• Cancel
    Filter
Filter

27- "Geleceğin Antikaları" Klasik Sanatlar Müzayedesi

"Geleceğin Antikaları" Klasik Sanatlar  Müzayedesi

Antikalarım.com'dan Herkese Merhabalar. 

-İptal Veya Cayma Durumunda Toplam Tutarın %30'unu Ödemek Zorundasınız.

MÜZAYEDE AÇIKLAMASI

Pey verebilmek ve canlı müzayedelerimize katılabilmeniz için üye olmanız veya üye girişi yapmanız gerekmektedir

Değerli Antikalarım.com ailesi;

Sizin için özenle hazırlamış olduğumuz ve sizlere sanatı sanatla sunduğumuz "Geleceğin Antikaları" Müzayedemize hepiniz hoş geldiniz :)

Müzayedemiz antikalarim.com adresimizde 06/08/2023 Pazar günü yayına girmiş olup, 20/08/2023 PAZAR günü saat 14:59’a kadar pey alımına devam etmektedir.

20/08/2023 PAZAR günü saat 15:00’de ise canlı online müzayedemiz, antikalarim.com adresimizde başlayacaktır.

-KAZANDIĞINIZ ESERLERİ ARTIK KREDİ KARTIYLA ÖDEYEBİLİRSİNİZ :)

Not:

-Kazanılan eserlerin ödemesi 3 iş günü içinde yapılmadığı taktirde hukuki işlem başlatılacaktır. Özel durumları firmamıza bildiriniz.

-Eserlerin fotoğraflarını incelerken, daha net bir görüntü için ekran parlaklığınızı açmanızı öneririz.

-Eserlerin ölçülerini dikkatlice okumanızı rica ederiz.

-Açık artırmadan alınan eserler kesinlikle geri iade edilemez.

Bizimle +905366612464 numaralı Antikalarım.com whatsapp hattından 7/24 iletişime geçebilirsiniz. 

Eser teslimi ile ilgili bilgilendirme:

Değerli üyemiz, kazanmış olduğunuz eserler, canlı müzayede bittikten hemen sonra ekip arkadaşlarımız tarafından size ulaşması için özenle hazırlanacaktır.

Kazanmış olduğunuz eserlerin toplam tutarını tarafımıza ilettikten sonra, eserleriniz en kısa zamanda anlaşmalı olduğumuz “Yurtiçi Kargo” firmasına teslim edilecektir.

Eserlerinizin kargo firmasına teslimi yapıldıktan sonra tarafınıza ulaşması ortalama “2-3” iş günüdür.

Saygılarımızla:

Antikalarım.com

Lot: 1 » Obje

MÜZAYEDE AÇIKLAMASI

MÜZAYEDE AÇIKLAMASI

Değerli misafirlerimiz, hepiniz
müzayedemize hoş geldiniz.

Müzayedemizde kazandığınız eserler "Klasik
Sanatlar" Firması tarafından "Unesco" logolu
verilen sertifikayla tarafınıza iletilecektir.

Eserlerin her biri değerli zanaatkârlar
tarafından özenle var edilmişlerdir.

MÜZAYEDE AÇIKLAMASI

Pey verebilmek ve canli müzayedelerimize
Katılabilmeniz için üye olmanız veya üye
girişi yapmanız gerekmektedir
Değerli Antikalarım.com ailesi;

Müzayedemiz antikalarim.com adresimizde
06/08/2023 Pazar günü yayına girmiş olup,
20/08/2023 PAZAR günü saat 14:59'a kadar
pey alımına devam etmektedir.
20/08/2023 PAZAR günü saat 15:00'de ise
canlı online müzayedemiz, antikalarim.com
adresimizde başlayacaktır

KAZANDIĞINIZ ESERLERİ ARTIK KREDİ
KARTIYLA DA ÖDEYEBİLİRSİNİZ:)

Not:
-Kazanılan eserlerin ödemesi 3 iş günü
içinde yapılmadığı taktirde hukuki işlem
başlatılacaktır. Özel durumları firmamıza
bildiriniz.

-Eserlerin fotoğraflarını incelerken, daha net
bir görüntü için ekran parlaklığınızı açmanızı
Öneririz.

-Eserlerin ölçülerini dikkatlice okumanızı
rica ederiz.

-Açık artırmadan alınan eserler kesinlikle
geri iade edilemez.

Bizimle +905366612464
numaralı Antikalarım.com whatsapp
hattından 7/24 iletişime geçebilirsiniz.

Eser teslimi ile ilgili bilgilendirme
Değerli üyemiz, kazanmış olduğunuz eserler,
canlı müzayede bittikten hemen sonra ekip
arkadaşlarımız tarafından size ulaşması için
özenle hazırlanacaktır.

Kazanmış olduğunuz eserlerin toplam
tutarını tarafımıza ilettikten sonra
eserleriniz en kısa zamanda anlaşmali
olduğumuz "Yurtiçi Kargo" firmasına teslim
edilecektir.

Eserlerinizin kargo firmasına teslimi
yapıldıktan sonra tarafınıza ulaşması
ortalama "2-3" iş günüdür.
Saygılarımızla:

Details
Lot: 2 » Hat

Ahmet Zeki Yavaş

"Allah CC."
Zerendud Soles
İç:15x15
Dış:45x45

Ahmet Zeki Yavaş, 1966 yılında Rize’de doğdu. Klasik Türk Sanatları Vakfının kurucu başkanı ve İstanbul Klasik Sanatlar Merkezinin yönetim kurulu başkanıdır. Yavaş, Hamit Aytaç’tan bir süre nesih hattını, Hattat Osman Özçaydan da sülüs ve celî sülüs hattını meşk etti. Beş yüze yakın sergiye katılan, yurt içi ve yurt dışında çeşitli özel koleksiyonlarda ve müzelerde hat levhaları bulunan Yavaş, birçok kişi adına tuğra yazdı. Hâlen resmî kurumlarda ve özel kuruluşlarda sanat danışmanlığı ve sanat koordinatörlüğü yapan Yavaş’ın yetiştirdiği öğrencilerinden bazıları Osman Çiçek ve Muhammet Demir’dir. 1966 yılında Rize’de doğdu. İşletme tahsili yaptı. Merhum Hattat Hamit Aytaç’tan bir müddet nesih hattını meşk etti. Hattat Osman Özçay’dan sülüs ve celi sülüs hattını meşk etti. Bugüne kadar yaklaşık 500 sergiye katıldı. Yurt içi ve dışında birçok özel koleksiyonlarda ve müzelerde hat levhaları olup, birçok kişi adına da tuğra yazdı. Yaprak üzerine yazılan hat sanatını ve zerendut yazı tâbir edilen altın yazı çeşidini geliştirdi. Klasik Türk Sanatları Vakfı’nın kurucu başkanı, İstanbul Klasik Sanatlar Merkezi’nin Yönetim Kurulu Başkanıdır. Birçok resmi kurum ve özel kuruluşlarda sanat danışmanlığı ve sanat koordinatörlüğü yapmaktadır. Sanatlarımız adına yapılan akademik eğitimlerin geliştirilmesinde ve uygulamasında katkısı oldu. Klasik sanatlarla ilgili yurtiçi ve yurtdışı sergi, sempozyum ve toplantılar düzenleyerek, kurum ve kuruluşlara davetli olarak seminerler vermekte ve panellerde konuşmacı olarak katılmaktadır. Klasik sanatlarımızı konu alan birçok koleksiyon ve proje çalışması yapmaktadır. Yine bu alanda tıpkıbasım, albüm, katalog, makale ve kitaplar yayımlamaktadır. Klasik sanatlarımıza konu olan çiçek türlerinin ortaya çıkarılmasıyla başlayan fotoğraf serüveni fotoğraf tutkusuyla birleşti. Türkiye florasındaki başta endemik çiçekler olmak üzere; Türkiye’nin çiçek haritasını oluşturan  bir projenin çalışmalarını yürütmektedir. Bu projede, 550 sayfadan oluşan  41 ciltlik ansiklopedi, belgesel filmler, el kitapları, posterler, kartpostallar, web sayfası gibi çalışmalar ve bu alanda yayımlanan kitap, dergi ve albümlerde birçok fotoğrafları yer almaktadır. Klasik sanatlarımızın tarihî geçmişine uygun bir mecrada yönlendirilmesi, geliştirilmesi, yaygınlaştırılması ve gelecek nesillere doğru bir şekilde aktarılması amacıyla çalışmalarına, sanat projelerine, sanat hayatına ve profesyonel olarak fotoğraf çekmeye devam etmektedir.

Details
Lot: 3 » Ebru

Fisun Onamay

Zambak Ebru
İç 32x45
Dış 54x68

7 Ekim 1957 İzmir doğumluyum. İstanbul D.G.S.A.M.Y.O Mimarlık bölümünden mezunum. Halen mimar olarak çalışmaktayım ve iki kızım var. 2003 Yılında Caferağa Medresesinde Ayla  Makasla bir yıl ebru çalıştım ve ebrunun büyülü dünyasında kendime ait çok şey buldum. Büyük bir tutkuyla bu sanata bağlandım. 2004-2007 Yılları arasında İsmek Yavuz Selim'de Gülden Gürdamarla ebru çalıştım. Öğrendikçe ne kadar çok eksiğim olduğunu, iyi bir öğretici ile çalışmanın ayrıcalığını yaşadım. 2007-2009 Yılları arasında Mavera Sanat Atölyesinde Fuat Başar ve Sadrettin Özciminin öğrencisi olan Gülden Gürdamarla ebru çalışmaya devam ettim. 2010 Yılında 4 arkadaşımla birlikte “MİNEBURNU” adlı atölyemizi kurduk. Çalışmalarımı atölyemizde devam ettirmekteyim. İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı'nın hazırladığı ‘'İstanbul'un Ustaları'' web sitesi ve haritasında yerimi aldım. İstanbul Ticaret Odasının VSG prodüksiyon firmasına  hazırlattığı “Erguvan" belgeselinde (VCD ve kitap olarak) yer aldım. Kültür Bakanlığı Sanatçı Kimlik Kartı sahibiyim.

