Lot: 1

Current Price: 100 TL Starting Bid: 100 TL Estimated: TL Losing Winning

HOCA ALİ RIZA (1858-1930)

"İstanbul'dan Kadıköyü'ne Bir Bakış" Ölçüler: 32,5 x 23,5 cm. Eski Türkçe İmzalı. Kağıt üzeri taş baskı. Referans: Türk Plastik Sanatçıları Ansiklopedisi / Cilt I - Sayfa: 30 1858 yılında Üsküdar'da doğan ve hayatı boyunca Üsküdar'da yaşayan ressam "Üsküdarlı Hoca Ali Rıza" olarak tanındı. Resim derslerini Osman Nuri Paşa, Süleyman Seyit Bey ve M.Kess'den almış özellikle desen bilgisini ileri bir düzeye ulaştırmıştır. 1910 yılında Yarbaylıktan emekliye ayrılan sanatçı birçok asker ressamın yetiştirilmesine katkıda bulundu. Mekteb-i Harbiyye'de ve Dârüşşafaka'da resim hocalığı, Harbiye Matbaası'nda baş ressamlık gibi görevlerde bulundu. Öğretmenlik yılları boyunca kendi karakalem çalışmalarını taş baskı eserlere çevirdi ve çoğaltıp albümlere basarak öğrencilerine ders aracı olarak dağıttı. Emekli olduktan sona İnâs Sanâyi-i Nefîse Mektebi ile Çamlıca İnâs Sultanisi ve Üsküdar Kız Sanayi Mektebi'nde resim hocalığı yapmıştır. II. Meşrutiyet'ten sonra kurulan Osmanlı Ressamlar Cemiyeti'nde başkanlık yapmış ve Osmanlı Ressamlar Cemiyeti Gazetesi'ne yazılar yazmıştır. Hoca Ali Rıza yağlıboya tekniğiyle birlikte bir karakalem ve desen ustası olarak çok sayıda çalışmasıyla dikkat çeker. Doğa gözlemi, yöresel boyutlarıyla, en fazla onun resimlerinde yer etmiş ve bu yolla resmin yaygınlaşmasına büyük katkıda bulunmuştur. Eserleri birçok müze ve özel koleksiyonda bulunmaktadır.

- TL
Place Bid You're Winning Your bid sent
İzleyici olarak girdiniz
Pey veremezsiniz.
Pey vermek için butonu sağa çekin
  • The live auction completed. Thank you for your participation.
  •  
  • Lots
  • Winnings
  • HOCA ALİ RIZA (1858-1930)-"İstanbul'dan Kadıköyü'ne Bir Bakış"
Ölçüler: 32,5 x 23,5 cm.
Eski Türkçe İmzalı. Kağıt üzeri taş baskı.
Referans: Türk Plastik Sanatçıları Ansiklopedisi / Cilt I - Sayfa: 30

1858 yılında Üsküdar'da doğan ve hayatı boyunca Üsküdar'da yaşayan ressam "Üsküdarlı Hoca Ali Rıza" olarak tanındı. Resim derslerini Osman Nuri Paşa, Süleyman Seyit Bey ve M.Kess'den almış özellikle desen bilgisini ileri bir düzeye ulaştırmıştır. 1910 yılında Yarbaylıktan emekliye ayrılan sanatçı birçok asker ressamın yetiştirilmesine katkıda bulundu. Mekteb-i Harbiyye'de ve Dârüşşafaka'da resim hocalığı, Harbiye Matbaası'nda baş ressamlık gibi görevlerde bulundu. Öğretmenlik yılları boyunca kendi karakalem çalışmalarını taş baskı eserlere çevirdi ve çoğaltıp albümlere basarak öğrencilerine ders aracı olarak dağıttı. Emekli olduktan sona İnâs Sanâyi-i Nefîse Mektebi ile Çamlıca İnâs Sultanisi ve Üsküdar Kız Sanayi Mektebi'nde resim hocalığı yapmıştır. II. Meşrutiyet'ten sonra kurulan Osmanlı Ressamlar Cemiyeti'nde başkanlık yapmış ve Osmanlı Ressamlar Cemiyeti Gazetesi'ne yazılar yazmıştır. Hoca Ali Rıza yağlıboya tekniğiyle birlikte bir karakalem ve desen ustası olarak çok sayıda çalışmasıyla dikkat çeker. Doğa gözlemi, yöresel boyutlarıyla, en fazla onun resimlerinde yer etmiş ve bu yolla resmin yaygınlaşmasına büyük katkıda bulunmuştur. Eserleri birçok müze ve özel koleksiyonda bulunmaktadır.

    Lot No: 1

    Lot: 1

    HOCA ALİ RIZA (1858-1930)-"İstanbul'dan Kadıköyü'ne Bir Bakış" Ölçüler: 32,5 x 23,5 cm. Eski Türkçe İmzalı. Kağıt üzeri taş baskı. Referans: Türk Plastik Sanatçıları Ansiklopedisi / Cilt I - Sayfa: 30 1858 yılında Üsküdar'da doğan ve hayatı boyunca Üsküdar'da yaşayan ressam "Üsküdarlı Hoca Ali Rıza" olarak tanındı. Resim derslerini Osman Nuri Paşa, Süleyman Seyit Bey ve M.Kess'den almış özellikle desen bilgisini ileri bir düzeye ulaştırmıştır. 1910 yılında Yarbaylıktan emekliye ayrılan sanatçı birçok asker ressamın yetiştirilmesine katkıda bulundu. Mekteb-i Harbiyye'de ve Dârüşşafaka'da resim hocalığı, Harbiye Matbaası'nda baş ressamlık gibi görevlerde bulundu. Öğretmenlik yılları boyunca kendi karakalem çalışmalarını taş baskı eserlere çevirdi ve çoğaltıp albümlere basarak öğrencilerine ders aracı olarak dağıttı. Emekli olduktan sona İnâs Sanâyi-i Nefîse Mektebi ile Çamlıca İnâs Sultanisi ve Üsküdar Kız Sanayi Mektebi'nde resim hocalığı yapmıştır. II. Meşrutiyet'ten sonra kurulan Osmanlı Ressamlar Cemiyeti'nde başkanlık yapmış ve Osmanlı Ressamlar Cemiyeti Gazetesi'ne yazılar yazmıştır. Hoca Ali Rıza yağlıboya tekniğiyle birlikte bir karakalem ve desen ustası olarak çok sayıda çalışmasıyla dikkat çeker. Doğa gözlemi, yöresel boyutlarıyla, en fazla onun resimlerinde yer etmiş ve bu yolla resmin yaygınlaşmasına büyük katkıda bulunmuştur. Eserleri birçok müze ve özel koleksiyonda bulunmaktadır.

    TLSold
  • FARUK ÖZ (1955-)-"Natürmort"
Ölçüler: 18,5 x 13 cm.
İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya. (Duralite Marufle)

    Lot No: 2

    Lot: 2

    FARUK ÖZ (1955-)-"Natürmort" Ölçüler: 18,5 x 13 cm. İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya. (Duralite Marufle)

    TLSold
  • ŞENOL SAK (1964-)-"Anemone Fish" 
Ölçüler: 35 x 25 cm. 
İmzalı. 2022 Tarihli. Tuval üzeri akrilik boya.

1964 yılında Bolu’da doğdu. Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, Resim-İş Eğitimi Bölümü’nden mezun oldu. 1993 yılından itibaren 29’u Türkiye’de, 7’si de yurt dışında olmak üzere toplam 36 kişisel sergi açtı. 40’dan fazla ülkede 400’ün üzerinde karma ve grup sergileri, çeşitli bienal, trianel ve sanatsal etkinliğe katıldı. Değişik ülkelerde sanatsal çalışmalarda bulundu. Ulusal ve Uluslararası ödüller aldı. Çalışmaları, çok sayıda kitap ve katalogda yayınlandı. Yurtiçi ve yurt dışındaki özel ve resmi pek çok seçkin koleksiyonda eserleri bulunan SAK, Unesco-(A.I.A.P) Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği ve GESAM üyesidir.
1994-2013 Yılları arasında, Bolu Belediyesi Sanat Merkezi’nde Sanat Yönetmenliği ve 1998-2016 yılları arasında MEB’e bağlı çeşitli öğretim kurumlarında Sanat Eğitimciliği yaptı. 2020 yılında sanatçının kapsamlı bir kitabı yayımlandı. Çalışmalarını halen Bolu'daki özel atölyesinde sürdürmektedir. 90'lı yılların ortalarından bu yana sadece "balık" temalı eserler üretmektedir.

    Lot No: 3

    Lot: 3

    ŞENOL SAK (1964-)-"Anemone Fish" Ölçüler: 35 x 25 cm. İmzalı. 2022 Tarihli. Tuval üzeri akrilik boya. 1964 yılında Bolu’da doğdu. Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, Resim-İş Eğitimi Bölümü’nden mezun oldu. 1993 yılından itibaren 29’u Türkiye’de, 7’si de yurt dışında olmak üzere toplam 36 kişisel sergi açtı. 40’dan fazla ülkede 400’ün üzerinde karma ve grup sergileri, çeşitli bienal, trianel ve sanatsal etkinliğe katıldı. Değişik ülkelerde sanatsal çalışmalarda bulundu. Ulusal ve Uluslararası ödüller aldı. Çalışmaları, çok sayıda kitap ve katalogda yayınlandı. Yurtiçi ve yurt dışındaki özel ve resmi pek çok seçkin koleksiyonda eserleri bulunan SAK, Unesco-(A.I.A.P) Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği ve GESAM üyesidir. 1994-2013 Yılları arasında, Bolu Belediyesi Sanat Merkezi’nde Sanat Yönetmenliği ve 1998-2016 yılları arasında MEB’e bağlı çeşitli öğretim kurumlarında Sanat Eğitimciliği yaptı. 2020 yılında sanatçının kapsamlı bir kitabı yayımlandı. Çalışmalarını halen Bolu'daki özel atölyesinde sürdürmektedir. 90'lı yılların ortalarından bu yana sadece "balık" temalı eserler üretmektedir.

    TLSold
  • ATALAY KÖSEOĞLU (1968-)-"Galata Sokağı" 
Ölçüler: 24 x 24 cm. 
İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya.

    Lot No: 4

    Lot: 4

    ATALAY KÖSEOĞLU (1968-)-"Galata Sokağı" Ölçüler: 24 x 24 cm. İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya.

    TLSold
  • ZİYAD SULTANOV (1986-)-"Deniz Peyzajı"
Ölçüler: 35 x 25,5 cm.
İmzalı. Duralit üzeri yağlıboya. 

Azeri ressam 1959 yılında Bakü'de doğdu. 1974'de Bakü'de ki Azim-Azimzade Resim okuluna girdi. Temel resim eğitimini 1978 yılında tamamladıktan sonra Nasrettin Tusi Azerbaycan Devlet Üniveristesi resim bölumüne girdi. 1982'de Akademi tarafından St. Petersburg'a gönderildi iki yıl süre ile eğitimine devam etti. Bu iki yıllık dönemde Hermitage müzesindeki İtalyan, Fransız, Hollandalı gibi büyük ustaların resimlerinin ve heykellerinin kopyalarını yaptı. 1986 yılında Üniversiteyi üstün başarı derecesiyle bitirdi. Sanatçı 1995 yılına kadar çalışmalarını Azerbaycan'da sürdürdü. Bu sırada yaptığı çalışmalar Moskova'da, St. Petersburg'da, Bakü'de ve Küba'da sergilendi. 1988 yılında Azerbaycan Ressamlar Birliği'nin ve Rus Ressamlar Birliği'nin üyesi oldu. Eserleri Avrupa'nın bir çok sanat merkezinde sergilendi.  Çeşitli karma sergilere katıldı.

    Lot No: 5

    Lot: 5

    ZİYAD SULTANOV (1986-)-"Deniz Peyzajı" Ölçüler: 35 x 25,5 cm. İmzalı. Duralit üzeri yağlıboya. Azeri ressam 1959 yılında Bakü'de doğdu. 1974'de Bakü'de ki Azim-Azimzade Resim okuluna girdi. Temel resim eğitimini 1978 yılında tamamladıktan sonra Nasrettin Tusi Azerbaycan Devlet Üniveristesi resim bölumüne girdi. 1982'de Akademi tarafından St. Petersburg'a gönderildi iki yıl süre ile eğitimine devam etti. Bu iki yıllık dönemde Hermitage müzesindeki İtalyan, Fransız, Hollandalı gibi büyük ustaların resimlerinin ve heykellerinin kopyalarını yaptı. 1986 yılında Üniversiteyi üstün başarı derecesiyle bitirdi. Sanatçı 1995 yılına kadar çalışmalarını Azerbaycan'da sürdürdü. Bu sırada yaptığı çalışmalar Moskova'da, St. Petersburg'da, Bakü'de ve Küba'da sergilendi. 1988 yılında Azerbaycan Ressamlar Birliği'nin ve Rus Ressamlar Birliği'nin üyesi oldu. Eserleri Avrupa'nın bir çok sanat merkezinde sergilendi. Çeşitli karma sergilere katıldı.

    TLSold
  • NERİMAN OYMAN (1965-)-"Figüratif Kompozisyon"
Ölçüler: 19 x 28 cm.
İmzalı. 2022 Tarihli. Duralit üzeri yağlıboya. 

1965 doğumlu Türk ressam, sanatı ve felsefeyi yaşam biçimi haline getirmiş ve 1990-1992 yılları arasında Avni Memedoğlu Atölyesi'nde çalışmıştır. 1992 yılından beri Asmalımescit'teki atölyesinde çalışmalarını sürdüren sanatçı
kişisel sergileri ile yurtdışına 400’den fazla resim ulaştırmış ve 30 kişisel sergi düzenlemiştir.

1996 yılından 2001 yılına kadar Efes Antik kentte eserleri sergilenen ressam, resmi yaşam biçimi olarak tanımlamış, dışavurumcu tarzda, fantastik nitelikli resimler yapmış ve düşüncelerinin resmini yaptığını ifade etmiştir. Eserleri, Askeri Müze, Efes Müzesi ve daha pek çok önemli koleksiyonda sergilenmiştir.

    Lot No: 6

    Lot: 6

    NERİMAN OYMAN (1965-)-"Figüratif Kompozisyon" Ölçüler: 19 x 28 cm. İmzalı. 2022 Tarihli. Duralit üzeri yağlıboya. 1965 doğumlu Türk ressam, sanatı ve felsefeyi yaşam biçimi haline getirmiş ve 1990-1992 yılları arasında Avni Memedoğlu Atölyesi'nde çalışmıştır. 1992 yılından beri Asmalımescit'teki atölyesinde çalışmalarını sürdüren sanatçı kişisel sergileri ile yurtdışına 400’den fazla resim ulaştırmış ve 30 kişisel sergi düzenlemiştir. 1996 yılından 2001 yılına kadar Efes Antik kentte eserleri sergilenen ressam, resmi yaşam biçimi olarak tanımlamış, dışavurumcu tarzda, fantastik nitelikli resimler yapmış ve düşüncelerinin resmini yaptığını ifade etmiştir. Eserleri, Askeri Müze, Efes Müzesi ve daha pek çok önemli koleksiyonda sergilenmiştir.

    TLSold
  • SANATÇISI TANINMIYOR (İmza tanınamadı)-"Kuş" 
Ölçüler: 34,5 x 27 cm. 
İmzalı. 2003 Tarihli. Durali üzeri yağlıboya.

    Lot No: 7

    Lot: 7

    SANATÇISI TANINMIYOR (İmza tanınamadı)-"Kuş" Ölçüler: 34,5 x 27 cm. İmzalı. 2003 Tarihli. Durali üzeri yağlıboya.

    TLSold
  • UĞUR YAYLA (1951-)-"Yemek Yapan Kadın"
Ölçüler: 27,5 x 19 cm. 
İmzalı. Kağıt üzeri suluboya. 

1951 yılında Ankara'da doğdu. 1972'de astsubay olarak görev yaptığı Deniz Kuvvetteri`nden ayrıldı. 1973 yılından bu yana profesyonel sanat hayatı devam etmektedir. Sanat hayatını sürdürdüğü İstanbul`da oluşturduğu atölye ve galerilerde sanatsal etkinliklerini sürdürdü. Yerli yabancı birçok sanat izleyicisine ulaştı. 1992 yılında Almanya`ya gitti. Ressam Atilla Argun ile Duisburg kentinde Argun sanat galerisini oluşturdu. Genç Alman sanatçılar birliğine davet edildi. FACHHOCHSCHULE KÖLN FACHBEREİCH FREİE KUNST (Güzel Sanatlar Yüksek Okulu) tarafından takdir ve referans belgeleri verildi. Bir yıl kaldığı Avrupa`da Avrupa sanatını yakından inceleme fırsatı buldu, bütün olumlu koşullara rağmen ülkesinde yaşama fikri üstün geldi ve  Türkiye`ye döndü.

1993 yılında Kapadokya (Avanos)`da eski bir evi restore ederek atölye ve ev olarak kullanmaya başladı. Aynı dönemde Ankara Çayyolu`da oluşturduğu atölyesinde çalışmalarını sürdürdü. Avanos`ta resim dışında seramik ve heykel çalışmaları da yapmaktadır. Bugünkü sanat hayatını Kapadokya, Ankara ve İstanbul arasında sürmektedir.

    Lot No: 8

    Lot: 8

    UĞUR YAYLA (1951-)-"Yemek Yapan Kadın" Ölçüler: 27,5 x 19 cm. İmzalı. Kağıt üzeri suluboya. 1951 yılında Ankara'da doğdu. 1972'de astsubay olarak görev yaptığı Deniz Kuvvetteri`nden ayrıldı. 1973 yılından bu yana profesyonel sanat hayatı devam etmektedir. Sanat hayatını sürdürdüğü İstanbul`da oluşturduğu atölye ve galerilerde sanatsal etkinliklerini sürdürdü. Yerli yabancı birçok sanat izleyicisine ulaştı. 1992 yılında Almanya`ya gitti. Ressam Atilla Argun ile Duisburg kentinde Argun sanat galerisini oluşturdu. Genç Alman sanatçılar birliğine davet edildi. FACHHOCHSCHULE KÖLN FACHBEREİCH FREİE KUNST (Güzel Sanatlar Yüksek Okulu) tarafından takdir ve referans belgeleri verildi. Bir yıl kaldığı Avrupa`da Avrupa sanatını yakından inceleme fırsatı buldu, bütün olumlu koşullara rağmen ülkesinde yaşama fikri üstün geldi ve  Türkiye`ye döndü. 1993 yılında Kapadokya (Avanos)`da eski bir evi restore ederek atölye ve ev olarak kullanmaya başladı. Aynı dönemde Ankara Çayyolu`da oluşturduğu atölyesinde çalışmalarını sürdürdü. Avanos`ta resim dışında seramik ve heykel çalışmaları da yapmaktadır. Bugünkü sanat hayatını Kapadokya, Ankara ve İstanbul arasında sürmektedir.

    TLSold
  • SARHOŞ HÜSEYİN LAKAPLI RESSAM-"Peyzaj"
Ölçüler: 38,5 x 28,5 cm. 
İmzasız. Duralit üzeri yağlıboya. (Haliyle)

    Lot No: 9

    Lot: 9

    SARHOŞ HÜSEYİN LAKAPLI RESSAM-"Peyzaj" Ölçüler: 38,5 x 28,5 cm. İmzasız. Duralit üzeri yağlıboya. (Haliyle)

    TLSold
  • SÜLEYMAN ŞAHİN (ÇOBAN RESSAM) (1949-)-"Anadolu"
Ölçüler: 45 x 35,5 cm.
İmzalı. 2022 Tarihli. Tuval üzeri yağlıboya.

Referans: Türk Plastik Sanatçıları Ansiklopedik Sözlük, Kaya Özsezgin / Sayfa: 293

Öğrenimini, ilkokuldördüncü sınıfa kadar sürdürdü. 1958 yılında Ankara'ya yerleşti. Ekonomik sebepler nedeniyle çocuk yaşında geçimini sağlamak için çobanlık ve inşaat boyacılığı yaptı. Bu işi sırasında, resim yapmaya başladı. Resimlerinde kırsal yaşamı konu olarak ele alması ve geçmişte çobanlık yapması sebebiyle uzun süre basında "Çoban Ressam" adıyla geçti. İlk sergisini 1968'de Ankara'da İş Sanat Galerisi'nde açtı. İsmet İnöünü'nün bu sergiyi gezmesi ve resimleri üzerine konuşması resim çalışmalarını geliştirmesine yol açtı. 1973 yılında Bursa'ya yerleşti ve 1986'da Ressamlar Sokağı'nı kurdu genç ressamların yetişmesine katkı sağladı. Birkaç kez Paris'e gitti. Roma, Venedik, Torino ve Milano gibi kentlerde incelemelerde bulundu. Eserleri özel koleksiyonlarda ve Ankara Resim ve Heykel Müzesi'nde bulunmaktadır.

