Lot: 1

Current Price: 100 TL Starting Bid: 100 TL Estimated: TL Losing Winning

Damgalı Metal Semaver

Metalden mamül; imalat damgalı, döküm tekniği ile imal edilmiş elektrikli semaver. Gövde yüzeyi metal kabartma işçiliği ile sade desenlerle dekorlu eser 20. yüzyıl sonlarına tarihlenir.

- TL
Place Bid You're Winning Your bid sent
İzleyici olarak girdiniz
Pey veremezsiniz.
Pey vermek için butonu sağa çekin
  • The live auction completed. Thank you for your participation.
  •  
  • Lots
  • Winnings
  • Damgalı Metal Semaver-Metalden mamül; imalat damgalı, döküm tekniği ile imal edilmiş elektrikli semaver. Gövde yüzeyi metal kabartma işçiliği ile sade desenlerle dekorlu eser 20. yüzyıl sonlarına tarihlenir.

    Lot No: 1

    Lot: 1

    Damgalı Metal Semaver-Metalden mamül; imalat damgalı, döküm tekniği ile imal edilmiş elektrikli semaver. Gövde yüzeyi metal kabartma işçiliği ile sade desenlerle dekorlu eser 20. yüzyıl sonlarına tarihlenir.

    TLSold
  • Hicaz İşi Pirinç Gülabdan-Pirinçten mamül; külah formlu kaide üzerinde yükselen yuvarlak şişkin gövdeli, ince uzun dar boyunlu, külah formlu üç adet açıklığı bulunan tepelikle sonlanan, yüzeyi kalem işçilikli aynalı desenli eser 20. yüzyıl sonlarına tarihlenir.

    Lot No: 2

    Lot: 2

    Hicaz İşi Pirinç Gülabdan-Pirinçten mamül; külah formlu kaide üzerinde yükselen yuvarlak şişkin gövdeli, ince uzun dar boyunlu, külah formlu üç adet açıklığı bulunan tepelikle sonlanan, yüzeyi kalem işçilikli aynalı desenli eser 20. yüzyıl sonlarına tarihlenir.

    TLSold
  • Pirinç İki Adet Gaz Lambası-Pirinçten mamül; kaide ve gövde yüzeyi pirinçten sade işçilikli doreli, ayarlanabilir fitilli cam fanuslu iki adet gaz lambası. Yüksek kondisyonda ve kullanılabilir durumdadır.

    Lot No: 3

    Lot: 3

    Pirinç İki Adet Gaz Lambası-Pirinçten mamül; kaide ve gövde yüzeyi pirinçten sade işçilikli doreli, ayarlanabilir fitilli cam fanuslu iki adet gaz lambası. Yüksek kondisyonda ve kullanılabilir durumdadır.

    TLSold
  • Opal İki Adet Gaz Lambası-Opalden mamül mavi renk kaide üzerinde pirinçten dar ve bilezik boyunlu, cam fanuslu iki adet nadir gaz lambası. Bir adedinin fitili bulunmamaktadır.

    Lot No: 4

    Lot: 4

    Opal İki Adet Gaz Lambası-Opalden mamül mavi renk kaide üzerinde pirinçten dar ve bilezik boyunlu, cam fanuslu iki adet nadir gaz lambası. Bir adedinin fitili bulunmamaktadır.

    TLSold
  • El Boyama İki Adet Cam Gülabdan-Yüksek kalite camdan mamül; ayak ve boyun çevresi billur doreli şeritlerle çevrili, gövde üzerinde el boyama birbirini takip ederek birleşen çiçek, yaprak ve dal motifleri desenin esasını oluşturur.

    Lot No: 5

    Lot: 5

    El Boyama İki Adet Cam Gülabdan-Yüksek kalite camdan mamül; ayak ve boyun çevresi billur doreli şeritlerle çevrili, gövde üzerinde el boyama birbirini takip ederek birleşen çiçek, yaprak ve dal motifleri desenin esasını oluşturur.

    TLSold
  • Masif Maun Sandıklı Rahle-Masif maun ağacından mamül dikdörtgen formlu sandıklı, klipsli kapamalı içi kırmızı kadife kaplı Kur'an-ı Kerim muhafaza alanı bulunan, yüzeyi kırmızı kadife kaplı ve portatif rahle bölümü vardır. Ahşap oyma sanatının güzel bir örneğini sergileyen eser Hint işi yoğun ve çeşitli desenlerde ahşap işçiliklidir.

    Lot No: 6

    Lot: 6

    Masif Maun Sandıklı Rahle-Masif maun ağacından mamül dikdörtgen formlu sandıklı, klipsli kapamalı içi kırmızı kadife kaplı Kur'an-ı Kerim muhafaza alanı bulunan, yüzeyi kırmızı kadife kaplı ve portatif rahle bölümü vardır. Ahşap oyma sanatının güzel bir örneğini sergileyen eser Hint işi yoğun ve çeşitli desenlerde ahşap işçiliklidir.

    TLSold
  • Ahşap Kahve Değirmeni-Kare formlu çekmeceli ahşap zemin üzerine oturan dökme demir haznesi içinde ahşap tutamaklı mekanik kahve öğütme aparatı bulunur.

    Lot No: 7

    Lot: 7

    Ahşap Kahve Değirmeni-Kare formlu çekmeceli ahşap zemin üzerine oturan dökme demir haznesi içinde ahşap tutamaklı mekanik kahve öğütme aparatı bulunur.

    TLSold
  • Bohemya Kristal Karaf ve Altı Adet Kadeh-Bohemya kristalden mamül zümrüt yeşili; halka dipli, yukarıya doğru daralan şişkin gövdeli forma sahip kristal kapaklı bir adet karaf ve külah formlu altı adet kadehten müteşekkil takımdır. Yüzeyleri kusursuz bir simetri ile kristal kesme, ağız kısımları billur ve altın doreli takım işçilik kalitesi itibariyle türünün güzel bir örneğidir.

    Lot No: 8

    Lot: 8

    Bohemya Kristal Karaf ve Altı Adet Kadeh-Bohemya kristalden mamül zümrüt yeşili; halka dipli, yukarıya doğru daralan şişkin gövdeli forma sahip kristal kapaklı bir adet karaf ve külah formlu altı adet kadehten müteşekkil takımdır. Yüzeyleri kusursuz bir simetri ile kristal kesme, ağız kısımları billur ve altın doreli takım işçilik kalitesi itibariyle türünün güzel bir örneğidir.

    TLSold
  • Fransız Limoges Damgalı Porselen Sunumluk-Fransa imalatı Limoges damgalı kallavi boy; kademeli yükselen geniş kubbe kaide üzerinde yayvan sunum tabağı ile birleşiktir. Tabağın merkezi aşıklar temalı tasvirli olup tüm yüzeyler mavi beyaz bitkisel, rozetler ve çeşitli desenlerle tezyin edilmiştir.

    Lot No: 9

    Lot: 9

    Fransız Limoges Damgalı Porselen Sunumluk-Fransa imalatı Limoges damgalı kallavi boy; kademeli yükselen geniş kubbe kaide üzerinde yayvan sunum tabağı ile birleşiktir. Tabağın merkezi aşıklar temalı tasvirli olup tüm yüzeyler mavi beyaz bitkisel, rozetler ve çeşitli desenlerle tezyin edilmiştir.

    TLSold
  • Quartz Konsol Saati-Avrupa imalatı, quartz taşından ev formunda tasarlanmış, merkezinde yuvarlak orijinal kadranı bulunur. El boyama gül motifleri, altın yaldız ve iki yanında eroslarla dekorludur. Tepelik kısmı birbirine paralel iki adet kuş figürü ile sonlanır.

    Lot No: 10

    Lot: 10

    Quartz Konsol Saati-Avrupa imalatı, quartz taşından ev formunda tasarlanmış, merkezinde yuvarlak orijinal kadranı bulunur. El boyama gül motifleri, altın yaldız ve iki yanında eroslarla dekorludur. Tepelik kısmı birbirine paralel iki adet kuş figürü ile sonlanır.

    TLSold
  • Opalin Karaf ve Altı Adet Bardak-Mavi renk opalin camdan mamül; yuvarlak şişkin gövdeli ve ince uzun dar boyunlu, yuvarlak tutamaklı kapaklı bir adet karaf ve altı adet bardaktan müteşekkil takım. Gövde yüzeyleri ve kapak tutamak kısmı simetrik kompozisyonda spiral kabartma işçilikli çok zarif koleksiyonluk takımdır.

    Lot No: 11

    Lot: 11

    Opalin Karaf ve Altı Adet Bardak-Mavi renk opalin camdan mamül; yuvarlak şişkin gövdeli ve ince uzun dar boyunlu, yuvarlak tutamaklı kapaklı bir adet karaf ve altı adet bardaktan müteşekkil takım. Gövde yüzeyleri ve kapak tutamak kısmı simetrik kompozisyonda spiral kabartma işçilikli çok zarif koleksiyonluk takımdır.

    TLSold
  • Bisküvi Porselen El Boyama İki Adet Biblo-Bisküvi porselenden mamül; 19. yüzyıl sonu 20. yüzyıl başlarına tarihlenen yöresel giysileri içinde sultan ve karısından oluşan, el boyama çok renkli ve altın yaldız şeritlerle dekorlu, baş kısımları hareketli ve çıkarılıp takılabilen iki adet biblo.

    Lot No: 12

    Lot: 12

    Bisküvi Porselen El Boyama İki Adet Biblo-Bisküvi porselenden mamül; 19. yüzyıl sonu 20. yüzyıl başlarına tarihlenen yöresel giysileri içinde sultan ve karısından oluşan, el boyama çok renkli ve altın yaldız şeritlerle dekorlu, baş kısımları hareketli ve çıkarılıp takılabilen iki adet biblo.

    TLSold
  • Murano Altı Adet Kuş Figürlü Biblo-Murano stili camdan mamül; çok renkli desenlerle kusursuz bir form elde edilmiş, çok iyi kondisyonda altı adet kuş figürlü biblo koleksiyonu.

    Lot No: 13

    Lot: 13

    Murano Altı Adet Kuş Figürlü Biblo-Murano stili camdan mamül; çok renkli desenlerle kusursuz bir form elde edilmiş, çok iyi kondisyonda altı adet kuş figürlü biblo koleksiyonu.

    TLSold
  • Altı Adet Cam Kahve Yanı Bardak-Külah formunda zümrüt yeşili, lacivert, sarı, kırmızı, mürdüm ve fıstık yeşili renklerde camdan mamül; konik dipli burgu kristal kaidelidir. Tasarım ve form itibariyle koleksiyonluk bir takımdır.

    Lot No: 14

    Lot: 14

    Altı Adet Cam Kahve Yanı Bardak-Külah formunda zümrüt yeşili, lacivert, sarı, kırmızı, mürdüm ve fıstık yeşili renklerde camdan mamül; konik dipli burgu kristal kaidelidir. Tasarım ve form itibariyle koleksiyonluk bir takımdır.

    TLSold
  • Uzak Doğu Zilli Çift Stres Topu-Yuvarlak formlu, pirinç üzeri cloisonne mineli panda ve yaprak motifleriyle dekorlu, çok iyi kondisyonda zilli stres topları orijinal kutusundadır. R: 4.5 cm

    Lot No: 15

    Lot: 15

    Uzak Doğu Zilli Çift Stres Topu-Yuvarlak formlu, pirinç üzeri cloisonne mineli panda ve yaprak motifleriyle dekorlu, çok iyi kondisyonda zilli stres topları orijinal kutusundadır. R: 4.5 cm

    TLSold
  • Altın Kaplama Bileklik-24 ayar altın kaplama ve el dövme tekniği ile açılabilir iki adet birbirine kenetlenen koç başı formunda, gövde yüzeyi çok zarif ince oyma desenlerle dekorlu bileklik. 7 cm

    Lot No: 16

    Lot: 16

    Altın Kaplama Bileklik-24 ayar altın kaplama ve el dövme tekniği ile açılabilir iki adet birbirine kenetlenen koç başı formunda, gövde yüzeyi çok zarif ince oyma desenlerle dekorlu bileklik. 7 cm

    TLSold
  • Elmas Taşlı Roze Anayar Saç Tokası-0.55 ct elmas ve renkli taşlarla bezeli, roze anayar özel tasarım taraklı saç tokası. 7x6 cm

    Lot No: 17

    Lot: 17

    Elmas Taşlı Roze Anayar Saç Tokası-0.55 ct elmas ve renkli taşlarla bezeli, roze anayar özel tasarım taraklı saç tokası. 7x6 cm

    TLSold
  • Bronz Atatürk Büstü İğne-Bronzdan mamül yuvarlak formlu rozet üzeri kabartma işçilikle Mustafa Kemal Atatürk büstü betimlemeli, roze anayar 0.20 ct elmas taşlardan müteşekkil bronz montürlüdür. Emsali olmayan özel üretim koleksiyonluk bir parçadır. Çap: 2 cm

    Lot No: 18

    Lot: 18

    Bronz Atatürk Büstü İğne-Bronzdan mamül yuvarlak formlu rozet üzeri kabartma işçilikle Mustafa Kemal Atatürk büstü betimlemeli, roze anayar 0.20 ct elmas taşlardan müteşekkil bronz montürlüdür. Emsali olmayan özel üretim koleksiyonluk bir parçadır. Çap: 2 cm

    TLSold
  • Metal Blanc Gece Çantası-Metal blanc kaplama ile simetrik kompozisyonda metal ağ örgülü, iki adet topuzlu klipsle açılıp kapanabilen çok şık ve kusursuz kondisyonda gece çantası. 20. yüzyıl tarihlidir. 8x7 cm

    Lot No: 19

    Lot: 19

    Metal Blanc Gece Çantası-Metal blanc kaplama ile simetrik kompozisyonda metal ağ örgülü, iki adet topuzlu klipsle açılıp kapanabilen çok şık ve kusursuz kondisyonda gece çantası. 20. yüzyıl tarihlidir. 8x7 cm

    TLSold
  • Elmas Taşlı Roze Anayar Broş-0.30 ct elmas taşlı, roze anayar çiçek sepeti formunda, çok renkli yarı değerli taşlarla süslü harikulade bir mine işçiliğine sahip tasarım broş.  4x5 cm

    Lot No: 20

    Lot: 20

    Elmas Taşlı Roze Anayar Broş-0.30 ct elmas taşlı, roze anayar çiçek sepeti formunda, çok renkli yarı değerli taşlarla süslü harikulade bir mine işçiliğine sahip tasarım broş. 4x5 cm

    TLSold
  • Elmas Taşlı Roze Anayar Kolye-0.20 ct elmas taşlı, yarı değerli taşlarla süslü mineli iki adet kuş figürünün arasından süzülen damla taş formunda, montürlü, roze anayar tasarım kolye mücevherat. 4x4.5 cm

    Lot No: 21

    Lot: 21

    Elmas Taşlı Roze Anayar Kolye-0.20 ct elmas taşlı, yarı değerli taşlarla süslü mineli iki adet kuş figürünün arasından süzülen damla taş formunda, montürlü, roze anayar tasarım kolye mücevherat. 4x4.5 cm

    TLSold
  • Gümüş Aynalı Kolye Ucu-Gümüş damgalı ve gümüş montürlü; üzerinde sedef, oniks ve markazit taşlarıyla kusursuz bir kompozisyon ve desen oluşturulmuş, uç kısmında daire formlu aynası bulunan kolye ucu. 9x4 cm 17 gram

    Lot No: 22

    Lot: 22

    Gümüş Aynalı Kolye Ucu-Gümüş damgalı ve gümüş montürlü; üzerinde sedef, oniks ve markazit taşlarıyla kusursuz bir kompozisyon ve desen oluşturulmuş, uç kısmında daire formlu aynası bulunan kolye ucu. 9x4 cm 17 gram

    TLSold
  • Elmas Taşlı Tavuskuşu Motifli İğne-0.15 ct elmas taşlı, roze anayar, inci ve kırmızı renk yarı değerli taşlarla lacivert ve yeşil renk mineli, çok zarif bir tavus kuşu formunda şahane işçiliğe sahip iğne. 7x3 cm

    Lot No: 23

    Lot: 23

    Elmas Taşlı Tavuskuşu Motifli İğne-0.15 ct elmas taşlı, roze anayar, inci ve kırmızı renk yarı değerli taşlarla lacivert ve yeşil renk mineli, çok zarif bir tavus kuşu formunda şahane işçiliğe sahip iğne. 7x3 cm

    TLSold
  • Elmas Taşlı Yüzük ve Küpe Takımı-Takribi 0.20 ct elmas taşlı, roze anayar, yarı değerli taşlardan mahsus mine işçiliği ile fiyonk modelli, yeşil quartz taşlı özel üretim yüzük ve küpe takımı mücevherat.  4 cm

    Lot No: 24

    Lot: 24

    Elmas Taşlı Yüzük ve Küpe Takımı-Takribi 0.20 ct elmas taşlı, roze anayar, yarı değerli taşlardan mahsus mine işçiliği ile fiyonk modelli, yeşil quartz taşlı özel üretim yüzük ve küpe takımı mücevherat. 4 cm

    TLSold
  • Elmas Taşlı Kolye Ucu-Elmas taşlı, üzeri kırmızı mineli ve merkezi yarı değerli taşlarla kakmalı, roze anayar sanatçı yapımı küp formunda kolye ucu. 4 cm

    Lot No: 25

    Lot: 25

    Elmas Taşlı Kolye Ucu-Elmas taşlı, üzeri kırmızı mineli ve merkezi yarı değerli taşlarla kakmalı, roze anayar sanatçı yapımı küp formunda kolye ucu. 4 cm

    TLSold
  • Eski Türkçe Yazılı Beşiktaş Rozeti-Beşiktaş Kulübü'nün eski orijinal logosunun anısına yapılmış, daire formlu, mineli ve montürlü eski Türkçe yazılı Beşiktaş rozeti. 2 cm

    Lot No: 26

    Lot: 26

    Eski Türkçe Yazılı Beşiktaş Rozeti-Beşiktaş Kulübü'nün eski orijinal logosunun anısına yapılmış, daire formlu, mineli ve montürlü eski Türkçe yazılı Beşiktaş rozeti. 2 cm

