Lot: 1
Güncel Fiyat: 27.000 TL Açılış Fiyatı: 27.000 TL Tahmini: TL Lot Sizde Değil Lot Sizde
Orhan Umut
Tuval Üzeri Akrilik Boya 40x40cm Orhan Umut 1972 Diyarbakır’da doğdu. 1997’de Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Resim Bölümü’nden mezun oldu. Birçok kurum, kuruluş, müze ve özel koleksiyonlarda eserleri bulunan Orhan UMUT, Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nde Yüksek Lisans eğitimine devam etmektedir. 50. kişisel sergi gerçekleştiren sanatçı, çalışmalarını Diyarbakır’daki atölyesinde sürdürmektedir. Ödüller: 2010 Anadolu Üniversitesi “Yunus Emre” Resim Yarışması “Başarı Ödülü” 2007 68. Devlet Resim Heykel Yarışması ‘’Jüri Özel Ödülü’’ 2007 İzmir Büyükşehir Belediyesi Resim Yarışması “3.lük Ödülü” 2006 Eczacılar Birliği 50.Yılı Resim Yarışması “Başarı Ödülü” 2005 Diyabet Vakfı Resim Yarışması “Mansiyon” 2004 65. Devlet Resim Heykel Yarışması “Başarı Ödülü” 1998 D.S.İ Resim Yarışması “3.lük Ödülü” 1997 T.P.V Resim Yarışması “Jüri Özel Ödülü”
Lot No: 1
Lot: 1
Orhan Umut-Tuval Üzeri Akrilik Boya 40x40cm Orhan Umut 1972 Diyarbakır’da doğdu. 1997’de Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Resim Bölümü’nden mezun oldu. Birçok kurum, kuruluş, müze ve özel koleksiyonlarda eserleri bulunan Orhan UMUT, Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nde Yüksek Lisans eğitimine devam etmektedir. 50. kişisel sergi gerçekleştiren sanatçı, çalışmalarını Diyarbakır’daki atölyesinde sürdürmektedir. Ödüller: 2010 Anadolu Üniversitesi “Yunus Emre” Resim Yarışması “Başarı Ödülü” 2007 68. Devlet Resim Heykel Yarışması ‘’Jüri Özel Ödülü’’ 2007 İzmir Büyükşehir Belediyesi Resim Yarışması “3.lük Ödülü” 2006 Eczacılar Birliği 50.Yılı Resim Yarışması “Başarı Ödülü” 2005 Diyabet Vakfı Resim Yarışması “Mansiyon” 2004 65. Devlet Resim Heykel Yarışması “Başarı Ödülü” 1998 D.S.İ Resim Yarışması “3.lük Ödülü” 1997 T.P.V Resim Yarışması “Jüri Özel Ödülü”
Lot No: 2
Lot: 2
Yasin Akbaydar-Tuval Üzeri Akrilik Boya Çap:50cm Yasin Akbaydar Kastamonu'nun Cide ilçesinde doğdu. İlköğretimini memleketi Cide'de tamamladıktan sonra lise eğitimine Bolu Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi'nde devam etti. Üniversite eğitimini ise Ankara Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim-İş Öğretmenliği bölümünde başarıyla tamamladı. Daha sonra Mimar Sinan Üniversitesi Sanat Eserlerini İnceleme ve Konservasyonu Bölümü'nü 6. cılıkla kazandı, ancak çeşitli sebeplerden dolayı eğitimine devam edemedi. 2005-2008 yılları arasında Özel İstasyon Sanat Merkezi'nde çalıştıktan sonra İSMEK ve çeşitli eğitim kurumlarında resim dersleri verdi. Aynı zamanda Sanat Terapisti olan Yasin Akbaydar, 2010 yılından itibaren kendi Sanat ve Eğitim Danışmanlık Şirketi'ni kurdu ve çalışmalarını burada sürdürdü. Hem yurt içinde hem de Avrupa'nın önde gelen Güzel Sanatlar Üniversitelerinden mezun olmuş öğrencilere eğitim vermektedir. Sanat kariyerine çok genç yaşta başlayan Akbaydar, ilk karma sergisine sadece 14 yaşında katılmış ve eserleri büyük ilgi görmüştür. Hem yurt içinde hem de yurt dışında eserleri ilgi gören sanatçının, yetiştirdiği öğrencileri Avrupa'daki birçok üniversite ve iş dünyasında yer almaktadır. Öğrencileriyle aynı fuarlar ve sergilerde yer aldığında, emeklerinin meyvesini görmekten büyük mutluluk duymaktadır. Kişisel sergiler açan ve birçok karma sergi ile sanat fuarına katılan Yasin Akbaydar, profesyonel resim yarışmalarında birincilik ödülüne layık görülmüştür. Eserleri birçok önemli galeride ve sanat platformunda yer almaktadır. Ayrıca Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltraşlar Derneği üyesidir. Sanatçı, eserlerini imgelerle şekillendirir. Kendi iç dünyasında var olmak istediği mekanları ve sevgiyle oluşturduğu karakterleri birleştirerek eserlerini oluşturur. Müziğin insanlara yaşam enerjisi kattığına inanarak, sanat dolu bir yaşamı resimlerine yansıtmaktadır. Yasin Akbaydar, çalışmalarına hem bir eğitimci hem de bir ressam olarak devam etmektedir.
Lot No: 3
Lot: 3
İranlı Ressam-Tuval Üzeri Akrilik Boya "Kadın Portre" 30x38cm
Lot No: 4
Lot: 4
Beyza Gönensay-Tuval Üzeri Yağlı Boya 39x59cm Beyza Gönensay 1932 yılında İstanbul'da doğdu. İlk sanat eğitimini İstanbul Güzel Sanatlar Akademisi'nde tamamladı ve Cemal Tollu atölyesinde Yüksek Resim bölümünde eğitim aldı. Bir süre İngiltere'de resim üzerine araştırmalarda bulundu. Sanat kariyeri boyunca on kişisel sergi düzenledi, bunlardan beşi İstanbul'da, diğer beşi ise Almanya'nın Stuttgart, Köln, Hannover ve Hamburg kentlerinde gerçekleşti. Eserleri, soyut ve figüratif unsurları başarılı bir şekilde birleştirirken, evrensel bir sanat dilini kullanarak geniş kitlelere ulaştı. Gönensay, Türk sanatının önemli isimlerinden biri olarak kabul edilir ve eserleri ulusal ve uluslararası platformlarda sergilenmeye devam etmektedir.
Lot No: 5
Lot: 5
Selim Güventürk-Tuval Üzerine Akrilik Boya (Fırçasız Ressam) Çap:60 cm Selim Güventürk 1951 yılında Ankara'da doğan Güventürk, 1977 yılında ağaç maketleri ve heykeller üzerinde çalışırken, keşfettiği özgün yağlı boya tekniğiyle tanınır hale geldi. Bu tekniği yıllar içinde geliştirerek özgün bir tarz haline getirdi ve 40 yıldan fazla süredir yağlı boya resim çalışmalarını bu tekniğiyle sürdürmektedir. Fırça ve spatul kullanmadan gerçekleştirdiği bu tekniği, sürekli yeni keşifler ve uygulamalar için bir zemin oluşturmuş ve her yıl daha da gelişmiş eserler ortaya koymasını sağlamıştır. Bugüne kadar 3.000'e yakın eser üretmiş ve bunlar sanatseverler tarafından beğeniyle karşılanmıştır. Kişisel sergilerin yanı sıra birçok karma sergiye de katılan Güventürk, halen Ankara'daki kendi atölyesinde çalışmalarını sürdürmektedir.
Lot No: 6
Lot: 6
Ekrem Kadak-Tuval Üzeri Akrilik Boya 50x40cm Ekrem Kadak Niksar’ın Yazıcı kasabasında doğdu. Samsun Eğitim Enstitüsü Resim Bölümü’nü bitirdi. Anadolu Üniversitesi’nde lisans yaptı. Ülkenin değişik yörelerinde resim öğretmenliği görevinde bulundu. Halen Ankara’da yaşamakta olup, kendi atölyesinde çalışmalarına devam etmektedir.
Lot No: 8
Lot: 8
Mustafa Delioğlu-Duralit Üzeri Akrilik Boya 35x50cm Mustafa Delioğlu Erzincan’da doğdu. 1968’den beri illüstrasyon çiziyor; 1975’te kurduğu atölyesinde özellikle çocuk kitapları resimliyor. Bu alanda özgün bir üslup oluşturan Delioğlu, resim sergileri açtı, 2013’te Astrid Lindgren Anma Ödülü’ne (ALMA), 2022’de Hans Christian Andersen Ödülü’ne aday gösterildi. Pek çok ödül alan sanatçı, 2023’te Aydın Doğan Vakfı’nın Cumhuriyet’in 100. yılına özel olarak düzenlediği Çocuk Kitabı İllüstrasyonu Onur Ödülü’nün de sahibi oldu. Günışığı Kitaplığı için Gülsevin Kıral’ın Berber Pire Tellal Deve (2008) adlı şiir kitabını ve Müge İplikçi’nin Uçan Salı (2010) adlı öykü kitabını resimledi. Sanatçı, Çiğdem Sezer’in Cumhuriyet’imizin 100. yılını kutlayan Yüz Yaşında Bir Çınar (2023) adlı destansı şiirine de desenleriyle hayat verdi.
Lot No: 9
Lot: 9
Neriman Oyman-Tahta Kertela Üzeri Yağlı Boya 19x26cm Neriman Oyman 1990-1992 yılları arasında Avni Memedoğlu Atölyesi'nde çalışmalarını sürdüren, Türk ressam, 1992 yılından bu yana Asmalımescit'teki kendi atölyesinde sanatını icra etmektedir. Kişisel sergileri ve yurtdışındaki etkinliklerle 400'den fazla eserini dünya çapında tanıttı. 30'dan fazla kişisel sergiye imza attı. Sanatı, kendisi için bir yaşam biçimi olarak tanımlayan ressam, dışavurumcu tarzda, sürrealist öğelerle bezeli eserler ortaya koymaktadır. Düşüncelerinin resmini yaptığını ifade etmektedir.
Lot No: 10
Lot: 10
Mustafa Ayaz-Kağıt Üzeri Pastel Boya İç: 25x35cm Dış: 54x65cm Mustafa Ayaz Çağdaş Türk Resim Sanatının önde gelen isimlerinden biri olan Mustafa Ayaz, 1938 yılında Trabzon’un Çaykara kazası Kabataş köyünde doğar. II. Dünya Savaşı’nın bunalımlı yıllarına rastlayan çocukluğu, yoksulluk ve hastalıklarla geçer. İlkokula ancak 10 yaşında iken başlayabilme olanağı bulan Ayaz’ın resme ilgisi o sıralarda başlar.1953’de Erzurum Pulur Köy Enstitüsüne girer. Orta sınıf son sınıfta iken hocalarının dikkatini çeker ve İstanbul Çapa İlk öğretmen okulunun Resim Semineri sınavlarına girmesi önerilir. Sınava girer ve kazanır. Ta o zaman yolu belirlenmiş olur. Bu yol sanat yolu olacaktır.1959 yılında Çapa İlk öğretmen okulunu bitirir. Bir yıl ilkokul hocalığından sonra, 1960’da Gazi Eğitim Enstitüsünün Resim Bölümüne girer ve oradan 1963’de mezun olur. 3 yıl Çorum İlk öğretim okulunda resim öğretmenliği ve atölye şefliği yapar. 1966’da Gazi Eğitim Enstitüsü Resim Bölümü asistanlık sınavını kazanır ve 1984 yılına kadar aynı okulda resim hocalığı yapar. 1984’de Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesine geçer, 1987’de buradan emekli olur. 1987 yılında Profesör olan Ayaz, aynı yıl Bilkent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesine atanır ve 1988 yılı başında bu görevinden kendi isteği ile ayrılır. O günden bu yana çalışmalarını kendi atölyesinde sürdürmektedir. Yurtiçinde altmışı aşkın kişisel sergi açan ve 19 ödül kazanan sanatçı; Hindistan, Kuveyt, Mısır, Romanya, Bulgaristan, Polonya, Belçika, Fransa, ABD, İngiltere, Cezayir ve Almanya gibi pek çok ülkede karma sergi ve bienallere katıldı. Ayaz’ın 400’den fazla yapıtı yabancı ülke koleksiyonlarında, 4.000’e yakını da yerli koleksiyonlarda bulunmaktadır.
Lot No: 11
Lot: 11
Sami Kurt-Tuval Üzeri Yağlı Boya 26x26cm Sami Kurt 1994 yılında Bursa'da doğdu. 2012 yılında Bursa Zeki Müren Anadolu Güzel Sanatlar Lisesinden mezun oldu. 2012 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Resim Bölümünü kazandı. 2. nolu Kemal İskender Atölyesinde eğitimini sürdürdü. 2019 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesinden mezun oldu. 2021 yılında Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Pedagojik Formasyon Sertifika Eğitim programını başarıyla tamamladı.2022 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi, Güzel Sanatlar Enstitüsü'nde, Resim Anasanat Dalı Yüksek Lisans programına devam etmektedir. 2017 yılından itibaren çeşitli yarışmalara katılmış, karma sergi ve projelerde yer almıştır. 2018 yılında Maji Luxury Art& Event 1.Kişisel Sergisini açmıştır. Bu süreçte Ankara, İstanbul,İzmir ve Bursa'da çeşitli karma sergilerde yer almıştır. Deux Ex Machina Sezer-Ali Ak Baret Koleksiyonunda eseri bulunmaktadır. Halen çalışmalarına Bursa’daki özel atölyesinde sürdürmektedir.
Lot No: 12
Lot: 12
Neriman Güler-Tuval Üzeri Yağlı Boya 50x50cm Neriman Güler 1953 yılında Yozgat Karabacak Köyünde doğmuştur. Asetin-Çeçemteler sülalesine mensuptur. Emekli Anaokulu Öğretmenidir. SERGİLER 1998- Çankaya Belediyesi Sergi Salonu-ANKARA 2000-Mesa Plaza-ANKARA 2001-Cumhuriyet Müzesi –ANKARA 2004-TESK Sanat Galerisi-ANKARA 2005-Kültür Bakanlığı Devlet Güzel Sanatlar Galerisi-ANKARA 2006-Evim Sanat Galerisi-ANKARA 2007-Milli Piyango Talih Kuşu Sanat Galerisi-ANKARA 2008-İlhan Sanat Galerisi-ANKARA 2009-Artforum 5.Sanat Fuarı-ANKARA 2010-Çağdaş Sanatlar Fuarı-ANKARA 2012-Çağdaş Sanatlar Fuarı-ANKARA 2014-ARES Sanat Merkezi-İSTANBUL 2016-Cumhuriyet Sanat Galerisi-ANKARA 2019-ANKÜSEV Sanat Galerisi-ANKARA 2020-Ankara ART Ankara Sanat Fuarı-ANKARA Ayrıca 50’nin üzerinde karma sergiye katılmıştır. Sanatçının eserleri yurt içi ve yurt dışında pek çok koleksiyonda yer almaktadır.