    Lot No: 10

    Lot: 10

    SÜLEYMAN ŞAHİN (ÇOBAN RESSAM) (1949-)-"Anadolu" Ölçüler: 45 x 35,5 cm. İmzalı. 2022 Tarihli. Tuval üzeri yağlıboya. Referans: Türk Plastik Sanatçıları Ansiklopedik Sözlük, Kaya Özsezgin / Sayfa: 293 Öğrenimini, ilkokuldördüncü sınıfa kadar sürdürdü. 1958 yılında Ankara'ya yerleşti. Ekonomik sebepler nedeniyle çocuk yaşında geçimini sağlamak için çobanlık ve inşaat boyacılığı yaptı. Bu işi sırasında, resim yapmaya başladı. Resimlerinde kırsal yaşamı konu olarak ele alması ve geçmişte çobanlık yapması sebebiyle uzun süre basında "Çoban Ressam" adıyla geçti. İlk sergisini 1968'de Ankara'da İş Sanat Galerisi'nde açtı. İsmet İnöünü'nün bu sergiyi gezmesi ve resimleri üzerine konuşması resim çalışmalarını geliştirmesine yol açtı. 1973 yılında Bursa'ya yerleşti ve 1986'da Ressamlar Sokağı'nı kurdu genç ressamların yetişmesine katkı sağladı. Birkaç kez Paris'e gitti. Roma, Venedik, Torino ve Milano gibi kentlerde incelemelerde bulundu. Eserleri özel koleksiyonlarda ve Ankara Resim ve Heykel Müzesi'nde bulunmaktadır.

    TLSold
  • AVNİ AKMEHMETOĞLU (1955-)-"Portre"
Ölçüler: 50 x 35 cm.
İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya.

1955 yılında Erzurum’da doğan Ressam Avni Akmehmetoğlu, Erzurum Lisesi’nden mezun olduktan sonra İstanbul’a göç etti. Ortaköyde bir antika dükkanı işleten ünlü ressam daha sonra Çukurcuma’da bulunan atölyesinde eser üretimine devam etti. Kısa zamanda ünü dünyanın bir çok ülkesine yayılan Akmehmetoğlu, yıllar sonra eserlerini Atölye Tomtom Galeri’de sergilemeye başladı.

    Lot No: 11

    Lot: 11

    AVNİ AKMEHMETOĞLU (1955-)-"Portre" Ölçüler: 50 x 35 cm. İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya. 1955 yılında Erzurum’da doğan Ressam Avni Akmehmetoğlu, Erzurum Lisesi’nden mezun olduktan sonra İstanbul’a göç etti. Ortaköyde bir antika dükkanı işleten ünlü ressam daha sonra Çukurcuma’da bulunan atölyesinde eser üretimine devam etti. Kısa zamanda ünü dünyanın bir çok ülkesine yayılan Akmehmetoğlu, yıllar sonra eserlerini Atölye Tomtom Galeri’de sergilemeye başladı.

    TLSold
  • AVNİ AKMEHMETOĞLU (1955-)-"Portre"
Ölçüler: 35 x 50 cm.
İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya.

1955 yılında Erzurum’da doğan Ressam Avni Akmehmetoğlu, Erzurum Lisesi’nden mezun olduktan sonra İstanbul’a göç etti. Ortaköyde bir antika dükkanı işleten ünlü ressam daha sonra Çukurcuma’da bulunan atölyesinde eser üretimine devam etti. Kısa zamanda ünü dünyanın bir çok ülkesine yayılan Akmehmetoğlu, yıllar sonra eserlerini Atölye Tomtom Galeri’de sergilemeye başladı.

    Lot No: 12

    Lot: 12

    AVNİ AKMEHMETOĞLU (1955-)-"Portre" Ölçüler: 35 x 50 cm. İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya. 1955 yılında Erzurum’da doğan Ressam Avni Akmehmetoğlu, Erzurum Lisesi’nden mezun olduktan sonra İstanbul’a göç etti. Ortaköyde bir antika dükkanı işleten ünlü ressam daha sonra Çukurcuma’da bulunan atölyesinde eser üretimine devam etti. Kısa zamanda ünü dünyanın bir çok ülkesine yayılan Akmehmetoğlu, yıllar sonra eserlerini Atölye Tomtom Galeri’de sergilemeye başladı.

    TLSold
  • AVNİ AKMEHMETOĞLU (1955-)-"Portre"
Ölçüler: 34,5 x 50 cm.
İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya.

1955 yılında Erzurum’da doğan Ressam Avni Akmehmetoğlu, Erzurum Lisesi’nden mezun olduktan sonra İstanbul’a göç etti. Ortaköyde bir antika dükkanı işleten ünlü ressam daha sonra Çukurcuma’da bulunan atölyesinde eser üretimine devam etti. Kısa zamanda ünü dünyanın bir çok ülkesine yayılan Akmehmetoğlu, yıllar sonra eserlerini Atölye Tomtom Galeri’de sergilemeye başladı.

    Lot No: 13

    Lot: 13

    AVNİ AKMEHMETOĞLU (1955-)-"Portre" Ölçüler: 34,5 x 50 cm. İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya. 1955 yılında Erzurum’da doğan Ressam Avni Akmehmetoğlu, Erzurum Lisesi’nden mezun olduktan sonra İstanbul’a göç etti. Ortaköyde bir antika dükkanı işleten ünlü ressam daha sonra Çukurcuma’da bulunan atölyesinde eser üretimine devam etti. Kısa zamanda ünü dünyanın bir çok ülkesine yayılan Akmehmetoğlu, yıllar sonra eserlerini Atölye Tomtom Galeri’de sergilemeye başladı.

    TLSold
  • AVNİ AKMEHMETOĞLU (1955-)-"Portre"
Ölçüler: 35 x 50 cm.
İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya.

1955 yılında Erzurum’da doğan Ressam Avni Akmehmetoğlu, Erzurum Lisesi’nden mezun olduktan sonra İstanbul’a göç etti. Ortaköyde bir antika dükkanı işleten ünlü ressam daha sonra Çukurcuma’da bulunan atölyesinde eser üretimine devam etti. Kısa zamanda ünü dünyanın bir çok ülkesine yayılan Akmehmetoğlu, yıllar sonra eserlerini Atölye Tomtom Galeri’de sergilemeye başladı.

    Lot No: 14

    Lot: 14

    AVNİ AKMEHMETOĞLU (1955-)-"Portre" Ölçüler: 35 x 50 cm. İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya. 1955 yılında Erzurum’da doğan Ressam Avni Akmehmetoğlu, Erzurum Lisesi’nden mezun olduktan sonra İstanbul’a göç etti. Ortaköyde bir antika dükkanı işleten ünlü ressam daha sonra Çukurcuma’da bulunan atölyesinde eser üretimine devam etti. Kısa zamanda ünü dünyanın bir çok ülkesine yayılan Akmehmetoğlu, yıllar sonra eserlerini Atölye Tomtom Galeri’de sergilemeye başladı.

    TLSold
  • A. ZAROV -"Deniz Peyzajı"
Ölçüler: 50 x 40 cm. 
Duralit üzeri yağlıboya.

    Lot No: 15

    Lot: 15

    A. ZAROV -"Deniz Peyzajı" Ölçüler: 50 x 40 cm. Duralit üzeri yağlıboya.

    TLSold
  • JOYCE ROYBAL (1955-)-"Cyclist"
Ölçüler: 49,5 x 40 cm.
İmzalı. Tuval üzeri akrilik boya.

    Lot No: 16

    Lot: 16

    JOYCE ROYBAL (1955-)-"Cyclist" Ölçüler: 49,5 x 40 cm. İmzalı. Tuval üzeri akrilik boya.

    TLSold
  • Z/AURYSSEN-"Figüratif Kompozisyon"
Ölçüler: 73 x 52,5 cm.
İmzalı. 1981 Tarihli. Duralit üzeri yağlıboya.

    Lot No: 17

    Lot: 17

    Z/AURYSSEN-"Figüratif Kompozisyon" Ölçüler: 73 x 52,5 cm. İmzalı. 1981 Tarihli. Duralit üzeri yağlıboya.

    TLSold
  • MUSTAFA ELDENİZ (1969-)-"Semazen" 
Ölçüler: 60 x 80 cm.
İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya.

    Lot No: 18

    Lot: 18

    MUSTAFA ELDENİZ (1969-)-"Semazen" Ölçüler: 60 x 80 cm. İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya.

    TLSold
  • ENİS AKTAŞ (1956-2017)-"Soyut Kompozisyon" 
Ölçüler: 35 x 75,5 cm.
İmzalı. 2004 Tarihli. Tuval üzeri yağlı ve akrilikboya.
Referans: Türk Plastik Sanatçıları Ansiklopedik Sözlük, Kaya Özsezgin / Sayfa: 26 

1956'da Ankara'da doğdu. 1982 yılında Gazi Yüksek Öğretmen Okulu Resim Bölümü'nü bitirdi. 2007 yılında Süleyman Demirel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nden emekli oldu. Bugüne kadar 30'a yakın kişisel sergi açmış, resmi ve özel koleksiyonlarda eserleri yer etmiştir.

    Lot No: 19

    Lot: 19

    ENİS AKTAŞ (1956-2017)-"Soyut Kompozisyon" Ölçüler: 35 x 75,5 cm. İmzalı. 2004 Tarihli. Tuval üzeri yağlı ve akrilikboya. Referans: Türk Plastik Sanatçıları Ansiklopedik Sözlük, Kaya Özsezgin / Sayfa: 26 1956'da Ankara'da doğdu. 1982 yılında Gazi Yüksek Öğretmen Okulu Resim Bölümü'nü bitirdi. 2007 yılında Süleyman Demirel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nden emekli oldu. Bugüne kadar 30'a yakın kişisel sergi açmış, resmi ve özel koleksiyonlarda eserleri yer etmiştir.

    TLSold
  • ÜMMET KARACA (1956-) -"Kilyostan"
Ölçüler: 55 x 40 cm. 
İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya. 

1956 yılında Gürcistan'da doğdu. 1978-1982'de Tiflis Yüksek Ressamlar Okulu'nda öğrenim gördü. İlk kişisel sergisini 1987 yılında Gürcistan'da açtı. Ankara ve İstanbul'da pek çok karma ve kişisel sergiler gerçekleştirdi. İzlenimci ressam genellikle tuval üzeri yağlıboya tekniğiyle yaptığı tablolarında İstanbul ve Büyükada'dan manzaraları resmeder.

    Lot No: 20

    Lot: 20

    ÜMMET KARACA (1956-) -"Kilyostan" Ölçüler: 55 x 40 cm. İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya. 1956 yılında Gürcistan'da doğdu. 1978-1982'de Tiflis Yüksek Ressamlar Okulu'nda öğrenim gördü. İlk kişisel sergisini 1987 yılında Gürcistan'da açtı. Ankara ve İstanbul'da pek çok karma ve kişisel sergiler gerçekleştirdi. İzlenimci ressam genellikle tuval üzeri yağlıboya tekniğiyle yaptığı tablolarında İstanbul ve Büyükada'dan manzaraları resmeder.

    TLSold
  • İBRAHİM-"Manolyalar"
Ölçüler: 36,5 x 60 cm.
İmzalı. 1930'lara ait. Duralit üzeri yağlıboya.

    Lot No: 21

    Lot: 21

    İBRAHİM-"Manolyalar" Ölçüler: 36,5 x 60 cm. İmzalı. 1930'lara ait. Duralit üzeri yağlıboya.

    TLSold
  • ARİF SALTUK -"Halciler" 
Ölçüler: 82,5 x 75 cm.
İmzalı. 1983 Tarihli. Duralit üzeri yağlıboya.

    Lot No: 22

    Lot: 22

    ARİF SALTUK -"Halciler" Ölçüler: 82,5 x 75 cm. İmzalı. 1983 Tarihli. Duralit üzeri yağlıboya.

    TLSold
  • ESKİ TÜRKÇE İMZALI TABLO -"Sokak" 
Ölçüler: 99,5 x 70 cm.
Eski Türkçe İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya.

    Lot No: 23

    Lot: 23

    ESKİ TÜRKÇE İMZALI TABLO -"Sokak" Ölçüler: 99,5 x 70 cm. Eski Türkçe İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya.

    TLSold
  • KAMİL AÇIKGÖZ-"Soyut Kompozisyon"
Ölçüler: 50 x 50 cm. 
İmzalı. 2021 Tarihli. Tuval üzeri karışık teknik.

    Lot No: 24

    Lot: 24

    KAMİL AÇIKGÖZ-"Soyut Kompozisyon" Ölçüler: 50 x 50 cm. İmzalı. 2021 Tarihli. Tuval üzeri karışık teknik.

    TLSold
  • A.ZAROV -"Deniz ve Yelkenli"
Ölçüler: 30 x 40 cm. 
İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya.

    Lot No: 25

    Lot: 25

    A.ZAROV -"Deniz ve Yelkenli" Ölçüler: 30 x 40 cm. İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya.

    TLSold
  • TURGUT-"Yörükler"
Ölçüler: 54 x 43 cm.  
İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya.

    Lot No: 26

    Lot: 26

    TURGUT-"Yörükler" Ölçüler: 54 x 43 cm. İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya.

    TLSold
  • MOHAMMAD ALİ AFRAZİ (1954-)-"Deniz Peyzajı"
Ölçüler: 29 x 19 cm.
İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya.

Profesör Mohammed Ali Afrazi, 1954 yılında Gilan Eyaletinde, Anzali şehrinde doğdu. Büyümüş olduğu şehrin güzel doğası içindeki sanatçının gelişmesine ilham oldu ve küçük yaşlardan beri resim konusunda hevesliydi.

Ünlü ressam, Albert Vartanian gibi ressamlardan ilham alarak binlerce yağlı boya tablo resimledi. Son 40 yılda 90’ın üzerinde ulusal ve uluslararası galeride resimleri sergilendi.

    Lot No: 27

    Lot: 27

    MOHAMMAD ALİ AFRAZİ (1954-)-"Deniz Peyzajı" Ölçüler: 29 x 19 cm. İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya. Profesör Mohammed Ali Afrazi, 1954 yılında Gilan Eyaletinde, Anzali şehrinde doğdu. Büyümüş olduğu şehrin güzel doğası içindeki sanatçının gelişmesine ilham oldu ve küçük yaşlardan beri resim konusunda hevesliydi. Ünlü ressam, Albert Vartanian gibi ressamlardan ilham alarak binlerce yağlı boya tablo resimledi. Son 40 yılda 90’ın üzerinde ulusal ve uluslararası galeride resimleri sergilendi.

    TLSold
  • MOHAMMAD ALİ AFRAZİ (1954-)-"Peyzaj"
Ölçüler: 29 x 19 cm.
İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya.

Profesör Mohammed Ali Afrazi, 1954 yılında Gilan Eyaletinde, Anzali şehrinde doğdu. Büyümüş olduğu şehrin güzel doğası içindeki sanatçının gelişmesine ilham oldu ve küçük yaşlardan beri resim konusunda hevesliydi.

Ünlü ressam, Albert Vartanian gibi ressamlardan ilham alarak binlerce yağlı boya tablo resimledi. Son 40 yılda 90’ın üzerinde ulusal ve uluslararası galeride resimleri sergilendi.

    Lot No: 28

    Lot: 28

    MOHAMMAD ALİ AFRAZİ (1954-)-"Peyzaj" Ölçüler: 29 x 19 cm. İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya. Profesör Mohammed Ali Afrazi, 1954 yılında Gilan Eyaletinde, Anzali şehrinde doğdu. Büyümüş olduğu şehrin güzel doğası içindeki sanatçının gelişmesine ilham oldu ve küçük yaşlardan beri resim konusunda hevesliydi. Ünlü ressam, Albert Vartanian gibi ressamlardan ilham alarak binlerce yağlı boya tablo resimledi. Son 40 yılda 90’ın üzerinde ulusal ve uluslararası galeride resimleri sergilendi.

    TLSold
  • AVRUPA EKOLÜ TABLO-"Natürmort" 
Ölçüler: 30 x 24 cm. 
İmzalı (Sanatçısı tanınmıyor). 1987 Tarihli. Tuval üzeri yağlıboya.

    Lot No: 29

    Lot: 29

    AVRUPA EKOLÜ TABLO-"Natürmort" Ölçüler: 30 x 24 cm. İmzalı (Sanatçısı tanınmıyor). 1987 Tarihli. Tuval üzeri yağlıboya.

    TLSold
  • KAYHAN AYBATLI (1959-)-"Peyzaj" 
Ölçüler: 40 x 30 cm.
İmzalı. 2019 Tarihli. Tuval üzeri yağlıboya.

1959 yılında Yerköy´de doğdu. 1977´de Kuleli Askeri Lisesini, 1981 yılında Kara Harp Okulunu bitirdi. Yurtiçi ve Yurtdışında resmi ve özel birçok koleksiyonda çalışmaları bulunan sanatçı bugüne kadar 21 kişisel sergi açmış birçokta karma sergiye katılmıştır. Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltraşlar derneği üyesi de olan sanatçı, Kültür Bakanlığının 1995 yılında yayınladığı “Ressamların Fırçasından İstanbul” isimli katalogda ve yine Kültür Bakanlığının 2006 yılında düzenlediği “Türkiye Resimleniyor” ve “İstasyonlar” projelerinde yer almıştır. Çalışmalarını emekli olduktan sonra yerleştiği Ankara´da kendi atölyesinde sürdürmektedir.

    Lot No: 30

    Lot: 30

    KAYHAN AYBATLI (1959-)-"Peyzaj" Ölçüler: 40 x 30 cm. İmzalı. 2019 Tarihli. Tuval üzeri yağlıboya. 1959 yılında Yerköy´de doğdu. 1977´de Kuleli Askeri Lisesini, 1981 yılında Kara Harp Okulunu bitirdi. Yurtiçi ve Yurtdışında resmi ve özel birçok koleksiyonda çalışmaları bulunan sanatçı bugüne kadar 21 kişisel sergi açmış birçokta karma sergiye katılmıştır. Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltraşlar derneği üyesi de olan sanatçı, Kültür Bakanlığının 1995 yılında yayınladığı “Ressamların Fırçasından İstanbul” isimli katalogda ve yine Kültür Bakanlığının 2006 yılında düzenlediği “Türkiye Resimleniyor” ve “İstasyonlar” projelerinde yer almıştır. Çalışmalarını emekli olduktan sonra yerleştiği Ankara´da kendi atölyesinde sürdürmektedir.

    TLSold
  • SADIK GÖKTUNA (1876-1951) -Ölçüler: 28 x 14 cm.
Eski Türkçe İmzalı. Kağıt üzeri suluboya. 
Referans: Türk Plastik Sanatçıları Ansiklopedisi / Cilt I - Sayfa: 224 

1876'da Vidin'de doğdu. Kuleli ve Harbiye’de okurken Nuri Paşa, Şehit Hasan Rıza ve Hoca Ali Rıza’dan resim dersleri aldı. Göktuna’nın 1895’te gerçekleştirdiği "Bursa'da Yeni Kaplıca" adlı eseri Hoca Ali Rıza ve Harbiye yönetimi tarafından beğenilerek Saray’a sunuldu ve sonucunda kendisine bir iftihar madalyası verildi. 1896'da Harbiye'yi bitirdi, Girit savaşlarına katıldı ve buradaki hizmetleri karşılığında üsteğmen rütbesine yükseltildi. 1909’da yüzbaşı rütbesiyle Erkân-ı Harbiye Harita Komisyonu üyeliğine seçildi. 1931’de miralaylığa yükseltildi ve 1933’te emekliye ayrıldı. 1944’de ilk hazırlıkları yapılan ve 1945’te kurulan Asker Ressamlar Sanat Derneği’nin bir no’lu kurucu üyesi ve ilk başkanı oldu.

    Lot No: 31

    Lot: 31

    SADIK GÖKTUNA (1876-1951) -Ölçüler: 28 x 14 cm. Eski Türkçe İmzalı. Kağıt üzeri suluboya. Referans: Türk Plastik Sanatçıları Ansiklopedisi / Cilt I - Sayfa: 224 1876'da Vidin'de doğdu. Kuleli ve Harbiye’de okurken Nuri Paşa, Şehit Hasan Rıza ve Hoca Ali Rıza’dan resim dersleri aldı. Göktuna’nın 1895’te gerçekleştirdiği "Bursa'da Yeni Kaplıca" adlı eseri Hoca Ali Rıza ve Harbiye yönetimi tarafından beğenilerek Saray’a sunuldu ve sonucunda kendisine bir iftihar madalyası verildi. 1896'da Harbiye'yi bitirdi, Girit savaşlarına katıldı ve buradaki hizmetleri karşılığında üsteğmen rütbesine yükseltildi. 1909’da yüzbaşı rütbesiyle Erkân-ı Harbiye Harita Komisyonu üyeliğine seçildi. 1931’de miralaylığa yükseltildi ve 1933’te emekliye ayrıldı. 1944’de ilk hazırlıkları yapılan ve 1945’te kurulan Asker Ressamlar Sanat Derneği’nin bir no’lu kurucu üyesi ve ilk başkanı oldu.