    TLSold
  • Eski Türkçe Yazılı Fenerbahçe Rozeti-Fenerbahçe Kulübü'nün eski orijinal logosunun anısına yapılmış, daire formlu, mineli ve montürlü eski Türkçe yazılı Fenerbahçe rozeti. 2 cm

    Lot No: 27

    Lot: 27

    Eski Türkçe Yazılı Fenerbahçe Rozeti-Fenerbahçe Kulübü'nün eski orijinal logosunun anısına yapılmış, daire formlu, mineli ve montürlü eski Türkçe yazılı Fenerbahçe rozeti. 2 cm

    TLSold
  • Eski Türkçe Yazılı Galatasaray Rozeti-Galatasaray Kulübü'nün eski orijinal logosunun anısına yapılmış, oval formlu, mineli ve montürlü eski Türkçe yazılı Galatasaray rozeti. 1.5 cm

    Lot No: 28

    Lot: 28

    Eski Türkçe Yazılı Galatasaray Rozeti-Galatasaray Kulübü'nün eski orijinal logosunun anısına yapılmış, oval formlu, mineli ve montürlü eski Türkçe yazılı Galatasaray rozeti. 1.5 cm

    TLSold
  • Elmas Taşlı Roze Anayar Yüzük-0.15 ct elmas taşlı, roze anayar kalp ve ok formunda özel üretim yüzük. Parmak Çapı: 2 cm - Obje Çapı: 2 cm

    Lot No: 29

    Lot: 29

    Elmas Taşlı Roze Anayar Yüzük-0.15 ct elmas taşlı, roze anayar kalp ve ok formunda özel üretim yüzük. Parmak Çapı: 2 cm - Obje Çapı: 2 cm

    TLSold
  • Elmas Taşlı Roze Anayar Mekik Modeli Yüzük-0.10 ct elmas ve yarı değerli taşlarla dekorlu, roze anayar mekik model yüzük. Simge Boyutu: 3 cm - Parmak Çapı: 2 cm

    Lot No: 30

    Lot: 30

    Elmas Taşlı Roze Anayar Mekik Modeli Yüzük-0.10 ct elmas ve yarı değerli taşlarla dekorlu, roze anayar mekik model yüzük. Simge Boyutu: 3 cm - Parmak Çapı: 2 cm

    TLSold
  • Art Deco Elmas Taşlı Yüzük-0.25 ct elmas taşlı, art deco model fiyonk formunda, orta kısmı yarı değerli yeşil taşlı, roze anayar özel tasarım yüzük. Simge Boyutu: 2.5 cm - Parmak Çapı: 2 cm

    Lot No: 31

    Lot: 31

    Art Deco Elmas Taşlı Yüzük-0.25 ct elmas taşlı, art deco model fiyonk formunda, orta kısmı yarı değerli yeşil taşlı, roze anayar özel tasarım yüzük. Simge Boyutu: 2.5 cm - Parmak Çapı: 2 cm

    TLSold
  • Elmas Taşlı Roze Anayar Ayyıldız Yüzük-0.10 ct elmas taş işlemeli ayyıldız formunda, kırmızı mineli roze anayar yüzük. 2x2 cm

    Lot No: 32

    Lot: 32

    Elmas Taşlı Roze Anayar Ayyıldız Yüzük-0.10 ct elmas taş işlemeli ayyıldız formunda, kırmızı mineli roze anayar yüzük. 2x2 cm

    TLSold
  • Tuğralı Gümüş Yıldız Yüzük-Gümüşten mamül, gümüş kakma tuğra motifli montürlü yan kısımları ayyıldız desenli yıldız yüzük. 1x2 cm 5 gram

    Lot No: 33

    Lot: 33

    Tuğralı Gümüş Yıldız Yüzük-Gümüşten mamül, gümüş kakma tuğra motifli montürlü yan kısımları ayyıldız desenli yıldız yüzük. 1x2 cm 5 gram

    TLSold
  • Elmas Taşlı Zümrüt Yüzük-0.30 ct elmas taşlı, merkezi taşı kakma kök zümrüt, roze anayar özel tasarım baget yüzük. 2x2 cm

    Lot No: 34

    Lot: 34

    Elmas Taşlı Zümrüt Yüzük-0.30 ct elmas taşlı, merkezi taşı kakma kök zümrüt, roze anayar özel tasarım baget yüzük. 2x2 cm

    TLSold
  • Tuğralı Gümüş Yüzük-Osmanlı devlet armalı tuğra motifli gümüş aplikeli ve gümüş montürlü yüzük. 1x2 cm

    Lot No: 35

    Lot: 35

    Tuğralı Gümüş Yüzük-Osmanlı devlet armalı tuğra motifli gümüş aplikeli ve gümüş montürlü yüzük. 1x2 cm

    TLSold
  • Edeb Yâ Hû Yazılı Gümüş Yüzük-925 ayar gümüş damgalı, oksitlenmiş gümüş üzeri el işçiliği Osmanlıca 'Edeb Yâ Hû' yazılı gümüş aplikeli, yüksek kondisyonda ve nadir bir parçadır. Edeb Yâ Hû, Mevlevilikte edilen dualardan biridir. Edebe ve ahlaka davettir. Edeb, güzel ahlak, terbiye, hayâ, nezaket anlamına gelir ve İslam'ın ve İslam Peygamberinin gönderilme gayesini teşkil eder. Peygamber Efendimiz (S.A.V) bir hadisinde ''Ben ancak güzel ahlakı tamamlamak için gönderildim.'' buyurmaktadır. Günümüzde hala pek çok türde eserde el emeği olarak karşımıza çıkan bu derin anlamlı söz İslam'ın en önemli düsturlarından biridir. 2x2 cm

    Lot No: 36

    Lot: 36

    Edeb Yâ Hû Yazılı Gümüş Yüzük-925 ayar gümüş damgalı, oksitlenmiş gümüş üzeri el işçiliği Osmanlıca 'Edeb Yâ Hû' yazılı gümüş aplikeli, yüksek kondisyonda ve nadir bir parçadır. Edeb Yâ Hû, Mevlevilikte edilen dualardan biridir. Edebe ve ahlaka davettir. Edeb, güzel ahlak, terbiye, hayâ, nezaket anlamına gelir ve İslam'ın ve İslam Peygamberinin gönderilme gayesini teşkil eder. Peygamber Efendimiz (S.A.V) bir hadisinde ''Ben ancak güzel ahlakı tamamlamak için gönderildim.'' buyurmaktadır. Günümüzde hala pek çok türde eserde el emeği olarak karşımıza çıkan bu derin anlamlı söz İslam'ın en önemli düsturlarından biridir. 2x2 cm

    TLSold
  • Gümüş Tuğralı Yüzük-Gümüşten mamül merkezi kesme kök zümrüt taşlı el işi tuğra motifli, yüzük çevresi kabartma bitkisel dekorasyonlu yüzük. 2x2.5 cm

    Lot No: 37

    Lot: 37

    Gümüş Tuğralı Yüzük-Gümüşten mamül merkezi kesme kök zümrüt taşlı el işi tuğra motifli, yüzük çevresi kabartma bitkisel dekorasyonlu yüzük. 2x2.5 cm

    TLSold
  • Gümüş Tuğralı Yüzük-Gümüşten mamül, sekizgen formunda kırmızı akik taşlı el işçiliği IV. Mustafa tuğra motifli, ajurlu özel üretim yüzük. 2.5x2.5 cm

    Lot No: 38

    Lot: 38

    Gümüş Tuğralı Yüzük-Gümüşten mamül, sekizgen formunda kırmızı akik taşlı el işçiliği IV. Mustafa tuğra motifli, ajurlu özel üretim yüzük. 2.5x2.5 cm

    TLSold
  • Gümüş Osmanlı Yüzük-Gümüşten mamül, sekizgen formunda kakma yeşil akik taşı üzeri eski Türkçe 'Hiç' yazılı, yüzük çevresi ajur ve kabartma işçilikli Osmanlı'nın 18. ve 19. yüzyıl örneklerinden esinlenilerek tasarlanmıştır. 2.5x2.5 cm

    Lot No: 39

    Lot: 39

    Gümüş Osmanlı Yüzük-Gümüşten mamül, sekizgen formunda kakma yeşil akik taşı üzeri eski Türkçe 'Hiç' yazılı, yüzük çevresi ajur ve kabartma işçilikli Osmanlı'nın 18. ve 19. yüzyıl örneklerinden esinlenilerek tasarlanmıştır. 2.5x2.5 cm

    TLSold
  • Gümüş Rasûlullah Yüzüğü-Gümüşten mamül, bronz montür içerisinde 'Muhammed Rasûlullah' yazılı, kenarlarına el işçiliği ile tuğra motifi işlemeli Hz. Muhammed peygamber yüzüğü. Yazının aslı Topkapı Sarayı'nın Kutsal Emanetler bölümünde muhafaza edilmektedir. 2x2 cm

    Lot No: 40

    Lot: 40

    Gümüş Rasûlullah Yüzüğü-Gümüşten mamül, bronz montür içerisinde 'Muhammed Rasûlullah' yazılı, kenarlarına el işçiliği ile tuğra motifi işlemeli Hz. Muhammed peygamber yüzüğü. Yazının aslı Topkapı Sarayı'nın Kutsal Emanetler bölümünde muhafaza edilmektedir. 2x2 cm

    TLSold
  • Gümüş Tuğralı Yüzük-Gümüşten mamül bronz montür içerisinde el işçiliği tuğra motifli yüzük. 2x2 cm

    Lot No: 41

    Lot: 41

    Gümüş Tuğralı Yüzük-Gümüşten mamül bronz montür içerisinde el işçiliği tuğra motifli yüzük. 2x2 cm

    TLSold
  • Nal-ı Şerif Gümüş Yüzük-925 ayar gümüş damgalı, merkezi Nal-ı Şerif (Hz. Muhammed'in sandaleti) aplikeli, granülasyon tekniği ve siyah zirkon taşlarla dekorlu yüzük. 2x2 cm

    Lot No: 42

    Lot: 42

    Nal-ı Şerif Gümüş Yüzük-925 ayar gümüş damgalı, merkezi Nal-ı Şerif (Hz. Muhammed'in sandaleti) aplikeli, granülasyon tekniği ve siyah zirkon taşlarla dekorlu yüzük. 2x2 cm

    TLSold
  • Yeşil Akik Taşlı Gümüş Yüzük-Yeşil akik taşı üzeri Arapça 'Ya kaziyyul hacet (Ey haceti gideren (Allah))' ibareli dua yazılı gümüş montürlü, çevresi kabartma el işi bitkisel süslemeli gümüş yüzük. Emsalsiz ve özel tasarım oluşu itibariyle koleksiyonluk değerdedir. 2x2 cm

    Lot No: 43

    Lot: 43

    Yeşil Akik Taşlı Gümüş Yüzük-Yeşil akik taşı üzeri Arapça 'Ya kaziyyul hacet (Ey haceti gideren (Allah))' ibareli dua yazılı gümüş montürlü, çevresi kabartma el işi bitkisel süslemeli gümüş yüzük. Emsalsiz ve özel tasarım oluşu itibariyle koleksiyonluk değerdedir. 2x2 cm

    TLSold
  • Elmas Taşlı Mücevher Takımı-0.40 ct elmas taşlı montürlü, merkezi fasetalı kesim yarı değerli kırmız taş kakmalı roze anayar bir çift küpe, yüzük ve kolye ucundan müteşekkil mücehver takımı. 16 mm - Yüzük Boyutu: 2 cm

    Lot No: 44

    Lot: 44

    Elmas Taşlı Mücevher Takımı-0.40 ct elmas taşlı montürlü, merkezi fasetalı kesim yarı değerli kırmız taş kakmalı roze anayar bir çift küpe, yüzük ve kolye ucundan müteşekkil mücehver takımı. 16 mm - Yüzük Boyutu: 2 cm

    TLSold
  • Elmas Taşlı Roze anayar Çiçek Yüzük-Çiçek motifi formunda 0.20 ct elmas taşlarla dekorlu, yüzük çevresi burgu motifli roze anayar yüzük. 1x2 cm

    Lot No: 45

    Lot: 45

    Elmas Taşlı Roze anayar Çiçek Yüzük-Çiçek motifi formunda 0.20 ct elmas taşlarla dekorlu, yüzük çevresi burgu motifli roze anayar yüzük. 1x2 cm

    TLSold
  • Kelime-i Tevhid İbareli Akik Mühür Taşı-Akik taşından mamül elips formlu, üzeri kalem işçiliği ile iki satır halinde 'Kelime-i Tevhid' ibareli montürsüz mühür taşı. 2.5x2 cm

    Lot No: 46

    Lot: 46

    Kelime-i Tevhid İbareli Akik Mühür Taşı-Akik taşından mamül elips formlu, üzeri kalem işçiliği ile iki satır halinde 'Kelime-i Tevhid' ibareli montürsüz mühür taşı. 2.5x2 cm

    TLSold
  • Elmas Taşlı Ayyıldız Küpe-0.20 elmas taşlı ayyıldız formunda roze anayar özel üretim bir çift küpe. 2 cm

    Lot No: 47

    Lot: 47

    Elmas Taşlı Ayyıldız Küpe-0.20 elmas taşlı ayyıldız formunda roze anayar özel üretim bir çift küpe. 2 cm

    TLSold
  • Elmas Taşlı Fatıma'nın Eli Formunda Küpe-0.40 ct elmas taşlı Fatıma'nın Eli formunda sarkıntılı çiçek motifli roze anayar özel kesim eskitilmiş bir çift küpe. 4 cm

    Lot No: 48

    Lot: 48

    Elmas Taşlı Fatıma'nın Eli Formunda Küpe-0.40 ct elmas taşlı Fatıma'nın Eli formunda sarkıntılı çiçek motifli roze anayar özel kesim eskitilmiş bir çift küpe. 4 cm

    TLSold
  • Elmas Taşlı Zümrüdüanka Küpe-Elmas taşlı mineli zümrüdüanka kuşu formunda damla nefrit (yeşim taşı) taşı sarkıntılı roze anayar bir çift küpe. 3.5 cm

    Lot No: 49

    Lot: 49

    Elmas Taşlı Zümrüdüanka Küpe-Elmas taşlı mineli zümrüdüanka kuşu formunda damla nefrit (yeşim taşı) taşı sarkıntılı roze anayar bir çift küpe. 3.5 cm

    TLSold
  • Elmas Taşlı Roze Anayar Küpe-Elmas taşlı, üzeri mineli, sarkıntılı damla inci taşlı, kuş figürü formunda roze anayar bir çift küpe. 3 cm

    Lot No: 50

    Lot: 50

    Elmas Taşlı Roze Anayar Küpe-Elmas taşlı, üzeri mineli, sarkıntılı damla inci taşlı, kuş figürü formunda roze anayar bir çift küpe. 3 cm

    TLSold
  • Elmas Taşlı Roze Anayar Küpe-0.10 ct elmas taşlı roze anayar çiçek formlu bir çift küpe. 2 cm

    Lot No: 51

    Lot: 51

    Elmas Taşlı Roze Anayar Küpe-0.10 ct elmas taşlı roze anayar çiçek formlu bir çift küpe. 2 cm

    TLSold
  • Elmas Taşlı Kalp Küpe-0.20 ct elmas taşlı kalp formunda, roze anayar merkezi zümrüt yeşili yarı değerli taş kakmalı özel tasarım bir çift küpe. 1 cm

    Lot No: 52

    Lot: 52

    Elmas Taşlı Kalp Küpe-0.20 ct elmas taşlı kalp formunda, roze anayar merkezi zümrüt yeşili yarı değerli taş kakmalı özel tasarım bir çift küpe. 1 cm

    TLSold
  • Swarovski Altın Kaplama Kolye-18 ayar altın kaplama, zümrüt yeşili mineli swarovski taşlarla dekorlu yumurta formlu zincirli kolye. Obje: 3 cm

    Lot No: 53

    Lot: 53

    Swarovski Altın Kaplama Kolye-18 ayar altın kaplama, zümrüt yeşili mineli swarovski taşlarla dekorlu yumurta formlu zincirli kolye. Obje: 3 cm

    TLSold
  • Osmanlı Mercan Gümüş Zincirli Kolye-19. yüzyıl Osmanlı işi çeşitli boyutlarda mercan taşından mamül gümüş zincirli, büyük mercanın üzerinde Kelime-i Tevhid ve iki yanındaki mercanların üzeri kalem işi Esmâü'l Hüsna'dan isimler yazılı koleksiyonluk değeri olan eşsiz bir parçadır. 36 cm

    Lot No: 54

    Lot: 54

    Osmanlı Mercan Gümüş Zincirli Kolye-19. yüzyıl Osmanlı işi çeşitli boyutlarda mercan taşından mamül gümüş zincirli, büyük mercanın üzerinde Kelime-i Tevhid ve iki yanındaki mercanların üzeri kalem işi Esmâü'l Hüsna'dan isimler yazılı koleksiyonluk değeri olan eşsiz bir parçadır. 36 cm

    TLSold
  • Elmas Taşlı Kalp Kolye-0.50 ct elmas taşlı roze anayar üzeri yarı değerli kırmızı taşlarla dekorlu ardı sıra kalp ve çiçek motifi formunda çok zarif kolye. 27 cm

    Lot No: 55

    Lot: 55

    Elmas Taşlı Kalp Kolye-0.50 ct elmas taşlı roze anayar üzeri yarı değerli kırmızı taşlarla dekorlu ardı sıra kalp ve çiçek motifi formunda çok zarif kolye. 27 cm

    TLSold
  • Elmas Taşlı Kuş Figürlü Kolye-Elmas taşlı üzeri zarif mine işçilikli damla inci sarkıntılı kuş figürü formunda eşsiz tasarım kolye. 3.5 cm

    Lot No: 56

    Lot: 56

    Elmas Taşlı Kuş Figürlü Kolye-Elmas taşlı üzeri zarif mine işçilikli damla inci sarkıntılı kuş figürü formunda eşsiz tasarım kolye. 3.5 cm

    TLSold
  • Osmanlı Devlet Armalı İğne-Elmas taşlı Osmanlı Devlet arması formunda tuğra motifli üzeri kırmızı ve yeşil yarı değerli taşlarla dekorlu roze anayar iğne veya kolye ucu olarak da kullanılabilir. 6x5 cm

    Lot No: 57

    Lot: 57

    Osmanlı Devlet Armalı İğne-Elmas taşlı Osmanlı Devlet arması formunda tuğra motifli üzeri kırmızı ve yeşil yarı değerli taşlarla dekorlu roze anayar iğne veya kolye ucu olarak da kullanılabilir. 6x5 cm

    TLSold
  • Mühr-ü Süleyman Motifli Gümüş Tılsım Muhafazalık-925 ayar damgalı gümüşten mamül, elips formlu kapağın üzeri yeşil akik kakmalı, üzerinde el işçiliği Mühr-ü Süleyman (Davud Yıldızı olarak da bilinir) motifli ve çevresinde Esmâü'l Hüsna'dan ve peygamberlerden (El-Melik, Davud, İbrahim, Yakub, Musa, Subhanallah) birtakım isimler yazılı tılsım muhafazalık.

