeken eserler ortaya koymaktadır. Sanatçı, coşkulu bir tutumla yola çıkmış ve deneyimlerini resimlerinde kullanarak çağdaş duyarlığı yansıtmayı hedeflemiştir. Kendine özgü bir ifade tarzı oluşturmak için uzun süre çalışmış olan Haluk Evitan, özgün bir sanatsal ifade biçimi geliştirmiştir. Evitan'ın eserlerinde anlatıcı bir yaklaşım öne çıksa da, biçimleri bozarak yaptığı resimlerinde estetik bir çekicilik her zaman belirgin olmuştur. Nesnelere bağlı kalmadan, içgüdüsel bir hassasiyetle çalışan sanatçı, oranları değiştirerek kendi özgün resim diline ulaşmıştır. Yeni bir bakış açısı, derinlik ve perspektif yorumuyla nesneleri farklı bir şekilde düşünerek resimler yapan Haluk Evitan, eserlerinde farklı bir sanat anlayışını izleyicilere sunmaktadır.

    TLSatıldı
  • Spyros Georgas-Kağıt Üzeri Yağlı Boya
14x20 cm

    Lot No: 84

    Lot: 84

    Spyros Georgas-Kağıt Üzeri Yağlı Boya 14x20 cm

    TLSatıldı
  • Ümmet Karaca-Tuval Üzeri Yağlı Boya
30x20 cm

Ümmet Karaca
1956 yılında Gürcistan’da doğdu.
Sanatçı 1978 yılında başladığı Tiflis Yüksek Ressamlar Okulundan 1982’de mezun oldu. 1987 yılında Gürcistan’ın Tiflis şehrinde ilk kişisel sergisini açtı. 1993’te ise Türkiye’deki ilk kişisel sergisini İstanbul’daki Varol Sanat Galerisinde düzenledi. Sonrasında da İstanbul ve Ankara’da pek çok karma sergiye katılmaya ve kişisel sergiler açmaya devam etti.

Ümmet Karaca genellikle tuval üzeri yağlıboya tekniğiyle yaptığı tablolarında İstanbul temasını işlemektedir. Eserlerinde şehrin sokaklarını, insanlarını, doğasını, sosyal yaşamını klasik bir üslupla resmetmeyi tercih etmektedir. Özellikle Büyükada’dan manzaraları resmetmeyi seven sanatçının eserlerini İzlenimci tarzın içinde de değerlendirebiliriz. Karaca genel olarak şehir manzaralarıyla bilinse de natürmort ve portre de çalışmıştır.

Ümmet Karaca halen İstanbul’da yaşamakta ve sanat çalışmalarını sürdürmektedir.

    Lot No: 85

    Lot: 85

    Ümmet Karaca-Tuval Üzeri Yağlı Boya 30x20 cm Ümmet Karaca 1956 yılında Gürcistan’da doğdu. Sanatçı 1978 yılında başladığı Tiflis Yüksek Ressamlar Okulundan 1982’de mezun oldu. 1987 yılında Gürcistan’ın Tiflis şehrinde ilk kişisel sergisini açtı. 1993’te ise Türkiye’deki ilk kişisel sergisini İstanbul’daki Varol Sanat Galerisinde düzenledi. Sonrasında da İstanbul ve Ankara’da pek çok karma sergiye katılmaya ve kişisel sergiler açmaya devam etti. Ümmet Karaca genellikle tuval üzeri yağlıboya tekniğiyle yaptığı tablolarında İstanbul temasını işlemektedir. Eserlerinde şehrin sokaklarını, insanlarını, doğasını, sosyal yaşamını klasik bir üslupla resmetmeyi tercih etmektedir. Özellikle Büyükada’dan manzaraları resmetmeyi seven sanatçının eserlerini İzlenimci tarzın içinde de değerlendirebiliriz. Karaca genel olarak şehir manzaralarıyla bilinse de natürmort ve portre de çalışmıştır. Ümmet Karaca halen İstanbul’da yaşamakta ve sanat çalışmalarını sürdürmektedir.

    TLSatıldı
  • Cem Kebenç-Tuval Üzeri Yağlı Boya
19x15 cm

    Lot No: 86

    Lot: 86

    Cem Kebenç-Tuval Üzeri Yağlı Boya 19x15 cm

    TLSatıldı
  • Anonim-Duralit Üzeri Yağlı Boya
25x23 cm

    Lot No: 87

    Lot: 87

    Anonim-Duralit Üzeri Yağlı Boya 25x23 cm

    TLSatıldı
  • Enis Rayman-Duralit Üzeri Yağlı Boya
39x29 cm

    Lot No: 88

    Lot: 88

    Enis Rayman-Duralit Üzeri Yağlı Boya 39x29 cm

    TLSatıldı
  • Hüseyin Bozoğlan-Duralit Üzeri Yağlı Boya
32x29 cm

Hüseyin Bozoğlan
1974 yılında Hatay’da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini doğum büyüdüğü yerde tamamladı. 2003 yılında Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim bölümünden mezun oldu. Günümüzde Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nde Sanat ve Tasarım öğretim üyesidir. Eserlerinin birçoğunda çocukluğuna ait bazı anıara yer vermiştir. Boyalarını tamamen doğal yollarla elde edip o şekilde güzel eserler ortaya çıkarmaya çalışıyor. Bu kök boyalarını kına ve ceviz kabuğu ile elde eden Hüseyin Bozoğlan, özellikle çok hoş bir görünüme sahip olan kahverengi ve yeşil tonları ile ön plana çıkıyor. Genellikle peyzaj eserleri ile bilinen Hüseyin Bozoğlan’ın farklı tarzda resmettiği eserleri de bulunmaktadır.

    Lot No: 89

    Lot: 89

    Hüseyin Bozoğlan-Duralit Üzeri Yağlı Boya 32x29 cm Hüseyin Bozoğlan 1974 yılında Hatay’da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini doğum büyüdüğü yerde tamamladı. 2003 yılında Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim bölümünden mezun oldu. Günümüzde Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nde Sanat ve Tasarım öğretim üyesidir. Eserlerinin birçoğunda çocukluğuna ait bazı anıara yer vermiştir. Boyalarını tamamen doğal yollarla elde edip o şekilde güzel eserler ortaya çıkarmaya çalışıyor. Bu kök boyalarını kına ve ceviz kabuğu ile elde eden Hüseyin Bozoğlan, özellikle çok hoş bir görünüme sahip olan kahverengi ve yeşil tonları ile ön plana çıkıyor. Genellikle peyzaj eserleri ile bilinen Hüseyin Bozoğlan’ın farklı tarzda resmettiği eserleri de bulunmaktadır.

    TLSatıldı
  • Hüseyin Bozoğlan-Duralit Üzeri Yağlı Boya
34x23 cm

Hüseyin Bozoğlan
1974 yılında Hatay’da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini doğum büyüdüğü yerde tamamladı. 2003 yılında Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim bölümünden mezun oldu. Günümüzde Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nde Sanat ve Tasarım öğretim üyesidir. Eserlerinin birçoğunda çocukluğuna ait bazı anıara yer vermiştir. Boyalarını tamamen doğal yollarla elde edip o şekilde güzel eserler ortaya çıkarmaya çalışıyor. Bu kök boyalarını kına ve ceviz kabuğu ile elde eden Hüseyin Bozoğlan, özellikle çok hoş bir görünüme sahip olan kahverengi ve yeşil tonları ile ön plana çıkıyor. Genellikle peyzaj eserleri ile bilinen Hüseyin Bozoğlan’ın farklı tarzda resmettiği eserleri de bulunmaktadır.

    Lot No: 90

    Lot: 90

    Hüseyin Bozoğlan-Duralit Üzeri Yağlı Boya 34x23 cm Hüseyin Bozoğlan 1974 yılında Hatay’da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini doğum büyüdüğü yerde tamamladı. 2003 yılında Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim bölümünden mezun oldu. Günümüzde Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nde Sanat ve Tasarım öğretim üyesidir. Eserlerinin birçoğunda çocukluğuna ait bazı anıara yer vermiştir. Boyalarını tamamen doğal yollarla elde edip o şekilde güzel eserler ortaya çıkarmaya çalışıyor. Bu kök boyalarını kına ve ceviz kabuğu ile elde eden Hüseyin Bozoğlan, özellikle çok hoş bir görünüme sahip olan kahverengi ve yeşil tonları ile ön plana çıkıyor. Genellikle peyzaj eserleri ile bilinen Hüseyin Bozoğlan’ın farklı tarzda resmettiği eserleri de bulunmaktadır.

    TLSatıldı
  • Neriman Oyman-Duralit Üzeri Yağlı Boya
19x25 cm

Neriman Oyman
1965 doğumlu Türk ressam, sanatı ve felsefeyi yaşam biçimi haline getirmiş ve 1990-1992 yılları arasında Avni Memedoğlu Atölyesi'nde çalışmıştır. 1992 yılından beri Asmalımescit'teki atölyesinde çalışmalarını sürdüren sanatçı
kişisel sergileri ile yurtdışına 400’den fazla resim ulaştırmış ve 30 kişisel sergi düzenlemiştir.

1996 yılından 2001 yılına kadar Efes Antik kentte eserleri sergilenen ressam, resmi yaşam biçimi olarak tanımlamış, dışavurumcu tarzda, fantastik nitelikli resimler yapmış ve düşüncelerinin resmini yaptığını ifade etmiştir. Eserleri, Askeri Müze, Efes Müzesi ve daha pek çok önemli koleksiyonda sergilenmiştir.

    Lot No: 91

    Lot: 91

    Neriman Oyman-Duralit Üzeri Yağlı Boya 19x25 cm Neriman Oyman 1965 doğumlu Türk ressam, sanatı ve felsefeyi yaşam biçimi haline getirmiş ve 1990-1992 yılları arasında Avni Memedoğlu Atölyesi'nde çalışmıştır. 1992 yılından beri Asmalımescit'teki atölyesinde çalışmalarını sürdüren sanatçı kişisel sergileri ile yurtdışına 400’den fazla resim ulaştırmış ve 30 kişisel sergi düzenlemiştir. 1996 yılından 2001 yılına kadar Efes Antik kentte eserleri sergilenen ressam, resmi yaşam biçimi olarak tanımlamış, dışavurumcu tarzda, fantastik nitelikli resimler yapmış ve düşüncelerinin resmini yaptığını ifade etmiştir. Eserleri, Askeri Müze, Efes Müzesi ve daha pek çok önemli koleksiyonda sergilenmiştir.

    TLSatıldı
  • Fikret Öztürk-Duralit Üzeri Yağlı Boya
21x30 cm

Fikret Öztürk
1961 yılında Eskişehir'de doğmuş bir sanatçıdır. 1988 yılında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü'nden mezun olmuştur. Sanatı kavramsal figüratif kompozisyonlardan oluşmaktadır. 1989 yılından bu yana birçok kişisel sergi açmış ve karma sergilere katılmıştır.

    Lot No: 92

    Lot: 92

    Fikret Öztürk-Duralit Üzeri Yağlı Boya 21x30 cm Fikret Öztürk 1961 yılında Eskişehir'de doğmuş bir sanatçıdır. 1988 yılında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü'nden mezun olmuştur. Sanatı kavramsal figüratif kompozisyonlardan oluşmaktadır. 1989 yılından bu yana birçok kişisel sergi açmış ve karma sergilere katılmıştır.

    TLSatıldı
  • Nadir Baylan-Duralit Üzeri Yağlı Boya
17x50 cm

    Lot No: 93

    Lot: 93

    Nadir Baylan-Duralit Üzeri Yağlı Boya 17x50 cm

    TLSatıldı
  • Anonim-Tuval Üzeri Yağlı Boya
60x30 cm

    Lot No: 94

    Lot: 94

    Anonim-Tuval Üzeri Yağlı Boya 60x30 cm

    TLSatıldı
  • Anonim-Tuval Üzeri Yağlı Boya
48x40 cm

    Lot No: 95

    Lot: 95

    Anonim-Tuval Üzeri Yağlı Boya 48x40 cm

    TLSatıldı
  • İbrahim Gündem-Tuval Üzeri Yağlı Boya
40x50 cm

İbrahim Gündem
1987 yılında Van’ın Çaldıran ilçesinde doğdu. Sanatçının sanata olan ilgisi ortaokul döneminde bir resim öğretmeni tarafından keşfedildi. Sanatçı, sanatla buluşmasını atık malzeme olarak kullandığı karton (koli) üzerine yaptığı resimlerle başlattı. Ekonomik sıkıntı ve yoksulluk, onu bu yola yönlendirdi. Gündem, eğitim konusunda ailesinden destek görmesine rağmen resim eğitimi ve uğraşı konusunda tam destek alamadı. Ancak, engellere rağmen resme olan ilgisi ve tutkusu hayatında önemli bir yer edindi ve bu sayede resim hayatının odak noktası haline geldi.

İlk ve orta öğrenimini Van’da tamamladıktan sonra yükseköğrenim eğitimini Selçuk Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Resim İş Öğretmenliği bölümünde 2013 yılında bitirdi.

Kariyerine 2013 yılında başlayan Gündem, üniversite 4. sınıfta okumakta iken birçok ulusal resim yarışmasına katılarak birçok başarı elde etti. Ancak, resim tarzının belirginleşmesi ve geniş kitlelerce ilgi görmesi 2021 yılında gerçekleşti.

Sanatçı, kariyeri boyunca sanat için verdiği mücadele ile birçok başarıya imza attı. Ulusal anlamda birçok sanat etkinliğine katıldı, beş kişisel sergi açtı ve uluslararası fuarlarda yer aldı. Eserleri birçok galeri ve müzayede evinde sergilendi.

    Lot No: 96

    Lot: 96

    İbrahim Gündem-Tuval Üzeri Yağlı Boya 40x50 cm İbrahim Gündem 1987 yılında Van’ın Çaldıran ilçesinde doğdu. Sanatçının sanata olan ilgisi ortaokul döneminde bir resim öğretmeni tarafından keşfedildi. Sanatçı, sanatla buluşmasını atık malzeme olarak kullandığı karton (koli) üzerine yaptığı resimlerle başlattı. Ekonomik sıkıntı ve yoksulluk, onu bu yola yönlendirdi. Gündem, eğitim konusunda ailesinden destek görmesine rağmen resim eğitimi ve uğraşı konusunda tam destek alamadı. Ancak, engellere rağmen resme olan ilgisi ve tutkusu hayatında önemli bir yer edindi ve bu sayede resim hayatının odak noktası haline geldi. İlk ve orta öğrenimini Van’da tamamladıktan sonra yükseköğrenim eğitimini Selçuk Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Resim İş Öğretmenliği bölümünde 2013 yılında bitirdi. Kariyerine 2013 yılında başlayan Gündem, üniversite 4. sınıfta okumakta iken birçok ulusal resim yarışmasına katılarak birçok başarı elde etti. Ancak, resim tarzının belirginleşmesi ve geniş kitlelerce ilgi görmesi 2021 yılında gerçekleşti. Sanatçı, kariyeri boyunca sanat için verdiği mücadele ile birçok başarıya imza attı. Ulusal anlamda birçok sanat etkinliğine katıldı, beş kişisel sergi açtı ve uluslararası fuarlarda yer aldı. Eserleri birçok galeri ve müzayede evinde sergilendi.

    TLSatıldı
  • Ümmet Karaca-Tuval Üzeri Yağlı Boya
45x31 cm

Ümmet Karaca
1956 yılında Gürcistan’da doğdu.
Sanatçı 1978 yılında başladığı Tiflis Yüksek Ressamlar Okulundan 1982’de mezun oldu. 1987 yılında Gürcistan’ın Tiflis şehrinde ilk kişisel sergisini açtı. 1993’te ise Türkiye’deki ilk kişisel sergisini İstanbul’daki Varol Sanat Galerisinde düzenledi. Sonrasında da İstanbul ve Ankara’da pek çok karma sergiye katılmaya ve kişisel sergiler açmaya devam etti.

Ümmet Karaca genellikle tuval üzeri yağlıboya tekniğiyle yaptığı tablolarında İstanbul temasını işlemektedir. Eserlerinde şehrin sokaklarını, insanlarını, doğasını, sosyal yaşamını klasik bir üslupla resmetmeyi tercih etmektedir. Özellikle Büyükada’dan manzaraları resmetmeyi seven sanatçının eserlerini İzlenimci tarzın içinde de değerlendirebiliriz. Karaca genel olarak şehir manzaralarıyla bilinse de natürmort ve portre de çalışmıştır.

