Lot: 1

Current Price: 500 TL Starting Bid: 500 TL Estimated: 1100-2000 TL Losing Winning

OSMANLI PİRİNÇ TILSIM ŞİFA TASI

Pirinçten mamul. Alçak bir kaide üzerinde gövdesi kürevî göbekli ve kısa kaideli merkezi çıkıntıya sahip şeklindeki şifa tasının ağız kısmı düz ve dudaklıdır. Ortasında göbeği yer alan tasın iki yüzü de kazıma tekniği ile bezenmiştir. Merkezi nesih yazısı ile oyulmuş şeritlerle çevrilidir. Şifa tasının iç karın kısmı birbirine bağlı sivri kemerli levhalar ile ayrılmıştır. İçleri üç düzensiz satır halinde hatlarla bölünmüş yazılarla işlenmiştir. Ağız kenarı düzdür ve kasenin tam çevresinden geçen tek satırlık yazıyla oyulmuştur. Dış taraf, bir dizi daha fazla yazı alanıyla dekore edilmiştir. Tasın üzerindeki madalyonların alt ve üstünde yer alan bordürlerin içerisi de sayı vefkleri ile dolgulanmıştır. Tasın dudağının üstünde kırk anahtarın yeri mevcut olup anahtarlar günümüze gelememiştir. İnanışa göre, tılsımlı kaseler sadece ihtiyaç duyulduğunda kullanılırdı. Kâseye sıvı konur, Kuran ayetleri sıvıya şifalı ve koruyucu özellikler verirdi. Etkilenen bir kişi daha sonra rahatlama umuduyla sıvıyı içerdi. Ölçüler: 15 x 5,5 cm.

- TL
Place Bid You're Winning Your bid sent
İzleyici olarak girdiniz
Pey veremezsiniz.
Pey vermek için butonu sağa çekin
  • The live auction completed. Thank you for your participation.
  •  
  • Lots
  • Winnings
  • OSMANLI PİRİNÇ TILSIM ŞİFA TASI-Pirinçten mamul. Alçak bir kaide üzerinde gövdesi kürevî göbekli ve kısa kaideli merkezi çıkıntıya sahip şeklindeki şifa tasının ağız kısmı düz ve dudaklıdır. Ortasında göbeği yer alan tasın iki yüzü de kazıma tekniği ile bezenmiştir. Merkezi nesih yazısı ile oyulmuş şeritlerle çevrilidir. Şifa tasının iç karın kısmı birbirine bağlı sivri kemerli levhalar ile ayrılmıştır. İçleri üç düzensiz satır halinde hatlarla bölünmüş yazılarla işlenmiştir. Ağız kenarı düzdür ve kasenin tam çevresinden geçen tek satırlık yazıyla oyulmuştur. Dış taraf, bir dizi daha fazla yazı alanıyla dekore edilmiştir. Tasın üzerindeki madalyonların alt ve üstünde yer alan bordürlerin içerisi de sayı vefkleri ile dolgulanmıştır. Tasın dudağının üstünde kırk anahtarın yeri mevcut olup anahtarlar günümüze gelememiştir.

İnanışa göre, tılsımlı kaseler sadece ihtiyaç duyulduğunda kullanılırdı. Kâseye sıvı konur, Kuran ayetleri sıvıya şifalı ve koruyucu özellikler verirdi. Etkilenen bir kişi daha sonra rahatlama umuduyla sıvıyı içerdi.

Ölçüler: 15 x 5,5 cm.

    Lot No: 1

    Lot: 1

    OSMANLI PİRİNÇ TILSIM ŞİFA TASI-Pirinçten mamul. Alçak bir kaide üzerinde gövdesi kürevî göbekli ve kısa kaideli merkezi çıkıntıya sahip şeklindeki şifa tasının ağız kısmı düz ve dudaklıdır. Ortasında göbeği yer alan tasın iki yüzü de kazıma tekniği ile bezenmiştir. Merkezi nesih yazısı ile oyulmuş şeritlerle çevrilidir. Şifa tasının iç karın kısmı birbirine bağlı sivri kemerli levhalar ile ayrılmıştır. İçleri üç düzensiz satır halinde hatlarla bölünmüş yazılarla işlenmiştir. Ağız kenarı düzdür ve kasenin tam çevresinden geçen tek satırlık yazıyla oyulmuştur. Dış taraf, bir dizi daha fazla yazı alanıyla dekore edilmiştir. Tasın üzerindeki madalyonların alt ve üstünde yer alan bordürlerin içerisi de sayı vefkleri ile dolgulanmıştır. Tasın dudağının üstünde kırk anahtarın yeri mevcut olup anahtarlar günümüze gelememiştir. İnanışa göre, tılsımlı kaseler sadece ihtiyaç duyulduğunda kullanılırdı. Kâseye sıvı konur, Kuran ayetleri sıvıya şifalı ve koruyucu özellikler verirdi. Etkilenen bir kişi daha sonra rahatlama umuduyla sıvıyı içerdi. Ölçüler: 15 x 5,5 cm.

    TLSold
  • OSMANLI KAMA-Osmanlı dönemi kabzası kemikten mamul çelik üzeri oluklu koleksiyonluk kama.

Uzunluk: 37 cm.

    Lot No: 2

    Lot: 2

    OSMANLI KAMA-Osmanlı dönemi kabzası kemikten mamul çelik üzeri oluklu koleksiyonluk kama. Uzunluk: 37 cm.

    TLSold
  • OSMANLI DAMGALI DİVİT-Osmanlı. Damgalı. Prinçten mamul döküm tekniğiyle imal edilmiş. Dikdörtgen formlu, mürekkep hokkası ve kalem muhafazısı (kalemdan)’dan oluşan divit kalemdan uçları ve hokka kenarları repousse (kabartma) bitkisel dekorlu. Kalemdan kısmı kapaklı olarak tasarlanmış. Gövde yüzeyi grave (kazıma) tekniğiyle stilize floral tezyinî motiflerle bezeli koleksiyonluk taşınabilir yazı takımı.

Uzunluk: 23,5 cm.

    Lot No: 3

    Lot: 3

    OSMANLI DAMGALI DİVİT-Osmanlı. Damgalı. Prinçten mamul döküm tekniğiyle imal edilmiş. Dikdörtgen formlu, mürekkep hokkası ve kalem muhafazısı (kalemdan)’dan oluşan divit kalemdan uçları ve hokka kenarları repousse (kabartma) bitkisel dekorlu. Kalemdan kısmı kapaklı olarak tasarlanmış. Gövde yüzeyi grave (kazıma) tekniğiyle stilize floral tezyinî motiflerle bezeli koleksiyonluk taşınabilir yazı takımı. Uzunluk: 23,5 cm.

    TLSold
  • ABDÜSSAMET ÇAKIR İMZALI SERTİFİKALI OSMANLI ÇEKOSLOVAK KATALİN GÜMÜŞ VE KUKA İMAMELİ "33'LÜK" TESBİH-Ölçüler: 15,5 x 19 cm.

    Lot No: 4

    Lot: 4

    ABDÜSSAMET ÇAKIR İMZALI SERTİFİKALI OSMANLI ÇEKOSLOVAK KATALİN GÜMÜŞ VE KUKA İMAMELİ "33'LÜK" TESBİH-Ölçüler: 15,5 x 19 cm.

    TLSold
  • AY YILDIZLI "COCKTAIL" DAMGALI KAŞIK TAKIMI-Balkan pazarına yapılmış. Cocktail damgalı. Paslanmaz çelikten mamul. Kepçe kısmı yalın işçilikli, gövdesi rumi motiflerle çevrili, sap kısmı ay yıldız dekorlu altı adet kaşık takımı.

Uzunluk: 17 cm.

    Lot No: 5

    Lot: 5

    AY YILDIZLI "COCKTAIL" DAMGALI KAŞIK TAKIMI-Balkan pazarına yapılmış. Cocktail damgalı. Paslanmaz çelikten mamul. Kepçe kısmı yalın işçilikli, gövdesi rumi motiflerle çevrili, sap kısmı ay yıldız dekorlu altı adet kaşık takımı. Uzunluk: 17 cm.

    TLSold
  • OSMANLI USTA DAMGALI TEBER-Ölçüler: 18,5 x 22 x 4,5 cm.

    Lot No: 6

    Lot: 6

    OSMANLI USTA DAMGALI TEBER-Ölçüler: 18,5 x 22 x 4,5 cm.

    TLSold
  • OSMANLI RUMİ ÜSLUBU BAKIR TEPSİ-Dövme tekniğiyle yapılmış, yuvarlak formlu tepsinin kenarları dilimli, ağız bordürü zikzak motifle çevrilidir. İç yüzeyi kabartma/repousse, kazıma/grave ve kalemişi tekniği ile stilize bitkisel motiflerle bezeli olup rumi üslubu dekore edilmiştir.

Çap: 17,5 cm.

    Lot No: 7

    Lot: 7

    OSMANLI RUMİ ÜSLUBU BAKIR TEPSİ-Dövme tekniğiyle yapılmış, yuvarlak formlu tepsinin kenarları dilimli, ağız bordürü zikzak motifle çevrilidir. İç yüzeyi kabartma/repousse, kazıma/grave ve kalemişi tekniği ile stilize bitkisel motiflerle bezeli olup rumi üslubu dekore edilmiştir. Çap: 17,5 cm.

    TLSold
  • SITKI OLÇAR (1948-2010)-İmzalı. Düz ağızlı, uzun boyunlu, küresel gövdeli, halka dipli ve kulplu. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı. Sır altında bezemeler sarı, yeşil, kobalt mavisi, toprak kırmızısı, mangan moru ve firuze renklerde olup konturları siyahtır. Gövdenin merkezinde  figürler, kenarlarında rumi desenler ve çevresi düz çizgi tarmalarla konturlanmıştır. Etrafı stilize bitkisel motifler, kulp kısmında; zikzak motiflerle çevrelenen yıldız motifleri, boyun kısmı; mozaik desenle oluşturulan çintemani ve yelken motifleriyle dekorlu kallavi boy vazo. (Haliyle) atıkları mevcuttur.

Uzunluk: 39,5 cm.

1948 Kütahya doğumlu, ataları Selçuklulara kadar uzanan, hem dededen hem babadan ağa çocuğu olan Sıtkı Olçar; önceleri, Kütahyalı çinicilerden çini alım satımı yaparak, başlamıştır çini sanatına. O zamanların çinicilerine, değişik form ve desen üretmeleri için fikir vermişse de, belirli kalıbın dışına çıkmak istemeyen çiniciler tarafından tepkiyle karşılanmıştır. Bunun üzerine, bu değişik fikirlere olumlu yaklaşan bazı ustaları da yanına alarak, 1973 yılında Osmanlı Çini Atölyesi adını verdiği, kendi bünyesinde, küçük bir atölye kurmuştur.

    Lot No: 8

    Lot: 8

    SITKI OLÇAR (1948-2010)-İmzalı. Düz ağızlı, uzun boyunlu, küresel gövdeli, halka dipli ve kulplu. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı. Sır altında bezemeler sarı, yeşil, kobalt mavisi, toprak kırmızısı, mangan moru ve firuze renklerde olup konturları siyahtır. Gövdenin merkezinde figürler, kenarlarında rumi desenler ve çevresi düz çizgi tarmalarla konturlanmıştır. Etrafı stilize bitkisel motifler, kulp kısmında; zikzak motiflerle çevrelenen yıldız motifleri, boyun kısmı; mozaik desenle oluşturulan çintemani ve yelken motifleriyle dekorlu kallavi boy vazo. (Haliyle) atıkları mevcuttur. Uzunluk: 39,5 cm. 1948 Kütahya doğumlu, ataları Selçuklulara kadar uzanan, hem dededen hem babadan ağa çocuğu olan Sıtkı Olçar; önceleri, Kütahyalı çinicilerden çini alım satımı yaparak, başlamıştır çini sanatına. O zamanların çinicilerine, değişik form ve desen üretmeleri için fikir vermişse de, belirli kalıbın dışına çıkmak istemeyen çiniciler tarafından tepkiyle karşılanmıştır. Bunun üzerine, bu değişik fikirlere olumlu yaklaşan bazı ustaları da yanına alarak, 1973 yılında Osmanlı Çini Atölyesi adını verdiği, kendi bünyesinde, küçük bir atölye kurmuştur.

    TLSold
  • ORTA DOĞU İSLAMİK "ŞAM" İŞİ MİNELİ BAKIR VAZO-Uzunluk: 39,5 cm.

    Lot No: 9

    Lot: 9

    ORTA DOĞU İSLAMİK "ŞAM" İŞİ MİNELİ BAKIR VAZO-Uzunluk: 39,5 cm.

    TLSold
  • OSMANLI DAMGALI SEFER TASI-Damgalı. Bakırdan mamul dövme tekniği ile imal edilmiş. Bir kapak ve dört kaptan müteşekkil. Hareketli taşıma kulplu ve iki yanından kilit mekanizmasına sahip koleksiyonluk sefer tası.

Ölçüler: 17,5 x 24 cm.

    Lot No: 10

    Lot: 10

    OSMANLI DAMGALI SEFER TASI-Damgalı. Bakırdan mamul dövme tekniği ile imal edilmiş. Bir kapak ve dört kaptan müteşekkil. Hareketli taşıma kulplu ve iki yanından kilit mekanizmasına sahip koleksiyonluk sefer tası. Ölçüler: 17,5 x 24 cm.

    TLSold
  • OSMANLI HİCAZ İŞİ PRİNÇ EL OYMASI BARDAK-Ölçüler: 9 x 12 cm.

    Lot No: 11

    Lot: 11

    OSMANLI HİCAZ İŞİ PRİNÇ EL OYMASI BARDAK-Ölçüler: 9 x 12 cm.

    TLSold
  • OSMANLI "HÜSEYİN" USTA DAMGALI DİVİT-Osmanlı. Döküm tekniğiyle imal edilmiş. Eski Türkçe "Hüseyin" usta damgalı. Dikdörtgen formlu, mürekkep hokkası ve kalem muhafazısı (kalemdan)’dan oluşan divit kalemdan uçları ve hokka kenarları repousse (kabartma) tekniği kullanılmış. Kalemdan kısmı kapaklı olarak tasarlanmış taşınabilir yazı takımı.