Details
Lot: 4 » Ebru

Asiye Cinemre

Lale Ebru Çalışması
İç 31x48
Dış 53x69

Asiye Çinemre, 1972’de Trabzon’un Akçaabat ilçesinde doğdu. İlk ve Orta öğrenimini Akçaabatta tamamladı. Evlendikten sonra eşinin görevi gereği İstanbul’a yerleşti. 2007-2010 yılları arasında İSMEK’te Çiğdem Ertem’den ebru eğitimi aldı. 2010-2013 yılları arasında Klasik Türk Sanatları Vakfında A. Mahmut Peşteli’den ebru eğitimi alarak mezun oldu. Mezuniyetinde hocası Mahmut Peşteli kendisine ebru icâzeti verdi. 2013’te Kültür Bakanlığı “Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcısı” kartını aldı. Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimini dereceyle, KTÜ Trabzon MYO Geleneksel El Sananatlarını bölüm ve okul birincisi olarak bitirdi. İSMEK, KTSV ve İKSM’nin düzenlediği karma sergilere katıldı. 2015’te Kültür Bakanlığı 18. Türk Süsleme Sanatları Yarışmasında Sitilize İstanbul Lalesi adlı çalışmasıyla sergileme ödülü aldı. Hâlâ Tuzla HEM’de ebru ve kösele çanta yapma kursları vermektedir. Ayrıca özel ebru dersi de vermektedir. Kültür Bakanlığı görevlendirmesiyle Güney Kore’ye ülkemizi temsilen ebru sanatını tanıtmaya gitmiştir.

Details
Lot: 5 » Ebru

Tuba Ruhengiz Azaklı

"İstanbul"
Akkase Ebru Çalışması
İç 30x44
Dış 55x69

1984 yılında Erzurum'da doğdum. Babamın öğretmenliği nedeniyle çocukluk yıllarım birçok farklı şehirde geçti. 2001 yılında Bandırma İHL'den mezun olarak Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde İlahiyat Fakültesine başladım. 2006 yılında fakülteyi bitirip İstanbul'a geldim. Sanat hayatım yoğun olarak İstanbul'da başladı diyebilirim. Fuat Başar Hocam ile Hat ve Ebru eğitimine devam ettim. Aynı yıl başladığım Marmara Üniversitesi, İslam Sanatları Tarihi bölümü yüksek lisans eğitimimi 2008 yılında Yahya Efendi Kabristanı mezar taşlarını konu alan tezimi vererek tamamladım. Bu dönemde Prof. Dr. Semavi Eyice, Prof. Dr. M. Hüsrev Subaşı, Prof. Dr. Muhittin Serin, Prof. Dr. Selçuk Mülayim gibi çok değerli hocalardan ders alma fırsatım oldu. Tez çalışmalarım devam ederken bir müddet Klasik Türk Sanatları Vakfı'nın Eğitim Koordinatörlüğü görevinde bulundum. 2009 yılında evlendim ve Üsküdar'da atölyemi açtım. Şu an İstanbul Klasik Sanatlar Merkezinde ve şahsî atölyemde çalışmalarıma devam etmekteyim. Aynı zamanda 3 yıldır bitki ressamlığı yapmaktayım.

Details
Lot: 6 » Ebru

Tuba Ruhengiz Azaklı

"Gül"
Ebru Çalışması
İç 26x40
Dış 48x64

1984 yılında Erzurum'da doğdum. Babamın öğretmenliği nedeniyle çocukluk yıllarım birçok farklı şehirde geçti. 2001 yılında Bandırma İHL'den mezun olarak Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde İlahiyat Fakültesine başladım. 2006 yılında fakülteyi bitirip İstanbul'a geldim. Sanat hayatım yoğun olarak İstanbul'da başladı diyebilirim. Fuat Başar Hocam ile Hat ve Ebru eğitimine devam ettim. Aynı yıl başladığım Marmara Üniversitesi, İslam Sanatları Tarihi bölümü yüksek lisans eğitimimi 2008 yılında Yahya Efendi Kabristanı mezar taşlarını konu alan tezimi vererek tamamladım. Bu dönemde Prof. Dr. Semavi Eyice, Prof. Dr. M. Hüsrev Subaşı, Prof. Dr. Muhittin Serin, Prof. Dr. Selçuk Mülayim gibi çok değerli hocalardan ders alma fırsatım oldu. Tez çalışmalarım devam ederken bir müddet Klasik Türk Sanatları Vakfı'nın Eğitim Koordinatörlüğü görevinde bulundum. 2009 yılında evlendim ve Üsküdar'da atölyemi açtım. Şu an İstanbul Klasik Sanatlar Merkezinde ve şahsî atölyemde çalışmalarıma devam etmekteyim. Aynı zamanda 3 yıldır bitki ressamlığı yapmaktayım.

Details
Lot: 7 » Ebru

Tuba Ruhengiz Azaklı

"Galata Kulesi"
Akkase Ebru Çalışması
İç 48x32
Dış 68x52

1984 yılında Erzurum'da doğdum. Babamın öğretmenliği nedeniyle çocukluk yıllarım birçok farklı şehirde geçti. 2001 yılında Bandırma İHL'den mezun olarak Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde İlahiyat Fakültesine başladım. 2006 yılında fakülteyi bitirip İstanbul'a geldim. Sanat hayatım yoğun olarak İstanbul'da başladı diyebilirim. Fuat Başar Hocam ile Hat ve Ebru eğitimine devam ettim. Aynı yıl başladığım Marmara Üniversitesi, İslam Sanatları Tarihi bölümü yüksek lisans eğitimimi 2008 yılında Yahya Efendi Kabristanı mezar taşlarını konu alan tezimi vererek tamamladım. Bu dönemde Prof. Dr. Semavi Eyice, Prof. Dr. M. Hüsrev Subaşı, Prof. Dr. Muhittin Serin, Prof. Dr. Selçuk Mülayim gibi çok değerli hocalardan ders alma fırsatım oldu. Tez çalışmalarım devam ederken bir müddet Klasik Türk Sanatları Vakfı'nın Eğitim Koordinatörlüğü görevinde bulundum. 2009 yılında evlendim ve Üsküdar'da atölyemi açtım. Şu an İstanbul Klasik Sanatlar Merkezinde ve şahsî atölyemde çalışmalarıma devam etmekteyim. Aynı zamanda 3 yıldır bitki ressamlığı yapmaktayım.

Details
Lot: 8 » Seramik

İsmail Yiğit

"Çiçekler"
Mat Çini Karo Çalıması
İç:34x34
Dış:52x52

İsmail Yiğit, geleneksel Türk Çinileri üzerine eser veren, günümüzün büyük çini sanatçılarındandır. Eserlerindeki motiflerin farklılığı, kendine özgü hammadde reçetesi ve sanatıyla hayatını bütünleştirmesi onu diğer çini ustalarından ayıran en önemli özellikleridir. 1963 yılında Kütahya'da doğan İsmail Yiğit, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü’nden mezun olmuştur. Mezun olduktan sonra 16. Yüzyıl Çini sanatı ve çeşitli koleksiyonlar üzerine yaptığı araştırmaların yanı sıra, İstanbul, Edirne, Bursa gibi şehirlerdeki mimari yapılardaki çinilerle ilgili çalışmalar da yapmıştır. İsmail Yiğit, 1990 yılında, mezun olduğu üniversiteye ithafen “Marmara Çini” adını verdiği atölyesini kurmuştur. Çiniye ve Çini Sanatına yönelik hizmet verdiği atölyesinde öğrenciler ve çalışanlarının mesleki eğitimine de ağırlık veren sanatçı, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’nde vermekte olduğu derslerle de geleneksel çini sanatının gelecek nesillere aktarılmasında önemli bir misyon üstlenmektedir. İsmail Yiğit, yurtiçinde ve yurtdışında 1994 yılından beri pek çok sergi düzenlenmiş, sergilerinin yanı sıra pek çok önemli yapının çini restorasyonuna imzasını atmıştır. Günümüzde yüzlerce esere ve mimari yapılardaki dekoratif süslemelere imzasını atan İsmail Yiğit, gerek Kütahya’daki atölyesinde yaptığı çalışmalarla gerekse ulusal ve uluslararası çapta düzenlediği sergilerle adından sıkça söz ettirmektedir. O, artık Çininin markasıdır… 

Details
Lot: 9 » Hat

Aydın Kızılyar

"Fatiha Suresi"
Tezhip: Ayşegül Koçar
İç 30x46
Dış 54x70

Aydın Kızılyar, 1981 yılında Irak Kerkük’te doğdu. Meslek Lisesi Elektronik bölümünden mezun oldu. 1998 yılında Kerkük'te Rık'a, nesih ve sülüs dallarında Eyüp Halil Kuşçuoğlundan ders almaya başladı. O dönemde Osmanlı Hattatlarının tesirinde kaldı. Hocasının tavsiyesi üzerine 2005 yılında İstanbul'a geldi ve burada Mehmed Özçay'dan nesih hattını, Osman Özçay'dan da sülüs hattını meşk etmeye başladı. Aynı zamanda hocası Mehmed Özçay'dan kağıt aharlama ve murakkaa yapmayı da öğrendi. 2010 Ramazan ayında Dubai'de Kültür Bakanlığının düzenlemiş olduğu Mushaf Buluşması'na katıldı ve bu etkinlikte nesih hattıyla 29. Cüzü yazdı. Hat sanatı çalışmalarına devam etmekle birlik hâlen Meşk Yayıncılık'ta görevini sürdürmektedir.

