• Cancel
    Filter
Filter

51- "93 Sanatçı 136 Eser 3 " Tablo Müzayedesi

51- "93 Sanatçı 136 Eser 3" Tablo Müzayedesi

Antikalarım.com'dan Herkese Merhabalar. 

-Müzayede komisyonu %15'dir

-Alıcı İptal Veya Cayma Durumunda Toplam Tutarın %30'unu Ödemek Zorundadır.

MÜZAYEDE AÇIKLAMASI

Pey verebilmek ve canlı müzayedelerimize katılabilmeniz için üye olmanız veya üye girişi yapmanız gerekmektedir

Değerli Antikalarım.com ailesi;

Sizin için özenle hazırlamış olduğumuz ve sizlere sanatı sanatla sunduğumuz "93 Sanatçı 136 Eser 3"  Müzayedemize hepiniz hoş geldiniz :)

Müzayedemiz antikalarim.com adresimizde 25/02/2024 Pazar günü yayına girmiş olup,  03/02/2024 Pazar günü saat 14:59’a kadar pey alımına devam etmektedir.

03/02/2024 PAZAR günü saat 15:00'da ise canlı online müzayedemiz, antikalarim.com adresimizde başlayacaktır.

-KAZANDIĞINIZ ESERLERİ ARTIK KREDİ KARTIYLA ÖDEYEBİLİRSİNİZ :)

Not:

-Kazanılan eserlerin ödemesi 7 iş günü içinde yapılmadığı taktirde antikalarim.com'un hukuki işlem başlatma hakkı olacaktır. Özel durumları firmamıza bildiriniz.

-Eserlerin fotoğraflarını incelerken, daha net bir görüntü için ekran parlaklığınızı açmanızı öneririz.

-Eserlerin ölçülerini dikkatlice okumanızı rica ederiz.

-Açık artırmadan alınan eserler kesinlikle geri iade edilemez.

Bizimle +905366612464 numaralı Antikalarım.com whatsapp hattından 7/24 iletişime geçebilirsiniz. 

Eser teslimi ile ilgili bilgilendirme:

Değerli üyemiz, kazanmış olduğunuz eserler, canlı müzayede bittikten hemen sonra ekip arkadaşlarımız tarafından size ulaşması için özenle hazırlanacaktır.

Kazanmış olduğunuz eserlerin toplam tutarını tarafımıza ilettikten sonra, eserleriniz en kısa zamanda anlaşmalı olduğumuz “Yurtiçi Kargo” firmasına teslim edilecektir.

Eserlerinizin kargo firmasına teslimi yapıldıktan sonra tarafınıza ulaşması ortalama “2-3” iş günüdür.

Saygılarımızla:

Antikalarım.com

Lot: 2 » Yasin Akbaydar

Yasin Akbaydar

Tuval Üzeri Akrilik Boya
Çap:50cm

Yasin Akbaydar
Kastamonu'nun Cide ilçesinde doğdu. İlköğretimini memleketi Cide'de tamamladıktan sonra lise eğitimine Bolu Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi'nde devam etti. Üniversite eğitimini ise Ankara Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim-İş Öğretmenliği bölümünde başarıyla tamamladı. Daha sonra Mimar Sinan Üniversitesi Sanat Eserlerini İnceleme ve Konservasyonu Bölümü'nü 6. cılıkla kazandı, ancak çeşitli sebeplerden dolayı eğitimine devam edemedi.

2005-2008 yılları arasında Özel İstasyon Sanat Merkezi'nde çalıştıktan sonra İSMEK ve çeşitli eğitim kurumlarında resim dersleri verdi. Aynı zamanda Sanat Terapisti olan Yasin Akbaydar, 2010 yılından itibaren kendi Sanat ve Eğitim Danışmanlık Şirketi'ni kurdu ve çalışmalarını burada sürdürdü. Hem yurt içinde hem de Avrupa'nın önde gelen Güzel Sanatlar Üniversitelerinden mezun olmuş öğrencilere eğitim vermektedir.

Sanat kariyerine çok genç yaşta başlayan Akbaydar, ilk karma sergisine sadece 14 yaşında katılmış ve eserleri büyük ilgi görmüştür. Hem yurt içinde hem de yurt dışında eserleri ilgi gören sanatçının, yetiştirdiği öğrencileri Avrupa'daki birçok üniversite ve iş dünyasında yer almaktadır. Öğrencileriyle aynı fuarlar ve sergilerde yer aldığında, emeklerinin meyvesini görmekten büyük mutluluk duymaktadır.