    Lot No: 58

    Lot: 58

    Mühr-ü Süleyman Motifli Gümüş Tılsım Muhafazalık-925 ayar damgalı gümüşten mamül, elips formlu kapağın üzeri yeşil akik kakmalı, üzerinde el işçiliği Mühr-ü Süleyman (Davud Yıldızı olarak da bilinir) motifli ve çevresinde Esmâü'l Hüsna'dan ve peygamberlerden (El-Melik, Davud, İbrahim, Yakub, Musa, Subhanallah) birtakım isimler yazılı tılsım muhafazalık.

    TLSold
  • Turkuaz Yüzük Taşı/Kolye Ucu-Turkuaz taşı üzeri el işçiliği oyma 'Allah, Muhammed' ibareli montürsüz kapşonlu model yüzük taşı ve/veya kolye ucu eşsiz bir parçadır. 2 cm

    Lot No: 59

    Lot: 59

    Turkuaz Yüzük Taşı/Kolye Ucu-Turkuaz taşı üzeri el işçiliği oyma 'Allah, Muhammed' ibareli montürsüz kapşonlu model yüzük taşı ve/veya kolye ucu eşsiz bir parçadır. 2 cm

    TLSold
  • Akik Tılsım Yüzük Taşı-Elips formlu kırmızı akik taşı üzeri kalem işçilikli nazar ayeti ibareli montürsüz yüzük taşı ve/veya kolye ucu niteliğinde kullanılabilir. 3 cm

    Lot No: 60

    Lot: 60

    Akik Tılsım Yüzük Taşı-Elips formlu kırmızı akik taşı üzeri kalem işçilikli nazar ayeti ibareli montürsüz yüzük taşı ve/veya kolye ucu niteliğinde kullanılabilir. 3 cm

    TLSold
  • Nazar Ayeti Yazılı Akik Yüzük Taşı-Kapşonlu model akik taşı üzeri kalem işi ''Ve in yekâdullezîne keferû le yuzlikûneke bi ebsârihim'' ibareli nazar ayeti yazılı yüzük taşı. 3 cm

    Lot No: 61

    Lot: 61

    Nazar Ayeti Yazılı Akik Yüzük Taşı-Kapşonlu model akik taşı üzeri kalem işi ''Ve in yekâdullezîne keferû le yuzlikûneke bi ebsârihim'' ibareli nazar ayeti yazılı yüzük taşı. 3 cm

    TLSold
  • Dua Yazılı İkili Sedef Kemer Tokası-Pirinç materyal tabaka üzeri sedeften mamül ikili form halinde, üzerinde kalem işçilikle ''Sübhanallah şey'en li'llah (Allah noksanlardan münezzehtir. Allah rızası için bir şey.'' dua cümlesi yazılı kemer tokası. Bahsi geçen dua tasavvuf tarihinde dervişlerin ve dilencilerin bir şey isteyecekleri vakit söyledikleri bir sözdür. Mürşidden yahur duasının kabul edileceği umulan birinden dua isteneceği vakit de aynı sözle dua dilenirdi. 4 cm

    Lot No: 62

    Lot: 62

    Dua Yazılı İkili Sedef Kemer Tokası-Pirinç materyal tabaka üzeri sedeften mamül ikili form halinde, üzerinde kalem işçilikle ''Sübhanallah şey'en li'llah (Allah noksanlardan münezzehtir. Allah rızası için bir şey.'' dua cümlesi yazılı kemer tokası. Bahsi geçen dua tasavvuf tarihinde dervişlerin ve dilencilerin bir şey isteyecekleri vakit söyledikleri bir sözdür. Mürşidden yahur duasının kabul edileceği umulan birinden dua isteneceği vakit de aynı sözle dua dilenirdi. 4 cm

    TLSold
  • Armudiye Gümüş Tılsım Kolye Ucu-Gümüşten mamül, bir yüzünde 'Ayet-el Kürsi' suresi, diğer yüzün merkezinde 'Allah' ve nazar ayeti yazılı, tutamak kısmı bronzdan mamül tılsım armudiye kolye ucu. 5.5 cm 8 gram

    Lot No: 63

    Lot: 63

    Armudiye Gümüş Tılsım Kolye Ucu-Gümüşten mamül, bir yüzünde 'Ayet-el Kürsi' suresi, diğer yüzün merkezinde 'Allah' ve nazar ayeti yazılı, tutamak kısmı bronzdan mamül tılsım armudiye kolye ucu. 5.5 cm 8 gram

    TLSold
  • Mühr-ü Süleyman Gümüş Tılsım Armudiye-Gümüş armudiyenin bir yüzünün merkezinde Mühr-ü Şerifi Nübüvvet (Hz. Muhammed'in iki kürek kemiği arasında bulunan ve nübüvvetinin alâmetlerinden sayılan ben) ve çevresinde Kelime-i Tevhid yazılı; diğer yüzünün merkezi Mühr-ü Süleyman (Hz. Süleyman'ın mührü) ve çevresinde Ashab-ı Kehf'in isimleri yazılı tılsım armudiye. Zincir aparatı bronzdan müteşekkildir. 5x3.5 cm 7 gram

    Lot No: 64

    Lot: 64

    Mühr-ü Süleyman Gümüş Tılsım Armudiye-Gümüş armudiyenin bir yüzünün merkezinde Mühr-ü Şerifi Nübüvvet (Hz. Muhammed'in iki kürek kemiği arasında bulunan ve nübüvvetinin alâmetlerinden sayılan ben) ve çevresinde Kelime-i Tevhid yazılı; diğer yüzünün merkezi Mühr-ü Süleyman (Hz. Süleyman'ın mührü) ve çevresinde Ashab-ı Kehf'in isimleri yazılı tılsım armudiye. Zincir aparatı bronzdan müteşekkildir. 5x3.5 cm 7 gram

    TLSold
  • Esmâü'l Hüsna Gümüş Kolye Ucu-Gümüşten mamül montürlü yuvarlak formda, merkezinde 'Allah' ve çevresinde dört bölüm halinde Allah'ın 99 ismi Esmâü'l Hüsna'dan isimler kademeli olarak işlenmiş kolye ucu. 3 cm 7 gram

    Lot No: 65

    Lot: 65

    Esmâü'l Hüsna Gümüş Kolye Ucu-Gümüşten mamül montürlü yuvarlak formda, merkezinde 'Allah' ve çevresinde dört bölüm halinde Allah'ın 99 ismi Esmâü'l Hüsna'dan isimler kademeli olarak işlenmiş kolye ucu. 3 cm 7 gram

    TLSold
  • Gümüş Kaplama Esmâü'l Hüsna Armudiye-Bronz üzeri gümüş kaplama, tepelik ve merkezinde kabartma işçilikle 'Allah' ibareli, çevresinde dolanan kartuşlar içerisinde Esmâü'l Hüsna'dan isimler yazılı armudiye kolye ucu. Yarı değerli taşlarla montürlü eşsiz bir parçadır. 6x3.5 cm 12 gram

    Lot No: 66

    Lot: 66

    Gümüş Kaplama Esmâü'l Hüsna Armudiye-Bronz üzeri gümüş kaplama, tepelik ve merkezinde kabartma işçilikle 'Allah' ibareli, çevresinde dolanan kartuşlar içerisinde Esmâü'l Hüsna'dan isimler yazılı armudiye kolye ucu. Yarı değerli taşlarla montürlü eşsiz bir parçadır. 6x3.5 cm 12 gram

    TLSold
  • Tekke İşi Bronz Armudiye-Tekke işi ajur işçilikli, merkezi kısmında mevlevi sikke motifli bronz armudiye işçiliği ve eşsiz niteliği itibariyle koleksiyonluk değerdedir. 5x4.5 cm

    Lot No: 67

    Lot: 67

    Tekke İşi Bronz Armudiye-Tekke işi ajur işçilikli, merkezi kısmında mevlevi sikke motifli bronz armudiye işçiliği ve eşsiz niteliği itibariyle koleksiyonluk değerdedir. 5x4.5 cm

    TLSold
  • Ya Ali Yazılı Akik Kolye Ucu-Elips formlu kırmızı akik üzeri kalem işçilikle ve güzel bir istifle ''Ya Ali'' ile iki yüzünde Hz. Ali'ye övgüler yazılı, gümüş montürlü kolye ucu. 4x3 cm

    Lot No: 68

    Lot: 68

    Ya Ali Yazılı Akik Kolye Ucu-Elips formlu kırmızı akik üzeri kalem işçilikle ve güzel bir istifle ''Ya Ali'' ile iki yüzünde Hz. Ali'ye övgüler yazılı, gümüş montürlü kolye ucu. 4x3 cm

    TLSold
  • Akik Taşlı Gümüş Kolye Ucu-Gümüş montürlü oval formlu kırmızı akik üzeri kalem işçilikle ‘Allah, vatan, namus, ittihat’ yazılı yeni dönem kolye ucu eşsiz bir parçadır. 4.5x3.5 cm

    Lot No: 69

    Lot: 69

    Akik Taşlı Gümüş Kolye Ucu-Gümüş montürlü oval formlu kırmızı akik üzeri kalem işçilikle ‘Allah, vatan, namus, ittihat’ yazılı yeni dönem kolye ucu eşsiz bir parçadır. 4.5x3.5 cm

    TLSold
  • Mevlevi Sikke Formlu Tılsım Kolye Ucu-Mevlevi Sikkesi formunda katalinden mamül, burgu desen gümüş montürlü, üzerinde Besmele-i Şerif ve nazar ayeti yazılı tılsım kolye ucu. 4x3.5 cm

    Lot No: 70

    Lot: 70

    Mevlevi Sikke Formlu Tılsım Kolye Ucu-Mevlevi Sikkesi formunda katalinden mamül, burgu desen gümüş montürlü, üzerinde Besmele-i Şerif ve nazar ayeti yazılı tılsım kolye ucu. 4x3.5 cm

    TLSold
  • Elmas Taşlı Cameo Kolye Ucu-Elmas ve yarı değerli taşlarla dekorlu ajur işçilikli, merkezinde oval kesim cameo tasvirli roze anayar özel tasarım kolye ucu. 7x5 cm

    Lot No: 71

    Lot: 71

    Elmas Taşlı Cameo Kolye Ucu-Elmas ve yarı değerli taşlarla dekorlu ajur işçilikli, merkezinde oval kesim cameo tasvirli roze anayar özel tasarım kolye ucu. 7x5 cm

    TLSold
  • Ehl-i Beyt ve Dua Yazılı Sedef Çanta -19. yüzyıl sonu Osmanlı dönemi istiridye sedeften mamül bronz zincir askılı ve klipsli çanta. Üzeri sonradan kalem işçilikle yazılmıştır. Bir yüzünde kartuş içerisinde ‘Allah, Muhammed’ ve  Hz. Muhammed'in hane halkı Ehl-i Beyt'ten isimler '’ Ali, Fatıma, Hasan, Hüseyin''; diğer yüzünde Fatiha suresi yazılı koleksiyonluk efsane bir parçadır. Not: Sedef, içinden inci çıkan istiridye kabuğudur ve Kur'an-ı Kerim'de adı geçen yarı değerli taşlardan biridir; denizden çıkan inci ve mercandan Allah'ın lütfu olarak söz edilir. Bereket, güç ve cesaret taşı olarak da bilinen sedef taşı, Osmanlı Dönemi'nde de birçok sedefkar tarafından ustaca işlenerek bu sanatı dünyaya hayran bırakmıştır. 11x5 cm

    Lot No: 72

    Lot: 72

    Ehl-i Beyt ve Dua Yazılı Sedef Çanta -19. yüzyıl sonu Osmanlı dönemi istiridye sedeften mamül bronz zincir askılı ve klipsli çanta. Üzeri sonradan kalem işçilikle yazılmıştır. Bir yüzünde kartuş içerisinde ‘Allah, Muhammed’ ve Hz. Muhammed'in hane halkı Ehl-i Beyt'ten isimler '’ Ali, Fatıma, Hasan, Hüseyin''; diğer yüzünde Fatiha suresi yazılı koleksiyonluk efsane bir parçadır. Not: Sedef, içinden inci çıkan istiridye kabuğudur ve Kur'an-ı Kerim'de adı geçen yarı değerli taşlardan biridir; denizden çıkan inci ve mercandan Allah'ın lütfu olarak söz edilir. Bereket, güç ve cesaret taşı olarak da bilinen sedef taşı, Osmanlı Dönemi'nde de birçok sedefkar tarafından ustaca işlenerek bu sanatı dünyaya hayran bırakmıştır. 11x5 cm

    TLSold
  • Bağa Mühür Kutusu-Bağadan mamül yuvarlak formlu, kapak üzeri gümüş kabartma bitkisel oyma desenli aplikeli mühür kutusu. 5.5x2.5 cm

    Lot No: 73

    Lot: 73

    Bağa Mühür Kutusu-Bağadan mamül yuvarlak formlu, kapak üzeri gümüş kabartma bitkisel oyma desenli aplikeli mühür kutusu. 5.5x2.5 cm

    TLSold
  • Bronz Mühür-19. yüzyıl Osmanlı Dönemi bronzdan mamül, üzerinde el kazıma Osmanlıca ‘Çaysema Köyü muhtarı 1927’ yazılı muhtar mührü. 2.5x3 cm

    Lot No: 74

    Lot: 74

    Bronz Mühür-19. yüzyıl Osmanlı Dönemi bronzdan mamül, üzerinde el kazıma Osmanlıca ‘Çaysema Köyü muhtarı 1927’ yazılı muhtar mührü. 2.5x3 cm

    TLSold
  • Bronz Mühür-19. yüzyıl Osmanlı Dönemi bronzdan mamül, üzerinde el kazıma Osmanlıca, ‘Setre Köyü Muhtarı 1927’ yazılı muhtar mührü. 2x3 cm

    Lot No: 75

    Lot: 75

    Bronz Mühür-19. yüzyıl Osmanlı Dönemi bronzdan mamül, üzerinde el kazıma Osmanlıca, ‘Setre Köyü Muhtarı 1927’ yazılı muhtar mührü. 2x3 cm

    TLSold
  • Bronz Mühür-19. yüzyıl Osmanlı Dönemi bronzdan mamül, üzerinde el kazıma Osmanlıca, ‘Maksutlar Kariyesi Muhtarı 1339’ yazılı muhtar mührü. 2.5x3 cm

    Lot No: 76

    Lot: 76

    Bronz Mühür-19. yüzyıl Osmanlı Dönemi bronzdan mamül, üzerinde el kazıma Osmanlıca, ‘Maksutlar Kariyesi Muhtarı 1339’ yazılı muhtar mührü. 2.5x3 cm

    TLSold
  • Osmanlı Bronz Sürmedanlık-19. yüzyıl sonu Osmanlı dönemi bronz kırmızı mineli, armudi formlu üzeri kıvrımlı bitkisel ve geometrik desenli grave tekniği işçilikli, tutamak kısmı ayyıldız formunda bir motifle sonlanır. Mineleri kısmen tahrip durumdadır. 9x3 cm

    Lot No: 77

    Lot: 77

    Osmanlı Bronz Sürmedanlık-19. yüzyıl sonu Osmanlı dönemi bronz kırmızı mineli, armudi formlu üzeri kıvrımlı bitkisel ve geometrik desenli grave tekniği işçilikli, tutamak kısmı ayyıldız formunda bir motifle sonlanır. Mineleri kısmen tahrip durumdadır. 9x3 cm

    TLSold
  • Osmanlı Gümüş Sürmedanlık-18. yüzyıl sonu - 19. yüzyıl başı Osmanlı dönemi gümüşten mamül, kabartma desenli kolye ucu sürmedanlık. Döneminin nadir bulunur örneği olması açısından koleksiyonluk bir parçadır. 6x2 cm

    Lot No: 78

    Lot: 78

    Osmanlı Gümüş Sürmedanlık-18. yüzyıl sonu - 19. yüzyıl başı Osmanlı dönemi gümüşten mamül, kabartma desenli kolye ucu sürmedanlık. Döneminin nadir bulunur örneği olması açısından koleksiyonluk bir parçadır. 6x2 cm

    TLSold
  • İstanbul İşi Gümüş Çamçak-İstanbul işi gümüşten mamül; gövde yüzeyi sade ve ağız kısmı zarif su yolu bordürlerle çevrili, kıvrımlı kuş motifli tutamaklı gümüş çamçak koleksiyonluk bir parçadır. 5.5x2.5 cm 27 gram

    Lot No: 79

    Lot: 79

    İstanbul İşi Gümüş Çamçak-İstanbul işi gümüşten mamül; gövde yüzeyi sade ve ağız kısmı zarif su yolu bordürlerle çevrili, kıvrımlı kuş motifli tutamaklı gümüş çamçak koleksiyonluk bir parçadır. 5.5x2.5 cm 27 gram

    TLSold
  • Dua Yazılı Yıldız Porselen Tabak-Yıldız porselen Milli Saraylar serisi damgalı; beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı ve sır altı tekniği ile merkezinde dairesel formda  Besmele-i Şerif ve çevresinde Fatiha suresi yazılı, altın yaldız bordürle çevrilidir. Nadir bulunur nitelikte olan eser özel üretim ve koleksiyonluk bir parçadır. 12 cm