Details
Lot: 10 » Ebru

Tuba Ruhengiz Azaklı

"Karanfil"
Ebru Çalışması
İç 28x42
Dış 49x64

1984 yılında Erzurum'da doğdum. Babamın öğretmenliği nedeniyle çocukluk yıllarım birçok farklı şehirde geçti. 2001 yılında Bandırma İHL'den mezun olarak Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde İlahiyat Fakültesine başladım. 2006 yılında fakülteyi bitirip İstanbul'a geldim. Sanat hayatım yoğun olarak İstanbul'da başladı diyebilirim. Fuat Başar Hocam ile Hat ve Ebru eğitimine devam ettim. Aynı yıl başladığım Marmara Üniversitesi, İslam Sanatları Tarihi bölümü yüksek lisans eğitimimi 2008 yılında Yahya Efendi Kabristanı mezar taşlarını konu alan tezimi vererek tamamladım. Bu dönemde Prof. Dr. Semavi Eyice, Prof. Dr. M. Hüsrev Subaşı, Prof. Dr. Muhittin Serin, Prof. Dr. Selçuk Mülayim gibi çok değerli hocalardan ders alma fırsatım oldu. Tez çalışmalarım devam ederken bir müddet Klasik Türk Sanatları Vakfı'nın Eğitim Koordinatörlüğü görevinde bulundum. 2009 yılında evlendim ve Üsküdar'da atölyemi açtım. Şu an İstanbul Klasik Sanatlar Merkezinde ve şahsî atölyemde çalışmalarıma devam etmekteyim. Aynı zamanda 3 yıldır bitki ressamlığı yapmaktayım.

Details
Lot: 11 » Resim

Rıza Dulkadir

"Oturan Kadın"
Sulu Boya Çalışması
İç 28x41
Dış 57x70

Rıza Dulkadir (Cholamreza Zolghadr), 1960 yılında Tahran'da doğdum. İlk, orta ve lise eğitimini Tahran’da tamamladım. Lise eğitimi sırasında Minyatür sanatçısı Mohammd Ali Zolghadr'dan Minyatür dersleri almaya başladım.Daha sonra büyük minyatür ustası Ardeshir Mojarad Takestanidan ders aldım. 1985 yılında sanat ve İslam Adabı Merkezind Takistani Hecaila birlikte Tezhip ve minyatür calışmalarına başladım. 1992 Tahran ikinci Minyatür Bienaline minyatür eserleri ile katıdım. 1998 yılında Lizbon Expo kapsamında Portekiz Lizbon'da 2 ay boyuca workshoplar yaparak minyatür sanatını tanıttım. 2006 yılında İran uluslararasi süsleme El sanatları sergisine katıldım. 2014 yılında İstanbul Erguvan sergisine katıldım. 2019 yılında Ankara Next Level sanat galerisin da eşimle Minyatür ve Ahsap-kakma kisisel sergi açtım. 2019 yılında Mustafa Necati kültür evi sanat galerisinde Ankarada eşimle ikinci kişisel sergi açtım (minyatür ve Ahsap-kakma) 2020 Ankarada Cumhuriyet Bayramın'da Hamam onu sanat galerisinde Karma sergiye katıldım. 2020 Ankarada özel Bilimsel kolej karma sergiye katıldım. 2020 Maliye ve Hazine Bakanlığı Sergisine katıldım. 2020 Mayıs ayında Necmettin Erbakan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk sanatları Bolumu tarafından covid-19 nedeniyle dijital ortamda düzenlenen sergisine katıldım.

Details
Lot: 12 » Minyatür

Rıza Dulkadir

"Dere Kenarı"
Dere kenarında konulu minyatür çalışması.
İç 31x44
Dış 61x75

Rıza Dulkadir (Cholamreza Zolghadr), 1960 yılında Tahran'da doğdum. İlk, orta ve lise eğitimini Tahran’da tamamladım. Lise eğitimi sırasında Minyatür sanatçısı Mohammd Ali Zolghadr'dan Minyatür dersleri almaya başladım.Daha sonra büyük minyatür ustası Ardeshir Mojarad Takestanidan ders aldım. 1985 yılında sanat ve İslam Adabı Merkezind Takistani Hecaila birlikte Tezhip ve minyatür calışmalarına başladım. 1992 Tahran ikinci Minyatür Bienaline minyatür eserleri ile katıdım. 1998 yılında Lizbon Expo kapsamında Portekiz Lizbon'da 2 ay boyuca workshoplar yaparak minyatür sanatını tanıttım. 2006 yılında İran uluslararasi süsleme El sanatları sergisine katıldım. 2014 yılında İstanbul Erguvan sergisine katıldım. 2019 yılında Ankara Next Level sanat galerisin da eşimle Minyatür ve Ahsap-kakma kisisel sergi açtım. 2019 yılında Mustafa Necati kültür evi sanat galerisinde Ankarada eşimle ikinci kişisel sergi açtım (minyatür ve Ahsap-kakma) 2020 Ankarada Cumhuriyet Bayramın'da Hamam onu sanat galerisinde Karma sergiye katıldım. 2020 Ankarada özel Bilimsel kolej karma sergiye katıldım. 2020 Maliye ve Hazine Bakanlığı Sergisine katıldım. 2020 Mayıs ayında Necmettin Erbakan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk sanatları Bolumu tarafından covid-19 nedeniyle dijital ortamda düzenlenen sergisine katıldım.

Details
Lot: 13 » Resim

Rıza Dulkadir

"Saraydaki Kadın"
Sulu boya çalışması
İç 28x41
Dış 57x70

Rıza Dulkadir (Cholamreza Zolghadr), 1960 yılında Tahran'da doğdum. İlk, orta ve lise eğitimini Tahran’da tamamladım. Lise eğitimi sırasında Minyatür sanatçısı Mohammd Ali Zolghadr'dan Minyatür dersleri almaya başladım.Daha sonra büyük minyatür ustası Ardeshir Mojarad Takestanidan ders aldım. 1985 yılında sanat ve İslam Adabı Merkezind Takistani Hecaila birlikte Tezhip ve minyatür calışmalarına başladım. 1992 Tahran ikinci Minyatür Bienaline minyatür eserleri ile katıdım. 1998 yılında Lizbon Expo kapsamında Portekiz Lizbon'da 2 ay boyuca workshoplar yaparak minyatür sanatını tanıttım. 2006 yılında İran uluslararasi süsleme El sanatları sergisine katıldım. 2014 yılında İstanbul Erguvan sergisine katıldım. 2019 yılında Ankara Next Level sanat galerisin da eşimle Minyatür ve Ahsap-kakma kisisel sergi açtım. 2019 yılında Mustafa Necati kültür evi sanat galerisinde Ankarada eşimle ikinci kişisel sergi açtım (minyatür ve Ahsap-kakma) 2020 Ankarada Cumhuriyet Bayramın'da Hamam onu sanat galerisinde Karma sergiye katıldım. 2020 Ankarada özel Bilimsel kolej karma sergiye katıldım. 2020 Maliye ve Hazine Bakanlığı Sergisine katıldım. 2020 Mayıs ayında Necmettin Erbakan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk sanatları Bolumu tarafından covid-19 nedeniyle dijital ortamda düzenlenen sergisine katıldım.

Details
Lot: 14 » Minyatür

Rıza Dulkadir

El yazması kitap içine minyatür çalışması
İç: 20x33
Dış: 50x63

Rıza Dulkadir (Cholamreza Zolghadr), 1960 yılında Tahran'da doğdum. İlk, orta ve lise eğitimini Tahran’da tamamladım. Lise eğitimi sırasında Minyatür sanatçısı Mohammd Ali Zolghadr'dan Minyatür dersleri almaya başladım.Daha sonra büyük minyatür ustası Ardeshir Mojarad Takestanidan ders aldım. 1985 yılında sanat ve İslam Adabı Merkezind Takistani Hecaila birlikte Tezhip ve minyatür calışmalarına başladım. 1992 Tahran ikinci Minyatür Bienaline minyatür eserleri ile katıdım. 1998 yılında Lizbon Expo kapsamında Portekiz Lizbon'da 2 ay boyuca workshoplar yaparak minyatür sanatını tanıttım. 2006 yılında İran uluslararasi süsleme El sanatları sergisine katıldım. 2014 yılında İstanbul Erguvan sergisine katıldım. 2019 yılında Ankara Next Level sanat galerisin da eşimle Minyatür ve Ahsap-kakma kisisel sergi açtım. 2019 yılında Mustafa Necati kültür evi sanat galerisinde Ankarada eşimle ikinci kişisel sergi açtım (minyatür ve Ahsap-kakma) 2020 Ankarada Cumhuriyet Bayramın'da Hamam onu sanat galerisinde Karma sergiye katıldım. 2020 Ankarada özel Bilimsel kolej karma sergiye katıldım. 2020 Maliye ve Hazine Bakanlığı Sergisine katıldım. 2020 Mayıs ayında Necmettin Erbakan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk sanatları Bolumu tarafından covid-19 nedeniyle dijital ortamda düzenlenen sergisine katıldım.

