Lot: 1

Güncel Fiyat: 500 TL Açılış Fiyatı: 500 TL Tahmini: TL Lot Sizde Değil Lot Sizde

İlcan Orçin

Tuval Üzeri Yağlı Boya 50x70 cm

- TL
Pey Ver Lot Sizde Peyiniz iletildi
İzleyici olarak girdiniz
Pey veremezsiniz.
Pey vermek için butonu sağa çekin
  • Canlı müzayede tamamlanmıştır. İlginiz için teşekkür ederiz.
  •  
  • Lotlar
  • Kazandıklarım
  • İlcan Orçin-Tuval Üzeri Yağlı Boya
50x70 cm

    Lot No: 1

    Lot: 1

    İlcan Orçin-Tuval Üzeri Yağlı Boya 50x70 cm

    TLSatıldı
  • Selçuk Şahin-Duralit Üzeri Akrilik Boya
29x32 cm

Selçuk Şahin
Ankara ve İstanbul'da bir dizi kişisel ve karma sergiye ev sahipliği yapmış olan Selçuk Şahin, Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde İşletme ve Maliye bölümünden mezun olduktan sonra maliyede inceleme ve denetleme müfettişliği görevinde bulunmuş, ardından Olay TV ve CTV gibi kanallarda program müdürü olarak çalışmıştır. Sanatsal, kültürel ve gece programlarının yapımcılığını ve sunuculuğunu üstlenmiştir.

Ayrıca, radyo oyunları ve televizyon senaryoları kaleme alan Selçuk Şahin'in eserleri, çeşitli yerel ve uluslararası kurumlar ile bireylerin koleksiyonlarında yer almaktadır. Sanat, medya ve kültür alanlarında yaptığı katkılar ve ürettiği eserler, vefat eden sanatçının geniş bir etki ve miras bıraktığına işaret etmektedir.

    Lot No: 2

    Lot: 2

    Selçuk Şahin-Duralit Üzeri Akrilik Boya 29x32 cm Selçuk Şahin Ankara ve İstanbul'da bir dizi kişisel ve karma sergiye ev sahipliği yapmış olan Selçuk Şahin, Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde İşletme ve Maliye bölümünden mezun olduktan sonra maliyede inceleme ve denetleme müfettişliği görevinde bulunmuş, ardından Olay TV ve CTV gibi kanallarda program müdürü olarak çalışmıştır. Sanatsal, kültürel ve gece programlarının yapımcılığını ve sunuculuğunu üstlenmiştir. Ayrıca, radyo oyunları ve televizyon senaryoları kaleme alan Selçuk Şahin'in eserleri, çeşitli yerel ve uluslararası kurumlar ile bireylerin koleksiyonlarında yer almaktadır. Sanat, medya ve kültür alanlarında yaptığı katkılar ve ürettiği eserler, vefat eden sanatçının geniş bir etki ve miras bıraktığına işaret etmektedir.

    TLSatıldı
  • Adnan Varınca (BASKI)-Seramik Üzeri Baskı "Malta Erikleri" (1974)
25x35 cm
Not: Orijinali Eczacıbaşı koleksiyonelinde bulunmaktadır. 

Adnan Varınca
1918 yılında İstanbul'da dünyaya gelen ve 1939'da Galatasaray Lisesi'ni bitiren Ressam Adnan Varınca, İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü'nde Leopold Levy ve Bedri Rahmi Eyüboğlu atölyelerinde eğitimini sürdürdü. 1948 yılında akademiden mezun olduktan sonra 1956 yılına kadar ortaöğretim kurumlarında resim öğretmenliği yapan Varınca, ilk kişisel sergisini 1949'da İstanbul Fransız Kültür Merkezi'nde açtı. Varınca resim çalışmalarına 1957 ve 1973 yılları arasında Paris'te devam etti. 1975'te İstanbul Belediyesi Şehir Galerisi'nde yapıtlarını sergileyen Adnan Varınca, yurt dışında da Paris, Tokyo, Prag ve Cenevre'de eserlerini sergiledi. 1980 yılında Sedat Simavi Vakfı Görsel Sanatlar Ödülü'nü Turan Erol ile paylaşan Adnan Varınca, 2001 yılında da '11'inci İstanbul Sanat Fuarı Onur Sanatçısı' seçildi. 2006 yılında, resim dalında verilen "2006 Aydın Doğan Ödülü'nün sahibi usta ressam Adnan Varınca oldu.
Adnan Varınca 27 Mayıs 2014 tarihinde İstanbul'da vefat etti.

    Lot No: 3

    Lot: 3

    Adnan Varınca (BASKI)-Seramik Üzeri Baskı "Malta Erikleri" (1974) 25x35 cm Not: Orijinali Eczacıbaşı koleksiyonelinde bulunmaktadır. Adnan Varınca 1918 yılında İstanbul'da dünyaya gelen ve 1939'da Galatasaray Lisesi'ni bitiren Ressam Adnan Varınca, İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü'nde Leopold Levy ve Bedri Rahmi Eyüboğlu atölyelerinde eğitimini sürdürdü. 1948 yılında akademiden mezun olduktan sonra 1956 yılına kadar ortaöğretim kurumlarında resim öğretmenliği yapan Varınca, ilk kişisel sergisini 1949'da İstanbul Fransız Kültür Merkezi'nde açtı. Varınca resim çalışmalarına 1957 ve 1973 yılları arasında Paris'te devam etti. 1975'te İstanbul Belediyesi Şehir Galerisi'nde yapıtlarını sergileyen Adnan Varınca, yurt dışında da Paris, Tokyo, Prag ve Cenevre'de eserlerini sergiledi. 1980 yılında Sedat Simavi Vakfı Görsel Sanatlar Ödülü'nü Turan Erol ile paylaşan Adnan Varınca, 2001 yılında da '11'inci İstanbul Sanat Fuarı Onur Sanatçısı' seçildi. 2006 yılında, resim dalında verilen "2006 Aydın Doğan Ödülü'nün sahibi usta ressam Adnan Varınca oldu. Adnan Varınca 27 Mayıs 2014 tarihinde İstanbul'da vefat etti.

    TLSatıldı
  • Ömer Vardar-Tuval Üzeri Yağlı Boya 
75x75 cm

Ömer Vardar
1961 yılında doğan Ömer Vardar, çalışmalarında sınır tanımaksızın her konuda gelişme sağlama amacı olan bir sanatçı olarak; belli konulara bağlı kalmadan, o an içinden gelen isteğe ve duygulara bağlı resim yapmayı ilke edinmiştir. Kendini sınırlamaktan kaçınan sanatçı, çalışmalarına İstanbul'daki atölyesinde devam etmektedir.

    Lot No: 4

    Lot: 4

    Ömer Vardar-Tuval Üzeri Yağlı Boya 75x75 cm Ömer Vardar 1961 yılında doğan Ömer Vardar, çalışmalarında sınır tanımaksızın her konuda gelişme sağlama amacı olan bir sanatçı olarak; belli konulara bağlı kalmadan, o an içinden gelen isteğe ve duygulara bağlı resim yapmayı ilke edinmiştir. Kendini sınırlamaktan kaçınan sanatçı, çalışmalarına İstanbul'daki atölyesinde devam etmektedir.

    TLSatıldı
  • Zeynep Nesligül Eryıldırım-Tuval Üzeri Karışık Teknik
80x80 cm

    Lot No: 5

    Lot: 5

    Zeynep Nesligül Eryıldırım-Tuval Üzeri Karışık Teknik 80x80 cm

    TLSatıldı
  • Hikmet Erel-Kağıt Üzeri Yağlı Boya
43x65 cm

    Lot No: 6

    Lot: 6

    Hikmet Erel-Kağıt Üzeri Yağlı Boya 43x65 cm

    TLSatıldı
  • Mehmet Yıldırım Dabakoğlu-Tuval Üzeri Akrilik Boya "Evler"
60x80 cm

Mehmet Yıldırım Dabakoğlu
1954 yılında İstanbul'da doğdu. İlköğretiminden sonra, Pertevniyal Lisesi'ni 1971-1972 yılında tamamladı. Okul post iş hayatına atıldı. Metallere duyduğu ilgi onu bakır yenilikleri ve ardından resim kadar yenilikleri vardı. UPSD (Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği) üyesi olan sanatçı birçok karma sergide yer alıp, 2000 yılından beri Beyoğlu'ndaki atölyesinde resim yenilemeye devam etmektedir.

    Lot No: 7

    Lot: 7

    Mehmet Yıldırım Dabakoğlu-Tuval Üzeri Akrilik Boya "Evler" 60x80 cm Mehmet Yıldırım Dabakoğlu 1954 yılında İstanbul'da doğdu. İlköğretiminden sonra, Pertevniyal Lisesi'ni 1971-1972 yılında tamamladı. Okul post iş hayatına atıldı. Metallere duyduğu ilgi onu bakır yenilikleri ve ardından resim kadar yenilikleri vardı. UPSD (Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği) üyesi olan sanatçı birçok karma sergide yer alıp, 2000 yılından beri Beyoğlu'ndaki atölyesinde resim yenilemeye devam etmektedir.

    TLSatıldı
  • Orhan Gürel-Tuval Üzeri Yağlı Boya "Haydarpaşa"
50x70 cm

Orhan Gürel
1952 yılında Sivasta doğdu. İlk öğretimini Sivas'ta, orta ve yüksek öğrenimini Ankara'da tamamladı. Resme olan merakı çocukluk yıllarında başladı. Lise öğrenimi sırasında Eşref Üren'in öğrencisi oldu. Onun yakın ilgi ve teşviklerini gördü, ilk resim denemeleri yağlı pastel ve çini mürekkebi ile oldu. Bir müddet karikatürle uğraştı. Daha sonra 1985 yılında sulu boya ile tanıştı. Sulu boya resme başladıktan sonra bu resim tekniğinin tutkunu oldu, ve büyük bir ağırlıkla sadece bu teknikle resimler yaptı. Sanatçı eserlerinde sulu boyanın şiirsel ve saydam dokusunu ön planda tuttuğunu belirtmektedir. 1993 yılında ilk suluboya resim derslerini vermeye başladı halen Ankara'da ve İstanbul'da çeşitli sanat galerilerinde sulu boya dersleri vermektedir. Bugüne kadar bir çok öğrenci yetiştirdiğini belirten sanatçı Bugün Suluboya resmin ülkemizin en önde gelen isimlerinden biri olmuştur. Ülke içinde ve yurt dışında çok sayıda takipçisi bulunmaktadır. Sanatçı bir çok karma sergiye katılmış ayrıca Başta Ankara olmak üzere İstanbul, İzmir, Mersin ve ayrıca yurt dışında japonya olmak üzere 58 kişisel sergi açmıştır. Yine sanatçı başta Ankara olmak üzere İstanbul, Antalya ve İtalya nın Fabriano kasabasında düzenlenen Sanat fuarı ve festivallerine katılmıştır. Sanatçı 2014 yılında çinde düzenlenen Shenzen sulu boya sanat bienalinde dünyanın bir çok ülkesinden katılan 3800 sulu boya ressamı arasında kataloga giren 280 ressam arasında Türkiyeden giren tek ressam olmuştur. Yine sanatçı 2015 yılında Fransada yayınlanan dünyanın en prestijli sulu boya dergilerinden biri olan The Art of Watercolour da bir röportajı yer almıştır. Sanatçının yapıtları bugün başta Türkiye olmak üzere ABD, İngiltere, Almanya, japonya, Fransa, İsviçre ve Estonya'da bir çoğu önemli kolleksiyonda yer almaktadır.

    Lot No: 8

    Lot: 8

    Orhan Gürel-Tuval Üzeri Yağlı Boya "Haydarpaşa" 50x70 cm Orhan Gürel 1952 yılında Sivasta doğdu. İlk öğretimini Sivas'ta, orta ve yüksek öğrenimini Ankara'da tamamladı. Resme olan merakı çocukluk yıllarında başladı. Lise öğrenimi sırasında Eşref Üren'in öğrencisi oldu. Onun yakın ilgi ve teşviklerini gördü, ilk resim denemeleri yağlı pastel ve çini mürekkebi ile oldu. Bir müddet karikatürle uğraştı. Daha sonra 1985 yılında sulu boya ile tanıştı. Sulu boya resme başladıktan sonra bu resim tekniğinin tutkunu oldu, ve büyük bir ağırlıkla sadece bu teknikle resimler yaptı. Sanatçı eserlerinde sulu boyanın şiirsel ve saydam dokusunu ön planda tuttuğunu belirtmektedir. 1993 yılında ilk suluboya resim derslerini vermeye başladı halen Ankara'da ve İstanbul'da çeşitli sanat galerilerinde sulu boya dersleri vermektedir. Bugüne kadar bir çok öğrenci yetiştirdiğini belirten sanatçı Bugün Suluboya resmin ülkemizin en önde gelen isimlerinden biri olmuştur. Ülke içinde ve yurt dışında çok sayıda takipçisi bulunmaktadır. Sanatçı bir çok karma sergiye katılmış ayrıca Başta Ankara olmak üzere İstanbul, İzmir, Mersin ve ayrıca yurt dışında japonya olmak üzere 58 kişisel sergi açmıştır. Yine sanatçı başta Ankara olmak üzere İstanbul, Antalya ve İtalya nın Fabriano kasabasında düzenlenen Sanat fuarı ve festivallerine katılmıştır. Sanatçı 2014 yılında çinde düzenlenen Shenzen sulu boya sanat bienalinde dünyanın bir çok ülkesinden katılan 3800 sulu boya ressamı arasında kataloga giren 280 ressam arasında Türkiyeden giren tek ressam olmuştur. Yine sanatçı 2015 yılında Fransada yayınlanan dünyanın en prestijli sulu boya dergilerinden biri olan The Art of Watercolour da bir röportajı yer almıştır. Sanatçının yapıtları bugün başta Türkiye olmak üzere ABD, İngiltere, Almanya, japonya, Fransa, İsviçre ve Estonya'da bir çoğu önemli kolleksiyonda yer almaktadır.

    TLSatıldı
  • Hakan Arıkan-Tuval Üzeri Yağlı Boya
30x30 cm

Hakan Arıkan 
Hakan Arıkan 1980 yılında Malatya'nın Hekimhan ilçesinde doğdu. 2004'te Süleyman Demirel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim bölümünden mezun oldu. 2008'de Süleyman Demirel Üniversitesi'nde başladığı yüksek lisans eğitimini 2011 yılında tamamladı.

    Lot No: 9

    Lot: 9

    Hakan Arıkan-Tuval Üzeri Yağlı Boya 30x30 cm Hakan Arıkan Hakan Arıkan 1980 yılında Malatya'nın Hekimhan ilçesinde doğdu. 2004'te Süleyman Demirel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim bölümünden mezun oldu. 2008'de Süleyman Demirel Üniversitesi'nde başladığı yüksek lisans eğitimini 2011 yılında tamamladı.

    TLSatıldı
  • Yusuf Kemal Çankaya-Kağıt Üzeri Sulu Boya
25x35 cm

Yusuf Kemal Çankaya
1955 yılında Antalya'da doğmuştur. İlkokul yıllarından sonra Ankara'ya yerleşen Çankaya, 1982 yılında tekrar doğduğu şehir olan Antalya'ya dönmüş ve resim sanatıyla daha yoğun olarak ilgilenmeye başlamıştır. Desen ve sulu boya çalışmalarıyla resim sanatındaki yolculuğuna başlayan sanatçı, Antalya Kaleiçi'nin nostaljik dokusu ve bölgeye has cumbalı evlerini barındıran dar sokaklarını resimlerinde konu olarak işlemiştir. Ayrıca, mimari dışında yok olmaya yüz tutmuş meslekleri ve zanaatkarları da sulu boya tekniği ile çalışmıştır.

    Lot No: 10

    Lot: 10

    Yusuf Kemal Çankaya-Kağıt Üzeri Sulu Boya 25x35 cm Yusuf Kemal Çankaya 1955 yılında Antalya'da doğmuştur. İlkokul yıllarından sonra Ankara'ya yerleşen Çankaya, 1982 yılında tekrar doğduğu şehir olan Antalya'ya dönmüş ve resim sanatıyla daha yoğun olarak ilgilenmeye başlamıştır. Desen ve sulu boya çalışmalarıyla resim sanatındaki yolculuğuna başlayan sanatçı, Antalya Kaleiçi'nin nostaljik dokusu ve bölgeye has cumbalı evlerini barındıran dar sokaklarını resimlerinde konu olarak işlemiştir. Ayrıca, mimari dışında yok olmaya yüz tutmuş meslekleri ve zanaatkarları da sulu boya tekniği ile çalışmıştır.

    TLSatıldı
  • Mamed-Tuval Üzeri Yağlı Boya "Soyut Çalışma" (2000)
40x50 cm

    Lot No: 11

    Lot: 11

    Mamed-Tuval Üzeri Yağlı Boya "Soyut Çalışma" (2000) 40x50 cm

    TLSatıldı
  • Sera Sekitmen-Kağıt Üzeri Sulu Boya
15x23 cm

Sera Sekitmen
Uzun yıllar yaşadığı Bodrum’da yöreyi konu alan temalarla çalışan Sanatçı Sekitmen, su ve boyanın buluşmasında doğan fluluğu seviyor. Eserlerinde renk ve hacim konularını da kurcalayan sanatçının soyut resimleri bu arayışları yansıtıyor. Konularından fluluk ve kontrastlığı iç içe resmederken kurduğu dengeyle de izleyiciye yönlendiriyor. Peyzajları, doğup büyüdüğü İstanbul’u, yıllardır yaşadığı Eceabat’ı, doğayı, kadınları ve denizi ustaca yorumlayan Sanatçı, çalışmalarını uzun yıllardır yaşadığı Eceabat’taki atölyesinde sürdürüyor.

    Lot No: 12

    Lot: 12

    Sera Sekitmen-Kağıt Üzeri Sulu Boya 15x23 cm Sera Sekitmen Uzun yıllar yaşadığı Bodrum’da yöreyi konu alan temalarla çalışan Sanatçı Sekitmen, su ve boyanın buluşmasında doğan fluluğu seviyor. Eserlerinde renk ve hacim konularını da kurcalayan sanatçının soyut resimleri bu arayışları yansıtıyor. Konularından fluluk ve kontrastlığı iç içe resmederken kurduğu dengeyle de izleyiciye yönlendiriyor. Peyzajları, doğup büyüdüğü İstanbul’u, yıllardır yaşadığı Eceabat’ı, doğayı, kadınları ve denizi ustaca yorumlayan Sanatçı, çalışmalarını uzun yıllardır yaşadığı Eceabat’taki atölyesinde sürdürüyor.

    TLSatıldı
  • Şadan Dinçel-Tuval Üzeri Yağlı Boya "Beyaz Güller"
20x20 cm

Şadan Dinçel
Bor doğumludur. Yüksek öğrenimini Hacettepe Üniversitesinde yapmıştır. Kimya yüksek mühendisi olarak Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumunda çalışmaya başlamış, aynı kurumun muhtelif kademelerinde görev yapmış ve 2013 yılında emekli olmuştur. Resme olan ilgisi yaşamanın her alanında yer almış ancak çalışmalarına düzenli olarak 1998 yılında Hikmet Çetinkaya Resim Atölyesinde başlamıştır. Tamamı Ankara'da olmak üzere 7 kişisel sergisi bulunan Dinçel, yurt içi ve yurt dışında 40'ı aşkın karma sergi etkinliğine eserleri ile katılmıştır. Özel ve Resmi koleksiyonlarda resimleri bulunmaktadır.

    Lot No: 13

    Lot: 13

    Şadan Dinçel-Tuval Üzeri Yağlı Boya "Beyaz Güller" 20x20 cm Şadan Dinçel Bor doğumludur. Yüksek öğrenimini Hacettepe Üniversitesinde yapmıştır. Kimya yüksek mühendisi olarak Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumunda çalışmaya başlamış, aynı kurumun muhtelif kademelerinde görev yapmış ve 2013 yılında emekli olmuştur. Resme olan ilgisi yaşamanın her alanında yer almış ancak çalışmalarına düzenli olarak 1998 yılında Hikmet Çetinkaya Resim Atölyesinde başlamıştır. Tamamı Ankara'da olmak üzere 7 kişisel sergisi bulunan Dinçel, yurt içi ve yurt dışında 40'ı aşkın karma sergi etkinliğine eserleri ile katılmıştır. Özel ve Resmi koleksiyonlarda resimleri bulunmaktadır.

    TLSatıldı
  • Zuzu (Zuhal Neccar)-Duralit Üzeri Yağlı Boya (2000)
35x50 cm

Zuzu (Zuhal Neccar)
1993 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'ne girdi ve öğrenimine Prof. Devrim Erbil ve Prof. Kemal İskender atölyelerinde devam etti. 1997 yılında Prof. Neş’e Erdok'un atölyesinden mezun oldu. Katıldığı resim yarışmalarında eserleri sergilenmeye değer bulundu.
21 yıl boyunca devlet okullarında (MEB) resim öğretmenliği yaptı. Öğretmenlik görevini sürdürürken bir yandan resim yapmaya devam etti ve 13 kişisel sergi açtı. Emekli olduktan sonra da iki kişisel sergi daha açtı ve fuarlara katılmaya devam etti. Toplamda 15 kişisel sergiye sahip olan sanatçı, birçok karma resim sergisine katıldı. Eserleri kamu ve özel koleksiyonlarda yer almaktadır.
Çalışmalarını İstanbul'daki atölyesinde sürdürmektedir.

    Lot No: 14

    Lot: 14

    Zuzu (Zuhal Neccar)-Duralit Üzeri Yağlı Boya (2000) 35x50 cm Zuzu (Zuhal Neccar) 1993 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'ne girdi ve öğrenimine Prof. Devrim Erbil ve Prof. Kemal İskender atölyelerinde devam etti. 1997 yılında Prof. Neş’e Erdok'un atölyesinden mezun oldu. Katıldığı resim yarışmalarında eserleri sergilenmeye değer bulundu. 21 yıl boyunca devlet okullarında (MEB) resim öğretmenliği yaptı. Öğretmenlik görevini sürdürürken bir yandan resim yapmaya devam etti ve 13 kişisel sergi açtı. Emekli olduktan sonra da iki kişisel sergi daha açtı ve fuarlara katılmaya devam etti. Toplamda 15 kişisel sergiye sahip olan sanatçı, birçok karma resim sergisine katıldı. Eserleri kamu ve özel koleksiyonlarda yer almaktadır. Çalışmalarını İstanbul'daki atölyesinde sürdürmektedir.

    TLSatıldı
  • Yavuz Balkan-Tuval Üzeri Yağlı Boya
25x35 cm

Yavuz Balkan
Grafik sanatçısı ve ressamdır. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü'nde lisans eğitimini tamamlamış ve sanat yolculuğuna burada başlamıştır. Daha sonra sanat eğitimine Haliç Üniversitesi'nde yüksek lisans seviyesinde devam etmiştir.

Sanat anlayışını, sanatın "algılama", "özümseme" ve "dışavurum" biçemi olarak gören Balkan, eserlerindeki konu çeşitliliğiyle dikkat çeker. Eserlerinde genellikle yaşamın gözden kaçan detaylarına odaklanır ve bu detayları çeşitli temalarla zenginleştirir. Antik çağlardan günümüze kadar uzanan semboller, şifreler, masallar ve mistisizm, Balkan'ın çalışmalarının odak noktaları arasında yer alır.
Sanatçı, insanlığın giderek yabancılaştığı doğanın cömertliğine ve doğanın sunduğu nimetlere vurgu yapar. Doğanın kendisi, Balkan'ı doğrudan veya dolaylı olarak etkileyen, ilham kaynağı olan bir unsurdur. Geçmişin izlerini sürerek, yaşanmışlıkların geride bıraktığı izlerin incelenmesi, sanatında önemli bir yer tutar.

Yavuz Balkan, farklı varyantlardaki aynı konuyu seriler halinde ele alır ve bu argümanları görsel sanat pratiği olan resimle aktarır. Genellikle geleneksel sanat tekniklerini tercih eden Balkan, eserlerinde mürekkep, akrilik, yağlı boya ve bazen de ready-made (hazır malzeme) gibi farklı teknikleri kullanarak eserlerinin içeriğine ve konseptine uygunluk sağlar.
Sanatçı, eserlerindeki çeşitlilik ve derinlikle, izleyiciler üzerinde farklı duygusal ve düşünsel katmanlar oluşturmayı amaçlar. Sanatını sergileyerek ve yeni eserler üreterek, sanatseverlerle etkileşim halinde olmaya devam etmektedir.

    Lot No: 15

    Lot: 15

    Yavuz Balkan-Tuval Üzeri Yağlı Boya 25x35 cm Yavuz Balkan Grafik sanatçısı ve ressamdır. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü'nde lisans eğitimini tamamlamış ve sanat yolculuğuna burada başlamıştır. Daha sonra sanat eğitimine Haliç Üniversitesi'nde yüksek lisans seviyesinde devam etmiştir. Sanat anlayışını, sanatın "algılama", "özümseme" ve "dışavurum" biçemi olarak gören Balkan, eserlerindeki konu çeşitliliğiyle dikkat çeker. Eserlerinde genellikle yaşamın gözden kaçan detaylarına odaklanır ve bu detayları çeşitli temalarla zenginleştirir. Antik çağlardan günümüze kadar uzanan semboller, şifreler, masallar ve mistisizm, Balkan'ın çalışmalarının odak noktaları arasında yer alır. Sanatçı, insanlığın giderek yabancılaştığı doğanın cömertliğine ve doğanın sunduğu nimetlere vurgu yapar. Doğanın kendisi, Balkan'ı doğrudan veya dolaylı olarak etkileyen, ilham kaynağı olan bir unsurdur. Geçmişin izlerini sürerek, yaşanmışlıkların geride bıraktığı izlerin incelenmesi, sanatında önemli bir yer tutar. Yavuz Balkan, farklı varyantlardaki aynı konuyu seriler halinde ele alır ve bu argümanları görsel sanat pratiği olan resimle aktarır. Genellikle geleneksel sanat tekniklerini tercih eden Balkan, eserlerinde mürekkep, akrilik, yağlı boya ve bazen de ready-made (hazır malzeme) gibi farklı teknikleri kullanarak eserlerinin içeriğine ve konseptine uygunluk sağlar. Sanatçı, eserlerindeki çeşitlilik ve derinlikle, izleyiciler üzerinde farklı duygusal ve düşünsel katmanlar oluşturmayı amaçlar. Sanatını sergileyerek ve yeni eserler üreterek, sanatseverlerle etkileşim halinde olmaya devam etmektedir.

    TLSatıldı
  • Metin Karanisoğlu-Tuval Üzeri Yağlı Boya
44x31 cm

Metin Karanisoğlu
1961 yılında Trabzon'un Vakfıkebir ilçesinde doğan sanatçı, ilk ve orta öğrenimini Vakfıkebir'de tamamladı. Uzun yıllar resim yaparak Türkiye'nin bir çok yerini gezdi. Çanakkale'de geçen dört yıldan sonra 1985-88 yılları arasında İstanbul Çağaloğlu'nda Günaydın Gazetesi Web yaratım servisinde çalıştı.
1988 yılında Bursa'ya yerleşti. Bursa'nın tarihi mekanlarına sahip çıkma uğraşısı veren ressam ilk dönem doğa çevre, insan ve kuşlar üzerine doğacı biçimi yeğleyen özellikle tutkuyla vahşi kuşları tuvale dōken sanatçı daha sonra ilgisini insana yöneltti. İnsanı ve yaşamını irdeleyen soyut, figüratif çalışmalarda, türlü eylem biçimlerindeki insanın salt bugün değil tarih içindeki ruh biçimini de yansıtıyor. Ayrıca; eski mimari-kültürel değerlerin rant ekonomisiyle yok edilmesine bir tepki olarak Bursa'nın tarihi mekanlarına sahip çıkmayı ve bu mekanları konu almayı yeğledi.

