Lot: 1

Güncel Fiyat: 6.000 TL Açılış Fiyatı: 6.000 TL Tahmini: TL Lot Sizde Değil Lot Sizde

Sait Günel

Kağıt Üzeri Sulu Boya 36x48 cm Sait Günel 1956 yılında doğdu. Küçük yaşlardan itibaren sanata olan ilgisi belirginleşti ve bu tutkusunu geliştirmek için 1969 yılında yurt dışına yerleşti. Almanya'da dekorasyon eğitimi aldı ve sanat yolculuğuna bu şekilde başladı. 1982 yılından itibaren grafiker ve serbest ressam olarak çalışmaya başladı. Hem yurt dışında hem de yurt içinde birçok özel ve resmi kuruluşta farklı yaş gruplarıyla resim ve atölye çalışmaları gerçekleştirdi. İnsan ve doğa resimlerinde çeşitli boya ve malzemeler kullanarak eserlerini oluşturdu. Özellikle, resimlerinde reel alanın yer yer deformasyonlarla ve dokusal soyutlamayla bütünleşmesi dikkat çekiciydi. Sanatçının özellikle nü resimleri uluslararası ortamlarda büyük beğeni topladı. Uluslararası yayınevleri (TUSHITA, ARTEC, MAY) tarafından takvim, poster ve afiş basımları gerçekleştirilerek fuarlarda sergilendi. Sanatçı, çalışmalarını Bakraç Sanat Galerisi'nde ve kendi atölyesinde sürdürmekte ve sanatseverlerle buluşturmaktadır.

- TL
Pey Ver Lot Sizde Peyiniz iletildi
İzleyici olarak girdiniz
Pey veremezsiniz.
Pey vermek için butonu sağa çekin
  • Canlı müzayede tamamlanmıştır. İlginiz için teşekkür ederiz.
  •  
  • Lotlar
  • Kazandıklarım
  • Sait Günel-Kağıt Üzeri Sulu Boya
36x48 cm

Sait Günel
1956 yılında doğdu. Küçük yaşlardan itibaren sanata olan ilgisi belirginleşti ve bu tutkusunu geliştirmek için 1969 yılında yurt dışına yerleşti. Almanya'da dekorasyon eğitimi aldı ve sanat yolculuğuna bu şekilde başladı.

1982 yılından itibaren grafiker ve serbest ressam olarak çalışmaya başladı. Hem yurt dışında hem de yurt içinde birçok özel ve resmi kuruluşta farklı yaş gruplarıyla resim ve atölye çalışmaları gerçekleştirdi. İnsan ve doğa resimlerinde çeşitli boya ve malzemeler kullanarak eserlerini oluşturdu. Özellikle, resimlerinde reel alanın yer yer deformasyonlarla ve dokusal soyutlamayla bütünleşmesi dikkat çekiciydi.

Sanatçının özellikle nü resimleri uluslararası ortamlarda büyük beğeni topladı. Uluslararası yayınevleri (TUSHITA, ARTEC, MAY) tarafından takvim, poster ve afiş basımları gerçekleştirilerek fuarlarda sergilendi.

Sanatçı, çalışmalarını Bakraç Sanat Galerisi'nde ve kendi atölyesinde sürdürmekte ve sanatseverlerle buluşturmaktadır.

    Lot No: 1

    Lot: 1

    Sait Günel-Kağıt Üzeri Sulu Boya 36x48 cm Sait Günel 1956 yılında doğdu. Küçük yaşlardan itibaren sanata olan ilgisi belirginleşti ve bu tutkusunu geliştirmek için 1969 yılında yurt dışına yerleşti. Almanya'da dekorasyon eğitimi aldı ve sanat yolculuğuna bu şekilde başladı. 1982 yılından itibaren grafiker ve serbest ressam olarak çalışmaya başladı. Hem yurt dışında hem de yurt içinde birçok özel ve resmi kuruluşta farklı yaş gruplarıyla resim ve atölye çalışmaları gerçekleştirdi. İnsan ve doğa resimlerinde çeşitli boya ve malzemeler kullanarak eserlerini oluşturdu. Özellikle, resimlerinde reel alanın yer yer deformasyonlarla ve dokusal soyutlamayla bütünleşmesi dikkat çekiciydi. Sanatçının özellikle nü resimleri uluslararası ortamlarda büyük beğeni topladı. Uluslararası yayınevleri (TUSHITA, ARTEC, MAY) tarafından takvim, poster ve afiş basımları gerçekleştirilerek fuarlarda sergilendi. Sanatçı, çalışmalarını Bakraç Sanat Galerisi'nde ve kendi atölyesinde sürdürmekte ve sanatseverlerle buluşturmaktadır.

    TLSatıldı
  • Hakan Esmer-Tuval Üzeri Yağlı Boya (2004 İmzalı)
70x50 cm

Hakan Esmer
1973 yılında Vakfıkebir/Trabzon'da doğdu. Eğitimine Karadeniz Teknik Üniversitesi Resim İş Eğitimi Bölümü'nde başladı ve 1994 yılında mezun oldu. Aynı yıl Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü yüksek lisans programını tamamladı.

1996 yılından itibaren Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü'nde Öğretim Görevlisi olarak çalışmaya başladı. Temel Sanat Eğitimi, Duvar Resmi Teknikleri, Vitray ve Resim gibi dersleri yönetti.

Sanatçı, kariyeri boyunca 37 kişisel sergi açtı ve çeşitli yarışmalarda 15 ödül kazandı. Bu ödüller arasında Eczacılar Birliği Resim Yarışması, Tekel Resim Yarışması, Şefik Bursalı Resim Yarışması, Antalya Resim Festivali, Talens Resim Yarışması ve Tunus/Monastir Uluslararası Plastik Sanatlar Festivali'nin "Büyük Ödülü" de bulunmaktadır.

T.C. Dışişleri Bakanlığı'nın proje kapsamında gerçekleştirdiği çalışmalarıyla, eserleri Berlin (Almanya), Abuja (Nijerya) ve Nahçıvan Özerk Bölgesi T.C. Büyükelçilik koleksiyonlarına dahil edilmiştir.

2012 yılında görevinden ayrılan Esmer, halen Eskişehir'deki atölyesinde çalışmalarını sürdürmektedir.

    Lot No: 2

    Lot: 2

    Hakan Esmer-Tuval Üzeri Yağlı Boya (2004 İmzalı) 70x50 cm Hakan Esmer 1973 yılında Vakfıkebir/Trabzon'da doğdu. Eğitimine Karadeniz Teknik Üniversitesi Resim İş Eğitimi Bölümü'nde başladı ve 1994 yılında mezun oldu. Aynı yıl Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü yüksek lisans programını tamamladı. 1996 yılından itibaren Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü'nde Öğretim Görevlisi olarak çalışmaya başladı. Temel Sanat Eğitimi, Duvar Resmi Teknikleri, Vitray ve Resim gibi dersleri yönetti. Sanatçı, kariyeri boyunca 37 kişisel sergi açtı ve çeşitli yarışmalarda 15 ödül kazandı. Bu ödüller arasında Eczacılar Birliği Resim Yarışması, Tekel Resim Yarışması, Şefik Bursalı Resim Yarışması, Antalya Resim Festivali, Talens Resim Yarışması ve Tunus/Monastir Uluslararası Plastik Sanatlar Festivali'nin "Büyük Ödülü" de bulunmaktadır. T.C. Dışişleri Bakanlığı'nın proje kapsamında gerçekleştirdiği çalışmalarıyla, eserleri Berlin (Almanya), Abuja (Nijerya) ve Nahçıvan Özerk Bölgesi T.C. Büyükelçilik koleksiyonlarına dahil edilmiştir. 2012 yılında görevinden ayrılan Esmer, halen Eskişehir'deki atölyesinde çalışmalarını sürdürmektedir.

    TLSatıldı
  • Tuncay Takmaz (FINE ART BASKI)-Fine Art Baskı
46x46 cm

Tuncay Takmaz
1975 yılında Şişli, İstanbul'da doğdu. Bugüne kadar 22 kişisel sergi düzenledi ve çok sayıda karma ve grup sergisine katıldı. Resimleri ulusal ve uluslararası birçok özel koleksiyonda yer aldı.

Sanat kariyerine 1997 yılında bir grup arkadaşıyla birlikte Çekirdek Sanat Topluluğu'nu kurarak başladı. 1999 yılında Çekirdek Sanat Dergisi'nin yayımlanmasına öncülük etti ve derginin editörlüğünü üstlendi. Çekirdek Sanat Çağdaş Sanat Sergileri'nin genel koordinatörlüğünü yaptı ve birçok serginin tasarımını gerçekleştirdi.

Sanatıyla ilgili ilk katalogunu Mehmet Ergüven'in yazdığı bir metinle 2000 yılında yayımladı. 2003-2004 yılları arasında askerlik hizmetini yaparken 'Bu Bir Sanat Eylemidir' başlıklı mektuplar yayınlayarak bir dizi performans gerçekleştirdi.

2005 yılında Beyoğlu, İstanbul'da "Çekirdek Sanat Atölyesi"ni kurdu. 2002-2005 yılları arasında yazdığı şiirlerden oluşan "Unutma Aşk" adlı ilk şiir kitabı yayımlandı. 2006 yılında, yaptığı seri resimlerden ve hakkında yazılan metinlerden bir seçkiyi içeren ikinci katalogunu, ve 2007'de üçüncü katalogunu (Ekrem Kahraman ile birlikte) yayımladı.

Sanatçının atölyesi; Düşünce Kültür Sanat Seçkisi'nin Yayın Koordinatörlüğünü üstlendi ve Çekirdek Sanat Yayınları'nı kurdu.

2006-2007 yılları arasında yazdığı şiirlerden bir seçkiyi içeren "Okunmuyor Aşk" adlı ikinci şiir kitabını yayımladı.

    Lot No: 3

    Lot: 3

    Tuncay Takmaz (FINE ART BASKI)-Fine Art Baskı 46x46 cm Tuncay Takmaz 1975 yılında Şişli, İstanbul'da doğdu. Bugüne kadar 22 kişisel sergi düzenledi ve çok sayıda karma ve grup sergisine katıldı. Resimleri ulusal ve uluslararası birçok özel koleksiyonda yer aldı. Sanat kariyerine 1997 yılında bir grup arkadaşıyla birlikte Çekirdek Sanat Topluluğu'nu kurarak başladı. 1999 yılında Çekirdek Sanat Dergisi'nin yayımlanmasına öncülük etti ve derginin editörlüğünü üstlendi. Çekirdek Sanat Çağdaş Sanat Sergileri'nin genel koordinatörlüğünü yaptı ve birçok serginin tasarımını gerçekleştirdi. Sanatıyla ilgili ilk katalogunu Mehmet Ergüven'in yazdığı bir metinle 2000 yılında yayımladı. 2003-2004 yılları arasında askerlik hizmetini yaparken 'Bu Bir Sanat Eylemidir' başlıklı mektuplar yayınlayarak bir dizi performans gerçekleştirdi. 2005 yılında Beyoğlu, İstanbul'da "Çekirdek Sanat Atölyesi"ni kurdu. 2002-2005 yılları arasında yazdığı şiirlerden oluşan "Unutma Aşk" adlı ilk şiir kitabı yayımlandı. 2006 yılında, yaptığı seri resimlerden ve hakkında yazılan metinlerden bir seçkiyi içeren ikinci katalogunu, ve 2007'de üçüncü katalogunu (Ekrem Kahraman ile birlikte) yayımladı. Sanatçının atölyesi; Düşünce Kültür Sanat Seçkisi'nin Yayın Koordinatörlüğünü üstlendi ve Çekirdek Sanat Yayınları'nı kurdu. 2006-2007 yılları arasında yazdığı şiirlerden bir seçkiyi içeren "Okunmuyor Aşk" adlı ikinci şiir kitabını yayımladı.

    TLSatıldı
  • Ömer Vardar-Tuval Üzeri Yağlı Boya "İstanbul"
40x50 cm


Ömer Vardar
1961 yılında doğdu. Sanatına yansıttığı sınırsızlık ve her konuda gelişme amacıyla tanınan bir sanatçıdır. Belirli konulara sıkı sıkıya bağlı kalmadan, içinden gelen isteklere ve duygulara dayalı olarak resim yapmayı ilke edinmiştir. Kendini sınırlamaktan kaçınan Vardar, İstanbul'daki atölyesinde çalışmalarını sürdürmektedir.

    Lot No: 4

    Lot: 4

    Ömer Vardar-Tuval Üzeri Yağlı Boya "İstanbul" 40x50 cm Ömer Vardar 1961 yılında doğdu. Sanatına yansıttığı sınırsızlık ve her konuda gelişme amacıyla tanınan bir sanatçıdır. Belirli konulara sıkı sıkıya bağlı kalmadan, içinden gelen isteklere ve duygulara dayalı olarak resim yapmayı ilke edinmiştir. Kendini sınırlamaktan kaçınan Vardar, İstanbul'daki atölyesinde çalışmalarını sürdürmektedir.

    TLSatıldı
  • Ömer Vardar-Tuval Üzeri Yağlı Boya "Kız Kulesi"
40x50 cm

Ömer Vardar
1961 yılında doğdu. Sanatına yansıttığı sınırsızlık ve her konuda gelişme amacıyla tanınan bir sanatçıdır. Belirli konulara sıkı sıkıya bağlı kalmadan, içinden gelen isteklere ve duygulara dayalı olarak resim yapmayı ilke edinmiştir. Kendini sınırlamaktan kaçınan Vardar, İstanbul'daki atölyesinde çalışmalarını sürdürmektedir.

    Lot No: 5

    Lot: 5

    Ömer Vardar-Tuval Üzeri Yağlı Boya "Kız Kulesi" 40x50 cm Ömer Vardar 1961 yılında doğdu. Sanatına yansıttığı sınırsızlık ve her konuda gelişme amacıyla tanınan bir sanatçıdır. Belirli konulara sıkı sıkıya bağlı kalmadan, içinden gelen isteklere ve duygulara dayalı olarak resim yapmayı ilke edinmiştir. Kendini sınırlamaktan kaçınan Vardar, İstanbul'daki atölyesinde çalışmalarını sürdürmektedir.

    TLSatıldı
  • Ömer Vardar-Tuval Üzeri Yağlı Boya "Hisar"
45x50 cm

Ömer Vardar
1961 yılında doğdu. Sanatına yansıttığı sınırsızlık ve her konuda gelişme amacıyla tanınan bir sanatçıdır. Belirli konulara sıkı sıkıya bağlı kalmadan, içinden gelen isteklere ve duygulara dayalı olarak resim yapmayı ilke edinmiştir. Kendini sınırlamaktan kaçınan Vardar, İstanbul'daki atölyesinde çalışmalarını sürdürmektedir.

    Lot No: 6

    Lot: 6

    Ömer Vardar-Tuval Üzeri Yağlı Boya "Hisar" 45x50 cm Ömer Vardar 1961 yılında doğdu. Sanatına yansıttığı sınırsızlık ve her konuda gelişme amacıyla tanınan bir sanatçıdır. Belirli konulara sıkı sıkıya bağlı kalmadan, içinden gelen isteklere ve duygulara dayalı olarak resim yapmayı ilke edinmiştir. Kendini sınırlamaktan kaçınan Vardar, İstanbul'daki atölyesinde çalışmalarını sürdürmektedir.

    TLSatıldı
  • Necati Seydi Ferahoğlu-Tuval Üzeri Yağlı Boya
30x30 cm

Necati Seydi Ferahoğlu
1975 yılında Amasya'da doğdu. 1994 yılında KTÜ Fatih Eğitim Fakültesi Resim-İş Öğretmenliği programını kazandı ve 1998 yılında aynı programdan mezun olarak öğretmenlik görevine başladı.