Ümmet Karaca halen İstanbul’da yaşamakta ve sanat çalışmalarını sürdürmektedir.

    Lot No: 97

    Lot: 97

    Ümmet Karaca-Tuval Üzeri Yağlı Boya 45x31 cm Ümmet Karaca 1956 yılında Gürcistan’da doğdu. Sanatçı 1978 yılında başladığı Tiflis Yüksek Ressamlar Okulundan 1982’de mezun oldu. 1987 yılında Gürcistan’ın Tiflis şehrinde ilk kişisel sergisini açtı. 1993’te ise Türkiye’deki ilk kişisel sergisini İstanbul’daki Varol Sanat Galerisinde düzenledi. Sonrasında da İstanbul ve Ankara’da pek çok karma sergiye katılmaya ve kişisel sergiler açmaya devam etti. Ümmet Karaca genellikle tuval üzeri yağlıboya tekniğiyle yaptığı tablolarında İstanbul temasını işlemektedir. Eserlerinde şehrin sokaklarını, insanlarını, doğasını, sosyal yaşamını klasik bir üslupla resmetmeyi tercih etmektedir. Özellikle Büyükada’dan manzaraları resmetmeyi seven sanatçının eserlerini İzlenimci tarzın içinde de değerlendirebiliriz. Karaca genel olarak şehir manzaralarıyla bilinse de natürmort ve portre de çalışmıştır. Ümmet Karaca halen İstanbul’da yaşamakta ve sanat çalışmalarını sürdürmektedir.

    TLSatıldı
  • Şahlan Balkan-Tuval Üzeri Yağlı Boya
30x60 cm

    Lot No: 98

    Lot: 98

    Şahlan Balkan-Tuval Üzeri Yağlı Boya 30x60 cm

    TLSatıldı
  • Anonim-Tuval Üzeri Yağlı Boya
60x80 cm

    Lot No: 99

    Lot: 99

    Anonim-Tuval Üzeri Yağlı Boya 60x80 cm

    TLSatıldı
  • İrfan Çiftçi-Tuval Üzeri Yağlı Boya 
60x50 cm

    Lot No: 100

    Lot: 100

    İrfan Çiftçi-Tuval Üzeri Yağlı Boya 60x50 cm

    TLSatıldı
  • Nusret Karaca-Duralit Üzeri Yağlı Boya
99x45 cm

    Lot No: 101

    Lot: 101

    Nusret Karaca-Duralit Üzeri Yağlı Boya 99x45 cm

    TLSatıldı
  • Nesrin Sağlam-Tuval Üzeri Yağlı Boya 
56x78 cm

    Lot No: 102

    Lot: 102

    Nesrin Sağlam-Tuval Üzeri Yağlı Boya 56x78 cm

    TLSatıldı
  • İrfan Çiftçi-Tuval Üzeri Yağlı Boya
50x60 cm

    Lot No: 103

    Lot: 103

    İrfan Çiftçi-Tuval Üzeri Yağlı Boya 50x60 cm

    TLSatıldı
  • Nimet Berdan-Duralit Üzeri Yağlı Boya
50x65 cm

Nimet Berdan
1918’de doğdu ve 2001’de öldü. Sanatçılar Rotella Mimmo, Siegfried Klapper, Grigori Vasilevich Bonya, Joyce Ballantyne ve Nazem Al Jaafari aynı kuşaktan. Ağırlıklı olarak 1930’larda büyümüş olmasından yaratıcı bir şekilde etkilenmişti. Küresel ölçekte bu dönem, dünyanın egemen politik felsefeleri – marksist sosyalizm, kapitalist demokrasi ve hem komünizm hem de faşizmin totalitarizmi arasındaki çatışmayla en iyi şekilde tanımlanabilir. Sovyetler Birliği’nde Stalin’in hükümeti, ilk Beş Yıllık Plan’ın talep ettiği hızlı sanayileşmeyi uygulamak için acil fonlara ihtiyaç duyuyordu. Leningrad’daki (St.Petersburg) Devlet Ermitaj Müzesi’ndeki hazineleri satmak için gizli bir teklif başlattı; bunların birçoğu New York merkezli sanat işleri şirketi Knoedler aracılığıyla Andrew Mellon’un koleksiyonuna giden eski ustaların iki yüz elli benzersiz tablosundan oluşan birincil bir liste de içeriyor.

    Lot No: 104

    Lot: 104

    Nimet Berdan-Duralit Üzeri Yağlı Boya 50x65 cm Nimet Berdan 1918’de doğdu ve 2001’de öldü. Sanatçılar Rotella Mimmo, Siegfried Klapper, Grigori Vasilevich Bonya, Joyce Ballantyne ve Nazem Al Jaafari aynı kuşaktan. Ağırlıklı olarak 1930’larda büyümüş olmasından yaratıcı bir şekilde etkilenmişti. Küresel ölçekte bu dönem, dünyanın egemen politik felsefeleri – marksist sosyalizm, kapitalist demokrasi ve hem komünizm hem de faşizmin totalitarizmi arasındaki çatışmayla en iyi şekilde tanımlanabilir. Sovyetler Birliği’nde Stalin’in hükümeti, ilk Beş Yıllık Plan’ın talep ettiği hızlı sanayileşmeyi uygulamak için acil fonlara ihtiyaç duyuyordu. Leningrad’daki (St.Petersburg) Devlet Ermitaj Müzesi’ndeki hazineleri satmak için gizli bir teklif başlattı; bunların birçoğu New York merkezli sanat işleri şirketi Knoedler aracılığıyla Andrew Mellon’un koleksiyonuna giden eski ustaların iki yüz elli benzersiz tablosundan oluşan birincil bir liste de içeriyor.

    TLSatıldı
  • Salvador Dali (BASKI)-Poster 
65x48 cm

Salvador Dali 
Katalan sürrealist ressam. Gerçeküstü eserlerindeki tuhaf ve çarpıcı imgelerle ünlenen Dali, en popüler eseri olan Belleğin Azmi'ni 1931'de bitirmiştir.

Dalí, ressamlığın yanı sıra heykelcilik, fotoğrafçılık ve filmcilikle de ilgilenmiş, Amerikan animasyoncu Walt Disney ile beraber yaptığı Destino adlı kısa çizgi film, 2003'te "en iyi kısa animasyon filmi" dalında Akademi Ödülü adayı olmuştur.

Katalonya doğumlu olan Dalí, 711 yılında İspanya'yı fethetmiş olan Mağribilerin soyundan geldiğini iddia etmiş, "süslü ve cafcaflı olan her şeye, lüks hayata ve doğu kıyafetlerine olan düşkünlüğünü" de "Arap kökeni"ne bağlamıştır.

Dalí hayatı boyunca, sanatıyla olduğu kadar eksantrik giyimi, davranışları ve sözleriyle de dikkat çekmiş, bu durum kimi zaman, onun sanatını takdir edenleri de etmeyenler kadar usandırmıştır. Bu davranışların getirdiği kötü şöhret, Dalí'nin geniş kesimlerce tanınmasını sağlamış ve eserlerine duyulan ilgiyi arttırmıştır.

    Lot No: 105

    Lot: 105

    Salvador Dali (BASKI)-Poster 65x48 cm Salvador Dali Katalan sürrealist ressam. Gerçeküstü eserlerindeki tuhaf ve çarpıcı imgelerle ünlenen Dali, en popüler eseri olan Belleğin Azmi'ni 1931'de bitirmiştir. Dalí, ressamlığın yanı sıra heykelcilik, fotoğrafçılık ve filmcilikle de ilgilenmiş, Amerikan animasyoncu Walt Disney ile beraber yaptığı Destino adlı kısa çizgi film, 2003'te "en iyi kısa animasyon filmi" dalında Akademi Ödülü adayı olmuştur. Katalonya doğumlu olan Dalí, 711 yılında İspanya'yı fethetmiş olan Mağribilerin soyundan geldiğini iddia etmiş, "süslü ve cafcaflı olan her şeye, lüks hayata ve doğu kıyafetlerine olan düşkünlüğünü" de "Arap kökeni"ne bağlamıştır. Dalí hayatı boyunca, sanatıyla olduğu kadar eksantrik giyimi, davranışları ve sözleriyle de dikkat çekmiş, bu durum kimi zaman, onun sanatını takdir edenleri de etmeyenler kadar usandırmıştır. Bu davranışların getirdiği kötü şöhret, Dalí'nin geniş kesimlerce tanınmasını sağlamış ve eserlerine duyulan ilgiyi arttırmıştır.

    TLSatıldı
  • Hüseyin İmzalı-Tuval Üzeri Yağlı Boya
60x45 cm

    Lot No: 106

    Lot: 106

    Hüseyin İmzalı-Tuval Üzeri Yağlı Boya 60x45 cm

    TLSatıldı
  • Anonim-Duralit Üzeri Yağlı Boya
40x55 cm

    Lot No: 107

    Lot: 107

    Anonim-Duralit Üzeri Yağlı Boya 40x55 cm

    TLSatıldı
  • Çoban Ressam (Süleyman Şahin)-Tuval Üzeri Yağlı Boya
38x40 cm

Süleyman Şahin
Sanatçı 14 Nisan 1949'da Günyüzü, Sivrihisar, Eskişehir'de doğdu. "Çoban Ressam" olarak tanınan ressam Süleyman Şahin ailevi nedenlerden ilkokul 4'üncü sınıfa kadar eğitim görüp yarıda bırakmıştır. Çocuk yaşlardan itibaren çalışmaya başlayarak Ankara'da geçimini sağlamak için çobanlık yapmaya başlayan Süleyman Şahin'in resime olan ilgisi ve yeteneği fark edilince sanata yönelmiştir. Çizdiği manzara resimlerinde kırsal yaşamı işlemesi ve geçmişte çobanlık yapması nedeniyle sanat çevrelerinde "Çoban Ressam" adıyla tanınmıştır. Sanatçı 1986'da yerleştiği Bursa'da Ressamlar Sokağı'nı kurarak burada yetenekli yeni ressamların yetişmesinde pay sahibi olmuştur. Resimlerinde Van Gogh, Edouard Manet, Claude Monet ve Sisley gibi büyük ressamları örnek almıştır. Çoban Ressam Süleyman Şahin'in çoğu yurt dışında olmak üzere özel kolleksiyonlarda müzelerde bulunan çizdiği doğa ve kırsal yaşamı anlatan 10 binin üzerinde portre çalışması vardır. Sanatçı evli olup yaşamını Bursa ve Ankara'da sürdürmektedir.

    Lot No: 108

    Lot: 108

    Çoban Ressam (Süleyman Şahin)-Tuval Üzeri Yağlı Boya 38x40 cm Süleyman Şahin Sanatçı 14 Nisan 1949'da Günyüzü, Sivrihisar, Eskişehir'de doğdu. "Çoban Ressam" olarak tanınan ressam Süleyman Şahin ailevi nedenlerden ilkokul 4'üncü sınıfa kadar eğitim görüp yarıda bırakmıştır. Çocuk yaşlardan itibaren çalışmaya başlayarak Ankara'da geçimini sağlamak için çobanlık yapmaya başlayan Süleyman Şahin'in resime olan ilgisi ve yeteneği fark edilince sanata yönelmiştir. Çizdiği manzara resimlerinde kırsal yaşamı işlemesi ve geçmişte çobanlık yapması nedeniyle sanat çevrelerinde "Çoban Ressam" adıyla tanınmıştır. Sanatçı 1986'da yerleştiği Bursa'da Ressamlar Sokağı'nı kurarak burada yetenekli yeni ressamların yetişmesinde pay sahibi olmuştur. Resimlerinde Van Gogh, Edouard Manet, Claude Monet ve Sisley gibi büyük ressamları örnek almıştır. Çoban Ressam Süleyman Şahin'in çoğu yurt dışında olmak üzere özel kolleksiyonlarda müzelerde bulunan çizdiği doğa ve kırsal yaşamı anlatan 10 binin üzerinde portre çalışması vardır. Sanatçı evli olup yaşamını Bursa ve Ankara'da sürdürmektedir.

    TLSatıldı
  • Fikret Öztürk-Duralit Üzeri Yağlı Boya "Atatürk Portre"
30x38 cm

Fikret Öztürk
1961 yılında Eskişehir'de doğmuş bir sanatçıdır. 1988 yılında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü'nden mezun olmuştur. Sanatı kavramsal figüratif kompozisyonlardan oluşmaktadır. 1989 yılından bu yana birçok kişisel sergi açmış ve karma sergilere katılmıştır.

    Lot No: 109

    Lot: 109

    Fikret Öztürk-Duralit Üzeri Yağlı Boya "Atatürk Portre" 30x38 cm Fikret Öztürk 1961 yılında Eskişehir'de doğmuş bir sanatçıdır. 1988 yılında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü'nden mezun olmuştur. Sanatı kavramsal figüratif kompozisyonlardan oluşmaktadır. 1989 yılından bu yana birçok kişisel sergi açmış ve karma sergilere katılmıştır.

    TLSatıldı
  • Anonim-Tuval Üzeri Yağlı Boya
40x40 cm

    Lot No: 110

    Lot: 110

    Anonim-Tuval Üzeri Yağlı Boya 40x40 cm

    TLSatıldı
  • Salvador Dali (BASKI)-Poster 
48x63 cm

Salvador Dali 
Katalan sürrealist ressam. Gerçeküstü eserlerindeki tuhaf ve çarpıcı imgelerle ünlenen Dali, en popüler eseri olan Belleğin Azmi'ni 1931'de bitirmiştir.

Dalí, ressamlığın yanı sıra heykelcilik, fotoğrafçılık ve filmcilikle de ilgilenmiş, Amerikan animasyoncu Walt Disney ile beraber yaptığı Destino adlı kısa çizgi film, 2003'te "en iyi kısa animasyon filmi" dalında Akademi Ödülü adayı olmuştur.

Katalonya doğumlu olan Dalí, 711 yılında İspanya'yı fethetmiş olan Mağribilerin soyundan geldiğini iddia etmiş, "süslü ve cafcaflı olan her şeye, lüks hayata ve doğu kıyafetlerine olan düşkünlüğünü" de "Arap kökeni"ne bağlamıştır.

Dalí hayatı boyunca, sanatıyla olduğu kadar eksantrik giyimi, davranışları ve sözleriyle de dikkat çekmiş, bu durum kimi zaman, onun sanatını takdir edenleri de etmeyenler kadar usandırmıştır. Bu davranışların getirdiği kötü şöhret, Dalí'nin geniş kesimlerce tanınmasını sağlamış ve eserlerine duyulan ilgiyi arttırmıştır.

    Lot No: 111

    Lot: 111

    Salvador Dali (BASKI)-Poster 48x63 cm Salvador Dali Katalan sürrealist ressam. Gerçeküstü eserlerindeki tuhaf ve çarpıcı imgelerle ünlenen Dali, en popüler eseri olan Belleğin Azmi'ni 1931'de bitirmiştir. Dalí, ressamlığın yanı sıra heykelcilik, fotoğrafçılık ve filmcilikle de ilgilenmiş, Amerikan animasyoncu Walt Disney ile beraber yaptığı Destino adlı kısa çizgi film, 2003'te "en iyi kısa animasyon filmi" dalında Akademi Ödülü adayı olmuştur. Katalonya doğumlu olan Dalí, 711 yılında İspanya'yı fethetmiş olan Mağribilerin soyundan geldiğini iddia etmiş, "süslü ve cafcaflı olan her şeye, lüks hayata ve doğu kıyafetlerine olan düşkünlüğünü" de "Arap kökeni"ne bağlamıştır. Dalí hayatı boyunca, sanatıyla olduğu kadar eksantrik giyimi, davranışları ve sözleriyle de dikkat çekmiş, bu durum kimi zaman, onun sanatını takdir edenleri de etmeyenler kadar usandırmıştır. Bu davranışların getirdiği kötü şöhret, Dalí'nin geniş kesimlerce tanınmasını sağlamış ve eserlerine duyulan ilgiyi arttırmıştır.