    TLSold
  • ENDER DANDUL (1955-)-"Figüratif"
Ölçüler: 18x17 cm.
İmzalı. 1990 Tarihli. Kağıt üzeri karışık teknik.

1955 yılında Mudanya'da doğmuştur. Sanat yaşamına tasarımcı, öğretim üyesi ve ressam olarak devam etmiştir. Edip Hakkı Köseoğlu, Gevher Bozkurt, Kudret Aral, Sabri Berkel, Nurullah Berk ve Emin Barın'dan eğitim almış ve 1978'de İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi'nden mezun olmuştur. Günümüze kadar çocuklar için; hikaye, 1955 yılında Mudanya'da doğmuştur. Sanat yaşamına tasarımcı, öğretim üyesi ve ressam olarak devam etmiştir. Edip Hakkı Köseoğlu, Gevher Bozkurt, Kudret Aral, Sabri Berkel, Nurullah Berk ve Emin Barın'dan eğitim almış ve 1978'de İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi'nden mezun olmuştur. Günümüze kadar çocuklar için; hikaye, masal, eğitim kitapları görselleri hazırlamış ve grafik tasarımlarını yapmıştır. 2005 yılında yayımlanan ''Lines in the Sand'' UNICEF kitabının içinde özgün bir çalışmasıyla yer almıştır.

Ender Dandul, atölyesinde sürdürdüğü resim ve illüstrasyon çalışmalarının yanı sıra, çeşitli üniversitelerde dersler vermektedir. Günümüze kadar kırk üzeri gerçekleştirdiği yurt içi ve yurtdışı kişisel sergileriyle, eserleri birçok koleksiyonda yer almaktadır.

    Lot No: 32

    Lot: 32

    ENDER DANDUL (1955-)-"Figüratif" Ölçüler: 18x17 cm. İmzalı. 1990 Tarihli. Kağıt üzeri karışık teknik. 1955 yılında Mudanya'da doğmuştur. Sanat yaşamına tasarımcı, öğretim üyesi ve ressam olarak devam etmiştir. Edip Hakkı Köseoğlu, Gevher Bozkurt, Kudret Aral, Sabri Berkel, Nurullah Berk ve Emin Barın'dan eğitim almış ve 1978'de İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi'nden mezun olmuştur. Günümüze kadar çocuklar için; hikaye, 1955 yılında Mudanya'da doğmuştur. Sanat yaşamına tasarımcı, öğretim üyesi ve ressam olarak devam etmiştir. Edip Hakkı Köseoğlu, Gevher Bozkurt, Kudret Aral, Sabri Berkel, Nurullah Berk ve Emin Barın'dan eğitim almış ve 1978'de İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi'nden mezun olmuştur. Günümüze kadar çocuklar için; hikaye, masal, eğitim kitapları görselleri hazırlamış ve grafik tasarımlarını yapmıştır. 2005 yılında yayımlanan ''Lines in the Sand'' UNICEF kitabının içinde özgün bir çalışmasıyla yer almıştır. Ender Dandul, atölyesinde sürdürdüğü resim ve illüstrasyon çalışmalarının yanı sıra, çeşitli üniversitelerde dersler vermektedir. Günümüze kadar kırk üzeri gerçekleştirdiği yurt içi ve yurtdışı kişisel sergileriyle, eserleri birçok koleksiyonda yer almaktadır.

    TLSold
  • BURHAN DOĞANÇAY (1929-2013)-"OK, Broadway Lafayette St. Series"
Ölçüler: 28,5 x 22 cm. 
İmzalı. 1997 Tarhli. Paspartulu, çerçerve içerisinde. Litografi.
Edition: 98/200
Referans: Türk Plastik Sanatçıları Ansiklopedik Sözlük, Kaya Özsezgin / Sayfa: 129

1929 yılında İstanbul'da doğdu. 1950'de Paris Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde öğrenim gördü. İlk sanatsal eğitimini babası ressam Adil Doğançay'dan ve ünlü ressam Arif Kaptan'dan aldı. 1950'lerin başlarında Paris Üniversitesi'nde hukuk ve iktisat okurken öğrencilik yıllarının önemli bir kısmını "Academie de la Grande Chaumiere"de sanat eğitimi alarak geçirdi. Yurtdışındaki ilk kişisel sergisini 1963'te açtı. 1965'te New York'taki Solomon R. Guggenheim Müzesi'ne resimleri alındı.

Eserleri; Museum of Fine Arts, Victoria & Albert Müzesi, Paris'teki Pompidou Center, British Museum ve Guggenheim Müzesi gibi dünyanın önde gelen 70'ten fazla müzenin koleksiyonlarında yer almaktadır.

    Lot No: 33

    Lot: 33

    BURHAN DOĞANÇAY (1929-2013)-"OK, Broadway Lafayette St. Series" Ölçüler: 28,5 x 22 cm. İmzalı. 1997 Tarhli. Paspartulu, çerçerve içerisinde. Litografi. Edition: 98/200 Referans: Türk Plastik Sanatçıları Ansiklopedik Sözlük, Kaya Özsezgin / Sayfa: 129 1929 yılında İstanbul'da doğdu. 1950'de Paris Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde öğrenim gördü. İlk sanatsal eğitimini babası ressam Adil Doğançay'dan ve ünlü ressam Arif Kaptan'dan aldı. 1950'lerin başlarında Paris Üniversitesi'nde hukuk ve iktisat okurken öğrencilik yıllarının önemli bir kısmını "Academie de la Grande Chaumiere"de sanat eğitimi alarak geçirdi. Yurtdışındaki ilk kişisel sergisini 1963'te açtı. 1965'te New York'taki Solomon R. Guggenheim Müzesi'ne resimleri alındı. Eserleri; Museum of Fine Arts, Victoria & Albert Müzesi, Paris'teki Pompidou Center, British Museum ve Guggenheim Müzesi gibi dünyanın önde gelen 70'ten fazla müzenin koleksiyonlarında yer almaktadır.

    TLSold
  • COP. ORTMEİER (19. YÜZYIL)-"The Love Letter"
Ölçüler: 24,5 x 32 cm. 
İmzalı. 19. Yüzyıl. Duralit üzeri yağlıboya.

    Lot No: 34

    Lot: 34

    COP. ORTMEİER (19. YÜZYIL)-"The Love Letter" Ölçüler: 24,5 x 32 cm. İmzalı. 19. Yüzyıl. Duralit üzeri yağlıboya.

    TLSold
  • VEDAT ÖRS (1961-)-"Nü" 
Ölçüler: 28,5 x 39 cm.
İmzalı. 2015 Tarihli. Kağıt üzeri yağlıboya. 

1961 yılında Uşak'ta doğdu. 1984'te Ankara Üniversitesi'nden mezun oldu. Paris'te 2003- 2006 yılları arasında kendi atölyesinde çalıştı. Paris Artenciel Galerisi'nde eserleri sergilendi. Newyork Syr, Paris ve Prag sergilerinden oluşmak üzere bugüne kadar otuza yakın sergi açtı. Ankara ve İstanbul Sanat Fuarları'na katıldı. Moldovya ve Pensilvanya'da Uluslararası workshoplara katıldı. Uluslararası Plastik Sanatçılar Derneği üyesi olan sanatçı çalışmalarını İstanbul'da sürdürmektedir.

    Lot No: 35

    Lot: 35

    VEDAT ÖRS (1961-)-"Nü" Ölçüler: 28,5 x 39 cm. İmzalı. 2015 Tarihli. Kağıt üzeri yağlıboya. 1961 yılında Uşak'ta doğdu. 1984'te Ankara Üniversitesi'nden mezun oldu. Paris'te 2003- 2006 yılları arasında kendi atölyesinde çalıştı. Paris Artenciel Galerisi'nde eserleri sergilendi. Newyork Syr, Paris ve Prag sergilerinden oluşmak üzere bugüne kadar otuza yakın sergi açtı. Ankara ve İstanbul Sanat Fuarları'na katıldı. Moldovya ve Pensilvanya'da Uluslararası workshoplara katıldı. Uluslararası Plastik Sanatçılar Derneği üyesi olan sanatçı çalışmalarını İstanbul'da sürdürmektedir.

    TLSold
  • BEDRİ RAHMİ EYÜBOĞLU (1911-1975)-"Çorumlu Gelin" 
Ölçüler: 23 x 42 cm. 
İmzalı. 2008 Tarihli. Paspartulu. Kalıpla kumaşa yazma el baskı tekniği ile basılmış ve el ile boyanmıştır.
Referans: Türk Plastik Sanatçıları Ansiklopedik Sözlük, Kaya Özsezgin / Sayfa: 152

    Lot No: 36

    Lot: 36

    BEDRİ RAHMİ EYÜBOĞLU (1911-1975)-"Çorumlu Gelin" Ölçüler: 23 x 42 cm. İmzalı. 2008 Tarihli. Paspartulu. Kalıpla kumaşa yazma el baskı tekniği ile basılmış ve el ile boyanmıştır. Referans: Türk Plastik Sanatçıları Ansiklopedik Sözlük, Kaya Özsezgin / Sayfa: 152

    TLSold
  • VEDAT ÖRS (1961-)-"Nü" 
Ölçüler: 28,5 x 39 cm.
İmzalı. 2016 Tarihli. Kağıt üzeri yağlıboya. 

1961 yılında Uşak'ta doğdu. 1984'te Ankara Üniversitesi'nden mezun oldu. Paris'te 2003- 2006 yılları arasında kendi atölyesinde çalıştı. Paris Artenciel Galerisi'nde eserleri sergilendi. Newyork Syr, Paris ve Prag sergilerinden oluşmak üzere bugüne kadar otuza yakın sergi açtı. Ankara ve İstanbul Sanat Fuarları'na katıldı. Moldovya ve Pensilvanya'da Uluslararası workshoplara katıldı. Uluslararası Plastik Sanatçılar Derneği üyesi olan sanatçı çalışmalarını İstanbul'da sürdürmektedir.

    Lot No: 37

    Lot: 37

    VEDAT ÖRS (1961-)-"Nü" Ölçüler: 28,5 x 39 cm. İmzalı. 2016 Tarihli. Kağıt üzeri yağlıboya. 1961 yılında Uşak'ta doğdu. 1984'te Ankara Üniversitesi'nden mezun oldu. Paris'te 2003- 2006 yılları arasında kendi atölyesinde çalıştı. Paris Artenciel Galerisi'nde eserleri sergilendi. Newyork Syr, Paris ve Prag sergilerinden oluşmak üzere bugüne kadar otuza yakın sergi açtı. Ankara ve İstanbul Sanat Fuarları'na katıldı. Moldovya ve Pensilvanya'da Uluslararası workshoplara katıldı. Uluslararası Plastik Sanatçılar Derneği üyesi olan sanatçı çalışmalarını İstanbul'da sürdürmektedir.

    TLSold
  • MOHAMMAD ALİ AFRAZİ (1954-)-"Peyzaj"
Ölçüler: 39,5 x 59,5 cm.
İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya.

Profesör Mohammed Ali Afrazi, 1954 yılında Gilan Eyaletinde, Anzali şehrinde doğdu. Büyümüş olduğu şehrin güzel doğası içindeki sanatçının gelişmesine ilham oldu ve küçük yaşlardan beri resim konusunda hevesliydi.

Ünlü ressam, Albert Vartanian gibi ressamlardan ilham alarak binlerce yağlı boya tablo resimledi. Son 40 yılda 90’ın üzerinde ulusal ve uluslararası galeride resimleri sergilendi.

    Lot No: 38

    Lot: 38

    MOHAMMAD ALİ AFRAZİ (1954-)-"Peyzaj" Ölçüler: 39,5 x 59,5 cm. İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya. Profesör Mohammed Ali Afrazi, 1954 yılında Gilan Eyaletinde, Anzali şehrinde doğdu. Büyümüş olduğu şehrin güzel doğası içindeki sanatçının gelişmesine ilham oldu ve küçük yaşlardan beri resim konusunda hevesliydi. Ünlü ressam, Albert Vartanian gibi ressamlardan ilham alarak binlerce yağlı boya tablo resimledi. Son 40 yılda 90’ın üzerinde ulusal ve uluslararası galeride resimleri sergilendi.

    TLSold
  • VLADIMIR SOROKOVOY (20.YÜZYIL)-"Meşrubatçı"
Ölçüler: 49 x 57,5 cm.
İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya. 2002 Tarihli.

    Lot No: 39

    Lot: 39

    VLADIMIR SOROKOVOY (20.YÜZYIL)-"Meşrubatçı" Ölçüler: 49 x 57,5 cm. İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya. 2002 Tarihli.

    TLSold
  • TÜRKSAL-"Mağusa / Akkule Kapısı"
Ölçüler: 62,5 x 44 cm. 
İmzalı. Temmuz 1963 Tarihli. Duralit üzeri yağlıboya.

    Lot No: 40

    Lot: 40

    TÜRKSAL-"Mağusa / Akkule Kapısı" Ölçüler: 62,5 x 44 cm. İmzalı. Temmuz 1963 Tarihli. Duralit üzeri yağlıboya.

    TLSold
  • ANONİM -"Deniz Peyzajı" 
Ölçüler: 51 x 35 cm.
İmzasız. (Sanatçısı belli değil) Duralit üzeri yağlıboya.

    Lot No: 41

    Lot: 41

    ANONİM -"Deniz Peyzajı" Ölçüler: 51 x 35 cm. İmzasız. (Sanatçısı belli değil) Duralit üzeri yağlıboya.

    TLSold
  • SOUIBE-"Şakayık"
Ölçüler: 38 x 45,5 cm.
İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya.

    Lot No: 42

    Lot: 42

    SOUIBE-"Şakayık" Ölçüler: 38 x 45,5 cm. İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya.

    TLSold
  • NİMET BERDAN (1918-2001) -"Sarı Güller"
Ölçüler: 27 x 44 cm. 
İmzalı. Duralit üzeri yağlıboya.

    Lot No: 43

    Lot: 43

    NİMET BERDAN (1918-2001) -"Sarı Güller" Ölçüler: 27 x 44 cm. İmzalı. Duralit üzeri yağlıboya.

    TLSold
  • H. MOHR-"Le Village Oublié"
Ölçüler: 19,5 x 20,5 cm. 
İmzalı. Duralit üzeri yağlıboya.

    Lot No: 44

    Lot: 44

    H. MOHR-"Le Village Oublié" Ölçüler: 19,5 x 20,5 cm. İmzalı. Duralit üzeri yağlıboya.

    TLSold
  • MAHİR GÜVEN (1958-)-"Cem'in İlk Resmi"
Ölçüler: 29 x 39,5 cm. 
İmzalı. 1992 Tarihli. Kağıt üzeri karışık teknik.

Referans: Türk Plastik Sanatçıları Ansiklopedik Sözlük, Kaya Özsezgin / Sayfa: 179

1958 yılında Istanbul'da doğdu. 1976-1981 yılları arasında İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü'nde, Neşet Günal Atölyesi'nde öğrenim gördü. İlk sergisini 1981'de Ankara'da (Evrensel) açtı. Serbest sanatçı olarak İstanbul'da yaşamaktadır. Ankara Resim ve Heykel Müzesi'nde eserleri yer almaktadır.

    Lot No: 45

    Lot: 45

    MAHİR GÜVEN (1958-)-"Cem'in İlk Resmi" Ölçüler: 29 x 39,5 cm. İmzalı. 1992 Tarihli. Kağıt üzeri karışık teknik. Referans: Türk Plastik Sanatçıları Ansiklopedik Sözlük, Kaya Özsezgin / Sayfa: 179 1958 yılında Istanbul'da doğdu. 1976-1981 yılları arasında İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü'nde, Neşet Günal Atölyesi'nde öğrenim gördü. İlk sergisini 1981'de Ankara'da (Evrensel) açtı. Serbest sanatçı olarak İstanbul'da yaşamaktadır. Ankara Resim ve Heykel Müzesi'nde eserleri yer almaktadır.

    TLSold
  • JOZEF HABİB GEREZ (1926-2022)-"Manzara"
Ölçüler: 16,5 x 10 cm.
İmzalı. Kağıt üzeri yağlıboya. 
Referans: Türk Plastik Sanatçıları Ansiklopedisi / III.Cilt Sayfa: 906

Ressam, şair ve yazardır. 1926 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Hukuk Fakültesi'nde dört yıl öğrenim gördü. 33'ü yurt dışında olmak üzere 142 kişisel sergi açtı. Katıldığı yarışmalardan resim ve şiir dallarında altmış üç ödül aldı. Akademisyen ünvanına sahip olup, yurt dışındaki altı Akademi'nin fahri üyesi ve Avrupa Konseyi'ne bağlı Avrupa Akademisi'nin Türkiye'deki temsilcisidir. Onüç şiir kitabı yayınladı. Şiirlerinin bir bölümü yabancı dile çevrilerek kitap halinde basıldı.

Yapıtları, Fransa'da Loukine (Arsonval) Müzesi ile Troyes Güzel Sanatlar Müzesi'nde, Belçika'da Herstal Müzesi'nde, A.B.D.'de Judah Magnes Müzesi'nde, İsrail'de Jewish Art ve Ben Ari Müzelerinde, Türkiye'de Selçuk Yaşar Müzesi, Edirne Modern Sanatlar Müzesi ve 500. Yıl Vakfı Türk Musevileri Müzesi'nde sergilemektedir.

    Lot No: 46

    Lot: 46

    JOZEF HABİB GEREZ (1926-2022)-"Manzara" Ölçüler: 16,5 x 10 cm. İmzalı. Kağıt üzeri yağlıboya. Referans: Türk Plastik Sanatçıları Ansiklopedisi / III.Cilt Sayfa: 906 Ressam, şair ve yazardır. 1926 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Hukuk Fakültesi'nde dört yıl öğrenim gördü. 33'ü yurt dışında olmak üzere 142 kişisel sergi açtı. Katıldığı yarışmalardan resim ve şiir dallarında altmış üç ödül aldı. Akademisyen ünvanına sahip olup, yurt dışındaki altı Akademi'nin fahri üyesi ve Avrupa Konseyi'ne bağlı Avrupa Akademisi'nin Türkiye'deki temsilcisidir. Onüç şiir kitabı yayınladı. Şiirlerinin bir bölümü yabancı dile çevrilerek kitap halinde basıldı. Yapıtları, Fransa'da Loukine (Arsonval) Müzesi ile Troyes Güzel Sanatlar Müzesi'nde, Belçika'da Herstal Müzesi'nde, A.B.D.'de Judah Magnes Müzesi'nde, İsrail'de Jewish Art ve Ben Ari Müzelerinde, Türkiye'de Selçuk Yaşar Müzesi, Edirne Modern Sanatlar Müzesi ve 500. Yıl Vakfı Türk Musevileri Müzesi'nde sergilemektedir.

    TLSold
  • NEŞE ÜÇER (1946-)-"Peyzaj" 
Ölçüler: 25 x 20 cm.
İmzalı. 2001 Tarihli. Tuval üzeri yağlıboya. 
Referans: Türk Plastik Sanatçıları Ansiklopedik Sözlük, Kaya Özsezgin / Sayfa: 324

    Lot No: 47

    Lot: 47

    NEŞE ÜÇER (1946-)-"Peyzaj" Ölçüler: 25 x 20 cm. İmzalı. 2001 Tarihli. Tuval üzeri yağlıboya. Referans: Türk Plastik Sanatçıları Ansiklopedik Sözlük, Kaya Özsezgin / Sayfa: 324

    TLSold
  • AVNİ AKMEHMETOĞLU (1955-)-"Portre"
Ölçüler: 34,5 x 49,5 cm.
İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya.

1955 yılında Erzurum’da doğan Ressam Avni Akmehmetoğlu, Erzurum Lisesi’nden mezun olduktan sonra İstanbul’a göç etti. Ortaköyde bir antika dükkanı işleten ünlü ressam daha sonra Çukurcuma’da bulunan atölyesinde eser üretimine devam etti. Kısa zamanda ünü dünyanın bir çok ülkesine yayılan Akmehmetoğlu, yıllar sonra eserlerini Atölye Tomtom Galeri’de sergilemeye başladı.

    Lot No: 48

    Lot: 48

    AVNİ AKMEHMETOĞLU (1955-)-"Portre" Ölçüler: 34,5 x 49,5 cm. İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya. 1955 yılında Erzurum’da doğan Ressam Avni Akmehmetoğlu, Erzurum Lisesi’nden mezun olduktan sonra İstanbul’a göç etti. Ortaköyde bir antika dükkanı işleten ünlü ressam daha sonra Çukurcuma’da bulunan atölyesinde eser üretimine devam etti. Kısa zamanda ünü dünyanın bir çok ülkesine yayılan Akmehmetoğlu, yıllar sonra eserlerini Atölye Tomtom Galeri’de sergilemeye başladı.

    TLSold
  • SARHOŞ HÜSEYİN LAKAPLI RESSAM-"Peyzaj" 
Ölçüler: 28,5 x 22,5 cm.
İmzalı. Duralit üzeri yağlıboya.