    Lot No: 16

    Lot: 16

    Metin Karanisoğlu-Tuval Üzeri Yağlı Boya 44x31 cm Metin Karanisoğlu 1961 yılında Trabzon'un Vakfıkebir ilçesinde doğan sanatçı, ilk ve orta öğrenimini Vakfıkebir'de tamamladı. Uzun yıllar resim yaparak Türkiye'nin bir çok yerini gezdi. Çanakkale'de geçen dört yıldan sonra 1985-88 yılları arasında İstanbul Çağaloğlu'nda Günaydın Gazetesi Web yaratım servisinde çalıştı. 1988 yılında Bursa'ya yerleşti. Bursa'nın tarihi mekanlarına sahip çıkma uğraşısı veren ressam ilk dönem doğa çevre, insan ve kuşlar üzerine doğacı biçimi yeğleyen özellikle tutkuyla vahşi kuşları tuvale dōken sanatçı daha sonra ilgisini insana yöneltti. İnsanı ve yaşamını irdeleyen soyut, figüratif çalışmalarda, türlü eylem biçimlerindeki insanın salt bugün değil tarih içindeki ruh biçimini de yansıtıyor. Ayrıca; eski mimari-kültürel değerlerin rant ekonomisiyle yok edilmesine bir tepki olarak Bursa'nın tarihi mekanlarına sahip çıkmayı ve bu mekanları konu almayı yeğledi.

    TLSatıldı
  • Orhan Gürel-Kağıt Üzeri Sulu Boya (Eski Dönem)
23x26 cm

Orhan Gürel
1952 yılında Sivasta doğdu. İlk öğretimini Sivas'ta, orta ve yüksek öğrenimini Ankara'da tamamladı. Resme olan merakı çocukluk yıllarında başladı. Lise öğrenimi sırasında Eşref Üren'in öğrencisi oldu. Onun yakın ilgi ve teşviklerini gördü, ilk resim denemeleri yağlı pastel ve çini mürekkebi ile oldu. Bir müddet karikatürle uğraştı. Daha sonra 1985 yılında sulu boya ile tanıştı. Sulu boya resme başladıktan sonra bu resim tekniğinin tutkunu oldu, ve büyük bir ağırlıkla sadece bu teknikle resimler yaptı. Sanatçı eserlerinde sulu boyanın şiirsel ve saydam dokusunu ön planda tuttuğunu belirtmektedir. 1993 yılında ilk suluboya resim derslerini vermeye başladı halen Ankara'da ve İstanbul'da çeşitli sanat galerilerinde sulu boya dersleri vermektedir. Bugüne kadar bir çok öğrenci yetiştirdiğini belirten sanatçı Bugün Suluboya resmin ülkemizin en önde gelen isimlerinden biri olmuştur. Ülke içinde ve yurt dışında çok sayıda takipçisi bulunmaktadır. Sanatçı bir çok karma sergiye katılmış ayrıca Başta Ankara olmak üzere İstanbul, İzmir, Mersin ve ayrıca yurt dışında japonya olmak üzere 58 kişisel sergi açmıştır. Yine sanatçı başta Ankara olmak üzere İstanbul, Antalya ve İtalya nın Fabriano kasabasında düzenlenen Sanat fuarı ve festivallerine katılmıştır. Sanatçı 2014 yılında çinde düzenlenen Shenzen sulu boya sanat bienalinde dünyanın bir çok ülkesinden katılan 3800 sulu boya ressamı arasında kataloga giren 280 ressam arasında Türkiyeden giren tek ressam olmuştur. Yine sanatçı 2015 yılında Fransada yayınlanan dünyanın en prestijli sulu boya dergilerinden biri olan The Art of Watercolour da bir röportajı yer almıştır. Sanatçının yapıtları bugün başta Türkiye olmak üzere ABD, İngiltere, Almanya, japonya, Fransa, İsviçre ve Estonya'da bir çoğu önemli kolleksiyonda yer almaktadır.

    Lot No: 17

    Lot: 17

    Orhan Gürel-Kağıt Üzeri Sulu Boya (Eski Dönem) 23x26 cm Orhan Gürel 1952 yılında Sivasta doğdu. İlk öğretimini Sivas'ta, orta ve yüksek öğrenimini Ankara'da tamamladı. Resme olan merakı çocukluk yıllarında başladı. Lise öğrenimi sırasında Eşref Üren'in öğrencisi oldu. Onun yakın ilgi ve teşviklerini gördü, ilk resim denemeleri yağlı pastel ve çini mürekkebi ile oldu. Bir müddet karikatürle uğraştı. Daha sonra 1985 yılında sulu boya ile tanıştı. Sulu boya resme başladıktan sonra bu resim tekniğinin tutkunu oldu, ve büyük bir ağırlıkla sadece bu teknikle resimler yaptı. Sanatçı eserlerinde sulu boyanın şiirsel ve saydam dokusunu ön planda tuttuğunu belirtmektedir. 1993 yılında ilk suluboya resim derslerini vermeye başladı halen Ankara'da ve İstanbul'da çeşitli sanat galerilerinde sulu boya dersleri vermektedir. Bugüne kadar bir çok öğrenci yetiştirdiğini belirten sanatçı Bugün Suluboya resmin ülkemizin en önde gelen isimlerinden biri olmuştur. Ülke içinde ve yurt dışında çok sayıda takipçisi bulunmaktadır. Sanatçı bir çok karma sergiye katılmış ayrıca Başta Ankara olmak üzere İstanbul, İzmir, Mersin ve ayrıca yurt dışında japonya olmak üzere 58 kişisel sergi açmıştır. Yine sanatçı başta Ankara olmak üzere İstanbul, Antalya ve İtalya nın Fabriano kasabasında düzenlenen Sanat fuarı ve festivallerine katılmıştır. Sanatçı 2014 yılında çinde düzenlenen Shenzen sulu boya sanat bienalinde dünyanın bir çok ülkesinden katılan 3800 sulu boya ressamı arasında kataloga giren 280 ressam arasında Türkiyeden giren tek ressam olmuştur. Yine sanatçı 2015 yılında Fransada yayınlanan dünyanın en prestijli sulu boya dergilerinden biri olan The Art of Watercolour da bir röportajı yer almıştır. Sanatçının yapıtları bugün başta Türkiye olmak üzere ABD, İngiltere, Almanya, japonya, Fransa, İsviçre ve Estonya'da bir çoğu önemli kolleksiyonda yer almaktadır.

    TLSatıldı
  • İsmail Menekşe-Kağıt Üzeri Sulu Boya
23x33 cm

İsmail Menekşe
1943 Emet doğumludur ve Kütahya Lisesi’nden sonra İstanbul Üniversitesi Jeoloji bölümünü bitirdi. Çocukluğundan beri ilgi duyduğu resim konusunu ihmal etmeden bir çok yabancı ülkede incelemeler yaptı. Özel dersler aldı. Sulu boyanın saydamlığı, şiirselliği bu uğraşında etken oldu. İnsanın çevresinde oluşan her türlü konu resimlerinde yer almaktadır. Çeşitli karma sergilere katıldı. Bir çok yerli ve yabancı koleksiyonda resimleri bulunmaktadır.

    Lot No: 18

    Lot: 18

    İsmail Menekşe-Kağıt Üzeri Sulu Boya 23x33 cm İsmail Menekşe 1943 Emet doğumludur ve Kütahya Lisesi’nden sonra İstanbul Üniversitesi Jeoloji bölümünü bitirdi. Çocukluğundan beri ilgi duyduğu resim konusunu ihmal etmeden bir çok yabancı ülkede incelemeler yaptı. Özel dersler aldı. Sulu boyanın saydamlığı, şiirselliği bu uğraşında etken oldu. İnsanın çevresinde oluşan her türlü konu resimlerinde yer almaktadır. Çeşitli karma sergilere katıldı. Bir çok yerli ve yabancı koleksiyonda resimleri bulunmaktadır.

    TLSatıldı
  • Yavuz Bozkurt-Tuval Üzeri Akrilik Yağlı Boya "Cumhuriyet Kadınları"
15x30 cm

Yavuz Bozkurt
1962 yılında Ankara'da doğdu. 1982-1983 yılları arasında Siyasal Bilgiler Basın Yayın Yüksekokulu’nda Turan Erol'un öğrencisi oldu. Daha sonra, 1986-1990 yıllarında Gazi Üniversitesi Resim-İş Eğitimi bölümünde Oya Kınıklı ve Esat Arpacı atölyelerinde eğitim aldı. 1993 yılında İ.T.Ü. Evi Sanat Galerisi’nin sanat danışmanlığını yaptı. Bu dönemde Atatürk, devlet yöneticileri ve kişisel portreler yapmanın yanı sıra duvar resimleri çalışmaları da gerçekleştirdi. Özellikle, 1997 yılında Kızılay Meydanı'nda, meydanı çevreleyen yüksek binaların cephelerini kaplayan 'Dünyanın İlk Büyük Kişisel Resim Sergisi’ olan “Biz Mustafa Kemal’iz” adlı sergisi ile gündeme geldi.
2007 yılında Ulaştırma Bakanlığı ve Kültür Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen 'Garlar Resimleniyor' projesinde yer aldı. 2010 yılında Resim Heykel Müzesi’nde, ‘Bir Plastik Sanatlar Resim Sergisi’ başlıklı sergiye öncülük etti.
Hayatı boyunca resimlerinde dönemsel olarak farklı konuları yansıtan Bozkurt, güncel çalışmalarında 1970’li yıllardaki çağdaş, Türk kadınlarını tarihi yapılarla resmetmektedir. Birçok kişisel ve karma sergide bulunan ve birçok çalıştay, jüri ve söyleşide yer alan sanatçının eserleri yurt içi ve yurt dışı çeşitli kurum ve özel koleksiyonlarda bulunmaktadır. Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneği üyesidir.

    Lot No: 19

    Lot: 19

    Yavuz Bozkurt-Tuval Üzeri Akrilik Yağlı Boya "Cumhuriyet Kadınları" 15x30 cm Yavuz Bozkurt 1962 yılında Ankara'da doğdu. 1982-1983 yılları arasında Siyasal Bilgiler Basın Yayın Yüksekokulu’nda Turan Erol'un öğrencisi oldu. Daha sonra, 1986-1990 yıllarında Gazi Üniversitesi Resim-İş Eğitimi bölümünde Oya Kınıklı ve Esat Arpacı atölyelerinde eğitim aldı. 1993 yılında İ.T.Ü. Evi Sanat Galerisi’nin sanat danışmanlığını yaptı. Bu dönemde Atatürk, devlet yöneticileri ve kişisel portreler yapmanın yanı sıra duvar resimleri çalışmaları da gerçekleştirdi. Özellikle, 1997 yılında Kızılay Meydanı'nda, meydanı çevreleyen yüksek binaların cephelerini kaplayan 'Dünyanın İlk Büyük Kişisel Resim Sergisi’ olan “Biz Mustafa Kemal’iz” adlı sergisi ile gündeme geldi. 2007 yılında Ulaştırma Bakanlığı ve Kültür Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen 'Garlar Resimleniyor' projesinde yer aldı. 2010 yılında Resim Heykel Müzesi’nde, ‘Bir Plastik Sanatlar Resim Sergisi’ başlıklı sergiye öncülük etti. Hayatı boyunca resimlerinde dönemsel olarak farklı konuları yansıtan Bozkurt, güncel çalışmalarında 1970’li yıllardaki çağdaş, Türk kadınlarını tarihi yapılarla resmetmektedir. Birçok kişisel ve karma sergide bulunan ve birçok çalıştay, jüri ve söyleşide yer alan sanatçının eserleri yurt içi ve yurt dışı çeşitli kurum ve özel koleksiyonlarda bulunmaktadır. Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneği üyesidir.

    TLSatıldı
  • Suna Özkalan-Röntgen Kağıdı Üzerine Yağlı Boya
23x29 cm

Suna Özkalan 
1936’da Kayseri’de doğdu. 1965’te Ankara Türk Amerikan Kültür Derneği’nde Refik Epikman ve Lütfü Günay’ın öğrencisi olarak resim çalışmaya başladı. 1968 yılında Altılar Grubunun kurucu üyesi oldu. 1970’de Prof. Lingren ile gravür çalışmaya başladı. 1972’de Ankara Güzel Sanatlar Galerisinde ilk kişisel sergisini açtı. 1987’de heykel çalışmalarına başladı. Bu yıllarda Devlet Resim ve Heykel sergilerine ve DYO sergilerine katıldı. Ankara Sanat Derneği’nin düzenlediği yarışmalarda iki kez ikincilik ödülü ve küçük heykel dalında mansiyon aldı. Birleşmiş Ressamlar Derneği ve Ankara Kadın Ressamlar Derneği üyesidir. Yurt içi ve yurt dışında kişisel, karma ve ortak 60’dan fazla sergide yer aldı. Yurt içi ve yurt dışında pek çok koleksiyonda eserleri bulunmaktadır.

    Lot No: 20

    Lot: 20

    Suna Özkalan-Röntgen Kağıdı Üzerine Yağlı Boya 23x29 cm Suna Özkalan 1936’da Kayseri’de doğdu. 1965’te Ankara Türk Amerikan Kültür Derneği’nde Refik Epikman ve Lütfü Günay’ın öğrencisi olarak resim çalışmaya başladı. 1968 yılında Altılar Grubunun kurucu üyesi oldu. 1970’de Prof. Lingren ile gravür çalışmaya başladı. 1972’de Ankara Güzel Sanatlar Galerisinde ilk kişisel sergisini açtı. 1987’de heykel çalışmalarına başladı. Bu yıllarda Devlet Resim ve Heykel sergilerine ve DYO sergilerine katıldı. Ankara Sanat Derneği’nin düzenlediği yarışmalarda iki kez ikincilik ödülü ve küçük heykel dalında mansiyon aldı. Birleşmiş Ressamlar Derneği ve Ankara Kadın Ressamlar Derneği üyesidir. Yurt içi ve yurt dışında kişisel, karma ve ortak 60’dan fazla sergide yer aldı. Yurt içi ve yurt dışında pek çok koleksiyonda eserleri bulunmaktadır.

    TLSatıldı
  • Arezou Behrang-Tuval Üzeri Yağlı Boya "Anadolu Kadınları Kanarya Serisi"
30x40 cm

Arezou Behrang
1970 İran Tebriz doğumlu. Tebriz Azad Üniversitesi Grafik ve Görsel Bölümü mezunu. Önceleri yağlı boya çalıştıktan sonra, sulu boya üzerinde çalışmaya başladı. Zamanla tekniğini geliştirip portre üzerinde çalışmalarını yoğunlaştırdı. 2014’ ten sonra çalışmalarına Türkiye’de devam etmeye başladı. Sanatçı “Eserlerimi meydana getirirken son derece ayrıntıcı yaklaşım göstermeme rağmen, içimdeki özgürlük tutkum dışarı taşıp kendinden izler bırakıyor “ diyor

    Lot No: 21

    Lot: 21

    Arezou Behrang-Tuval Üzeri Yağlı Boya "Anadolu Kadınları Kanarya Serisi" 30x40 cm Arezou Behrang 1970 İran Tebriz doğumlu. Tebriz Azad Üniversitesi Grafik ve Görsel Bölümü mezunu. Önceleri yağlı boya çalıştıktan sonra, sulu boya üzerinde çalışmaya başladı. Zamanla tekniğini geliştirip portre üzerinde çalışmalarını yoğunlaştırdı. 2014’ ten sonra çalışmalarına Türkiye’de devam etmeye başladı. Sanatçı “Eserlerimi meydana getirirken son derece ayrıntıcı yaklaşım göstermeme rağmen, içimdeki özgürlük tutkum dışarı taşıp kendinden izler bırakıyor “ diyor

    TLSatıldı
  • Umur Çamaş-Tuval Üzeri Yağlı Boya "Lokumlu Natürmort"
35x50 cm

Umur Çamaş
Ümit-Umur Çamaş sanatçı bir çift olarak resim çalışmalarını uzun yıllar 1988 yılında açtıkları Çamaş Art gallery de sergilemişlerdir. Galeri 25 yıl boyunca sanatçı ve sanatseverlerin uğrak yeri olmuştur. Ümit çamaşırın 50 yıllık sanat yaşamında üretmiş olduğu eserler kendi iç dünyasını yansıtan özgün naif ve Naturalist tarzdadır. Figüratif ve natürmort kompozisyonlarındaki detaycı ve renkli üslubu ile dikkat çeken resimleri "Mutlu Resimler" olarak tanımlanır. Güzel Sanatlar Akademisi mezunu Umur Çamaşın natürmort ve figüratif resimlerindeki titiz ve detaylı çalışmaları ilgi alanı olmuştur.

    Lot No: 22

    Lot: 22

    Umur Çamaş-Tuval Üzeri Yağlı Boya "Lokumlu Natürmort" 35x50 cm Umur Çamaş Ümit-Umur Çamaş sanatçı bir çift olarak resim çalışmalarını uzun yıllar 1988 yılında açtıkları Çamaş Art gallery de sergilemişlerdir. Galeri 25 yıl boyunca sanatçı ve sanatseverlerin uğrak yeri olmuştur. Ümit çamaşırın 50 yıllık sanat yaşamında üretmiş olduğu eserler kendi iç dünyasını yansıtan özgün naif ve Naturalist tarzdadır. Figüratif ve natürmort kompozisyonlarındaki detaycı ve renkli üslubu ile dikkat çeken resimleri "Mutlu Resimler" olarak tanımlanır. Güzel Sanatlar Akademisi mezunu Umur Çamaşın natürmort ve figüratif resimlerindeki titiz ve detaylı çalışmaları ilgi alanı olmuştur.

    TLSatıldı
  • Ayşe Samiye Akşemsettinoğlu-Tuval Üzeri Yağlı Boya (Kırmızı Gelincikler)
40x40 cm

    Lot No: 23

    Lot: 23

    Ayşe Samiye Akşemsettinoğlu-Tuval Üzeri Yağlı Boya (Kırmızı Gelincikler) 40x40 cm

    TLSatıldı
  • Gönül Yakut-Kağıt Üzeri Sulu Boya
16x48 cm

Gönül Yakut Yılmazkan
1957’de İstanbulda doğudu. Moda Kız Sanat Okulu’nda eğitimimi yaptı. Küçük yaşlardan beri resime ve sanata olan ilgisini ileriki yıllarda profesyonel olarak devam etmek adına ilk sergisini AKM’de seramik ve resim çalışmaları ile açtı. Daha sonra sulu boya çalışmalarımdan oluşan ikinci sergisini VeniVidi Göz Sağlığı Merkezi’nin sanat galerisinde gerçekleştirdi. Daha sonraki sergilerini ise; Taksim Mali Müşavirler galerisi’nde, Gümüşlük Sanat Galerisi’nde gerçekleşti. Turgutreis Ressamlar Sokağı’nda faaliyetlerini devam etmiştir.

    Lot No: 24

    Lot: 24

    Gönül Yakut-Kağıt Üzeri Sulu Boya 16x48 cm Gönül Yakut Yılmazkan 1957’de İstanbulda doğudu. Moda Kız Sanat Okulu’nda eğitimimi yaptı. Küçük yaşlardan beri resime ve sanata olan ilgisini ileriki yıllarda profesyonel olarak devam etmek adına ilk sergisini AKM’de seramik ve resim çalışmaları ile açtı. Daha sonra sulu boya çalışmalarımdan oluşan ikinci sergisini VeniVidi Göz Sağlığı Merkezi’nin sanat galerisinde gerçekleştirdi. Daha sonraki sergilerini ise; Taksim Mali Müşavirler galerisi’nde, Gümüşlük Sanat Galerisi’nde gerçekleşti. Turgutreis Ressamlar Sokağı’nda faaliyetlerini devam etmiştir.

    TLSatıldı
  • Hasan Kara-Tuval Üzeri Yağlı Boya "Mutlu Ağaçlar Serisi"
45x55 cm

Hasan Kara
1964 te Denizli'nin Tutluca köyünde doğmuştur. Yüksek okul mezunudur. Kamudan emeklidir. Kütahya da yaşamaktadır. Merhum Hüseyin Yüce'den ilham almıştır. Kütahyalı ressamımız doğa sevgisini nahif çalışmaları ile tuvaline yansıtmaktadır. Yurt içi ve yurt dışı karma ve kişisel 40-50 civarında sergi açmıştır. Evli ve 2 çocuk sahibidir.

    Lot No: 25

    Lot: 25

    Hasan Kara-Tuval Üzeri Yağlı Boya "Mutlu Ağaçlar Serisi" 45x55 cm Hasan Kara 1964 te Denizli'nin Tutluca köyünde doğmuştur. Yüksek okul mezunudur. Kamudan emeklidir. Kütahya da yaşamaktadır. Merhum Hüseyin Yüce'den ilham almıştır. Kütahyalı ressamımız doğa sevgisini nahif çalışmaları ile tuvaline yansıtmaktadır. Yurt içi ve yurt dışı karma ve kişisel 40-50 civarında sergi açmıştır. Evli ve 2 çocuk sahibidir.

    TLSatıldı
  • Yavuz Balkan-Tuval Üzeri Yağlı Boya 
50x60 cm

Yavuz Balkan
Grafik sanatçısı ve ressamdır. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü'nde lisans eğitimini tamamlamış ve sanat yolculuğuna burada başlamıştır. Daha sonra sanat eğitimine Haliç Üniversitesi'nde yüksek lisans seviyesinde devam etmiştir.

Sanat anlayışını, sanatın "algılama", "özümseme" ve "dışavurum" biçemi olarak gören Balkan, eserlerindeki konu çeşitliliğiyle dikkat çeker. Eserlerinde genellikle yaşamın gözden kaçan detaylarına odaklanır ve bu detayları çeşitli temalarla zenginleştirir. Antik çağlardan günümüze kadar uzanan semboller, şifreler, masallar ve mistisizm, Balkan'ın çalışmalarının odak noktaları arasında yer alır.
Sanatçı, insanlığın giderek yabancılaştığı doğanın cömertliğine ve doğanın sunduğu nimetlere vurgu yapar. Doğanın kendisi, Balkan'ı doğrudan veya dolaylı olarak etkileyen, ilham kaynağı olan bir unsurdur. Geçmişin izlerini sürerek, yaşanmışlıkların geride bıraktığı izlerin incelenmesi, sanatında önemli bir yer tutar.

Yavuz Balkan, farklı varyantlardaki aynı konuyu seriler halinde ele alır ve bu argümanları görsel sanat pratiği olan resimle aktarır. Genellikle geleneksel sanat tekniklerini tercih eden Balkan, eserlerinde mürekkep, akrilik, yağlı boya ve bazen de ready-made (hazır malzeme) gibi farklı teknikleri kullanarak eserlerinin içeriğine ve konseptine uygunluk sağlar.
Sanatçı, eserlerindeki çeşitlilik ve derinlikle, izleyiciler üzerinde farklı duygusal ve düşünsel katmanlar oluşturmayı amaçlar. Sanatını sergileyerek ve yeni eserler üreterek, sanatseverlerle etkileşim halinde olmaya devam etmektedir.

    Lot No: 26

    Lot: 26

    Yavuz Balkan-Tuval Üzeri Yağlı Boya 50x60 cm Yavuz Balkan Grafik sanatçısı ve ressamdır. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü'nde lisans eğitimini tamamlamış ve sanat yolculuğuna burada başlamıştır. Daha sonra sanat eğitimine Haliç Üniversitesi'nde yüksek lisans seviyesinde devam etmiştir. Sanat anlayışını, sanatın "algılama", "özümseme" ve "dışavurum" biçemi olarak gören Balkan, eserlerindeki konu çeşitliliğiyle dikkat çeker. Eserlerinde genellikle yaşamın gözden kaçan detaylarına odaklanır ve bu detayları çeşitli temalarla zenginleştirir. Antik çağlardan günümüze kadar uzanan semboller, şifreler, masallar ve mistisizm, Balkan'ın çalışmalarının odak noktaları arasında yer alır. Sanatçı, insanlığın giderek yabancılaştığı doğanın cömertliğine ve doğanın sunduğu nimetlere vurgu yapar. Doğanın kendisi, Balkan'ı doğrudan veya dolaylı olarak etkileyen, ilham kaynağı olan bir unsurdur. Geçmişin izlerini sürerek, yaşanmışlıkların geride bıraktığı izlerin incelenmesi, sanatında önemli bir yer tutar. Yavuz Balkan, farklı varyantlardaki aynı konuyu seriler halinde ele alır ve bu argümanları görsel sanat pratiği olan resimle aktarır. Genellikle geleneksel sanat tekniklerini tercih eden Balkan, eserlerinde mürekkep, akrilik, yağlı boya ve bazen de ready-made (hazır malzeme) gibi farklı teknikleri kullanarak eserlerinin içeriğine ve konseptine uygunluk sağlar. Sanatçı, eserlerindeki çeşitlilik ve derinlikle, izleyiciler üzerinde farklı duygusal ve düşünsel katmanlar oluşturmayı amaçlar. Sanatını sergileyerek ve yeni eserler üreterek, sanatseverlerle etkileşim halinde olmaya devam etmektedir.

    TLSatıldı
  • Bilgin Çelik-Tuval Üzeri Yağlı Boya
50x70 cm

Bilgin Çelik
1957 yılında Rize-Çayeli doğumludur. Sanat eğitimine İstanbul Atatürk Eğitim Enstitüsü Resim Bölümü'nde başlamış ve 1980 yılında mezun olmuştur. Daha sonra Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü'nde lisans programını tamamlamıştır (1986). Çeşitli özel ve devlet okullarında öğretmenlik ve yöneticilik yapmıştır. Halen çalışmalarını özel atölyesinde sürdürmektedir. Sanat dünyasına adım atmak isteyen öğrenciler için güzel sanatlara yönelik öğrenme ve gelişme ortamını sunarak, Ressam Bilgin Çelik deneyimli uzmanlığıyla figür çalışmaları, kompozisyon, sınava yönelik imgesel çizim ve doku yöntemleri gibi çeşitli eğitim konularında rehberlik sağlamaktadır.

    Lot No: 27

    Lot: 27

    Bilgin Çelik-Tuval Üzeri Yağlı Boya 50x70 cm Bilgin Çelik 1957 yılında Rize-Çayeli doğumludur. Sanat eğitimine İstanbul Atatürk Eğitim Enstitüsü Resim Bölümü'nde başlamış ve 1980 yılında mezun olmuştur. Daha sonra Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü'nde lisans programını tamamlamıştır (1986). Çeşitli özel ve devlet okullarında öğretmenlik ve yöneticilik yapmıştır. Halen çalışmalarını özel atölyesinde sürdürmektedir. Sanat dünyasına adım atmak isteyen öğrenciler için güzel sanatlara yönelik öğrenme ve gelişme ortamını sunarak, Ressam Bilgin Çelik deneyimli uzmanlığıyla figür çalışmaları, kompozisyon, sınava yönelik imgesel çizim ve doku yöntemleri gibi çeşitli eğitim konularında rehberlik sağlamaktadır.