    Lot No: 80

    Lot: 80

    Dua Yazılı Yıldız Porselen Tabak-Yıldız porselen Milli Saraylar serisi damgalı; beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı ve sır altı tekniği ile merkezinde dairesel formda Besmele-i Şerif ve çevresinde Fatiha suresi yazılı, altın yaldız bordürle çevrilidir. Nadir bulunur nitelikte olan eser özel üretim ve koleksiyonluk bir parçadır. 12 cm

    TLSold
  • Avrupa Porselen Çift Şamdan-İtalyan tasarımı Çin imalatı; beyaz hamurlu, beyaz astarlı, parlak şeffaf sır altı tekniği ile yoğun kıvrımlı desenler ve bordürlerle çevrili, şişkin gövdenin iki yüzünde kartuşlar içerisinde aşıklar temalı tasvirli ve yoğun altın rölyef kombinasyonlu koleksiyonluk çift şamdan. 12.5x5.5 cm

    Lot No: 81

    Lot: 81

    Avrupa Porselen Çift Şamdan-İtalyan tasarımı Çin imalatı; beyaz hamurlu, beyaz astarlı, parlak şeffaf sır altı tekniği ile yoğun kıvrımlı desenler ve bordürlerle çevrili, şişkin gövdenin iki yüzünde kartuşlar içerisinde aşıklar temalı tasvirli ve yoğun altın rölyef kombinasyonlu koleksiyonluk çift şamdan. 12.5x5.5 cm

    TLSold
  • Avrupa Porselen Gülabdan-Avrupa imalatı ve Osmanlı pazarı için özel üretim; beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı ve sır altı tekniği ile mercan kırmızısının hakimiyet kurduğu yoğun bitkisel ve altın yaldız dekorludur. Şişkin gövdeli ve ince uzun silindir boyunlu gülabdan 19. yüzyıla tarihlenir. 15x5 cm

    Lot No: 82

    Lot: 82

    Avrupa Porselen Gülabdan-Avrupa imalatı ve Osmanlı pazarı için özel üretim; beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı ve sır altı tekniği ile mercan kırmızısının hakimiyet kurduğu yoğun bitkisel ve altın yaldız dekorludur. Şişkin gövdeli ve ince uzun silindir boyunlu gülabdan 19. yüzyıla tarihlenir. 15x5 cm

    TLSold
  • Bleu Blanc Damgalı Porselen Parfüm Şişesi-Avrupa imalatı Bleu Blanc damgalı porselenden mamül; gövde yüzeyi mavi beyaz renklerle çift taraflı mimari ve peyzaj tasvirli, kubbe formlu küçük tutamaklı kapaklı koleksiyonluk parfüm şişesi. 7x6 cm

    Lot No: 83

    Lot: 83

    Bleu Blanc Damgalı Porselen Parfüm Şişesi-Avrupa imalatı Bleu Blanc damgalı porselenden mamül; gövde yüzeyi mavi beyaz renklerle çift taraflı mimari ve peyzaj tasvirli, kubbe formlu küçük tutamaklı kapaklı koleksiyonluk parfüm şişesi. 7x6 cm

    TLSold
  • Opalin Cam Vazo-Opalin camdan mamül, haznesi beyaz hamurlu seramikten müteşekkil, kobalt mavi yüzey üzeri el boyama farklı renklerde floral desenlerle yoğun süslemeli tekne boyutu vazo ince işçiliği ve kusursuz kondisyonu açısından koleksiyonluk bir parçadır. 22x7.5 cm

    Lot No: 84

    Lot: 84

    Opalin Cam Vazo-Opalin camdan mamül, haznesi beyaz hamurlu seramikten müteşekkil, kobalt mavi yüzey üzeri el boyama farklı renklerde floral desenlerle yoğun süslemeli tekne boyutu vazo ince işçiliği ve kusursuz kondisyonu açısından koleksiyonluk bir parçadır. 22x7.5 cm

    TLSold
  • Mineli İki Adet Vazo-Pirinçten mamül, altın kaplama iki adet vazonun ikisi de halka dipli, dışa doğru şişkin gövdeli, dar boyunlu ve dışa açık ağızlı forma sahiptir. Dip kısmından başlayarak ağız bölümüne kadar tüm yüzeyi cloisonne tekniği ile çok renkli floral dekorludur. 20. yüzyıl başı tarihli çift vazo olağanüstü işçiliği ve mükemmel kondisyonu açısından koleksiyonluk değerdedir. 18x7 cm

    Lot No: 85

    Lot: 85

    Mineli İki Adet Vazo-Pirinçten mamül, altın kaplama iki adet vazonun ikisi de halka dipli, dışa doğru şişkin gövdeli, dar boyunlu ve dışa açık ağızlı forma sahiptir. Dip kısmından başlayarak ağız bölümüne kadar tüm yüzeyi cloisonne tekniği ile çok renkli floral dekorludur. 20. yüzyıl başı tarihli çift vazo olağanüstü işçiliği ve mükemmel kondisyonu açısından koleksiyonluk değerdedir. 18x7 cm

    TLSold
  • Fransız Porselen Mücevher Kutusu-Fransız imalatı porselenden mamül; 8 dilimli oval formlu kutu ve barok stili kapaktan müteşekkil, kapak yüzeyi, gövde dilimleri ve hazne bölümüne değin çok renkli yoğun çiçek buketleri ve bitkisel desenlerle dekorlu altın yaldızla bordürlüdür. Koleksiyonluk bir lottur. 10x8.5 cm

    Lot No: 86

    Lot: 86

    Fransız Porselen Mücevher Kutusu-Fransız imalatı porselenden mamül; 8 dilimli oval formlu kutu ve barok stili kapaktan müteşekkil, kapak yüzeyi, gövde dilimleri ve hazne bölümüne değin çok renkli yoğun çiçek buketleri ve bitkisel desenlerle dekorlu altın yaldızla bordürlüdür. Koleksiyonluk bir lottur. 10x8.5 cm

    TLSold
  • Sevr Porselen Mücevher Kutusu-Fransız imalatı 20. yüzyıl Sevr porselen damgalı; beyaz yumuşak hamurlu, şeffaf sır altı ile çok renkli ve altın yaldız bitkisel ve çeşitli desenlerle dekorludur. Dilimli oval formdaki kutunun kapak ve ağız kısmı bronz montürlüdür. 7x4 cm

    Lot No: 87

    Lot: 87

    Sevr Porselen Mücevher Kutusu-Fransız imalatı 20. yüzyıl Sevr porselen damgalı; beyaz yumuşak hamurlu, şeffaf sır altı ile çok renkli ve altın yaldız bitkisel ve çeşitli desenlerle dekorludur. Dilimli oval formdaki kutunun kapak ve ağız kısmı bronz montürlüdür. 7x4 cm

    TLSold
  • Royal Windsor Porselen Fincan ve Tabak-Çin Royal Windsor marka imalat damgalı; dilimli yüzeyli tabak ve dışa açık kıvrımlı ağızlı fincandan müteşekkil; tüm yüzeyleri çok renkli yoğun floral desenlerle dekorlu ve altın yaldız montürlü koleksiyonluk bir parçadır. Fincan: 5x6.5 cm - Tabak: 10 cm

    Lot No: 88

    Lot: 88

    Royal Windsor Porselen Fincan ve Tabak-Çin Royal Windsor marka imalat damgalı; dilimli yüzeyli tabak ve dışa açık kıvrımlı ağızlı fincandan müteşekkil; tüm yüzeyleri çok renkli yoğun floral desenlerle dekorlu ve altın yaldız montürlü koleksiyonluk bir parçadır. Fincan: 5x6.5 cm - Tabak: 10 cm

    TLSold
  • Baykuş Formlu Mücehver Kutusu-Altın kaplama ve üzeri zirkon taşlarla bezeli, çok renkli yoğun mine işçilikli, açılıp kapanabilir vaziyette baykuş figürlü mücevher kutusu. Materyali pirinçtendir. 8.5x6 cm

    Lot No: 89

    Lot: 89

    Baykuş Formlu Mücehver Kutusu-Altın kaplama ve üzeri zirkon taşlarla bezeli, çok renkli yoğun mine işçilikli, açılıp kapanabilir vaziyette baykuş figürlü mücevher kutusu. Materyali pirinçtendir. 8.5x6 cm

    TLSold
  • Kaplumbağa Ailesi Formlu Mücevher Kutusu-Pirinç üzeri altın kaplama, yoğun mine işçilikli ve zirkon taşlarla dekorlu, üç adet birleşik kaplumbağa ailesi formunda açılıp kapanabilir mücevher kutusu. 8.5x7 cm

    Lot No: 90

    Lot: 90

    Kaplumbağa Ailesi Formlu Mücevher Kutusu-Pirinç üzeri altın kaplama, yoğun mine işçilikli ve zirkon taşlarla dekorlu, üç adet birleşik kaplumbağa ailesi formunda açılıp kapanabilir mücevher kutusu. 8.5x7 cm

    TLSold
  • Horoz ve Tavuk Formlu Mücevher Kutusu-Metal el işçiliği ile şekillendirilmiş horoz ve tavuk ikilisinden oluşan, altın kaplama ve üzeri renkli ve zirkon taşlarla bezeli, açılıp kapanabilen mücevher kutusu. 15x9 cm

    Lot No: 91

    Lot: 91

    Horoz ve Tavuk Formlu Mücevher Kutusu-Metal el işçiliği ile şekillendirilmiş horoz ve tavuk ikilisinden oluşan, altın kaplama ve üzeri renkli ve zirkon taşlarla bezeli, açılıp kapanabilen mücevher kutusu. 15x9 cm

    TLSold
  • Bronz Mineli İki Adet Küllük-Bronzdan mamül şişkin yayvan gövdeli, gövde üzeri çok renkli yoğun mine işçiliği çiçek ve yaprak motifleriyle dekorlu, ağız çevresi altın yaldız kaplama iki adet küllükten müteşekkildir. 8x3.5 cm

    Lot No: 92

    Lot: 92

    Bronz Mineli İki Adet Küllük-Bronzdan mamül şişkin yayvan gövdeli, gövde üzeri çok renkli yoğun mine işçiliği çiçek ve yaprak motifleriyle dekorlu, ağız çevresi altın yaldız kaplama iki adet küllükten müteşekkildir. 8x3.5 cm

    TLSold
  • Çin Parfüm Şişesi-Kırmızı mercan renk reçine oyma, kare formlu kasetli oyma işçilikli desenlerle dekorlu, gövde üzeri çift taraflı yaldızlı ejderha kraliyet motifli kapaklı enfiye parfüm şişesi. Çin sanatının nadir ve dikkat çekici eserlerinden biri olması niteliğiyle koleksiyonluk değerdedir. h:8 r: 4.5 cm

    Lot No: 93

    Lot: 93

    Çin Parfüm Şişesi-Kırmızı mercan renk reçine oyma, kare formlu kasetli oyma işçilikli desenlerle dekorlu, gövde üzeri çift taraflı yaldızlı ejderha kraliyet motifli kapaklı enfiye parfüm şişesi. Çin sanatının nadir ve dikkat çekici eserlerinden biri olması niteliğiyle koleksiyonluk değerdedir. h:8 r: 4.5 cm

    TLSold
  • Altın Vermeyli Mücevher Kutusu-Tüm yüzeyi altın vermeyli dikdörtgen formlu, kapak yüzeyi granat kakma tekniği ile turkuaz renk taşlarla baklava dilimi ve çiçek motifleriyle süslü mücevher kutusu 19. yüzyıla tarihlenir. Benzer örneği Topkapı Sarayı Müzesi Kutsal Emanetler Bölümü'nde bulunan eser koleksiyonluk değere haiz eşsiz bir parçadır. r: 6 cm - h: 2 cm

    Lot No: 94

    Lot: 94

    Altın Vermeyli Mücevher Kutusu-Tüm yüzeyi altın vermeyli dikdörtgen formlu, kapak yüzeyi granat kakma tekniği ile turkuaz renk taşlarla baklava dilimi ve çiçek motifleriyle süslü mücevher kutusu 19. yüzyıla tarihlenir. Benzer örneği Topkapı Sarayı Müzesi Kutsal Emanetler Bölümü'nde bulunan eser koleksiyonluk değere haiz eşsiz bir parçadır. r: 6 cm - h: 2 cm

    TLSold
  • Necef Parfüm Şişesi-Necef taşından mamül, tomurcuk formunda tutamaklı kapaklı parfüm şişesi. Tutamak kısmı ve tüm gövdesi kalem kesme işçilikle stilize yaprak desenlidir. İşçiliği itibariyle koleksiyonluk zarif bir eserdir. R: 3 cm - H: 6 cm

    Lot No: 95

    Lot: 95

    Necef Parfüm Şişesi-Necef taşından mamül, tomurcuk formunda tutamaklı kapaklı parfüm şişesi. Tutamak kısmı ve tüm gövdesi kalem kesme işçilikle stilize yaprak desenlidir. İşçiliği itibariyle koleksiyonluk zarif bir eserdir. R: 3 cm - H: 6 cm

    TLSold
  • Avrupa Kristal Üç Adet Tuzluk-Avrupa imalatı 20. yüzyıl sekiz dilimli kasetli oyma kristal hazneli, ağızlık kısmı burgu desen gümüşten mamül koleksiyonluk üç adet tuzluktan müteşekkildir. H: 5 cm - R: 3.5 cm

    Lot No: 96

    Lot: 96

    Avrupa Kristal Üç Adet Tuzluk-Avrupa imalatı 20. yüzyıl sekiz dilimli kasetli oyma kristal hazneli, ağızlık kısmı burgu desen gümüşten mamül koleksiyonluk üç adet tuzluktan müteşekkildir. H: 5 cm - R: 3.5 cm

    TLSold
  • Avrupa Porselen On Adet Yüksük-Avrupa imalatı beyaz hamurlu sırlı porselenden mamül; her biri farklı desenlerle dekorlu on adet yüksük koleksiyonu.  R: 3 cm - H: 3 cm

    Lot No: 97

    Lot: 97

    Avrupa Porselen On Adet Yüksük-Avrupa imalatı beyaz hamurlu sırlı porselenden mamül; her biri farklı desenlerle dekorlu on adet yüksük koleksiyonu. R: 3 cm - H: 3 cm

    TLSold
  • Portreli Gümüş Kutu-Avrupa imalatı 925 ayar damgalı gümüşten mamül; oval formlu, kapak çevresi bitkisel kabartma zarif bordürlü ve merkezde kartuşlu rozet içerisinde kadın büstü aplikelidir. 4.5x4 cm 24 gram

    Lot No: 98

    Lot: 98

    Portreli Gümüş Kutu-Avrupa imalatı 925 ayar damgalı gümüşten mamül; oval formlu, kapak çevresi bitkisel kabartma zarif bordürlü ve merkezde kartuşlu rozet içerisinde kadın büstü aplikelidir. 4.5x4 cm 24 gram

    TLSold
  • Avrupa Altı Adet Çay Kaşığı-20. yüzyıl Avrupa İsveç imalatı bronzdan mamül; kepçe, gövde ve sap kısmı altın vermeyli Rokoko süslemeli, tepelik kısmı el boyama çok renkli mine işi İsveç'in farklı bölgelerine ait hanedan armaları ve bölgelere ait peyzaj tasvirli kepçe bölümünden müteşekkildir. Zarif formu ve ince işçiliği ile koleksiyonluk mükemmel bir takımdır. Uzunluk 13 cm

    Lot No: 99

    Lot: 99

    Avrupa Altı Adet Çay Kaşığı-20. yüzyıl Avrupa İsveç imalatı bronzdan mamül; kepçe, gövde ve sap kısmı altın vermeyli Rokoko süslemeli, tepelik kısmı el boyama çok renkli mine işi İsveç'in farklı bölgelerine ait hanedan armaları ve bölgelere ait peyzaj tasvirli kepçe bölümünden müteşekkildir. Zarif formu ve ince işçiliği ile koleksiyonluk mükemmel bir takımdır. Uzunluk 13 cm

    TLSold
  • Yumurta Formlu Mücevher Kutusu-Yumurta formunda üzeri altın kaplama, lacivert mineli zirkon taşlarla bezeli, açılıp kapanabilir vaziyette zarif mücevher kutusu. H: 6.5 cm - R: 4 cm

    Lot No: 100

    Lot: 100

    Yumurta Formlu Mücevher Kutusu-Yumurta formunda üzeri altın kaplama, lacivert mineli zirkon taşlarla bezeli, açılıp kapanabilir vaziyette zarif mücevher kutusu. H: 6.5 cm - R: 4 cm

    TLSold
  • Yumurta Formlu Mücevher Kutusu-Yumurta formunda üzeri altın kaplama, mineli kıvrımlı dekoratif desenli zirkon taşlarla dekorlu kapaklı mücevher kutusu. H: 10 cm - R: 6 cm

    Lot No: 101

    Lot: 101

    Yumurta Formlu Mücevher Kutusu-Yumurta formunda üzeri altın kaplama, mineli kıvrımlı dekoratif desenli zirkon taşlarla dekorlu kapaklı mücevher kutusu. H: 10 cm - R: 6 cm

    TLSold
  • Mücevher Kutusu-Yumurta ve horoz formunda, üzeri altın kaplama ve farklı renklerde mine işçilikli, zirkon taşlarla bezeli kapaklı mücevher kutusu. H: 7.5x9.5 cm

    Lot No: 102

    Lot: 102

    Mücevher Kutusu-Yumurta ve horoz formunda, üzeri altın kaplama ve farklı renklerde mine işçilikli, zirkon taşlarla bezeli kapaklı mücevher kutusu. H: 7.5x9.5 cm

    TLSold
  • Tavus Kuşu Formlu Mücevher Kutusu-Pirinç materyalli üzeri altın kaplama tavus kuşu formunda, farklı renklerde mine işçilikli zirkon taşlarla dekorlu, kapaklı mücevher kutusu. 12.5x7 cm

    Lot No: 103

    Lot: 103

    Tavus Kuşu Formlu Mücevher Kutusu-Pirinç materyalli üzeri altın kaplama tavus kuşu formunda, farklı renklerde mine işçilikli zirkon taşlarla dekorlu, kapaklı mücevher kutusu. 12.5x7 cm

