• Cancel
    Filter
Filter

24- "Duvarın İncileri 2" Değerli Tablo Ve Hat Müzayedesi

"DUVARIN İNCİLERİ 2" Değerli Tablo Ve Hat Müzayedesi

MÜZAYEDE KOMİSYONUMUZ BU MÜZAYEDEYE ÖZEL %15'DİR

Antikalarım.com'dan Herkese Merhabalar. 

-İptal Veya Cayma Durumunda Toplam Tutarın %30'unu Ödemek Zorundasınız.

MÜZAYEDE AÇIKLAMASI

Pey verebilmek ve canlı müzayedelerimize katılabilmeniz için üye olmanız veya üye girişi yapmanız gerekmektedir

Değerli Antikalarım.com ailesi;

Sizin için özenle hazırlamış olduğumuz ve sizlere sanatı sanatla sunduğumuz “DUVARIN İNCİLERİ 2” Müzayedemize hepiniz hoş geldiniz :)

Müzayedemiz antikalarim.com adresimizde 02/07/2023 Pazar günü yayına girmiş olup, 16/07/2023 PAZAR günü saat 13:29’a kadar pey alımına devam etmektedir.

16/07/2023 PAZAR günü saat 13:30’da ise canlı online müzayedemiz, antikalarim.com adresimizde başlayacaktır.

-KAZANDIĞINIZ ESERLERİ ARTIK KREDİ KARTIYLA ÖDEYEBİLİRSİNİZ :)

Not:

-Kazanılan eserlerin ödemesi 7 iş günü içinde yapılmadığı taktirde hukuki işlem başlatılacaktır. Özel durumları firmamıza bildiriniz.

-Eserlerin fotoğraflarını incelerken, daha net bir görüntü için ekran parlaklığınızı açmanızı öneririz.

-Eserlerin ölçülerini dikkatlice okumanızı rica ederiz.

-Açık artırmadan alınan eserler kesinlikle geri iade edilemez.

Bizimle +905366612464 numaralı Antikalarım.com whatsapp hattından 7/24 iletişime geçebilirsiniz. 

Eser teslimi ile ilgili bilgilendirme:

Değerli üyemiz, kazanmış olduğunuz eserler, canlı müzayede bittikten hemen sonra ekip arkadaşlarımız tarafından size ulaşması için özenle hazırlanacaktır.

Kazanmış olduğunuz eserlerin toplam tutarını tarafımıza ilettikten sonra, eserleriniz en kısa zamanda anlaşmalı olduğumuz “Yurtiçi Kargo” firmasına teslim edilecektir.

Eserlerinizin kargo firmasına teslimi yapıldıktan sonra tarafınıza ulaşması ortalama “2-3” iş günüdür.

Saygılarımızla:

Antikalarım.com

Lot: 5 » Tablo

SENA GÜNDÜZ

“Kör İnsan” Tuval Üzerine Karışık Medyum
70x90 2023
RESMİN ÖYKÜSÜ:
Şehirlere olan ilgi yirmi birinci yüzyılda ekranlar tarafından kuşatılmış insanı kör eder. Haz, doyum, duygu, istek ve yaklaşımlar üretimde makine gücünden giderek daha çok yararlanmaya neden olur. Pek çok pagan kültüründe önemli yer edinen ağaçlar ve doğa, yirmi birinci yüzyıl Post Modern simülasyonlarla kör olan insanın bu önemi karanlığa bırakırken
büyük ruhu kategorik düşünceyle aramaya başlamasına neden olur. Evrenin düzeni kozmostaki kaosun sürekli değişimi ve birleşimi ile oluşur. Bu paradoksal ilişkiyi kategorik düşünce tarzı “Betimlenemez, nesnesiz, cisimsiz, sonlu ve sonsuz olan akıldır.” Taoizm fikrini reddederek “Arındırılmış bir ben” yaklaşımından yani büyük ruhtan uzaklaşmasına neden
olur. Karanlık şehirle yeniden güneşi arayan insan, doğanın kutsallığına, her varlığın özelliğine, eşitliğine, hayvanlara ve ormana sevgi beslemeye, görünen ve görünmeyen her şeye saygı duymaya başlarken romantik tecrübelerle “Arınmış bir ben” yaklaşımına doğru yol alır.

SENA GÜNDÜZ

24 Mart 1999 Kırıkkale’de doğdum. Sanatla ilk buluşmam hayalim- deki bir kediyi çizmek istememle başladı. “Hayalimdeki kediyi” var etme kabiliyetimi fark ettiğim an sanattan kopamayacağımı anladığım andı. İlerleyen zamanda hayal dünyamın beni ele geçirdiğini fark edip daha fazla çizmeye başladım. Üniversite tercihleri stresinde bir şeylerin ters gittiğini fark edip 20 gün içinde yetenek sınavlarına hazırlandım. Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim bölümünde eğiti- mime başladım. 2019 yılında Türk Eğitim Vakfı Sanat Fonuna başvurd- um ve bursiyerleri olmaya hak kazandım. Lisans eğitimimi bölüm 1’incisi, fakülte 3’üncüsü olarak tamamladım. Yeditepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Plastik Sanatlar Resim Anasanat dalı tam burslu master eğitimime başladım.

