55-"48 Hattat 80 Eser" Özel Hat Müzayedesi
-Müzayede komisyonu %15'dir
-Alıcı İptal Veya Cayma Durumunda Toplam Tutarın %30'unu Ödemek Zorundadır.
MÜZAYEDE AÇIKLAMASI
Pey verebilmek ve canlı müzayedelerimize katılabilmeniz için üye olmanız veya üye girişi yapmanız gerekmektedir
Değerli Antikalarım.com ailesi;
Sizin için özenle hazırlamış olduğumuz ve sizlere sanatı sanatla sunduğumuz "48 Hattat 80 Eser" Özel Hat Müzayedemize hepiniz hoş geldiniz :)
Müzayedemiz antikalarim.com adresimizde 19/03/2024 Salı günü yayına girmiş olup, 26/03/2024 Salı günü saat 21:29’a kadar pey alımına devam etmektedir.
26/03/2024 SALI günü saat 21:30'da ise canlı online müzayedemiz, antikalarim.com adresimizde başlayacaktır.
-KAZANDIĞINIZ ESERLERİ ARTIK KREDİ KARTIYLA ÖDEYEBİLİRSİNİZ :)
Not:
-Kazanılan eserlerin ödemesi 7 iş günü içinde yapılmadığı taktirde antikalarim.com'un hukuki işlem başlatma hakkı olacaktır. Özel durumları firmamıza bildiriniz.
-Eserlerin fotoğraflarını incelerken, daha net bir görüntü için ekran parlaklığınızı açmanızı öneririz.
-Eserlerin ölçülerini dikkatlice okumanızı rica ederiz.
-Açık artırmadan alınan eserler kesinlikle geri iade edilemez.
Bizimle +905366612464 numaralı Antikalarım.com whatsapp hattından 7/24 iletişime geçebilirsiniz.
Eser teslimi ile ilgili bilgilendirme:
Değerli üyemiz, kazanmış olduğunuz eserler, canlı müzayede bittikten hemen sonra ekip arkadaşlarımız tarafından size ulaşması için özenle hazırlanacaktır.
Kazanmış olduğunuz eserlerin toplam tutarını tarafımıza ilettikten sonra, eserleriniz en kısa zamanda anlaşmalı olduğumuz “Yurtiçi Kargo” firmasına teslim edilecektir.
Eserlerinizin kargo firmasına teslimi yapıldıktan sonra tarafınıza ulaşması ortalama “2-3” iş günüdür.
Saygılarımızla:
Antikalarım.com
İsmail Zühdi Efendi
İçerik: "Allahu yuavinukum fî kulli umûr" "Allah tüm işlerinizde yardımcınızdır"
Tarih: H. 1235
Çerçeve: 57x26 cm Yazı: 43x12 cm
İsmail Zühdi Efendi
Mehmed Kapudân’ın oğlu olarak Ünye’de doğdu. Doğumu ve İstanbul’a gittiği tarih hakkında bir bilgi yoktur. İlim tahsil ederken hıfzını da ikmâl etti. Bu esnâda Ahmed Hıfzî Efendi’den sülüs ve nesih meşkederek icâzet aldı. Bundan sonra kendini tümüyle hasrederek, Mehmed Sâmî Efendi’den sülüs ve nesih, Edirnevî Mehmed Emîn Efendi’den de celi sülüs dersleri aldı.
Eğrikapılı Mehmed Râsim Efendi’nin üç mümtâz tilmizinin dersine devam ederek aklâm-ı sittede bi-nâzir bir hattat hâline gelen İsmâ‘il Zühdî Efendi, gayretinin semeresini Divân-ı Hümâyun kâtibleri zümresine alınarak gördü. Sultan 3. Mustafa’nın son zamanlarında ilâve olarak Enderun-ı Hümâyûn gılmânının hüsn-i hat muallimliğine tayin edildi.
Her iki görevi de H. 1 Şevvâl 1221/M. 12 Aralık 1806 tarihinde vuku bulan vefâtına değin uhdesinde bulundurmuş olan İsmâ‘il Zühdî Efendi, pek az hattata nasip olan bu iki pâyeyi ömrünün sonuna değin taşımaya muvaffâk olduğu gibi, hüsn-i hattaki mevki-i âl ü lâli ile zamanının “re’isü’l-hattâtîn”i addedilmiş ve daha sağlığında iken hattâtin meyânında bir hayli muteber olmuştu.
Share
Ask a question
Ask a question