Öğretmenlik kariyerine başladıktan sonra yağlı boya çalışmalarına ağırlık verdi. 2007 yılında Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Resim-İş Öğretmenliği Programı'nda yüksek lisansını tamamladı. 2008 yılından itibaren Trabzon-Akçaabat Güzel Sanatlar Lisesi'nde resim öğretmeni olarak görevine devam etmektedir.

Sanat yaşamında 20 kişisel sergiye ek olarak birçok karma ve grup sergisine katıldı. Toplamda 21 Ulusal ve 9 Uluslararası olmak üzere 28 sanat çalıştayı ve sempozyumuna katıldı. Beş ödül sahibi olan sanatçı, BRHD (Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltraşlar Derneği) ve KPSD (Karadeniz Plastik Sanatçıları Derneği) üyesidir. Ferahoğlu, resim ve heykel çalışmalarına halen Trabzon'daki kendi atölyesinde devam etmektedir. Ankara'da Grup Sanat Galerisi ve İstanbul'da Doku Sanat Galerileri tarafından temsil edilmektedir.

    Lot No: 7

    Lot: 7

    Necati Seydi Ferahoğlu-Tuval Üzeri Yağlı Boya 30x30 cm Necati Seydi Ferahoğlu 1975 yılında Amasya'da doğdu. 1994 yılında KTÜ Fatih Eğitim Fakültesi Resim-İş Öğretmenliği programını kazandı ve 1998 yılında aynı programdan mezun olarak öğretmenlik görevine başladı. Öğretmenlik kariyerine başladıktan sonra yağlı boya çalışmalarına ağırlık verdi. 2007 yılında Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Resim-İş Öğretmenliği Programı'nda yüksek lisansını tamamladı. 2008 yılından itibaren Trabzon-Akçaabat Güzel Sanatlar Lisesi'nde resim öğretmeni olarak görevine devam etmektedir. Sanat yaşamında 20 kişisel sergiye ek olarak birçok karma ve grup sergisine katıldı. Toplamda 21 Ulusal ve 9 Uluslararası olmak üzere 28 sanat çalıştayı ve sempozyumuna katıldı. Beş ödül sahibi olan sanatçı, BRHD (Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltraşlar Derneği) ve KPSD (Karadeniz Plastik Sanatçıları Derneği) üyesidir. Ferahoğlu, resim ve heykel çalışmalarına halen Trabzon'daki kendi atölyesinde devam etmektedir. Ankara'da Grup Sanat Galerisi ve İstanbul'da Doku Sanat Galerileri tarafından temsil edilmektedir.

    TLSatıldı
  • Necati Seydi Ferahoğlu-Tuval Üzeri Yağlı Boya
60x70 cm

Necati Seydi Ferahoğlu
1975 yılında Amasya'da doğdu. 1994 yılında KTÜ Fatih Eğitim Fakültesi Resim-İş Öğretmenliği programını kazandı ve 1998 yılında aynı programdan mezun olarak öğretmenlik görevine başladı.

Öğretmenlik kariyerine başladıktan sonra yağlı boya çalışmalarına ağırlık verdi. 2007 yılında Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Resim-İş Öğretmenliği Programı'nda yüksek lisansını tamamladı. 2008 yılından itibaren Trabzon-Akçaabat Güzel Sanatlar Lisesi'nde resim öğretmeni olarak görevine devam etmektedir.

Sanat yaşamında 20 kişisel sergiye ek olarak birçok karma ve grup sergisine katıldı. Toplamda 21 Ulusal ve 9 Uluslararası olmak üzere 28 sanat çalıştayı ve sempozyumuna katıldı. Beş ödül sahibi olan sanatçı, BRHD (Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltraşlar Derneği) ve KPSD (Karadeniz Plastik Sanatçıları Derneği) üyesidir. Ferahoğlu, resim ve heykel çalışmalarına halen Trabzon'daki kendi atölyesinde devam etmektedir. Ankara'da Grup Sanat Galerisi ve İstanbul'da Doku Sanat Galerileri tarafından temsil edilmektedir.

    Lot No: 8

    Lot: 8

    Necati Seydi Ferahoğlu-Tuval Üzeri Yağlı Boya 60x70 cm Necati Seydi Ferahoğlu 1975 yılında Amasya'da doğdu. 1994 yılında KTÜ Fatih Eğitim Fakültesi Resim-İş Öğretmenliği programını kazandı ve 1998 yılında aynı programdan mezun olarak öğretmenlik görevine başladı. Öğretmenlik kariyerine başladıktan sonra yağlı boya çalışmalarına ağırlık verdi. 2007 yılında Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Resim-İş Öğretmenliği Programı'nda yüksek lisansını tamamladı. 2008 yılından itibaren Trabzon-Akçaabat Güzel Sanatlar Lisesi'nde resim öğretmeni olarak görevine devam etmektedir. Sanat yaşamında 20 kişisel sergiye ek olarak birçok karma ve grup sergisine katıldı. Toplamda 21 Ulusal ve 9 Uluslararası olmak üzere 28 sanat çalıştayı ve sempozyumuna katıldı. Beş ödül sahibi olan sanatçı, BRHD (Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltraşlar Derneği) ve KPSD (Karadeniz Plastik Sanatçıları Derneği) üyesidir. Ferahoğlu, resim ve heykel çalışmalarına halen Trabzon'daki kendi atölyesinde devam etmektedir. Ankara'da Grup Sanat Galerisi ve İstanbul'da Doku Sanat Galerileri tarafından temsil edilmektedir.

    TLSatıldı
  • Necati Seydi Ferahoğlu-Tuval Üzeri Yağlı Boya
50x60 cm

Necati Seydi Ferahoğlu
1975 yılında Amasya'da doğdu. 1994 yılında KTÜ Fatih Eğitim Fakültesi Resim-İş Öğretmenliği programını kazandı ve 1998 yılında aynı programdan mezun olarak öğretmenlik görevine başladı.

Öğretmenlik kariyerine başladıktan sonra yağlı boya çalışmalarına ağırlık verdi. 2007 yılında Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Resim-İş Öğretmenliği Programı'nda yüksek lisansını tamamladı. 2008 yılından itibaren Trabzon-Akçaabat Güzel Sanatlar Lisesi'nde resim öğretmeni olarak görevine devam etmektedir.

Sanat yaşamında 20 kişisel sergiye ek olarak birçok karma ve grup sergisine katıldı. Toplamda 21 Ulusal ve 9 Uluslararası olmak üzere 28 sanat çalıştayı ve sempozyumuna katıldı. Beş ödül sahibi olan sanatçı, BRHD (Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltraşlar Derneği) ve KPSD (Karadeniz Plastik Sanatçıları Derneği) üyesidir. Ferahoğlu, resim ve heykel çalışmalarına halen Trabzon'daki kendi atölyesinde devam etmektedir. Ankara'da Grup Sanat Galerisi ve İstanbul'da Doku Sanat Galerileri tarafından temsil edilmektedir.

    Lot No: 9

    Lot: 9

    Necati Seydi Ferahoğlu-Tuval Üzeri Yağlı Boya 50x60 cm Necati Seydi Ferahoğlu 1975 yılında Amasya'da doğdu. 1994 yılında KTÜ Fatih Eğitim Fakültesi Resim-İş Öğretmenliği programını kazandı ve 1998 yılında aynı programdan mezun olarak öğretmenlik görevine başladı. Öğretmenlik kariyerine başladıktan sonra yağlı boya çalışmalarına ağırlık verdi. 2007 yılında Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Resim-İş Öğretmenliği Programı'nda yüksek lisansını tamamladı. 2008 yılından itibaren Trabzon-Akçaabat Güzel Sanatlar Lisesi'nde resim öğretmeni olarak görevine devam etmektedir. Sanat yaşamında 20 kişisel sergiye ek olarak birçok karma ve grup sergisine katıldı. Toplamda 21 Ulusal ve 9 Uluslararası olmak üzere 28 sanat çalıştayı ve sempozyumuna katıldı. Beş ödül sahibi olan sanatçı, BRHD (Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltraşlar Derneği) ve KPSD (Karadeniz Plastik Sanatçıları Derneği) üyesidir. Ferahoğlu, resim ve heykel çalışmalarına halen Trabzon'daki kendi atölyesinde devam etmektedir. Ankara'da Grup Sanat Galerisi ve İstanbul'da Doku Sanat Galerileri tarafından temsil edilmektedir.

    TLSatıldı
  • Neriman Güler-Tuval Üzeri Yağlı Boya "Kış"
35x50 cm

    Lot No: 10

    Lot: 10

    Neriman Güler-Tuval Üzeri Yağlı Boya "Kış" 35x50 cm

    TLSatıldı
  • Remzi Taşkıran-Tuval Üzeri Yağlı Boya
30x40 cm

Remzi Taşkıran
1961 yılında Adıyaman'da doğmuştur. Lise eğitimini İstanbul'da tamamlamıştır. Sanat eğitimini ressam Sadettin Çağlarca'dan almıştır. Bir dönem basın ressamlığı yapmıştır ve yapıtları yurt içi ve yurt dışında koleksiyonlarda yer almaktadır.

İstanbul'daki atölyesinde resim yaparak günlük yaşamını sürdüren Taşkıran, sergilerine hazırlanırken günlük yaşam kaygılarından uzaklaşarak sanatının özgün temalarını oluşturmaya özen göstermektedir. Özellikle yöresel izlenimlere dayalı resimlerinde, kendi yüreğinin, bilincinin, yeteneğinin ve eğilimlerinin öne çıktığı gözlemlenebilmektedir, böylelikle özgün resimlere imza atmaktadır.

Eleştirmenler, Remzi Taşkıran'ın geleneksel değerlere yakınlığını ve özgün bir resim biçemi yakalayabilme yeteneğini vurgulamaktadır.

    Lot No: 11

    Lot: 11

    Remzi Taşkıran-Tuval Üzeri Yağlı Boya 30x40 cm Remzi Taşkıran 1961 yılında Adıyaman'da doğmuştur. Lise eğitimini İstanbul'da tamamlamıştır. Sanat eğitimini ressam Sadettin Çağlarca'dan almıştır. Bir dönem basın ressamlığı yapmıştır ve yapıtları yurt içi ve yurt dışında koleksiyonlarda yer almaktadır. İstanbul'daki atölyesinde resim yaparak günlük yaşamını sürdüren Taşkıran, sergilerine hazırlanırken günlük yaşam kaygılarından uzaklaşarak sanatının özgün temalarını oluşturmaya özen göstermektedir. Özellikle yöresel izlenimlere dayalı resimlerinde, kendi yüreğinin, bilincinin, yeteneğinin ve eğilimlerinin öne çıktığı gözlemlenebilmektedir, böylelikle özgün resimlere imza atmaktadır. Eleştirmenler, Remzi Taşkıran'ın geleneksel değerlere yakınlığını ve özgün bir resim biçemi yakalayabilme yeteneğini vurgulamaktadır.

    TLSatıldı
  • Ara Güler (FINE ART BASKI)-Fine Art Baskı
40x30 cm


Ara Güler
16 Ağustos 1928 tarihinde Beyoğlu, İstanbul'da doğdu.
Çocuk yaşlarındayken sinemaya büyük ilgi duyan Ara Güler, 1951 yılında Getronagan Ermeni Lisesi'nden mezun oldu. Lise yıllarında sinema alanında çeşitli çalışmalarda bulundu ve Muhsin Ertuğrul'un yanında oyunculuk eğitimi aldı.

Gazetecilik kariyerine 1950 yılında Yeni İstanbul gazetesinde başlayan Ara Güler, bu dönemlerde Ermenice çıkan gazete ve dergilerde kısa hikayeler yazdı.

İstanbul Üniversitesi'nde eğitimine devam ederken gazeteci olmaya karar veren Ara Güler, 1962 yılına kadar Hayat dergisinde fotoğraf şefi olarak çalıştı.

1961 yılında Birleşik Krallık'ta yayınlanan Photography Annual, Ara Güler'i dünyanın en iyi yedi fotoğrafçısından biri olarak tanıttı. Aynı yıl Amerikan Dergi Fotoğrafçılığı Derneği'ne kabul edilen Güler, bu derneğe kabul edilen tek Türk oldu.

Adını dünya genelinde duyurmayı başarmış bir fotoğrafçı olan Ara Güler, ABD, Fransa, Almanya gibi ülkelerde sergiler açtı. Özellikle Salvador Dali, Picasso, Winston Churchill gibi ünlü isimlerle yaptığı röportajlar büyük ilgi gördü.

    Lot No: 12

    Lot: 12

    Ara Güler (FINE ART BASKI)-Fine Art Baskı 40x30 cm Ara Güler 16 Ağustos 1928 tarihinde Beyoğlu, İstanbul'da doğdu. Çocuk yaşlarındayken sinemaya büyük ilgi duyan Ara Güler, 1951 yılında Getronagan Ermeni Lisesi'nden mezun oldu. Lise yıllarında sinema alanında çeşitli çalışmalarda bulundu ve Muhsin Ertuğrul'un yanında oyunculuk eğitimi aldı. Gazetecilik kariyerine 1950 yılında Yeni İstanbul gazetesinde başlayan Ara Güler, bu dönemlerde Ermenice çıkan gazete ve dergilerde kısa hikayeler yazdı. İstanbul Üniversitesi'nde eğitimine devam ederken gazeteci olmaya karar veren Ara Güler, 1962 yılına kadar Hayat dergisinde fotoğraf şefi olarak çalıştı. 1961 yılında Birleşik Krallık'ta yayınlanan Photography Annual, Ara Güler'i dünyanın en iyi yedi fotoğrafçısından biri olarak tanıttı. Aynı yıl Amerikan Dergi Fotoğrafçılığı Derneği'ne kabul edilen Güler, bu derneğe kabul edilen tek Türk oldu. Adını dünya genelinde duyurmayı başarmış bir fotoğrafçı olan Ara Güler, ABD, Fransa, Almanya gibi ülkelerde sergiler açtı. Özellikle Salvador Dali, Picasso, Winston Churchill gibi ünlü isimlerle yaptığı röportajlar büyük ilgi gördü.

    TLSatıldı
  • Ara Güler (FINE ART BASKI)-Fine Art Baskı
40x30 cm

Ara Güler
16 Ağustos 1928 tarihinde Beyoğlu, İstanbul'da doğdu.
Çocuk yaşlarındayken sinemaya büyük ilgi duyan Ara Güler, 1951 yılında Getronagan Ermeni Lisesi'nden mezun oldu. Lise yıllarında sinema alanında çeşitli çalışmalarda bulundu ve Muhsin Ertuğrul'un yanında oyunculuk eğitimi aldı.

Gazetecilik kariyerine 1950 yılında Yeni İstanbul gazetesinde başlayan Ara Güler, bu dönemlerde Ermenice çıkan gazete ve dergilerde kısa hikayeler yazdı.

İstanbul Üniversitesi'nde eğitimine devam ederken gazeteci olmaya karar veren Ara Güler, 1962 yılına kadar Hayat dergisinde fotoğraf şefi olarak çalıştı.

1961 yılında Birleşik Krallık'ta yayınlanan Photography Annual, Ara Güler'i dünyanın en iyi yedi fotoğrafçısından biri olarak tanıttı. Aynı yıl Amerikan Dergi Fotoğrafçılığı Derneği'ne kabul edilen Güler, bu derneğe kabul edilen tek Türk oldu.

Adını dünya genelinde duyurmayı başarmış bir fotoğrafçı olan Ara Güler, ABD, Fransa, Almanya gibi ülkelerde sergiler açtı. Özellikle Salvador Dali, Picasso, Winston Churchill gibi ünlü isimlerle yaptığı röportajlar büyük ilgi gördü.