    TLSold
  • İkili Baykuş Formlu Mücevher Kutusu-Baykuş formunda üzeri altın kaplama, çok renkli mineli zirkon taşlarla bezeli, kapaklı iki adet mücevher kutusu. 4x4 cm

    Lot No: 104

    Lot: 104

    İkili Baykuş Formlu Mücevher Kutusu-Baykuş formunda üzeri altın kaplama, çok renkli mineli zirkon taşlarla bezeli, kapaklı iki adet mücevher kutusu. 4x4 cm

    TLSold
  • El Yapımı Papağan Biblo -Özel tasarım el yapımı, lapis yeşim taşı ve muhtelif taşlardan mamül; ağaç kütüğü üzerine tünemiş vaziyette papağan biblo. 13x4 cm

    Lot No: 105

    Lot: 105

    El Yapımı Papağan Biblo -Özel tasarım el yapımı, lapis yeşim taşı ve muhtelif taşlardan mamül; ağaç kütüğü üzerine tünemiş vaziyette papağan biblo. 13x4 cm

    TLSold
  • Porselen Çin Parfüm Şişesi-Çin imalat damgalı, beyaz yumuşak hamurlu sırlı porselenden mamül; küp formunda ve kubbe formlu tutamaklı kapaklı, gövde yüzeyinde el boyama Çin halk kültürünün yaşamından sahneler tasvir edilmiştir. 7x3 cm

    Lot No: 106

    Lot: 106

    Porselen Çin Parfüm Şişesi-Çin imalat damgalı, beyaz yumuşak hamurlu sırlı porselenden mamül; küp formunda ve kubbe formlu tutamaklı kapaklı, gövde yüzeyinde el boyama Çin halk kültürünün yaşamından sahneler tasvir edilmiştir. 7x3 cm

    TLSold
  • Mineli Çift Vazo-Bakırdan mamül; halka dipli, yukarıya doğru genişleyen şişkin gövdeli ve dışa açık ağızlı dar boyunlu mini boy çift vazo. Çok renkli floral desenlerle dekorlu, cloisonne ve yoğun mine işçiliğinin hakim olduğu koleksiyonluk bir lottur. 6x3 cm

    Lot No: 107

    Lot: 107

    Mineli Çift Vazo-Bakırdan mamül; halka dipli, yukarıya doğru genişleyen şişkin gövdeli ve dışa açık ağızlı dar boyunlu mini boy çift vazo. Çok renkli floral desenlerle dekorlu, cloisonne ve yoğun mine işçiliğinin hakim olduğu koleksiyonluk bir lottur. 6x3 cm

    TLSold
  • Bronz Pudriyerlik-Katalin ve bronzdan mamül, bronz kapağının üzeri katalinden el yapımı stilize kartal motifli aplikeli, çevresi kıvrımlı barok desenli sanatçı imalatı pudriyer. İşçilik kalitesi ve ebadı itibariyle türünün dikkat çekici güzel bir örneğidir.  R: 8 cm

    Lot No: 108

    Lot: 108

    Bronz Pudriyerlik-Katalin ve bronzdan mamül, bronz kapağının üzeri katalinden el yapımı stilize kartal motifli aplikeli, çevresi kıvrımlı barok desenli sanatçı imalatı pudriyer. İşçilik kalitesi ve ebadı itibariyle türünün dikkat çekici güzel bir örneğidir. R: 8 cm

    TLSold
  • Porselen Dört Adet Kuş Figürü-Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf parlak sırlı ve sır altı tekniği ile yoğun renklerde el boyama desenli sanatçı imalatı kusursuz formda dört adet kuş figürlü koleksiyon. 5x7 cm

    Lot No: 109

    Lot: 109

    Porselen Dört Adet Kuş Figürü-Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf parlak sırlı ve sır altı tekniği ile yoğun renklerde el boyama desenli sanatçı imalatı kusursuz formda dört adet kuş figürlü koleksiyon. 5x7 cm

    TLSold
  • Dunhill Altın Kaplama Benzinli Çakmak-Dunhill marka 20. yüzyıl altın kaplama tüm yüzeyi kesme baklava dilimi desenlerle dekorlu benzinli koleksiyonluk çakmak. 6.5x2.5 cm

    Lot No: 110

    Lot: 110

    Dunhill Altın Kaplama Benzinli Çakmak-Dunhill marka 20. yüzyıl altın kaplama tüm yüzeyi kesme baklava dilimi desenlerle dekorlu benzinli koleksiyonluk çakmak. 6.5x2.5 cm

    TLSold
  • Osmanlı Damgalı Cep Saati-19. yüzyıl Osmanlı damgalı, bronzdan mamül yuvarlak formlu ve çift kapaklı cep saati. Eski Türkçe rakamlı porselen kadranı Osmanlı Devlet armalı ve mine işlemelidir. Kapakları çok ince kalem işçiliği ile çeşitli geometrik desenlerle yalın ve zarif bir süslemeye sahiptir. Döneminin nadir bulunur koleksiyonluk eserlerindendir. 7x4.5 cm

    Lot No: 111

    Lot: 111

    Osmanlı Damgalı Cep Saati-19. yüzyıl Osmanlı damgalı, bronzdan mamül yuvarlak formlu ve çift kapaklı cep saati. Eski Türkçe rakamlı porselen kadranı Osmanlı Devlet armalı ve mine işlemelidir. Kapakları çok ince kalem işçiliği ile çeşitli geometrik desenlerle yalın ve zarif bir süslemeye sahiptir. Döneminin nadir bulunur koleksiyonluk eserlerindendir. 7x4.5 cm

    TLSold
  • Atatürk Tasvirli Cep Saati-Çelik kasalı yuvarlak formlu, kadranı sonradan özel üretim üniformalı giysi içerisinde Atatürk tasvirli kurmalı cep saati. 6x4.5 cm

    Lot No: 112

    Lot: 112

    Atatürk Tasvirli Cep Saati-Çelik kasalı yuvarlak formlu, kadranı sonradan özel üretim üniformalı giysi içerisinde Atatürk tasvirli kurmalı cep saati. 6x4.5 cm

    TLSold
  • İngiliz Gümüş Cep Saati-20. yüzyıl başları İngiliz imalatı gümüşten mamül; romen rakamlı porselen mineli kadranı vardır. Alt yüzeyi aznavur işi ve çiçek motifli inisiyal yeri boş bırakılmış kartuş desenli, zincir askı aparatı bulunan anahtar kurmalı koleksiyonluk gümüş cep saati. 5x3.5 cm

    Lot No: 113

    Lot: 113

    İngiliz Gümüş Cep Saati-20. yüzyıl başları İngiliz imalatı gümüşten mamül; romen rakamlı porselen mineli kadranı vardır. Alt yüzeyi aznavur işi ve çiçek motifli inisiyal yeri boş bırakılmış kartuş desenli, zincir askı aparatı bulunan anahtar kurmalı koleksiyonluk gümüş cep saati. 5x3.5 cm

    TLSold
  • İsviçre Altın Kaplama Kolye Saat-İsviçre imalatı, altın kaplama yumurta formunda ince oyma işçilikli, romen rakamlı kadranı bulunan kurmalı kolye saat. Orijinal zincir askısı mevcuttur. Saat: 2 cm

    Lot No: 114

    Lot: 114

    İsviçre Altın Kaplama Kolye Saat-İsviçre imalatı, altın kaplama yumurta formunda ince oyma işçilikli, romen rakamlı kadranı bulunan kurmalı kolye saat. Orijinal zincir askısı mevcuttur. Saat: 2 cm

    TLSold
  • Rus Çar Nicholas II Büstü Biblo-Oniks mermer taşından kare kaide üzerinde yükselen bronz döküm tekniğiyle imal edilmiş üniformalı Rus Çarı Nicholas II büstü heykel biblo. 8x5 cm

    Lot No: 115

    Lot: 115

    Rus Çar Nicholas II Büstü Biblo-Oniks mermer taşından kare kaide üzerinde yükselen bronz döküm tekniğiyle imal edilmiş üniformalı Rus Çarı Nicholas II büstü heykel biblo. 8x5 cm

    TLSold
  • Sedef Bağa Minyatür Enstrüman-19. yüzyıl sonu bağa gövde üzerine sedef ve kemik kakmalı minyatür enstrüman türünün nadir görülen örneklerinden biridir. 20x7 cm

    Lot No: 116

    Lot: 116

    Sedef Bağa Minyatür Enstrüman-19. yüzyıl sonu bağa gövde üzerine sedef ve kemik kakmalı minyatür enstrüman türünün nadir görülen örneklerinden biridir. 20x7 cm

    TLSold
  • İstanbul İşi Sedef Bağa Kalemdanlık-İstanbul işi usta imalatı, dikdörtgen formlu masif ahşap üzeri geometrik motiflerle sedef, bağa ve deve kemiği kakmalı; sürgülü kapaklı iki adet kalemlik ve bir adet mürekkep haznesi bulunur. Osmanlı kakma işçiliğinin olağanüstü örneklerinden biri olması hasebiyle koleksiyonluk bir eserdir. 26x5.5 cm

    Lot No: 117

    Lot: 117

    İstanbul İşi Sedef Bağa Kalemdanlık-İstanbul işi usta imalatı, dikdörtgen formlu masif ahşap üzeri geometrik motiflerle sedef, bağa ve deve kemiği kakmalı; sürgülü kapaklı iki adet kalemlik ve bir adet mürekkep haznesi bulunur. Osmanlı kakma işçiliğinin olağanüstü örneklerinden biri olması hasebiyle koleksiyonluk bir eserdir. 26x5.5 cm

    TLSold
  • Fransız Opera Dürbünü-19. yüzyıl Fransız imalatı, fildişi ve bronzdan mamül; yüzeyi koyu yeşil zemin üzerine transparan mine tekniği ile stilize boncuklardan oluşan madalyon ve yaprak motifleri işlidir. Madalyonların içlerinde çok renkli floral motifler yer alır. İnce işçiliği ve ebadı itibariyle koleksiyonluk değerde enfes bir parçadır. 8.5x10.5 cm

    Lot No: 118

    Lot: 118

    Fransız Opera Dürbünü-19. yüzyıl Fransız imalatı, fildişi ve bronzdan mamül; yüzeyi koyu yeşil zemin üzerine transparan mine tekniği ile stilize boncuklardan oluşan madalyon ve yaprak motifleri işlidir. Madalyonların içlerinde çok renkli floral motifler yer alır. İnce işçiliği ve ebadı itibariyle koleksiyonluk değerde enfes bir parçadır. 8.5x10.5 cm

    TLSold
  • Avrupa Gümüş Mineli Rujluk ve Pudriyerlik-19. yüzyıl sonu Avrupa imalatı gümüş, dikdörtgen formlu yoğun kalem işçiliği ile Rokoko stili tasarım ve kapak yüzeyinde sarayda yaşam tasvirli mineli, yüksek kondisyonda koleksiyonluk mükemmel bir parçadır. 6x5x2 cm

    Lot No: 119

    Lot: 119

    Avrupa Gümüş Mineli Rujluk ve Pudriyerlik-19. yüzyıl sonu Avrupa imalatı gümüş, dikdörtgen formlu yoğun kalem işçiliği ile Rokoko stili tasarım ve kapak yüzeyinde sarayda yaşam tasvirli mineli, yüksek kondisyonda koleksiyonluk mükemmel bir parçadır. 6x5x2 cm

    TLSold
  • Mineli Fildişi Ağızlık-19. yüzyıl gövde çok renkli mine işçilikli uç kısmı solit altın geçmeli, ağız kısmı fildişinden mamül sade işçilikli, kırmızı içi kadife kaplı orijinal kutusunda bir adet ağızlık. Döneminin nadir bulunur koleksiyonluk eserlerindendir. 8x1 cm

    Lot No: 120

    Lot: 120

    Mineli Fildişi Ağızlık-19. yüzyıl gövde çok renkli mine işçilikli uç kısmı solit altın geçmeli, ağız kısmı fildişinden mamül sade işçilikli, kırmızı içi kadife kaplı orijinal kutusunda bir adet ağızlık. Döneminin nadir bulunur koleksiyonluk eserlerindendir. 8x1 cm

    TLSold
  • Mineli Okuma Çubuğu-Üç parçadan müteşekkil deve kemiği saplı, bronz üzeri altın yaldızlı mineli ara gövde ve bronz uç kısımdan oluşur. 24 cm

    Lot No: 121

    Lot: 121

    Mineli Okuma Çubuğu-Üç parçadan müteşekkil deve kemiği saplı, bronz üzeri altın yaldızlı mineli ara gövde ve bronz uç kısımdan oluşur. 24 cm

    TLSold
  • Tekke İşi Mevlevi Sikkeli Okuma Çubuğu-Üç parça abanoz ağacından mamül yalın işçilikli, mevlevi sikke başlıklı el yapımı tekke işi kallavi boy okuma çubuğu. 41 cm

    Lot No: 122

    Lot: 122

    Tekke İşi Mevlevi Sikkeli Okuma Çubuğu-Üç parça abanoz ağacından mamül yalın işçilikli, mevlevi sikke başlıklı el yapımı tekke işi kallavi boy okuma çubuğu. 41 cm

    TLSold
  • Okuma Çubuğu-Abanoz ağacından mamül gövde, bronz ve gümüş kaplama ara bölümlerden müteşekkil. Çeşitli bitkisel ve rozetlerle kabartma gümüş ve bronz işçilikli, turkuaz, kök yakut ve muhtelif değerli taşlarla dekorayonu tamamlanmış kallavi boy koleksiyonluk okuma çubuğu. 24 cm

    Lot No: 123

    Lot: 123

    Okuma Çubuğu-Abanoz ağacından mamül gövde, bronz ve gümüş kaplama ara bölümlerden müteşekkil. Çeşitli bitkisel ve rozetlerle kabartma gümüş ve bronz işçilikli, turkuaz, kök yakut ve muhtelif değerli taşlarla dekorayonu tamamlanmış kallavi boy koleksiyonluk okuma çubuğu. 24 cm

    TLSold
  • Osmanlı Devleti Soy Ağacı Çerçeve-Dikdörtgen formlu, bronzdan mamül ve tüm çevresi ay yıldız motifleriyle çevrili, Osmanlı Devlet arması ve sancak motifli tepelikle sonlanan çerçeve içerisinde Osmanlı Devleti'nin Osman Gazi'den Sultan Abdülhamid'e kadar tüm padişahlarının minyatür portrelerinden oluşan bir soy ağacı baskısı bulunur. Çok iyi kondisyonda koleksiyonluk bir parçadır. 22.5x14 cm

    Lot No: 124

    Lot: 124

    Osmanlı Devleti Soy Ağacı Çerçeve-Dikdörtgen formlu, bronzdan mamül ve tüm çevresi ay yıldız motifleriyle çevrili, Osmanlı Devlet arması ve sancak motifli tepelikle sonlanan çerçeve içerisinde Osmanlı Devleti'nin Osman Gazi'den Sultan Abdülhamid'e kadar tüm padişahlarının minyatür portrelerinden oluşan bir soy ağacı baskısı bulunur. Çok iyi kondisyonda koleksiyonluk bir parçadır. 22.5x14 cm

    TLSold
  • Gümüş Na'l-i Şerif Motifli Bilezik-Gümüşten mamül; merkezinde Kelime-i Tevhid yazısı ve iki yanında Na'l-ı Şerif motifi bulunan muhafaza bilezik. Not: Na'l-ı Şerif, İslam Peygamberi Hz. Muhammed'in sandaletidir. Müslümanlar için şerefli ve hürmetli bir yeri vardır. Aslı Topkapı Sarayı'nda korunmakta ve sergilenmektedir. 7.5x5 cm

    Lot No: 125

    Lot: 125

    Gümüş Na'l-i Şerif Motifli Bilezik-Gümüşten mamül; merkezinde Kelime-i Tevhid yazısı ve iki yanında Na'l-ı Şerif motifi bulunan muhafaza bilezik. Not: Na'l-ı Şerif, İslam Peygamberi Hz. Muhammed'in sandaletidir. Müslümanlar için şerefli ve hürmetli bir yeri vardır. Aslı Topkapı Sarayı'nda korunmakta ve sergilenmektedir. 7.5x5 cm

    TLSold
  • Osmanlı Tuğralı Gümüş Kol Düğmesi-Gümüşten mamül; sekizgen formda, merkezi Osmanlı tuğrası motifli ve lale desenli gümüş montürlü yeni dönem bir çift kol düğmesi. 1.5x2.5 cm

    Lot No: 126

    Lot: 126

    Osmanlı Tuğralı Gümüş Kol Düğmesi-Gümüşten mamül; sekizgen formda, merkezi Osmanlı tuğrası motifli ve lale desenli gümüş montürlü yeni dönem bir çift kol düğmesi. 1.5x2.5 cm

    TLSold
  • Metal Blanc Kol Düğmesi-Kare formunda üzeri zirkon taşlarla işlemeli metal blanc kol düğmesi. 1.5 cm

    Lot No: 127

    Lot: 127

    Metal Blanc Kol Düğmesi-Kare formunda üzeri zirkon taşlarla işlemeli metal blanc kol düğmesi. 1.5 cm

    TLSold
  • Savatlı Van Damgalı Gümüş Tabaka -20. yüzyıl savatlı gümüşten mamül; eski Türkçe van damgalı, tuğra desenli pul ve köşebentli çiçek motifleriyle dekorlu koleksiyonluk tabaka. 6.5x9.5 cm 128 gram

    Lot No: 128

    Lot: 128

    Savatlı Van Damgalı Gümüş Tabaka -20. yüzyıl savatlı gümüşten mamül; eski Türkçe van damgalı, tuğra desenli pul ve köşebentli çiçek motifleriyle dekorlu koleksiyonluk tabaka. 6.5x9.5 cm 128 gram

    TLSold
  • Savatlı Tuğra Motifli Gümüş Tabaka-19. yüzyıl Osmanlı Dönemi savatlı damgalı gümüşten mamül, kapak üzeri kalem işi Sultan Reşad (1909-1918) tuğra motifli ve kartuş içerisinde ‘Padişahım çok yaşa’ yazısı ile ‘Hürriyet uhuvvet’ yazılı; iç kısmı ‘Maaşallah’ damgalı koleksiyonluk sigara tabakası. İşçiliğindeki bu incelik ve ustalık Osmanlı gümüş işçiliğinin karakteristik özelliklerindendir. 8x5.5 cm  103 gram