Uzunluk: 27,5 cm.

    Lot No: 12

    Lot: 12

    OSMANLI "HÜSEYİN" USTA DAMGALI DİVİT-Osmanlı. Döküm tekniğiyle imal edilmiş. Eski Türkçe "Hüseyin" usta damgalı. Dikdörtgen formlu, mürekkep hokkası ve kalem muhafazısı (kalemdan)’dan oluşan divit kalemdan uçları ve hokka kenarları repousse (kabartma) tekniği kullanılmış. Kalemdan kısmı kapaklı olarak tasarlanmış taşınabilir yazı takımı. Uzunluk: 27,5 cm.

    TLSold
  • OSMANLI ÇAMÇAK-Osmanlı döneminde imal edilmiş. Damgalı. Bakırdan mamul. Gövde yüzeyi kazıma tekniğiyle stilize floral tezyinî motifler ve kaligrafi bezeli koleksiyonluk çamçak.

Ölçüler: 11 x 6 cm.

    Lot No: 13

    Lot: 13

    OSMANLI ÇAMÇAK-Osmanlı döneminde imal edilmiş. Damgalı. Bakırdan mamul. Gövde yüzeyi kazıma tekniğiyle stilize floral tezyinî motifler ve kaligrafi bezeli koleksiyonluk çamçak. Ölçüler: 11 x 6 cm.

    TLSold
  • KINIK SERAMİK TAS-20. yüzyıl. Düz ağızlı, yuvarlak gövdeli, halka dipli. Kırmızı hamurlu, renksiz şeffaf sırlı, sır altına krem, yeşil ve kahverengi renk sır akıtmalıdır. (Haliyle) Atıklar mevcuttur. Kınık Seramik Sanatı'nın koleksiyonluk örneğidir.

Ölçüler: 14,5 x 8 cm.

    Lot No: 14

    Lot: 14

    KINIK SERAMİK TAS-20. yüzyıl. Düz ağızlı, yuvarlak gövdeli, halka dipli. Kırmızı hamurlu, renksiz şeffaf sırlı, sır altına krem, yeşil ve kahverengi renk sır akıtmalıdır. (Haliyle) Atıklar mevcuttur. Kınık Seramik Sanatı'nın koleksiyonluk örneğidir. Ölçüler: 14,5 x 8 cm.

    TLSold
  • 20. YÜZYIL BAŞI BOSNA İŞİ TOMBAK TÜTÜN TABAKASI-Ölçüler: 8,5 x 6 cm.

    Lot No: 15

    Lot: 15

    20. YÜZYIL BAŞI BOSNA İŞİ TOMBAK TÜTÜN TABAKASI-Ölçüler: 8,5 x 6 cm.

    TLSold
  • AVRUPA “ART-NOUVEAU” ÇİFT HAZNELİ PRİNÇ HOKKA-Avrupa imalatı mermer kaidesinde pirinç çift hazneli altın yaldız bezemeli hokka. 

Ölçüler: 18 x 13 x 9 cm.

    Lot No: 16

    Lot: 16

    AVRUPA “ART-NOUVEAU” ÇİFT HAZNELİ PRİNÇ HOKKA-Avrupa imalatı mermer kaidesinde pirinç çift hazneli altın yaldız bezemeli hokka. Ölçüler: 18 x 13 x 9 cm.

    TLSold
  • OSMANLI "AY YILDIZ" MOTİFLİ BOYNUZ BIÇAK-Uzunluk: 16,5 cm.

    Lot No: 17

    Lot: 17

    OSMANLI "AY YILDIZ" MOTİFLİ BOYNUZ BIÇAK-Uzunluk: 16,5 cm.

    TLSold
  • KEMİK HATTAT ZARF AÇACAĞI-Uzunluk: 17 cm.

    Lot No: 18

    Lot: 18

    KEMİK HATTAT ZARF AÇACAĞI-Uzunluk: 17 cm.

    TLSold
  • OSMANLI FİLDİŞİ MAKTA-Uzunluk: 11 cm.

    Lot No: 19

    Lot: 19

    OSMANLI FİLDİŞİ MAKTA-Uzunluk: 11 cm.

    TLSold
  • SAVATLI GÜMÜŞ YÜZÜK-Üst yüzeyi savat ve kalemişi tekniğiyle floral bezmeli yüzük. (Savatında minik dökülme mevcut)

Çap: 2,5 cm / Ağırlık: 13 gr.

    Lot No: 20

    Lot: 20

    SAVATLI GÜMÜŞ YÜZÜK-Üst yüzeyi savat ve kalemişi tekniğiyle floral bezmeli yüzük. (Savatında minik dökülme mevcut) Çap: 2,5 cm / Ağırlık: 13 gr.

    TLSold
  • OSMANLI SAVATLI GÜMÜŞ HAMAYIL-Gümüşten mamul. Eserin yüzeyine savat ve kazıma (grave) tekniği ile helezonik bir şekilde dolanan şeritlere yer verilmiştir. Şeritin araları çiçek motifleriyle desenlidir. Hamayılın karşılıklı olarak iki kenarına delik işi uygulanmış olup asılabilir şekilde tasarlanmıştır. Türk islam sanatının koleksiyonluk örneğidir.

Uzunluk: 9 cm - Çap: 2 cm / Ağırlık: 28,8 gr.

    Lot No: 21

    Lot: 21

    OSMANLI SAVATLI GÜMÜŞ HAMAYIL-Gümüşten mamul. Eserin yüzeyine savat ve kazıma (grave) tekniği ile helezonik bir şekilde dolanan şeritlere yer verilmiştir. Şeritin araları çiçek motifleriyle desenlidir. Hamayılın karşılıklı olarak iki kenarına delik işi uygulanmış olup asılabilir şekilde tasarlanmıştır. Türk islam sanatının koleksiyonluk örneğidir. Uzunluk: 9 cm - Çap: 2 cm / Ağırlık: 28,8 gr.

    TLSold
  • SAVATLI (NIELLO) GÜMÜŞ TABAKA-Gümüşten mamul. Eserin yüzeyi savat, kazıma (grave) ve kalemişi teknikleri kullanılarak realist floral bir kompozisyon ile zengileştirilmiş içi altın vermeyli tabaka. 

Ölçüler: 9,5 x 7,5 cm / Ağırlık: 125,5 gr.

    Lot No: 22

    Lot: 22

    SAVATLI (NIELLO) GÜMÜŞ TABAKA-Gümüşten mamul. Eserin yüzeyi savat, kazıma (grave) ve kalemişi teknikleri kullanılarak realist floral bir kompozisyon ile zengileştirilmiş içi altın vermeyli tabaka. Ölçüler: 9,5 x 7,5 cm / Ağırlık: 125,5 gr.

    TLSold
  • OSMANLI GÜMÜŞ HAMAYIL-Osmanlı. Gümüşten mamul. İnsanı kötü güçlerin etkisinden koruduğuna ve kısmet sağladığına inanılan, zarif bir kutu biçiminde tasarlanan içerisine muska ve bazı dualar konulan hamayıl.

Ölçüler: 6,5 x 3 cm / Ağırlık: 8,7 gr.

    Lot No: 23

    Lot: 23

    OSMANLI GÜMÜŞ HAMAYIL-Osmanlı. Gümüşten mamul. İnsanı kötü güçlerin etkisinden koruduğuna ve kısmet sağladığına inanılan, zarif bir kutu biçiminde tasarlanan içerisine muska ve bazı dualar konulan hamayıl. Ölçüler: 6,5 x 3 cm / Ağırlık: 8,7 gr.

    TLSold
  • OSMANLI SAÇ TOKASI-Ölçüler: 3 x 14 cm.

    Lot No: 24

    Lot: 24

    OSMANLI SAÇ TOKASI-Ölçüler: 3 x 14 cm.

    TLSold
  • OSMANLI DAMGALI KEVGİR-Ölçüler: 12 x 35 cm.

    Lot No: 25

    Lot: 25

    OSMANLI DAMGALI KEVGİR-Ölçüler: 12 x 35 cm.

    TLSold
  • OSMANLI KUMAŞ BASKI KALIBI-19. Yüzyıl sonu. Ahşaptan mamul kalıpla el oyması tekniğiyle yapılmış yaprak, çiçek ve geometrik şekillerle dekorlu kumaş baskı kalıbı. 

Ölçüler: 15 x 25 cm.

    Lot No: 26

    Lot: 26

    OSMANLI KUMAŞ BASKI KALIBI-19. Yüzyıl sonu. Ahşaptan mamul kalıpla el oyması tekniğiyle yapılmış yaprak, çiçek ve geometrik şekillerle dekorlu kumaş baskı kalıbı. Ölçüler: 15 x 25 cm.

    TLSold
  • OSMANLI GÜMÜŞ PAZUBEND-Gümüşten mamul. Yüzeyi repousse / kabartma ve kalemişi tekniği ile ayet ve koruma dualarıyla dekorlu. Osmanlı'da takana güç kuvvet vermesi için içine muska yazılarak takılan pazubend. 

Ölçüler: 4,5 x 4 cm.

    Lot No: 27

    Lot: 27

    OSMANLI GÜMÜŞ PAZUBEND-Gümüşten mamul. Yüzeyi repousse / kabartma ve kalemişi tekniği ile ayet ve koruma dualarıyla dekorlu. Osmanlı'da takana güç kuvvet vermesi için içine muska yazılarak takılan pazubend. Ölçüler: 4,5 x 4 cm.

    TLSold
  • OSMANLI GÜMÜŞ KABARALI BİLEKLİK-Kabaralı, güherse ve telkari işçilikli gümüş bileklik.

Çap: 6 cm / Ağırlık: 50,6 gram.

    Lot No: 28

    Lot: 28

    OSMANLI GÜMÜŞ KABARALI BİLEKLİK-Kabaralı, güherse ve telkari işçilikli gümüş bileklik. Çap: 6 cm / Ağırlık: 50,6 gram.

    TLSold
  • 19.YÜZYIL AVRUPA “ART-NOUVEAU” İNİSİYALLİ GÜMÜŞ DİVİT KALEM-Uzunluk: 18 cm / Ağırlık: 10,1 gr.

    Lot No: 29

    Lot: 29

    19.YÜZYIL AVRUPA “ART-NOUVEAU” İNİSİYALLİ GÜMÜŞ DİVİT KALEM-Uzunluk: 18 cm / Ağırlık: 10,1 gr.

    TLSold
  • OSMANLI GÜMÜŞ TILSIM YÜZÜK -Çap: 2 cm / Ağırlık: 2,4 gr.

    Lot No: 30

    Lot: 30

    OSMANLI GÜMÜŞ TILSIM YÜZÜK -Çap: 2 cm / Ağırlık: 2,4 gr.

    TLSold
  • A.BONY CLERMONT-FERRAND DAMGALI GÜMÜŞ TATLI KAŞIĞI TAKIMI-Uzunluk: 14 cm - Kutu: 16 x 9 cm.
Ağırlık: 202,8 gram.

    Lot No: 31

    Lot: 31

    A.BONY CLERMONT-FERRAND DAMGALI GÜMÜŞ TATLI KAŞIĞI TAKIMI-Uzunluk: 14 cm - Kutu: 16 x 9 cm. Ağırlık: 202,8 gram.

    TLSold
  • OSMANLI KINLI KAMA-Çelik gövdeli ve kemikten mamul kabzalı. Namlusu çift oluklu. Kını o dönem restore edilmiş ucu topuz şeklinde, yılan dilli kama. 

Uzunluk: 27 cm / Kılıf: 3 x 23 cm.

    Lot No: 32

    Lot: 32

    OSMANLI KINLI KAMA-Çelik gövdeli ve kemikten mamul kabzalı. Namlusu çift oluklu. Kını o dönem restore edilmiş ucu topuz şeklinde, yılan dilli kama. Uzunluk: 27 cm / Kılıf: 3 x 23 cm.

    TLSold
  • OSMANLI PİRİNÇ BARUT ÖLÇER-Ölçüler: 1,5 x 10 cm.

    Lot No: 33

    Lot: 33

    OSMANLI PİRİNÇ BARUT ÖLÇER-Ölçüler: 1,5 x 10 cm.

    TLSold
  • 20. YÜZYIL GÜMÜŞ SAVATLI KEMER-Anadolu işi, gümüşten mamul ve savat işçilikli. Gövdesi deri kayışa dizilmiş 16 adet gümüş parçadan müteşekkil. Kemerin yüzeyi ve tokası, lale ve rozet çiçekleriyle dekorlu olup habbelerle süslüdür. Yüksek kondisyonlu koleksiyonluk bir örnektir.

Uzunluk: 82 cm / Ağırlık: Deri dahil 410 gr.

    Lot No: 34

    Lot: 34

    20. YÜZYIL GÜMÜŞ SAVATLI KEMER-Anadolu işi, gümüşten mamul ve savat işçilikli. Gövdesi deri kayışa dizilmiş 16 adet gümüş parçadan müteşekkil. Kemerin yüzeyi ve tokası, lale ve rozet çiçekleriyle dekorlu olup habbelerle süslüdür. Yüksek kondisyonlu koleksiyonluk bir örnektir. Uzunluk: 82 cm / Ağırlık: Deri dahil 410 gr.

    TLSold
  • KOLYE-Erken dönem Osmanlı kolye. Bakır zinciri sonradan eklenmiştir. 

Kolye Ucu: 3 x 2,5 cm / Uzunluk: 39,5

    Lot No: 35

    Lot: 35

    KOLYE-Erken dönem Osmanlı kolye. Bakır zinciri sonradan eklenmiştir. Kolye Ucu: 3 x 2,5 cm / Uzunluk: 39,5

    TLSold
  • KOLYE-Erken dönem Osmanlı kolye. Bakır zinciri sonradan eklenmiştir.

Kolye Ucu: 3 x 4 cm / Uzunluk: 41,5 cm.

    Lot No: 36

    Lot: 36

    KOLYE-Erken dönem Osmanlı kolye. Bakır zinciri sonradan eklenmiştir. Kolye Ucu: 3 x 4 cm / Uzunluk: 41,5 cm.

    TLSold
  • 19. YÜZYIL FAS KURAN-I KERİM KABI-Fas. 19. Yüzyıl sonu. Pirinçten mamul. Üzeri gümüş kaplama. Dikdörtgen formlu, her iki tarafı kulplu ve üstten kapaklı. Repousse/kabartma ve kalemişi tekniği ile geleneksel islamik motiflerle bezeli koleksiyonluk kuran-ı kerim kabı.
 