    TLSatıldı
  • İrfan Çiftçi-Tuval Üzeri Yağlı Boya
60x50 cm

    Lot No: 112

    Lot: 112

    İrfan Çiftçi-Tuval Üzeri Yağlı Boya 60x50 cm

    TLSatıldı
  • Anonim-Duralit Üzeri Yağlı Boya
33x50 cm

    Lot No: 113

    Lot: 113

    Anonim-Duralit Üzeri Yağlı Boya 33x50 cm

    TLSatıldı
  • Osmanlı Hat Levha-İpek Astar Üzeri Zincir İşi Hat Levha Çift Sıralı
58x20 cm

    Lot No: 114

    Lot: 114

    Osmanlı Hat Levha-İpek Astar Üzeri Zincir İşi Hat Levha Çift Sıralı 58x20 cm

    TLSatıldı
  • Ziyad Sultanov-Tuval Üzeri Yağlı Boya
80x60 cm 

Ziyad Sultanov
1959 yılında Azerbaycan'ın Bakü şehrinde doğdu.
1986 yılında Nasrettin Tusi Azerbaycan Devlet Üniversitesi Resim bölümünü üstün başarı derecesi ile tamamladı.

Diploma projesi, üniversitenin müzesinde sergilenmeye hak kazandı. İlk sergisini 1983'de Moskova'da açtı. 1987'de St. Petersburg Akademisi'nde çalıştı.
1988 yılında Azerbaycan Ressamlar Birliği ve Rus Ressamlar Birliği’nin üyesi olan sanatçı 1990'da "Dünya Ressamlar Sergisi"ne katıldı.

Sultanov'un eserleri ABD, İngiltere, Avusturya, Fransa ve Almanya'da da sergilendi.
Sanatçı 1995 yılına kadar çalışmalarını Azerbaycan’da sürdürdü.
1995 yılında İstanbul’a yerleşti. 2024 yılında yaşama veda etmiştir.

    Lot No: 115

    Lot: 115

    Ziyad Sultanov-Tuval Üzeri Yağlı Boya 80x60 cm Ziyad Sultanov 1959 yılında Azerbaycan'ın Bakü şehrinde doğdu. 1986 yılında Nasrettin Tusi Azerbaycan Devlet Üniversitesi Resim bölümünü üstün başarı derecesi ile tamamladı. Diploma projesi, üniversitenin müzesinde sergilenmeye hak kazandı. İlk sergisini 1983'de Moskova'da açtı. 1987'de St. Petersburg Akademisi'nde çalıştı. 1988 yılında Azerbaycan Ressamlar Birliği ve Rus Ressamlar Birliği’nin üyesi olan sanatçı 1990'da "Dünya Ressamlar Sergisi"ne katıldı. Sultanov'un eserleri ABD, İngiltere, Avusturya, Fransa ve Almanya'da da sergilendi. Sanatçı 1995 yılına kadar çalışmalarını Azerbaycan’da sürdürdü. 1995 yılında İstanbul’a yerleşti. 2024 yılında yaşama veda etmiştir.

    TLSatıldı
  • İmza Okunamadı-Duralit Üzeri Yağlı Boya
30x50 cm

    Lot No: 116

    Lot: 116

    İmza Okunamadı-Duralit Üzeri Yağlı Boya 30x50 cm

    TLSatıldı
  • İrfan Çiftçi-Tuval Üzeri Yağlı Boya
60x50 cm

    Lot No: 117

    Lot: 117

    İrfan Çiftçi-Tuval Üzeri Yağlı Boya 60x50 cm

    TLSatıldı
  • Fikret Öztürk-Tuval Üzeri Yağlı Boya
60x80 cm

Fikret Öztürk
1961 yılında Eskişehir'de doğmuş bir sanatçıdır. 1988 yılında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü'nden mezun olmuştur. Sanatı kavramsal figüratif kompozisyonlardan oluşmaktadır. 1989 yılından bu yana birçok kişisel sergi açmış ve karma sergilere katılmıştır.

    Lot No: 118

    Lot: 118

    Fikret Öztürk-Tuval Üzeri Yağlı Boya 60x80 cm Fikret Öztürk 1961 yılında Eskişehir'de doğmuş bir sanatçıdır. 1988 yılında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü'nden mezun olmuştur. Sanatı kavramsal figüratif kompozisyonlardan oluşmaktadır. 1989 yılından bu yana birçok kişisel sergi açmış ve karma sergilere katılmıştır.

    TLSatıldı
  • Zihni Özil-Tuval Üzeri Yağlı Boya
90x73 cm

Zihni Özil
1963 yılında Bursa'da doğdu. Lise yıllarında tutkusu olan resim çalışmalarına 2004 yılında tekrar başladı.

Resim sanatı ve sanat tarihi birikimini galericilik alanında pekiştirdi. Mekana ilişkin olanı yüzeye çıkararak yeni bir boyut yaratan sanatçı, resim düzleminde kurduğu dünya ile izleyicinin kendisiyle yüzleşmesini sağlamaktadır. Gündelik yaşamdan anlık kesitler sunan resimlerinde bir taraftan mekanın hareketli figürlerin arasından göz kırpmasını sağlarken diğer taraftan mekanı yok sayarak eylemlere vurgu yapmaktadır.

    Lot No: 119

    Lot: 119

    Zihni Özil-Tuval Üzeri Yağlı Boya 90x73 cm Zihni Özil 1963 yılında Bursa'da doğdu. Lise yıllarında tutkusu olan resim çalışmalarına 2004 yılında tekrar başladı. Resim sanatı ve sanat tarihi birikimini galericilik alanında pekiştirdi. Mekana ilişkin olanı yüzeye çıkararak yeni bir boyut yaratan sanatçı, resim düzleminde kurduğu dünya ile izleyicinin kendisiyle yüzleşmesini sağlamaktadır. Gündelik yaşamdan anlık kesitler sunan resimlerinde bir taraftan mekanın hareketli figürlerin arasından göz kırpmasını sağlarken diğer taraftan mekanı yok sayarak eylemlere vurgu yapmaktadır.

    TLSatıldı
  • İlcan Orçin-Tuval Üzeri Yağlı Boya
80x60 cm

    Lot No: 120

    Lot: 120

    İlcan Orçin-Tuval Üzeri Yağlı Boya 80x60 cm

    TLSatıldı
  • Ziyad Sultanov-Tuval Üzeri Yağlı Boya
60x80 cm

Ziyad Sultanov
1959 yılında Azerbaycan'ın Bakü şehrinde doğdu.
1986 yılında Nasrettin Tusi Azerbaycan Devlet Üniversitesi Resim bölümünü üstün başarı derecesi ile tamamladı.

Diploma projesi, üniversitenin müzesinde sergilenmeye hak kazandı. İlk sergisini 1983'de Moskova'da açtı. 1987'de St. Petersburg Akademisi'nde çalıştı.
1988 yılında Azerbaycan Ressamlar Birliği ve Rus Ressamlar Birliği’nin üyesi olan sanatçı 1990'da "Dünya Ressamlar Sergisi"ne katıldı.

Sultanov'un eserleri ABD, İngiltere, Avusturya, Fransa ve Almanya'da da sergilendi.
Sanatçı 1995 yılına kadar çalışmalarını Azerbaycan’da sürdürdü.
1995 yılında İstanbul’a yerleşti. 2024 yılında yaşama veda etmiştir.

    Lot No: 121

    Lot: 121

    Ziyad Sultanov-Tuval Üzeri Yağlı Boya 60x80 cm Ziyad Sultanov 1959 yılında Azerbaycan'ın Bakü şehrinde doğdu. 1986 yılında Nasrettin Tusi Azerbaycan Devlet Üniversitesi Resim bölümünü üstün başarı derecesi ile tamamladı. Diploma projesi, üniversitenin müzesinde sergilenmeye hak kazandı. İlk sergisini 1983'de Moskova'da açtı. 1987'de St. Petersburg Akademisi'nde çalıştı. 1988 yılında Azerbaycan Ressamlar Birliği ve Rus Ressamlar Birliği’nin üyesi olan sanatçı 1990'da "Dünya Ressamlar Sergisi"ne katıldı. Sultanov'un eserleri ABD, İngiltere, Avusturya, Fransa ve Almanya'da da sergilendi. Sanatçı 1995 yılına kadar çalışmalarını Azerbaycan’da sürdürdü. 1995 yılında İstanbul’a yerleşti. 2024 yılında yaşama veda etmiştir.

    TLSatıldı
  • Fikret Öztürk-Tuval Üzeri Yağlı Boya
60x80 cm

Fikret Öztürk
1961 yılında Eskişehir'de doğmuş bir sanatçıdır. 1988 yılında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü'nden mezun olmuştur. Sanatı kavramsal figüratif kompozisyonlardan oluşmaktadır. 1989 yılından bu yana birçok kişisel sergi açmış ve karma sergilere katılmıştır.

    Lot No: 122

    Lot: 122

    Fikret Öztürk-Tuval Üzeri Yağlı Boya 60x80 cm Fikret Öztürk 1961 yılında Eskişehir'de doğmuş bir sanatçıdır. 1988 yılında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü'nden mezun olmuştur. Sanatı kavramsal figüratif kompozisyonlardan oluşmaktadır. 1989 yılından bu yana birçok kişisel sergi açmış ve karma sergilere katılmıştır.

    TLSatıldı
  • F. Göker-Karton Üzeri Karışık Teknik
24x34 cm

    Lot No: 123

    Lot: 123

    F. Göker-Karton Üzeri Karışık Teknik 24x34 cm

    TLSatıldı
  • Kayhan Aybatlı-Tuval Üzeri Yağlı Boya
35x45 cm

Kayhan Aybatlı
1959 yılında Yerköy’de doğan sanatçı, 1977'de Kuleli Askeri Lisesi'ni, 1981 yılında ise Kara Harp Okulu'nu tamamlamıştır. İzlenimcilik akımının geleneksel takipçilerinden olan Aybatlı, rahat bir fırçaya ve renkçi bir anlayışa sahiptir. Resimlerinde yağlı boya dışında pastel boyayı da ustalıkla kullanmaktadır. Yurt içinde ve yurt dışında birçok resmi ve özel koleksiyonda eserleri bulunan sanatçı, bugüne kadar 21 kişisel sergi açmış ve birçok karma sergiye katılmıştır. Oyak'ın düzenlediği resim yarışmalarında iki kez birincilik ödülü kazanmıştır. Ayrıca Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltraşlar Derneği üyesidir. Kültür Bakanlığı'nın 1995 yılında yayınladığı 'Ressamların Fırçasından İstanbul' isimli katalogda ve yine 2006 yılında düzenlenen 'Türkiye Resimleniyor' ile 'İstasyonlar' projelerinde yer almıştır. Emekli olduktan sonra Ankara'da kendi atölyesinde çalışmalarını sürdürmektedir.

    Lot No: 124

    Lot: 124

    Kayhan Aybatlı-Tuval Üzeri Yağlı Boya 35x45 cm Kayhan Aybatlı 1959 yılında Yerköy’de doğan sanatçı, 1977'de Kuleli Askeri Lisesi'ni, 1981 yılında ise Kara Harp Okulu'nu tamamlamıştır. İzlenimcilik akımının geleneksel takipçilerinden olan Aybatlı, rahat bir fırçaya ve renkçi bir anlayışa sahiptir. Resimlerinde yağlı boya dışında pastel boyayı da ustalıkla kullanmaktadır. Yurt içinde ve yurt dışında birçok resmi ve özel koleksiyonda eserleri bulunan sanatçı, bugüne kadar 21 kişisel sergi açmış ve birçok karma sergiye katılmıştır. Oyak'ın düzenlediği resim yarışmalarında iki kez birincilik ödülü kazanmıştır. Ayrıca Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltraşlar Derneği üyesidir. Kültür Bakanlığı'nın 1995 yılında yayınladığı 'Ressamların Fırçasından İstanbul' isimli katalogda ve yine 2006 yılında düzenlenen 'Türkiye Resimleniyor' ile 'İstasyonlar' projelerinde yer almıştır. Emekli olduktan sonra Ankara'da kendi atölyesinde çalışmalarını sürdürmektedir.

    TLSatıldı
  • İpek Seta-Tuval Üzeri Yağlı Boya "Şirine"
50x70 cm

    Lot No: 125

    Lot: 125

    İpek Seta-Tuval Üzeri Yağlı Boya "Şirine" 50x70 cm

    TLSatıldı
  • İrfan Çiftçi-Tuval Üzeri Yağlı Boya
50x60 cm

    Lot No: 126

    Lot: 126

    İrfan Çiftçi-Tuval Üzeri Yağlı Boya 50x60 cm

    TLSatıldı
  • İmza Okunamadı-Tuval Üzeri Yağlı Boya
65x50 cm

    Lot No: 127

    Lot: 127

    İmza Okunamadı-Tuval Üzeri Yağlı Boya 65x50 cm

    TLSatıldı
  • Caner Karavit-Tuval Üzeri Yağlı Boya
60x100 cm

Caner Karavit 
1960'da Edirne'de doğdu. 1986 yılında İstanbul Mimar Sinan Üniversitesi, Grafik Bölümü Yüksek Lisans programından mezun oldu. 2003-2018 Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) Temel Eğitim Bölümü başkanı oldu.

    Lot No: 128

    Lot: 128

    Caner Karavit-Tuval Üzeri Yağlı Boya 60x100 cm Caner Karavit 1960'da Edirne'de doğdu. 1986 yılında İstanbul Mimar Sinan Üniversitesi, Grafik Bölümü Yüksek Lisans programından mezun oldu. 2003-2018 Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) Temel Eğitim Bölümü başkanı oldu.

    TLSatıldı
  • İrfan Çiftçi-Tuval Üzeri Yağlı Boya 
60x50 cm

    Lot No: 129

    Lot: 129

    İrfan Çiftçi-Tuval Üzeri Yağlı Boya 60x50 cm

    TLSatıldı
  • İbrahim Mısırlıoğlu-Tuval Üzeri Yağlı Boya
65x75 cm

    Lot No: 130

    Lot: 130

    İbrahim Mısırlıoğlu-Tuval Üzeri Yağlı Boya 65x75 cm

    TLSatıldı
  • İbrahim Mısırlıoğlu-Tuval Üzeri Yağlı Boya
75x65 cm

    Lot No: 131

    Lot: 131

    İbrahim Mısırlıoğlu-Tuval Üzeri Yağlı Boya 75x65 cm

    TLSatıldı
  • Nuri Yakupoğlu-Tuval üzeri Yağlı Boya
70x40 cm

    Lot No: 132

    Lot: 132

    Nuri Yakupoğlu-Tuval üzeri Yağlı Boya 70x40 cm

    TLSatıldı
  • Ümmet Karaca-Tuval üzeri Yağlı Boya
80x60 cm 

Ümmet Karaca
1956 yılında Gürcistan’da doğdu.
Sanatçı 1978 yılında başladığı Tiflis Yüksek Ressamlar Okulundan 1982’de mezun oldu. 1987 yılında Gürcistan’ın Tiflis şehrinde ilk kişisel sergisini açtı. 1993’te ise Türkiye’deki ilk kişisel sergisini İstanbul’daki Varol Sanat Galerisinde düzenledi. Sonrasında da İstanbul ve Ankara’da pek çok karma sergiye katılmaya ve kişisel sergiler açmaya devam etti.

Ümmet Karaca genellikle tuval üzeri yağlıboya tekniğiyle yaptığı tablolarında İstanbul temasını işlemektedir. Eserlerinde şehrin sokaklarını, insanlarını, doğasını, sosyal yaşamını klasik bir üslupla resmetmeyi tercih etmektedir. Özellikle Büyükada’dan manzaraları resmetmeyi seven sanatçının eserlerini İzlenimci tarzın içinde de değerlendirebiliriz. Karaca genel olarak şehir manzaralarıyla bilinse de natürmort ve portre de çalışmıştır.

Ümmet Karaca halen İstanbul’da yaşamakta ve sanat çalışmalarını sürdürmektedir.

    Lot No: 133

    Lot: 133

    Ümmet Karaca-Tuval üzeri Yağlı Boya 80x60 cm Ümmet Karaca 1956 yılında Gürcistan’da doğdu. Sanatçı 1978 yılında başladığı Tiflis Yüksek Ressamlar Okulundan 1982’de mezun oldu. 1987 yılında Gürcistan’ın Tiflis şehrinde ilk kişisel sergisini açtı. 1993’te ise Türkiye’deki ilk kişisel sergisini İstanbul’daki Varol Sanat Galerisinde düzenledi. Sonrasında da İstanbul ve Ankara’da pek çok karma sergiye katılmaya ve kişisel sergiler açmaya devam etti. Ümmet Karaca genellikle tuval üzeri yağlıboya tekniğiyle yaptığı tablolarında İstanbul temasını işlemektedir. Eserlerinde şehrin sokaklarını, insanlarını, doğasını, sosyal yaşamını klasik bir üslupla resmetmeyi tercih etmektedir. Özellikle Büyükada’dan manzaraları resmetmeyi seven sanatçının eserlerini İzlenimci tarzın içinde de değerlendirebiliriz. Karaca genel olarak şehir manzaralarıyla bilinse de natürmort ve portre de çalışmıştır. Ümmet Karaca halen İstanbul’da yaşamakta ve sanat çalışmalarını sürdürmektedir.