Lot No: 13
Lot: 13
Hüseyin Bozoğlan-Tuval Üzeri Akrilik Boya 100x80cm Hüseyin Bozoğlan 1974 yılında Hatay’da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini doğum büyüdüğü yerde tamamladı. 2003 yılında Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim bölümünden mezun oldu. Günümüzde Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nde Sanat ve Tasarım öğretim üyesidir. Eserlerinin birçoğunda çocukluğuna ait bazı anıara yer vermiştir. Boyalarını tamamen doğal yollarla elde edip o şekilde güzel eserler ortaya çıkarmaya çalışıyor. Bu kök boyalarını kına ve ceviz kabuğu ile elde eden Hüseyin Bozoğlan, özellikle çok hoş bir görünüme sahip olan kahverengi ve yeşil tonları ile ön plana çıkıyor. Genellikle peyzaj eserleri ile bilinen Hüseyin Bozoğlan’ın farklı tarzda resmettiği eserleri de bulunmaktadır.
Lot No: 14
Lot: 14
Gönül Aydın-Tuval Üzeri Akrilik Boya 50x100cm Gönül Aydın 1975 yılında Trabzon’da doğdu. 2004 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi, Fatih Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Bölümü'nden mezun oldu. Trabzon’a bağlı pek çok okulda Görsel Sanatlar Öğretmeni olarak görev yaptı. Özel Trabzon Sanat Tiyatrosu’nda 3 yıl boyunca oyuncu olarak rol aldı. 2010 yılında Gönül Sanat adını verdiği atölyesinde kişisel çalışmalarının yanı sıra; Güzel Sanatlara hazırlık ve hobi dersleri de vermiştir. Trabzon Belediyesi Kültür Sanat Kurulu Üyeliği de yapan sanatçı, 2013 yılından bu yana Ankara’daki atölyesinde çalışmalarını sürdürmektedir.
Lot No: 15
Lot: 15
Salih Acar-Tuval Üzeri Akrilik Boya 50x70cm Salih Acar Türk ressam Salih Acar 1927 yılında Filibe’de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Filibe’de tamamladıktan sonra Sofya Güzel Sanatlar Akademisi’nin fresk bölümünde okudu(1945-1950). 1950’de İstanbul’a gelerek Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü’ne girdi. Ayrıca iki yıl süreyle Zühtü Müridoğlu’nun atölyesinde heykel çalışmalarına katıldı. Akademi’yi bitirdikten sonra, herhangi bir görev almayarak sanat çalışmalarına yöneldi. Bu arada Türkiye Ressamlar Cemiyeti’ne girdi. Büyük pano çalışmalarına ve dekoratif nitelikli resimlere ağırlık verdi. Ayrıca fresk tekniğinde duvar resimleri yaptı; gravür ve desenler çizdi, Efes ve Tarabya Oteli yarışmalarını kazanarak bu yapıların duvarlarına fresk ve sgraffito türünde uygulamalar yaptı. Büyük kentlerde, çeşitli duvar resimleri çalışmalarında bulundu. Resmin yanı sıra, heykel sanatçısı olarak da bazı denemelere girişti. İlk kişisel sergisini 1955’te açtı. 1966 yılına kadar genellikle yöresel köylü figürlerinin üsluplaştırılmasına dayalı bir sanat anlayışı doğrultusunda yapıtlar veren Salih Acar, yüzeye bağlı, süsleyici ve çizgisel bir anlatıma öncelik tanıyan bu çalışmalarında, kırsal kesime özgü yaşamı, gerçekçi ve illüstratif bir bakış açısıyla yansıttı. 1966 yılından sonra doğayı inceleme ve çevresini araştırma çalışmalarına başladı ve o tarihten sonra resimlerine kuşları, denizleri, ormanları, balıkları ve doğada yaşayan bütün canlıları konu aldı. Yaban ördeği, turna, leylek, kartal, karga, balıkçıl, gibi kuş türlerini yakından inceledi ve sanatının ayrı dönemlerini oluşturan özel konular halinde ayrı diziler olarak işledi. Türkiye’de Doğayı Koruma Vakfı’nın çalışmalarına bir sanatçı etkinliğiyle katılan Salih Acar, soyları tükenmeye yüz tutan kuşların korunması ve yaşatılması yolunda çaba harcadı. Urfa’nın Birecik yöresinde sayıları günden güne azalan ve yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olan kelaynak kuşlarının güncel bir sorun haline getirilmesinde önemli rol oynadı.
Lot No: 16
Lot: 16
Adem Genç-Tuval Üzeri Akrilik Boya 69x55cm Adem Genç 1944 yılında Rize Ardeşen'de doğdu. Orta ve lise öğrenimini Lâdik-Akpınar İlköğretmen Okulu'nda yaptı. 1965'te Ankara Gazi-Eğitim Enstitüsü Resim-İş bölümünden mezun oldu. 1969'da 1416 Sayılı Kanun uyarınca ihtisas için, İngiltere'ye gönderildi. 1970-71'de Bournemouth College of Art'ta lisans ve 1971-74 yılları arasında, Londra-Saint Martin's School of Art'ın Advanced Painting bölümünde “Postgraduate” öğrenimi gördü. 1974 yılında yurda dönünce Samsun Eğitim Enstitüsü Resim-İş bölümüne atandı. 1978'de bu görevinden kendi isteğiyle ayrılıp Ege Üniversitesin'de asistan oldu. Kuruluş sürecinden itibaren uzun bir süre Ege Üniversitesi Mimarlık ve Güzel Sanatlar Fakültesin'de ve daha sonra Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Uygulamalı Sanatlar Bölümü ile Resim Bölümü'nde "Bölüm Başkanı" olarak görev yaptı. 1980'de master ve 1983'te doktora derecelerini alan Adem Genç'e 1985'te "Resim Dalında Sanatta Yeterlik Belgesi" verildi. 1987'de doçent, 1992'de profesör oldu. 1991-92 öğretim yılında, Fulbright Doktora Sonrası Araştırma Bursu ile Kaliforniya Devlet Üniversitesi'nde (CSU Chico'da) çalıştı. 1994 yılında Türkiye'nin Onur Konuğu olduğu Uluslararası Houston Festivali'ne ve 2005'te, 2. Pekin Uluslararası Sanat Bienali'ne çağrılı sanatçı olarak katıldı. Bienal sürecinde, Çin Halk Cumhuriyeti'nin Hefei Kentinde düzenlenen akademik seminerde Soyut Sanatın Toplumsal İşlevi konulu bildirisini sundu. Çeşitli ulusal ve uluslararası kurum ve kuruluşların düzenlediği çok sayıda karma ve çağrılı sergilere katılmış bulunan sanatçı, bugüne kadar yurt- içinde 28, yurtdışında 4 kişisel sergi gerçekleştirdi. Adem Genç, 1980 ile 1996 yılları arasında girdiği yarışmalı sergilerde, başta 1984 yılında almış olduğu “İnönü Vakfı Resim Yarışması Birincilik Ödülü” olmak üzere, resim dalında toplam 12 ödül aldı. Sanatçının yapıtları, Türkiye'de ve yurt dışında, (İngiltere, Avustralya, Almanya, Slovenya ve ABD'de) birçok resmi ve özel koleksiyonlara girmiştir.
Lot No: 17
Lot: 17
Fevzi Karakoç-Tuval Üzeri Yağlı Boya "Serpilen Duygular" 50x70cm Fevzi Karakoç 1947 yılında Çankırı’da doğan Fevzi Karakoç, 1968-72 yılları arasında İstanbul Devlet Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu’nda okudu. 1974 yılında aynı kuruma asistan olan sanatçı, 1979 yılında Salzburg Yaz Akademisi’nde çalıştığı litografileri ile Salzburg Şehir Ödülü’nü aldı. 1983 yılında Özgün Baskı resim dalında Sanatta Yeterlilik alan Karakoç, 1986 yılında Doçent, 1993 yılında Profesör oldu ve 2002 Ocak ayına kadar Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde çalıştı. 2002 Şubat ayından itibaren Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde öğretim üyeliğine devam etmektedir.
Lot No: 18
Lot: 18
İbrahim Gündem-Tuval Üzeri Akrilil Boya 50x70cm İbrahim Gündem 1987 yılında Van’ın Çaldıran ilçesinde doğdu. Sanatçının sanata olan ilgisi ortaokul döneminde bir resim öğretmeni tarafından keşfedildi. Sanatçı, sanatla buluşmasını atık malzeme olarak kullandığı karton (koli) üzerine yaptığı resimlerle başlattı. Ekonomik sıkıntı ve yoksulluk, onu bu yola yönlendirdi. Gündem, eğitim konusunda ailesinden destek görmesine rağmen resim eğitimi ve uğraşı konusunda tam destek alamadı. Ancak, engellere rağmen resme olan ilgisi ve tutkusu hayatında önemli bir yer edindi ve bu sayede resim hayatının odak noktası haline geldi. İlk ve orta öğrenimini Van’da tamamladıktan sonra yükseköğrenim eğitimini Selçuk Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Resim İş Öğretmenliği bölümünde 2013 yılında bitirdi. Kariyerine 2013 yılında başlayan Gündem, üniversite 4. sınıfta okumakta iken birçok ulusal resim yarışmasına katılarak birçok başarı elde etti. Ancak, resim tarzının belirginleşmesi ve geniş kitlelerce ilgi görmesi 2021 yılında gerçekleşti. Sanatçı, kariyeri boyunca sanat için verdiği mücadele ile birçok başarıya imza attı. Ulusal anlamda birçok sanat etkinliğine katıldı, beş kişisel sergi açtı ve uluslararası fuarlarda yer aldı. Eserleri birçok galeri ve müzayede evinde sergilendi.
Lot No: 19
Lot: 19
Şahin Paksoy-Ahşap Üzeri İç: 18x48cm Dış: 37x67cm Şahin Paksoy Önemsiz insanların önemli ressamı olarak anılan 1952 doğumlu Şahin Paksoy, küçüklüğünden beri resim sanatıyla ilgilenmesine rağmen sanat öğrenimine 1973-1980 yılları arasında İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi’nde seramik eğitimi ile başlamıştır. 1980 yılında, öğrenciliğine devam ederken açtığı ilk sergisinden itibaren yurtiçi ve yurtdışında birçok karma ve solo sergilere katılmıştır. Son kişisel sergisini 2013 yılında gerçekleştiren sanatçı, son zamanlarda koleksiyonerliğe ağırlık vermiştir.
Lot No: 20
Lot: 20
Ramiz Aydın-Islak İmzalı İpek Baskı İç: 45x16cm Dış: 63x42cm Ramiz Aydın 1961'de Gazi Eğitim Enstitüsü Resim Bölümü'nü bitirdi. 1982 - 2004 arasında İstanbul Atatürk Eğitim Enstitüsü ile Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümünde sanat eğitimciliği ve Resim Ana Sanat Dalı Başkanlığı yaptı. 1987'de doçent, 1995'te profesör oldu. 40'ın üzerinde kişisel sergi açtı. 2004'te emekli oldu. 86 yaşında hayata veda etmiştir.
Lot No: 21
Lot: 21
Mustafa Ayaz-Kağıt Üzeri Karışık Teknik İç: 34x21cm Dış: 65x55cm Mustafa Ayaz Çağdaş Türk Resim Sanatının önde gelen isimlerinden biri olan Mustafa Ayaz, 1938 yılında Trabzon’un Çaykara kazası Kabataş köyünde doğar. II. Dünya Savaşı’nın bunalımlı yıllarına rastlayan çocukluğu, yoksulluk ve hastalıklarla geçer. İlkokula ancak 10 yaşında iken başlayabilme olanağı bulan Ayaz’ın resme ilgisi o sıralarda başlar.1953’de Erzurum Pulur Köy Enstitüsüne girer. Orta sınıf son sınıfta iken hocalarının dikkatini çeker ve İstanbul Çapa İlk öğretmen okulunun Resim Semineri sınavlarına girmesi önerilir. Sınava girer ve kazanır. Ta o zaman yolu belirlenmiş olur. Bu yol sanat yolu olacaktır.1959 yılında Çapa İlk öğretmen okulunu bitirir. Bir yıl ilkokul hocalığından sonra, 1960’da Gazi Eğitim Enstitüsünün Resim Bölümüne girer ve oradan 1963’de mezun olur. 3 yıl Çorum İlk öğretim okulunda resim öğretmenliği ve atölye şefliği yapar. 1966’da Gazi Eğitim Enstitüsü Resim Bölümü asistanlık sınavını kazanır ve 1984 yılına kadar aynı okulda resim hocalığı yapar. 1984’de Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesine geçer, 1987’de buradan emekli olur. 1987 yılında Profesör olan Ayaz, aynı yıl Bilkent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesine atanır ve 1988 yılı başında bu görevinden kendi isteği ile ayrılır. O günden bu yana çalışmalarını kendi atölyesinde sürdürmektedir. Yurtiçinde altmışı aşkın kişisel sergi açan ve 19 ödül kazanan sanatçı; Hindistan, Kuveyt, Mısır, Romanya, Bulgaristan, Polonya, Belçika, Fransa, ABD, İngiltere, Cezayir ve Almanya gibi pek çok ülkede karma sergi ve bienallere katıldı. Ayaz’ın 400’den fazla yapıtı yabancı ülke koleksiyonlarında, 4.000’e yakını da yerli koleksiyonlarda bulunmaktadır.
Lot No: 22
Lot: 22
Sabri Berkel-Islak İmzalı Baskı İç: 38x52cm Dış: 61x82cm Sabri Berkel Üsküp'te ilk ve orta öğrenimini tamamladıktan sonra, Belgrad Güzel Sanatlar Okulu'nun Hazırlık Bölümü'nden 1927-1928'de diploma aldı. Daha sonra Floransa Güzel Sanatlar Akademisi'nin Felice Carena atölyesinde, fresk ve gravür konusunda iki yıl eğitim aldı. 1935 yılında Türkiye'ye gelerek, Akademi salonlarında ilk kişisel sergisini açtı. Ankara'da iki yıl resim öğretmenliği yaptı. 1939'da ise Akademi resim bölümünde gravür atölyesi asistanlığı yaptı. 1949-1974 yıllarında Dekoratif Sanatlar Bölümü'nde galeri öğretmenliği, 1965-1969 yılları arasında Yüksek Resim Bölümü Başkanlığı yaptı. 1961 yılında ise 22. Devlet Resim ve Heykel Sergisi'nde "Kompozisyon No I" resmiyle birinci oldu. 1991 yılında Kültür Bakanlığı'nca verilen Devlet Sanatçısı unvanını aldı. 4 Ağustos 1993 tarihinde, yatmakta olduğu Şişli Etfal Hastanesi'nde hayata veda etti.