Ölçüler: 18 x 16,5 cm

    Lot No: 37

    Lot: 37

    19. YÜZYIL FAS KURAN-I KERİM KABI-Fas. 19. Yüzyıl sonu. Pirinçten mamul. Üzeri gümüş kaplama. Dikdörtgen formlu, her iki tarafı kulplu ve üstten kapaklı. Repousse/kabartma ve kalemişi tekniği ile geleneksel islamik motiflerle bezeli koleksiyonluk kuran-ı kerim kabı. Ölçüler: 18 x 16,5 cm

    TLSold
  • 19. YÜZYIL SONU KEMİK BODKIN (TIĞ)  KOLEKSİYONU-Uzunluk: 5 cm / 6 cm / 6 cm / 6 cm / 7 cm / 7 cm.

    Lot No: 38

    Lot: 38

    19. YÜZYIL SONU KEMİK BODKIN (TIĞ) KOLEKSİYONU-Uzunluk: 5 cm / 6 cm / 6 cm / 6 cm / 7 cm / 7 cm.

    TLSold
  • OSMANLI "5 ADET" ŞAHIS MÜHÜR LOTU-18/19. Yüzyıl. (HATİCE H.?), (?, H.1332/M.1922), (?), (HASAN H.1291/1874) (ÖMER H.1341/M.1922). Beş adet hicri tarih düşülmüş şahıs mühründen oluşan koleksiyon. 

Uzunluk: 2,5 / 2 / 1,5 / 2,5 / 2  cm.

    Lot No: 39

    Lot: 39

    OSMANLI "5 ADET" ŞAHIS MÜHÜR LOTU-18/19. Yüzyıl. (HATİCE H.?), (?, H.1332/M.1922), (?), (HASAN H.1291/1874) (ÖMER H.1341/M.1922). Beş adet hicri tarih düşülmüş şahıs mühründen oluşan koleksiyon. Uzunluk: 2,5 / 2 / 1,5 / 2,5 / 2 cm.

    TLSold
  • HAT LEVHA-Kumaş üzeri telkırma işçiliğiyle yapılmış. Nesih yazı ile Esma’ül Hüsna’dan (Allah’ın 99 ismi) "Varlıkları diri tutan, zatı ile kaim olan" anlamına gelen" Eski Türkçe ile "El-Kayyum" ve "Her şeyiyle yüce ve yüksek olan, büyüklüğü, yüceliği, ilmi sonsuz olan" "El-Aliyy" tatbik edilmiş. Çerçevesi bakır üzeri kalem işi tekniğiyle rumi motifli hat levha. 

Ölçüler: 20,5 x 29 cm.

    Lot No: 40

    Lot: 40

    HAT LEVHA-Kumaş üzeri telkırma işçiliğiyle yapılmış. Nesih yazı ile Esma’ül Hüsna’dan (Allah’ın 99 ismi) "Varlıkları diri tutan, zatı ile kaim olan" anlamına gelen" Eski Türkçe ile "El-Kayyum" ve "Her şeyiyle yüce ve yüksek olan, büyüklüğü, yüceliği, ilmi sonsuz olan" "El-Aliyy" tatbik edilmiş. Çerçevesi bakır üzeri kalem işi tekniğiyle rumi motifli hat levha. Ölçüler: 20,5 x 29 cm.

    TLSold
  • 20. YÜZYIL "KELİME-İ TEVHİD" CAM ALTI LEVHA-H. 1329/M.1911 Tarihli. Talik hat ile "Kelime-i Tevhid" tatbik edilmiş orijinal çerçevesinde cam altı levha.

Ölçüler: 59 x 24,5 cm.

    Lot No: 41

    Lot: 41

    20. YÜZYIL "KELİME-İ TEVHİD" CAM ALTI LEVHA-H. 1329/M.1911 Tarihli. Talik hat ile "Kelime-i Tevhid" tatbik edilmiş orijinal çerçevesinde cam altı levha. Ölçüler: 59 x 24,5 cm.

    TLSold
  • CELÎ SÜLÜS HAT KALIBI-Ketebesiz. Merkezin sağında ve solunda talik hat ile "Besmele-i Şerif", ortasında Celî Sülüs hat ile, "Kâlallâhu teâla fî kitâbihil kerîm / Allah buyurdu ki" altında ise Celî Sülüs hatla (Duha Suresi 9. Ayet) "Fe emmel yetîme fe lâ takher / Öyleyse sakın yetimi hor görme" tatbik edilmiş rumi tezyinli istifli hat kalıbı.

Ölçüler: 48 x 19 cm.

    Lot No: 42

    Lot: 42

    CELÎ SÜLÜS HAT KALIBI-Ketebesiz. Merkezin sağında ve solunda talik hat ile "Besmele-i Şerif", ortasında Celî Sülüs hat ile, "Kâlallâhu teâla fî kitâbihil kerîm / Allah buyurdu ki" altında ise Celî Sülüs hatla (Duha Suresi 9. Ayet) "Fe emmel yetîme fe lâ takher / Öyleyse sakın yetimi hor görme" tatbik edilmiş rumi tezyinli istifli hat kalıbı. Ölçüler: 48 x 19 cm.

    TLSold
  • 20. YÜZYIL EDİRNEKÂRİ ÜSLUBU CELÎ SÜLÜS ZERENDUD HAT LEVHA-20. Yüzyıl. Rokoko kıvrımlardan oluşan tezhipli. Akide turuncusu ve yeşil tempera boya ve zengin altın yaldız kullanılarak imal edilmiş. Yüksek işçilikli, Celî Sülüs hat ile (Şûrâ Suresi 25. Ayet) "Ve huvellezî yakbelut tevbete an ibâdihî ve ya’fû anis seyyiâti / Ve O, kullarının tövbelerini kabul eden ve seyyielerini (günahlarını) affedendir" tatbik edilmiş hat levha. 

Ölçüler: 60,5 x 17 cm.

    Lot No: 43

    Lot: 43

    20. YÜZYIL EDİRNEKÂRİ ÜSLUBU CELÎ SÜLÜS ZERENDUD HAT LEVHA-20. Yüzyıl. Rokoko kıvrımlardan oluşan tezhipli. Akide turuncusu ve yeşil tempera boya ve zengin altın yaldız kullanılarak imal edilmiş. Yüksek işçilikli, Celî Sülüs hat ile (Şûrâ Suresi 25. Ayet) "Ve huvellezî yakbelut tevbete an ibâdihî ve ya’fû anis seyyiâti / Ve O, kullarının tövbelerini kabul eden ve seyyielerini (günahlarını) affedendir" tatbik edilmiş hat levha. Ölçüler: 60,5 x 17 cm.

    TLSold
  • M. NECATİ YAZAR-"Balkan Harbi Edirne Müdafaası ve Mehmed Şükrü Paşa (1912-1913)"

İmzalı. Kağıt üzeri karışık teknik.

Ölçüler: 34,5 x 24 cm.

    Lot No: 44

    Lot: 44

    M. NECATİ YAZAR-"Balkan Harbi Edirne Müdafaası ve Mehmed Şükrü Paşa (1912-1913)" İmzalı. Kağıt üzeri karışık teknik. Ölçüler: 34,5 x 24 cm.

    TLSold
  • AVRUPA HATTAT SANDIĞI-Osmanlı pazarına yapılmış Avrupa imalatı. Hattat sandığı olarak tasarlanan eser, dikdörtgen formlu ve kapaklı. Prinç kulplu, kilit mekanizmalı, gövde içindeki haznelerin yanlarından çıkan ajur işçilikle prinç kafesler mevcuttur. Tasarımı itibariyle nadir görülen örneklerdendir.

Ölçüler: 38,5 x 21,5 x 14 cm.

    Lot No: 45

    Lot: 45

    AVRUPA HATTAT SANDIĞI-Osmanlı pazarına yapılmış Avrupa imalatı. Hattat sandığı olarak tasarlanan eser, dikdörtgen formlu ve kapaklı. Prinç kulplu, kilit mekanizmalı, gövde içindeki haznelerin yanlarından çıkan ajur işçilikle prinç kafesler mevcuttur. Tasarımı itibariyle nadir görülen örneklerdendir. Ölçüler: 38,5 x 21,5 x 14 cm.

    TLSold
  • OSMANLI 19. YÜZYIL EDİRNEKÂRİ CELÎ TA‘LİK ZERENDUD HAT LEVHA- Edirnekâri. Rumi kıvrımlardan oluşan altın yaldız patinalı. Ahşap üzeri Edirne yeşili, akide turuncusu ve siyah tempera boya ve zengin altın yaldız kullanılarak boya bezekli imal edilmiş. Celi Talik hat ile;

Velâ Rasûl a'del mine'l- Hakkı "Hak'dan daha âdil elçi yoktur"
Velâ delilin evzah mine's-sıdki "Sıdk doğruluktan daha açık rehber yoktur"
Velâ fakra ezell mine't-tam' "Tamahdan daha alçak fakirlik yoktur" 
Velâ hâris mine's-samti "Susmakdan daha koruyucu bir bekçi yoktur" tatbik edilmiş. 

Eserin tezhibi rumilerle motifli olup dış bordüründe altın bezemelerle stilize çintemani deseniyle oluşan natüralist süslemelerle dekorlu. Türünün nadir rastlanan sanatlı bir örneğidir.

Ölçüler: 107,5 x 33,5 cm.

    Lot No: 46

    Lot: 46

    OSMANLI 19. YÜZYIL EDİRNEKÂRİ CELÎ TA‘LİK ZERENDUD HAT LEVHA- Edirnekâri. Rumi kıvrımlardan oluşan altın yaldız patinalı. Ahşap üzeri Edirne yeşili, akide turuncusu ve siyah tempera boya ve zengin altın yaldız kullanılarak boya bezekli imal edilmiş. Celi Talik hat ile; Velâ Rasûl a'del mine'l- Hakkı "Hak'dan daha âdil elçi yoktur" Velâ delilin evzah mine's-sıdki "Sıdk doğruluktan daha açık rehber yoktur" Velâ fakra ezell mine't-tam' "Tamahdan daha alçak fakirlik yoktur" Velâ hâris mine's-samti "Susmakdan daha koruyucu bir bekçi yoktur" tatbik edilmiş. Eserin tezhibi rumilerle motifli olup dış bordüründe altın bezemelerle stilize çintemani deseniyle oluşan natüralist süslemelerle dekorlu. Türünün nadir rastlanan sanatlı bir örneğidir. Ölçüler: 107,5 x 33,5 cm.

    TLSold
  • OSMANLI EDİRNEKÂRİ ÜSLUBU YATAK TACI-Edirnekari stilinde, üst düzey kalitede ahşaptan oyma tekniğiyle yapılmış. Edirne yeşili, akide turuncusu ve yoğun altın yaldız kullanılarak boya bezekli imal edilmiş. Dökümlü bir yay biçiminde oluşturulan kemer üzeri dikdörtgen formlu palmet motifinden oluşan on iki taksimatlı bir kasnaktan oluşturulmuştur. Gövde yüzeyi dalında stilize floral motiflerle dekorlu. Oyma ve kalemişi tekniğiyle dekorlu. Zengin görselliğe sahip. İşçiliği ile dikkat çeken nadir koleksiyonluk eserdir.

Ölçüler: 87,5 x 57 x 4 cm.

    Lot No: 47

    Lot: 47

    OSMANLI EDİRNEKÂRİ ÜSLUBU YATAK TACI-Edirnekari stilinde, üst düzey kalitede ahşaptan oyma tekniğiyle yapılmış. Edirne yeşili, akide turuncusu ve yoğun altın yaldız kullanılarak boya bezekli imal edilmiş. Dökümlü bir yay biçiminde oluşturulan kemer üzeri dikdörtgen formlu palmet motifinden oluşan on iki taksimatlı bir kasnaktan oluşturulmuştur. Gövde yüzeyi dalında stilize floral motiflerle dekorlu. Oyma ve kalemişi tekniğiyle dekorlu. Zengin görselliğe sahip. İşçiliği ile dikkat çeken nadir koleksiyonluk eserdir. Ölçüler: 87,5 x 57 x 4 cm.

    TLSold
  • BAKIR ŞEKERLİK -Eski dönem kalem işçilikli, bol desenli, yüksek kondisyonda şekerlik. 

Ölçüler: 19,5 x 17 cm.

    Lot No: 48

    Lot: 48

    BAKIR ŞEKERLİK -Eski dönem kalem işçilikli, bol desenli, yüksek kondisyonda şekerlik. Ölçüler: 19,5 x 17 cm.

    TLSold
  • MANGAL-Eski Antep işi, bakırdan mamul, dövme tekniği ile imal edilmiş. Mangal, tepsi, gövde, ateşlik ve kapaktan müteşekkil. Tepsi ve ateşliğin kenarları ve gövdesi dilimli motiflerden oluşmakta. Kapağın üzeri ajurlu, ateşliği perçinlenmiş çift prinç kulplu fevkalede kondisyonda koleksiyonluk eksiksiz paşa mangalı.  

Mangal Çapı: 63 cm.
Yükseklik: 90 cm.

    Lot No: 49

    Lot: 49

    MANGAL-Eski Antep işi, bakırdan mamul, dövme tekniği ile imal edilmiş. Mangal, tepsi, gövde, ateşlik ve kapaktan müteşekkil. Tepsi ve ateşliğin kenarları ve gövdesi dilimli motiflerden oluşmakta. Kapağın üzeri ajurlu, ateşliği perçinlenmiş çift prinç kulplu fevkalede kondisyonda koleksiyonluk eksiksiz paşa mangalı. Mangal Çapı: 63 cm. Yükseklik: 90 cm.

    TLSold
  • SEDEF KAKMA İŞÇİLİKLİ ÇAY TAKIMI-Masif ahşaptan mamul, katlanabilir gövdeli çift sandalyenin tüm yüzeyi tenzil tekniğiyle gümüş teller kullanılarak motiflendirilmiş olup, içleri sedef kakmadır. Tacı ve gövde yüzeyi geometrik ve bitkisel motiflerle dekorludur. 
Ölçüler: 46 x 85 x 51 cm.