    TLSatıldı
  • Fikret Öztürk-Tuval üzeri Yağlı Boya
60x80 cm

Fikret Öztürk
1961 yılında Eskişehir'de doğmuş bir sanatçıdır. 1988 yılında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü'nden mezun olmuştur. Sanatı kavramsal figüratif kompozisyonlardan oluşmaktadır. 1989 yılından bu yana birçok kişisel sergi açmış ve karma sergilere katılmıştır.

    Lot No: 134

    Lot: 134

    Fikret Öztürk-Tuval üzeri Yağlı Boya 60x80 cm Fikret Öztürk 1961 yılında Eskişehir'de doğmuş bir sanatçıdır. 1988 yılında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü'nden mezun olmuştur. Sanatı kavramsal figüratif kompozisyonlardan oluşmaktadır. 1989 yılından bu yana birçok kişisel sergi açmış ve karma sergilere katılmıştır.

    TLSatıldı
  • Sabahattin Camcıoğlu-Tuval üzeri Yağlı Boya
90x60 cm

Sabahattin Camcıoğlu
1951 yılında Kırcaali Bulgaristan'da doğdu. Ressam teyzesinin ilgi ve teşvikiyle 5-6 yaşlarında resim yapmaya başladı. Sofya Akademisi Resim bölümünde okudu. Ünlü Bulgar ressam Ivan Stanivof atölyesine devam ederek yeteneğini ve sanatını geliştirdi.

    Lot No: 135

    Lot: 135

    Sabahattin Camcıoğlu-Tuval üzeri Yağlı Boya 90x60 cm Sabahattin Camcıoğlu 1951 yılında Kırcaali Bulgaristan'da doğdu. Ressam teyzesinin ilgi ve teşvikiyle 5-6 yaşlarında resim yapmaya başladı. Sofya Akademisi Resim bölümünde okudu. Ünlü Bulgar ressam Ivan Stanivof atölyesine devam ederek yeteneğini ve sanatını geliştirdi.

    TLSatıldı
  • Melikşah Yıldırım-Tuval üzeri Yağlı Boya
70x102 cm

    Lot No: 136

    Lot: 136

    Melikşah Yıldırım-Tuval üzeri Yağlı Boya 70x102 cm

    TLSatıldı
  • Melikşah Yıldırım-Tuval üzeri Yağlı Boya
70x102 cm

    Lot No: 137

    Lot: 137

    Melikşah Yıldırım-Tuval üzeri Yağlı Boya 70x102 cm

    TLSatıldı
  • Melikşah Yıldırım-Tuval üzeri Yağlı Boya
70x102 cm

    Lot No: 138

    Lot: 138

    Melikşah Yıldırım-Tuval üzeri Yağlı Boya 70x102 cm

    TLSatıldı
  • Nimet Berdan-Duralit Üzeri Yağlı Boya
40x50 cm

Nimet Berdan 
1918’de doğdu ve 2001’de hayatını kaybetti. Sanatçılar Rotella Mimmo, Siegfried Klapper, Grigori Vasilevich Bonya, Joyce Ballantyne ve Nazem Al Jaafari aynı kuşaktan. Ağırlıklı olarak 1930’larda büyümüş olmasından yaratıcı bir şekilde etkilenmişti. Küresel ölçekte bu dönem, dünyanın egemen politik felsefeleri – marksist sosyalizm, kapitalist demokrasi ve hem komünizm hem de faşizmin totalitarizmi arasındaki çatışmayla en iyi şekilde tanımlanabilir. Sovyetler Birliği’nde Stalin’in hükümeti, ilk Beş Yıllık Plan’ın talep ettiği hızlı sanayileşmeyi uygulamak için acil fonlara ihtiyaç duyuyordu. Leningrad’daki (St.Petersburg) Devlet Ermitaj Müzesi’ndeki hazineleri satmak için gizli bir teklif başlattı; bunların birçoğu New York merkezli sanat işleri şirketi Knoedler aracılığıyla Andrew Mellon’un koleksiyonuna giden eski ustaların iki yüz elli benzersiz tablosundan oluşan birincil bir liste de içeriyor.

    Lot No: 139

    Lot: 139

    Nimet Berdan-Duralit Üzeri Yağlı Boya 40x50 cm Nimet Berdan 1918’de doğdu ve 2001’de hayatını kaybetti. Sanatçılar Rotella Mimmo, Siegfried Klapper, Grigori Vasilevich Bonya, Joyce Ballantyne ve Nazem Al Jaafari aynı kuşaktan. Ağırlıklı olarak 1930’larda büyümüş olmasından yaratıcı bir şekilde etkilenmişti. Küresel ölçekte bu dönem, dünyanın egemen politik felsefeleri – marksist sosyalizm, kapitalist demokrasi ve hem komünizm hem de faşizmin totalitarizmi arasındaki çatışmayla en iyi şekilde tanımlanabilir. Sovyetler Birliği’nde Stalin’in hükümeti, ilk Beş Yıllık Plan’ın talep ettiği hızlı sanayileşmeyi uygulamak için acil fonlara ihtiyaç duyuyordu. Leningrad’daki (St.Petersburg) Devlet Ermitaj Müzesi’ndeki hazineleri satmak için gizli bir teklif başlattı; bunların birçoğu New York merkezli sanat işleri şirketi Knoedler aracılığıyla Andrew Mellon’un koleksiyonuna giden eski ustaların iki yüz elli benzersiz tablosundan oluşan birincil bir liste de içeriyor.

    TLSatıldı
  • Cevat İmzalı-Kağıt Üzeri Sulu Boya
19x27 cm

    Lot No: 140

    Lot: 140

    Cevat İmzalı-Kağıt Üzeri Sulu Boya 19x27 cm

    TLSatıldı
  • Münif Fehim-Kağıt Üzeri Karışık Teknik
17x17 cm

Münif Fehim
Türk edebiyat ve sanat dünyasında önemli bir figür olarak tanınan bir sanatçıdır. İstanbul Üsküdar Sultanisi ve Sanâyi-i Nefîse Mektebi'ni (bugünkü adıyla Güzel Sanatlar Akademisi) bitirdikten sonra sanat hayatına atılmıştır. İlk deneyimlerini "Fağfur" dergisinde yaşamış ve daha sonra ünlü "Kelebek Dergisi"nde baş çizer olarak yer almıştır.

Münif Fehim'in sanat kariyeri çeşitli alanlarda zenginleşmiştir. Babıali'de kitap kapakları tasarlamış, "Yüz Türk Büyüğü", "Dünden Hatıralar", "Şiir Bahçesi" gibi kitapların kapaklarını hem tasarlamış hem de resimlemiştir. Gazete ve dergilerde karikatürler çizmiş, resimli romanlar yapmıştır. Ayrıca Taksim'deki Kristal Gazinosu'nda sergiler açmış ve resimlerini geniş kitlelere tanıtmıştır.

Münif Fehim'in sanat anlayışı, renk kullanımı, siyah beyaz taramaların gücü ve kişilikli çizgileri ile öne çıkmıştır. Oryantalizmin temsilcisi olarak kabul edilen sanatçı, kapak tasarımlarında dramatik ve görsel bir anlatımı tercih etmiş, eserlerinde güçlü bir desen anlayışı sergilemiştir. Ayrıca 1930'lu yılların art deco ve kaligrafik formasyonlarından etkilenerek tasarımlar yapmıştır.

Münif Fehim, hem ressam hem mizah çizeri hem de grafik tasarımcı kimliklerini bünyesinde barındıran ve döneminin önemli belgesel iletişimcilerinden biri olarak kabul edilmektedir.

    Lot No: 141

    Lot: 141

    Münif Fehim-Kağıt Üzeri Karışık Teknik 17x17 cm Münif Fehim Türk edebiyat ve sanat dünyasında önemli bir figür olarak tanınan bir sanatçıdır. İstanbul Üsküdar Sultanisi ve Sanâyi-i Nefîse Mektebi'ni (bugünkü adıyla Güzel Sanatlar Akademisi) bitirdikten sonra sanat hayatına atılmıştır. İlk deneyimlerini "Fağfur" dergisinde yaşamış ve daha sonra ünlü "Kelebek Dergisi"nde baş çizer olarak yer almıştır. Münif Fehim'in sanat kariyeri çeşitli alanlarda zenginleşmiştir. Babıali'de kitap kapakları tasarlamış, "Yüz Türk Büyüğü", "Dünden Hatıralar", "Şiir Bahçesi" gibi kitapların kapaklarını hem tasarlamış hem de resimlemiştir. Gazete ve dergilerde karikatürler çizmiş, resimli romanlar yapmıştır. Ayrıca Taksim'deki Kristal Gazinosu'nda sergiler açmış ve resimlerini geniş kitlelere tanıtmıştır. Münif Fehim'in sanat anlayışı, renk kullanımı, siyah beyaz taramaların gücü ve kişilikli çizgileri ile öne çıkmıştır. Oryantalizmin temsilcisi olarak kabul edilen sanatçı, kapak tasarımlarında dramatik ve görsel bir anlatımı tercih etmiş, eserlerinde güçlü bir desen anlayışı sergilemiştir. Ayrıca 1930'lu yılların art deco ve kaligrafik formasyonlarından etkilenerek tasarımlar yapmıştır. Münif Fehim, hem ressam hem mizah çizeri hem de grafik tasarımcı kimliklerini bünyesinde barındıran ve döneminin önemli belgesel iletişimcilerinden biri olarak kabul edilmektedir.

    TLSatıldı
  • Hasan Taşdemir-Kağıt Üzeri Sulu Boya
39x28 cm

Hasan Taşdemir
1949 yılında Bakü'de doğmuş, Azerbaycanlı Türk bir ressamdır. İlk resim eğitimini Bakü'deki Azim Azimzade Okulu'nda almıştır. Okulunu birincilikle bitiren Taşdemir, 1973-1979 yılları arasında Tiflis Devlet Resim Akademisi'ne devam etmiş ve buradan başarıyla mezun olmuştur. 1980 yılında Bakü Devlet Üniversitesi'nde öğretmenlik yapmaya başlamıştır. Evli olan Taşdemir'in iki çocuğu bulunmaktadır. Hem Türkiye'de hem de Bakü'de çalışmalarına devam eden sanatçı, İstanbul ve Bodrum'da da eserler üretmektedir. İstanbul doğasını konu alan birçok resminde; eski ustaları anımsatan sıcaklık, titizlik, incelikli yaklaşım ve renkçi anlatımı ile tanınmaktadır. Fırça vuruşlarındaki ustalık, araştırma ve gözlem zenginliği, resimlerine çağdaş ve alıcı bir nitelik kazandırmaktadır. Hasan Taşdemir'in eserleri Almanya, Finlandiya, Çekoslovakya, Türkiye, Tiflis ve Moskova'da birçok sergide yer almıştır. Rusya Ressamlar Birliği ve Azerbaycan Ressamlar Birliği üyesi olan sanatçının eserleri Azerbaycan kültüründe önemli bir yere sahiptir. Sanatçının aldığı ödüller arasında 1975 Moskova Ressamlar Birliği Birincilik ödülü, 1977 Moskova Ressamlar Akademisi Birincilik ödülü, 1987 Çekoslovakya Exlibris Birincilik ödülü, 1989 Bakü Exlibris Birincilik ödülü ve 2008 Azerbaycan "Olimpiya, Kültür ve Spor" müsabakasında Grafik dalında Birincilik ödülü bulunmaktadır.

    Lot No: 142

    Lot: 142

    Hasan Taşdemir-Kağıt Üzeri Sulu Boya 39x28 cm Hasan Taşdemir 1949 yılında Bakü'de doğmuş, Azerbaycanlı Türk bir ressamdır. İlk resim eğitimini Bakü'deki Azim Azimzade Okulu'nda almıştır. Okulunu birincilikle bitiren Taşdemir, 1973-1979 yılları arasında Tiflis Devlet Resim Akademisi'ne devam etmiş ve buradan başarıyla mezun olmuştur. 1980 yılında Bakü Devlet Üniversitesi'nde öğretmenlik yapmaya başlamıştır. Evli olan Taşdemir'in iki çocuğu bulunmaktadır. Hem Türkiye'de hem de Bakü'de çalışmalarına devam eden sanatçı, İstanbul ve Bodrum'da da eserler üretmektedir. İstanbul doğasını konu alan birçok resminde; eski ustaları anımsatan sıcaklık, titizlik, incelikli yaklaşım ve renkçi anlatımı ile tanınmaktadır. Fırça vuruşlarındaki ustalık, araştırma ve gözlem zenginliği, resimlerine çağdaş ve alıcı bir nitelik kazandırmaktadır. Hasan Taşdemir'in eserleri Almanya, Finlandiya, Çekoslovakya, Türkiye, Tiflis ve Moskova'da birçok sergide yer almıştır. Rusya Ressamlar Birliği ve Azerbaycan Ressamlar Birliği üyesi olan sanatçının eserleri Azerbaycan kültüründe önemli bir yere sahiptir. Sanatçının aldığı ödüller arasında 1975 Moskova Ressamlar Birliği Birincilik ödülü, 1977 Moskova Ressamlar Akademisi Birincilik ödülü, 1987 Çekoslovakya Exlibris Birincilik ödülü, 1989 Bakü Exlibris Birincilik ödülü ve 2008 Azerbaycan "Olimpiya, Kültür ve Spor" müsabakasında Grafik dalında Birincilik ödülü bulunmaktadır.

    TLSatıldı
  • Sarhoş Hüseyin-Karton Üzeri Yağlı Boya
48x32 cm

    Lot No: 143

    Lot: 143

    Sarhoş Hüseyin-Karton Üzeri Yağlı Boya 48x32 cm

    TLSatıldı
  • Nihat Evren Derman-Tuval Üzeri Yağlı Boya
34x24 cm

Nihat Evren Derman
1981 yılında İstanbul'da doğdu. Babası Ressam Hüseyin Cahit Derman ile sanat hayatına başladı. Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Plastik Sanatlar Bölümü'nden başarı bursu ile mezun oldu. Sanatçı, neoklasik ve soyut dışavurumcu tarzlarda eserler vermektedir. İstanbul'un karakteristik mekânları ve sportif içerikli çalışmalarıyla tanınır. "Boyutlar Arası Geçiş" serisinde bilim-kurgu sinemalarından ilham alarak zaman ve mekânın farklı boyutlarını işler. Yurt içi ve yurt dışında eserleri özel koleksiyonlarda ve müzelerde yer almaktadır. Unesco'ya bağlı Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği üyesidir.

    Lot No: 144

    Lot: 144

    Nihat Evren Derman-Tuval Üzeri Yağlı Boya 34x24 cm Nihat Evren Derman 1981 yılında İstanbul'da doğdu. Babası Ressam Hüseyin Cahit Derman ile sanat hayatına başladı. Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Plastik Sanatlar Bölümü'nden başarı bursu ile mezun oldu. Sanatçı, neoklasik ve soyut dışavurumcu tarzlarda eserler vermektedir. İstanbul'un karakteristik mekânları ve sportif içerikli çalışmalarıyla tanınır. "Boyutlar Arası Geçiş" serisinde bilim-kurgu sinemalarından ilham alarak zaman ve mekânın farklı boyutlarını işler. Yurt içi ve yurt dışında eserleri özel koleksiyonlarda ve müzelerde yer almaktadır. Unesco'ya bağlı Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği üyesidir.

    TLSatıldı
  • Hüseyin Sartaş-Tuval Üzeri Yağlı Boya
40x30 cm

Hüseyin Sartaş
1956 yılında Ankara'da doğmuştur. Sanat hayatına ilk adımlarını 1989 yılında Ankara'da açtığı ilk sergiyle atmıştır. Resimlerinde naif bir çizgiye sahiptir.