Details
Lot: 15 » Minyatür

Rıza Dulkadir

Savaş ahnesini konu alan minyatür çalışması
İç: 28x20
Dış: 57x49

Rıza Dulkadir (Cholamreza Zolghadr), 1960 yılında Tahran'da doğdum. İlk, orta ve lise eğitimini Tahran’da tamamladım. Lise eğitimi sırasında Minyatür sanatçısı Mohammd Ali Zolghadr'dan Minyatür dersleri almaya başladım.Daha sonra büyük minyatür ustası Ardeshir Mojarad Takestanidan ders aldım. 1985 yılında sanat ve İslam Adabı Merkezind Takistani Hecaila birlikte Tezhip ve minyatür calışmalarına başladım. 1992 Tahran ikinci Minyatür Bienaline minyatür eserleri ile katıdım. 1998 yılında Lizbon Expo kapsamında Portekiz Lizbon'da 2 ay boyuca workshoplar yaparak minyatür sanatını tanıttım. 2006 yılında İran uluslararasi süsleme El sanatları sergisine katıldım. 2014 yılında İstanbul Erguvan sergisine katıldım. 2019 yılında Ankara Next Level sanat galerisin da eşimle Minyatür ve Ahsap-kakma kisisel sergi açtım. 2019 yılında Mustafa Necati kültür evi sanat galerisinde Ankarada eşimle ikinci kişisel sergi açtım (minyatür ve Ahsap-kakma) 2020 Ankarada Cumhuriyet Bayramın'da Hamam onu sanat galerisinde Karma sergiye katıldım. 2020 Ankarada özel Bilimsel kolej karma sergiye katıldım. 2020 Maliye ve Hazine Bakanlığı Sergisine katıldım. 2020 Mayıs ayında Necmettin Erbakan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk sanatları Bolumu tarafından covid-19 nedeniyle dijital ortamda düzenlenen sergisine katıldım.

Details
Lot: 16 » Resim

Rıza Dulkadir

Noktalama tekniğiyle yapılmış gül ve bülbül
İç 26x35
Dış 52x61

Rıza Dulkadir (Cholamreza Zolghadr), 1960 yılında Tahran'da doğdum. İlk, orta ve lise eğitimini Tahran’da tamamladım. Lise eğitimi sırasında Minyatür sanatçısı Mohammd Ali Zolghadr'dan Minyatür dersleri almaya başladım.Daha sonra büyük minyatür ustası Ardeshir Mojarad Takestanidan ders aldım. 1985 yılında sanat ve İslam Adabı Merkezind Takistani Hecaila birlikte Tezhip ve minyatür calışmalarına başladım. 1992 Tahran ikinci Minyatür Bienaline minyatür eserleri ile katıdım. 1998 yılında Lizbon Expo kapsamında Portekiz Lizbon'da 2 ay boyuca workshoplar yaparak minyatür sanatını tanıttım. 2006 yılında İran uluslararasi süsleme El sanatları sergisine katıldım. 2014 yılında İstanbul Erguvan sergisine katıldım. 2019 yılında Ankara Next Level sanat galerisin da eşimle Minyatür ve Ahsap-kakma kisisel sergi açtım. 2019 yılında Mustafa Necati kültür evi sanat galerisinde Ankarada eşimle ikinci kişisel sergi açtım (minyatür ve Ahsap-kakma) 2020 Ankarada Cumhuriyet Bayramın'da Hamam onu sanat galerisinde Karma sergiye katıldım. 2020 Ankarada özel Bilimsel kolej karma sergiye katıldım. 2020 Maliye ve Hazine Bakanlığı Sergisine katıldım. 2020 Mayıs ayında Necmettin Erbakan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk sanatları Bolumu tarafından covid-19 nedeniyle dijital ortamda düzenlenen sergisine katıldım.

Details
Lot: 17 » Resim

Rıza Dulkadir

Sulu boya çalışması
İç 29x40
Dış 57x69

Rıza Dulkadir (Cholamreza Zolghadr), 1960 yılında Tahran'da doğdum. İlk, orta ve lise eğitimini Tahran’da tamamladım. Lise eğitimi sırasında Minyatür sanatçısı Mohammd Ali Zolghadr'dan Minyatür dersleri almaya başladım.Daha sonra büyük minyatür ustası Ardeshir Mojarad Takestanidan ders aldım. 1985 yılında sanat ve İslam Adabı Merkezind Takistani Hecaila birlikte Tezhip ve minyatür calışmalarına başladım. 1992 Tahran ikinci Minyatür Bienaline minyatür eserleri ile katıdım. 1998 yılında Lizbon Expo kapsamında Portekiz Lizbon'da 2 ay boyuca workshoplar yaparak minyatür sanatını tanıttım. 2006 yılında İran uluslararasi süsleme El sanatları sergisine katıldım. 2014 yılında İstanbul Erguvan sergisine katıldım. 2019 yılında Ankara Next Level sanat galerisin da eşimle Minyatür ve Ahsap-kakma kisisel sergi açtım. 2019 yılında Mustafa Necati kültür evi sanat galerisinde Ankarada eşimle ikinci kişisel sergi açtım (minyatür ve Ahsap-kakma) 2020 Ankarada Cumhuriyet Bayramın'da Hamam onu sanat galerisinde Karma sergiye katıldım. 2020 Ankarada özel Bilimsel kolej karma sergiye katıldım. 2020 Maliye ve Hazine Bakanlığı Sergisine katıldım. 2020 Mayıs ayında Necmettin Erbakan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk sanatları Bolumu tarafından covid-19 nedeniyle dijital ortamda düzenlenen sergisine katıldım.

Details
Lot: 18 » Resim

Rıza Dulkadir

"Osmanlı Seyyar Satıcı"
Sulu boya çalışması
İç 16x25
Dış 45x54

Rıza Dulkadir (Cholamreza Zolghadr), 1960 yılında Tahran'da doğdum. İlk, orta ve lise eğitimini Tahran’da tamamladım. Lise eğitimi sırasında Minyatür sanatçısı Mohammd Ali Zolghadr'dan Minyatür dersleri almaya başladım.Daha sonra büyük minyatür ustası Ardeshir Mojarad Takestanidan ders aldım. 1985 yılında sanat ve İslam Adabı Merkezind Takistani Hecaila birlikte Tezhip ve minyatür calışmalarına başladım. 1992 Tahran ikinci Minyatür Bienaline minyatür eserleri ile katıdım. 1998 yılında Lizbon Expo kapsamında Portekiz Lizbon'da 2 ay boyuca workshoplar yaparak minyatür sanatını tanıttım. 2006 yılında İran uluslararasi süsleme El sanatları sergisine katıldım. 2014 yılında İstanbul Erguvan sergisine katıldım. 2019 yılında Ankara Next Level sanat galerisin da eşimle Minyatür ve Ahsap-kakma kisisel sergi açtım. 2019 yılında Mustafa Necati kültür evi sanat galerisinde Ankarada eşimle ikinci kişisel sergi açtım (minyatür ve Ahsap-kakma) 2020 Ankarada Cumhuriyet Bayramın'da Hamam onu sanat galerisinde Karma sergiye katıldım. 2020 Ankarada özel Bilimsel kolej karma sergiye katıldım. 2020 Maliye ve Hazine Bakanlığı Sergisine katıldım. 2020 Mayıs ayında Necmettin Erbakan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk sanatları Bolumu tarafından covid-19 nedeniyle dijital ortamda düzenlenen sergisine katıldım.

Details
Lot: 20 » Ebru

Gülsemin Validedeoğlu

"Hilye-i Şerife"
Akkase tekniği çalışması
İç:53x92
Dış:78x116

Gülsemin Velidedeoğlu  Ebru ve Kaatı' sanatçısıdır. 1976 yılında Çorum’un Sungurlu ilçesinde doğan sanatçı ilk ve orta öğretimini burada tamamladıktan sonra Konya Selçuk Üniversitesi Anaokulu Öğretmenliği bölümünden mezun oldu. Ebru sanatına 2004-2007 yılları arasında Yavuz Selim İSMEK’de Gülden Gürdamar’la başladı. 3-5 kişinin bir teknede ebru yapmaya çalıştığı İSMEK sınıfında bir kaç eseri albümde yer aldı. Gülden Gürdamardan 2010 yılında icazetini alan sanatçı halen Mavera Sanat Atölyesinde çalışmalarına devam etmekte ve burada ders vermektedir. 2011 yılında KAATI' sanatı eğitimine İsmekte Hatice Uçarla başlamış ve 2015 yılında eğitimini tamamlamıştır. İstanbul'un ustaları web sitesinde yer alan sanatçı aynı zamanda Kültür Bakanlığı sanatçı kartına da sahiptir.

Details
Lot: 21 » Ebru

Sema Balkaya Öksüz

Ebru çalışması
İç:21x31
Dış:44x54

Sema Balkaya Öksüz 1978 yılında İstanbul’da doğdu. 1997’de Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi  İ.M.Y.O’dan mezun oldu.1996 Ebru çalışmalarına fakülte bünyesinde Ebruzen Hikmet Barutçugil yönetiminde açılan kursta başladı. Ayrıca Hattat Davut Bektaş’tan yazı meşketti ve İslam Seçen’den klasik ciltleme dersi aldı. İlki 1997’deki “IV. Ebruzenler Kongresi Uluslararası Ebru Sergisi” olmak üzere birçok karma sergiye katıldı. 2008 yılında İstanbul Ayasofya Müzesi’nde ve Frankfurt’ta “Rekor Büyüklükte Ebru Denemesi”nde, Hikmet Barutçugil’in yanında yer aldı.1997–2009 yılları arasında, Ebristan İstanbul Ebru Evi’nde Hikmet Barutçugil’in asistanı olarak çalıştı. 1999–2009 yılları arasında Üsküdar Belediyesi, Altunizade Kültür ve Sanat Merkezi’nde ebru dersi verdi. Halen kendi atölyesinde ve Altunizade ACD Sanat Merkezi bünyesinde derslerine devam etmekte ve çalışmalarını sürdürmektedir.