Masif ahşap üzerine sedef kakma, gövde yüzeyleri sekizgen formlu sehpa. Dört ayak üzerinde yükselen sehpanın ayak bağlantı kısımları, ayak ve tabla yüzeyleri üzeri geometrik motifler ve bitkisel motifler ile dekore edilmiştir.
Ölçüler: 55 x 60 cm.

    Lot No: 50

    Lot: 50

    SEDEF KAKMA İŞÇİLİKLİ ÇAY TAKIMI-Masif ahşaptan mamul, katlanabilir gövdeli çift sandalyenin tüm yüzeyi tenzil tekniğiyle gümüş teller kullanılarak motiflendirilmiş olup, içleri sedef kakmadır. Tacı ve gövde yüzeyi geometrik ve bitkisel motiflerle dekorludur. Ölçüler: 46 x 85 x 51 cm. Masif ahşap üzerine sedef kakma, gövde yüzeyleri sekizgen formlu sehpa. Dört ayak üzerinde yükselen sehpanın ayak bağlantı kısımları, ayak ve tabla yüzeyleri üzeri geometrik motifler ve bitkisel motifler ile dekore edilmiştir. Ölçüler: 55 x 60 cm.

    TLSold
  • OSMANLI SAVATLI ÇERKES İŞİ KAMÇI SAPI-Eskişehir işi alpaka üzeri savat işçilikli at kamçısı sapı.

Uzunluk: 44 cm.

    Lot No: 51

    Lot: 51

    OSMANLI SAVATLI ÇERKES İŞİ KAMÇI SAPI-Eskişehir işi alpaka üzeri savat işçilikli at kamçısı sapı. Uzunluk: 44 cm.

    TLSold
  • OSMANLI KEHRİBAR SAPLI "SALVA VIDA" DERİ KINLI YILAN MOTİFLİ KAMA-Uzunluk: 36 cm - Ağırlık: 140 gr.

    Lot No: 52

    Lot: 52

    OSMANLI KEHRİBAR SAPLI "SALVA VIDA" DERİ KINLI YILAN MOTİFLİ KAMA-Uzunluk: 36 cm - Ağırlık: 140 gr.

    TLSold
  • SERVİS ÇATALI -925 Ayar damgalı gümüş saplı barok motifli servis çatalı.

Uzunluk: 29 cm - Ağırlık: 153 gr.

    Lot No: 53

    Lot: 53

    SERVİS ÇATALI -925 Ayar damgalı gümüş saplı barok motifli servis çatalı. Uzunluk: 29 cm - Ağırlık: 153 gr.

    TLSold
  • SERVİS BIÇAĞI-800 Ayar damgalı gümüş saplı barok motifli servis bıçağı.

Uzunluk: 33 cm - Ağırlık: 147 gr.

    Lot No: 54

    Lot: 54

    SERVİS BIÇAĞI-800 Ayar damgalı gümüş saplı barok motifli servis bıçağı. Uzunluk: 33 cm - Ağırlık: 147 gr.

    TLSold
  • BOYNUZ KABZALI GÜMÜŞ KINLI SAVATLI KAMA-Uzunluk: 22 cm - Ağırlık: 172 gr.

    Lot No: 55

    Lot: 55

    BOYNUZ KABZALI GÜMÜŞ KINLI SAVATLI KAMA-Uzunluk: 22 cm - Ağırlık: 172 gr.

    TLSold
  • 20. YÜZYIL "HMS MARIE LOUISE" ARMALI YÜKSEK RÜTBELİ SUBAY KIRBACI-1933 Tarihli. Gümüşten mamul. HMS MARIE LOUISE armalı. Bulgaristan II. Süvari Alayının 50. Yılı anısına yapılan deri ve örme deri giydirmeli yüksek rütbeli subay kırbacı. 

Uzunluk: 76 cm.

    Lot No: 56

    Lot: 56

    20. YÜZYIL "HMS MARIE LOUISE" ARMALI YÜKSEK RÜTBELİ SUBAY KIRBACI-1933 Tarihli. Gümüşten mamul. HMS MARIE LOUISE armalı. Bulgaristan II. Süvari Alayının 50. Yılı anısına yapılan deri ve örme deri giydirmeli yüksek rütbeli subay kırbacı. Uzunluk: 76 cm.

    TLSold
  • FRANSIZ PARFÜM ŞİŞESİ-19. Yüzyıl sonu. Fransız. Murano cam somon rengi "Art-Deco" stili parfüm şişesi.

Yükseklik: 15 cm.

    Lot No: 57

    Lot: 57

    FRANSIZ PARFÜM ŞİŞESİ-19. Yüzyıl sonu. Fransız. Murano cam somon rengi "Art-Deco" stili parfüm şişesi. Yükseklik: 15 cm.

    TLSold
  • FRANSIZ PARFÜM ŞİŞESİ-19. Yüzyıl sonu. Fransız. Murano cam (tamirli) kristal kapaklı somon rengi "Art-Deco" stili parfüm şişesi.

Yükseklik: 14 cm.

    Lot No: 58

    Lot: 58

    FRANSIZ PARFÜM ŞİŞESİ-19. Yüzyıl sonu. Fransız. Murano cam (tamirli) kristal kapaklı somon rengi "Art-Deco" stili parfüm şişesi. Yükseklik: 14 cm.

    TLSold
  • 20. YÜZYIL BAŞI İNGİLİZ "BIRMINGHAM" DAMGALI ART-DECO GÜMÜŞ AYNA-Yükseklik: 26 cm - Ağırlık: 334 gr.

    Lot No: 59

    Lot: 59

    20. YÜZYIL BAŞI İNGİLİZ "BIRMINGHAM" DAMGALI ART-DECO GÜMÜŞ AYNA-Yükseklik: 26 cm - Ağırlık: 334 gr.

    TLSold
  • 19. YÜZYIL İNGİLİZ GÜMÜŞ ÇİFT KAPAKLI PARFÜM ŞİŞESİ -Victoria dönemi. İngiliz imalatı. Mavi cam, gümüş ikiz kapaklı ve çift haneli parfüm şişesi.
 
Yükseklik: 13 cm - Ağırlık: 83 gr.

    Lot No: 60

    Lot: 60

    19. YÜZYIL İNGİLİZ GÜMÜŞ ÇİFT KAPAKLI PARFÜM ŞİŞESİ -Victoria dönemi. İngiliz imalatı. Mavi cam, gümüş ikiz kapaklı ve çift haneli parfüm şişesi. Yükseklik: 13 cm - Ağırlık: 83 gr.

    TLSold
  • 19. YÜZYIL İNGİLİZ GÜMÜŞ ÇİFT KAPAKLI PARFÜM ŞİŞESİ -Victoria dönemi. İngiliz imalatı, yeşil cam, gümüş ikiz kapaklı ve çift haneli parfüm şişesi. 

Yükseklik: 12 cm - Ağırlık: 90 gr.

    Lot No: 61

    Lot: 61

    19. YÜZYIL İNGİLİZ GÜMÜŞ ÇİFT KAPAKLI PARFÜM ŞİŞESİ -Victoria dönemi. İngiliz imalatı, yeşil cam, gümüş ikiz kapaklı ve çift haneli parfüm şişesi. Yükseklik: 12 cm - Ağırlık: 90 gr.

    TLSold
  • 19. YÜZYIL İNGİLİZ GÜMÜŞ ÇİFT KAPAKLI PARFÜM ŞİŞESİ -Victoria dönemi. İngiliz imalatı. Kırmızı cam, gümüş ikiz kapaklı ve çift haneli parfüm şişesi.

Yükseklik: 12 cm - Ağırlık: 108 gr.

    Lot No: 62

    Lot: 62

    19. YÜZYIL İNGİLİZ GÜMÜŞ ÇİFT KAPAKLI PARFÜM ŞİŞESİ -Victoria dönemi. İngiliz imalatı. Kırmızı cam, gümüş ikiz kapaklı ve çift haneli parfüm şişesi. Yükseklik: 12 cm - Ağırlık: 108 gr.

    TLSold
  • AVRUPA AHŞAP VE GÜMÜŞ DAMGALI EL ŞEKLİNDE ŞİFA SAĞLIK DİLEĞİ İŞARETİ-Yükseklik: 9 cm - Ağırlık: 35 gr.

    Lot No: 63

    Lot: 63

    AVRUPA AHŞAP VE GÜMÜŞ DAMGALI EL ŞEKLİNDE ŞİFA SAĞLIK DİLEĞİ İŞARETİ-Yükseklik: 9 cm - Ağırlık: 35 gr.

    TLSold
  • KİTAP AYRACI-Kaplumbağa kabuğu (bağa) görünümünde kitap ayracı.

Ölçüler: 3,5 x 30 cm - Ağırlık: 66 gr.

    Lot No: 64

    Lot: 64

    KİTAP AYRACI-Kaplumbağa kabuğu (bağa) görünümünde kitap ayracı. Ölçüler: 3,5 x 30 cm - Ağırlık: 66 gr.

    TLSold
  • 20. YÜZYIL ALTIN KAPLAMA KÖSTEKLİ SAAT ZİNCİRİ-1953 yılına ait madalyonlu altın kaplama köstekli saat zinciri (Üzerindeki t bar sonradan eklenmiştir) 

Ölçüler: 3 x 31 cm - Ağırlık: 4 gr.

    Lot No: 65

    Lot: 65

    20. YÜZYIL ALTIN KAPLAMA KÖSTEKLİ SAAT ZİNCİRİ-1953 yılına ait madalyonlu altın kaplama köstekli saat zinciri (Üzerindeki t bar sonradan eklenmiştir) Ölçüler: 3 x 31 cm - Ağırlık: 4 gr.

    TLSold
  • ALTIN KAPLAMA KÖSTEKLİ SAAT ZİNCİRİ-Uzunluk: 14 cm - Ağırlık: 16 gr.

    Lot No: 66

    Lot: 66

    ALTIN KAPLAMA KÖSTEKLİ SAAT ZİNCİRİ-Uzunluk: 14 cm - Ağırlık: 16 gr.

    TLSold
  • GÜMÜŞ KAPLAMA KÖSTEKLİ SAAT ZİNCİRİ-Uzunluk: 25 cm - Ağırlık: 17 gr.

    Lot No: 67

    Lot: 67

    GÜMÜŞ KAPLAMA KÖSTEKLİ SAAT ZİNCİRİ-Uzunluk: 25 cm - Ağırlık: 17 gr.

    TLSold
  • PAPAZ TESBİHİ-20. Yüzyıl. Sedeften mamul. 59 habbeli ve deri kılıfında. Çarmıha gerilmiş İsa tasvirli koleksiyonluk papaz tesbihi.

Uzunluk: 52 cm - Ağırlık: 31 gr.

    Lot No: 68

    Lot: 68

    PAPAZ TESBİHİ-20. Yüzyıl. Sedeften mamul. 59 habbeli ve deri kılıfında. Çarmıha gerilmiş İsa tasvirli koleksiyonluk papaz tesbihi. Uzunluk: 52 cm - Ağırlık: 31 gr.

    TLSold
  • ABALON SEDEF (DENİZ KULAĞI) HAÇ-Abalon sedef (deniz kulağı) ve ahşaptan mamul çarmıha gerilmiş İsa tasvirli koleksiyonluk haç. (Haliyle) 

Ölçüler: 13 x 7 cm - Ağırlık: 98 gr.

    Lot No: 69

    Lot: 69

    ABALON SEDEF (DENİZ KULAĞI) HAÇ-Abalon sedef (deniz kulağı) ve ahşaptan mamul çarmıha gerilmiş İsa tasvirli koleksiyonluk haç. (Haliyle) Ölçüler: 13 x 7 cm - Ağırlık: 98 gr.

    TLSold
  • 20. YÜZYIL KATALİN MANİKÜR SETİ-20. Yüzyıl başı Art-Deco stili. Katalin saplı 10 parçadan oluşan özel kutusunda manikür seti. 

Ölçüler: 24 x 23 cm - Ağırlık: 434 gr.

    Lot No: 70

    Lot: 70

    20. YÜZYIL KATALİN MANİKÜR SETİ-20. Yüzyıl başı Art-Deco stili. Katalin saplı 10 parçadan oluşan özel kutusunda manikür seti. Ölçüler: 24 x 23 cm - Ağırlık: 434 gr.

    TLSold
  • FRANSIZ 19.YÜZYIL AHŞAP MARKÜTERİ KUTU-19. Yüzyıl. Fransız. Marküteri işçilikli, bronz işlemeli ve anahtarlı ahşap kutu.

Ölçüler: 22,5 x 15 cm.

    Lot No: 71

    Lot: 71

    FRANSIZ 19.YÜZYIL AHŞAP MARKÜTERİ KUTU-19. Yüzyıl. Fransız. Marküteri işçilikli, bronz işlemeli ve anahtarlı ahşap kutu. Ölçüler: 22,5 x 15 cm.

    TLSold
  • GÜMÜŞ “ROKOKO” MOTİFLİ BROŞ-800 ayar som gümüş damgalı. Tüm yüzeyi kalemişi ve kazıma (grave) tekniği ile rokoko stilinde stilize floral tezyinatlı broş.

Ölçüler: 6 x 1,5 cm - Ağırlık: 9 gr.

    Lot No: 72

    Lot: 72

    GÜMÜŞ “ROKOKO” MOTİFLİ BROŞ-800 ayar som gümüş damgalı. Tüm yüzeyi kalemişi ve kazıma (grave) tekniği ile rokoko stilinde stilize floral tezyinatlı broş. Ölçüler: 6 x 1,5 cm - Ağırlık: 9 gr.

    TLSold
  • 20. YÜZYIL BAŞI ART-DECO ESKİ KATALİN YAKA İĞNESİ-Ölçüler: 5,5 x 2 cm - Ağırlık: 10 gr.

    Lot No: 73

    Lot: 73

    20. YÜZYIL BAŞI ART-DECO ESKİ KATALİN YAKA İĞNESİ-Ölçüler: 5,5 x 2 cm - Ağırlık: 10 gr.

    TLSold
  • 20. YÜZYIL ESKİ KATALİN YAKA İĞNESİ-Ölçüler: 5,5 x 2 cm - Ağırlık: 11 gr.