Lot No: 23
Lot: 23
Mustafa Pilevneli-Islak İmzalı Baskı Çap: 34x46cm Mustafa Pilevneli 1940 yılında İstanbul’da doğdu. İstanbul Devlet Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu (şimdiki adıyla Marmara Üniversitesi) Dekoratif Resim Bölümü’nde öğrenim gördü. 1963’de DAD Sanat Bursu’nu kazanarak gittiği Stutgart’da dekoratif duvar teknikleri üzerinde araştırmalar yaptı. 1970’de Salzburg Yaz Akademisi’nde baskı teknikleri üzerinde çalıştı. Yugoslavya, Macaristan, Çekoslavakya, Almanya, Japonya, Hollanda, Belçika ve Amerika’da sergilere ve Oslo Bienali’ne katıldı. Suluboya tekniği üzerinde yoğunlaşan çalışmaları, doğa ve insan sevgisinden, çevre tutkusundan kaynaklanır. Mavi gezi ve kıyı izlenimleri, deniz ve İstanbul görünümleri, suluboya resimlerinin başlıca konularını oluşturur. Boyanın sıcak ve geçirgen etkisi, görünümü derin bir perspektif duygusuyla kavrama pratiği ve renkçi eğilim, bu resimleri birleştiren temel özelliklerdir.
Lot No: 24
Lot: 24
Şahin Paksoy-Tuval Üzeri Yağlı Boya 66x48cm Şahin Paksoy Önemsiz insanların önemli ressamı olarak anılan 1952 doğumlu Şahin Paksoy, küçüklüğünden beri resim sanatıyla ilgilenmesine rağmen sanat öğrenimine 1973-1980 yılları arasında İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi’nde seramik eğitimi ile başlamıştır. 1980 yılında, öğrenciliğine devam ederken açtığı ilk sergisinden itibaren yurtiçi ve yurtdışında birçok karma ve solo sergilere katılmıştır. Son kişisel sergisini 2013 yılında gerçekleştiren sanatçı, son zamanlarda koleksiyonerliğe ağırlık vermiştir.
Lot No: 25
Lot: 25
Adnan Turani-Rapido Kalem 33x31cm Adnan Turani 1925'de İstanbul'da doğdu. 1941-1944'de İstanbul İlköğretmen Okulu’ndan öğretmenlik eğitimi yaptı. Mezun olduktan sonra 1945 yılında yetenek sınavlarını kazanarak girdiği Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü Resim Bölümü'nü 1948 yılında bitirdi. 1953 yılında Avrupa’ya burs kazandı. Almanya’nın Münih, Stuttgart ve Hamburg Güzel Sanatlar Akademileri’nde çalışma olanağı buldu. Lisans ve uzmanlık öğrenimi gördü. 1959 yılında yurda döndüğünde Gazi Eğitim Enstitüsü Resim Bölümü’nde atölye öğretmenliğine başladı ve 1970 yılına kadar bu görevini sürdürdü. 1970'de Hacettepe Üniversitesi Edebiyat ve Güzel Sanatlar Fakültelerinde de derslere girdi. 1972 yılında Doktora’ya başladığı Hacettepe Üniversitesi'nde Güzel Sanatlar Enstitüsü kordinatörlüğünü de yürüttü. 1973 yılında Doktor ünvanını alan sanatçı 1978’de Doçent oldu. 1986 yılına kadar Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü’nde öğretim üyeliği görevinde bulundu. 1986 ile 1987 yıllarında Bilkent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Başkanlığı yapan Adnan Turani 1990 yılında emekli oldu. Adnan Turani’nin yüksek eğitim hocalığı sırasında bilimsel plastik sanatlar estetiği, sanat felsefesi ve sanat tarihi ve uzerinde hazırladığı yayınlanmış eserleri de bulunmaktadır. Turani, soyut resimleriyle birçok ulusal ve uluslararası ödüle layık görüldü. Türk ressam, sanat tarihçisi ve sanat eğitimcisi Adnan Turani Aralık 2016 tarihinde hayatını kaybetti.
Lot No: 26
Lot: 26
İrfan Seçkin -İrfan Seçkin(1944-...) Tuval Üzeri Yağlı Boya 85x85cm İrfan Seçkin 1944 yılında KahramanMaraş’ta doğan İrfan Seçkin, ilk orta ve lise öğrenimini tamamladıktan sonra İstanbul İkt. ve Tic. İlimler Akademisi’nden mezun oldu. 1966 yılında çocuk yaşta başladığı çıraklıkla tabela ve resim çalışmalarını İstanbul’da üniversite okuduğu dönemde de devam ettirdi. Kendi adına açtığı, Süper Rek. Gör. Tas. Atölyesi’nde Out-Door piyasasına özgün ürünler sunarak haklı bir ün yaptı. 2001 yılında atölyesinin ticari kısmını oğluna devreden Seçkin, kendisini tamamen resim çalışmalarına yöneltti. Yurt dışı ve yurt içinde önemli kolleksiyonlara katkıda bulundu. Sanatçı, “AKLIMDA KALDIĞINCA” adını verdiği ilk kişisel resim sergisini 2 Nisan 2010 yılında gerçekleştirmiştir.
Lot No: 27
Lot: 27
İrfan Seçkin -İrfan Seçkin(1944-...) Tuval Üzeri Yağlı Boya 105x85cm İrfan Seçkin 1944 yılında KahramanMaraş’ta doğan İrfan Seçkin, ilk orta ve lise öğrenimini tamamladıktan sonra İstanbul İkt. ve Tic. İlimler Akademisi’nden mezun oldu. 1966 yılında çocuk yaşta başladığı çıraklıkla tabela ve resim çalışmalarını İstanbul’da üniversite okuduğu dönemde de devam ettirdi. Kendi adına açtığı, Süper Rek. Gör. Tas. Atölyesi’nde Out-Door piyasasına özgün ürünler sunarak haklı bir ün yaptı. 2001 yılında atölyesinin ticari kısmını oğluna devreden Seçkin, kendisini tamamen resim çalışmalarına yöneltti. Yurt dışı ve yurt içinde önemli kolleksiyonlara katkıda bulundu. Sanatçı, “AKLIMDA KALDIĞINCA” adını verdiği ilk kişisel resim sergisini 2 Nisan 2010 yılında gerçekleştirmiştir.
Lot No: 28
Lot: 28
Şenol Sak-Kağıt Üzeri Karışık Teknik 15x15cm Şenol Sak 1964 yılında Bolu'da doğan sanatçı, eğitimini Bolu'da tamamladı ve Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Resim-iş Eğitim Bölümü'nden mezun oldu. MEB'e bağlı çeşitli okullarda resim öğretmenliği yaparken aynı zamanda 1995-2013 yılları arasında Bolu Belediyesi'nde Ressam Mehmet Yücetürk Sanat Merkezi'nde Sanat Yönetmenliği görevini üstlendi. Şu anda çalışmalarını Bolu'daki özel atölyesinde sürdürmektedir. Sanatçı Şenol Sak, eserlerinde çeşitli teknikleri kullanmakta olup 1995 yılından bu yana sadece BALIK temalı eserler üretmektedir. Sanat kariyeri boyunca Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde 29, yurtdışında ise 7 kişisel sergi açmış, ayrıca yaklaşık 40 ülkede 400'ün üzerinde uluslararası sergi, Bienal ve Trienale'ye katılmıştır. Birçok ulusal ve uluslararası ödül kazanmış ve eserleri uluslararası kitaplar ve kataloglarda yayınlanmıştır. Farklı ülkelerde sanatsal çalışmalarda bulunmuş ve eserleri çeşitli özel ve resmi koleksiyonlarda bulunmaktadır. Şenol Sak aynı zamanda Unesco UPSD (A.I.A.P) Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği ve GESAM üyesidir. 2014 yılında Paris'te Ksenia Milicevic tarafından kurulan "ART RESILIENCE" adlı uluslararası hareketin dokuz kurucu üyesinden birisidir.
Lot No: 29
Lot: 29
Hüseyin Sartaş-Tuval Üzeri Yağlı Boya 30x40cm Hüseyin Sartaş 1956 Ankara doğumludur. İlk sergisini 1989 yılında Ankara’da açtı. Resimleri naif çizgidedir. Resim yapmak onun için bir yaşam biçimi ve hiç ara vermeden çalışmalarını sürdürüyor. İçimizde taşıdığımız düşüncelerimizin, özlemlerimizin, yitirdiğimiz ya da yok ettiğimiz doğal güzelliklerin resimlerini yapıyor ve ‘’ Doğayı anlayabilmek için naifim ‘’ diyor.
Lot No: 30
Lot: 30
Süleyman Şahin (Çoban Ressam)-Tuval Üzeri Yağlı Boya 50x40cm Süleyman Şahin İlkokul dördüncü sınıfa kadar eğitim gördü. 1958 yılında Ankara'ya yerleşti, çocuk yaşında geçimini sağlamak için inşaat boyacılığı ve çobanlık yaptı. Resime olan ilgisi ve yeteneği onu bu alana yönlendirdi. Resimlerinde kırsal yaşamı konu olarak ele alması ve geçmişte çobanlık yapması sanat çevrelerinde "Çoban Ressam" adıyla anılmasına neden oldu. İlk sergisini 1968 yılında Ankara'da İş Sanat Galerisi'nde açtı. 1973'te yerleştiği Bursa'da 1986 yılında Ressamlar Sokağı'nı kurdu ve genç ressamların yetişmesine katkı sağladı. Bir kaç kez Paris'e gitti; Roma, Venedik, Torino ve Milano gibi şehirlerde incelemelerde bulundu. 1988 yılında Ankara Valiliği'nin açtığı "Ankara" konulu resim yarışmasında birinci oldu. Anadolu'dan manzaralarıyla tanınan Şahin, renkleri duygusal aktarım için kullandı. Kendi çabasıyla geliştirdiği resimlerinde otodidaktik özellik gözlemlenir.
Lot No: 31
Lot: 31
Avrupa-Duralit Üzeri Yağlı Boya 16x24cm
Lot No: 32
Lot: 32
A. Zarov-Tuval Üzeri Yağlı Boya 30x33cm
Lot No: 33
Lot: 33
A. Zarov-Tuval Üzeri Yağlı Boya 40x30cm
Lot No: 34
Lot: 34
İbrahim Gündem-Tuval Üzeri Yağlı Boya 24x30cm İbrahim Gündem 1987 yılında Van’ın Çaldıran ilçesinde doğdu. Sanatçının sanata olan ilgisi ortaokul döneminde bir resim öğretmeni tarafından keşfedildi. Sanatçı, sanatla buluşmasını atık malzeme olarak kullandığı karton (koli) üzerine yaptığı resimlerle başlattı. Ekonomik sıkıntı ve yoksulluk, onu bu yola yönlendirdi. Gündem, eğitim konusunda ailesinden destek görmesine rağmen resim eğitimi ve uğraşı konusunda tam destek alamadı. Ancak, engellere rağmen resme olan ilgisi ve tutkusu hayatında önemli bir yer edindi ve bu sayede resim hayatının odak noktası haline geldi. İlk ve orta öğrenimini Van’da tamamladıktan sonra yükseköğrenim eğitimini Selçuk Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Resim İş Öğretmenliği bölümünde 2013 yılında bitirdi. Kariyerine 2013 yılında başlayan Gündem, üniversite 4. sınıfta okumakta iken birçok ulusal resim yarışmasına katılarak birçok başarı elde etti. Ancak, resim tarzının belirginleşmesi ve geniş kitlelerce ilgi görmesi 2021 yılında gerçekleşti. Sanatçı, kariyeri boyunca sanat için verdiği mücadele ile birçok başarıya imza attı. Ulusal anlamda birçok sanat etkinliğine katıldı, beş kişisel sergi açtı ve uluslararası fuarlarda yer aldı. Eserleri birçok galeri ve müzayede evinde sergilendi.
Lot No: 35
Lot: 35
Orhan Zafer-Tuval Üzeri Yağlı Boya 25x25cm Orhan Zafer 19 Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim Bölümü Mezunu. Resim çalışmaları yanı sıra Karikatür ve Fotoğraf sanatıyla ilgilenmektedir. 10 kişisel ve birçok karma sergi veya organizasyona katıldı. Katılmış olduğu yarışmalar sonucu; üçü uluslar arası sekizi ulusal ve biri özel ödül olmak üzere on iki ödül aldı. Birçok ulusal düzeyde sergi organizasyonu gerçekleştiren Orhan Zafer aynı zamanda ulusal ve uluslararası birçok yarışmada jüri görevinde bulunmuştur. Türkiye Karikatürcüler Derneği, Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltıraşlar Birliği ve Karadeniz Plastik Sanatlar Derneği Yönetim Kurulu üyesidir. Eserleri birçok kez müzayede yer almış ve önemli resmi ve özel müzelere eserleri kabul edilmiştir. Bilkent Sanat sokağında ilk kez Türkiye de uygulanan kişi adına özel galeri projesi kapsamında Ankara RC Galeri Bilkent Sanat Sokağında; ‘Orhan Zafer Galeri’ adına özel galeri açılmıştır. Sanatsal özel bir boya markası ‘ozblue-ozmavi’ ismiyle sanatçının en fazla kullandığı mavi rengi tescilleyerek 2015 yılında üreterek piyasaya sundu. Ordu Güzel Sanatlar Lisesi’nde uzman sanat eğitimcisi ve Resim Bölüm Başkanı olarak meslek hayatına devam etmektedir. Sanatsal çalışmalarını “atölyeMavi” isimli atölyesinde sürdürmektedir.
Lot No: 36
Lot: 36
Melikşah Yıldırım-Tuval Üzeri Yağlı Boya 70x100cm Melikşah Yıldırım 1976 Elazığ’ da doğdu. İlk ve Orta öğrenimini Elazığ’ da tamamladı. Türkiyede Grafik Tasarım bölümünü bitirdikten sonra, Azerbaycan Bakü’ de Resim ve Heykel Bölümünde öğrenimine devam etti. Eğitimini tamamladıktan sonra Rusya’ da karakalem, Hindistan’ da ağaç oymacılığı ve heykel eğitimi alarak, doğu ülkelerinde kendini geliştirmeye devam etti. Yurt içi ve Yurt dışında birçok sergiye katıldı ve sosyal sorumluluk ve yardım projelerinde yer aldı. Halen Ankara ve Mersin’ de kendi stüdyosunda çalışmalarına devam etmektedir.
Lot No: 37
Lot: 37
İbrahim Gündem-Tuval Üzeri Yağlı Boya 72x50cm İbrahim Gündem 1987 yılında Van’ın Çaldıran ilçesinde doğdu. Sanatçının sanata olan ilgisi ortaokul döneminde bir resim öğretmeni tarafından keşfedildi. Sanatçı, sanatla buluşmasını atık malzeme olarak kullandığı karton (koli) üzerine yaptığı resimlerle başlattı. Ekonomik sıkıntı ve yoksulluk, onu bu yola yönlendirdi. Gündem, eğitim konusunda ailesinden destek görmesine rağmen resim eğitimi ve uğraşı konusunda tam destek alamadı. Ancak, engellere rağmen resme olan ilgisi ve tutkusu hayatında önemli bir yer edindi ve bu sayede resim hayatının odak noktası haline geldi. İlk ve orta öğrenimini Van’da tamamladıktan sonra yükseköğrenim eğitimini Selçuk Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Resim İş Öğretmenliği bölümünde 2013 yılında bitirdi. Kariyerine 2013 yılında başlayan Gündem, üniversite 4. sınıfta okumakta iken birçok ulusal resim yarışmasına katılarak birçok başarı elde etti. Ancak, resim tarzının belirginleşmesi ve geniş kitlelerce ilgi görmesi 2021 yılında gerçekleşti. Sanatçı, kariyeri boyunca sanat için verdiği mücadele ile birçok başarıya imza attı. Ulusal anlamda birçok sanat etkinliğine katıldı, beş kişisel sergi açtı ve uluslararası fuarlarda yer aldı. Eserleri birçok galeri ve müzayede evinde sergilendi.
