Lot: 1

Current Price: 100 TL Starting Bid: 100 TL Estimated: TL Losing Winning

Seda Öztürk

Tuval Üzeri Akrilik Boya 80x80 cm Seda Öztürk 1996 yılında Bursa'da doğmuş. Lise eğitimini Necatibey Kız Teknik ve Meslek Lisesi Grafik Bölümünde tamamlamış. 2015 yılında Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümünü kazanmış ve 2019 yılında mezun olmuş. Aynı yıl Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Sanat ve Tasarım Ana Sanat Dalında yüksek lisans eğitimine başlamış. Sanat ve eğitim hayatını Antalya'da sürdürüyor.

- TL
Place Bid You're Winning Your bid sent
İzleyici olarak girdiniz
Pey veremezsiniz.
Pey vermek için butonu sağa çekin
  • The live auction completed. Thank you for your participation.
  •  
  • Lots
  • Winnings
  • Seda Öztürk-Tuval Üzeri Akrilik Boya
80x80 cm

Seda Öztürk
1996 yılında Bursa'da doğmuş. Lise eğitimini Necatibey Kız Teknik ve Meslek Lisesi Grafik Bölümünde tamamlamış. 2015 yılında Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümünü kazanmış ve 2019 yılında mezun olmuş. Aynı yıl Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Sanat ve Tasarım Ana Sanat Dalında yüksek lisans eğitimine başlamış. Sanat ve eğitim hayatını Antalya'da sürdürüyor.

    Lot No: 1

    Lot: 1

    Seda Öztürk-Tuval Üzeri Akrilik Boya 80x80 cm Seda Öztürk 1996 yılında Bursa'da doğmuş. Lise eğitimini Necatibey Kız Teknik ve Meslek Lisesi Grafik Bölümünde tamamlamış. 2015 yılında Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümünü kazanmış ve 2019 yılında mezun olmuş. Aynı yıl Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Sanat ve Tasarım Ana Sanat Dalında yüksek lisans eğitimine başlamış. Sanat ve eğitim hayatını Antalya'da sürdürüyor.

    TLSold
  • Hakan Arıkan-Tuval Üzeri Yağlı Boya
30x30 cm

Hakan Arıkan
1980 yılında Malatya’nın Hekimhan ilçesinde doğmuştur. Güzel Sanatlar Fakültesi Resim bölümünden 2004 yılında mezun olduktan sonra Süleyman Demirel Üniversitesi’nde yüksek lisans eğitimine başlamış ve 2011 yılında tamamlamıştır. Devrim Erbil atölyesinde asistanlık yapmış ve bu süreçte yurt içinde ve yurt dışında birçok karma sergi ve yarışmaya katılmıştır. Sanatta Yeterlik (doktora) eğitimini 2018 yılında Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi’nde tamamlayan sanatçı, sanat çalışmalarını Eskişehir ve İstanbul’daki atölyelerinde sürdürmektedir.

    Lot No: 2

    Lot: 2

    Hakan Arıkan-Tuval Üzeri Yağlı Boya 30x30 cm Hakan Arıkan 1980 yılında Malatya’nın Hekimhan ilçesinde doğmuştur. Güzel Sanatlar Fakültesi Resim bölümünden 2004 yılında mezun olduktan sonra Süleyman Demirel Üniversitesi’nde yüksek lisans eğitimine başlamış ve 2011 yılında tamamlamıştır. Devrim Erbil atölyesinde asistanlık yapmış ve bu süreçte yurt içinde ve yurt dışında birçok karma sergi ve yarışmaya katılmıştır. Sanatta Yeterlik (doktora) eğitimini 2018 yılında Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi’nde tamamlayan sanatçı, sanat çalışmalarını Eskişehir ve İstanbul’daki atölyelerinde sürdürmektedir.

    TLSold
  • Şenol Sak-Kağıt Üzeri Akrilik Boya 
13x16 cm

Şenol Sak
1964 yılında Bolu’da doğdu. Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, Resim-İş Eğitimi Bölümü’nden mezun oldu. 1993 yılından itibaren 29’u Türkiye’de, 7’si de yurt dışında olmak üzere toplam 36 kişisel sergi açtı. 40’dan fazla ülkede 400’ün üzerinde karma ve grup sergileri, çeşitli bienal, trianel ve sanatsal etkinliğe katıldı. Değişik ülkelerde sanatsal çalışmalarda bulundu. Ulusal ve Uluslararası ödüller aldı. Çalışmaları, çok sayıda kitap ve katalogda yayınlandı. Yurtiçi ve yurt dışındaki özel ve resmi pek çok seçkin koleksiyonda eserleri bulunan SAK, Unesco-(A.I.A.P) Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği ve GESAM üyesidir.
1994-2013 Yılları arasında, Bolu Belediyesi Sanat Merkezi’nde Sanat Yönetmenliği ve 1998-2016 yılları arasında MEB’e bağlı çeşitli öğretim kurumlarında Sanat Eğitimciliği yaptı. 2020 yılında sanatçının kapsamlı bir kitabı yayımlandı. Çalışmalarını halen Bolu'daki özel atölyesinde sürdürmektedir. 90'lı yılların ortalarından bu yana sadece "balık" temalı eserler üretmektedir.

    Lot No: 3

    Lot: 3

    Şenol Sak-Kağıt Üzeri Akrilik Boya 13x16 cm Şenol Sak 1964 yılında Bolu’da doğdu. Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, Resim-İş Eğitimi Bölümü’nden mezun oldu. 1993 yılından itibaren 29’u Türkiye’de, 7’si de yurt dışında olmak üzere toplam 36 kişisel sergi açtı. 40’dan fazla ülkede 400’ün üzerinde karma ve grup sergileri, çeşitli bienal, trianel ve sanatsal etkinliğe katıldı. Değişik ülkelerde sanatsal çalışmalarda bulundu. Ulusal ve Uluslararası ödüller aldı. Çalışmaları, çok sayıda kitap ve katalogda yayınlandı. Yurtiçi ve yurt dışındaki özel ve resmi pek çok seçkin koleksiyonda eserleri bulunan SAK, Unesco-(A.I.A.P) Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği ve GESAM üyesidir. 1994-2013 Yılları arasında, Bolu Belediyesi Sanat Merkezi’nde Sanat Yönetmenliği ve 1998-2016 yılları arasında MEB’e bağlı çeşitli öğretim kurumlarında Sanat Eğitimciliği yaptı. 2020 yılında sanatçının kapsamlı bir kitabı yayımlandı. Çalışmalarını halen Bolu'daki özel atölyesinde sürdürmektedir. 90'lı yılların ortalarından bu yana sadece "balık" temalı eserler üretmektedir.

    TLSold
  • Saeed Aghanejad-Tuval Üzeri Akrilik Boya
25x25 cm

    Lot No: 4

    Lot: 4

    Saeed Aghanejad-Tuval Üzeri Akrilik Boya 25x25 cm

    TLSold
  • Ferman Aydın-Tuval Üzeri Akrilik Boya
25x35 cm

Ferman Aydın
1965 yılında Ardahan’da doğdu. Kendisini ve sanatını geliştirmek amacıyla alanında kendini kanıtlamış hocalarla çeşitli atölyelerde çalışmaya başladı. Tarihi güzellikleri ve doğal yaşamı anlattığı; renklerine yüreğinin sesini kattığı yüzlerce eserin altına imza attı.

Sanat hayatını halen kendi atölyesi ve Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde sanat danışmanlığı, galeri işletmeciliği ile devam ettirmektedir.

Yurt içi ve yurt dışında çok sayıda sergi ve etkinliğe katılarak sanatseverlerle buluştu.

    Lot No: 5

    Lot: 5

    Ferman Aydın-Tuval Üzeri Akrilik Boya 25x35 cm Ferman Aydın 1965 yılında Ardahan’da doğdu. Kendisini ve sanatını geliştirmek amacıyla alanında kendini kanıtlamış hocalarla çeşitli atölyelerde çalışmaya başladı. Tarihi güzellikleri ve doğal yaşamı anlattığı; renklerine yüreğinin sesini kattığı yüzlerce eserin altına imza attı. Sanat hayatını halen kendi atölyesi ve Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde sanat danışmanlığı, galeri işletmeciliği ile devam ettirmektedir. Yurt içi ve yurt dışında çok sayıda sergi ve etkinliğe katılarak sanatseverlerle buluştu.

    TLSold
  • Hasan Kara-Tuval Üzeri Yağlı Boya
30x30 cm

Hasan Kara
1964 te Denizli'nin Tutluca köyünde doğmuştur. Yüksek okul mezunudur. Kamudan emeklidir. Kütahya da yaşamaktadır. Merhum Hüseyin Yüce'den ilham almıştır. Kütahyalı ressamımız doğa sevgisini nahif çalışmaları ile tuvaline yansıtmaktadır. Yurt içi ve yurt dışı karma ve kişisel 40-50 civarında sergi açmıştır. Evli ve 2 çocuk sahibidir.

    Lot No: 6

    Lot: 6

    Hasan Kara-Tuval Üzeri Yağlı Boya 30x30 cm Hasan Kara 1964 te Denizli'nin Tutluca köyünde doğmuştur. Yüksek okul mezunudur. Kamudan emeklidir. Kütahya da yaşamaktadır. Merhum Hüseyin Yüce'den ilham almıştır. Kütahyalı ressamımız doğa sevgisini nahif çalışmaları ile tuvaline yansıtmaktadır. Yurt içi ve yurt dışı karma ve kişisel 40-50 civarında sergi açmıştır. Evli ve 2 çocuk sahibidir.

    TLSold
  • Ömer Çam-Tuval Üzeri Akrilik Boya
30x28 cm

    Lot No: 7

    Lot: 7

    Ömer Çam-Tuval Üzeri Akrilik Boya 30x28 cm

    TLSold
  • Songül Ketizmen-Tuval Üzeri Akrilik Boya
30x30 cm

    Lot No: 8

    Lot: 8

    Songül Ketizmen-Tuval Üzeri Akrilik Boya 30x30 cm

    TLSold
  • Mustafa Demirpençe-Tuval Üzeri Akrilik Boya
30x30 cm

Mustafa Demirpençe
1981 yılında Kayseri'de doğdu. Dumlupınar Üniversitesi'nde Tekstil ve Tekstil Baskı eğitimi aldı. Erciyes Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü'nde bir yıl kadar okudu. Selçuk Üniversitesi Resim-İş Öğretmenliği Bölümü'nden mezun oldu. Selçuk Üniversitesinde Yüksek Lisans Eğitimi aldı. Eserleri pek çok özel koleksiyonlarda yer almaktadır.