    TLSatıldı
  • Hüseyin Bozoğlan-Tuval Üzeri Akrilik Boya
50x70 cm

Hüseyin Bozoğlan
1974 yılında Hatay’da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini doğum büyüdüğü yerde tamamladı. 2003 yılında Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim bölümünden mezun oldu. Günümüzde Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nde Sanat ve Tasarım öğretim üyesidir. Eserlerinin birçoğunda çocukluğuna ait bazı anıara yer vermiştir. Boyalarını tamamen doğal yollarla elde edip o şekilde güzel eserler ortaya çıkarmaya çalışıyor. Bu kök boyalarını kına ve ceviz kabuğu ile elde eden Hüseyin Bozoğlan, özellikle çok hoş bir görünüme sahip olan kahverengi ve yeşil tonları ile ön plana çıkıyor. Genellikle peyzaj eserleri ile bilinen Hüseyin Bozoğlan’ın farklı tarzda resmettiği eserleri de bulunmaktadır.

    Lot No: 28

    Lot: 28

    Hüseyin Bozoğlan-Tuval Üzeri Akrilik Boya 50x70 cm Hüseyin Bozoğlan 1974 yılında Hatay’da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini doğum büyüdüğü yerde tamamladı. 2003 yılında Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim bölümünden mezun oldu. Günümüzde Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nde Sanat ve Tasarım öğretim üyesidir. Eserlerinin birçoğunda çocukluğuna ait bazı anıara yer vermiştir. Boyalarını tamamen doğal yollarla elde edip o şekilde güzel eserler ortaya çıkarmaya çalışıyor. Bu kök boyalarını kına ve ceviz kabuğu ile elde eden Hüseyin Bozoğlan, özellikle çok hoş bir görünüme sahip olan kahverengi ve yeşil tonları ile ön plana çıkıyor. Genellikle peyzaj eserleri ile bilinen Hüseyin Bozoğlan’ın farklı tarzda resmettiği eserleri de bulunmaktadır.

    TLSatıldı
  • Ömer Vardar-Tuval Üzeri Yağlı Boya "Galata Kulesi"
41x50 cm

Ömer Vardar
1961 yılında doğan Ömer Vardar, çalışmalarında sınır tanımaksızın her konuda gelişme sağlama amacı olan bir sanatçı olarak; belli konulara bağlı kalmadan, o an içinden gelen isteğe ve duygulara bağlı resim yapmayı ilke edinmiştir. Kendini sınırlamaktan kaçınan sanatçı, çalışmalarına İstanbul'daki atölyesinde devam etmektedir.

    Lot No: 29

    Lot: 29

    Ömer Vardar-Tuval Üzeri Yağlı Boya "Galata Kulesi" 41x50 cm Ömer Vardar 1961 yılında doğan Ömer Vardar, çalışmalarında sınır tanımaksızın her konuda gelişme sağlama amacı olan bir sanatçı olarak; belli konulara bağlı kalmadan, o an içinden gelen isteğe ve duygulara bağlı resim yapmayı ilke edinmiştir. Kendini sınırlamaktan kaçınan sanatçı, çalışmalarına İstanbul'daki atölyesinde devam etmektedir.

    TLSatıldı
  • Gülay Baran-Tuval Üzeri Yağlı Boya
50x50 cm

Gülay Baran
Ankara doğumlu olan sanatçı, İstanbul´da yaşadığı yıllarda Mahir GÜVEN ile çalışma fırsatı bulmuştur. Çalışmalarını uzun yıllar Ankara´da Sanat danışmanlığını Haluk EVİTAN´ın yaptığı ATELYE E GRUBU ile birlikte yapmıştır. Ayrıca, Bilkent Güzel Sanatlar Fakültesi´nde Hayati MİSMAN atölyesinde özel öğrenci sıfatıyla gravür eğitimi almıştır. Çalışmalarını Ankara´da kendi Atelye´sinde sürdüren sanatçı, bir çok karma sergi ve müzayedede eserleri sergilenmiş, sanat organizasyonları ile uluslar arası fuarlara katılmıştır. Sanat anlayışı; figür ve doğaya ilişkin nesneleri gereksiz detaylardan soyutlanmış kübist bir alt yapı üzerine biçimsel bir form ya da düzen kurarak, kimi zaman kentli kadınların gündelik yaşamlarındaki kediler, müzik ritminde, kimi zaman çoğul ilişkiler bağlamında, modellerin yüzünde beliren duyguların serbest çağrışımlarını , yaşadıkları çevreyi, yaşam öykülerini ustaca sunarak kendine özgü bir resim dili kullanır. Peyzaj ve figürlü düzenlemelerinde gerektiğinde detayı ihmal etmeyen renkçi anlayış, düş gücü ve çizgisel anlatım egemendir. Tuvali aşmaya çalışan metropol yaşamındaki kalabalıklar yerine, keyifli sükunet, sanatçının iç dünyasındaki evrensel sevgi ve estetik duyarlılığının yansıması olarak değerlendirilebilir.

    Lot No: 30

    Lot: 30

    Gülay Baran-Tuval Üzeri Yağlı Boya 50x50 cm Gülay Baran Ankara doğumlu olan sanatçı, İstanbul´da yaşadığı yıllarda Mahir GÜVEN ile çalışma fırsatı bulmuştur. Çalışmalarını uzun yıllar Ankara´da Sanat danışmanlığını Haluk EVİTAN´ın yaptığı ATELYE E GRUBU ile birlikte yapmıştır. Ayrıca, Bilkent Güzel Sanatlar Fakültesi´nde Hayati MİSMAN atölyesinde özel öğrenci sıfatıyla gravür eğitimi almıştır. Çalışmalarını Ankara´da kendi Atelye´sinde sürdüren sanatçı, bir çok karma sergi ve müzayedede eserleri sergilenmiş, sanat organizasyonları ile uluslar arası fuarlara katılmıştır. Sanat anlayışı; figür ve doğaya ilişkin nesneleri gereksiz detaylardan soyutlanmış kübist bir alt yapı üzerine biçimsel bir form ya da düzen kurarak, kimi zaman kentli kadınların gündelik yaşamlarındaki kediler, müzik ritminde, kimi zaman çoğul ilişkiler bağlamında, modellerin yüzünde beliren duyguların serbest çağrışımlarını , yaşadıkları çevreyi, yaşam öykülerini ustaca sunarak kendine özgü bir resim dili kullanır. Peyzaj ve figürlü düzenlemelerinde gerektiğinde detayı ihmal etmeyen renkçi anlayış, düş gücü ve çizgisel anlatım egemendir. Tuvali aşmaya çalışan metropol yaşamındaki kalabalıklar yerine, keyifli sükunet, sanatçının iç dünyasındaki evrensel sevgi ve estetik duyarlılığının yansıması olarak değerlendirilebilir.

    TLSatıldı
  • Mehmet Emin Erşan-Tuval Üzeri Yağlı Boya
50x50 cm

Mehmet Emin Ersan
1965 yılında Antalya'da doğdu. 1982-1987 yıllarında Gazi Üniversitesi resim bölümünde eğitim gördü. 1992 yılında öğretmenliğe başladı. 2002 yılında Eylül Sanat Ev'ini kurdu. 2003 yılında Almanya'da ve Fransa'da bir yıl araştırma ve incelemelerde bulundu. Altı kişisel sergi açtı. Birçok karma sergiye katildi. Halen Antalya Emel Sevgi Taner İlköğretim okulunda resim öğretmeni olarak görev yapmaktadır. Resim çalışmalarını kendi atölyesinde sürdürmektedir.

    Lot No: 31

    Lot: 31

    Mehmet Emin Erşan-Tuval Üzeri Yağlı Boya 50x50 cm Mehmet Emin Ersan 1965 yılında Antalya'da doğdu. 1982-1987 yıllarında Gazi Üniversitesi resim bölümünde eğitim gördü. 1992 yılında öğretmenliğe başladı. 2002 yılında Eylül Sanat Ev'ini kurdu. 2003 yılında Almanya'da ve Fransa'da bir yıl araştırma ve incelemelerde bulundu. Altı kişisel sergi açtı. Birçok karma sergiye katildi. Halen Antalya Emel Sevgi Taner İlköğretim okulunda resim öğretmeni olarak görev yapmaktadır. Resim çalışmalarını kendi atölyesinde sürdürmektedir.

    TLSatıldı
  • Perihan Keki-Tuval Üzeri Akrilik Boya
50x40 cm

Perihan Keki 
Ağrı doğumlu, Trabzon Lisesi Mezunudur. 2000-2014 yılları arasında Mahir Güven, Ruken Aslan, Orhan Taylan ve Selahattin Yıldırım Atölyelerinde kesintisiz resim eğitimi almıştır. Doğadan esinlenen sanatçı; izlenimlerini çektiği fotoğraflardan da yararlanarak figüratif ya da soyutlayarak tuvale aktarmaktadır.

    Lot No: 32

    Lot: 32

    Perihan Keki-Tuval Üzeri Akrilik Boya 50x40 cm Perihan Keki Ağrı doğumlu, Trabzon Lisesi Mezunudur. 2000-2014 yılları arasında Mahir Güven, Ruken Aslan, Orhan Taylan ve Selahattin Yıldırım Atölyelerinde kesintisiz resim eğitimi almıştır. Doğadan esinlenen sanatçı; izlenimlerini çektiği fotoğraflardan da yararlanarak figüratif ya da soyutlayarak tuvale aktarmaktadır.

    TLSatıldı
  • Avni Akmehmetoğlu-Tuval Üzeri Yağlı Boya
35x50 cm

Avni Akmehmetoğlu
1955 yılında Erzurum’da doğan Ressam Avni Akmehmetoğlu, Erzurum Lisesi’nden mezun olduktan sonra İstanbul’a göç etti. Ortaköyde bir antika dükkanı işleten ünlü ressam daha sonra Çukurcuma’da bulunan atölyesinde büyüleyici eser üretimine devam etti. Kısa zamanda ünü dünyanın bir çok ülkesine yayılan Akmehmedoğlu, yıllar sonra eserlerini Atölye Tomtom Galeri’de sergilemeye başladı.

    Lot No: 33

    Lot: 33

    Avni Akmehmetoğlu-Tuval Üzeri Yağlı Boya 35x50 cm Avni Akmehmetoğlu 1955 yılında Erzurum’da doğan Ressam Avni Akmehmetoğlu, Erzurum Lisesi’nden mezun olduktan sonra İstanbul’a göç etti. Ortaköyde bir antika dükkanı işleten ünlü ressam daha sonra Çukurcuma’da bulunan atölyesinde büyüleyici eser üretimine devam etti. Kısa zamanda ünü dünyanın bir çok ülkesine yayılan Akmehmedoğlu, yıllar sonra eserlerini Atölye Tomtom Galeri’de sergilemeye başladı.

    TLSatıldı
  • Perihan Keki-Tuval Üzeri Akrilik Boya
50x40 cm

Perihan Keki 
Ağrı doğumlu, Trabzon Lisesi Mezunudur. 2000-2014 yılları arasında Mahir Güven, Ruken Aslan, Orhan Taylan ve Selahattin Yıldırım Atölyelerinde kesintisiz resim eğitimi almıştır. Doğadan esinlenen sanatçı; izlenimlerini çektiği fotoğraflardan da yararlanarak figüratif ya da soyutlayarak tuvale aktarmaktadır.

    Lot No: 34

    Lot: 34

    Perihan Keki-Tuval Üzeri Akrilik Boya 50x40 cm Perihan Keki Ağrı doğumlu, Trabzon Lisesi Mezunudur. 2000-2014 yılları arasında Mahir Güven, Ruken Aslan, Orhan Taylan ve Selahattin Yıldırım Atölyelerinde kesintisiz resim eğitimi almıştır. Doğadan esinlenen sanatçı; izlenimlerini çektiği fotoğraflardan da yararlanarak figüratif ya da soyutlayarak tuvale aktarmaktadır.

    TLSatıldı
  • Zuzu (Zuhal Neccar)-Tuval Üzeri Akrilik Boya "Aile"
50x35 cm

Zuzu (Zuhal Neccar)
1993 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'ne girdi ve öğrenimine Prof. Devrim Erbil ve Prof. Kemal İskender atölyelerinde devam etti. 1997 yılında Prof. Neş’e Erdok'un atölyesinden mezun oldu. Katıldığı resim yarışmalarında eserleri sergilenmeye değer bulundu.
21 yıl boyunca devlet okullarında (MEB) resim öğretmenliği yaptı. Öğretmenlik görevini sürdürürken bir yandan resim yapmaya devam etti ve 13 kişisel sergi açtı. Emekli olduktan sonra da iki kişisel sergi daha açtı ve fuarlara katılmaya devam etti. Toplamda 15 kişisel sergiye sahip olan sanatçı, birçok karma resim sergisine katıldı. Eserleri kamu ve özel koleksiyonlarda yer almaktadır.
Çalışmalarını İstanbul'daki atölyesinde sürdürmektedir.

    Lot No: 35

    Lot: 35

    Zuzu (Zuhal Neccar)-Tuval Üzeri Akrilik Boya "Aile" 50x35 cm Zuzu (Zuhal Neccar) 1993 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'ne girdi ve öğrenimine Prof. Devrim Erbil ve Prof. Kemal İskender atölyelerinde devam etti. 1997 yılında Prof. Neş’e Erdok'un atölyesinden mezun oldu. Katıldığı resim yarışmalarında eserleri sergilenmeye değer bulundu. 21 yıl boyunca devlet okullarında (MEB) resim öğretmenliği yaptı. Öğretmenlik görevini sürdürürken bir yandan resim yapmaya devam etti ve 13 kişisel sergi açtı. Emekli olduktan sonra da iki kişisel sergi daha açtı ve fuarlara katılmaya devam etti. Toplamda 15 kişisel sergiye sahip olan sanatçı, birçok karma resim sergisine katıldı. Eserleri kamu ve özel koleksiyonlarda yer almaktadır. Çalışmalarını İstanbul'daki atölyesinde sürdürmektedir.

    TLSatıldı
  • Yavuz Saraçoğlu-Tuval Üzeri Akrilik Boya "İstanbul"
50x35 cm

Yavuz Saraçoğlu
1960 yılında Sivas'ta doğmuştur. Sanat eğitimine Maltepe'deki Kasım Koçak Atölyesi'nde özgün baskı tekniğini öğrenerek başlamıştır. İlk kişisel resim sergisini 1992 yılında Maltepe Sanat Galerisi'nde açan sanatçı, 16 kişisel sergi düzenlemenin yanı sıra birçok karma sergiye de katılmıştır. Ayrıca, 2007-2012 yılları arasında İstanbul Grafik Sanatlar Müzesi (İMOGA)'nde gravür alanında çalışmalarını sürdürmüştür. Saraçoğlu, şu anda Kadıköy Don Kişot Sanat Atölyesi'nde çalışmalarına devam etmektedir.

    Lot No: 36

    Lot: 36

    Yavuz Saraçoğlu-Tuval Üzeri Akrilik Boya "İstanbul" 50x35 cm Yavuz Saraçoğlu 1960 yılında Sivas'ta doğmuştur. Sanat eğitimine Maltepe'deki Kasım Koçak Atölyesi'nde özgün baskı tekniğini öğrenerek başlamıştır. İlk kişisel resim sergisini 1992 yılında Maltepe Sanat Galerisi'nde açan sanatçı, 16 kişisel sergi düzenlemenin yanı sıra birçok karma sergiye de katılmıştır. Ayrıca, 2007-2012 yılları arasında İstanbul Grafik Sanatlar Müzesi (İMOGA)'nde gravür alanında çalışmalarını sürdürmüştür. Saraçoğlu, şu anda Kadıköy Don Kişot Sanat Atölyesi'nde çalışmalarına devam etmektedir.

    TLSatıldı
  • Çoban Ressam (Süleyman Şahin)-Tuval Üzeri Yağlı Boya "Don Kişot Serisi"
40x40 cm

Süleyman Şahin
Sanatçı 14 Nisan 1949'da Günyüzü, Sivrihisar, Eskişehir'de doğdu. "Çoban Ressam" olarak tanınan ressam Süleyman Şahin ailevi nedenlerden ilkokul 4'üncü sınıfa kadar eğitim görüp yarıda bırakmıştır. Çocuk yaşlardan itibaren çalışmaya başlayarak Ankara'da geçimini sağlamak için çobanlık yapmaya başlayan Süleyman Şahin'in resime olan ilgisi ve yeteneği fark edilince sanata yönelmiştir. Çizdiği manzara resimlerinde kırsal yaşamı işlemesi ve geçmişte çobanlık yapması nedeniyle sanat çevrelerinde "Çoban Ressam" adıyla tanınmıştır. Sanatçı 1986'da yerleştiği Bursa'da Ressamlar Sokağı'nı kurarak burada yetenekli yeni ressamların yetişmesinde pay sahibi olmuştur. Resimlerinde Van Gogh, Edouard Manet, Claude Monet ve Sisley gibi büyük ressamları örnek almıştır. Çoban Ressam Süleyman Şahin'in çoğu yurt dışında olmak üzere özel kolleksiyonlarda müzelerde bulunan çizdiği doğa ve kırsal yaşamı anlatan 10 binin üzerinde portre çalışması vardır. Sanatçı evli olup yaşamını Bursa ve Ankara'da sürdürmektedir.

    Lot No: 37

    Lot: 37

    Çoban Ressam (Süleyman Şahin)-Tuval Üzeri Yağlı Boya "Don Kişot Serisi" 40x40 cm Süleyman Şahin Sanatçı 14 Nisan 1949'da Günyüzü, Sivrihisar, Eskişehir'de doğdu. "Çoban Ressam" olarak tanınan ressam Süleyman Şahin ailevi nedenlerden ilkokul 4'üncü sınıfa kadar eğitim görüp yarıda bırakmıştır. Çocuk yaşlardan itibaren çalışmaya başlayarak Ankara'da geçimini sağlamak için çobanlık yapmaya başlayan Süleyman Şahin'in resime olan ilgisi ve yeteneği fark edilince sanata yönelmiştir. Çizdiği manzara resimlerinde kırsal yaşamı işlemesi ve geçmişte çobanlık yapması nedeniyle sanat çevrelerinde "Çoban Ressam" adıyla tanınmıştır. Sanatçı 1986'da yerleştiği Bursa'da Ressamlar Sokağı'nı kurarak burada yetenekli yeni ressamların yetişmesinde pay sahibi olmuştur. Resimlerinde Van Gogh, Edouard Manet, Claude Monet ve Sisley gibi büyük ressamları örnek almıştır. Çoban Ressam Süleyman Şahin'in çoğu yurt dışında olmak üzere özel kolleksiyonlarda müzelerde bulunan çizdiği doğa ve kırsal yaşamı anlatan 10 binin üzerinde portre çalışması vardır. Sanatçı evli olup yaşamını Bursa ve Ankara'da sürdürmektedir.

    TLSatıldı
  • Nilay Demir-Tuval Üzeri Akrilik Boya "Avrupa Serisi"
35x50 cm

    Lot No: 38

    Lot: 38

    Nilay Demir-Tuval Üzeri Akrilik Boya "Avrupa Serisi" 35x50 cm

    TLSatıldı
  • Ömer Vardar-Tuval Üzeri Yağlı Boya "İstanbul Vapur"
40x50 cm

Ömer Vardar
1961 yılında doğan Ömer Vardar, çalışmalarında sınır tanımaksızın her konuda gelişme sağlama amacı olan bir sanatçı olarak; belli konulara bağlı kalmadan, o an içinden gelen isteğe ve duygulara bağlı resim yapmayı ilke edinmiştir. Kendini sınırlamaktan kaçınan sanatçı, çalışmalarına İstanbul'daki atölyesinde devam etmektedir.

    Lot No: 39

    Lot: 39

    Ömer Vardar-Tuval Üzeri Yağlı Boya "İstanbul Vapur" 40x50 cm Ömer Vardar 1961 yılında doğan Ömer Vardar, çalışmalarında sınır tanımaksızın her konuda gelişme sağlama amacı olan bir sanatçı olarak; belli konulara bağlı kalmadan, o an içinden gelen isteğe ve duygulara bağlı resim yapmayı ilke edinmiştir. Kendini sınırlamaktan kaçınan sanatçı, çalışmalarına İstanbul'daki atölyesinde devam etmektedir.

    TLSatıldı
  • Zviadi Cherqezia-Karton Üzeri Akrilik Boya
24x19 cm

    Lot No: 40

    Lot: 40

    Zviadi Cherqezia-Karton Üzeri Akrilik Boya 24x19 cm

    TLSatıldı
  • Devrim Erbil (Serigrafi Deneme BASKI)-32x19 cm

Devrim Erbil
1937’de Uşak’ta doğdu. İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi (şimdiki adıyla Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi) Resim Bölümü’nde öğrenim gördü, Halil Dikmen ve Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun öğrencisi oldu. Çeşitli ülkelerde araştırma ve incelemelerde bulundu. Devrim Erbil’in 1960’lı yılarda doğadan/ağaç motiflerinden yola çıkarak başlayan çizgisel karakterli resimleri, giderek bir kısmı minyatür sanatımızın kompozisyon düzenlerinden de etkilenerek kuş bakışı bir görüş açısından bakışla yüzeye indirgenmiş çizgisel ağırlıklı bir kompozisyon düzenine ulaşır. Doğada, gerçek yaşamda, sınırlanmış boyutuyla algılayıp gördüğümüz nesneler, Erbil’de salt çizgiler ye de çizgisel bir yapılanma içinde doğanın ritmik yapısında yeniden kurgulanmaktadır. 1960’ların sonlarına doğru bu anlatım biçimleri İstanbul’un kent görünümlerine odaklanır. Daha sonra 1976’da “Anadolu Kasabası, 1977’de “Anadolu İzlenimleri” ve “İstanbul” dizisi resimlerini, 1977’den sonra kent, insan ve doğa görünümleri yanı sıra mavinin egemen olmaya başladığı “kuşlar konulu resimlerini gerçekleştirir. Çizgi, Devrim Erbil’in sanatında başından beri hep varlığını koruyan bir ögedir. Sanatçının bu resimlerinde artık çizginin yanı sıra rengin de, özellikle mavi rengin, öne çıktığı; zaman zaman Lekecilik/Taşizm’e varan serbest fırça vuruşlarıyla hareketli bir resim yüzeyine ulaştığı görülür. Dikey kompozisyonlarla bu hareketlilik durumu daha bir gizemli ve dinamik hale gelmiştir. Bu kompozisyon şemalarını aynı ve benzer biçimde halı ve özgün baskılarında da uyguladığı gözlemlenir. Boya resimden özgün baskı resme, değişik teknikleri deneyen ve sanatı bu deneyimlerin bütünsel ışığı altında gören Devrim Erbil’in “Anadolu Çeşitlemeleri” adı altında ortak bir kompozisyon biçiminin versiyonlarını yansıtan resimleri, yöresel bir duyarlığın yüzey dokusuna dayanan örnekleri olarak, Bedri Rahmi Eyüboğlu Atölyesi’nde başlamış olan bir etkinliğin uzantılarıdır. Devrim Erbil, 1980’li yıllardan sonra aynı dokuyu muhafaza etmekle beraber, İstanbul, kuş sürüleri ve kıyı izlenimlerinin ışık efektleri altında titreşen görüntülerine ağırlık vererek yeni bir dönemi başlatmıştır. Bazı resimlerinde ise doğadan soyutlamalar kullanmaktadır. Doğuş Üniversitesi’nde öğretim üyesi olan sanatçı yaşamını İstanbul’da sürdürmektedir.

    Lot No: 41

    Lot: 41

    Devrim Erbil (Serigrafi Deneme BASKI)-32x19 cm Devrim Erbil 1937’de Uşak’ta doğdu. İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi (şimdiki adıyla Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi) Resim Bölümü’nde öğrenim gördü, Halil Dikmen ve Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun öğrencisi oldu. Çeşitli ülkelerde araştırma ve incelemelerde bulundu. Devrim Erbil’in 1960’lı yılarda doğadan/ağaç motiflerinden yola çıkarak başlayan çizgisel karakterli resimleri, giderek bir kısmı minyatür sanatımızın kompozisyon düzenlerinden de etkilenerek kuş bakışı bir görüş açısından bakışla yüzeye indirgenmiş çizgisel ağırlıklı bir kompozisyon düzenine ulaşır. Doğada, gerçek yaşamda, sınırlanmış boyutuyla algılayıp gördüğümüz nesneler, Erbil’de salt çizgiler ye de çizgisel bir yapılanma içinde doğanın ritmik yapısında yeniden kurgulanmaktadır. 1960’ların sonlarına doğru bu anlatım biçimleri İstanbul’un kent görünümlerine odaklanır. Daha sonra 1976’da “Anadolu Kasabası, 1977’de “Anadolu İzlenimleri” ve “İstanbul” dizisi resimlerini, 1977’den sonra kent, insan ve doğa görünümleri yanı sıra mavinin egemen olmaya başladığı “kuşlar konulu resimlerini gerçekleştirir. Çizgi, Devrim Erbil’in sanatında başından beri hep varlığını koruyan bir ögedir. Sanatçının bu resimlerinde artık çizginin yanı sıra rengin de, özellikle mavi rengin, öne çıktığı; zaman zaman Lekecilik/Taşizm’e varan serbest fırça vuruşlarıyla hareketli bir resim yüzeyine ulaştığı görülür. Dikey kompozisyonlarla bu hareketlilik durumu daha bir gizemli ve dinamik hale gelmiştir. Bu kompozisyon şemalarını aynı ve benzer biçimde halı ve özgün baskılarında da uyguladığı gözlemlenir. Boya resimden özgün baskı resme, değişik teknikleri deneyen ve sanatı bu deneyimlerin bütünsel ışığı altında gören Devrim Erbil’in “Anadolu Çeşitlemeleri” adı altında ortak bir kompozisyon biçiminin versiyonlarını yansıtan resimleri, yöresel bir duyarlığın yüzey dokusuna dayanan örnekleri olarak, Bedri Rahmi Eyüboğlu Atölyesi’nde başlamış olan bir etkinliğin uzantılarıdır. Devrim Erbil, 1980’li yıllardan sonra aynı dokuyu muhafaza etmekle beraber, İstanbul, kuş sürüleri ve kıyı izlenimlerinin ışık efektleri altında titreşen görüntülerine ağırlık vererek yeni bir dönemi başlatmıştır. Bazı resimlerinde ise doğadan soyutlamalar kullanmaktadır. Doğuş Üniversitesi’nde öğretim üyesi olan sanatçı yaşamını İstanbul’da sürdürmektedir.

    TLSatıldı
  • Hüseyin Bozoğlan-Duralit Üzeri Akrilik Boya
28x35 cm

Hüseyin Bozoğlan
1974 yılında Hatay’da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini doğum büyüdüğü yerde tamamladı. 2003 yılında Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim bölümünden mezun oldu. Günümüzde Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nde Sanat ve Tasarım öğretim üyesidir. Eserlerinin birçoğunda çocukluğuna ait bazı anıara yer vermiştir. Boyalarını tamamen doğal yollarla elde edip o şekilde güzel eserler ortaya çıkarmaya çalışıyor. Bu kök boyalarını kına ve ceviz kabuğu ile elde eden Hüseyin Bozoğlan, özellikle çok hoş bir görünüme sahip olan kahverengi ve yeşil tonları ile ön plana çıkıyor. Genellikle peyzaj eserleri ile bilinen Hüseyin Bozoğlan’ın farklı tarzda resmettiği eserleri de bulunmaktadır.

    Lot No: 42

    Lot: 42

    Hüseyin Bozoğlan-Duralit Üzeri Akrilik Boya 28x35 cm Hüseyin Bozoğlan 1974 yılında Hatay’da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini doğum büyüdüğü yerde tamamladı. 2003 yılında Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim bölümünden mezun oldu. Günümüzde Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nde Sanat ve Tasarım öğretim üyesidir. Eserlerinin birçoğunda çocukluğuna ait bazı anıara yer vermiştir. Boyalarını tamamen doğal yollarla elde edip o şekilde güzel eserler ortaya çıkarmaya çalışıyor. Bu kök boyalarını kına ve ceviz kabuğu ile elde eden Hüseyin Bozoğlan, özellikle çok hoş bir görünüme sahip olan kahverengi ve yeşil tonları ile ön plana çıkıyor. Genellikle peyzaj eserleri ile bilinen Hüseyin Bozoğlan’ın farklı tarzda resmettiği eserleri de bulunmaktadır.