    Lot No: 13

    Lot: 13

    Ara Güler (FINE ART BASKI)-Fine Art Baskı 40x30 cm Ara Güler 16 Ağustos 1928 tarihinde Beyoğlu, İstanbul'da doğdu. Çocuk yaşlarındayken sinemaya büyük ilgi duyan Ara Güler, 1951 yılında Getronagan Ermeni Lisesi'nden mezun oldu. Lise yıllarında sinema alanında çeşitli çalışmalarda bulundu ve Muhsin Ertuğrul'un yanında oyunculuk eğitimi aldı. Gazetecilik kariyerine 1950 yılında Yeni İstanbul gazetesinde başlayan Ara Güler, bu dönemlerde Ermenice çıkan gazete ve dergilerde kısa hikayeler yazdı. İstanbul Üniversitesi'nde eğitimine devam ederken gazeteci olmaya karar veren Ara Güler, 1962 yılına kadar Hayat dergisinde fotoğraf şefi olarak çalıştı. 1961 yılında Birleşik Krallık'ta yayınlanan Photography Annual, Ara Güler'i dünyanın en iyi yedi fotoğrafçısından biri olarak tanıttı. Aynı yıl Amerikan Dergi Fotoğrafçılığı Derneği'ne kabul edilen Güler, bu derneğe kabul edilen tek Türk oldu. Adını dünya genelinde duyurmayı başarmış bir fotoğrafçı olan Ara Güler, ABD, Fransa, Almanya gibi ülkelerde sergiler açtı. Özellikle Salvador Dali, Picasso, Winston Churchill gibi ünlü isimlerle yaptığı röportajlar büyük ilgi gördü.

    TLSatıldı
  • Yavuz Bozkurt-Tuval Üzeri Akrilik Boya
15x30 cm

Yavuz Bozkurt
1962 yılında Ankara'da doğdu. 1982-1983 yılları arasında Siyasal Bilgiler Basın Yayın Yüksekokulu’nda Turan Erol'un öğrencisi oldu. Daha sonra, 1986-1990 yıllarında Gazi Üniversitesi Resim-İş Eğitimi bölümünde Oya Kınıklı ve Esat Arpacı atölyelerinde eğitim aldı. 1993 yılında İ.T.Ü. Evi Sanat Galerisi’nin sanat danışmanlığını yaptı. Bu dönemde Atatürk, devlet yöneticileri ve kişisel portreler yapmanın yanı sıra duvar resimleri çalışmaları da gerçekleştirdi. Özellikle, 1997 yılında Kızılay Meydanı'nda, meydanı çevreleyen yüksek binaların cephelerini kaplayan 'Dünyanın İlk Büyük Kişisel Resim Sergisi’ olan “Biz Mustafa Kemal’iz” adlı sergisi ile gündeme geldi.

2007 yılında Ulaştırma Bakanlığı ve Kültür Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen 'Garlar Resimleniyor' projesinde yer aldı. 2010 yılında Resim Heykel Müzesi’nde, ‘Bir Plastik Sanatlar Resim Sergisi’ başlıklı sergiye öncülük etti.

Hayatı boyunca resimlerinde dönemsel olarak farklı konuları yansıtan Bozkurt, güncel çalışmalarında 1970’li yıllardaki çağdaş, Türk kadınlarını tarihi yapılarla resmetmektedir. Birçok kişisel ve karma sergide bulunan ve birçok çalıştay, jüri ve söyleşide yer alan sanatçının eserleri yurt içi ve yurt dışı çeşitli kurum ve özel koleksiyonlarda bulunmaktadır. Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneği üyesidir.

    Lot No: 14

    Lot: 14

    Yavuz Bozkurt-Tuval Üzeri Akrilik Boya 15x30 cm Yavuz Bozkurt 1962 yılında Ankara'da doğdu. 1982-1983 yılları arasında Siyasal Bilgiler Basın Yayın Yüksekokulu’nda Turan Erol'un öğrencisi oldu. Daha sonra, 1986-1990 yıllarında Gazi Üniversitesi Resim-İş Eğitimi bölümünde Oya Kınıklı ve Esat Arpacı atölyelerinde eğitim aldı. 1993 yılında İ.T.Ü. Evi Sanat Galerisi’nin sanat danışmanlığını yaptı. Bu dönemde Atatürk, devlet yöneticileri ve kişisel portreler yapmanın yanı sıra duvar resimleri çalışmaları da gerçekleştirdi. Özellikle, 1997 yılında Kızılay Meydanı'nda, meydanı çevreleyen yüksek binaların cephelerini kaplayan 'Dünyanın İlk Büyük Kişisel Resim Sergisi’ olan “Biz Mustafa Kemal’iz” adlı sergisi ile gündeme geldi. 2007 yılında Ulaştırma Bakanlığı ve Kültür Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen 'Garlar Resimleniyor' projesinde yer aldı. 2010 yılında Resim Heykel Müzesi’nde, ‘Bir Plastik Sanatlar Resim Sergisi’ başlıklı sergiye öncülük etti. Hayatı boyunca resimlerinde dönemsel olarak farklı konuları yansıtan Bozkurt, güncel çalışmalarında 1970’li yıllardaki çağdaş, Türk kadınlarını tarihi yapılarla resmetmektedir. Birçok kişisel ve karma sergide bulunan ve birçok çalıştay, jüri ve söyleşide yer alan sanatçının eserleri yurt içi ve yurt dışı çeşitli kurum ve özel koleksiyonlarda bulunmaktadır. Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneği üyesidir.

    TLSatıldı
  • Yavuz Saraçoğlu-Tuval Üzeri Akrilik Boya "Köy"
50x35 cm

Yavuz Saraçoğlu, 1960 yılında Sivas'ta doğmuştur. Sanat eğitimine 1989 yılında Maltepe'de Kasım Koçak Atölyesi'nde özgün baskı tekniğini öğrenerek başlamıştır. İlk kişisel resim sergisini 1992 yılında Maltepe Sanat Galerisi'nde açmış olup, 16 kişisel sergiye ek olarak birçok karma sergiye de katılmıştır.

2007-2012 yılları arasında İstanbul Grafik Sanatlar Müzesi'nde (İMOGA) gravür alanında çalışmalarına devam etmiştir. Şu anda Kadıköy Don Kişot Sanat Atölyesi'nde çalışmalarını sürdürmektedir.

Yavuz Saraçoğlu'nun kişisel sergileri şunlardır:

1992: Maltepe Sanat Galerisi, İstanbul
1993: Devlet Güzel Sanatlar Galerisi, Gaziantep
1994: Devlet Güzel Sanatlar Galerisi, Şanlıurfa
1996: Büyük Kulüp, Büyükada, İstanbul
1996: Büyükada Kültür Evi, İstanbul
1997: Palet Sanatevi, Bostancı, İstanbul
1998: Uran Holding Galerisi, Altunizade, İstanbul
2000: Maltepe Sanat Galerisi, İstanbul
2001: Maltepe Sanat Galerisi, İstanbul
2002: Maltepe Sanat Galerisi, İstanbul
2012: Düşyolu Sanat Durağı Galerisi, İstanbul
2013: Aydın Kanza Sanat Galerisi, Antalya
2013: Otel Asia Sanat Galerisi, Altunizade, İstanbul
2014: Düşyolu Sanat Duragı Galerisi, İstanbul
2014: Mim Otel Sanat Galerisi, Fulya, İstanbul
Ödülleri:

Üsküdar Belediyesi Katibim Şenlikleri Resim Yarışması'nda 2.lik ödülü kazanmıştır.

    Lot No: 15

    Lot: 15

    Yavuz Saraçoğlu-Tuval Üzeri Akrilik Boya "Köy" 50x35 cm Yavuz Saraçoğlu, 1960 yılında Sivas'ta doğmuştur. Sanat eğitimine 1989 yılında Maltepe'de Kasım Koçak Atölyesi'nde özgün baskı tekniğini öğrenerek başlamıştır. İlk kişisel resim sergisini 1992 yılında Maltepe Sanat Galerisi'nde açmış olup, 16 kişisel sergiye ek olarak birçok karma sergiye de katılmıştır. 2007-2012 yılları arasında İstanbul Grafik Sanatlar Müzesi'nde (İMOGA) gravür alanında çalışmalarına devam etmiştir. Şu anda Kadıköy Don Kişot Sanat Atölyesi'nde çalışmalarını sürdürmektedir. Yavuz Saraçoğlu'nun kişisel sergileri şunlardır: 1992: Maltepe Sanat Galerisi, İstanbul 1993: Devlet Güzel Sanatlar Galerisi, Gaziantep 1994: Devlet Güzel Sanatlar Galerisi, Şanlıurfa 1996: Büyük Kulüp, Büyükada, İstanbul 1996: Büyükada Kültür Evi, İstanbul 1997: Palet Sanatevi, Bostancı, İstanbul 1998: Uran Holding Galerisi, Altunizade, İstanbul 2000: Maltepe Sanat Galerisi, İstanbul 2001: Maltepe Sanat Galerisi, İstanbul 2002: Maltepe Sanat Galerisi, İstanbul 2012: Düşyolu Sanat Durağı Galerisi, İstanbul 2013: Aydın Kanza Sanat Galerisi, Antalya 2013: Otel Asia Sanat Galerisi, Altunizade, İstanbul 2014: Düşyolu Sanat Duragı Galerisi, İstanbul 2014: Mim Otel Sanat Galerisi, Fulya, İstanbul Ödülleri: Üsküdar Belediyesi Katibim Şenlikleri Resim Yarışması'nda 2.lik ödülü kazanmıştır.

    TLSatıldı
  • Yavuz Saraçoğlu-Tuval Üzeri Akrilik Boya "İstanbul"
50x35 cm

Yavuz Saraçoğlu, 1960 yılında Sivas'ta doğmuştur. Sanat eğitimine 1989 yılında Maltepe'de Kasım Koçak Atölyesi'nde özgün baskı tekniğini öğrenerek başlamıştır. İlk kişisel resim sergisini 1992 yılında Maltepe Sanat Galerisi'nde açmış olup, 16 kişisel sergiye ek olarak birçok karma sergiye de katılmıştır.

2007-2012 yılları arasında İstanbul Grafik Sanatlar Müzesi'nde (İMOGA) gravür alanında çalışmalarına devam etmiştir. Şu anda Kadıköy Don Kişot Sanat Atölyesi'nde çalışmalarını sürdürmektedir.

Yavuz Saraçoğlu'nun kişisel sergileri şunlardır:

1992: Maltepe Sanat Galerisi, İstanbul
1993: Devlet Güzel Sanatlar Galerisi, Gaziantep
1994: Devlet Güzel Sanatlar Galerisi, Şanlıurfa
1996: Büyük Kulüp, Büyükada, İstanbul
1996: Büyükada Kültür Evi, İstanbul
1997: Palet Sanatevi, Bostancı, İstanbul
1998: Uran Holding Galerisi, Altunizade, İstanbul
2000: Maltepe Sanat Galerisi, İstanbul
2001: Maltepe Sanat Galerisi, İstanbul
2002: Maltepe Sanat Galerisi, İstanbul
2012: Düşyolu Sanat Durağı Galerisi, İstanbul
2013: Aydın Kanza Sanat Galerisi, Antalya
2013: Otel Asia Sanat Galerisi, Altunizade, İstanbul
2014: Düşyolu Sanat Duragı Galerisi, İstanbul
2014: Mim Otel Sanat Galerisi, Fulya, İstanbul
Ödülleri:

Üsküdar Belediyesi Katibim Şenlikleri Resim Yarışması'nda 2.lik ödülü kazanmıştır.

    Lot No: 16

    Lot: 16

    Yavuz Saraçoğlu-Tuval Üzeri Akrilik Boya "İstanbul" 50x35 cm Yavuz Saraçoğlu, 1960 yılında Sivas'ta doğmuştur. Sanat eğitimine 1989 yılında Maltepe'de Kasım Koçak Atölyesi'nde özgün baskı tekniğini öğrenerek başlamıştır. İlk kişisel resim sergisini 1992 yılında Maltepe Sanat Galerisi'nde açmış olup, 16 kişisel sergiye ek olarak birçok karma sergiye de katılmıştır. 2007-2012 yılları arasında İstanbul Grafik Sanatlar Müzesi'nde (İMOGA) gravür alanında çalışmalarına devam etmiştir. Şu anda Kadıköy Don Kişot Sanat Atölyesi'nde çalışmalarını sürdürmektedir. Yavuz Saraçoğlu'nun kişisel sergileri şunlardır: 1992: Maltepe Sanat Galerisi, İstanbul 1993: Devlet Güzel Sanatlar Galerisi, Gaziantep 1994: Devlet Güzel Sanatlar Galerisi, Şanlıurfa 1996: Büyük Kulüp, Büyükada, İstanbul 1996: Büyükada Kültür Evi, İstanbul 1997: Palet Sanatevi, Bostancı, İstanbul 1998: Uran Holding Galerisi, Altunizade, İstanbul 2000: Maltepe Sanat Galerisi, İstanbul 2001: Maltepe Sanat Galerisi, İstanbul 2002: Maltepe Sanat Galerisi, İstanbul 2012: Düşyolu Sanat Durağı Galerisi, İstanbul 2013: Aydın Kanza Sanat Galerisi, Antalya 2013: Otel Asia Sanat Galerisi, Altunizade, İstanbul 2014: Düşyolu Sanat Duragı Galerisi, İstanbul 2014: Mim Otel Sanat Galerisi, Fulya, İstanbul Ödülleri: Üsküdar Belediyesi Katibim Şenlikleri Resim Yarışması'nda 2.lik ödülü kazanmıştır.

    TLSatıldı
  • Yavuz Saraçoğlu-Tuval Üzeri Akrilik Boya "Köy"
50x35 cm

Yavuz Saraçoğlu, 1960 yılında Sivas'ta doğmuştur. Sanat eğitimine 1989 yılında Maltepe'de Kasım Koçak Atölyesi'nde özgün baskı tekniğini öğrenerek başlamıştır. İlk kişisel resim sergisini 1992 yılında Maltepe Sanat Galerisi'nde açmış olup, 16 kişisel sergiye ek olarak birçok karma sergiye de katılmıştır.

2007-2012 yılları arasında İstanbul Grafik Sanatlar Müzesi'nde (İMOGA) gravür alanında çalışmalarına devam etmiştir. Şu anda Kadıköy Don Kişot Sanat Atölyesi'nde çalışmalarını sürdürmektedir.

Yavuz Saraçoğlu'nun kişisel sergileri şunlardır:

1992: Maltepe Sanat Galerisi, İstanbul
1993: Devlet Güzel Sanatlar Galerisi, Gaziantep
1994: Devlet Güzel Sanatlar Galerisi, Şanlıurfa
1996: Büyük Kulüp, Büyükada, İstanbul
1996: Büyükada Kültür Evi, İstanbul
1997: Palet Sanatevi, Bostancı, İstanbul
1998: Uran Holding Galerisi, Altunizade, İstanbul
2000: Maltepe Sanat Galerisi, İstanbul
2001: Maltepe Sanat Galerisi, İstanbul
2002: Maltepe Sanat Galerisi, İstanbul
2012: Düşyolu Sanat Durağı Galerisi, İstanbul
2013: Aydın Kanza Sanat Galerisi, Antalya
2013: Otel Asia Sanat Galerisi, Altunizade, İstanbul
2014: Düşyolu Sanat Duragı Galerisi, İstanbul
2014: Mim Otel Sanat Galerisi, Fulya, İstanbul
Ödülleri:

Üsküdar Belediyesi Katibim Şenlikleri Resim Yarışması'nda 2.lik ödülü kazanmıştır.