Sanatçı için resim yapmak bir yaşam biçimidir ve hiç ara vermeden çalışmalarını sürdürmektedir. Eserlerinde insanların iç dünyalarını, özlemlerini, doğal güzellikleri ve doğayla kurduğu bağı temsil eder. Sartaş, "Doğayı anlayabilmek için naifim" diyerek sanat anlayışını ifade etmektedir.

Hüseyin Sartaş'ın sanatı, naif tarzıyla bilinir ve eserlerinde doğaya duyduğu derin sevgi ve saygıyı yansıtır.

    Lot No: 145

    Lot: 145

    Hüseyin Sartaş-Tuval Üzeri Yağlı Boya 40x30 cm Hüseyin Sartaş 1956 yılında Ankara'da doğmuştur. Sanat hayatına ilk adımlarını 1989 yılında Ankara'da açtığı ilk sergiyle atmıştır. Resimlerinde naif bir çizgiye sahiptir. Sanatçı için resim yapmak bir yaşam biçimidir ve hiç ara vermeden çalışmalarını sürdürmektedir. Eserlerinde insanların iç dünyalarını, özlemlerini, doğal güzellikleri ve doğayla kurduğu bağı temsil eder. Sartaş, "Doğayı anlayabilmek için naifim" diyerek sanat anlayışını ifade etmektedir. Hüseyin Sartaş'ın sanatı, naif tarzıyla bilinir ve eserlerinde doğaya duyduğu derin sevgi ve saygıyı yansıtır.

    TLSatıldı
  • Selim Güventürk-Tuval Üzeri Yağlı Boya
39x29 cm

Selim Güventürk
1951 yılında Ankara'da doğan Güventürk, 1977 yılında ağaç maketleri ve heykeller üzerinde çalışırken, keşfettiği özgün yağlı boya tekniğiyle tanınır hale geldi. Bu tekniği yıllar içinde geliştirerek özgün bir tarz haline getirdi ve 40 yıldan fazla süredir yağlı boya resim çalışmalarını bu tekniğiyle sürdürmektedir. Fırça ve spatul kullanmadan gerçekleştirdiği bu tekniği, sürekli yeni keşifler ve uygulamalar için bir zemin oluşturmuş ve her yıl daha da gelişmiş eserler ortaya koymasını sağlamıştır. Bugüne kadar 3.000'e yakın eser üretmiş ve bunlar sanatseverler tarafından beğeniyle karşılanmıştır. Kişisel sergilerin yanı sıra birçok karma sergiye de katılan Güventürk, halen Ankara'daki kendi atölyesinde çalışmalarını sürdürmektedir.

    Lot No: 146

    Lot: 146

    Selim Güventürk-Tuval Üzeri Yağlı Boya 39x29 cm Selim Güventürk 1951 yılında Ankara'da doğan Güventürk, 1977 yılında ağaç maketleri ve heykeller üzerinde çalışırken, keşfettiği özgün yağlı boya tekniğiyle tanınır hale geldi. Bu tekniği yıllar içinde geliştirerek özgün bir tarz haline getirdi ve 40 yıldan fazla süredir yağlı boya resim çalışmalarını bu tekniğiyle sürdürmektedir. Fırça ve spatul kullanmadan gerçekleştirdiği bu tekniği, sürekli yeni keşifler ve uygulamalar için bir zemin oluşturmuş ve her yıl daha da gelişmiş eserler ortaya koymasını sağlamıştır. Bugüne kadar 3.000'e yakın eser üretmiş ve bunlar sanatseverler tarafından beğeniyle karşılanmıştır. Kişisel sergilerin yanı sıra birçok karma sergiye de katılan Güventürk, halen Ankara'daki kendi atölyesinde çalışmalarını sürdürmektedir.

    TLSatıldı
  • İbrahim Gündem-Tuval Üzeri Yağlı Boya
40x50 cm

İbrahim Gündem
1987 yılında Van’ın Çaldıran ilçesinde doğdu. Sanatçının sanata olan ilgisi ortaokul döneminde bir resim öğretmeni tarafından keşfedildi. Sanatçı, sanatla buluşmasını atık malzeme olarak kullandığı karton (koli) üzerine yaptığı resimlerle başlattı. Ekonomik sıkıntı ve yoksulluk, onu bu yola yönlendirdi. Gündem, eğitim konusunda ailesinden destek görmesine rağmen resim eğitimi ve uğraşı konusunda tam destek alamadı. Ancak, engellere rağmen resme olan ilgisi ve tutkusu hayatında önemli bir yer edindi ve bu sayede resim hayatının odak noktası haline geldi.

İlk ve orta öğrenimini Van’da tamamladıktan sonra yükseköğrenim eğitimini Selçuk Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Resim İş Öğretmenliği bölümünde 2013 yılında bitirdi.

Kariyerine 2013 yılında başlayan Gündem, üniversite 4. sınıfta okumakta iken birçok ulusal resim yarışmasına katılarak birçok başarı elde etti. Ancak, resim tarzının belirginleşmesi ve geniş kitlelerce ilgi görmesi 2021 yılında gerçekleşti.

Sanatçı, kariyeri boyunca sanat için verdiği mücadele ile birçok başarıya imza attı. Ulusal anlamda birçok sanat etkinliğine katıldı, beş kişisel sergi açtı ve uluslararası fuarlarda yer aldı. Eserleri birçok galeri ve müzayede evinde sergilendi.

    Lot No: 147

    Lot: 147

    İbrahim Gündem-Tuval Üzeri Yağlı Boya 40x50 cm İbrahim Gündem 1987 yılında Van’ın Çaldıran ilçesinde doğdu. Sanatçının sanata olan ilgisi ortaokul döneminde bir resim öğretmeni tarafından keşfedildi. Sanatçı, sanatla buluşmasını atık malzeme olarak kullandığı karton (koli) üzerine yaptığı resimlerle başlattı. Ekonomik sıkıntı ve yoksulluk, onu bu yola yönlendirdi. Gündem, eğitim konusunda ailesinden destek görmesine rağmen resim eğitimi ve uğraşı konusunda tam destek alamadı. Ancak, engellere rağmen resme olan ilgisi ve tutkusu hayatında önemli bir yer edindi ve bu sayede resim hayatının odak noktası haline geldi. İlk ve orta öğrenimini Van’da tamamladıktan sonra yükseköğrenim eğitimini Selçuk Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Resim İş Öğretmenliği bölümünde 2013 yılında bitirdi. Kariyerine 2013 yılında başlayan Gündem, üniversite 4. sınıfta okumakta iken birçok ulusal resim yarışmasına katılarak birçok başarı elde etti. Ancak, resim tarzının belirginleşmesi ve geniş kitlelerce ilgi görmesi 2021 yılında gerçekleşti. Sanatçı, kariyeri boyunca sanat için verdiği mücadele ile birçok başarıya imza attı. Ulusal anlamda birçok sanat etkinliğine katıldı, beş kişisel sergi açtı ve uluslararası fuarlarda yer aldı. Eserleri birçok galeri ve müzayede evinde sergilendi.

    TLSatıldı
  • İbrahim Gündem-Tuval Üzeri Yağlı Boya
40x50 cm

İbrahim Gündem
1987 yılında Van’ın Çaldıran ilçesinde doğdu. Sanatçının sanata olan ilgisi ortaokul döneminde bir resim öğretmeni tarafından keşfedildi. Sanatçı, sanatla buluşmasını atık malzeme olarak kullandığı karton (koli) üzerine yaptığı resimlerle başlattı. Ekonomik sıkıntı ve yoksulluk, onu bu yola yönlendirdi. Gündem, eğitim konusunda ailesinden destek görmesine rağmen resim eğitimi ve uğraşı konusunda tam destek alamadı. Ancak, engellere rağmen resme olan ilgisi ve tutkusu hayatında önemli bir yer edindi ve bu sayede resim hayatının odak noktası haline geldi.

İlk ve orta öğrenimini Van’da tamamladıktan sonra yükseköğrenim eğitimini Selçuk Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Resim İş Öğretmenliği bölümünde 2013 yılında bitirdi.

Kariyerine 2013 yılında başlayan Gündem, üniversite 4. sınıfta okumakta iken birçok ulusal resim yarışmasına katılarak birçok başarı elde etti. Ancak, resim tarzının belirginleşmesi ve geniş kitlelerce ilgi görmesi 2021 yılında gerçekleşti.

Sanatçı, kariyeri boyunca sanat için verdiği mücadele ile birçok başarıya imza attı. Ulusal anlamda birçok sanat etkinliğine katıldı, beş kişisel sergi açtı ve uluslararası fuarlarda yer aldı. Eserleri birçok galeri ve müzayede evinde sergilendi.

    Lot No: 148

    Lot: 148

    İbrahim Gündem-Tuval Üzeri Yağlı Boya 40x50 cm İbrahim Gündem 1987 yılında Van’ın Çaldıran ilçesinde doğdu. Sanatçının sanata olan ilgisi ortaokul döneminde bir resim öğretmeni tarafından keşfedildi. Sanatçı, sanatla buluşmasını atık malzeme olarak kullandığı karton (koli) üzerine yaptığı resimlerle başlattı. Ekonomik sıkıntı ve yoksulluk, onu bu yola yönlendirdi. Gündem, eğitim konusunda ailesinden destek görmesine rağmen resim eğitimi ve uğraşı konusunda tam destek alamadı. Ancak, engellere rağmen resme olan ilgisi ve tutkusu hayatında önemli bir yer edindi ve bu sayede resim hayatının odak noktası haline geldi. İlk ve orta öğrenimini Van’da tamamladıktan sonra yükseköğrenim eğitimini Selçuk Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Resim İş Öğretmenliği bölümünde 2013 yılında bitirdi. Kariyerine 2013 yılında başlayan Gündem, üniversite 4. sınıfta okumakta iken birçok ulusal resim yarışmasına katılarak birçok başarı elde etti. Ancak, resim tarzının belirginleşmesi ve geniş kitlelerce ilgi görmesi 2021 yılında gerçekleşti. Sanatçı, kariyeri boyunca sanat için verdiği mücadele ile birçok başarıya imza attı. Ulusal anlamda birçok sanat etkinliğine katıldı, beş kişisel sergi açtı ve uluslararası fuarlarda yer aldı. Eserleri birçok galeri ve müzayede evinde sergilendi.

    TLSatıldı
  • Cevriye Özgezer-Tuval Üzeri Yağlı Boya
50x50 cm

Cevriye Özgezer
1980 yılında Hatay ilinin Dörtyol ilçesinde doğan sanatçı, 1998 yılında Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel bölümüne başladı ve 2003 yılında mezun oldu. Sanatında, yaşadığı şehirlerin dokusunu ve geçmişini yansıtmayı amaçlıyor. Ankara'nın gri tonlarında kaybolmuş renkleri ve güzellikleri ön plana çıkarmaya çalışırken; eski evler, yaşanmışlıklar ve komşuluk ilişkilerinin samimiyetini renklerle ifade etmeye odaklanıyor. Aynı zamanda yeni binaların ve kentsel dönüşümün toplumu nasıl etkilediğini ve yabancılaşmayı resimleriyle anlatıyor.

Sanatçı, ilk kişisel sergisini 2022 yılında Akdora Sanatevi'nde açmış, aynı yıl içinde Gallery Anatolia'da ikinci kişisel sergisini gerçekleştirmiştir. ArtAnkara 2023 ve Artcontact 2023 gibi birçok karma sergiye katılmış ve eserlerini çeşitli müzayedelerde sergilemektedir.

    Lot No: 149

    Lot: 149

    Cevriye Özgezer-Tuval Üzeri Yağlı Boya 50x50 cm Cevriye Özgezer 1980 yılında Hatay ilinin Dörtyol ilçesinde doğan sanatçı, 1998 yılında Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel bölümüne başladı ve 2003 yılında mezun oldu. Sanatında, yaşadığı şehirlerin dokusunu ve geçmişini yansıtmayı amaçlıyor. Ankara'nın gri tonlarında kaybolmuş renkleri ve güzellikleri ön plana çıkarmaya çalışırken; eski evler, yaşanmışlıklar ve komşuluk ilişkilerinin samimiyetini renklerle ifade etmeye odaklanıyor. Aynı zamanda yeni binaların ve kentsel dönüşümün toplumu nasıl etkilediğini ve yabancılaşmayı resimleriyle anlatıyor. Sanatçı, ilk kişisel sergisini 2022 yılında Akdora Sanatevi'nde açmış, aynı yıl içinde Gallery Anatolia'da ikinci kişisel sergisini gerçekleştirmiştir. ArtAnkara 2023 ve Artcontact 2023 gibi birçok karma sergiye katılmış ve eserlerini çeşitli müzayedelerde sergilemektedir.

    TLSatıldı
  • A. Zarov-Tuval Üzeri Yağlı Boya
30x41 cm

    Lot No: 150

    Lot: 150

    A. Zarov-Tuval Üzeri Yağlı Boya 30x41 cm

    TLSatıldı
  • Ümmet Karaca-Kağıt Üzeri Kara Kalem
29x21 cm

Ümmet Karaca
1956 yılında Gürcistan’da doğdu.
Sanatçı 1978 yılında başladığı Tiflis Yüksek Ressamlar Okulundan 1982’de mezun oldu. 1987 yılında Gürcistan’ın Tiflis şehrinde ilk kişisel sergisini açtı. 1993’te ise Türkiye’deki ilk kişisel sergisini İstanbul’daki Varol Sanat Galerisinde düzenledi. Sonrasında da İstanbul ve Ankara’da pek çok karma sergiye katılmaya ve kişisel sergiler açmaya devam etti.

Ümmet Karaca genellikle tuval üzeri yağlıboya tekniğiyle yaptığı tablolarında İstanbul temasını işlemektedir. Eserlerinde şehrin sokaklarını, insanlarını, doğasını, sosyal yaşamını klasik bir üslupla resmetmeyi tercih etmektedir. Özellikle Büyükada’dan manzaraları resmetmeyi seven sanatçının eserlerini İzlenimci tarzın içinde de değerlendirebiliriz. Karaca genel olarak şehir manzaralarıyla bilinse de natürmort ve portre de çalışmıştır.

Ümmet Karaca halen İstanbul’da yaşamakta ve sanat çalışmalarını sürdürmektedir.

    Lot No: 151

    Lot: 151

    Ümmet Karaca-Kağıt Üzeri Kara Kalem 29x21 cm Ümmet Karaca 1956 yılında Gürcistan’da doğdu. Sanatçı 1978 yılında başladığı Tiflis Yüksek Ressamlar Okulundan 1982’de mezun oldu. 1987 yılında Gürcistan’ın Tiflis şehrinde ilk kişisel sergisini açtı. 1993’te ise Türkiye’deki ilk kişisel sergisini İstanbul’daki Varol Sanat Galerisinde düzenledi. Sonrasında da İstanbul ve Ankara’da pek çok karma sergiye katılmaya ve kişisel sergiler açmaya devam etti. Ümmet Karaca genellikle tuval üzeri yağlıboya tekniğiyle yaptığı tablolarında İstanbul temasını işlemektedir. Eserlerinde şehrin sokaklarını, insanlarını, doğasını, sosyal yaşamını klasik bir üslupla resmetmeyi tercih etmektedir. Özellikle Büyükada’dan manzaraları resmetmeyi seven sanatçının eserlerini İzlenimci tarzın içinde de değerlendirebiliriz. Karaca genel olarak şehir manzaralarıyla bilinse de natürmort ve portre de çalışmıştır. Ümmet Karaca halen İstanbul’da yaşamakta ve sanat çalışmalarını sürdürmektedir.

    TLSatıldı
  • Ümmet Karaca-Kağıt Üzeri Kara Kalem
29x21 cm

Ümmet Karaca
1956 yılında Gürcistan’da doğdu.
Sanatçı 1978 yılında başladığı Tiflis Yüksek Ressamlar Okulundan 1982’de mezun oldu. 1987 yılında Gürcistan’ın Tiflis şehrinde ilk kişisel sergisini açtı. 1993’te ise Türkiye’deki ilk kişisel sergisini İstanbul’daki Varol Sanat Galerisinde düzenledi. Sonrasında da İstanbul ve Ankara’da pek çok karma sergiye katılmaya ve kişisel sergiler açmaya devam etti.

Ümmet Karaca genellikle tuval üzeri yağlıboya tekniğiyle yaptığı tablolarında İstanbul temasını işlemektedir. Eserlerinde şehrin sokaklarını, insanlarını, doğasını, sosyal yaşamını klasik bir üslupla resmetmeyi tercih etmektedir. Özellikle Büyükada’dan manzaraları resmetmeyi seven sanatçının eserlerini İzlenimci tarzın içinde de değerlendirebiliriz. Karaca genel olarak şehir manzaralarıyla bilinse de natürmort ve portre de çalışmıştır.