    TLSatıldı
  • Hüseyin Bozoğlan-Duralit Üzeri Akrilik Boya
28x35 cm

Hüseyin Bozoğlan
1974 yılında Hatay’da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini doğum büyüdüğü yerde tamamladı. 2003 yılında Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim bölümünden mezun oldu. Günümüzde Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nde Sanat ve Tasarım öğretim üyesidir. Eserlerinin birçoğunda çocukluğuna ait bazı anıara yer vermiştir. Boyalarını tamamen doğal yollarla elde edip o şekilde güzel eserler ortaya çıkarmaya çalışıyor. Bu kök boyalarını kına ve ceviz kabuğu ile elde eden Hüseyin Bozoğlan, özellikle çok hoş bir görünüme sahip olan kahverengi ve yeşil tonları ile ön plana çıkıyor. Genellikle peyzaj eserleri ile bilinen Hüseyin Bozoğlan’ın farklı tarzda resmettiği eserleri de bulunmaktadır.

    Lot No: 43

    Lot: 43

    Hüseyin Bozoğlan-Duralit Üzeri Akrilik Boya 28x35 cm Hüseyin Bozoğlan 1974 yılında Hatay’da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini doğum büyüdüğü yerde tamamladı. 2003 yılında Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim bölümünden mezun oldu. Günümüzde Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nde Sanat ve Tasarım öğretim üyesidir. Eserlerinin birçoğunda çocukluğuna ait bazı anıara yer vermiştir. Boyalarını tamamen doğal yollarla elde edip o şekilde güzel eserler ortaya çıkarmaya çalışıyor. Bu kök boyalarını kına ve ceviz kabuğu ile elde eden Hüseyin Bozoğlan, özellikle çok hoş bir görünüme sahip olan kahverengi ve yeşil tonları ile ön plana çıkıyor. Genellikle peyzaj eserleri ile bilinen Hüseyin Bozoğlan’ın farklı tarzda resmettiği eserleri de bulunmaktadır.

    TLSatıldı
  • Mahşit Muçani-Kağıt Üzeri Sulu Boya 
9x13 cm

    Lot No: 44

    Lot: 44

    Mahşit Muçani-Kağıt Üzeri Sulu Boya 9x13 cm

    TLSatıldı
  • Miri Agazade-Tuval Üzeri Akrilik Boya "Palyaço Serisi"
35x50 cm

    Lot No: 45

    Lot: 45

    Miri Agazade-Tuval Üzeri Akrilik Boya "Palyaço Serisi" 35x50 cm

    TLSatıldı
  • Nilay Demir-Tuval Üzeri Akrilik Boya
35x50 cm

    Lot No: 46

    Lot: 46

    Nilay Demir-Tuval Üzeri Akrilik Boya 35x50 cm

    TLSatıldı
  • Zviadi Cherqezia-Karton Üzeri Yağlı Boya
21x42 cm

    Lot No: 47

    Lot: 47

    Zviadi Cherqezia-Karton Üzeri Yağlı Boya 21x42 cm

    TLSatıldı
  • Hüseyin Kılıç-Tuval Üzeri Yağlı Boya
20x40 cm

    Lot No: 48

    Lot: 48

    Hüseyin Kılıç-Tuval Üzeri Yağlı Boya 20x40 cm

    TLSatıldı
  • Hüseyin Kılıç-Tuval Üzeri Yağlı Boya
20x40 cm

    Lot No: 49

    Lot: 49

    Hüseyin Kılıç-Tuval Üzeri Yağlı Boya 20x40 cm

    TLSatıldı
  • Zafer Dilekçi-Pres Tuval Üzeri Akrilik Boya
45x29 cm

Zafer Dilekçi
Sanatçı, 1978 yılında Ankara’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Ankara’da tamamladıktan sonra 2002 yılında Erciyes Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nden derece ile mezun oldu. 2006 yılında ise Kocaeli Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Resim–İş Eğitimi Bölümü, Pedagojik Formasyon Eğitimi’ni tamamladı. 2005-2008 yılları arasında Kocaeli ve Ankara’da görsel sanatlar öğretmeni olarak görev yaptı ve 2008 yılından beri Eskişehir’de görsel sanatlar öğretmeni olarak görev yapmaya devam etmektedir.

    Lot No: 50

    Lot: 50

    Zafer Dilekçi-Pres Tuval Üzeri Akrilik Boya 45x29 cm Zafer Dilekçi Sanatçı, 1978 yılında Ankara’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Ankara’da tamamladıktan sonra 2002 yılında Erciyes Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nden derece ile mezun oldu. 2006 yılında ise Kocaeli Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Resim–İş Eğitimi Bölümü, Pedagojik Formasyon Eğitimi’ni tamamladı. 2005-2008 yılları arasında Kocaeli ve Ankara’da görsel sanatlar öğretmeni olarak görev yaptı ve 2008 yılından beri Eskişehir’de görsel sanatlar öğretmeni olarak görev yapmaya devam etmektedir.

    TLSatıldı
  • Hüseyin Macar-Tuval Üzeri Akrilik Boya
40x40 cm

    Lot No: 51

    Lot: 51

    Hüseyin Macar-Tuval Üzeri Akrilik Boya 40x40 cm

    TLSatıldı
  • Saeed Aghanejad-Tuval Üzeri Akrilik Boya
25x25 cm

Saeed Aghanejad 
1982 yılında iran’ın Tebriz şehrinde doğmuştur. Resme olan ilgisi çocuk yaşlarda başlayan Aghanejad, yüksek öğrenimini Mirak Fine Arts School grafik tasarım bölümünde tamamlamıştır. Sanat hayatına resim ile devam eden ressam çeşitli ülkeleri gezmiş ve Türkiye’de yerleşme kararı almıştır. Tükenmez kalem dahil olmak üzere, çok çeşitli malzemeler kullanarak portreler yapmış, ayrıca karışık teknikler kullanarak kendine özgü bir sanat tarzı geliştirmiştir. İran, ABD, İngiltere, Rusya ve Azerbaycan’da kişisel sergiler açmış, birçok ülkede karma sergilere katılmış ve resim sergisi organizasyonları gerçekleştirmiştir. 15 yıldır İstanbul / Bakırköy’deki atölyesinde resim dersleri de vermektedir. Sanatçı Galeri Soyut’ta Ocak 2023 de ve Eylül 2023 de olmak üzere iki kişisel sergi gerçekleştirdi.

    Lot No: 52

    Lot: 52

    Saeed Aghanejad-Tuval Üzeri Akrilik Boya 25x25 cm Saeed Aghanejad 1982 yılında iran’ın Tebriz şehrinde doğmuştur. Resme olan ilgisi çocuk yaşlarda başlayan Aghanejad, yüksek öğrenimini Mirak Fine Arts School grafik tasarım bölümünde tamamlamıştır. Sanat hayatına resim ile devam eden ressam çeşitli ülkeleri gezmiş ve Türkiye’de yerleşme kararı almıştır. Tükenmez kalem dahil olmak üzere, çok çeşitli malzemeler kullanarak portreler yapmış, ayrıca karışık teknikler kullanarak kendine özgü bir sanat tarzı geliştirmiştir. İran, ABD, İngiltere, Rusya ve Azerbaycan’da kişisel sergiler açmış, birçok ülkede karma sergilere katılmış ve resim sergisi organizasyonları gerçekleştirmiştir. 15 yıldır İstanbul / Bakırköy’deki atölyesinde resim dersleri de vermektedir. Sanatçı Galeri Soyut’ta Ocak 2023 de ve Eylül 2023 de olmak üzere iki kişisel sergi gerçekleştirdi.

    TLSatıldı
  • Saeed Aghanejad-Tuval Üzeri Akrilik Boya
25x25 cm

Saeed Aghanejad 
1982 yılında iran’ın Tebriz şehrinde doğmuştur. Resme olan ilgisi çocuk yaşlarda başlayan Aghanejad, yüksek öğrenimini Mirak Fine Arts School grafik tasarım bölümünde tamamlamıştır. Sanat hayatına resim ile devam eden ressam çeşitli ülkeleri gezmiş ve Türkiye’de yerleşme kararı almıştır. Tükenmez kalem dahil olmak üzere, çok çeşitli malzemeler kullanarak portreler yapmış, ayrıca karışık teknikler kullanarak kendine özgü bir sanat tarzı geliştirmiştir. İran, ABD, İngiltere, Rusya ve Azerbaycan’da kişisel sergiler açmış, birçok ülkede karma sergilere katılmış ve resim sergisi organizasyonları gerçekleştirmiştir. 15 yıldır İstanbul / Bakırköy’deki atölyesinde resim dersleri de vermektedir. Sanatçı Galeri Soyut’ta Ocak 2023 de ve Eylül 2023 de olmak üzere iki kişisel sergi gerçekleştirdi.

    Lot No: 53

    Lot: 53

    Saeed Aghanejad-Tuval Üzeri Akrilik Boya 25x25 cm Saeed Aghanejad 1982 yılında iran’ın Tebriz şehrinde doğmuştur. Resme olan ilgisi çocuk yaşlarda başlayan Aghanejad, yüksek öğrenimini Mirak Fine Arts School grafik tasarım bölümünde tamamlamıştır. Sanat hayatına resim ile devam eden ressam çeşitli ülkeleri gezmiş ve Türkiye’de yerleşme kararı almıştır. Tükenmez kalem dahil olmak üzere, çok çeşitli malzemeler kullanarak portreler yapmış, ayrıca karışık teknikler kullanarak kendine özgü bir sanat tarzı geliştirmiştir. İran, ABD, İngiltere, Rusya ve Azerbaycan’da kişisel sergiler açmış, birçok ülkede karma sergilere katılmış ve resim sergisi organizasyonları gerçekleştirmiştir. 15 yıldır İstanbul / Bakırköy’deki atölyesinde resim dersleri de vermektedir. Sanatçı Galeri Soyut’ta Ocak 2023 de ve Eylül 2023 de olmak üzere iki kişisel sergi gerçekleştirdi.

    TLSatıldı
  • Mehmet Erdoğmuş-Tuval Üzeri Yağlı Boya
50x50 cm

    Lot No: 54

    Lot: 54

    Mehmet Erdoğmuş-Tuval Üzeri Yağlı Boya 50x50 cm

    TLSatıldı
  • Javad Ghaffari-Tuval Üzeri Akrilik Boya "Anne Serisi"
105x105 cm

Javad Ghaffari
Pandemiden önce Türkiye’ye yerleşen İranlı ressam Javad Ghaffari, kullandığı sıra dışı “şorre” tekniği ile dikkat çekiyor. İran’da yaşadığı ekonomik sıkıntılardan dolayı birkaç resmini alıp İstanbul’a giden Ghaffari, bir arkadaşının tavsiyesi üzerine Van’a gelmiş. Van’daki misafirperverlikten etkilenen Ghaffari, kente yerleştikten sonra sanatsal üretimlerini arttırmış. ‘Şorre tekniğini kullanıyorum’ Türkiye’ye yerleşmeden önce İran Tebriz’deki Sanat Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak çalışan Ghaffari, resimde kullandığı, şırınga tekniği olarak da bilinen ‘şorre’ tekniğinde ustalığıyla bilinen önde gelen ressamlar arasında. Ghaffari, geçtiğimiz yılın Temmuz ayında şırınga tekniğiyle yaptığı resimleri, Van’da bir sanat galerisinde sergiledi. “Anneler” temalı sergisinden sonra Van’ın tarihi mekânlarını çizdiği resimlerini sergilemek isteyen Ghaffari, yetkili kurumlardan yeterli ilgiyi göremediğini söyledi. Farsça ‘şorre’ Türkçe şırınga olarak bilinen teknikle resim yapan çok fazla ressam bulunmuyor. Bu tekniği esasen kendisinin geliştirdiğine dikkat çeken Ghaffari, şorre tekniğinin farkını şöyle anlattı: “Bu teknikte boyayı tuvale fırçayla aktarmıyorum. Boyayı direkt şırıngayla tuvalin üzerine sıkıyorum, bu yüzden renkler daha canlı ve renklerin içerisinde ışık varmış gibi görünüyor.”

    Lot No: 55

    Lot: 55

    Javad Ghaffari-Tuval Üzeri Akrilik Boya "Anne Serisi" 105x105 cm Javad Ghaffari Pandemiden önce Türkiye’ye yerleşen İranlı ressam Javad Ghaffari, kullandığı sıra dışı “şorre” tekniği ile dikkat çekiyor. İran’da yaşadığı ekonomik sıkıntılardan dolayı birkaç resmini alıp İstanbul’a giden Ghaffari, bir arkadaşının tavsiyesi üzerine Van’a gelmiş. Van’daki misafirperverlikten etkilenen Ghaffari, kente yerleştikten sonra sanatsal üretimlerini arttırmış. ‘Şorre tekniğini kullanıyorum’ Türkiye’ye yerleşmeden önce İran Tebriz’deki Sanat Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak çalışan Ghaffari, resimde kullandığı, şırınga tekniği olarak da bilinen ‘şorre’ tekniğinde ustalığıyla bilinen önde gelen ressamlar arasında. Ghaffari, geçtiğimiz yılın Temmuz ayında şırınga tekniğiyle yaptığı resimleri, Van’da bir sanat galerisinde sergiledi. “Anneler” temalı sergisinden sonra Van’ın tarihi mekânlarını çizdiği resimlerini sergilemek isteyen Ghaffari, yetkili kurumlardan yeterli ilgiyi göremediğini söyledi. Farsça ‘şorre’ Türkçe şırınga olarak bilinen teknikle resim yapan çok fazla ressam bulunmuyor. Bu tekniği esasen kendisinin geliştirdiğine dikkat çeken Ghaffari, şorre tekniğinin farkını şöyle anlattı: “Bu teknikte boyayı tuvale fırçayla aktarmıyorum. Boyayı direkt şırıngayla tuvalin üzerine sıkıyorum, bu yüzden renkler daha canlı ve renklerin içerisinde ışık varmış gibi görünüyor.”

    TLSatıldı
  • Nusret Aktay-Tuvak Üzeri Yağlı Boya "Soyut Resim"
100x100

Nusret Aktay 
Nusret Aktay, resimleri ulusal çapta solo ve karma sergilerde yer alan Türkiye'den deneyimli bir sanatçıdır. Sanatçı, sanatla ilk temasını şöyle anlatıyor: ''Sanatı ilk deneyimlemem/keşfetmem, sanatçı olma isteği uyandırdı bende. Yazmadan önce resim yapmayı öğrendim. 30 yıldır profesyonel olarak resim yapıyorum.'' Çalışmaların altında genellikle bir ana tema, mesaj veya teori yatar. Akrilik, yağlı boya ve tempera boya ile çalışan Aktay, bulanıklık efekti, film lekeleri ve çizikler kullanarak atmosferik ve oldukça dokulu işler yaratır. Aktay'ın çalışmaları, figüratif yorumlara dayalı doğal renk paleti tonlarından oluşur. Sanatçının birçok eseri Turner, Goya, Rembrandt ve diğer bazı sanatçılardan etkilenmiştir. Eserleri dünya çapında özel koleksiyonlarda yer almaktadır.

    Lot No: 56

    Lot: 56

    Nusret Aktay-Tuvak Üzeri Yağlı Boya "Soyut Resim" 100x100 Nusret Aktay Nusret Aktay, resimleri ulusal çapta solo ve karma sergilerde yer alan Türkiye'den deneyimli bir sanatçıdır. Sanatçı, sanatla ilk temasını şöyle anlatıyor: ''Sanatı ilk deneyimlemem/keşfetmem, sanatçı olma isteği uyandırdı bende. Yazmadan önce resim yapmayı öğrendim. 30 yıldır profesyonel olarak resim yapıyorum.'' Çalışmaların altında genellikle bir ana tema, mesaj veya teori yatar. Akrilik, yağlı boya ve tempera boya ile çalışan Aktay, bulanıklık efekti, film lekeleri ve çizikler kullanarak atmosferik ve oldukça dokulu işler yaratır. Aktay'ın çalışmaları, figüratif yorumlara dayalı doğal renk paleti tonlarından oluşur. Sanatçının birçok eseri Turner, Goya, Rembrandt ve diğer bazı sanatçılardan etkilenmiştir. Eserleri dünya çapında özel koleksiyonlarda yer almaktadır.

    TLSatıldı
  • Şima Necefi-Tuval Üzeri Yağlı Boya
80x80 cm

    Lot No: 57

    Lot: 57

    Şima Necefi-Tuval Üzeri Yağlı Boya 80x80 cm

    TLSatıldı
  • Sabri Akça-Kağıt Üzeri Sulu Boya
46x33 cm

Sabri Akça
1936 yılında Eskişehir’in Sancar köyünde doğan Sabri Akça, 1948 yılında Hamidiye Köy Enstitüsü’ne girdi. 1951’de yetenek sınavını kazanarak İstanbul Çapa Resim Bölümü’ne giren sanatçı üç yıl sonra Gazi Eğitim Enstitüsü Resim Bölümü’ne başladı. Henüz öğrenciyken 1956-1957 Devlet Resim Heykel Sergilerine beş yapıtı kabul edilen sanatçı, 1980 yılında Devlet Resim Ödülü, 1981 de DYO Resim Yarışması’nda mansiyon ödülü kazandı. Sanatçının, Avrupa, Amerika ve Türkiye’de özel koleksiyonlara girmiş olan çok sayıda eseri bulunmaktadır.
Çok sevdiği resim öğretmenliğine 1957 de Kastamonu Lisesi’nde başlayan ve uzun yıllar Gazi Eğitim Enstitüsü ve Gazi Üniversitesi’nde öğretmenlik yapan sanatçı 8 Temmuz 2022 günü 86 yaşında Ankara'da hayata gözlerini kapamıştır.

    Lot No: 58

    Lot: 58

    Sabri Akça-Kağıt Üzeri Sulu Boya 46x33 cm Sabri Akça 1936 yılında Eskişehir’in Sancar köyünde doğan Sabri Akça, 1948 yılında Hamidiye Köy Enstitüsü’ne girdi. 1951’de yetenek sınavını kazanarak İstanbul Çapa Resim Bölümü’ne giren sanatçı üç yıl sonra Gazi Eğitim Enstitüsü Resim Bölümü’ne başladı. Henüz öğrenciyken 1956-1957 Devlet Resim Heykel Sergilerine beş yapıtı kabul edilen sanatçı, 1980 yılında Devlet Resim Ödülü, 1981 de DYO Resim Yarışması’nda mansiyon ödülü kazandı. Sanatçının, Avrupa, Amerika ve Türkiye’de özel koleksiyonlara girmiş olan çok sayıda eseri bulunmaktadır. Çok sevdiği resim öğretmenliğine 1957 de Kastamonu Lisesi’nde başlayan ve uzun yıllar Gazi Eğitim Enstitüsü ve Gazi Üniversitesi’nde öğretmenlik yapan sanatçı 8 Temmuz 2022 günü 86 yaşında Ankara'da hayata gözlerini kapamıştır.

    TLSatıldı
  • Cahit Cem-Kağıt Üzeri Sulu Boya
24x18 cm

Cahit Cem
İstanbul'da doğan sanatçı, 1974 yılında Güzel Sanatlar Akademisi İç Mimarlık Bölümü'nden mezun oldu. Cahit Cem, farklı malzemeler kullanarak resim yapmaya başladı; ancak tam zamanlı çalışmaya başladıktan sonra yalnızca sulu boya resim yapmaya yöneldi. Sulu boya tekniğiyle farklılık yaratmaya odaklanan sanatçı, düşüncelerini fantastik bir anlatımla kağıda yansıtmaya çabalıyor. Kendi özgün tekniğini geliştiren Cem, eserlerinde her zaman farklılığı arayan bir tarz benimsemekte. Konuyu kağıda dökmek yerine, düşüncelerini oluşturduktan sonra renklerle resim oluşturma yolunu tercih etmiştir. Eserleri yurt içi ve yurt dışında özel koleksiyonlarda bulunan Cahit Cem, Bodrum'da birçok kişisel sergi düzenlemiş ve Bodrum dışında da karma sergilere katılmıştır. Sanatçı, 2005 yılından beri tam zamanlı olarak Bodrum'da çalışmalarını sürdürmektedir. Ayrıca, 2015 yılında eşiyle birlikte HGC Art Gallery'yi kurarak sanatsal faaliyetlerine burada devam etmektedir.

    Lot No: 59

    Lot: 59

    Cahit Cem-Kağıt Üzeri Sulu Boya 24x18 cm Cahit Cem İstanbul'da doğan sanatçı, 1974 yılında Güzel Sanatlar Akademisi İç Mimarlık Bölümü'nden mezun oldu. Cahit Cem, farklı malzemeler kullanarak resim yapmaya başladı; ancak tam zamanlı çalışmaya başladıktan sonra yalnızca sulu boya resim yapmaya yöneldi. Sulu boya tekniğiyle farklılık yaratmaya odaklanan sanatçı, düşüncelerini fantastik bir anlatımla kağıda yansıtmaya çabalıyor. Kendi özgün tekniğini geliştiren Cem, eserlerinde her zaman farklılığı arayan bir tarz benimsemekte. Konuyu kağıda dökmek yerine, düşüncelerini oluşturduktan sonra renklerle resim oluşturma yolunu tercih etmiştir. Eserleri yurt içi ve yurt dışında özel koleksiyonlarda bulunan Cahit Cem, Bodrum'da birçok kişisel sergi düzenlemiş ve Bodrum dışında da karma sergilere katılmıştır. Sanatçı, 2005 yılından beri tam zamanlı olarak Bodrum'da çalışmalarını sürdürmektedir. Ayrıca, 2015 yılında eşiyle birlikte HGC Art Gallery'yi kurarak sanatsal faaliyetlerine burada devam etmektedir.

    TLSatıldı
  • Cahit Cem-Kağıt Üzeri Sulu Boya
23x14 cm

Cahit Cem
İstanbul'da doğan sanatçı, 1974 yılında Güzel Sanatlar Akademisi İç Mimarlık Bölümü'nden mezun oldu. Cahit Cem, farklı malzemeler kullanarak resim yapmaya başladı; ancak tam zamanlı çalışmaya başladıktan sonra yalnızca sulu boya resim yapmaya yöneldi. Sulu boya tekniğiyle farklılık yaratmaya odaklanan sanatçı, düşüncelerini fantastik bir anlatımla kağıda yansıtmaya çabalıyor. Kendi özgün tekniğini geliştiren Cem, eserlerinde her zaman farklılığı arayan bir tarz benimsemekte. Konuyu kağıda dökmek yerine, düşüncelerini oluşturduktan sonra renklerle resim oluşturma yolunu tercih etmiştir. Eserleri yurt içi ve yurt dışında özel koleksiyonlarda bulunan Cahit Cem, Bodrum'da birçok kişisel sergi düzenlemiş ve Bodrum dışında da karma sergilere katılmıştır. Sanatçı, 2005 yılından beri tam zamanlı olarak Bodrum'da çalışmalarını sürdürmektedir. Ayrıca, 2015 yılında eşiyle birlikte HGC Art Gallery'yi kurarak sanatsal faaliyetlerine burada devam etmektedir.

    Lot No: 60

    Lot: 60

    Cahit Cem-Kağıt Üzeri Sulu Boya 23x14 cm Cahit Cem İstanbul'da doğan sanatçı, 1974 yılında Güzel Sanatlar Akademisi İç Mimarlık Bölümü'nden mezun oldu. Cahit Cem, farklı malzemeler kullanarak resim yapmaya başladı; ancak tam zamanlı çalışmaya başladıktan sonra yalnızca sulu boya resim yapmaya yöneldi. Sulu boya tekniğiyle farklılık yaratmaya odaklanan sanatçı, düşüncelerini fantastik bir anlatımla kağıda yansıtmaya çabalıyor. Kendi özgün tekniğini geliştiren Cem, eserlerinde her zaman farklılığı arayan bir tarz benimsemekte. Konuyu kağıda dökmek yerine, düşüncelerini oluşturduktan sonra renklerle resim oluşturma yolunu tercih etmiştir. Eserleri yurt içi ve yurt dışında özel koleksiyonlarda bulunan Cahit Cem, Bodrum'da birçok kişisel sergi düzenlemiş ve Bodrum dışında da karma sergilere katılmıştır. Sanatçı, 2005 yılından beri tam zamanlı olarak Bodrum'da çalışmalarını sürdürmektedir. Ayrıca, 2015 yılında eşiyle birlikte HGC Art Gallery'yi kurarak sanatsal faaliyetlerine burada devam etmektedir.

    TLSatıldı
  • Zeynep Köklüce-Tuval Üzeri Yağlı Boya "Kendinin Katında"
70x50 cm

Zeynep Köklüce
1993 yılında İstanbul’da doğdu. Sanatçı; 2011-2016 yılları aralığında sanat eğitimini, Rome Art Academy’de görmüş olan Tebriz’li ressam Yakup Hüseyizade’den klasik yağlı boya ve pentür eğitimleri almıştır. 2015-2018 yılları aralığında kurduğu sanat atölyesinde çeşitli tekniklerde resim dersleri verdi ve 2016 yılında ilk kişisel sergisini açtı. 2015-2019 yıllarında Kemerburgaz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Plastik Sanatlar Bölümü’nden birincilik derecesiyle mezun oldu. 2020- 2022 yıllarında Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Plastik Sanatlar ve Resim tezli yüksek lisans programını yüksek onur derecesiyle tamamlamıştır. 2021 yılında Pearson Journal 2. Uluslararası Sosyal ve Beşeri Bilimler Kongresi’nde “Tenebrizm ve Chiaroscuro” resim teknikleri üzerine yaptığı bilimsel araştırmasının bildirisini gerçekleştirerek yayınladı. 2022 yılında “XVII. Yüzyıl Hollanda Resim Sanatında Tronie” başlıklı tezini başarıyla tamamlamıştır. Bilimsel araştırmalarını Hollanda Altın Çağ dönemi resim sanatı üzerine yapan sanatçı Rembrandt resimleri üzerine fizyonomik incelemelerini sürdürmektedir. Sanatçı, birçok ulusal ve uluslararası sergilerde yer almıştır. Çalışmalarına İstanbul’daki atölyesinde devam etmektedir.

    Lot No: 61

    Lot: 61

    Zeynep Köklüce-Tuval Üzeri Yağlı Boya "Kendinin Katında" 70x50 cm Zeynep Köklüce 1993 yılında İstanbul’da doğdu. Sanatçı; 2011-2016 yılları aralığında sanat eğitimini, Rome Art Academy’de görmüş olan Tebriz’li ressam Yakup Hüseyizade’den klasik yağlı boya ve pentür eğitimleri almıştır. 2015-2018 yılları aralığında kurduğu sanat atölyesinde çeşitli tekniklerde resim dersleri verdi ve 2016 yılında ilk kişisel sergisini açtı. 2015-2019 yıllarında Kemerburgaz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Plastik Sanatlar Bölümü’nden birincilik derecesiyle mezun oldu. 2020- 2022 yıllarında Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Plastik Sanatlar ve Resim tezli yüksek lisans programını yüksek onur derecesiyle tamamlamıştır. 2021 yılında Pearson Journal 2. Uluslararası Sosyal ve Beşeri Bilimler Kongresi’nde “Tenebrizm ve Chiaroscuro” resim teknikleri üzerine yaptığı bilimsel araştırmasının bildirisini gerçekleştirerek yayınladı. 2022 yılında “XVII. Yüzyıl Hollanda Resim Sanatında Tronie” başlıklı tezini başarıyla tamamlamıştır. Bilimsel araştırmalarını Hollanda Altın Çağ dönemi resim sanatı üzerine yapan sanatçı Rembrandt resimleri üzerine fizyonomik incelemelerini sürdürmektedir. Sanatçı, birçok ulusal ve uluslararası sergilerde yer almıştır. Çalışmalarına İstanbul’daki atölyesinde devam etmektedir.