    Lot No: 17

    Lot: 17

    Yavuz Saraçoğlu-Tuval Üzeri Akrilik Boya "Köy" 50x35 cm Yavuz Saraçoğlu, 1960 yılında Sivas'ta doğmuştur. Sanat eğitimine 1989 yılında Maltepe'de Kasım Koçak Atölyesi'nde özgün baskı tekniğini öğrenerek başlamıştır. İlk kişisel resim sergisini 1992 yılında Maltepe Sanat Galerisi'nde açmış olup, 16 kişisel sergiye ek olarak birçok karma sergiye de katılmıştır. 2007-2012 yılları arasında İstanbul Grafik Sanatlar Müzesi'nde (İMOGA) gravür alanında çalışmalarına devam etmiştir. Şu anda Kadıköy Don Kişot Sanat Atölyesi'nde çalışmalarını sürdürmektedir. Yavuz Saraçoğlu'nun kişisel sergileri şunlardır: 1992: Maltepe Sanat Galerisi, İstanbul 1993: Devlet Güzel Sanatlar Galerisi, Gaziantep 1994: Devlet Güzel Sanatlar Galerisi, Şanlıurfa 1996: Büyük Kulüp, Büyükada, İstanbul 1996: Büyükada Kültür Evi, İstanbul 1997: Palet Sanatevi, Bostancı, İstanbul 1998: Uran Holding Galerisi, Altunizade, İstanbul 2000: Maltepe Sanat Galerisi, İstanbul 2001: Maltepe Sanat Galerisi, İstanbul 2002: Maltepe Sanat Galerisi, İstanbul 2012: Düşyolu Sanat Durağı Galerisi, İstanbul 2013: Aydın Kanza Sanat Galerisi, Antalya 2013: Otel Asia Sanat Galerisi, Altunizade, İstanbul 2014: Düşyolu Sanat Duragı Galerisi, İstanbul 2014: Mim Otel Sanat Galerisi, Fulya, İstanbul Ödülleri: Üsküdar Belediyesi Katibim Şenlikleri Resim Yarışması'nda 2.lik ödülü kazanmıştır.

    TLSatıldı
  • Behruz Kuul-Karton Üzeri Yağlı Boya
19x28 cm

Behruz Kuul
1988 yılında Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti'nde doğdu. Nahçıvan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde 2005-2009 yılları arasında eğitim aldı. 2010 yılında Nahçıvan Ressamlar Birliği tarafından kendisine tahsis edilen atölyede bağımsız olarak çalışmaya başladı. Bu dönemde 2010-2015 yılları arasında yurt içi ve yurt dışı sergilerine, yarışma ve festivallerine katıldı.

Eserleri Azerbaycan, Türkiye, Almanya, Gürcistan, Rusya, İngiltere ve Amerika'da özel koleksiyonlarda yer almaktadır. 2015 yılından itibaren Türkiye'de kendi atölyesinde çalışmalarını sürdüren Kuul, birçok yerel sanat fuarı, festival ve sergide eserlerini sergilemektedir.

Sanatçı eserlerinde insan doğası ve psikolojisi üzerinde anlam arayışlarını inceler. Farklı perspektif açılarıyla ve impasto tekniğinden yararlanarak, sanki bir analist gibi bilinçaltının doğa üzerindeki etkileşimini, kentselleşmenin getirdiği yalnızlığı ve varoluşçu yönelimin ritmini kompozisyonlarına aktarır.

    Lot No: 18

    Lot: 18

    Behruz Kuul-Karton Üzeri Yağlı Boya 19x28 cm Behruz Kuul 1988 yılında Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti'nde doğdu. Nahçıvan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde 2005-2009 yılları arasında eğitim aldı. 2010 yılında Nahçıvan Ressamlar Birliği tarafından kendisine tahsis edilen atölyede bağımsız olarak çalışmaya başladı. Bu dönemde 2010-2015 yılları arasında yurt içi ve yurt dışı sergilerine, yarışma ve festivallerine katıldı. Eserleri Azerbaycan, Türkiye, Almanya, Gürcistan, Rusya, İngiltere ve Amerika'da özel koleksiyonlarda yer almaktadır. 2015 yılından itibaren Türkiye'de kendi atölyesinde çalışmalarını sürdüren Kuul, birçok yerel sanat fuarı, festival ve sergide eserlerini sergilemektedir. Sanatçı eserlerinde insan doğası ve psikolojisi üzerinde anlam arayışlarını inceler. Farklı perspektif açılarıyla ve impasto tekniğinden yararlanarak, sanki bir analist gibi bilinçaltının doğa üzerindeki etkileşimini, kentselleşmenin getirdiği yalnızlığı ve varoluşçu yönelimin ritmini kompozisyonlarına aktarır.

    TLSatıldı
  • Behruz Kuul-Karton Üzeri Yağlı Boya
20x30 cm

Behruz Kuul
1988 yılında Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti'nde doğdu. Nahçıvan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde 2005-2009 yılları arasında eğitim aldı. 2010 yılında Nahçıvan Ressamlar Birliği tarafından kendisine tahsis edilen atölyede bağımsız olarak çalışmaya başladı. Bu dönemde 2010-2015 yılları arasında yurt içi ve yurt dışı sergilerine, yarışma ve festivallerine katıldı.

Eserleri Azerbaycan, Türkiye, Almanya, Gürcistan, Rusya, İngiltere ve Amerika'da özel koleksiyonlarda yer almaktadır. 2015 yılından itibaren Türkiye'de kendi atölyesinde çalışmalarını sürdüren Kuul, birçok yerel sanat fuarı, festival ve sergide eserlerini sergilemektedir.

Sanatçı eserlerinde insan doğası ve psikolojisi üzerinde anlam arayışlarını inceler. Farklı perspektif açılarıyla ve impasto tekniğinden yararlanarak, sanki bir analist gibi bilinçaltının doğa üzerindeki etkileşimini, kentselleşmenin getirdiği yalnızlığı ve varoluşçu yönelimin ritmini kompozisyonlarına aktarır.

    Lot No: 19

    Lot: 19

    Behruz Kuul-Karton Üzeri Yağlı Boya 20x30 cm Behruz Kuul 1988 yılında Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti'nde doğdu. Nahçıvan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde 2005-2009 yılları arasında eğitim aldı. 2010 yılında Nahçıvan Ressamlar Birliği tarafından kendisine tahsis edilen atölyede bağımsız olarak çalışmaya başladı. Bu dönemde 2010-2015 yılları arasında yurt içi ve yurt dışı sergilerine, yarışma ve festivallerine katıldı. Eserleri Azerbaycan, Türkiye, Almanya, Gürcistan, Rusya, İngiltere ve Amerika'da özel koleksiyonlarda yer almaktadır. 2015 yılından itibaren Türkiye'de kendi atölyesinde çalışmalarını sürdüren Kuul, birçok yerel sanat fuarı, festival ve sergide eserlerini sergilemektedir. Sanatçı eserlerinde insan doğası ve psikolojisi üzerinde anlam arayışlarını inceler. Farklı perspektif açılarıyla ve impasto tekniğinden yararlanarak, sanki bir analist gibi bilinçaltının doğa üzerindeki etkileşimini, kentselleşmenin getirdiği yalnızlığı ve varoluşçu yönelimin ritmini kompozisyonlarına aktarır.

    TLSatıldı
  • A. Zarov Ermeni Ressam-Tuval Üzeri Yağlı Boya
40x30 cm

    Lot No: 20

    Lot: 20

    A. Zarov Ermeni Ressam-Tuval Üzeri Yağlı Boya 40x30 cm

    TLSatıldı
  • A. Zarov Ermeni Ressam-Tuval Üzeri Yağlı Boya
50x40 cm

    Lot No: 21

    Lot: 21

    A. Zarov Ermeni Ressam-Tuval Üzeri Yağlı Boya 50x40 cm

    TLSatıldı
  • Yavuz Bozkurt-Tuval Üzeri Akrilik Boya
16x30 cm

Yavuz Bozkurt
1962 yılında Ankara'da doğdu. 1982-1983 yılları arasında Siyasal Bilgiler Basın Yayın Yüksekokulu’nda Turan Erol'un öğrencisi oldu. Daha sonra, 1986-1990 yıllarında Gazi Üniversitesi Resim-İş Eğitimi bölümünde Oya Kınıklı ve Esat Arpacı atölyelerinde eğitim aldı. 1993 yılında İ.T.Ü. Evi Sanat Galerisi’nin sanat danışmanlığını yaptı. Bu dönemde Atatürk, devlet yöneticileri ve kişisel portreler yapmanın yanı sıra duvar resimleri çalışmaları da gerçekleştirdi. Özellikle, 1997 yılında Kızılay Meydanı'nda, meydanı çevreleyen yüksek binaların cephelerini kaplayan 'Dünyanın İlk Büyük Kişisel Resim Sergisi’ olan “Biz Mustafa Kemal’iz” adlı sergisi ile gündeme geldi.

2007 yılında Ulaştırma Bakanlığı ve Kültür Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen 'Garlar Resimleniyor' projesinde yer aldı. 2010 yılında Resim Heykel Müzesi’nde, ‘Bir Plastik Sanatlar Resim Sergisi’ başlıklı sergiye öncülük etti.

Hayatı boyunca resimlerinde dönemsel olarak farklı konuları yansıtan Bozkurt, güncel çalışmalarında 1970’li yıllardaki çağdaş, Türk kadınlarını tarihi yapılarla resmetmektedir. Birçok kişisel ve karma sergide bulunan ve birçok çalıştay, jüri ve söyleşide yer alan sanatçının eserleri yurt içi ve yurt dışı çeşitli kurum ve özel koleksiyonlarda bulunmaktadır. Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneği üyesidir.

    Lot No: 22

    Lot: 22

    Yavuz Bozkurt-Tuval Üzeri Akrilik Boya 16x30 cm Yavuz Bozkurt 1962 yılında Ankara'da doğdu. 1982-1983 yılları arasında Siyasal Bilgiler Basın Yayın Yüksekokulu’nda Turan Erol'un öğrencisi oldu. Daha sonra, 1986-1990 yıllarında Gazi Üniversitesi Resim-İş Eğitimi bölümünde Oya Kınıklı ve Esat Arpacı atölyelerinde eğitim aldı. 1993 yılında İ.T.Ü. Evi Sanat Galerisi’nin sanat danışmanlığını yaptı. Bu dönemde Atatürk, devlet yöneticileri ve kişisel portreler yapmanın yanı sıra duvar resimleri çalışmaları da gerçekleştirdi. Özellikle, 1997 yılında Kızılay Meydanı'nda, meydanı çevreleyen yüksek binaların cephelerini kaplayan 'Dünyanın İlk Büyük Kişisel Resim Sergisi’ olan “Biz Mustafa Kemal’iz” adlı sergisi ile gündeme geldi. 2007 yılında Ulaştırma Bakanlığı ve Kültür Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen 'Garlar Resimleniyor' projesinde yer aldı. 2010 yılında Resim Heykel Müzesi’nde, ‘Bir Plastik Sanatlar Resim Sergisi’ başlıklı sergiye öncülük etti. Hayatı boyunca resimlerinde dönemsel olarak farklı konuları yansıtan Bozkurt, güncel çalışmalarında 1970’li yıllardaki çağdaş, Türk kadınlarını tarihi yapılarla resmetmektedir. Birçok kişisel ve karma sergide bulunan ve birçok çalıştay, jüri ve söyleşide yer alan sanatçının eserleri yurt içi ve yurt dışı çeşitli kurum ve özel koleksiyonlarda bulunmaktadır. Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneği üyesidir.

    TLSatıldı
  • Yavuz Bozkurt-Tuval Üzeri Akrilik Boya
15x30 cm

Yavuz Bozkurt
1962 yılında Ankara'da doğdu. 1982-1983 yılları arasında Siyasal Bilgiler Basın Yayın Yüksekokulu’nda Turan Erol'un öğrencisi oldu. Daha sonra, 1986-1990 yıllarında Gazi Üniversitesi Resim-İş Eğitimi bölümünde Oya Kınıklı ve Esat Arpacı atölyelerinde eğitim aldı. 1993 yılında İ.T.Ü. Evi Sanat Galerisi’nin sanat danışmanlığını yaptı. Bu dönemde Atatürk, devlet yöneticileri ve kişisel portreler yapmanın yanı sıra duvar resimleri çalışmaları da gerçekleştirdi. Özellikle, 1997 yılında Kızılay Meydanı'nda, meydanı çevreleyen yüksek binaların cephelerini kaplayan 'Dünyanın İlk Büyük Kişisel Resim Sergisi’ olan “Biz Mustafa Kemal’iz” adlı sergisi ile gündeme geldi.

2007 yılında Ulaştırma Bakanlığı ve Kültür Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen 'Garlar Resimleniyor' projesinde yer aldı. 2010 yılında Resim Heykel Müzesi’nde, ‘Bir Plastik Sanatlar Resim Sergisi’ başlıklı sergiye öncülük etti.

Hayatı boyunca resimlerinde dönemsel olarak farklı konuları yansıtan Bozkurt, güncel çalışmalarında 1970’li yıllardaki çağdaş, Türk kadınlarını tarihi yapılarla resmetmektedir. Birçok kişisel ve karma sergide bulunan ve birçok çalıştay, jüri ve söyleşide yer alan sanatçının eserleri yurt içi ve yurt dışı çeşitli kurum ve özel koleksiyonlarda bulunmaktadır. Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneği üyesidir.

    Lot No: 23

    Lot: 23

    Yavuz Bozkurt-Tuval Üzeri Akrilik Boya 15x30 cm Yavuz Bozkurt 1962 yılında Ankara'da doğdu. 1982-1983 yılları arasında Siyasal Bilgiler Basın Yayın Yüksekokulu’nda Turan Erol'un öğrencisi oldu. Daha sonra, 1986-1990 yıllarında Gazi Üniversitesi Resim-İş Eğitimi bölümünde Oya Kınıklı ve Esat Arpacı atölyelerinde eğitim aldı. 1993 yılında İ.T.Ü. Evi Sanat Galerisi’nin sanat danışmanlığını yaptı. Bu dönemde Atatürk, devlet yöneticileri ve kişisel portreler yapmanın yanı sıra duvar resimleri çalışmaları da gerçekleştirdi. Özellikle, 1997 yılında Kızılay Meydanı'nda, meydanı çevreleyen yüksek binaların cephelerini kaplayan 'Dünyanın İlk Büyük Kişisel Resim Sergisi’ olan “Biz Mustafa Kemal’iz” adlı sergisi ile gündeme geldi. 2007 yılında Ulaştırma Bakanlığı ve Kültür Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen 'Garlar Resimleniyor' projesinde yer aldı. 2010 yılında Resim Heykel Müzesi’nde, ‘Bir Plastik Sanatlar Resim Sergisi’ başlıklı sergiye öncülük etti. Hayatı boyunca resimlerinde dönemsel olarak farklı konuları yansıtan Bozkurt, güncel çalışmalarında 1970’li yıllardaki çağdaş, Türk kadınlarını tarihi yapılarla resmetmektedir. Birçok kişisel ve karma sergide bulunan ve birçok çalıştay, jüri ve söyleşide yer alan sanatçının eserleri yurt içi ve yurt dışı çeşitli kurum ve özel koleksiyonlarda bulunmaktadır. Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneği üyesidir.

    TLSatıldı
  • Bülent Kılıç-Tuval Üzeri Yağlı Boya 
50x60 cm


Bülent Kılıç
Özellikle İstanbul manzaralarıyla tanınan sanatçı 1974 yılında Tekirdağ'da doğdu. Küçük yaşlardan itibaren resme ilgi duymaya başlayan Kılıç'ın özellikle çocukluk dönemlerinde yaptığı kara kalem desen çalışmaları ve lise dönemlerinde ağırlık verdiği otomobil tasarımları, sanatçı kişiliğinin oluşumunda önemli bir rol oynamıştır. Lisans eğitimini alan ve akademik kariyer yapmaya başlayan Kılıç, başarılı çalışmalarıyla kısa sürede dikkatleri üzerine çekerek tanınmıştır.