Kişisel sergiler açan ve birçok karma sergi ile sanat fuarına katılan Yasin Akbaydar, profesyonel resim yarışmalarında birincilik ödülüne layık görülmüştür. Eserleri birçok önemli galeride ve sanat platformunda yer almaktadır. Ayrıca Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltraşlar Derneği üyesidir.

Sanatçı, eserlerini imgelerle şekillendirir. Kendi iç dünyasında var olmak istediği mekanları ve sevgiyle oluşturduğu karakterleri birleştirerek eserlerini oluşturur. Müziğin insanlara yaşam enerjisi kattığına inanarak, sanat dolu bir yaşamı resimlerine yansıtmaktadır.

Yasin Akbaydar, çalışmalarına hem bir eğitimci hem de bir ressam olarak devam etmektedir.

Details
Lot: 10 » Mustafa Ayaz

Mustafa Ayaz

Kağıt Üzeri Pastel Boya
İç: 25x35cm
Dış: 54x65cm

Mustafa Ayaz
Çağdaş Türk Resim Sanatının önde gelen isimlerinden biri olan Mustafa Ayaz, 1938 yılında Trabzon’un Çaykara kazası Kabataş köyünde doğar. II. Dünya Savaşı’nın bunalımlı yıllarına rastlayan çocukluğu, yoksulluk ve hastalıklarla geçer. İlkokula ancak 10 yaşında iken başlayabilme olanağı bulan Ayaz’ın resme ilgisi o sıralarda başlar.1953’de Erzurum Pulur Köy Enstitüsüne girer. Orta sınıf son sınıfta iken hocalarının dikkatini çeker ve İstanbul Çapa İlk öğretmen okulunun Resim Semineri sınavlarına girmesi önerilir. Sınava girer ve kazanır. Ta o zaman yolu belirlenmiş olur. Bu yol sanat yolu olacaktır.1959 yılında Çapa İlk öğretmen okulunu bitirir. Bir yıl ilkokul hocalığından sonra, 1960’da Gazi Eğitim Enstitüsünün Resim Bölümüne girer ve oradan 1963’de mezun olur. 3 yıl Çorum İlk öğretim okulunda resim öğretmenliği ve atölye şefliği yapar. 1966’da Gazi Eğitim Enstitüsü Resim Bölümü asistanlık sınavını kazanır ve 1984 yılına kadar aynı okulda resim hocalığı yapar. 1984’de Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesine geçer, 1987’de buradan emekli olur. 1987 yılında Profesör olan Ayaz, aynı yıl Bilkent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesine atanır ve 1988 yılı başında bu görevinden kendi isteği ile ayrılır. O günden bu yana çalışmalarını kendi atölyesinde sürdürmektedir.
Yurtiçinde altmışı aşkın kişisel sergi açan ve 19 ödül kazanan sanatçı; Hindistan, Kuveyt, Mısır, Romanya, Bulgaristan, Polonya, Belçika, Fransa, ABD, İngiltere, Cezayir ve Almanya gibi pek çok ülkede karma sergi ve bienallere katıldı. Ayaz’ın 400’den fazla yapıtı yabancı ülke koleksiyonlarında, 4.000’e yakını da yerli koleksiyonlarda bulunmaktadır.

Details
Lot: 15 » Salih Acar

Salih Acar

Tuval Üzeri Akrilik Boya
50x70cm

Salih Acar
Türk ressam Salih Acar 1927 yılında Filibe’de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Filibe’de tamamladıktan sonra Sofya Güzel Sanatlar Akademisi’nin fresk bölümünde okudu(1945-1950). 1950’de İstanbul’a gelerek Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü’ne girdi. Ayrıca iki yıl süreyle Zühtü Müridoğlu’nun atölyesinde heykel çalışmalarına katıldı.

Akademi’yi bitirdikten sonra, herhangi bir görev almayarak sanat çalışmalarına yöneldi. Bu arada Türkiye Ressamlar Cemiyeti’ne girdi. Büyük pano çalışmalarına ve dekoratif nitelikli resimlere ağırlık verdi.

Ayrıca fresk tekniğinde duvar resimleri yaptı; gravür ve desenler çizdi, Efes ve Tarabya Oteli yarışmalarını kazanarak bu yapıların duvarlarına fresk ve sgraffito türünde uygulamalar yaptı. Büyük kentlerde, çeşitli duvar resimleri çalışmalarında bulundu. Resmin yanı sıra, heykel sanatçısı olarak da bazı denemelere girişti. İlk kişisel sergisini 1955’te açtı.