Ümmet Karaca halen İstanbul’da yaşamakta ve sanat çalışmalarını sürdürmektedir.

    Lot No: 152

    Lot: 152

    Ümmet Karaca-Kağıt Üzeri Kara Kalem 29x21 cm Ümmet Karaca 1956 yılında Gürcistan’da doğdu. Sanatçı 1978 yılında başladığı Tiflis Yüksek Ressamlar Okulundan 1982’de mezun oldu. 1987 yılında Gürcistan’ın Tiflis şehrinde ilk kişisel sergisini açtı. 1993’te ise Türkiye’deki ilk kişisel sergisini İstanbul’daki Varol Sanat Galerisinde düzenledi. Sonrasında da İstanbul ve Ankara’da pek çok karma sergiye katılmaya ve kişisel sergiler açmaya devam etti. Ümmet Karaca genellikle tuval üzeri yağlıboya tekniğiyle yaptığı tablolarında İstanbul temasını işlemektedir. Eserlerinde şehrin sokaklarını, insanlarını, doğasını, sosyal yaşamını klasik bir üslupla resmetmeyi tercih etmektedir. Özellikle Büyükada’dan manzaraları resmetmeyi seven sanatçının eserlerini İzlenimci tarzın içinde de değerlendirebiliriz. Karaca genel olarak şehir manzaralarıyla bilinse de natürmort ve portre de çalışmıştır. Ümmet Karaca halen İstanbul’da yaşamakta ve sanat çalışmalarını sürdürmektedir.

    TLSatıldı
  • Vahit Armağan-Kağıt Üzeri Sulu Boya
23x33 cm


Vahit Armağan
İstanbul doğumlu bir sanatçıdır. Güzel Sanatlar Akademisi'nde İbrahim Çallı'nın öğrencisi olarak yetişti ve Paris Güzel Sanatlar Akademisi'nde eğitim aldı. Sanat hayatına restoratör olarak başladı ve başarıları sayesinde çeşitli müze müdürlüklerine atandı. Müzecilik kariyerinin yanı sıra Konya ve İstanbul'da resim sergileri açtı. Oryantalist tarzda suluboya resimleriyle bilinmektedir.

    Lot No: 153

    Lot: 153

    Vahit Armağan-Kağıt Üzeri Sulu Boya 23x33 cm Vahit Armağan İstanbul doğumlu bir sanatçıdır. Güzel Sanatlar Akademisi'nde İbrahim Çallı'nın öğrencisi olarak yetişti ve Paris Güzel Sanatlar Akademisi'nde eğitim aldı. Sanat hayatına restoratör olarak başladı ve başarıları sayesinde çeşitli müze müdürlüklerine atandı. Müzecilik kariyerinin yanı sıra Konya ve İstanbul'da resim sergileri açtı. Oryantalist tarzda suluboya resimleriyle bilinmektedir.

    TLSatıldı
  • Anonim-Duralit Üzeri Yağlı Boya
34x26 cm

    Lot No: 154

    Lot: 154

    Anonim-Duralit Üzeri Yağlı Boya 34x26 cm

    TLSatıldı
  • Anonim-Kağıt Üzeri Sulu Boya
15x23 cm

    Lot No: 155

    Lot: 155

    Anonim-Kağıt Üzeri Sulu Boya 15x23 cm

    TLSatıldı
  • Berrin Varol-Tuval Üzeri Karışık Teknik
68x34 cm

    Lot No: 156

    Lot: 156

    Berrin Varol-Tuval Üzeri Karışık Teknik 68x34 cm

    TLSatıldı
  • Ümmet Karaca-Kağıt Üzeri Yağlı Boya
60x40 cm

Ümmet Karaca
1956 yılında Gürcistan’da doğdu.
Sanatçı 1978 yılında başladığı Tiflis Yüksek Ressamlar Okulundan 1982’de mezun oldu. 1987 yılında Gürcistan’ın Tiflis şehrinde ilk kişisel sergisini açtı. 1993’te ise Türkiye’deki ilk kişisel sergisini İstanbul’daki Varol Sanat Galerisinde düzenledi. Sonrasında da İstanbul ve Ankara’da pek çok karma sergiye katılmaya ve kişisel sergiler açmaya devam etti.

Ümmet Karaca genellikle tuval üzeri yağlıboya tekniğiyle yaptığı tablolarında İstanbul temasını işlemektedir. Eserlerinde şehrin sokaklarını, insanlarını, doğasını, sosyal yaşamını klasik bir üslupla resmetmeyi tercih etmektedir. Özellikle Büyükada’dan manzaraları resmetmeyi seven sanatçının eserlerini İzlenimci tarzın içinde de değerlendirebiliriz. Karaca genel olarak şehir manzaralarıyla bilinse de natürmort ve portre de çalışmıştır.

Ümmet Karaca halen İstanbul’da yaşamakta ve sanat çalışmalarını sürdürmektedir.

    Lot No: 157

    Lot: 157

    Ümmet Karaca-Kağıt Üzeri Yağlı Boya 60x40 cm Ümmet Karaca 1956 yılında Gürcistan’da doğdu. Sanatçı 1978 yılında başladığı Tiflis Yüksek Ressamlar Okulundan 1982’de mezun oldu. 1987 yılında Gürcistan’ın Tiflis şehrinde ilk kişisel sergisini açtı. 1993’te ise Türkiye’deki ilk kişisel sergisini İstanbul’daki Varol Sanat Galerisinde düzenledi. Sonrasında da İstanbul ve Ankara’da pek çok karma sergiye katılmaya ve kişisel sergiler açmaya devam etti. Ümmet Karaca genellikle tuval üzeri yağlıboya tekniğiyle yaptığı tablolarında İstanbul temasını işlemektedir. Eserlerinde şehrin sokaklarını, insanlarını, doğasını, sosyal yaşamını klasik bir üslupla resmetmeyi tercih etmektedir. Özellikle Büyükada’dan manzaraları resmetmeyi seven sanatçının eserlerini İzlenimci tarzın içinde de değerlendirebiliriz. Karaca genel olarak şehir manzaralarıyla bilinse de natürmort ve portre de çalışmıştır. Ümmet Karaca halen İstanbul’da yaşamakta ve sanat çalışmalarını sürdürmektedir.

    TLSatıldı
  • İbrahim Gündem-Tuval Üzeri Yağlı Boya
40x50 cm

İbrahim Gündem
1987 yılında Van’ın Çaldıran ilçesinde doğdu. Sanatçının sanata olan ilgisi ortaokul döneminde bir resim öğretmeni tarafından keşfedildi. Sanatçı, sanatla buluşmasını atık malzeme olarak kullandığı karton (koli) üzerine yaptığı resimlerle başlattı. Ekonomik sıkıntı ve yoksulluk, onu bu yola yönlendirdi. Gündem, eğitim konusunda ailesinden destek görmesine rağmen resim eğitimi ve uğraşı konusunda tam destek alamadı. Ancak, engellere rağmen resme olan ilgisi ve tutkusu hayatında önemli bir yer edindi ve bu sayede resim hayatının odak noktası haline geldi.

İlk ve orta öğrenimini Van’da tamamladıktan sonra yükseköğrenim eğitimini Selçuk Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Resim İş Öğretmenliği bölümünde 2013 yılında bitirdi.

Kariyerine 2013 yılında başlayan Gündem, üniversite 4. sınıfta okumakta iken birçok ulusal resim yarışmasına katılarak birçok başarı elde etti. Ancak, resim tarzının belirginleşmesi ve geniş kitlelerce ilgi görmesi 2021 yılında gerçekleşti.

Sanatçı, kariyeri boyunca sanat için verdiği mücadele ile birçok başarıya imza attı. Ulusal anlamda birçok sanat etkinliğine katıldı, beş kişisel sergi açtı ve uluslararası fuarlarda yer aldı. Eserleri birçok galeri ve müzayede evinde sergilendi.

    Lot No: 158

    Lot: 158

    İbrahim Gündem-Tuval Üzeri Yağlı Boya 40x50 cm İbrahim Gündem 1987 yılında Van’ın Çaldıran ilçesinde doğdu. Sanatçının sanata olan ilgisi ortaokul döneminde bir resim öğretmeni tarafından keşfedildi. Sanatçı, sanatla buluşmasını atık malzeme olarak kullandığı karton (koli) üzerine yaptığı resimlerle başlattı. Ekonomik sıkıntı ve yoksulluk, onu bu yola yönlendirdi. Gündem, eğitim konusunda ailesinden destek görmesine rağmen resim eğitimi ve uğraşı konusunda tam destek alamadı. Ancak, engellere rağmen resme olan ilgisi ve tutkusu hayatında önemli bir yer edindi ve bu sayede resim hayatının odak noktası haline geldi. İlk ve orta öğrenimini Van’da tamamladıktan sonra yükseköğrenim eğitimini Selçuk Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Resim İş Öğretmenliği bölümünde 2013 yılında bitirdi. Kariyerine 2013 yılında başlayan Gündem, üniversite 4. sınıfta okumakta iken birçok ulusal resim yarışmasına katılarak birçok başarı elde etti. Ancak, resim tarzının belirginleşmesi ve geniş kitlelerce ilgi görmesi 2021 yılında gerçekleşti. Sanatçı, kariyeri boyunca sanat için verdiği mücadele ile birçok başarıya imza attı. Ulusal anlamda birçok sanat etkinliğine katıldı, beş kişisel sergi açtı ve uluslararası fuarlarda yer aldı. Eserleri birçok galeri ve müzayede evinde sergilendi.

    TLSatıldı
  • Ümmet Karaca-Kağıt Üzeri Kara Kalem
29x21 cm

Ümmet Karaca
1956 yılında Gürcistan’da doğdu.
Sanatçı 1978 yılında başladığı Tiflis Yüksek Ressamlar Okulundan 1982’de mezun oldu. 1987 yılında Gürcistan’ın Tiflis şehrinde ilk kişisel sergisini açtı. 1993’te ise Türkiye’deki ilk kişisel sergisini İstanbul’daki Varol Sanat Galerisinde düzenledi. Sonrasında da İstanbul ve Ankara’da pek çok karma sergiye katılmaya ve kişisel sergiler açmaya devam etti.

Ümmet Karaca genellikle tuval üzeri yağlıboya tekniğiyle yaptığı tablolarında İstanbul temasını işlemektedir. Eserlerinde şehrin sokaklarını, insanlarını, doğasını, sosyal yaşamını klasik bir üslupla resmetmeyi tercih etmektedir. Özellikle Büyükada’dan manzaraları resmetmeyi seven sanatçının eserlerini İzlenimci tarzın içinde de değerlendirebiliriz. Karaca genel olarak şehir manzaralarıyla bilinse de natürmort ve portre de çalışmıştır.

Ümmet Karaca halen İstanbul’da yaşamakta ve sanat çalışmalarını sürdürmektedir.

    Lot No: 159

    Lot: 159

    Ümmet Karaca-Kağıt Üzeri Kara Kalem 29x21 cm Ümmet Karaca 1956 yılında Gürcistan’da doğdu. Sanatçı 1978 yılında başladığı Tiflis Yüksek Ressamlar Okulundan 1982’de mezun oldu. 1987 yılında Gürcistan’ın Tiflis şehrinde ilk kişisel sergisini açtı. 1993’te ise Türkiye’deki ilk kişisel sergisini İstanbul’daki Varol Sanat Galerisinde düzenledi. Sonrasında da İstanbul ve Ankara’da pek çok karma sergiye katılmaya ve kişisel sergiler açmaya devam etti. Ümmet Karaca genellikle tuval üzeri yağlıboya tekniğiyle yaptığı tablolarında İstanbul temasını işlemektedir. Eserlerinde şehrin sokaklarını, insanlarını, doğasını, sosyal yaşamını klasik bir üslupla resmetmeyi tercih etmektedir. Özellikle Büyükada’dan manzaraları resmetmeyi seven sanatçının eserlerini İzlenimci tarzın içinde de değerlendirebiliriz. Karaca genel olarak şehir manzaralarıyla bilinse de natürmort ve portre de çalışmıştır. Ümmet Karaca halen İstanbul’da yaşamakta ve sanat çalışmalarını sürdürmektedir.

    TLSatıldı
  • İmza Okunamadı-Duralit Üzeri Yağlı Boya
45x35 cm

    Lot No: 160

    Lot: 160

    İmza Okunamadı-Duralit Üzeri Yağlı Boya 45x35 cm

    TLSatıldı
  • Anonim-Kağıt Üzeri Sulu Boya
17x25 cm

    Lot No: 161

    Lot: 161

    Anonim-Kağıt Üzeri Sulu Boya 17x25 cm

    TLSatıldı
  • Saradanoff İmzalı-Kağıt Üzeri Sulu Boya
25x41 cm

    Lot No: 162

    Lot: 162

    Saradanoff İmzalı-Kağıt Üzeri Sulu Boya 25x41 cm

    TLSatıldı
  • Ümmet Karaca-Kağıt Üzeri Kara Kalem
29x21 cm

Ümmet Karaca
1956 yılında Gürcistan’da doğdu.
Sanatçı 1978 yılında başladığı Tiflis Yüksek Ressamlar Okulundan 1982’de mezun oldu. 1987 yılında Gürcistan’ın Tiflis şehrinde ilk kişisel sergisini açtı. 1993’te ise Türkiye’deki ilk kişisel sergisini İstanbul’daki Varol Sanat Galerisinde düzenledi. Sonrasında da İstanbul ve Ankara’da pek çok karma sergiye katılmaya ve kişisel sergiler açmaya devam etti.

Ümmet Karaca genellikle tuval üzeri yağlıboya tekniğiyle yaptığı tablolarında İstanbul temasını işlemektedir. Eserlerinde şehrin sokaklarını, insanlarını, doğasını, sosyal yaşamını klasik bir üslupla resmetmeyi tercih etmektedir. Özellikle Büyükada’dan manzaraları resmetmeyi seven sanatçının eserlerini İzlenimci tarzın içinde de değerlendirebiliriz. Karaca genel olarak şehir manzaralarıyla bilinse de natürmort ve portre de çalışmıştır.

Ümmet Karaca halen İstanbul’da yaşamakta ve sanat çalışmalarını sürdürmektedir.

    Lot No: 163

    Lot: 163

    Ümmet Karaca-Kağıt Üzeri Kara Kalem 29x21 cm Ümmet Karaca 1956 yılında Gürcistan’da doğdu. Sanatçı 1978 yılında başladığı Tiflis Yüksek Ressamlar Okulundan 1982’de mezun oldu. 1987 yılında Gürcistan’ın Tiflis şehrinde ilk kişisel sergisini açtı. 1993’te ise Türkiye’deki ilk kişisel sergisini İstanbul’daki Varol Sanat Galerisinde düzenledi. Sonrasında da İstanbul ve Ankara’da pek çok karma sergiye katılmaya ve kişisel sergiler açmaya devam etti. Ümmet Karaca genellikle tuval üzeri yağlıboya tekniğiyle yaptığı tablolarında İstanbul temasını işlemektedir. Eserlerinde şehrin sokaklarını, insanlarını, doğasını, sosyal yaşamını klasik bir üslupla resmetmeyi tercih etmektedir. Özellikle Büyükada’dan manzaraları resmetmeyi seven sanatçının eserlerini İzlenimci tarzın içinde de değerlendirebiliriz. Karaca genel olarak şehir manzaralarıyla bilinse de natürmort ve portre de çalışmıştır. Ümmet Karaca halen İstanbul’da yaşamakta ve sanat çalışmalarını sürdürmektedir.