İstanbul'un mahallelerini, adalarını, boğazını ve kısacası her köşesini defalarca gezerek gözlemlerde bulunan, fotoğraflayan, desenlere döken ve İstanbul'un tüm güzelliklerini büyük bir tutkuyla tuvale aktarmaya başlayan Kılıç, eserleriyle birçok sergi açmış ve müzayedelere katılmıştır. Halen İstanbul'daki atölyesinde çalışmalarına devam etmektedir.

    Lot No: 24

    Lot: 24

    Bülent Kılıç-Tuval Üzeri Yağlı Boya 50x60 cm Bülent Kılıç Özellikle İstanbul manzaralarıyla tanınan sanatçı 1974 yılında Tekirdağ'da doğdu. Küçük yaşlardan itibaren resme ilgi duymaya başlayan Kılıç'ın özellikle çocukluk dönemlerinde yaptığı kara kalem desen çalışmaları ve lise dönemlerinde ağırlık verdiği otomobil tasarımları, sanatçı kişiliğinin oluşumunda önemli bir rol oynamıştır. Lisans eğitimini alan ve akademik kariyer yapmaya başlayan Kılıç, başarılı çalışmalarıyla kısa sürede dikkatleri üzerine çekerek tanınmıştır. İstanbul'un mahallelerini, adalarını, boğazını ve kısacası her köşesini defalarca gezerek gözlemlerde bulunan, fotoğraflayan, desenlere döken ve İstanbul'un tüm güzelliklerini büyük bir tutkuyla tuvale aktarmaya başlayan Kılıç, eserleriyle birçok sergi açmış ve müzayedelere katılmıştır. Halen İstanbul'daki atölyesinde çalışmalarına devam etmektedir.

    TLSatıldı
  • Rus Ressam-Tuval Üzeri Yağlı Boya 
51x79 cm

    Lot No: 25

    Lot: 25

    Rus Ressam-Tuval Üzeri Yağlı Boya 51x79 cm

    TLSatıldı
  • Ümmet Karaca-Tuval Üzeri Yağlı Boya 
70x55 cm

Ümmet Karaca
1956 yılında Gürcistan’da doğdu.
Sanatçı 1978 yılında başladığı Tiflis Yüksek Ressamlar Okulundan 1982’de mezun oldu. 1987 yılında Gürcistan’ın Tiflis şehrinde ilk kişisel sergisini açtı. 1993’te ise Türkiye’deki ilk kişisel sergisini İstanbul’daki Varol Sanat Galerisinde düzenledi. Sonrasında da İstanbul ve Ankara’da pek çok karma sergiye katılmaya ve kişisel sergiler açmaya devam etti.

Ümmet Karaca genellikle tuval üzeri yağlı boya tekniğiyle yaptığı tablolarında İstanbul temasını işlemektedir. Eserlerinde şehrin sokaklarını, insanlarını, doğasını, sosyal yaşamını klasik bir üslupla resmetmeyi tercih etmektedir. Özellikle Büyükada’dan manzaraları resmetmeyi seven sanatçının eserlerini İzlenimci tarzın içinde de değerlendirebiliriz. Karaca genel olarak şehir manzaralarıyla bilinse de natürmort ve portre de çalışmıştır.

Ümmet Karaca halen İstanbul’da yaşamakta ve sanat çalışmalarını sürdürmektedir.

    Lot No: 26

    Lot: 26

    Ümmet Karaca-Tuval Üzeri Yağlı Boya 70x55 cm Ümmet Karaca 1956 yılında Gürcistan’da doğdu. Sanatçı 1978 yılında başladığı Tiflis Yüksek Ressamlar Okulundan 1982’de mezun oldu. 1987 yılında Gürcistan’ın Tiflis şehrinde ilk kişisel sergisini açtı. 1993’te ise Türkiye’deki ilk kişisel sergisini İstanbul’daki Varol Sanat Galerisinde düzenledi. Sonrasında da İstanbul ve Ankara’da pek çok karma sergiye katılmaya ve kişisel sergiler açmaya devam etti. Ümmet Karaca genellikle tuval üzeri yağlı boya tekniğiyle yaptığı tablolarında İstanbul temasını işlemektedir. Eserlerinde şehrin sokaklarını, insanlarını, doğasını, sosyal yaşamını klasik bir üslupla resmetmeyi tercih etmektedir. Özellikle Büyükada’dan manzaraları resmetmeyi seven sanatçının eserlerini İzlenimci tarzın içinde de değerlendirebiliriz. Karaca genel olarak şehir manzaralarıyla bilinse de natürmort ve portre de çalışmıştır. Ümmet Karaca halen İstanbul’da yaşamakta ve sanat çalışmalarını sürdürmektedir.

    TLSatıldı
  • Çoban Ressam (Süleyman Şahin)-Tuval Üzeri Yağlı Boya 
67x49 cm

Süleyman Şahin
İlkokul dördüncü sınıfa kadar eğitim gördü. 1958 yılında Ankara'ya yerleşti, çocuk yaşında geçimini sağlamak için inşaat boyacılığı ve çobanlık yaptı. Resime olan ilgisi ve yeteneği onu bu alana yönlendirdi. Resimlerinde kırsal yaşamı konu olarak ele alması ve geçmişte çobanlık yapması sanat çevrelerinde "Çoban Ressam" adıyla anılmasına neden oldu. İlk sergisini 1968 yılında Ankara'da İş Sanat Galerisi'nde açtı. 1973'te yerleştiği Bursa'da 1986 yılında Ressamlar Sokağı'nı kurdu ve genç ressamların yetişmesine katkı sağladı. Birkaç kez Paris'e gitti; Roma, Venedik, Torino ve Milano gibi şehirlerde incelemelerde bulundu. 1988 yılında Ankara Valiliği'nin açtığı "Ankara" konulu resim yarışmasında birinci oldu. Anadolu'dan manzaralarıyla tanınan Şahin, renkleri duygusal aktarım için kullandı. Kendi çabasıyla geliştirdiği resimlerinde otodidaktik özellik gözlemlenir.

    Lot No: 27

    Lot: 27

    Çoban Ressam (Süleyman Şahin)-Tuval Üzeri Yağlı Boya 67x49 cm Süleyman Şahin İlkokul dördüncü sınıfa kadar eğitim gördü. 1958 yılında Ankara'ya yerleşti, çocuk yaşında geçimini sağlamak için inşaat boyacılığı ve çobanlık yaptı. Resime olan ilgisi ve yeteneği onu bu alana yönlendirdi. Resimlerinde kırsal yaşamı konu olarak ele alması ve geçmişte çobanlık yapması sanat çevrelerinde "Çoban Ressam" adıyla anılmasına neden oldu. İlk sergisini 1968 yılında Ankara'da İş Sanat Galerisi'nde açtı. 1973'te yerleştiği Bursa'da 1986 yılında Ressamlar Sokağı'nı kurdu ve genç ressamların yetişmesine katkı sağladı. Birkaç kez Paris'e gitti; Roma, Venedik, Torino ve Milano gibi şehirlerde incelemelerde bulundu. 1988 yılında Ankara Valiliği'nin açtığı "Ankara" konulu resim yarışmasında birinci oldu. Anadolu'dan manzaralarıyla tanınan Şahin, renkleri duygusal aktarım için kullandı. Kendi çabasıyla geliştirdiği resimlerinde otodidaktik özellik gözlemlenir.

    TLSatıldı
  • Yavuz Saraçoğlu-Tuval Üzeri Akrilik Boya
150x70 cm

Yavuz Saraçoğlu, 1960 yılında Sivas'ta doğmuştur. Sanat eğitimine 1989 yılında Maltepe'de Kasım Koçak Atölyesi'nde özgün baskı tekniğini öğrenerek başlamıştır. İlk kişisel resim sergisini 1992 yılında Maltepe Sanat Galerisi'nde açmış olup, 16 kişisel sergiye ek olarak birçok karma sergiye de katılmıştır.

2007-2012 yılları arasında İstanbul Grafik Sanatlar Müzesi'nde (İMOGA) gravür alanında çalışmalarına devam etmiştir. Şu anda Kadıköy Don Kişot Sanat Atölyesi'nde çalışmalarını sürdürmektedir.

Yavuz Saraçoğlu'nun kişisel sergileri şunlardır:

1992: Maltepe Sanat Galerisi, İstanbul
1993: Devlet Güzel Sanatlar Galerisi, Gaziantep
1994: Devlet Güzel Sanatlar Galerisi, Şanlıurfa
1996: Büyük Kulüp, Büyükada, İstanbul
1996: Büyükada Kültür Evi, İstanbul
1997: Palet Sanatevi, Bostancı, İstanbul
1998: Uran Holding Galerisi, Altunizade, İstanbul
2000: Maltepe Sanat Galerisi, İstanbul
2001: Maltepe Sanat Galerisi, İstanbul
2002: Maltepe Sanat Galerisi, İstanbul
2012: Düşyolu Sanat Durağı Galerisi, İstanbul
2013: Aydın Kanza Sanat Galerisi, Antalya
2013: Otel Asia Sanat Galerisi, Altunizade, İstanbul
2014: Düşyolu Sanat Duragı Galerisi, İstanbul
2014: Mim Otel Sanat Galerisi, Fulya, İstanbul
Ödülleri:

Üsküdar Belediyesi Katibim Şenlikleri Resim Yarışması'nda 2.lik ödülü kazanmıştır.

    Lot No: 28

    Lot: 28

    Yavuz Saraçoğlu-Tuval Üzeri Akrilik Boya 150x70 cm Yavuz Saraçoğlu, 1960 yılında Sivas'ta doğmuştur. Sanat eğitimine 1989 yılında Maltepe'de Kasım Koçak Atölyesi'nde özgün baskı tekniğini öğrenerek başlamıştır. İlk kişisel resim sergisini 1992 yılında Maltepe Sanat Galerisi'nde açmış olup, 16 kişisel sergiye ek olarak birçok karma sergiye de katılmıştır. 2007-2012 yılları arasında İstanbul Grafik Sanatlar Müzesi'nde (İMOGA) gravür alanında çalışmalarına devam etmiştir. Şu anda Kadıköy Don Kişot Sanat Atölyesi'nde çalışmalarını sürdürmektedir. Yavuz Saraçoğlu'nun kişisel sergileri şunlardır: 1992: Maltepe Sanat Galerisi, İstanbul 1993: Devlet Güzel Sanatlar Galerisi, Gaziantep 1994: Devlet Güzel Sanatlar Galerisi, Şanlıurfa 1996: Büyük Kulüp, Büyükada, İstanbul 1996: Büyükada Kültür Evi, İstanbul 1997: Palet Sanatevi, Bostancı, İstanbul 1998: Uran Holding Galerisi, Altunizade, İstanbul 2000: Maltepe Sanat Galerisi, İstanbul 2001: Maltepe Sanat Galerisi, İstanbul 2002: Maltepe Sanat Galerisi, İstanbul 2012: Düşyolu Sanat Durağı Galerisi, İstanbul 2013: Aydın Kanza Sanat Galerisi, Antalya 2013: Otel Asia Sanat Galerisi, Altunizade, İstanbul 2014: Düşyolu Sanat Duragı Galerisi, İstanbul 2014: Mim Otel Sanat Galerisi, Fulya, İstanbul Ödülleri: Üsküdar Belediyesi Katibim Şenlikleri Resim Yarışması'nda 2.lik ödülü kazanmıştır.

    TLSatıldı
  • Remzi Taşkıran-Tuval Üzeri Yağlı Boya 
30x40 cm

Remzi Taşkıran
1961 yılında Adıyaman'da doğmuştur. Lise eğitimini İstanbul'da tamamlamıştır. Sanat eğitimini ressam Sadettin Çağlarca'dan almıştır. Bir dönem basın ressamlığı yapmıştır ve yapıtları yurt içi ve yurt dışında koleksiyonlarda yer almaktadır.

İstanbul'daki atölyesinde resim yaparak günlük yaşamını sürdüren Taşkıran, sergilerine hazırlanırken günlük yaşam kaygılarından uzaklaşarak sanatının özgün temalarını oluşturmaya özen göstermektedir. Özellikle yöresel izlenimlere dayalı resimlerinde, kendi yüreğinin, bilincinin, yeteneğinin ve eğilimlerinin öne çıktığı gözlemlenebilmektedir, böylelikle özgün resimlere imza atmaktadır.

Eleştirmenler, Remzi Taşkıran'ın geleneksel değerlere yakınlığını ve özgün bir resim biçemi yakalayabilme yeteneğini vurgulamaktadır.

    Lot No: 29

    Lot: 29

    Remzi Taşkıran-Tuval Üzeri Yağlı Boya 30x40 cm Remzi Taşkıran 1961 yılında Adıyaman'da doğmuştur. Lise eğitimini İstanbul'da tamamlamıştır. Sanat eğitimini ressam Sadettin Çağlarca'dan almıştır. Bir dönem basın ressamlığı yapmıştır ve yapıtları yurt içi ve yurt dışında koleksiyonlarda yer almaktadır. İstanbul'daki atölyesinde resim yaparak günlük yaşamını sürdüren Taşkıran, sergilerine hazırlanırken günlük yaşam kaygılarından uzaklaşarak sanatının özgün temalarını oluşturmaya özen göstermektedir. Özellikle yöresel izlenimlere dayalı resimlerinde, kendi yüreğinin, bilincinin, yeteneğinin ve eğilimlerinin öne çıktığı gözlemlenebilmektedir, böylelikle özgün resimlere imza atmaktadır. Eleştirmenler, Remzi Taşkıran'ın geleneksel değerlere yakınlığını ve özgün bir resim biçemi yakalayabilme yeteneğini vurgulamaktadır.

    TLSatıldı
  • Ümmet Karaca-Tuval Üzeri Yağlı Boya 
80x60 cm

Ümmet Karaca
1956 yılında Gürcistan’da doğdu.
Sanatçı 1978 yılında başladığı Tiflis Yüksek Ressamlar Okulundan 1982’de mezun oldu. 1987 yılında Gürcistan’ın Tiflis şehrinde ilk kişisel sergisini açtı. 1993’te ise Türkiye’deki ilk kişisel sergisini İstanbul’daki Varol Sanat Galerisinde düzenledi. Sonrasında da İstanbul ve Ankara’da pek çok karma sergiye katılmaya ve kişisel sergiler açmaya devam etti.

Ümmet Karaca genellikle tuval üzeri yağlı boya tekniğiyle yaptığı tablolarında İstanbul temasını işlemektedir. Eserlerinde şehrin sokaklarını, insanlarını, doğasını, sosyal yaşamını klasik bir üslupla resmetmeyi tercih etmektedir. Özellikle Büyükada’dan manzaraları resmetmeyi seven sanatçının eserlerini İzlenimci tarzın içinde de değerlendirebiliriz. Karaca genel olarak şehir manzaralarıyla bilinse de natürmort ve portre de çalışmıştır.

Ümmet Karaca halen İstanbul’da yaşamakta ve sanat çalışmalarını sürdürmektedir.

    Lot No: 30

    Lot: 30

    Ümmet Karaca-Tuval Üzeri Yağlı Boya 80x60 cm Ümmet Karaca 1956 yılında Gürcistan’da doğdu. Sanatçı 1978 yılında başladığı Tiflis Yüksek Ressamlar Okulundan 1982’de mezun oldu. 1987 yılında Gürcistan’ın Tiflis şehrinde ilk kişisel sergisini açtı. 1993’te ise Türkiye’deki ilk kişisel sergisini İstanbul’daki Varol Sanat Galerisinde düzenledi. Sonrasında da İstanbul ve Ankara’da pek çok karma sergiye katılmaya ve kişisel sergiler açmaya devam etti. Ümmet Karaca genellikle tuval üzeri yağlı boya tekniğiyle yaptığı tablolarında İstanbul temasını işlemektedir. Eserlerinde şehrin sokaklarını, insanlarını, doğasını, sosyal yaşamını klasik bir üslupla resmetmeyi tercih etmektedir. Özellikle Büyükada’dan manzaraları resmetmeyi seven sanatçının eserlerini İzlenimci tarzın içinde de değerlendirebiliriz. Karaca genel olarak şehir manzaralarıyla bilinse de natürmort ve portre de çalışmıştır. Ümmet Karaca halen İstanbul’da yaşamakta ve sanat çalışmalarını sürdürmektedir.