1966 yılına kadar genellikle yöresel köylü figürlerinin üsluplaştırılmasına dayalı bir sanat anlayışı doğrultusunda yapıtlar veren Salih Acar, yüzeye bağlı, süsleyici ve çizgisel bir anlatıma öncelik tanıyan bu çalışmalarında, kırsal kesime özgü yaşamı, gerçekçi ve illüstratif bir bakış açısıyla yansıttı.

1966 yılından sonra doğayı inceleme ve çevresini araştırma çalışmalarına başladı ve o tarihten sonra resimlerine kuşları, denizleri, ormanları, balıkları ve doğada yaşayan bütün canlıları konu aldı. Yaban ördeği, turna, leylek, kartal, karga, balıkçıl, gibi kuş türlerini yakından inceledi ve sanatının ayrı dönemlerini oluşturan özel konular halinde ayrı diziler olarak işledi.

Türkiye’de Doğayı Koruma Vakfı’nın çalışmalarına bir sanatçı etkinliğiyle katılan Salih Acar, soyları tükenmeye yüz tutan kuşların korunması ve yaşatılması yolunda çaba harcadı. Urfa’nın Birecik yöresinde sayıları günden güne azalan ve yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olan kelaynak kuşlarının güncel bir sorun haline getirilmesinde önemli rol oynadı.

Details
Lot: 16 » Adem Genç

Adem Genç

Tuval Üzeri Akrilik Boya
69x55cm

Adem Genç
1944 yılında Rize Ardeşen'de doğdu. Orta ve lise öğrenimini Lâdik-Akpınar İlköğretmen Okulu'nda yaptı. 1965'te Ankara Gazi-Eğitim Enstitüsü Resim-İş bölümünden mezun oldu. 1969'da 1416 Sayılı Kanun uyarınca ihtisas için, İngiltere'ye gönderildi. 1970-71'de Bournemouth College of Art'ta lisans ve 1971-74 yılları arasında, Londra-Saint Martin's School of Art'ın Advanced Painting bölümünde “Postgraduate” öğrenimi gördü.
1974 yılında yurda dönünce Samsun Eğitim Enstitüsü Resim-İş bölümüne atandı. 1978'de bu görevinden kendi isteğiyle ayrılıp Ege Üniversitesin'de asistan oldu. Kuruluş sürecinden itibaren uzun bir süre Ege Üniversitesi Mimarlık ve Güzel Sanatlar Fakültesin'de ve daha sonra Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Uygulamalı Sanatlar Bölümü ile Resim Bölümü'nde "Bölüm Başkanı" olarak görev yaptı.
1980'de master ve 1983'te doktora derecelerini alan Adem Genç'e 1985'te "Resim Dalında Sanatta Yeterlik Belgesi" verildi. 1987'de doçent, 1992'de profesör oldu.
1991-92 öğretim yılında, Fulbright Doktora Sonrası Araştırma Bursu ile Kaliforniya Devlet Üniversitesi'nde (CSU Chico'da) çalıştı.
1994 yılında Türkiye'nin Onur Konuğu olduğu Uluslararası Houston Festivali'ne ve 2005'te, 2. Pekin Uluslararası Sanat Bienali'ne çağrılı sanatçı olarak katıldı. Bienal sürecinde, Çin Halk Cumhuriyeti'nin Hefei Kentinde düzenlenen akademik seminerde Soyut Sanatın Toplumsal İşlevi konulu bildirisini sundu.
Çeşitli ulusal ve uluslararası kurum ve kuruluşların düzenlediği çok sayıda karma ve çağrılı sergilere katılmış bulunan sanatçı, bugüne kadar yurt- içinde 28, yurtdışında 4 kişisel sergi gerçekleştirdi.

Adem Genç, 1980 ile 1996 yılları arasında girdiği yarışmalı sergilerde, başta 1984 yılında almış olduğu “İnönü Vakfı Resim Yarışması Birincilik Ödülü” olmak üzere, resim dalında toplam 12 ödül aldı.

Sanatçının yapıtları, Türkiye'de ve yurt dışında, (İngiltere, Avustralya, Almanya, Slovenya ve ABD'de) birçok resmi ve özel koleksiyonlara girmiştir.