    Lot No: 49

    Lot: 49

    SARHOŞ HÜSEYİN LAKAPLI RESSAM-"Peyzaj" Ölçüler: 28,5 x 22,5 cm. İmzalı. Duralit üzeri yağlıboya.

    TLSold
  • SARHOŞ HÜSEYİN LAKAPLI RESSAM-"Peyzaj" 
Ölçüler: 28 x 23 cm.
İmzalı. Duralit üzeri yağlıboya.

    Lot No: 50

    Lot: 50

    SARHOŞ HÜSEYİN LAKAPLI RESSAM-"Peyzaj" Ölçüler: 28 x 23 cm. İmzalı. Duralit üzeri yağlıboya.

    TLSold
  • ERMENİ RESSAM M. KHACHATRYAN-"Reprodüksiyon"
Ölçüler: 59 x 69,5 cm.
İmzalı. 2013 Tarihli. Tuval üzeri yağlıboya.

    Lot No: 51

    Lot: 51

    ERMENİ RESSAM M. KHACHATRYAN-"Reprodüksiyon" Ölçüler: 59 x 69,5 cm. İmzalı. 2013 Tarihli. Tuval üzeri yağlıboya.

    TLSold
  • HÜSEYİN BOZOĞLAN-"Doğa"
Ölçüler: 65 x 50 cm.
İmzalı. 2022 Tarihli. Tuval üzeri akrilik boya.

    Lot No: 52

    Lot: 52

    HÜSEYİN BOZOĞLAN-"Doğa" Ölçüler: 65 x 50 cm. İmzalı. 2022 Tarihli. Tuval üzeri akrilik boya.

    TLSold
  • MUSTAFA-"Natürmort"
Ölçüler: 29 x 39 cm.
İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya.

    Lot No: 53

    Lot: 53

    MUSTAFA-"Natürmort" Ölçüler: 29 x 39 cm. İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya.

    TLSold
  • HİKMET ÇETİNKAYA (1958-)-"Gelincikler"
Ölçüler: 20 x 20 cm. 
İmzalı. Kağıt üzeri yağlıboya.

    Lot No: 54

    Lot: 54

    HİKMET ÇETİNKAYA (1958-)-"Gelincikler" Ölçüler: 20 x 20 cm. İmzalı. Kağıt üzeri yağlıboya.

    TLSold
  • FATİH URUNÇ (1966-2012)-"Figürlü Kompozisyon"
Ölçüler: 49 x 49 cm.
İmzalı. Tuval üzeri akrilik pastel.
Referans: Türk Plastik Sanatçıları Ansiklopedik Sözlük, Kaya Özsezgin / Sayfa: 319

1966 yılında Ankara'da doğdu. Resime olan ilgisi Ankara Koleji’nde hocası Eşref Üren’in kar temalı resim yaptırması ile başlar ve bu sevdası bütün hayatı boyunca sürer. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden mezun oldu. 12 yıl kendi atölyesinde resim çalışmalarına devam etti. İlk kişisel sergisini, 1991'de Ankara'da (Milli Piyango Sanat Galerisi) açtı. Ertesi yıl İstanbul'da (İş Bankası Erenköy Sanat Galerisi) daha kapsamlı bir sergi düzenledi. Yaşamı boyunca 100’den fazla sergi açtı.

    Lot No: 55

    Lot: 55

    FATİH URUNÇ (1966-2012)-"Figürlü Kompozisyon" Ölçüler: 49 x 49 cm. İmzalı. Tuval üzeri akrilik pastel. Referans: Türk Plastik Sanatçıları Ansiklopedik Sözlük, Kaya Özsezgin / Sayfa: 319 1966 yılında Ankara'da doğdu. Resime olan ilgisi Ankara Koleji’nde hocası Eşref Üren’in kar temalı resim yaptırması ile başlar ve bu sevdası bütün hayatı boyunca sürer. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden mezun oldu. 12 yıl kendi atölyesinde resim çalışmalarına devam etti. İlk kişisel sergisini, 1991'de Ankara'da (Milli Piyango Sanat Galerisi) açtı. Ertesi yıl İstanbul'da (İş Bankası Erenköy Sanat Galerisi) daha kapsamlı bir sergi düzenledi. Yaşamı boyunca 100’den fazla sergi açtı.

    TLSold
  • M. AYAZ-"Figüratif"
Ölçüler: 55 x 36 cm. 
İmzalı. 2002 Tarihli. Tuval üzeri yağlıboya. (Not: Mustafa Ayaz değildir)

    Lot No: 56

    Lot: 56

    M. AYAZ-"Figüratif" Ölçüler: 55 x 36 cm. İmzalı. 2002 Tarihli. Tuval üzeri yağlıboya. (Not: Mustafa Ayaz değildir)

    TLSold
  • ABDULLAH ÇİZGEN (1911-1987)-"Portre"
Ölçüler: 35 x 41 cm. 
İmzalı. 1960 Tarihli. Duralit üzeri yağlıboya. 
Referans: Türk Plastik Sanatçıları Ansiklopedisi / Cilt I - Sayfa: 128

Saray ressamı olarak tanınan Abdullah Çizgen, Sanayi-i Nefise Mektebinde, İbrahim Çallı ve Feyhaman Duran'ın atölyerinde öğrenimini tamamlar. Ardından Topkapı Sarayı Müzesi'nde saray ressamı olarak çalışmaya başlar. O yıllarda İstanbul'a gelmiş olan Perof'tan resim restorasyonunu öğrenir ve saray koleksiyonunda bulunan birçok tablonun onarımında görev almıştır. Yeni meclis binasının dekorasyonu için Anadolu'ya giden sanatçı, burada bir sergi düzenlemiş olup, Arkeoloji çalışmalarına da katılmıştır.

Minyatür sanatına ilgi duyan ressam, saray ressamı gibi çalışarak, Topkapı Sarayı'nın her köşesini seçer ve iç mekanlarını resmeder. Tarihi Portre Galerisi'ndeki resimlerden esinlenerek çeşitli Sultan portrelerine yeni yorumlar kazandırmıştır. Birçok sanat topluluğunda yer alan sanatçı, Müstakil Ressamlar ve Heykeltıraşlar Birliği'nin sergilerine resim vermiş, Viyana ve Moskova sergilerine de katılmıştır. Enteryörlerin, portrelerin ve figürlü kompozisyonların yanı sıra çok sayıda peyzaj ve natürmort çalışmaları da yer almaktadır.

    Lot No: 57

    Lot: 57

    ABDULLAH ÇİZGEN (1911-1987)-"Portre" Ölçüler: 35 x 41 cm. İmzalı. 1960 Tarihli. Duralit üzeri yağlıboya. Referans: Türk Plastik Sanatçıları Ansiklopedisi / Cilt I - Sayfa: 128 Saray ressamı olarak tanınan Abdullah Çizgen, Sanayi-i Nefise Mektebinde, İbrahim Çallı ve Feyhaman Duran'ın atölyerinde öğrenimini tamamlar. Ardından Topkapı Sarayı Müzesi'nde saray ressamı olarak çalışmaya başlar. O yıllarda İstanbul'a gelmiş olan Perof'tan resim restorasyonunu öğrenir ve saray koleksiyonunda bulunan birçok tablonun onarımında görev almıştır. Yeni meclis binasının dekorasyonu için Anadolu'ya giden sanatçı, burada bir sergi düzenlemiş olup, Arkeoloji çalışmalarına da katılmıştır. Minyatür sanatına ilgi duyan ressam, saray ressamı gibi çalışarak, Topkapı Sarayı'nın her köşesini seçer ve iç mekanlarını resmeder. Tarihi Portre Galerisi'ndeki resimlerden esinlenerek çeşitli Sultan portrelerine yeni yorumlar kazandırmıştır. Birçok sanat topluluğunda yer alan sanatçı, Müstakil Ressamlar ve Heykeltıraşlar Birliği'nin sergilerine resim vermiş, Viyana ve Moskova sergilerine de katılmıştır. Enteryörlerin, portrelerin ve figürlü kompozisyonların yanı sıra çok sayıda peyzaj ve natürmort çalışmaları da yer almaktadır.

    TLSold
  • TİMUR ÇELİK (1960-)-"Ressam Yüksel Diyaroğlu'nun Portresi" 
Ölçüler: 27 x 35 cm.
İmzalı. 1985 Tarihli. Tuval üzeri yağlıboya. 
Referans: Türk Plastik Sanatçıları Ansiklopedik Sözlük, Kaya Özsezgin / Sayfa: 102

1960 yılında Gümüşhane'de (Türkiye) doğan Timur Çelik, geniş format portreleriyle tanınır. "Hiperrealist" üslubuyla, sürgünde yaşamanın sertliğini ve kişisel büyüklüğü gözlemliyor ve yorumluyor. 1980'lerin başında İstanbul Marmara Üniversitesi'nde sanat eğitimi aldı. O zamandan beri Max Liebermann Haus, Berlin ve Ankara Çağdaş Sanat Merkezi gibi karma sergilerde yer aldı. Künstlerhaus Bethanien başta olmak üzere İstanbul, Ankara ve Berlin'de çok sayıda kişisel sergide çalışmalarını sergiledi.

    Lot No: 58

    Lot: 58

    TİMUR ÇELİK (1960-)-"Ressam Yüksel Diyaroğlu'nun Portresi" Ölçüler: 27 x 35 cm. İmzalı. 1985 Tarihli. Tuval üzeri yağlıboya. Referans: Türk Plastik Sanatçıları Ansiklopedik Sözlük, Kaya Özsezgin / Sayfa: 102 1960 yılında Gümüşhane'de (Türkiye) doğan Timur Çelik, geniş format portreleriyle tanınır. "Hiperrealist" üslubuyla, sürgünde yaşamanın sertliğini ve kişisel büyüklüğü gözlemliyor ve yorumluyor. 1980'lerin başında İstanbul Marmara Üniversitesi'nde sanat eğitimi aldı. O zamandan beri Max Liebermann Haus, Berlin ve Ankara Çağdaş Sanat Merkezi gibi karma sergilerde yer aldı. Künstlerhaus Bethanien başta olmak üzere İstanbul, Ankara ve Berlin'de çok sayıda kişisel sergide çalışmalarını sergiledi.

    TLSold
  • GÜNGÖR İBLİKÇİ (1936-)-"Soyut"
Ölçüler: 15 x 23 cm.
Edition: E.A. Gravür, İmzalı.
Referans: Türk Plastik Sanatçıları Ansiklopedik Sözlük, Kaya Özsezgin / Sayfa: 187

1936 yılında Akşehir’de doğdu. İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi (MSÜ) Resim Bölümü’nü bitirmesinin ardından İsviçre’ye yerleşti. Otuz yıldan fazla yaşadığı İsviçre’de, ilk yıllarda Cenevre Güzel Sanatlar Akademisi Gravür Bölümü’nden mezuniyetinden sonra gravür, onun sanatının temelini oluşturdu. Yurt içinde ve dışında sayısını kendisinin de tam olarak bilmediği kadar sergi açan, ödüller alan, koleksiyonlarda resimleri olan İblikçi, çalışmalarını İstanbul’daki atölyesinde sürdürmektedir.

    Lot No: 59

    Lot: 59

    GÜNGÖR İBLİKÇİ (1936-)-"Soyut" Ölçüler: 15 x 23 cm. Edition: E.A. Gravür, İmzalı. Referans: Türk Plastik Sanatçıları Ansiklopedik Sözlük, Kaya Özsezgin / Sayfa: 187 1936 yılında Akşehir’de doğdu. İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi (MSÜ) Resim Bölümü’nü bitirmesinin ardından İsviçre’ye yerleşti. Otuz yıldan fazla yaşadığı İsviçre’de, ilk yıllarda Cenevre Güzel Sanatlar Akademisi Gravür Bölümü’nden mezuniyetinden sonra gravür, onun sanatının temelini oluşturdu. Yurt içinde ve dışında sayısını kendisinin de tam olarak bilmediği kadar sergi açan, ödüller alan, koleksiyonlarda resimleri olan İblikçi, çalışmalarını İstanbul’daki atölyesinde sürdürmektedir.

    TLSold
  • FİKRET ÖZTÜRK (1961-)-"Kadınlar"
Ölçüler: 29,5 x 40 cm. 
İmzalı. Duralit üzeri yağlıboya.

    Lot No: 60

    Lot: 60

    FİKRET ÖZTÜRK (1961-)-"Kadınlar" Ölçüler: 29,5 x 40 cm. İmzalı. Duralit üzeri yağlıboya.

    TLSold
  • FEVZİ TEPE (1972-)-"Soyut Kompozisyon''
Ölçüler: 18,5 x 24,5 cm.
İmzalı. Kağıt üzeri yağlıboya.

    Lot No: 61

    Lot: 61

    FEVZİ TEPE (1972-)-"Soyut Kompozisyon'' Ölçüler: 18,5 x 24,5 cm. İmzalı. Kağıt üzeri yağlıboya.

    TLSold
  • FEVZİ TEPE (1972-)-"Soyut Kompozisyon''
Ölçüler: 18,5 x 24,5 cm.
İmzalı. Kağıt üzeri yağlıboya.

    Lot No: 62

    Lot: 62

    FEVZİ TEPE (1972-)-"Soyut Kompozisyon'' Ölçüler: 18,5 x 24,5 cm. İmzalı. Kağıt üzeri yağlıboya.

    TLSold
  • AVNİ AKMEHMETOĞLU (1955-)-"Figüratif"
Ölçüler: 27 x 35,5 cm.
İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya.

1955 yılında Erzurum’da doğan Ressam Avni Akmehmetoğlu, Erzurum Lisesi’nden mezun olduktan sonra İstanbul’a göç etti. Ortaköyde bir antika dükkanı işleten ünlü ressam daha sonra Çukurcuma’da bulunan atölyesinde eser üretimine devam etti. Kısa zamanda ünü dünyanın bir çok ülkesine yayılan Akmehmetoğlu, yıllar sonra eserlerini Atölye Tomtom Galeri’de sergilemeye başladı.

    Lot No: 63

    Lot: 63

    AVNİ AKMEHMETOĞLU (1955-)-"Figüratif" Ölçüler: 27 x 35,5 cm. İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya. 1955 yılında Erzurum’da doğan Ressam Avni Akmehmetoğlu, Erzurum Lisesi’nden mezun olduktan sonra İstanbul’a göç etti. Ortaköyde bir antika dükkanı işleten ünlü ressam daha sonra Çukurcuma’da bulunan atölyesinde eser üretimine devam etti. Kısa zamanda ünü dünyanın bir çok ülkesine yayılan Akmehmetoğlu, yıllar sonra eserlerini Atölye Tomtom Galeri’de sergilemeye başladı.

    TLSold
  • MUSTAFA-"Natürmort"
Ölçüler: 29,5 x 39,5 cm.
İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya.

    Lot No: 64

    Lot: 64

    MUSTAFA-"Natürmort" Ölçüler: 29,5 x 39,5 cm. İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya.

    TLSold
  • SANATÇISI TANINMIYOR (İmza tanınamadı)-"Natürmort"
Ölçüler: 30 x 40 cm.
İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya.

    Lot No: 65

    Lot: 65

    SANATÇISI TANINMIYOR (İmza tanınamadı)-"Natürmort" Ölçüler: 30 x 40 cm. İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya.

    TLSold
  • ZİYAD SULTANOV (1986-)-"Sokak"
Ölçüler: 35 x 50 cm.
İmzalı. Karton üzeri yağlıboya. 

Azeri ressam 1959 yılında Bakü'de doğdu. 1974'de Bakü'de ki Azim-Azimzade Resim okuluna girdi. Temel resim eğitimini 1978 yılında tamamladıktan sonra Nasrettin Tusi Azerbaycan Devlet Üniveristesi resim bölumüne girdi. 1982'de Akademi tarafından St. Petersburg'a gönderildi iki yıl süre ile eğitimine devam etti. Bu iki yıllık dönemde Hermitage müzesindeki İtalyan, Fransız, Hollandalı gibi büyük ustaların resimlerinin ve heykellerinin kopyalarını yaptı. 1986 yılında Üniversiteyi üstün başarı derecesiyle bitirdi. Sanatçı 1995 yılına kadar çalışmalarını Azerbaycan'da sürdürdü. Bu sırada yaptığı çalışmalar Moskova'da, St. Petersburg'da, Bakü'de ve Küba'da sergilendi. 1988 yılında Azerbaycan Ressamlar Birliği'nin ve Rus Ressamlar Birliği'nin üyesi oldu. Eserleri Avrupa'nın bir çok sanat merkezinde sergilendi.  Çeşitli karma sergilere katıldı.

    Lot No: 66

    Lot: 66

    ZİYAD SULTANOV (1986-)-"Sokak" Ölçüler: 35 x 50 cm. İmzalı. Karton üzeri yağlıboya. Azeri ressam 1959 yılında Bakü'de doğdu. 1974'de Bakü'de ki Azim-Azimzade Resim okuluna girdi. Temel resim eğitimini 1978 yılında tamamladıktan sonra Nasrettin Tusi Azerbaycan Devlet Üniveristesi resim bölumüne girdi. 1982'de Akademi tarafından St. Petersburg'a gönderildi iki yıl süre ile eğitimine devam etti. Bu iki yıllık dönemde Hermitage müzesindeki İtalyan, Fransız, Hollandalı gibi büyük ustaların resimlerinin ve heykellerinin kopyalarını yaptı. 1986 yılında Üniversiteyi üstün başarı derecesiyle bitirdi. Sanatçı 1995 yılına kadar çalışmalarını Azerbaycan'da sürdürdü. Bu sırada yaptığı çalışmalar Moskova'da, St. Petersburg'da, Bakü'de ve Küba'da sergilendi. 1988 yılında Azerbaycan Ressamlar Birliği'nin ve Rus Ressamlar Birliği'nin üyesi oldu. Eserleri Avrupa'nın bir çok sanat merkezinde sergilendi. Çeşitli karma sergilere katıldı.

    TLSold
  • RUM RESSAM "Βάκης Σταθαυ / VAKIS STATHAV"-"Natürmort"
Ölçüler: 46 x 57,5 cm.
İmzalı. 1959 Tarihli. Tuval üzeri yağlıboya.

    Lot No: 67

    Lot: 67

    RUM RESSAM "Βάκης Σταθαυ / VAKIS STATHAV"-"Natürmort" Ölçüler: 46 x 57,5 cm. İmzalı. 1959 Tarihli. Tuval üzeri yağlıboya.

    TLSold
  • İZMİR (SMYRNA) RUM USTA YAPIMI SANDIK KAPAĞI-İzmir (Smyrna) Rum usta yapımı. Ahşap üzeri kök boya ile Fransız bayraklı gemili peyzaj tasvir edilmiş sandık kapağı. 
Ölçüler: 85,5 x 43 cm.

    Lot No: 68

    Lot: 68

    İZMİR (SMYRNA) RUM USTA YAPIMI SANDIK KAPAĞI-İzmir (Smyrna) Rum usta yapımı. Ahşap üzeri kök boya ile Fransız bayraklı gemili peyzaj tasvir edilmiş sandık kapağı. Ölçüler: 85,5 x 43 cm.

    TLSold
  • HATTAT KENAN YILMAZ (1970-) KETEBELİ CELÎ DİVANÎ HAT LEVHA-"Besmele-i Şerif / Kevser Suresi / İhlas Suresi / Şifa Ayeti"
Ölçüler: 15,5 x 66,5 cm.
Ketebeli. 2021 Tarihli. Hilal ve yıldız formunda Celi Divani hat ile yazılmış. Rumi üslupla dekore edilmiş hat levha.

    Lot No: 69

    Lot: 69

    HATTAT KENAN YILMAZ (1970-) KETEBELİ CELÎ DİVANÎ HAT LEVHA-"Besmele-i Şerif / Kevser Suresi / İhlas Suresi / Şifa Ayeti" Ölçüler: 15,5 x 66,5 cm. Ketebeli. 2021 Tarihli. Hilal ve yıldız formunda Celi Divani hat ile yazılmış. Rumi üslupla dekore edilmiş hat levha.

    TLSold
  • SEYYİD İDRİS KETEBELİ HİLYE-İ ŞERİFE -Ketebeli. 2016 Tarihli. Sülüs ve nesih hattı ile yazılmış. Klasik tezhipli ve altın cetvelli. Baş makamında Besmele-i Şerif, göbek bölümünün dört köşesinde Celî sülüs hat ile "Çıhâr-ı Yâr-ı Güzîn" isimleri dört halife (Hz.Ebubekir, Hz.Ömer, Hz.Osman ve Hz.Ali) yazılı. Göbek bölümünde nesih hat ile dokuz satır Hz.Ali'nin tarifi ve Hz. Muhammed'in dış görünüşü tarif ediliyor. Altında ise (Enbiyâ Suresi 107. Ayet) "Vemâ erselnâke illâ rahmeten lil’âlemîn / Biz seni alemlere rahmet için gönderdik" tatbik edilmiş. Etek bölümünde ise dört satır hilye metni yazılmıştır. Eser gerek yazı kalitesi gerekse tezyinatı ile son derece özenle hazırlanmış Türk Hat Sanatı’nın koleksiyonluk örneğidir.