    TLSatıldı
  • Avrupa-Duralit Üzeri Yağlı Boya
50x35 cm

    Lot No: 164

    Lot: 164

    Avrupa-Duralit Üzeri Yağlı Boya 50x35 cm

    TLSatıldı
  • Anonim-Tuval Üzeri Yağlı Boya
120x60 cm

    Lot No: 165

    Lot: 165

    Anonim-Tuval Üzeri Yağlı Boya 120x60 cm

    TLSatıldı
  • Merih Yıldız-Tuval Üzeri Yağlı Boya
100x120 cm

    Lot No: 166

    Lot: 166

    Merih Yıldız-Tuval Üzeri Yağlı Boya 100x120 cm

    TLSatıldı
  • Javad Ghaffari-Tuval Üzeri Yağlı Boya
108x108 cm


Javad Ghaffari 
Pandemiden önce İran'dan Türkiye'ye yerleşen bir ressamdır. İran Tebriz'deki Sanat Üniversitesi'nde öğretim üyesi olarak çalıştığı dönemde, özellikle kullanmış olduğu sıra dışı "şorre" tekniğiyle tanınmaktadır. Bu tekniği Türkiye'ye yerleşmeden önce geliştiren Ghaffari, İstanbul'a geldikten sonra bir arkadaşının tavsiyesi üzerine Van'a yerleşmiştir.

Van'daki misafirperverlik ve çevresel etkilerden ilham alarak sanatsal üretimlerini artıran Ghaffari, geçtiğimiz yılın Temmuz ayında Van'da şırınga tekniğiyle yaptığı resimleri bir sanat galerisinde sergilemiştir. Özellikle "Anneler" temalı sergisinin ardından Van'ın tarihi mekânlarını resmetmeye başlamıştır.

Ghaffari'nin şorre tekniği, boya kullanımını geleneksel fırça yerine şırınga ile tuvale sıkarak gerçekleştirir. Bu yöntem sayesinde renkler daha canlı ve içlerinde ışık gibi parlamalar oluşur. Türkiye'de şırınga tekniğiyle resim yapan çok az sayıda sanatçı bulunmaktadır ve Ghaffari bu alanda öncü bir konumdadır.

Javad Ghaffari, sanatsal kariyerini Van'da sürdürmekte olup, özellikle şorre tekniğiyle gerçekleştirdiği çalışmalarıyla dikkat çekmektedir.

    Lot No: 167

    Lot: 167

    Javad Ghaffari-Tuval Üzeri Yağlı Boya 108x108 cm Javad Ghaffari Pandemiden önce İran'dan Türkiye'ye yerleşen bir ressamdır. İran Tebriz'deki Sanat Üniversitesi'nde öğretim üyesi olarak çalıştığı dönemde, özellikle kullanmış olduğu sıra dışı "şorre" tekniğiyle tanınmaktadır. Bu tekniği Türkiye'ye yerleşmeden önce geliştiren Ghaffari, İstanbul'a geldikten sonra bir arkadaşının tavsiyesi üzerine Van'a yerleşmiştir. Van'daki misafirperverlik ve çevresel etkilerden ilham alarak sanatsal üretimlerini artıran Ghaffari, geçtiğimiz yılın Temmuz ayında Van'da şırınga tekniğiyle yaptığı resimleri bir sanat galerisinde sergilemiştir. Özellikle "Anneler" temalı sergisinin ardından Van'ın tarihi mekânlarını resmetmeye başlamıştır. Ghaffari'nin şorre tekniği, boya kullanımını geleneksel fırça yerine şırınga ile tuvale sıkarak gerçekleştirir. Bu yöntem sayesinde renkler daha canlı ve içlerinde ışık gibi parlamalar oluşur. Türkiye'de şırınga tekniğiyle resim yapan çok az sayıda sanatçı bulunmaktadır ve Ghaffari bu alanda öncü bir konumdadır. Javad Ghaffari, sanatsal kariyerini Van'da sürdürmekte olup, özellikle şorre tekniğiyle gerçekleştirdiği çalışmalarıyla dikkat çekmektedir.

    TLSatıldı
  • Gizem Genç-Tuval Üzeri Yağlı Boya
100x120 cm

    Lot No: 168

    Lot: 168

    Gizem Genç-Tuval Üzeri Yağlı Boya 100x120 cm

    TLSatıldı
  • Javad Ghaffari-Tuval Üzeri Yağlı Boya
107x107 cm

Javad Ghaffari 
Pandemiden önce İran'dan Türkiye'ye yerleşen bir ressamdır. İran Tebriz'deki Sanat Üniversitesi'nde öğretim üyesi olarak çalıştığı dönemde, özellikle kullanmış olduğu sıra dışı "şorre" tekniğiyle tanınmaktadır. Bu tekniği Türkiye'ye yerleşmeden önce geliştiren Ghaffari, İstanbul'a geldikten sonra bir arkadaşının tavsiyesi üzerine Van'a yerleşmiştir.

Van'daki misafirperverlik ve çevresel etkilerden ilham alarak sanatsal üretimlerini artıran Ghaffari, geçtiğimiz yılın Temmuz ayında Van'da şırınga tekniğiyle yaptığı resimleri bir sanat galerisinde sergilemiştir. Özellikle "Anneler" temalı sergisinin ardından Van'ın tarihi mekânlarını resmetmeye başlamıştır.

Ghaffari'nin şorre tekniği, boya kullanımını geleneksel fırça yerine şırınga ile tuvale sıkarak gerçekleştirir. Bu yöntem sayesinde renkler daha canlı ve içlerinde ışık gibi parlamalar oluşur. Türkiye'de şırınga tekniğiyle resim yapan çok az sayıda sanatçı bulunmaktadır ve Ghaffari bu alanda öncü bir konumdadır.

Javad Ghaffari, sanatsal kariyerini Van'da sürdürmekte olup, özellikle şorre tekniğiyle gerçekleştirdiği çalışmalarıyla dikkat çekmektedir.

    Lot No: 169

    Lot: 169

    Javad Ghaffari-Tuval Üzeri Yağlı Boya 107x107 cm Javad Ghaffari Pandemiden önce İran'dan Türkiye'ye yerleşen bir ressamdır. İran Tebriz'deki Sanat Üniversitesi'nde öğretim üyesi olarak çalıştığı dönemde, özellikle kullanmış olduğu sıra dışı "şorre" tekniğiyle tanınmaktadır. Bu tekniği Türkiye'ye yerleşmeden önce geliştiren Ghaffari, İstanbul'a geldikten sonra bir arkadaşının tavsiyesi üzerine Van'a yerleşmiştir. Van'daki misafirperverlik ve çevresel etkilerden ilham alarak sanatsal üretimlerini artıran Ghaffari, geçtiğimiz yılın Temmuz ayında Van'da şırınga tekniğiyle yaptığı resimleri bir sanat galerisinde sergilemiştir. Özellikle "Anneler" temalı sergisinin ardından Van'ın tarihi mekânlarını resmetmeye başlamıştır. Ghaffari'nin şorre tekniği, boya kullanımını geleneksel fırça yerine şırınga ile tuvale sıkarak gerçekleştirir. Bu yöntem sayesinde renkler daha canlı ve içlerinde ışık gibi parlamalar oluşur. Türkiye'de şırınga tekniğiyle resim yapan çok az sayıda sanatçı bulunmaktadır ve Ghaffari bu alanda öncü bir konumdadır. Javad Ghaffari, sanatsal kariyerini Van'da sürdürmekte olup, özellikle şorre tekniğiyle gerçekleştirdiği çalışmalarıyla dikkat çekmektedir.

    TLSatıldı
  • Javad Ghaffari-Tuval Üzeri Yağlı Boya
105x105 cm

Javad Ghaffari 
Pandemiden önce İran'dan Türkiye'ye yerleşen bir ressamdır. İran Tebriz'deki Sanat Üniversitesi'nde öğretim üyesi olarak çalıştığı dönemde, özellikle kullanmış olduğu sıra dışı "şorre" tekniğiyle tanınmaktadır. Bu tekniği Türkiye'ye yerleşmeden önce geliştiren Ghaffari, İstanbul'a geldikten sonra bir arkadaşının tavsiyesi üzerine Van'a yerleşmiştir.

Van'daki misafirperverlik ve çevresel etkilerden ilham alarak sanatsal üretimlerini artıran Ghaffari, geçtiğimiz yılın Temmuz ayında Van'da şırınga tekniğiyle yaptığı resimleri bir sanat galerisinde sergilemiştir. Özellikle "Anneler" temalı sergisinin ardından Van'ın tarihi mekânlarını resmetmeye başlamıştır.

Ghaffari'nin şorre tekniği, boya kullanımını geleneksel fırça yerine şırınga ile tuvale sıkarak gerçekleştirir. Bu yöntem sayesinde renkler daha canlı ve içlerinde ışık gibi parlamalar oluşur. Türkiye'de şırınga tekniğiyle resim yapan çok az sayıda sanatçı bulunmaktadır ve Ghaffari bu alanda öncü bir konumdadır.

Javad Ghaffari, sanatsal kariyerini Van'da sürdürmekte olup, özellikle şorre tekniğiyle gerçekleştirdiği çalışmalarıyla dikkat çekmektedir.

    Lot No: 170

    Lot: 170

    Javad Ghaffari-Tuval Üzeri Yağlı Boya 105x105 cm Javad Ghaffari Pandemiden önce İran'dan Türkiye'ye yerleşen bir ressamdır. İran Tebriz'deki Sanat Üniversitesi'nde öğretim üyesi olarak çalıştığı dönemde, özellikle kullanmış olduğu sıra dışı "şorre" tekniğiyle tanınmaktadır. Bu tekniği Türkiye'ye yerleşmeden önce geliştiren Ghaffari, İstanbul'a geldikten sonra bir arkadaşının tavsiyesi üzerine Van'a yerleşmiştir. Van'daki misafirperverlik ve çevresel etkilerden ilham alarak sanatsal üretimlerini artıran Ghaffari, geçtiğimiz yılın Temmuz ayında Van'da şırınga tekniğiyle yaptığı resimleri bir sanat galerisinde sergilemiştir. Özellikle "Anneler" temalı sergisinin ardından Van'ın tarihi mekânlarını resmetmeye başlamıştır. Ghaffari'nin şorre tekniği, boya kullanımını geleneksel fırça yerine şırınga ile tuvale sıkarak gerçekleştirir. Bu yöntem sayesinde renkler daha canlı ve içlerinde ışık gibi parlamalar oluşur. Türkiye'de şırınga tekniğiyle resim yapan çok az sayıda sanatçı bulunmaktadır ve Ghaffari bu alanda öncü bir konumdadır. Javad Ghaffari, sanatsal kariyerini Van'da sürdürmekte olup, özellikle şorre tekniğiyle gerçekleştirdiği çalışmalarıyla dikkat çekmektedir.

    TLSatıldı
  • Ümmet Karaca-Kağıt Üzeri Kara Kalem
29x21 cm

Ümmet Karaca
1956 yılında Gürcistan’da doğdu.
Sanatçı 1978 yılında başladığı Tiflis Yüksek Ressamlar Okulundan 1982’de mezun oldu. 1987 yılında Gürcistan’ın Tiflis şehrinde ilk kişisel sergisini açtı. 1993’te ise Türkiye’deki ilk kişisel sergisini İstanbul’daki Varol Sanat Galerisinde düzenledi. Sonrasında da İstanbul ve Ankara’da pek çok karma sergiye katılmaya ve kişisel sergiler açmaya devam etti.

Ümmet Karaca genellikle tuval üzeri yağlıboya tekniğiyle yaptığı tablolarında İstanbul temasını işlemektedir. Eserlerinde şehrin sokaklarını, insanlarını, doğasını, sosyal yaşamını klasik bir üslupla resmetmeyi tercih etmektedir. Özellikle Büyükada’dan manzaraları resmetmeyi seven sanatçının eserlerini İzlenimci tarzın içinde de değerlendirebiliriz. Karaca genel olarak şehir manzaralarıyla bilinse de natürmort ve portre de çalışmıştır.

Ümmet Karaca halen İstanbul’da yaşamakta ve sanat çalışmalarını sürdürmektedir.

    Lot No: 171

    Lot: 171

    Ümmet Karaca-Kağıt Üzeri Kara Kalem 29x21 cm Ümmet Karaca 1956 yılında Gürcistan’da doğdu. Sanatçı 1978 yılında başladığı Tiflis Yüksek Ressamlar Okulundan 1982’de mezun oldu. 1987 yılında Gürcistan’ın Tiflis şehrinde ilk kişisel sergisini açtı. 1993’te ise Türkiye’deki ilk kişisel sergisini İstanbul’daki Varol Sanat Galerisinde düzenledi. Sonrasında da İstanbul ve Ankara’da pek çok karma sergiye katılmaya ve kişisel sergiler açmaya devam etti. Ümmet Karaca genellikle tuval üzeri yağlıboya tekniğiyle yaptığı tablolarında İstanbul temasını işlemektedir. Eserlerinde şehrin sokaklarını, insanlarını, doğasını, sosyal yaşamını klasik bir üslupla resmetmeyi tercih etmektedir. Özellikle Büyükada’dan manzaraları resmetmeyi seven sanatçının eserlerini İzlenimci tarzın içinde de değerlendirebiliriz. Karaca genel olarak şehir manzaralarıyla bilinse de natürmort ve portre de çalışmıştır. Ümmet Karaca halen İstanbul’da yaşamakta ve sanat çalışmalarını sürdürmektedir.

    TLSatıldı
  • Necdet Kalay-Kağıt Üzeri Keçeli Kalem
18x30 cm

Necdet Kalay
1932 yılında İstanbul'da doğmuş ve sanat hayatına İstanbul'da başlamış bir ressamdır. İlk ve orta öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra sanat eğitimine heykeltıraş Faruk Morel ve ressam Şeref Akdik'ten dersler alarak başlamıştır. Daha sonra İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi'ne konuk öğrenci olarak katılmıştır.

Sanat kariyeri 1958 yılında Ankara'da düzenlenen Güzel Sanatlar Birliği Sergisi'nde bir tablosunun kabul edilmesiyle başlamıştır. İlk kişisel sergisini 1960 yılında İstanbul'da açmış ve 1969 yılından itibaren geçimini tamamen resim yaparak sağlamaya başlamıştır. Türkiye'de ve yurt dışında birçok sergiye katılmış ve eserleriyle geniş bir izleyici kitlesi edinmiştir.

Necdet Kalay'ın resimlerinde dekoratif ve izlenimci öğeler bir araya gelir. Özellikle Anadolu manzaralarını geniş fırça darbeleri ve pastel tonlarıyla yansıtmıştır. Gri tonları da sıkça kullanan sanatçı, eserlerinde doğal ve sakin bir atmosfer oluşturmayı tercih etmiştir.

1986 yılında İstanbul'da vefat etmiştir, ancak eserleri Türk resim sanatında önemli bir yer tutmaya devam etmektedir.

    Lot No: 172

    Lot: 172

    Necdet Kalay-Kağıt Üzeri Keçeli Kalem 18x30 cm Necdet Kalay 1932 yılında İstanbul'da doğmuş ve sanat hayatına İstanbul'da başlamış bir ressamdır. İlk ve orta öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra sanat eğitimine heykeltıraş Faruk Morel ve ressam Şeref Akdik'ten dersler alarak başlamıştır. Daha sonra İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi'ne konuk öğrenci olarak katılmıştır. Sanat kariyeri 1958 yılında Ankara'da düzenlenen Güzel Sanatlar Birliği Sergisi'nde bir tablosunun kabul edilmesiyle başlamıştır. İlk kişisel sergisini 1960 yılında İstanbul'da açmış ve 1969 yılından itibaren geçimini tamamen resim yaparak sağlamaya başlamıştır. Türkiye'de ve yurt dışında birçok sergiye katılmış ve eserleriyle geniş bir izleyici kitlesi edinmiştir. Necdet Kalay'ın resimlerinde dekoratif ve izlenimci öğeler bir araya gelir. Özellikle Anadolu manzaralarını geniş fırça darbeleri ve pastel tonlarıyla yansıtmıştır. Gri tonları da sıkça kullanan sanatçı, eserlerinde doğal ve sakin bir atmosfer oluşturmayı tercih etmiştir. 1986 yılında İstanbul'da vefat etmiştir, ancak eserleri Türk resim sanatında önemli bir yer tutmaya devam etmektedir.

    TLSatıldı
  • Necdet Kalay-Kağıt Üzeri Keçeli Kalem 
22,5x29 cm

Necdet Kalay
1932 yılında İstanbul'da doğmuş ve sanat hayatına İstanbul'da başlamış bir ressamdır. İlk ve orta öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra sanat eğitimine heykeltıraş Faruk Morel ve ressam Şeref Akdik'ten dersler alarak başlamıştır. Daha sonra İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi'ne konuk öğrenci olarak katılmıştır.

