• Cancel
    Filter
Filter

69- "Tablo" Müzayedesi

69- "Tablo" Müzayedesi

-Müzayede komisyonu %10'dir

-Alıcı İptal Veya Cayma Durumunda Toplam Tutarın %30'unu Ödemek Zorundadır.

MÜZAYEDE AÇIKLAMASI

Pey verebilmek ve canlı müzayedelerimize katılabilmeniz için üye olmanız veya üye girişi yapmanız gerekmektedir

Değerli Antikalarım.com ailesi;

Sizin için özenle hazırlamış olduğumuz ve sizlere sanatı sanatla sunduğumuz 69- "Tablo" Müzayedemize hepiniz hoş geldiniz :)

Müzayedemiz antikalarim.com adresimizde 03/06/2024 Pazartesi günü yayına girmiş olup,12/06/2024 Çarşamba günü saat 20.59’a kadar pey alımına devam etmektedir.

12/06/2024 Çarşamba günü saat 21.00'da ise canlı online müzayedemiz, antikalarim.com adresimizde başlayacaktır.

-KAZANDIĞINIZ ESERLERİ ARTIK KREDİ KARTIYLA ÖDEYEBİLİRSİNİZ :)

Not:

-Kazanılan eserlerin ödemesi 7 iş günü içinde yapılmadığı taktirde antikalarim.com'un hukuki işlem başlatma hakkı olacaktır. Özel durumları firmamıza bildiriniz.

-Eserlerin fotoğraflarını incelerken, daha net bir görüntü için ekran parlaklığınızı açmanızı öneririz.

-Eserlerin ölçülerini dikkatlice okumanızı rica ederiz.

-Açık artırmadan alınan eserler kesinlikle geri iade edilemez.

Bizimle +905366612464 numaralı Antikalarım.com whatsapp hattından 7/24 iletişime geçebilirsiniz. 

Eser teslimi ile ilgili bilgilendirme:

Değerli üyemiz, kazanmış olduğunuz eserler, canlı müzayede bittikten hemen sonra ekip arkadaşlarımız tarafından size ulaşması için özenle hazırlanacaktır.

Kazanmış olduğunuz eserlerin toplam tutarını tarafımıza ilettikten sonra, eserleriniz en kısa zamanda anlaşmalı olduğumuz “Yurtiçi Kargo” firmasına teslim edilecektir.

Eserlerinizin kargo firmasına teslimi yapıldıktan sonra tarafınıza ulaşması ortalama “2-3” iş günüdür.

Saygılarımızla:

Antikalarım.com

  • Category: Malik Aksel (BASKI)
Lot: 151 » Malik Aksel (BASKI)

Malik Aksel (BASKI)

Halı Dokurken Adlı Serinin Baskı Tablosu
Tarih: (1903-1987)
Ebat: 55x51 cm
Not: Çerçevelidir

Malik Aksel
1903 yılında Selanik'te doğdu. İlk eğitimini İstanbul'da Bayezit Nümune Mektebi'nde tamamladıktan sonra orta öğrenimine Darül Muallimin'de devam etti. 1928'de Milli Eğitim Bakanlığı'nın düzenlediği sınavı kazanarak Berlin Güzel Sanatlar Akademisi'ne gönderildi ve dört yıl boyunca resim ve grafik sanatlar bölümünde eğitim aldı.

1932 yılında Türkiye'ye döndüğünde Resim Öğretmen Okulu'nda çalışmaya başladı. Daha sonra bu okulun Gazi Eğitim Enstitüsü Resim-İş Bölümü'ne dönüştürülmesiyle başkentteki etkinliklerine önemli katkılarda bulundu. Sonrasında Çapa Eğitim Enstitüsü'ne geçerek resim bölümünü yönetti ve emekliye ayrıldı. Sanat hayatı boyunca birçok başarı ödülü kazandı.

Cumhuriyet'in kuruluş yıllarında Galatasaray salonlarında düzenlenen karma sergilere katıldı. Daha sonra Halkevleri çevresinde halk sanatlarını araştırmaya yöneldi ve resimlerinde yöresel konuları ve köy yaşamını işlemeye başladı. Yurt gezileri sırasında Sivas ve Denizli'ye giderek buralarda geliştirdiği folklor sevgisini resimlerine yansıttı.

Malik Aksel, izlenimcilik ve konstrüktif eğilimlere uzak dururken, folkloru ön planda tuttu ve sanatını bağımsız bir şekilde geliştirdi. Resimlerindeki içtenlik ve halk yaşamına duyduğu sevgi, onu dikkat çekici bir sanatçı haline getirdi. Aksel, yurtseverlik temasını işlediği resimlerinde, akademik sanat biçimlerini ustalıkla kullandı ve folklorun tuzağına düşmekten kaçındı.

Details
previous
Go to Page: / 1
next