Ölçüler: 59 x 81,5 cm.

    Lot No: 70

    Lot: 70

    SEYYİD İDRİS KETEBELİ HİLYE-İ ŞERİFE -Ketebeli. 2016 Tarihli. Sülüs ve nesih hattı ile yazılmış. Klasik tezhipli ve altın cetvelli. Baş makamında Besmele-i Şerif, göbek bölümünün dört köşesinde Celî sülüs hat ile "Çıhâr-ı Yâr-ı Güzîn" isimleri dört halife (Hz.Ebubekir, Hz.Ömer, Hz.Osman ve Hz.Ali) yazılı. Göbek bölümünde nesih hat ile dokuz satır Hz.Ali'nin tarifi ve Hz. Muhammed'in dış görünüşü tarif ediliyor. Altında ise (Enbiyâ Suresi 107. Ayet) "Vemâ erselnâke illâ rahmeten lil’âlemîn / Biz seni alemlere rahmet için gönderdik" tatbik edilmiş. Etek bölümünde ise dört satır hilye metni yazılmıştır. Eser gerek yazı kalitesi gerekse tezyinatı ile son derece özenle hazırlanmış Türk Hat Sanatı’nın koleksiyonluk örneğidir. Ölçüler: 59 x 81,5 cm.

    TLSold
  • REMZİ TAŞKIRAN (1961-)-"Yörük Kızı" 
Ölçüler: 39 x 49,5 cm.  
İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya.

1961 yılında Adıyaman'da doğdu. Lise eğitimini İstanbul'da tamamlamış ve sanat eğitimini Sadettin Çağlarca'dan almıştır. Sanatçı vatanî görevini sürdürürken resim yapma yatkınlığını daha da geliştirmiştir. Askerliğini bitirdikten sonra da İstanbul'da kısa süre basın ressamlığı yapmıştır. Bu zamana kadar 11 kişisel sergi açan Taşkıran, birçok karma sergilere katıldı. Yurtiçi-dışı özel ve devlet koleksiyonlarında yapıtları bulunmaktadır.

    Lot No: 71

    Lot: 71

    REMZİ TAŞKIRAN (1961-)-"Yörük Kızı" Ölçüler: 39 x 49,5 cm. İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya. 1961 yılında Adıyaman'da doğdu. Lise eğitimini İstanbul'da tamamlamış ve sanat eğitimini Sadettin Çağlarca'dan almıştır. Sanatçı vatanî görevini sürdürürken resim yapma yatkınlığını daha da geliştirmiştir. Askerliğini bitirdikten sonra da İstanbul'da kısa süre basın ressamlığı yapmıştır. Bu zamana kadar 11 kişisel sergi açan Taşkıran, birçok karma sergilere katıldı. Yurtiçi-dışı özel ve devlet koleksiyonlarında yapıtları bulunmaktadır.

    TLSold
  • REMZİ TAŞKIRAN (1961-)-"Yörük Kızı"
Ölçüler: 29 x 39 cm. 
İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya.

1961 yılında Adıyaman'da doğdu. Lise eğitimini İstanbul'da tamamlamış ve sanat eğitimini Sadettin Çağlarca'dan almıştır. Sanatçı vatanî görevini sürdürürken resim yapma yatkınlığını daha da geliştirmiştir. Askerliğini bitirdikten sonra da İstanbul'da kısa süre basın ressamlığı yapmıştır. Bu zamana kadar 11 kişisel sergi açan Taşkıran, birçok karma sergilere katıldı. Yurtiçi-dışı özel ve devlet koleksiyonlarında yapıtları bulunmaktadır.

    Lot No: 72

    Lot: 72

    REMZİ TAŞKIRAN (1961-)-"Yörük Kızı" Ölçüler: 29 x 39 cm. İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya. 1961 yılında Adıyaman'da doğdu. Lise eğitimini İstanbul'da tamamlamış ve sanat eğitimini Sadettin Çağlarca'dan almıştır. Sanatçı vatanî görevini sürdürürken resim yapma yatkınlığını daha da geliştirmiştir. Askerliğini bitirdikten sonra da İstanbul'da kısa süre basın ressamlığı yapmıştır. Bu zamana kadar 11 kişisel sergi açan Taşkıran, birçok karma sergilere katıldı. Yurtiçi-dışı özel ve devlet koleksiyonlarında yapıtları bulunmaktadır.

    TLSold
  • REMZİ TAŞKIRAN (1961-)-"Yörük Kızı"
Ölçüler: 29,5 x 39,5 cm. 
İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya.

1961 yılında Adıyaman'da doğdu. Lise eğitimini İstanbul'da tamamlamış ve sanat eğitimini Sadettin Çağlarca'dan almıştır. Sanatçı vatanî görevini sürdürürken resim yapma yatkınlığını daha da geliştirmiştir. Askerliğini bitirdikten sonra da İstanbul'da kısa süre basın ressamlığı yapmıştır. Bu zamana kadar 11 kişisel sergi açan Taşkıran, birçok karma sergilere katıldı. Yurtiçi-dışı özel ve devlet koleksiyonlarında yapıtları bulunmaktadır.

    Lot No: 73

    Lot: 73

    REMZİ TAŞKIRAN (1961-)-"Yörük Kızı" Ölçüler: 29,5 x 39,5 cm. İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya. 1961 yılında Adıyaman'da doğdu. Lise eğitimini İstanbul'da tamamlamış ve sanat eğitimini Sadettin Çağlarca'dan almıştır. Sanatçı vatanî görevini sürdürürken resim yapma yatkınlığını daha da geliştirmiştir. Askerliğini bitirdikten sonra da İstanbul'da kısa süre basın ressamlığı yapmıştır. Bu zamana kadar 11 kişisel sergi açan Taşkıran, birçok karma sergilere katıldı. Yurtiçi-dışı özel ve devlet koleksiyonlarında yapıtları bulunmaktadır.

    TLSold
  • SEDA ÖZTÜRK (1996-)-"Z Kuşağı Serisi" (Bugs Bunny)
Ölçüler: 50 x 50 cm.
İmzalı. 2022 Tarihli. Tuval üzeri akrilik boya.

1996 yılında Bursa'da doğmuştur. Lise öğrenimini Necatibey Kız Teknik ve Meslek Lisesi Grafik Bölümünde tamamlamıştır. 2015 yılında Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümünü kazanmış olup 2019 yılında mezun olmuştur. Aynı sene Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Sanat ve Tasarım Ana Sanat Dalında yüksek lisansa başlamıştır. Sanat ve eğitim hayatına Antalya'da devam etmektedir.

    Lot No: 74

    Lot: 74

    SEDA ÖZTÜRK (1996-)-"Z Kuşağı Serisi" (Bugs Bunny) Ölçüler: 50 x 50 cm. İmzalı. 2022 Tarihli. Tuval üzeri akrilik boya. 1996 yılında Bursa'da doğmuştur. Lise öğrenimini Necatibey Kız Teknik ve Meslek Lisesi Grafik Bölümünde tamamlamıştır. 2015 yılında Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümünü kazanmış olup 2019 yılında mezun olmuştur. Aynı sene Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Sanat ve Tasarım Ana Sanat Dalında yüksek lisansa başlamıştır. Sanat ve eğitim hayatına Antalya'da devam etmektedir.

    TLSold
  • HASAN OZANSOY (1948-2020)-"Bodrum"
Ölçüler: 47,5 x 29 cm.
İmzalı. 2017 Tarihli. Kağıt üzeri suluboya.

    Lot No: 75

    Lot: 75

    HASAN OZANSOY (1948-2020)-"Bodrum" Ölçüler: 47,5 x 29 cm. İmzalı. 2017 Tarihli. Kağıt üzeri suluboya.

    TLSold
  • SANZ-"Santiago de Compostela (A Coruña)"
Ölçüler: 20,5 x 27 cm.
İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya.

    Lot No: 76

    Lot: 76

    SANZ-"Santiago de Compostela (A Coruña)" Ölçüler: 20,5 x 27 cm. İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya.

    TLSold
  • UĞUR YAYLA (1951- )-"Büyükada"
Ölçüler: 33 x 22,5 cm.
İmzalı. Kağıt üzeri suluboya.

1951 yılında Ankara'da doğdu. 1972'de astsubay olarak görev yaptığı Deniz Kuvvetteri`nden ayrıldı. 1973 yılından bu yana profesyonel sanat hayatı devam etmektedir. Sanat hayatını sürdürdüğü İstanbul`da oluşturduğu atölye ve galerilerde sanatsal etkinliklerini sürdürdü. Yerli yabancı birçok sanat izleyicisine ulaştı. 1992 yılında Almanya`ya gitti. Ressam Atilla Argun ile Duisburg kentinde Argun sanat galerisini oluşturdu. Genç Alman sanatçılar birliğine davet edildi. FACHHOCHSCHULE KÖLN FACHBEREİCH FREİE KUNST (Güzel Sanatlar Yüksek Okulu) tarafından takdir ve referans belgeleri verildi. Bir yıl kaldığı Avrupa`da Avrupa sanatını yakından inceleme fırsatı buldu, bütün olumlu koşullara rağmen ülkesinde yaşama fikri üstün geldi ve  Türkiye`ye döndü.

1993 yılında Kapadokya (Avanos)`da eski bir evi restore ederek atölye ve ev olarak kullanmaya başladı. Aynı dönemde Ankara Çayyolu`da oluşturduğu atölyesinde çalışmalarını sürdürdü. Avanos`ta resim dışında seramik ve heykel çalışmaları da yapmaktadır. Bugünkü sanat hayatını Kapadokya, Ankara ve İstanbul arasında sürmektedir. Kişisel sergileri metropollerin dışına çıkartmak ve Türkiye sergileri hazırlığı içerisindedir.

    Lot No: 77

    Lot: 77

    UĞUR YAYLA (1951- )-"Büyükada" Ölçüler: 33 x 22,5 cm. İmzalı. Kağıt üzeri suluboya. 1951 yılında Ankara'da doğdu. 1972'de astsubay olarak görev yaptığı Deniz Kuvvetteri`nden ayrıldı. 1973 yılından bu yana profesyonel sanat hayatı devam etmektedir. Sanat hayatını sürdürdüğü İstanbul`da oluşturduğu atölye ve galerilerde sanatsal etkinliklerini sürdürdü. Yerli yabancı birçok sanat izleyicisine ulaştı. 1992 yılında Almanya`ya gitti. Ressam Atilla Argun ile Duisburg kentinde Argun sanat galerisini oluşturdu. Genç Alman sanatçılar birliğine davet edildi. FACHHOCHSCHULE KÖLN FACHBEREİCH FREİE KUNST (Güzel Sanatlar Yüksek Okulu) tarafından takdir ve referans belgeleri verildi. Bir yıl kaldığı Avrupa`da Avrupa sanatını yakından inceleme fırsatı buldu, bütün olumlu koşullara rağmen ülkesinde yaşama fikri üstün geldi ve Türkiye`ye döndü. 1993 yılında Kapadokya (Avanos)`da eski bir evi restore ederek atölye ve ev olarak kullanmaya başladı. Aynı dönemde Ankara Çayyolu`da oluşturduğu atölyesinde çalışmalarını sürdürdü. Avanos`ta resim dışında seramik ve heykel çalışmaları da yapmaktadır. Bugünkü sanat hayatını Kapadokya, Ankara ve İstanbul arasında sürmektedir. Kişisel sergileri metropollerin dışına çıkartmak ve Türkiye sergileri hazırlığı içerisindedir.

    TLSold
  • MÜNİF FEHİM (1899-1983)-"Türk Tarihinden Tablolar"
Ölçüler: 35,5 x 26 cm.
İmzalı. Kağıt üzeri karışık teknik.
Referans: Türk Plastik Sanatçıları Ansiklopedisi / Cilt II - Sayfa: 571

Öğrenimini Üsküdar Sultanisi ve ardından Sanayi-i Nefise Mektebi’nde tamamlayan sanatçı, asıl ününü illüstratör olarak yapmış, kitap kapakları, dergi ve kitap illüstrasyonları ile Türk yayıncılık ve grafik tasarım tarihinin temel taşlarından biri olmuştur. Eski İstanbul yaşamını konu alan eserleriyle tanınan üstad ressam, babası Ahmet Fehim'in ünlü bir tiyatro sanatçısı olması sebebiyle küçük yaşlardan itibaren ünlü sanatçıların olduğu bir çevrede yetişmiştir. 12 yaşında resim yapmaya başlamış ve resim sanatına olan ilgisini Musahipzade Celal'in İstanbul Efendisi adlı oyunu için sahne dekorları yaparak geliştirmiştir. 1910'lu yıllarda Leyla Saz'ın yazdığı Saray Hayatı adlı kitabı için resimler yapmış, ilk desenlerini Fağfur dergisinde yayınlamış ve aynı zamanda Ahmed Fehim Efendi'nin rejisörlüğünü yaptığı iki filmin (Yusuf Ziya Ortaç'ın Binnaz ve Hüseyin Rahmi Gürpınar'ın Mürebbiye adlı eserleri) senaryo, dekor, kostüm ve makyajlarını hazırlamıştır. Basın hayatına 1921'de Celal Nuri Bey'in İleri Gazetesi'nde ressam olarak çalışmaya başlayarak atılmıştır. Dizi yazıları da resimleyen sanatçı, ünlü Divan şiirlerinin bazı dizeleri için yaptığı resimlerle ünlenmiştir. Aynı yılda Refik Halid'in Aydede'sinde eski divan şairlerinin dizelerini resimlemiş, daha sonra bu resimlerini Eski Şiir Bahçeleri adlı bir albümde toplamıştır. İlk karikatürlerinde stilize bir teknik kullanan sanatçı, 1923'ten itibaren suluboya tekniğine yönelmiş, daha sonra da resim yönü ağır basan karikatürler çizmiştir. 1924'te Reşat Nuri Gültekin, İbnülrefik Ahmet Nuri ve Yeşarizade Mahmud Esad ile Kelebek adlı Mizah dergisini çıkarmış ve dergide baş çizerlik yapmıştır. 1937'de İstanbul Taksim Kristal Gazinosu’nda Cemal Nadir’le ilk sergisini açmıştır. Yirminci Asır, Ayine, Akbaba, Yeni Gün, İkdam Vakit, Mizah, Son Posta, Cumhuriyet, Zümrüdü Anka, Tan, Yedigün gibi dergi ve gazeteler için karikatür ve desenler çizmiştir. 1940’ta Yedigün yayınlarından çıkan Elli Türk Büyüğü isimli kitabı resimlemiştir. 1943'te Dünden Hatıralar isimli kitabını yayınlamıştır.1950'li yıllarda Server İksit'in çıkardığı Resimli Tarih Mecmuası'nda çizmiştir. 1971'de Günaydın Gazetesi'nde Hz.Muhammed'in Hayatı tefrikasını resimlemiştir. Adından üstad olarak bahsettiren ressam 1983 yılında vefat etmiştir.

    Lot No: 78

    Lot: 78

    MÜNİF FEHİM (1899-1983)-"Türk Tarihinden Tablolar" Ölçüler: 35,5 x 26 cm. İmzalı. Kağıt üzeri karışık teknik. Referans: Türk Plastik Sanatçıları Ansiklopedisi / Cilt II - Sayfa: 571 Öğrenimini Üsküdar Sultanisi ve ardından Sanayi-i Nefise Mektebi’nde tamamlayan sanatçı, asıl ününü illüstratör olarak yapmış, kitap kapakları, dergi ve kitap illüstrasyonları ile Türk yayıncılık ve grafik tasarım tarihinin temel taşlarından biri olmuştur. Eski İstanbul yaşamını konu alan eserleriyle tanınan üstad ressam, babası Ahmet Fehim'in ünlü bir tiyatro sanatçısı olması sebebiyle küçük yaşlardan itibaren ünlü sanatçıların olduğu bir çevrede yetişmiştir. 12 yaşında resim yapmaya başlamış ve resim sanatına olan ilgisini Musahipzade Celal'in İstanbul Efendisi adlı oyunu için sahne dekorları yaparak geliştirmiştir. 1910'lu yıllarda Leyla Saz'ın yazdığı Saray Hayatı adlı kitabı için resimler yapmış, ilk desenlerini Fağfur dergisinde yayınlamış ve aynı zamanda Ahmed Fehim Efendi'nin rejisörlüğünü yaptığı iki filmin (Yusuf Ziya Ortaç'ın Binnaz ve Hüseyin Rahmi Gürpınar'ın Mürebbiye adlı eserleri) senaryo, dekor, kostüm ve makyajlarını hazırlamıştır. Basın hayatına 1921'de Celal Nuri Bey'in İleri Gazetesi'nde ressam olarak çalışmaya başlayarak atılmıştır. Dizi yazıları da resimleyen sanatçı, ünlü Divan şiirlerinin bazı dizeleri için yaptığı resimlerle ünlenmiştir. Aynı yılda Refik Halid'in Aydede'sinde eski divan şairlerinin dizelerini resimlemiş, daha sonra bu resimlerini Eski Şiir Bahçeleri adlı bir albümde toplamıştır. İlk karikatürlerinde stilize bir teknik kullanan sanatçı, 1923'ten itibaren suluboya tekniğine yönelmiş, daha sonra da resim yönü ağır basan karikatürler çizmiştir. 1924'te Reşat Nuri Gültekin, İbnülrefik Ahmet Nuri ve Yeşarizade Mahmud Esad ile Kelebek adlı Mizah dergisini çıkarmış ve dergide baş çizerlik yapmıştır. 1937'de İstanbul Taksim Kristal Gazinosu’nda Cemal Nadir’le ilk sergisini açmıştır. Yirminci Asır, Ayine, Akbaba, Yeni Gün, İkdam Vakit, Mizah, Son Posta, Cumhuriyet, Zümrüdü Anka, Tan, Yedigün gibi dergi ve gazeteler için karikatür ve desenler çizmiştir. 1940’ta Yedigün yayınlarından çıkan Elli Türk Büyüğü isimli kitabı resimlemiştir. 1943'te Dünden Hatıralar isimli kitabını yayınlamıştır.1950'li yıllarda Server İksit'in çıkardığı Resimli Tarih Mecmuası'nda çizmiştir. 1971'de Günaydın Gazetesi'nde Hz.Muhammed'in Hayatı tefrikasını resimlemiştir. Adından üstad olarak bahsettiren ressam 1983 yılında vefat etmiştir.

    TLSold
  • TUNCAY ŞEVKETOĞLU (1966-)-"İstanbul"
Ölçüler: 17,5 x 24 cm. 
İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya.

    Lot No: 79

    Lot: 79

    TUNCAY ŞEVKETOĞLU (1966-)-"İstanbul" Ölçüler: 17,5 x 24 cm. İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya.

    TLSold
  • SAFURE DİLŞAD UYAR (2003-)-"Portre"
Ölçüler: 8 x 14,5 cm.
İmzalı. 2021 Tarihli. Kağıt üzeri karışık teknik.

2003 yılında İstanbul'da doğan Uyar resme olan ilgisi erken yaşlarda başlamış ve yarışmalarda dereceler kazanmıştır. Öğrenimine İstanbul Medeniyet Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde sürdürmekte ve özel koleksiyonlara eserlerini kazandırmaya devam etmektedir.

    Lot No: 80

    Lot: 80

    SAFURE DİLŞAD UYAR (2003-)-"Portre" Ölçüler: 8 x 14,5 cm. İmzalı. 2021 Tarihli. Kağıt üzeri karışık teknik. 2003 yılında İstanbul'da doğan Uyar resme olan ilgisi erken yaşlarda başlamış ve yarışmalarda dereceler kazanmıştır. Öğrenimine İstanbul Medeniyet Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde sürdürmekte ve özel koleksiyonlara eserlerini kazandırmaya devam etmektedir.

    TLSold
  • BABÜR KERİM İNCEDAYI (1945-)-"Şapka"
Ölçüler: 14 x 20 cm.
İmzalı. 2017 Tarihli. Karton üzeri karışık teknik.

    Lot No: 81

    Lot: 81

    BABÜR KERİM İNCEDAYI (1945-)-"Şapka" Ölçüler: 14 x 20 cm. İmzalı. 2017 Tarihli. Karton üzeri karışık teknik.

    TLSold
  • KOMET (1941-2022)-"Çift Taraflı Portre"
Ölçüler: 10 x 13 / 10 x 11 cm.
İmzalı. Kağıt üzeri karakalem. 
Referans: Türk Plastik Sanatçıları Ansiklopedk Sözlük / Sayfa:223

1960-1967 yıllarında İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü'nde öğrenim gördü. Zeki Faik İzer ve Halil Dikmen atölyelerinde çalıştı. 1971'de devlet bursuyla gittiği Paris'e yerleşti. Burada Vincence Üniversitesi Plastik Sanatlar Bölümü'nde eğitim gördü. İlk kişisel sergisini 1974'te Rouen'de açtı. Bu tarihten itibaren 'Salon de Mai' sergilerine düzenli olarak katıldı. İstanbul'daki ilk kişisel sergisi 1977'de İstanbul'da (Maçka) oldu. Bu sergiyi birer ikişer yıl arayla yurtiçi ve yurtdışı sergileri izledi.