    Lot No: 74

    Lot: 74

    20. YÜZYIL ESKİ KATALİN YAKA İĞNESİ-Ölçüler: 5,5 x 2 cm - Ağırlık: 11 gr.

    TLSold
  • 20. YÜZYIL BAŞI ESKİ KATALİN BROŞ-Ölçüler: 5,5 x 3,5 cm - Ağırlık: 12 gr.

    Lot No: 75

    Lot: 75

    20. YÜZYIL BAŞI ESKİ KATALİN BROŞ-Ölçüler: 5,5 x 3,5 cm - Ağırlık: 12 gr.

    TLSold
  • 20. YÜZYIL BAŞI ART-DECO ESKİ KATALİN BROŞ -Ölçüler: 3 x 3 cm - Ağırlık: 20 gr.

    Lot No: 76

    Lot: 76

    20. YÜZYIL BAŞI ART-DECO ESKİ KATALİN BROŞ -Ölçüler: 3 x 3 cm - Ağırlık: 20 gr.

    TLSold
  • 20. YÜZYIL ART-DECO ESKİ KATALİN BROŞ -Ölçüler: 4 x 4 cm - Ağırlık: 27 gr.

    Lot No: 77

    Lot: 77

    20. YÜZYIL ART-DECO ESKİ KATALİN BROŞ -Ölçüler: 4 x 4 cm - Ağırlık: 27 gr.

    TLSold
  • 20. YÜZYIL ART-DECO ESKİ KATALİN BROŞ-1900'lerin başı eski katalin hareli-damarlı kılıç formlu yaka iğnesi. 

Ölçüler: 11 x 3,5 cm - Ağırlık: 21 gr.

    Lot No: 78

    Lot: 78

    20. YÜZYIL ART-DECO ESKİ KATALİN BROŞ-1900'lerin başı eski katalin hareli-damarlı kılıç formlu yaka iğnesi. Ölçüler: 11 x 3,5 cm - Ağırlık: 21 gr.

    TLSold
  • 20. YÜZYIL ART-DECO ESKİ KATALİN BROŞ-1900'lerin başı oval formlu eski katalin hareli-damarlı yaka iğnesi. 

Ölçüler: 7,5 x 6 cm - Ağırlık: 22 gr.

    Lot No: 79

    Lot: 79

    20. YÜZYIL ART-DECO ESKİ KATALİN BROŞ-1900'lerin başı oval formlu eski katalin hareli-damarlı yaka iğnesi. Ölçüler: 7,5 x 6 cm - Ağırlık: 22 gr.

    TLSold
  • 20. YÜZYIL ESKİ KATALİN "CAMEO" FİGÜRLÜ BROŞ-1900'lerin başı eski katalin hareli-damarlı küre formlu cameo figürlü yeşil yaka iğnesi.

Ölçüler: 6,5 x 6,5 cm - Ağırlık: 42 gr.

    Lot No: 80

    Lot: 80

    20. YÜZYIL ESKİ KATALİN "CAMEO" FİGÜRLÜ BROŞ-1900'lerin başı eski katalin hareli-damarlı küre formlu cameo figürlü yeşil yaka iğnesi. Ölçüler: 6,5 x 6,5 cm - Ağırlık: 42 gr.

    TLSold
  • 20. YÜZYIL ART-DECO ESKİ KATALİN KEMER TOKASI-Ölçüler: 12 x 7,5 cm - Ağırlık: 39 gr.

    Lot No: 81

    Lot: 81

    20. YÜZYIL ART-DECO ESKİ KATALİN KEMER TOKASI-Ölçüler: 12 x 7,5 cm - Ağırlık: 39 gr.

    TLSold
  • 20. YÜZYIL ART-DECO ESKİ KATALİN AKSESUAR-1900'lerin başı üçgen formlu eski katalin özel el işi oymalı aksesuar.

Ölçüler: 5 x 3,5 cm - Ağırlık: 8 gr.

    Lot No: 82

    Lot: 82

    20. YÜZYIL ART-DECO ESKİ KATALİN AKSESUAR-1900'lerin başı üçgen formlu eski katalin özel el işi oymalı aksesuar. Ölçüler: 5 x 3,5 cm - Ağırlık: 8 gr.

    TLSold
  • 20. YÜZYIL ART-DECO ESKİ KATALİN KOLYE UCU-1900'lerin başı burgulu üçgen formlu düz yüzeyli eski katalin hareli-damarlı kolye ucu. 

Ölçüler: 7 x 3 cm - Ağırlık: 9 gr.

    Lot No: 83

    Lot: 83

    20. YÜZYIL ART-DECO ESKİ KATALİN KOLYE UCU-1900'lerin başı burgulu üçgen formlu düz yüzeyli eski katalin hareli-damarlı kolye ucu. Ölçüler: 7 x 3 cm - Ağırlık: 9 gr.

    TLSold
  • 20. YÜZYIL ESKİ KATALİN KOLYE UCU-1900'lerin başı küre formlu eski katalin ve 925 ayar gümüşten mamul hareli-damarlı kolye ucu.

Çap: 2,5 cm - Ağırlık: 10 gr.

    Lot No: 84

    Lot: 84

    20. YÜZYIL ESKİ KATALİN KOLYE UCU-1900'lerin başı küre formlu eski katalin ve 925 ayar gümüşten mamul hareli-damarlı kolye ucu. Çap: 2,5 cm - Ağırlık: 10 gr.

    TLSold
  • 20. YÜZYIL CAMEO KOLYE UCU-925 ayar damgalı gümüşten mamul. Merkezi cameo taşlı floral motifli kolye ucu. 

Ölçüler: 6,5 x 3,5 cm - Ağırlık: 18 gr.

    Lot No: 85

    Lot: 85

    20. YÜZYIL CAMEO KOLYE UCU-925 ayar damgalı gümüşten mamul. Merkezi cameo taşlı floral motifli kolye ucu. Ölçüler: 6,5 x 3,5 cm - Ağırlık: 18 gr.

    TLSold
  • 20. YÜZYIL GÜMÜŞ ETNİK KOLYE UCU-Gümüşten mamul. Akik, mercan ve turkuaz taşlarla süslü. Üzeri osmanlıca yazılı telkari işçilikli kolye ucu.

Ölçüler: 7 x 6 cm - Ağırlık: 101 gr.

    Lot No: 86

    Lot: 86

    20. YÜZYIL GÜMÜŞ ETNİK KOLYE UCU-Gümüşten mamul. Akik, mercan ve turkuaz taşlarla süslü. Üzeri osmanlıca yazılı telkari işçilikli kolye ucu. Ölçüler: 7 x 6 cm - Ağırlık: 101 gr.

    TLSold
  • 20. YÜZYIL ESKİ KATALİN KOLYE-1900'lerin başı koyu sarı eski katalin 51 habbeli kolye.

Uzunluk: 57 cm. Ağırlık: 35 gr

    Lot No: 87

    Lot: 87

    20. YÜZYIL ESKİ KATALİN KOLYE-1900'lerin başı koyu sarı eski katalin 51 habbeli kolye. Uzunluk: 57 cm. Ağırlık: 35 gr

    TLSold
  • 20. YÜZYIL SIKMA KEHRİBAR GÜMÜŞ KOLYE-1900'lerin başı osmanlı sıkma kehribardan mamul. Koyu vişne renk hareli-damarlı. 12 adet köşeli habbeli. Klipsi de osmanlı sıkma kehribar zinciri altın kaplama gümüşten kolye. 

Uzunluk: 42 cm - Ağırlık: 22 gr.

    Lot No: 88

    Lot: 88

    20. YÜZYIL SIKMA KEHRİBAR GÜMÜŞ KOLYE-1900'lerin başı osmanlı sıkma kehribardan mamul. Koyu vişne renk hareli-damarlı. 12 adet köşeli habbeli. Klipsi de osmanlı sıkma kehribar zinciri altın kaplama gümüşten kolye. Uzunluk: 42 cm - Ağırlık: 22 gr.

    TLSold
  • GÜMÜŞ ALTIN VERMEYLİ ENFİYE KUTUSU-(İç kısmı camında çatlak var)

Ölçüler: 4,5 x 3,5 cm - Ağırlık: 19 gr.

    Lot No: 89

    Lot: 89

    GÜMÜŞ ALTIN VERMEYLİ ENFİYE KUTUSU-(İç kısmı camında çatlak var) Ölçüler: 4,5 x 3,5 cm - Ağırlık: 19 gr.

    TLSold
  • GÜMÜŞ AKİK TAŞLI GUILLOCHE (AZNAVUR) ENFİYE KUTUSU-Gümüş 925 ayar damgalı. Aznavur işçiliği ve telkari tekniği ile dekorlu. Akik taşlı oval formlu enfiye kutusu.

Ölçüler: 3 x 2,5 cm - Ağırlık: 23 gr.

    Lot No: 90

    Lot: 90

    GÜMÜŞ AKİK TAŞLI GUILLOCHE (AZNAVUR) ENFİYE KUTUSU-Gümüş 925 ayar damgalı. Aznavur işçiliği ve telkari tekniği ile dekorlu. Akik taşlı oval formlu enfiye kutusu. Ölçüler: 3 x 2,5 cm - Ağırlık: 23 gr.

    TLSold
  • GÜMÜŞ AKİK TAŞLI GUILLOCHE (AZNAVUR) ENFİYE KUTUSU-Gümüş 925 ayar damgalı. Aznavur işçiliği ve telkari tekniği ile dekorlu. Akik taşlı oval formlu enfiye kutusu. 

Ölçüler: 5 x 3 cm - Ağırlık: 38 gr.

    Lot No: 91

    Lot: 91

    GÜMÜŞ AKİK TAŞLI GUILLOCHE (AZNAVUR) ENFİYE KUTUSU-Gümüş 925 ayar damgalı. Aznavur işçiliği ve telkari tekniği ile dekorlu. Akik taşlı oval formlu enfiye kutusu. Ölçüler: 5 x 3 cm - Ağırlık: 38 gr.

    TLSold
  • GÜMÜŞ AKİK TAŞLI ENFİYE KUTUSU-Gümüş ve akik taşından mamul. Dikdörtgen formlu kazıma (grave) tekniği ile tezyinatlı enfiye kutusu.

Ölçüler: 4 x 3 x 2,5 cm - Ağırlık: 51 gr.

    Lot No: 92

    Lot: 92

    GÜMÜŞ AKİK TAŞLI ENFİYE KUTUSU-Gümüş ve akik taşından mamul. Dikdörtgen formlu kazıma (grave) tekniği ile tezyinatlı enfiye kutusu. Ölçüler: 4 x 3 x 2,5 cm - Ağırlık: 51 gr.

    TLSold
  • LAPİS LAZULİ TAŞLI ENFİYE KUTUSU-Gümüş? lapis lazuli taşlı yarım daire formlu enfiye kutusu.

Ölçüler: 4,5 x 2,5 cm - Ağırlık: 27 gr.

    Lot No: 93

    Lot: 93

    LAPİS LAZULİ TAŞLI ENFİYE KUTUSU-Gümüş? lapis lazuli taşlı yarım daire formlu enfiye kutusu. Ölçüler: 4,5 x 2,5 cm - Ağırlık: 27 gr.

    TLSold
  • SEDEF ENFİYE KUTUSU-Krom üstü sedef kaplı daire formlu enfiye kutusu.

Çap: 3,5 cm - Ağırlık: 33 gr.

    Lot No: 94

    Lot: 94

    SEDEF ENFİYE KUTUSU-Krom üstü sedef kaplı daire formlu enfiye kutusu. Çap: 3,5 cm - Ağırlık: 33 gr.

    TLSold
  • ABALON SEDEF (DENİZ KULAĞI) ENFİYE KUTUSU-20. Yüzyıl. Meksika imalatı. Abalon sedef ve alpakadan mamul daire formlu enfiye kutusu.

Çap: 3 cm - Ağırlık: 9 gr.

    Lot No: 95

    Lot: 95

    ABALON SEDEF (DENİZ KULAĞI) ENFİYE KUTUSU-20. Yüzyıl. Meksika imalatı. Abalon sedef ve alpakadan mamul daire formlu enfiye kutusu. Çap: 3 cm - Ağırlık: 9 gr.

    TLSold
  • ABALON SEDEF (DENİZ KULAĞI) & CLOİSONNÈ MİNELİ ENFİYE KUTUSU-20. Yüzyıl. Meksika imalatı. Abalon sedef ve alpakadan mamul. Cloisonné (Mineli) bitkisel motifli altıgen formlu enfiye kutusu.

Çap: 3 cm - Ağırlık: 12 gr.

    Lot No: 96

    Lot: 96

    ABALON SEDEF (DENİZ KULAĞI) & CLOİSONNÈ MİNELİ ENFİYE KUTUSU-20. Yüzyıl. Meksika imalatı. Abalon sedef ve alpakadan mamul. Cloisonné (Mineli) bitkisel motifli altıgen formlu enfiye kutusu. Çap: 3 cm - Ağırlık: 12 gr.

    TLSold
  • ABALON SEDEF (DENİZ KULAĞI) ENFİYE KUTUSU-20. Yüzyıl. Meksika imalatı. Abalon sedef ve alpakadan mamul oval formlu enfiye kutusu.

Ölçüler: 4 x 3 cm - Ağırlık: 16 gr.

    Lot No: 97

    Lot: 97

    ABALON SEDEF (DENİZ KULAĞI) ENFİYE KUTUSU-20. Yüzyıl. Meksika imalatı. Abalon sedef ve alpakadan mamul oval formlu enfiye kutusu. Ölçüler: 4 x 3 cm - Ağırlık: 16 gr.

    TLSold
  • ENFİYE KUTUSU-Bakır üzeri mine işçiilkli daire formlu enfiye kutusu.

Çap: 3 cm - Ağırlık: 18 gr.

    Lot No: 98

    Lot: 98

    ENFİYE KUTUSU-Bakır üzeri mine işçiilkli daire formlu enfiye kutusu. Çap: 3 cm - Ağırlık: 18 gr.

    TLSold
  • 19. YÜZYIL JAHNCKE'S PATENTLİ İĞNE KUTUSU-15 Mayıs 1880 tarihli Jahncke's patentli altın işçilikli metal enfiye kutusu.

Ölçüler: 4,5 x 3 cm - Ağırlık: 13 gr.