    TLSatıldı
  • Zeynep Nesligül Eryıldırım-Tuval Üzeri Karışık Teknik
70x90 cm

    Lot No: 62

    Lot: 62

    Zeynep Nesligül Eryıldırım-Tuval Üzeri Karışık Teknik 70x90 cm

    TLSatıldı
  • Berrak İşcan-Tuval Üzeri Yağlı Boya
70x110 cm

    Lot No: 63

    Lot: 63

    Berrak İşcan-Tuval Üzeri Yağlı Boya 70x110 cm

    TLSatıldı
  • Melike Akdoğan-Kağıt Üzeri Sulu Boya "Çiçek"
26x36 cm

    Lot No: 64

    Lot: 64

    Melike Akdoğan-Kağıt Üzeri Sulu Boya "Çiçek" 26x36 cm

    TLSatıldı
  • Nazar Mosavinian-Tuval Üzeri Akrilik Boya
100x80 cm

    Lot No: 65

    Lot: 65

    Nazar Mosavinian-Tuval Üzeri Akrilik Boya 100x80 cm

    TLSatıldı
  • Merve Akman-Tuval Üzeri Akrilik Boya ""Karanlık Serisi, İkna"
70x70 cm

Merve Akman
1987’da dünyaya geldi. Çanakkale Güzel Sanatlar Lisesinden sonra Eskişehir Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümünden 2009’da mezun oldu. Mezun olduktan sonra grafik alanına yönelen sanatçı grafik ajanslarında 2010’da öğretmen olarak atanana kadar çalıştı. Öğretmenliğin ilk yıllarında kendisinin yaşam enerjisi olarak betimlediği sulu boya çalışmalarına devam etti. 2015’da oğlunun doğumuyla çocuk kitaplarına ve illüstrasyonlarına ilgi duyarak 2018’de 6’sını kendisinin yazdığı 11 kitap resimledi. İllüstrasyon alanında bir çok çalışma yapan sanatçı çocuklara yönelik birçok dergide illüstrasyonlarını yayımladı. Aynı zamanda lokum dergisinde düzenli olarak çizim yapmakta… İllüstrasyon, sulu boya ve dijital çalışmalarının yanı sıra başka bir dünya ve başka bir merve olarak tanımladığı tuval üzerine akrilik çalışmalarına da devam etti. Merve Akman buhran, karanlık ve hayaller serileriyle sanat severlerin karşısına çıktı. Her resminin bir hikayesini oluşturan sanatçı, isimleriyle resimlerinin bir bütün olarak izleyicide oluşturduğu izlenimlere önem verdi. Çalışmalarını İzmirde sürdüyor.

    Lot No: 66

    Lot: 66

    Merve Akman-Tuval Üzeri Akrilik Boya ""Karanlık Serisi, İkna" 70x70 cm Merve Akman 1987’da dünyaya geldi. Çanakkale Güzel Sanatlar Lisesinden sonra Eskişehir Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümünden 2009’da mezun oldu. Mezun olduktan sonra grafik alanına yönelen sanatçı grafik ajanslarında 2010’da öğretmen olarak atanana kadar çalıştı. Öğretmenliğin ilk yıllarında kendisinin yaşam enerjisi olarak betimlediği sulu boya çalışmalarına devam etti. 2015’da oğlunun doğumuyla çocuk kitaplarına ve illüstrasyonlarına ilgi duyarak 2018’de 6’sını kendisinin yazdığı 11 kitap resimledi. İllüstrasyon alanında bir çok çalışma yapan sanatçı çocuklara yönelik birçok dergide illüstrasyonlarını yayımladı. Aynı zamanda lokum dergisinde düzenli olarak çizim yapmakta… İllüstrasyon, sulu boya ve dijital çalışmalarının yanı sıra başka bir dünya ve başka bir merve olarak tanımladığı tuval üzerine akrilik çalışmalarına da devam etti. Merve Akman buhran, karanlık ve hayaller serileriyle sanat severlerin karşısına çıktı. Her resminin bir hikayesini oluşturan sanatçı, isimleriyle resimlerinin bir bütün olarak izleyicide oluşturduğu izlenimlere önem verdi. Çalışmalarını İzmirde sürdüyor.

    TLSatıldı
  • Yavuz Bozkurt-Tuval Üzeri Yağlı Boya "Cumhuriyet Kadınları"
60x60 cm

Yavuz Bozkurt
1962 yılında Ankara'da doğdu. 1982-1983 yılları arasında Siyasal Bilgiler Basın Yayın Yüksekokulu’nda Turan Erol'un öğrencisi oldu. Daha sonra, 1986-1990 yıllarında Gazi Üniversitesi Resim-İş Eğitimi bölümünde Oya Kınıklı ve Esat Arpacı atölyelerinde eğitim aldı. 1993 yılında İ.T.Ü. Evi Sanat Galerisi’nin sanat danışmanlığını yaptı. Bu dönemde Atatürk, devlet yöneticileri ve kişisel portreler yapmanın yanı sıra duvar resimleri çalışmaları da gerçekleştirdi. Özellikle, 1997 yılında Kızılay Meydanı'nda, meydanı çevreleyen yüksek binaların cephelerini kaplayan 'Dünyanın İlk Büyük Kişisel Resim Sergisi’ olan “Biz Mustafa Kemal’iz” adlı sergisi ile gündeme geldi.
2007 yılında Ulaştırma Bakanlığı ve Kültür Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen 'Garlar Resimleniyor' projesinde yer aldı. 2010 yılında Resim Heykel Müzesi’nde, ‘Bir Plastik Sanatlar Resim Sergisi’ başlıklı sergiye öncülük etti.
Hayatı boyunca resimlerinde dönemsel olarak farklı konuları yansıtan Bozkurt, güncel çalışmalarında 1970’li yıllardaki çağdaş, Türk kadınlarını tarihi yapılarla resmetmektedir. Birçok kişisel ve karma sergide bulunan ve birçok çalıştay, jüri ve söyleşide yer alan sanatçının eserleri yurt içi ve yurt dışı çeşitli kurum ve özel koleksiyonlarda bulunmaktadır. Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneği üyesidir.

    Lot No: 67

    Lot: 67

    Yavuz Bozkurt-Tuval Üzeri Yağlı Boya "Cumhuriyet Kadınları" 60x60 cm Yavuz Bozkurt 1962 yılında Ankara'da doğdu. 1982-1983 yılları arasında Siyasal Bilgiler Basın Yayın Yüksekokulu’nda Turan Erol'un öğrencisi oldu. Daha sonra, 1986-1990 yıllarında Gazi Üniversitesi Resim-İş Eğitimi bölümünde Oya Kınıklı ve Esat Arpacı atölyelerinde eğitim aldı. 1993 yılında İ.T.Ü. Evi Sanat Galerisi’nin sanat danışmanlığını yaptı. Bu dönemde Atatürk, devlet yöneticileri ve kişisel portreler yapmanın yanı sıra duvar resimleri çalışmaları da gerçekleştirdi. Özellikle, 1997 yılında Kızılay Meydanı'nda, meydanı çevreleyen yüksek binaların cephelerini kaplayan 'Dünyanın İlk Büyük Kişisel Resim Sergisi’ olan “Biz Mustafa Kemal’iz” adlı sergisi ile gündeme geldi. 2007 yılında Ulaştırma Bakanlığı ve Kültür Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen 'Garlar Resimleniyor' projesinde yer aldı. 2010 yılında Resim Heykel Müzesi’nde, ‘Bir Plastik Sanatlar Resim Sergisi’ başlıklı sergiye öncülük etti. Hayatı boyunca resimlerinde dönemsel olarak farklı konuları yansıtan Bozkurt, güncel çalışmalarında 1970’li yıllardaki çağdaş, Türk kadınlarını tarihi yapılarla resmetmektedir. Birçok kişisel ve karma sergide bulunan ve birçok çalıştay, jüri ve söyleşide yer alan sanatçının eserleri yurt içi ve yurt dışı çeşitli kurum ve özel koleksiyonlarda bulunmaktadır. Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneği üyesidir.

    TLSatıldı
  • Gönül Yakut-Kağıt Üzeri Sulu Boya "Kız Kulesi"
25x48 cm

Gönül Yakut Yılmazkan
1957’de İstanbulda doğudu. Moda Kız Sanat Okulu’nda eğitimimi yaptı. Küçük yaşlardan beri resime ve sanata olan ilgisini ileriki yıllarda profesyonel olarak devam etmek adına ilk sergisini AKM’de seramik ve resim çalışmaları ile açtı. Daha sonra sulu boya çalışmalarımdan oluşan ikinci sergisini VeniVidi Göz Sağlığı Merkezi’nin sanat galerisinde gerçekleştirdi. Daha sonraki sergilerini ise; Taksim Mali Müşavirler galerisi’nde, Gümüşlük Sanat Galerisi’nde gerçekleşti. Turgutreis Ressamlar Sokağı’nda faaliyetlerini devam etmiştir.

    Lot No: 68

    Lot: 68

    Gönül Yakut-Kağıt Üzeri Sulu Boya "Kız Kulesi" 25x48 cm Gönül Yakut Yılmazkan 1957’de İstanbulda doğudu. Moda Kız Sanat Okulu’nda eğitimimi yaptı. Küçük yaşlardan beri resime ve sanata olan ilgisini ileriki yıllarda profesyonel olarak devam etmek adına ilk sergisini AKM’de seramik ve resim çalışmaları ile açtı. Daha sonra sulu boya çalışmalarımdan oluşan ikinci sergisini VeniVidi Göz Sağlığı Merkezi’nin sanat galerisinde gerçekleştirdi. Daha sonraki sergilerini ise; Taksim Mali Müşavirler galerisi’nde, Gümüşlük Sanat Galerisi’nde gerçekleşti. Turgutreis Ressamlar Sokağı’nda faaliyetlerini devam etmiştir.

    TLSatıldı
  • Yara Ulcay-Gravür "Boy"
26x39 cm

    Lot No: 69

    Lot: 69

    Yara Ulcay-Gravür "Boy" 26x39 cm

    TLSatıldı
  • Haydar Ekinek-Tuval Üzeri Yağlı Boya "Portre"
30x40 cm

Haydar Ekinek
1967 yılında VAN Çomaklı köyünde dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini iskele yatılı bölge okulunda, lise öğrenimin’ ise Van Endüstri Meslek Lisesinde tamamladı. Orta ve lise dönmelerinde resim yarışmalarında birincilikleri oldu.

Sıra dışı çizgisi ile bilinen ressam, sürekli kendisini yenileyerek hem kendisini geliştirmiş hem de meslektaşları arasında başarı grafiğini devamlı yükselmiştir. Dünyada ve Türkiye’de bir ilke imza atarak çivileri de fırça gibi kullanarak eşsiz ve farklı resimler ortaya çıkaran ressam özellikle bu alanda Türkiye’de çeşitli zamanlarda açtığı sergilerle de adından sık sık söz ettirmiştir. Sanatçının en büyük özelliği de doğduğu topraklardan kopmaması ve sanatın evrensel dilini, dünya insanlarıyla paylaşmasıdır.

    Lot No: 70

    Lot: 70

    Haydar Ekinek-Tuval Üzeri Yağlı Boya "Portre" 30x40 cm Haydar Ekinek 1967 yılında VAN Çomaklı köyünde dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini iskele yatılı bölge okulunda, lise öğrenimin’ ise Van Endüstri Meslek Lisesinde tamamladı. Orta ve lise dönmelerinde resim yarışmalarında birincilikleri oldu. Sıra dışı çizgisi ile bilinen ressam, sürekli kendisini yenileyerek hem kendisini geliştirmiş hem de meslektaşları arasında başarı grafiğini devamlı yükselmiştir. Dünyada ve Türkiye’de bir ilke imza atarak çivileri de fırça gibi kullanarak eşsiz ve farklı resimler ortaya çıkaran ressam özellikle bu alanda Türkiye’de çeşitli zamanlarda açtığı sergilerle de adından sık sık söz ettirmiştir. Sanatçının en büyük özelliği de doğduğu topraklardan kopmaması ve sanatın evrensel dilini, dünya insanlarıyla paylaşmasıdır.

    TLSatıldı
  • Yara Ulcay-Gravür "Tove"
41x28 cm

    Lot No: 71

    Lot: 71

    Yara Ulcay-Gravür "Tove" 41x28 cm

    TLSatıldı
  • Hakan Özdil-Tuval Üzeri Akrilik Boya "Tavşan"
50x50 cm

Hakan Özdil
Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümünde (2006-2012) Kerim Kılıçarslan, Zafer Mintaş, Rüçhan Şahinoğlu, Elif Taktak, Mürteza Fidan, Hakan Onur atölyelerinde eğitimini tamamladı. İstanbul’da kendi sanat atölyesinde çalışmalarını sürdürmektedir.

    Lot No: 72

    Lot: 72

    Hakan Özdil-Tuval Üzeri Akrilik Boya "Tavşan" 50x50 cm Hakan Özdil Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümünde (2006-2012) Kerim Kılıçarslan, Zafer Mintaş, Rüçhan Şahinoğlu, Elif Taktak, Mürteza Fidan, Hakan Onur atölyelerinde eğitimini tamamladı. İstanbul’da kendi sanat atölyesinde çalışmalarını sürdürmektedir.

    TLSatıldı
  • Hakan Özdil-Tuval Üzeri Akrilik Boya "Penguen"
50x50 cm

Hakan Özdil
Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümünde (2006-2012) Kerim Kılıçarslan, Zafer Mintaş, Rüçhan Şahinoğlu, Elif Taktak, Mürteza Fidan, Hakan Onur atölyelerinde eğitimini tamamladı. İstanbul’da kendi sanat atölyesinde çalışmalarını sürdürmektedir.

    Lot No: 73

    Lot: 73

    Hakan Özdil-Tuval Üzeri Akrilik Boya "Penguen" 50x50 cm Hakan Özdil Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümünde (2006-2012) Kerim Kılıçarslan, Zafer Mintaş, Rüçhan Şahinoğlu, Elif Taktak, Mürteza Fidan, Hakan Onur atölyelerinde eğitimini tamamladı. İstanbul’da kendi sanat atölyesinde çalışmalarını sürdürmektedir.

    TLSatıldı
  • Fikret Öztürk-Tuval Üzeri Yağlı Boya
80x100 cm

Fikret Öztürk
1961 Eskişehir doğumlu olan sanatçı, 1988 yılında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nden mezun olmuştur. 1989 yılından bu yana birçok kişisel sergi açmış ve karma sergilere katılmıştır. Eserleri kavramsal figüratif kompozisyonlardan oluşmaktadır.

    Lot No: 74

    Lot: 74

    Fikret Öztürk-Tuval Üzeri Yağlı Boya 80x100 cm Fikret Öztürk 1961 Eskişehir doğumlu olan sanatçı, 1988 yılında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nden mezun olmuştur. 1989 yılından bu yana birçok kişisel sergi açmış ve karma sergilere katılmıştır. Eserleri kavramsal figüratif kompozisyonlardan oluşmaktadır.

    TLSatıldı
  • M. Khachatryan-Tuval Üzeri Yağlı Boya "İstanbul Kolaj" 
85x120 cm

    Lot No: 75

    Lot: 75

    M. Khachatryan-Tuval Üzeri Yağlı Boya "İstanbul Kolaj" 85x120 cm

    TLSatıldı
  • Hüseyin Bozoğlan-Tuval Üzeri Yağlı Boya
50x60 cm

Hüseyin Bozoğlan
1974 yılında Hatay’da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini doğum büyüdüğü yerde tamamladı. 2003 yılında Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim bölümünden mezun oldu. Günümüzde Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nde Sanat ve Tasarım öğretim üyesidir. Eserlerinin birçoğunda çocukluğuna ait bazı anıara yer vermiştir. Boyalarını tamamen doğal yollarla elde edip o şekilde güzel eserler ortaya çıkarmaya çalışıyor. Bu kök boyalarını kına ve ceviz kabuğu ile elde eden Hüseyin Bozoğlan, özellikle çok hoş bir görünüme sahip olan kahverengi ve yeşil tonları ile ön plana çıkıyor. Genellikle peyzaj eserleri ile bilinen Hüseyin Bozoğlan’ın farklı tarzda resmettiği eserleri de bulunmaktadır.

    Lot No: 76

    Lot: 76

    Hüseyin Bozoğlan-Tuval Üzeri Yağlı Boya 50x60 cm Hüseyin Bozoğlan 1974 yılında Hatay’da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini doğum büyüdüğü yerde tamamladı. 2003 yılında Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim bölümünden mezun oldu. Günümüzde Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nde Sanat ve Tasarım öğretim üyesidir. Eserlerinin birçoğunda çocukluğuna ait bazı anıara yer vermiştir. Boyalarını tamamen doğal yollarla elde edip o şekilde güzel eserler ortaya çıkarmaya çalışıyor. Bu kök boyalarını kına ve ceviz kabuğu ile elde eden Hüseyin Bozoğlan, özellikle çok hoş bir görünüme sahip olan kahverengi ve yeşil tonları ile ön plana çıkıyor. Genellikle peyzaj eserleri ile bilinen Hüseyin Bozoğlan’ın farklı tarzda resmettiği eserleri de bulunmaktadır.

    TLSatıldı
  • Yusuf Kemal Çankaya-Kağıt Üzeri Sulu Boya
30x40 cm

Yusuf Kemal Çankaya
1955 yılında Antalya'da doğmuştur. İlkokul yıllarından sonra Ankara'ya yerleşen Çankaya, 1982 yılında tekrar doğduğu şehir olan Antalya'ya dönmüş ve resim sanatıyla daha yoğun olarak ilgilenmeye başlamıştır. Desen ve sulu boya çalışmalarıyla resim sanatındaki yolculuğuna başlayan sanatçı, Antalya Kaleiçi'nin nostaljik dokusu ve bölgeye has cumbalı evlerini barındıran dar sokaklarını resimlerinde konu olarak işlemiştir. Ayrıca, mimari dışında yok olmaya yüz tutmuş meslekleri ve zanaatkarları da sulu boya tekniği ile çalışmıştır.

    Lot No: 77

    Lot: 77

    Yusuf Kemal Çankaya-Kağıt Üzeri Sulu Boya 30x40 cm Yusuf Kemal Çankaya 1955 yılında Antalya'da doğmuştur. İlkokul yıllarından sonra Ankara'ya yerleşen Çankaya, 1982 yılında tekrar doğduğu şehir olan Antalya'ya dönmüş ve resim sanatıyla daha yoğun olarak ilgilenmeye başlamıştır. Desen ve sulu boya çalışmalarıyla resim sanatındaki yolculuğuna başlayan sanatçı, Antalya Kaleiçi'nin nostaljik dokusu ve bölgeye has cumbalı evlerini barındıran dar sokaklarını resimlerinde konu olarak işlemiştir. Ayrıca, mimari dışında yok olmaya yüz tutmuş meslekleri ve zanaatkarları da sulu boya tekniği ile çalışmıştır.

    TLSatıldı
  • Murat Ilgın-Tuval Üzeri Yağlı Boya "Vosvos"
35x50 cm 

Murat Ilgın
12.03.1976 tarihinde İstanbul'da doğan sanatçı, Eskişehir Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nden 1998 yılında, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nden de (Taş Baskı Atölyesi ;litografi bölümü, yüksek lisans) 2006 yılında mezun oldu.

    Lot No: 78

    Lot: 78

    Murat Ilgın-Tuval Üzeri Yağlı Boya "Vosvos" 35x50 cm Murat Ilgın 12.03.1976 tarihinde İstanbul'da doğan sanatçı, Eskişehir Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nden 1998 yılında, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nden de (Taş Baskı Atölyesi ;litografi bölümü, yüksek lisans) 2006 yılında mezun oldu.

    TLSatıldı
  • Zuzu (Zuhal Neccar)-Tuval Üzeri Akrilik Boya "Anne, Kız Çocuğu"
30x40 cm 

Zuzu (Zuhal Neccar)
1993 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'ne girdi ve öğrenimine Prof. Devrim Erbil ve Prof. Kemal İskender atölyelerinde devam etti. 1997 yılında Prof. Neş’e Erdok'un atölyesinden mezun oldu. Katıldığı resim yarışmalarında eserleri sergilenmeye değer bulundu.
21 yıl boyunca devlet okullarında (MEB) resim öğretmenliği yaptı. Öğretmenlik görevini sürdürürken bir yandan resim yapmaya devam etti ve 13 kişisel sergi açtı. Emekli olduktan sonra da iki kişisel sergi daha açtı ve fuarlara katılmaya devam etti. Toplamda 15 kişisel sergiye sahip olan sanatçı, birçok karma resim sergisine katıldı. Eserleri kamu ve özel koleksiyonlarda yer almaktadır.
Çalışmalarını İstanbul'daki atölyesinde sürdürmektedir.

    Lot No: 79

    Lot: 79

    Zuzu (Zuhal Neccar)-Tuval Üzeri Akrilik Boya "Anne, Kız Çocuğu" 30x40 cm Zuzu (Zuhal Neccar) 1993 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'ne girdi ve öğrenimine Prof. Devrim Erbil ve Prof. Kemal İskender atölyelerinde devam etti. 1997 yılında Prof. Neş’e Erdok'un atölyesinden mezun oldu. Katıldığı resim yarışmalarında eserleri sergilenmeye değer bulundu. 21 yıl boyunca devlet okullarında (MEB) resim öğretmenliği yaptı. Öğretmenlik görevini sürdürürken bir yandan resim yapmaya devam etti ve 13 kişisel sergi açtı. Emekli olduktan sonra da iki kişisel sergi daha açtı ve fuarlara katılmaya devam etti. Toplamda 15 kişisel sergiye sahip olan sanatçı, birçok karma resim sergisine katıldı. Eserleri kamu ve özel koleksiyonlarda yer almaktadır. Çalışmalarını İstanbul'daki atölyesinde sürdürmektedir.

    TLSatıldı
  • Zuzu (Zuhal Neccar)-Tuval Üzeri Akrilik Boya "İncili Küpeli Kız"
30x40 cm

Zuzu (Zuhal Neccar)
1993 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'ne girdi ve öğrenimine Prof. Devrim Erbil ve Prof. Kemal İskender atölyelerinde devam etti. 1997 yılında Prof. Neş’e Erdok'un atölyesinden mezun oldu. Katıldığı resim yarışmalarında eserleri sergilenmeye değer bulundu.
21 yıl boyunca devlet okullarında (MEB) resim öğretmenliği yaptı. Öğretmenlik görevini sürdürürken bir yandan resim yapmaya devam etti ve 13 kişisel sergi açtı. Emekli olduktan sonra da iki kişisel sergi daha açtı ve fuarlara katılmaya devam etti. Toplamda 15 kişisel sergiye sahip olan sanatçı, birçok karma resim sergisine katıldı. Eserleri kamu ve özel koleksiyonlarda yer almaktadır.
Çalışmalarını İstanbul'daki atölyesinde sürdürmektedir.

    Lot No: 80

    Lot: 80

    Zuzu (Zuhal Neccar)-Tuval Üzeri Akrilik Boya "İncili Küpeli Kız" 30x40 cm Zuzu (Zuhal Neccar) 1993 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'ne girdi ve öğrenimine Prof. Devrim Erbil ve Prof. Kemal İskender atölyelerinde devam etti. 1997 yılında Prof. Neş’e Erdok'un atölyesinden mezun oldu. Katıldığı resim yarışmalarında eserleri sergilenmeye değer bulundu. 21 yıl boyunca devlet okullarında (MEB) resim öğretmenliği yaptı. Öğretmenlik görevini sürdürürken bir yandan resim yapmaya devam etti ve 13 kişisel sergi açtı. Emekli olduktan sonra da iki kişisel sergi daha açtı ve fuarlara katılmaya devam etti. Toplamda 15 kişisel sergiye sahip olan sanatçı, birçok karma resim sergisine katıldı. Eserleri kamu ve özel koleksiyonlarda yer almaktadır. Çalışmalarını İstanbul'daki atölyesinde sürdürmektedir.

    TLSatıldı
  • Yusuf Kemal Çankaya-Kağıt Üzeri Sulu Boya "Köşk"
20x30 cm


Yusuf Kemal Çankaya
1955 yılında Antalya'da doğmuştur. İlkokul yıllarından sonra Ankara'ya yerleşen Çankaya, 1982 yılında tekrar doğduğu şehir olan Antalya'ya dönmüş ve resim sanatıyla daha yoğun olarak ilgilenmeye başlamıştır. Desen ve sulu boya çalışmalarıyla resim sanatındaki yolculuğuna başlayan sanatçı, Antalya Kaleiçi'nin nostaljik dokusu ve bölgeye has cumbalı evlerini barındıran dar sokaklarını resimlerinde konu olarak işlemiştir. Ayrıca, mimari dışında yok olmaya yüz tutmuş meslekleri ve zanaatkarları da sulu boya tekniği ile çalışmıştır.

    Lot No: 81

    Lot: 81

    Yusuf Kemal Çankaya-Kağıt Üzeri Sulu Boya "Köşk" 20x30 cm Yusuf Kemal Çankaya 1955 yılında Antalya'da doğmuştur. İlkokul yıllarından sonra Ankara'ya yerleşen Çankaya, 1982 yılında tekrar doğduğu şehir olan Antalya'ya dönmüş ve resim sanatıyla daha yoğun olarak ilgilenmeye başlamıştır. Desen ve sulu boya çalışmalarıyla resim sanatındaki yolculuğuna başlayan sanatçı, Antalya Kaleiçi'nin nostaljik dokusu ve bölgeye has cumbalı evlerini barındıran dar sokaklarını resimlerinde konu olarak işlemiştir. Ayrıca, mimari dışında yok olmaya yüz tutmuş meslekleri ve zanaatkarları da sulu boya tekniği ile çalışmıştır.

    TLSatıldı
  • Mehmet-Kağıkt Üzeri Yağlı Boya 
27x39 cm

    Lot No: 82

    Lot: 82

    Mehmet-Kağıkt Üzeri Yağlı Boya 27x39 cm

    TLSatıldı
  • İsmail Menekşe-Kağıt Üzeri Sulu Boya 
20x30 cm

İsmail Menekşe
1943 Emet doğumludur ve Kütahya Lisesi’nden sonra İstanbul Üniversitesi Jeoloji bölümünü bitirdi. Çocukluğundan beri ilgi duyduğu resim konusunu ihmal etmeden bir çok yabancı ülkede incelemeler yaptı. Özel dersler aldı. Sulu boyanın saydamlığı, şiirselliği bu uğraşında etken oldu. İnsanın çevresinde oluşan her türlü konu resimlerinde yer almaktadır. Çeşitli karma sergilere katıldı. Bir çok yerli ve yabancı koleksiyonda resimleri bulunmaktadır.

    Lot No: 83

    Lot: 83

    İsmail Menekşe-Kağıt Üzeri Sulu Boya 20x30 cm İsmail Menekşe 1943 Emet doğumludur ve Kütahya Lisesi’nden sonra İstanbul Üniversitesi Jeoloji bölümünü bitirdi. Çocukluğundan beri ilgi duyduğu resim konusunu ihmal etmeden bir çok yabancı ülkede incelemeler yaptı. Özel dersler aldı. Sulu boyanın saydamlığı, şiirselliği bu uğraşında etken oldu. İnsanın çevresinde oluşan her türlü konu resimlerinde yer almaktadır. Çeşitli karma sergilere katıldı. Bir çok yerli ve yabancı koleksiyonda resimleri bulunmaktadır.