Lot No: 38
Lot: 38
Fikret Öztürk-Duralit Üzeri Yağlı Boya 39x29cm Fikret Öztürk 1961 Eskişehir doğumlu olan sanatçı, 1988 yılında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nden mezun olmuştur. 1989 yılından bu yana birçok kişisel sergi açmış ve karma sergilere katılmıştır. Eserleri kavramsal figüratif kompozisyonlardan oluşmaktadır.
Lot No: 39
Lot: 39
Nazım Mammadov-Tuval Üzeri Yağlı Boya 60x60cm
Lot No: 40
Lot: 40
İbrahim Gündem-Tuval Üzeri Yağlı Boya 40x50cm İbrahim Gündem 1987 yılında Van’ın Çaldıran ilçesinde doğdu. Sanatçının sanata olan ilgisi ortaokul döneminde bir resim öğretmeni tarafından keşfedildi. Sanatçı, sanatla buluşmasını atık malzeme olarak kullandığı karton (koli) üzerine yaptığı resimlerle başlattı. Ekonomik sıkıntı ve yoksulluk, onu bu yola yönlendirdi. Gündem, eğitim konusunda ailesinden destek görmesine rağmen resim eğitimi ve uğraşı konusunda tam destek alamadı. Ancak, engellere rağmen resme olan ilgisi ve tutkusu hayatında önemli bir yer edindi ve bu sayede resim hayatının odak noktası haline geldi. İlk ve orta öğrenimini Van’da tamamladıktan sonra yükseköğrenim eğitimini Selçuk Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Resim İş Öğretmenliği bölümünde 2013 yılında bitirdi. Kariyerine 2013 yılında başlayan Gündem, üniversite 4. sınıfta okumakta iken birçok ulusal resim yarışmasına katılarak birçok başarı elde etti. Ancak, resim tarzının belirginleşmesi ve geniş kitlelerce ilgi görmesi 2021 yılında gerçekleşti. Sanatçı, kariyeri boyunca sanat için verdiği mücadele ile birçok başarıya imza attı. Ulusal anlamda birçok sanat etkinliğine katıldı, beş kişisel sergi açtı ve uluslararası fuarlarda yer aldı. Eserleri birçok galeri ve müzayede evinde sergilendi.
Lot No: 41
Lot: 41
İrfan Seçkin -İrfan Seçkin(1944-...) Tuval Üzeri Yağlı Boya 89x79cm İrfan Seçkin 1944 yılında KahramanMaraş’ta doğan İrfan Seçkin, ilk orta ve lise öğrenimini tamamladıktan sonra İstanbul İkt. ve Tic. İlimler Akademisi’nden mezun oldu. 1966 yılında çocuk yaşta başladığı çıraklıkla tabela ve resim çalışmalarını İstanbul’da üniversite okuduğu dönemde de devam ettirdi. Kendi adına açtığı, Süper Rek. Gör. Tas. Atölyesi’nde Out-Door piyasasına özgün ürünler sunarak haklı bir ün yaptı. 2001 yılında atölyesinin ticari kısmını oğluna devreden Seçkin, kendisini tamamen resim çalışmalarına yöneltti. Yurt dışı ve yurt içinde önemli kolleksiyonlara katkıda bulundu. Sanatçı, “AKLIMDA KALDIĞINCA” adını verdiği ilk kişisel resim sergisini 2 Nisan 2010 yılında gerçekleştirmiştir.
Lot No: 42
Lot: 42
Mehmet Demir-Tuval Üzeri Yağlı Boya 70x65cm Mehmet Demir 1995 yılında Gaziantep'te doğdu, lise öğrenimini Gaziantep güzel sanatlar lisesinde tamamlayıp 2015 yılında Akdeniz Üniversitesi güzel sanatlar fakültesini kazanıp lisans öğrenimini tamamlamıştır. Birçok etkinliğe katılan sanatçı 2019 yılında Akdeniz Üniversitesi güzel sanatlar enstitüsü yüksek lisansı kazanarak öğrenimine halen devam etmektedir.
Lot No: 43
Lot: 43
A. Zarov-Tuval Üzeri Yağlı Boya 30x40cm
Lot No: 44
Lot: 44
Vedat Öz-Kağıt Üzeri Karışık Teknik 30x40cm Vedat Örs 1961 yılında Uşak`ta doğdu, 1984 yılında Ankara Üniversitesi`nden mezun oldu. Newyork ve Paris sergileri dahil bugüne kadar otuz beş sergi açtı Summart organizasyonuyla Moldova ve Pensilvanya’da uluslararası çalıştaylara katıldı. Uluslararası Plastik Sanatçılar Derneği üyesi olan sanatçı çalışmalarını İstanbul`da sürdürmektedir.
Lot No: 45
Lot: 45
Hüseyin Sartaş-Tuval Üzeri Yağlı Boya 20x20cm Hüseyin Sartaş 1956 Ankara doğumludur. İlk sergisini 1989 yılında Ankara’da açtı. Resimleri naif çizgidedir. Resim yapmak onun için bir yaşam biçimi ve hiç ara vermeden çalışmalarını sürdürüyor. İçimizde taşıdığımız düşüncelerimizin, özlemlerimizin, yitirdiğimiz ya da yok ettiğimiz doğal güzelliklerin resimlerini yapıyor ve ‘’ Doğayı anlayabilmek için naifim ‘’ diyor.
Lot No: 46
Lot: 46
Hayati Misman-Islak İmzalı Gravür 20x18cm
Lot No: 47
Lot: 47
Eski Türkçe İmzalı-Kağıt Üzeri Yağlı Boya 16x23cm
Lot No: 48
Lot: 48
İbrahim Gündem-Tuval Üzeri Yağlı Boya 23x30cm İbrahim Gündem 1987 yılında Van’ın Çaldıran ilçesinde doğdu. Sanatçının sanata olan ilgisi ortaokul döneminde bir resim öğretmeni tarafından keşfedildi. Sanatçı, sanatla buluşmasını atık malzeme olarak kullandığı karton (koli) üzerine yaptığı resimlerle başlattı. Ekonomik sıkıntı ve yoksulluk, onu bu yola yönlendirdi. Gündem, eğitim konusunda ailesinden destek görmesine rağmen resim eğitimi ve uğraşı konusunda tam destek alamadı. Ancak, engellere rağmen resme olan ilgisi ve tutkusu hayatında önemli bir yer edindi ve bu sayede resim hayatının odak noktası haline geldi. İlk ve orta öğrenimini Van’da tamamladıktan sonra yükseköğrenim eğitimini Selçuk Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Resim İş Öğretmenliği bölümünde 2013 yılında bitirdi. Kariyerine 2013 yılında başlayan Gündem, üniversite 4. sınıfta okumakta iken birçok ulusal resim yarışmasına katılarak birçok başarı elde etti. Ancak, resim tarzının belirginleşmesi ve geniş kitlelerce ilgi görmesi 2021 yılında gerçekleşti. Sanatçı, kariyeri boyunca sanat için verdiği mücadele ile birçok başarıya imza attı. Ulusal anlamda birçok sanat etkinliğine katıldı, beş kişisel sergi açtı ve uluslararası fuarlarda yer aldı. Eserleri birçok galeri ve müzayede evinde sergilendi.
Lot No: 49
Lot: 49
İbrahim Gündem-Tuval Üzeri Yağlı Boya 70x50cm (Ahşap Çerçevelidir) İbrahim Gündem 1987 yılında Van’ın Çaldıran ilçesinde doğdu. Sanatçının sanata olan ilgisi ortaokul döneminde bir resim öğretmeni tarafından keşfedildi. Sanatçı, sanatla buluşmasını atık malzeme olarak kullandığı karton (koli) üzerine yaptığı resimlerle başlattı. Ekonomik sıkıntı ve yoksulluk, onu bu yola yönlendirdi. Gündem, eğitim konusunda ailesinden destek görmesine rağmen resim eğitimi ve uğraşı konusunda tam destek alamadı. Ancak, engellere rağmen resme olan ilgisi ve tutkusu hayatında önemli bir yer edindi ve bu sayede resim hayatının odak noktası haline geldi. İlk ve orta öğrenimini Van’da tamamladıktan sonra yükseköğrenim eğitimini Selçuk Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Resim İş Öğretmenliği bölümünde 2013 yılında bitirdi. Kariyerine 2013 yılında başlayan Gündem, üniversite 4. sınıfta okumakta iken birçok ulusal resim yarışmasına katılarak birçok başarı elde etti. Ancak, resim tarzının belirginleşmesi ve geniş kitlelerce ilgi görmesi 2021 yılında gerçekleşti. Sanatçı, kariyeri boyunca sanat için verdiği mücadele ile birçok başarıya imza attı. Ulusal anlamda birçok sanat etkinliğine katıldı, beş kişisel sergi açtı ve uluslararası fuarlarda yer aldı. Eserleri birçok galeri ve müzayede evinde sergilendi.
Lot No: 50
Lot: 50
Simge Kalfaoğlu-Tuval Üzeri Yağlı Boya 55x61cm Simge Kalfaoğlu 1975 yılında İzmir’de doğmuştur. Sanatçı, Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Resim-İş Anadalı’ndan mezun olmuştur. Yüksek lisans eğitimini yine aynı üniversitede 2006 yılında tamamlamıştır. Yüksek lisans tez konusu “Sanat Eğitiminin Bireye Kazandırdıkları ve Bu Bilincin Desteklenmesi” dir. 23 yıldır devlet okulunda resim öğretmenliği görevine devam etmekte olan sanatçının ‘resimde yaratıcılık’ konusunda hem yüksek lisans tez hem de mesleki deneyimi bulunmaktadır. Yaratıcı çocuk atölye çalışmalarını 23 yıldır sürdürmektedir. Sanatçı kendi resim çalışmalarını da, İzmir’deki atölyesinde sürdürmektedir.
Lot No: 51
Lot: 51
Hoca Ali Rıza-ESKİ TAŞ BASKI 29x21cm Hoca Ali Rıza (1858; Üsküdar, İstanbul - 20 Mart 1930, Üsküdar), Türk ressam. Asker Ressam Kuşağı’nın bir üyesi olan Hoca Ali Rıza, 1914 Kuşağı ressamlarının hocası olmuştur. Üsküdar‘da doğan, hayatı boyunca Üsküdar’da yaşayan ressam; Üsküdar ve Karacaahmet'in sessiz köşelerini, kıyı kahvelerini ve güneşli kayalıklarını resmetti; “Üsküdarlı Hoca Ali Rıza” olarak tanındı. Saray bahçelerinden çıkıp bir empresyonist gibi kırlarda ve sahillerde resim yapan ilk Türk ressamıdır. Karakalem ile suluboya tekniğindeki yetkinliği ve hızlı çalışma temposuyla binlerce eser üretmiştir. Eserlerinin sayısının beş bin kadar resmi olduğu tahmin edilir[1] Sanatçı, 1909-1912 arasında Osmanlı Ressamlar Cemiyeti'nde başkanlık yapmıştır.
Lot No: 52
Lot: 52
Ramiz İmzalı-Tuval Üzeri Yağlı Boya 13x18cm
Lot No: 53
Lot: 53
Javad Ghaffari-Kağıt Üzeri Pastel Boya "Portre" 30x39cm İranlı ressam Javad Ghaffari Pandemi öncesi İran'dan Türkiye'ye taşınmıştır. Sanatsal çalışmalarında kullanmış olduğu sıra dışı "şorre" tekniği ile öne çıkmaktadır. İran'daki ekonomik zorluklar sebebiyle birkaç eserini alıp İstanbul'a gelen Ghaffari, bir arkadaşının tavsiyesi üzerine Van'a gitmiştir. Van'ın misafirperver ortamından etkilenen Ghaffari, kente yerleştikten sonra sanatsal üretimlerine odaklanmıştır. İran Tebriz'deki Sanat Üniversitesi'nde öğretim üyesi olarak çalışmadan önce, Ghaffari resim yaparken kullandığı ve "şırınga tekniği" olarak bilinen "şorre" tekniği ile bilinmektedir. Geçtiğimiz yılın Temmuz ayında Van'da bir sanat galerisinde "Anneler" temalı sergisini düzenleyen Ghaffari, daha sonra Van'ın tarihi yapılarını resmettiği tablolarını sergilemek istemiş, ancak resimlerine ilgi gösteren yetkili kurumlardan yeterli ilgiyi görememiştir. Ghaffari, kendi geliştirdiği şorre tekniğinin, boyayı doğrudan şırıngayla tuval üzerine aktararak, renkleri daha canlı ve içlerinde ışık gibi etkiler yaratmayı hedeflediğini belirtmiştir.
Lot No: 54
Lot: 54
Fevzi Tepe-Karton Üzeri Yağlı Boya 20x25cm
Lot No: 55
Lot: 55
Teymur Ağalioğlu-Tuval Üzeri Yağlı Boya 40x31cm Teymur Ağalioğlu 1953, Gürcistan doğumlu olan Teymur Ağalioğlu, 1976’da Bakü Ezim-Ezimzade Devlet Ressamlık okulu ve 1981 de Tiflis Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü’den mezun oldu.50’den fazla karma ve kişisel sergisi olan sanatçının T.C Kültür Bakanlğı, Denizli Belediyesi, Alanya Müzesi, Malezya, Fransa, İngiltere, ABD, Avustralya, İsviçre, Hollanda ve Almanya’da özel koleksiyonlarda eserleri bulunmaktadır.
Lot No: 56
Lot: 56
Hatice Korkmaz-Tuval Üzeri Yağlı Boya 50x50cm
Lot No: 57
Lot: 57
Avrupa-Duralit Üzeri Yağlı Boya "Natürmort" 40x30cm
Lot No: 58
Lot: 58
19. YY. Avrupa-Tuval Üzeri Yağlı Boya 46x35cm
Lot No: 59
Lot: 59
Bayram Gümüş-Tuval Üzeri Yağlı Boya 90x60cm Bayram Gümüş 1960 Konya doğumlu sanatçı öğrenimini lise 1. Sınıfta bıraktı. Tır şöförlüğü , sebze meyve satıcılığı gibi işlerde çalıştı.Sanatçının profesyonel sanat yaşamına başlaması 1983’de Kasım koçak ile tanışması ile oldu.Ayni yıl Kasım Koçak ve İbrahim Çiftçioğlu atölyelerinde çalıştı. Maltepe ressamlar grubuna katıldı.1984 yılından itibaren çalışmalarını İstanbul’da kendi atölyesinde devam ediyor. Saf yürek (naif) anlayışla eserlerini üreten sanatçı , eserlerinde doğaya dünya gerçeklerine hoşgörü ve iyimserlikle bakar, yaşama sevincini vurgular , güzelliklerle dolu bir yaşamdan kesitleri sunar.