    Lot No: 9

    Lot: 9

    Mustafa Demirpençe-Tuval Üzeri Akrilik Boya 30x30 cm Mustafa Demirpençe 1981 yılında Kayseri'de doğdu. Dumlupınar Üniversitesi'nde Tekstil ve Tekstil Baskı eğitimi aldı. Erciyes Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü'nde bir yıl kadar okudu. Selçuk Üniversitesi Resim-İş Öğretmenliği Bölümü'nden mezun oldu. Selçuk Üniversitesinde Yüksek Lisans Eğitimi aldı. Eserleri pek çok özel koleksiyonlarda yer almaktadır.

    TLSold
  • Çoban Ressam (Süleyman Şahin)-Tuval Üzeri Yağlı Boya
40x40 cm

Süleyman Şahin
İlkokul dördüncü sınıfa kadar eğitim gördü. 1958 yılında Ankara'ya yerleşti, çocuk yaşında geçimini sağlamak için inşaat boyacılığı ve çobanlık yaptı. Resime olan ilgisi ve yeteneği onu bu alana yönlendirdi. Resimlerinde kırsal yaşamı konu olarak ele alması ve geçmişte çobanlık yapması sanat çevrelerinde "Çoban Ressam" adıyla anılmasına neden oldu. İlk sergisini 1968 yılında Ankara'da İş Sanat Galerisi'nde açtı. 1973'te yerleştiği Bursa'da 1986 yılında Ressamlar Sokağı'nı kurdu ve genç ressamların yetişmesine katkı sağladı. Birkaç kez Paris'e gitti; Roma, Venedik, Torino ve Milano gibi şehirlerde incelemelerde bulundu. 1988 yılında Ankara Valiliği'nin açtığı "Ankara" konulu resim yarışmasında birinci oldu. Anadolu'dan manzaralarıyla tanınan Şahin, renkleri duygusal aktarım için kullandı. Kendi çabasıyla geliştirdiği resimlerinde otodidaktik özellik gözlemlenir.

    Lot No: 10

    Lot: 10

    Çoban Ressam (Süleyman Şahin)-Tuval Üzeri Yağlı Boya 40x40 cm Süleyman Şahin İlkokul dördüncü sınıfa kadar eğitim gördü. 1958 yılında Ankara'ya yerleşti, çocuk yaşında geçimini sağlamak için inşaat boyacılığı ve çobanlık yaptı. Resime olan ilgisi ve yeteneği onu bu alana yönlendirdi. Resimlerinde kırsal yaşamı konu olarak ele alması ve geçmişte çobanlık yapması sanat çevrelerinde "Çoban Ressam" adıyla anılmasına neden oldu. İlk sergisini 1968 yılında Ankara'da İş Sanat Galerisi'nde açtı. 1973'te yerleştiği Bursa'da 1986 yılında Ressamlar Sokağı'nı kurdu ve genç ressamların yetişmesine katkı sağladı. Birkaç kez Paris'e gitti; Roma, Venedik, Torino ve Milano gibi şehirlerde incelemelerde bulundu. 1988 yılında Ankara Valiliği'nin açtığı "Ankara" konulu resim yarışmasında birinci oldu. Anadolu'dan manzaralarıyla tanınan Şahin, renkleri duygusal aktarım için kullandı. Kendi çabasıyla geliştirdiği resimlerinde otodidaktik özellik gözlemlenir.

    TLSold
  • Ayşe Samiye Akşemsettinoğlu-Tuval Üzeri Yağlı Boya
40x40 cm

    Lot No: 11

    Lot: 11

    Ayşe Samiye Akşemsettinoğlu-Tuval Üzeri Yağlı Boya 40x40 cm

    TLSold
  • Zuzu (Zuhal Neccar)-Tuval Üzeri Akrilik Boya
40x40 cm

Zuzu (Zuhal Neccar)
1993 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'ne girdi ve öğrenimine Prof. Devrim Erbil ve Prof. Kemal İskender atölyelerinde devam etti. 1997 yılında Prof. Neş’e Erdok'un atölyesinden mezun oldu. Katıldığı resim yarışmalarında eserleri sergilenmeye değer bulundu.

21 yıl boyunca devlet okullarında (MEB) resim öğretmenliği yaptı. Öğretmenlik görevini sürdürürken bir yandan resim yapmaya devam etti ve 13 kişisel sergi açtı. Emekli olduktan sonra da iki kişisel sergi daha açtı ve fuarlara katılmaya devam etti. Toplamda 15 kişisel sergiye sahip olan sanatçı, birçok karma resim sergisine katıldı. Eserleri kamu ve özel koleksiyonlarda yer almaktadır.
Çalışmalarını İstanbul'daki atölyesinde sürdürmektedir.

    Lot No: 12

    Lot: 12

    Zuzu (Zuhal Neccar)-Tuval Üzeri Akrilik Boya 40x40 cm Zuzu (Zuhal Neccar) 1993 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'ne girdi ve öğrenimine Prof. Devrim Erbil ve Prof. Kemal İskender atölyelerinde devam etti. 1997 yılında Prof. Neş’e Erdok'un atölyesinden mezun oldu. Katıldığı resim yarışmalarında eserleri sergilenmeye değer bulundu. 21 yıl boyunca devlet okullarında (MEB) resim öğretmenliği yaptı. Öğretmenlik görevini sürdürürken bir yandan resim yapmaya devam etti ve 13 kişisel sergi açtı. Emekli olduktan sonra da iki kişisel sergi daha açtı ve fuarlara katılmaya devam etti. Toplamda 15 kişisel sergiye sahip olan sanatçı, birçok karma resim sergisine katıldı. Eserleri kamu ve özel koleksiyonlarda yer almaktadır. Çalışmalarını İstanbul'daki atölyesinde sürdürmektedir.

    TLSold
  • İsmail Menekşe-Kağıt Üzeri Sulu Boya
19x26 cm

    Lot No: 13

    Lot: 13

    İsmail Menekşe-Kağıt Üzeri Sulu Boya 19x26 cm

    TLSold
  • Zeynep Katırancı-Tuval Üzeri Yağlı Boya
40x40 cm

    Lot No: 14

    Lot: 14

    Zeynep Katırancı-Tuval Üzeri Yağlı Boya 40x40 cm

    TLSold
  • Remzi Taşkıran-Tuval Üzeri Yağlı Boya
30x40 cm

Remzi Taşkıran
1961 yılında Adıyaman’da doğmuştur. Lise öğrenimini İstanbul’da tamamlamıştır. Sanat eğitimini ressam Sadettin Çağlarca’dan almıştır. Bir süre basın ressamlığı yapan sanatçının yurt içi ve yurt dışında koleksiyonlarda yapıtları bulunmaktadır.
İstanbul’daki atölyesinde resim yaparak günlük yaşamını sürdüren Taşkıran, sergilerine hazırlanırken günübirlik yaşam kaygılarından uzaklaşıp sanatının özgün temalarını oluşturmaya özen gösterir. Özellikle yöresel izlenimlere dayalı resimlerinde günlük çabalarının dışında, kendi yüreğinin, bilincinin, yeteneğinin ve eğilimlerinin öne çıktığı, böylelikle özgün resimlere imza attığı gözlemlenebilmektedir.

Eleştirmenler gözüyle, Remzi Taşkıran’daki geleneksel değerlere yakınlık, özgün bir resim biçemi yakalayabilmesi için bir olanak olarak vurgulanmaktadır.

    Lot No: 15

    Lot: 15

    Remzi Taşkıran-Tuval Üzeri Yağlı Boya 30x40 cm Remzi Taşkıran 1961 yılında Adıyaman’da doğmuştur. Lise öğrenimini İstanbul’da tamamlamıştır. Sanat eğitimini ressam Sadettin Çağlarca’dan almıştır. Bir süre basın ressamlığı yapan sanatçının yurt içi ve yurt dışında koleksiyonlarda yapıtları bulunmaktadır. İstanbul’daki atölyesinde resim yaparak günlük yaşamını sürdüren Taşkıran, sergilerine hazırlanırken günübirlik yaşam kaygılarından uzaklaşıp sanatının özgün temalarını oluşturmaya özen gösterir. Özellikle yöresel izlenimlere dayalı resimlerinde günlük çabalarının dışında, kendi yüreğinin, bilincinin, yeteneğinin ve eğilimlerinin öne çıktığı, böylelikle özgün resimlere imza attığı gözlemlenebilmektedir. Eleştirmenler gözüyle, Remzi Taşkıran’daki geleneksel değerlere yakınlık, özgün bir resim biçemi yakalayabilmesi için bir olanak olarak vurgulanmaktadır.

    TLSold
  • Olcay Çalışkan-Tuval Üzeri Yağlı Boya
40x30 cm

    Lot No: 16

    Lot: 16

    Olcay Çalışkan-Tuval Üzeri Yağlı Boya 40x30 cm

    TLSold
  • Nanubi-Tuval Üzeri Akrilik Boya
40x40 cm

Nanubi
Tincikli kız serisi ile bilinen ressam. Tincik, kelimesi Malatyada kıvırcık manasına gelmektedir. Bu seride ressam kendisini Tincikli kız olarak resmetmektedir ve hayatından hikayeleri bize aktarmaktadır. Deprem yaşamış olan sanatçımız o dönemlerde yaşadığı sıkıntılı duyguları bize bir yazar edası ile birebir aktarmaktadır.

    Lot No: 17

    Lot: 17

    Nanubi-Tuval Üzeri Akrilik Boya 40x40 cm Nanubi Tincikli kız serisi ile bilinen ressam. Tincik, kelimesi Malatyada kıvırcık manasına gelmektedir. Bu seride ressam kendisini Tincikli kız olarak resmetmektedir ve hayatından hikayeleri bize aktarmaktadır. Deprem yaşamış olan sanatçımız o dönemlerde yaşadığı sıkıntılı duyguları bize bir yazar edası ile birebir aktarmaktadır.