    TLSatıldı
  • Atalay Köseoğlu-Tuval Üzeri Yağlı Boya "Balık"
50x40 cm

Atalay Köseoğlu
Ressam Atalay Köseoğlu yada Atalay Köse (K.ATALAY). 1968 (sanatçı) Yugoslav göçmeni olup, İstanbul’da doğdu. Çocukluğu güvercinlerle iç içe geçmiştir. 7 yaşlarından itibaren ilgi alanını oluşturan kuşlar bitkiler gibi tüm doğal unsur ve temalara karşı yakınlığı, sevgisi kendisini resim yapmaya teşvik etmiştir. 9 sene karakalem çalışmalarının ardından 80’li yıllarda Ergüderler Resim Atölyesi’nde Ressam Ferdi Ergüder, Namiq İsmayilzade, Mikayil Abdullayev gibi Bakü’lü ressamların öğretileri ile çalışmalarındaki gelişmeye hız vermiştir.
Bir dönem yerel bir dergide sanat ve basın danışmanlığı da yapmıştır. İlk sergisi karakalem resimlerinden oluşmakta olup Ortaköy’de, yurdun farklı illerinde fuar ve salonlarında 57 adet karma kişisel sergi açmıştır. Hollanda’nın sanat danışmanının daveti üzere Utrecht’e gitti. Orada çalışmalarda bulundu. İç mekan duvar resim çalışmaları, portreler yaptı. Orada iki kısa süreli sergi gerçekleştirdi. Sanatçının serbest, gerçekçilik, soyut ve modern temalı resimleri de olup müzayede evlerinde satışa sunulmuştur. Atalay Köseoğlu’nun eserlerini, tanınmış kişi, kuruluşlar ve koleksiyonerler gelecek vaad eder nitelikte görüp koleksiyonuna katmış ve referans yazıları vermiştir. Kitap resimleme dalında 13 başarı plaketi verilmiştir. Bir çok tv-radyo canlı yayında konuk olmuş, canlı çalışmaları olmuştur. Ayrıca fotoğraf sanatçısı kimliği resimlerine renk ve fark katmıştır. Şiirleri antoloji ve yıllıklara alınmış aylık edebiyat dergilerinde yayımlanmıştır.

    Lot No: 84

    Lot: 84

    Atalay Köseoğlu-Tuval Üzeri Yağlı Boya "Balık" 50x40 cm Atalay Köseoğlu Ressam Atalay Köseoğlu yada Atalay Köse (K.ATALAY). 1968 (sanatçı) Yugoslav göçmeni olup, İstanbul’da doğdu. Çocukluğu güvercinlerle iç içe geçmiştir. 7 yaşlarından itibaren ilgi alanını oluşturan kuşlar bitkiler gibi tüm doğal unsur ve temalara karşı yakınlığı, sevgisi kendisini resim yapmaya teşvik etmiştir. 9 sene karakalem çalışmalarının ardından 80’li yıllarda Ergüderler Resim Atölyesi’nde Ressam Ferdi Ergüder, Namiq İsmayilzade, Mikayil Abdullayev gibi Bakü’lü ressamların öğretileri ile çalışmalarındaki gelişmeye hız vermiştir. Bir dönem yerel bir dergide sanat ve basın danışmanlığı da yapmıştır. İlk sergisi karakalem resimlerinden oluşmakta olup Ortaköy’de, yurdun farklı illerinde fuar ve salonlarında 57 adet karma kişisel sergi açmıştır. Hollanda’nın sanat danışmanının daveti üzere Utrecht’e gitti. Orada çalışmalarda bulundu. İç mekan duvar resim çalışmaları, portreler yaptı. Orada iki kısa süreli sergi gerçekleştirdi. Sanatçının serbest, gerçekçilik, soyut ve modern temalı resimleri de olup müzayede evlerinde satışa sunulmuştur. Atalay Köseoğlu’nun eserlerini, tanınmış kişi, kuruluşlar ve koleksiyonerler gelecek vaad eder nitelikte görüp koleksiyonuna katmış ve referans yazıları vermiştir. Kitap resimleme dalında 13 başarı plaketi verilmiştir. Bir çok tv-radyo canlı yayında konuk olmuş, canlı çalışmaları olmuştur. Ayrıca fotoğraf sanatçısı kimliği resimlerine renk ve fark katmıştır. Şiirleri antoloji ve yıllıklara alınmış aylık edebiyat dergilerinde yayımlanmıştır.

    TLSatıldı
  • Meltem Katırancı-Tuval Üzeri Yağlı Boya "Keçi"
40x40 cm

    Lot No: 85

    Lot: 85

    Meltem Katırancı-Tuval Üzeri Yağlı Boya "Keçi" 40x40 cm

    TLSatıldı
  • Javad Ghaffari-Tuval Üzeri Yağlı Boya "Balerin"
60x90 cm

Javad Ghaffari
Pandemiden önce Türkiye’ye yerleşen İranlı ressam Javad Ghaffari, kullandığı sıra dışı “şorre” tekniği ile dikkat çekiyor. İran’da yaşadığı ekonomik sıkıntılardan dolayı birkaç resmini alıp İstanbul’a giden Ghaffari, bir arkadaşının tavsiyesi üzerine Van’a gelmiş. Van’daki misafirperverlikten etkilenen Ghaffari, kente yerleştikten sonra sanatsal üretimlerini arttırmış. ‘Şorre tekniğini kullanıyorum’ Türkiye’ye yerleşmeden önce İran Tebriz’deki Sanat Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak çalışan Ghaffari, resimde kullandığı, şırınga tekniği olarak da bilinen ‘şorre’ tekniğinde ustalığıyla bilinen önde gelen ressamlar arasında. Ghaffari, geçtiğimiz yılın Temmuz ayında şırınga tekniğiyle yaptığı resimleri, Van’da bir sanat galerisinde sergiledi. “Anneler” temalı sergisinden sonra Van’ın tarihi mekânlarını çizdiği resimlerini sergilemek isteyen Ghaffari, yetkili kurumlardan yeterli ilgiyi göremediğini söyledi. Farsça ‘şorre’ Türkçe şırınga olarak bilinen teknikle resim yapan çok fazla ressam bulunmuyor. Bu tekniği esasen kendisinin geliştirdiğine dikkat çeken Ghaffari, şorre tekniğinin farkını şöyle anlattı: “Bu teknikte boyayı tuvale fırçayla aktarmıyorum. Boyayı direkt şırıngayla tuvalin üzerine sıkıyorum, bu yüzden renkler daha canlı ve renklerin içerisinde ışık varmış gibi görünüyor.”

    Lot No: 86

    Lot: 86

    Javad Ghaffari-Tuval Üzeri Yağlı Boya "Balerin" 60x90 cm Javad Ghaffari Pandemiden önce Türkiye’ye yerleşen İranlı ressam Javad Ghaffari, kullandığı sıra dışı “şorre” tekniği ile dikkat çekiyor. İran’da yaşadığı ekonomik sıkıntılardan dolayı birkaç resmini alıp İstanbul’a giden Ghaffari, bir arkadaşının tavsiyesi üzerine Van’a gelmiş. Van’daki misafirperverlikten etkilenen Ghaffari, kente yerleştikten sonra sanatsal üretimlerini arttırmış. ‘Şorre tekniğini kullanıyorum’ Türkiye’ye yerleşmeden önce İran Tebriz’deki Sanat Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak çalışan Ghaffari, resimde kullandığı, şırınga tekniği olarak da bilinen ‘şorre’ tekniğinde ustalığıyla bilinen önde gelen ressamlar arasında. Ghaffari, geçtiğimiz yılın Temmuz ayında şırınga tekniğiyle yaptığı resimleri, Van’da bir sanat galerisinde sergiledi. “Anneler” temalı sergisinden sonra Van’ın tarihi mekânlarını çizdiği resimlerini sergilemek isteyen Ghaffari, yetkili kurumlardan yeterli ilgiyi göremediğini söyledi. Farsça ‘şorre’ Türkçe şırınga olarak bilinen teknikle resim yapan çok fazla ressam bulunmuyor. Bu tekniği esasen kendisinin geliştirdiğine dikkat çeken Ghaffari, şorre tekniğinin farkını şöyle anlattı: “Bu teknikte boyayı tuvale fırçayla aktarmıyorum. Boyayı direkt şırıngayla tuvalin üzerine sıkıyorum, bu yüzden renkler daha canlı ve renklerin içerisinde ışık varmış gibi görünüyor.”

    TLSatıldı
  • Rukiye Epli-Tuval Üzeri Yağlı Boya 
20x20 cm

Rukiye Epli
2001 yılında Gazi Üniversitesi, Gazi Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü, Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalından "Başarı Ödülü" alarak mezun oldu. 2006 yılına Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Resim Ana Sanat Dalında yüksek lisansını tamamladı. Halen Görsel Sanatlar öğretmeni olarak Ankara'da görev yapmaktadır. Sanatçı dört kişisel sergi açmış ve pek çok karma sergiye katılmıştır. "Kırmızı İnisiyatif" üyesidir.

    Lot No: 87

    Lot: 87

    Rukiye Epli-Tuval Üzeri Yağlı Boya 20x20 cm Rukiye Epli 2001 yılında Gazi Üniversitesi, Gazi Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü, Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalından "Başarı Ödülü" alarak mezun oldu. 2006 yılına Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Resim Ana Sanat Dalında yüksek lisansını tamamladı. Halen Görsel Sanatlar öğretmeni olarak Ankara'da görev yapmaktadır. Sanatçı dört kişisel sergi açmış ve pek çok karma sergiye katılmıştır. "Kırmızı İnisiyatif" üyesidir.

    TLSatıldı
  • Şenay Arduç-Tuval Üzeri Akrilik Boya "Çocuk Parkı"
25x30 cm 

Şenay Arduç
1997 yılında İstanbul Üsküdar'da doğmuştur. Lisans eğitimini Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon alanında tamamlamıştır. Sanat eğitimi almak için 2007-2012 yılları arasında IMOGA İstanbul Grafik Sanatlar Müzesi'nde özgün baskı eğitimi almış, ardından 2012-2014 yılları arasında Don Kişot Sanat'ta kara kalem eğitimi almıştır.

Sanatçı, eserlerinde pozitif düşünceleri yaymayı amaçlamıştır. Resimlerinde resim ve sevginin ortak yanı olan iyileştiriciliği temel tema olarak işlemiştir.

    Lot No: 88

    Lot: 88

    Şenay Arduç-Tuval Üzeri Akrilik Boya "Çocuk Parkı" 25x30 cm Şenay Arduç 1997 yılında İstanbul Üsküdar'da doğmuştur. Lisans eğitimini Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon alanında tamamlamıştır. Sanat eğitimi almak için 2007-2012 yılları arasında IMOGA İstanbul Grafik Sanatlar Müzesi'nde özgün baskı eğitimi almış, ardından 2012-2014 yılları arasında Don Kişot Sanat'ta kara kalem eğitimi almıştır. Sanatçı, eserlerinde pozitif düşünceleri yaymayı amaçlamıştır. Resimlerinde resim ve sevginin ortak yanı olan iyileştiriciliği temel tema olarak işlemiştir.

    TLSatıldı
  • Oktay Bozkurt-Kağıt Üzeri Sulu Boya "İstanbul"
16x20 cm

    Lot No: 89

    Lot: 89

    Oktay Bozkurt-Kağıt Üzeri Sulu Boya "İstanbul" 16x20 cm

    TLSatıldı
  • Oktay Bozkurt-Kağıt Üzeri Sulu Boya "Anne ve Çocuk" 
20x20 cm

    Lot No: 90

    Lot: 90

    Oktay Bozkurt-Kağıt Üzeri Sulu Boya "Anne ve Çocuk" 20x20 cm

    TLSatıldı
  • Ömer Baydemir-Tuval Üzeri Yağlı Boya 
60x60 cm 

Ömer Baydemir
1998 yılında Kayseri/Kocasinan'da doğdu. İlkokulu ve ortaokulu Iğdır Mehmet Akif Ersoy okulunda okudu. 2014 yılında Iğdır Güzel Sanatlar Lisesine başladı ve 2018 yılında mezun oldu. 2018 yılında Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim bölümüne başladı. Bir yıl sonra Bartın Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim İş Eğitimi Ana Bilim Dalına geçiş yaptı. 2023 yılında Bartın Üniversitesinden Mezun oldu.

    Lot No: 91

    Lot: 91

    Ömer Baydemir-Tuval Üzeri Yağlı Boya 60x60 cm Ömer Baydemir 1998 yılında Kayseri/Kocasinan'da doğdu. İlkokulu ve ortaokulu Iğdır Mehmet Akif Ersoy okulunda okudu. 2014 yılında Iğdır Güzel Sanatlar Lisesine başladı ve 2018 yılında mezun oldu. 2018 yılında Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim bölümüne başladı. Bir yıl sonra Bartın Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim İş Eğitimi Ana Bilim Dalına geçiş yaptı. 2023 yılında Bartın Üniversitesinden Mezun oldu.

    TLSatıldı
  • Akbar Maleki-Tuval Üzeri Yağlı Boya "Gelincikler"
28x39 cm

    Lot No: 92

    Lot: 92

    Akbar Maleki-Tuval Üzeri Yağlı Boya "Gelincikler" 28x39 cm

    TLSatıldı
  • Akbar Maleki-Tuval Üzeri Yağlı Boya "Vazoda Kırmızı Çiçekler"
40x29 cm

    Lot No: 93

    Lot: 93

    Akbar Maleki-Tuval Üzeri Yağlı Boya "Vazoda Kırmızı Çiçekler" 40x29 cm

    TLSatıldı
  • Akbar Maleki-Tuval Üzeri Yağlı Boya "Kız Kulesi"
29x39 cm

    Lot No: 94

    Lot: 94

    Akbar Maleki-Tuval Üzeri Yağlı Boya "Kız Kulesi" 29x39 cm

    TLSatıldı
  • Yavuz Saraçoğlu-Kağıt Üzeri Sulu Boya "Büyükada"
21x27 cm 

Yavuz Saraçoğlu
1960 yılında Sivas'ta doğmuştur. Sanat eğitimine Maltepe'deki Kasım Koçak Atölyesi'nde özgün baskı tekniğini öğrenerek başlamıştır. İlk kişisel resim sergisini 1992 yılında Maltepe Sanat Galerisi'nde açan sanatçı, 16 kişisel sergi düzenlemenin yanı sıra birçok karma sergiye de katılmıştır. Ayrıca, 2007-2012 yılları arasında İstanbul Grafik Sanatlar Müzesi (İMOGA)'nde gravür alanında çalışmalarını sürdürmüştür. Saraçoğlu, şu anda Kadıköy Don Kişot Sanat Atölyesi'nde çalışmalarına devam etmektedir.

    Lot No: 95

    Lot: 95

    Yavuz Saraçoğlu-Kağıt Üzeri Sulu Boya "Büyükada" 21x27 cm Yavuz Saraçoğlu 1960 yılında Sivas'ta doğmuştur. Sanat eğitimine Maltepe'deki Kasım Koçak Atölyesi'nde özgün baskı tekniğini öğrenerek başlamıştır. İlk kişisel resim sergisini 1992 yılında Maltepe Sanat Galerisi'nde açan sanatçı, 16 kişisel sergi düzenlemenin yanı sıra birçok karma sergiye de katılmıştır. Ayrıca, 2007-2012 yılları arasında İstanbul Grafik Sanatlar Müzesi (İMOGA)'nde gravür alanında çalışmalarını sürdürmüştür. Saraçoğlu, şu anda Kadıköy Don Kişot Sanat Atölyesi'nde çalışmalarına devam etmektedir.

    TLSatıldı
  • Javad Ghaffari-Duralit Üzeri Akrilikı Boya "Galata Kulesi"
Çap: 60 cm 

Javad Ghaffari
Pandemiden önce Türkiye’ye yerleşen İranlı ressam Javad Ghaffari, kullandığı sıra dışı “şorre” tekniği ile dikkat çekiyor. İran’da yaşadığı ekonomik sıkıntılardan dolayı birkaç resmini alıp İstanbul’a giden Ghaffari, bir arkadaşının tavsiyesi üzerine Van’a gelmiş. Van’daki misafirperverlikten etkilenen Ghaffari, kente yerleştikten sonra sanatsal üretimlerini arttırmış. ‘Şorre tekniğini kullanıyorum’ Türkiye’ye yerleşmeden önce İran Tebriz’deki Sanat Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak çalışan Ghaffari, resimde kullandığı, şırınga tekniği olarak da bilinen ‘şorre’ tekniğinde ustalığıyla bilinen önde gelen ressamlar arasında. Ghaffari, geçtiğimiz yılın Temmuz ayında şırınga tekniğiyle yaptığı resimleri, Van’da bir sanat galerisinde sergiledi. “Anneler” temalı sergisinden sonra Van’ın tarihi mekânlarını çizdiği resimlerini sergilemek isteyen Ghaffari, yetkili kurumlardan yeterli ilgiyi göremediğini söyledi. Farsça ‘şorre’ Türkçe şırınga olarak bilinen teknikle resim yapan çok fazla ressam bulunmuyor. Bu tekniği esasen kendisinin geliştirdiğine dikkat çeken Ghaffari, şorre tekniğinin farkını şöyle anlattı: “Bu teknikte boyayı tuvale fırçayla aktarmıyorum. Boyayı direkt şırıngayla tuvalin üzerine sıkıyorum, bu yüzden renkler daha canlı ve renklerin içerisinde ışık varmış gibi görünüyor.”

    Lot No: 96

    Lot: 96

    Javad Ghaffari-Duralit Üzeri Akrilikı Boya "Galata Kulesi" Çap: 60 cm Javad Ghaffari Pandemiden önce Türkiye’ye yerleşen İranlı ressam Javad Ghaffari, kullandığı sıra dışı “şorre” tekniği ile dikkat çekiyor. İran’da yaşadığı ekonomik sıkıntılardan dolayı birkaç resmini alıp İstanbul’a giden Ghaffari, bir arkadaşının tavsiyesi üzerine Van’a gelmiş. Van’daki misafirperverlikten etkilenen Ghaffari, kente yerleştikten sonra sanatsal üretimlerini arttırmış. ‘Şorre tekniğini kullanıyorum’ Türkiye’ye yerleşmeden önce İran Tebriz’deki Sanat Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak çalışan Ghaffari, resimde kullandığı, şırınga tekniği olarak da bilinen ‘şorre’ tekniğinde ustalığıyla bilinen önde gelen ressamlar arasında. Ghaffari, geçtiğimiz yılın Temmuz ayında şırınga tekniğiyle yaptığı resimleri, Van’da bir sanat galerisinde sergiledi. “Anneler” temalı sergisinden sonra Van’ın tarihi mekânlarını çizdiği resimlerini sergilemek isteyen Ghaffari, yetkili kurumlardan yeterli ilgiyi göremediğini söyledi. Farsça ‘şorre’ Türkçe şırınga olarak bilinen teknikle resim yapan çok fazla ressam bulunmuyor. Bu tekniği esasen kendisinin geliştirdiğine dikkat çeken Ghaffari, şorre tekniğinin farkını şöyle anlattı: “Bu teknikte boyayı tuvale fırçayla aktarmıyorum. Boyayı direkt şırıngayla tuvalin üzerine sıkıyorum, bu yüzden renkler daha canlı ve renklerin içerisinde ışık varmış gibi görünüyor.”

    TLSatıldı
  • Necati Seydi Ferahoğlu-Duralit Üzeri Yağlı Boya
Çap: 16 cm

    Lot No: 97

    Lot: 97

    Necati Seydi Ferahoğlu-Duralit Üzeri Yağlı Boya Çap: 16 cm

    TLSatıldı
  • Çoban Ressam (Süleyman Şahin)-Kağıt Üzerine Çini Mürekkebi "Donkişot Serisi"
10x9 cm

Süleyman Şahin
Sanatçı 14 Nisan 1949'da Günyüzü, Sivrihisar, Eskişehir'de doğdu. "Çoban Ressam" olarak tanınan ressam Süleyman Şahin ailevi nedenlerden ilkokul 4'üncü sınıfa kadar eğitim görüp yarıda bırakmıştır. Çocuk yaşlardan itibaren çalışmaya başlayarak Ankara'da geçimini sağlamak için çobanlık yapmaya başlayan Süleyman Şahin'in resime olan ilgisi ve yeteneği fark edilince sanata yönelmiştir. Çizdiği manzara resimlerinde kırsal yaşamı işlemesi ve geçmişte çobanlık yapması nedeniyle sanat çevrelerinde "Çoban Ressam" adıyla tanınmıştır. Sanatçı 1986'da yerleştiği Bursa'da Ressamlar Sokağı'nı kurarak burada yetenekli yeni ressamların yetişmesinde pay sahibi olmuştur. Resimlerinde Van Gogh, Edouard Manet, Claude Monet ve Sisley gibi büyük ressamları örnek almıştır. Çoban Ressam Süleyman Şahin'in çoğu yurt dışında olmak üzere özel kolleksiyonlarda müzelerde bulunan çizdiği doğa ve kırsal yaşamı anlatan 10 binin üzerinde portre çalışması vardır. Sanatçı evli olup yaşamını Bursa ve Ankara'da sürdürmektedir.

    Lot No: 98

    Lot: 98

    Çoban Ressam (Süleyman Şahin)-Kağıt Üzerine Çini Mürekkebi "Donkişot Serisi" 10x9 cm Süleyman Şahin Sanatçı 14 Nisan 1949'da Günyüzü, Sivrihisar, Eskişehir'de doğdu. "Çoban Ressam" olarak tanınan ressam Süleyman Şahin ailevi nedenlerden ilkokul 4'üncü sınıfa kadar eğitim görüp yarıda bırakmıştır. Çocuk yaşlardan itibaren çalışmaya başlayarak Ankara'da geçimini sağlamak için çobanlık yapmaya başlayan Süleyman Şahin'in resime olan ilgisi ve yeteneği fark edilince sanata yönelmiştir. Çizdiği manzara resimlerinde kırsal yaşamı işlemesi ve geçmişte çobanlık yapması nedeniyle sanat çevrelerinde "Çoban Ressam" adıyla tanınmıştır. Sanatçı 1986'da yerleştiği Bursa'da Ressamlar Sokağı'nı kurarak burada yetenekli yeni ressamların yetişmesinde pay sahibi olmuştur. Resimlerinde Van Gogh, Edouard Manet, Claude Monet ve Sisley gibi büyük ressamları örnek almıştır. Çoban Ressam Süleyman Şahin'in çoğu yurt dışında olmak üzere özel kolleksiyonlarda müzelerde bulunan çizdiği doğa ve kırsal yaşamı anlatan 10 binin üzerinde portre çalışması vardır. Sanatçı evli olup yaşamını Bursa ve Ankara'da sürdürmektedir.

    TLSatıldı
  • İbrahim Balaban-Kağıt Üzeri Kara Kalem "Demeti Kavrayan Adlı Eser"
25x19 cm

İbrahim Balaban
1921 yılında Bursa'nın Seçköy köyünde doğdu. İlk eğitimini doğduğu köydeki üç sınıflı ilkokulda tamamladıktan sonra çeşitli işlerde çalıştı. Kaçakçılık yaptığı gerekçesiyle 1937 yılında, daha sonra ise bir adam öldürme suçuyla 1942 yılında tutuklandı.

Cezaevinde Nazım Hikmet'le tanıştı ve ondan resim yapmayı öğrendi. 1950 yılında çıkan afla serbest kaldıktan sonra İstanbul Maya Galerisi'nde bir karma sergiye katıldı. 1953 yılında İstanbul'da düzenlediği ilk kişisel sergiyle toplumsal gerçekçi akıma yöneldi.

Bu sergiyi takiben "Birinci Dönem" adını verdiği sergilerini 1959 yılından itibaren Ankara ve İstanbul'da çeşitli aralıklarla gerçekleştirdi.

1961 yılında İstanbul'da Yeni Dal Grubu'na katıldı. Üçüncü ve dördüncü dönem sergilerini büyük şehirlerin yanı sıra Bursa, Denizli, Aydın, Konya, Burdur ve Antalya gibi şehirlere de taşıdı. Bu dönemdeki resimlerini "Dağınık", "Nakışsı", "Ağıraksak" gibi özgün adlar altında topladı.

1979-1980 yıllarında Almanya ve Hollanda'da kişisel sergiler açtı. 1982-1985 yılları arasında çeşitli resim dizileri gerçekleştirdi, bunlardan biri de "Yaşam Kavgası" dizisidir. 1985 sonu ve 1990 yıllarında açtığı sergilerde özellikle Anadolu kadınlarını konu aldı ("Sivaslı Zühre" vb.). Sanat ve toplumsal konulardaki görüşlerini ve düşüncelerini "Balaban" (1962), "İz" (1965), "Şair Baba ve Damdakiler" (1968), "İzdüşümü" (1969) adlı kitaplarında özgün bir anlatımla ifade etti.

    Lot No: 99

    Lot: 99

    İbrahim Balaban-Kağıt Üzeri Kara Kalem "Demeti Kavrayan Adlı Eser" 25x19 cm İbrahim Balaban 1921 yılında Bursa'nın Seçköy köyünde doğdu. İlk eğitimini doğduğu köydeki üç sınıflı ilkokulda tamamladıktan sonra çeşitli işlerde çalıştı. Kaçakçılık yaptığı gerekçesiyle 1937 yılında, daha sonra ise bir adam öldürme suçuyla 1942 yılında tutuklandı. Cezaevinde Nazım Hikmet'le tanıştı ve ondan resim yapmayı öğrendi. 1950 yılında çıkan afla serbest kaldıktan sonra İstanbul Maya Galerisi'nde bir karma sergiye katıldı. 1953 yılında İstanbul'da düzenlediği ilk kişisel sergiyle toplumsal gerçekçi akıma yöneldi. Bu sergiyi takiben "Birinci Dönem" adını verdiği sergilerini 1959 yılından itibaren Ankara ve İstanbul'da çeşitli aralıklarla gerçekleştirdi. 1961 yılında İstanbul'da Yeni Dal Grubu'na katıldı. Üçüncü ve dördüncü dönem sergilerini büyük şehirlerin yanı sıra Bursa, Denizli, Aydın, Konya, Burdur ve Antalya gibi şehirlere de taşıdı. Bu dönemdeki resimlerini "Dağınık", "Nakışsı", "Ağıraksak" gibi özgün adlar altında topladı. 1979-1980 yıllarında Almanya ve Hollanda'da kişisel sergiler açtı. 1982-1985 yılları arasında çeşitli resim dizileri gerçekleştirdi, bunlardan biri de "Yaşam Kavgası" dizisidir. 1985 sonu ve 1990 yıllarında açtığı sergilerde özellikle Anadolu kadınlarını konu aldı ("Sivaslı Zühre" vb.). Sanat ve toplumsal konulardaki görüşlerini ve düşüncelerini "Balaban" (1962), "İz" (1965), "Şair Baba ve Damdakiler" (1968), "İzdüşümü" (1969) adlı kitaplarında özgün bir anlatımla ifade etti.