    TLSatıldı
  • Ümmet Karaca-Tuval Üzeri Yağlı Boya 
70x100 cm

Ümmet Karaca
1956 yılında Gürcistan’da doğdu.
Sanatçı 1978 yılında başladığı Tiflis Yüksek Ressamlar Okulundan 1982’de mezun oldu. 1987 yılında Gürcistan’ın Tiflis şehrinde ilk kişisel sergisini açtı. 1993’te ise Türkiye’deki ilk kişisel sergisini İstanbul’daki Varol Sanat Galerisinde düzenledi. Sonrasında da İstanbul ve Ankara’da pek çok karma sergiye katılmaya ve kişisel sergiler açmaya devam etti.

Ümmet Karaca genellikle tuval üzeri yağlı boya tekniğiyle yaptığı tablolarında İstanbul temasını işlemektedir. Eserlerinde şehrin sokaklarını, insanlarını, doğasını, sosyal yaşamını klasik bir üslupla resmetmeyi tercih etmektedir. Özellikle Büyükada’dan manzaraları resmetmeyi seven sanatçının eserlerini İzlenimci tarzın içinde de değerlendirebiliriz. Karaca genel olarak şehir manzaralarıyla bilinse de natürmort ve portre de çalışmıştır.

Ümmet Karaca halen İstanbul’da yaşamakta ve sanat çalışmalarını sürdürmektedir.

    Lot No: 31

    Lot: 31

    Ümmet Karaca-Tuval Üzeri Yağlı Boya 70x100 cm Ümmet Karaca 1956 yılında Gürcistan’da doğdu. Sanatçı 1978 yılında başladığı Tiflis Yüksek Ressamlar Okulundan 1982’de mezun oldu. 1987 yılında Gürcistan’ın Tiflis şehrinde ilk kişisel sergisini açtı. 1993’te ise Türkiye’deki ilk kişisel sergisini İstanbul’daki Varol Sanat Galerisinde düzenledi. Sonrasında da İstanbul ve Ankara’da pek çok karma sergiye katılmaya ve kişisel sergiler açmaya devam etti. Ümmet Karaca genellikle tuval üzeri yağlı boya tekniğiyle yaptığı tablolarında İstanbul temasını işlemektedir. Eserlerinde şehrin sokaklarını, insanlarını, doğasını, sosyal yaşamını klasik bir üslupla resmetmeyi tercih etmektedir. Özellikle Büyükada’dan manzaraları resmetmeyi seven sanatçının eserlerini İzlenimci tarzın içinde de değerlendirebiliriz. Karaca genel olarak şehir manzaralarıyla bilinse de natürmort ve portre de çalışmıştır. Ümmet Karaca halen İstanbul’da yaşamakta ve sanat çalışmalarını sürdürmektedir.

    TLSatıldı
  • Ömer Vardar-Tuval Üzeri Yağlı Boya
55x75 cm

Ömer Vardar
1961 yılında doğdu. Sanatına yansıttığı sınırsızlık ve her konuda gelişme amacıyla tanınan bir sanatçıdır. Belirli konulara sıkı sıkıya bağlı kalmadan, içinden gelen isteklere ve duygulara dayalı olarak resim yapmayı ilke edinmiştir. Kendini sınırlamaktan kaçınan Vardar, İstanbul'daki atölyesinde çalışmalarını sürdürmektedir.

    Lot No: 32

    Lot: 32

    Ömer Vardar-Tuval Üzeri Yağlı Boya 55x75 cm Ömer Vardar 1961 yılında doğdu. Sanatına yansıttığı sınırsızlık ve her konuda gelişme amacıyla tanınan bir sanatçıdır. Belirli konulara sıkı sıkıya bağlı kalmadan, içinden gelen isteklere ve duygulara dayalı olarak resim yapmayı ilke edinmiştir. Kendini sınırlamaktan kaçınan Vardar, İstanbul'daki atölyesinde çalışmalarını sürdürmektedir.

    TLSatıldı
  • Şenay Arduç-Tuval Üzeri Akrilik Boya "Golden Girls and Golden Boys Serisi"
70x100 cm

Şenay Arduç
1997 yılında İstanbul Üsküdar'da doğmuştur. Lisans eğitimini Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon alanında tamamlamıştır. Sanat eğitimi almak için 2007-2012 yılları arasında IMOGA İstanbul Grafik Sanatlar Müzesi'nde özgün baskı eğitimi almış, ardından 2012-2014 yılları arasında Don Kişot Sanat'ta kara kalem eğitimi almıştır.

Sanatçı, eserlerinde pozitif düşünceleri yaymayı amaçlamıştır. Resimlerinde resim ve sevginin ortak yanı olan iyileştiriciliği temel tema olarak işlemiştir.

    Lot No: 33

    Lot: 33

    Şenay Arduç-Tuval Üzeri Akrilik Boya "Golden Girls and Golden Boys Serisi" 70x100 cm Şenay Arduç 1997 yılında İstanbul Üsküdar'da doğmuştur. Lisans eğitimini Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon alanında tamamlamıştır. Sanat eğitimi almak için 2007-2012 yılları arasında IMOGA İstanbul Grafik Sanatlar Müzesi'nde özgün baskı eğitimi almış, ardından 2012-2014 yılları arasında Don Kişot Sanat'ta kara kalem eğitimi almıştır. Sanatçı, eserlerinde pozitif düşünceleri yaymayı amaçlamıştır. Resimlerinde resim ve sevginin ortak yanı olan iyileştiriciliği temel tema olarak işlemiştir.

    TLSatıldı
  • Bülent Kılıç-Tuval Üzeri Yağlı Boya
70x100 cm

Bülent Kılıç
Özellikle İstanbul manzaralarıyla tanınan sanatçı 1974 yılında Tekirdağ'da doğdu. Küçük yaşlardan itibaren resme ilgi duymaya başlayan Kılıç'ın özellikle çocukluk dönemlerinde yaptığı kara kalem desen çalışmaları ve lise dönemlerinde ağırlık verdiği otomobil tasarımları, sanatçı kişiliğinin oluşumunda önemli bir rol oynamıştır. Lisans eğitimini alan ve akademik kariyer yapmaya başlayan Kılıç, başarılı çalışmalarıyla kısa sürede dikkatleri üzerine çekerek tanınmıştır.

İstanbul'un mahallelerini, adalarını, boğazını ve kısacası her köşesini defalarca gezerek gözlemlerde bulunan, fotoğraflayan, desenlere döken ve İstanbul'un tüm güzelliklerini büyük bir tutkuyla tuvale aktarmaya başlayan Kılıç, eserleriyle birçok sergi açmış ve müzayedelere katılmıştır. Halen İstanbul'daki atölyesinde çalışmalarına devam etmektedir.

    Lot No: 34

    Lot: 34

    Bülent Kılıç-Tuval Üzeri Yağlı Boya 70x100 cm Bülent Kılıç Özellikle İstanbul manzaralarıyla tanınan sanatçı 1974 yılında Tekirdağ'da doğdu. Küçük yaşlardan itibaren resme ilgi duymaya başlayan Kılıç'ın özellikle çocukluk dönemlerinde yaptığı kara kalem desen çalışmaları ve lise dönemlerinde ağırlık verdiği otomobil tasarımları, sanatçı kişiliğinin oluşumunda önemli bir rol oynamıştır. Lisans eğitimini alan ve akademik kariyer yapmaya başlayan Kılıç, başarılı çalışmalarıyla kısa sürede dikkatleri üzerine çekerek tanınmıştır. İstanbul'un mahallelerini, adalarını, boğazını ve kısacası her köşesini defalarca gezerek gözlemlerde bulunan, fotoğraflayan, desenlere döken ve İstanbul'un tüm güzelliklerini büyük bir tutkuyla tuvale aktarmaya başlayan Kılıç, eserleriyle birçok sergi açmış ve müzayedelere katılmıştır. Halen İstanbul'daki atölyesinde çalışmalarına devam etmektedir.

    TLSatıldı
  • Zeynep Nesligül Eryıldırım-Tuval Üzeri Karışık Teknik
70x90 cm

    Lot No: 35

    Lot: 35

    Zeynep Nesligül Eryıldırım-Tuval Üzeri Karışık Teknik 70x90 cm

    TLSatıldı
  • Zeynep Nesligül Eryıldırım-Tuval Üzeri Karışık Teknik
60x60 cm

    Lot No: 36

    Lot: 36

    Zeynep Nesligül Eryıldırım-Tuval Üzeri Karışık Teknik 60x60 cm

    TLSatıldı
  • Bülent Kılıç-Tuval Üzeri Yağlı Boya
75x60 cm

Bülent Kılıç
Özellikle İstanbul manzaralarıyla tanınan sanatçı 1974 yılında Tekirdağ'da doğdu. Küçük yaşlardan itibaren resme ilgi duymaya başlayan Kılıç'ın özellikle çocukluk dönemlerinde yaptığı kara kalem desen çalışmaları ve lise dönemlerinde ağırlık verdiği otomobil tasarımları, sanatçı kişiliğinin oluşumunda önemli bir rol oynamıştır. Lisans eğitimini alan ve akademik kariyer yapmaya başlayan Kılıç, başarılı çalışmalarıyla kısa sürede dikkatleri üzerine çekerek tanınmıştır.

İstanbul'un mahallelerini, adalarını, boğazını ve kısacası her köşesini defalarca gezerek gözlemlerde bulunan, fotoğraflayan, desenlere döken ve İstanbul'un tüm güzelliklerini büyük bir tutkuyla tuvale aktarmaya başlayan Kılıç, eserleriyle birçok sergi açmış ve müzayedelere katılmıştır. Halen İstanbul'daki atölyesinde çalışmalarına devam etmektedir.

    Lot No: 37

    Lot: 37

    Bülent Kılıç-Tuval Üzeri Yağlı Boya 75x60 cm Bülent Kılıç Özellikle İstanbul manzaralarıyla tanınan sanatçı 1974 yılında Tekirdağ'da doğdu. Küçük yaşlardan itibaren resme ilgi duymaya başlayan Kılıç'ın özellikle çocukluk dönemlerinde yaptığı kara kalem desen çalışmaları ve lise dönemlerinde ağırlık verdiği otomobil tasarımları, sanatçı kişiliğinin oluşumunda önemli bir rol oynamıştır. Lisans eğitimini alan ve akademik kariyer yapmaya başlayan Kılıç, başarılı çalışmalarıyla kısa sürede dikkatleri üzerine çekerek tanınmıştır. İstanbul'un mahallelerini, adalarını, boğazını ve kısacası her köşesini defalarca gezerek gözlemlerde bulunan, fotoğraflayan, desenlere döken ve İstanbul'un tüm güzelliklerini büyük bir tutkuyla tuvale aktarmaya başlayan Kılıç, eserleriyle birçok sergi açmış ve müzayedelere katılmıştır. Halen İstanbul'daki atölyesinde çalışmalarına devam etmektedir.

    TLSatıldı
  • Yavuz Bozkurt-Tuval Üzeri Yağlı Boya "Cumhuriyet Kadınları"
50x50 cm

Yavuz Bozkurt
1962 yılında Ankara'da doğdu. 1982-1983 yılları arasında Siyasal Bilgiler Basın Yayın Yüksekokulu’nda Turan Erol'un öğrencisi oldu. Daha sonra, 1986-1990 yıllarında Gazi Üniversitesi Resim-İş Eğitimi bölümünde Oya Kınıklı ve Esat Arpacı atölyelerinde eğitim aldı. 1993 yılında İ.T.Ü. Evi Sanat Galerisi’nin sanat danışmanlığını yaptı. Bu dönemde Atatürk, devlet yöneticileri ve kişisel portreler yapmanın yanı sıra duvar resimleri çalışmaları da gerçekleştirdi. Özellikle, 1997 yılında Kızılay Meydanı'nda, meydanı çevreleyen yüksek binaların cephelerini kaplayan 'Dünyanın İlk Büyük Kişisel Resim Sergisi’ olan “Biz Mustafa Kemal’iz” adlı sergisi ile gündeme geldi.

2007 yılında Ulaştırma Bakanlığı ve Kültür Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen 'Garlar Resimleniyor' projesinde yer aldı. 2010 yılında Resim Heykel Müzesi’nde, ‘Bir Plastik Sanatlar Resim Sergisi’ başlıklı sergiye öncülük etti.

Hayatı boyunca resimlerinde dönemsel olarak farklı konuları yansıtan Bozkurt, güncel çalışmalarında 1970’li yıllardaki çağdaş, Türk kadınlarını tarihi yapılarla resmetmektedir. Birçok kişisel ve karma sergide bulunan ve birçok çalıştay, jüri ve söyleşide yer alan sanatçının eserleri yurt içi ve yurt dışı çeşitli kurum ve özel koleksiyonlarda bulunmaktadır. Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneği üyesidir.

    Lot No: 38

    Lot: 38

    Yavuz Bozkurt-Tuval Üzeri Yağlı Boya "Cumhuriyet Kadınları" 50x50 cm Yavuz Bozkurt 1962 yılında Ankara'da doğdu. 1982-1983 yılları arasında Siyasal Bilgiler Basın Yayın Yüksekokulu’nda Turan Erol'un öğrencisi oldu. Daha sonra, 1986-1990 yıllarında Gazi Üniversitesi Resim-İş Eğitimi bölümünde Oya Kınıklı ve Esat Arpacı atölyelerinde eğitim aldı. 1993 yılında İ.T.Ü. Evi Sanat Galerisi’nin sanat danışmanlığını yaptı. Bu dönemde Atatürk, devlet yöneticileri ve kişisel portreler yapmanın yanı sıra duvar resimleri çalışmaları da gerçekleştirdi. Özellikle, 1997 yılında Kızılay Meydanı'nda, meydanı çevreleyen yüksek binaların cephelerini kaplayan 'Dünyanın İlk Büyük Kişisel Resim Sergisi’ olan “Biz Mustafa Kemal’iz” adlı sergisi ile gündeme geldi. 2007 yılında Ulaştırma Bakanlığı ve Kültür Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen 'Garlar Resimleniyor' projesinde yer aldı. 2010 yılında Resim Heykel Müzesi’nde, ‘Bir Plastik Sanatlar Resim Sergisi’ başlıklı sergiye öncülük etti. Hayatı boyunca resimlerinde dönemsel olarak farklı konuları yansıtan Bozkurt, güncel çalışmalarında 1970’li yıllardaki çağdaş, Türk kadınlarını tarihi yapılarla resmetmektedir. Birçok kişisel ve karma sergide bulunan ve birçok çalıştay, jüri ve söyleşide yer alan sanatçının eserleri yurt içi ve yurt dışı çeşitli kurum ve özel koleksiyonlarda bulunmaktadır. Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneği üyesidir.

    TLSatıldı
  • Remzi Taşkıran-Tuval Üzeri Yağlı Boya
60x50 cm

Remzi Taşkıran
1961 yılında Adıyaman'da doğmuştur. Lise eğitimini İstanbul'da tamamlamıştır. Sanat eğitimini ressam Sadettin Çağlarca'dan almıştır. Bir dönem basın ressamlığı yapmıştır ve yapıtları yurt içi ve yurt dışında koleksiyonlarda yer almaktadır.