Lot No: 60
Lot: 60
Serhat Diker-Tuval Üzeri Yağlı Boya Çap: 70cm Serhat Diker 1965 yılında Yozgat’ta doğan sanatçı 1990 yılında G.Ü. Resim İş Eğitimi Bölümü’nden mezun oldu. Kısa bir dönem MEB’e bağlı okullarda Resim-İş Eğitimi Öğretmenliği yaptı. Serhat Diker1995-2012 arası özel sektörde tanıtım/satış görevinde bulundu. 2012 yılında emekli oldu. Resim çalışmalarına 2012 yılında yeniden başladı. Kaligrafik doku ve diğer resim ögeleri ile çalışmalar yapan sanatçı bu güne kadar 5 kişisel sergi açtı ve bir çok karma sergide yer aldı. Çalışmalarına halen Ankara’da devam etmektedir.
Lot No: 61
Lot: 61
Hakan Özdil-Tuval Üzeri Yağlı Boya 30x30cm Hakan Özdil 2006 yılında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümünde, Kerim Kılıçarslan, Zafer Mintaş, Rüçhan Şahinoğlu, Elif Taktak, Mürteza Fidan, Hakan Onur atölyelerinde eğitimini tamamladı. Doğanın insanla arasındaki sorunları, çağın parçalanmışlığı, günümüz insanının hem ruhsal hem de nesnel boyutta zincirleme reaksiyonlara neden olduğu ve bu reaksiyonlar sonucunda her şeyin, her zaman, her yere saçıldığı, insanın kendi parçalanmışlığına bu sonsuz atomlar evreninde renklerle yeni bir anlam, yeni bir ad, yeni bir yanıt bulmaya çalıştığı konuları resimlerinin temel dilini oluşturmaktadır. İlk kişisel sergisini açmış olup, ulusal pek çok karma sergide eserleri sergilenmiştir. Sanatçı, İstanbul’da kendi sanat atölyesinde çalışmalarını sürdürmektedir.
Lot No: 62
Lot: 62
Bahri Töraydın-Tuval Üzeri Yağlı Boya 26x36cm
Lot No: 63
Lot: 63
Hanns Müllner-Duralit Üzeri Yağlı Boya "Natürmort" 28x35cm
Lot No: 64
Lot: 64
Mohammed Ali Afrazi-Tuval Üzeri Yağlı Boya 40x30cm Hakan Özdil 2006 yılında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümünde, Kerim Kılıçarslan, Zafer Mintaş, Rüçhan Şahinoğlu, Elif Taktak, Mürteza Fidan, Hakan Onur atölyelerinde eğitimini tamamladı. Doğanın insanla arasındaki sorunları, çağın parçalanmışlığı, günümüz insanının hem ruhsal hem de nesnel boyutta zincirleme reaksiyonlara neden olduğu ve bu reaksiyonlar sonucunda her şeyin, her zaman, her yere saçıldığı, insanın kendi parçalanmışlığına bu sonsuz atomlar evreninde renklerle yeni bir anlam, yeni bir ad, yeni bir yanıt bulmaya çalıştığı konuları resimlerinin temel dilini oluşturmaktadır. İlk kişisel sergisini açmış olup, ulusal pek çok karma sergide eserleri sergilenmiştir. Sanatçı, İstanbul’da kendi sanat atölyesinde çalışmalarını sürdürmektedir.
Lot No: 65
Lot: 65
Javad Ghaffari-Kağıt Üzeri Pastel Boya 30x40cm İranlı ressam Javad Ghaffari Pandemi öncesi İran'dan Türkiye'ye taşınmıştır. Sanatsal çalışmalarında kullanmış olduğu sıra dışı "şorre" tekniği ile öne çıkmaktadır. İran'daki ekonomik zorluklar sebebiyle birkaç eserini alıp İstanbul'a gelen Ghaffari, bir arkadaşının tavsiyesi üzerine Van'a gitmiştir. Van'ın misafirperver ortamından etkilenen Ghaffari, kente yerleştikten sonra sanatsal üretimlerine odaklanmıştır. İran Tebriz'deki Sanat Üniversitesi'nde öğretim üyesi olarak çalışmadan önce, Ghaffari resim yaparken kullandığı ve "şırınga tekniği" olarak bilinen "şorre" tekniği ile bilinmektedir. Geçtiğimiz yılın Temmuz ayında Van'da bir sanat galerisinde "Anneler" temalı sergisini düzenleyen Ghaffari, daha sonra Van'ın tarihi yapılarını resmettiği tablolarını sergilemek istemiş, ancak resimlerine ilgi gösteren yetkili kurumlardan yeterli ilgiyi görememiştir. Ghaffari, kendi geliştirdiği şorre tekniğinin, boyayı doğrudan şırıngayla tuval üzerine aktararak, renkleri daha canlı ve içlerinde ışık gibi etkiler yaratmayı hedeflediğini belirtmiştir.
Lot No: 66
Lot: 66
Cahit-60x80cm
Lot No: 67
Lot: 67
Anonim-Tuval Üzeri Yağlı Boya 45x37cm
Lot No: 68
Lot: 68
Şevki Demircan-Kağıt Üzeri Sulu Boya 20x26cm
Lot No: 69
Lot: 69
Refik Epikman-Kağıt Üzeri Sulu Boya 23x36cm Refik Fazıl Epikman (1902, İstanbul - 17 Mayıs 1974, Ankara), Türk ressamdır. Davutpaşa İdadisi’nden sonra 1918 yılında Sanayi-i Nefise Mektebi’ne girdi. 1924 yılında Milli Eğitim Bakanlığı’nın açmış olduğu Avrupa sınavını kazanarak öğrenimine devam etmek üzere Paris’e gitti. Paris’te Julian Akademisi’nde Paul-Albert Laurents atölyesinde çalıştı. 1928 yılında öğrenimini tamamlayıp yurda döndüğünde İstanbul Güzel Sanatlar Akademisi (Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’ne öğretmen olarak atandı. 15 Nisan 1929 tarihinde kurulan Müstakil Ressamlar ve Heykeltıraşlar Birliği’nin kurucu üyeleri arasında yer alır.
Lot No: 70
Lot: 70
Hamdi Eser-Tuval Üzeri Yağlı Boya 24x24cm Hamdi Eser 05.07.1970 tarihinde Yozgat Akdağmadeni’nde doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Ankara’da tamamladı. 1991-1994 Ankara, Gazi Üniversitesi, Gazi Eğitim Fakültesi,Resim-İş Eğitimi Bölümünün Resim dalından mezun oldu. 1995-1998 Şanlıurfa- Suruç, Sabancı Kız Meslek Lisesinde resim öğretmenliği yaptı. 1998-2009 Ankara, Bala İlçesinde,Tınaztepe İlköğretim Okulunda resim öğretmenliği yaptı. 2010 Çankaya Başkent Halk Eğitimi Merkezi resim öğretmeni olarak görev yapmaktadır.
Lot No: 71
Lot: 71
Cevriye Özgezer-Tuval Üzeri Yağlı Boya 40x40cm
Lot No: 72
Lot: 72
Ayfer Yıldız-Tuval Üzeri Yağlı Boya 50x40
Lot No: 73
Lot: 73
Osmanlıca İmzalı-Kağıt Üzeri Sulu Boya Çap: 17cm
Lot No: 74
Lot: 74
İmza Okunamadı-Kağıt Üzeri Sulu Boya Çap: 17cm
Lot No: 75
Lot: 75
Ender Dandul-Kağıt Üzeri Sulu Boya 30x22cm Ender Dandul 1955 yılında Mudanya’da doğmuştur. 1978 yılında, İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi, bu günkü adıyla Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'ni bitirdiğinden beri tasarımcı, ressam, öğretim üyesi olarak sanatsal yaşamını İstanbul'da sürdürmektedir. Günümüze kadar çocuklar için; birçok hikâye, masal, eğitim kitabı görsellerini hazırlamış, grafik tasarımlarını yapmıştır.
Lot No: 76
Lot: 76
Faruk Öz-Tuval Üzeri Yağlı Boya 24x34cm Faruk Öz 2004 yılından itibaren de Güzel Sanatlar desen kurslarına başlamıştır. Türk ve Azeri hocalardan yağlı boya dersleri almıştır. Resim yapmaya başladığı tarihin üzerinden uzun yıllar geçmesine rağmen ünlü ressam Faruk Öz atölyesinde çalışmalara devam etmektedir.
Lot No: 77
Lot: 77
Münip Özben-Tuval Üzeri Yağlı Boya "Cam Önünde Üç Saksı" 37x46cm Münip Özben (1932 - 2005) Münip Özben, İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Yüksek Resim Bölümü’nde öğrenim gördü. 1957 yılında Kocamemi Atölyesi’nden birinci olarak ayrılan Özben, aynı yıl İstanbul Konservatuarı’ndaki eğitimini de tamamladı. Ressam Özben, Milli Kütüphane’de Resim ve Heykel bölümünü kurdu ve buradaki koleksiyonların düzenlenmesinde ve geliştirilmesinde etkin olarak çalıştı. Özben, Resimhane şefi olarak çalıştığı Maden Tetkik Arama Enstitüsü’nde de Doğa Müzesi’nin kurulması ve geliştirilmesinde öncülük etti. Münip Özben, Eskişehir Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi Maden Mühendisliği bölümünde öğretim görevlisi olarak çalıştı. Özben, çeşitli dergilerde sanat ve resim üstüne yazılar yazdı. Resimlerinde desen öğesi ağır basan Özben, deforme figürler üstüne de çalışmalar yaptı. İzlenimci yaklaşımı benimseyen Özben, 1975 yılında Ankara Sanat dergisinin resim yarışmasında başarı ödülü kazandı.
Lot No: 78
Lot: 78
Cevriye Özgezer-Tuval Üzeri Yağlı Boya 25x25cm
Lot No: 79
Lot: 79
İmza Okunamadı-Tuval Üzeri Yağlı Boya 58x39cm
Lot No: 80
Lot: 80
Hüseyin Delrish-Tuval Üzeri Yağlı Boya 70x50cm
Lot No: 81
Lot: 81
Cevriye Özgezer-Tuval Üzeri Yağlı Boya 40x40cm
Lot No: 82
Lot: 82
Agop Egoyan-Kağıt Üzeri Sulu Boya 23x32cm
Lot No: 83
Lot: 83
İbrahim Tayfur-Tuval Üzeri Yağlı Boya 70x80cm İbrahim Tayfur 1971 yılında Adana'da doğdu. Sanat yolculuğuna başlamadan önce Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü'nden mezun oldu. Sanat kariyeri boyunca sekiz kişisel sergi düzenledi ve birçok karma sergi ile etkinliğe katıldı. Eserleri, yurt içi ve yurt dışındaki özel koleksiyonlarda yer almaktadır. Sanat anlayışı, günlük yaşamın unsurlarını temel alarak evrensel kavramlarla ilişkilendirmeye dayanır. Eserlerinde hız, zaman, yaşam, aşk, sevgi gibi evrensel konuları işler. Desen olarak alt yapıda bulunan ve dikkat çeken öğeler, yarı soyut bir dilde öne çıkan çizgi, grafik anlatım ve figürlerdir. Genellikle tek renkli (monokrom) bir yapı kullanır. Tayfur'un eserlerindeki bu öğeler, ilk bakışta görünür ancak tek tek belirgin bir şekilde öne çıkmazlar. Sanatçının asıl hedefi, bu öğelerle doğrudan bir ilişki kurmak değildir; bunlar, Tayfur'un temelini oluşturmak istediği "tema"nın dolaylı ve gerekli unsurlarıdır. Bu öğeler, çoğunlukla çizgisel bir yapıda ve zaman zaman kısmi renk lekeleriyle tuval üzerinde değişken bir şekilde dağılır, belirli tekrarlarla hareket oluşturur. Çizgisel tekrarlar bütünsel olmayabilir ancak ritmik bir düzen oluşturur. Arka planda kalan çizgiler, hareketlilik oluştururken asimetrik ancak dengeli çizgisel formlarla ritmik bir düzen sağlar. Bu ritim, izleyiciyi "hız zaman yaşam" karmaşasının merkezine çekmeyi amaçlar. Tayfur'un eserlerinde hakim olan ritim, çizgi, grafik anlatım, figürler ve kısmi renk kullanımıyla birlikte tuvalin tamamını etkiler. İzleyici, yapı taşlarını fark etse de bunların hepsi, etkileyici ritmi oluşturmak için hizmet eder. Sanatçı, resim araçlarını (çizgi, form, leke, desen, renk, düzenleme) kullanarak günümüz toplumunun hızla değişen yaşam biçimlerine dikkat çeker. Bu eşsiz kent ve değerlerine, geçmişten günümüze taşıdıklarına bir saygı duruşuyla yaklaşırken, sanatçı duyarlılığıyla özgün ve etkili bir resim dili kullanır. Kendi yaşadığı kentinin özgünlüğüne ve sanatsal değerine vurgu yaparak, sanatın sorumluluk taşıyan gücünü yansıtır.
Lot No: 84
Lot: 84
Hüseyin-Kağıt Üzeri Sulu Boya 32x22cm
Lot No: 85
Lot: 85
Hakan Özdil-Tuval Üzeri Yağlı Boya 30x30cm Hakan Özdil 2006 yılında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümünde, Kerim Kılıçarslan, Zafer Mintaş, Rüçhan Şahinoğlu, Elif Taktak, Mürteza Fidan, Hakan Onur atölyelerinde eğitimini tamamladı. Doğanın insanla arasındaki sorunları, çağın parçalanmışlığı, günümüz insanının hem ruhsal hem de nesnel boyutta zincirleme reaksiyonlara neden olduğu ve bu reaksiyonlar sonucunda her şeyin, her zaman, her yere saçıldığı, insanın kendi parçalanmışlığına bu sonsuz atomlar evreninde renklerle yeni bir anlam, yeni bir ad, yeni bir yanıt bulmaya çalıştığı konuları resimlerinin temel dilini oluşturmaktadır. İlk kişisel sergisini açmış olup, ulusal pek çok karma sergide eserleri sergilenmiştir. Sanatçı, İstanbul’da kendi sanat atölyesinde çalışmalarını sürdürmektedir.
Lot No: 86
Lot: 86
A. Zarov-Tuval Üzeri Yağlı Boya 40x30cm
Lot No: 87
Lot: 87
Mustafa Eldeniz-Tuval Üzeri Yağlı Boya 60x50cm
Lot No: 88
Lot: 88
İrfan Seçkin -İrfan Seçkin(1944-...) Tuval Üzeri Yağlı Boya 105x85cm İrfan Seçkin 1944 yılında KahramanMaraş’ta doğan İrfan Seçkin, ilk orta ve lise öğrenimini tamamladıktan sonra İstanbul İkt. ve Tic. İlimler Akademisi’nden mezun oldu. 1966 yılında çocuk yaşta başladığı çıraklıkla tabela ve resim çalışmalarını İstanbul’da üniversite okuduğu dönemde de devam ettirdi. Kendi adına açtığı, Süper Rek. Gör. Tas. Atölyesi’nde Out-Door piyasasına özgün ürünler sunarak haklı bir ün yaptı. 2001 yılında atölyesinin ticari kısmını oğluna devreden Seçkin, kendisini tamamen resim çalışmalarına yöneltti. Yurt dışı ve yurt içinde önemli kolleksiyonlara katkıda bulundu. Sanatçı, “AKLIMDA KALDIĞINCA” adını verdiği ilk kişisel resim sergisini 2 Nisan 2010 yılında gerçekleştirmiştir.