Details
Lot: 22 » Ebru

Sema Balkaya Öksüz

"Menekşe"
Ebru çalışması
İç:22x40
Dış:46x65

Sema Balkaya Öksüz 1978 yılında İstanbul’da doğdu. 1997’de Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi  İ.M.Y.O’dan mezun oldu.1996 Ebru çalışmalarına fakülte bünyesinde Ebruzen Hikmet Barutçugil yönetiminde açılan kursta başladı. Ayrıca Hattat Davut Bektaş’tan yazı meşketti ve İslam Seçen’den klasik ciltleme dersi aldı. İlki 1997’deki “IV. Ebruzenler Kongresi Uluslararası Ebru Sergisi” olmak üzere birçok karma sergiye katıldı. 2008 yılında İstanbul Ayasofya Müzesi’nde ve Frankfurt’ta “Rekor Büyüklükte Ebru Denemesi”nde, Hikmet Barutçugil’in yanında yer aldı.1997–2009 yılları arasında, Ebristan İstanbul Ebru Evi’nde Hikmet Barutçugil’in asistanı olarak çalıştı. 1999–2009 yılları arasında Üsküdar Belediyesi, Altunizade Kültür ve Sanat Merkezi’nde ebru dersi verdi. Halen kendi atölyesinde ve Altunizade ACD Sanat Merkezi bünyesinde derslerine devam etmekte ve çalışmalarını sürdürmektedir.

Details
Lot: 23 » Resim

Rıza Dulkadir

"Güldalı ve Tarama"
Çalışması
İç:17x24
Dış:44x50

Rıza Dulkadir (Cholamreza Zolghadr), 1960 yılında Tahran'da doğdum. İlk, orta ve lise eğitimini Tahran’da tamamladım. Lise eğitimi sırasında Minyatür sanatçısı Mohammd Ali Zolghadr'dan Minyatür dersleri almaya başladım.Daha sonra büyük minyatür ustası Ardeshir Mojarad Takestanidan ders aldım. 1985 yılında sanat ve İslam Adabı Merkezind Takistani Hecaila birlikte Tezhip ve minyatür calışmalarına başladım. 1992 Tahran ikinci Minyatür Bienaline minyatür eserleri ile katıdım. 1998 yılında Lizbon Expo kapsamında Portekiz Lizbon'da 2 ay boyuca workshoplar yaparak minyatür sanatını tanıttım. 2006 yılında İran uluslararasi süsleme El sanatları sergisine katıldım. 2014 yılında İstanbul Erguvan sergisine katıldım. 2019 yılında Ankara Next Level sanat galerisin da eşimle Minyatür ve Ahsap-kakma kisisel sergi açtım. 2019 yılında Mustafa Necati kültür evi sanat galerisinde Ankarada eşimle ikinci kişisel sergi açtım (minyatür ve Ahsap-kakma) 2020 Ankarada Cumhuriyet Bayramın'da Hamam onu sanat galerisinde Karma sergiye katıldım. 2020 Ankarada özel Bilimsel kolej karma sergiye katıldım. 2020 Maliye ve Hazine Bakanlığı Sergisine katıldım. 2020 Mayıs ayında Necmettin Erbakan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk sanatları Bolumu tarafından covid-19 nedeniyle dijital ortamda düzenlenen sergisine katıldım.

Details
Lot: 24 » Ebru

Asiye Cinemre

"Karma"
Ebru çalışması
İç:32x47
Dış:53x69

Asiye Çinemre, 1972’de Trabzon’un Akçaabat ilçesinde doğdu. İlk ve Orta öğrenimini Akçaabatta tamamladı. Evlendikten sonra eşinin görevi gereği İstanbul’a yerleşti. 2007-2010 yılları arasında İSMEK’te Çiğdem Ertem’den ebru eğitimi aldı. 2010-2013 yılları arasında Klasik Türk Sanatları Vakfında A. Mahmut Peşteli’den ebru eğitimi alarak mezun oldu. Mezuniyetinde hocası Mahmut Peşteli kendisine ebru icâzeti verdi. 2013’te Kültür Bakanlığı “Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcısı” kartını aldı. Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimini dereceyle, KTÜ Trabzon MYO Geleneksel El Sananatlarını bölüm ve okul birincisi olarak bitirdi. İSMEK, KTSV ve İKSM’nin düzenlediği karma sergilere katıldı. 2015’te Kültür Bakanlığı 18. Türk Süsleme Sanatları Yarışmasında Sitilize İstanbul Lalesi adlı çalışmasıyla sergileme ödülü aldı. Hâlâ Tuzla HEM’de ebru ve kösele çanta yapma kursları vermektedir. Ayrıca özel ebru dersi de vermektedir. Kültür Bakanlığı görevlendirmesiyle Güney Kore’ye ülkemizi temsilen ebru sanatını tanıtmaya gitmiştir.

Details
Lot: 25 » Resim

Rıza Dulkadir

"Gül Ve Bülbül"
Çalışması
İç:15x19
Dış:49x54

Rıza Dulkadir (Cholamreza Zolghadr), 1960 yılında Tahran'da doğdum. İlk, orta ve lise eğitimini Tahran’da tamamladım. Lise eğitimi sırasında Minyatür sanatçısı Mohammd Ali Zolghadr'dan Minyatür dersleri almaya başladım.Daha sonra büyük minyatür ustası Ardeshir Mojarad Takestanidan ders aldım. 1985 yılında sanat ve İslam Adabı Merkezind Takistani Hecaila birlikte Tezhip ve minyatür calışmalarına başladım. 1992 Tahran ikinci Minyatür Bienaline minyatür eserleri ile katıdım. 1998 yılında Lizbon Expo kapsamında Portekiz Lizbon'da 2 ay boyuca workshoplar yaparak minyatür sanatını tanıttım. 2006 yılında İran uluslararasi süsleme El sanatları sergisine katıldım. 2014 yılında İstanbul Erguvan sergisine katıldım. 2019 yılında Ankara Next Level sanat galerisin da eşimle Minyatür ve Ahsap-kakma kisisel sergi açtım. 2019 yılında Mustafa Necati kültür evi sanat galerisinde Ankarada eşimle ikinci kişisel sergi açtım (minyatür ve Ahsap-kakma) 2020 Ankarada Cumhuriyet Bayramın'da Hamam onu sanat galerisinde Karma sergiye katıldım. 2020 Ankarada özel Bilimsel kolej karma sergiye katıldım. 2020 Maliye ve Hazine Bakanlığı Sergisine katıldım. 2020 Mayıs ayında Necmettin Erbakan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk sanatları Bolumu tarafından covid-19 nedeniyle dijital ortamda düzenlenen sergisine katıldım.

Details
Lot: 26 » Ebru

Asiye Cinemre

"Menekşe"
Ebru çalışması
İç:31x47
Dış:50x67

Asiye Çinemre, 1972’de Trabzon’un Akçaabat ilçesinde doğdu. İlk ve Orta öğrenimini Akçaabatta tamamladı. Evlendikten sonra eşinin görevi gereği İstanbul’a yerleşti. 2007-2010 yılları arasında İSMEK’te Çiğdem Ertem’den ebru eğitimi aldı. 2010-2013 yılları arasında Klasik Türk Sanatları Vakfında A. Mahmut Peşteli’den ebru eğitimi alarak mezun oldu. Mezuniyetinde hocası Mahmut Peşteli kendisine ebru icâzeti verdi. 2013’te Kültür Bakanlığı “Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcısı” kartını aldı. Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimini dereceyle, KTÜ Trabzon MYO Geleneksel El Sananatlarını bölüm ve okul birincisi olarak bitirdi. İSMEK, KTSV ve İKSM’nin düzenlediği karma sergilere katıldı. 2015’te Kültür Bakanlığı 18. Türk Süsleme Sanatları Yarışmasında Sitilize İstanbul Lalesi adlı çalışmasıyla sergileme ödülü aldı. Hâlâ Tuzla HEM’de ebru ve kösele çanta yapma kursları vermektedir. Ayrıca özel ebru dersi de vermektedir. Kültür Bakanlığı görevlendirmesiyle Güney Kore’ye ülkemizi temsilen ebru sanatını tanıtmaya gitmiştir.

Details
Lot: 28 » Ebru

Tuba Ruhengiz Azaklı

"Siyah Gül"
Ebru çalışması
İç:31x48
Dış:53x69

1984 yılında Erzurum'da doğdum. Babamın öğretmenliği nedeniyle çocukluk yıllarım birçok farklı şehirde geçti. 2001 yılında Bandırma İHL'den mezun olarak Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde İlahiyat Fakültesine başladım. 2006 yılında fakülteyi bitirip İstanbul'a geldim. Sanat hayatım yoğun olarak İstanbul'da başladı diyebilirim. Fuat Başar Hocam ile Hat ve Ebru eğitimine devam ettim. Aynı yıl başladığım Marmara Üniversitesi, İslam Sanatları Tarihi bölümü yüksek lisans eğitimimi 2008 yılında Yahya Efendi Kabristanı mezar taşlarını konu alan tezimi vererek tamamladım. Bu dönemde Prof. Dr. Semavi Eyice, Prof. Dr. M. Hüsrev Subaşı, Prof. Dr. Muhittin Serin, Prof. Dr. Selçuk Mülayim gibi çok değerli hocalardan ders alma fırsatım oldu. Tez çalışmalarım devam ederken bir müddet Klasik Türk Sanatları Vakfı'nın Eğitim Koordinatörlüğü görevinde bulundum. 2009 yılında evlendim ve Üsküdar'da atölyemi açtım. Şu an İstanbul Klasik Sanatlar Merkezinde ve şahsî atölyemde çalışmalarıma devam etmekteyim. Aynı zamanda 3 yıldır bitki ressamlığı yapmaktayım.