 Eserlerimin temelinde; doğaya rağmen ulaşılan medeniyette, doğaya muhtaç konuma gelen insanın hayata tutunma çabasını anlattım. Eserlerimde High Tech mimari, güncel mimariyle medeni- yeti simgelerken aynı zamanda hayatı ekranlarla kuşatılmış post-modern insanının gerçeklik algısının kaybolmasını yansıttım. Figürler ile kendini korumaya almış yalnız insanın grileşerek insan- lığını kaybetmesini, son umudunu tasvir ettim. Arkadaki lekeleri güneş ışınlarının gün içerisindeki saatlere göre cama vuruşunu ve yansımasını dijital ortamda tasarlayarak oluşturdum; bu sayede zaman üzerinden görecilik kavramına vurgu yaptım. Karmaşık mekanlar figürlerim ile desteklendiğinde insanın bilinçaltını zedel- er. Hasar görmüş ruhlar kurtulmayı umut ederler. Tuvallerime aktardığım dijital ortamda High Tech Mimari Formlarının yapısal bozukluklarını, plastik etkiler ile destekledim. Eserlerimi karışık teknikler ile çalışmaktayım. Resimlerimin genelinde siyah ve beyaz lekeler hakimiyet göstermektedir.

Details
Lot: 24 » Hat

EMRAH YÜCEL

"YUSUF SURESİ"
Yusuf suresinin Türkçe mealiyle ve latin harfleriyle kufi stilde yazılmış halidir. Ortadaki siyah yuvarlak yer Hz. Yusuf As. Atıldığı kuyuyu temsil etmektedir.
DEV BOY ÇALIŞMA
ÖLÇÜ: 134CM

EMRAH YÜCEL
1981 yılında Bartın’ da doğan sanatçı, Anadolu Üniversitesinde lisans eğitimini tamamlamış, Haliç Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Grafik Tasarım Ana Sanat dalında yüksek lisans derecesi almıştır. ülkesinde kaligrafinin algılanış biçimde yanlışlıkları uzun yıllar önce farkeden sanatçı dünyanın önde gelen kaligrafi sanatçıları ile çalışmış bu deneyimlerini ülkesindeki kaligrafi algısını değiştirmek adına başta güzel sanatlar liseleri olmak üzere üniversite ve özel atölyelerde seminer ve sanat sohbetleri yapmıştır.yazının salt harflerden ibaret olmadığını biçim ve şekil ilişkisinin tıpkı resim de olduğu gibi yazı sanatında da varolduğunu her fırsatta dile getirmiş ve bu anlayışla kendisine yazı resssamı demiştir.The International Association of Master Penman Engrossersand Teachers of Handwriting kuruluşunun üyesi olup aynı kuruluşun her yıl düzenlediği uluslarası birçok etkinlikte workshop yürütücülüğü yapmıştır. İngiltere merkezli The Calligraphy and Lettering Arts Society (CLAS)’ den kaligrafi diplomasına sahip olup yetiştirdiği öğrencilerine (akademik bir mecra olmadığında ) bu kuruluştan diploma aldırmaktadır. Halen İstanbul ‘un tarihi semtlerinden olan Balat’taki kendi atölyesinde kağıt ve kalemin sırtında yazı ressamlığına devam etmektedir.

Details
Lot: 26 » Hat

FUAT BAŞAR

"AYETEL KÜRSİ"
2022 TARİHLİ
ÖLÇÜ: 54X38 - 78X68

FUAT BAŞAR

1953 yılında Erzurumda doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini tamamladıktan sonra memleketindeki Tıp Fakültesi'ne girdi. kendi ifadesine nazaran, 1976'da bir gün bir sahaf dükkanında gördüğü Mahmud Yazır Kalem Güzeli adlı eserinin etkisiyle hüsn-i hatta merak sarıp marangoz kalemiyle yazı meşkine başladı. Yine aynı kitapta gördüğü ebrulardan da etkilenen sanatkar, yeni yayınlanmış olan Ebru kitabının yazarı Uğur Derman ile iletişime geçerek, Hamid Aytaç’tan mektup yoluyla sülüs ve nesih meşkine başladı. Ayrıca üstad Mustafa Düzgünman'dan da aynı şekilde ebru sanatının inceliklerini öğrenmeye çalıştı.

Ancak kendi çabaları ile yaptığı denemelerden istediği sonucu alamıyordu. Nihayet içindeki sanat aşkına engel olamayınca staj aşamasında fakülteyi terkederek 1980’de İstanbul'a yerleşti. İlk işi Hamid Aytaç'tan yazı meşkini tamamlamak oldu. O senenin 10 Eylül günü icazet aldı. Ancak öğrenci kabul etmeyen Mustafa Düzgünman'dan 1989'da ebru icazeti alabildi.

İcazet aldığı tarihlerden itibaren profesyonel hattat ve ebrucu olarak hayatını sürdürmekte olan Fuat Başar, yazı sanatında dünya çapında, ebru sanatında ülke çapında önemli sanatcılar yetişdirdi. 100’ün üzerinde yurt içi ve yurt dışı karma ve ferdi sergiler açtı. Özellikle ebru fizikokimyası başta olmak üzere ebrunun her yönü ile ilgili araştırmalarını sürdürmektedir.

Details
previous
Go to Page: / 6
next