    Lot No: 99

    Lot: 99

    19. YÜZYIL JAHNCKE'S PATENTLİ İĞNE KUTUSU-15 Mayıs 1880 tarihli Jahncke's patentli altın işçilikli metal enfiye kutusu. Ölçüler: 4,5 x 3 cm - Ağırlık: 13 gr.

    TLSold
  • 20. YÜZYIL İTALYAN MİLLEFİORİ CAM MOZAİK İÇİ KADİFE KUTU-Ölçü: 5,5 cm - Ağırlık: 66 gr.

    Lot No: 100

    Lot: 100

    20. YÜZYIL İTALYAN MİLLEFİORİ CAM MOZAİK İÇİ KADİFE KUTU-Ölçü: 5,5 cm - Ağırlık: 66 gr.

    TLSold
  • SEDEF DENİZ KABUĞUNDAN HOKKA-Ölçüler: 6 x 4 cm - Ağırlık: 39 gr.

    Lot No: 101

    Lot: 101

    SEDEF DENİZ KABUĞUNDAN HOKKA-Ölçüler: 6 x 4 cm - Ağırlık: 39 gr.

    TLSold
  • 20. YÜZYIL BAŞI İNGİLİZ "D.R.P." DAMGALI PRİNÇ KAPAKLI KRİSTAL MÜREKKEP HOKKASI-Ölçüler: 5,2 x 4,5 cm - Ağırlık: 210 gr.

    Lot No: 102

    Lot: 102

    20. YÜZYIL BAŞI İNGİLİZ "D.R.P." DAMGALI PRİNÇ KAPAKLI KRİSTAL MÜREKKEP HOKKASI-Ölçüler: 5,2 x 4,5 cm - Ağırlık: 210 gr.

    TLSold
  • 20. YÜZYIL METAL KAPAKLI KRİSTAL MÜREKKEP HOKKASI -Ölçüler: 9 x 11 cm.

    Lot No: 103

    Lot: 103

    20. YÜZYIL METAL KAPAKLI KRİSTAL MÜREKKEP HOKKASI -Ölçüler: 9 x 11 cm.

    TLSold
  • 19. YÜZYIL GÜMÜŞ KÖSTEKLİ CEP SAATİ-19. Yüzyıl. 935 ayar gümüş damgalı, 164362 seri numaralı ve inisiyalli saatin kadranı romen rakamlıdır. Continental gümüş kasasının çeperi ile her iki kapağının yüzeyi çok ince kalem işciliğiyle zengin floral ve manzara motifleriyle desenlidir. Türünün estetik ve koleksiyonluk örneğidir. 

Ölçüler: 3 x 4 cm - Ağırlık: 32 gr.

    Lot No: 104

    Lot: 104

    19. YÜZYIL GÜMÜŞ KÖSTEKLİ CEP SAATİ-19. Yüzyıl. 935 ayar gümüş damgalı, 164362 seri numaralı ve inisiyalli saatin kadranı romen rakamlıdır. Continental gümüş kasasının çeperi ile her iki kapağının yüzeyi çok ince kalem işciliğiyle zengin floral ve manzara motifleriyle desenlidir. Türünün estetik ve koleksiyonluk örneğidir. Ölçüler: 3 x 4 cm - Ağırlık: 32 gr.

    TLSold
  • ALTIN KÖSTEKLİ "VERRE EGLOMISÈ" KADRANLI CEP SAATİ -14 ayar altın damgalı, 68457 seri numaralı, özel yapım saatin "Verre Eglomisé" kadranı romen rakamlıdır. Altın kasasının çeperi ile her iki kapağının yüzeyi çok ince kalem işçiliğiyle zengin bitkisel kıvrımlar ve taramalarla desenlidir. İşçilik kalitesi itibariyle göz alıcı türünün estetik ve koleksiyonluk örneğidir.

Ölçüler: 3,5 x 3 cm - Ağırlık: 23 gr.

    Lot No: 105

    Lot: 105

    ALTIN KÖSTEKLİ "VERRE EGLOMISÈ" KADRANLI CEP SAATİ -14 ayar altın damgalı, 68457 seri numaralı, özel yapım saatin "Verre Eglomisé" kadranı romen rakamlıdır. Altın kasasının çeperi ile her iki kapağının yüzeyi çok ince kalem işçiliğiyle zengin bitkisel kıvrımlar ve taramalarla desenlidir. İşçilik kalitesi itibariyle göz alıcı türünün estetik ve koleksiyonluk örneğidir. Ölçüler: 3,5 x 3 cm - Ağırlık: 23 gr.

    TLSold
  • İNGİLİZ "TURNER & SOMERS / CHESTER" DAMGALI GUILLOCHE (AZNAVUR) TÜTÜN TABAKASI-1931 yapımı İngiliz "Turner & Somers / Chester" damgalı. Art-Deco. Som gümüşten mamul. Aznavur işçilikli iç yüzeyi altın vermeyli tütün tabakası.

Ölçüler: 8 x 7 cm - Ağırlık: 68 gr.

    Lot No: 107

    Lot: 107

    İNGİLİZ "TURNER & SOMERS / CHESTER" DAMGALI GUILLOCHE (AZNAVUR) TÜTÜN TABAKASI-1931 yapımı İngiliz "Turner & Somers / Chester" damgalı. Art-Deco. Som gümüşten mamul. Aznavur işçilikli iç yüzeyi altın vermeyli tütün tabakası. Ölçüler: 8 x 7 cm - Ağırlık: 68 gr.

    TLSold
  • İNGİLİZ "JOSEPH GLOSTER / BIRMINGHAM" DAMGALI GÜMÜŞ ALLIK PUDRA KUTUSU-1947 yapımı İngiliz "Joseph Gloster / Birmingham" damgalı. Art-Deco. Som gümüşten mamul. Aznavur işçilikli aynalı allık pudra kutusu.

Ölçüler: 6,5 cm - Ağırlık: 66 gr.

    Lot No: 108

    Lot: 108

    İNGİLİZ "JOSEPH GLOSTER / BIRMINGHAM" DAMGALI GÜMÜŞ ALLIK PUDRA KUTUSU-1947 yapımı İngiliz "Joseph Gloster / Birmingham" damgalı. Art-Deco. Som gümüşten mamul. Aznavur işçilikli aynalı allık pudra kutusu. Ölçüler: 6,5 cm - Ağırlık: 66 gr.

    TLSold
  • İNGİLİZ "BARKER BROTHERS / BIRMINGHAM" DAMGALI (GUILLOCHE) MİNELİ GÜMÜŞ ALLIK PUDRA KUTUSU-1932 yapımı İngiliz "Barker Brothers / Birmingham" damgalı. Som gümüşten mamul. Art-Deco. (Guilloche) aznavur işçilikli ve mineli allık pudra kutusu.

Ölçüler: 8 cm - Ağırlık: 85 gr.

    Lot No: 109

    Lot: 109

    İNGİLİZ "BARKER BROTHERS / BIRMINGHAM" DAMGALI (GUILLOCHE) MİNELİ GÜMÜŞ ALLIK PUDRA KUTUSU-1932 yapımı İngiliz "Barker Brothers / Birmingham" damgalı. Som gümüşten mamul. Art-Deco. (Guilloche) aznavur işçilikli ve mineli allık pudra kutusu. Ölçüler: 8 cm - Ağırlık: 85 gr.

    TLSold
  • İNGİLİZ "ADIE BROTHERS / BIRMINGHAM" DAMGALI (GUILLOCHE) MİNELİ GÜMÜŞ ALLIK PUDRA KUTUSU-1937 yapımı İngiliz "Adie Brothers / Birmingham" damgalı. Art-Deco. Som gümüş ve kesme kristal camdan mamul. Mine işçilikli allık pudra kutusu.

Ölçüler: 11 x 10 cm - Ağırlık: (Gümüş) 93 gr.

    Lot No: 110

    Lot: 110

    İNGİLİZ "ADIE BROTHERS / BIRMINGHAM" DAMGALI (GUILLOCHE) MİNELİ GÜMÜŞ ALLIK PUDRA KUTUSU-1937 yapımı İngiliz "Adie Brothers / Birmingham" damgalı. Art-Deco. Som gümüş ve kesme kristal camdan mamul. Mine işçilikli allık pudra kutusu. Ölçüler: 11 x 10 cm - Ağırlık: (Gümüş) 93 gr.

    TLSold
  • 19. YÜZYIL İNGİLİZ "LONDON" DAMGALI GÜMÜŞ PARFÜM KUTUSU-1852 yapımı İngiliz "London" damgalı. Art-Deco. Som gümüş ve kesme kristal camdan mamul. Kalemişi ve kazıma (grave) tekniği ile tezyinatlı parfüm kutusu. 

Ölçüler: 17,5 x 3 x 3,5 cm - Ağırlık: 275 gr.

    Lot No: 111

    Lot: 111

    19. YÜZYIL İNGİLİZ "LONDON" DAMGALI GÜMÜŞ PARFÜM KUTUSU-1852 yapımı İngiliz "London" damgalı. Art-Deco. Som gümüş ve kesme kristal camdan mamul. Kalemişi ve kazıma (grave) tekniği ile tezyinatlı parfüm kutusu. Ölçüler: 17,5 x 3 x 3,5 cm - Ağırlık: 275 gr.

    TLSold
  • İNGİLİZ "HARMAN BROTHERS / BIRMINGHAM" DAMGALI GÜMÜŞ TÜTÜN TABAKASI-1920 yapımı İngiliz "Harman Brothers / Birmingham" damgalı. Art-Deco. "HM" İnisiyalli. Som gümüşten mamul. Kalemişi ve kazıma (grave) tekniği ile tezyinatlı içi altın vermeyli tütün tabakası.

Ölçüler: 8,5 x 7 cm - Ağırlık: 82 gr.

    Lot No: 112

    Lot: 112

    İNGİLİZ "HARMAN BROTHERS / BIRMINGHAM" DAMGALI GÜMÜŞ TÜTÜN TABAKASI-1920 yapımı İngiliz "Harman Brothers / Birmingham" damgalı. Art-Deco. "HM" İnisiyalli. Som gümüşten mamul. Kalemişi ve kazıma (grave) tekniği ile tezyinatlı içi altın vermeyli tütün tabakası. Ölçüler: 8,5 x 7 cm - Ağırlık: 82 gr.

    TLSold
  • İNGİLİZ "DEAKIN & FRANCIS / BIRMINGHAM" DAMGALI ALTIN VERMEYLİ GÜMÜŞ TÜTÜN TABAKASI-20. Yüzyıl başı İngiliz "Deakin & Francis / Birmingham" damgalı. Art-Deco. Som gümüşten mamul. Tüm yüzeyi üst düzey kazıma (grave) işçiliği ile Rokoko üslubunda stilize dekorlu içi altın vermeyli tütün tabakası.

Ölçüler: 8,7 x 6,7 cm - Ağırlık: 90 gr.

    Lot No: 113

    Lot: 113

    İNGİLİZ "DEAKIN & FRANCIS / BIRMINGHAM" DAMGALI ALTIN VERMEYLİ GÜMÜŞ TÜTÜN TABAKASI-20. Yüzyıl başı İngiliz "Deakin & Francis / Birmingham" damgalı. Art-Deco. Som gümüşten mamul. Tüm yüzeyi üst düzey kazıma (grave) işçiliği ile Rokoko üslubunda stilize dekorlu içi altın vermeyli tütün tabakası. Ölçüler: 8,7 x 6,7 cm - Ağırlık: 90 gr.

    TLSold
  • İNGİLİZ "R.N / BIRMINGHAM" DAMGALI GÜMÜŞ TÜTÜN TABAKASI-1925 yapımı İngiliz "R.N / Birmingham" damgalı. İnisiyalli. Art-Deco. Som gümüşten mamul. Tüm yüzeyi üst düzey kazıma (grave) işçiliği ile Rokoko üslubunda stilize dekorlu içi altın vermeyli tütün tabakası.

Ölçüler: 8,5 x 7,2 cm - Ağırlık: 94 gr.

    Lot No: 114

    Lot: 114

    İNGİLİZ "R.N / BIRMINGHAM" DAMGALI GÜMÜŞ TÜTÜN TABAKASI-1925 yapımı İngiliz "R.N / Birmingham" damgalı. İnisiyalli. Art-Deco. Som gümüşten mamul. Tüm yüzeyi üst düzey kazıma (grave) işçiliği ile Rokoko üslubunda stilize dekorlu içi altın vermeyli tütün tabakası. Ölçüler: 8,5 x 7,2 cm - Ağırlık: 94 gr.

    TLSold
  • İNGİLİZ "JOSEPH GLOSTER / BIRMINGHAM" DAMGALI GÜMÜŞ TÜTÜN TABAKASI-1910 yapımı İngiliz "Joseph Gloster Ltd. / Birmingham" damgalı. İnisiyalli. Art-Deco. Som gümuşten mamul. Tüm yüzeyi üst düzey kazıma (grave) işçiliği ile Rokoko üslubunda stilize dekorlu içi altın vermeyli tütün tabakası.

Ölçüler: 9 x 8 cm - Ağırlık: 112 gr.

    Lot No: 115

    Lot: 115

    İNGİLİZ "JOSEPH GLOSTER / BIRMINGHAM" DAMGALI GÜMÜŞ TÜTÜN TABAKASI-1910 yapımı İngiliz "Joseph Gloster Ltd. / Birmingham" damgalı. İnisiyalli. Art-Deco. Som gümuşten mamul. Tüm yüzeyi üst düzey kazıma (grave) işçiliği ile Rokoko üslubunda stilize dekorlu içi altın vermeyli tütün tabakası. Ölçüler: 9 x 8 cm - Ağırlık: 112 gr.

    TLSold
  • 19. YÜZYIL FRANSIZ İNİSİYALLİ GÜMÜŞ ENFİYE KUTUSU-1890'lara ait Fransız imalatı. İnisiyalli. Art-Deco. Som gümüşten mamul. Tüm yüzeyi kazıma (grave) ve guilloche (aznavur) işçiliği ile stilize floral dekorlu enfiye kutusu.

Ölçüler: 8 x 4,5 cm - Ağırlık: 71 gr.