    TLSold
  • Nigar-Tuval Üzeri Yağlı Boya
60x30 cm

    Lot No: 18

    Lot: 18

    Nigar-Tuval Üzeri Yağlı Boya 60x30 cm

    TLSold
  • Gülfiraz-Tuval Üzeri Yağlı Boya
30x35 cm

    Lot No: 19

    Lot: 19

    Gülfiraz-Tuval Üzeri Yağlı Boya 30x35 cm

    TLSold
  • Beyoğlu-Tuval Üzeri Akrilik Boya
50x50 cm

    Lot No: 20

    Lot: 20

    Beyoğlu-Tuval Üzeri Akrilik Boya 50x50 cm

    TLSold
  • Murat Özcan-Kağıt Üzeri Yağlı Boya
50x65 cm

Murat Özcan
1998 yılında Düzce'de doğdu. Eğitim hayatına başladığı süreçten itibaren sanatla iç içe olma tutkusuyla hareket etti.

2012 yılında Düzce 23 Nisan İlköğretim Okulu'ndan mezun oldu ve sanat eğitimine olan ilgisini daha da pekiştirdi. Ardından 2016 yılında Düzce Güzel Sanatlar Lisesi'nden başarıyla mezun oldu, sanat alanındaki yeteneğini geliştirdi.

Sanat eğitimine olan bağlılığını sürdürerek 2020 yılında Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde Resim – İş Öğretmenliği bölümünden mezun oldu. Aynı yıl içerisinde ise Düzce Güzel Sanatlar Enstitüsü'nde Yüksek Lisans programında Resim Bölümü'nde eğitimine devam etme kararı aldı.

Sanatçı, eğitimine paralel olarak pek çok kişisel ve karma resim sergisi ile yarışmalara katılarak ödüller kazandı. En son olarak Uluslararası 4. Bilkent Sanat Festivali'ne katılımcı sanatçı olarak dahil oldu.

Halen sanat yolculuğuna Düzce'deki atölyesinde devam eden sanatçı, yaratıcı çalışmalarına burada devam etmektedir.

    Lot No: 21

    Lot: 21

    Murat Özcan-Kağıt Üzeri Yağlı Boya 50x65 cm Murat Özcan 1998 yılında Düzce'de doğdu. Eğitim hayatına başladığı süreçten itibaren sanatla iç içe olma tutkusuyla hareket etti. 2012 yılında Düzce 23 Nisan İlköğretim Okulu'ndan mezun oldu ve sanat eğitimine olan ilgisini daha da pekiştirdi. Ardından 2016 yılında Düzce Güzel Sanatlar Lisesi'nden başarıyla mezun oldu, sanat alanındaki yeteneğini geliştirdi. Sanat eğitimine olan bağlılığını sürdürerek 2020 yılında Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde Resim – İş Öğretmenliği bölümünden mezun oldu. Aynı yıl içerisinde ise Düzce Güzel Sanatlar Enstitüsü'nde Yüksek Lisans programında Resim Bölümü'nde eğitimine devam etme kararı aldı. Sanatçı, eğitimine paralel olarak pek çok kişisel ve karma resim sergisi ile yarışmalara katılarak ödüller kazandı. En son olarak Uluslararası 4. Bilkent Sanat Festivali'ne katılımcı sanatçı olarak dahil oldu. Halen sanat yolculuğuna Düzce'deki atölyesinde devam eden sanatçı, yaratıcı çalışmalarına burada devam etmektedir.

    TLSold
  • Miri-Tuval Üzeri Akrilik Boya
70x50 cm

    Lot No: 22

    Lot: 22

    Miri-Tuval Üzeri Akrilik Boya 70x50 cm

    TLSold
  • İbrahim Göksungur-Fotoğraf Baskı
45x30 cm

İbrahim Göksungur

1958'de İzmir'de doğan İbrahim Göksungur, lise yıllarında anneannesinin hediye ettiği Beirette marka fotoğraf makinesi ile fotoğrafçılığa başladı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni bitirdi ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde ekonomi alanında yüksek lisans yaptı.

1995 yılında "Yolculuk" isimli ilk saydam gösterisini yaptı. Aralarında "Om Mani Padme Hum", "Altın Yoksulluk", "Sarı Otobüs'le İran" ve "Gizemli Kıta Hindistan" gibi gösterilerin bulunduğu 20'yi aşkın saydam gösterisi bulunmaktadır.

İstanbul'da yaşayan Göksungur, serbest fotoğrafçı olarak çalışmakta ve IFSAK ile FOTOGEN derneklerine üyedir. 40 yaşından sonra Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Fotoğraf Bölümü'nde yüksek lisans yapmış olup, çeşitli dergiler için yazılar yazmakta ve ileri düzey fotoğraf dersleri vermektedir.

    Lot No: 23

    Lot: 23

    İbrahim Göksungur-Fotoğraf Baskı 45x30 cm İbrahim Göksungur 1958'de İzmir'de doğan İbrahim Göksungur, lise yıllarında anneannesinin hediye ettiği Beirette marka fotoğraf makinesi ile fotoğrafçılığa başladı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni bitirdi ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde ekonomi alanında yüksek lisans yaptı. 1995 yılında "Yolculuk" isimli ilk saydam gösterisini yaptı. Aralarında "Om Mani Padme Hum", "Altın Yoksulluk", "Sarı Otobüs'le İran" ve "Gizemli Kıta Hindistan" gibi gösterilerin bulunduğu 20'yi aşkın saydam gösterisi bulunmaktadır. İstanbul'da yaşayan Göksungur, serbest fotoğrafçı olarak çalışmakta ve IFSAK ile FOTOGEN derneklerine üyedir. 40 yaşından sonra Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Fotoğraf Bölümü'nde yüksek lisans yapmış olup, çeşitli dergiler için yazılar yazmakta ve ileri düzey fotoğraf dersleri vermektedir.

    TLSold
  • Devrim Erbil-Deneme Baskı Serigrafi
32x21 cm

Devrim Erbil
1937 yılında Uşak'ta doğmuş bir Türk ressamıdır. İlköğrenimini Balıkesir Gazi İlkokulu'nda tamamladıktan sonra Balıkesir Lisesi'nde lise eğitimini aldı. Ardından, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nin Resim Bölümü'ne girmeye hak kazanarak 1955 yılında bu bölümden mezun oldu. Eğitim hayatında Halil Dikmen ve Bedri Rahmi Eyüpoğlu gibi önemli sanatçıların öğrencisi oldu. Mezuniyetinin ardından Türk Amerikan Derneği'nde lise öğrencisiyken ilk sergisini açtı.

Devrim Erbil, 1962 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'ne asistan olarak girdi ve Bedri Rahmi Eyüboğlu, Cemal Tollu ve Cevat Dereli'nin atölyelerinde görev aldı. 1963 yılında Altan Gürman, Adnan Çoker, Sarkis ve Tülay Tura ile Mavi Grup'u kurdu. Aynı yıl İspanya Hükûmeti'nin sanat bursunu kazanarak Madrid ve Barcelona'da sanat araştırmalarına başladı, ardından Paris ve Londra'da da bu çalışmalarını sürdürdü.

Sanat kariyerinde çeşitli görevler üstlenen Erbil, Türkiye Çağdaş Ressamlar ve Görsel Sanatçılar Derneği Başkanlığı, İstanbul Resim Heykel Müzesi Müdürlüğü gibi önemli görevlerde bulundu. 1981 yılında profesör unvanını aldı ve 1985-1988 yılları arasında Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Başkanlığı'nı yürüttü. Emekli olduktan sonra Balıkesir Belediyesi tarafından kişisel müzesi açıldı.

Devrim Erbil, Türk resminde önemli bir yere sahip olan bir sanatçıdır. Sanat kariyeri boyunca birçok ödül kazanmış ve eserleri birçok özel koleksiyonda yer almaktadır. Ayrıca, Doğuş Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi dekanı olarak görev yapmaktadır ve İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Mütevelli Heyeti üyesidir. Son olarak, 2019 yılında resim dalında Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü'ne layık görülmüştür.

    Lot No: 24

    Lot: 24

    Devrim Erbil-Deneme Baskı Serigrafi 32x21 cm Devrim Erbil 1937 yılında Uşak'ta doğmuş bir Türk ressamıdır. İlköğrenimini Balıkesir Gazi İlkokulu'nda tamamladıktan sonra Balıkesir Lisesi'nde lise eğitimini aldı. Ardından, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nin Resim Bölümü'ne girmeye hak kazanarak 1955 yılında bu bölümden mezun oldu. Eğitim hayatında Halil Dikmen ve Bedri Rahmi Eyüpoğlu gibi önemli sanatçıların öğrencisi oldu. Mezuniyetinin ardından Türk Amerikan Derneği'nde lise öğrencisiyken ilk sergisini açtı. Devrim Erbil, 1962 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'ne asistan olarak girdi ve Bedri Rahmi Eyüboğlu, Cemal Tollu ve Cevat Dereli'nin atölyelerinde görev aldı. 1963 yılında Altan Gürman, Adnan Çoker, Sarkis ve Tülay Tura ile Mavi Grup'u kurdu. Aynı yıl İspanya Hükûmeti'nin sanat bursunu kazanarak Madrid ve Barcelona'da sanat araştırmalarına başladı, ardından Paris ve Londra'da da bu çalışmalarını sürdürdü. Sanat kariyerinde çeşitli görevler üstlenen Erbil, Türkiye Çağdaş Ressamlar ve Görsel Sanatçılar Derneği Başkanlığı, İstanbul Resim Heykel Müzesi Müdürlüğü gibi önemli görevlerde bulundu. 1981 yılında profesör unvanını aldı ve 1985-1988 yılları arasında Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Başkanlığı'nı yürüttü. Emekli olduktan sonra Balıkesir Belediyesi tarafından kişisel müzesi açıldı. Devrim Erbil, Türk resminde önemli bir yere sahip olan bir sanatçıdır. Sanat kariyeri boyunca birçok ödül kazanmış ve eserleri birçok özel koleksiyonda yer almaktadır. Ayrıca, Doğuş Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi dekanı olarak görev yapmaktadır ve İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Mütevelli Heyeti üyesidir. Son olarak, 2019 yılında resim dalında Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü'ne layık görülmüştür.

    TLSold
  • Yasin Akbaydar-Kağıt Üzeri Sulu Boya
20x30 cm

Yasin Akbaydar
Kastamonu'nun Cide ilçesinde doğan Yasin Akbaydar, ilköğretimini burada tamamladıktan sonra Bolu Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi'nde lise eğitimini aldı. Ankara Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim-İş Öğretmenliği bölümünden mezun oldu. Mimar Sinan Üniversitesi'nde Sanat Eserlerini İnceleme ve Konservasyonu bölümüne 6. olarak kabul edildi, ancak eğitimine devam edemedi.