Lot No: 89
Lot: 89
Yalçın Gökçebağ-ISLAK İMZALI İPEK ÜZERİ "BASKI"!!!! 126x95cm Yalçın Gökçebağ 1944’de Denizli’de doğdu. Gazi Eğitim Enstitüsü, Resim iş Bölümü’nde öğrenim gördü. Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Güzel Sanatlar Bölümü’nde öğretim görevlisi olarak çalıştı. Saf ve şiirsel bir doğa kavramı üzerinde geliştirdiği resimleri, pastoral içerikli kır yaşamının görüntülerini konu alır. Yerel resim beğenisine bağlı kuşağın üyeleri arasında, içtenlik dozu yüksek tutulmuş bir anlayışı temsil etmektedir. Sanat eğitimi almış olmasına rağmen, naif bir ressam olan Yalçın Gökçebağ resimlerinde Anadolu görüntülerini ve yaşantısını, doğayı ve doğa içinde süren yaşamı bir nakış gibi işlemektedir. Yaşamını ve çalışmalarını İstanbul ve Ankara’da sürdürmektedir.
Lot No: 90
Lot: 90
Melikşah Yıldırım-Tuval Üzeri Yağlı Boya 70x100cm Melikşah Yıldırım 1976 Elazığ’ da doğdu. İlk ve Orta öğrenimini Elazığ’ da tamamladı. Türkiyede Grafik Tasarım bölümünü bitirdikten sonra, Azerbaycan Bakü’ de Resim ve Heykel Bölümünde öğrenimine devam etti. Eğitimini tamamladıktan sonra Rusya’ da karakalem, Hindistan’ da ağaç oymacılığı ve heykel eğitimi alarak, doğu ülkelerinde kendini geliştirmeye devam etti. Yurt içi ve Yurt dışında birçok sergiye katıldı ve sosyal sorumluluk ve yardım projelerinde yer aldı. Halen Ankara ve Mersin’ de kendi stüdyosunda çalışmalarına devam etmektedir.
Lot No: 91
Lot: 91
İbrahim Tayfur-Tuval Üzeri Yağlı Boya 28x28cm İbrahim Tayfur 1971 yılında Adana'da doğdu. Sanat yolculuğuna başlamadan önce Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü'nden mezun oldu. Sanat kariyeri boyunca sekiz kişisel sergi düzenledi ve birçok karma sergi ile etkinliğe katıldı. Eserleri, yurt içi ve yurt dışındaki özel koleksiyonlarda yer almaktadır. Sanat anlayışı, günlük yaşamın unsurlarını temel alarak evrensel kavramlarla ilişkilendirmeye dayanır. Eserlerinde hız, zaman, yaşam, aşk, sevgi gibi evrensel konuları işler. Desen olarak alt yapıda bulunan ve dikkat çeken öğeler, yarı soyut bir dilde öne çıkan çizgi, grafik anlatım ve figürlerdir. Genellikle tek renkli (monokrom) bir yapı kullanır. Tayfur'un eserlerindeki bu öğeler, ilk bakışta görünür ancak tek tek belirgin bir şekilde öne çıkmazlar. Sanatçının asıl hedefi, bu öğelerle doğrudan bir ilişki kurmak değildir; bunlar, Tayfur'un temelini oluşturmak istediği "tema"nın dolaylı ve gerekli unsurlarıdır. Bu öğeler, çoğunlukla çizgisel bir yapıda ve zaman zaman kısmi renk lekeleriyle tuval üzerinde değişken bir şekilde dağılır, belirli tekrarlarla hareket oluşturur. Çizgisel tekrarlar bütünsel olmayabilir ancak ritmik bir düzen oluşturur. Arka planda kalan çizgiler, hareketlilik oluştururken asimetrik ancak dengeli çizgisel formlarla ritmik bir düzen sağlar. Bu ritim, izleyiciyi "hız zaman yaşam" karmaşasının merkezine çekmeyi amaçlar. Tayfur'un eserlerinde hakim olan ritim, çizgi, grafik anlatım, figürler ve kısmi renk kullanımıyla birlikte tuvalin tamamını etkiler. İzleyici, yapı taşlarını fark etse de bunların hepsi, etkileyici ritmi oluşturmak için hizmet eder. Sanatçı, resim araçlarını (çizgi, form, leke, desen, renk, düzenleme) kullanarak günümüz toplumunun hızla değişen yaşam biçimlerine dikkat çeker. Bu eşsiz kent ve değerlerine, geçmişten günümüze taşıdıklarına bir saygı duruşuyla yaklaşırken, sanatçı duyarlılığıyla özgün ve etkili bir resim dili kullanır. Kendi yaşadığı kentinin özgünlüğüne ve sanatsal değerine vurgu yaparak, sanatın sorumluluk taşıyan gücünü yansıtır.
Lot No: 92
Lot: 92
Fevzi Tepe-Tuval Üzeri Yağlı Boya 60x60cm
Lot No: 93
Lot: 93
Cem Kebenç-Tuval Üzeri Yağlı Boya 23x28cm
Lot No: 94
Lot: 94
Avrupa-Pres Tuval Üzeri Yağlı Boya 22x31cm
Lot No: 95
Lot: 95
İbrahim Tayfur-Tuval Üzeri Yağlı Boya 30x30cm İbrahim Tayfur 1971 yılında Adana'da doğdu. Sanat yolculuğuna başlamadan önce Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü'nden mezun oldu. Sanat kariyeri boyunca sekiz kişisel sergi düzenledi ve birçok karma sergi ile etkinliğe katıldı. Eserleri, yurt içi ve yurt dışındaki özel koleksiyonlarda yer almaktadır. Sanat anlayışı, günlük yaşamın unsurlarını temel alarak evrensel kavramlarla ilişkilendirmeye dayanır. Eserlerinde hız, zaman, yaşam, aşk, sevgi gibi evrensel konuları işler. Desen olarak alt yapıda bulunan ve dikkat çeken öğeler, yarı soyut bir dilde öne çıkan çizgi, grafik anlatım ve figürlerdir. Genellikle tek renkli (monokrom) bir yapı kullanır. Tayfur'un eserlerindeki bu öğeler, ilk bakışta görünür ancak tek tek belirgin bir şekilde öne çıkmazlar. Sanatçının asıl hedefi, bu öğelerle doğrudan bir ilişki kurmak değildir; bunlar, Tayfur'un temelini oluşturmak istediği "tema"nın dolaylı ve gerekli unsurlarıdır. Bu öğeler, çoğunlukla çizgisel bir yapıda ve zaman zaman kısmi renk lekeleriyle tuval üzerinde değişken bir şekilde dağılır, belirli tekrarlarla hareket oluşturur. Çizgisel tekrarlar bütünsel olmayabilir ancak ritmik bir düzen oluşturur. Arka planda kalan çizgiler, hareketlilik oluştururken asimetrik ancak dengeli çizgisel formlarla ritmik bir düzen sağlar. Bu ritim, izleyiciyi "hız zaman yaşam" karmaşasının merkezine çekmeyi amaçlar. Tayfur'un eserlerinde hakim olan ritim, çizgi, grafik anlatım, figürler ve kısmi renk kullanımıyla birlikte tuvalin tamamını etkiler. İzleyici, yapı taşlarını fark etse de bunların hepsi, etkileyici ritmi oluşturmak için hizmet eder. Sanatçı, resim araçlarını (çizgi, form, leke, desen, renk, düzenleme) kullanarak günümüz toplumunun hızla değişen yaşam biçimlerine dikkat çeker. Bu eşsiz kent ve değerlerine, geçmişten günümüze taşıdıklarına bir saygı duruşuyla yaklaşırken, sanatçı duyarlılığıyla özgün ve etkili bir resim dili kullanır. Kendi yaşadığı kentinin özgünlüğüne ve sanatsal değerine vurgu yaparak, sanatın sorumluluk taşıyan gücünü yansıtır.
Lot No: 96
Lot: 96
Saim Karma-Tuval Üzeri Yağlı Boya 39x29cm
Lot No: 97
Lot: 97
Lütfü Günay-Tuval Üzeri Yağlı Boya 59x39cm Lütfü Günay (D. 1924 Çanakkale Ö. 12 Kasım 2020[1]Ankara) Ressam ve Sanat Eğitimcisi. İlk orta ve lise öğrenimini doğum yeri olan Çanakkale’de tamamladı. Ardından şimdiki adı Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi olan dönemin Güzel Sanatlar Akademisi Yüksek Resim Bölümü’nün sınavlarını kazanarak Zeki Kocamemi’nin öğrencisi oldu. Kocamemi’nin atölyesinde 1944 yılında başlayan resim eğitimi 1949 yılına kadar sürdü. 1949 yılında Akademi’den mezun oldu. Mezuniyetinden iki yıl sonra Ankara’ya taşındı. Türk Amerikan Derneğin’de amatör genç ressamlardan oluşan kursiyerlerin resim kurslarını yönetti. Bu arada resim çalışmalarının yanı sıra dernek düzeyinde sanatçı örgütlerinin kurucu üyeliklerinde bulunarak oluşmalarına önemli katkılar sağladı.
Lot No: 98
Lot: 98
Sabri Akça-Tuval Üzeri Yağlı Boya 70x80cm Sabri Akça 1936 yılında Eskişehir’in Sancar köyünde doğan Sabri Akça, 1948 yılında Hamidiye Köy Enstitüsü’ne girdi. 1951’de yetenek sınavını kazanarak İstanbul Çapa Resim Bölümü’ne giren sanatçı üç yıl sonra Gazi Eğitim Enstitüsü Resim Bölümü’ne başladı. Henüz öğrenciyken 1956-1957 Devlet Resim Heykel Sergilerine beş yapıtı kabul edilen sanatçı, 1980 yılında Devlet Resim Ödülü, 1981 de DYO Resim Yarışması’nda mansiyon ödülü kazandı. Sanatçının, Avrupa, Amerika ve Türkiye’de özel koleksiyonlara girmiş olan çok sayıda eseri bulunmaktadır. Çok sevdiği resim öğretmenliğine 1957 de Kastamonu Lisesi’nde başlayan ve uzun yıllar Gazi Eğitim Enstitüsü ve Gazi Üniversitesi’nde öğretmenlik yapan sanatçı 8 Temmuz 2022 günü 86 yaşında Ankara'da hayata gözlerini kapamıştır.
Lot No: 99
Lot: 99
Mehmet Erdoğmuş-Tuval Üzeri Yağlı Boya 50x50cm
Lot No: 100
Lot: 100
Sabri Akça-Tuval Üzeri Yağlı Boya 50x70cm Sabri Akça 1936 yılında Eskişehir’in Sancar köyünde doğan Sabri Akça, 1948 yılında Hamidiye Köy Enstitüsü’ne girdi. 1951’de yetenek sınavını kazanarak İstanbul Çapa Resim Bölümü’ne giren sanatçı üç yıl sonra Gazi Eğitim Enstitüsü Resim Bölümü’ne başladı. Henüz öğrenciyken 1956-1957 Devlet Resim Heykel Sergilerine beş yapıtı kabul edilen sanatçı, 1980 yılında Devlet Resim Ödülü, 1981 de DYO Resim Yarışması’nda mansiyon ödülü kazandı. Sanatçının, Avrupa, Amerika ve Türkiye’de özel koleksiyonlara girmiş olan çok sayıda eseri bulunmaktadır. Çok sevdiği resim öğretmenliğine 1957 de Kastamonu Lisesi’nde başlayan ve uzun yıllar Gazi Eğitim Enstitüsü ve Gazi Üniversitesi’nde öğretmenlik yapan sanatçı 8 Temmuz 2022 günü 86 yaşında Ankara'da hayata gözlerini kapamıştır.
Lot No: 101
Lot: 101
Veysi Tapancı-Tuval Üzeri Akrilik Boya 70x100cm Veysel Tapancı Dicle üniversitesi Eğitim fakültesi güzel sanatlar bölümünde okudu. Resim öğretmenliği yapmaktadır.
Lot No: 102
Lot: 102
Veysi Tapancı-Tuval Üzeri Yağlı Boya 70x100cm Veysel Tapancı Dicle üniversitesi Eğitim fakültesi güzel sanatlar bölümünde okudu. Resim öğretmenliği yapmaktadır.
Lot No: 103
Lot: 103
Avni Arbaş-Kağıt Üzeri Füzen 15x22cm Avni Arbaş Türk ressam Avni Arbaş 1919’da İstanbul’da doğdu. İstanbul Güzel Sanatlar Akademisi’nde Leopold Levy’nin öğrencisi (1940-1947) olan Avni Arbaş, 1947’de bir burs kazanarak Paris’e gitti. 1950 yıllarında Fransa’nın çeşitli kentlerinde ilk kişisel sergilerini açtı. Torino, New York ve Belçika’ da bazı karma sergilere katıldı. 1950’ye doğru Avrupa’ ya giden ve orada yerleşerek çevre yapmaya çalışan Türk ressamları kuşağının önde gelenleri arasında yer alır. Günümüzde İstanbul Resim ve Heykel Müzesi’nde bulunan Paris dönemine ilişkin bir tablosu ile 1977’de Türkiye’ye döndükten sonra ilk kez Ankara’da sergilediği daha yeni resimleri arasında, eğilim ve duyarlık açısından önemli bir fark yoktur. Güncel akımların dışında kalmak, kişisel beğeniyi elden bırakmamak ve gözlenen gerçekliklerden hareket etmek, Avni Arbaş’ın 1940’lardan bu yana kesintisiz sürdürdüğü resim sanatının temel özellikleridir. Yabancı ülkelerde kendi kişiliğini kurma ve geliştirme yolundaki deney ve araştırmaları, söz konusu özelliklerin iyice belirginleşmesini sağlamıştır. Yaptığı her yeni resimle bir öncekini aşarak, günümüzdeki noktaya ulaşmıştır. Avni Arbaş, doğadan esinlenerek yaptığı resimlerinde, özellikle de Türkiye izlenimlerini yansıttığı 1970 yıllarındaki yapıtlarında, leke değerlerine bağlı kalmış ve tablolarını görüntünün anımsatıcı özellikleri dışındaki ayrıntılardan arındırmayı ilke edinmiştir. Bunda, kuşkusuz anlatımcılığın da büyük etkisi olmuştur ama, Avni Arbaş’ın anlatımcılığı kuralcı olmaktan çok, yumuşak, yeterince duygulu bir anlatımcılıktır. Dolayısı ile nesneleri bir sanatçı içtenliğiyle kucaklamasını sağlar. Konunun ilk etkisini dağıtmayan, figürü doğal yapısından uzaklaştırmayan Avni Arbaş’ın resimlerinde görüntü, hem doğanın belirleyici niteliklerini korur, hem de özgür bir soyutlamaya olanak verir. Deniz yaşamı, tekneler, balıkçılar bu resimlerde insan ve doğa kaynaşmasının özgün motifleri olarak belirir.