    TLSatıldı
  • Neriman Güler-Tuval Üzeri Yağlı Boya 
50x35 cm

    Lot No: 100

    Lot: 100

    Neriman Güler-Tuval Üzeri Yağlı Boya 50x35 cm

    TLSatıldı
  • Ömer Baydemir-Tuval Üzeri Yağlı Boya
60x60 cm

Ömer Baydemir
1998 yılında Kayseri/Kocasinan'da doğdu. İlkokulu ve ortaokulu Iğdır Mehmet Akif Ersoy okulunda okudu. 2014 yılında Iğdır Güzel Sanatlar Lisesine başladı ve 2018 yılında mezun oldu.2018 yılında Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim bölümüne başladı. Bir yıl sonra Bartın Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim İş Eğitimi Ana Bilim Dalına geçiş yaptı.2023 yılında Bartın Üniversitesinden Mezun oldu.

    Lot No: 101

    Lot: 101

    Ömer Baydemir-Tuval Üzeri Yağlı Boya 60x60 cm Ömer Baydemir 1998 yılında Kayseri/Kocasinan'da doğdu. İlkokulu ve ortaokulu Iğdır Mehmet Akif Ersoy okulunda okudu. 2014 yılında Iğdır Güzel Sanatlar Lisesine başladı ve 2018 yılında mezun oldu.2018 yılında Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim bölümüne başladı. Bir yıl sonra Bartın Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim İş Eğitimi Ana Bilim Dalına geçiş yaptı.2023 yılında Bartın Üniversitesinden Mezun oldu.

    TLSatıldı
  • Şafak Işılay-Tuval Üzeri Yağlı Boya
60x60 cm

    Lot No: 102

    Lot: 102

    Şafak Işılay-Tuval Üzeri Yağlı Boya 60x60 cm

    TLSatıldı
  • Yavuz Saraçoğlu-Kağıt Üzeri Sulu Boya 
15x47 cm

Yavuz Saraçoğlu
1960 yılında Sivas'ta doğmuştur. Sanat eğitimine Maltepe'deki Kasım Koçak Atölyesi'nde özgün baskı tekniğini öğrenerek başlamıştır. İlk kişisel resim sergisini 1992 yılında Maltepe Sanat Galerisi'nde açan sanatçı, 16 kişisel sergi düzenlemenin yanı sıra birçok karma sergiye de katılmıştır. Ayrıca, 2007-2012 yılları arasında İstanbul Grafik Sanatlar Müzesi (İMOGA)'nde gravür alanında çalışmalarını sürdürmüştür. Saraçoğlu, şu anda Kadıköy Don Kişot Sanat Atölyesi'nde çalışmalarına devam etmektedir.

    Lot No: 103

    Lot: 103

    Yavuz Saraçoğlu-Kağıt Üzeri Sulu Boya 15x47 cm Yavuz Saraçoğlu 1960 yılında Sivas'ta doğmuştur. Sanat eğitimine Maltepe'deki Kasım Koçak Atölyesi'nde özgün baskı tekniğini öğrenerek başlamıştır. İlk kişisel resim sergisini 1992 yılında Maltepe Sanat Galerisi'nde açan sanatçı, 16 kişisel sergi düzenlemenin yanı sıra birçok karma sergiye de katılmıştır. Ayrıca, 2007-2012 yılları arasında İstanbul Grafik Sanatlar Müzesi (İMOGA)'nde gravür alanında çalışmalarını sürdürmüştür. Saraçoğlu, şu anda Kadıköy Don Kişot Sanat Atölyesi'nde çalışmalarına devam etmektedir.

    TLSatıldı
  • Murat Özcan-Kağıt Üzeri Yağlı Boya
50x70 cm

Murat Özcan
1998 yılında Düzce'de doğdu. Eğitim hayatına başladığı süreçten itibaren sanatla iç içe olma tutkusuyla hareket etti.

2012 yılında Düzce 23 Nisan İlköğretim Okulu'ndan mezun oldu ve sanat eğitimine olan ilgisini daha da pekiştirdi. Ardından 2016 yılında Düzce Güzel Sanatlar Lisesi'nden başarıyla mezun oldu, sanat alanındaki yeteneğini geliştirdi.
Sanat eğitimine olan bağlılığını sürdürerek 2020 yılında Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde Resim – İş Öğretmenliği bölümünden mezun oldu. Aynı yıl içerisinde ise Düzce Güzel Sanatlar Enstitüsü'nde Yüksek Lisans programında Resim Bölümü'nde eğitimine devam etme kararı aldı.

Sanatçı, eğitimine paralel olarak pek çok kişisel ve karma resim sergisi ile yarışmalara katılarak ödüller kazandı. En son olarak Uluslararası 4. Bilkent Sanat Festivali'ne katılımcı sanatçı olarak dahil oldu.
Halen sanat yolculuğuna Düzce'deki atölyesinde devam eden sanatçı, yaratıcı çalışmalarına burada devam etmektedir.

    Lot No: 104

    Lot: 104

    Murat Özcan-Kağıt Üzeri Yağlı Boya 50x70 cm Murat Özcan 1998 yılında Düzce'de doğdu. Eğitim hayatına başladığı süreçten itibaren sanatla iç içe olma tutkusuyla hareket etti. 2012 yılında Düzce 23 Nisan İlköğretim Okulu'ndan mezun oldu ve sanat eğitimine olan ilgisini daha da pekiştirdi. Ardından 2016 yılında Düzce Güzel Sanatlar Lisesi'nden başarıyla mezun oldu, sanat alanındaki yeteneğini geliştirdi. Sanat eğitimine olan bağlılığını sürdürerek 2020 yılında Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde Resim – İş Öğretmenliği bölümünden mezun oldu. Aynı yıl içerisinde ise Düzce Güzel Sanatlar Enstitüsü'nde Yüksek Lisans programında Resim Bölümü'nde eğitimine devam etme kararı aldı. Sanatçı, eğitimine paralel olarak pek çok kişisel ve karma resim sergisi ile yarışmalara katılarak ödüller kazandı. En son olarak Uluslararası 4. Bilkent Sanat Festivali'ne katılımcı sanatçı olarak dahil oldu. Halen sanat yolculuğuna Düzce'deki atölyesinde devam eden sanatçı, yaratıcı çalışmalarına burada devam etmektedir.

    TLSatıldı
  • Nazan Özer-Kağıt Üzeri Sulu Boya
20x30 cm

Nazan Özer 
1956 İstanbul doğumlu olup, Bakırköy lisesi mezunu dur. 1009 87 yılında resim çalışmalarına başlamıştır. Anadolu kent mimarisinden etkilenerek yaptığı çalışmalarını kişisel ve karma sergilerde sergilemiştir. Aynı yıllarda kültür Bakanlığının Türk süsleme sanatları ve Çanakkale seramikleri kurslarına katılarak yaptığı sıfır altı ve sıfır üstü özgün Çini çalışmaları The Marmara otelinde ve bir çok karma sergide yer aldı. 2004 yılında sulu boya tekniğini gönül vererek çalışmalarını bu yönde yoğunlaştırdı. Sulu boya çalışmalarına kendi atölyesine devam etmektedir.

    Lot No: 105

    Lot: 105

    Nazan Özer-Kağıt Üzeri Sulu Boya 20x30 cm Nazan Özer 1956 İstanbul doğumlu olup, Bakırköy lisesi mezunu dur. 1009 87 yılında resim çalışmalarına başlamıştır. Anadolu kent mimarisinden etkilenerek yaptığı çalışmalarını kişisel ve karma sergilerde sergilemiştir. Aynı yıllarda kültür Bakanlığının Türk süsleme sanatları ve Çanakkale seramikleri kurslarına katılarak yaptığı sıfır altı ve sıfır üstü özgün Çini çalışmaları The Marmara otelinde ve bir çok karma sergide yer aldı. 2004 yılında sulu boya tekniğini gönül vererek çalışmalarını bu yönde yoğunlaştırdı. Sulu boya çalışmalarına kendi atölyesine devam etmektedir.

    TLSatıldı
  • Havva Nur Eşiyok-Tuval Üzeri Akrilik Boya
50x70 cm

    Lot No: 106

    Lot: 106

    Havva Nur Eşiyok-Tuval Üzeri Akrilik Boya 50x70 cm

    TLSatıldı
  • Neriman Güler-Tuval Üzeri Yağlı Boya
50x35 cm

    Lot No: 107

    Lot: 107

    Neriman Güler-Tuval Üzeri Yağlı Boya 50x35 cm

    TLSatıldı
  • Neriman Şahin-Tuval Üzeri Yağlı Boya
50x60 cm

Neriman Şahin
1969 Ankara dogumludur.Resim hayatına 2009 yılında başladı.Halk Eğitim Merkezlerinde eğitmen olarak çalıştı.2016 yılında kendi atölyesini kurdu.Yurt içi ve yurt dışında birçok kişisel ve karma sergilere katıldı.Çalışmalalarına kendi atölyesinde devam etmektedir.

    Lot No: 108

    Lot: 108

    Neriman Şahin-Tuval Üzeri Yağlı Boya 50x60 cm Neriman Şahin 1969 Ankara dogumludur.Resim hayatına 2009 yılında başladı.Halk Eğitim Merkezlerinde eğitmen olarak çalıştı.2016 yılında kendi atölyesini kurdu.Yurt içi ve yurt dışında birçok kişisel ve karma sergilere katıldı.Çalışmalalarına kendi atölyesinde devam etmektedir.

    TLSatıldı
  • Şafak Işılay-Tuval Üzeri Akrilik Boya
40x60 cm

    Lot No: 109

    Lot: 109

    Şafak Işılay-Tuval Üzeri Akrilik Boya 40x60 cm

    TLSatıldı
  • Timurhan Aytürk-Tuval Üzeri Yağlı Boya
50x70 cm

    Lot No: 110

    Lot: 110

    Timurhan Aytürk-Tuval Üzeri Yağlı Boya 50x70 cm

    TLSatıldı
  • Silva Suna-Tuval Üzeri Yağlı Boya
50x80 cm

    Lot No: 111

    Lot: 111

    Silva Suna-Tuval Üzeri Yağlı Boya 50x80 cm

    TLSatıldı
  • Mehmet Razi Haksever-Tuval Üzeri Yağlı Boya
50x70 cm

    Lot No: 112

    Lot: 112

    Mehmet Razi Haksever-Tuval Üzeri Yağlı Boya 50x70 cm

    TLSatıldı
  • Hasan Kara-Tuval Üzeri Yağlı Boya
50x35 cm

Hasan Kara
1964 te Denizli'nin Tutluca köyünde doğmuştur. Yüksek okul mezunudur. Kamudan emeklidir. Kütahya da yaşamaktadır. Merhum Hüseyin Yüce'den ilham almıştır. Kütahyalı ressamımız doğa sevgisini nahif çalışmaları ile tuvaline yansıtmaktadır. Yurt içi ve yurt dışı karma ve kişisel 40-50 civarında sergi açmıştır. Evli ve 2 çocuk sahibidir.

    Lot No: 113

    Lot: 113

    Hasan Kara-Tuval Üzeri Yağlı Boya 50x35 cm Hasan Kara 1964 te Denizli'nin Tutluca köyünde doğmuştur. Yüksek okul mezunudur. Kamudan emeklidir. Kütahya da yaşamaktadır. Merhum Hüseyin Yüce'den ilham almıştır. Kütahyalı ressamımız doğa sevgisini nahif çalışmaları ile tuvaline yansıtmaktadır. Yurt içi ve yurt dışı karma ve kişisel 40-50 civarında sergi açmıştır. Evli ve 2 çocuk sahibidir.

    TLSatıldı
  • İlcan Orçin-Tuval Üzeri Yağlı Boya
40x50 cm

    Lot No: 114

    Lot: 114

    İlcan Orçin-Tuval Üzeri Yağlı Boya 40x50 cm

    TLSatıldı
  • Kemal Öğütücü-Tuval Üzeri Yağlı Boya
50x35 cm

    Lot No: 115

    Lot: 115

    Kemal Öğütücü-Tuval Üzeri Yağlı Boya 50x35 cm

    TLSatıldı
  • Zuzu (Zuhal Neccar)-Tuval Üzeri Akrilik Boya 
50x50 cm

Zuzu (Zuhal Neccar)
1993 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'ne girdi ve öğrenimine Prof. Devrim Erbil ve Prof. Kemal İskender atölyelerinde devam etti. 1997 yılında Prof. Neş’e Erdok'un atölyesinden mezun oldu. Katıldığı resim yarışmalarında eserleri sergilenmeye değer bulundu.
21 yıl boyunca devlet okullarında (MEB) resim öğretmenliği yaptı. Öğretmenlik görevini sürdürürken bir yandan resim yapmaya devam etti ve 13 kişisel sergi açtı. Emekli olduktan sonra da iki kişisel sergi daha açtı ve fuarlara katılmaya devam etti. Toplamda 15 kişisel sergiye sahip olan sanatçı, birçok karma resim sergisine katıldı. Eserleri kamu ve özel koleksiyonlarda yer almaktadır.
Çalışmalarını İstanbul'daki atölyesinde sürdürmektedir.

    Lot No: 116

    Lot: 116

    Zuzu (Zuhal Neccar)-Tuval Üzeri Akrilik Boya 50x50 cm Zuzu (Zuhal Neccar) 1993 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'ne girdi ve öğrenimine Prof. Devrim Erbil ve Prof. Kemal İskender atölyelerinde devam etti. 1997 yılında Prof. Neş’e Erdok'un atölyesinden mezun oldu. Katıldığı resim yarışmalarında eserleri sergilenmeye değer bulundu. 21 yıl boyunca devlet okullarında (MEB) resim öğretmenliği yaptı. Öğretmenlik görevini sürdürürken bir yandan resim yapmaya devam etti ve 13 kişisel sergi açtı. Emekli olduktan sonra da iki kişisel sergi daha açtı ve fuarlara katılmaya devam etti. Toplamda 15 kişisel sergiye sahip olan sanatçı, birçok karma resim sergisine katıldı. Eserleri kamu ve özel koleksiyonlarda yer almaktadır. Çalışmalarını İstanbul'daki atölyesinde sürdürmektedir.

    TLSatıldı
  • C. Özcivelek-Tuval Üzeri Yağlı Boya 
50x35 cm

    Lot No: 117

    Lot: 117

    C. Özcivelek-Tuval Üzeri Yağlı Boya 50x35 cm

    TLSatıldı
  • İsmail Menekşe-Kağıt Üzeri Sulu Boya 
21x48 cm

İsmail Menekşe
1943 Emet doğumludur ve Kütahya Lisesi’nden sonra İstanbul Üniversitesi Jeoloji bölümünü bitirdi. Çocukluğundan beri ilgi duyduğu resim konusunu ihmal etmeden bir çok yabancı ülkede incelemeler yaptı. Özel dersler aldı. Sulu boyanın saydamlığı, şiirselliği bu uğraşında etken oldu. İnsanın çevresinde oluşan her türlü konu resimlerinde yer almaktadır. Çeşitli karma sergilere katıldı. Bir çok yerli ve yabancı koleksiyonda resimleri bulunmaktadır.

    Lot No: 118

    Lot: 118

    İsmail Menekşe-Kağıt Üzeri Sulu Boya 21x48 cm İsmail Menekşe 1943 Emet doğumludur ve Kütahya Lisesi’nden sonra İstanbul Üniversitesi Jeoloji bölümünü bitirdi. Çocukluğundan beri ilgi duyduğu resim konusunu ihmal etmeden bir çok yabancı ülkede incelemeler yaptı. Özel dersler aldı. Sulu boyanın saydamlığı, şiirselliği bu uğraşında etken oldu. İnsanın çevresinde oluşan her türlü konu resimlerinde yer almaktadır. Çeşitli karma sergilere katıldı. Bir çok yerli ve yabancı koleksiyonda resimleri bulunmaktadır.

    TLSatıldı
  • Gönül Yakut-Kağıt Üzeri Sulu Boya
15x48 cm

Gönül Yakut Yılmazkan
1957’de İstanbulda doğudu. Moda Kız Sanat Okulu’nda eğitimimi yaptı. Küçük yaşlardan beri resime ve sanata olan ilgisini ileriki yıllarda profesyonel olarak devam etmek adına ilk sergisini AKM’de seramik ve resim çalışmaları ile açtı. Daha sonra sulu boya çalışmalarımdan oluşan ikinci sergisini VeniVidi Göz Sağlığı Merkezi’nin sanat galerisinde gerçekleştirdi. Daha sonraki sergilerini ise; Taksim Mali Müşavirler galerisi’nde, Gümüşlük Sanat Galerisi’nde gerçekleşti. Turgutreis Ressamlar Sokağı’nda faaliyetlerini devam etmiştir.

    Lot No: 119

    Lot: 119

    Gönül Yakut-Kağıt Üzeri Sulu Boya 15x48 cm Gönül Yakut Yılmazkan 1957’de İstanbulda doğudu. Moda Kız Sanat Okulu’nda eğitimimi yaptı. Küçük yaşlardan beri resime ve sanata olan ilgisini ileriki yıllarda profesyonel olarak devam etmek adına ilk sergisini AKM’de seramik ve resim çalışmaları ile açtı. Daha sonra sulu boya çalışmalarımdan oluşan ikinci sergisini VeniVidi Göz Sağlığı Merkezi’nin sanat galerisinde gerçekleştirdi. Daha sonraki sergilerini ise; Taksim Mali Müşavirler galerisi’nde, Gümüşlük Sanat Galerisi’nde gerçekleşti. Turgutreis Ressamlar Sokağı’nda faaliyetlerini devam etmiştir.

    TLSatıldı
  • Ümmet Karaca-Kağıt Üzeri Kara Kalem 
29x41 cm

Ümmet Karaca
1956 yılında Gürcistan’da doğdu. Sanatçı 1978 yılında başladığı Tiflis Yüksek Ressamlar Okulundan 1982’de mezun oldu. 1987 yılında Gürcistan’ın Tiflis şehrinde ilk kişisel sergisini açtı. 1993’te ise Türkiye’deki ilk kişisel sergisini İstanbul’daki Varol Sanat Galerisinde düzenledi. Sonrasında da İstanbul ve Ankara’da pek çok karma sergiye katılmaya ve kişisel sergiler açmaya devam etti. Ümmet Karaca genellikle tuval üzeri yağlı boya tekniğiyle yaptığı tablolarında İstanbul temasını işlemektedir. Eserlerinde şehrin sokaklarını, insanlarını, doğasını, sosyal yaşamını klasik bir üslupla resmetmeyi tercih etmektedir. Özellikle Büyükada’dan manzaraları resmetmeyi seven sanatçının eserlerini İzlenimci tarzın içinde de değerlendirebiliriz. Karaca genel olarak şehir manzaralarıyla bilinse de natürmort ve portre de çalışmıştır. Ümmet Karaca halen İstanbul’da yaşamakta ve sanat çalışmalarını sürdürmektedir.

    Lot No: 120

    Lot: 120

    Ümmet Karaca-Kağıt Üzeri Kara Kalem 29x41 cm Ümmet Karaca 1956 yılında Gürcistan’da doğdu. Sanatçı 1978 yılında başladığı Tiflis Yüksek Ressamlar Okulundan 1982’de mezun oldu. 1987 yılında Gürcistan’ın Tiflis şehrinde ilk kişisel sergisini açtı. 1993’te ise Türkiye’deki ilk kişisel sergisini İstanbul’daki Varol Sanat Galerisinde düzenledi. Sonrasında da İstanbul ve Ankara’da pek çok karma sergiye katılmaya ve kişisel sergiler açmaya devam etti. Ümmet Karaca genellikle tuval üzeri yağlı boya tekniğiyle yaptığı tablolarında İstanbul temasını işlemektedir. Eserlerinde şehrin sokaklarını, insanlarını, doğasını, sosyal yaşamını klasik bir üslupla resmetmeyi tercih etmektedir. Özellikle Büyükada’dan manzaraları resmetmeyi seven sanatçının eserlerini İzlenimci tarzın içinde de değerlendirebiliriz. Karaca genel olarak şehir manzaralarıyla bilinse de natürmort ve portre de çalışmıştır. Ümmet Karaca halen İstanbul’da yaşamakta ve sanat çalışmalarını sürdürmektedir.

    TLSatıldı
  • Çoban Ressam (Süleyman Şahin)-Tuval Üzeri Yağlı Boya
40x40 cm

Süleyman Şahin
Sanatçı 14 Nisan 1949'da Günyüzü, Sivrihisar, Eskişehir'de doğdu. "Çoban Ressam" olarak tanınan ressam Süleyman Şahin ailevi nedenlerden ilkokul 4'üncü sınıfa kadar eğitim görüp yarıda bırakmıştır. Çocuk yaşlardan itibaren çalışmaya başlayarak Ankara'da geçimini sağlamak için çobanlık yapmaya başlayan Süleyman Şahin'in resime olan ilgisi ve yeteneği fark edilince sanata yönelmiştir. Çizdiği manzara resimlerinde kırsal yaşamı işlemesi ve geçmişte çobanlık yapması nedeniyle sanat çevrelerinde "Çoban Ressam" adıyla tanınmıştır. Sanatçı 1986'da yerleştiği Bursa'da Ressamlar Sokağı'nı kurarak burada yetenekli yeni ressamların yetişmesinde pay sahibi olmuştur. Resimlerinde Van Gogh, Edouard Manet, Claude Monet ve Sisley gibi büyük ressamları örnek almıştır. Çoban Ressam Süleyman Şahin'in çoğu yurt dışında olmak üzere özel kolleksiyonlarda müzelerde bulunan çizdiği doğa ve kırsal yaşamı anlatan 10 binin üzerinde portre çalışması vardır. Sanatçı evli olup yaşamını Bursa ve Ankara'da sürdürmektedir.

    Lot No: 121

    Lot: 121

    Çoban Ressam (Süleyman Şahin)-Tuval Üzeri Yağlı Boya 40x40 cm Süleyman Şahin Sanatçı 14 Nisan 1949'da Günyüzü, Sivrihisar, Eskişehir'de doğdu. "Çoban Ressam" olarak tanınan ressam Süleyman Şahin ailevi nedenlerden ilkokul 4'üncü sınıfa kadar eğitim görüp yarıda bırakmıştır. Çocuk yaşlardan itibaren çalışmaya başlayarak Ankara'da geçimini sağlamak için çobanlık yapmaya başlayan Süleyman Şahin'in resime olan ilgisi ve yeteneği fark edilince sanata yönelmiştir. Çizdiği manzara resimlerinde kırsal yaşamı işlemesi ve geçmişte çobanlık yapması nedeniyle sanat çevrelerinde "Çoban Ressam" adıyla tanınmıştır. Sanatçı 1986'da yerleştiği Bursa'da Ressamlar Sokağı'nı kurarak burada yetenekli yeni ressamların yetişmesinde pay sahibi olmuştur. Resimlerinde Van Gogh, Edouard Manet, Claude Monet ve Sisley gibi büyük ressamları örnek almıştır. Çoban Ressam Süleyman Şahin'in çoğu yurt dışında olmak üzere özel kolleksiyonlarda müzelerde bulunan çizdiği doğa ve kırsal yaşamı anlatan 10 binin üzerinde portre çalışması vardır. Sanatçı evli olup yaşamını Bursa ve Ankara'da sürdürmektedir.

    TLSatıldı
  • Ufuk İmzalı (HALİYLE)-Pres Tuvale Yağlıboya
35X45 cm

    Lot No: 122

    Lot: 122

    Ufuk İmzalı (HALİYLE)-Pres Tuvale Yağlıboya 35X45 cm

    TLSatıldı
  • Javad Ghaffari-Kağıt Üzeri Pastel Boya
28x38 cm

Javad Ghaffari
Pandemiden önce Türkiye’ye yerleşen İranlı ressam Javad Ghaffari, kullandığı sıra dışı “şorre” tekniği ile dikkat çekiyor. İran’da yaşadığı ekonomik sıkıntılardan dolayı birkaç resmini alıp İstanbul’a giden Ghaffari, bir arkadaşının tavsiyesi üzerine Van’a gelmiş. Van’daki misafirperverlikten etkilenen Ghaffari, kente yerleştikten sonra sanatsal üretimlerini arttırmış. ‘Şorre tekniğini kullanıyorum’ Türkiye’ye yerleşmeden önce İran Tebriz’deki Sanat Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak çalışan Ghaffari, resimde kullandığı, şırınga tekniği olarak da bilinen ‘şorre’ tekniğinde ustalığıyla bilinen önde gelen ressamlar arasında. Ghaffari, geçtiğimiz yılın Temmuz ayında şırınga tekniğiyle yaptığı resimleri, Van’da bir sanat galerisinde sergiledi. “Anneler” temalı sergisinden sonra Van’ın tarihi mekânlarını çizdiği resimlerini sergilemek isteyen Ghaffari, yetkili kurumlardan yeterli ilgiyi göremediğini söyledi. Farsça ‘şorre’ Türkçe şırınga olarak bilinen teknikle resim yapan çok fazla ressam bulunmuyor. Bu tekniği esasen kendisinin geliştirdiğine dikkat çeken Ghaffari, şorre tekniğinin farkını şöyle anlattı: “Bu teknikte boyayı tuvale fırçayla aktarmıyorum. Boyayı direkt şırıngayla tuvalin üzerine sıkıyorum, bu yüzden renkler daha canlı ve renklerin içerisinde ışık varmış gibi görünüyor.”

    Lot No: 123

    Lot: 123

    Javad Ghaffari-Kağıt Üzeri Pastel Boya 28x38 cm Javad Ghaffari Pandemiden önce Türkiye’ye yerleşen İranlı ressam Javad Ghaffari, kullandığı sıra dışı “şorre” tekniği ile dikkat çekiyor. İran’da yaşadığı ekonomik sıkıntılardan dolayı birkaç resmini alıp İstanbul’a giden Ghaffari, bir arkadaşının tavsiyesi üzerine Van’a gelmiş. Van’daki misafirperverlikten etkilenen Ghaffari, kente yerleştikten sonra sanatsal üretimlerini arttırmış. ‘Şorre tekniğini kullanıyorum’ Türkiye’ye yerleşmeden önce İran Tebriz’deki Sanat Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak çalışan Ghaffari, resimde kullandığı, şırınga tekniği olarak da bilinen ‘şorre’ tekniğinde ustalığıyla bilinen önde gelen ressamlar arasında. Ghaffari, geçtiğimiz yılın Temmuz ayında şırınga tekniğiyle yaptığı resimleri, Van’da bir sanat galerisinde sergiledi. “Anneler” temalı sergisinden sonra Van’ın tarihi mekânlarını çizdiği resimlerini sergilemek isteyen Ghaffari, yetkili kurumlardan yeterli ilgiyi göremediğini söyledi. Farsça ‘şorre’ Türkçe şırınga olarak bilinen teknikle resim yapan çok fazla ressam bulunmuyor. Bu tekniği esasen kendisinin geliştirdiğine dikkat çeken Ghaffari, şorre tekniğinin farkını şöyle anlattı: “Bu teknikte boyayı tuvale fırçayla aktarmıyorum. Boyayı direkt şırıngayla tuvalin üzerine sıkıyorum, bu yüzden renkler daha canlı ve renklerin içerisinde ışık varmış gibi görünüyor.”