2005-2008 yılları arasında Özel İstasyon Sanat Merkezi'nde çalıştı, ardından İSMEK ve çeşitli eğitim kurumlarında resim dersleri verdi. 2010 yılında kendi Sanat ve Eğitim Danışmanlık Şirketi'ni kurdu. Hem Türkiye'de hem de Avrupa'nın önde gelen güzel sanatlar üniversitelerinden mezun öğrencilere eğitim vermektedir.

14 yaşında ilk karma sergisine katılan Akbaydar, birçok kişisel ve karma sergide yer aldı. Profesyonel resim yarışmalarında birincilik ödülleri kazandı. Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltraşlar Derneği üyesi olan sanatçı, eserlerini imgelerle şekillendirerek iç dünyasını ve sevgiyle oluşturduğu karakterleri resmetmektedir.
Yasin Akbaydar, hem eğitimci hem de ressam olarak çalışmalarına devam etmektedir.

    Lot No: 25

    Lot: 25

    Yasin Akbaydar-Kağıt Üzeri Sulu Boya 20x30 cm Yasin Akbaydar Kastamonu'nun Cide ilçesinde doğan Yasin Akbaydar, ilköğretimini burada tamamladıktan sonra Bolu Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi'nde lise eğitimini aldı. Ankara Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim-İş Öğretmenliği bölümünden mezun oldu. Mimar Sinan Üniversitesi'nde Sanat Eserlerini İnceleme ve Konservasyonu bölümüne 6. olarak kabul edildi, ancak eğitimine devam edemedi. 2005-2008 yılları arasında Özel İstasyon Sanat Merkezi'nde çalıştı, ardından İSMEK ve çeşitli eğitim kurumlarında resim dersleri verdi. 2010 yılında kendi Sanat ve Eğitim Danışmanlık Şirketi'ni kurdu. Hem Türkiye'de hem de Avrupa'nın önde gelen güzel sanatlar üniversitelerinden mezun öğrencilere eğitim vermektedir. 14 yaşında ilk karma sergisine katılan Akbaydar, birçok kişisel ve karma sergide yer aldı. Profesyonel resim yarışmalarında birincilik ödülleri kazandı. Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltraşlar Derneği üyesi olan sanatçı, eserlerini imgelerle şekillendirerek iç dünyasını ve sevgiyle oluşturduğu karakterleri resmetmektedir. Yasin Akbaydar, hem eğitimci hem de ressam olarak çalışmalarına devam etmektedir.

    TLSold
  • Cahit Cem-Kağıt Üzeri Sulu Boya
33x21 cm

Cahit Cem
İstanbul'da doğan sanatçı, 1974 yılında Güzel Sanatlar Akademisi İç Mimarlık Bölümü'nden mezun oldu. Cahit Cem, farklı malzemeler kullanarak resim yapmaya başladı; ancak tam zamanlı çalışmaya başladıktan sonra yalnızca sulu boya resim yapmaya yöneldi. Sulu boya tekniğiyle farklılık yaratmaya odaklanan sanatçı, düşüncelerini fantastik bir anlatımla kağıda yansıtmaya çabalıyor.

Kendi özgün tekniğini geliştiren Cem, eserlerinde her zaman farklılığı arayan bir tarz benimsemekte. Konuyu kağıda dökmek yerine, düşüncelerini oluşturduktan sonra renklerle resim oluşturma yolunu tercih etmiştir.

Eserleri yurt içi ve yurt dışında özel koleksiyonlarda bulunan Cahit Cem, Bodrum'da birçok kişisel sergi düzenlemiş ve Bodrum dışında da karma sergilere katılmıştır. Sanatçı, 2005 yılından beri tam zamanlı olarak Bodrum'da çalışmalarını sürdürmektedir. Ayrıca, 2015 yılında eşiyle birlikte HGC Art Gallery'yi kurarak sanatsal faaliyetlerine burada devam etmektedir.

    Lot No: 26

    Lot: 26

    Cahit Cem-Kağıt Üzeri Sulu Boya 33x21 cm Cahit Cem İstanbul'da doğan sanatçı, 1974 yılında Güzel Sanatlar Akademisi İç Mimarlık Bölümü'nden mezun oldu. Cahit Cem, farklı malzemeler kullanarak resim yapmaya başladı; ancak tam zamanlı çalışmaya başladıktan sonra yalnızca sulu boya resim yapmaya yöneldi. Sulu boya tekniğiyle farklılık yaratmaya odaklanan sanatçı, düşüncelerini fantastik bir anlatımla kağıda yansıtmaya çabalıyor. Kendi özgün tekniğini geliştiren Cem, eserlerinde her zaman farklılığı arayan bir tarz benimsemekte. Konuyu kağıda dökmek yerine, düşüncelerini oluşturduktan sonra renklerle resim oluşturma yolunu tercih etmiştir. Eserleri yurt içi ve yurt dışında özel koleksiyonlarda bulunan Cahit Cem, Bodrum'da birçok kişisel sergi düzenlemiş ve Bodrum dışında da karma sergilere katılmıştır. Sanatçı, 2005 yılından beri tam zamanlı olarak Bodrum'da çalışmalarını sürdürmektedir. Ayrıca, 2015 yılında eşiyle birlikte HGC Art Gallery'yi kurarak sanatsal faaliyetlerine burada devam etmektedir.

    TLSold
  • Funda Öner-Kağıt Üzeri Ebru
27x33 cm

Funda Öner
1964 yılında İzmit'te doğan Funda Öner, İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Emekli olduktan sonra, 22 yağlı boya resim sergisi açmış ressam babası Necmi Öner’in etkisiyle resim sanatına yöneldi. Resimlerinde özellikle hikâyesi olan portrelere odaklanan Öner, natürmort ve manzara konularına da yer vermektedir.

    Lot No: 27

    Lot: 27

    Funda Öner-Kağıt Üzeri Ebru 27x33 cm Funda Öner 1964 yılında İzmit'te doğan Funda Öner, İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Emekli olduktan sonra, 22 yağlı boya resim sergisi açmış ressam babası Necmi Öner’in etkisiyle resim sanatına yöneldi. Resimlerinde özellikle hikâyesi olan portrelere odaklanan Öner, natürmort ve manzara konularına da yer vermektedir.

    TLSold
  • Recai Öztürk-Kağıt Üzeri Sulu Boya
20x25 cm

Recai Öztürk
1989 tarihinde Diyarbakır'da dünyaya gelmiştir. 2 yaşından sonra ailesiyle beraber Sakarya'ya taşındı. İlkokul hayatına başladığı Sakarya'da, resim sanatının eşsiz dünyasına “Graffiti” ile adım attı. Kağıtlara yaptığı eskiz çalışmaları, sonraları sprey boyalarla duvara taşımıştır.

    Lot No: 28

    Lot: 28

    Recai Öztürk-Kağıt Üzeri Sulu Boya 20x25 cm Recai Öztürk 1989 tarihinde Diyarbakır'da dünyaya gelmiştir. 2 yaşından sonra ailesiyle beraber Sakarya'ya taşındı. İlkokul hayatına başladığı Sakarya'da, resim sanatının eşsiz dünyasına “Graffiti” ile adım attı. Kağıtlara yaptığı eskiz çalışmaları, sonraları sprey boyalarla duvara taşımıştır.

    TLSold
  • İmza Okunamadı-Tuval Üzeri Yağlı Boya
40x30 cm

    Lot No: 29

    Lot: 29

    İmza Okunamadı-Tuval Üzeri Yağlı Boya 40x30 cm

    TLSold
  • İbrahim Balaban-Kağıt Üzeri Kuru Kalem
11x14 cm

İbrahim Balaban
1921 yılında Bursa'da doğan İbrahim Balaban, ilkokulu bitirdikten sonra çobanlık ve tarım işçiliği gibi çeşitli işlerde çalıştı. Cezaevinde tanıştığı Nazım Hikmet'ten resim yapmayı öğrenen Balaban, kendi kendini yetiştirmiş bir ressamdır. Yapıtlarında, anonim halk resmi geleneği önemli bir yer tutarken, toplumsal düşünceler de eserlerinde belirgin bir şekilde yer almaktadır. Bu sayede, Balaban'ın eserleri dar feodal kalıpların ötesine geçmiştir. Balaban, halk geleneklerinden esinlenen ve bu gelenekleri çağdaş bir tabana oturtmaya çalışan bir sanatçı olarak değerlendirilmektedir.

    Lot No: 30

    Lot: 30

    İbrahim Balaban-Kağıt Üzeri Kuru Kalem 11x14 cm İbrahim Balaban 1921 yılında Bursa'da doğan İbrahim Balaban, ilkokulu bitirdikten sonra çobanlık ve tarım işçiliği gibi çeşitli işlerde çalıştı. Cezaevinde tanıştığı Nazım Hikmet'ten resim yapmayı öğrenen Balaban, kendi kendini yetiştirmiş bir ressamdır. Yapıtlarında, anonim halk resmi geleneği önemli bir yer tutarken, toplumsal düşünceler de eserlerinde belirgin bir şekilde yer almaktadır. Bu sayede, Balaban'ın eserleri dar feodal kalıpların ötesine geçmiştir. Balaban, halk geleneklerinden esinlenen ve bu gelenekleri çağdaş bir tabana oturtmaya çalışan bir sanatçı olarak değerlendirilmektedir.