    Lot No: 129

    Lot: 129

    Savatlı Tuğra Motifli Gümüş Tabaka-19. yüzyıl Osmanlı Dönemi savatlı damgalı gümüşten mamül, kapak üzeri kalem işi Sultan Reşad (1909-1918) tuğra motifli ve kartuş içerisinde ‘Padişahım çok yaşa’ yazısı ile ‘Hürriyet uhuvvet’ yazılı; iç kısmı ‘Maaşallah’ damgalı koleksiyonluk sigara tabakası. İşçiliğindeki bu incelik ve ustalık Osmanlı gümüş işçiliğinin karakteristik özelliklerindendir. 8x5.5 cm 103 gram

    TLSold
  • Mineli Gümüş Kaplama Tabaka-Avrupa imalatı, gümüş kaplama ve kapak üzeri mineli el boyama bir nü resimle dekorlu tabaka 19. yüzyılın sonuna tarihlenir. Döneminin nadir bulunur bir örneği ve dikkat çekici olması açısından koleksiyonluk eserdir. 8x8.5 cm 136 gram

    Lot No: 130

    Lot: 130

    Mineli Gümüş Kaplama Tabaka-Avrupa imalatı, gümüş kaplama ve kapak üzeri mineli el boyama bir nü resimle dekorlu tabaka 19. yüzyılın sonuna tarihlenir. Döneminin nadir bulunur bir örneği ve dikkat çekici olması açısından koleksiyonluk eserdir. 8x8.5 cm 136 gram

    TLSold
  • Hz. Ali Yazı Altı Adet Teslim Taşı-Kerbela toprağı üretimi; her biri farklı formlarda ve yazılarda altı adet teslim/kerbela taşı koleksiyonu. Bir adedinde ‘Allah, Muhammed’, birinde ‘Muhammed Mehdi’, iki adedinde ‘Hz. Ali’ isimleri yazılıdır. Ortalama boyutları: 4 cm

    Lot No: 131

    Lot: 131

    Hz. Ali Yazı Altı Adet Teslim Taşı-Kerbela toprağı üretimi; her biri farklı formlarda ve yazılarda altı adet teslim/kerbela taşı koleksiyonu. Bir adedinde ‘Allah, Muhammed’, birinde ‘Muhammed Mehdi’, iki adedinde ‘Hz. Ali’ isimleri yazılıdır. Ortalama boyutları: 4 cm

    TLSold
  • Anadolu İşi Nazar Duası Yazılı Mühür-Bronzdan mamül, oval formlu üzerinde kusursuz bir istifle Nazar Duası yazılı, tutamak kısmı Ayyıldız ve Osmanlı arması motifli eskitilmiş mühür. 9x7.5 cm

    Lot No: 132

    Lot: 132

    Anadolu İşi Nazar Duası Yazılı Mühür-Bronzdan mamül, oval formlu üzerinde kusursuz bir istifle Nazar Duası yazılı, tutamak kısmı Ayyıldız ve Osmanlı arması motifli eskitilmiş mühür. 9x7.5 cm

    TLSold
  • İki Adet Sedef ve Abanoz Servis Kaşığı-Kepçe kısmı sedeften mamül ve yalın işçilikli; kıvrık formlu sap kısmı abanozdan mamül ve geometrik desenlerde sedef kakmalı iki adet servis kaşığı 19. yüzyıl sonu tarihlidir. Muhteşem kondisyonu ve işçilik kalitesi ile nadir koleksiyonluk lottur. 22x5 cm

    Lot No: 133

    Lot: 133

    İki Adet Sedef ve Abanoz Servis Kaşığı-Kepçe kısmı sedeften mamül ve yalın işçilikli; kıvrık formlu sap kısmı abanozdan mamül ve geometrik desenlerde sedef kakmalı iki adet servis kaşığı 19. yüzyıl sonu tarihlidir. Muhteşem kondisyonu ve işçilik kalitesi ile nadir koleksiyonluk lottur. 22x5 cm

    TLSold
  • Osmanlı Üç Adet Hoşaf Kaşığı-Yekpare bufalo boynuzundan mamül; kepçe ve gövde bölümü yalın işçilikli, sap kısmı kalem işçiliği ile kesme desenli ve üçgen formda sonlanır. 19. yüzyıla tarihlenen kaşıklar çok iyi kondisyonda ve Osmanlı kaşık sanatının nadir bulunur örneklerinden olmaları itibariyle koleksiyonluk değer taşır. 24x6 cm

    Lot No: 134

    Lot: 134

    Osmanlı Üç Adet Hoşaf Kaşığı-Yekpare bufalo boynuzundan mamül; kepçe ve gövde bölümü yalın işçilikli, sap kısmı kalem işçiliği ile kesme desenli ve üçgen formda sonlanır. 19. yüzyıla tarihlenen kaşıklar çok iyi kondisyonda ve Osmanlı kaşık sanatının nadir bulunur örneklerinden olmaları itibariyle koleksiyonluk değer taşır. 24x6 cm

    TLSold
  • Osmanlı Üç Adet Kaşık-Kepçe bölümü boynuzdan mamül ve sade işçilikli; gövde ve sap kısmı deve kemiği zarif bir kalem işçiliğiyle kozalak formlu tepelikle sonlanmıştır. 19. yüzyıla tarihlenen kaşıklar çok iyi kondisyonda ve Osmanlı kaşık sanatının nadir bulunur örneklerinden olmaları itibariyle koleksiyonluk değer taşır. 24x5 cm

    Lot No: 135

    Lot: 135

    Osmanlı Üç Adet Kaşık-Kepçe bölümü boynuzdan mamül ve sade işçilikli; gövde ve sap kısmı deve kemiği zarif bir kalem işçiliğiyle kozalak formlu tepelikle sonlanmıştır. 19. yüzyıla tarihlenen kaşıklar çok iyi kondisyonda ve Osmanlı kaşık sanatının nadir bulunur örneklerinden olmaları itibariyle koleksiyonluk değer taşır. 24x5 cm

    TLSold
  • Metal Blanc Üçlü Puro Kutusu-Metal blanc, silindir formlu tüm yüzeyi gümüş kaplama ve yalın işçilikli,  gövde üzerinde Osmanlı Devlet-i Aliye arması ve tepeliğinde yarı değerli bir taş bulunan özel üretim üçlü puro kutusu. 21x4.5 cm

    Lot No: 136

    Lot: 136

    Metal Blanc Üçlü Puro Kutusu-Metal blanc, silindir formlu tüm yüzeyi gümüş kaplama ve yalın işçilikli, gövde üzerinde Osmanlı Devlet-i Aliye arması ve tepeliğinde yarı değerli bir taş bulunan özel üretim üçlü puro kutusu. 21x4.5 cm

    TLSold
  • Mekanik Atlı Karınca-Bakalitten mamül; 19. yüzyıl örneklerinden esinlenilerek imal edilmiş, yeni dönem dekoratif kurmalı mekanik atlı karınca. 17x10 cm

    Lot No: 137

    Lot: 137

    Mekanik Atlı Karınca-Bakalitten mamül; 19. yüzyıl örneklerinden esinlenilerek imal edilmiş, yeni dönem dekoratif kurmalı mekanik atlı karınca. 17x10 cm

    TLSold
  • Bronz Aslan Figürü Biblo-Döküm tekniği bronzdan mamül; yürüyen aslan figürü formunda yüksek kalitede kusursuz biblo. 13x18 cm

    Lot No: 138

    Lot: 138

    Bronz Aslan Figürü Biblo-Döküm tekniği bronzdan mamül; yürüyen aslan figürü formunda yüksek kalitede kusursuz biblo. 13x18 cm

    TLSold
  • Mevlevi Sikkeli Deri Muhafazalık-Kahverengi deriden mamül; üzerinde sonradan aplike edilmiş ve ''Ya Hazreti Mevlana Celaleddin Rumi'' yazılı mevlevi sikkesi bulunan dikdörtgen formunda muhafazalık. 13x8.5 cm

    Lot No: 139

    Lot: 139

    Mevlevi Sikkeli Deri Muhafazalık-Kahverengi deriden mamül; üzerinde sonradan aplike edilmiş ve ''Ya Hazreti Mevlana Celaleddin Rumi'' yazılı mevlevi sikkesi bulunan dikdörtgen formunda muhafazalık. 13x8.5 cm

    TLSold
  • Bronz Güneş Saati ve Pusula-Bronzdan mamül; dört ayak üzerinde yükselen kare formlu, portatif güneş saati ve pusuladan müteşekkil koleksiyonluk bir parçadır. 8x8 cm

    Lot No: 140

    Lot: 140

    Bronz Güneş Saati ve Pusula-Bronzdan mamül; dört ayak üzerinde yükselen kare formlu, portatif güneş saati ve pusuladan müteşekkil koleksiyonluk bir parçadır. 8x8 cm

    TLSold
  • Bronz Havan ve Tokmağı-Dövme bronz, yüzeyi kabartma tekniğinde dört yanından dört adet serafim melekleri ile dekorlu, kalem işi tokmağından müteşekkil havan eski değildir. 12x11.5 cm

    Lot No: 141

    Lot: 141

    Bronz Havan ve Tokmağı-Dövme bronz, yüzeyi kabartma tekniğinde dört yanından dört adet serafim melekleri ile dekorlu, kalem işi tokmağından müteşekkil havan eski değildir. 12x11.5 cm

    TLSold
  • Kallavi Boy İki Adet Bronz Puro Küllüğü-Avrupa menşei döküm tekniği ile bronzdan mamül; merkezi kabartma işçiliği ile sosyal hayat teması işlemeli, kıvrımlı bitkisel motifli bordürü ve beş adet puro haznesi bulunur. Desenleri birbirinin aynı ve rahatlıkla iç içe geçebilecek şekilde tasarlanmış iyi kondisyonda iki adet puro küllüğü koleksiyonluk değerdedir. 19 cm

    Lot No: 142

    Lot: 142

    Kallavi Boy İki Adet Bronz Puro Küllüğü-Avrupa menşei döküm tekniği ile bronzdan mamül; merkezi kabartma işçiliği ile sosyal hayat teması işlemeli, kıvrımlı bitkisel motifli bordürü ve beş adet puro haznesi bulunur. Desenleri birbirinin aynı ve rahatlıkla iç içe geçebilecek şekilde tasarlanmış iyi kondisyonda iki adet puro küllüğü koleksiyonluk değerdedir. 19 cm

    TLSold
  • Osmanlı Bronz Ayyıldızlı Hokka-20 yüzyıl Osmanlı bronzdan mamül köşeleri yuvarlatılmış dikdörtgen formunda, üzeri altın vermeyli ve ayyıldız motifi aplikeli, kalemlik haznesi bulunan koleksiyonluk değerde hokka. 4.5x23 cm

    Lot No: 143

    Lot: 143

    Osmanlı Bronz Ayyıldızlı Hokka-20 yüzyıl Osmanlı bronzdan mamül köşeleri yuvarlatılmış dikdörtgen formunda, üzeri altın vermeyli ve ayyıldız motifi aplikeli, kalemlik haznesi bulunan koleksiyonluk değerde hokka. 4.5x23 cm

    TLSold
  • Avrupa Pirinç Pusula ve Teleskop-Avrupa imalatı cam kapaklı ahşap kutu içinde pirinç malzeme katlanabilir dürbün ve pusuladan müteşekkil iki parçadır. Pusula Çapı: 7 cm - Dürbün: 7 cm

    Lot No: 144

    Lot: 144

    Avrupa Pirinç Pusula ve Teleskop-Avrupa imalatı cam kapaklı ahşap kutu içinde pirinç malzeme katlanabilir dürbün ve pusuladan müteşekkil iki parçadır. Pusula Çapı: 7 cm - Dürbün: 7 cm

    TLSold
  • Avrupa Bronz Güneş Saati ve Pusula-Avrupa imalatı bronzdan mamül; kadranı İngilizce yön belirteçli yeni dönem güneş saati ve pusula. Kapak yüzeyinde denizcilik arması motifli masif ahşap orijinal kutusundadır. 6.5x3.5 cm

    Lot No: 145

    Lot: 145

    Avrupa Bronz Güneş Saati ve Pusula-Avrupa imalatı bronzdan mamül; kadranı İngilizce yön belirteçli yeni dönem güneş saati ve pusula. Kapak yüzeyinde denizcilik arması motifli masif ahşap orijinal kutusundadır. 6.5x3.5 cm

    TLSold
  • Porselen Üç Adet Kadın Figürü Biblo-Victorian Bisque porselenden mamül; dönem giysileri içerisinde el yapımı ve sanatçı imalatı, elegant jestlerde üç adet kadın figüründen müteşekkil biblo seti. 16x5 cm

    Lot No: 146

    Lot: 146

    Porselen Üç Adet Kadın Figürü Biblo-Victorian Bisque porselenden mamül; dönem giysileri içerisinde el yapımı ve sanatçı imalatı, elegant jestlerde üç adet kadın figüründen müteşekkil biblo seti. 16x5 cm

    TLSold
  • Osmanlı Tuğralı Gümüş Çift Zarf ve Fincanları-19. yüzyıl Kuzneskov Rus imalatı Osmanlı pazarı için özel üretim. Zarflar gümüşten mamül, Sultan II. Abdülhamid (1876-1909) tuğralı, kıl testere oyma motifleri, Osmanlı devlet arması ve tuğra deseni ile dekorludur. Fincanlar beyaz porselen altın doreli renkli çiçek motifleri ile bezelidir. Orijinal kutusunda muhafaza edilen takım çok iyi kondisyonda ve koleksiyonluk değerdedir. Fincan: 4x6 cm - Zarf: 4.5x5.5 cm 48 gram

    Lot No: 147

    Lot: 147

    Osmanlı Tuğralı Gümüş Çift Zarf ve Fincanları-19. yüzyıl Kuzneskov Rus imalatı Osmanlı pazarı için özel üretim. Zarflar gümüşten mamül, Sultan II. Abdülhamid (1876-1909) tuğralı, kıl testere oyma motifleri, Osmanlı devlet arması ve tuğra deseni ile dekorludur. Fincanlar beyaz porselen altın doreli renkli çiçek motifleri ile bezelidir. Orijinal kutusunda muhafaza edilen takım çok iyi kondisyonda ve koleksiyonluk değerdedir. Fincan: 4x6 cm - Zarf: 4.5x5.5 cm 48 gram

    TLSold
  • Osmanlı Tuğralı Gümüş Kaşık Çatal ve Bıçak Takımı-Fransa Paris imalatı, Sultan Abdülhamid (1876-1909) tuğralı gümüşten mamül; gövde yüzeyleri kıvrımlı Barok stili zengin kabartma işçilikli bir adet kaşık, bir adet çatal ve bir adet bıçaktan oluşan orijinal kutusunda koleksiyonluk takımdır. Kaşık: 18 cm - Çatal: 18 cm - Bıçak: 21 cm

    Lot No: 148

    Lot: 148

    Osmanlı Tuğralı Gümüş Kaşık Çatal ve Bıçak Takımı-Fransa Paris imalatı, Sultan Abdülhamid (1876-1909) tuğralı gümüşten mamül; gövde yüzeyleri kıvrımlı Barok stili zengin kabartma işçilikli bir adet kaşık, bir adet çatal ve bir adet bıçaktan oluşan orijinal kutusunda koleksiyonluk takımdır. Kaşık: 18 cm - Çatal: 18 cm - Bıçak: 21 cm

    TLSold
  • Fransız Gümüş Kaplama Çatal Bıçak ve Kaşık Takımı-Fransa imalatı gümüş kaplama; çatal ve bıçağın gövdesi çok zarif sedefli el oyma burgu desenli, hazne bölümleri kalem işi, bir adet Barok stilde kaşıktan müteşekkil orijinal kutusunda üçlü koleksiyonluk nadir bir takımdır. Çatal: 17 cm - Bıçak: 21 cm - Kaşık: 15 cm

    Lot No: 149

    Lot: 149

    Fransız Gümüş Kaplama Çatal Bıçak ve Kaşık Takımı-Fransa imalatı gümüş kaplama; çatal ve bıçağın gövdesi çok zarif sedefli el oyma burgu desenli, hazne bölümleri kalem işi, bir adet Barok stilde kaşıktan müteşekkil orijinal kutusunda üçlü koleksiyonluk nadir bir takımdır. Çatal: 17 cm - Bıçak: 21 cm - Kaşık: 15 cm

    TLSold
  • Gümüş Çay Kaşığı Takımı -Osmanlı Sultan Abdülhamid (1876-1909) dönemi gümüşten mamül; gövde kısmı çift sıra burgulu, haznesi paradan yapılmış üzerinde ‘Duribe fi Kostantiniyye 1293 (m. 1877’de Kostantiniyye’de darp edilmiştir)’ yazılı beş adet çay kaşığı ve bir adet şeker tutamağından müteşekkil ve orijinal kutusunda koleksiyonluk bir takımdır. Not:  Duribe fi Kostantiniyye, ilk altın sikkeyi bastıran Fatih Sultan Mehmed’in 1453 yılında İstanbul’u fethinden beri Osmanlı sikkelerinin hemen hemen hepsinde yazılıdır.   Uzunluk 11.5 cm

    Lot No: 150

    Lot: 150

    Gümüş Çay Kaşığı Takımı -Osmanlı Sultan Abdülhamid (1876-1909) dönemi gümüşten mamül; gövde kısmı çift sıra burgulu, haznesi paradan yapılmış üzerinde ‘Duribe fi Kostantiniyye 1293 (m. 1877’de Kostantiniyye’de darp edilmiştir)’ yazılı beş adet çay kaşığı ve bir adet şeker tutamağından müteşekkil ve orijinal kutusunda koleksiyonluk bir takımdır. Not: Duribe fi Kostantiniyye, ilk altın sikkeyi bastıran Fatih Sultan Mehmed’in 1453 yılında İstanbul’u fethinden beri Osmanlı sikkelerinin hemen hemen hepsinde yazılıdır. Uzunluk 11.5 cm