Lot No: 104
Lot: 104
İbrahim Balaban-Kağıt Üzeri Kara Kalem "Desen" 29,5x39,5cm İbrahim Balaban 1921 yılında Bursa'nın Seçköy köyünde doğdu. İlk eğitimini doğduğu köydeki üç sınıflı ilkokulda tamamladıktan sonra çeşitli işlerde çalıştı. Kaçakçılık yaptığı gerekçesiyle 1937 yılında, daha sonra ise bir adam öldürme suçuyla 1942 yılında tutuklandı. Cezaevinde Nazım Hikmet'le tanıştı ve ondan resim yapmayı öğrendi. 1950 yılında çıkan afla serbest kaldıktan sonra İstanbul Maya Galerisi'nde bir karma sergiye katıldı. 1953 yılında İstanbul'da düzenlediği ilk kişisel sergiyle toplumsal gerçekçi akıma yöneldi. Bu sergiyi takiben "Birinci Dönem" adını verdiği sergilerini 1959 yılından itibaren Ankara ve İstanbul'da çeşitli aralıklarla gerçekleştirdi. 1961 yılında İstanbul'da Yeni Dal Grubu'na katıldı. Üçüncü ve dördüncü dönem sergilerini büyük şehirlerin yanı sıra Bursa, Denizli, Aydın, Konya, Burdur ve Antalya gibi şehirlere de taşıdı. Bu dönemdeki resimlerini "Dağınık", "Nakışsı", "Ağıraksak" gibi özgün adlar altında topladı. 1979-1980 yıllarında Almanya ve Hollanda'da kişisel sergiler açtı. 1982-1985 yılları arasında çeşitli resim dizileri gerçekleştirdi, bunlardan biri de "Yaşam Kavgası" dizisidir. 1985 sonu ve 1990 yıllarında açtığı sergilerde özellikle Anadolu kadınlarını konu aldı ("Sivaslı Zühre" vb.). Sanat ve toplumsal konulardaki görüşlerini ve düşüncelerini "Balaban" (1962), "İz" (1965), "Şair Baba ve Damdakiler" (1968), "İzdüşümü" (1969) adlı kitaplarında özgün bir anlatımla ifade etti.
Lot No: 105
Lot: 105
İbrahim Balaban-Kağıt Üzeri Kara Kalem 25x23,5cm İbrahim Balaban 1921 yılında Bursa'nın Seçköy köyünde doğdu. İlk eğitimini doğduğu köydeki üç sınıflı ilkokulda tamamladıktan sonra çeşitli işlerde çalıştı. Kaçakçılık yaptığı gerekçesiyle 1937 yılında, daha sonra ise bir adam öldürme suçuyla 1942 yılında tutuklandı. Cezaevinde Nazım Hikmet'le tanıştı ve ondan resim yapmayı öğrendi. 1950 yılında çıkan afla serbest kaldıktan sonra İstanbul Maya Galerisi'nde bir karma sergiye katıldı. 1953 yılında İstanbul'da düzenlediği ilk kişisel sergiyle toplumsal gerçekçi akıma yöneldi. Bu sergiyi takiben "Birinci Dönem" adını verdiği sergilerini 1959 yılından itibaren Ankara ve İstanbul'da çeşitli aralıklarla gerçekleştirdi. 1961 yılında İstanbul'da Yeni Dal Grubu'na katıldı. Üçüncü ve dördüncü dönem sergilerini büyük şehirlerin yanı sıra Bursa, Denizli, Aydın, Konya, Burdur ve Antalya gibi şehirlere de taşıdı. Bu dönemdeki resimlerini "Dağınık", "Nakışsı", "Ağıraksak" gibi özgün adlar altında topladı. 1979-1980 yıllarında Almanya ve Hollanda'da kişisel sergiler açtı. 1982-1985 yılları arasında çeşitli resim dizileri gerçekleştirdi, bunlardan biri de "Yaşam Kavgası" dizisidir. 1985 sonu ve 1990 yıllarında açtığı sergilerde özellikle Anadolu kadınlarını konu aldı ("Sivaslı Zühre" vb.). Sanat ve toplumsal konulardaki görüşlerini ve düşüncelerini "Balaban" (1962), "İz" (1965), "Şair Baba ve Damdakiler" (1968), "İzdüşümü" (1969) adlı kitaplarında özgün bir anlatımla ifade etti.
Lot No: 106
Lot: 106
Ali Demir-Pres Tuval Üzeri Yağlı Boya 20x20cm Ali Demir Ressam (D. 1931, Kayseri – Ö. 11 Haziran 2015, İstanbul). 1931 yılında Kayseri’nin Darsiyak köyünde doğan Ali Demir, 1947’den beri profesyonel anlamda resimle uğraştı. Ali Demir’ in 1968’den bu yana yaptığı resimler Anadolu’dan izlenimlerle olmuştur. Bu resimlerde kahverengi ve tonları çok kullanılmış ve Ali Demir’ in biçeminin oluşmasında bu rengin özel bir işlevi olmuştur. Kahverengi, adeta Anadolu toprağının rengi olarak tuvaldeki yerini sürekli olarak almıştır. Yurtiçi ve yurtdışı 100’ü aşkın kişisel sergi düzenlemiş, katıldığı yarışmalı sergilerden dört ödülle ödüllendirilmiş olan sanatçı; sanat anlayışını “ İnsanımız ve doğamızdaki özgün ulusal kimlikli dokuyu çalışıp, sonuçta ‘bizim resmimizi oluşturmak istedim’ sözleriyle özetlemişti. Ressam Ali Demir 11 Haziran 2015, İstanbul’da hayatını kaybetti. Cenazesi 12.06.2015 tarihinde Ataköy 5.kısım Ömer Duruk Camii’nden öğle namazına müteakip kaldırılarak Hadımköy Gülvadi mezarlığına defnedildi.
Lot No: 107
Lot: 107
Neriman Güler-Tuval Üzeri Yağlı Boya 30x90cm Neriman Güler 1953 yılında Yozgat Karabacak Köyünde doğmuştur. Asetin-Çeçemteler sülalesine mensuptur. Emekli Anaokulu Öğretmenidir. SERGİLER 1998- Çankaya Belediyesi Sergi Salonu-ANKARA 2000-Mesa Plaza-ANKARA 2001-Cumhuriyet Müzesi –ANKARA 2004-TESK Sanat Galerisi-ANKARA 2005-Kültür Bakanlığı Devlet Güzel Sanatlar Galerisi-ANKARA 2006-Evim Sanat Galerisi-ANKARA 2007-Milli Piyango Talih Kuşu Sanat Galerisi-ANKARA 2008-İlhan Sanat Galerisi-ANKARA 2009-Artforum 5.Sanat Fuarı-ANKARA 2010-Çağdaş Sanatlar Fuarı-ANKARA 2012-Çağdaş Sanatlar Fuarı-ANKARA 2014-ARES Sanat Merkezi-İSTANBUL 2016-Cumhuriyet Sanat Galerisi-ANKARA 2019-ANKÜSEV Sanat Galerisi-ANKARA 2020-Ankara ART Ankara Sanat Fuarı-ANKARA Ayrıca 50’nin üzerinde karma sergiye katılmıştır. Sanatçının eserleri yurt içi ve yurt dışında pek çok koleksiyonda yer almaktadır.
Lot No: 108
Lot: 108
Hakan Özdil-Tuval Üzeri Akrilik Boya 50x50cm Hakan Özdil 2006 yılında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümünde, Kerim Kılıçarslan, Zafer Mintaş, Rüçhan Şahinoğlu, Elif Taktak, Mürteza Fidan, Hakan Onur atölyelerinde eğitimini tamamladı. Doğanın insanla arasındaki sorunları, çağın parçalanmışlığı, günümüz insanının hem ruhsal hem de nesnel boyutta zincirleme reaksiyonlara neden olduğu ve bu reaksiyonlar sonucunda her şeyin, her zaman, her yere saçıldığı, insanın kendi parçalanmışlığına bu sonsuz atomlar evreninde renklerle yeni bir anlam, yeni bir ad, yeni bir yanıt bulmaya çalıştığı konuları resimlerinin temel dilini oluşturmaktadır. İlk kişisel sergisini açmış olup, ulusal pek çok karma sergide eserleri sergilenmiştir. Sanatçı, İstanbul’da kendi sanat atölyesinde çalışmalarını sürdürmektedir.
Lot No: 109
Lot: 109
Hakan Özdil-Tuval Üzeri Akrilik Boya 50x50cm Hakan Özdil 2006 yılında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümünde, Kerim Kılıçarslan, Zafer Mintaş, Rüçhan Şahinoğlu, Elif Taktak, Mürteza Fidan, Hakan Onur atölyelerinde eğitimini tamamladı. Doğanın insanla arasındaki sorunları, çağın parçalanmışlığı, günümüz insanının hem ruhsal hem de nesnel boyutta zincirleme reaksiyonlara neden olduğu ve bu reaksiyonlar sonucunda her şeyin, her zaman, her yere saçıldığı, insanın kendi parçalanmışlığına bu sonsuz atomlar evreninde renklerle yeni bir anlam, yeni bir ad, yeni bir yanıt bulmaya çalıştığı konuları resimlerinin temel dilini oluşturmaktadır. İlk kişisel sergisini açmış olup, ulusal pek çok karma sergide eserleri sergilenmiştir. Sanatçı, İstanbul’da kendi sanat atölyesinde çalışmalarını sürdürmektedir.
Lot No: 110
Lot: 110
Suna Okçu-Tuval Üzeri Yağlı Boya 63x40cm Suna Okçu 1939 Zonguldakta doğmuştur. 1964'de Güzel Sanatlar Akademisi (şimdiki Mimar Sinan Üniversitesi) Resim bölümünden Bedri Rahmi Atölyesi'nden birincilikle mezun olmuştur. Ahmet Kutsi Tecer’in Edebiyat derslerinden birinde Aşık Veysel’in üniversiteye gelmesini sağlamıştır. Aşık Veysel'in türkülerinden ve Anadolu kültüründen çok etkilenen Suna Okcu resimlerinde özellikle Anadolu köylülerini tuvallerine yansıttı. 1970'de Çemberlitaş Darüşşafaka Sanat galerisinde ilk sergisini açtı. Bakırköy'de özel bir butikte ikinci sergisini gerçekleştirdi.
Lot No: 111
Lot: 111
Neriman Güler-Tuval Üzeri Yağlı Boya 30x30cm Neriman Güler 1953 yılında Yozgat Karabacak Köyünde doğmuştur. Asetin-Çeçemteler sülalesine mensuptur. Emekli Anaokulu Öğretmenidir. SERGİLER 1998- Çankaya Belediyesi Sergi Salonu-ANKARA 2000-Mesa Plaza-ANKARA 2001-Cumhuriyet Müzesi –ANKARA 2004-TESK Sanat Galerisi-ANKARA 2005-Kültür Bakanlığı Devlet Güzel Sanatlar Galerisi-ANKARA 2006-Evim Sanat Galerisi-ANKARA 2007-Milli Piyango Talih Kuşu Sanat Galerisi-ANKARA 2008-İlhan Sanat Galerisi-ANKARA 2009-Artforum 5.Sanat Fuarı-ANKARA 2010-Çağdaş Sanatlar Fuarı-ANKARA 2012-Çağdaş Sanatlar Fuarı-ANKARA 2014-ARES Sanat Merkezi-İSTANBUL 2016-Cumhuriyet Sanat Galerisi-ANKARA 2019-ANKÜSEV Sanat Galerisi-ANKARA 2020-Ankara ART Ankara Sanat Fuarı-ANKARA Ayrıca 50’nin üzerinde karma sergiye katılmıştır. Sanatçının eserleri yurt içi ve yurt dışında pek çok koleksiyonda yer almaktadır.
Lot No: 112
Lot: 112
Sena Güven-Tuval Üzeri Akrilik Boya "Bar Serisi" 80x80cm
Lot No: 113
Lot: 113
Mehmet Erdoğmuş-Tuval Üzeri Yağlı Boya 30x40cm
Lot No: 114
Lot: 114
Şenay Arduç-Tuval Üzeri Akrilik Boya 40x40cm Şenay Arduç 1997 yılında İstanbul Üsküdar'da doğmuştur. Lisans eğitimini Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon alanında tamamlamıştır. Sanat eğitimi almak için 2007-2012 yılları arasında IMOGA İstanbul Grafik Sanatlar Müzesi'nde özgün baskı eğitimi almış, ardından 2012-2014 yılları arasında Don Kişot Sanat'ta kara kalem eğitimi almıştır. Sanatçı, eserlerinde pozitif düşünceleri yaymayı amaçlamıştır. Resimlerinde resim ve sevginin ortak yanı olan iyileştiriciliği temel tema olarak işlemiştir.
Lot No: 115
Lot: 115
Şenay Arduç-Tuval Üzeri Akrilik Boya 70x100cm Şenay Arduç 1997 yılında İstanbul Üsküdar'da doğmuştur. Lisans eğitimini Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon alanında tamamlamıştır. Sanat eğitimi almak için 2007-2012 yılları arasında IMOGA İstanbul Grafik Sanatlar Müzesi'nde özgün baskı eğitimi almış, ardından 2012-2014 yılları arasında Don Kişot Sanat'ta kara kalem eğitimi almıştır. Sanatçı, eserlerinde pozitif düşünceleri yaymayı amaçlamıştır. Resimlerinde resim ve sevginin ortak yanı olan iyileştiriciliği temel tema olarak işlemiştir.
Lot No: 116
Lot: 116
Ümmet Karaca-Tuval Üzeri Yağlı Boya 60x45cm Ümmet Karaca 1956 yılında Gürcistan’da doğdu. Sanatçı 1978 yılında başladığı Tiflis Yüksek Ressamlar Okulundan 1982’de mezun oldu. 1987 yılında Gürcistan’ın Tiflis şehrinde ilk kişisel sergisini açtı. 1993’te ise Türkiye’deki ilk kişisel sergisini İstanbul’daki Varol Sanat Galerisinde düzenledi. Sonrasında da İstanbul ve Ankara’da pek çok karma sergiye katılmaya ve kişisel sergiler açmaya devam etti. Ümmet Karaca genellikle tuval üzeri yağlıboya tekniğiyle yaptığı tablolarında İstanbul temasını işlemektedir. Eserlerinde şehrin sokaklarını, insanlarını, doğasını, sosyal yaşamını klasik bir üslupla resmetmeyi tercih etmektedir. Özellikle Büyükada’dan manzaraları resmetmeyi seven sanatçının eserlerini İzlenimci tarzın içinde de değerlendirebiliriz. Karaca genel olarak şehir manzaralarıyla bilinse de natürmort ve portre de çalışmıştır. Ümmet Karaca halen İstanbul’da yaşamakta ve sanat çalışmalarını sürdürmektedir.
Lot No: 117
Lot: 117
Mümin Cantadaş-Kağıt Üzeri Karışık Teknik 30x15cm
Lot No: 118
Lot: 118
Neriman Oyman-Kağıt Üzeri Fine Art Yağlı Boya Sertifikalı Eserdir. 35x45cm Neriman Oyman 1990-1992 yılları arasında Avni Memedoğlu Atölyesi'nde çalışmalarını sürdüren, Türk ressam, 1992 yılından bu yana Asmalımescit'teki kendi atölyesinde sanatını icra etmektedir. Kişisel sergileri ve yurtdışındaki etkinliklerle 400'den fazla eserini dünya çapında tanıttı. 30'dan fazla kişisel sergiye imza attı. Sanatı, kendisi için bir yaşam biçimi olarak tanımlayan ressam, dışavurumcu tarzda, sürrealist öğelerle bezeli eserler ortaya koymaktadır. Düşüncelerinin resmini yaptığını ifade etmektedir.