    TLSold
  • Kami (BASKI)-Kağıt Üzeri Sulu Boya Baskı
12x15 cm

    Lot No: 31

    Lot: 31

    Kami (BASKI)-Kağıt Üzeri Sulu Boya Baskı 12x15 cm

    TLSold
  • İbrahim Karlıca-Tuval Üzeri Yağlı Boya
25x25 cm

    Lot No: 32

    Lot: 32

    İbrahim Karlıca-Tuval Üzeri Yağlı Boya 25x25 cm

    TLSold
  • Hedayat Abdullahi-Tuval Üzeri Yağlı Boya
20x25 cm

    Lot No: 33

    Lot: 33

    Hedayat Abdullahi-Tuval Üzeri Yağlı Boya 20x25 cm

    TLSold
  • Neriman Güler-Tuval Üzeri Yağlı Boya
25x25 cm

    Lot No: 34

    Lot: 34

    Neriman Güler-Tuval Üzeri Yağlı Boya 25x25 cm

    TLSold
  • Hüseyin Bozoğlan-Duralit Üzeri Akrilik Boya
30x35 cm

    Lot No: 35

    Lot: 35

    Hüseyin Bozoğlan-Duralit Üzeri Akrilik Boya 30x35 cm

    TLSold
  • Zviadi Cherqezia-Karton Üzeri Yağlı Boya
20x23 cm

    Lot No: 36

    Lot: 36

    Zviadi Cherqezia-Karton Üzeri Yağlı Boya 20x23 cm

    TLSold
  • İlker Sarı-Tuval Üzeri Akrilik Boya
30x16 cm

    Lot No: 37

    Lot: 37

    İlker Sarı-Tuval Üzeri Akrilik Boya 30x16 cm

    TLSold
  • Yusuf Kemal Çankaya-Kağıt Üzeri Sulu Boya
26x16 cm

Yusuf Kemal Çankaya
1955 yılında Antalya'da doğmuştur. İlkokul yıllarından sonra Ankara'ya yerleşen Çankaya, 1982 yılında tekrar doğduğu şehir olan Antalya'ya dönmüş ve resim sanatıyla daha yoğun olarak ilgilenmeye başlamıştır. Desen ve sulu boya çalışmalarıyla resim sanatındaki yolculuğuna başlayan sanatçı, Antalya Kaleiçi'nin nostaljik dokusu ve bölgeye has cumbalı evlerini barındıran dar sokaklarını resimlerinde konu olarak işlemiştir. Ayrıca, mimari dışında yok olmaya yüz tutmuş meslekleri ve zanaatkarları da sulu boya tekniği ile çalışmıştır.

    Lot No: 38

    Lot: 38

    Yusuf Kemal Çankaya-Kağıt Üzeri Sulu Boya 26x16 cm Yusuf Kemal Çankaya 1955 yılında Antalya'da doğmuştur. İlkokul yıllarından sonra Ankara'ya yerleşen Çankaya, 1982 yılında tekrar doğduğu şehir olan Antalya'ya dönmüş ve resim sanatıyla daha yoğun olarak ilgilenmeye başlamıştır. Desen ve sulu boya çalışmalarıyla resim sanatındaki yolculuğuna başlayan sanatçı, Antalya Kaleiçi'nin nostaljik dokusu ve bölgeye has cumbalı evlerini barındıran dar sokaklarını resimlerinde konu olarak işlemiştir. Ayrıca, mimari dışında yok olmaya yüz tutmuş meslekleri ve zanaatkarları da sulu boya tekniği ile çalışmıştır.

    TLSold
  • Muhammed (Suriyeli Ressam)-Duralit Üzeri Yağlı Boya
20x25 cm

    Lot No: 39

    Lot: 39

    Muhammed (Suriyeli Ressam)-Duralit Üzeri Yağlı Boya 20x25 cm

    TLSold
  • Ali Haydar Pektaş-Kağıt Üzeri Sulu Boya
20x20 cm

    Lot No: 40

    Lot: 40

    Ali Haydar Pektaş-Kağıt Üzeri Sulu Boya 20x20 cm

    TLSold
  • Nazar Moosavinian-Cam Baskı
70x50 cm

    Lot No: 41

    Lot: 41

    Nazar Moosavinian-Cam Baskı 70x50 cm

    TLSold
  • Gravür Baskı-Kitap Sayfası
60x45 cm

    Lot No: 42

    Lot: 42

    Gravür Baskı-Kitap Sayfası 60x45 cm

    TLSold
  • Funda İyce Tuncel-Tuval Üzeri Yağlı Boya
35x35 cm

Funda İyice Tuncel

1968 yılında Ankara'da doğan Funda İyice Tuncel, Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Resim İş Bölümü'nde öğrenim gördü. 1992-1995 yılları arasında Atatürk Kültür Merkezi'nde sanat danışmanlığı yaptı.

Uluslararası Plastik Sanatçılar Derneği (UPSD), Akdeniz Kadın Sanatçılar Birliği (FAM) ve Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltraşlar Derneği (BRHD) üyesi olan Tuncel, 1998-2002 yılları arasında BRHD'nin Genel Sekreterliği görevini yürüttü. Ayrıca Çağdaş Sanatlar Vakfı'nın (ÇAĞSAV) kurucu üyelerindendir.

Dünya Sanat Vakfı’nın Orange County, California'da düzenlediği World Art Expo 09 Sanat Fuarı'nda üçüncülük ödülü kazandı.

Bugüne kadar 28 kişisel sergi gerçekleştiren sanatçı hakkında, 2008 yılında Ümit Gezgin ve Ekrem Kahraman tarafından yazılan bir kitap, Bilim Sanat Galerisi tarafından yayımlandı. Eserleri, kişisel ve kurumsal koleksiyonlarda yer almakta ve yurt içi ile yurt dışında çeşitli bienal ve fuarlarda sergilenmektedir.

    Lot No: 43

    Lot: 43

    Funda İyce Tuncel-Tuval Üzeri Yağlı Boya 35x35 cm Funda İyice Tuncel 1968 yılında Ankara'da doğan Funda İyice Tuncel, Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Resim İş Bölümü'nde öğrenim gördü. 1992-1995 yılları arasında Atatürk Kültür Merkezi'nde sanat danışmanlığı yaptı. Uluslararası Plastik Sanatçılar Derneği (UPSD), Akdeniz Kadın Sanatçılar Birliği (FAM) ve Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltraşlar Derneği (BRHD) üyesi olan Tuncel, 1998-2002 yılları arasında BRHD'nin Genel Sekreterliği görevini yürüttü. Ayrıca Çağdaş Sanatlar Vakfı'nın (ÇAĞSAV) kurucu üyelerindendir. Dünya Sanat Vakfı’nın Orange County, California'da düzenlediği World Art Expo 09 Sanat Fuarı'nda üçüncülük ödülü kazandı. Bugüne kadar 28 kişisel sergi gerçekleştiren sanatçı hakkında, 2008 yılında Ümit Gezgin ve Ekrem Kahraman tarafından yazılan bir kitap, Bilim Sanat Galerisi tarafından yayımlandı. Eserleri, kişisel ve kurumsal koleksiyonlarda yer almakta ve yurt içi ile yurt dışında çeşitli bienal ve fuarlarda sergilenmektedir.

    TLSold
  • Nazan Özer-Kağıt Üzeri Sulu Boya
18x26 cm

Nazan Özer
1956 İstanbul doğumlu olup, Bakırköy Lisesi mezunudur. 1987 yılında resim çalışmalarına başlamıştır. Anadolu kent mimarisinden etkilenerek yaptığı çalışmalarını kişisel ve karma sergilerde sergilemiştir.

    Lot No: 44

    Lot: 44

    Nazan Özer-Kağıt Üzeri Sulu Boya 18x26 cm Nazan Özer 1956 İstanbul doğumlu olup, Bakırköy Lisesi mezunudur. 1987 yılında resim çalışmalarına başlamıştır. Anadolu kent mimarisinden etkilenerek yaptığı çalışmalarını kişisel ve karma sergilerde sergilemiştir.

    TLSold
  • Nilay Demir-Tuval Üzeri Akrilik Boya
25x35 cm

    Lot No: 45

    Lot: 45

    Nilay Demir-Tuval Üzeri Akrilik Boya 25x35 cm

    TLSold
  • Arezou Behrang-Karton Üzeri Yağlı Boya
25x25 cm

    Lot No: 46

    Lot: 46

    Arezou Behrang-Karton Üzeri Yağlı Boya 25x25 cm

    TLSold
  • Yavuz Bozkurt-Tuval Üzeri Akrilik Yağlı Boya
15x30 cm

Yavuz Bozkurt
Sanatçı, 1962 yılında Ankara'da doğdu. 1982 - 1983 yılları arasında Siyasal Bilgiler Basın Yayın Yüksekokulu’nda Turan Erol'un öğrencisi oldu. 1986-1990 yıllarında ise Gazi Üniversitesi Resim - İş Eğitimi bölümünde Oya Kınıklı ve Esat Arpacı atölyelerinde eğitim aldı. 1993 yılında İ.T.Ü. Evi Sanat Galerisi’nin sanat danışmanlığını yaptı. Bu süreçte Atatürk, devlet yöneticileri ve kişisel portreler yaptı. Bunların yanısıra duvar resimleri çalışmaları da yer aldı. Bu alandaki tecrübesinden dolayı 1997 yılında 8 adet 10 x 15 metre boyutlarında Atatürk portrelerinden oluşan, Kızılay Meydanı'nda, meydanı çevreleyen yüksek binaların cephelerini kaplayan ‘’ Dünyanın İlk Büyük Kişisel Resim Sergisi ’’ olan “ Biz Mustafa Kemal’iz ” adlı sergisi ile gündeme geldi. 2007 yılında Ulaştırma Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen ‘’ Garlar Resimleniyor ‘’ projesinde yer almıştır. 2010 yılında Resim Heykel Müzesi’nde, ‘’ Bir Plastik Sanatlar Resim Sergisi ’’ başlıklı sergiye öncülük etti. Hayatı boyunca resimlerinde, dönemsel olarak farklı konuları yansıtmakta olup güncel çalışmalarında 1970’li yıllardaki çağdaş, Türk kadınlarını tarihi yapılarla resmetmektedir. Birçok kişisel ve karma sergilerde bulunmakta ve birçok çalıştay, jüri ve söyleşilerde yer almaya devam etmektedir. Eserleri yurtiçi ve yurtdışı çeşitli kurum ve özel koleksiyonlarda bulunmaktadır. (BRHD) Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneği üyesidir.