İstanbul'daki atölyesinde resim yaparak günlük yaşamını sürdüren Taşkıran, sergilerine hazırlanırken günlük yaşam kaygılarından uzaklaşarak sanatının özgün temalarını oluşturmaya özen göstermektedir. Özellikle yöresel izlenimlere dayalı resimlerinde, kendi yüreğinin, bilincinin, yeteneğinin ve eğilimlerinin öne çıktığı gözlemlenebilmektedir, böylelikle özgün resimlere imza atmaktadır.

Eleştirmenler, Remzi Taşkıran'ın geleneksel değerlere yakınlığını ve özgün bir resim biçemi yakalayabilme yeteneğini vurgulamaktadır.

    Lot No: 39

    Lot: 39

    Remzi Taşkıran-Tuval Üzeri Yağlı Boya 60x50 cm Remzi Taşkıran 1961 yılında Adıyaman'da doğmuştur. Lise eğitimini İstanbul'da tamamlamıştır. Sanat eğitimini ressam Sadettin Çağlarca'dan almıştır. Bir dönem basın ressamlığı yapmıştır ve yapıtları yurt içi ve yurt dışında koleksiyonlarda yer almaktadır. İstanbul'daki atölyesinde resim yaparak günlük yaşamını sürdüren Taşkıran, sergilerine hazırlanırken günlük yaşam kaygılarından uzaklaşarak sanatının özgün temalarını oluşturmaya özen göstermektedir. Özellikle yöresel izlenimlere dayalı resimlerinde, kendi yüreğinin, bilincinin, yeteneğinin ve eğilimlerinin öne çıktığı gözlemlenebilmektedir, böylelikle özgün resimlere imza atmaktadır. Eleştirmenler, Remzi Taşkıran'ın geleneksel değerlere yakınlığını ve özgün bir resim biçemi yakalayabilme yeteneğini vurgulamaktadır.

    TLSatıldı
  • Alev Özas-Tuval Üzeri Yağlı Boya "Kız Kulesi"
70x50 cm

Alev Özas, 1977 yılında İstanbul'da doğdu. Marmara Üniversitesi, Atatürk Eğitim Fakültesi, Resim-İş Eğitimi Öğretmenliği bölümünde öğrenim gördü. Burada Ramiz Aydın atölyesinde çalıştı ve öğrenim hayatı boyunca tiyatroyla da ilgilenerek sahne dekorları yapma deneyimi kazandı. Mezuniyetinin ardından kısa bir süre öğretmenlik yapan sanatçı, daha sonra Devrim Erbil atölyesinde çalışmaya başladı. Birinci seneden sonra baş asistanlığa atan Özas, yaklaşık 8 sene boyunca bu atölyede çalışmalarını sürdürdü. Bu süre zarfında Devrim Erbil'in sanat anlayışı ve resmin matematiksel yaklaşımıyla ilgili önemli bilgiler edindiğini ifade etmektedir.

Sanatçı, eserlerinde renk ve uyum önem verirken, özellikle İstanbul konseptli detaylı çalışmalar yapmaktadır ve Devrim Erbil'in etkisi eserlerinde açıkça hissedilmektedir. Şimdiye kadar dört kişisel sergi düzenleyen Özas, 2002-2016 yılları arasında otuzun üzerinde karma sergiye katılmıştır. 2005 yılında Tüze Sanat Galerisi'nde gerçekleşen "Devrim Erbil ve Genç Arkadaşları" isimli karma sergi ve aynı yıl Ayşegül Bayrak Sanat Galerisi’nde düzenlenen karma sergi, katıldığı önemli sanat projelerinden bazılarıdır.

Çekmeköy’deki Paradise Sitesi'nde halk eğitimi kapsamında ders vermeye başlayan sanatçı, yaklaşık bir buçuk sene sonra kendi atölyesini açtı. Halk eğitiminde yağlı boya, renk ve uyum dersleri verdiği öğrencilerini atölyesine taşıdı. Alev Özas halen atölyesinde sanatsal çalışmalarına devam etmekte ve öğrencilerini sergilere hazırlamaktadır.

    Lot No: 40

    Lot: 40

    Alev Özas-Tuval Üzeri Yağlı Boya "Kız Kulesi" 70x50 cm Alev Özas, 1977 yılında İstanbul'da doğdu. Marmara Üniversitesi, Atatürk Eğitim Fakültesi, Resim-İş Eğitimi Öğretmenliği bölümünde öğrenim gördü. Burada Ramiz Aydın atölyesinde çalıştı ve öğrenim hayatı boyunca tiyatroyla da ilgilenerek sahne dekorları yapma deneyimi kazandı. Mezuniyetinin ardından kısa bir süre öğretmenlik yapan sanatçı, daha sonra Devrim Erbil atölyesinde çalışmaya başladı. Birinci seneden sonra baş asistanlığa atan Özas, yaklaşık 8 sene boyunca bu atölyede çalışmalarını sürdürdü. Bu süre zarfında Devrim Erbil'in sanat anlayışı ve resmin matematiksel yaklaşımıyla ilgili önemli bilgiler edindiğini ifade etmektedir. Sanatçı, eserlerinde renk ve uyum önem verirken, özellikle İstanbul konseptli detaylı çalışmalar yapmaktadır ve Devrim Erbil'in etkisi eserlerinde açıkça hissedilmektedir. Şimdiye kadar dört kişisel sergi düzenleyen Özas, 2002-2016 yılları arasında otuzun üzerinde karma sergiye katılmıştır. 2005 yılında Tüze Sanat Galerisi'nde gerçekleşen "Devrim Erbil ve Genç Arkadaşları" isimli karma sergi ve aynı yıl Ayşegül Bayrak Sanat Galerisi’nde düzenlenen karma sergi, katıldığı önemli sanat projelerinden bazılarıdır. Çekmeköy’deki Paradise Sitesi'nde halk eğitimi kapsamında ders vermeye başlayan sanatçı, yaklaşık bir buçuk sene sonra kendi atölyesini açtı. Halk eğitiminde yağlı boya, renk ve uyum dersleri verdiği öğrencilerini atölyesine taşıdı. Alev Özas halen atölyesinde sanatsal çalışmalarına devam etmekte ve öğrencilerini sergilere hazırlamaktadır.

    TLSatıldı
  • Nazım Mammadov-Tuval Üzeri Yağlı Boya
60x50 cm


Nazım Mammadov
Sanatçı bir aileden gelerek sanat eğitimine olan tutkusunu genç yaşlarda keşfetmiş. Bakü'deki Azerbaycan Devlet Güzel Sanatlar Akademisi'nde eğitim aldıktan sonra yeteneğini geliştirmiş. Ardından Türkiye'de Erciyes Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde çalışmaya başlamış. İzmir'de 2021 yılında kendi sanat galerisi ve atölyesi olan ROSSO ART SPACE'i açarak sanatını ve çalışmalarını sergilemeye devam etmiş.

Ulusal ve uluslararası alanda birçok kişisel ve karma sergiye imza atan Nazım Mammadov'un eserleri, Türkiye'de Büyük Efes Sanat Koleksiyonu ve Güray Müze Sanat Koleksiyonu gibi önemli koleksiyonlarda yer almaktadır. Ayrıca Azerbaycan, İtalya, Ukrayna, İsrail, ABD, Danimarka, Rusya, İngiltere, Çin, Almanya gibi ülkelerde de özel ve kurumsal koleksiyonlarda eserleri bulunmaktadır.

Sanatçı, uluslararası arenada da önemli başarılar elde etmiştir. 2009 yılında Floransa Sanat Bienali'nde yer almış ve aynı yıl "Moskow International Festival of Art" etkinliğinde Özel Jüri Ödülü'ne layık görülmüştür. 2010 yılında ise "London 3rd ART BIENNIAL"de eseri "The Legend" ile Diploma of Excellence – Onur Ödülüne değer bulunmuştur.

Nazım Mammadov'un eserleri ayrıca çeşitli sanat katalogları ve dergilerinde de yer almıştır. "100 International Contemporary Masters", "MASTERS – 100 Contemporary Artists", "TRENDS - 125 Contemporary Artists", "NY ARTS" gibi yayınlar sanatının uluslararası tanınmasına katkıda bulunmuştur.

    Lot No: 41

    Lot: 41

    Nazım Mammadov-Tuval Üzeri Yağlı Boya 60x50 cm Nazım Mammadov Sanatçı bir aileden gelerek sanat eğitimine olan tutkusunu genç yaşlarda keşfetmiş. Bakü'deki Azerbaycan Devlet Güzel Sanatlar Akademisi'nde eğitim aldıktan sonra yeteneğini geliştirmiş. Ardından Türkiye'de Erciyes Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde çalışmaya başlamış. İzmir'de 2021 yılında kendi sanat galerisi ve atölyesi olan ROSSO ART SPACE'i açarak sanatını ve çalışmalarını sergilemeye devam etmiş. Ulusal ve uluslararası alanda birçok kişisel ve karma sergiye imza atan Nazım Mammadov'un eserleri, Türkiye'de Büyük Efes Sanat Koleksiyonu ve Güray Müze Sanat Koleksiyonu gibi önemli koleksiyonlarda yer almaktadır. Ayrıca Azerbaycan, İtalya, Ukrayna, İsrail, ABD, Danimarka, Rusya, İngiltere, Çin, Almanya gibi ülkelerde de özel ve kurumsal koleksiyonlarda eserleri bulunmaktadır. Sanatçı, uluslararası arenada da önemli başarılar elde etmiştir. 2009 yılında Floransa Sanat Bienali'nde yer almış ve aynı yıl "Moskow International Festival of Art" etkinliğinde Özel Jüri Ödülü'ne layık görülmüştür. 2010 yılında ise "London 3rd ART BIENNIAL"de eseri "The Legend" ile Diploma of Excellence – Onur Ödülüne değer bulunmuştur. Nazım Mammadov'un eserleri ayrıca çeşitli sanat katalogları ve dergilerinde de yer almıştır. "100 International Contemporary Masters", "MASTERS – 100 Contemporary Artists", "TRENDS - 125 Contemporary Artists", "NY ARTS" gibi yayınlar sanatının uluslararası tanınmasına katkıda bulunmuştur.

    TLSatıldı
  • Kadir Uz-Tuval Üzeri Yağlı Boya "İstanbul Pixel Serisi"
90x70 cm

    Lot No: 42

    Lot: 42

    Kadir Uz-Tuval Üzeri Yağlı Boya "İstanbul Pixel Serisi" 90x70 cm

    TLSatıldı
  • Seda Öztürk-Pop Art "Jeff ve Tweety Serisi"
80x80 cm


Seda Öztürk
1996 yılında Bursa'da doğmuş. Lise eğitimini Necatibey Kız Teknik ve Meslek Lisesi Grafik Bölümünde tamamlamış. 2015 yılında Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümünü kazanmış ve 2019 yılında mezun olmuş. Aynı yıl Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Sanat ve Tasarım Ana Sanat Dalında yüksek lisans eğitimine başlamış. Sanat ve eğitim hayatını Antalya'da sürdürüyor.

    Lot No: 43

    Lot: 43

    Seda Öztürk-Pop Art "Jeff ve Tweety Serisi" 80x80 cm Seda Öztürk 1996 yılında Bursa'da doğmuş. Lise eğitimini Necatibey Kız Teknik ve Meslek Lisesi Grafik Bölümünde tamamlamış. 2015 yılında Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümünü kazanmış ve 2019 yılında mezun olmuş. Aynı yıl Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Sanat ve Tasarım Ana Sanat Dalında yüksek lisans eğitimine başlamış. Sanat ve eğitim hayatını Antalya'da sürdürüyor.

    TLSatıldı
  • Enis Aktaş-Duralit Üzeri Yağlı Boya
66x46 cm


Enis Aktaş
1956 yılında Ankara'da doğmuş ve Türk resim dünyasında önemli bir yer edinmiş bir sanatçıdır. Gazi Yüksek Öğretmen Okulu Resim Bölümü mezunu olan Aktaş, resim öğretmenliğine Adana'da başlamış ve ardından 1990 yılında Eskişehir Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi'nin ilk resim öğretmeni olarak atanmıştır. Eğitim hayatına devam ederek 1991 yılında Eskişehir Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde yüksek lisansını tamamlamıştır. Süleyman Demirel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde öğretim görevlisi olarak çalışmış ve emekli olduktan sonra İzmir'deki atölyesinde sanat çalışmalarına devam etmiştir.

Sanatçının eserlerinde politik bir duruş ve toplumsal temalar ön plandadır. Eserlerinde ekonomik, politik, sosyolojik, kültürel ve psikolojik unsurları soyutlama süreciyle irdeler ve bunları resimsel bir dile dönüştürür. Kapitalist sistemin insanın yaşamındaki etkilerini ve toplumsal sorunları ele alırken, insanın içsel dünyasındaki karmaşıklıkları ve duygusal deneyimleri figürsel soyutlamalarla ifade eder. Sanatını toplumda ortak bir payda oluşturmayı amaçlayarak, demokratik bir topluma ulaşmanın ve daha yaşanabilir bir dünya kurmanın önemine inanır. Türk resim sanatında yeni dışavurumcu akımın gelişmesine katkı sağlayan önemli bir isim olarak kabul edilir.

Enis Aktaş'ın sanat kariyeri boyunca 32 kişisel sergi açmış ve birçok yarışmalı ve karma sergilere katılmıştır. Eserleri, resmi ve özel koleksiyonlarda geniş bir yelpazede yer almaktadır. Tekirdağ'da onur konuğu olarak davet edildiği resim çalıştayında geçirdiği ani kalp krizi sonucu 2017 yılında vefat etmiştir.

    Lot No: 44

    Lot: 44

    Enis Aktaş-Duralit Üzeri Yağlı Boya 66x46 cm Enis Aktaş 1956 yılında Ankara'da doğmuş ve Türk resim dünyasında önemli bir yer edinmiş bir sanatçıdır. Gazi Yüksek Öğretmen Okulu Resim Bölümü mezunu olan Aktaş, resim öğretmenliğine Adana'da başlamış ve ardından 1990 yılında Eskişehir Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi'nin ilk resim öğretmeni olarak atanmıştır. Eğitim hayatına devam ederek 1991 yılında Eskişehir Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde yüksek lisansını tamamlamıştır. Süleyman Demirel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde öğretim görevlisi olarak çalışmış ve emekli olduktan sonra İzmir'deki atölyesinde sanat çalışmalarına devam etmiştir. Sanatçının eserlerinde politik bir duruş ve toplumsal temalar ön plandadır. Eserlerinde ekonomik, politik, sosyolojik, kültürel ve psikolojik unsurları soyutlama süreciyle irdeler ve bunları resimsel bir dile dönüştürür. Kapitalist sistemin insanın yaşamındaki etkilerini ve toplumsal sorunları ele alırken, insanın içsel dünyasındaki karmaşıklıkları ve duygusal deneyimleri figürsel soyutlamalarla ifade eder. Sanatını toplumda ortak bir payda oluşturmayı amaçlayarak, demokratik bir topluma ulaşmanın ve daha yaşanabilir bir dünya kurmanın önemine inanır. Türk resim sanatında yeni dışavurumcu akımın gelişmesine katkı sağlayan önemli bir isim olarak kabul edilir. Enis Aktaş'ın sanat kariyeri boyunca 32 kişisel sergi açmış ve birçok yarışmalı ve karma sergilere katılmıştır. Eserleri, resmi ve özel koleksiyonlarda geniş bir yelpazede yer almaktadır. Tekirdağ'da onur konuğu olarak davet edildiği resim çalıştayında geçirdiği ani kalp krizi sonucu 2017 yılında vefat etmiştir.