Details
Lot: 29 » Ebru

Meral Dayıoğlugil

"İstanbul Silüeti"
Akkase Ebru çalışması
İç:29x39
Dış:57x67

Meral Dayıoğlugil, 1958 yılında İstanbul’da doğdu. Sanata resimle başladı. 2006 yılında Hikmet Barutçugil’in ebru derslerine katıldı. Dört yıl KTSV’de Mahmut Peşteli’den ders aldı. Dilek Yerlikaya ve Taner Alakuş’tan minyatür, Nilüfer Kurfeyz ve Selim Sağlam’dan tezhip dersleri aldı. 2012 yılında ebru sanatçısı olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı Sanatçı Tanıtım Kartına sahip oldu. Yurt içi ve yurt dışında birçok karma sergiye katıldı.

Details
Lot: 30 » Ebru

Tuba Ruhengiz Azaklı

"Gülün Dökülen Yaprakları"
Ebru çalışması
İç:32x46
Dış:55x70

1984 yılında Erzurum'da doğdum. Babamın öğretmenliği nedeniyle çocukluk yıllarım birçok farklı şehirde geçti. 2001 yılında Bandırma İHL'den mezun olarak Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde İlahiyat Fakültesine başladım. 2006 yılında fakülteyi bitirip İstanbul'a geldim. Sanat hayatım yoğun olarak İstanbul'da başladı diyebilirim. Fuat Başar Hocam ile Hat ve Ebru eğitimine devam ettim. Aynı yıl başladığım Marmara Üniversitesi, İslam Sanatları Tarihi bölümü yüksek lisans eğitimimi 2008 yılında Yahya Efendi Kabristanı mezar taşlarını konu alan tezimi vererek tamamladım. Bu dönemde Prof. Dr. Semavi Eyice, Prof. Dr. M. Hüsrev Subaşı, Prof. Dr. Muhittin Serin, Prof. Dr. Selçuk Mülayim gibi çok değerli hocalardan ders alma fırsatım oldu. Tez çalışmalarım devam ederken bir müddet Klasik Türk Sanatları Vakfı'nın Eğitim Koordinatörlüğü görevinde bulundum. 2009 yılında evlendim ve Üsküdar'da atölyemi açtım. Şu an İstanbul Klasik Sanatlar Merkezinde ve şahsî atölyemde çalışmalarıma devam etmekteyim. Aynı zamanda 3 yıldır bitki ressamlığı yapmaktayım.

Details
Lot: 31 » Hat

Nazan Berbercioğlu

"Zariye Sayfası"
İç:40x55
Dış:50x65

Nazan Berbercioğlu 2 Aralık 1964’te İstanbul Göztepe’de doğdu. A.Ü. İşletme Fakültesi Yönetim ve Organizasyon Bölümü Lisans Mezunu. İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Deontoloji Bölümü Tıp Tarihi Kürsüsü Süheyl Ünver Nakışhanesinde Gülbin Mesara ve Jale Yavuzdan tezhip eğitimi almıştır. İ.Ü. SEM Klasik Türk Bezeme Sanatları Atölyesinde sanat faaliyetlerine devam etmektedir. Süleymaniye Yazma Eser Kütüphanesi Tezhip eğitimi (2010-2012) eğitmen Jale Yavuzdan, (2009) Orhan Dağlı ile tezhip malzemeleri ve teknik konulardan, I.Ü. SEM Klasik Türk Bezeme Sanatları Atölyesi Minyatür eğitimi (2010-2016) eğitmen Gaye Özenden sanat eğitimleri almıştır. 2012-2013 eğitim yılı itibariyle I.Ü. SEM Klasik Türk Bezeme Sanatları Atölyesi Tezhip Eğitmenliği yapmıştır. Amasya Selçuklu-Osmanlı Mimarisi ve Bezemeleri, Ege yöresinin Mimari Tasvirli Osmanlı Taşları, Sivas Şehir Kültürü Dergisi Hayat Ağacı, Konya’daki Selçuklu-Osmanlı Mimari Eserleri ve Bezemeleri, Bezemeleri ve Minyatürleriyle, Osmanlı Çeşmeleri, Sivas Gök Medrese Çini ve Bezemeleri, Hanım Sultanların Ebedi Nakışları, Minyatür ve Bezeme Sanatıyla Türk Hamamı, Tezhip ve Minyatür Sanatıyla Anne, Anne ve Çocuk, Türk Kültüründe Gül, Sivas Darüşşifası kitaplarında 100 den fazla çalışması yer almış ve  yayımlanmıştır.

Details
Lot: 32 » Ebru

Tuba Ruhengiz Azaklı

"İstanbul"
Ebru çalışması

1984 yılında Erzurum'da doğdum. Babamın öğretmenliği nedeniyle çocukluk yıllarım birçok farklı şehirde geçti. 2001 yılında Bandırma İHL'den mezun olarak Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde İlahiyat Fakültesine başladım. 2006 yılında fakülteyi bitirip İstanbul'a geldim. Sanat hayatım yoğun olarak İstanbul'da başladı diyebilirim. Fuat Başar Hocam ile Hat ve Ebru eğitimine devam ettim. Aynı yıl başladığım Marmara Üniversitesi, İslam Sanatları Tarihi bölümü yüksek lisans eğitimimi 2008 yılında Yahya Efendi Kabristanı mezar taşlarını konu alan tezimi vererek tamamladım. Bu dönemde Prof. Dr. Semavi Eyice, Prof. Dr. M. Hüsrev Subaşı, Prof. Dr. Muhittin Serin, Prof. Dr. Selçuk Mülayim gibi çok değerli hocalardan ders alma fırsatım oldu. Tez çalışmalarım devam ederken bir müddet Klasik Türk Sanatları Vakfı'nın Eğitim Koordinatörlüğü görevinde bulundum. 2009 yılında evlendim ve Üsküdar'da atölyemi açtım. Şu an İstanbul Klasik Sanatlar Merkezinde ve şahsî atölyemde çalışmalarıma devam etmekteyim. Aynı zamanda 3 yıldır bitki ressamlığı yapmaktayım.

Details
Lot: 33 » Resim

Sema Sarı

"Gül Dalı"
Tarama çalışması
İç:13x25
Dış:30x43

Sema Balkaya Öksüz 1978 yılında İstanbul’da doğdu. 1997’de Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi  İ.M.Y.O’dan mezun oldu.1996 Ebru çalışmalarına fakülte bünyesinde Ebruzen Hikmet Barutçugil yönetiminde açılan kursta başladı. Ayrıca Hattat Davut Bektaş’tan yazı meşketti ve İslam Seçen’den klasik ciltleme dersi aldı. İlki 1997’deki “IV. Ebruzenler Kongresi Uluslararası Ebru Sergisi” olmak üzere birçok karma sergiye katıldı. 2008 yılında İstanbul Ayasofya Müzesi’nde ve Frankfurt’ta “Rekor Büyüklükte Ebru Denemesi”nde, Hikmet Barutçugil’in yanında yer aldı.1997–2009 yılları arasında, Ebristan İstanbul Ebru Evi’nde Hikmet Barutçugil’in asistanı olarak çalıştı. 1999–2009 yılları arasında Üsküdar Belediyesi, Altunizade Kültür ve Sanat Merkezi’nde ebru dersi verdi. Halen kendi atölyesinde ve Altunizade ACD Sanat Merkezi bünyesinde derslerine devam etmekte ve çalışmalarını sürdürmektedir.

Details
Lot: 34 » Ebru

Meral Dayıoğlugil

"İstanbul"
Akkase Ebru çalışması
İç:30x44
Dış:56x70

Meral Dayıoğlugil, 1958 yılında İstanbul’da doğdu. Sanata resimle başladı. 2006 yılında Hikmet Barutçugil’in ebru derslerine katıldı. Dört yıl KTSV’de Mahmut Peşteli’den ders aldı. Dilek Yerlikaya ve Taner Alakuş’tan minyatür, Nilüfer Kurfeyz ve Selim Sağlam’dan tezhip dersleri aldı. 2012 yılında ebru sanatçısı olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı Sanatçı Tanıtım Kartına sahip oldu. Yurt içi ve yurt dışında birçok karma sergiye katıldı.

Details
Lot: 35 » Ebru

Sema Balkaya Öksüz

"Lale"
Ebru çalışması
İç:23x36
Dış:53x66

Sema Balkaya Öksüz 1978 yılında İstanbul’da doğdu. 1997’de Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi  İ.M.Y.O’dan mezun oldu.1996 Ebru çalışmalarına fakülte bünyesinde Ebruzen Hikmet Barutçugil yönetiminde açılan kursta başladı. Ayrıca Hattat Davut Bektaş’tan yazı meşketti ve İslam Seçen’den klasik ciltleme dersi aldı. İlki 1997’deki “IV. Ebruzenler Kongresi Uluslararası Ebru Sergisi” olmak üzere birçok karma sergiye katıldı. 2008 yılında İstanbul Ayasofya Müzesi’nde ve Frankfurt’ta “Rekor Büyüklükte Ebru Denemesi”nde, Hikmet Barutçugil’in yanında yer aldı.1997–2009 yılları arasında, Ebristan İstanbul Ebru Evi’nde Hikmet Barutçugil’in asistanı olarak çalıştı. 1999–2009 yılları arasında Üsküdar Belediyesi, Altunizade Kültür ve Sanat Merkezi’nde ebru dersi verdi. Halen kendi atölyesinde ve Altunizade ACD Sanat Merkezi bünyesinde derslerine devam etmekte ve çalışmalarını sürdürmektedir.