    Lot No: 47

    Lot: 47

    Yavuz Bozkurt-Tuval Üzeri Akrilik Yağlı Boya 15x30 cm Yavuz Bozkurt Sanatçı, 1962 yılında Ankara'da doğdu. 1982 - 1983 yılları arasında Siyasal Bilgiler Basın Yayın Yüksekokulu’nda Turan Erol'un öğrencisi oldu. 1986-1990 yıllarında ise Gazi Üniversitesi Resim - İş Eğitimi bölümünde Oya Kınıklı ve Esat Arpacı atölyelerinde eğitim aldı. 1993 yılında İ.T.Ü. Evi Sanat Galerisi’nin sanat danışmanlığını yaptı. Bu süreçte Atatürk, devlet yöneticileri ve kişisel portreler yaptı. Bunların yanısıra duvar resimleri çalışmaları da yer aldı. Bu alandaki tecrübesinden dolayı 1997 yılında 8 adet 10 x 15 metre boyutlarında Atatürk portrelerinden oluşan, Kızılay Meydanı'nda, meydanı çevreleyen yüksek binaların cephelerini kaplayan ‘’ Dünyanın İlk Büyük Kişisel Resim Sergisi ’’ olan “ Biz Mustafa Kemal’iz ” adlı sergisi ile gündeme geldi. 2007 yılında Ulaştırma Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen ‘’ Garlar Resimleniyor ‘’ projesinde yer almıştır. 2010 yılında Resim Heykel Müzesi’nde, ‘’ Bir Plastik Sanatlar Resim Sergisi ’’ başlıklı sergiye öncülük etti. Hayatı boyunca resimlerinde, dönemsel olarak farklı konuları yansıtmakta olup güncel çalışmalarında 1970’li yıllardaki çağdaş, Türk kadınlarını tarihi yapılarla resmetmektedir. Birçok kişisel ve karma sergilerde bulunmakta ve birçok çalıştay, jüri ve söyleşilerde yer almaya devam etmektedir. Eserleri yurtiçi ve yurtdışı çeşitli kurum ve özel koleksiyonlarda bulunmaktadır. (BRHD) Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneği üyesidir.

    TLSold
  • Hüseyin Kılıç-Tuval Üzeri Yağlı Boya
20x40 cm

    Lot No: 48

    Lot: 48

    Hüseyin Kılıç-Tuval Üzeri Yağlı Boya 20x40 cm

    TLSold
  • Yavuz Saraçoğlu-Tuval Üzeri Akrilik Boya
50x35 cm

Yavuz Saraçoğlu
1960 yılında Sivas'ta doğmuştur. Sanat eğitimine Maltepe'deki Kasım Koçak Atölyesi'nde özgün baskı tekniğini öğrenerek başlamıştır. İlk kişisel resim sergisini 1992 yılında Maltepe Sanat Galerisi'nde açan sanatçı, 16 kişisel sergi düzenlemenin yanı sıra birçok karma sergiye de katılmıştır. Ayrıca, 2007-2012 yılları arasında İstanbul Grafik Sanatlar Müzesi (İMOGA)'nde gravür alanında çalışmalarını sürdürmüştür. Saraçoğlu, şu anda Kadıköy Don Kişot Sanat Atölyesi'nde çalışmalarına devam etmektedir.

    Lot No: 49

    Lot: 49

    Yavuz Saraçoğlu-Tuval Üzeri Akrilik Boya 50x35 cm Yavuz Saraçoğlu 1960 yılında Sivas'ta doğmuştur. Sanat eğitimine Maltepe'deki Kasım Koçak Atölyesi'nde özgün baskı tekniğini öğrenerek başlamıştır. İlk kişisel resim sergisini 1992 yılında Maltepe Sanat Galerisi'nde açan sanatçı, 16 kişisel sergi düzenlemenin yanı sıra birçok karma sergiye de katılmıştır. Ayrıca, 2007-2012 yılları arasında İstanbul Grafik Sanatlar Müzesi (İMOGA)'nde gravür alanında çalışmalarını sürdürmüştür. Saraçoğlu, şu anda Kadıköy Don Kişot Sanat Atölyesi'nde çalışmalarına devam etmektedir.

    TLSold
  • Recep Keçeli-Karton Üzeri Akrilik Kolaj
33x48 cm

    Lot No: 50

    Lot: 50

    Recep Keçeli-Karton Üzeri Akrilik Kolaj 33x48 cm

    TLSold
  • İpek Setuh-Tuval Üzeri Yağlı Boya
70x60 cm

    Lot No: 51

    Lot: 51

    İpek Setuh-Tuval Üzeri Yağlı Boya 70x60 cm

    TLSold
  • Nusret Aktay-Röntgen Filmi Üzeri Yağlı Boya
60x70 cm

    Lot No: 52

    Lot: 52

    Nusret Aktay-Röntgen Filmi Üzeri Yağlı Boya 60x70 cm

    TLSold
  • İmza Okunamadı-Tuval Üzeri Yağlı Boya
100x50 cm

    Lot No: 53

    Lot: 53

    İmza Okunamadı-Tuval Üzeri Yağlı Boya 100x50 cm

    TLSold
  • Bülent Aytaç-Duralit Üzeri Akrilik Boya
40x38 cm

    Lot No: 54

    Lot: 54

    Bülent Aytaç-Duralit Üzeri Akrilik Boya 40x38 cm

    TLSold
  • Botero-Tuval Üzeri Baskı Üzeri Yağlı Boya Müdahaleli Reprodüksiyon
40x50 cm

    Lot No: 55

    Lot: 55

    Botero-Tuval Üzeri Baskı Üzeri Yağlı Boya Müdahaleli Reprodüksiyon 40x50 cm

    TLSold
  • Neriman Şahin-Tuval Üzeri Yağlı Boya
50x40 cm

    Lot No: 56

    Lot: 56

    Neriman Şahin-Tuval Üzeri Yağlı Boya 50x40 cm

    TLSold
  • Mehmet Yıldırım Dabakoğlu-Tuval Üzeri Akrilik Boya
80x60 cm

    Lot No: 57

    Lot: 57

    Mehmet Yıldırım Dabakoğlu-Tuval Üzeri Akrilik Boya 80x60 cm

    TLSold
  • İnci-Kağıt Üzeri Sulu Boya
20x27 cm

    Lot No: 58

    Lot: 58

    İnci-Kağıt Üzeri Sulu Boya 20x27 cm

    TLSold
  • Fikret Öztürk-Karton Üzeri Yağlı Boya
24x39 cm

    Lot No: 59

    Lot: 59

    Fikret Öztürk-Karton Üzeri Yağlı Boya 24x39 cm

    TLSold
  • Umut Kural-Kağıt Üzeri Akrilik Boya 
19x28 cm

    Lot No: 60

    Lot: 60

    Umut Kural-Kağıt Üzeri Akrilik Boya 19x28 cm

    TLSold
  • M. Beyoğlu-Tuval Üzeri Akrilik Boya
50x50 cm

    Lot No: 61

    Lot: 61

    M. Beyoğlu-Tuval Üzeri Akrilik Boya 50x50 cm

    TLSold
  • İmza Okunamadı-Kağıt Üzeri Sulu Boya
27x36 cm

    Lot No: 62

    Lot: 62

    İmza Okunamadı-Kağıt Üzeri Sulu Boya 27x36 cm

    TLSold
  • F. Valls-Kağıt Üzeri Sulu Boya
28x36 cm

    Lot No: 63

    Lot: 63

    F. Valls-Kağıt Üzeri Sulu Boya 28x36 cm

    TLSold
  • Ömer Vardar-Duralit Üzeri Yağlı Boya
37x27 cm

Ömer Vardar
1961 yılında doğdu. Sanatına yansıttığı sınırsızlık ve her konuda gelişme amacıyla tanınan bir sanatçıdır. Belirli konulara sıkı sıkıya bağlı kalmadan, içinden gelen isteklere ve duygulara dayalı olarak resim yapmayı ilke edinmiştir. Kendini sınırlamaktan kaçınan Vardar, İstanbul'daki atölyesinde çalışmalarını sürdürmektedir.

    Lot No: 64

    Lot: 64

    Ömer Vardar-Duralit Üzeri Yağlı Boya 37x27 cm Ömer Vardar 1961 yılında doğdu. Sanatına yansıttığı sınırsızlık ve her konuda gelişme amacıyla tanınan bir sanatçıdır. Belirli konulara sıkı sıkıya bağlı kalmadan, içinden gelen isteklere ve duygulara dayalı olarak resim yapmayı ilke edinmiştir. Kendini sınırlamaktan kaçınan Vardar, İstanbul'daki atölyesinde çalışmalarını sürdürmektedir.

    TLSold
  • Sema Tahincioğlu-Kağıt Üzeri Karışık Teknik
24x19 cm

Sema Tahincioğlu
1967 İstanbul doğumlu Sema Tahincioğlu 1989 yılında Language Culture Center Güzel Sanatlar Akademisi İç Mimarlık Bölümü`nden mezun oldu.1989 Ressam Mahir Güven atolyesine devam etti.1992`de çalışmalarını sergilemek ve eğitimine yeni boyutlar kazandırmak üzere ABD`ye gitti.1993`de Boston Museum of Fine Art School`da çagdas sanat egitimi aldı ve mezun oldu. Boston Brenda Taylor Gallery`de ilk kişisel sergisini açtı. Ardından New York Soho’da Agora Gallery`de karma resim sergisine katıldı.

Türkiye`ye dönüşünde çeşitli karma sergilere ve sanat çalışmalarının düşünce boyutunu genişletmek amacı ile Varoluşçuluk ve Düşünce Gücü konularında felsefe seminerlerine devam etti. Halen çalışmalarını kendi atölyesinde tasarım,resim,heykel üzerine sürdürmektedir.

    Lot No: 65

    Lot: 65

    Sema Tahincioğlu-Kağıt Üzeri Karışık Teknik 24x19 cm Sema Tahincioğlu 1967 İstanbul doğumlu Sema Tahincioğlu 1989 yılında Language Culture Center Güzel Sanatlar Akademisi İç Mimarlık Bölümü`nden mezun oldu.1989 Ressam Mahir Güven atolyesine devam etti.1992`de çalışmalarını sergilemek ve eğitimine yeni boyutlar kazandırmak üzere ABD`ye gitti.1993`de Boston Museum of Fine Art School`da çagdas sanat egitimi aldı ve mezun oldu. Boston Brenda Taylor Gallery`de ilk kişisel sergisini açtı. Ardından New York Soho’da Agora Gallery`de karma resim sergisine katıldı. Türkiye`ye dönüşünde çeşitli karma sergilere ve sanat çalışmalarının düşünce boyutunu genişletmek amacı ile Varoluşçuluk ve Düşünce Gücü konularında felsefe seminerlerine devam etti. Halen çalışmalarını kendi atölyesinde tasarım,resim,heykel üzerine sürdürmektedir.

    TLSold
  • Javad Ghaffari-Duralit Üzeri Akrilik Boya
Çap: 58 cm

Javad Ghaffari
Pandemi öncesi İran'dan Türkiye'ye taşınmıştır. Sanatsal çalışmalarında kullanmış olduğu sıra dışı "şorre" tekniği ile öne çıkmaktadır.