    TLSold
  • Avrupa Metal Mücevher Kutusu-Avrupa imalatı metalden mamül; sekiz köşeli dikdörtgen formunda, gövde üzeri çiçek buketli merkezinde Avrupa Kraliyet amblemi barındıran bordürle çevrili, külah formunda sekiz köşeli kapaklı, iç haznesi bordo kadife kaplı çok nadir koleksiyonluk bir parçadır. 11x9 cm

    Lot No: 151

    Lot: 151

    Avrupa Metal Mücevher Kutusu-Avrupa imalatı metalden mamül; sekiz köşeli dikdörtgen formunda, gövde üzeri çiçek buketli merkezinde Avrupa Kraliyet amblemi barındıran bordürle çevrili, külah formunda sekiz köşeli kapaklı, iç haznesi bordo kadife kaplı çok nadir koleksiyonluk bir parçadır. 11x9 cm

    TLSold
  • Gümüş Kaplama Metal Çift Çerezlik-Avrupa imalatı döküm tekniği ile kalaylı metalden mamül; çift kalp formunda tasarlanmış gümüş kaplama, tüm çevresi üzüm asması ve yaprak motifleriyle çevrelenmiş mükemmel kalitede ve çekici tasarımlı iki hazneli çift çerezlik koleksiyonluktur.  27x14 cm

    Lot No: 152

    Lot: 152

    Gümüş Kaplama Metal Çift Çerezlik-Avrupa imalatı döküm tekniği ile kalaylı metalden mamül; çift kalp formunda tasarlanmış gümüş kaplama, tüm çevresi üzüm asması ve yaprak motifleriyle çevrelenmiş mükemmel kalitede ve çekici tasarımlı iki hazneli çift çerezlik koleksiyonluktur. 27x14 cm

    TLSold
  • Bohemya Kristal Altı Adet Bardak-Bohemya kristalden mamül; halka dipli, ince uzun kaideli ve şişkin gövdeli forma sahip, kusursuz bir simetri ile kristal kesme işçilikli, ağız kısmı altın vermeyli geniş bordürlü altı adet bardak. 11x6 cm

    Lot No: 153

    Lot: 153

    Bohemya Kristal Altı Adet Bardak-Bohemya kristalden mamül; halka dipli, ince uzun kaideli ve şişkin gövdeli forma sahip, kusursuz bir simetri ile kristal kesme işçilikli, ağız kısmı altın vermeyli geniş bordürlü altı adet bardak. 11x6 cm

    TLSold
  • Mineli Beş Adet Bardak-Konik formlu kırmızı renk, dip kısmından ağız bölümüne kadar yoğun altın dore ve mineli el boyama floral barok kıvrımlarla dekorlu beş adet asorti cam bardak. 16x7 cm

    Lot No: 154

    Lot: 154

    Mineli Beş Adet Bardak-Konik formlu kırmızı renk, dip kısmından ağız bölümüne kadar yoğun altın dore ve mineli el boyama floral barok kıvrımlarla dekorlu beş adet asorti cam bardak. 16x7 cm

    TLSold
  • Bleu Blanc Damgalı Çift Vazo-Avrupa imalatı damgalı, bleu blanc porselenden mamül; yayvan şişkin gövdeli ve ince uzun dar boyunlu iki adet vazodan müteşekkildir. Yüzeyleri mavi ve beyaz renklerle el boyama bitkisel ve geometrik desenlerle dekorlu eserler form ve desen açısından birbirlerinin aynısıdır. Koleksiyonluk çok zarif eserlerdir. 16x9 cm

    Lot No: 155

    Lot: 155

    Bleu Blanc Damgalı Çift Vazo-Avrupa imalatı damgalı, bleu blanc porselenden mamül; yayvan şişkin gövdeli ve ince uzun dar boyunlu iki adet vazodan müteşekkildir. Yüzeyleri mavi ve beyaz renklerle el boyama bitkisel ve geometrik desenlerle dekorlu eserler form ve desen açısından birbirlerinin aynısıdır. Koleksiyonluk çok zarif eserlerdir. 16x9 cm

    TLSold
  • İstanbul İşi Gümüş Hamam Tası-İstanbul işi gümüşten mamül; iç bükey yuvarlak dipli, yuvarlak formlu ve on kabara dilimli geniş hamam tası. Kabaralar içten dövme tekniğinde meydana getirilmiştir. Tasın merkezi ve dilimlerin dış yüzeyleri birer dilim boşluk kalacak şekilde yoğun kabartma bitkisel motiflidir. Gümüş işçiliğinin olağanüstü örneklerinden biri olan eser koleksiyonluk bir parçadır. 21x4.5 cm   308 gram

    Lot No: 156

    Lot: 156

    İstanbul İşi Gümüş Hamam Tası-İstanbul işi gümüşten mamül; iç bükey yuvarlak dipli, yuvarlak formlu ve on kabara dilimli geniş hamam tası. Kabaralar içten dövme tekniğinde meydana getirilmiştir. Tasın merkezi ve dilimlerin dış yüzeyleri birer dilim boşluk kalacak şekilde yoğun kabartma bitkisel motiflidir. Gümüş işçiliğinin olağanüstü örneklerinden biri olan eser koleksiyonluk bir parçadır. 21x4.5 cm 308 gram

    TLSold
  • İstanbul Tasvirli Sırlı Ahşap Kutu-Kare formunda sırlı ahşap imalatı, taban altı ve iç haznesi tamamiyle kadife kaplı, kapak kısmı üzerinde İstanbul Kuleli Askeri Lisesi tasviri betimlemeli olup yüksek kondsiyondadır. 11.5x8 cm

    Lot No: 157

    Lot: 157

    İstanbul Tasvirli Sırlı Ahşap Kutu-Kare formunda sırlı ahşap imalatı, taban altı ve iç haznesi tamamiyle kadife kaplı, kapak kısmı üzerinde İstanbul Kuleli Askeri Lisesi tasviri betimlemeli olup yüksek kondsiyondadır. 11.5x8 cm

    TLSold
  • Beşiktaş Seramik Tabak-Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı ve sır altı tekniği ile üzeri el boyama özel üretim sanatçı imalatıdır. Merkezinde Beşiktaş Kulübü'nün orijinal amblemi bulunur. Çevresinde eski Türkçe, ''Afiyet olsun efendim'' ibaresi ile çift ayyıldız motifli, orijinalinin anısına yapılmış yeni dönem büyük boy tabak. 25.5 cm

    Lot No: 158

    Lot: 158

    Beşiktaş Seramik Tabak-Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı ve sır altı tekniği ile üzeri el boyama özel üretim sanatçı imalatıdır. Merkezinde Beşiktaş Kulübü'nün orijinal amblemi bulunur. Çevresinde eski Türkçe, ''Afiyet olsun efendim'' ibaresi ile çift ayyıldız motifli, orijinalinin anısına yapılmış yeni dönem büyük boy tabak. 25.5 cm

    TLSold
  • Fenerbahçe Seramik Tabak-Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı ve sır altı tekniği ile üzeri el boyama özel üretim sanatçı imalatıdır. Merkezinde Fenerbahçe Kulübü'nün orijinal amblemi bulunur. Çevresinde eski Türkçe, ''Afiyet olsun efendim'' ibaresi ile çift ayyıldız motifli, orijinalinin anısına yapılmış yeni dönem büyük boy tabak. 25.5 cm

    Lot No: 159

    Lot: 159

    Fenerbahçe Seramik Tabak-Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı ve sır altı tekniği ile üzeri el boyama özel üretim sanatçı imalatıdır. Merkezinde Fenerbahçe Kulübü'nün orijinal amblemi bulunur. Çevresinde eski Türkçe, ''Afiyet olsun efendim'' ibaresi ile çift ayyıldız motifli, orijinalinin anısına yapılmış yeni dönem büyük boy tabak. 25.5 cm

    TLSold
  • Galatasaray Seramik Tabak-Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı ve sır altı tekniği ile üzeri el boyama özel üretim sanatçı imalatıdır. Merkezinde Galatasaray Kulübü'nün orijinal amblemi bulunur. Çevresinde eski Türkçe, ''Afiyet olsun efendim'' ibaresi ile çift ayyıldız motifli, orijinalinin anısına yapılmış yeni dönem büyük boy tabak. 25.5 cm

    Lot No: 160

    Lot: 160

    Galatasaray Seramik Tabak-Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı ve sır altı tekniği ile üzeri el boyama özel üretim sanatçı imalatıdır. Merkezinde Galatasaray Kulübü'nün orijinal amblemi bulunur. Çevresinde eski Türkçe, ''Afiyet olsun efendim'' ibaresi ile çift ayyıldız motifli, orijinalinin anısına yapılmış yeni dönem büyük boy tabak. 25.5 cm

    TLSold
  • Yıldız Porselen Atatürk Çift Fincan Takımı-Yıldız Porselen Milli Saraylar serisi; beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf renksiz sırlı, gövde üzerinde altın yaldızlı geometrik geçmeli kartuş içerisinde Atatürk büstü betimlemeli, ağız bölümü ve tabak çevresi altın yaldız montürlü, Atatürk'ün hatıra-i fahiresi çift fincan takımı. Fincan: 10x5 cm - Tabak: 5.5x5 cm

    Lot No: 161

    Lot: 161

    Yıldız Porselen Atatürk Çift Fincan Takımı-Yıldız Porselen Milli Saraylar serisi; beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf renksiz sırlı, gövde üzerinde altın yaldızlı geometrik geçmeli kartuş içerisinde Atatürk büstü betimlemeli, ağız bölümü ve tabak çevresi altın yaldız montürlü, Atatürk'ün hatıra-i fahiresi çift fincan takımı. Fincan: 10x5 cm - Tabak: 5.5x5 cm

    TLSold
  • Yıldız Porselen Çift Fincan ve Tepsi-Yıldız Porselen Milli Saraylar serisi; bir adet tepsi, iki adet tabak ve fincandan müteşekkil; yüzeylerinde çiçek buketi tasvirli süslemeli, altın yaldız bordürlü koleksiyonluk bir takımdır. Fincan: 5x6 cm - Tabak: 11 cm - Tepsi: 35 cm

    Lot No: 162

    Lot: 162

    Yıldız Porselen Çift Fincan ve Tepsi-Yıldız Porselen Milli Saraylar serisi; bir adet tepsi, iki adet tabak ve fincandan müteşekkil; yüzeylerinde çiçek buketi tasvirli süslemeli, altın yaldız bordürlü koleksiyonluk bir takımdır. Fincan: 5x6 cm - Tabak: 11 cm - Tepsi: 35 cm

    TLSold
  • Fransız Porselen Bir Adet Fincan ve Tabağı-19. yüzyıl Fransız porselen emaye, Osmanlı pazarına özel imal edilmiş; beyaz hamurlu, mavi renk astarlı, şeffaf sırlı, sır altı tekniği ile yoğun mine işçilikli altın yaldız ve çok renkli floral dekorlu, dışa açık ağızlı ve kıvrık kulplu bir fincan ile tabağından oluşan özel üretim harika bir takımdır. Fincan 6.5x7.5 cm - Tabak: 12.5 cm

    Lot No: 163

    Lot: 163

    Fransız Porselen Bir Adet Fincan ve Tabağı-19. yüzyıl Fransız porselen emaye, Osmanlı pazarına özel imal edilmiş; beyaz hamurlu, mavi renk astarlı, şeffaf sırlı, sır altı tekniği ile yoğun mine işçilikli altın yaldız ve çok renkli floral dekorlu, dışa açık ağızlı ve kıvrık kulplu bir fincan ile tabağından oluşan özel üretim harika bir takımdır. Fincan 6.5x7.5 cm - Tabak: 12.5 cm

    TLSold
  • Altın Kaplama Mineli Yumurta-Döküm tekniği bronzdan mamül; çok renkli stilize çiçek, yaprak ve kıvrımlı motiflerle yoğun mineli cloisonne kallavi boy yumurta. İnce işçiliği ve zerafeti açısından koleksiyonluk dekoratif  bir parçadır. 19 cm

    Lot No: 164

    Lot: 164

    Altın Kaplama Mineli Yumurta-Döküm tekniği bronzdan mamül; çok renkli stilize çiçek, yaprak ve kıvrımlı motiflerle yoğun mineli cloisonne kallavi boy yumurta. İnce işçiliği ve zerafeti açısından koleksiyonluk dekoratif bir parçadır. 19 cm

    TLSold
  • Mineli Kallavi Yumurta-Turkuaz, siyah, kırmızı, sarı renklerle mine işlemeli ve altın yaldız kontürlü, yumurta formunda kapaklı muhafaza. 12 cm

    Lot No: 165

    Lot: 165

    Mineli Kallavi Yumurta-Turkuaz, siyah, kırmızı, sarı renklerle mine işlemeli ve altın yaldız kontürlü, yumurta formunda kapaklı muhafaza. 12 cm

    TLSold
  • Murano Kabak Formlu Obje-Murano camından mamül; çok renkli el yapımı ince işçilikli çok iyi kondisyonda bir adet kabak şeklinde obje. 16x15 cm

    Lot No: 166

    Lot: 166

    Murano Kabak Formlu Obje-Murano camından mamül; çok renkli el yapımı ince işçilikli çok iyi kondisyonda bir adet kabak şeklinde obje. 16x15 cm

    TLSold
  • İran İşi Mineli Tabak-Pirinç üzerine çok renkli yoğun mine işlemeli, kabartma ve oyma sanatının ihtişamını gözler önüne seren, el yapımı ve özgün tasarımlı sırlı tabak koleksiyonluk bir parçadır. 25 cm

    Lot No: 167

    Lot: 167

    İran İşi Mineli Tabak-Pirinç üzerine çok renkli yoğun mine işlemeli, kabartma ve oyma sanatının ihtişamını gözler önüne seren, el yapımı ve özgün tasarımlı sırlı tabak koleksiyonluk bir parçadır. 25 cm

    TLSold
  • Bigatti Bohemia Crystal Lorenzo El İşi Renkli Altı Adet Bardak-Bohemya kristal kesme dekorlu; halka dipli, şişkin gövdeli, kırmızı, sarı, pembe, lacivert, yeşil ve mor renklerden müteşekkil altı adet bardak. 12x9 cm

    Lot No: 168

    Lot: 168

    Bigatti Bohemia Crystal Lorenzo El İşi Renkli Altı Adet Bardak-Bohemya kristal kesme dekorlu; halka dipli, şişkin gövdeli, kırmızı, sarı, pembe, lacivert, yeşil ve mor renklerden müteşekkil altı adet bardak. 12x9 cm

    TLSold
  • Yıldız Porselen Kapaklı Çift Kase -Yıldız Sarayı damgalı 2021 imalatı, beyaz renk porselen üzerine şeffaf parlak sırlı, kapaklı gül motifli tutamaklı, kapak ve tabak kenarları altın yaldız şeritlerle dekorludur. Kapak yüzeyi pembe, lacivert ve yeşil renklerde Repousse çiçek buketleri ile desenlidir. 10x13 cm

    Lot No: 169

    Lot: 169

    Yıldız Porselen Kapaklı Çift Kase -Yıldız Sarayı damgalı 2021 imalatı, beyaz renk porselen üzerine şeffaf parlak sırlı, kapaklı gül motifli tutamaklı, kapak ve tabak kenarları altın yaldız şeritlerle dekorludur. Kapak yüzeyi pembe, lacivert ve yeşil renklerde Repousse çiçek buketleri ile desenlidir. 10x13 cm

    TLSold
  • Bakır Bağış Kumbarası-Bakırdan mamül; üzerinde Osmanlıca, ''Korucu Delkariye-i Hısımlar'' yazılı, usta damgalı, iyi kondisyonda dekoratif bağış toplama kumbarası. Üst kısmında madeni veya kağıt paranın konulabileceği açıklık bulunur. Alt kısmında döndürerek açılan kapakla paralar çıkartılmaktadır. Yan taraflarında ikişer adet askılık yerleri vardır. h: 14 cm - r: 21 cm

    Lot No: 170

    Lot: 170

    Bakır Bağış Kumbarası-Bakırdan mamül; üzerinde Osmanlıca, ''Korucu Delkariye-i Hısımlar'' yazılı, usta damgalı, iyi kondisyonda dekoratif bağış toplama kumbarası. Üst kısmında madeni veya kağıt paranın konulabileceği açıklık bulunur. Alt kısmında döndürerek açılan kapakla paralar çıkartılmaktadır. Yan taraflarında ikişer adet askılık yerleri vardır. h: 14 cm - r: 21 cm

    TLSold
  • Porselen Kapaklı Şekerlik-Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, pastel pembe sıvama üzeri parlak şeffaf sırlı, küp formunda büyük boy şekerlik. 25x19 cm

    Lot No: 171

    Lot: 171

    Porselen Kapaklı Şekerlik-Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, pastel pembe sıvama üzeri parlak şeffaf sırlı, küp formunda büyük boy şekerlik. 25x19 cm

    TLSold
  • Bohemya Kristal Üç Adet Parfüm Şişesi-Yeşil renkli, yüzeyleri kristal kesme geometrik desenlerle hareketlendirilmiş; kare zemin üzerinde daralarak yükselen dar boyunlu ve yuvarlak dışa açık ağızlı, kristal kapakları bulunan farklı boyutlarda üç adet bohem kristal parfüm şişesi. A: 16x7 cm - B: 19x5 cm - C: 19x9 cm

    Lot No: 172

    Lot: 172

    Bohemya Kristal Üç Adet Parfüm Şişesi-Yeşil renkli, yüzeyleri kristal kesme geometrik desenlerle hareketlendirilmiş; kare zemin üzerinde daralarak yükselen dar boyunlu ve yuvarlak dışa açık ağızlı, kristal kapakları bulunan farklı boyutlarda üç adet bohem kristal parfüm şişesi. A: 16x7 cm - B: 19x5 cm - C: 19x9 cm

    TLSold
  • Opalin Üç Adet Lokumluk-Şeffaf sır akıtmalı renkli opalin ve şeffaf bohemden müteşekkil; iç yüzeyleri çok renkli çiçekler ve yaprak desenleriyle süslü, dışa açık ağızlı ve ağız kısımları drapelerle hareketlendirilmiştir. R: 19 cm