Sanat kariyeri 1958 yılında Ankara'da düzenlenen Güzel Sanatlar Birliği Sergisi'nde bir tablosunun kabul edilmesiyle başlamıştır. İlk kişisel sergisini 1960 yılında İstanbul'da açmış ve 1969 yılından itibaren geçimini tamamen resim yaparak sağlamaya başlamıştır. Türkiye'de ve yurt dışında birçok sergiye katılmış ve eserleriyle geniş bir izleyici kitlesi edinmiştir.

Necdet Kalay'ın resimlerinde dekoratif ve izlenimci öğeler bir araya gelir. Özellikle Anadolu manzaralarını geniş fırça darbeleri ve pastel tonlarıyla yansıtmıştır. Gri tonları da sıkça kullanan sanatçı, eserlerinde doğal ve sakin bir atmosfer oluşturmayı tercih etmiştir.

1986 yılında İstanbul'da vefat etmiştir, ancak eserleri Türk resim sanatında önemli bir yer tutmaya devam etmektedir.

    Lot No: 173

    Lot: 173

    Necdet Kalay-Kağıt Üzeri Keçeli Kalem 22,5x29 cm Necdet Kalay 1932 yılında İstanbul'da doğmuş ve sanat hayatına İstanbul'da başlamış bir ressamdır. İlk ve orta öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra sanat eğitimine heykeltıraş Faruk Morel ve ressam Şeref Akdik'ten dersler alarak başlamıştır. Daha sonra İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi'ne konuk öğrenci olarak katılmıştır. Sanat kariyeri 1958 yılında Ankara'da düzenlenen Güzel Sanatlar Birliği Sergisi'nde bir tablosunun kabul edilmesiyle başlamıştır. İlk kişisel sergisini 1960 yılında İstanbul'da açmış ve 1969 yılından itibaren geçimini tamamen resim yaparak sağlamaya başlamıştır. Türkiye'de ve yurt dışında birçok sergiye katılmış ve eserleriyle geniş bir izleyici kitlesi edinmiştir. Necdet Kalay'ın resimlerinde dekoratif ve izlenimci öğeler bir araya gelir. Özellikle Anadolu manzaralarını geniş fırça darbeleri ve pastel tonlarıyla yansıtmıştır. Gri tonları da sıkça kullanan sanatçı, eserlerinde doğal ve sakin bir atmosfer oluşturmayı tercih etmiştir. 1986 yılında İstanbul'da vefat etmiştir, ancak eserleri Türk resim sanatında önemli bir yer tutmaya devam etmektedir.

    TLSatıldı
  • Metin Akarslan (Fırçasız Ressam)-Duralit Üzeri Yağlı Boya "Kaos"
80x60 cm

Metin Akrarslan:
1939 İstanbul Doğumlu Ressam, Sultanahmet Sanat Okulunda Eğitim Aldı. 1955 Yılında Resim Çalışmalarına Hattat Kadri Efendi’nin Yanında Başladı. Fırça Kullanmadan Resim Yaptığı İçin "Fırçasız Ressam" Olarak Bilinen Ressam, İnandığı Doğrularla Sanata Samimi Bir Hizmet Sunan İlginç Bir Sanatçıdır. Yurt Dışında (İspanya – Lugo / İsviçre – Lozan / Belçika – Brüksel) Sergiler Açtı. Yurt İçinde Çeşitli Kez Hobi Sanat Galerisi, Pera Sanat Galerisi, Kaş Sanat Galerisi, Bankalar, Kültür Merkezleri, Konsolosluklar Ve Atölye Sergileri Olmak Üzere 47 Kişisel Sergi Gerçekleştirdi Ve Karma Sergilere Katıldı. Eserlerinin Çoğunda Estetik Kaygılar, “Elemantarist” Bölünmeler, Bütününde İse Kübist Hareketler Hakimdir. Anlatımcı Tavırlarında İse; Hayatın Gerçekleri, Zıtlıkları, Nazik Bir Hiciv Anlayışıyla Duygusal Tonlamaların Yanısıra Sert Ve Kararlı Formların Ustaca Deformları Hiç Şüphe Yoktur Ki, Sanatçının Yaşamında Bazı Kesitlerin İzlerini Taşır.

    Lot No: 174

    Lot: 174

    Metin Akarslan (Fırçasız Ressam)-Duralit Üzeri Yağlı Boya "Kaos" 80x60 cm Metin Akrarslan: 1939 İstanbul Doğumlu Ressam, Sultanahmet Sanat Okulunda Eğitim Aldı. 1955 Yılında Resim Çalışmalarına Hattat Kadri Efendi’nin Yanında Başladı. Fırça Kullanmadan Resim Yaptığı İçin "Fırçasız Ressam" Olarak Bilinen Ressam, İnandığı Doğrularla Sanata Samimi Bir Hizmet Sunan İlginç Bir Sanatçıdır. Yurt Dışında (İspanya – Lugo / İsviçre – Lozan / Belçika – Brüksel) Sergiler Açtı. Yurt İçinde Çeşitli Kez Hobi Sanat Galerisi, Pera Sanat Galerisi, Kaş Sanat Galerisi, Bankalar, Kültür Merkezleri, Konsolosluklar Ve Atölye Sergileri Olmak Üzere 47 Kişisel Sergi Gerçekleştirdi Ve Karma Sergilere Katıldı. Eserlerinin Çoğunda Estetik Kaygılar, “Elemantarist” Bölünmeler, Bütününde İse Kübist Hareketler Hakimdir. Anlatımcı Tavırlarında İse; Hayatın Gerçekleri, Zıtlıkları, Nazik Bir Hiciv Anlayışıyla Duygusal Tonlamaların Yanısıra Sert Ve Kararlı Formların Ustaca Deformları Hiç Şüphe Yoktur Ki, Sanatçının Yaşamında Bazı Kesitlerin İzlerini Taşır.

    TLSatıldı
  • Metin Akarslan (Fırçasız Ressam)-Duralit Üzeri Yağlı Boya "Kemancı Kız"
80x60 cm

Metin Akrarslan:
1939 İstanbul Doğumlu Ressam, Sultanahmet Sanat Okulunda Eğitim Aldı. 1955 Yılında Resim Çalışmalarına Hattat Kadri Efendi’nin Yanında Başladı. Fırça Kullanmadan Resim Yaptığı İçin "Fırçasız Ressam" Olarak Bilinen Ressam, İnandığı Doğrularla Sanata Samimi Bir Hizmet Sunan İlginç Bir Sanatçıdır. Yurt Dışında (İspanya – Lugo / İsviçre – Lozan / Belçika – Brüksel) Sergiler Açtı. Yurt İçinde Çeşitli Kez Hobi Sanat Galerisi, Pera Sanat Galerisi, Kaş Sanat Galerisi, Bankalar, Kültür Merkezleri, Konsolosluklar Ve Atölye Sergileri Olmak Üzere 47 Kişisel Sergi Gerçekleştirdi Ve Karma Sergilere Katıldı. Eserlerinin Çoğunda Estetik Kaygılar, “Elemantarist” Bölünmeler, Bütününde İse Kübist Hareketler Hakimdir. Anlatımcı Tavırlarında İse; Hayatın Gerçekleri, Zıtlıkları, Nazik Bir Hiciv Anlayışıyla Duygusal Tonlamaların Yanısıra Sert Ve Kararlı Formların Ustaca Deformları Hiç Şüphe Yoktur Ki, Sanatçının Yaşamında Bazı Kesitlerin İzlerini Taşır.

    Lot No: 175

    Lot: 175

    Metin Akarslan (Fırçasız Ressam)-Duralit Üzeri Yağlı Boya "Kemancı Kız" 80x60 cm Metin Akrarslan: 1939 İstanbul Doğumlu Ressam, Sultanahmet Sanat Okulunda Eğitim Aldı. 1955 Yılında Resim Çalışmalarına Hattat Kadri Efendi’nin Yanında Başladı. Fırça Kullanmadan Resim Yaptığı İçin "Fırçasız Ressam" Olarak Bilinen Ressam, İnandığı Doğrularla Sanata Samimi Bir Hizmet Sunan İlginç Bir Sanatçıdır. Yurt Dışında (İspanya – Lugo / İsviçre – Lozan / Belçika – Brüksel) Sergiler Açtı. Yurt İçinde Çeşitli Kez Hobi Sanat Galerisi, Pera Sanat Galerisi, Kaş Sanat Galerisi, Bankalar, Kültür Merkezleri, Konsolosluklar Ve Atölye Sergileri Olmak Üzere 47 Kişisel Sergi Gerçekleştirdi Ve Karma Sergilere Katıldı. Eserlerinin Çoğunda Estetik Kaygılar, “Elemantarist” Bölünmeler, Bütününde İse Kübist Hareketler Hakimdir. Anlatımcı Tavırlarında İse; Hayatın Gerçekleri, Zıtlıkları, Nazik Bir Hiciv Anlayışıyla Duygusal Tonlamaların Yanısıra Sert Ve Kararlı Formların Ustaca Deformları Hiç Şüphe Yoktur Ki, Sanatçının Yaşamında Bazı Kesitlerin İzlerini Taşır.

    TLSatıldı
  • Metin Akarslan (Fırçasız Ressam)-Duralit Üzeri Yağlı Boya
60x80 cm

Metin Akrarslan:
1939 İstanbul Doğumlu Ressam, Sultanahmet Sanat Okulunda Eğitim Aldı. 1955 Yılında Resim Çalışmalarına Hattat Kadri Efendi’nin Yanında Başladı. Fırça Kullanmadan Resim Yaptığı İçin "Fırçasız Ressam" Olarak Bilinen Ressam, İnandığı Doğrularla Sanata Samimi Bir Hizmet Sunan İlginç Bir Sanatçıdır. Yurt Dışında (İspanya – Lugo / İsviçre – Lozan / Belçika – Brüksel) Sergiler Açtı. Yurt İçinde Çeşitli Kez Hobi Sanat Galerisi, Pera Sanat Galerisi, Kaş Sanat Galerisi, Bankalar, Kültür Merkezleri, Konsolosluklar Ve Atölye Sergileri Olmak Üzere 47 Kişisel Sergi Gerçekleştirdi Ve Karma Sergilere Katıldı. Eserlerinin Çoğunda Estetik Kaygılar, “Elemantarist” Bölünmeler, Bütününde İse Kübist Hareketler Hakimdir. Anlatımcı Tavırlarında İse; Hayatın Gerçekleri, Zıtlıkları, Nazik Bir Hiciv Anlayışıyla Duygusal Tonlamaların Yanısıra Sert Ve Kararlı Formların Ustaca Deformları Hiç Şüphe Yoktur Ki, Sanatçının Yaşamında Bazı Kesitlerin İzlerini Taşır.

    Lot No: 176

    Lot: 176

    Metin Akarslan (Fırçasız Ressam)-Duralit Üzeri Yağlı Boya 60x80 cm Metin Akrarslan: 1939 İstanbul Doğumlu Ressam, Sultanahmet Sanat Okulunda Eğitim Aldı. 1955 Yılında Resim Çalışmalarına Hattat Kadri Efendi’nin Yanında Başladı. Fırça Kullanmadan Resim Yaptığı İçin "Fırçasız Ressam" Olarak Bilinen Ressam, İnandığı Doğrularla Sanata Samimi Bir Hizmet Sunan İlginç Bir Sanatçıdır. Yurt Dışında (İspanya – Lugo / İsviçre – Lozan / Belçika – Brüksel) Sergiler Açtı. Yurt İçinde Çeşitli Kez Hobi Sanat Galerisi, Pera Sanat Galerisi, Kaş Sanat Galerisi, Bankalar, Kültür Merkezleri, Konsolosluklar Ve Atölye Sergileri Olmak Üzere 47 Kişisel Sergi Gerçekleştirdi Ve Karma Sergilere Katıldı. Eserlerinin Çoğunda Estetik Kaygılar, “Elemantarist” Bölünmeler, Bütününde İse Kübist Hareketler Hakimdir. Anlatımcı Tavırlarında İse; Hayatın Gerçekleri, Zıtlıkları, Nazik Bir Hiciv Anlayışıyla Duygusal Tonlamaların Yanısıra Sert Ve Kararlı Formların Ustaca Deformları Hiç Şüphe Yoktur Ki, Sanatçının Yaşamında Bazı Kesitlerin İzlerini Taşır.

    TLSatıldı
  • Remzi Taşkıran-Tuval Üzeri Yağlı Boya
39x49 cm

Remzi Taşkıran
1961 yılında Adıyaman'da doğmuştur. Lise eğitimini İstanbul'da tamamlamıştır. Sanat eğitimini ressam Sadettin Çağlarca'dan almıştır. Bir dönem basın ressamlığı yapmıştır ve yapıtları yurt içi ve yurt dışında koleksiyonlarda yer almaktadır.

İstanbul'daki atölyesinde resim yaparak günlük yaşamını sürdüren Taşkıran, sergilerine hazırlanırken günlük yaşam kaygılarından uzaklaşarak sanatının özgün temalarını oluşturmaya özen göstermektedir. Özellikle yöresel izlenimlere dayalı resimlerinde, kendi yüreğinin, bilincinin, yeteneğinin ve eğilimlerinin öne çıktığı gözlemlenebilmektedir, böylelikle özgün resimlere imza atmaktadır.

Eleştirmenler, Remzi Taşkıran'ın geleneksel değerlere yakınlığını ve özgün bir resim biçemi yakalayabilme yeteneğini vurgulamaktadır.

    Lot No: 177

    Lot: 177

    Remzi Taşkıran-Tuval Üzeri Yağlı Boya 39x49 cm Remzi Taşkıran 1961 yılında Adıyaman'da doğmuştur. Lise eğitimini İstanbul'da tamamlamıştır. Sanat eğitimini ressam Sadettin Çağlarca'dan almıştır. Bir dönem basın ressamlığı yapmıştır ve yapıtları yurt içi ve yurt dışında koleksiyonlarda yer almaktadır. İstanbul'daki atölyesinde resim yaparak günlük yaşamını sürdüren Taşkıran, sergilerine hazırlanırken günlük yaşam kaygılarından uzaklaşarak sanatının özgün temalarını oluşturmaya özen göstermektedir. Özellikle yöresel izlenimlere dayalı resimlerinde, kendi yüreğinin, bilincinin, yeteneğinin ve eğilimlerinin öne çıktığı gözlemlenebilmektedir, böylelikle özgün resimlere imza atmaktadır. Eleştirmenler, Remzi Taşkıran'ın geleneksel değerlere yakınlığını ve özgün bir resim biçemi yakalayabilme yeteneğini vurgulamaktadır.

    TLSatıldı
  • Yaşar Kuru-Tuval Üzeri Akrilik Boya 
70x50 cm

    Lot No: 178

    Lot: 178

    Yaşar Kuru-Tuval Üzeri Akrilik Boya 70x50 cm

    TLSatıldı
  • Yaşar Kuru-Tuval Üzeri Akrilik Boya 
70x50 cm

    Lot No: 179

    Lot: 179

    Yaşar Kuru-Tuval Üzeri Akrilik Boya 70x50 cm

    TLSatıldı
  • Yaşar Kuru-Tuval Üzeri Akrilik Boya 
70x50 cm

    Lot No: 180

    Lot: 180

    Yaşar Kuru-Tuval Üzeri Akrilik Boya 70x50 cm

    TLSatıldı
  • Yaşar Kuru-Tuval Üzeri Akrilik Boya 
70x50 cm

    Lot No: 181

    Lot: 181

    Yaşar Kuru-Tuval Üzeri Akrilik Boya 70x50 cm

    TLSatıldı
  • Yaşar Kuru-Tuval Üzeri Akrilik Boya 
70x50 cm

    Lot No: 182

    Lot: 182

    Yaşar Kuru-Tuval Üzeri Akrilik Boya 70x50 cm

    TLSatıldı
  • Yaşar Kuru-Tuval Üzeri Akrilik Boya 
70x50 cm

    Lot No: 183

    Lot: 183

    Yaşar Kuru-Tuval Üzeri Akrilik Boya 70x50 cm

    TLSatıldı
  • Yaşar Kuru-Tuval Üzeri Akrilik Boya 
70x50 cm

    Lot No: 184

    Lot: 184

    Yaşar Kuru-Tuval Üzeri Akrilik Boya 70x50 cm

    TLSatıldı
  • Yaşar Kuru-Tuval Üzeri Yağlı Boya 
57x42 cm

    Lot No: 185

    Lot: 185

    Yaşar Kuru-Tuval Üzeri Yağlı Boya 57x42 cm

    TLSatıldı