Details
Lot: 21 » Mustafa Ayaz

Mustafa Ayaz

Kağıt Üzeri Karışık Teknik
İç: 34x21cm Dış: 65x55cm

Mustafa Ayaz
Çağdaş Türk Resim Sanatının önde gelen isimlerinden biri olan Mustafa Ayaz, 1938 yılında Trabzon’un Çaykara kazası Kabataş köyünde doğar. II. Dünya Savaşı’nın bunalımlı yıllarına rastlayan çocukluğu, yoksulluk ve hastalıklarla geçer. İlkokula ancak 10 yaşında iken başlayabilme olanağı bulan Ayaz’ın resme ilgisi o sıralarda başlar.1953’de Erzurum Pulur Köy Enstitüsüne girer. Orta sınıf son sınıfta iken hocalarının dikkatini çeker ve İstanbul Çapa İlk öğretmen okulunun Resim Semineri sınavlarına girmesi önerilir. Sınava girer ve kazanır. Ta o zaman yolu belirlenmiş olur. Bu yol sanat yolu olacaktır.1959 yılında Çapa İlk öğretmen okulunu bitirir. Bir yıl ilkokul hocalığından sonra, 1960’da Gazi Eğitim Enstitüsünün Resim Bölümüne girer ve oradan 1963’de mezun olur. 3 yıl Çorum İlk öğretim okulunda resim öğretmenliği ve atölye şefliği yapar. 1966’da Gazi Eğitim Enstitüsü Resim Bölümü asistanlık sınavını kazanır ve 1984 yılına kadar aynı okulda resim hocalığı yapar. 1984’de Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesine geçer, 1987’de buradan emekli olur. 1987 yılında Profesör olan Ayaz, aynı yıl Bilkent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesine atanır ve 1988 yılı başında bu görevinden kendi isteği ile ayrılır. O günden bu yana çalışmalarını kendi atölyesinde sürdürmektedir.
Yurtiçinde altmışı aşkın kişisel sergi açan ve 19 ödül kazanan sanatçı; Hindistan, Kuveyt, Mısır, Romanya, Bulgaristan, Polonya, Belçika, Fransa, ABD, İngiltere, Cezayir ve Almanya gibi pek çok ülkede karma sergi ve bienallere katıldı. Ayaz’ın 400’den fazla yapıtı yabancı ülke koleksiyonlarında, 4.000’e yakını da yerli koleksiyonlarda bulunmaktadır.

Details
Lot: 25 » Adnan Turani

Adnan Turani

Rapido Kalem
33x31cm

Adnan Turani
1925'de İstanbul'da doğdu.
1941-1944'de İstanbul İlköğretmen Okulu’ndan öğretmenlik eğitimi yaptı.
Mezun olduktan sonra 1945 yılında yetenek sınavlarını kazanarak girdiği Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü Resim Bölümü'nü 1948
yılında bitirdi. 1953 yılında Avrupa’ya burs kazandı.
Almanya’nın Münih, Stuttgart ve Hamburg Güzel Sanatlar Akademileri’nde çalışma olanağı buldu.
Lisans ve uzmanlık öğrenimi gördü.
1959 yılında yurda döndüğünde Gazi Eğitim Enstitüsü
Resim Bölümü’nde atölye öğretmenliğine başladı ve 1970 yılına kadar bu görevini sürdürdü.
1970'de Hacettepe Üniversitesi Edebiyat ve Güzel Sanatlar Fakültelerinde de derslere girdi.
1972 yılında Doktora’ya başladığı Hacettepe Üniversitesi'nde Güzel Sanatlar Enstitüsü kordinatörlüğünü de yürüttü.
1973 yılında Doktor ünvanını alan sanatçı 1978’de Doçent oldu.
1986 yılına kadar Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü’nde öğretim üyeliği görevinde bulundu.
1986 ile 1987 yıllarında Bilkent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Başkanlığı yapan Adnan Turani 1990 yılında emekli oldu.
Adnan Turani’nin yüksek eğitim hocalığı sırasında bilimsel plastik sanatlar estetiği, sanat felsefesi ve sanat tarihi ve uzerinde hazırladığı yayınlanmış
eserleri de bulunmaktadır.
Turani, soyut resimleriyle birçok ulusal ve uluslararası ödüle layık görüldü.
Türk ressam, sanat tarihçisi ve sanat eğitimcisi Adnan Turani Aralık 2016 tarihinde hayatını kaybetti.

Details
previous
Go to Page: / 3
next