1981'den itibaren Fransa, İsviçre, Avusturya ve ABD'de grup sergilerine katıldı. "Yeni Gerçeklikler", "Mayıs" ve Montouge salonlarında resimlerine yer verildi. Yurtiçinde ve yurtdışındaki (Lozan, Viyana, Kopenhag, Paris) müzelerinde ve özel koleksiyonlarda resimleri yer almaktadır.

    Lot No: 82

    Lot: 82

    KOMET (1941-2022)-"Çift Taraflı Portre" Ölçüler: 10 x 13 / 10 x 11 cm. İmzalı. Kağıt üzeri karakalem. Referans: Türk Plastik Sanatçıları Ansiklopedk Sözlük / Sayfa:223 1960-1967 yıllarında İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü'nde öğrenim gördü. Zeki Faik İzer ve Halil Dikmen atölyelerinde çalıştı. 1971'de devlet bursuyla gittiği Paris'e yerleşti. Burada Vincence Üniversitesi Plastik Sanatlar Bölümü'nde eğitim gördü. İlk kişisel sergisini 1974'te Rouen'de açtı. Bu tarihten itibaren 'Salon de Mai' sergilerine düzenli olarak katıldı. İstanbul'daki ilk kişisel sergisi 1977'de İstanbul'da (Maçka) oldu. Bu sergiyi birer ikişer yıl arayla yurtiçi ve yurtdışı sergileri izledi. 1981'den itibaren Fransa, İsviçre, Avusturya ve ABD'de grup sergilerine katıldı. "Yeni Gerçeklikler", "Mayıs" ve Montouge salonlarında resimlerine yer verildi. Yurtiçinde ve yurtdışındaki (Lozan, Viyana, Kopenhag, Paris) müzelerinde ve özel koleksiyonlarda resimleri yer almaktadır.

    TLSold
  • HASAN KAVRUK (1919-2007)-"Soyut" 
Ölçüler: 26,5 x 25,5 cm. 
İmzalı. Kağıt üzeri yağlıboya. 
Referans: Türk Plastik Sanatçıları Ansiklopedik Sözlük, Kaya Özsezgin / Sayfa: 212

    Lot No: 83

    Lot: 83

    HASAN KAVRUK (1919-2007)-"Soyut" Ölçüler: 26,5 x 25,5 cm. İmzalı. Kağıt üzeri yağlıboya. Referans: Türk Plastik Sanatçıları Ansiklopedik Sözlük, Kaya Özsezgin / Sayfa: 212

    TLSold
  • BÜLENT KILIÇ (1974-)-"Semanzen" 
Ölçüler: 19 x 19 cm.
İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya.

    Lot No: 84

    Lot: 84

    BÜLENT KILIÇ (1974-)-"Semanzen" Ölçüler: 19 x 19 cm. İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya.

    TLSold
  • ŞEHRİYAR CEM (1979-)-"Sürrealist"
Ölçüler: 18,5 x 28,5 cm. 
İmzalı. Kağıt üzeri karışık teknik. 

1979 yılında Tebriz, İran'da doğan sanatçı, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü mezunudur; öğrencilik döneminde ağırlıklı olarak metal kaynak ve taş oyma teknikleri kullanmıştır.  Sanatçı, 2003-2005 yılları arasında New York'ta Sanat Öğrencileri Birliği bünyesinde çalışmalarını sürdürmüş. Bu dönemde Bruce Dorfman, Charles Hinman, Larry Poons, Richard Pantell ve Michael Burban gibi sanatçılarla desen, resim, karışık teknikler ve baskı teknikleri üzerine çalışmıştır.

    Lot No: 85

    Lot: 85

    ŞEHRİYAR CEM (1979-)-"Sürrealist" Ölçüler: 18,5 x 28,5 cm. İmzalı. Kağıt üzeri karışık teknik. 1979 yılında Tebriz, İran'da doğan sanatçı, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü mezunudur; öğrencilik döneminde ağırlıklı olarak metal kaynak ve taş oyma teknikleri kullanmıştır. Sanatçı, 2003-2005 yılları arasında New York'ta Sanat Öğrencileri Birliği bünyesinde çalışmalarını sürdürmüş. Bu dönemde Bruce Dorfman, Charles Hinman, Larry Poons, Richard Pantell ve Michael Burban gibi sanatçılarla desen, resim, karışık teknikler ve baskı teknikleri üzerine çalışmıştır.

    TLSold
  • ABİDİN DİNO (1913-1993)-"Ağrı Dağı'nın Yamacındaki Küp Gölünün Kıyısında Çobanların Birikip Kaval Çalması"
Ölçüler: 22 x 30 cm. 
İmzalı. Kağıt üzeri mürekkep. 
Referans: Türk Plastik Sanatçıları Ansiklopedisi / Cilt I - Sayfa: 146

1913 yılında İstanbul'da doğdu. Ailesi doğumunun ardındandan İsviçre ve Fransa'da yaşadığı için çocukluğu Avrupa'da geçti. 12 yaşında İstanbul'a döndü. Ağabeyi Arif Dino'nun desteğiyle yazı, karikatür ve resime yoğunlaştı. Çalışmaları 1930'lu yılların başlarında gazete ve dergilerde yayımlandı. Aynı dönemde Nazım Hikmet'in kitap kapaklarını çizdi. 1934-1937 yıllarında Sovyetler Birliği'nde resim öğrenimi gördü. 1933'te "D Grubu", 1939'da "Liman Grubu", 1941'de "Yeniler Grubu" kurucuları arasında yer aldı. 1952'de yerleştiği Paris başta olmak üzere, Avrupa'nın önemli sanat merkezlerinde, Cezayir, New York, California, İstanbul ve Ankara'da sergiler açtı. Değişik dönemlerde, "Fransa Plastik Sanatlar Birliği" Şeref Başkanlığı ve "New York Dünya Sergisi" sanat danışmanlığı görevlerinde bulundu.

    Lot No: 86

    Lot: 86

    ABİDİN DİNO (1913-1993)-"Ağrı Dağı'nın Yamacındaki Küp Gölünün Kıyısında Çobanların Birikip Kaval Çalması" Ölçüler: 22 x 30 cm. İmzalı. Kağıt üzeri mürekkep. Referans: Türk Plastik Sanatçıları Ansiklopedisi / Cilt I - Sayfa: 146 1913 yılında İstanbul'da doğdu. Ailesi doğumunun ardındandan İsviçre ve Fransa'da yaşadığı için çocukluğu Avrupa'da geçti. 12 yaşında İstanbul'a döndü. Ağabeyi Arif Dino'nun desteğiyle yazı, karikatür ve resime yoğunlaştı. Çalışmaları 1930'lu yılların başlarında gazete ve dergilerde yayımlandı. Aynı dönemde Nazım Hikmet'in kitap kapaklarını çizdi. 1934-1937 yıllarında Sovyetler Birliği'nde resim öğrenimi gördü. 1933'te "D Grubu", 1939'da "Liman Grubu", 1941'de "Yeniler Grubu" kurucuları arasında yer aldı. 1952'de yerleştiği Paris başta olmak üzere, Avrupa'nın önemli sanat merkezlerinde, Cezayir, New York, California, İstanbul ve Ankara'da sergiler açtı. Değişik dönemlerde, "Fransa Plastik Sanatlar Birliği" Şeref Başkanlığı ve "New York Dünya Sergisi" sanat danışmanlığı görevlerinde bulundu.

    TLSold
  • BURHAN UYGUR (1940-1992)-"İsimsiz"
Ölçüler: 11,5 x 22,5 cm.
İmzalı. Kağıt üzerine guaj boya.
Referans: Türk Plastik Sanatçıları Ansiklopedik Sözlük, Kaya Özsezgin / Sayfa: 321

Orta ve lise öğrenimini Trabzon'da tamamladı. 1961-1969 yılları arasında Devlet Güzel Santlar Akademisi resim bölümünde Nurullah Berk ve Bedri Rahmi Eyüboğlu atölyelerinde eğitim gördü. 1968 yılında akademide henüz öğrenci iken; Beyoğlu Sanat Galerisi'nde ilk sergisini açtı. Aynı dönemde Çağdaş ressamlar Cemiyeti'nin düzenlediği yarışmada "Yılın Genç Ressamı" unvanını alarak birinci oldu. 1970'te Avusturya Hükümeti'nin bursuyla Salzburg Yaz Akademisi'nde ressam Corneille ile birlikte çalıştı. Hollanda'da bir sokak sergisi de açtı. Eserleri Ankara Resim ve Heykel Müzesi'nde, İzmir Resim ve Heykel Müzesi'nde ve daha pek çok özel koleksiyonda yer almaktadır.

    Lot No: 87

    Lot: 87

    BURHAN UYGUR (1940-1992)-"İsimsiz" Ölçüler: 11,5 x 22,5 cm. İmzalı. Kağıt üzerine guaj boya. Referans: Türk Plastik Sanatçıları Ansiklopedik Sözlük, Kaya Özsezgin / Sayfa: 321 Orta ve lise öğrenimini Trabzon'da tamamladı. 1961-1969 yılları arasında Devlet Güzel Santlar Akademisi resim bölümünde Nurullah Berk ve Bedri Rahmi Eyüboğlu atölyelerinde eğitim gördü. 1968 yılında akademide henüz öğrenci iken; Beyoğlu Sanat Galerisi'nde ilk sergisini açtı. Aynı dönemde Çağdaş ressamlar Cemiyeti'nin düzenlediği yarışmada "Yılın Genç Ressamı" unvanını alarak birinci oldu. 1970'te Avusturya Hükümeti'nin bursuyla Salzburg Yaz Akademisi'nde ressam Corneille ile birlikte çalıştı. Hollanda'da bir sokak sergisi de açtı. Eserleri Ankara Resim ve Heykel Müzesi'nde, İzmir Resim ve Heykel Müzesi'nde ve daha pek çok özel koleksiyonda yer almaktadır.

    TLSold
  • FAHRELNİSSA ZEİD (1901-1991)-"Soyut Kompozisyon" / "Abstract Composition" (1960-65)
Ölçüler: 42 x 29,5 cm.
Eczacıbaşı Seramik Baskı
130 x 182 cm (Özgün eserin boyutu)
Tuval üzeri yağlıboya (Özgün eserin tekniği)
Orijinali Eczacıbaşı Koleksiyonu'nda bulunmaktadır. 
Eczacıbaşı Holding tarafından, VitrA Karo tesislerinde, sadece 1000 adet üretilmiştir. 
Referans: Türk Plastik Sanatçıları Ansiklopedisi / Cilt III - Sayfa: 871

    Lot No: 88

    Lot: 88

    FAHRELNİSSA ZEİD (1901-1991)-"Soyut Kompozisyon" / "Abstract Composition" (1960-65) Ölçüler: 42 x 29,5 cm. Eczacıbaşı Seramik Baskı 130 x 182 cm (Özgün eserin boyutu) Tuval üzeri yağlıboya (Özgün eserin tekniği) Orijinali Eczacıbaşı Koleksiyonu'nda bulunmaktadır. Eczacıbaşı Holding tarafından, VitrA Karo tesislerinde, sadece 1000 adet üretilmiştir. Referans: Türk Plastik Sanatçıları Ansiklopedisi / Cilt III - Sayfa: 871

    TLSold
  • CİHAT BURAK (1915-1994)-"Askerlik Hatırası" / "Military Service Souvenir" (1956)
Ölçüler: 27,5 x 41,5 cm.
Eczacıbaşı Seramik Baskı
95 x 62 cm (Özgün eserin boyutu)
Tuval üzeri yağlıboya (Özgün eserin tekniği)
Orijinali Eczacıbaşı Koleksiyonu'nda bulunmaktadır. 
Eczacıbaşı Holding tarafından, VitrA Karo tesislerinde, sadece 1000 adet üretilmiştir. 
Referans: Türk Plastik Sanatçıları Ansiklopedisi / Cilt I - Sayfa: 103

    Lot No: 89

    Lot: 89

    CİHAT BURAK (1915-1994)-"Askerlik Hatırası" / "Military Service Souvenir" (1956) Ölçüler: 27,5 x 41,5 cm. Eczacıbaşı Seramik Baskı 95 x 62 cm (Özgün eserin boyutu) Tuval üzeri yağlıboya (Özgün eserin tekniği) Orijinali Eczacıbaşı Koleksiyonu'nda bulunmaktadır. Eczacıbaşı Holding tarafından, VitrA Karo tesislerinde, sadece 1000 adet üretilmiştir. Referans: Türk Plastik Sanatçıları Ansiklopedisi / Cilt I - Sayfa: 103

    TLSold
  • MEHMET GÜLERYÜZ (1938-)-"Denizci" / "The Seaman" (1988)
Ölçüler: 37,5 x 29,5 cm.
Eczacıbaşı Seramik Baskı
130 x 162 cm (Özgün eserin boyutu)
Tuval üzeri yağlıboya (Özgün eserin tekniği)
Orijinali Eczacıbaşı Koleksiyonu'nda bulunmaktadır. 
Eczacıbaşı Holding tarafından, VitrA Karo tesislerinde, sadece 1000 adet üretilmiştir. 
Referans: Türk Plastik Sanatçıları Ansiklopedik Sözlük, Kaya Özsezgin / Sayfa: 170

    Lot No: 90

    Lot: 90

    MEHMET GÜLERYÜZ (1938-)-"Denizci" / "The Seaman" (1988) Ölçüler: 37,5 x 29,5 cm. Eczacıbaşı Seramik Baskı 130 x 162 cm (Özgün eserin boyutu) Tuval üzeri yağlıboya (Özgün eserin tekniği) Orijinali Eczacıbaşı Koleksiyonu'nda bulunmaktadır. Eczacıbaşı Holding tarafından, VitrA Karo tesislerinde, sadece 1000 adet üretilmiştir. Referans: Türk Plastik Sanatçıları Ansiklopedik Sözlük, Kaya Özsezgin / Sayfa: 170

    TLSold
  • ABİDİN ELDEROĞLU (1901-1974)-"İsimsiz" / "Untitled" (1970-)
Ölçüler: 39 x 29,5 cm.
Eczacıbaşı Seramik Baskı
89 x 116 cm (Özgün eserin boyutu)
Tuval üzeri yağlıboya (Özgün eserin tekniği)
Orijinali Eczacıbaşı Koleksiyonu'nda bulunmaktadır. 
Eczacıbaşı Holding tarafından, VitrA Karo tesislerinde, sadece 1000 adet üretilmiştir. 
Referans: Türk Plastik Sanatçıları Ansiklopedisi / Cilt I - Sayfa: 166

    Lot No: 91

    Lot: 91

    ABİDİN ELDEROĞLU (1901-1974)-"İsimsiz" / "Untitled" (1970-) Ölçüler: 39 x 29,5 cm. Eczacıbaşı Seramik Baskı 89 x 116 cm (Özgün eserin boyutu) Tuval üzeri yağlıboya (Özgün eserin tekniği) Orijinali Eczacıbaşı Koleksiyonu'nda bulunmaktadır. Eczacıbaşı Holding tarafından, VitrA Karo tesislerinde, sadece 1000 adet üretilmiştir. Referans: Türk Plastik Sanatçıları Ansiklopedisi / Cilt I - Sayfa: 166

    TLSold
  • EREN EYÜBOĞLU (1912-1988)-"Balıkçı Dükkanı" / "Fishmonger's Shop" (1980)
Ölçüler: 42 x 26,5 cm.
Eczacıbaşı Seramik Baskı
73 x 116 cm (Özgün eserin boyutu)
Tuval üzeri yağlıboya (Özgün eserin tekniği)
Orijinali Eczacıbaşı Koleksiyonu'nda bulunmaktadır. 
Eczacıbaşı Holding tarafından, VitrA Karo tesislerinde, sadece 1000 adet üretilmiştir. 
Referans: Türk Plastik Sanatçıları Ansiklopedisi / Cilt I - Sayfa: 205

    Lot No: 92

    Lot: 92

    EREN EYÜBOĞLU (1912-1988)-"Balıkçı Dükkanı" / "Fishmonger's Shop" (1980) Ölçüler: 42 x 26,5 cm. Eczacıbaşı Seramik Baskı 73 x 116 cm (Özgün eserin boyutu) Tuval üzeri yağlıboya (Özgün eserin tekniği) Orijinali Eczacıbaşı Koleksiyonu'nda bulunmaktadır. Eczacıbaşı Holding tarafından, VitrA Karo tesislerinde, sadece 1000 adet üretilmiştir. Referans: Türk Plastik Sanatçıları Ansiklopedisi / Cilt I - Sayfa: 205

    TLSold
  • BURHAN DOĞANÇAY (1929-2013)-"Walls 71-No: 40, N.Y.C." (1971)
Ölçüler: 29,5 x 29,5 cm.
Eczacıbaşı Seramik Baskı
150 x 150 cm (Özgün eserin boyutu)
Tuval üzeri akrilik (Özgün eserin tekniği)
Orijinali Eczacıbaşı Koleksiyonu'nda bulunmaktadır. 
Eczacıbaşı Holding tarafından, VitrA Karo tesislerinde, sadece 1000 adet üretilmiştir. 
Referans: Türk Plastik Sanatçıları Ansiklopedik Sözlük, Kaya Özsezgin / Sayfa: 129

1929 yılında İstanbul'da doğdu. 1950'de Paris Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde öğrenim gördü. İlk sanatsal eğitimini babası ressam Adil Doğançay'dan ve ünlü ressam Arif Kaptan'dan aldı. 1950'lerin başlarında Paris Üniversitesi'nde hukuk ve iktisat okurken öğrencilik yıllarının önemli bir kısmını "Academie de la Grande Chaumiere" de sanat eğitimi alarak geçirdi. Yurtdışındaki ilk kişisel sergisini 1963'te açtı. 1965'te New York'taki Solomon R. Guggenheim Müzesi'ne resimleri alındı.

Eserleri; Museum of Fine Arts, Victoria & Albert Müzesi, Paris'teki Pompidou Center, British Museum ve Guggenheim Müzesi gibi dünyanın önde gelen 70'ten fazla müzenin koleksiyonlarında yer almaktadır.

    Lot No: 93

    Lot: 93

    BURHAN DOĞANÇAY (1929-2013)-"Walls 71-No: 40, N.Y.C." (1971) Ölçüler: 29,5 x 29,5 cm. Eczacıbaşı Seramik Baskı 150 x 150 cm (Özgün eserin boyutu) Tuval üzeri akrilik (Özgün eserin tekniği) Orijinali Eczacıbaşı Koleksiyonu'nda bulunmaktadır. Eczacıbaşı Holding tarafından, VitrA Karo tesislerinde, sadece 1000 adet üretilmiştir. Referans: Türk Plastik Sanatçıları Ansiklopedik Sözlük, Kaya Özsezgin / Sayfa: 129 1929 yılında İstanbul'da doğdu. 1950'de Paris Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde öğrenim gördü. İlk sanatsal eğitimini babası ressam Adil Doğançay'dan ve ünlü ressam Arif Kaptan'dan aldı. 1950'lerin başlarında Paris Üniversitesi'nde hukuk ve iktisat okurken öğrencilik yıllarının önemli bir kısmını "Academie de la Grande Chaumiere" de sanat eğitimi alarak geçirdi. Yurtdışındaki ilk kişisel sergisini 1963'te açtı. 1965'te New York'taki Solomon R. Guggenheim Müzesi'ne resimleri alındı. Eserleri; Museum of Fine Arts, Victoria & Albert Müzesi, Paris'teki Pompidou Center, British Museum ve Guggenheim Müzesi gibi dünyanın önde gelen 70'ten fazla müzenin koleksiyonlarında yer almaktadır.

    TLSold
  • ÖMER ULUÇ (1931-2010)-"Kedi ve Nişanlısı" / "The Cat and His Fiancée" (1998)
Ölçüler: 37 x 29,5 cm.
Eczacıbaşı Seramik Baskı
130 x 162 cm (Özgün eserin boyutu)
Tuval üzeri akrilik (Özgün eserin tekniği)
Orijinali Eczacıbaşı Koleksiyonu'nda bulunmaktadır. 
Eczacıbaşı Holding tarafından, VitrA Karo tesislerinde, sadece 1000 adet üretilmiştir. 
Referans: Türk Plastik Sanatçıları Ansiklopedik Sözlük, Kaya Özsezgin / Sayfa: 317

    Lot No: 94

    Lot: 94

    ÖMER ULUÇ (1931-2010)-"Kedi ve Nişanlısı" / "The Cat and His Fiancée" (1998) Ölçüler: 37 x 29,5 cm. Eczacıbaşı Seramik Baskı 130 x 162 cm (Özgün eserin boyutu) Tuval üzeri akrilik (Özgün eserin tekniği) Orijinali Eczacıbaşı Koleksiyonu'nda bulunmaktadır. Eczacıbaşı Holding tarafından, VitrA Karo tesislerinde, sadece 1000 adet üretilmiştir. Referans: Türk Plastik Sanatçıları Ansiklopedik Sözlük, Kaya Özsezgin / Sayfa: 317

    TLSold
  • ALİGHOLİ MARDANİ (1976-)-"Dancing Horse"
Ölçüler: 41 x 27,5 cm. 
İmzalı. Kağıt üzeri pastel boya. 
1976 yılında İran'ın Fars Eyaleti'nin Firuzabad şehrinde doğmuştur. 2005 yılındza Zehdan Üniversitesi Güzel Sanatlar Resim bölümün'de lisans, 2008 yılında Tarbiat Modares Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü'nde yüksek lisans ve 2018 yılında Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü'nde doktora yapmış. Yurtiçi ve yurt dışı biçok sergiye katılmıştır.