    Lot No: 116

    Lot: 116

    19. YÜZYIL FRANSIZ İNİSİYALLİ GÜMÜŞ ENFİYE KUTUSU-1890'lara ait Fransız imalatı. İnisiyalli. Art-Deco. Som gümüşten mamul. Tüm yüzeyi kazıma (grave) ve guilloche (aznavur) işçiliği ile stilize floral dekorlu enfiye kutusu. Ölçüler: 8 x 4,5 cm - Ağırlık: 71 gr.

    TLSold
  • 20. YÜZYIL İNGİLİZ "LONDON" DAMGALI GÜMÜŞ GUILLOCHE (AZNAVUR) ENFİYE KUTUSU-1926 yapımı İngiliz "London" damgalı. Art-Deco. Som gümüşten mamul. Tüm yüzeyi üst düzey guilloche (aznavur) işçiliği ile stilize geometrik dekorlu içi altın vermeyli enfiye kutusu.

Ölçüler: 8 x 4 cm - Ağırlık: 110 gr.

    Lot No: 117

    Lot: 117

    20. YÜZYIL İNGİLİZ "LONDON" DAMGALI GÜMÜŞ GUILLOCHE (AZNAVUR) ENFİYE KUTUSU-1926 yapımı İngiliz "London" damgalı. Art-Deco. Som gümüşten mamul. Tüm yüzeyi üst düzey guilloche (aznavur) işçiliği ile stilize geometrik dekorlu içi altın vermeyli enfiye kutusu. Ölçüler: 8 x 4 cm - Ağırlık: 110 gr.

    TLSold
  • 20. YÜZYIL GÜMÜŞ “REPOUSSE" ENFİYE KUTUSU-1940 yapımı İspanya imalatı. Damgalı. Som gümüşten mamul. Tüm yüzeyi repousse (kabartma) işçiliği ile figüratif ve geometrik dekorlu iç yüzeyi altın vermeyli enfiye kutusu.

Ölçüler: 8,5 x 3 cm - Ağırlık: 96 gr.

    Lot No: 118

    Lot: 118

    20. YÜZYIL GÜMÜŞ “REPOUSSE" ENFİYE KUTUSU-1940 yapımı İspanya imalatı. Damgalı. Som gümüşten mamul. Tüm yüzeyi repousse (kabartma) işçiliği ile figüratif ve geometrik dekorlu iç yüzeyi altın vermeyli enfiye kutusu. Ölçüler: 8,5 x 3 cm - Ağırlık: 96 gr.

    TLSold
  • 19. YÜZYIL ALMAN GÜMÜŞ SAVATLI ENFİYE KUTUSU-1800'lü yıllara ait Alman imalatı. Damgalı. Gümüşten mamul. Tüm yüzeyi kalemişi, kazıma (grave), savat (niello) ve aznavur (guilloche) tekniği ile tezyinatlı gümüş enfiye kutusu.

Ölçüler: 14 x 10 cm. 8 x 5,5 cm - Ağırlık: 85 gr.

    Lot No: 119

    Lot: 119

    19. YÜZYIL ALMAN GÜMÜŞ SAVATLI ENFİYE KUTUSU-1800'lü yıllara ait Alman imalatı. Damgalı. Gümüşten mamul. Tüm yüzeyi kalemişi, kazıma (grave), savat (niello) ve aznavur (guilloche) tekniği ile tezyinatlı gümüş enfiye kutusu. Ölçüler: 14 x 10 cm. 8 x 5,5 cm - Ağırlık: 85 gr.

    TLSold
  • 19. YÜZYIL RUS "84 DAMGALI" SAVATLI (NIELLO) TÜTÜN TABAKASI-1880 yapımı Rus "84" imalat damgalı. Gümüşten mamul. Dikdörtgen formlu, tüm dış yüzeyi çok ince savat işçilikli tabakanın üzeri "Saint Petersburg" tasvirli etrafı çiçek topluluklarıyla süslü inisiyalli tütün tabakası.

Ölçüler: 14 x 6 cm - Ağırlık: 124 gr.

    Lot No: 120

    Lot: 120

    19. YÜZYIL RUS "84 DAMGALI" SAVATLI (NIELLO) TÜTÜN TABAKASI-1880 yapımı Rus "84" imalat damgalı. Gümüşten mamul. Dikdörtgen formlu, tüm dış yüzeyi çok ince savat işçilikli tabakanın üzeri "Saint Petersburg" tasvirli etrafı çiçek topluluklarıyla süslü inisiyalli tütün tabakası. Ölçüler: 14 x 6 cm - Ağırlık: 124 gr.

    TLSold
  • SAVATLI "VAN" İŞİ GÜMÜŞ TÜTÜN TABAKASI-Van işi. Gümüş. Dikdörtgen formlu, tüm dış yüzeyi çok ince savat işçilikli tabakanın merkezindeki oval madalyon içerisine kalemişi, kazıma (grave) ve savat  teknikleri kullanılarak Sultan Abdülhamid tuğrası ve “Devlet-i Aliyye-i Osmaniyye” arması tatbik edilmiş. Arka kapağına ise hatayi motif çalışılmış. Estetik ve işçilik yönü ile dikkat çeken koleksiyonluk bir örnektir.

Ölçüler: 9 x 6 cm - Ağırlık: 105 gr.

    Lot No: 121

    Lot: 121

    SAVATLI "VAN" İŞİ GÜMÜŞ TÜTÜN TABAKASI-Van işi. Gümüş. Dikdörtgen formlu, tüm dış yüzeyi çok ince savat işçilikli tabakanın merkezindeki oval madalyon içerisine kalemişi, kazıma (grave) ve savat teknikleri kullanılarak Sultan Abdülhamid tuğrası ve “Devlet-i Aliyye-i Osmaniyye” arması tatbik edilmiş. Arka kapağına ise hatayi motif çalışılmış. Estetik ve işçilik yönü ile dikkat çeken koleksiyonluk bir örnektir. Ölçüler: 9 x 6 cm - Ağırlık: 105 gr.

    TLSold
  • 19. YÜZYIL GÜMÜŞ TÜTÜN TABAKASI-1800'lerde imal edilmiş. Gümüş. 800 ayar damgalı. Dikdörtgen formlu her iki kapağın yüzeyi çok ince kalemişi ve kazıma (grave) teknikleri kullanılarak rokoko stilinde zengin bitkisel kıvrımlarla desenlidir. Estetik ve işçilik yönü ile dikkat çeken koleksiyonluk bir örnektir.

Ölçüler: 9 x 8 cm - Ağırlık: 104 gr.

    Lot No: 122

    Lot: 122

    19. YÜZYIL GÜMÜŞ TÜTÜN TABAKASI-1800'lerde imal edilmiş. Gümüş. 800 ayar damgalı. Dikdörtgen formlu her iki kapağın yüzeyi çok ince kalemişi ve kazıma (grave) teknikleri kullanılarak rokoko stilinde zengin bitkisel kıvrımlarla desenlidir. Estetik ve işçilik yönü ile dikkat çeken koleksiyonluk bir örnektir. Ölçüler: 9 x 8 cm - Ağırlık: 104 gr.

    TLSold
  • 20. YÜZYIL GÜMÜŞ (FILIGREE) TELKARİ TÜTÜN TABAKASI-1920'lere ait telkari işçilikli gümüş tütün tabakası.

Ölçüler: 7,5 x 6 cm - Ağırlık: 52 gr.

    Lot No: 124

    Lot: 124

    20. YÜZYIL GÜMÜŞ (FILIGREE) TELKARİ TÜTÜN TABAKASI-1920'lere ait telkari işçilikli gümüş tütün tabakası. Ölçüler: 7,5 x 6 cm - Ağırlık: 52 gr.

    TLSold
  • 20. YÜZYIL GÜMÜŞ (FILIGREE) TELKARİ MİNYATÜR ARABA MAKETİ-Gümüş. 925 ayar damgalı. Erzurum işi telkari araba maketi. 

Ölçüler: 12 x 5 cm - Ağırlık: 169 gr.

    Lot No: 125

    Lot: 125

    20. YÜZYIL GÜMÜŞ (FILIGREE) TELKARİ MİNYATÜR ARABA MAKETİ-Gümüş. 925 ayar damgalı. Erzurum işi telkari araba maketi. Ölçüler: 12 x 5 cm - Ağırlık: 169 gr.

    TLSold
  • MARDİN MİDYAT İŞİ (FILIGREE) TELKARİ & GÜHERSE İŞÇİLİKLİ KUTU-1960'lı yıllara ait Mardin-Midyat işi gümüş kutu.

Ölçüler: 12,5 x 7,5 cm - Ağırlık: 141 gr.

    Lot No: 126

    Lot: 126

    MARDİN MİDYAT İŞİ (FILIGREE) TELKARİ & GÜHERSE İŞÇİLİKLİ KUTU-1960'lı yıllara ait Mardin-Midyat işi gümüş kutu. Ölçüler: 12,5 x 7,5 cm - Ağırlık: 141 gr.

    TLSold
  • İNGİLİZ "GEORGE IBBERSON & CO / SHEFFIELD" DAMGALI İNİSİYALLİ TÜTÜN TABAKASI-1952 yapımı İngiliz "George Ibberson & Co / Sheffield" damgalı. İnisiyalli. Som gümüşten mamul. "On the occasasion of your Burmitzvah 15 April 1961 from Margarete & Kenneth Collin" ithaflı. Tüm yüzeyi aznavur (guilloche) işçiliği ile tezyinatlı içi altın vermeyli özel yapım tütün tabakası.

Ölçüler: 13,5 x 8 cm - Ağırlık: 229 gr.

    Lot No: 127

    Lot: 127

    İNGİLİZ "GEORGE IBBERSON & CO / SHEFFIELD" DAMGALI İNİSİYALLİ TÜTÜN TABAKASI-1952 yapımı İngiliz "George Ibberson & Co / Sheffield" damgalı. İnisiyalli. Som gümüşten mamul. "On the occasasion of your Burmitzvah 15 April 1961 from Margarete & Kenneth Collin" ithaflı. Tüm yüzeyi aznavur (guilloche) işçiliği ile tezyinatlı içi altın vermeyli özel yapım tütün tabakası. Ölçüler: 13,5 x 8 cm - Ağırlık: 229 gr.

    TLSold
  • İNGİLİZ "JAMES DIXON & SONS / BIRMINGHAM" DAMGALI GÜMÜŞ TÜTÜN KUTUSU-1937 yapımı İngiliz "James Dixon & Sons / Birmingham" damgalı. "A.W" İnisiyalli. Ahşap ve som gümüşten mamul. Art-Deco. Kapak üzeri kalem işi ve kazıma (grave) tekniğiyle şerit desenli tütün kutusu. 

Ölçüler: 17 x 8 cm - 8,5 x 5 cm - Ağırlık: 497 gr.

    Lot No: 128

    Lot: 128

    İNGİLİZ "JAMES DIXON & SONS / BIRMINGHAM" DAMGALI GÜMÜŞ TÜTÜN KUTUSU-1937 yapımı İngiliz "James Dixon & Sons / Birmingham" damgalı. "A.W" İnisiyalli. Ahşap ve som gümüşten mamul. Art-Deco. Kapak üzeri kalem işi ve kazıma (grave) tekniğiyle şerit desenli tütün kutusu. Ölçüler: 17 x 8 cm - 8,5 x 5 cm - Ağırlık: 497 gr.

    TLSold
  • İNGİLİZ "LONDON" DAMGALI GÜMÜŞ TÜTÜN KUTUSU-1919 yapımı İngiliz "London" damgalı. Som gümüş, ahşap ve deriden mamul. Art-Deco tütün kutusu.  

Ölçüler: 11,5 x 9 x 4,5 cm - Ağırlık: 362 gr.

    Lot No: 129

    Lot: 129

    İNGİLİZ "LONDON" DAMGALI GÜMÜŞ TÜTÜN KUTUSU-1919 yapımı İngiliz "London" damgalı. Som gümüş, ahşap ve deriden mamul. Art-Deco tütün kutusu. Ölçüler: 11,5 x 9 x 4,5 cm - Ağırlık: 362 gr.

    TLSold
  • İNGİLİZ "WILLIAM NEALE / BIRMINGHAM" DAMGALI GÜMÜŞ TÜTÜN KUTUSU-1911 yapımı İngiliz "William Neale / Birmingham" damgalı. İthaflı. Som gümüş ve ahşaptan mamul. Art-Deco tütün kutusu. 

Ölçüler: 11 x 9 x 4 cm - Ağırlık: 323 gr.

    Lot No: 130

    Lot: 130

    İNGİLİZ "WILLIAM NEALE / BIRMINGHAM" DAMGALI GÜMÜŞ TÜTÜN KUTUSU-1911 yapımı İngiliz "William Neale / Birmingham" damgalı. İthaflı. Som gümüş ve ahşaptan mamul. Art-Deco tütün kutusu. Ölçüler: 11 x 9 x 4 cm - Ağırlık: 323 gr.

    TLSold
  • İNGİLİZ "BIRMINGHAM" DAMGALI GÜMÜŞ TÜTÜN KUTUSU-1938 yapımı İngiliz "Birmingham" damgalı. Som gümüş ve ahşaptan mamul. Art-Deco tütün kutusu. 

Ölçüler: 9,5 X 8,5 cm - Ağırlık: 214 gr.

    Lot No: 131

    Lot: 131

    İNGİLİZ "BIRMINGHAM" DAMGALI GÜMÜŞ TÜTÜN KUTUSU-1938 yapımı İngiliz "Birmingham" damgalı. Som gümüş ve ahşaptan mamul. Art-Deco tütün kutusu. Ölçüler: 9,5 X 8,5 cm - Ağırlık: 214 gr.

    TLSold
  • İNGİLİZ "BIRMINGHAM" DAMGALI GÜMÜŞ TÜTÜN KUTUSU-1919 yapımı İngiliz "Birmingham" damgalı. Som gümüş ve ahşaptan mamul. Art-Deco. (Guilloche) aznavur işçilikli tütün kutusu. 

Ölçüler: 8,5 x 8,5 cm - Ağırlık: 182 gr.

    Lot No: 132

    Lot: 132

    İNGİLİZ "BIRMINGHAM" DAMGALI GÜMÜŞ TÜTÜN KUTUSU-1919 yapımı İngiliz "Birmingham" damgalı. Som gümüş ve ahşaptan mamul. Art-Deco. (Guilloche) aznavur işçilikli tütün kutusu. Ölçüler: 8,5 x 8,5 cm - Ağırlık: 182 gr.