Details
Lot: 36 » Ebru

Tuba Ruhengiz Azaklı

"Karanfiller"
Ebru çalışması
İç:47x31
Dış:69x53

1984 yılında Erzurum'da doğdum. Babamın öğretmenliği nedeniyle çocukluk yıllarım birçok farklı şehirde geçti. 2001 yılında Bandırma İHL'den mezun olarak Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde İlahiyat Fakültesine başladım. 2006 yılında fakülteyi bitirip İstanbul'a geldim. Sanat hayatım yoğun olarak İstanbul'da başladı diyebilirim. Fuat Başar Hocam ile Hat ve Ebru eğitimine devam ettim. Aynı yıl başladığım Marmara Üniversitesi, İslam Sanatları Tarihi bölümü yüksek lisans eğitimimi 2008 yılında Yahya Efendi Kabristanı mezar taşlarını konu alan tezimi vererek tamamladım. Bu dönemde Prof. Dr. Semavi Eyice, Prof. Dr. M. Hüsrev Subaşı, Prof. Dr. Muhittin Serin, Prof. Dr. Selçuk Mülayim gibi çok değerli hocalardan ders alma fırsatım oldu. Tez çalışmalarım devam ederken bir müddet Klasik Türk Sanatları Vakfı'nın Eğitim Koordinatörlüğü görevinde bulundum. 2009 yılında evlendim ve Üsküdar'da atölyemi açtım. Şu an İstanbul Klasik Sanatlar Merkezinde ve şahsî atölyemde çalışmalarıma devam etmekteyim. Aynı zamanda 3 yıldır bitki ressamlığı yapmaktayım.

Details
Lot: 39 » Ebru

Sema Balkaya Öksüz

"Karanfil"
Paladyum ve gümüştozu karışımı ebru Çalışması

Sema Balkaya Öksüz 1978 yılında İstanbul’da doğdu. 1997’de Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi  İ.M.Y.O’dan mezun oldu.1996 Ebru çalışmalarına fakülte bünyesinde Ebruzen Hikmet Barutçugil yönetiminde açılan kursta başladı. Ayrıca Hattat Davut Bektaş’tan yazı meşketti ve İslam Seçen’den klasik ciltleme dersi aldı. İlki 1997’deki “IV. Ebruzenler Kongresi Uluslararası Ebru Sergisi” olmak üzere birçok karma sergiye katıldı. 2008 yılında İstanbul Ayasofya Müzesi’nde ve Frankfurt’ta “Rekor Büyüklükte Ebru Denemesi”nde, Hikmet Barutçugil’in yanında yer aldı.1997–2009 yılları arasında, Ebristan İstanbul Ebru Evi’nde Hikmet Barutçugil’in asistanı olarak çalıştı. 1999–2009 yılları arasında Üsküdar Belediyesi, Altunizade Kültür ve Sanat Merkezi’nde ebru dersi verdi. Halen kendi atölyesinde ve Altunizade ACD Sanat Merkezi bünyesinde derslerine devam etmekte ve çalışmalarını sürdürmektedir.

Details
Lot: 40 » Hat

Ahmet Zeki Yavaş

"Ahminel Aşk Zerendud"
Hat çalışması
İç: 14x19
Dış: 43x50

Ahmet Zeki Yavaş, 1966 yılında Rize’de doğdu. Klasik Türk Sanatları Vakfının kurucu başkanı ve İstanbul Klasik Sanatlar Merkezinin yönetim kurulu başkanıdır. Yavaş, Hamit Aytaç’tan bir süre nesih hattını, Hattat Osman Özçaydan da sülüs ve celî sülüs hattını meşk etti. Beş yüze yakın sergiye katılan, yurt içi ve yurt dışında çeşitli özel koleksiyonlarda ve müzelerde hat levhaları bulunan Yavaş, birçok kişi adına tuğra yazdı. Hâlen resmî kurumlarda ve özel kuruluşlarda sanat danışmanlığı ve sanat koordinatörlüğü yapan Yavaş’ın yetiştirdiği öğrencilerinden bazıları Osman Çiçek ve Muhammet Demir’dir. 1966 yılında Rize’de doğdu. İşletme tahsili yaptı. Merhum Hattat Hamit Aytaç’tan bir müddet nesih hattını meşk etti. Hattat Osman Özçay’dan sülüs ve celi sülüs hattını meşk etti. Bugüne kadar yaklaşık 500 sergiye katıldı. Yurt içi ve dışında birçok özel koleksiyonlarda ve müzelerde hat levhaları olup, birçok kişi adına da tuğra yazdı. Yaprak üzerine yazılan hat sanatını ve zerendut yazı tâbir edilen altın yazı çeşidini geliştirdi. Klasik Türk Sanatları Vakfı’nın kurucu başkanı, İstanbul Klasik Sanatlar Merkezi’nin Yönetim Kurulu Başkanıdır. Birçok resmi kurum ve özel kuruluşlarda sanat danışmanlığı ve sanat koordinatörlüğü yapmaktadır. Sanatlarımız adına yapılan akademik eğitimlerin geliştirilmesinde ve uygulamasında katkısı oldu. Klasik sanatlarla ilgili yurtiçi ve yurtdışı sergi, sempozyum ve toplantılar düzenleyerek, kurum ve kuruluşlara davetli olarak seminerler vermekte ve panellerde konuşmacı olarak katılmaktadır. Klasik sanatlarımızı konu alan birçok koleksiyon ve proje çalışması yapmaktadır. Yine bu alanda tıpkıbasım, albüm, katalog, makale ve kitaplar yayımlamaktadır. Klasik sanatlarımıza konu olan çiçek türlerinin ortaya çıkarılmasıyla başlayan fotoğraf serüveni fotoğraf tutkusuyla birleşti. Türkiye florasındaki başta endemik çiçekler olmak üzere; Türkiye’nin çiçek haritasını oluşturan  bir projenin çalışmalarını yürütmektedir. Bu projede, 550 sayfadan oluşan  41 ciltlik ansiklopedi, belgesel filmler, el kitapları, posterler, kartpostallar, web sayfası gibi çalışmalar ve bu alanda yayımlanan kitap, dergi ve albümlerde birçok fotoğrafları yer almaktadır. Klasik sanatlarımızın tarihî geçmişine uygun bir mecrada yönlendirilmesi, geliştirilmesi, yaygınlaştırılması ve gelecek nesillere doğru bir şekilde aktarılması amacıyla çalışmalarına, sanat projelerine, sanat hayatına ve profesyonel olarak fotoğraf çekmeye devam etmektedir.

Details
Lot: 41 » Resim

Nevin Karaca

"Arz Odası Kapısı"
İç:47x64
Dış59x76
2023 Tarihli

Topkapı Sarayı Arz Odası Kapısı; Padişahın, Divanı Hümayun ve Yabancı Devlet adamlarıyla görüşme yaptığı salonun kapısıdır. Padişah, kendine gelen arz kağıtlarını okur ve gerekli emirleri verirdi. Adını bu faaliyetten alır. Günümüzde Arzhane ziyarete açıktır ve Mukaddes Emanetlerin bir kısmı özellikle Hz. Muhammed’in ayak izi ve Sakal-ı Şerifi bu odada sergilenmektedir.

Nevin Karaca  Özgeçmiş;    
 1971 doğumlu aslen Malatyalı bir sanatkar. İlk,orta ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 4 yıl boyunca, özgün Batik İpek Eşarp tasarımları yaparak,sanat yolculuğuna ilk adımlarını attı. Sonrasında dört yıl Arapça ve Osmanlıca eğitimi, İki yıl Ebru Sanatı eğitimi aldı ve ayrıca farklı sanat dallarıyla da ilgilendi. 2010 yılında  Hattat Fuat Başar'dan icazetli Hattat Zehra Dinçer ile Hüsni Hat Sanatı derslerine başladı. 2019 yılında Klasik Sanatlarda Zeyep Tuğ ile başlayan Minyatür Sanatı serüvenine, Sanatçı Mafirat Eraslandan aldığı derslerle devam etti. Daha sonra Sanatçı Reza Hemmatirattan Minyatür Sanatı dersleri aldı. Minyatür Sanatının inceliklerini  özgün tasarımlarıyla buluşturdu. 2022 yılında Klasik Sanatların Youtube kanalında canlı yayında Sanatkar Padişahlarımızı anlatan bir sunum yaptı. Klasik sanatlarda, Hattat Dr.Ahmet Zeki Yavaş'tan aldığı İleri Seviye Hüsni Hat derslerinin akabinde, 2023 yılında, Klasik Sanatlar Derneği Unesco logolu, başarı belgesi aldı. Evli ve üç çocuk annesi olan Nevin Karaca, sürdürülebilirliği önemseyen Kimya ve Kozmetik ürünleri alanında faaliyet gösteren bir şirketin de yöneticiliğini üstlenmekte..