    Lot No: 95

    Lot: 95

    ALİGHOLİ MARDANİ (1976-)-"Dancing Horse" Ölçüler: 41 x 27,5 cm. İmzalı. Kağıt üzeri pastel boya. 1976 yılında İran'ın Fars Eyaleti'nin Firuzabad şehrinde doğmuştur. 2005 yılındza Zehdan Üniversitesi Güzel Sanatlar Resim bölümün'de lisans, 2008 yılında Tarbiat Modares Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü'nde yüksek lisans ve 2018 yılında Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü'nde doktora yapmış. Yurtiçi ve yurt dışı biçok sergiye katılmıştır.

    TLSold
  • TURGUT ATALAY (1918-2004)-"Kız Çocuğu"
Ölçüler: 22,5 x 32,5 cm.
İmzalı. 1980 Tarihli. Kağıt üzeri füzen ve çini mürekkebi. 
Referans: Türk Plastik Sanatçıları Ansiklopedik Sözlük, Kaya Özsezgin / Sayfa: 52

Cumhuriyet'in ikinci kuşak ressamları arasında yer alan Turgut Atalay 1918 yılında Konya'da doğdu. On yedi yaşında Devlet Konservatuvarına girdi ve Adnan Saygun ile çalıştı. İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi'nde Nazmi Ziya Güran, İbrahim Çallı ve Léopold Lévy atölyelerinde öğrenim gören Turgut Atalay, akademinin yüksek bölümüne de devam ederek 1946 yılında birincilikle mezun oldu. İki yıl Rudolph Belling'in yanında heykel etütleri yaptı. 1940'da Yeniler (Liman Ressamları) Grubunun kuruluşuna katıldı. 1949'da Paris'te düzenlenen uluslararası bir sergiye (UNESCO) yapıtlarıyla girdi.

Eserleri, İstanbul Devlet Resim Heykel Müzesi'nde, çeşitli sanat galerilerinde ve özel koleksiyonlarda yer almaktadır.

    Lot No: 96

    Lot: 96

    TURGUT ATALAY (1918-2004)-"Kız Çocuğu" Ölçüler: 22,5 x 32,5 cm. İmzalı. 1980 Tarihli. Kağıt üzeri füzen ve çini mürekkebi. Referans: Türk Plastik Sanatçıları Ansiklopedik Sözlük, Kaya Özsezgin / Sayfa: 52 Cumhuriyet'in ikinci kuşak ressamları arasında yer alan Turgut Atalay 1918 yılında Konya'da doğdu. On yedi yaşında Devlet Konservatuvarına girdi ve Adnan Saygun ile çalıştı. İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi'nde Nazmi Ziya Güran, İbrahim Çallı ve Léopold Lévy atölyelerinde öğrenim gören Turgut Atalay, akademinin yüksek bölümüne de devam ederek 1946 yılında birincilikle mezun oldu. İki yıl Rudolph Belling'in yanında heykel etütleri yaptı. 1940'da Yeniler (Liman Ressamları) Grubunun kuruluşuna katıldı. 1949'da Paris'te düzenlenen uluslararası bir sergiye (UNESCO) yapıtlarıyla girdi. Eserleri, İstanbul Devlet Resim Heykel Müzesi'nde, çeşitli sanat galerilerinde ve özel koleksiyonlarda yer almaktadır.

    TLSold
  • ABİDİN DİNO (1913-1993)-"Biçimden Öte-dizi" / "Beyond Form-series" (1990)
Ölçüler: 28 x 41,5 cm.
Eczacıbaşı Seramik Baskı
80 x 54 cm (Özgün eserin boyutu)
Tuval üzeri yağlıboya ve akrilik (Özgün eserin tekniği)
Orijinali Eczacıbaşı Koleksiyonu'nda bulunmaktadır. 
Eczacıbaşı Holding tarafından, VitrA Karo tesislerinde, sadece 1000 adet üretilmiştir. 
Referans: Türk Plastik Sanatçıları Ansiklopedisi / Cilt I - Sayfa: 146

1913 yılında İstanbul'da doğdu. Ailesi doğumunun ardındandan İsviçre ve Fransa'da yaşadığı için çocukluğu Avrupa'da geçti. 12 yaşında İstanbul'a döndü. Ağabeyi Arif Dino'nun desteğiyle yazı, karikatür ve resime yoğunlaştı. Çalışmaları 1930'lu yılların başlarında gazete ve dergilerde yayımlandı. Aynı dönemde Nazım Hikmet'in kitap kapaklarını çizdi. 1934-1937 yıllarında Sovyetler Birliği'nde resim öğrenimi gördü. 1933'te "D Grubu", 1939'da "Liman Grubu", 1941'de "Yeniler Grubu" kurucuları arasında yer aldı. 1952'de yerleştiği Paris başta olmak üzere, Avrupa'nın önemli sanat merkezlerinde, Cezayir, New York, California, İstanbul ve Ankara'da sergiler açtı. Değişik dönemlerde, "Fransa Plastik Sanatlar Birliği" Şeref Başkanlığı ve "New York Dünya Sergisi" sanat danışmanlığı görevlerinde bulundu.

    Lot No: 97

    Lot: 97

    ABİDİN DİNO (1913-1993)-"Biçimden Öte-dizi" / "Beyond Form-series" (1990) Ölçüler: 28 x 41,5 cm. Eczacıbaşı Seramik Baskı 80 x 54 cm (Özgün eserin boyutu) Tuval üzeri yağlıboya ve akrilik (Özgün eserin tekniği) Orijinali Eczacıbaşı Koleksiyonu'nda bulunmaktadır. Eczacıbaşı Holding tarafından, VitrA Karo tesislerinde, sadece 1000 adet üretilmiştir. Referans: Türk Plastik Sanatçıları Ansiklopedisi / Cilt I - Sayfa: 146 1913 yılında İstanbul'da doğdu. Ailesi doğumunun ardındandan İsviçre ve Fransa'da yaşadığı için çocukluğu Avrupa'da geçti. 12 yaşında İstanbul'a döndü. Ağabeyi Arif Dino'nun desteğiyle yazı, karikatür ve resime yoğunlaştı. Çalışmaları 1930'lu yılların başlarında gazete ve dergilerde yayımlandı. Aynı dönemde Nazım Hikmet'in kitap kapaklarını çizdi. 1934-1937 yıllarında Sovyetler Birliği'nde resim öğrenimi gördü. 1933'te "D Grubu", 1939'da "Liman Grubu", 1941'de "Yeniler Grubu" kurucuları arasında yer aldı. 1952'de yerleştiği Paris başta olmak üzere, Avrupa'nın önemli sanat merkezlerinde, Cezayir, New York, California, İstanbul ve Ankara'da sergiler açtı. Değişik dönemlerde, "Fransa Plastik Sanatlar Birliği" Şeref Başkanlığı ve "New York Dünya Sergisi" sanat danışmanlığı görevlerinde bulundu.

    TLSold
  • ADNAN VARINCA (1918-2014)-"Malta Erikleri" / "Loquats" (1974)
Ölçüler: 41,5 x 29,5 cm.
Eczacıbaşı Seramik Baskı
25 x 35 cm (Özgün eserin boyutu)
Tuval üzeri yağlıboya (Özgün eserin tekniği)
Orijinali Eczacıbaşı Koleksiyonu'nda bulunmaktadır. 
Eczacıbaşı Holding tarafından, VitrA Karo tesislerinde, sadece 1000 adet üretilmiştir. 
Referans: Türk Plastik Sanatçıları Ansiklopedisi / Cilt I - Sayfa: 329

    Lot No: 98

    Lot: 98

    ADNAN VARINCA (1918-2014)-"Malta Erikleri" / "Loquats" (1974) Ölçüler: 41,5 x 29,5 cm. Eczacıbaşı Seramik Baskı 25 x 35 cm (Özgün eserin boyutu) Tuval üzeri yağlıboya (Özgün eserin tekniği) Orijinali Eczacıbaşı Koleksiyonu'nda bulunmaktadır. Eczacıbaşı Holding tarafından, VitrA Karo tesislerinde, sadece 1000 adet üretilmiştir. Referans: Türk Plastik Sanatçıları Ansiklopedisi / Cilt I - Sayfa: 329

    TLSold
  • Tablo-"Natürmort"
İmzasız. Kağıt üzeri karışık teknik.
Ölçüler: 50 x 71,5 cm.

    Lot No: 99

    Lot: 99

    Tablo-"Natürmort" İmzasız. Kağıt üzeri karışık teknik. Ölçüler: 50 x 71,5 cm.

    TLSold
  • Mustafa Demirpençe (1981-)-"Figüratif Kompozisyon"
İmzalı. 2022 Tarihli. Tuval üzeri yağlıboya.
Ölçüler: 30 x 30 cm.

1981 yılında Kayseri'de doğdu. Dumlupınar Üniversitesi'nde Tekstil ve Tekstil Baskı eğitimi aldı. Erciyes Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü'nde bir yıl kadar okudu. Selçuk Üniversitesi Resim-İş Öğretmenliği Bölümü'nden mezun oldu. Selçuk Üniversitesinde Yüksek Lisans Eğitimi aldı. Eserleri pek çok özel koleksiyonlarda yer almaktadır.

    Lot No: 100

    Lot: 100

    Mustafa Demirpençe (1981-)-"Figüratif Kompozisyon" İmzalı. 2022 Tarihli. Tuval üzeri yağlıboya. Ölçüler: 30 x 30 cm. 1981 yılında Kayseri'de doğdu. Dumlupınar Üniversitesi'nde Tekstil ve Tekstil Baskı eğitimi aldı. Erciyes Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü'nde bir yıl kadar okudu. Selçuk Üniversitesi Resim-İş Öğretmenliği Bölümü'nden mezun oldu. Selçuk Üniversitesinde Yüksek Lisans Eğitimi aldı. Eserleri pek çok özel koleksiyonlarda yer almaktadır.

    TLSold
  • SAFURE DİLŞAD UYAR (2003-)-"Marie Antoinette"
Ölçüler: 14,5 x 21 cm. 
İmzalı. 2021 Tarihli. Kağıt üzeri Kuruboya ve keçeli kalem.

2003 yılında İstanbul'da doğan Uyar resme olan ilgisi erken yaşlarda başlamış ve yarışmalarda dereceler kazanmıştır. Öğrenimine İstanbul Medeniyet Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde sürdürmekte ve özel koleksiyonlara eserlerini kazandırmaya devam etmektedir.

    Lot No: 101

    Lot: 101

    SAFURE DİLŞAD UYAR (2003-)-"Marie Antoinette" Ölçüler: 14,5 x 21 cm. İmzalı. 2021 Tarihli. Kağıt üzeri Kuruboya ve keçeli kalem. 2003 yılında İstanbul'da doğan Uyar resme olan ilgisi erken yaşlarda başlamış ve yarışmalarda dereceler kazanmıştır. Öğrenimine İstanbul Medeniyet Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde sürdürmekte ve özel koleksiyonlara eserlerini kazandırmaya devam etmektedir.

    TLSold
  • YAKUP CEM (1949-)-"Sultan Portresi"
Ölçüler: 17,5 x 24 cm. 
İmzalı. Kağıt üzeri karakalem. 

1949 yılında İran'ın Tebriz kentinde doğdu. Hacı  İslamiyan ile resme olan tutkusu giderek pekişti. Tezhip, minyatür ve oryantal resim çalışmalarıyla; İngiltere'de Oxford, Paris'te Osmanlı'nın Kuruluşunun 700. Yılı etkinlikleri kapsamında, Los Angees Fullerton'da "California State Art University" ve New York'da sergiler açtı. Hayatta olup da eserleri müzayedelerde satışa sunulan ender sanatçılardan olan Yakup Cem, bir süre Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi`nde öğretim üyeliği de yapmıştır. Sanatçı son yıllarda çalışmalarını Amerika’da sürdürmekte ve eserleri özel koleksiyonlarda yer almaktadır.

    Lot No: 102

    Lot: 102

    YAKUP CEM (1949-)-"Sultan Portresi" Ölçüler: 17,5 x 24 cm. İmzalı. Kağıt üzeri karakalem. 1949 yılında İran'ın Tebriz kentinde doğdu. Hacı İslamiyan ile resme olan tutkusu giderek pekişti. Tezhip, minyatür ve oryantal resim çalışmalarıyla; İngiltere'de Oxford, Paris'te Osmanlı'nın Kuruluşunun 700. Yılı etkinlikleri kapsamında, Los Angees Fullerton'da "California State Art University" ve New York'da sergiler açtı. Hayatta olup da eserleri müzayedelerde satışa sunulan ender sanatçılardan olan Yakup Cem, bir süre Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi`nde öğretim üyeliği de yapmıştır. Sanatçı son yıllarda çalışmalarını Amerika’da sürdürmekte ve eserleri özel koleksiyonlarda yer almaktadır.

    TLSold
  • REMZİ TAŞKIRAN (1961-)-"Peyzaj"
Ölçüler: 22 x 32,5 cm.
İmzalı. Kağıt üzeri yağlıboya. 

1961 yılında Adıyaman'da doğdu. Lise eğitimini İstanbul'da tamamlamış ve sanat eğitimini Sadettin Çağlarca'dan almıştır. Sanatçı vatanî görevini sürdürürken resim yapma yatkınlığını daha da geliştirmiştir. Askerliğini bitirdikten sonra da İstanbul'da kısa süre basın ressamlığı yapmıştır. Bu zamana kadar 11 kişisel sergi açan Taşkıran, birçok karma sergilere katıldı. Yurtiçi-dışı özel ve devlet koleksiyonlarında yapıtları bulunmaktadır.

    Lot No: 103

    Lot: 103

    REMZİ TAŞKIRAN (1961-)-"Peyzaj" Ölçüler: 22 x 32,5 cm. İmzalı. Kağıt üzeri yağlıboya. 1961 yılında Adıyaman'da doğdu. Lise eğitimini İstanbul'da tamamlamış ve sanat eğitimini Sadettin Çağlarca'dan almıştır. Sanatçı vatanî görevini sürdürürken resim yapma yatkınlığını daha da geliştirmiştir. Askerliğini bitirdikten sonra da İstanbul'da kısa süre basın ressamlığı yapmıştır. Bu zamana kadar 11 kişisel sergi açan Taşkıran, birçok karma sergilere katıldı. Yurtiçi-dışı özel ve devlet koleksiyonlarında yapıtları bulunmaktadır.

    TLSold
  • MEHMET NAJAFZADEH (1965-)-"Eminönü Yeni Camii"
Ölçüler: 35 x 26 cm.
İmzalı. Kağıt üzeri suluboya. 

1965 yılında İran’da, Azerbaycan Eyaleti Tebriz şehrinde doğdu. Çocukluk yaşlarından itibaren sanatın içindeydi. 18 yaşına kadar bazen müzik, bazen de resme olan ilgisi ağır bassa da o yaşlarda gördüğü minyatür resimler onu ressam olmaya teşvik eder. Üniversitede resim öğretmenliği bölümündeki eğitimini tamamlayarak sanat okulunda resim öğretmeni olarak çalışmaya başlar. Bu esnada Tahran’da ve Tebriz’de çok sayıda sergiye katılmış ve resimleri birçok ödül almıştır.

    Lot No: 104

    Lot: 104

    MEHMET NAJAFZADEH (1965-)-"Eminönü Yeni Camii" Ölçüler: 35 x 26 cm. İmzalı. Kağıt üzeri suluboya. 1965 yılında İran’da, Azerbaycan Eyaleti Tebriz şehrinde doğdu. Çocukluk yaşlarından itibaren sanatın içindeydi. 18 yaşına kadar bazen müzik, bazen de resme olan ilgisi ağır bassa da o yaşlarda gördüğü minyatür resimler onu ressam olmaya teşvik eder. Üniversitede resim öğretmenliği bölümündeki eğitimini tamamlayarak sanat okulunda resim öğretmeni olarak çalışmaya başlar. Bu esnada Tahran’da ve Tebriz’de çok sayıda sergiye katılmış ve resimleri birçok ödül almıştır.

    TLSold
  • ZEKERİYA MALKOÇ-"Üsküdar’dan Boğaziçi"
Ölçüler: 38 x 18,5 cm. 
İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya.

    Lot No: 105

    Lot: 105

    ZEKERİYA MALKOÇ-"Üsküdar’dan Boğaziçi" Ölçüler: 38 x 18,5 cm. İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya.

    TLSold
  • MEHMET ÖZET (1943-)-"Figüratif Kompozisyon"
Ölçüler: 29,5 x 28,5 cm. 
İmzalı. Kağıt üzeri karışık teknik.
Referans: Türk Plastik Sanatçıları Ansiklopedik Sözlük, Kaya Özsezgin / Sayfa: 260

    Lot No: 106

    Lot: 106

    MEHMET ÖZET (1943-)-"Figüratif Kompozisyon" Ölçüler: 29,5 x 28,5 cm. İmzalı. Kağıt üzeri karışık teknik. Referans: Türk Plastik Sanatçıları Ansiklopedik Sözlük, Kaya Özsezgin / Sayfa: 260

    TLSold
  • AGOP EGOYAN (1950-)-"Üsküdar'dan Tarihi Yarımada ve Gemilere Bakış"
Ölçüler: 41,5 x 19,5 cm.
İmzalı. Duralit üzeri yağlıboya.

    Lot No: 107

    Lot: 107

    AGOP EGOYAN (1950-)-"Üsküdar'dan Tarihi Yarımada ve Gemilere Bakış" Ölçüler: 41,5 x 19,5 cm. İmzalı. Duralit üzeri yağlıboya.

    TLSold
  • AHMET ALTIN-"Ayasofya Camii"
Ölçüler: 50 x 69,5 cm.
İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya.

    Lot No: 108

    Lot: 108

    AHMET ALTIN-"Ayasofya Camii" Ölçüler: 50 x 69,5 cm. İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya.

    TLSold
  • YAKUP CEM (1949-)-"Natürmort"
Ölçüler: 48 x 68 cm.
İmzalı. Kağıt üzeri karakalem. (Haliyle) camında kırık var.

1949 yılında İran'ın Tebriz kentinde doğdu. Hacı  İslamiyan ile resme olan tutkusu giderek pekişti. Tezhip, minyatür ve oryantal resim çalışmalarıyla; İngiltere'de Oxford, Paris'te Osmanlı'nın Kuruluşunun 700. Yılı etkinlikleri kapsamında, Los Angees Fullerton'da "California State Art University" ve New York'da sergiler açtı. Hayatta olup da eserleri müzayedelerde satışa sunulan ender sanatçılardan olan Yakup Cem, bir süre Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi`nde öğretim üyeliği de yapmıştır. Sanatçı son yıllarda çalışmalarını Amerika’da sürdürmekte ve eserleri özel koleksiyonlarda yer almaktadır.

    Lot No: 109

    Lot: 109

    YAKUP CEM (1949-)-"Natürmort" Ölçüler: 48 x 68 cm. İmzalı. Kağıt üzeri karakalem. (Haliyle) camında kırık var. 1949 yılında İran'ın Tebriz kentinde doğdu. Hacı İslamiyan ile resme olan tutkusu giderek pekişti. Tezhip, minyatür ve oryantal resim çalışmalarıyla; İngiltere'de Oxford, Paris'te Osmanlı'nın Kuruluşunun 700. Yılı etkinlikleri kapsamında, Los Angees Fullerton'da "California State Art University" ve New York'da sergiler açtı. Hayatta olup da eserleri müzayedelerde satışa sunulan ender sanatçılardan olan Yakup Cem, bir süre Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi`nde öğretim üyeliği de yapmıştır. Sanatçı son yıllarda çalışmalarını Amerika’da sürdürmekte ve eserleri özel koleksiyonlarda yer almaktadır.

    TLSold
  • REMZİ TAŞKIRAN (1961-)-"Boğaziçi"
Ölçüler: 39,5 x 29,5 cm.
İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya. 

1961 yılında Adıyaman'da doğdu. Lise eğitimini İstanbul'da tamamlamış ve sanat eğitimini Sadettin Çağlarca'dan almıştır. Sanatçı vatanî görevini sürdürürken resim yapma yatkınlığını daha da geliştirmiştir. Askerliğini bitirdikten sonra da İstanbul'da kısa süre basın ressamlığı yapmıştır. Bu zamana kadar 11 kişisel sergi açan Taşkıran, birçok karma sergilere katıldı. Yurtiçi-dışı özel ve devlet koleksiyonlarında yapıtları bulunmaktadır.