    TLSold
  • İNGİLİZ "BIRMINGHAM" DAMGALI GÜMÜŞ TÜTÜN KUTUSU-1933 yapımı İngiliz "Birmingham" damgalı. İnisiyalli. Som gümüş ve ahşaptan mamul. Art-Deco. (Guilloche) aznavur işçilikli tütün kutusu.

Ölçüler: 8 x 8 cm - Ağırlık: 153 gr.

    Lot No: 133

    Lot: 133

    İNGİLİZ "BIRMINGHAM" DAMGALI GÜMÜŞ TÜTÜN KUTUSU-1933 yapımı İngiliz "Birmingham" damgalı. İnisiyalli. Som gümüş ve ahşaptan mamul. Art-Deco. (Guilloche) aznavur işçilikli tütün kutusu. Ölçüler: 8 x 8 cm - Ağırlık: 153 gr.

    TLSold
  • İNGİLİZ "GEORGE NATHAN & RIDLEY HAYES /CHESTER" DAMGALI GÜMÜŞ TÜTÜN KUTUSU-1913 yapımı İngiliz "George Nathan & Ridley Hayes / Chester" damgalı. Som gümüş ve deriden mamul. Art-Deco. Kalemişi ve kazıma (grave) işçilikli tütün kutusu.

Ölçüler: 7 x 7 cm - Ağırlık: 113 gr.

    Lot No: 134

    Lot: 134

    İNGİLİZ "GEORGE NATHAN & RIDLEY HAYES /CHESTER" DAMGALI GÜMÜŞ TÜTÜN KUTUSU-1913 yapımı İngiliz "George Nathan & Ridley Hayes / Chester" damgalı. Som gümüş ve deriden mamul. Art-Deco. Kalemişi ve kazıma (grave) işçilikli tütün kutusu. Ölçüler: 7 x 7 cm - Ağırlık: 113 gr.

    TLSold
  • UZAKDOĞU "ÇİN" JADE TAŞI VE TİBET GÜMÜŞÜ FLÜT -Ölçüler: 2 x 38 cm.

    Lot No: 135

    Lot: 135

    UZAKDOĞU "ÇİN" JADE TAŞI VE TİBET GÜMÜŞÜ FLÜT -Ölçüler: 2 x 38 cm.

    TLSold
  • UZAKDOĞU "ÇİN" AMBER VE TİBET GÜMÜŞÜ PARFÜM ŞİŞESİ-Uzakdoğu. Çin. Damgalı. Doğal amber reçine karışımı ve Tibet gümüşünden mamul parfüm şişesi.

 Ölçüler: 11 x 9 cm.

    Lot No: 136

    Lot: 136

    UZAKDOĞU "ÇİN" AMBER VE TİBET GÜMÜŞÜ PARFÜM ŞİŞESİ-Uzakdoğu. Çin. Damgalı. Doğal amber reçine karışımı ve Tibet gümüşünden mamul parfüm şişesi. Ölçüler: 11 x 9 cm.

    TLSold
  • FÂTIMA YAZILI GÜMÜŞ AKİK TAŞLI TELKARİ ENFİYE KUTUSU-Gümüş ve akik taşından mamul. Eski Türkçe "Fâtıma" yazılı telkari işçilikli enfiye kutusu.

Ölçüler: 1,5 x 4 cm - Ağırlık: 33 gr.

    Lot No: 137

    Lot: 137

    FÂTIMA YAZILI GÜMÜŞ AKİK TAŞLI TELKARİ ENFİYE KUTUSU-Gümüş ve akik taşından mamul. Eski Türkçe "Fâtıma" yazılı telkari işçilikli enfiye kutusu. Ölçüler: 1,5 x 4 cm - Ağırlık: 33 gr.

    TLSold
  • BUDA LAKSHMI (LAKSMI) HEYKELİ TASVİRLİ KİLİT VE ANAHTAR-Pirinçten mamul. Repousse / kabartma tekniğiyle imal edilmiş. Üzeri Hint Mitolojisi'nde iyi şans, gençlik ve güzellik tanrıçası olarak bilinen Buda Lakshmi (veya Laksmi) heykeli tasvirli. Arkasında Hindu inanışına göre "evrenin nefesi" olarak kabul edilen Sanskrit diliyle "Om" yazılıdır. 

Kilit: 8,5 - 4,2 cm - Anahtar: 6 x 3 cm.
Aağırlık: 210  gr.

    Lot No: 138

    Lot: 138

    BUDA LAKSHMI (LAKSMI) HEYKELİ TASVİRLİ KİLİT VE ANAHTAR-Pirinçten mamul. Repousse / kabartma tekniğiyle imal edilmiş. Üzeri Hint Mitolojisi'nde iyi şans, gençlik ve güzellik tanrıçası olarak bilinen Buda Lakshmi (veya Laksmi) heykeli tasvirli. Arkasında Hindu inanışına göre "evrenin nefesi" olarak kabul edilen Sanskrit diliyle "Om" yazılıdır. Kilit: 8,5 - 4,2 cm - Anahtar: 6 x 3 cm. Aağırlık: 210 gr.

    TLSold
  • UZAKDOĞU "ÇİN" TİBET GÜMÜŞÜ VE KATALİN USTA İŞİ ENFİYE KUTUSU-Ölçüler: 7 x 8 cm.

    Lot No: 139

    Lot: 139

    UZAKDOĞU "ÇİN" TİBET GÜMÜŞÜ VE KATALİN USTA İŞİ ENFİYE KUTUSU-Ölçüler: 7 x 8 cm.

    TLSold
  • ESKİ KATALİN BAĞA "17'LİK" TESBİH -Eski katalin bağa "17'lik" tesbih. Tamamı garantili test edilmiş fenolik eski katalin bağa'dır. Püskül metal kısımları özel tasarım olarak 925 ayar gümüşten yapılmıştır. Eski orijinal Osmanlı katalin habbedir. Smichrome testi yapılmıştır.

Uzunluk: 7,5 cm - Ağırlık: 40 gr.

    Lot No: 140

    Lot: 140

    ESKİ KATALİN BAĞA "17'LİK" TESBİH -Eski katalin bağa "17'lik" tesbih. Tamamı garantili test edilmiş fenolik eski katalin bağa'dır. Püskül metal kısımları özel tasarım olarak 925 ayar gümüşten yapılmıştır. Eski orijinal Osmanlı katalin habbedir. Smichrome testi yapılmıştır. Uzunluk: 7,5 cm - Ağırlık: 40 gr.

    TLSold
  • ESKİ KATALİN BAĞA "33'LÜK" TESBİH -Eski katalin bağa "33'lük" tesbih. Tamamı garantili test edilmiş fenolik eski katalin bağa'dır. Püskül metal kısımları özel tasarım olarak 925 ayar gümüşten yapılmıştır. Eski orijinal Osmanlı katalin habbedir. Smichrome testi yapılmıştır.

Uzunluk: 7 cm - Ağırlık: 58 gr.

    Lot No: 141

    Lot: 141

    ESKİ KATALİN BAĞA "33'LÜK" TESBİH -Eski katalin bağa "33'lük" tesbih. Tamamı garantili test edilmiş fenolik eski katalin bağa'dır. Püskül metal kısımları özel tasarım olarak 925 ayar gümüşten yapılmıştır. Eski orijinal Osmanlı katalin habbedir. Smichrome testi yapılmıştır. Uzunluk: 7 cm - Ağırlık: 58 gr.

    TLSold
  • ESKİ KATALİN BAĞA "19'LUK" TESBİH -Eski katalin bağa "19'luk" tesbih. Tamamı garantili test edilmiş fenolik eski katalin bağa'dır. Püskül metal kısımları özel tasarım olarak 925 ayar gümüşten yapılmıştır. Eski orijinal Osmanlı katalin habbedir. Smichrome testi yapılmıştır.

Uzunluk: 7 cm - Ağırlık: 58 gr.

    Lot No: 142

    Lot: 142

    ESKİ KATALİN BAĞA "19'LUK" TESBİH -Eski katalin bağa "19'luk" tesbih. Tamamı garantili test edilmiş fenolik eski katalin bağa'dır. Püskül metal kısımları özel tasarım olarak 925 ayar gümüşten yapılmıştır. Eski orijinal Osmanlı katalin habbedir. Smichrome testi yapılmıştır. Uzunluk: 7 cm - Ağırlık: 58 gr.

    TLSold
  • ESKİ KATALİN BAĞA TESBİH -Eski katalin bağa "6'lık" tesbih. Tamamı garantili test edilmiş fenolik eski katalin bağa'dır. Püskül metal kısımları özel tasarım olarak 925 ayar gümüşten yapılmıştır. Eski orijinal Osmanlı katalin habbedir. Smichrome testi yapılmıştır.

Uzunluk: 9 cm - Ağırlık: 30 gr.

    Lot No: 143

    Lot: 143

    ESKİ KATALİN BAĞA TESBİH -Eski katalin bağa "6'lık" tesbih. Tamamı garantili test edilmiş fenolik eski katalin bağa'dır. Püskül metal kısımları özel tasarım olarak 925 ayar gümüşten yapılmıştır. Eski orijinal Osmanlı katalin habbedir. Smichrome testi yapılmıştır. Uzunluk: 9 cm - Ağırlık: 30 gr.

    TLSold
  • ESKİ KATALİN BAĞA "17'LİK" TESBİH -Eski katalin bağa "17'lik" tesbih. Tamamı garantili test edilmiş fenolik eski katalin bağa'dır. Püskül metal kısımları özel tasarım olarak 925 ayar gümüşten yapılmıştır. Eski orijinal Osmanlı katalin habbedir. Smichrome testi yapılmıştır.

Ağırlık: 62 gr.

    Lot No: 144

    Lot: 144

    ESKİ KATALİN BAĞA "17'LİK" TESBİH -Eski katalin bağa "17'lik" tesbih. Tamamı garantili test edilmiş fenolik eski katalin bağa'dır. Püskül metal kısımları özel tasarım olarak 925 ayar gümüşten yapılmıştır. Eski orijinal Osmanlı katalin habbedir. Smichrome testi yapılmıştır. Ağırlık: 62 gr.

    TLSold
  • ESKİ KATALİN BAĞA "16'LIK" TESBİH -Eski katalin bağa "16'lık" tesbih. Tamamı garantili test edilmiş fenolik eski katalin bağa'dır. Püskül metal kısımları özel tasarım olarak 925 ayar gümüşten yapılmıştır. Eski orijinal Osmanlı katalin habbedir. Smichrome testi yapılmıştır.

Uzunluk: 8,5 cm - Ağırlık: 37 gr.

    Lot No: 145

    Lot: 145

    ESKİ KATALİN BAĞA "16'LIK" TESBİH -Eski katalin bağa "16'lık" tesbih. Tamamı garantili test edilmiş fenolik eski katalin bağa'dır. Püskül metal kısımları özel tasarım olarak 925 ayar gümüşten yapılmıştır. Eski orijinal Osmanlı katalin habbedir. Smichrome testi yapılmıştır. Uzunluk: 8,5 cm - Ağırlık: 37 gr.

    TLSold
  • ESKİ KATALİN BAĞA "19'LUK" TESBİH -Eski katalin bağa "19'luk" tesbih. Tamamı garantili test edilmiş fenolik eski katalin bağa'dır. Püskül metal kısımları özel tasarım olarak 925 ayar gümüşten yapılmıştır. Eski orijinal Osmanlı katalin habbedir. Smichrome testi yapılmıştır.

Uzunluk: 30,5 cm - Ağırlık: 61 gr.

    Lot No: 146

    Lot: 146

    ESKİ KATALİN BAĞA "19'LUK" TESBİH -Eski katalin bağa "19'luk" tesbih. Tamamı garantili test edilmiş fenolik eski katalin bağa'dır. Püskül metal kısımları özel tasarım olarak 925 ayar gümüşten yapılmıştır. Eski orijinal Osmanlı katalin habbedir. Smichrome testi yapılmıştır. Uzunluk: 30,5 cm - Ağırlık: 61 gr.

    TLSold
  • ESKİ KATALİN BAĞA "17'LİK" TESBİH -Eski katalin bağa "17'lik" tesbih. Tamamı garantili test edilmiş fenolik eski katalin bağa'dır. Püskül metal kısımları özel tasarım olarak 925 ayar gümüşten yapılmıştır. Eski orijinal Osmanlı katalin habbedir. Smichrome testi yapılmıştır.

Uzunluk: 9,5 cm - Ağırlık: 21 gr.

    Lot No: 147

    Lot: 147

    ESKİ KATALİN BAĞA "17'LİK" TESBİH -Eski katalin bağa "17'lik" tesbih. Tamamı garantili test edilmiş fenolik eski katalin bağa'dır. Püskül metal kısımları özel tasarım olarak 925 ayar gümüşten yapılmıştır. Eski orijinal Osmanlı katalin habbedir. Smichrome testi yapılmıştır. Uzunluk: 9,5 cm - Ağırlık: 21 gr.

    TLSold
  • ESKİ KATALİN BAĞA "20'LİK" TESBİH -Eski katalin bağa "20'lik" tesbih. Tamamı garantili test edilmiş fenolik eski katalin bağa'dır. Püskül metal kısımları özel tasarım olarak 925 ayar gümüşten yapılmıştır. Eski orijinal Osmanlı katalin habbedir. Smichrome testi yapılmıştır.

Uzunluk: 24 cm - Ağırlık: 37 gr.

    Lot No: 148

    Lot: 148

    ESKİ KATALİN BAĞA "20'LİK" TESBİH -Eski katalin bağa "20'lik" tesbih. Tamamı garantili test edilmiş fenolik eski katalin bağa'dır. Püskül metal kısımları özel tasarım olarak 925 ayar gümüşten yapılmıştır. Eski orijinal Osmanlı katalin habbedir. Smichrome testi yapılmıştır. Uzunluk: 24 cm - Ağırlık: 37 gr.

    TLSold
  • ALPAKA ÜZERİ GÜMÜŞ KAPLAMA ÇİFT KEMER TOKASI-Ölçüler:

    Lot No: 149

    Lot: 149

    ALPAKA ÜZERİ GÜMÜŞ KAPLAMA ÇİFT KEMER TOKASI-Ölçüler:

    TLSold