    Lot No: 173

    Lot: 173

    Opalin Üç Adet Lokumluk-Şeffaf sır akıtmalı renkli opalin ve şeffaf bohemden müteşekkil; iç yüzeyleri çok renkli çiçekler ve yaprak desenleriyle süslü, dışa açık ağızlı ve ağız kısımları drapelerle hareketlendirilmiştir. R: 19 cm

    TLSold
  • Damgalı Pulat Tepsi-Damgalı, dikdörtgen formlu, dışa dönük yüksek kenarlı tepsinin iç merkezi temsili Constantinopolis peyzaj tasvirlidir. Köşebentleri altın yaldızla kalem işi rumi, gül ve yaprak desenlidir. 19. yüzyıla tarihlenen el yapımı eser yaşına göre makul bir aşınma gösterir.  50x38 cm

    Lot No: 174

    Lot: 174

    Damgalı Pulat Tepsi-Damgalı, dikdörtgen formlu, dışa dönük yüksek kenarlı tepsinin iç merkezi temsili Constantinopolis peyzaj tasvirlidir. Köşebentleri altın yaldızla kalem işi rumi, gül ve yaprak desenlidir. 19. yüzyıla tarihlenen el yapımı eser yaşına göre makul bir aşınma gösterir. 50x38 cm

    TLSold
  • Saraybosna İşi Tombak Kahve Takımı-Saraybosna işi Osmanlı son dönem 20. yüzyıl tarihli, bir adet kahvedan, bir adet şekerlik, iki adet zarf ve tepsiden oluşan koleksiyonluk bir takımdır. Yüzeylerinde kazıma tekniği ve kalem işçilikle yoğun girift rumi kıvrımlı desenler yer alır. Kahvedanın gövde kısmının bir bölümünde içe göçme meydana gelmiştir. İşçilik kalitesi itibariyle türünün dikkat çekici güzel bir örneğidir. Zarflar: 6x5.5 cm - Kahvedan: 16.5x6.5 cm - Şekerlik: 7.5x5 cm

    Lot No: 175

    Lot: 175

    Saraybosna İşi Tombak Kahve Takımı-Saraybosna işi Osmanlı son dönem 20. yüzyıl tarihli, bir adet kahvedan, bir adet şekerlik, iki adet zarf ve tepsiden oluşan koleksiyonluk bir takımdır. Yüzeylerinde kazıma tekniği ve kalem işçilikle yoğun girift rumi kıvrımlı desenler yer alır. Kahvedanın gövde kısmının bir bölümünde içe göçme meydana gelmiştir. İşçilik kalitesi itibariyle türünün dikkat çekici güzel bir örneğidir. Zarflar: 6x5.5 cm - Kahvedan: 16.5x6.5 cm - Şekerlik: 7.5x5 cm

    TLSold
  • Osmanlı Pirinç Çift Zarf-Osmanlı 19. yüzyıl sonlarına tarihlenen, pirinçten mamül, tüm yüzeyi altın vermeyli stilize motiflerle ajur işçilikli ve kondisyonu iyi durumda iki adet zarftan müteşekkildir. 4x5.5 cm

    Lot No: 176

    Lot: 176

    Osmanlı Pirinç Çift Zarf-Osmanlı 19. yüzyıl sonlarına tarihlenen, pirinçten mamül, tüm yüzeyi altın vermeyli stilize motiflerle ajur işçilikli ve kondisyonu iyi durumda iki adet zarftan müteşekkildir. 4x5.5 cm

    TLSold
  • Aynalı Bronz Jardinyer-Döküm tekniği bronz ile yapılmış; oval formlu, kapaklı, çift kulplu jardinyer ve dört ayaklı aynalı tepsiden müteşekkildir. Kapak kısmı aşk tanrısı eros figürleri ile tutamaklı olup gövdenin tüm bölümleri barok stili desenlerle donatılmış, oldukça gösterişli koleksiyonluk bir parçadır. 29x15 cm Ayna: 46.5x27.5 cm

    Lot No: 177

    Lot: 177

    Aynalı Bronz Jardinyer-Döküm tekniği bronz ile yapılmış; oval formlu, kapaklı, çift kulplu jardinyer ve dört ayaklı aynalı tepsiden müteşekkildir. Kapak kısmı aşk tanrısı eros figürleri ile tutamaklı olup gövdenin tüm bölümleri barok stili desenlerle donatılmış, oldukça gösterişli koleksiyonluk bir parçadır. 29x15 cm Ayna: 46.5x27.5 cm

    TLSold
  • Murano Üç Adet Vazo-Murano stili camdan mamül; çok renkli desenlerle zarif bir görünüm elde edilmiş, her biri farklı form ve boyutlarda kusursuz kondisyonda dekoratif üç adet vazo. A: 27x13 cm - B: 19x10 cm - C: 9.5x13 cm

    Lot No: 178

    Lot: 178

    Murano Üç Adet Vazo-Murano stili camdan mamül; çok renkli desenlerle zarif bir görünüm elde edilmiş, her biri farklı form ve boyutlarda kusursuz kondisyonda dekoratif üç adet vazo. A: 27x13 cm - B: 19x10 cm - C: 9.5x13 cm

    TLSold
  • Fransız Tutya Konsol Saati ve İki Adet Vazo-Victorian Bisque porselenden mamül; dönem giysileri içerisinde el yapımı ve sanatçı imalatı, elegant jestlerde üç adet kadın figüründen müteşekkil biblo seti. 16x5 cm

    Lot No: 179

    Lot: 179

    Fransız Tutya Konsol Saati ve İki Adet Vazo-Victorian Bisque porselenden mamül; dönem giysileri içerisinde el yapımı ve sanatçı imalatı, elegant jestlerde üç adet kadın figüründen müteşekkil biblo seti. 16x5 cm

    TLSold
  • Kehribar Tespih -Oval formlu eski iri damla sıkma kehribardan müteşekkil 33'lük kallavi boy tespih. 47 cm

    Lot No: 180

    Lot: 180

    Kehribar Tespih -Oval formlu eski iri damla sıkma kehribardan müteşekkil 33'lük kallavi boy tespih. 47 cm

    TLSold
  • Kehribar Tespih -Beyzi formlu eski iri damla sıkma kehribardan müteşekkil; Trabzon el örgüsü kazaziye kamçılı 33'lük tespih. 33.5 cm

    Lot No: 181

    Lot: 181

    Kehribar Tespih -Beyzi formlu eski iri damla sıkma kehribardan müteşekkil; Trabzon el örgüsü kazaziye kamçılı 33'lük tespih. 33.5 cm

    TLSold
  • Katalin Tespih-Yuvarlak kırmızı katalinlerden müteşekkil 99'luk tespih. 45 cm

    Lot No: 182

    Lot: 182

    Katalin Tespih-Yuvarlak kırmızı katalinlerden müteşekkil 99'luk tespih. 45 cm

    TLSold
  • Bufalo Boynuzu Tespih-Yuvarlak formlu iri bufalo boynuzu tanelerinden müteşekkil 33'lük tespih. 31 cm

    Lot No: 183

    Lot: 183

    Bufalo Boynuzu Tespih-Yuvarlak formlu iri bufalo boynuzu tanelerinden müteşekkil 33'lük tespih. 31 cm

    TLSold
  • Deve Kemiği Çakmalı Tespih-İri yuvarlak deve kemiği tanelerinden müteşekkil; altın yaldız çakmalı, üçlü gümüş püsküllü 33'lük tespih. 31.5 cm

    Lot No: 184

    Lot: 184

    Deve Kemiği Çakmalı Tespih-İri yuvarlak deve kemiği tanelerinden müteşekkil; altın yaldız çakmalı, üçlü gümüş püsküllü 33'lük tespih. 31.5 cm

    TLSold
  • Kehribar Tespih-Yuvarlak formlu iri sıkma kehribardan müteşekkil, ateşi modeli tespih. 38.5 cm

    Lot No: 185

    Lot: 185

    Kehribar Tespih-Yuvarlak formlu iri sıkma kehribardan müteşekkil, ateşi modeli tespih. 38.5 cm

    TLSold
  • Mevlevi Sikkeli Abanoz Tespih-Yuvarlak formlu abanoz tanelerinden müteşekkil; imamesi kalem işi mevlevi sikke formunda 99'luk tespih. 49 cm

    Lot No: 186

    Lot: 186

    Mevlevi Sikkeli Abanoz Tespih-Yuvarlak formlu abanoz tanelerinden müteşekkil; imamesi kalem işi mevlevi sikke formunda 99'luk tespih. 49 cm

    TLSold
  • Kuka Tespih-İri yuvarlak kuka tanelerinden müteşekkil; imame ve kamçısı çift mevlevi başlı 33'lük tespih. 36 cm

    Lot No: 187

    Lot: 187

    Kuka Tespih-İri yuvarlak kuka tanelerinden müteşekkil; imame ve kamçısı çift mevlevi başlı 33'lük tespih. 36 cm

    TLSold
  • Deve Kemiği Çakmalı Tespih-Yuvarlak deve kemiği tanelerinden müteşekkil; çakmalı kallavi boy 99'luk tespih. 56.5 cm

    Lot No: 188

    Lot: 188

    Deve Kemiği Çakmalı Tespih-Yuvarlak deve kemiği tanelerinden müteşekkil; çakmalı kallavi boy 99'luk tespih. 56.5 cm

    TLSold
  • Kuka Çakmalı Tespih-Beyzi formlu iri siyah kuka renkli taşlı ve çakmalı tanelerden müteşekkil; 33'lük tespih. 40 cm

    Lot No: 189

    Lot: 189

    Kuka Çakmalı Tespih-Beyzi formlu iri siyah kuka renkli taşlı ve çakmalı tanelerden müteşekkil; 33'lük tespih. 40 cm

    TLSold
  • Altın Kaplama Tuğralı Püsküllü İnci Kolye-Pirinçten mamül altın kaplama kabartma işçilikli tuğra motifli, mavi taşlarla montürlenmiş, boncuk püsküllü kolye ucundan müteşekkil özel tasarım kallavi boy inci kolye. 54 cm

    Lot No: 190

    Lot: 190

    Altın Kaplama Tuğralı Püsküllü İnci Kolye-Pirinçten mamül altın kaplama kabartma işçilikli tuğra motifli, mavi taşlarla montürlenmiş, boncuk püsküllü kolye ucundan müteşekkil özel tasarım kallavi boy inci kolye. 54 cm

    TLSold
  • Masonik Baston-Gövdesi kayın ağacından mamül; gövde üzeri kalem işi çeşitli geometrik motifler ve rozetlerle desenli, tutamak kısmı yaprak çelenk içinde masonik amblem oymalıdır. Ahşap işçiliğinin güzel bir örneğini sergilemesi itibariyle koleksiyonluk değerdedir.  98 cm

    Lot No: 191

    Lot: 191

    Masonik Baston-Gövdesi kayın ağacından mamül; gövde üzeri kalem işi çeşitli geometrik motifler ve rozetlerle desenli, tutamak kısmı yaprak çelenk içinde masonik amblem oymalıdır. Ahşap işçiliğinin güzel bir örneğini sergilemesi itibariyle koleksiyonluk değerdedir. 98 cm

    TLSold
  • Mevlevi Sikkeli Osmanlı Baston-Gövdesi kayın ağacından mamül; gövde üzeri stilize bitki ve geometrik motiflerle desenlenmiş, tutamak kısmı mevlevi sikkeli ve teslim tacı motiflidir. Form ve işçilik kalitesi itibariyle eşsiz koleksiyonluk bir parçadır. 98 cm

    Lot No: 192

    Lot: 192

    Mevlevi Sikkeli Osmanlı Baston-Gövdesi kayın ağacından mamül; gövde üzeri stilize bitki ve geometrik motiflerle desenlenmiş, tutamak kısmı mevlevi sikkeli ve teslim tacı motiflidir. Form ve işçilik kalitesi itibariyle eşsiz koleksiyonluk bir parçadır. 98 cm

    TLSold
  • Osmanlı Baston-Gövdesi kayın ağacından mamül gövde üzeri geometrik motifler ve klasik rumilerle tezyin edilmiş sonsuza uzanan bir kompozisyon şeması gösterir. Tutamak kısmı ayyıldız motifli altın yaldızla desenlenmiştir. Ebat ve işçilik kalitesi itibariyle koleksiyonluk bir parçadır. 98 cm

    Lot No: 193

    Lot: 193

    Osmanlı Baston-Gövdesi kayın ağacından mamül gövde üzeri geometrik motifler ve klasik rumilerle tezyin edilmiş sonsuza uzanan bir kompozisyon şeması gösterir. Tutamak kısmı ayyıldız motifli altın yaldızla desenlenmiştir. Ebat ve işçilik kalitesi itibariyle koleksiyonluk bir parçadır. 98 cm

    TLSold
  • Osmanlı Baston-Gövdesi kayın ağacından mamül; gövde yüzeyi sade işçilikli, bronz açılır başlıklı muhafazalı, köpek başlı sap kısmından müteşekkil özel üretim koleksiyonluk baston. 88 cm

    Lot No: 194

    Lot: 194

    Osmanlı Baston-Gövdesi kayın ağacından mamül; gövde yüzeyi sade işçilikli, bronz açılır başlıklı muhafazalı, köpek başlı sap kısmından müteşekkil özel üretim koleksiyonluk baston. 88 cm

    TLSold
  • Osmanlı El Yapımı Baston-Gövdesi kayın ağacından mamül; gövde kısmına büyük bir ustalıkla ve derin geometrik bilgisiyle burgulu yılan formu verilmiş, sap kısmı kurt başlı bir motifle sonlanır. Kallavi boyda olan eser ebat, form ve işçilik kalitesi itibariyle koleksiyonluk değere haizdir. 97 cm

    Lot No: 195

    Lot: 195

    Osmanlı El Yapımı Baston-Gövdesi kayın ağacından mamül; gövde kısmına büyük bir ustalıkla ve derin geometrik bilgisiyle burgulu yılan formu verilmiş, sap kısmı kurt başlı bir motifle sonlanır. Kallavi boyda olan eser ebat, form ve işçilik kalitesi itibariyle koleksiyonluk değere haizdir. 97 cm

    TLSold
  • İmzalı Üçlü Pastel Tablo-Sanatçı imzalı, kağıt üzeri toz pastel tekniğinde peyzaj tasvirli üç adet çerçeveli tablo. 23x31 cm

    Lot No: 196

    Lot: 196

    İmzalı Üçlü Pastel Tablo-Sanatçı imzalı, kağıt üzeri toz pastel tekniğinde peyzaj tasvirli üç adet çerçeveli tablo. 23x31 cm

    TLSold
  • Süheyla Saatçi İmzalı Gravür Resim-Süheyla Saatçi imzalı çerçeveli, gravür üzeri el boyama Fatih Sultan Mehmed ve ordusu tasvir edilmiştir. 23x16.5 cm

    Lot No: 197

    Lot: 197

    Süheyla Saatçi İmzalı Gravür Resim-Süheyla Saatçi imzalı çerçeveli, gravür üzeri el boyama Fatih Sultan Mehmed ve ordusu tasvir edilmiştir. 23x16.5 cm

    TLSold
  • İmzalı Karakalem Tablo-Sanatçı imzalı, kağıt üzeri karakalem çerçeveli tablo. 29x21.5 cm

    Lot No: 198

    Lot: 198

    İmzalı Karakalem Tablo-Sanatçı imzalı, kağıt üzeri karakalem çerçeveli tablo. 29x21.5 cm

    TLSold
  • Halı Satıcısı Temalı Resim-Halı Satıcısı teması tasvirli, tuval üzeri yağlı boya, çerçevesiz resim. Sanatçısı bilinmiyor. 61x50 cm

    Lot No: 199

    Lot: 199

    Halı Satıcısı Temalı Resim-Halı Satıcısı teması tasvirli, tuval üzeri yağlı boya, çerçevesiz resim. Sanatçısı bilinmiyor. 61x50 cm

    TLSold
  • Özel Baskı Atatürk ve Türk Ordusu-Büyük Zafer'den sonra Atatürk ve Türk ordusu İzmir'e girerken teması tasvirli, kalabalık kompozisyonda özel baskı çerçeveli resim. 28x43 cm

    Lot No: 200

    Lot: 200

    Özel Baskı Atatürk ve Türk Ordusu-Büyük Zafer'den sonra Atatürk ve Türk ordusu İzmir'e girerken teması tasvirli, kalabalık kompozisyonda özel baskı çerçeveli resim. 28x43 cm

    TLSold
  • Frederique Constant Saat Kutusu ve Gemi Maketi-Frederique Constant koleksiyonu iç kısmı deri ile kaplı, sır kaplama ahşap kutu içerisinde saat muhafazası ve dekoratif gemi maketi bulunur. 34x18x10.5 cm

    Lot No: 201

    Lot: 201

    Frederique Constant Saat Kutusu ve Gemi Maketi-Frederique Constant koleksiyonu iç kısmı deri ile kaplı, sır kaplama ahşap kutu içerisinde saat muhafazası ve dekoratif gemi maketi bulunur. 34x18x10.5 cm

    TLSold
  • II. Dünya Savaşı’na Ait Borazan ve Şapka-20. yüzyıl bakırdan mamül, gövde yüzeyi altın vermeyli, üzerinde ‘Special Service Group (Özel Hizmet Grubu)’ yazılı ayyıldızlı amblem aplikeli, orijinal örgüsü üzerinde olan ve çok iyi kondisyonda bir adet borazan ve JHS damgalı asker şapkasından oluşan nadir kondisyonda koleksiyonluk eserlerdir.

    Lot No: 202

    Lot: 202

    II. Dünya Savaşı’na Ait Borazan ve Şapka-20. yüzyıl bakırdan mamül, gövde yüzeyi altın vermeyli, üzerinde ‘Special Service Group (Özel Hizmet Grubu)’ yazılı ayyıldızlı amblem aplikeli, orijinal örgüsü üzerinde olan ve çok iyi kondisyonda bir adet borazan ve JHS damgalı asker şapkasından oluşan nadir kondisyonda koleksiyonluk eserlerdir.

    TLSold