    TLSatıldı
  • Sabri Akça-Kağıt Üzeri Karışık Teknik
21x29 cm

Sabri Akça
1936 yılında Eskişehir’in Sancar köyünde doğan Sabri Akça, 1948 yılında Hamidiye Köy Enstitüsü’ne girdi. 1951’de yetenek sınavını kazanarak İstanbul Çapa Resim Bölümü’ne giren sanatçı üç yıl sonra Gazi Eğitim Enstitüsü Resim Bölümü’ne başladı.
Henüz öğrenciyken 1956-1957 Devlet Resim Heykel Sergilerine beş yapıtı kabul edilen sanatçı, 1980 yılında Devlet Resim Ödülü, 1981 de DYO Resim Yarışması’nda mansiyon ödülü kazandı. Sanatçının, Avrupa, Amerika ve Türkiye’de özel koleksiyonlara girmiş olan çok sayıda eseri bulunmaktadır.
Çok sevdiği resim öğretmenliğine 1957 de Kastamonu Lisesi’nde başlayan ve uzun yıllar Gazi Eğitim Enstitüsü ve Gazi Üniversitesi’nde öğretmenlik yapan sanatçı 8 Temmuz 2022 günü 86 yaşında Ankara'da hayata gözlerini kapamıştır.

    Lot No: 45

    Lot: 45

    Sabri Akça-Kağıt Üzeri Karışık Teknik 21x29 cm Sabri Akça 1936 yılında Eskişehir’in Sancar köyünde doğan Sabri Akça, 1948 yılında Hamidiye Köy Enstitüsü’ne girdi. 1951’de yetenek sınavını kazanarak İstanbul Çapa Resim Bölümü’ne giren sanatçı üç yıl sonra Gazi Eğitim Enstitüsü Resim Bölümü’ne başladı. Henüz öğrenciyken 1956-1957 Devlet Resim Heykel Sergilerine beş yapıtı kabul edilen sanatçı, 1980 yılında Devlet Resim Ödülü, 1981 de DYO Resim Yarışması’nda mansiyon ödülü kazandı. Sanatçının, Avrupa, Amerika ve Türkiye’de özel koleksiyonlara girmiş olan çok sayıda eseri bulunmaktadır. Çok sevdiği resim öğretmenliğine 1957 de Kastamonu Lisesi’nde başlayan ve uzun yıllar Gazi Eğitim Enstitüsü ve Gazi Üniversitesi’nde öğretmenlik yapan sanatçı 8 Temmuz 2022 günü 86 yaşında Ankara'da hayata gözlerini kapamıştır.

    TLSatıldı
  • Sabri Akça-Tuval Üzeri Yağlı Boya
70x50 cm

Sabri Akça
1936 yılında Eskişehir’in Sancar köyünde doğan Sabri Akça, 1948 yılında Hamidiye Köy Enstitüsü’ne girdi. 1951’de yetenek sınavını kazanarak İstanbul Çapa Resim Bölümü’ne giren sanatçı üç yıl sonra Gazi Eğitim Enstitüsü Resim Bölümü’ne başladı.
Henüz öğrenciyken 1956-1957 Devlet Resim Heykel Sergilerine beş yapıtı kabul edilen sanatçı, 1980 yılında Devlet Resim Ödülü, 1981 de DYO Resim Yarışması’nda mansiyon ödülü kazandı. Sanatçının, Avrupa, Amerika ve Türkiye’de özel koleksiyonlara girmiş olan çok sayıda eseri bulunmaktadır.
Çok sevdiği resim öğretmenliğine 1957 de Kastamonu Lisesi’nde başlayan ve uzun yıllar Gazi Eğitim Enstitüsü ve Gazi Üniversitesi’nde öğretmenlik yapan sanatçı 8 Temmuz 2022 günü 86 yaşında Ankara'da hayata gözlerini kapamıştır.

    Lot No: 46

    Lot: 46

    Sabri Akça-Tuval Üzeri Yağlı Boya 70x50 cm Sabri Akça 1936 yılında Eskişehir’in Sancar köyünde doğan Sabri Akça, 1948 yılında Hamidiye Köy Enstitüsü’ne girdi. 1951’de yetenek sınavını kazanarak İstanbul Çapa Resim Bölümü’ne giren sanatçı üç yıl sonra Gazi Eğitim Enstitüsü Resim Bölümü’ne başladı. Henüz öğrenciyken 1956-1957 Devlet Resim Heykel Sergilerine beş yapıtı kabul edilen sanatçı, 1980 yılında Devlet Resim Ödülü, 1981 de DYO Resim Yarışması’nda mansiyon ödülü kazandı. Sanatçının, Avrupa, Amerika ve Türkiye’de özel koleksiyonlara girmiş olan çok sayıda eseri bulunmaktadır. Çok sevdiği resim öğretmenliğine 1957 de Kastamonu Lisesi’nde başlayan ve uzun yıllar Gazi Eğitim Enstitüsü ve Gazi Üniversitesi’nde öğretmenlik yapan sanatçı 8 Temmuz 2022 günü 86 yaşında Ankara'da hayata gözlerini kapamıştır.

    TLSatıldı
  • Muhammed Özgül-Tuval Üzeri Akrilik Boya
70x70 cm


Muhammed Özgül
1999 yılında Van'da doğmuş, Karadeniz Teknik Üniversitesi'nden Resim İş Öğretmenliği alanında mezun olmuş genç bir sanatçıdır. Sanat alanında çok yönlü bir yeteneğe sahiptir ve güzel sanatlar, heykel, grafik tasarımı, seramik ve fotoğrafçılık gibi farklı sanat dallarıyla ilgilenmektedir.

Heykel sanatına başladıktan sonra tuval üzerinde çalışmalar yapmaya başlayan Özgül, ilk serisi olan İnsancıklar'ı tuvallere aktarmıştır. Şu anda kendi atölyesinde "Space" serisi üzerinde çalışmalarını sürdürmektedir.

Muhammed Özgül, genç yaşına rağmen çok yönlü bir sanatçı olarak tanınmaktadır ve eserleri çağdaş sanatın önemli bir parçası olarak değerlendirilmektedir.

    Lot No: 47

    Lot: 47

    Muhammed Özgül-Tuval Üzeri Akrilik Boya 70x70 cm Muhammed Özgül 1999 yılında Van'da doğmuş, Karadeniz Teknik Üniversitesi'nden Resim İş Öğretmenliği alanında mezun olmuş genç bir sanatçıdır. Sanat alanında çok yönlü bir yeteneğe sahiptir ve güzel sanatlar, heykel, grafik tasarımı, seramik ve fotoğrafçılık gibi farklı sanat dallarıyla ilgilenmektedir. Heykel sanatına başladıktan sonra tuval üzerinde çalışmalar yapmaya başlayan Özgül, ilk serisi olan İnsancıklar'ı tuvallere aktarmıştır. Şu anda kendi atölyesinde "Space" serisi üzerinde çalışmalarını sürdürmektedir. Muhammed Özgül, genç yaşına rağmen çok yönlü bir sanatçı olarak tanınmaktadır ve eserleri çağdaş sanatın önemli bir parçası olarak değerlendirilmektedir.

    TLSatıldı
  • Mehmet Erdoğmuş (Artist)-Tuval Üzeri Yağlı Boya
50x50 cm

    Lot No: 48

    Lot: 48

    Mehmet Erdoğmuş (Artist)-Tuval Üzeri Yağlı Boya 50x50 cm

    TLSatıldı
  • İbrahim Balaban-Kağıt Üzeri Kara Kalem Desen (Sertifikalı Eserdir)
40x30 cm

İbrahim Balaban
1921 yılında Bursa'nın Seçköy köyünde doğdu. İlk eğitimini doğduğu köydeki üç sınıflı ilkokulda tamamladıktan sonra çeşitli işlerde çalıştı. Kaçakçılık yaptığı gerekçesiyle 1937 yılında, daha sonra ise bir adam öldürme suçuyla 1942 yılında tutuklandı.

Cezaevinde Nazım Hikmet'le tanıştı ve ondan resim yapmayı öğrendi. 1950 yılında çıkan afla serbest kaldıktan sonra İstanbul Maya Galerisi'nde bir karma sergiye katıldı. 1953 yılında İstanbul'da düzenlediği ilk kişisel sergiyle toplumsal gerçekçi akıma yöneldi.

Bu sergiyi takiben "Birinci Dönem" adını verdiği sergilerini 1959 yılından itibaren Ankara ve İstanbul'da çeşitli aralıklarla gerçekleştirdi.

1961 yılında İstanbul'da Yeni Dal Grubu'na katıldı. Üçüncü ve dördüncü dönem sergilerini büyük şehirlerin yanı sıra Bursa, Denizli, Aydın, Konya, Burdur ve Antalya gibi şehirlere de taşıdı. Bu dönemdeki resimlerini "Dağınık", "Nakışsı", "Ağıraksak" gibi özgün adlar altında topladı.

1979-1980 yıllarında Almanya ve Hollanda'da kişisel sergiler açtı. 1982-1985 yılları arasında çeşitli resim dizileri gerçekleştirdi, bunlardan biri de "Yaşam Kavgası" dizisidir. 1985 sonu ve 1990 yıllarında açtığı sergilerde özellikle Anadolu kadınlarını konu aldı ("Sivaslı Zühre" vb.). Sanat ve toplumsal konulardaki görüşlerini ve düşüncelerini "Balaban" (1962), "İz" (1965), "Şair Baba ve Damdakiler" (1968), "İzdüşümü" (1969) adlı kitaplarında özgün bir anlatımla ifade etti.

    Lot No: 49

    Lot: 49

    İbrahim Balaban-Kağıt Üzeri Kara Kalem Desen (Sertifikalı Eserdir) 40x30 cm İbrahim Balaban 1921 yılında Bursa'nın Seçköy köyünde doğdu. İlk eğitimini doğduğu köydeki üç sınıflı ilkokulda tamamladıktan sonra çeşitli işlerde çalıştı. Kaçakçılık yaptığı gerekçesiyle 1937 yılında, daha sonra ise bir adam öldürme suçuyla 1942 yılında tutuklandı. Cezaevinde Nazım Hikmet'le tanıştı ve ondan resim yapmayı öğrendi. 1950 yılında çıkan afla serbest kaldıktan sonra İstanbul Maya Galerisi'nde bir karma sergiye katıldı. 1953 yılında İstanbul'da düzenlediği ilk kişisel sergiyle toplumsal gerçekçi akıma yöneldi. Bu sergiyi takiben "Birinci Dönem" adını verdiği sergilerini 1959 yılından itibaren Ankara ve İstanbul'da çeşitli aralıklarla gerçekleştirdi. 1961 yılında İstanbul'da Yeni Dal Grubu'na katıldı. Üçüncü ve dördüncü dönem sergilerini büyük şehirlerin yanı sıra Bursa, Denizli, Aydın, Konya, Burdur ve Antalya gibi şehirlere de taşıdı. Bu dönemdeki resimlerini "Dağınık", "Nakışsı", "Ağıraksak" gibi özgün adlar altında topladı. 1979-1980 yıllarında Almanya ve Hollanda'da kişisel sergiler açtı. 1982-1985 yılları arasında çeşitli resim dizileri gerçekleştirdi, bunlardan biri de "Yaşam Kavgası" dizisidir. 1985 sonu ve 1990 yıllarında açtığı sergilerde özellikle Anadolu kadınlarını konu aldı ("Sivaslı Zühre" vb.). Sanat ve toplumsal konulardaki görüşlerini ve düşüncelerini "Balaban" (1962), "İz" (1965), "Şair Baba ve Damdakiler" (1968), "İzdüşümü" (1969) adlı kitaplarında özgün bir anlatımla ifade etti.

    TLSatıldı
  • İbrahim Balaban-Kağıt Üzeri Kara Kalem Desen (Sertifikalı Eserdir)
30x22 cm

İbrahim Balaban
1921 yılında Bursa'nın Seçköy köyünde doğdu. İlk eğitimini doğduğu köydeki üç sınıflı ilkokulda tamamladıktan sonra çeşitli işlerde çalıştı. Kaçakçılık yaptığı gerekçesiyle 1937 yılında, daha sonra ise bir adam öldürme suçuyla 1942 yılında tutuklandı.

Cezaevinde Nazım Hikmet'le tanıştı ve ondan resim yapmayı öğrendi. 1950 yılında çıkan afla serbest kaldıktan sonra İstanbul Maya Galerisi'nde bir karma sergiye katıldı. 1953 yılında İstanbul'da düzenlediği ilk kişisel sergiyle toplumsal gerçekçi akıma yöneldi.

Bu sergiyi takiben "Birinci Dönem" adını verdiği sergilerini 1959 yılından itibaren Ankara ve İstanbul'da çeşitli aralıklarla gerçekleştirdi.

1961 yılında İstanbul'da Yeni Dal Grubu'na katıldı. Üçüncü ve dördüncü dönem sergilerini büyük şehirlerin yanı sıra Bursa, Denizli, Aydın, Konya, Burdur ve Antalya gibi şehirlere de taşıdı. Bu dönemdeki resimlerini "Dağınık", "Nakışsı", "Ağıraksak" gibi özgün adlar altında topladı.

1979-1980 yıllarında Almanya ve Hollanda'da kişisel sergiler açtı. 1982-1985 yılları arasında çeşitli resim dizileri gerçekleştirdi, bunlardan biri de "Yaşam Kavgası" dizisidir. 1985 sonu ve 1990 yıllarında açtığı sergilerde özellikle Anadolu kadınlarını konu aldı ("Sivaslı Zühre" vb.). Sanat ve toplumsal konulardaki görüşlerini ve düşüncelerini "Balaban" (1962), "İz" (1965), "Şair Baba ve Damdakiler" (1968), "İzdüşümü" (1969) adlı kitaplarında özgün bir anlatımla ifade etti.

    Lot No: 50

    Lot: 50

    İbrahim Balaban-Kağıt Üzeri Kara Kalem Desen (Sertifikalı Eserdir) 30x22 cm İbrahim Balaban 1921 yılında Bursa'nın Seçköy köyünde doğdu. İlk eğitimini doğduğu köydeki üç sınıflı ilkokulda tamamladıktan sonra çeşitli işlerde çalıştı. Kaçakçılık yaptığı gerekçesiyle 1937 yılında, daha sonra ise bir adam öldürme suçuyla 1942 yılında tutuklandı. Cezaevinde Nazım Hikmet'le tanıştı ve ondan resim yapmayı öğrendi. 1950 yılında çıkan afla serbest kaldıktan sonra İstanbul Maya Galerisi'nde bir karma sergiye katıldı. 1953 yılında İstanbul'da düzenlediği ilk kişisel sergiyle toplumsal gerçekçi akıma yöneldi. Bu sergiyi takiben "Birinci Dönem" adını verdiği sergilerini 1959 yılından itibaren Ankara ve İstanbul'da çeşitli aralıklarla gerçekleştirdi. 1961 yılında İstanbul'da Yeni Dal Grubu'na katıldı. Üçüncü ve dördüncü dönem sergilerini büyük şehirlerin yanı sıra Bursa, Denizli, Aydın, Konya, Burdur ve Antalya gibi şehirlere de taşıdı. Bu dönemdeki resimlerini "Dağınık", "Nakışsı", "Ağıraksak" gibi özgün adlar altında topladı. 1979-1980 yıllarında Almanya ve Hollanda'da kişisel sergiler açtı. 1982-1985 yılları arasında çeşitli resim dizileri gerçekleştirdi, bunlardan biri de "Yaşam Kavgası" dizisidir. 1985 sonu ve 1990 yıllarında açtığı sergilerde özellikle Anadolu kadınlarını konu aldı ("Sivaslı Zühre" vb.). Sanat ve toplumsal konulardaki görüşlerini ve düşüncelerini "Balaban" (1962), "İz" (1965), "Şair Baba ve Damdakiler" (1968), "İzdüşümü" (1969) adlı kitaplarında özgün bir anlatımla ifade etti.

    TLSatıldı