    Lot No: 110

    Lot: 110

    REMZİ TAŞKIRAN (1961-)-"Boğaziçi" Ölçüler: 39,5 x 29,5 cm. İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya. 1961 yılında Adıyaman'da doğdu. Lise eğitimini İstanbul'da tamamlamış ve sanat eğitimini Sadettin Çağlarca'dan almıştır. Sanatçı vatanî görevini sürdürürken resim yapma yatkınlığını daha da geliştirmiştir. Askerliğini bitirdikten sonra da İstanbul'da kısa süre basın ressamlığı yapmıştır. Bu zamana kadar 11 kişisel sergi açan Taşkıran, birçok karma sergilere katıldı. Yurtiçi-dışı özel ve devlet koleksiyonlarında yapıtları bulunmaktadır.

    TLSold
  • HASAN OZANSOY (1948-2020)-"Boğaziçi Vapuru"
Ölçüler: 55 x 36,5 cm. 
İmzalı. 2019 Tarihli. Kağıt üzeri suluboya.

    Lot No: 111

    Lot: 111

    HASAN OZANSOY (1948-2020)-"Boğaziçi Vapuru" Ölçüler: 55 x 36,5 cm. İmzalı. 2019 Tarihli. Kağıt üzeri suluboya.

    TLSold
  • HASAN OZANSOY (1948-2020)-"Moda Vapuru"
Ölçüler: 49 x 34 cm. 
İmzalı. 2019 Tarihli. Kağıt üzeri suluboya.

    Lot No: 112

    Lot: 112

    HASAN OZANSOY (1948-2020)-"Moda Vapuru" Ölçüler: 49 x 34 cm. İmzalı. 2019 Tarihli. Kağıt üzeri suluboya.

    TLSold
  • İBRAHİM MISIRLIOĞLU (1959-)-"Kız Kulesi ve Güvercinler"
Ölçüler: 48,5 x 58,5 cm.
İmzalı. 2020 Tarihli. Tuval üzeri yağlıboya. 

1959 yılında İzmit'te doğdu. 1985 yılında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümünü bitirdi. Hüsamettin Koçan, Ergin İnan ve Mustafa Pilevneli Atölyelerinde resim eğitimini aldı. Atölyesinde resim çalışmalarının yanı sıra Bizans tarzı mozaik ve fresk yapmaktadır. Bir çok karma sergi yanında altı kişisel sergisi olan sanatçı Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği üyesidir.

    Lot No: 113

    Lot: 113

    İBRAHİM MISIRLIOĞLU (1959-)-"Kız Kulesi ve Güvercinler" Ölçüler: 48,5 x 58,5 cm. İmzalı. 2020 Tarihli. Tuval üzeri yağlıboya. 1959 yılında İzmit'te doğdu. 1985 yılında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümünü bitirdi. Hüsamettin Koçan, Ergin İnan ve Mustafa Pilevneli Atölyelerinde resim eğitimini aldı. Atölyesinde resim çalışmalarının yanı sıra Bizans tarzı mozaik ve fresk yapmaktadır. Bir çok karma sergi yanında altı kişisel sergisi olan sanatçı Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği üyesidir.

    TLSold
  • SEZGİN MALKOÇ (1979-)-"Bakara Suresi 152. Ayet"
Ölçüler: 59,5 x 80 cm.
Feżkurûnî eżkurkum veşkurû lî velâ tekfurûn / O halde beni anın, ben de sizi anayım. Bana şükredin de nankörlük etmeyin.
İmzalı. 2019 Tarihli Tuval üzeri yağlıboya. 

1979 yılında İstanbul'da doğdu. İlköğretim yıllarında ressam Rıza Kerim'in öğrencisi oldu. Daha sonra Sebahattin Camcıoğlu atölyesinde eğitimine devam etti. 1995 yılından beri çalışmalarını atölyesinde sürdürmektedir. Eserleri yurtiçi ve yurtdışı özel koleksiyonlarda yer almaktadır.

    Lot No: 114

    Lot: 114

    SEZGİN MALKOÇ (1979-)-"Bakara Suresi 152. Ayet" Ölçüler: 59,5 x 80 cm. Feżkurûnî eżkurkum veşkurû lî velâ tekfurûn / O halde beni anın, ben de sizi anayım. Bana şükredin de nankörlük etmeyin. İmzalı. 2019 Tarihli Tuval üzeri yağlıboya. 1979 yılında İstanbul'da doğdu. İlköğretim yıllarında ressam Rıza Kerim'in öğrencisi oldu. Daha sonra Sebahattin Camcıoğlu atölyesinde eğitimine devam etti. 1995 yılından beri çalışmalarını atölyesinde sürdürmektedir. Eserleri yurtiçi ve yurtdışı özel koleksiyonlarda yer almaktadır.

    TLSold
  • RUS RESSAM ВАСИAЬЕВ И.Ф / I. VASILIEV (20. YÜZYIL)-"Coppersmiths"
Ölçüler: 83 x 60 cm.
İmzalı. 1978 Tarihli.Tuval üzeri yağlıboya.

    Lot No: 115

    Lot: 115

    RUS RESSAM ВАСИAЬЕВ И.Ф / I. VASILIEV (20. YÜZYIL)-"Coppersmiths" Ölçüler: 83 x 60 cm. İmzalı. 1978 Tarihli.Tuval üzeri yağlıboya.

    TLSold
  • HASAN ÖMER KORMAN (1953-)-"İstanbul Triptik"
Ölçüler: 121 x 60 cm.
İmzalı. 2019 Tarihli. Tuval üzeri akrilik boya.

    Lot No: 116

    Lot: 116

    HASAN ÖMER KORMAN (1953-)-"İstanbul Triptik" Ölçüler: 121 x 60 cm. İmzalı. 2019 Tarihli. Tuval üzeri akrilik boya.

    TLSold
  • NEDRET YAŞAR (1968-)-"Nar"
Ölçüler: 60 x 100 cm. 
İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya. 

1968 yılında Bulgaristan’da doğdu, Veliko Tırnovo “St. St. Ciril ve Metodius” Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümünden mezun oldu (1996). Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Resim bölümü Yüksek Lisan (2005) ve Sanatta Yeterlik programlarından (2011) mezun oldu. 2011 yılında Yrd. Doç. Dr., 2014 yılında ise Doçent oldu. Sanatçı, uluslararası ve ulusal bir çok karma sergi, sempozyum ve bienallere katıldı, yurt içi ve yurtdışında yirmi yedi kişisel sergi açtı. Halen Yalova Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi, Resim Bölümünde Profesör olarak göreve devam etmektedir.

    Lot No: 117

    Lot: 117

    NEDRET YAŞAR (1968-)-"Nar" Ölçüler: 60 x 100 cm. İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya. 1968 yılında Bulgaristan’da doğdu, Veliko Tırnovo “St. St. Ciril ve Metodius” Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümünden mezun oldu (1996). Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Resim bölümü Yüksek Lisan (2005) ve Sanatta Yeterlik programlarından (2011) mezun oldu. 2011 yılında Yrd. Doç. Dr., 2014 yılında ise Doçent oldu. Sanatçı, uluslararası ve ulusal bir çok karma sergi, sempozyum ve bienallere katıldı, yurt içi ve yurtdışında yirmi yedi kişisel sergi açtı. Halen Yalova Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi, Resim Bölümünde Profesör olarak göreve devam etmektedir.

    TLSold
  • SANAZ PANAHPOUR DAREHSHOURI (1984-)-"Composition 08"
Ölçüler: 100 x 70 cm.
İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya. 

Sanaz Panahpour Darehshouri (SPD), 14 yaşından beri sanatçı olarak çalışmaya başladı ve becerilerini bu deneyimle geliştirdi.
Grafik ve Tasarımda Güzel Sanatlar Lisansı ve Tiyatro Sanatlarında Güzel Sanatlar Yüksek Lisansını kazandıktan sonra, şu anda nadir görülen noktacılık da dahil olmak üzere çeşitli resim stillerinde eserler üretmektedir. Ayrıca başarılı bir yazardır.
Sanaz Panahpour Darehshouri, kariyeri boyunca İran, Hindistan, Dubai ve Türkiye' de dahil olmak üzere birçok uluslararası sanat sergisine katılmıştır.

    Lot No: 118

    Lot: 118

    SANAZ PANAHPOUR DAREHSHOURI (1984-)-"Composition 08" Ölçüler: 100 x 70 cm. İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya. Sanaz Panahpour Darehshouri (SPD), 14 yaşından beri sanatçı olarak çalışmaya başladı ve becerilerini bu deneyimle geliştirdi. Grafik ve Tasarımda Güzel Sanatlar Lisansı ve Tiyatro Sanatlarında Güzel Sanatlar Yüksek Lisansını kazandıktan sonra, şu anda nadir görülen noktacılık da dahil olmak üzere çeşitli resim stillerinde eserler üretmektedir. Ayrıca başarılı bir yazardır. Sanaz Panahpour Darehshouri, kariyeri boyunca İran, Hindistan, Dubai ve Türkiye' de dahil olmak üzere birçok uluslararası sanat sergisine katılmıştır.

    TLSold
  • ZAHİT YILDIZ (1998-)-"Kaplumbağa Terbiyecisi"
Ölçüler: 60,5 x 110 cm. 
İmzalı. 2019 Tarihli. Tuval üzeri akrilik boya.

1998 yılında Kahramanmaraş'ta doğdu, ilk ve orta öğrenimini Kahramanmaraş'ta tamamladı. 2012-2016 arasında Kahramanmaraş Güzel Sanatlar Lisesi'nde eğitim gördü. 2020 yılında İzmir Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim Ana Sanat Dalından mezun oldu. Resim çalışmalarını İzmir'de sürdürmektedir.

    Lot No: 119

    Lot: 119

    ZAHİT YILDIZ (1998-)-"Kaplumbağa Terbiyecisi" Ölçüler: 60,5 x 110 cm. İmzalı. 2019 Tarihli. Tuval üzeri akrilik boya. 1998 yılında Kahramanmaraş'ta doğdu, ilk ve orta öğrenimini Kahramanmaraş'ta tamamladı. 2012-2016 arasında Kahramanmaraş Güzel Sanatlar Lisesi'nde eğitim gördü. 2020 yılında İzmir Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim Ana Sanat Dalından mezun oldu. Resim çalışmalarını İzmir'de sürdürmektedir.

    TLSold
  • REMZİ KARABULUT (1963-)-"İsimsiz"
Ölçüler: 100 x 130 cm.
İmzalı. 2020 Tarihli. Tuval üzeri akrilik boya.

Yazar, ressam. 1963 yılında Sarıkamış’ta doğdu. Bir dönem soyut resimle ilgilendi ve etkisinde kaldığı metinlerin resimlerini yaptı. Yaptığı resimlerle ikisi kişisel, üç sergi açtı. Yazıları Varlık, Notos, kitap-lık, Sözcükler, Çağdaş Türk Dili, Evrensel Kültür, Dünyanın Öyküsü, Can Öykü Gazetesi, Sarnıç ve Aratos gibi dergilerde yayımlandı.

    Lot No: 120

    Lot: 120

    REMZİ KARABULUT (1963-)-"İsimsiz" Ölçüler: 100 x 130 cm. İmzalı. 2020 Tarihli. Tuval üzeri akrilik boya. Yazar, ressam. 1963 yılında Sarıkamış’ta doğdu. Bir dönem soyut resimle ilgilendi ve etkisinde kaldığı metinlerin resimlerini yaptı. Yaptığı resimlerle ikisi kişisel, üç sergi açtı. Yazıları Varlık, Notos, kitap-lık, Sözcükler, Çağdaş Türk Dili, Evrensel Kültür, Dünyanın Öyküsü, Can Öykü Gazetesi, Sarnıç ve Aratos gibi dergilerde yayımlandı.

    TLSold
  • PINAR KALEM (1970-)-"İstanbul Silüeti"
Ölçüler: 185 x 59,5 cm. 
İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya. 

1970 yılında İstanbul’da doğdu. Ortaokul yıllarından itibaren resim sanatına ilgi duydu ve ilk denemelerini bu yıllarda gerçekleştirdi. Resim hocası sayesinde deneyimlediği spatula tekniği, sanat tarzına yön verdi. 1993’te İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi, İspanyol Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. 1993-1995 yıllarında; Newyork Parsons School’da, desen ve yağlıboya; Maryland’da Stevan Scott Galeri ve Light House Galeri’de görsel anlatı eğitimlerine katıldı. Paris, Maison Alford, Dover ve Amien’de spatula workshoplarına katılan sanatçı, sanatsal araştırma ve çalışmalarını spatula tekniği üzerine yaptı.

İlk kişisel sergisini 2002 yılında Ortaköy Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdi. Yurt içi ve yurt dışında birçok koleksiyonda eseri bulunan sanatçı, halen çalışmalarını İstanbul Arnavutköy’deki atölyesinde sürdürmektedir.

    Lot No: 121

    Lot: 121

    PINAR KALEM (1970-)-"İstanbul Silüeti" Ölçüler: 185 x 59,5 cm. İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya. 1970 yılında İstanbul’da doğdu. Ortaokul yıllarından itibaren resim sanatına ilgi duydu ve ilk denemelerini bu yıllarda gerçekleştirdi. Resim hocası sayesinde deneyimlediği spatula tekniği, sanat tarzına yön verdi. 1993’te İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi, İspanyol Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. 1993-1995 yıllarında; Newyork Parsons School’da, desen ve yağlıboya; Maryland’da Stevan Scott Galeri ve Light House Galeri’de görsel anlatı eğitimlerine katıldı. Paris, Maison Alford, Dover ve Amien’de spatula workshoplarına katılan sanatçı, sanatsal araştırma ve çalışmalarını spatula tekniği üzerine yaptı. İlk kişisel sergisini 2002 yılında Ortaköy Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdi. Yurt içi ve yurt dışında birçok koleksiyonda eseri bulunan sanatçı, halen çalışmalarını İstanbul Arnavutköy’deki atölyesinde sürdürmektedir.

    TLSold
  • ROMALI PERİHAN (1942-2016)-"Natürmort" 
Ölçüler: 30 x 40 cm.
İmzalı. 1967 Tarihli. Kağıt üzeri yağlıboya (mukavvaya marufle).

1942 yılında Roma'da doğan ve büyüyen Perihan Benli, o zamanlar İtalyan medya tarafından "La Bella Turca" ve "La Turca Romana" lakaplarıyla sık sık Prenses Romalı Perihan veya Prenses Soprano olarak anılmıştır. Kısa bir süre Accademia Nazionale di Arte Drammatica Silvio D'Amico'de eğitim almıştır. Şairler ve Yazarlar Kültür Vakfı ve Şair Ozan ve Yazarlar Kultür Derneği onursal başkanlığı yapmıştır.

    Lot No: 122

    Lot: 122

    ROMALI PERİHAN (1942-2016)-"Natürmort" Ölçüler: 30 x 40 cm. İmzalı. 1967 Tarihli. Kağıt üzeri yağlıboya (mukavvaya marufle). 1942 yılında Roma'da doğan ve büyüyen Perihan Benli, o zamanlar İtalyan medya tarafından "La Bella Turca" ve "La Turca Romana" lakaplarıyla sık sık Prenses Romalı Perihan veya Prenses Soprano olarak anılmıştır. Kısa bir süre Accademia Nazionale di Arte Drammatica Silvio D'Amico'de eğitim almıştır. Şairler ve Yazarlar Kültür Vakfı ve Şair Ozan ve Yazarlar Kultür Derneği onursal başkanlığı yapmıştır.

    TLSold
  • CEMİL ONAY (1967-)-"Kübist Kompozisyon"
Ölçüler: 81 x 102 cm.
İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya.

    Lot No: 123

    Lot: 123

    CEMİL ONAY (1967-)-"Kübist Kompozisyon" Ölçüler: 81 x 102 cm. İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya.

    TLSold
  • ALEV ÖZAS KADİM (1977-)-"Erguvan Altındakiler"
Ölçüler: 150 x 141 cm.
İmzalı. 2010 Tarihli. Tuval üzeri yağlıboya. 

1977 yılında İstanbul’da doğdu. 2002 yılında Marmara Üniversitesi, Atatürk Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Bölümü’nü bitirdi. Devrim Erbil atölyesinde çalıştı. Dört kişisel sergi gerçekleştiren sanatçı çeşitli karma sergilere katılmıştır. Yaşamını ve çalışmalarını İstanbul’da sürdürmektedir.

    Lot No: 124

    Lot: 124

    ALEV ÖZAS KADİM (1977-)-"Erguvan Altındakiler" Ölçüler: 150 x 141 cm. İmzalı. 2010 Tarihli. Tuval üzeri yağlıboya. 1977 yılında İstanbul’da doğdu. 2002 yılında Marmara Üniversitesi, Atatürk Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Bölümü’nü bitirdi. Devrim Erbil atölyesinde çalıştı. Dört kişisel sergi gerçekleştiren sanatçı çeşitli karma sergilere katılmıştır. Yaşamını ve çalışmalarını İstanbul’da sürdürmektedir.

    TLSold
  • DURAN-"Manzara"
Ölçüler: 35 x 33 cm.
İmzalı. Duralit üzeri yağlıboya.

    Lot No: 125

    Lot: 125

    DURAN-"Manzara" Ölçüler: 35 x 33 cm. İmzalı. Duralit üzeri yağlıboya.

    TLSold
  • FEVZİ KARAKOÇ (1947-)-"İsimsiz"
Ölçüler: 26 x 42 cm.
İmzasız. Kağıt üzerine renkli özgün baskı.
Referans: Türk Plastik Sanatçıları Ansiklopedik Sözlük, Kaya Özsezgin / Sayfa: 207

1947 yılında Çankırı’da doğan Fevzi Karakoç, 1968-72 yılları arasında İstanbul Devlet Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu’nda okudu. 1974 yılında aynı kuruma asistan olan sanatçı, 1979 yılında Salzburg Yaz Akademisi’nde çalıştığı litografileri ile Salzburg Şehir Ödülü’nü aldı. 1983 yılında Özgün Baskı resim dalında Sanatta Yeterlilik alan Karakoç, 1986 yılında Doçent, 1993 yılında Profesör oldu ve 2002 Ocak ayına kadar Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde çalıştı. 2002 Şubat ayından itibaren Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde öğretim üyeliğine devam etmektedir.

    Lot No: 126

    Lot: 126

    FEVZİ KARAKOÇ (1947-)-"İsimsiz" Ölçüler: 26 x 42 cm. İmzasız. Kağıt üzerine renkli özgün baskı. Referans: Türk Plastik Sanatçıları Ansiklopedik Sözlük, Kaya Özsezgin / Sayfa: 207 1947 yılında Çankırı’da doğan Fevzi Karakoç, 1968-72 yılları arasında İstanbul Devlet Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu’nda okudu. 1974 yılında aynı kuruma asistan olan sanatçı, 1979 yılında Salzburg Yaz Akademisi’nde çalıştığı litografileri ile Salzburg Şehir Ödülü’nü aldı. 1983 yılında Özgün Baskı resim dalında Sanatta Yeterlilik alan Karakoç, 1986 yılında Doçent, 1993 yılında Profesör oldu ve 2002 Ocak ayına kadar Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde çalıştı. 2002 Şubat ayından itibaren Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde öğretim üyeliğine devam etmektedir.

    TLSold
  • CLAUDE MONET (1840-1926)-"The Coquelcots"
Ölçüler: 53,5 x 47 cm.
Seri numaralı. Litografik Reprodüksiyon tekniğiyle yapılmış baskı.

    Lot No: 127

    Lot: 127

    CLAUDE MONET (1840-1926)-"The Coquelcots" Ölçüler: 53,5 x 47 cm. Seri numaralı. Litografik Reprodüksiyon tekniğiyle yapılmış baskı.

    TLSold
  • VINCENT VAN GOGH (1853-1890)-"La Promande"
Ölçüler: 54 x 46 cm.
Litografik Reprodüksiyon tekniğiyle yapılmış baskı.

    Lot No: 128

    Lot: 128

    VINCENT VAN GOGH (1853-1890)-"La Promande" Ölçüler: 54 x 46 cm. Litografik Reprodüksiyon tekniğiyle yapılmış baskı.

    TLSold
  • VINCENT VAN GOGH (1853-1890)-"Vue de Cordeuille"
Ölçüler: 53,5 x 46 cm.
Seri numaralı. Litografik Reprodüksiyon tekniğiyle yapılmış baskı.

    Lot No: 129

    Lot: 129

    VINCENT VAN GOGH (1853-1890)-"Vue de Cordeuille" Ölçüler: 53,5 x 46 cm. Seri numaralı. Litografik Reprodüksiyon tekniğiyle yapılmış baskı.

    TLSold
  • PABLO RUIZ PICASSO (1881-1973)-"Paul En Arlequin"
Ölçüler: 46 x 54 cm.
Seri numaralı. Litografik Reprodüksiyon tekniğiyle yapılmış baskı.

    Lot No: 130

    Lot: 130

    PABLO RUIZ PICASSO (1881-1973)-"Paul En Arlequin" Ölçüler: 46 x 54 cm. Seri numaralı. Litografik Reprodüksiyon tekniğiyle yapılmış baskı.

    TLSold