İran'daki ekonomik zorluklar sebebiyle birkaç eserini alıp İstanbul'a gelen Ghaffari, bir arkadaşının tavsiyesi üzerine Van'a gitmiştir. Van'ın misafirperver ortamından etkilenen Ghaffari, kente yerleştikten sonra sanatsal üretimlerine odaklanmıştır.

İran Tebriz'deki Sanat Üniversitesi'nde öğretim üyesi olarak çalışmadan önce, Ghaffari resim yaparken kullandığı ve "şırınga tekniği" olarak bilinen "şorre" tekniği ile bilinmektedir. Geçtiğimiz yılın Temmuz ayında Van'da bir sanat galerisinde "Anneler" temalı sergisini düzenleyen Ghaffari, daha sonra Van'ın tarihi yapılarını resmettiği tablolarını sergilemek istemiş, ancak resimlerine ilgi gösteren yetkili kurumlardan yeterli ilgiyi görememiştir.

Ghaffari, kendi geliştirdiği şorre tekniğinin, boyayı doğrudan şırıngayla tuval üzerine aktararak, renkleri daha canlı ve içlerinde ışık gibi etkiler yaratmayı hedeflediğini belirtmiştir.

    Lot No: 66

    Lot: 66

    Javad Ghaffari-Duralit Üzeri Akrilik Boya Çap: 58 cm Javad Ghaffari Pandemi öncesi İran'dan Türkiye'ye taşınmıştır. Sanatsal çalışmalarında kullanmış olduğu sıra dışı "şorre" tekniği ile öne çıkmaktadır. İran'daki ekonomik zorluklar sebebiyle birkaç eserini alıp İstanbul'a gelen Ghaffari, bir arkadaşının tavsiyesi üzerine Van'a gitmiştir. Van'ın misafirperver ortamından etkilenen Ghaffari, kente yerleştikten sonra sanatsal üretimlerine odaklanmıştır. İran Tebriz'deki Sanat Üniversitesi'nde öğretim üyesi olarak çalışmadan önce, Ghaffari resim yaparken kullandığı ve "şırınga tekniği" olarak bilinen "şorre" tekniği ile bilinmektedir. Geçtiğimiz yılın Temmuz ayında Van'da bir sanat galerisinde "Anneler" temalı sergisini düzenleyen Ghaffari, daha sonra Van'ın tarihi yapılarını resmettiği tablolarını sergilemek istemiş, ancak resimlerine ilgi gösteren yetkili kurumlardan yeterli ilgiyi görememiştir. Ghaffari, kendi geliştirdiği şorre tekniğinin, boyayı doğrudan şırıngayla tuval üzerine aktararak, renkleri daha canlı ve içlerinde ışık gibi etkiler yaratmayı hedeflediğini belirtmiştir.

    TLSold
  • İlcan Orçin-Tuval Üzeri Yağlı Boya
70x50 cm

    Lot No: 67

    Lot: 67

    İlcan Orçin-Tuval Üzeri Yağlı Boya 70x50 cm

    TLSold
  • İmza Okunamadı-Tuval Üzeri Yağlı Boya
70x50 cm

    Lot No: 68

    Lot: 68

    İmza Okunamadı-Tuval Üzeri Yağlı Boya 70x50 cm

    TLSold
  • Orhan Gürel-Tuval Üzeri Yağlı Boya
70x50 cm

Orhan Gürel
1952 yılında Sivas'ta doğdu. Lise öğrenimini Ankara'da tamamlayan sanatçı bu yıllarda hocası Eşref Üren'in teşvikiyle resim yapmaya başladı. Ancak sonrasında Mali Bilimler ve Muhasebecilik Yüksek Okulunda eğitim almayı tercih etti.

Gürel sanat hayatının ilk yıllarında desen ve karikatür çalıştı. Sonrasında pastel ile çalışsa da kendine özgü ve şiirsel tarzını suluboya resimleriyle yarattı. Sanatçı 2014 yılında Çin’de düzenlenen Shenzen Sulu boya Sanat Bienaline katıldı ve kataloğa girmeye hak kazanan 280 ressamdan biri oldu. 2015 yılında ise Fransa’da yayınlanan The Art of Watercolour (Sulu boya sanatı) adlı dergiye bir röportaj vermiştir.

Sanatçı BRHD’ye (Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneği) ve Sulu boya Ressamları Grubuna üyedir. Eserleri yurtiçinde ve dışında birçok önemli koleksiyonda yer almıştır.

Orhan Gürel halen Ankara’daki atölyesinde sanatsal çalışmalarına devam etmektedir.

    Lot No: 69

    Lot: 69

    Orhan Gürel-Tuval Üzeri Yağlı Boya 70x50 cm Orhan Gürel 1952 yılında Sivas'ta doğdu. Lise öğrenimini Ankara'da tamamlayan sanatçı bu yıllarda hocası Eşref Üren'in teşvikiyle resim yapmaya başladı. Ancak sonrasında Mali Bilimler ve Muhasebecilik Yüksek Okulunda eğitim almayı tercih etti. Gürel sanat hayatının ilk yıllarında desen ve karikatür çalıştı. Sonrasında pastel ile çalışsa da kendine özgü ve şiirsel tarzını suluboya resimleriyle yarattı. Sanatçı 2014 yılında Çin’de düzenlenen Shenzen Sulu boya Sanat Bienaline katıldı ve kataloğa girmeye hak kazanan 280 ressamdan biri oldu. 2015 yılında ise Fransa’da yayınlanan The Art of Watercolour (Sulu boya sanatı) adlı dergiye bir röportaj vermiştir. Sanatçı BRHD’ye (Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneği) ve Sulu boya Ressamları Grubuna üyedir. Eserleri yurtiçinde ve dışında birçok önemli koleksiyonda yer almıştır. Orhan Gürel halen Ankara’daki atölyesinde sanatsal çalışmalarına devam etmektedir.

    TLSold
  • Ömer Baydemir-Tuval Üzeri Yağlı Boya
60x60 cm

    Lot No: 70

    Lot: 70

    Ömer Baydemir-Tuval Üzeri Yağlı Boya 60x60 cm

    TLSold
  • Ali Düzgün-Tuval Üzeri Yağlı Boya
50x50 cm

Ali Düzgün
1977 yılında Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü Resim-İş Eğitimi Bölümü'nden mezun oldu. Aynı bölümde 1980 yılında öğretim görevlisi olarak çalışmaya başladı. Ankara'da çeşitli orta dereceli okul ve liselerde resim öğretmenliği yaptıktan sonra, 1987 yılında Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitim Bölümü'nde lisans eğitimini tamamladı ve aynı yıl Resim-İş Eğitimi Bölümü'ne öğretim görevlisi olarak atandı. Sanatta Yeterlik derecesi alarak 1990 yılında Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde Yüksek Lisans eğitimini tamamladı.
1994-2002 yılları arasında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanı olarak görev yaptı. Ayrıca, 1995-1998 yılları arasında aynı üniversitenin Eğitim Fakültesi'nde Dekan Yardımcısı olarak çalıştı. Bugüne kadar 32 kişisel resim sergisi açmış ve 100'den fazla karma resim sergisine katılmıştır.
Eserleri Kültür Bakanlığı başta olmak üzere yurt içinde ve yurt dışında birçok resmi ve özel koleksiyonda bulunmaktadır. GESAM (Güzel Sanatlar Atölyesi Müdürleri) yönetim kurulunda görev almıştır. Çeşitli ödüller ve mansiyonlar almış olan sanatçı, halen Gazi Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi Uygulamalı Sanatlar Eğitimi Bölümü Mesleki Resim Anabilim Dalı'nda Yardımcı Doçent olarak sanat çalışmalarına devam etmektedir.

    Lot No: 71

    Lot: 71

    Ali Düzgün-Tuval Üzeri Yağlı Boya 50x50 cm Ali Düzgün 1977 yılında Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü Resim-İş Eğitimi Bölümü'nden mezun oldu. Aynı bölümde 1980 yılında öğretim görevlisi olarak çalışmaya başladı. Ankara'da çeşitli orta dereceli okul ve liselerde resim öğretmenliği yaptıktan sonra, 1987 yılında Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitim Bölümü'nde lisans eğitimini tamamladı ve aynı yıl Resim-İş Eğitimi Bölümü'ne öğretim görevlisi olarak atandı. Sanatta Yeterlik derecesi alarak 1990 yılında Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde Yüksek Lisans eğitimini tamamladı. 1994-2002 yılları arasında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanı olarak görev yaptı. Ayrıca, 1995-1998 yılları arasında aynı üniversitenin Eğitim Fakültesi'nde Dekan Yardımcısı olarak çalıştı. Bugüne kadar 32 kişisel resim sergisi açmış ve 100'den fazla karma resim sergisine katılmıştır. Eserleri Kültür Bakanlığı başta olmak üzere yurt içinde ve yurt dışında birçok resmi ve özel koleksiyonda bulunmaktadır. GESAM (Güzel Sanatlar Atölyesi Müdürleri) yönetim kurulunda görev almıştır. Çeşitli ödüller ve mansiyonlar almış olan sanatçı, halen Gazi Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi Uygulamalı Sanatlar Eğitimi Bölümü Mesleki Resim Anabilim Dalı'nda Yardımcı Doçent olarak sanat çalışmalarına devam etmektedir.

    TLSold
  • İbrahim Tayfur-Tuval Üzeri Yağlı Boya
70x60 cm

İbrahim Tayfur
1971 yılında Adana'da doğmuş ve Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü'nden mezun olmuştur. Sanat kariyeri boyunca sekiz kişisel sergi açmış ve birçok karma sergiye katılmıştır. Eserleri yurt içi ve yurt dışındaki özel koleksiyonlarda bulunmaktadır.

Sanat anlayışında günlük yaşam unsurlarını evrensel kavramlarla ilişkilendirir ve hız, zaman, yaşam, aşk, sevgi gibi temaları işler. Çizgi, grafik anlatım ve figürleri yarı soyut bir dilde kullanarak genellikle monokrom bir yapı benimser. Eserlerinde ritmik çizgisel tekrarlar ve kısmi renk lekeleri ile dengeli bir kompozisyon oluşturur, izleyiciyi "hız zaman yaşam" karmaşasının merkezine çeker.

Tayfur, resim araçlarını kullanarak modern toplumun hızla değişen yaşam biçimlerine dikkat çeker ve kentin özgünlüğüne vurgu yapar. Sanatın sorumluluk taşıyan gücünü yansıtan özgün ve etkili bir resim dili geliştirir.