Lot No: 119
Lot: 119
Hüseyin Bozoğlan-Tuval Üzeri Karışık Teknik 60x50cm Hüseyin Bozoğlan 1974 yılında Hatay’da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini doğum büyüdüğü yerde tamamladı. 2003 yılında Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim bölümünden mezun oldu. Günümüzde Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nde Sanat ve Tasarım öğretim üyesidir. Eserlerinin birçoğunda çocukluğuna ait bazı anıara yer vermiştir. Boyalarını tamamen doğal yollarla elde edip o şekilde güzel eserler ortaya çıkarmaya çalışıyor. Bu kök boyalarını kına ve ceviz kabuğu ile elde eden Hüseyin Bozoğlan, özellikle çok hoş bir görünüme sahip olan kahverengi ve yeşil tonları ile ön plana çıkıyor. Genellikle peyzaj eserleri ile bilinen Hüseyin Bozoğlan’ın farklı tarzda resmettiği eserleri de bulunmaktadır.
Lot No: 120
Lot: 120
Devrim Erbil-Serigrafi Baskı 32x22cm Devrim Erbil 1937'de Uşak'ta doğdu. 1955'de İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü`ne girdi. Galeride Halil Dikmen'in, atölyede Bedri Rahmi Eyüboğlu'nun öğrencisi oldu. 1959`da Soyutçu 7'ler grubunu kurdu. İstanbul Güzel Sanatlar Akademisi Yüksek Resim Bölümü`nü bitirdi. 1962'de Akademi'ye asistan oldu. Bedri Rahmi Eyüboğlu, Cemal Tollu ve Cevat Dereli Atölyelerinde görev aldı. 1963'te Tülay Tura, Altan Gürman, Adnan Çoker ve Sarkis'le Mavi Grubu kurdu. 1965`de İspanya Hükümeti'nin verdiği sanat bursunu kazanarak gittiği Madrit ve Barcelona'da başladığı meslek araştırma ve incelemelerine Paris ve Londra'da devam etti. 1969`da Türkiye Çağdaş Ressamlar Derneği başkanlığı görevinde bulundu. 1970 yılında İ.D.G.S Akademisi'nden doçentlik unvanı aldı. 1975`de Görsel Sanatçılar Derneği Başkanlığı yaptı. 1979'da İstanbul Resim Heykel Müzesi Müdürlüğü`ne atandı; üç buçuk yıl süreyle bu görevde bulundu. 1981 yılında İ.D.G.S Akademisi'nde Profösörlüğe yükseldi. 1985`de Mimar Sinan Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Başkanlığı, 1988`de Yıldız Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü Başkanlığı, 1990 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcılığı görevine getirildi. 1991`de Devlet Sanatçısı Unvanı ile onurlandırılmıştır. Devrim Erbil yurtdışında pek çok karma sergi açtı. Türk Sanatını tanıtan sergilerin komiserliğini yaptı. (İskenderiye, Belgrad, Sofya, Kuveyt) Sanat üzerine konferanslar verdi, yazılar yayınlandı. Sanatçının eserleri İstanbul-Ankara-İzmir Resim ve Heykel Müzelerinde, Bükreş Modern Sanatlar Müzesinde, Banja Luka Umnetnicka Galerija`da Ben and Abby Grey Foundation Koleksiyonu'nda, Ankara Milli Kütüphane Koleksiyonu`nda, yurtiçi ve yurtdışında resmi kurumlarda ve özel koleksiyonlarda bulunmaktadır.
Lot No: 121
Lot: 121
Devrim Erbil-Serigrafi Baskı 32x22cm Devrim Erbil 1937'de Uşak'ta doğdu. 1955'de İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü`ne girdi. Galeride Halil Dikmen'in, atölyede Bedri Rahmi Eyüboğlu'nun öğrencisi oldu. 1959`da Soyutçu 7'ler grubunu kurdu. İstanbul Güzel Sanatlar Akademisi Yüksek Resim Bölümü`nü bitirdi. 1962'de Akademi'ye asistan oldu. Bedri Rahmi Eyüboğlu, Cemal Tollu ve Cevat Dereli Atölyelerinde görev aldı. 1963'te Tülay Tura, Altan Gürman, Adnan Çoker ve Sarkis'le Mavi Grubu kurdu. 1965`de İspanya Hükümeti'nin verdiği sanat bursunu kazanarak gittiği Madrit ve Barcelona'da başladığı meslek araştırma ve incelemelerine Paris ve Londra'da devam etti. 1969`da Türkiye Çağdaş Ressamlar Derneği başkanlığı görevinde bulundu. 1970 yılında İ.D.G.S Akademisi'nden doçentlik unvanı aldı. 1975`de Görsel Sanatçılar Derneği Başkanlığı yaptı. 1979'da İstanbul Resim Heykel Müzesi Müdürlüğü`ne atandı; üç buçuk yıl süreyle bu görevde bulundu. 1981 yılında İ.D.G.S Akademisi'nde Profösörlüğe yükseldi. 1985`de Mimar Sinan Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Başkanlığı, 1988`de Yıldız Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü Başkanlığı, 1990 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcılığı görevine getirildi. 1991`de Devlet Sanatçısı Unvanı ile onurlandırılmıştır. Devrim Erbil yurtdışında pek çok karma sergi açtı. Türk Sanatını tanıtan sergilerin komiserliğini yaptı. (İskenderiye, Belgrad, Sofya, Kuveyt) Sanat üzerine konferanslar verdi, yazılar yayınlandı. Sanatçının eserleri İstanbul-Ankara-İzmir Resim ve Heykel Müzelerinde, Bükreş Modern Sanatlar Müzesinde, Banja Luka Umnetnicka Galerija`da Ben and Abby Grey Foundation Koleksiyonu'nda, Ankara Milli Kütüphane Koleksiyonu`nda, yurtiçi ve yurtdışında resmi kurumlarda ve özel koleksiyonlarda bulunmaktadır.
Lot No: 122
Lot: 122
Mehmet Güreli-Kağıt Üzeri Sulu Boya 23x32cm Mehmet Güreli (D. 1949, İstanbul), Türk yazar, müzisyen, ressam ve film yönetmeni. Ressam Talat Güreli'nin kardeşi, yazar Salâh Birsel'in yeğenidir. Orta okulu önce İstanbul Erkek Lisesi (İEL), sonra Avusturya Lisesi'nde, liseyi Yeni Kolej ve Ferhan Koleji'nde okuduktan sonra 2 yıl İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü'ne devam etti. 1973 yılında "Mephisto" müstearıyla ilk albümünü çıkardı 1976 yılında Hürriyet gazetesinde çalışmaya başladı. Sanatın pek çok dalında ürünler veren Güreli 80'li yıllarda sanatın "dekatloncusu" olarak tanınıyordu. 1985 yılında ilk hikâye kitabı Sıcak Bir Göz'ü çıkardı. Leylâ Erbil'in Vapur adlı öyküsünden esinlenerek yaptığı 1986 tarihli 18 dakikalık kısa filmi "Vapurlar"ı, 2003 tarihli "Necdet Mahfi Ayral" ve 2006 tarihli "İstanbul'a Yolculuk - Dünya Yazarlarının Gözüyle" adlı belgeseller izledi. Ayrıca Gönül Yarası ve İkinci Bahar adlı yapımlarda, TRT 1'de yayımlanan Beni Böyle Sev dizisinde rol aldı. 2021'de Jehan Barbur, Melis Karaduman, Hande Mehan, Ayça Özefe ve Cem Adrian gibi isimlerin yer aldığı Mehmet Güreli ile Buluşmalar albümünü yayınladı. Güreli İstanbul'da, Cihangir'de yaşıyor.
Lot No: 123
Lot: 123
Nusret İbrahim Yurtsever-Tuval Üzeri Akrilik ve Airbrush 70x70cm
Lot No: 124
Lot: 124
Bayram Gümüş-Tuval Üzeri Yağlı Boya 50x30cm Bayram Gümüş 1960 Konya doğumlu sanatçı öğrenimini lise 1. Sınıfta bıraktı. Tır şöförlüğü , sebze meyve satıcılığı gibi işlerde çalıştı.Sanatçının profesyonel sanat yaşamına başlaması 1983’de Kasım koçak ile tanışması ile oldu.Ayni yıl Kasım Koçak ve İbrahim Çiftçioğlu atölyelerinde çalıştı. Maltepe ressamlar grubuna katıldı.1984 yılından itibaren çalışmalarını İstanbul’da kendi atölyesinde devam ediyor. Saf yürek (naif) anlayışla eserlerini üreten sanatçı , eserlerinde doğaya dünya gerçeklerine hoşgörü ve iyimserlikle bakar, yaşama sevincini vurgular , güzelliklerle dolu bir yaşamdan kesitleri sunar.
Lot No: 125
Lot: 125
Alaaddin Hız-Tuval Üzeri Akrilik Boya "Kargaşa Serisi" 70x70cm Alaaddin Hız 1989 yılında Akşehir’de doğdu. 2018 yılında Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümünü üçüncülük derecesi ile tamamladı. Aynı yıl girdiği Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Sanat ve Tasarım Bölümünde yüksek lisans eğitimine halen devam etmektedir. 2015 yılında “XVIII. Uluslararası Likya-Kaş Kültür ve Sanat Festivalinde” eser katılımcısı ve ardından “6. ve 8. Uluslararası Anadolu’ya Şükran Buluşmalarında’’ atölye katılımcısı olarak görev aldı. 2016’da Antalya’da düzenlenen ‘’Anadolu’nun Mitleri’’ isimli resim yarışmasında ve ardından 2018’de yine Antalya’da gerçekleşen ‘’Güç ve Kadın’’ isimli resim yarışmasında üçüncülük ödülü kazandı. Birden fazla ulusal ve uluslararası karma sergide sergi düzenleme kurulu üyesi olan Hız, “Nevruz’’, “Yüzde Yüz’’, “Özgün Baskı Resim Sergisinin” küratörlüğünü üstlenmiştir. Eserleri, Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü, Antalya Konyaaltı Belediyesi, Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Antalya Kepez Belediyesi 15 Temmuz Müzesi, Sonsuz Şükran Köyü Derneği, Belek Crystal Paraiso Verde Resort & Spa, İzmir Türk Koleji, Seçenek Kültür ve Sanat Derneğinde sergilenmektedir. 2015’ten bu yana Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde fakülte ve resim bölümü öğrenci temsilcisi olan Hız, 2017’den günümüze ‘’1914 Çallı Kuşağı Çağdaş Türk Resminde Empresyonist ve Peyzaj Eğilimleri’’ ve ‘’Bireylerde 6-12 Yaş Aralığında Kişisel Gelişim; Madde Bağımlılığı Eğilimlerinin Araştırılması’’ konulu araştırmalarına halen devam etmektedir. Hız, peyzaj resimleri, tipografi çalışmaları ve katmanlardan oluşan soyut çalışmalar üretmektedir. Sanatsal çalışmalarını Antalya’daki kişisel atölyesinde sürdürmektedir.
Lot No: 126
Lot: 126
Alpay Aksar-Kağıt Üzeri Karışık Teknik 15x20cm
Lot No: 127
Lot: 127
Fahrünnisa Zeyd-Eczacıbaşı Seramik Limitli Edisyon Baskı 42x30cm Fahrünnisa Zeyd (7 Ocak 1901, İstanbul - 5 Eylül 1991, Amman) Türk ressam. Kabaağaçlızade Mehmed Şakir Paşa'nın kızı, II. Abdülhamit devri sadrazamlarından Cevat Paşa'nın yeğeni ve Halikarnas Balıkçısı'nın kızkardeşi olan Fahrünnisa Zeyd, soyadını Kral I. Faysal'ın kardeşi ve dönemin Irak büyükelçisi olan Emir Zeyd'le evlendikten sonra aldı. Modern üslupta önemli bir ressam olarak tanındığı Fransa'da adını "Fahrelnisa" imlasıyla kullandı. "Halikarnas Balıkçısı" adıyla tanınan yazar Cevat Şakir Kabaağaçlı'nın ve gravür sanatçısı Aliye Berger'in kardeşi; seramik sanatçısı Füreya Koral'ın teyzesi; ressam Nejat Devrim'in, tiyatrocu Şirin Devrim'in annesidir. Dünya çapında bilinen ressam, özellikle geniş ebatta çalıştığı soyut resimleri ve çok renkli kompleks desenleri ile tanınmaktadır. Devasa boylarda tabloları izleyicinin ilgisi üzerinde hakimiyet talep eden bir etkiye sahiptir. Eserleri uluslararası üne sahip pek çok kurumda sergilenmiştir. 2017 yılında Tate Modern Sanat Müzesi Zeid’i “20. Yüzyıl’ın en önemli kadın sanatçılarından biri” olarak tanımladığı bir retrospektif ile anmıştır.
Lot No: 128
Lot: 128
Aliye Berger-Eczacıbaşı Seramik Limitli Edisyon 42x30cm Aliye Berger (24 Aralık 1903, Büyükada - 10 Ağustos 1974, Büyükada) Türk gravür ve grafik sanatçısı, ressam. Türkiye'nin ilk kazıma ve oyma gravür sanatçılarındandır. Adını geniş sanat çevrelerine ilk kez 1954'te Yapı Kredi Bankası'nın düzenlediği resim yarışmasında birinci seçilerek duyuran sanatçı, dışa vurumcu oyma baskıları ile tanınır.
Lot No: 129
Lot: 129
Suna Özkan-Kağıt Üzeri Karışık Teknik 35x45cm
Lot No: 130
Lot: 130
Erdoğan Zümrütoğlu-Tuval Üzeri Yağlı Boya 35x50cm Erdoğan Zümrütoğlu Türk ressam. 1970'te Konya’da doğdu. 1990 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’ne girdi. Öğrenimine ara vererek Fransa, Belçika ve Hollanda’da iki yıl süre ile mesleki incelemelerde bulundu. 1996 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nden mezun oldu. Türkiye, Almanya, İngiltere gibi çeşitli ülkelerde sergiler düzenleyen sanatçı, çalışmalarına kendi atölyesinde devam etmektedir.
Lot No: 131
Lot: 131
Sena Güven-Tuval Üzeri Akrilik Boya 80x80cm
Lot No: 132
Lot: 132
Adem Genç-Tuval Üzeri Yağlı boya 130x162cm
Lot No: 133
Lot: 133
Eşref Üren-Duralit Üzeri Yağlı boya 58x42cm
Lot No: 134
Lot: 134
İbrahim Mısırlıoğlu- Tuval Üzeri Yağlı boya 100x85cm
Lot No: 135
Lot: 135
Metin Akarslan-Duralit Üzeri Yağlı boya 60x80cm
Lot No: 136
Lot: 136
Mustafa Demirpençe-Tuval Üzeri Yağlı boya Çap: 60cm