    TLSatıldı
  • Javad Ghaffari-Kağıt Üzeri Pastel Boya
28x38 cm

Javad Ghaffari
Pandemiden önce Türkiye’ye yerleşen İranlı ressam Javad Ghaffari, kullandığı sıra dışı “şorre” tekniği ile dikkat çekiyor. İran’da yaşadığı ekonomik sıkıntılardan dolayı birkaç resmini alıp İstanbul’a giden Ghaffari, bir arkadaşının tavsiyesi üzerine Van’a gelmiş. Van’daki misafirperverlikten etkilenen Ghaffari, kente yerleştikten sonra sanatsal üretimlerini arttırmış. ‘Şorre tekniğini kullanıyorum’ Türkiye’ye yerleşmeden önce İran Tebriz’deki Sanat Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak çalışan Ghaffari, resimde kullandığı, şırınga tekniği olarak da bilinen ‘şorre’ tekniğinde ustalığıyla bilinen önde gelen ressamlar arasında. Ghaffari, geçtiğimiz yılın Temmuz ayında şırınga tekniğiyle yaptığı resimleri, Van’da bir sanat galerisinde sergiledi. “Anneler” temalı sergisinden sonra Van’ın tarihi mekânlarını çizdiği resimlerini sergilemek isteyen Ghaffari, yetkili kurumlardan yeterli ilgiyi göremediğini söyledi. Farsça ‘şorre’ Türkçe şırınga olarak bilinen teknikle resim yapan çok fazla ressam bulunmuyor. Bu tekniği esasen kendisinin geliştirdiğine dikkat çeken Ghaffari, şorre tekniğinin farkını şöyle anlattı: “Bu teknikte boyayı tuvale fırçayla aktarmıyorum. Boyayı direkt şırıngayla tuvalin üzerine sıkıyorum, bu yüzden renkler daha canlı ve renklerin içerisinde ışık varmış gibi görünüyor.”

    Lot No: 124

    Lot: 124

    Javad Ghaffari-Kağıt Üzeri Pastel Boya 28x38 cm Javad Ghaffari Pandemiden önce Türkiye’ye yerleşen İranlı ressam Javad Ghaffari, kullandığı sıra dışı “şorre” tekniği ile dikkat çekiyor. İran’da yaşadığı ekonomik sıkıntılardan dolayı birkaç resmini alıp İstanbul’a giden Ghaffari, bir arkadaşının tavsiyesi üzerine Van’a gelmiş. Van’daki misafirperverlikten etkilenen Ghaffari, kente yerleştikten sonra sanatsal üretimlerini arttırmış. ‘Şorre tekniğini kullanıyorum’ Türkiye’ye yerleşmeden önce İran Tebriz’deki Sanat Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak çalışan Ghaffari, resimde kullandığı, şırınga tekniği olarak da bilinen ‘şorre’ tekniğinde ustalığıyla bilinen önde gelen ressamlar arasında. Ghaffari, geçtiğimiz yılın Temmuz ayında şırınga tekniğiyle yaptığı resimleri, Van’da bir sanat galerisinde sergiledi. “Anneler” temalı sergisinden sonra Van’ın tarihi mekânlarını çizdiği resimlerini sergilemek isteyen Ghaffari, yetkili kurumlardan yeterli ilgiyi göremediğini söyledi. Farsça ‘şorre’ Türkçe şırınga olarak bilinen teknikle resim yapan çok fazla ressam bulunmuyor. Bu tekniği esasen kendisinin geliştirdiğine dikkat çeken Ghaffari, şorre tekniğinin farkını şöyle anlattı: “Bu teknikte boyayı tuvale fırçayla aktarmıyorum. Boyayı direkt şırıngayla tuvalin üzerine sıkıyorum, bu yüzden renkler daha canlı ve renklerin içerisinde ışık varmış gibi görünüyor.”

    TLSatıldı
  • Akbar Maleki-Tuval Üzeri YağlI Boya
40x50 cm

    Lot No: 125

    Lot: 125

    Akbar Maleki-Tuval Üzeri YağlI Boya 40x50 cm

    TLSatıldı
  • Akbar Maleki-Tuval Üzeri YağlI Boya
40x50 cm

    Lot No: 126

    Lot: 126

    Akbar Maleki-Tuval Üzeri YağlI Boya 40x50 cm

    TLSatıldı
  • Nazan Özer-Kağıt Üzeri Sulu Boya 
25x36 cm

Nazan Özer 
1956 İstanbul doğumlu olup, Bakırköy lisesi mezunu dur. 1009 87 yılında resim çalışmalarına başlamıştır. Anadolu kent mimarisinden etkilenerek yaptığı çalışmalarını kişisel ve karma sergilerde sergilemiştir. Aynı yıllarda kültür Bakanlığının Türk süsleme sanatları ve Çanakkale seramikleri kurslarına katılarak yaptığı sıfır altı ve sıfır üstü özgün Çini çalışmaları The Marmara otelinde ve bir çok karma sergide yer aldı. 2004 yılında sulu boya tekniğini gönül vererek çalışmalarını bu yönde yoğunlaştırdı. Sulu boya çalışmalarına kendi atölyesine devam etmektedir.

    Lot No: 127

    Lot: 127

    Nazan Özer-Kağıt Üzeri Sulu Boya 25x36 cm Nazan Özer 1956 İstanbul doğumlu olup, Bakırköy lisesi mezunu dur. 1009 87 yılında resim çalışmalarına başlamıştır. Anadolu kent mimarisinden etkilenerek yaptığı çalışmalarını kişisel ve karma sergilerde sergilemiştir. Aynı yıllarda kültür Bakanlığının Türk süsleme sanatları ve Çanakkale seramikleri kurslarına katılarak yaptığı sıfır altı ve sıfır üstü özgün Çini çalışmaları The Marmara otelinde ve bir çok karma sergide yer aldı. 2004 yılında sulu boya tekniğini gönül vererek çalışmalarını bu yönde yoğunlaştırdı. Sulu boya çalışmalarına kendi atölyesine devam etmektedir.

    TLSatıldı
  • Mehmet Yıldırım Dabakoğlu-Tuval Üzeri Yağlı Boya
50x70 cm

Mehmet Yıldırım Dabakoğlu
1954 yılında İstanbul'da doğdu. İlköğretiminden sonra, Pertevniyal Lisesi'ni 1971-1972 yılında tamamladı. Okul post iş hayatına atıldı. Metallere duyduğu ilgi onu bakır yenilikleri ve ardından resim kadar yenilikleri vardı. UPSD (Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği) üyesi olan sanatçı birçok karma sergide yer alıp, 2000 yılından beri Beyoğlu'ndaki atölyesinde resim yenilemeye devam etmektedir.

    Lot No: 128

    Lot: 128

    Mehmet Yıldırım Dabakoğlu-Tuval Üzeri Yağlı Boya 50x70 cm Mehmet Yıldırım Dabakoğlu 1954 yılında İstanbul'da doğdu. İlköğretiminden sonra, Pertevniyal Lisesi'ni 1971-1972 yılında tamamladı. Okul post iş hayatına atıldı. Metallere duyduğu ilgi onu bakır yenilikleri ve ardından resim kadar yenilikleri vardı. UPSD (Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği) üyesi olan sanatçı birçok karma sergide yer alıp, 2000 yılından beri Beyoğlu'ndaki atölyesinde resim yenilemeye devam etmektedir.

    TLSatıldı
  • Nermin Yılmazkulaş-Tuval Üzeri Yağlı Boya
50x70 cm

    Lot No: 129

    Lot: 129

    Nermin Yılmazkulaş-Tuval Üzeri Yağlı Boya 50x70 cm

    TLSatıldı
  • İlker Sarı-Kağıt Üzeri Sulu Boya
23x30 cm

İlker Sarı
Mersin’de doğdu. Lisans eğitimini Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Resim-İş Anasanat Dalı’nda; Master/ Yüksek Lisans (Tezli) eğitimini Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Resim Anasanat Dalı’nda tamamladı. Kamusal alanlarda çok sayıda iç ve dış mekan duvar resimleri ile çeşitli dergi, kitap kapağı düzenlemelerinin reklam ve tanıtım çalışmalarında yer aldı. Kişisel sergilerinin yanı sıra, çok sayıda ulusal / uluslararası fuar, grup sergileri ve yarışmalara katılmış, ödüller almıştır. Aktif sanatsal ve akademik çalışmalarını sürdüren İlker Sarı’nın; Almanya, İsviçre, İtalya, İngiltere, KKTC, Azerbaycan gibi ülkeler başta olmak üzere yurtdışı ve yurtiçinde  koleksiyonlarda eserleri bulunmaktadır.

    Lot No: 130

    Lot: 130

    İlker Sarı-Kağıt Üzeri Sulu Boya 23x30 cm İlker Sarı Mersin’de doğdu. Lisans eğitimini Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Resim-İş Anasanat Dalı’nda; Master/ Yüksek Lisans (Tezli) eğitimini Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Resim Anasanat Dalı’nda tamamladı. Kamusal alanlarda çok sayıda iç ve dış mekan duvar resimleri ile çeşitli dergi, kitap kapağı düzenlemelerinin reklam ve tanıtım çalışmalarında yer aldı. Kişisel sergilerinin yanı sıra, çok sayıda ulusal / uluslararası fuar, grup sergileri ve yarışmalara katılmış, ödüller almıştır. Aktif sanatsal ve akademik çalışmalarını sürdüren İlker Sarı’nın; Almanya, İsviçre, İtalya, İngiltere, KKTC, Azerbaycan gibi ülkeler başta olmak üzere yurtdışı ve yurtiçinde koleksiyonlarda eserleri bulunmaktadır.

    TLSatıldı
  • İsmail Menekşe-Kağıt Üzeri Sulu Boya
18x27 cm

İsmail Menekşe
1943 Emet doğumludur ve Kütahya Lisesi’nden sonra İstanbul Üniversitesi Jeoloji bölümünü bitirdi. Çocukluğundan beri ilgi duyduğu resim konusunu ihmal etmeden bir çok yabancı ülkede incelemeler yaptı. Özel dersler aldı. Sulu boyanın saydamlığı, şiirselliği bu uğraşında etken oldu. İnsanın çevresinde oluşan her türlü konu resimlerinde yer almaktadır. Çeşitli karma sergilere katıldı. Bir çok yerli ve yabancı koleksiyonda resimleri bulunmaktadır.

    Lot No: 131

    Lot: 131

    İsmail Menekşe-Kağıt Üzeri Sulu Boya 18x27 cm İsmail Menekşe 1943 Emet doğumludur ve Kütahya Lisesi’nden sonra İstanbul Üniversitesi Jeoloji bölümünü bitirdi. Çocukluğundan beri ilgi duyduğu resim konusunu ihmal etmeden bir çok yabancı ülkede incelemeler yaptı. Özel dersler aldı. Sulu boyanın saydamlığı, şiirselliği bu uğraşında etken oldu. İnsanın çevresinde oluşan her türlü konu resimlerinde yer almaktadır. Çeşitli karma sergilere katıldı. Bir çok yerli ve yabancı koleksiyonda resimleri bulunmaktadır.

    TLSatıldı
  • Zuzu (Zuhal Neccar)-Tuval Üzeri Akrilik Boya
40x40 cm

Zuzu (Zuhal Neccar)
1993 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'ne girdi ve öğrenimine Prof. Devrim Erbil ve Prof. Kemal İskender atölyelerinde devam etti. 1997 yılında Prof. Neş’e Erdok'un atölyesinden mezun oldu. Katıldığı resim yarışmalarında eserleri sergilenmeye değer bulundu.
21 yıl boyunca devlet okullarında (MEB) resim öğretmenliği yaptı. Öğretmenlik görevini sürdürürken bir yandan resim yapmaya devam etti ve 13 kişisel sergi açtı. Emekli olduktan sonra da iki kişisel sergi daha açtı ve fuarlara katılmaya devam etti. Toplamda 15 kişisel sergiye sahip olan sanatçı, birçok karma resim sergisine katıldı. Eserleri kamu ve özel koleksiyonlarda yer almaktadır.
Çalışmalarını İstanbul'daki atölyesinde sürdürmektedir.

    Lot No: 132

    Lot: 132

    Zuzu (Zuhal Neccar)-Tuval Üzeri Akrilik Boya 40x40 cm Zuzu (Zuhal Neccar) 1993 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'ne girdi ve öğrenimine Prof. Devrim Erbil ve Prof. Kemal İskender atölyelerinde devam etti. 1997 yılında Prof. Neş’e Erdok'un atölyesinden mezun oldu. Katıldığı resim yarışmalarında eserleri sergilenmeye değer bulundu. 21 yıl boyunca devlet okullarında (MEB) resim öğretmenliği yaptı. Öğretmenlik görevini sürdürürken bir yandan resim yapmaya devam etti ve 13 kişisel sergi açtı. Emekli olduktan sonra da iki kişisel sergi daha açtı ve fuarlara katılmaya devam etti. Toplamda 15 kişisel sergiye sahip olan sanatçı, birçok karma resim sergisine katıldı. Eserleri kamu ve özel koleksiyonlarda yer almaktadır. Çalışmalarını İstanbul'daki atölyesinde sürdürmektedir.

    TLSatıldı
  • Sultan Göktepe-Tuval Üzeri Yağlı Boya
30x30 cm

    Lot No: 133

    Lot: 133

    Sultan Göktepe-Tuval Üzeri Yağlı Boya 30x30 cm

    TLSatıldı
  • Gönül Yakut-Kağıt Üzeri Sulu Boya
11x32 cm

Gönül Yakut Yılmazkan
1957’de İstanbulda doğudu. Moda Kız Sanat Okulu’nda eğitimimi yaptı. Küçük yaşlardan beri resime ve sanata olan ilgisini ileriki yıllarda profesyonel olarak devam etmek adına ilk sergisini AKM’de seramik ve resim çalışmaları ile açtı. Daha sonra sulu boya çalışmalarımdan oluşan ikinci sergisini VeniVidi Göz Sağlığı Merkezi’nin sanat galerisinde gerçekleştirdi. Daha sonraki sergilerini ise; Taksim Mali Müşavirler galerisi’nde, Gümüşlük Sanat Galerisi’nde gerçekleşti. Turgutreis Ressamlar Sokağı’nda faaliyetlerini devam etmiştir.

    Lot No: 134

    Lot: 134

    Gönül Yakut-Kağıt Üzeri Sulu Boya 11x32 cm Gönül Yakut Yılmazkan 1957’de İstanbulda doğudu. Moda Kız Sanat Okulu’nda eğitimimi yaptı. Küçük yaşlardan beri resime ve sanata olan ilgisini ileriki yıllarda profesyonel olarak devam etmek adına ilk sergisini AKM’de seramik ve resim çalışmaları ile açtı. Daha sonra sulu boya çalışmalarımdan oluşan ikinci sergisini VeniVidi Göz Sağlığı Merkezi’nin sanat galerisinde gerçekleştirdi. Daha sonraki sergilerini ise; Taksim Mali Müşavirler galerisi’nde, Gümüşlük Sanat Galerisi’nde gerçekleşti. Turgutreis Ressamlar Sokağı’nda faaliyetlerini devam etmiştir.

    TLSatıldı
  • İlker Sarı-Tuval Üzeri Yağlı Boya
16x44 cm

    Lot No: 135

    Lot: 135

    İlker Sarı-Tuval Üzeri Yağlı Boya 16x44 cm

    TLSatıldı
  • Van Doorn (BASKI)-Kağıt Üzeri Sulu Boya Baskı
19x25 cm

    Lot No: 136

    Lot: 136

    Van Doorn (BASKI)-Kağıt Üzeri Sulu Boya Baskı 19x25 cm

    TLSatıldı
  • Umut Kural-Kağıt Üzeri Akrilik Kalem
28x20 cm

    Lot No: 137

    Lot: 137

    Umut Kural-Kağıt Üzeri Akrilik Kalem 28x20 cm

    TLSatıldı
  • Eda Oslu-Kağıt Üzeri Mürekkepli Kalem
20x29 cm

Eda Oslu
1991 yılında doğmuş olup Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nde Sanat Tarihi / Müzecilik mezunudur. Halen İstanbul'da yaşamakta ve çalışmaktadır. Sanatçının pratiği, insanlara huzur veren bir atmosfer oluşturmayı amaçlayan ve içsel bir dinginlik yaratan bir yaklaşımı yansıtmaktadır.

    Lot No: 138

    Lot: 138

    Eda Oslu-Kağıt Üzeri Mürekkepli Kalem 20x29 cm Eda Oslu 1991 yılında doğmuş olup Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nde Sanat Tarihi / Müzecilik mezunudur. Halen İstanbul'da yaşamakta ve çalışmaktadır. Sanatçının pratiği, insanlara huzur veren bir atmosfer oluşturmayı amaçlayan ve içsel bir dinginlik yaratan bir yaklaşımı yansıtmaktadır.

    TLSatıldı
  • Ali Haydar Pektaş-Kağıt Üzeri Sulu Boya
20x20 cm

    Lot No: 139

    Lot: 139

    Ali Haydar Pektaş-Kağıt Üzeri Sulu Boya 20x20 cm

    TLSatıldı
  • Z. Özdoğan-Kağıt Üzeri Karışık Teknik 
7x13 cm

    Lot No: 140

    Lot: 140

    Z. Özdoğan-Kağıt Üzeri Karışık Teknik 7x13 cm

    TLSatıldı
  • Eda Oslu-Tuval Üzeri Yağlı Boya
20x02 cm

Eda Oslu
1991 yılında doğmuş olup Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nde Sanat Tarihi / Müzecilik mezunudur. Halen İstanbul'da yaşamakta ve çalışmaktadır. Sanatçının pratiği, insanlara huzur veren bir atmosfer oluşturmayı amaçlayan ve içsel bir dinginlik yaratan bir yaklaşımı yansıtmaktadır.

    Lot No: 141

    Lot: 141

    Eda Oslu-Tuval Üzeri Yağlı Boya 20x02 cm Eda Oslu 1991 yılında doğmuş olup Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nde Sanat Tarihi / Müzecilik mezunudur. Halen İstanbul'da yaşamakta ve çalışmaktadır. Sanatçının pratiği, insanlara huzur veren bir atmosfer oluşturmayı amaçlayan ve içsel bir dinginlik yaratan bir yaklaşımı yansıtmaktadır.

    TLSatıldı
  • Eda Oslu-Tuval Üzeri Yağlı Boya
20x20 cm

Eda Oslu
1991 yılında doğmuş olup Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nde Sanat Tarihi / Müzecilik mezunudur. Halen İstanbul'da yaşamakta ve çalışmaktadır. Sanatçının pratiği, insanlara huzur veren bir atmosfer oluşturmayı amaçlayan ve içsel bir dinginlik yaratan bir yaklaşımı yansıtmaktadır.

    Lot No: 142

    Lot: 142

    Eda Oslu-Tuval Üzeri Yağlı Boya 20x20 cm Eda Oslu 1991 yılında doğmuş olup Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nde Sanat Tarihi / Müzecilik mezunudur. Halen İstanbul'da yaşamakta ve çalışmaktadır. Sanatçının pratiği, insanlara huzur veren bir atmosfer oluşturmayı amaçlayan ve içsel bir dinginlik yaratan bir yaklaşımı yansıtmaktadır.

    TLSatıldı
  • Veysi Tapancı-Tuval Üzeri Akrilik Boya
80x80 cm

Veysel Tapancı
Dicle üniversitesi Eğitim fakülteleri güzel sanatlar bölümünde oku. Resimli edebiyat.

    Lot No: 143

    Lot: 143

    Veysi Tapancı-Tuval Üzeri Akrilik Boya 80x80 cm Veysel Tapancı Dicle üniversitesi Eğitim fakülteleri güzel sanatlar bölümünde oku. Resimli edebiyat.

    TLSatıldı
  • Mustafa Sönmez-Tuval Üzeri Yağlı Boya
50x50 cm

Mustafa Sönmez
1992 yılında Konya'da doğdu. Sanat yaşamına 2006 yılında desenler çizerek başladı. 2010'da Selçuk Üniversitesi Güzelsanatlar fakültesi resim bölümünü birincilikle kazandı. Aynı bölümü dereceyle bitirdi ve yüksek lisans çalışmalarına başladı. 2014 yılında İstanbul Grafik Sanatlar Müzesinde Süleyman Saim Tekcan atölyesinde Baskı resim üzerine çalışmalarda ve incelemelerde bulundu. Desen üzerine yaptığı çalışmalar neticesinde Gaziantep Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinin düzenlediği desen yarışmasında başarı ödülüne layık görüldü. Şefik Bursalı resim yarışması gibi önemli toplam on ödülü olan sanatçı halen kendi atölyesine çalışmalarını ve araştırmalarını sürdürmektedir.

    Lot No: 144

    Lot: 144

    Mustafa Sönmez-Tuval Üzeri Yağlı Boya 50x50 cm Mustafa Sönmez 1992 yılında Konya'da doğdu. Sanat yaşamına 2006 yılında desenler çizerek başladı. 2010'da Selçuk Üniversitesi Güzelsanatlar fakültesi resim bölümünü birincilikle kazandı. Aynı bölümü dereceyle bitirdi ve yüksek lisans çalışmalarına başladı. 2014 yılında İstanbul Grafik Sanatlar Müzesinde Süleyman Saim Tekcan atölyesinde Baskı resim üzerine çalışmalarda ve incelemelerde bulundu. Desen üzerine yaptığı çalışmalar neticesinde Gaziantep Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinin düzenlediği desen yarışmasında başarı ödülüne layık görüldü. Şefik Bursalı resim yarışması gibi önemli toplam on ödülü olan sanatçı halen kendi atölyesine çalışmalarını ve araştırmalarını sürdürmektedir.

    TLSatıldı
  • Ömer Vardar-Tuval Üzeri Yağlı Boya
36x44 cm

Ömer Vardar
1961 yılında doğan Ömer Vardar, çalışmalarında sınır tanımaksızın her konuda gelişme sağlama amacı olan bir sanatçı olarak; belli konulara bağlı kalmadan, o an içinden gelen isteğe ve duygulara bağlı resim yapmayı ilke edinmiştir. Kendini sınırlamaktan kaçınan sanatçı, çalışmalarına İstanbul'daki atölyesinde devam etmektedir.

    Lot No: 145

    Lot: 145

    Ömer Vardar-Tuval Üzeri Yağlı Boya 36x44 cm Ömer Vardar 1961 yılında doğan Ömer Vardar, çalışmalarında sınır tanımaksızın her konuda gelişme sağlama amacı olan bir sanatçı olarak; belli konulara bağlı kalmadan, o an içinden gelen isteğe ve duygulara bağlı resim yapmayı ilke edinmiştir. Kendini sınırlamaktan kaçınan sanatçı, çalışmalarına İstanbul'daki atölyesinde devam etmektedir.

    TLSatıldı
  • Ömer Vardar-Tuval Üzeri Yağlı Boya
40x60 cm

Ömer Vardar
1961 yılında doğan Ömer Vardar, çalışmalarında sınır tanımaksızın her konuda gelişme sağlama amacı olan bir sanatçı olarak; belli konulara bağlı kalmadan, o an içinden gelen isteğe ve duygulara bağlı resim yapmayı ilke edinmiştir. Kendini sınırlamaktan kaçınan sanatçı, çalışmalarına İstanbul'daki atölyesinde devam etmektedir.

    Lot No: 146

    Lot: 146

    Ömer Vardar-Tuval Üzeri Yağlı Boya 40x60 cm Ömer Vardar 1961 yılında doğan Ömer Vardar, çalışmalarında sınır tanımaksızın her konuda gelişme sağlama amacı olan bir sanatçı olarak; belli konulara bağlı kalmadan, o an içinden gelen isteğe ve duygulara bağlı resim yapmayı ilke edinmiştir. Kendini sınırlamaktan kaçınan sanatçı, çalışmalarına İstanbul'daki atölyesinde devam etmektedir.

    TLSatıldı
  • Duahat İmzalı-Karton Üzeri Yağlı Boya
20x25 cm

    Lot No: 147

    Lot: 147

    Duahat İmzalı-Karton Üzeri Yağlı Boya 20x25 cm

    TLSatıldı
  • Zuzu (Zuhal Neccar)-Duralit Üzeri Yağlı Boya
24x18 cm

Zuzu (Zuhal Neccar)
1993 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'ne girdi ve öğrenimine Prof. Devrim Erbil ve Prof. Kemal İskender atölyelerinde devam etti. 1997 yılında Prof. Neş’e Erdok'un atölyesinden mezun oldu. Katıldığı resim yarışmalarında eserleri sergilenmeye değer bulundu.
21 yıl boyunca devlet okullarında (MEB) resim öğretmenliği yaptı. Öğretmenlik görevini sürdürürken bir yandan resim yapmaya devam etti ve 13 kişisel sergi açtı. Emekli olduktan sonra da iki kişisel sergi daha açtı ve fuarlara katılmaya devam etti. Toplamda 15 kişisel sergiye sahip olan sanatçı, birçok karma resim sergisine katıldı. Eserleri kamu ve özel koleksiyonlarda yer almaktadır.
Çalışmalarını İstanbul'daki atölyesinde sürdürmektedir.

    Lot No: 148

    Lot: 148

    Zuzu (Zuhal Neccar)-Duralit Üzeri Yağlı Boya 24x18 cm Zuzu (Zuhal Neccar) 1993 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'ne girdi ve öğrenimine Prof. Devrim Erbil ve Prof. Kemal İskender atölyelerinde devam etti. 1997 yılında Prof. Neş’e Erdok'un atölyesinden mezun oldu. Katıldığı resim yarışmalarında eserleri sergilenmeye değer bulundu. 21 yıl boyunca devlet okullarında (MEB) resim öğretmenliği yaptı. Öğretmenlik görevini sürdürürken bir yandan resim yapmaya devam etti ve 13 kişisel sergi açtı. Emekli olduktan sonra da iki kişisel sergi daha açtı ve fuarlara katılmaya devam etti. Toplamda 15 kişisel sergiye sahip olan sanatçı, birçok karma resim sergisine katıldı. Eserleri kamu ve özel koleksiyonlarda yer almaktadır. Çalışmalarını İstanbul'daki atölyesinde sürdürmektedir.

    TLSatıldı
  • Rukiye Epli-Kağıt Üzeri Akrilik Boya
15x20 cm

    Lot No: 149

    Lot: 149

    Rukiye Epli-Kağıt Üzeri Akrilik Boya 15x20 cm

    TLSatıldı
  • İlker Sarı-Tuval Üzeri Yağlı Boya
20x20 cm

İlker Sarı
Mersin’de doğdu. Lisans eğitimini Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Resim-İş Anasanat Dalı’nda; Master/ Yüksek Lisans (Tezli) eğitimini Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Resim Anasanat Dalı’nda tamamladı. Kamusal alanlarda çok sayıda iç ve dış mekan duvar resimleri ile çeşitli dergi, kitap kapağı düzenlemelerinin reklam ve tanıtım çalışmalarında yer aldı. Kişisel sergilerinin yanı sıra, çok sayıda ulusal / uluslararası fuar, grup sergileri ve yarışmalara katılmış, ödüller almıştır. Aktif sanatsal ve akademik çalışmalarını sürdüren İlker Sarı’nın; Almanya, İsviçre, İtalya, İngiltere, KKTC, Azerbaycan gibi ülkeler başta olmak üzere yurtdışı ve yurtiçinde  koleksiyonlarda eserleri bulunmaktadır.

    Lot No: 150

    Lot: 150

    İlker Sarı-Tuval Üzeri Yağlı Boya 20x20 cm İlker Sarı Mersin’de doğdu. Lisans eğitimini Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Resim-İş Anasanat Dalı’nda; Master/ Yüksek Lisans (Tezli) eğitimini Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Resim Anasanat Dalı’nda tamamladı. Kamusal alanlarda çok sayıda iç ve dış mekan duvar resimleri ile çeşitli dergi, kitap kapağı düzenlemelerinin reklam ve tanıtım çalışmalarında yer aldı. Kişisel sergilerinin yanı sıra, çok sayıda ulusal / uluslararası fuar, grup sergileri ve yarışmalara katılmış, ödüller almıştır. Aktif sanatsal ve akademik çalışmalarını sürdüren İlker Sarı’nın; Almanya, İsviçre, İtalya, İngiltere, KKTC, Azerbaycan gibi ülkeler başta olmak üzere yurtdışı ve yurtiçinde koleksiyonlarda eserleri bulunmaktadır.

    TLSatıldı