    Lot No: 72

    Lot: 72

    İbrahim Tayfur-Tuval Üzeri Yağlı Boya 70x60 cm İbrahim Tayfur 1971 yılında Adana'da doğmuş ve Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü'nden mezun olmuştur. Sanat kariyeri boyunca sekiz kişisel sergi açmış ve birçok karma sergiye katılmıştır. Eserleri yurt içi ve yurt dışındaki özel koleksiyonlarda bulunmaktadır. Sanat anlayışında günlük yaşam unsurlarını evrensel kavramlarla ilişkilendirir ve hız, zaman, yaşam, aşk, sevgi gibi temaları işler. Çizgi, grafik anlatım ve figürleri yarı soyut bir dilde kullanarak genellikle monokrom bir yapı benimser. Eserlerinde ritmik çizgisel tekrarlar ve kısmi renk lekeleri ile dengeli bir kompozisyon oluşturur, izleyiciyi "hız zaman yaşam" karmaşasının merkezine çeker. Tayfur, resim araçlarını kullanarak modern toplumun hızla değişen yaşam biçimlerine dikkat çeker ve kentin özgünlüğüne vurgu yapar. Sanatın sorumluluk taşıyan gücünü yansıtan özgün ve etkili bir resim dili geliştirir.

    TLSold
  • Kayhan Aybatlı-Tuval Üzeri Yağlı Boya
65x50 cm

Kayhan Aybatlı
1959 yılında Yerköy’de doğan sanatçı, 1977'de Kuleli Askeri Lisesi'ni, 1981 yılında ise Kara Harp Okulu'nu tamamlamıştır. İzlenimcilik akımının geleneksel takipçilerinden olan Aybatlı, rahat bir fırçaya ve renkçi bir anlayışa sahiptir.
Resimlerinde yağlı boya dışında pastel boyayı da ustalıkla kullanmaktadır. Yurt içinde ve yurt dışında birçok resmi ve özel koleksiyonda eserleri bulunan sanatçı, bugüne kadar 21 kişisel sergi açmış ve birçok karma sergiye katılmıştır. Oyak'ın düzenlediği resim yarışmalarında iki kez birincilik ödülü kazanmıştır. Ayrıca Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltraşlar Derneği üyesidir. Kültür Bakanlığı'nın 1995 yılında yayınladığı 'Ressamların Fırçasından İstanbul' isimli katalogda ve yine 2006 yılında düzenlenen 'Türkiye Resimleniyor' ile 'İstasyonlar' projelerinde yer almıştır. Emekli olduktan sonra Ankara'da kendi atölyesinde çalışmalarını sürdürmektedir.

    Lot No: 73

    Lot: 73

    Kayhan Aybatlı-Tuval Üzeri Yağlı Boya 65x50 cm Kayhan Aybatlı 1959 yılında Yerköy’de doğan sanatçı, 1977'de Kuleli Askeri Lisesi'ni, 1981 yılında ise Kara Harp Okulu'nu tamamlamıştır. İzlenimcilik akımının geleneksel takipçilerinden olan Aybatlı, rahat bir fırçaya ve renkçi bir anlayışa sahiptir. Resimlerinde yağlı boya dışında pastel boyayı da ustalıkla kullanmaktadır. Yurt içinde ve yurt dışında birçok resmi ve özel koleksiyonda eserleri bulunan sanatçı, bugüne kadar 21 kişisel sergi açmış ve birçok karma sergiye katılmıştır. Oyak'ın düzenlediği resim yarışmalarında iki kez birincilik ödülü kazanmıştır. Ayrıca Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltraşlar Derneği üyesidir. Kültür Bakanlığı'nın 1995 yılında yayınladığı 'Ressamların Fırçasından İstanbul' isimli katalogda ve yine 2006 yılında düzenlenen 'Türkiye Resimleniyor' ile 'İstasyonlar' projelerinde yer almıştır. Emekli olduktan sonra Ankara'da kendi atölyesinde çalışmalarını sürdürmektedir.

    TLSold
  • Ömer Yeğin-Kağıt Üzeri Akrilik Boya 
30x17 cm

    Lot No: 74

    Lot: 74

    Ömer Yeğin-Kağıt Üzeri Akrilik Boya 30x17 cm

    TLSold
  • Sera Sekitmen-Kağıt Üzeri Sulu Boya
16x24 cm

Sera Sekitmen
Uzun yıllar yaşadığı Bodrum’da yöreyi konu alan temalarla çalışan Sanatçı Sekitmen, su ve boyanın buluşmasında doğan fluluğu seviyor. Eserlerinde renk ve hacim konularını da kurcalayan sanatçının soyut resimleri bu arayışları yansıtıyor. Konularından fluluk ve kontrastlığı iç içe resmederken kurduğu dengeyle de izleyiciye yönlendiriyor. Peyzajları, doğup büyüdüğü İstanbul’u, yıllardır yaşadığı Eceabat’ı, doğayı, kadınları ve denizi ustaca yorumlayan Sanatçı, çalışmalarını uzun yıllardır yaşadığı Eceabat’taki atölyesinde sürdürüyor.

    Lot No: 75

    Lot: 75

    Sera Sekitmen-Kağıt Üzeri Sulu Boya 16x24 cm Sera Sekitmen Uzun yıllar yaşadığı Bodrum’da yöreyi konu alan temalarla çalışan Sanatçı Sekitmen, su ve boyanın buluşmasında doğan fluluğu seviyor. Eserlerinde renk ve hacim konularını da kurcalayan sanatçının soyut resimleri bu arayışları yansıtıyor. Konularından fluluk ve kontrastlığı iç içe resmederken kurduğu dengeyle de izleyiciye yönlendiriyor. Peyzajları, doğup büyüdüğü İstanbul’u, yıllardır yaşadığı Eceabat’ı, doğayı, kadınları ve denizi ustaca yorumlayan Sanatçı, çalışmalarını uzun yıllardır yaşadığı Eceabat’taki atölyesinde sürdürüyor.

    TLSold
  • Mehmet Erdoğmuş-Tuval Üzeri Yağlı Boya
30x30 cm

    Lot No: 76

    Lot: 76

    Mehmet Erdoğmuş-Tuval Üzeri Yağlı Boya 30x30 cm

    TLSold
  • Mahşit Muçani-Tuval Üzeri Yağlı Boya
32x32 cm

    Lot No: 77

    Lot: 77

    Mahşit Muçani-Tuval Üzeri Yağlı Boya 32x32 cm

    TLSold
  • Haydar Ekinek-Tuval Üzeri Yağlı Boya "Balerin"
38x30 cm

Haydar Ekinek
1967 yılında VAN Çomaklı köyünde dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini iskele yatılı bölge okulunda, lise öğrenimin’ ise Van Endüstri Meslek Lisesinde tamamladı. Orta ve lise dönmelerinde resim yarışmalarında birincilikleri oldu.

Sıra dışı çizgisi ile bilinen ressam, sürekli kendisini yenileyerek hem kendisini geliştirmiş hem de meslektaşları arasında başarı grafiğini devamlı yükselmiştir. Dünyada ve Türkiye’de bir ilke imza atarak çivileri de fırça gibi kullanarak eşsiz ve farklı resimler ortaya çıkaran ressam özellikle bu alanda Türkiye’de çeşitli zamanlarda açtığı sergilerle de adından sık sık söz ettirmiştir. Sanatçının en büyük özelliği de doğduğu topraklardan kopmaması ve sanatın evrensel dilini, dünya insanlarıyla paylaşmasıdır.

    Lot No: 78

    Lot: 78

    Haydar Ekinek-Tuval Üzeri Yağlı Boya "Balerin" 38x30 cm Haydar Ekinek 1967 yılında VAN Çomaklı köyünde dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini iskele yatılı bölge okulunda, lise öğrenimin’ ise Van Endüstri Meslek Lisesinde tamamladı. Orta ve lise dönmelerinde resim yarışmalarında birincilikleri oldu. Sıra dışı çizgisi ile bilinen ressam, sürekli kendisini yenileyerek hem kendisini geliştirmiş hem de meslektaşları arasında başarı grafiğini devamlı yükselmiştir. Dünyada ve Türkiye’de bir ilke imza atarak çivileri de fırça gibi kullanarak eşsiz ve farklı resimler ortaya çıkaran ressam özellikle bu alanda Türkiye’de çeşitli zamanlarda açtığı sergilerle de adından sık sık söz ettirmiştir. Sanatçının en büyük özelliği de doğduğu topraklardan kopmaması ve sanatın evrensel dilini, dünya insanlarıyla paylaşmasıdır.

    TLSold
  • Şenay Arduç-Tuval Üzeri Akrilik Boya "Keyifli Şarkı" 
25x30 cm

Şenay Arduç
1997 yılında İstanbul Üsküdar’da doğdu.
Lisans eğitimini Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon alanında tamamladı.
2007-2012 yılları arasında IMOGA İstanbul Grafik Sanatlar Müzesi’nde özgün baskı eğitimi aldı.
2012-2014 yılları arasında Don Kişot Sanat'ta kara kalem eğitimi aldı.
Resimlerinde pozitif düşünceler aşılamayı hedefleyen sanatçı, eserlerinde konu olarak resim ve sevginin ortak yanı olan iyileştiriciliği kullanmıştır.

    Lot No: 79

    Lot: 79

    Şenay Arduç-Tuval Üzeri Akrilik Boya "Keyifli Şarkı" 25x30 cm Şenay Arduç 1997 yılında İstanbul Üsküdar’da doğdu. Lisans eğitimini Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon alanında tamamladı. 2007-2012 yılları arasında IMOGA İstanbul Grafik Sanatlar Müzesi’nde özgün baskı eğitimi aldı. 2012-2014 yılları arasında Don Kişot Sanat'ta kara kalem eğitimi aldı. Resimlerinde pozitif düşünceler aşılamayı hedefleyen sanatçı, eserlerinde konu olarak resim ve sevginin ortak yanı olan iyileştiriciliği kullanmıştır.

    TLSold
  • İmza Okunamadı (Bulgaristan Devlet Sanatçısı)-Tuval Üzeri Yağlı Boya
45x55 cm

    Lot No: 80

    Lot: 80

    İmza Okunamadı (Bulgaristan Devlet Sanatçısı)-Tuval Üzeri Yağlı Boya 45x55 cm

    TLSold