Details
Lot: 42 » Minyatür

Ferhat Akıl

"Piri Reis"
Minyatür çalışması

1981 İstanbul doğumlu Ferhat Akıl, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Minyatür Bölümü yüksek lisans mezunudur.  Sanat hayatına 2004 yılında Abdullah Oğuzhanoğlu'nun gözetiminde İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Geleneksel Türk El Sanatları kurslarıyla başladı. 2008 yılında Dilek Yerlikaya'nın minyatür kurslarıyla minyatür sanatına yöneldi. Resmi ve özel birçok projede yer aldı.  Kültür Bakanlığı'nın çeşitli ülkelerde düzenlediği tanıtım fuarlarına da katıldı.  Eserleri birçok sergide yer aldı.  Bugün Üsküdar'daki atölyesinde çalışıyor.

Details
Lot: 43 » Ebru

Fisun Onamay

"Üç Karanfil"
Ebru çalışması
İç:59x40
Dış:84x65

7 Ekim 1957 İzmir doğumluyum. İstanbul D.G.S.A.M.Y.O Mimarlık bölümünden mezunum. Halen mimar olarak çalışmaktayım ve iki kızım var. 2003 Yılında Caferağa Medresesinde Ayla  Makasla bir yıl ebru çalıştım ve ebrunun büyülü dünyasında kendime ait çok şey buldum. Büyük bir tutkuyla bu sanata bağlandım. 2004-2007 Yılları arasında İsmek Yavuz Selim'de Gülden Gürdamarla ebru çalıştım. Öğrendikçe ne kadar çok eksiğim olduğunu, iyi bir öğretici ile çalışmanın ayrıcalığını yaşadım. 2007-2009 Yılları arasında Mavera Sanat Atölyesinde Fuat Başar ve Sadrettin Özciminin öğrencisi olan Gülden Gürdamarla ebru çalışmaya devam ettim. 2010 Yılında 4 arkadaşımla birlikte “MİNEBURNU” adlı atölyemizi kurduk. Çalışmalarımı atölyemizde devam ettirmekteyim. İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı'nın hazırladığı ‘'İstanbul'un Ustaları'' web sitesi ve haritasında yerimi aldım. İstanbul Ticaret Odasının VSG prodüksiyon firmasına  hazırlattığı “Erguvan" belgeselinde (VCD ve kitap olarak) yer aldım. Kültür Bakanlığı Sanatçı Kimlik Kartı sahibiyim.

Details
Lot: 44 » Ebru

Tuba Ruhengiz Azaklı

"Nergis"
Ebru çalışması
İç:30x47
Dış:57x77

1984 yılında Erzurum'da doğdum. Babamın öğretmenliği nedeniyle çocukluk yıllarım birçok farklı şehirde geçti. 2001 yılında Bandırma İHL'den mezun olarak Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde İlahiyat Fakültesine başladım. 2006 yılında fakülteyi bitirip İstanbul'a geldim. Sanat hayatım yoğun olarak İstanbul'da başladı diyebilirim. Fuat Başar Hocam ile Hat ve Ebru eğitimine devam ettim. Aynı yıl başladığım Marmara Üniversitesi, İslam Sanatları Tarihi bölümü yüksek lisans eğitimimi 2008 yılında Yahya Efendi Kabristanı mezar taşlarını konu alan tezimi vererek tamamladım. Bu dönemde Prof. Dr. Semavi Eyice, Prof. Dr. M. Hüsrev Subaşı, Prof. Dr. Muhittin Serin, Prof. Dr. Selçuk Mülayim gibi çok değerli hocalardan ders alma fırsatım oldu. Tez çalışmalarım devam ederken bir müddet Klasik Türk Sanatları Vakfı'nın Eğitim Koordinatörlüğü görevinde bulundum. 2009 yılında evlendim ve Üsküdar'da atölyemi açtım. Şu an İstanbul Klasik Sanatlar Merkezinde ve şahsî atölyemde çalışmalarıma devam etmekteyim. Aynı zamanda 3 yıldır bitki ressamlığı yapmaktayım.

Details
Lot: 45 » Ebru

Tuba Ruhengiz Azaklı

"Sarmaşık"
Ebru çalışması
İç:31x48
Dış:53x69

1984 yılında Erzurum'da doğdum. Babamın öğretmenliği nedeniyle çocukluk yıllarım birçok farklı şehirde geçti. 2001 yılında Bandırma İHL'den mezun olarak Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde İlahiyat Fakültesine başladım. 2006 yılında fakülteyi bitirip İstanbul'a geldim. Sanat hayatım yoğun olarak İstanbul'da başladı diyebilirim. Fuat Başar Hocam ile Hat ve Ebru eğitimine devam ettim. Aynı yıl başladığım Marmara Üniversitesi, İslam Sanatları Tarihi bölümü yüksek lisans eğitimimi 2008 yılında Yahya Efendi Kabristanı mezar taşlarını konu alan tezimi vererek tamamladım. Bu dönemde Prof. Dr. Semavi Eyice, Prof. Dr. M. Hüsrev Subaşı, Prof. Dr. Muhittin Serin, Prof. Dr. Selçuk Mülayim gibi çok değerli hocalardan ders alma fırsatım oldu. Tez çalışmalarım devam ederken bir müddet Klasik Türk Sanatları Vakfı'nın Eğitim Koordinatörlüğü görevinde bulundum. 2009 yılında evlendim ve Üsküdar'da atölyemi açtım. Şu an İstanbul Klasik Sanatlar Merkezinde ve şahsî atölyemde çalışmalarıma devam etmekteyim. Aynı zamanda 3 yıldır bitki ressamlığı yapmaktayım.

Details
Lot: 46 » Ebru

Meral Dayıoğlugil

"Silüet"
Akkase ebru çalışması
İç:42x29
Dış:71x58

Meral Dayıoğlugil, 1958 yılında İstanbul’da doğdu. Sanata resimle başladı. 2006 yılında Hikmet Barutçugil’in ebru derslerine katıldı. Dört yıl KTSV’de Mahmut Peşteli’den ders aldı. Dilek Yerlikaya ve Taner Alakuş’tan minyatür, Nilüfer Kurfeyz ve Selim Sağlam’dan tezhip dersleri aldı. 2012 yılında ebru sanatçısı olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı Sanatçı Tanıtım Kartına sahip oldu. Yurt içi ve yurt dışında birçok karma sergiye katıldı.

Details
Lot: 48 » Ebru

Kamuran İşcan

"Ebru Dalı"
Akkase Ebru çalışması
İç:30x40
Dış:56x66

Kamuran İşcan 1956 yılında doğdu.  İstanbul’da yaşıyor ve mimardır. Ebru çalışmaya 2003 yılında Ayla Makas’la başladı. 6 yıl Gülden Gürdamar’la çalıştı. 2010 yılında icazetini aldı. 2010 da açtığı kendi atölyesinde ebru çalışmalarını sürdürmektedir. 2013 yılında, Küçükçekmece Geleneksel Sanatlar Akademisi’nde Dürdane Ünver denetiminde Ersin Yıldızhan’dan Kaatı eğitimi almaya başladı. Kültür Bakanlığı Sanatçı Kimlik Kartı sahibi.

Details
Lot: 49 » Seramik

İsmail Yiğit

Çini karo Çalışması
İç: 20x20
Dış:44x44

İsmail Yiğit, geleneksel Türk Çinileri üzerine eser veren, günümüzün büyük çini sanatçılarındandır. Eserlerindeki motiflerin farklılığı, kendine özgü hammadde reçetesi ve sanatıyla hayatını bütünleştirmesi onu diğer çini ustalarından ayıran en önemli özellikleridir. 1963 yılında Kütahya'da doğan İsmail Yiğit, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü’nden mezun olmuştur. Mezun olduktan sonra 16. Yüzyıl Çini sanatı ve çeşitli koleksiyonlar üzerine yaptığı araştırmaların yanı sıra, İstanbul, Edirne, Bursa gibi şehirlerdeki mimari yapılardaki çinilerle ilgili çalışmalar da yapmıştır. İsmail Yiğit, 1990 yılında, mezun olduğu üniversiteye ithafen “Marmara Çini” adını verdiği atölyesini kurmuştur. Çiniye ve Çini Sanatına yönelik hizmet verdiği atölyesinde öğrenciler ve çalışanlarının mesleki eğitimine de ağırlık veren sanatçı, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’nde vermekte olduğu derslerle de geleneksel çini sanatının gelecek nesillere aktarılmasında önemli bir misyon üstlenmektedir. İsmail Yiğit, yurtiçinde ve yurtdışında 1994 yılından beri pek çok sergi düzenlenmiş, sergilerinin yanı sıra pek çok önemli yapının çini restorasyonuna imzasını atmıştır. Günümüzde yüzlerce esere ve mimari yapılardaki dekoratif süslemelere imzasını atan İsmail Yiğit, gerek Kütahya’daki atölyesinde yaptığı çalışmalarla gerekse ulusal ve uluslararası çapta düzenlediği sergilerle adından sıkça söz ettirmektedir. O, artık Çininin markasıdır… 

Details
Lot: 50 » Ebru

Kamuran İşcan

"Gelincik"
Akkase ebru çalışması
İç 32x43
Dış 60x72

Kamuran İşcan 1956 yılında doğdu.  İstanbul’da yaşıyor ve mimardır. Ebru çalışmaya 2003 yılında Ayla Makas’la başladı. 6 yıl Gülden Gürdamar’la çalıştı. 2010 yılında icazetini aldı. 2010 da açtığı kendi atölyesinde ebru çalışmalarını sürdürmektedir. 2013 yılında, Küçükçekmece Geleneksel Sanatlar Akademisi’nde Dürdane Ünver denetiminde Ersin Yıldızhan’dan Kaatı eğitimi almaya başladı. Kültür Bakanlığı Sanatçı Kimlik Kartı sahibi.

Details
previous
Go to Page: / 3
next